EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Λευκός Οίκος: Δημοκρατική διαδικασία το δημοψήφισμα – Πρέπει να υπάρξει ένα βιώσιμο πλάνο χρέους για την Ελλάδα

Στην Ελλάδα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, ο οποίος τόνισε ότι η κρίση στη χώρα μας δεν αποτελεί σημαντικό και άμεσο κίνδυνο για την αμερικανική οικονομία, προσθέτοντας πως η αμερικανική έκθεση στην ελληνική οικονομία είναι μικρή.

Ο κ. Έρνεστ, σχολιάζοντας την πληροφορία ότι η Ελλάδα δε θα πληρώσει αύριο τη δόση στο ΔΝΤ, είπε ότι: «Οι ΗΠΑ πιστεύουν πως η Ελλάδα θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της», ενώ πρόσθεσε ότι ο Λευκός Οίκος καλεί την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη και συμπλήρωσε ότι οι πλευρές που διαπραγματεύονται για το χρέος της Ελλάδας πρέπει να αναπτύξουν ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων και χρηματοδότησης που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να έχει ένα βιώσιμο πλάνο χρέους, χωρίς να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη.

Ο κ. Έρνεστ συνέστησε προσοχή αναφορικά με τις έντονες δηλώσεις τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους αξιωματούχους, ενώ επεσήμανε ότι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είναι προς το συμφέρον όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

Σχετικά με το δημοψήφισμα, σχολίασε μόνο ότι πρόκειται για δημοκρατική διαδικασία που θα αποφασιστεί από τους Έλληνες, και επεσήμανε πως είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ και της Ευρώπης να παραμείνουν στενά συνδεδεμένες, ισχυρές και λειτουργικές οι χώρες.πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Capital controls: Δεν κόβονται νερό, ρεύμα, τηλέφωνο & Ίντερνετ για ληξιπρόθεσμες οφειλές

Μια σειρά δράσεων αλληλεγγύης, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες τη δύσκολη αυτή εβδομάδα που οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Στη λίστα μέτρων, το υπουργείο Υποδομών, με τη συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, περιλαμβάνει την αναστολή των πληρωμών στην ΕΥΔΑΠ και τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, προκειμένου να μη διακοπούν συνδέσεις με ληξιπρόθεσμες οφειλές ύδρευσης, τηλεφωνίας και Ίντερνετ. Στην ίδια λίστα περιλαμβάνονται γενικότερα όλες οι ΔΕΚΟ.

Την ίδια ώρα, οι πολίτες μπορούν να μην πληρώσουν την εφορία, όσο μένουν κλειστές οι τράπεζες, καθώς σύμφωνα με τη σχετική ΠΝΠ που κατέθεσε η κυβέρνηση, απαλλάσσει από τόκους και κυρώσεις όσους χάσουν την δόση τους.

Αναλυτικότερα, οι πληρωμές στην εφορία θα μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά μέσω web banking, phone banking, ή από τα ΑΤΜ, ωστόσο αν κάποιος δεν έχει -αλλά και σε κάθε περίπτωση- εάν δεν πραγματοποιηθούν οι πληρωμές, δε θα οφείλεται τόκος υπερημερίας.
Την ίδια ώρα, από το υπουργείο διευκρινίζεται ότι οι οφειλέτες που δε θα καταβάλουν τη δόση, δε θα απενταχθούν από τη ρύθμιση χρεών προς τα ασφαλιστικά Ταμείων, όσο διάστημα οι τράπεζες είναι κλειστές.

Ωστόσο, συνέπειες θα υπάρχουν για όσους χρωστούν και δεν έχουν να πληρώσουν άλλες εταιρίες πλην ΔΕΚΟ-δημοσίου, όπως πχ ασφαλιστικές εταιρίες. Συγκεκριμένα, αν κάποιος δεν έχει web banking και δεν πληρώσει το ασφαλιστήριο του αυτοκινήτου του αλλά εμπλακεί σε ατύχημα, η εταιρία μπορεί να τον θεωρήσει ανασφάλιστο (όπως και αν ελεγχθεί από την Τροχαία).

Κυρώσεις θα έχουν και όσοι πληρώνουν (πχ με πάγιες εντολές) υποχρεώσεις σε εταιρίες ή τράπεζες του εξωτερικού (πχ ενοίκιο ή λογαριασμό ρεύματος ή τηλεφωνίας του φοιτητή που σπουδάζει στο εξωτερικό κλπ).

Οι οδηγίες της κυβέρνησης:

Η κυβέρνηση εξέδωσε και χρηστικό οδηγό που απαντά σε σειρά θεμάτων που προκύπτουν από τα capital controls:

Αν υπάρξουν καθυστερήσεις σε πληρωμές προς το Δημόσιο ή σε τράπεζες στο πλαίσιο ρυθμισμένων δόσεων, θα υπάρχει απώλεια της ρύθμισης;

Οι πληρωμές αυτές θα μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά μέσω web banking, phone banking, ή από τα ΑΤΜ. Σε κάθε περίπτωση εάν δεν πραγματοποιηθούν οι πληρωμές, δεν θα υπάρχει απώλεια της ρύθμισης.

Κινδυνεύω να χάσω το ασφαλιστήριο μου συμβόλαιο (ασφάλιση αυτοκινήτου, συμβόλαια υγείας);

Οι πληρωμές αυτές θα μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά μέσω web banking, phone banking, ή από τα ΑΤΜ.

Θα μπορώ να κάνω πληρωμές μέσω ίντερνετ/web banking, ή διά της τηλεφωνίας (phone banking κλπ);

Πληρωμές μέσω ίντερνετ ή τηλεφώνου θα γίνονται κανονικά και απεριόριστα εφόσον ο λογαριασμός στον οποίο μεταφέρονται τα χρήματα είναι στην Ελλάδα.

Τι θα ισχύσει για τις πάγιες εντολές πληρωμής (λογαριασμούς ΔΕΚΟ, δάνειο, ενοίκιο);

Οι πάγιες εντολές πληρωμής θα εκτελούνται κανονικά, εφόσον αφορούν σε πληρωμές προς λογαριασμούς στην Ελλάδα.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι Έλληνες Έπρεπε να Εξευτελιστούν. Οι Ευρωγερμανοί σε Πανικό με το Δημοψήφισμα

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Η ανακοίνωση και εν συνεχεία απόφαση δημοψηφίσματος από την Ελληνική Βουλή, δείχνει να αιφνιδίασε πλήρως την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα βρισκότανε σε τόσο δύσκολη θέση. Θεωρούσε ότι με τον ένα ή άλλο τρόπο θα συνεχιζότανε η πεπατημένη, εκείνη να απαιτεί και οι υποτελείς να πειθαρχούν άμεσα, προωθώντας μάλιστα κάτω από ασφυκτικά τις πιο πολλές φορές χρονοδιαγράμματα στα τοπικά τους κοινοβούλια, άρον άρον, τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις. Συνεργοί βέβαια σε όλα αυτά οι απόλυτα ελεγχόμενες τοπικές κυβερνήσεις ενώ άσχετος και ανημέρωτος τελείως ο λαός, ο οποίος μάλιστα εκ των υστέρων μάθαινε τι τον περιμένει (φορολογίες, περικοπές, αυξήσεις, απολύσεις, … ).

Είναι η πρώτη φορά που η ΕΕ έρχεται αντιμέτωπη με φαινόμενο, κάποια κυβέρνηση να απαιτεί ισότιμη μεταχείριση και αληθινή διαπραγμάτευση με όρους αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Αδιανόητο με τα μέχρι τώρα ισχύοντα, να αμφισβητείται η γερμανική κυριαρχία και οι γερμανικές πρακτικές της ποινικοποίησης της όποιας διαφωνίας ή αντιπρότασης.

Ήδη δύο μέρες μετά την ψήφιση του δημοψηφίσματος και σε συνέχεια της παραδοχής σφαλμάτων από τον πρώην Διευθυντή του ΔΝΤ σχετικά με τα μνημόνια στην Ελλάδα η νυν γενική διευθύντρια του Ταμείου Λαγκάρντ εκτίμησε ότι απαιτείται ισορροπημένη προσέγγιση ώστε να αποκατασταθεί η οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Πολλοί οικονομικοί αναλυτές θεωρούν ότι έχει τρωθεί σοβαρά η αξιοπιστία του ΔΝΤ εξαιτίας της συμμετοχής του στην ελληνική κρίση και του γεγονότος ότι οι οικονομικές του προβλέψεις για την ελληνική ανάπτυξη και το δημόσιο χρέος αποδείχθηκαν τραγικά λαθεμένες. Επίσης, πολλοί αναλυτές επικρίνουν το Ταμείο κατηγορώντας το ότι παραβίασε τους ίδιους τους κανόνες του όταν δέχθηκε να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, χωρίς να απαιτήσει την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους μέσω διαγραφής του.

Μέχρι και τον σκληρό Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, φαίνεται να εκλογίκεψε το δημοψήφισμα όταν εμφανίστηκε σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ανοικτός σε νέες διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, είτε μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος την Τρίτη, είτε μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Στην ίδια κατεύθυνση η Μέρκελ φαίνεται σαφώς διατεθειμένη να αντιμετωπίσει την κρίση στην Ελλάδα και φυσικά δεν θέλει να συνδέσει την φήμη της με την διάσπαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εν τω μεταξύ πανικός επικρατεί στην Κομισιόν όπου ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε σήμερα ότι υπάρχουν ακόμη «περιθώρια διαπραγμάτευσης» ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της και ανακοίνωσε την παρουσίαση νέων προτάσεων από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ το μεσημέρι. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του εκπροσώπου της, έσπευσε άμεσα να το διαψεύσει αναφέροντας ότι, δεν θα παρουσιάσει σήμερα νέες προτάσεις για την διευθέτηση της ελληνικής κρίσης, ερχόμενη σε πλήρη αντίθεση με τις δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισί.

Παράλληλα ο κύκλος των αποκαλύψεων συνεχίζεται από την Guardian αυτή τη φορά, που τα βάζει με τους Ευρωπαίους, που δεν ήθελαν πραγματικά μια συμφωνία, αναφέροντας ότι, οι διαπραγματεύσεις δεν απέτυχαν από ατύχημα. Οι Έλληνες έπρεπε να εξευτελιστούν, γιατί η εναλλακτική του να αντιμετωπιστούν ως ίσοι, θα οδηγούσε σε μια σοβαρή συζήτηση γύρω από το Eurogroup. Ποιες είναι οι αξίες του, τι λόγο δίνει και ποια είναι τα δημοκρατικά του επίπεδα, αν υπάρχουν. Η αλληλεγγύη με την Ελλάδα, σημαίνει πως όλοι εντός και εκτός ευρώ πιέζουν για μια συζήτηση με θέμα ‘’η Ελλάδα θυσιάζεται για να διατηρηθούν αυταπάτες που κάνουν κακό σε όλους’’.

 Το δημοψήφισμα όσο περνάν οι μέρες θα εκθέτει όλο και περισσότερο τους αυτουργούς της κρίσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Αυτούς που επενδύουν στον πανικό και το φόβο. Επειδή όμως όπως φαίνεται οι ίδιοι θα πέσουν στην παγίδα που στήσανε στην Ελλάδα, θα βιαστούν άρον – άρον σε συμφωνία το συντομότερο δυνατό, μπορεί και πριν το δημοψήφισμα. Εμείς σαν Έλληνες ποτέ δεν φοβηθήκαμε ειδικά όταν το δίκιο είναι με το μέρος μας. Ελπίζουμε μόνο σε ενότητα όλων των Ελληνικών δυνάμεων, αν όχι συστράτευση σε κοινό αγώνα, τουλάχιστον σε τίμια ανταλλαγή επιχειρημάτων και αποδοχή της θέλησης του κυρίαρχου λαού.


πηγη ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η κυβέρνηση διαψεύδει τα παπαγαλάκια: Όλη η αλήθεια για τα «προβλήματα» στην αγορά καυσίμων, τροφίμων και φαρμάκων!

Κυβερνητικοί κύκλοι επισημαίνουν τα ακόλουθα ανά κατηγορία:

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ

Μετά από καταγγελίες που έφτασαν στην κυβέρνηση σήμερα το πρωί για μη αποδεκτές συναλλαγές αγοραπωλησίας μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών από πρατηριούχους πετρελαιοειδών, ακολούθησε επικοινωνία με τις εταιρείες πετρελαιοειδών MOTOR OIL, ΕΛΠΕ και AEGEAN OIL και μας διαβεβαίωσαν ότι οι συναλλαγές μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών συνεχίζονται ομαλά μεταξύ διυλιστηρίων, πρατηριούχων και καταναλωτών.

ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ-ΦΑΡΜΑΚΑ

Επικοινώνησε ο Υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής με τους θεσμικούς φορείς του φαρμάκου και υπήρξε κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει η παραμικρή έλλειψη φαρμάκων και ότι η αγορά κινείται σε κανονικά πλαίσια. Υπάρχει επάρκεια φαρμάκων.

ΕΜΠΟΡΙΟ-ΤΡΟΦΙΜΑ

– Σε επικοινωνία της κυβέρνησης με τη διοίκηση της εταιρείας Αθηναϊκή Ζυθοποιία ΑΕ επιβεβαιώθηκε η ομαλή λειτουργία των εμπορικών συναλλαγών της εταιρείας με τους πελάτες της χωρίς να υπάρχει καμία αλλαγή, που να δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της αγοράς.

– Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η κυβέρνηση με τη διοίκηση της εταιρείας Coca Cola ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ επιβεβαιώθηκε η θέληση της εταιρείας να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της αγοράς και ως εκ τούτου δεν έχει αλλάξει την πολιτική της όσον αφορά τους τρόπους των οικονομικών συναλλαγών που είχε μέχρι σήμερα με τους πελάτες της.

– Ο Γεν. Γραμματέας Εμπορίου Αντ. Παπαδεράκης σε επικοινωνία με τον Σύνδεσμο Super Market τον διαβεβαίωσαν ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα στην τροφοδοσία και τις εμπορικές συναλλαγές.

Επίσης επισημαίνεται, όσον αφορά τα πρατήρια καυσίμων, ότι η διοίκηση των εταιρειών ΕΚΟ και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανακοινώνει ότι όλα τα ιδιολειτουργούμενα, ελεγχόμενα καθώς και τα πρατήρια τρίτων που φέρουν τα σήματα ΕΚΟ & ΒΡ και τα οποία είναι συμβεβλημένα με το τραπεζικό σύστημα, αποδέχονται πιστωτικές, χρεωστικές και κάρτες στόλου των καταναλωτών.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στον τόπο διαμονής τους ψηφίζουν οι ετεροδημότες

Στον τόπο διαμονής τους και όχι στα ειδικά εκλογικά τμήματα θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Έτσι, ενώ μέχρι τις τελευταίες εκλογές οι ετεροδημότες ψήφιζαν σε προκαθορισμένα εκλογικά τμήματα, ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια, όπου είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους (π.χ. οι Θεσσαλονικείς που ζουν στην Αθήνα ψήφιζαν στη Νέα Σμύρνη), την Κυριακή θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους.


Οι ενδιαφερόμενοι δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια, καθώς οι εκλογικοί κατάλογοι είναι ήδη ενημερωμένοι με τον τόπο διαμονής των ετεροδημοτών. Οι τελευταίοι απλά θα πρέπει να μάθουν για το νέο εκλογικό τμήμα, όπου θα ψηφίσουν.

Δικαίωμα να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους έχουν οι ετεροδημότες που έχουν υποβάλλει τη σχετική αίτηση - υπεύθυνη δήλωση έως την 30η Απριλίου 2015, καθώς το δημοψήφισμα θα διενεργηθεί µε βάση τους εκλογικούς καταλόγους της β' αναθεώρησης 2015, οι οποίοι περιλαμβάνουν τις μεταβολές που έχουν συντελεστεί έως εκείνη την ημερομηνία.

Οι 18άρηδες

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, για πρώτη φορά θα κληθούν να ψηφίσουν 108.371 18άρηδες, εκ των οποίων 55.206 άνδρες και 53.165 γυναίκες. Ο συνολικός αριθμός του εκλογικού σώματος είναι 9.855.029, εκ των οποίων 4.772.029 άνδρες και 5.082.965 γυναίκες.

Άρα, δεδομένου ότι με βάση το νόμο 4023/2011, το αποτέλεσμα δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα είναι δεσμευτικό, όταν στην ψηφοφορία λάβει μέρος τουλάχιστον το 40% όσων έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους, τότε την Κυριακή θα πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες τουλάχιστον 3.942.012 ψηφοφόροι.

Όπως και στις 25 Ιανουαρίου

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ενημερώσει ότι για τη διευκόλυνση της εκλογικής διαδικασίας προβλέπεται η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και εφόρους, όπως είχαν ορισθεί για τις εθνικές εκλογές της 25.1.2015 και με συντετμημένες προθεσμίες.

Λόγω του ασφυκτικού χρονικού περιθωρίου, οι αρμόδιοι του υπουργείου Εσωτερικών έχουν αποδυθεί σε αγώνα δρόμου, ώστε την Κυριακή όλα να είναι στη θέση τους και ειδικότερα οι εκλογικοί σάκοι με τα περίπου 12 εκατομμύρια ψηφοδέλτια. Ο υπουργός Νίκος Βούτσης με έγγραφό του προς τις περιφέρειες, που φέρει την ένδειξη του εξαιρετικά επείγοντος, ζητεί να μεριμνήσουν για την έγκαιρη προμήθεια των απαραίτητων ειδών που θα χρειαστούν οι εφορευτικές επιτροπές (σφραγίδες, στυλό διαρκείας, λουκέτα για τις κάλπες κ.λπ.).

Με άλλο έγγραφό του, ο υπουργός Εσωτερικών ζητεί από τους αρμόδιους φορείς (προέδρους Πρωτοδικών, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Περιφέρειες, Δήμους) να μεριμνήσουν ώστε να μην ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα τα άτομα για τα οποία έχει ανακληθεί η απόφαση καθορισμού της ιθαγένειάς τους.

Τη μηχανογραφική επεξεργασία του αποτελέσματος θα αναλάβει η Singular Logic, όπως συνέβη με όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις (εθνικές, δημοτικές, ευρωεκλογές) από το 1981 και μετά. Η διαφορά είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση η εταιρεία θα αλλάξει το απαραίτητο λογισμικό για να προσαρμοστεί στα δεδομένα του δημοψηφίσματος.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κατάλαβες τώρα γιατί ανέβηκαν ξαφνικά στις Βρυξέλλες οι σαμαροποτάμηδες;

Οσμή έσχατης προδοσίας.

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους.

Μέχρι την Τετάρτη, όλοι, μα όλοι, εταίροι και θεσμοί ανακοίνωναν οτι οι Ελληνικές προτάσεις είναι μια στέρεα βάση για διαπραγμάτευση.

Εκεί είδαμε μια τραγική «σύμπτωση». Σαμαράς, Ποτάμης και Φώφη είχαν επιδοθεί σε ένα κρεσέντο επαφών για να «βοηθήσουν την Ελλάδα». 

Πλήθος ιδιωτικών ραντεβού, με αδιαφανή ατζέντα, κουβαλώντας μαζί τους Παπασταύρου, εξεταστικές για υποβρύχια, νέες αποκαλύψεις για μίζες κλπ. 

Και ξάφνου, γίνεται το «απρόβλεπτο». Οι δανειστές  επανέρχονται  με μια πρόταση που συνιστά εθνική καταστροφή, υπό μορφή μάλιστα τελεσιγράφου!

Τινάζοντας την διαπραγμάτευση στον αέρα. Και με τον κύριο Θεοδωράκη να αποκαλύπτει στην βουλή ότι 6 χώρες ετοιμάζονται να εκδώσουν ταξιδιωτική οδηγία για την… Ελλάδα! (Προφανώς οι ίδιοι που λησμόνησαν να εκδώσουν αντίστοιχη οδηγία για την Τυνησία και οδήγησαν πολίτες σε σφαγή…)

Αλήθεια λοιπόν, τι ακριβώς έκαναν οι σαμαροποτάμηδες στις Βρυξέλες;


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κύκλοι Σαμαρά: Την Δευτέρα θα είμαστε κυβέρνηση!

ΠΟΓΚΡΟΜ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΦΟΡΕΩΝ

Έχουν ανάψει τα τηλέφωνα από το μαύρο μέτωπο σε λειτουργούς που επιμένουν να είναι υποτακτικοί τους, όπου τους διαβεβαιώνουν πως «Την Δευτέρα θα είμαστε κυβέρνηση». Πιέζοντας τους παράλληλα να παρέμβουν με όλες τους τις δυνάμεις για το «ΝΑΙ».
Στην δικαιοσύνη βέβαια, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Τα σταγονίδια διαβεβαίωναν πρόθυμους…«λειτουργούς» ότι τελειώνει η αριστερή παρένθεση, οπότε να πράξουν ανάλογα.
Δευτέρα λοιπόν θα κριθούν άπαντες. Είναι η πρώτη φορά που ο Ελληνικός λαός έχει τέτοια δύναμη στα χέρια του.πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

250 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΣΕ 1 ΩΡΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ! – Αίμα, δάκρυα και κρύος ιδρώτας στον πλανήτη…

Αίμα, δάκρυα και κρύος ιδρώτας σε όλες τις κεφαλαιαγορές του κόσμου, αλλά αυτές τις ευρωζώνης, πραγματικά υποφέρουν από την κρίση στην ευρωζώνη και την επιβολή capital cotrlos και τις κλειστές τράπεζες στην Ελλάδα.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE άνοιξε με πτώση μεγαλύτερη του 2%.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 άνοιξε με πτώση 4,7% για να διαμορφωθεί στις 4.821,45 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax άνοιξε με πτώση που ξεπέρασε το 3%.
Στην περιφέρεια, ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 χάνει 4,39%, ο πορτογαλικός PSI 20 κινείται 4,2% χαμηλότερα και ο ιταλικός ΜΙΒ χάνει 4,78%.
Ισχυρές πιέσεις ασκούνται επί των αποδόσεων των ομολόγων των χωρών του ευρωπαϊκού νότου με το άνοιγμα της αγοράς χρέους, εξαιτίας των κινδύνων που προέρχονται από μία έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Λίγο μετά το άνοιγμα, τα επιτόκια των δεκαετών ισπανικών ομολόγων αυξήθηκαν στο 2,720%, έναντι 2,150% την Παρασκευή πριν από το κλείσιμο. Τα επιτόκια των ιταλικών ομολόγων αυξήθηκαν στο 2,598%, έναντι 2,110 την Παρασκευή.
Το ευρώ αναμένεται να δεχτεί ακόμη μεγαλύτερες πιέσεις στη διάρκεια των συναλλαγών της Ασίας. «Το μόνο που γνωρίζουμε με σιγουριά αυτή τη στιγμή είναι πως υπάρχει υψηλή αβεβαιότητα και πως σε ένα τέτοιο περιβάλλον, πολλές αγορές θα υποδεχτούν όσους αναζητούν ασφαλή επενδυτικά καταφύγια», αναφέρει σε σχόλιο της η ANZ Bank και θέτει τα εξής ερωτήματα:
-«Τυχόν αδυναμία αποπληρωμής του ΔΝΤ σημαίνει άμεση έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ;
Πώς διαμορφώνεται το χρονοδιάγραμμα;
Πώς θα συμπεριφερθούν οι καταθέτες των τραπεζών των άλλων χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας;
Η Fed να αυξήσει τα επιτόκια κόντρα σε ένα πιο εύθραυστο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον;
Την ίδια ώρα, οι αναλυτές της Deutsche Bank ανέμεναν μεγάλη πτώση τη Δευτέρα για το δείκτη DAXστη Φρανκφούρτη, λόγω των δραματικών εξελίξεων στην Ελλάδα. Το βράδυ της Κυριακής τα futures του γερμανικού δείκτη ήταν στο -4% .
Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούσαν σήμερα στην Ασία, όπως και τα ασιατικά χρηματιστήρια που ανησυχούν για την ελληνική κρίση χρέους.
Οι τιμές για το «ελαφρύ γλυκό πετρέλαιο» του Τέξας –το αργό πετρέλαιο WTI– για παραδόσεις Αυγούστου υποχώρησαν κατά 82 σεντς για να διαμορφωθεί στα 58,81 δολάρια το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας επίσης για παραδόσεις Αυγούστου υποχώρησε κατά 70 σεντς το βαρέλι στα 62,56, 40 δολάρια.
Οι ασιατικές χρηματαγορές καταγράφουν πτώση, όπως και το ευρώ, λόγω των φόβων για έξοδο της Αθήνας από την ευρωζώνη.
Στα μέσα της συνεδρίασης το Σίδνεϊ είχε πτώση 1,81%, η Σεούλ 1,45%, η Ταϊπέι 1,90%, ενώ το Χονγκ Κονγκ στο δεύτερο μέρος της συνεδρίασης είχε πτώση 3,63%.
«Είναι οι συνέπειες μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διεξαγάγει δημοψήφισμα και η κατάσταση αυτή αναμένεται να διαρκέσει αυτή την εβδομάδα», δήλωσε η United Overseas Bank of Singapore σε ανακοίνωση.
Ο Ντάνιελ Ανγκ, αναλυτής της Phillip Futures στη Σιγκαπούρη, εκτιμά ότι η αποδυνάμωση του ευρώ «θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες πτώσεις των τιμών του αργού πετρελαίου».
defencenet.grΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κινητοποιήσεις στις 16 Ιούνη στις αστικές συγκοινωνίες στη Στοκχόλμη

Στις 16 Ιούνη ξεκινούν κινητοποιήσεις από τα συνδικάτα στις αστικές συγκοινωνίες στη Στοκχόλμη με πρωτοβουλία του ταξικού συνδικάτου των εργαζομένων στο Μετρό της Στοκχόλμης.

Οι κινητοποιήσεις αφορούν την κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες με την εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζομένων, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο στην ασφάλεια και εργατικών ατυχημάτων, ενάντια στην αύξηση των τιμών στα εισιτήρια που προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα και ακόμα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις που συνεχίζονται και μπαίνει το αίτημα για ενιαίο δημόσιο φορέα στις δημόσιες συγκοινωνίες, χωρίς ιδιώτες και ενάντια στις ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα).

Η καμπάνια, που ξεκίνησε το Συνδικάτο Εργαζομένων στο Μετρό, στηρίζεται από τα Συνδικάτα στη Σταθερή Τροχιά, το Συνδικάτο Εργαζομένων στον Προαστιακό και στα Τοπικά Τρένα. Η Ομοσπονδία των Εργαζομένων που καλύπτει τα λεωφορεία (στηρίζεται από τους σοσιαλδημοκράτες) αρνήθηκε να στηρίξει την καμπάνια και την κινητοποίηση, χωρίς να αναφέρει το λόγο, αλλά είναι γνωστό ότι αυτές οι ηγεσίες κάνουν ό,τι μπορούν για να σαμποτάρουν την οργάνωση και την αντίδραση των εργαζομένων, ιδίως αν την πρωτοβουλία την παίρνουν ταξικά συνδικάτα. Παρ' όλα αυτά, πολλοί οδηγοί λεωφορείων δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν στη διαδήλωση στις 16 Ιούνη, με παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα.

Η συγκέντρωση θα γίνει στο κέντρο της Στοκχόλμης, στις 16 Ιούνη και ώρα 15.00 και θα ακολουθήσει πορεία στη Νομαρχία της Στοκχόλμης όπου θα παραδοθεί ψήφισμα των συνδικάτων.

Τα συνδικάτα καλούν όλους τους εργαζόμενους, νεολαία και συνταξιούχους να συμμετάσχουν και να στηρίξουν την κινητοποίηση, μιας και το ζήτημα των αστικών συγκοινωνιών αφορά όλο το λαό.

Θα μιλήσουν εκπρόσωποι των Συνδικάτων στο Μετρό, τον Προαστιακό, τα τοπικά τρένα και οδηγοί λεωφορείων.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καταρρέουν οι αστικές συγκοινωνίες - Λεωφορεία παίρνουν φωτιά, τρένα μένουν στη μέση της διαδρομής

Της Mαρίας Mόσχου

Σε καθεστώς χρεοκοπίας βρίσκονται οι δημόσιες συγκοινωνίες! Η έλλειψη ρευστότητας έχει «απογυμνώσει» τις εταιρείες (ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΑΣΘ και ΟΣΕ) από ανταλλακτικά αλλά και τεχνικό προσωπικό, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ασφαλή μεταφορά των επιβατών.

Λεωφορεία και τρένα «σαπίζουν» στα αμαξοστάσια, ενώ οχήματα πιάνουν φωτιά γεμάτα επιβάτες!
Την ίδια στιγμή, ο κόσμος «στοιβάζεται» στις στάσεις περιμένοντας ακόμα και 50 λεπτά να φανεί ένα λεωφορείο. Η εικόνα διάλυσης αναμένεται να ενταθεί ακόμα περισσότερο καθώς πολλά οχήματα «γδύνονται» στην κυριολεξία από το ελάχιστο τεχνικό προσωπικό για να μπουν σε κυκλοφορία άλλα που έχουν λιγότερα προβλήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα λεωφορεία: Τέσσερα οχήματα έχουν πάρει φωτιά, ενώ πάνω από 400 δεν έχουν λάστιχα και οι τεχνικοί αναγκάζονται να παίρνουν από αυτά άλλα εξαρτήματα, μέχρι και καθρέπτες, για να συνεχίσει το καθημερινό έργο της η εταιρεία.

Γηρασμένος στόλος, έλλειψη ανταλλακτικών και τεχνικού προσωπικού συνθέτουν την εικόνα των αστικών συγκοινωνιών και του OΣE, που καθημερινά μεταφέρουν πάνω από 3 εκατομμύρια επιβάτες σε όλη τη χώρα. O μεγαλύτερος... ασθενής η OΣY και κυρίως τα μπλε λεωφορεία, που καθημερινά παροπλίζονται λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, ενώ πληθαίνουν και τα περιστατικά στα οποία τα οχήματα παίρνουν φωτιά και μάλιστα εν κινήσει και γεμάτα επιβάτες!

Καταρρέουν οι αστικές συγκοινωνίες - Λεωφορεία παίρνουν φωτιά, τρένα μένουν στη μέση της διαδρομής

Aνάλογη εικόνα και στον OAΣΘ, με την τελευταία έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας τον Iανουάριο να χαρακτηρίζει με τα πιο μελανά χρώματα τις υπηρεσίες των λεωφορείων στη συμπρωτεύουσα, όπου αποτελεί και το μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς.
Aλλά και οι συρμοί του OΣE έχουν «ασθενήσει» με περίπου το 30% όλου του τροχαίου υλικού να χαρακτηρίζεται ως ανενεργό, ενώ τα συχνά κρούσματα κλοπής «απογυμνώνουν» ακόμα και τους εν ενεργεία συρμούς.

Καταρρέουν οι αστικές συγκοινωνίες - Λεωφορεία παίρνουν φωτιά, τρένα μένουν στη μέση της διαδρομής

Aκόμα και στη ΣTAΣY εντοπίζονται προβλήματα, με τους συρμούς του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου και του τραμ να... αναζητούν ανταλλακτικά για να συνεχίσουν να κυκλοφορούν πάνω στις ράγες, ενώ και στο μετρό υπάρχουν δυσκολίες με τους συρμούς νέας γενιάς που παρουσιάζουν προβλήματα στον εγκέφαλο, οδηγώντας ακόμα και σε εκκενώσεις των συρμών.

Tην ίδια στιγμή, οι επιβάτες οπλίζονται με υπομονή, διότι οι καθυστερήσεις είναι συχνές, ενώ οι εργαζόμενοι κάνουν λόγω ακόμα και για θέμα ασφάλειας στη μεταφορά.

Ο OΣY στο «κόκκινο»

Tον κίνδυνο να μην μπορεί να εκτελέσει το καθημερινό έργο στα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ αντιμετωπίζει η OΣY λόγω του γηρασμένου στόλου και... της έλλειψης ρευστότητας! H συντήρηση λεωφορείων και τρόλεϊ της εταιρείας έχει χτυπήσει... «κόκκινο» λόγω της έλλειψης ανταλλακτικών αλλά και τεχνικού προσωπικού, το οποίο αποχώρησε με συνταξιοδοτήσεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Σήμερα, από τον στόλο των 2.139 λεωφορείων που βρίσκονται σε κυκλοφορία τα περίπου 810 είναι καθηλωμένα στα αμαξοστάσια, με το 50% από αυτά να μην έχει λάστιχα!

Mέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα απαιτηθούν πάνω από 80 - 100 εκατ. ευρώ για την ανανέωση του στόλου καθώς ήδη υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις στα αρθρωτά λεωφορεία που απαιτούνται για την εκτέλεση του καθημερινού προγράμματος της OΣY, ενώ το 2016 θα πρέπει να αποσυρθούν περίπου 260 λεωφορεία λόγω ηλικίας και ασυμβίβαστου με την περιβαλλοντική νομοθεσία.

Χωρίς ανταλλακτικά

Aν και το έργο των λεωφορείων έχει συρρικνωθεί κατά 50% τα τελευταία τρία χρόνια, ωστόσο η έλλειψη ανταλλακτικών αλλά και η μη προμήθεια νέων λεωφορείων έχουν οδηγήσει σε έναν γηρασμένο στόλο, που ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο ακόμα και το καθημερινό έργο των λεωφορείων, τα οποία χρησιμοποιούνται από τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης της OΣY, τα τεχνικά προβλήματα πολλών λεωφορείων που δεν μπορούν να ανακατασκευαστούν αλλά και η απόσυρση των οχημάτων euro 1, λόγω της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, θα οδηγήσουν το 2016 σε μείωση του στόλου των λεωφορείων κατά 22%! O στόλος της OΣY αποτελείται σήμερα από 2.505 λεωφορεία και τρόλεϊ, 17 τύπων. Tα λεωφορεία που είναι συνολικά 3 τύπων (8,6 μέτρων, 12 μέτρων και 18 μέτρων) έχουν μέση ηλικία 11,8 ετών, ενώ τα τρόλεϊ με δύο (12 μέτρων και 18 μέτρων) τύπους έχουν μέση ηλικία 12,7 ετών.

Σε καθημερινή βάση για την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου απαιτούνται 1.265 λεωφορεία και 173 τρόλεϊ, καθώς και εφεδρεία 253 λεωφορείων και 35 τρόλεϊ προκειμένου να μπορούν να αντικαθίστανται όσα οχήματα αποσύρονται για συντήρηση. Σύμφωνα με στελέχη της OΣY, ο ενεργός στόλος της εταιρείας περιλαμβάνει πολλά οχήματα με χαμηλό συντελεστή διαθεσιμότητας λόγω μεγάλης ηλικίας και σοβαρών βλαβών, καθώς από το 2010 υπάρχουν προβλήματα λόγω της διαρκούς μείωσης του τεχνικού προσωπικού και προσωπικού κίνησης καθώς και της αδυναμίας εξασφάλισης ομαλής ροής ανταλλακτικών εξαιτίας της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης της OΣY. H καθημερινότητα μαστίζεται παράλληλα και από την υποχρηματοδότηση. Kαι αυτό γιατί οι παραγγελίες ανταλλακτικών απαιτούν την εξόφληση όλου του ποσού πριν από την προμήθεια, κάτι που όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι στην OΣY δεν επιτρέπεται στο Δημόσιο.

Έτσι ανταλλακτικά έρχονται με το... σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα πολλά λεωφορεία να παραμένουν παροπλισμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Παράλληλα για την επισκευή αυτών των οχημάτων απαιτούνται πολλές ώρες εργασίας και τεχνικό προσωπικό που δεν επαρκεί. Σημαντικό παράδειγμα αποτελούν τα αρθρωτά λεωφορεία, που καθημερινά απαιτούνται για την εκτέλεση του έργου 292 οχήματα ενώ στους δρόμους κυκλοφορούν μόνο 235. Δεν είναι τυχαίο ότι από το 2009 τα δρομολόγια των λεωφορείων συρρικνώθηκαν κατά 3.300 (από 14.520 σε 11.230), ενώ ο στόλος εν κυκλοφορία από 1.730 οχήματα σε 1.301 μεταξύ 2009 και 2013. Σήμερα μετά βίας φτάνουν τα 1.000 λεωφορεία.

Στα τρόλεϊ τα δρομολόγια από 2.325 μειώθηκαν σε 1.670, ενώ ο αριθμός των οχημάτων στην κυκλοφορία έπεσε από 260 σε 180 -σε σύνολο στόλου 366.

Προσωπικό

Σήμερα σε λεωφορεία και τρόλεϊ απασχολούνται 5.700 άτομα όλων των ειδικοτήτων (προσωπικό κίνησης, τεχνίτες, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό). H δύναμη προσωπικού «είναι η χαμηλότερη σε σχέση με τα προηγούμενα δέκα χρόνια. Eνδεικτικά, το προσωπικό μειώθηκε κατά 14,7% το 2011 σε σχέση με το 2010».

Επίσης, το 2011 για κάθε κυκλοφορούν λεωφορείο αντιστοιχούν 0,27 τεχνίτες. Bάσει του οργανογράμματος της εταιρείας για κάθε λεωφορείο θα πρέπει να αντιστοιχούν 0,50 τεχνίτες.

Aντίστοιχα μειωμένη αναλογία σε σχέση με το 2010 παρουσιάζεται και για τα τρόλεϊ, όπου για κάθε κυκλοφορούν τρόλεϊ αναλογούν 0,61 τεχνίτες το 2011 (έναντι 0,70 το 2010). Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον 1,2 τεχνικοί ανά όχημα, για να διασφαλίζονται οι ελάχιστοι όροι ασφαλούς συντήρησης και επισκευής των οχημάτων!

Πήραν... φωτιά!

Στην έλλειψη ανταλλακτικών αλλά και τεχνικών αποδίδουν οι εργαζόμενοι τις φωτιές που προκλήθηκαν σε τέσσερα αστικά λεωφορεία της OΣY (Oδικές Συγκοινωνίες) εν κινήσει σε διάφορες περιοχές της Aττικής μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις 2,5 μηνών.

Tο τελευταίο περιστατικό συνέβη πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, με όχημα που ήταν δρομολογημένο στη γραμμή 051 (Oμόνοια - Σταθμός Yπεραστικών Λεωφορείων Kηφισού) στην περιοχή του Mεταξουργείου. Tο λεωφορείο ήταν γεμάτο επιβάτες οι οποίοι αναγκάστηκαν να κατέβουν.

H αιτία που τα λεωφορεία πιάνουν φωτιά είναι, σύμφωνα με τους εργαζομένους, η διάτρηση μπλοκ κινητήρα από την μπιέλα και έγχυση λαδιών στον χώρο της εξάτμισης από τα οποία και ξεκινά η φωτιά.

Yπενθυμίζεται ότι το πρώτο λεωφορείο που έπιασε φωτιά ήταν σε κενή διαδρομή (χωρίς επιβάτες) στον Kηφισό, στο ύψος της Mεταμόρφωσης και κάηκε ολοσχερώς. Ωστόσο, στις άλλες δύο περιπτώσεις τα λεωφορεία είχαν επιβάτες αφού εκτελούσαν προγραμματισμένα δρομολόγια. Tο ένα περιστατικό σημειώθηκε στη Λούτσα και το δεύτερο στη Σαρωνίδα.

Πρόκειται για πολύ παλιά οχήματα που έχουν από 1,2 έως 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα και υπολογίζονται σε περίπου 260, δηλαδή το 100% των λεωφορείων αυτού του τύπου με ημερομηνία κυκλοφορίας το 1996. Σε αυτά εντοπίζεται μια αστοχία υλικού στους κινητήρες, ενώ παράλληλα και η διακοπή της ροής ανταλλακτικών την περίοδο 2010 έως σήμερα άφησε τα αποτυπώματά της.

Απόστολος Ραυτόπουλος

Πρόεδρος Tεχνικού Προσωπικού OΣY

Kάνουμε έκκληση προς την κυβέρνηση προκειμένου να παρέμβει σε τέσσερις άξονες: Aρχικά στην υποχρηματοδότηση των συγκοινωνιακών φορέων, στην πρόσληψη προσωπικού, στην άμεση χρηματοδότηση για αγορά ανταλλακτικών και τέλος την επιστροφή των μεταταγμένων από άλλες υπηρεσίες προς την OΣY.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Αρρωστες» γραμμές

Bαριά... άρρωστο από έλλειψη ανταλλακτικών είναι και το μοναδικό συγκοινωνιακό μέσο που διαθέτει η Θεσσαλονίκη: τα λεωφορεία του OAΣΘ. H οικονομική δυσχέρεια στον OAΣΘ έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν δεκάδες καθηλωμένα λεωφορεία (καθημερινά περί τα 280) στα δύο αμαξοστάσια του OAΣΘ (στον Φοίνικα και στη Σταυρούπολη) ακόμα και σε ώρες αιχμής. Aυτό οφείλεται κυρίως στις πολλές βλάβες στον ήδη απαρχαιωμένο στόλο του Oργανισμού οι οποίες δεν επισκευάζονται λόγω έλλειψης ανταλλακτικών και αδυναμίας του να αντεπεξέλθει στην πυκνότητα και τη συχνότητα βλαβών, η οποία από μέρα σε μέρα αυξάνεται από την κακή έως ανύπαρκτη συντήρηση των λεωφορείων.

H εικόνα του OAΣΘ αποτυπώνεται σε έρευνα του Kέντρου Προστασίας Kαταναλωτών που συμμετείχαν 8.784 καταναλωτές. Tο 64% των επιβατών αξιολογεί τη συχνότητα των δρομολογίων ως κακή και πολύ κακή, ενώ την ίδια άποψη έχει και για το ωράριο λειτουργίας το 62% των επιβατών. Όσον αφορά την ταχύτητα μετακίνησης το 49% των επιβατών την αξιολογεί ως κακή - πολύ κακή, καταδεικνύοντας την αναγκαιότητα της ύπαρξης και λειτουργίας των λεωφορειολωρίδων. Kακή έως πολύ κακή αξιολογεί το 82% των επιβατών την πληρότητα των λεωφορείων, το 85% την άνεση της μετακίνησης, το 59% την κατάσταση των στάσεων και την κατάσταση των λεωφορείων, το 55% τις συνθήκες ασφάλειας, το 52% την ενημέρωση και πληροφόρηση και το 89% τη σχέση ποιότητας - τιμής.

Σημαντικά προβλήματα είναι για το 97% των επιβατών η μείωση της συχνότητας δρομολογίων και η υπερφόρτωση, για το 94% η αύξηση του αντιτίμου του εισιτηρίου, για το 90% η έλλειψη κλιματισμού και για το 88% η παλαιότητα των λεωφορείων.

ΛΕΙΑ ΕΠΙΤΗΔΕΙΩΝ ΟΙ ΣΥΡΜΟΙ ΤΟΥ ΟΣΕ

Τα τρένα της μεγάλης... αρπαγής

Σήμα... κινδύνου εκπέμπει και ο OΣE με πολλούς συρμούς να έχουν παροπλιστεί, ενώ παράλληλα γίνονται λεία στα χέρια επιτήδειων που βγάζουν χιλιάδες ευρώ λεηλατώντας δημόσια περιουσία.

Tο 30% του τροχαίου υλικού, κυριότητας του ελληνικού δημοσίου, που χρησιμοποιείται από την TPAINOΣE έχει παροπλιστεί, σύμφωνα με έκθεση ανεξάρτητου εκτιμητή, που του είχε ανατεθεί ο έλεγχος στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης της TPAINOΣE και της EEΣΣTY. Tα προηγούμενα χρόνια δεν γινόταν συστηματικά η βαριά συντήρηση των τρένων και σήμερα αντιμετωπίζουν σοβαρά τεχνικά προβλήματα, ενώ το 10% από το σύνολο του τροχαίου υλικού θεωρείται ότι βρίσκεται σε μη επισκευάσιμη κατάσταση.

Για περίπου δύο χρόνια, από το 2011 έως το 2013, πολλοί συρμοί και μηχανές βρέθηκαν σε... αχρηστία λόγω έλλειψης ανταλλακτικών αλλά και αδυναμίας του OΣE να τα προφυλάξει σε ειδικούς χώρους.

Mάλιστα, όπως καταγγέλλεται, η έλλειψη ανταλλακτικών έχει γίνει ο κανόνας και τις περισσότερες φορές το τεχνικό προσωπικό επιστρατεύει όλη τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, τις γνώσεις και την επινοητικότητα για να «ξαναδώσει ζωή» στα εξαρτήματα που έχουν βλάβες, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν χωρίς προβλήματα.

Άλλες φορές πάλι χρησιμοποιούνται ανταλλακτικά από τροχαίο υλικό που ακινητεί ή έχει συμπληρώσει το χρονικό όριο για Γενική Eπιθεώρηση, με σκοπό να παραμείνει διαθέσιμο για κυκλοφορία τροχαίο υλικό που βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση. Έτσι όμως διπλασιάζεται ο χρόνος αντιμετώπισης μιας βλάβης, ενώ συσσωρεύονται ελλείψεις στο τροχαίο υλικό που ακινητεί και αυξάνεται το κόστος συντήρησης.

Aποκάλυψη

Aποκαλυπτικό για το οριακό σημείο στο οποίο έχουν περιέλθει οι σιδηροδρομικές μεταφορές, λόγω των συσσωρευμένων προβλημάτων, είναι το περιεχόμενο πρόσφατης επιστολής της TPAINOΣE στη βουλευτή Λάρισας του ΣYPIZA Hρώ Διώτη, σχετικά με τις απαράδεκτες συνθήκες μεταφοράς και τα κομμένα δρομολόγια στον άξονα Θεσσαλονίκη - Kαλαμπάκα.

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της TPAINOΣE, Aθ. Zηλιασκόπουλος, αναφέρει: «H κατάσταση στο ντιζελοκίνητο κινητήριο τροχαίο υλικό επιβατικών μεταφορών που μισθώνει η TPAINOΣE είναι εξαιρετικά προβληματική, λόγω της ελλιπούς συντήρησης από πλευράς της υπεύθυνης για τη συντήρηση εταιρείας EEΣΣTY, με αποτέλεσμα η καθημερινή διαθεσιμότητα των μονάδων που λειτουργούν να κυμαίνεται μεταξύ του 20% και του 40% του συνολικού υπάρχοντος τροχαίου υλικού».

Τρένα μένουν ακινητοποιημένα στη μέση της διαδρομής!

Aκινητοποιημένοι είναι πολλοί συρμοί του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου λόγω έλλειψης κονδυλίων για ανταλλακτικά. Aποτέλεσμα είναι να μένουν στα... αζήτητα συρμοί που είχαν αγοραστεί πριν από 12 χρόνια και τα δρομολόγια να καλύπτονται από τρένα, που είχαν δρομολογηθεί πριν από μια 30ετία!
Για σοβαρά προβλήματα και στους νέας γενιάς συρμούς του μετρό κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι.

Oι συρμοί αυτοί, που απέκτησε το 2011 η Aττικό Mετρό σε μία σύμβαση 155 εκατ. ευρώ με την κοινοπραξία Hanwha-Rotem, παρουσιάζουν δυσλειτουργίες που εντοπίζονται στις οθόνες ελέγχου αποβίβασης-επιβίβασης επιβατών στις καμπίνες ηλεκτροδήγησης στους συρμούς του Hλεκτρικού.
Πρόκειται για μία μόνον από τις αστοχίες, καθώς, σύμφωνα με μαρτυρίες, έχει συμβεί τα «υπερευαίσθητα» αυτά τρένα να ακινητοποιηθούν στη μέση της διαδρομής ή οι πόρτες να δείχνουν ανοικτές με αποτέλεσμα να εκκενώνονται προκαλώντας αναστατώσεις στα δρομολόγια. Aγώνας για την ασφάλεια των επιβατών, οι κινητοποιήσεις στα Mέσα Σταθερής Tροχιάς.

Να αποσυρθούν

Oι εργαζόμενοι ζητούν την απόσυρση των καινούργιων συρμών 3ης σειράς του μετρό της Aθήνας, που, σύμφωνα με το Σωματείο τους, «παρουσιάζουν προβλήματα τα οποία πέραν της αναστάτωσης των δρομολογίων, θέτουν σε κίνδυνο αυτό που λέγεται «Aσφάλεια Σιδηροδρόμου» (προσωπικό, επιβάτες, εξοπλισμός), όπως επίσης, τεράστια δυσλειτουργία παρουσιάζουν και οι οθόνες ελέγχου αποβίβασης - επιβίβασης επιβατών στις καμπίνες ηλεκτροδήγησης στους συρμούς του ηλεκτρικού». Δεν είναι τυχαίο ότι όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι από τους τρεις τομείς ευθύνης της ΣTAΣY λείπουν 420 άτομα, κυρίως οδηγοί, σταθμάρχες και εκδότες εισιτηρίων, αλλά και τεχνικοί από τις επισκευαστικές βάσεις.
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έβγαλε όπλο ο Σόιμπλε!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

O Ιάπωνας κεντρικός κυβερνήτης Κουρόντα δήλωσε σήμερα ότι αν η ελλάδα βγει απο το ευρώ τότε η Ιαπωνία δεν θα θεωρεί οτι υπάρχει ενιαίο νόμισμα στην Ευρωζώνη,αλλά μια απλή σύνδεση νομισμάτων.

Ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βάλς ξεκάθαρα εναντιώθηκε στην πρόθεση των Σόϊμπλε-Ντράγκι να κόψουν την χρηματοδότηση και είπε «προσέξτε πόσο υποφέρει ο ελληνικός λαός» και την ίδια απάντηση έδωσε και στον δημοσιογράφο που του είπε:

«Δίνουμε δισ στους Έλληνες ως πακέτα βοήθειας και δανείων και τα βρίσκουμε σε καταθέσεις τους στις ελβετικές Τράπεζες.» Κάτι ξέρει και ο δημοσιογράφος και είναι προφανές γιατί δεν απάντησε ο Γάλλος πρωθυπουργός…

Οι μεγάλες μίζες και το μεγάλο φαγοπότι στην Ελλάδα έγιναν με «αγορές του αιώνα» απο Γερμανία και Γαλλία.

Και τα χρήματα πράγματι είναι στο εξωτερικό και στις περίφημες λίστες(Λαγκάρντ και άλλες) για τις οποίες δεν ξέρουν τίποτα Σόϊμπλε και λοιποί…

Σιγά-σιγά στο εξωτερικό αρχίζουν και μιλούν για τις ελληνικές καταθέσεις σε Φορολογικούς παραδείσους».
Αυτό είναι ένα απο τα δυνατά ¨οπλα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη ρήξη που ήδη συνέβη μαζί με το μεταναστευτικό στο οποίο αναφέρθηκαν χθες ευθέως ξένα μεγάλα κανάλια σε συνδέσεις με την Αθήνα.Δυό τρία μεγάλα ξένα κανάλια είπαν ευθέως σε σύνδεση με την Αθήνα ότι αυτό το μικροσκοπικό 2% της ευρωπαϊκής οικονομίας μπορεί να δημιουργήσει τρομερό παγκόσμιο πρόβλημα,αν η Αθήνα απελπισμένη αλλάξει γεωστρατηγική θέση και συνδεθεί με Ρωσία και Κίνα.

Μπορεί να συμβεί αυτό;

Είναι ήδη στην …πόρτα.Ο Σόϊμπλε δεν είπε ότι είμαστε με το χέρι απλωμένο στους Ελληνες που υποφέρουν απο τους δικούς μας μιζαδόρους και τις δικές μας αγορές του αιώνα αλλά είπε «ειμαστε με το όπλο παρά πόδα για να αντιμετωπίσουμε ό,τι θα συμβεί».Πόλεμος δηλαδη!
Προφανώς γιαυτό οι Γάλλοι σπεύδουν σε αποστάσεις,και γυρίζουν το μάτι προς τα εκατομμύρια των πεινασμένων Ελλήνων που ΔΕΝ πήραν μέρος σε κανένα φαγοπότι…

Ο πόλεμος ,μας λένε,στρέφεται κατά της κυβέρνησης και μολις την ρίξουν θα αρχίσουν πάλι να εφαρμόζουν το πρόγραμμά τους.

Γιαυτό χρησιμοποιούν κάθε είδους ψέμα και τέχνασμα,όπως αυτό με το πρόγραμμα που είχαν δώσει και δεν το δέχθηκε η ελληνική κυβέρνηση,παρουσιάζοντας όμως άλλο στον ελληνικό λαό…

Ψέμματα έλεγαν χρόνια για τα Μνημόνια και τώρα ομολογούν με τις ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ τους(αυτό δείχνουν οι ίδιες οι ΝΕΕΣ προτάσεις τους) ότι εφάρμοζαν λάθος προγράμματα.

Ο πόλεμος γίνεται με συγκεκριμένο στόχο.Συντάξεις και μισθούς Βαλκανίων γιατί «ο χώρος δεν αξίζει μια»,όπως λένε… Αφού δεν αξίζει γιατί τα σουπερ μάρκετ στην Ελλάδα είναι σε ξένες πολυεθνικές;Γιατί θέλουν τα ξενοδοχεία ξένες πολυεθνικές;

Προφανώς γιατί αξίζει και με συντάξεις Βαλκανίων δίνουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ κέρδη.
Και με κίνητρο αυτά τα κέρδη είναι το όπλο παρά πόδα…

Δείτε τις ανακοινώσεις του Γιούνκερ και του Μαξίμου για τις ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ (αυτοί κατά τον
Πρετεντέρη δεν έκαναν ποτέ καμία υποχώρηση…)και βγάλτε συμπεράσματα για το ποιός πολεμάει και για ποιό λόγο:

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΟΥΝΚΕΡ

Για την ενημέρωση του ελληνικού λαού και σε πνεύμα διαφάνειας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιεύει τις τελευταίες προτάσεις όπως συμφωνήθηκαν με τους θεσμούς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) οι οποίες λαμβάνουν υπόψη τις προτάσεις των ελληνικών αρχών της 8ης, 14ης, 22ας και 25ης Ιουνίου 2015, αλλά και τις συνομιλίες σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο καθ” όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Οι συζητήσεις επ” αυτών των προτάσεων συνεχιζόταν με τις ελληνικές αρχές το βράδυ της Παρασκευής ενόψει του Eurogroupτης 27ης Ιουνίου 2015. Υπήρχε συναντίληψη όλων των εμπλεκομένων πλευρών ότι η σύνοδος αυτή του Eurogroupθα επιτύγχανε μια συνολική συμφωνία για την Ελλάδα, η οποία όχι μόνο θα είχε συμπεριλάβει τα μέτρα προς κοινή συμφωνία, αλλά θα κάλυπτε και τις μελλοντικές χρηματοδοτικές ανάγκες όπως και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Περιελάμβανε επίσης την υποστήριξη ενός πακέτου για μια νέα αρχή για την ανάπτυξη και την απασχόληση με τη πρωτοβουλία της Επιτροπής που θα υποστήριζε την ανασυγκρότηση και τις επενδύσεις στη πραγματική οικονομία, όπως είχε συζητηθεί και υιοθετηθεί στη συνεδρίαση του Κολλεγίου των Επιτρόπων της Τετάρτης 24 Ιουνίου 2015.

Παρόλα αυτά, δεν έγινε εφικτή η τυπική ολοκλήρωση και παρουσίαση στο Eurogroup της τελικής εκδοχής αυτού του εγγράφου, ούτε της περίληψης μιας συνολικής συμφωνίας, λόγω της μονομερούς απόφασης των ελληνικών αρχών να εγκαταλείψουν τη διαδικασία το βράδυ της 26ης Ιουνίου 2015.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 25 Ιουνίου ο Πρόεδρος του Eurogroup κ. Ντάισελμπλουμ ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχτεί το κείμενο των θεσμών ως το Σάββατο, θέτοντας έτσι ένα ξεκάθαρο τελεσίγραφο.

Στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή – και το οποίο δεν εστάλη ποτέ στην ελληνική κυβέρνηση – η μόνη διαφορά είναι το ΦΠΑ στα ξενοδοχεία. Τι έχει συμβεί, όμως, με αυτόν τον συντελεστή;

Την Τετάρτη το πρωί ο θεσμοί παρέδωσαν πρόταση για ΦΠΑ 23% στην εστίαση και 13% στα ξενοδοχεία από 1η Ιουλίου. Η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχθηκε τον αυξημένο ΦΠΑ στην εστίαση. Το πρωί της Πέμπτης, οι θεσμοί επανήλθαν με πρόταση 23% και σε εστίαση και σε ξενοδοχεία! Αυτή η πρόταση κατατέθηκε από τους θεσμούς στο Eurogroup και παραδόθηκε στην Ελλάδα ως τελεσίγραφο.

Αν υπήρξε αλλαγή στάσης την επόμενη ημέρα, χωρίς να ανακοινωθεί επίσημα στην ελληνική κυβέρνηση, είναι θέμα που αφορά τους θεσμούς .
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ιδού η πλαστογραφία Γιούνκερ που αποδεικνύουν την προσπάθεια του να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό

Σε ψέματα που φλερτάρουν πλέον με το επίπεδο της κοινής πεζοδρομιακής απάτης εκπίπτουν οι ισχυρισμοί του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με τους οποίους, ο έλληνας πρωθυπουργός, «προκειμένου να πείσει τον ελληνικό λαό για τη σκληρότητα των μέτρων και να τον οδηγήσει στο δημοψήφισμα, παραπλάνησε την κοινή γνώμη λέγοντας ψευδώς και μεταξύ άλλων πως, η πρόταση των Θεσμών απαιτούσε την υπαγωγή των ξενοδοχείων στον συντελεστή ΦΠΑ 23% κάτι που φυσικά δεν συνέβαινε».

Μάλιστα αναμένεται σήμερα Δευτέρα να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ενημερώσει τους έλληνες πολίτες σε «πνεύμα… διαφάνειας» και να… αποκαταστήσει την αλήθεια !

juncker_5
 

Σύμφωνα λοιπόν με τον ίδιο, ανάμεσα στις δύο προτάσεις που κατατέθηκαν στις 25 Ιουνίου και στις 26 Ιουνίου οι βασικές διαφορές είναι δύο:

– Τα ξενοδοχεία θα υπάγονται στο 13% («και όχι στο 23% όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας»)

– Ζητείται άμεση αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 έτη ή στα 62 έτη με 40 έτη εργασίας
Το ereportaz κατάφερε να εξασφαλίσει την επίμαχη σελίδα και των δυο κειμένων και σας αποκαλύπτει την απάτη του προέδρου της Κομισιόν και των συν αυτώ «Θεσμών»…

Στο πρώτο κείμενο φαίνεται ξεκάθαρα πως τα ξενοδοχεία περιλαμβάνονται ανάμεσα στα εστιατόρια και τα catering με 23% ΦΠΑ, ενώ σε αυτή που εμφανίζει τώρα ο Γιούνκερ, «ως δια μαγείας» η λέξη «hotels» εξαφανίστηκε, κάτι που φυσικά δικαιώνει πλήρως τους ισχυρισμούς του έλληνα πρωθυπουργού και αφήνει άπειρα ερωτήματα για την ποιότητα του πολιτικού ήθους των ανθρώπων με τους οποίους μέχρι χθες η χώρα επιχειρούσε να έρθει σε… «συμφωνία» και μάλιστα… «έντιμη».

Doc01Στο έγγραφο που ακολουθεί και το οποίο εμφανίζει τώρα ο πρόεδρος της Κομισιόν, η λέξη «hotel» απλά… δεν υπάρχει !!!


doc02
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απεγκλωβίστηκε η γυναίκα στο μετρό Δάφνης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, πριν από λίγα λεπτά, η επιχείρηση απεγκλωβισμού γυναίκας στο σταθμό του μετρό στη Δάφνη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στις 09:34 οι πυροσβέστες κατάφεραν και απεγκλώβισαν την 50χρονη γυναίκα που είχε πέσει ανάμεσα στο συρμό και την αποβάθρα.

Η γυναίκα όπως αναφέρει ο enikos, είναι ζωντανή και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έθαψαν λίστα-«χρυσάφι» με 154 μεγαλοφοροφυγάδες

Του Πέτρου Κουσουλού

Λίστα πραγματικό «χρυσάφι» με 154 μεγαλοφοροφυγάδες στους οποίους είχε εντοπιστεί αδικαιολόγητος πλουτισμός 122 εκατομμυρίων ευρώ και βρίσκεται στην διάθεση του ereportaz, «θάφτηκε» από τις αρμόδιες Αρχές. Μάλιστα εκτενή αναφορά έκανε χθες και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, για τη συζήτηση περί του δημοψηφίσματος.  

Σε αυτήν καταγράφονται τα αποτελέσματα ελέγχων που πραγματοποίησε η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ σε μεγαλοδικηγόρους, μεγαλογιατρούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και πολλούς ακόμη. Ανάμεσά τους βρίσκονται πρόσωπα τα οποία απασχόλησαν την κοινή γνώμη όπως το ζεύγος Γιάννη Καρούζου και Ρεβέκκας Σκαφτούρα, οι σύζυγοι των εξαδέλφων του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Ανδρέας Ρωσσώνης και Συμεών Σικιαρίδης, η Ελένη Παπακωνσταντίνου, πρώην βουλευτής και νυν θεσμικός παράγοντας, πασίγνωστοι ποινικολόγοι οι οποίοι ασχολούνται και με τις υποθέσεις των εξοπλιστικών, εργατολόγοι όπως ο Χρήστος Νικολουτσόπουλος, δικηγόροι που είναι στο ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, γνωστοί καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Πλούταρχος και η Πέγκυ Ζήνα καθώς και 50 μεγαλογιατροί όλων των ειδικοτήτων.

Ξεχωριστές περιπτώσεις αποτελούν εκείνες ενός πολύ γνωστού τηλε-αστρολόγου (Μ.Μ) ο οποίος βρέθηκε με αδικαιολόγητο πλουτισμό 2.2 εκατομμυρίων ευρώ, ενόςκληρικού (Σ.Τ.) ο οποίος δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει 1.2 εκατομμύρια ευρώ(!), ενός άνεργου (Ν.Κ.), ο οποίος αποδείχτηκε πλουσιότερος κατά 6 εκατομμύρια ευρώ (!) καιενός αγρότη από την Πελοπόννησο ο οποίος έσπασε κάθε ρεκόρ καθώς δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει 12.5 εκατ. Ευρώ.

Συνολικά καταγράφονται οι περιπτώσεις 50 γιατρών, 27 δικηγόρων και δεκάδες ελεύθερων επαγγελματιών, ανέργων και δημοσίων υπαλλήλων.


001

 002

 003

 004

Δεν την αξιοποίησαν

Το παράδοξο και σκανδαλώδες της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι ότι ακόμη και σήμερα οι περισσότερες εξόφθαλμες περιπτώσεις φοροδιαφυγής βρίσκονται υπό έλεγχοπαρότι το ΣΔΟΕ έχει ολοκληρώσει τις εκθέσεις ελέγχου άλλες το 2011, άλλες το 2012 και άλλες το 2013. Όπως και ότι τα συγκεκριμένα ονόματα των «επώνυμων»φοροφυγάδων δεν συμπεριλήφθηκαν στα ηλεκτρονικά αρχεία του  ΕLENXIS προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ηλεκτρονικό αρχείο και να κατατάσσονται στην κορυφή τουπίνακα των προς έλεγχο υποθέσεων. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Στις 28 Ιανουαρίου 2014 εμπιστευτική αναφορά της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ προς τον Επιχειρησιακό Υπεύθυνο Ομάδας Λειτουργικής Υποστήριξης «Elenxis»και το ΣΔΟΕ γνωστοποιούσε για τα αποτελέσματα των ελέγχων που είχαν πραγματοποιηθεί σε 154 φυσικά πρόσωπα την περίοδο 2011-13.

Το θέμα της αναφοράς ήταν η «αξιοποίηση από την ΓΓΔΕ των διαβιβασθέντων πληροφοριακών εκθέσεων ελέγχου» αλλά και η «ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στιςΕλεγκτικές Υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών μέσω του συστήματος «Εlenxis». Στην εμπιστευτική αναφορά επισημαινόταν, μεταξύ άλλων, πως κρίνεται απαραίτητονα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι εκθέσεις ελέγχου να «λαμβάνονται υπόψη υποχρεωτικά στην διαδικασία ανάλυσης κινδύνου του Elenxis και ναμοριοδοτούνται κατ΄απόλυτο τρόπο με βάση το ύψος της αποκρυβέισας φορολογητέας ύλης έτσι ώστε να κατατάσσονται στην κορυφή του πίνακα των προς έλεγχουποθέσεων». Με αυτό τον τρόπο οι λίστες-«χρυσάφι» θα αξιοποιούνταν με άμεσο αντίκτυπο στα Δημόσια Έσοδα δεδομένης της «φοροδοτικής ικανότητας των ελεγχόμενωνπροσώπων» όσο και από την «πραγματική ροή των κεφαλαίων που διακινούν, η οποία τεκμαίρεται από την επεξεργασία των αναλυτικών κινήσεων των τραπεζικών τουςλογαριασμών και λοιπών χρηματοοικονομικών προϊόντων και η οποία δεν δύναται να αμφισβητηθεί».

Σε απλά λόγια, τα ανώτερα στελέχη του ΣΔΟΕ ζητούσαν την αξιολόγηση των συγκεκριμένων στοιχείων αλλά και την δημιουργία ενός on line αρχείου με τους… έχοντες ροπή στην φοροδιαφυγή το οποίο ανά πάσα στιγμή θα ήταν έτοιμη για αξιοποίηση.

Ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι. Στελέχη του ΣΔΟΕ καταγγέλλουν στο ereportaz ότι το υλικό με τους 154 φοροφυγάδες παρέμεινε αναξιοποίητο καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις έγιναν επανέλεγχοι οι οποίοι χρονοτριβούν, ενώ στις περισσότερες οι έλεγχοι ακόμη εκκρεμούν.

«Πρόκειται για έναν πραγματικό θησαυρό ο οποίος ουσιαστικά δεν αξιοποιήθηκε εκτός από λίγες μεμονωμένες περιπτώσεις», αναφέρει πηγή της φορολογικής διοίκησης.

Οι «μαύρες λίστες»

Οι περιπτώσεις από την λίστα των 154 προσώπων στις οποίες διαπιστώθηκαν τα μεγαλύτερα ποσά φοροδιαφυγής είναι οι εξής:

Δικηγόροι (27)
Λ.Π. 155.645
Τ.Α. :  15.000
Ν.Χ:  6.990.282
Κ.Β: 4.969.282
Τ. Γ: 3.444.896
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΜΙΧ 2.987.660
Κ. Γ: 1.160.284
Φ. Φ: 723.353
Μ. Ν: 281.189
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΡΙΝΑ ΤΟΥ ΜΙΧ 193.499
Π. ΑΧ: 45.000
Γ. Ι: 23.223
Ρ. Κ: 21.500
Μ. Γ: 20.675
Λ. ΣΤ: 1.045.535
Π. ΧΡ: 626.851
Χ. ΕΥ: 509.118
Χ.Θ. ΠΑΝ. – Α.Δ. ΔΗΜ. 327.134
Σ. ΔΗΜ: 321.431
Π. Ι: 178.653
Γ. ΑΝ: 127.202
Σ. Κ: 1.632.581
Α. Ν: 1.573.964
Φ. Β: 655.925
Β. Δ: 418.851
Κ. ΓΡΗΓ. – ΕΥΑΓΓ 393.767
Π. ΚΩΝ: 391.528
Ζεύγος Καρούζου
ΣΚΑΦΤΟΥΡΑ ΡΕΒΕΚΚΑ 2.573.020
ΚΑΡΟΥΖΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1.671.669
Ιατροί (50)
Β. Γ. ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ 173.103
Δ. Π. ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ 92.340
Σ. Γ. ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ 81.258
Κ. Α. ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ 50.630
Π. ΔΗΜ. ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ 40.812
Κ. Μ. ΕΛΕΝΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ 24.697
Β. Δ. ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ 10.750
Σ. ΑΘ. ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΡΛ 3.930.384
Π Γ. ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΡΛ 2.472.712
Π. Γ. ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ 2.328.198
Κ. Π. ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ 1.906.059
Ν. Π. ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ 1.849.623
Κ. Α. ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ 1.356.460
Μ. Ε. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ 596.558
Κ. Α. ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ 368.319
Β. ΑΝΤ. ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ 303.480
Β. Κ. ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ 254.544
Σ. Π. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΟΣ 188.189
Π. Γ. ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ 172.100
Τ. Σ. 144.727
Κ. Κ. 113.410
Π. Γ. ΩΣ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓ. ΩΡΛ 113.334
Χ. Α. ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ 101.809
Δ. Γ. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ 77.100
Σ. Ι. 57.371
Τ. ΑΝΤ. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ 44.983
Κ. Χ. ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ 30.522
Ν. ΠΕΤΡΟΣ-ΜΑΡΙΟΣ 5.540.697
Τ. Δ. 2.185.993
Χ. Ι. ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ 812.620
Π. Δ. ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ 803.618
Π. Ι. ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ 586.275
Κ. Α. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ 454.777
Ζ. ΧΡ. ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ 322.726
Ψ. Μ. ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ 299.299
Τ. Ι. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ 247.700
Β. ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ 239.282
Α. Μ. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ 121.173
Β. Θ. ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ 2.724.278
Ζ. ΔΗΜ. ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ 1.350.783
Ψ. Ν. ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ 890.825
Π. Π. ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ 623.298
Α. Κ. ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ 416.211
Σ. Λ. ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ 391.528
Α. Ι. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ 299.180
Τ. Χ. Γ. ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ 265.527
Η. Α. ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ 252.558
Μ. Α. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ 220.465
Σ. Χ. ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ 14.500
Μ. Χ. ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ 7.504

Άλλοι

ΑΓΡΟΤΗΣ Μ.Δ. 12.558.037
ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΚΑΚΟΣΑΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2.793.955
ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ Σ. Λ. 2.532.120
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΣΙΚΙΑΡΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ 1.666.318
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΡΩΣΣΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 1.457.210
ΙΔΙΩΤΗΣ Δ. Ι. 952.951
ΕΜΠΟΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ Χ. Β. 2.291.981
ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ Μ. Μ: 2.197.786
ΙΕΡΕΑΣ Τ. Σ: 1.223.019
ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ Κ. Ν.5.969.810
ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ Γ. Ι: 3.344.276
ΜΗ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΑΣ Λ. Γ: 2.778.686
ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Σ. Α: 2.679.250
ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΖΗΝΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ 1.448.950Πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γυναίκα έπεσε στις γραμμές του Μετρό στη Δάφνη

Δεν διεξάγονται τα δρομολόγια της κόκκινης γραμμής του Μετρό από και προς τη Δάφνη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγο μια νεαρή γυναίκα έπεσε στις γραμμές του Μετρό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση απεγκλωβισμού. Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στον σταθμό της Δάφνης και οι συρμοί προς τα εκεί σταμάτησαν σε προηγούμενους σταθμούς και αποβίβασαν τους επιβάτες.ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την τραπεζική αργία

Η κυβέρνηση επέβαλε περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων αφού η ΕΚΤ σε επίδειξη περαιτέρω δύναμης ισχύος και άσκησης μεγαλύτερης πίεσης αποφάσισε να μην αυξήσει το όριο παροχής ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες από τον ELA, μέσω του οποίου το ελληνικό τραπεζικό σύστημα κάλυπτε τις μεγάλες εκροές καταθέσεων και τις αναλήψεις από τα ATM που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Σχετικά εκδόθηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα έκτακτα μέτρα που εισηγήθηκε στην κυβέρνηση το Συμβούλιο Συστημικής Σταθερότητας.

Ως εκ τούτου, κλειστά θα παραμείνουν από σήμερα, Δευτέρα τα καταστήματα των ελληνικών τραπεζών μετά από απόφαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας στο υπουργείο Οικονομικών. Την ίδια στιγμή αποφασίσθηκε να επιβληθούν περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων.

Από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, σύμφωνα με τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.

Οι καταθέσεις είναι πλήρως διασφαλισμένες, διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές και διευκρινίζουν:

"Η καταβολή των συντάξεων εξαιρείται από τους περιορισμούς τραπεζικών συναλλαγών της παρούσας. Οι διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων θα ανακοινώσουν τον τρόπο καταβολής τους.

Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές εντός της χώρας δεν θα επηρεαστούν. Δηλαδή, θα διεξάγονται κανονικά όλες οι συναλλαγές με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας και με άλλους ηλεκτρονικούς τρόπους πληρωμών(web banking, phone banking). Οι προπληρωμένες κάρτες (prepaid cards) μπορούν να χρησιμοποιούνται μέχρι το όριο, που υπήρχε, πριν την έναρξη της τραπεζικής αργίας.
Παράλληλα, από το μεσημέρι της 29 Ιουνίου θα λειτουργούν τα ATM με ημερήσιο όριο ανάληψης 60 ευρώ ανά κάρτα, που αντιστοιχούν σε 1.800 ευρώ το μήνα. Οι αλλοδαποί τουρίστες θα μπορούν να κάνουν κανονικά αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ με τις κάρτες τους, εφόσον έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό.

Έχει συσταθεί ειδική Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε συνεργασία του Υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η Επιτροπή αυτή θα αντιμετωπίζει αιτήματα για επείγουσες και αναγκαίες πληρωμές, που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με το όριο ανάληψης μετρητών ή μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών (π.χ. πληρωμές προς το εξωτερικό για λόγους υγείας).

Οι μισθοί που καταβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω τραπεζικών λογαριασμών δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

Για την ενημέρωση των πολιτών ακολουθεί ενδεικτικός κατάλογος με απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα.

Τι σημαίνει τραπεζική αργία;
Τραπεζική αργία σημαίνει ότι οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές για λίγες μέρες.

 Πότε θα ανοίξουν ξανά οι τράπεζες;
Οι τράπεζες θα ανοίξουν ξανά την Τρίτη 7 Ιουλίου.

 Υπάρχει περίπτωση να χάσω τα χρήματά μου ή να «κουρευτούν» οι καταθέσεις μου;
Οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες. Οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες και έχουν περάσει πρόσφατα με επιτυχία τις αξιολογήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

 Όσο διαρκεί, τα ΑΤΜ θα είναι ανοιχτά;
Τα ΑΤΜ θα ανοίξουν μετά το απόγευμα της Δευτέρας, και θα παραμείνουν ανοιχτά κατά τη διάρκεια της ολιγοήμερης τραπεζικής αργίας.

 Πόσα χρήματα θα μπορώ να πάρω από το ΑΤΜ;
Το ημερήσιο όριο ανάληψης είναι 60 ευρώ ανά κάρτα.

 Αν σε μία κάρτα είναι συνδεδεμένοι περισσότεροι λογαριασμοί, τι ισχύει;
Σε κάρτες με περισσότερους συνδεδεμένους λογαριασμούς το ημερήσιο όριο είναι 60 ευρω.

 Αν ένας λογαριασμός έχει περισσότερους δικαιούχους τι ισχύει;
Σε λογαριασμούς με περισσότερους δικαιούχους και περισσότερες κάρτες το ημερήσιο όριο είναι 60 ευρώ για κάθε κάρτα δικαιούχου. Για παράδειγμα σε ένα λογαριασμό με δύο δικαιούχους που έχουν από μία κάρτα, το ημερήσιο όριο είναι 60 ευρώ ανά κάρτα, δηλαδή 120 ευρώ για το λογαριασμό.

 Εάν ένας λογαριασμός έχει έναν δικαιούχο αλλά περισσότερες συνδεδεμένες κάρτες αναλήψεων, τι ισχύει;
Σε αυτή την περίπτωση το ημερήσιο όριο 60 ευρώ αφορά συνολικά όλες τις κάρτες. Για παράδειγμα, ένας λογαριασμός με έναν δικαιούχο και δύο συνδεδεμένες κάρτες έχει ημερήσιο όριο 60 ευρώ.

Μπορώ να κάνω ανάληψη μετρητών με την πιστωτική μου κάρτα;
Ανάληψη μετρητών με πιστωτική κάρτα γίνεται μέχρι το ημερήσιο όριο (60 ευρώ). Η συναλλαγή αυτή επιβαρύνεται με το επιτόκιο και προμήθεια που ορίζονται από τη σύμβαση με την Τράπεζα που εξέδωσε την πιστωτική κάρτα.

 Θα μπορώ να κάνω υπερανάληψη από τρεχούμενο λογαριασμό ή από λογαριασμό καταναλωτικού δανείου;
Υπερανάληψη γίνεται με βάση το ημερήσιο όριο εφόσον επιτρέπεται από τη σύμβαση με την Τράπεζα.

 Θα μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική ή τη χρεωστική μου κάρτα για να κάνω αγορές;
Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες μπορούν να χρησιμοποιούνται κανονικά για αγορές εντός Ελλάδας, μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβασή μου με την Τράπεζα.

Θα μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική ή τη χρεωστική μου κάρτα για να κάνω αγορές στο ίντερνετ;
Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες μπορούν να χρησιμοποιούνται κανονικά για αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα που διατηρούν λογαριασμό σε Ελληνική τράπεζα.

 Θα μπορώ να πληρώσω με προπληρωμένη κάρτα (pre-paid);
Οι πληρωμές με προπληρωμένες κάρτες θα γίνονται μέχρι το όριο που είχαν πριν την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Οι προπληρωμένες κάρτες δεν μπορούν να επαναφορτιστούν, και δεν θα εκδίδονται νέες.

 Θα μπορώ να μεταφέρω χρήματα μέσω ίντερνετ/web banking, ή διά της τηλεφωνίας (phone banking κλπ);
Μεταφορές χρημάτων μέσω ίντερνετ ή τηλεφώνου θα γίνονται κανονικά εφόσον ο λογαριασμός στον οποίο μεταφέρονται τα χρήματα είναι στην Ελλάδα.

 Θα μπορώ να κάνω πληρωμές μέσω ίντερνετ/web banking, ή διά της τηλεφωνίας (phone banking κλπ);
Πληρωμές μέσω ίντερνετ ή τηλεφώνου θα γίνονται κανονικά και απεριόριστα εφόσον ο λογαριασμός στον οποίο μεταφέρονται τα χρήματα είναι στην Ελλάδα.

 Τι θα ισχύσει για τις πάγιες εντολές πληρωμής (λογαριασμούς ΔΕΚΟ, δάνειο, ενοίκιο);
Οι πάγιες εντολές πληρωμής θα εκτελούνται κανονικά, εφόσον αφορούν πληρωμές προς λογαριασμούς στην Ελλάδα.

 Μπορώ να κάνω διατραπεζικές πληρωμές;
Διατραπεζικές πληρωμές γίνονται κανονικά, εφόσον αφορούν πληρωμές προς λογαριασμούς στην Ελλάδα.

 Τι θα συμβεί αν δεν μπορώ να πληρώσω τους λογαριασμούς μου/ την εφορία/ το δάνειό μου κλπ;
Οι πληρωμές αυτές θα μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά μέσω web banking, phone banking, ή από τα ΑΤΜ. Σε κάθε περίπτωση εάν δεν πραγματοποιηθούν οι πληρωμές, δεν θα οφείλεται τόκος υπερημερίας.

 Αν υπάρξουν καθυστερήσεις σε πληρωμές προς το Δημόσιο ή σε τράπεζες στο πλαίσιο ρυθμισμένων δόσεων, θα υπάρχει απώλεια της ρύθμισης;
Οι πληρωμές αυτές θα μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά μέσω web banking, phone banking, ή από τα ΑΤΜ. Σε κάθε περίπτωση εάν δεν πραγματοποιηθούν οι πληρωμές, δεν θα υπάρχει απώλεια της ρύθμισης.

 Κινδυνεύω να χάσω το ασφαλιστήριο μου συμβόλαιο (ασφάλιση αυτοκινήτου, συμβόλαια υγείας);
Οι πληρωμές αυτές θα μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά μέσω web banking, phone banking, ή από τα ΑΤΜ.

 Πώς θα μπορέσω να στείλω έμβασμα στο εξωτερικό (έμβασμα σε φοιτητές, χρήματα για λόγους υγείας);
Για αυτή την περίπτωση αρμόδια θα είναι η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

 Οι πιστωτικές κάρτες ξένων τραπεζών θα χρησιμοποιούνται κανονικά;
Πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες ξένων τραπεζών εφόσον έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό θα χρησιμοποιούνται κανονικά. Για πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες ξένων τραπεζών που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα ισχύει ό,τι και για τις κάρτες των ελληνικών τραπεζών.

 Οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά; Θα μπορέσω να πάρω τα χρήματά μου;
Οι συντάξεις θα πιστώνονται κανονικά στους λογαριασμούς. Οι αναλήψεις θα γίνονται με βάση το ημερήσιο όριο.

 Η μισθοδοσία θα καταβάλλεται κανονικά;
Ναι, εφόσον ο εργοδότης καταβάλλει τη μισθοδοσία με ηλεκτρονικό τρόπο".
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Capital controls: Δωρεάν οι μετακινήσεις με τις αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα

Δωρεάν θα είναι οι αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα, από σήμερα έως και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.


Η σχετικά απόφαση θα εκδοθεί εντός της ημέρας προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες, λόγω των μέτρων περιορισμού, και θα αφορά το μετρό, τα αστικά λεωφορεία, τον ΗΣΑΠ και τα τρόλει, αλλά όχι τον προαστιακό.


Η απόφαση δεν θα αφορά τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες επαρχιακές πόλεις, όπου οι συγκοινωνίες εκτελούνται από ιδιωτικούς φορείς.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, τα ΜΜΕ επιδόθηκαν σε ένα όργιο παραπληροφόρησης και κινδυνολογίας. Παρουσιάζοντας σαν δεδομένο κάτι που δεν συμβαίνει, δηλαδή το bank run, επισείοντας πάνω από το κεφάλι των Ελλήνων πολιτών το φάσμα του capital control και του κυπριακού bail-in, κάνουν το κάθε τι για να εξαπλωθεί τραπεζικός πανικός και το bank run να πραγματοποιηθεί με τη μορφή της αυτοεκπληρούμενης προφητείας.

Μπροστά στα μάτια μας εκτυλίσσεται ένα σχέδιο οικονομικής και πολιτικής αποσταθεροποιήσης μια εκλεγμένης κυβέρνησης, ένα σχέδιο κατάλυσης της δημοκρατίας και του δικαιώματος του ελληνικού λαού να αποφασίζει για την τύχη του. Χρειάζεται άραγε να υπενθυμίσουμε εδώ ότι κανένα Eurogroup δεν έχει τη δικαιοδοσία να εφαρμόσει στις ελληνικές τράπεζες ένα μέτρο όπως ο έλεγχος κεφαλαίων και το οποίο μόνο με απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και νόμο της Βουλής μπορεί να δρομολογηθεί;

Πρέπει να θυμόμαστε ότι τα προγράμματα «διάσωσης», που δεν έχουν διασώσει κανέναν, με την αξιοσημείωτη εξαίρεση των ευρωπαϊκών τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών, προκάλεσε τέτοια μείωση του ΑΕΠ και του επιπέδου της ζωής που δεν θα έφερνε ούτε ένας πόλεμος. Η καινοτομία σήμερα συνίσταται στο ότι η τρόικα αποφάσισε να θέτει σε κίνδυνο σκόπιμα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα προκειμένου να ρίξει μια κυβέρνηση, η οποία τόλμησε να αντισταθεί στις τρομακτικές πιέσεις για πέντε μήνες.

Σε μια μελέτη του Peterson Institute του Μαΐου 2012 περιγράφεται λεπτομερώς πώς ένας τραπεζικός πανικός σε προεκλογική περίοδο θα μπορούσε να ωθήσει τους ψηφοφόρους να στραφούν μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στις αρχές Φεβρουαρίου η ΕΚΤ είχε ανακοινώσει την κατάργηση των γραμμών χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών. Ενώ επί αρκετά χρόνια αγόραζε τους τίτλους που έχουν ταξινομηθεί πολύ χαμηλά στην κλίμακα αξιολόγησης, ξαφνικά η ΕΚΤ θυμήθηκε ότι οι κανόνες της απαγορεύουν την αγορά κινητών αξιών που δεν διαθέτουν το περίφημο τριπλό ΑΑΑ.

Ελπίζω ότι αυτή η στρατηγική των πιστωτών, που θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, θα προκαλέσει ένα άνευ προηγουμένου κύμα αντιδράσεων παντού. Διότι αν οι πιστωτές υλοποιήσουν τον στόχο τους, δεν θα μείνει τίποτα από την ευρωπαϊκή ιδέα. Από τις στάχτες της δεν θα ξεπηδήσει το «πρόθυμο» πρόσωπο του επικεφαλής του Ποταμιού, αλλά το ειδεχθές πρόσωπο της Χρυσής Αυγής.

Πολλοί στο εξωτερικό έχουν ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες, κείμενα, δράσεις αλληλεγγύης με τον ελληνικό λαό, και τους ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά. Σήμερα, όμως, έχουμε διαβεί το κρίσιμο κατώφλι. Δεν πρόκειται για την τύχη των ελληνικού λαού ή της Ευρώπης. Ενα πραξικόπημα λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια μας, και δεν είναι δυνατό να το ανεχτούμε. Ας ακουστεί η φωνή μας σε όλο τον κόσμο. Είναι δική μας ευθύνη.


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!