EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

Έλληνες ξυπνήστε: Παραμονή στο ευρώ = Λιμοκτονία και δυτική λεηλασία!

Η κυβέρνηση βασίστηκε στην καλή θέληση των «εταίρων» της στην ΕΕ, μόνο για να διαπιστώσει ότι οι «εταίροι» της δεν είχαν καλή θέληση. Η ελληνική κυβέρνηση δεν κατάλαβε ότι η μόνη ανησυχία ήταν τα κέρδη εκείνων που κρατούσαν το ελληνικό χρέος.

Του Paul Craig Roberts.

Οι Έλληνες είναι τόσο εκτός τόπου και χρόνου, όπως και η κυβέρνησή τους. Η πλειοψηφία των Ελλήνων θέλουν να παραμείνουν στην ΕΕ, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι οι συντάξεις τους, οι μισθοί τους, οι κοινωνικές υπηρεσίες τους και οι ευκαιρίες απασχόλησής τους θα μειωθούν. Προφανώς για τους Έλληνες, το να είναι μέρος της Ευρώπης αξίζει περισσότερο από την καταστροφή τους.

Η υποτιθέμενη «ελληνική κρίση» δεν βγάζει καθόλου νόημα. Είναι προφανές ότι η Ελλάδα δεν μπορεί με την κατεστραμμένη οικονομία της να ξεπληρώσει τα χρέη που η Goldman Sachs έκρυψε και στη συνέχεια, κεφαλαιοποίησε με εσωτερικές πληροφορίες, βοηθώντας στην πρόκληση της κρίσης. 
Αν η φερεγγυότητα των κατόχων του ελληνικού χρέους, προφανώς τα αμοιβαία κεφάλαια υψηλού κινδύνου Νέας Υόρκης και οι γερμανικές και ολλανδικές τράπεζες, εξαρτάται από το να ξεπληρωθούν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε απλά να ακολουθήσει το παράδειγμα της Federal Reserve και να εκτυπώσει τα χρήματα για να εξασφαλίσει το ελληνικό χρέος. Η ΕΚΤ ήδη εκτυπώνει € 60 δισεκατομμύρια το μήνα για να σώσει το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα, οπότε γιατί να μην συμπεριλάβει την Ελλάδα;

Ένας συντηρητικός θα μπορούσε να πει ότι μια τέτοια πορεία δράσης θα μπορούσε να προκαλέσει πληθωρισμό, αλλά όχι. Η Fed δημιουργεί χρήματα συνεχόμενα για επτά χρόνια και σύμφωνα με την κυβέρνηση, δεν υπάρχει πληθωρισμός. Έχουμε ακόμη αρνητικό επιτόκιο που βεβαιώνει την απουσία του πληθωρισμού. Γιατί το να δημιουργηθούν χρήματα για την Ελλάδα θα δημιουργήσει πληθωρισμό, αλλά όχι για την Goldman Sachs, τη Citibank και τη JPMorganChase;

Προφανώς, ο δυτικός κόσμος δεν θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα. Η Δύση θέλει να λεηλατήσει την Ελλάδα. Η συμφωνία είναι ότι η Ελλάδα παίρνει νέα δάνεια με τα οποία θα αποπληρώσει τα υφιστάμενα δάνεια σε αντάλλαγμα για την πώληση δημοτικών εταιρειών ύδρευσης σε ιδιώτες επενδυτές (οι τιμές του νερού θα ανέβουν για τον ελληνικό λαό), για την πώληση του κρατικού λαχείου σε ιδιώτες επενδυτές (πτώση των κρατικών εσόδων, καθιστώντας έτσι την αποπληρωμή του χρέους πιο δύσκολη), καθώς και για άλλες τέτοιες «ιδιωτικοποιήσεις», όπως η πώληση των προστατευόμενων ελληνικών νησιών σε υπεύθυνους ανάπτυξης ακινήτων.

Αυτή είναι μια καλή συμφωνία για όλους, αλλά όχι για την Ελλάδα.

Εάν η ελληνική κυβέρνηση είχε λογική, απλά θα χρεοκοπούσε. Αυτό θα καθιστούσε την Ελλάδα ελεύθερη χρεών. Με λίγα λόγια, η Ελλάδα μπορεί να πάει από υπερχρεωμένη χώρα σε χώρα χωρίς χρέος.

Η Ελλάδα θα μπορούσε τότε να χρηματοδοτήσει τις δικές της εκδόσεις ομολόγων και εάν χρειαζόταν εξωτερική πίστωση, θα μπορούσε να αποδεχθεί τη ρωσική προσφορά.

Πράγματι, εάν οι ρωσικές και κινεζικές κυβερνήσεις είχαν κάποια λογική, θα πλήρωναν την Ελλάδα για να χρεοκοπήσει και να αποχωρήσει από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Η αποδόμηση της αυτοκρατορίας της Ουάσιγκτον θα ξεκινούσε και η απειλή του πολέμου που η Ρωσία και η Κίνα αντιμετωπίζουν θα έφευγε. Οι Ρώσοι και οι Κινέζοι θα ξόδευαν πολλά περισσότερα για τις άσκοπες πολεμικές προετοιμασίες από ότι θα τους κοστίσει η σωτηρία της Ελλάδας.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τεράστια Αποκάλυψη: Η Ελλάδα Κυρίαρχος του Παιχνιδιού – Όπλο Μεγατόνων τα Αποθεματικά

Σήμερα, ο άνθρωπος που προέβλεψε πρώτος την κλοπή των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, προειδοποίησε για τις μεγάλες αναταράξεις που θα προκαλέσει η Χρεοκοπία της Ελλάδας, τονίζοντας παράλληλα πως η χώρα μπορεί να προχωρήσει στο μέλλον και χωρίς τη «βοήθεια» των δανειστών της, αφού κρατά ένα ισχυρό χαρτί στα χέρια της…

«Αυτή θα μπορούσε να είναι μια άγρια ​​εβδομάδα. Η αστάθεια έχει ήδη ξεκινήσει, ωστόσο οι πιο μεγάλες αναταρχές βρίσκονται μπροστά μας. Το κυρίαρχο γεγονός στον κόσμο είναι βέβαια η Ελλάδα, η οποία σιγά-σιγά στριμώχνεται σε μια χρεοκοπία λόγω του μεγάλου χρέους της (320 δις €), καθώς ζει μέρα με τη μέρα με την απειλή ενός τραπεζικού bail-in. Παράλληλα υπάρχει και το Eurogroup, στο οποίο θα κριθούν πολλά», αναφέρει αρχικά ο James Turk.

Και συνεχίζει: «Εκεί, οι υπουργοί εξωτερικών έχουν μια καλή πιθανότητα να τραβήξουν τελικά το βύσμα από την Ελλάδα. Ωστόσο, Θα εξακολουθήσουν να επικεντρώνονται στην Ελλάδα, γιατί αποτελεί μια νάρκη που περιμένουν κάποιος να την πατήσει. Όταν το κάνουν, οι πολιτικές επιπτώσεις θα μπορούσαν να ανατινάξουν το ευρώ και ίσως την ίδια την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), γιατί έχει τόσο μεγάλη έκθεση στην Ελλάδα σε σχέση με την κεφαλαιακή βάση της.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι οι οικονομικές αποφάσεις στην ΕΚΤ γίνονται για πολιτικούς λόγους. Οι πολιτικοί προσπαθούν να προσποιούνται ότι η ΕΚΤ μπορεί να συνεχίσει να δημιουργεί χρήμα από το πουθενά, δίνοντας στην Ελλάδα μια σανίδα σωτηρίας ρευστότητας. Αυτή η λανθασμένη σκέψη έχει συνέπειες, και η πραγματικότητα είναι έτοιμος να χτυπήσει το σπίτι, το οποίο θέτει ένα ενδιαφέρον ερώτημα.

Ποια πλευρά είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα; Η Ελλάδα ή η λεγόμενη τρόικα του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ; Πιστεύω ότι η Ελλάδα κατέχει όλα τα χαρτιά.

Η Ελλάδα συνεχίζει να παράγει έσοδα από φορολογικά έσοδα, ακόμη και στην εξασθενημένη οικονομική της κατάσταση. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι ότι δεν μπορεί να καλύψει τις δεσμεύσεις των κοινωνικών δαπανών της, λόγω του βάρους του χρέους της.

Οι δανειστές έχουν αρνηθεί να χορηγήσουν στην Ελλάδα οποιαδήποτε ελάφρυνση του χρέους, που ήταν ο βασικός άξονας της διαπραγματευτικής θέσης με την Τρόικα στην Ελλάδα. Η Τρόικα είναι αντίθετη στην ελάφρυνση του χρέους, διότι αν προχωρήσει σε αυτή θα πρέπει να κάνει το ίδιο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, γεγονός που θα είναι καταστροφικό γι’ αυτήν… Να σημειωθεί πως η Τρόικα ουσιαστικά αντιτίθεται στο κράτος πρόνοια…

Αυτό που θέλω να τονίσω όμως είναι πως η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει μόνη της. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά μπορεί να γίνει. Και θα είναι πολύ πιο εύκολο να επιτευχθεί χωρίς το βάρος του χρέους (€ 320 δισεκατομμύρια) να κρέμεται πάνω από το κεφάλι της. Η Ελλάδα μπορεί να σταθεί μόνη στα πόδια της, όπως έχει κάνει επανειλημμένα σε όλη της την ιστορία.

Η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να δανειστεί και πάλι για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά μάλλον δεν θα το έκανε ούτως ή άλλως επειδή έχει μάθει το μάθημά της – το χρέος μπορεί να είναι ανεξέλεγκτο.

Και τελειώνοντας, ο Turk προχωρά σε μια μεγάλη αποκάλυψη:

Υπάρχει ένα τελευταίο σημείο σχετικά με την Ελλάδα αξίζει να αναφερθεί. Η Ελλάδα σαφώς προετοιμάζεται για μια χρεοκοπία. Η κυβέρνηση της Αθήνας έχει ζητήσει από όλους τους Δήμους και άλλους κυβερνητικούς φορείς να της παραχωρήσουν τα διαθέσιμα μετρητά τους σε λογαριασμούς στην κεντρική τράπεζα. Αυτό που αναφέρεται στα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης, είναι πως πρόκειται για έναν τρόπο, ώστε η κεντρική κυβέρνηση να πάρει στα χέρια της περισσότερα μετρητά, αλλά αυτό δεν είναι σωστό.

Γίνεται για να αποτρέψει την ΕΚΤ να λάβει τα μετρητά των κυβερνητικών οργάνων, όταν η κεντρική τράπεζα προχωρήσει στο bail-in στις ιδιωτικές ελληνικές τράπεζες. Με άλλα λόγια, σε ένα bail-in, η ΕΚΤ μπορεί να κατασχέσει τα ευρώ που κατατίθενται σε ιδιωτικές τράπεζες, αλλά όχι αυτά που κατατίθενται στην κεντρική τράπεζα. Έτσι, με την τοποθέτηση καταθέσεων στην κεντρική τράπεζα, οι κυβερνητικοί φορείς στην Ελλάδα μπορούν να κρατήσουν τα χρήματά τους μακριά από τις δαγκάνες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Αυτό το γεγονός αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αποδείξεις ότι η Ελλάδα – και όχι η τρόικα – αποτελεί την κυρίαρχο του παιχνιδιούπ».

πηγη

ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ

Α. «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού», έλεγαν οι μακρινοί μας πρόγονοι. Τη ρήση αυτή ας αναμνησθεί η κυβέρνηση που διαπραγματεύεται για να βρει λύση στο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα εξ αιτίας των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών.

Μετά από πέντε χρόνια μνημονιακής πολιτικής καταμαρτυρείται πλέον απ’ όλες τις μεριές του πολιτικού φάσματος- πλην των προπαγανδιστών του success story- ότι η πολιτική των Μνημονίων απέτυχε και κατέστρεψε την Ελλάδα και το λαό της. Όπως τεκμηριώνεται στην αρθογραφία μεγάλων διεθνών οικονομολόγων ( ), έγκυρων οικονομικών αναλυτών, δημοσιογράφων και ερευνητών αλλά και όπως αποκαλύπτεται από τις καταθέσεις αξιόπιστων μαρτύρων στην επιτροπή της Βουλής για το χρέος, η πολιτική αυτή δεν απέτυχε επειδή έγινε κάποιο λάθος στο σχεδιασμό της. Αντίθετα, σχεδιάστηκε για να αποτύχει μεγεθύνοντας το χρέος της Ελλάδας από το 120% του ΑΕΠ στο 180% προς όφελος των ευρωπαϊκών τραπεζών. Πώς; Με τη μετατροπή του ιδιωτικού χρέους των τραπεζών σε δημόσιο χρέος, το οποίο επιβάρυνε τους ευρωπαϊκούς λαούς αλλά εξουθένωσε με ιδιαίτερα οδυνηρό τρόπο τον ελληνικό λαό.

Η σχέση οικονομίας και πολιτικής διαμορφώθηκε στην περίπτωση αυτή σε επικυριαρχία της οικονομίας επί της πολιτικής και σήμερα – με την κυβέρνηση της αριστεράς- σε αμφισβήτηση της εντολής που έλαβε από τον ελληνικό λαό για έξοδο από τη μνημόνια και οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Δύσκολο βέβαια τα θέματα αυτά να συζητηθούν σε μια διαπραγμάτευση που φτάνει πλέον στα όριά της. Ωστόσο δεν είναι δυνατόν και να αποκρυφτούν. Ο δήθεν ρεαλισμός που χαρακτηρίζει τη στάση των εταίρων μας στη διαπραγμάτευση επιμένοντας στη μνημονιακή πολιτική της λιτότητας (συνέχιση των περικοπών σε μισθούς, συντάξεις και δημόσιες δαπάνες, ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, ιδιωτικοποιήσεις, συνέχιση της αύξησης των έμμεσων και άμεσων φόρων, έκτακτες εισφορές κλπ) δεν μπορεί να μην συγκρουστεί με το ζήτημα στο οποίο ενέχονται οι Τροικανοί (θεσμοί) και το οποίο απέκρυβαν συστηματικά μέχρι σήμερα τα ΜΜΕ και οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Εννοώ το ζήτημα της δικαιικής ανατροπής, της προσχηματικής βοήθειας και του ηθικού μηδενισμού (διαφθοράς) που το ΔΝΤ (παρά τις αντιρρήσεις του 1/3 των μελών του) και ο πολιτικός βραχίονας της ευρωζώνης (ευρωπαϊκή επιτροπή και συμβούλιο) σε αγαστή συνεργασία με την ΕΚΤ (υπό διοίκηση Τρισέ) συνέργησαν για να επιβληθεί πάνω στην Ελλάδα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των Γερμανικών, Γαλλικών και Ολλανδικών τραπεζών. Πρόκειται για εξαπάτηση μιας ευρωπαϊκής χώρας σε κρίση από τους εταίρους της και το ΔΝΤ μέσα από ένα πρόγραμμα-θεραπεία που της επέφερε καταστροφή τέτοια που δε γνώρισε ποτέ χώρα σε περίοδο ειρήνης.Το ζήτημα αυτό συνιστά καρκίνωμα που αναπτύσσεται και κατατρώει σήμερα τα θεμέλια της ΕΕ και της ευρωζώνης και πρέπει τώρα να αφαιρεθεί.

Μετά από πέντε χρόνια βιωματικής εμπειρίας της καταστροφής είναι πλέον ευρέως αποδεκτό, πώς πρόκειται περί μεθοδευμένης καταστροφικής εξαπάτησης της Ελλάδας και του λαού της από την μεριά της Τρόικας με την συγκατάβαση και σύμπραξη των ελληνικών μνημονιακών κυβερνήσεων.
Κάποιοι εξυπηρετούνται με το να ρίχνουν την ευθύνη για την κατάσταση αυτή στο λαό μας . Και βέβαια κανένας δεν αμφισβητεί ότι προσωπικά ο καθένας μας έχει ευθύνες ως κοινωνικό υποκείμενο και πολίτης, στο βαθμό βέβαια που είναι όντως πολίτης και όχι ψηφοφόρος που καλείται να επιλέξει υποδειγμένους εκ των άνω αντιπροσώπους κάθε τρία ή τέσσερα χρόνια. Αλλά πέραν αυτού, είναι οι δομές της πολιτείας, οι οικονομικές δομές, η παιδεία, τα ΜΜΕ, η κουλτούρα και προπαντός τα παραδείγματα των ηγεσιών ενός λαού που διαμορφώνουν την κοινωνική και πολιτική συμπεριφορά του. Υπό το πνεύμα αυτό αποτελεί πνευματική στρεψοδικία και αβελτηρία η στάση ενός μέρους της ελληνικής διανόησης να φορτώνει στον ελληνικό λαό τις ευθύνες της κακοδαιμονίας μας. Μια τέτοια στάση είναι ειρωνεία ασύμβατη με την αποστολή της διανόησης να υπηρετεί την αλήθεια και να στηρίζει την πατρίδα και το λαό ιδιαίτερα στις ώρες της δοκιμασίας του.

Β. Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, αντίθετα προς την εμμονή πολλών στην ιδεοληψία, μπόρεσε να υπερβεί τα ιδεολογικά κομματικά σύνορα και να κινηθεί, με βάση την αλήθεια των αριθμών, το κοινό περί δικαίου αίσθημα και το σεβασμό του στο σύνταγμα και τις ευρωπαϊκές συνθήκες, προς την κατεύθυνση όχι απλά μιας συμφωνίας με τους θεσμούς αλλά μιας οριστικής λύσης στο οικονομικό μας πρόβλημα.

Ωστόσο, το οικονομικό πρόβλημα το γέννησαν κάποιες αιτίες: έχει σχέση με τον τρόπο που δημιουργήθηκε το ελληνικό χρέος, τον έλεγχο της νομιμότητάς του και την καταγγελία του παράνομου και επαχθούς χρέους. Η επιτροπή της Βουλής που λειτουργεί για τον έλεγχο του χρέους φέρνει στο φως της δημοσιότητας (μέσα από το κανάλι της Βουλής) στοιχεία τα οποία τεκμηριώνουν την αξίωση για μια άλλη διάσταση στην ανζέντα των συζητήσεων με τους θεσμούς: τη Δικαιική και Ηθική διάσταση της διαπραγμάτευσης όσον αφορά τη δημιουργία του χρέους και την πολιτική λιτότητας. Τη διάσταση αυτή δεν μπορεί να την παρακάμψει η σημερινή συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου (ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ), αλλά και οποιαδήποτε κυβέρνηση στο μέλλον, καθώς η αλήθεια της έχει στέρεα βάθρα:

1. Τα οδυνηρά ζωντανά αποτελέσματα που επέφερε στον ελληνικό λαό και την ελληνική οικονομία η συνταγή της Τρόικα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ) με τις κυβερνήσεις των Μνημονίων (ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ), όπως αυτά έχουν τεκμηριωθεί από τους πλέον έγκριτους (νομπελίστες) οικονομολόγους και αναλυτές.

2. Την κατάφωρη παραβίαση του ελληνικού συντάγματος, των αρχών του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου, αλλά και των ιδρυτικών πράξεων και συνθηκών της ΕΕ και της ευρωζώνης, όπως αυτά έχουν τεκμηριωθεί δημοσίως από έγκριτους συνταγματολόγους, νομικούς επιστήμονες και ειδικούς.

3. Τον δόλιο τρόπο με τον οποίο μεθοδεύτηκε, προς χάριν των Γερμανικών, Γαλλικών και Ολλανδικών τραπεζών, το σχέδιο της υποθήκευσης και υποταγής της χώρας, γεγονός που τεκμηριώνεται από έγκριτα διεθνώς δημοσιεύματα αλλά και από τους αξιόπιστους μάρτυρες -Έλληνες και Ξένους- που καταθέτουν στην Επιτροπή της Βουλής για το ζήτημα του Χρέους.

Γ. Δικαιούται, συνεπώς, η Κυβέρνηση να συζητήσει και να θέσει στη διαπραγμάτευση εκτός από αριθμούς το ζήτημα που συνάπτεται με την ανατροπή της δικαιικής και ηθικής τάξης κατά τη διαμόρφωση της πολιτικής των Μνημονίων, όπου αντί να βοηθηθεί η Ελλάδα βοηθήθηκαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και αντί να υπάρξει σύγκλιση των εθνικών οικονομιών σημειώθηκε απόκλιση τέτοια που οδήγησε την Ελλάδα σε ανθρωπιστική κρίση. Βέβαια για ένα κόμμα όπως το ΚΚΕ μπορεί να θεωρείται ως αυτονόητη, αναμενόμενη, ενδογενής του καπιταλισμού η κατάσταση αυτή. Ωστόσο, δεν μπορεί αυτή να γίνει αποδεκτή σε μια κοινότητα ευρωπαϊκών χωρών που επιδιώκουν την οικοδόμηση της Ευρώπης των λαών, στη βάση των πνευματικών της κατακτήσεων, των αρχών του δικαιικού, νομικού και πολιτικού της πολιτισμού και των υπογεγραμμένων συνθηκών (αρχές αλληλεγγύης, σύγκλισης των οικονομιών, ανθρώπινων δικαιωμάτων).

Είναι ανάγκη λοιπόν το ζήτημα αυτό να αναδειχτεί και να αντιμετωπιστεί (με κατάλληλο σχεδιασμό δράσεων) από την κυβέρνηση, ώστε να γίνει ευρέως γνωστό στους ευρωπαϊκούς λαούς και τα κοινωνικά κινήματα, να συζητηθεί στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, να τεθεί στις συζητήσεις σε επίπεδο κορυφής, να γίνει προσφυγή στα αρμόδια όργανα και δικαστήρια. Μας εξαπάτησαν! Επιβάλλεται συνεπώς να καταγγελθούν και να ελεγχτούν οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα και να παραπεμφθούν στην ελληνική δικαιοσύνη όσοι ενέχονται. Επιβάλλεται να καταγγελθεί η Τρόικα, να γίνουν προσφυγές στα αρμόδια δικαστήρια (διεθνή και ευρωπαϊκά) και να απαιτηθούν από τους θεσμούς Μνημονικές αποζημιώσεις υπέρ της χώρας και του λαού που κατέστρεψαν.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό και με την κατάλληλη προετοιμασία οι ελληνικές αξιώσεις/διεκδικήσεις μπορούν να πάρουν συγκεκριμένη μορφή: 

1. Κατάργηση ή αναθεώρηση των μνημονιακών νόμων, 

2. Συμμόρφωση προς τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων, 

3. Ουσιαστική στήριξη του προγράμματος οριστικής εξόδου από την κρίση και αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της χώρας, 

4. Ισότιμη συμμετοχή της χώρας στις αποφάσεις για χάραξη του ευρωπαϊκού μέλλοντος, και 

5. Ανάκτηση του ρόλου της ως κυρίαρχης χώρας ικανής να σχεδιάζει το μέλλον της και να αναπτύσσει τη διεθνή οικονομική συνεργασία, στο πλαίσιο του ελληνικού συντάγματος, των ευρωπαϊκών συνθηκών και των κανόνων του διεθνούς δικαίου.

Εν κατακλείδι: Δεν μπορεί να υπάρξει «έντιμη οριστική λύση» για την Ελλάδα χωρίς να αναδειχτεί και να διεκδικηθεί το ζήτημα των μνημονιακών αποζημιώσεων και να ελεγχθούν οι υπεύθυνοι της ανατροπής της δικαιικής και ηθικής τάξης σε επίπεδο ευρωζώνης, ΔΝΤ και σε εθνικό επίπεδο. 

Διαφορετικά οι εταίροι μας θα συνεχίσουν να επιμένουν στις πολιτικές λιτότητας και στη μη λύση με ανανεωνόμενες διαρκώς συμφωνίες, ώστε να μας έχουν με το λουρί στο σβέρκο και να μας κρατούν διαρκώς υπό εξάρτηση στη δύνη του μαρτυρίου.

ΑΝΑΦΟΡΕΣ

[1] Γ. Κασιμάτης-Το απάνθρωπο καθετώς δανεισμού της Ελλάδας
[2] Καταγγελία Τουσέν.
[3] Ρουμελιώτης-Το μνημόνιο έσωσε τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες.
[4] Γιάννης Μἀζης Στόχος είναι να υποτάξουν τη χώρα.
[5] Μίκης Θεοδωράκης : Ποιά είναι η αληθινή πραγματικότητα
[6] Μιχάλης Ιγνατίου
[7] tvxs. Αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα λόγω λιτότητας
[8] Στέλιος Ράμφος- Λιτότητα με αλήθεια ή πείνα με ψέματα;

Προφητική απάντηση Γιώργου Σεφέρη
Άνοιξη μ.Χ.
[....]
Με τους καινούριους ροδαμούς
οι γέροντες αστόχησαν
κι όλα τα παραδώσανε
αγγόνια και δισέγγονα
και τα χωράφια τα βαθιά
25
και τα βουνά τα πράσινα
και την αγάπη και το βιος
τη σπλάχνιση και τη σκεπή
και ποταμούς και θάλασσα·
και φύγαν σαν αγάλματα
30
κι άφησαν πίσω τους σιγή
που δεν την έκοψε σπαθί
που δεν την πήρε καλπασμός
μήτε η φωνή των άγουρων·
κι ήρθε η μεγάλη μοναξιά
35
κι ήρθε η μεγάλη στέρηση
μαζί μ’ αυτή την άνοιξη
και κάθισε κι απλώθηκε
ωσάν την πάχνη της αυγής
και πιάστη απ’ τ’ αψηλά κλαδιά
40
μέσ’ απ’ τα δέντρα γλίστρησε
και την ψυχή μας τύλιξε. [..]

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣπηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο περίφημος νέος «εκπαιδευτικός πολιτισμός» της γερμανικής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τι θα λέγατε, αν ο 15χρονος γιός σας ερχόταν μια μέρα από το σχολείο στο σπίτι και σας ανέφερε για μια συνομήλικη συμμαθήτριά του, η οποία δεν θέλει πλέον να είναι κορίτσι, διότι αποφάσισε από εδώ και στο εξής ότι θέλει να είναι αγόρι ; Οι περισσότεροι από εμάς θα κοροϊδεύαμε το έφηβο κορίτσι, ή θα κουνούσαμε αποδοκιμαστικά το κεφάλι μας.

Τι συμβαίνει όμως όταν ο γιός σας σας αναφέρει ότι οι εκπαιδευτικοί του δάσκαλοι υποστήριξαν ολοφάνερα αυτό το γεγονός αποφασίζοντας από εδώ και στο εξής το κορίτσι να πηγαίνει στις… ίδιες τουαλέτες με τα αγόρια ; Και μάλιστα χωρίς καν να ρωτήσουν τα ίδια τα αγόρια αν συμφωνούν με την απόφαση τους ;

Και όμως αυτή η είδηση δεν πρόκειται για φανταστική ιστορία αλλά για πραγματικό γεγονός σε ένα δημόσιο σχολείο της Γερμανίας, νότια του Αμβούργου. Εντάσσεται στο νέο σχολικό πρόγραμμα της γερμανικής εκπαίδευσης, όπου δεν αναγνωρίζεται στους μικρούς μαθητές το φυσιολογικό τους φύλο αλλά θα πρέπει να μαθαίνουν να συμπεριφέρονται αμφισεξoυαλικά. Αυτός είναι ο περίφημος νέος «εκπαιδευτικός πολιτισμός» της γερμανικής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με αυτό το πρόγραμμα, οι άντρες πρέπει να αφήνουν στην άκρη τα αντρικά χαρακτηριστικά και τους αρσενικούς «περιορισμούς» τους και να αυξάνουν τις… μέχρι τώρα γυναικείες «δεξιότητές τους». Έτσι δημιουργούνται όπως αναφέρεται, οι προϋποθέτει για μια βασική μαζικοκοινωνική αλλαγή. Ο άνθρωπος του εκσυγχρονιστικού ανάμεικτου φύλου, πρέπει επομένως να ενώσει μέσα του όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα τα οποία ως τώρα είναι χωρισμένα σε άντρας και γυναίκα. Διδάσκεται πως το βιολογικό «κυρίαρχο» και αναχρονιστικό μας φύλο οφείλει να αντικατασταθεί μέσω ενός… νέου «κοινωνικού και ψυχολογικού φύλου». Οι διαφορές ανάμεσα στον άντρα και στη γυναίκα δεν θα παίζουν πλέον κανένα ρόλο ακόμα και στην εκπαίδευση των παιδιών.

Με λίγα λόγια όπως θα διδάσκονται πλέον στα προοδευτικά σχολεία της Γερμανίας και όχι μόνο, τα διαφορετικά μας φύλα θα πρέπει να γίνουν «ίδια». Τέρμα λοιπόν με τις αξίες, τις παραδόσεις, τους πολιτισμούς και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις που πρόβαλλαν την διαφορετικότητα μεταξύ αρσενικού κα θηλυκού και όλα αυτά για ένα «ουδετερόφυλο» άτομο.

Τέρμα δηλαδή με λίγα λόγια στην ίδια την φύση μας, αυτή που μας την δώρισε ο Παντοδύναμος και δημιουργούμε μια δική μας, διεστραμμένη τρανσέξουαλ φύση, χάριν της μεγάλης προόδου της Νέας Τάξης Πραγμάτων!

Αλλοίμονο μας!
 
 
 
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος   
Πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!