EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015

Το δικό μου όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης... Επειδή η δική μου αξιοπρεπής διαβίωση δεν είναι συνεργάσιμη με τον θάνατο και τη λεηλασία!

Μας λένε ότι θα μας κάνουν χάρη και θα μας ορίσουν – και αργότερα θα μπορούν να επανορίσουν – ποιο είναι το αξιοπρεπές όριο που κάνει τη ζωή αξιοπρεπή και ποιο είναι το κατώφλι κάτω από το οποίο η ζωή μας δεν  θεωρείται αξιοπρεπής. Μας μιλούν με όρους της πιο απαίσιας γλώσσας, αυτής της αγοράς. Έτσι ορίζουν τη ζωή οι χασάπηδες. Και την αξιοπρέπεια. Πόσα μπορείς να αγοράζεις, πόσα σου επιτρέπεται να αγοράζεις, με πόσα τη ζωή σου εξαγοράζεις, με πόσα την αξιοπρέπεια ξεπουλάς.

Μας λένε ότι θα μας κάνουν χάρη και ότι θα μας χαρακτηρίσουν καλά παιδιά και συνεργάσιμα, αν με ευγνωμοσύνη δεχτούμε το δώρο τους να ζούμε αξιοπρεπώς όπως ακριβώς μας όρισαν και αποπληρώνουμε το δάνειο με όσα δεν μας είναι χρήσιμα για να...

ζούμε αξιοπρεπώς όπως ακριβώς μας όρισαν. Ίσως να μην μας χώσουνε στη φυλακή, αν με προθυμία δηλώνουμε κάθε σεντ που παίρνουμε από τη δουλειά μας, απαντάμε αμέσως σε κάθε κλήση του δανειστή μας, ειλικρινώς και αμελλητί παραιτηθούμε από κάθε αμαρτωλή επιθυμία μας για ένα σαββατοκύριακο στην εξοχή με τα παιδιά μας.

Μας λένε ότι θα μας κάνουν χάρη και θα μας μοιράσουν ένα κομμάτι από το πλεόνασμα. Μια μερίδα από τις σάρκες μας. Μια γουλιά από το αίμα μας.

Μας κάνουν κομματάκια και μας δίνουν να τα φάμε. Μας κάνουν άστεγους και μας δίνουν μια κουβέρτα. Μας διαολοστέλνουν στην ανεργία και μας περιμένουν στη γωνία του εκλογικού τμήματος με λυγισμένα γόνατα και απλωμένα χέρια για μιας πεντάρας επίδομα και μιας δεκάρας μισθωτή σκλαβιά.

Μας δέρνουν και μας λοιδορούν. Μας τρομοκρατούν. Μας θέλουν σκυφτούς κι υποταγμένους. Μας εκβιάζουν όταν δεν μας απειλούν. Μας ταΐζουν προπαγάνδα, ενοχές και μίσος. Μας στέλνουν στον ψυχίατρο, στον λογιστή, στον εφοριακό, στον δικηγόρο, στις ουρές, στα ταμεία, στους διακανονισμούς, στον τραπεζίτη, στη φυλακή, στον αγύριστο.

Αν στα παραπάνω δεν διακρίνεις την πιο απόλυτη μορφή προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αν δεν νιώθεις οργή μαζί με αγανάκτηση, την επιθυμία να ουρλιάξεις «ΟΧΙ», αν δεν σου καίει τα βλέφαρα η ασίγαστη λαχτάρα για ζωή, χαρά, ελευθερία και αυτοκαθορισμό, αν δεν αναγνωρίζεις στο πρόσωπο των ομιλούντων τη γλώσσα του χασάπη το πρόσωπο του πιο στυγερού δυνάστη,τότε μετρήθηκες και κόπηκες στο νήμα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Αν δεν φώναξες «ποιος είσαι εσύ που θα μου ορίσεις τη ζωή μου, ρε απαίσιε, αποκρουστική καρικατούρα ανθρώπου-μάστιγας, βαμπίρ της ανθρωπιάς, κλέφτη της ομορφιάς;», τότε έχεις φτιάξει και παραδώσει από καιρό τα κλειδιά της φυλακής σου.

Θα σας πω τώρα εγώ ποιο είναι το όριο της αξιοπρεπούς διαβίωσής μου. Μάθετε, λοιπόν, ανθρωποφάγα τέρατα, ότι η δική μου αξιοπρεπής διαβίωση δεν έχει όρια. Δεν έχουν όρια οι ιδέες, η αγάπη, η αλληλεγγύη, ο αγώνας, ο ουρανός, τα όνειρα, η ομορφιά, η αμφισβήτηση. Δεν έχει όρια η καθαρή κι αποφασιστική ματιά, η σφιγμένη όρθια γροθιά, το χαμόγελο της νίκης, ο πόνος της καθημερινής μάχης, η αγωνία, η ματαίωση, η νέα πεισματική προσπάθεια.

Επειδή η δική μου αξιοπρεπής διαβίωση δεν είναι συνεργάσιμη με τον θάνατο και τη λεηλασία.https://pnevmantilogias.wordpress.com, μέσω "inred
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η χώρα στο ευρώ, οι αξίες στη... δραχμή

Η χώρα γυρίζει σε επίπεδα... δραχμής. Μπορεί το Grexit να μη βρίσκεται πλέον στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας λόγω της πορείας που πήραν οι  διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, ωστόσο, πολλά από τα βασικά οικονομικά μεγέθη έχουν ήδη επιστρέψει ή αναμένεται να επιστρέψουν το επόμενο διάστημα στο...

2001, τελευταίο έτος κατά το οποίο στη χώρα μας χρησιμοποιούσαμε το εθνικό μας νόμισμα.

Τα υπόλοιπα των τραπεζικών μας λογαριασμών έχουν βυθιστεί σε επίπεδα προ το 2002 ενώ -όπως προκύπτει από τους δείκτες της Τράπεζας της Ελλάδας- το ίδιο έχει συμβεί και με τις τιμές των ακινήτων. Η χρηματιστηριακή αξία της αγοράς, βρίσκεται πλέον σε χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι ήταν κατά τη χρονιά αλλαγής από τη δραχμή στο ευρώ παρά τον πακτωλό των δισεκατομμυρίων που εισέρρευσαν τα τελευταία χρόνια μέσω των αυξήσεων κεφαλαίου.

Το μεγαλύτερο... δυστύχημα είναι ότι σε επίπεδα προ του 2003 -και μάλιστα με προοπτική περαιτέρω πτώσης- έχουν επιστρέψει τα εισοδήματα, τουλάχιστον όπως αυτά αποτυπώνονται στις φορολογικές μας δηλώσεις (οι οποίες άλλωστε αποτελούν και τη μοναδική απογραφή εισοδημάτων που γίνεται στη χώρα). Τι δεν έχει γυρίσει στα επίπεδα της δραχμής; Τα χρέη μας προς το Δημόσιο και στις τράπεζες και φυσικά οι τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών.

Η στατιστική αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής η οποία σε άλλες περιπτώσεις -π.χ. ακίνητα και μετοχές- είναι λογιστική και σε άλλες περιπτώσεις όμως (όπως στα εισοδήματα και στις καταθέσεις- είναι απολύτως πραγματική και μετρήσιμη.

• Τα δηλωθέντα εισοδήματα, όπως αποτυπώνονται στα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, δείχνουν και αυτά επιστροφή σε δραχμικά επίπεδα. Το 2013, έτος για τα οποία υπάρχουν τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, τα δηλωθέντα εισοδήματα είχαν υποχωρήσει στα 71 δισ. ευρώ από το «υψηλό» των 100,3 δισεκατομμυρίων ευρώ που καταγράφηκε το 2009.

Το 2014 προβλέπεται ότι θα πέσουν αρκετά κάτω από τα 70 δισ. ευρώ, καθώς η πτώση ειδικά στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στους ελεύθερους επαγγελματίες συνεχίστηκε. Εχουμε ήδη γυρίσει στο... 2003 (τότε τα εισοδήματα ήταν περίπου 67 δισ. ευρώ) και υποχωρούμε ακόμη πιο πίσω στον χρόνο. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η αντιπαραβολή με τα επίπεδα των τιμών. Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή, διαμορφώθηκε τον Ιούλιο (σ.σ. ο μέσος δείκτης δωδεκαμήνου) στις 105,97 μονάδες. Τον Ιούλιο του 2001, ο δείκτης βρισκόταν στις 77 μονάδες. Δηλαδή, παρά την πτώση των εισοδημάτων στα επίπεδα προ του 2003, οι τιμές είναι κατά 37% υψηλότερες σε σχέση με αυτές του 2001 και του 2002.

• Οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων, διαμορφώθηκε στα 122 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου, μήνα επιβολής των capital controls. Στο διάστημα Ιουνίου 2001- Ιουνίου 2002, κυμαίνονταν σε αντίστοιχα επίπεδα (από 116 έως 121 δισ. ευρώ που σημαίνει ότι οι καταθέσεις έχουν ήδη επιστρέψει στην εποχή της δραχμής. Αν μάλιστα απομονωθούν οι αποταμιεύσεις των νοικοκυριών, προκύπτει ότι τον Ιούνιο του 2015 ήταν 104 δισεκατομμύρια ευρώ και τον Δεκέμβριο του 2001 103,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Αν γίνει η ίδια σύγκριση για τα δάνεια, η διαφορά είναι χαώδης: το 2001 χρωστούσαμε στις τράπεζες (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) μόλις 67,7 δισεκατομμύρια ευρώ και τον Ιούνιο του 2015... 205 δισεκατομμύρια ευρώ.

• Η πορεία των τιμών των ακινήτων αποτυπώνεται στον δείκτη της Τράπεζας της Ελλάδας. Στο β΄ τρίμηνο του 2015, ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε στις 154 μονάδες όταν το 2001 (εποχή δραχμής) ήταν 157,5 μονάδες. Με απλά λόγια: αγοράζουμε σήμερα ένα ακίνητο στις τιμές που το αγοράζαμε και το 2001. Ολη η «φούσκα» που κορυφώθηκε το 2007-2008 και προκλήθηκε κυρίως από τα χαμηλά επιτόκια του ευρώ, (ο σχετικός δείκτης είχε φτάσει μέχρι και τις 261 μονάδες) φαίνεται να έχει σπάσει πλέον πλήρως.

• Ακόμη και η συνολική κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. ήταν το 2002 μεγαλύτερη από ό,τι ήταν στις αρχές Αυγούστου. Το 2002, η χρηματιστηριακή αξία είχε διαμορφωθεί στα 66 δισ. ευρώ. Την Παρασκευή 7 Αυγούστου, η συνολική κεφαλαιοποίηση όλων των εισηγμένων εταιρειών, είχε φτάσει στα 40 δισ...

Μεγάλες απώλειες για τα νοικοκυριά

Μπορεί η συρρίκνωση των χρηματιστηριακών αποτιμήσεων και της αξίας των ακινήτων να αποτελούν «λογιστικές» μεταβολές, οι οποίες γίνονται πραγματικές μόνο όταν κάποιος υποχρεωθεί να πουλήσει. Η μείωση των εισοδημάτων, όμως, είναι πέρα για πέρα πραγματική. Στο σύνολό της, έρχεται στην επιφάνεια μέσα από τα συγκεντρωτικά στοιχεία για το δηλωθέν εισόδημα που εξασφάλισε η «Κ». Οπως προκύπτει, το ετήσιο δηλωθέν εισόδημα των φυσικών προσώπων περιορίστηκε το 2013 στα 71 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η φετινή διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα φέρει στο φως και νέα μείωση των δηλωθέντων εισοδημάτων καθώς από τα απολογιστικά στοιχεία του ΙΚΑ έχει προκύψει πτώση στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα κατά τουλάχιστον 3-4%. Μειώσεις είχαν πέρυσι και οι συνταξιούχοι, κάτι που σημαίνει ότι το αθροιστικό δηλωθέν εισόδημα περίπου 8,6 εκατομμυρίων φυσικών προσώπων θα υποχωρήσει φέτος για πρώτη φορά αρκετά κάτω από τα 70 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα 30 και πλέον δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν χαθεί από το ετήσιο εισόδημα των φορολογούμενων, εκτός από την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των άμεσα ενδιαφερομένων που υπέστησαν και τη μείωση, εξηγούν και την καθίζηση των φορολογικών εσόδων καθώς μόνο από τον φόρο εισοδήματος, τις ασφαλιστικές εισφορές και τον ΦΠΑ, που αντιστοιχεί σε αυτά τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ, οι απώλειες ξεπερνούν τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ.

Χάθηκαν 600 δισ. ευρώ σε μετοχές και ακίνητα

Οι αξίες είναι «λογιστικές» με την έννοια ότι ανεβοκατεβαίνουν με μεγάλη ταχύτητα ανάλογα με το κλίμα στην αγορά. Ωστόσο, οι απώλειες δεν παύουν να είναι εντυπωσιακές: Η «περιουσία» των Ελλήνων σε ακίνητα και μετοχές έχει συρρικνωθεί τα τελευταία χρόνια κατά τουλάχιστον 600 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε περισσότερα από… τρία ελληνικά ΑΕΠ. Για αρκετές δεκάδες χιλιάδες πολίτες, η ζημία που έχει προκληθεί –και η οποία ανάλογα με το περιουσιακό στοιχείο κυμαίνεται από 50% έως και πάνω από 90% στα χρόνια της ύφεσης– από λογιστική μετατράπηκε σε πραγματική λόγω της επιλογής, συνήθως αναγκαστικής, για ρευστοποίηση.

Η πτώση στα ακίνητα

Η πιο συστηματική «απογραφή» της αξίας των ακινήτων έγινε πέρυσι για τις ανάγκες του ΕΝΦΙΑ. Προέκυψε ότι σε όρους αντικειμενικών αξιών, η αξία των ακινήτων όλων των Ελλήνων –φυσικών προσώπων αλλά και εταιρειών– ανέρχεται στα 650 δισεκατομμύρια ευρώ χωρίς στο ποσό αυτό να συμπεριλαμβάνεται η αξία των αγροτεμαχίων η οποία ουδέποτε «μετρήθηκε» –έστω και με βάση τις τιμές της εφορίας– καθώς ουδέποτε φορολογήθηκε. Ετσι, σε όρους αντικειμενικών αξιών, η συνολική ακίνητη περιουσία της χώρας μπορεί βάσιμα να εκτιμηθεί περίπου στα 700-750 δισεκατομμύρια ευρώ. Εκτιμήσεις παραγόντων της κτηματαγοράς αναφέρουν ότι κατά τη «χρυσή εποχή» για τα ακίνητα (σ.σ. η άνοδος κορυφώθηκε το 2007-2008 λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση της Lehman Brothers) οι αποτιμήσεις είχαν φτάσει να ξεπερνούν τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων ακόμη και κατά 30-40% (σ.σ. τελευταία φορά που άλλαξαν οι αντικειμενικές αξίες μαζικά ήταν το 2007 και έκτοτε έγιναν μόνο μικροδιορθώσεις). Αυτό σημαίνει ότι στην κορύφωση της ανόδου, οι αξίες των ακινήτων είχαν προσεγγίσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Και ποια είναι σήμερα η αξία των ακινήτων; Ελλείψει στατιστικών στοιχείων, γίνονται μόνο εκτιμήσεις με βάση τα λιγοστά συμβόλαια που υπογράφονται το τελευταίο διάστημα.

Οι απόψεις συγκλίνουν στο ότι η πραγματική αξία υπολείπεται πλέον των αντικειμενικών αξιών κατά τουλάχιστον 25-30%. Αυτό σημαίνει ότι σε σχέση με τα 700-750 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι η αθροιστική αντικειμενική αξία περισσότερων των 22 εκατομμυρίων ακινήτων, πέφτουμε στα 500-550 δισεκατομμύρια ευρώ. Ετσι, οι απώλειες προσεγγίζουν τα 400-450 δισ. ευρώ συγκριτικά με τα υψηλά του 2008..
Την πτώση των τιμών των ακινήτων περίπου κατά τουλάχιστον 40% επιβεβαιώνουν και οι δείκτες της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο δείκτης των τιμών κατοικιών στις αστικές περιοχές κατέγραψε υψηλό το 2008, στις 261,1 μονάδες. Στο τέλος του δευτέρου τριμήνου ο ίδιος δείκτης διαμορφώθηκε στις 154 μονάδες, με τις απώλειες να φτάνουν στο 41%. Πλέον οι τιμές των ακινήτων έχουν επιστρέψει σε επίπεδα… δραχμής, καθώς αντίστοιχη τιμή ο δείκτης των ακινήτων της ΤτΕ είχε να καταγράψει από το 2001.

Η κατάρρευση του Χ.Α.

Η χρηματιστηριακή αξία του συνόλου των εισηγμένων εταιρειών διαμορφωνόταν την περασμένη εβδομάδα –και με τον Γενικό Δείκτη στις 676 μονάδες– στα 40 δισεκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή, από τις αρχές του χρόνου έχουν χαθεί περίπου 13 δισ. ευρώ καθώς στο τέλος του 2014, η κεφαλαιοποίηση της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς διαμορφωνόταν στα 52,92 δισ. ευρώ. Πλέον, η αξία της αγοράς ως προς το ΑΕΠ διαμορφώνεται στο 22% –το 2011 και το 2012 είχε πέσει και σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα, φτάνοντας ακόμη και στο 12,5% του ΑΕΠ– όταν ο αντίστοιχος δείκτης για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διαμορφωνόταν στο τέλος του 2014 στο 77,7%.

Για να υπολογιστεί το τι έχει χαθεί σε όρους χρηματιστηριακών αξιών από την αρχή αυτού του κύκλου της ύφεσης –ουσιαστικά από το 2009– θα πρέπει, εκτός από τη σύγκριση των αξιών στο «ταμπλό» τότε και τώρα, να ληφθεί υπόψη και το «φρέσκο χρήμα» που μπήκε στην αγορά μέσω των αυξήσεων κεφαλαίων. Με δεδομένο ότι χρειάστηκε το 2013 «γενναία» κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών, τα ποσά είναι πολύ μεγάλα.

Τα λεφτά που μπήκαν

Συνολικά, από το 2009 έως και το 2014 εισέρρευσαν στην αγορά περίπου 58,5 δισεκατομμύρια ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος –περίπου 45 δισ. ευρώ– να έχει μπει στην αγορά το 2013 και το 2014 (κυρίως στις τράπεζες). Από το 2009 έως το 2015, σε καθαρούς όρους η χρηματιστηριακή αξία έχει μειωθεί κατά 43 δισεκατομμύρια ευρώ (σ.σ. ήταν 83,44 δισ. ευρώ το 2009 και έπεσε στα 40 δισ. ευρώ στις 07/08. Αν συνυπολογιστούν και τα 58,5 δισεκατομμύρια ευρώ των αυξήσεων κεφαλαίου, τότε οι συνολικές απώλειες έχουν φτάσει να ξεπερνούν τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ.
 


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το μεγαλύτερο γερμανικό κανάλι “Erste Tv”: "Λεηλατήσαμε την Ελλάδα. Είναι δική μας αποικία"! - La Tv Tedesca: “Abbiamo razziato la Grecia. E’ una nostra colonia”

"Και τι θα κάνουν στην Ιταλία;"... αναρωτιούνται τα ιταλικά ΜΜΕ, μετά την πλήρη ήττα της Ελλάδας.
 
La Tv Tedesca: “Abbiamo razziato la Grecia. E’ una nostra colonia” E cosa faranno dell’Italia?
 
Στο Ελλαδιστάν της Mέρκελ, απαντάμε: το "Μνημόνιο Τσίπρα" είναι το τέλος των μνημονίων... και καλύτερο από εκείνο των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ-ΛάΟΣ...
 
Πως το λέει ο λαός μας; Ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι!πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιος θα δικάσει του δικαστές; ΟΛΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΣτΕ

Απέρριψε το Β’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας το αίτημα των 10 περιφερειακών Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για κατάργηση της σχετικής αύξησης, με  το επιχείρημα μεταξύ άλλων ότι το επίμαχο παράβολο αποτελεί φόρο αλλά και ότι παραβιάζει Συνταγματικές αρχές η αύξηση για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης. Η επιβολή αυξημένου παραβόλου για την υποβολή μηνύσεως στοχεύει «στον περιορισμό του μεγάλου όγκου αστήρικτων και προπετών μηνύσεων».

Το Β΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε συνταγματική, νόμιμηκαι σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την αύξηση από 10 σε 100 ευρώ του παραβόλου που επισυνάπτεται με την κατάθεση των μηνύσεων και την αύξηση από 10 σε 50 ευρώ του τέλους που προβλέπεται από το άρθρο 63 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για την πολιτική αγωγή.

Ειδικότερα, με νομοθετική διάταξη έχει αυξηθεί από τα 10 στα 100 ευρώ το παράβολο που θα πληρώνει ο κάθε πολίτης όταν καταθέτει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία ή σε Αστυνομικό Τμήμα. Το δε τέλος πολιτικής αγωγής που προβλέπεται από το άρθρο 63 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αυξήθηκε από τα 10 στα 50 ευρώ.

Ωστόσο δεν απαιτείται η κατάθεση παραβόλου κατά την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς, μεταξύ άλλων, όταν αυτή αφορά εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής και τα εγκλήματα της ενδοοικογενειακής βίας.

Σύμφωνα με ΣτΕ, το παράβολο κατά την κατάθεση των μηνύσεων και το τέλος πολιτικής αγωγής δεν αποτελούν φορολογικά βάρη κατά την έννοια του άρθρου 78 του Συντάγματος που καθορίζει τον ορισμό του φόρου, καθώς «έχουν το χαρακτήρα δικαστικών τελών με σημαντικά στοιχεία ανταποδοτικότητας».
Κατόπιν αυτού, απορρίφθηκε ο ισχυρισμός των 10 περιφερειακών Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που είχαν προσφύγει στο ΣτΕ υποστηρίζοντας, μεταξύ των άλλων, ότι το επίμαχο παράβολο αποτελεί φόρο.
Εξάλλου το παράβολο της μηνύσεως στοχεύει «στον περιορισμό του μεγάλου όγκου αστήρικτων και προπετών μηνύσεων», ενώ το μεγαλύτερο μέρος του παραβόλου καταλήγει στο Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων για τους σκοπούς του εν λόγω Ταμείου (κατασκευή και συντήρηση δικαστικών κτιρίων, κ.λπ.).

Επίσης, αναφέρει το ΣτΕ, σε περίπτωση ευδοκίμησης της μηνυτήριας αναφοράς (καταδίκης μηνυομένου) το παράβολο επιστρέφεται στο μηνυτή.

Παράλληλα, αναφέρεται στην δικαστική απόφαση, ότι ναι μεν η αύξηση των παραβόλων, κ.λπ. είναι σημαντικά μεγάλη, αλλά «όχι όμως τέτοιου ύψους, ώστε να παρεμποδίζει ουσιωδώς, και μάλιστα κατά τρόπο ασυμβίβαστο προς στις συνταγματικές διατάξεις περί ισότητας, το δικαίωμα δικαστικής ακροάσεως, εν όψει του ότι για τον μέσο πολίτη, η υποβολή μήνυσης δεν αποτελεί κατά κοινή πείρα ιδιαίτερα συχνή πρακτική».

Έτσι, η επίμαχη αύξηση «εμπίπτει στο συνταγματικό προστατευμένο δικαίωμα δικαστικής προστασίας», αλλά «και εν πάση περιπτώσει δεν υπερβαίνει το όριο που πρέπει να τηρείται εν όψει της επιβαλλόμενης αναλογίας μεταξύ του εν λόγω δικαιώματος (σ.σ.: δικαστικής προστασίας) και του επιδιωκόμενου, θεμιτά, από το νομοθέτη σκοπού να θέσει φραγμό σε όσους με άσκοπές και επιπόλαιες καταγγελίες ή μηνύσεις για ασήμαντες αφορμές, απασχολούν υπέρμετρα την Ποινική Δικαιοσύνη σε βάρος των σοβαρών υποθέσεων, με τις οποίες αυτή δεν μπορεί, λόγω της συσσώρευσης των μηνύσεων, να ασχοληθεί κατά τρόπο ταχύ και αποτελεσματικό».

Το ΣτΕ απέρριψε τους ισχυρισμούς των Δικηγορικών Συλλόγων ότι με την επίμαχη αύξηση του παραβόλου, κ.λπ., αδιακρίτως του εισοδήματος και της φοροδοτικής ικανότητας του μηνυτή, παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας.

Τέλος, υπογραμμίζει το ΣτΕ ότι από τις επίμαχες αυξήσεις δεν παραβιάζονται το άρθρο 20 του Συντάγματος και το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, που κατοχυρώνουν το δικαίωμα παροχής εννόμου προστασίας, αλλά ούτε και το άρθρο 47 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ως επαγγελματίας ηθοποιός παίζει θαυμάσια το "ρόλο" του αναπληρωτή υπουργού!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
Η είδηση..... 
 
Μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ο κύριος Χαϊκάλης γράφει πως οι συντάξεις μειώνονται μόνο με νόμους, όχι με εγκυκλίους, και πως η τωρινή μείωση που υπέγραψε είναι αποτέλεσμα νόμου του 2010, με εφαρμοστική ισχύ από τις αρχές του έτους. 
Ο σχολιασμός....
 
Όπως είναι γνωστό οι Αμερικάνοι παλαιότερα έδειξαν το δρόμο σε όλη την υφήλιο κάνοντας έναν ηθοποιό δευτέρας κατηγορίας τον κ. Ρήγκαν Πρόεδρο "Μαριονέτα". 
Θα μου πείτε βέβαια ειδικά στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια τυφλά νάχουνε οι επαγγελματίες ηθοποιοί μπροστά στους Πολιτικούς μας οι οποίοι παίζουν τέλεια τους ρόλους τους προεκλογικά και μετεκλογικά αφού στην πρώτη περίπτωση για να μας υφαρπάξουν την ψήφο μας υπόσχονται και μας πείθουν για το τι θα κάνουν για το καλό μας και μόλις γίνει η "κλοπή" και αναλάβουν τα κυβερνητικά πόστα προσπαθούν να μας πείσουν γιατί αναίρεσαν τις υποσχέσεις τους (τις περισσότερες φορές μάλιστα πράττοντας τα εντελώς αντίθετα) και πάλι ... για το καλό μας! 
Το σίγουρο λοιπόν είναι ότι αν υπήρχε παγκόσμιο Όσκαρ πολιτικής υποκριτικής και ηθοποιίας θα το έπαιρναν συστηματικά πολλοί εγχώριοι πολιτικοί απατεώνες μαζί με το παραγωγής και σκηνοθεσίας το οποίο θα μοιραζόταν ασυζητητί οι διαπλεκόμενοι μαζί τους καναλαρχοεργολάβοι! 
Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι η περίπτωση του κ. Χαϊκάλη είναι πιο ξεκάθαρη γιατί ως επαγγελματίας ηθοποιός σε καιρούς αναδουλειάς του επαγγέλματος ανέλαβε να παίξει ένα ρόλο τον οποίο δεν ήθελε να τον αναλάβει κανένας από το συνάφι του σωρού των εγχώριων πολιτικάντηδων οπότε του αξίζουν συγχαρητήρια για την συμμετοχή του στο θίασο και στην καλοστημένη παράσταση που παίζεται αυτό το διάστημα εις βάρος του Ελληνικού λαού από τους μέχρι πρότινος αντιμνημονιακούς Αριστερούς μετά την δεξιόστροφη και βαρύγδουπη κωλοτούμπα τους. 
Όσο για το σχόλιο του στο Twitter θα του πω ότι του αξίζουν και πάλι συγχαρητήρια για τις προεκλογικές τηλεοπτικές επαναστατικές του "κορώνες" και διαγγέλματα και πως μια λαϊκή σοφή παροιμία λέει ότι ο Aντρας (με Α Κεφάλαιο) εκτός του να κρατάει και να τηρεί το λόγο του θα πρέπει το "τσίου τσίου" του και την υπογραφή του ... να ξέρει που τα βάζει!πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

MΠΙΡ ΠΑΡΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΑ 14 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ(FRAPORT)ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ
Η κυβέρνηση με απόφασή της παραχωρεί τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια στην γερμανική Fraport, σε υλοποίηση του σχετικού διαγωνισμού που έχει ολοκληρωθεί προ μηνών και μετά από την εισήγηση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ στις 3 Ιουλίου.

Η σχετική απόφαση ελήφθη κατά την διάρκεια του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) που συνεδρίασε στις 13 Αυγούστου και χθες δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Την απόφαση υπογράφουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης και οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος, Οικονομίας Γ. Σταθάκης και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Σκουρλέτης(για αυτούς τους προδότες που έβαλαν την υπογραφή τους θα τα πούμε άλλη ώρα).

Πρόκειται για την πρώτη αποκρατικοποίηση που υλοποιείται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως προκύπτει από το ΦΕΚ δεν υπάρχει κάποια αλλαγή και η σύμβαση θα γίνει βάση των όρων του διαγωνισμού που είχε κατακυρωθεί στην γερμανική εταιρία. Το τίμημα που θα καταβάλει η Fraport ανέρχεται σε 1,23 δισ

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου project περιλαμβανόταν στο Μνημόνιο που έγινε νόμος του κράτους στις 14 Αυγούστου. Δηλαδή η κυβέρνηση υλοποίησε μία ημέρα νωρίτερα την δέσμευση που ανέλαβε, μέσω του 3ου Μνημονίου.

o-FRAPORT-facebook

Τα 14 αυτά αεροδρόμια είναι της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας, των Χανίων, της Κεφαλλονιάς, της Ζακύνθου, του Ακτίου, της Καβάλας, της Ρόδου, της Κω, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Σκιάθου.Η γερμανική Fraport δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα και διατηρεί στάση αναμονής παρακολουθώντας ωστόσο «στενά» την κατάσταση στην Ελλάδα, ειδικά με τα νέα δεδομένα.

Στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων για 40+10 χρόνια πλειοδότης ανεδείχθη η ελληνογερμανική κοινοπραξία Fraport – Slentel Ltd, η οποία προσέφερε εφάπαξ τίμημα 1,2 δισ. ευρώ, ετήσιο μίσθωμα 22,9 εκατ. ευρώ κατ’ έτος, ποσοστό 25% από τα από τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων έσοδα και τέλη υπέρ ΥΠΑ, που φτάνουν 1,2 δισ. ευρώ για όλη την περίοδο της παραχώρησης. Παράλληλα, δεσμεύθηκε για επενδύσεις 330 εκατ. στην πρώτη τετραετία και συνολικά 1,4 δισ. ευρώ για τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες.

«Ναυαρχίδα» της εταιρείας είναι ο αερολιμένας της Φρανκφούρτης. Παράλληλα, διαχειρίζεται τα αεροδρόμια του Ανόβερου, της Αγίας Πετρούπολης, της Βάρνας, του Πύργου (Μπουργκάς), της Αττάλειας, το «Ίντιρα Γκάντι» του Νέου Δελχί, του αεροδρομίου στο Σι’αν στην Κίνα, το αεροδρόμιο του Ντακάρ και το «Χόρχε Τσάβες» της Λίμας.

Κύριος μέτοχος της εισηγμένης Fraport είναι το γερμανικό ομόσπονδο κρατίδιο της Έσσης (31,35%), ενώ ακολουθούν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Έσσης (20,2%), η αεροπορική εταιρεία Lufthansa (8,45%), η αυστραλιανή επενδυτική εταιρεία Rare Infrastructure Limited (5,27%) και οι λοιποί μέτοχοι (34,91%).ΠΗΓΗ


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο Σκαμνί η Μαφία των Εργολάβων… Στο Κόλπο Και Κορυφαία Κυβερνητικά Στελέχη από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού καίει στην κυριολεξία τους νονούς των δημοσίων έργων, που είχαν συγκροτήσει καρτέλ, έστηναν τους διαγωνισμούς με  τη βοήθεια των αρμόδιων υπουργών και καταλήστευαν το δημόσιο χρήμα, γεγονός που η κοινή γνώμη της χώρας, γνώριζε εδώ και πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή Ανταγωνισμού μετά από πολύμηνες έρευνες διαπίστωσε ότι τρεις γνωστοί μεγαλοεργολάβοι έστηναν και μοίραζαν τη συντριπτική πλειοψηφία των έργων, ακυρώνοντας κάθε έννοια ανταγωνισμού και διαμορφώνοντας τιμές διπλάσιες ακόμα και τριπλάσιες από το πραγματικό κόστος των έργων.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

WikiLeaks: Η συμφωνία Trans-Pacific Partnership (TPP) βάζει στο στόχαστρο τις κρατικές επιχειρήσεις

Στα τέλη Ιουλίου, το WikiLeaks δημοσίευσε ένα απόρρητο έγγραφο της εμπορικής συμφωνίας Trans-Pacific Partnership Agreement (TPP) που αφορά πολλές χώρες του Ειρηνικού, μαζί με μια εξειδικευμένη ανάλυση του εγγράφου.

Όπως αναφέρεται, το έγγραφο περιλαμβάνει μια στρατηγική ιδιωτικοποιήσεων ευρείας κλίμακας στα πλαίσια της συγκεκριμένης συμφωνίας, με στόχο να περιορίσει δραστικά τις κρατικές επιχειρήσεις. Ακόμα και αν μια κρατική επιχείρηση υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον θα πρέπει να εναρμονιστεί με τους νέους κανονισμούς και θα πρέπει να απαγορεύεται να κάνει διακρίσεις υπέρ των τοπικών επιχειρήσεων στις αγορές και τις πωλήσεις.

Οι ξένες εταιρίες θα είναι σε θέση να μηνύουν κρατικές επιχειρήσεις μιας άλλης χώρας σε περίπτωση που αυτές παραβιάζουν τις συνθήκες που επιβάλλει η συμφωνία, ενώ ακόμη και ιδιωτικές εταιρίες θα μπορούν να κινούνται νομικά κατά της χώρας που θεωρούν ότι παραβιάζει τις συνθήκες αυτές. Οι αναπτυσσόμενες χώρες που στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στις κρατικές επιχειρήσεις ως βασικό στοιχείο της οικονομικής τους δομής θα επηρεαστούν περισσότερο. Οι κρατικές επιχειρήσεις παίζουν καθοριστικό ρόλο στην δημόσια παροχή αγαθών ακόμα και στις πιο ιδιωτικοποιημένες χώρες, όπως ο Καναδάς και η Αυστραλία.

Η συμφωνία TPP είναι η μεγαλύτερη συμφωνία παγκοσμίως που αφορά το εμπόριο και αν εφαρμοστεί, θα αφορά περισσότερο από το 40% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Παρά τις ευρείας κλίμακας επιπτώσεις που θα έχει στον παγκόσμιο πληθυσμό, οι διαπραγματεύσεις για την τελική της μορφή γίνονται από 12 χώρες κάτω από άκρα μυστικότητα.

Λίγοι είναι αυτοί – ακόμα και μεταξύ των κυβερνήσεων των χωρών που διαπραγματεύονται – οι οποίοι έχουν πρόσβαση στο πλήρες κείμενο της συμφωνίας. Το κοινό φυσικά – το οποίο και θα επηρεαστεί άμεσα – δεν έχει καμία πρόσβαση. Οι μεγάλες εταιρίες ωστόσο, έχουν πρόσβαση στο κείμενο και δημιουργούν πανίσχυρα λόμπι για να επιφέρουν αλλαγές που είναι προς το συμφέρον τους, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν την επιρροή των αναπτυσσόμενων χωρών στις αποφάσεις.

Παρόμοιες συμφωνίες, όπως η TTIP και η TISA, αποτελούν μαζί με την TPP ένα μεγάλο διεθνές πακέτο συμφωνιών που αφορούν περισσότερο από τα 2/3 του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Πηγή:
https://wikileaks.org/tpp-soe-minister/

Η αποκάλυψη των WikiLeaks επιβεβαιώνει την επίθεση που δέχονται τα κράτη από τις μεγάλες πολυεθνικές. Ο καταστροφικός νεοφιλελευθερισμός επιχειρεί να διαλύσει το εθνος-κράτος και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να ανοίξει τον δρόμο για την οριστική κυριαρχία των εταιρικών και τραπεζικών μονοπωλίων.

Δείχνει επίσης ότι οι υπερχρεωμένες χώρες χρησιμοποιούνται ως πρόφαση για μαζικές ιδιωτικοποιήσεις. Το χρέος δεν είναι το πρόβλημα, είναι το εργαλείο με το οποίο ο νεοφιλελευθερισμός επιτίθεται στα ανθρώπινα και τα εργασιακά δικαιώματα, ιδιωτικοποιώντας τα πάντα για χάρη του μεγάλου κεφαλαίου. Η συγκεκριμένη διαρροή δείχνει ξεκάθαρα ότι ο πόλεμος κατά των εταιριών υπό δημόσιο έλεγχο, μεθοδεύεται συστηματικά από τα τραπεζικά και εταιρικά λόμπι που ελέγχουν όλα τα πόστα σε θέσεις κλειδιά μέσα στην ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Η τελευταία «συμφωνία» μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, το τρίτο μνημόνιο, επιχειρεί να διαλύσει ότι απέμεινε από τα εργασιακά δικαιώματα και να ιδιωτικοποιήσει τις κρατικές επιχειρήσεις αντί πινακίου φακής.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΞΥΠΝΑ! Ο πασοκοδιορισμένος φυτευτός δίδυμος αδερφός του Μάρτιν Σουλτς απειλεί να σου κατάσχει το βιος

Του Στρατή Μαζίδη

Έλληνα οφείλεις να ξυπνήσεις. Ο πασοκοδιορισμένος φυτευτός δίδυμος αδερφός του Μάρτιν Σουλτς απειλεί να σου κατάσχει το βιος και το ξεστομίζει τόσο απλά. Ο λόγος για τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.
Πασοκοδιορισμένος διότι όπως διαβάζουμε στο βιογραφικό του σε διάφορα sites μετά από μία «τεράστια» καριέρα στον ιδιωτικό τομέα, περίπου 3 ετών, διορίστηκε το 1987 σε ηλικία 27 ετών στο δημόσιο. Φυσικά με όλα τα κρυστάλλινα κριτήρια εκείνης της εποχής του ΠΑΣΟΚ.
Φυτευτός διότι αν θυμάμαι καλά δεν εκτέθηκε στον ελληνικό λαό. Δεν είναι εκλεγμένος. Γενικά τις διατεταγμένες υπηρεσίες τις εκτελούν φυτευτοί. Πχ Μιχάλης Σταθόπουλος με τις ταυτότητες το 2000, ο Παπαδήμος το PSI και τώρα ο Αλεξιάδης.
Το δίδυμος αδερφός του Μάρτιν Σουλτς νομίζω το καταλαβαίνετε.
Αυτό που ίσως δεν έχετε καταλάβει ακόμη καθώς ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάκτυλα το φωνάζουμε ορισμένοι εδώ και περίπου δύο χρόνια, είναι ότι οδηγούμαστε σε ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
Το Περιουσιολόγιο που προωθούσε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στήριξε με πάθος ακόμη και ο τότε αντιμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το εργαλείο της αρπαγής ή αρπαχτής.
Να θυμίσουμε μόνο την έκθεση της Bundesbank στις αρχές του 2014 ότι όταν μια χώρα χρειάζεται διάσωση, να επιβάλλεται εφάπαξ περιουσιακός φόρος με συντελεστή περί το 20%!.
Ο κ. Αλεξιάδης λοιπόν μέσω του Βήματος απειλεί ότι αν δεν το δηλώσεις, το χάνεις.
Και εντάξει με τα ακίνητα, τα αυτοκίνητα, τις μετοχές, τις καταθέσεις. Μπορούν να τα βρουν ανά πάσα στιγμή. Αλλά τα μετρητά γιατί;
Κάποιος που φορολογήθηκε για τα χρήματα που κέρδισε, για ποιο λόγο θα πρέπει το κράτος να γνωρίζει πόσα αποταμίευσε, φύλαξε, έφαγε κ.ο.κ.;
Η παγίδα είναι ολοφάνερη.
Αν κάποιος έχει πχ κάπου ένα Α ποσό διότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία αλλά προτιμά την κουφάλα ενός δένδρου ή το στρώμα του, για τι να το δηλώσει;
Διότι πολύ απλά όταν έρθει ώρα το κράτος-νταβατζής και ο κάθε Αλεξιάδης να αρπάξουν 10-20% εφάπαξ περιουσιακό φόρο, να μην μπορεί να γλυτώσει το παραμικρό.
Από την άλλη φανταστείτε τι έχει να συμβεί και πόσο θα εκτιναχθεί η εγκληματικότητα όταν κάποιοι θα έχουν πρόσβαση στα στοιχεία του κάθε πολίτη και αν, πράγμα πανεύκολο, αποκτήσουν ορισμένοι άλλοι τη δυνατότητα να εισέρχονται στα αρχεία με τις εγγραφές.
Είτε αποκρύπτετε το βιος σας για να το σώσετε αλλά μετά δε θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ει μη μόνο για ψιλοπράγματα, είτε το δηλώνετε και είστε έκθετοι σε εγκληματίες είτε αυτοί λέγονται κράτος με εφάπαξ περιουσιακό φόρο είτε συμμορίες σκληρών εγκληματιών που θα αποκτήσουν με τον Α ή Β τρόπο πληροφόρηση.
Καλό θα είναι ο φυρερίσκος του υπουργείου οικονομικών να σταματήσει εδώ το αστείο. Ως εφοριακός, αν ποτέ έχει εργαστεί και δε συνδικαλιζόταν μόνο όπως άλλοι, τότε, γνωρίζει πολύ καλά που και πως γίνεται η φοροδιαφυγή. Σε λίγο χρονικό διάστημα μπορούμε να την έχουμε καθαρίσει.
Καλό θα είναι επίσης ο ελληνικός λαός να ξυπνήσει επιτέλους από το λήθαργό του και να ανατρέψει αυτή την ενδοτική και γερμανόφιλη όπως αποδείχθηκε, κυβέρνηση. Ει δε μη θα κατασχεθεί και το σώβρακο που φοράει. Αν δεν το δηλώσει στο περιουσιολόγιο…
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Κατέβασε» την φωτογραφία που ήταν αγκαλιά ο Ιγκλέσιας με τον Τσίπρα από το «προφίλ» του

«Κατέβασε» τον Έλληνα πρωθυπουργό από την φωτογραφία του προφίλ του στο Twitter ο Ισπανός επικεφαλής των Podemos μετά τις εξελίξεις.

Έκδηλη η απογοήτευση στις τάξεις του κόμματος από τις αποφάσεις και τις ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο ηγέτης των Podemos ή αλλιώς αδελφού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ισπανία, όπως έχει χαρακτηριστεί από πολιτικούς αναλυτές, κατέβασε την φωτογραφία στο profile του στο Τwitter στην οποία πανηγύριζε αγκαλιά με τον Αλέξη Τσίπρα μπροστά από το πολύχρωμο φόντο «Η ελπίδα έρχεται».
Η ελπίδα που όχι απλώς δεν ήρθε, αλλά κατακρεουργήθηκε από το κόκκινο μελάνι ενός τρίτου, αριστερού αυτήν την φορά, μνημονίου σήμανε το τέλος της φιλίας των δύο συντρόφων. Μιας φιλίας που την πήρε ο άνεμος της δημοκρατικής αλλαγής παρέα με τις υποσχέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού…

PODEMOS-592x600

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πάμε για κυβέρνηση (αντ)εθνικής ενότητας δωσιλόγων;

ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
Κατά την διάρκεια της συζήτησης (ο Θεός να την κάνει συζήτηση, αφού αφαιρέθηκε από τους βουλευτές το δικαίωμα της ομιλίας) για την έγκριση της «συμφωνίας», ο πρωθυπουργός μας ενημέρωσε με δραματικό τόνο, πως το πραγματικό δίλημμα με το οποίο βρέθηκε αντιμέτωπη η κυβέρνηση ήταν «μνημόνιο με ευρώ ή μνημόνιο με δραχμή». Συμπεραίνουμε εύκολα, πως το μνημόνιο είναι απαραίτητο για τον πρωθυπουργό, δεν υπάρχει ζωή χωρίς αυτό. Χωρίς μνημόνιο βραχυκυκλώνει η σκέψη του, σταματάει να κινείται το σύμπαν. Μας έκανε επίσης γνωστό πως δεν υπήρχε καμία εναλλακτική λύση και ξεκαθάρισε πως δεν υπήρξε ποτέ σαν επιλογή για την κυβέρνηση το εθνικό νόμισμα, αφού δεν είχε και δεν έχει εντολή εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Προφανώς η μόνη εντολή που είχε και έχει η κυβέρνηση, είναι να μας φορέσει ένα νέο μνημόνιο. Κάπως έτσι θα εκτίμησε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.
Η απόλυτη ξεφτίλα και η εσχάτη προδοσία πήραν σάρκα και οστά, λίγη ώρα μετά. Το ελληνικό κυνοβούλιο ψήφισε με 222 ψήφους υπέρ, την έγκριση της συμφωνίας και των προαπαιτούμενων μέτρων που αυτή περιλαμβάνει. Μέτρα σφαγιαστικά, μέτρα απλά θανατηφόρα. Μέτρα που γκρεμίζουν οριστικά ότι έχει μείνει όρθιο.
Παρά τη σύμπνοια των δωσιλόγων και τη συγκέντρωση 222 ψήφων υπέρ του μνημονίου, κανείς δεν έφυγε ευχαριστημένος από αυτούς. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ σημείωσε μεγάλες απώλειες. Τόσο μεγάλες, που δεν έχει πια ούτε τη δεδηλωμένη των 120 βουλευτών. Έμειναν με 117 βουλευτές μόνο. Άλλοι ψήφισαν ανοιχτά κατά της «συμφωνίας», άλλοι ψήφισαν παρών και άλλοι δεν πάτησαν καν στη βουλή.
Βλέποντας λοιπόν ο πρωθυπουργός Τζίφρας, εεε συγνώμη Τσίπρας ήθελα να πω, πως δεν έχει τη δεδηλωμένη, διέρρευσε μέσω κυβερνητικών πηγών πως θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, μόλις λήξει η απέθαντη διαπραγμάτευση με το τετράθεσμο.
Υπολογίζεται πως θα τη ζητήσει μετά τις 20 Αυγούστου, καθώς τότε θα έχει εκταμιεύσει τη δόση του και μετά θα είναι ελεύθερο το πεδίο για τέτοιες καταστάσεις.
Υπάρχει περίπτωση να πάρει 151 ψήφους η κυβέρνηση; Ναι αν ψηφίσει κάποιο ή κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης (αντιπολίτευση που λέει ο λόγος, αφού όλοι ευρώδουλοι είναι, πραγματική αντιπολίτευση είναι μόνο το ΕΠΑΜ αυτή τη στιγμή). Είναι από πολύ δύσκολο έως απίθανο να συμβεί αυτό. Αν η ΝΔ ή κάποιο άλλο κόμμα στηρίξει την κυβέρνηση Τσίπρα με ψήφο εμπιστοσύνης, αυτόματα παύει να υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό, καθώς η εκλογική του δύναμη θα αγγίξει το απόλυτο μηδέν στους -273°C.
Εκτός αυτού, εδώ και καιρό φωνάζουν τα κόμματα, όπως το Ποτάμι και η ΝΔ, για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, που θα οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα όλο και πιο βαθιά στην υποδούλωση και στο ξεπούλημά της.
Μια άλλη περίπτωση για να πάρει τους 151 η κυβέρνηση, είναι να ψηφίσουν υπέρ της όλοι οι συριζαίοι βουλευτές που ψήφισαν όχι ή παρών στο μνημόνιο. Το θεωρώ ακόμα πιο απίθανο, καθώς αυτό θα σημάνει πολύ δουλειά για τον κύριο Μπαμπινιώτη, ο οποίος καταϊδρωμένος θα ψάχνει καλοκαιριάτικα μια νέα λέξη, που να εκφράζει το διαγαλαξιακό μέγεθος της ξεφτίλας που θα χαρακτηρίζει όσους κάνουν μια τέτοια κίνηση.
Μια άλλη περίπτωση, είναι να ξεχάσουν να πάνε στη βουλή εκείνη την ημέρα οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης και με πλειοψηφία στους παρόντες που θα είναι τουλάχιστον 120, να πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση. Πάλι υπάρχει ο κίνδυνος του εκλογικού ολέθρου των κομμάτων που δε θα παραστούν. Άσε που θα πρέπει να πείσουν με «χοντρά επιχειρήματα» μερικούς από αυτούς του όχι ή του παρών, για να πιάσουν τους 120.
Το πιο πιθανό λοιπόν, είναι να μείνει ο πρωθυπουργός με τις ψήφους των προεδρικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των πιο αποφασισμένων από ποτέ ψήφων των πιστών σα σκυλιά βουλευτών των ΑΝΕΛ, που δεν θα ψηφίσουν ποτέ μνημόνια και δεν θα πέσουν στα 4 και άλλα τέτοια τραγελαφικά.
Το πιο πιθανό λοιπόν, είναι να μην υπάρξει η ζητούμενη ψήφος εμπιστοσύνης και να πέσει η κυβέρνηση. Τι γίνεται μετά;
Δύο επιλογές υπάρχουν: νέα κυβέρνηση στην υπάρχουσα βουλή ή εκλογές για νέα βουλή.
Είναι εύκολο να γίνουν εκλογές αυτό το διάστημα; Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου (Σόιμπλε). Πρέπει να πάρουν έγκριση από αυτόν που πραγματικά κυβερνάει την Ελλάδα αυτά τα μαύρα χρόνια που ζούμε. Θεωρώ δύσκολο να πάρουν τέτοια έγκριση – εντολή, καθώς το 61,3% ζει και βασιλεύει και τον κόσμο κυριεύει. Κυριολεκτικά.
Σε προηγούμενο άρθρο αναλύσαμε πως ο κόσμος κινείται κάτω από τα ραντάρ τους και το ξέρουν. Ακόμα το φυσάνε και δεν κρυώνει με τίποτα το χουνέρι που έπαθαν με το δημοψήφισμα. Περίμεναν ΝΑΙ και τους ήλθε στο δόξα πατρί μια πετριά συστημένη με αγάπη από τον Ελληνικό λαό, που ξυπνάει επιτέλους. Όποιος καεί με το χυλό, φυσάει και το γιαούρτι, λέει ο πάνσοφος λαός που ψήφιζε ΕΡΕ και ΕΚ και ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Εντάξει, δεν ήταν πάνσοφος σε όλα του, αλλά στα γνωμικά διακρίνεται παγκοσμίως.
Ο φόβος του τρανού και μαζικού ΟΧΙ, απομακρύνει κατά τη γνώμη μου το ενδεχόμενο των εκλογών, χωρίς βέβαια να το αποκλείει. Πάντα μπορούν να το ρισκάρουν να τους προκύψει από τώρα κανένα ΕΠΑΜ στη βουλή και να τρέχουν και να μη φτάνουν. Θα μου πείτε, μα όλοι μιλάνε για εκλογές, τηλεόραση, δημοσιογράφοι, κυβερνητικοί. Σύμφωνοι, αλλά αυτό γίνεται πιστεύω για να εκβιάσει τους κυβερνητικούς βουλευτές να ψηφίζουν ναι στα μέτρα και το μνημόνιο, υπό το φόβο των εκλογών και του αποκλεισμού τους από τη λίστα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ.
Αν λοιπόν, ο υπέρτατος ηγέτης τους, δεν τους δώσει εντολή για εκλογές, το μόνο που τους μένει να κάνουν, είναι μια νέα κυβέρνηση μέσα στην υπάρχουσα βουλή. Με πρωθυπουργό πάλι τον λαοπρόβλητο και εμπνευσμένο ηγέτη Τζίφρα (γελάνε και οι πέτρες πλέον…) και τη συμμετοχή όλων των σκληρά αντιπολιτευόμενων κομμάτων, δηλαδή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, – και τη ΔΗΜΑΡ αν γινόταν να την αναστήσουν – θα μπορούσε να φτιαχτεί μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού για το ξέσκισμα της χώρας και των ιθαγενών που αποτελούν εμπόδιο στην οικοπεδοποίηση, η οποία είναι άλλωστε και το μεγάλο ζητούμενο για τους συμμάχους και εταίρους μας. Θα βάλουν και μερικές προσωπικότητες μέσα, ξέρετε, φανταχτερά ονόματα, που η τηλεόραση θα παρουσιάσει ως τη συνέχεια των επτά αρχαίων σοφών, σαν Ράμφος και Παπαδήμος ένα πράμα… Θα είναι μια κυβέρνηση αντεθνικής ενότητας δωσιλόγων, η οποία θα προσπαθήσει να το τραβήξει όσο μπορεί, καθώς τελειώνουν οι εφεδρείες. Δεν τους μένουν και πολλές εναλλακτικές μετά από αυτή.
Αυτοί κοιτάνε τις επιλογές τους και καταστρώνουν τα μαύρα σχέδιά τους για να κομματιάσουν και να σκυλέψουν την Ελλάδα μας. Εμείς πρέπει να δείξουμε πως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Όπου ξενοδόχος, ο λαός που κατοικεί σε αυτή τη χώρα εδώ και μερικές χιλιετίες. Δεν θα τους αφήσουμε να μας τα πάρουν όλα. Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους αυτό που μας ανήκει. Δεν έχουμε άλλη επιλογή άλλωστε. Δεν αξίζει να ζούμε σαν άθλιοι και να περιμένουμε να πεθάνουμε αβοήθητοι έξω από ένα κλειστό νοσοκομείο. Το μόνο που έχουμε μπροστά μας, είναι ο μέχρις εσχάτων αγώνας να πάρουμε τη χώρα μας και τις ζωές μας πίσω.
Καλή λευτεριά.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΕΛΟΣ οι Ανεξάρτητοι Ελληνες

Του Στρατή Μαζίδη

Μικρότερος των περιστάσεων ο αρχηγός του κοπαδιού των ΑΝΕΛ οδηγεί ένα χρήσιμο πατριωτικό χώρο στην εξαφάνισή του.

Ο Πάνος Κάμμενος το Μάη του 2012 απέσπασε περίπου 11% αλλά η επική του γκάφα (ή προδοτική κίνηση) με το non paper τον οδήγησε μέσα σε ούτε τρία χρόνια να χαροπαλεύει να παραμείνει πολιτικά ζωντανός παρά την τότε επερχόμενη ήττα της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά.

Ωστόσο πράγματι «δε λογαριάσανε τον Πάνο τον Καμμένο» που με τα τρενάκια του και κυρίως το γεγονός ότι ως πατριώτης (έτσι εθεωρείτο) θα αποτελούσε μια ασπίδα, μια πρώτη γραμμή ανάσχεσης των αντεθνικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τελικά αρκετούς ψηφοφόρους να τον επιλέξουν ως ασφαλές λιμάνι δίνοντάς του περίπου 4,75%.

Εντούτοις ο Καμμένος αν και με όγκο ελέφαντα, συμπεριφέρθηκε ως πάπια τη στιγμή που ακριβώς εκαλείτο να δράσει ως ο εγγυητής των εθνικών θέσεων και κόκκινων γραμμών της συγκυβέρνησης.

Έκλεινε η Αμυγδαλέζα (σωστά) και ξαμολούσαν στο κέντρο της Αθήνας τους λαθρομετανάστες (λάθος); Πάπια ο Καμμένος.

Διατυμπάνιζε η κυβέρνηση δια της Τασίας με το ψηφιδωτό πρόσωπο ότι όλη η Ασία και το Ισλάμ είναι καλοδεχούμενα; Πάπια ο Καμμένος.

Ερχόταν ο νόμος για την ιθαγένεια; Πάπια ο Καμμένος. Αντί να ρίξει την κυβέρνηση, απλά καταψήφισε αλλά υπήρχαν ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι να ενισχύσουν.

Γεμίσαμε λαθρομετανάστες και κανείς δεν κάνει τίποτε; Πάπια πάλι ο υπουργός.

Αν όμως ο Καμμένος από ελέφαντας κατέληξε πάπια, αυτό δε σημαίνει πως όσοι τον ψήφισαν για λόγους ασφαλείας είναι βόδια.

Ο Πάνος Καμμένος τους πρόδωσε. Δεν κράτησε καμία κόκκινη γραμμή εκεί όπου η πλειοψηφία τρέμει το ΣΥΡΙΖΑ και να τώρα τα ελληνικά ακριτικά νησιά γεμάτα από ασιάτες και όχι από σύριους πρόσφυγες.

Όσο για το Μνημόνιο και το ότι δε θα το ψήφιζε και πως ότι λέμε, ισχύει πάντα, ήταν μάλλον σχήμα λόγου. Αμετροεπής στο λόγο του δε φυλάχθηκε και να που λίγα 24ωρα μετά βρέθηκε αυτός να στέκεται στα τέσσερα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πολλά πλέον στελέχη δε στέκονται μέσα στους ΑΝΕΛ. Μνημόνια ψηφίστηκαν, οι εθνικές κόκκινες γραμμές πήγαν περίπατο και έτσι ο Πάνος απέμεινε μόνος του να παίζει τον υπουργό άμυνας που τόσο του αρέσει και να οραματίζεται συμμαχίες με ισραηλινούς, αμερικανούς, ρώσους κτλ.

Και τώρα;

Και τώρα μοιραίος και άβουλος αντάμα να διαδεχθεί αυτός τη ΝΔ στην κεντροδεξιά, μη έχοντας πλέον λόγο αυτόνομης ύπαρξης απλά πορεύεται προς μια θέση στο Επικρατείας του νέου, μνημονιακού, αντιλαϊκού, κρατικοδίαιτου και γερμανοελεγχόμενου ΣΥΡΙΖΑ ως μια άλλη συνιστώσα…

Ένας γραφικός…Ο Πάνος ο Καημένος…πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ας μην καλλιεργούμε ψεύτικες ελπίδες με την «Αριστερή Πλατφόρμα»…

Λαφαζάνης:
 

«Οι δικές μας κινήσεις στο άμεσο μέλλον θα εξαρτηθούν σε σημαντικό βαθμό, φυσικά όχι μόνο, από τις κινήσεις και τη στάση όσων έχουν την κεντρική ευθύνη στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ».
 

Δόλιες υπεκφυγές και γελοίοι τακτικισμοί ενός καιροσκόπου πολιτικάντη, αποστεωμένου «αριστερού» γραφειοκράτη…

Εάν είναι δυνατόν, την ώρα που κατεδαφίζεται το σύμπαν από την κυβέρνηση, την ώρα που προωθεί τα τελευταία συμβόλαια θανάτου της ελληνικής κοινωνίας και του λαού της, τις χαριστικές βολές, ο Λαφαζάνης να καθορίζει την πολιτική του και τη στάση του, «σε σημαντικό βαθμό», από τις κινήσεις αυτής της τελεσίδικα μεταλλαγμένης και δολοφονικής κυβέρνησης!!!

Και ποιες κυβερνητικές κινήσεις; Αυτές που αφορούν τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, διότι σε όλα τα άλλα η κυβέρνηση εκτελεί τις διαταγές των νέων αποικιοκρατών και μάλιστα με μοχθηρία ασυνήθιστη…


Η «Αριστερή Πλατφόρμα», λοιπόν, θα καθορίσει της κινήσεις της, ΟΧΙ από τον ΟΛΕΘΡΟ και το ΟΝΕΙΔΟΣ του Μνημονίου που πραξικοπηματικά επέβαλε η κυβέρνηση, αλλά από τους «τακτικισμούς» της στα εσωτερικά ζητήματα ή τα ταχυδακτυλουργικά τεχνάσματα της κοινοβουλευτικής ΑΠΑΤΗΣ.

Εδώ ο Λαφαζάνης αποκαλύπτεται. Θέτει υπεράνω της κοινωνίας, της καταστροφής και της γενοκτονίας του ελληνικού λαού, ΥΠΕΡΑΝΩ της νέας αποικιοκρατίας που τελεσίδικα «κλειδώνει» η κυβέρνηση, τα εσωτερικά γραφειοκρατικά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ…

Η «Αριστερή Πλατφόρμα», αντί να καθοριστεί από τα ΟΥΣΙΩΔΗ ζητήματα, από τα κεντρικά πολιτικά ζητήματα, από τις «αριστερές» ερπύστριες του 4ου Ράιχ (κυβέρνηση) που επελαύνουν στην κατεχόμενη χώρα, καθορίζεται, «σε σημαντικό βαθμό», από τα παιχνίδια των κοινοβουλευτικών ταχυδακτυλουργιών στα ΕΠΟΥΣΙΩΔΗ: Στους τακτικισμούς των γραφειοκρατικών συγκρούσεων, αλλά και συναλλαγών στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης.

Τέτοιοι όμως δόλιοι και γελοίοι τακτικισμοί ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ, ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ και ουσιαστικά ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ την ηγεσία των «αριστερών» ανδρεικέλων…

Το ζήτημα που έχει τεθεί από τα ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΑΜΕΣΑ, τελεσίδικα και πιεστικά, το ζήτημα που έχει τεθεί από το «αριστερό» Μνημόνιο και το μαύρο ΜΕΤΩΠΟ «συνωστισμού» ΟΛΩΝ των δωσίλογων ανδρεικέλων είναι ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ: ΑΜΕΣΟΣ πολιτικός διαχωρισμός, ΡΗΞΗ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ από την κυβέρνηση των μαφιόζων του χρήματος και από το Μαύρο Μέτωπο της δωσίλογης κακουργίας…

ΡΗΞΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, όλα τα άλλα είναι δόλιες υπεκφυγές, μανούβρες και γελοίοι τακτικισμοί που λειτουργούν ΥΠΕΡ της κυβέρνησης και ενάντια στην ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ενός μαζικού, Παλλαϊκού, Αγωνιστικού (κινηματικού) Μετώπου.

Όταν η «αριστερή» κυβέρνηση ΠΡΟΔΩΣΕ τα ΠΑΝΤΑ και ολοκληρώνει, βάρβαρα και πραξικοπηματικά, τις διαδικασίες μετατροπής της χώρας σε τελεσίδικο προτεκτοράτο του 4ου Ράιχ και αποικία των τοκογλύφων, το να λες ότι θα καθορίσουμε τη στάση μας από τις κινήσεις(!!!) της κυβέρνησης, αυτό αποτελεί θηριώδη ΕΜΠΑΙΓΜΟ και γελοιότητα, των ίδιων μεγεθών, αν όχι και μεγαλύτερων, από αυτά της κυβέρνησης…

Ακόμα και το πραξικόπημα της Βουλής, τα ξημερώματα της Παρασκευής, «κατάπιε» ο Λαφαζάνης: Αυτό δεν είναι συγκεκριμένες πολιτικές κινήσεις της κυβέρνησης…

Ποιο είναι το προχθεσινό πραξικόπημα; Η κονιορτοποίηση του κανονισμού της Βουλής, και η πραξικοπηματική συρρίκνωση του χρόνου συζήτησης, από δέκα σε τρεις. Και μάλιστα κατόπιν «διαταγής» από το νέο ανδρείκελο Τσακαλώτο: «Τα πράγματα είναι απλά. Αύριο στις 4 έχει eurogroup»…

Μπροστά στις ανάγκες και απαιτήσεις των τοκογλύφων η δημοκρατία και η Βουλή είναι ενοχλητική πολυτέλεια: Αυτή την ωμή φιλοσοφία του νέου φασισμού, του 4ου Ράιχ, διατύπωσε καθαρά ο Τσακαλώτος και αποδέχτηκε η κατοχική Βουλή των ανδρεικέλων…


Και η «αριστερή Πλατφόρμα» συνεχίζει να παραμένει ΕΝΤΟΣ του χώρου των «αριστερών» ανδρεικέλων,
να διαρρέει …πληροφορίες ότι δεν θέλει να «ρίξει» την κυβέρνηση και να μας λέει ο Λαφαζάνης ότι θα καθορίσουν τη στάση τους, από τις κινήσεις της κυβέρνησης: Αυτές των εσωκομματικών γραφειοκρατικών παιχνιδιών…

Μάλλον θα πρέπει και εμείς να πάψουμε να κάνουμε τις επιθυμίας μας πραγματικότητα.
Η «Αριστερή Πλατφόρμα» είναι τόσο οξειδωμένη και γραφειοκρατικά αποστεωμένη, που δεν μπορεί να δώσει αγωνιστικές και επαναστατικές διεξόδους…

Και αν στο τέλος διαχωριστεί από τις ίδιες τις ανάγκες της επιβίωσής της και όταν ο Τσίπρας το αποφασίσει, δεν θα είναι σε θέση να δώσει καμία νέα πνοή: Σάρκα από τη σάρκα του ΣΥΡΙΖΑ είναι…
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μητρόπουλος: Η διπροσωπία της πασοκικής ελονοσίας

Με νωπή ακόμα τη λαϊκή εντολή και όμως υπάρχουν «ανταρσίες», «προσωπικές πολιτικές», υποβόσκουσες και ανοικτές συγκρούσεις, ποικίλες αστειότητες:
 

Αν συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις στον πρώτο μήνα της κυβερνητικής ζωής, φανταστείτε το τι θα γίνει μετά από λίγο καιρό…
 

…Από την αρχή αυτή η κυβερνητική πλαδαρότητα των «αθροιστικών συνόλων» εκκολάπτει και γιγαντώνει τα διαλυτικά στοιχεία: Τους κοινοβουλευτικούς (αστικούς) καιροσκοπισμούς, την αυτοπροβολή (άλλη κοινοβουλευτική ασθένεια), τις «προσωπικές πολιτικές», τις μωροφιλοδοξίες και άλλα νοσηρά τού εκλογικού ναρκισσισμού και κρετινισμού…».

Από την αρχή, λοιπόν, αυτό το κυβερνητικό, «αριστερό», καιροσκοπικό συνονθύλευμα έτρεφε και γιγάντωνε όλα τα νοσήματα της κοινοβουλευτικής αλλοτρίωσης και αχρειότητας και ιδιαίτερα τα νοσήματα του πασοκικού «λίπους» που είχε εισβάλει ορμητικά, στο ΣΥΡΙΖΑ, «μετακομίσει» και κατακαθίσει σε όλες τις αρθρώσεις του...

Ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά δείγματα του πασοκικού «λίπους» είναι ο Αλέξης Μητρόπουλος: Η αχαλίνωτη διπροσωπία, ο εκτυφλωτικός καιροσκοπισμός και ο μοχθηρός αμοραλισμός αποτυπώνονται μακάβρια επάνω του…

Επιχειρεί και αυτός ο άμοιρος να καταγραφεί σαν σοβαρός «παίκτης» στο εσωκομματικό και ενδοκυβερνητικό παιχνίδι. Επιδιώκει απεγνωσμένα να βρίσκεται στην επικαιρότητα με ποικίλες και αντιφατικές αντιπολιτευτικές «ατάκες»…

Μόνο που το …κληρονομικό ξύγκι της πασοκικής διπροσωπίας είναι τόσο παχύ που δεν του επιτρέπει να είναι οξυδερκής, νηφάλιος και με πολιτική συνεκτική συνέπεια: Μία λέει το ένα, μία λέει το άλλο, ρίχνει άναρχες βολές προς κάθε κατεύθυνση, απλώς για την «ηδονή του κρότου».

Τώρα μας λέει ότι το Μνημόνιο της «αριστερής» κυβέρνησης (που συμμετέχει) είναι χειρότερο και από το νεοφιλελευθερισμό της Θάτσερ!!!

Ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει και αυτός στην κυβέρνηση και μάλιστα, όπως ο ίδιος έχει πει, θα δώσει ψήφο ανοχής!!!


Πέταξε και ένα καιροσκοπικό «παρών» στην ψηφοφορία (ψήφος ανοχής), βγαίνει λάβρος στα κανάλια εναντίον του αποικιοκρατικού Μνημονίου (χειρότερου και από τα προγράμματα της Θάτσερ) και …αναμένει την έκβαση της εσωτερικής σύγκρουσης στο ΣΥΡΙΖΑ για να δράση ανάλογα: Το πώς θα βγάλει το πιο μεγάλο προσωπικό κέρδος…

Ένας χρεοκοπημένος πασόκος
που ήρθε στο ΣΥΡΙΖΑ για να ξεπλυθεί και να αναδειχτεί μέσα από το οπορτουνιστικό χάος…

Δεν έχει καμιά τύχη διότι τα στίγματα της πασοκικής ελονοσίας είναι πολύ καθαρά και κραυγαλέα πάνω του…

Απλώς θα «συνωστιστεί» και αυτός στο πλήθος των καταγέλαστων του ΣΥΡΙΖΑ και της «αριστερής» κυβέρνησης των ανδρεικέλων…
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!