EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

Ετοιμάζουν σκληρό μέλλον για την Ελλάδα – Φόρος Συντάξεων και ιδιωτική ασφάλιση στο βάθος.

Μαρία Τσολακίδη

Η «επιτροπή των Σοφών» που ασχολείται αποκλειστικά με το ασφαλιστικό ρίχνει ακόμη ένα χαρτί για να μπερδέψει τον λαό όσον αφορά το συνταξιοδοτικό υποστηρίζοντας ότι δεν θα θιγούν οι συντάξεις. Μετά τα τρία πρώτα σχέδια μπαίνει προς συζήτηση από την Τρίτη μετά τις εκλογές ακόμη ένα. Η χορήγηση στους μελλοντικούς συνταξιούχους μιας εθνικής σύνταξης σε όλους, που θα χρηματοδοτείται από τη γενική φορολογία, χωρίς δηλαδή «κρατήσεις» ασφαλιστικών εισφορών.

 Φόρος Συντάξεων

Από αυτή την τελευταία πρόταση γίνεται κατανοητό ότι οι εταίροι μέσω της «επιτροπής των Σοφών» ψάχνουν τρόπο να αδειάζουν το πορτοφόλι όλων των Ελλήνων μέσω έκτακτης – μόνιμης φορολογίας και ειδικά αυτών που θα γίνουν συνταξιούχοι από το 2020 και μετά. Η παγίδα στην πρόταση που κατατέθηκε ως τέταρτη επιλογή είναι ότι βάση των μνημονιακών μέτρων που υπογράφηκαν η μηδενική ρήτρα είναι ήδη σε ισχύ. Έτσι, λοιπόν, από τη μια οι δανειστές απαγορεύουν να πάρει το ενιαίο ασφαλιστικό ταμείο που έρχεται ακόμη και ένα ευρώ (από το κράτος) αν αυτό δεν έχει να πληρώσει τις συντάξεις, και από την άλλη με αφορμή την συνεχόμενη χρηματική αιμορραγία του Ταμείου η φορολογία για τους Έλληνες να αυξάνεται συνολικά με ένα Φόρο Συντάξεων.

Τα Ασφαλιστικά Ταμεία της χώρας έχουν αδειάσει εδώ και τέσσερα χρόνια και είναι γνωστό ότι οι συντάξεις πληρώνονται από τις δόσεις των μνημονιακών δανείων. Με το νέο σχέδιο οι δανειστές καταφέρνουν να κάνουν κανονική αφαίμαξη για τους τόκους και το κεφάλαιο που δόθηκε για τις μέχρι σήμερα συντάξεις και παράλληλα να παίρνουν νόμιμα με έναν νέο νόμο φόρους οι οποίοι, όπως υποστηρίζουν οι Σοφοί και οι δανειστές, θα πηγαίνουν μόνο για την πληρωμή συντάξεων.

Επίσης το σχέδιο αναφέρει ότι για τους εν ενεργεία εργαζομένους ασφαλισμένους δε θα γίνονται κρατήσεις ασφαλιστικών εισφορών. Σε αυτό το σημείο αρχίζουν τα πράγματα να γίνονται πολύ ύποπτα για το ποιο θα είναι το τελικό ποσό μισθού των Ελλήνων που δεν θα είναι αρκετό ώστε να μην δίνει ούτε ένα ευρώ για την ασφαλιστική του κάλυψη.

Πού θα φθάσει η σύνταξη;

Χωρίς να μπορεί κανείς να μπει στα άρρωστα μυαλά που σχεδιάζουν την φτωχοποίηση των συνταξιούχων και την φορολογική αφαίμαξη όλων των Ελλήνων με αφορμή τις συντάξεις μπαίνει το μεγάλο θέμα για το ύψος των συντάξεων διότι και τα τέσσερα πλάνα των Σοφών καταλήγουν ότι η σύνταξη θα είναι μία  και ως βάση θα έχουν την εθνική, η οποία συγκλίνει με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Όμως ποια ακριβώς θα είναι η εγγυημένη εθνική σύνταξη; Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε από τους υπογράφοντες τα μνημόνια πολιτικούς ότι δεν θα πέσει κάτω από τα 360 ευρώ.

Ως βάση γι” αυτό που έρχεται με ταχύτητα στο ασφαλιστικό είναι η ομιλίες και το προεκλογικό πρόγραμμα του Σύριζα κι αυτό γιατί είναι το μόνο μνημονιακό κόμμα που ακόμα θέλει να στρογγυλέψει τις αγριότητες των κάθετων μέτρων του Μνημονίου 3. Ο κ. Τσίπρας κάτι «σφύριξε» στις προεκλογικές του ομιλίες ανά την Ελλάδα: Περικοπές ακόμα και στην κατώτατη σύνταξη του ΟΓΑ που είναι τα 360 ευρώ. Εφόσον λοιπόν, οι δανειστές και τα μνημονιακά κόμματα μιλούν για ένα ταμείο και μία κατώτατη εθνική σύνταξη, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι η κατώτατη αυτή σύνταξη θα πέσει κάτω από τα 360 ευρώ. Το όριο των δανειστών για την κατώτατη σύνταξη είναι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα γι” αυτό και στους λόγους του ο κ. Τσίπρας αναφέρει συνεχώς τους πολίτες στο όριο της φτώχειας.

Πάνω σε αυτό αν αποφασιστεί τελικά οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων να καταργηθούν θα γίνει μόνο για έναν λόγο. Ή ο μισθός θα πέσει κατακόρυφα ή ο Φόρος Σύνταξης θα ανέβει κατακόρυφα.

Νέα κρυφή φορολόγηση ή οι ιδιώτες παίρνουν το ασφαλιστικό;

Ένα τελευταίο θέμα που έχει άμεση σχέση με τα προηγούμενα είναι η πρόταση του Σύριζα για την δημιουργία δύο νέων οργανισμών για τους εργαζομένους. Το πρώτο έχει το όνομα Εθνικό Σύστημα Υγιεινής και Ασφάλειας και το δεύτερο ένα περίεργο: Το Ειδικό Ταμείο Ασφάλισης του Επαγγελματικού Κινδύνου. Για το μεν πρώτο επειδή αποτελεί κοινοτική οδηγία και το Κράτος είναι αναγκασμένο να το υιοθετήσει μπορεί να θεωρηθεί ως κάτι καλό εφόσον αφορά τους ελέγχους για την ασφάλεια των εργαζομένων. Αυτό όμως που μπορεί να επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις είναι το «Ειδικό Ταμείο Ασφάλισης του Επαγγελματικού Κινδύνου». Ταμείο σημαίνει εισφορά αλλά πώς θα καλύπτει όλα τα επαγγέλματα ένα μόνο Ασφαλιστικό Ταμείο; Εδώ την λύση δίνουν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Ήδη σχεδόν όλες οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ανάλογα προγράμματα που αφορούν επαγγελματίες. Όταν όμως ακούς από τον κ. Τσίπρα (ο οποίος είναι ο πιο ευέλικτος στις μνημονιακές συμφωνίες σε σχέση με τους υπόλοιπους αντιπάλους του που υπογράφουν λευκές επιταγές) υποχρεωτική ένταξη σε αυτό το Ειδικό Ταμείο όλων των εργαζομένων σημαίνει ότι γίνεται νόμος του Κράτους ή η επιπλέον εισφορά των εργαζομένων ή η υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλεια για τον «επαγγελματικό κίνδυνο».

Από το 2017 θα νιώσουμε την πραγματική φτώχεια

Όποιο κι αν είναι το σχέδιο που θα επιλεχθεί να φορεθεί με το ζόρι στους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους το σίγουρο είναι ένα. Το μάρμαρο και πάλι θα το πληρώσουν οι ίδιοι και το ερώτημα είναι πώς θα στηθεί αυτό το Σχέδιο των επόμενων 50 χρόνων όταν οι Έλληνες δεν ξέρουν αν θα έχουν μεροκάματο την επόμενη ώρα. Ποιοι και πόσοι θα μπορούν να αναπληρώσουν τις συντάξεις των νυν συνταξιούχων και τις δικές τους όταν τα χρήματα που προετοιμάζει η Παγκόσμια Τράπεζα για την Ελλάδα ως επίδομα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για το 2017 αφορά 780,000 δικαιούχους και ύψους 1 δις ευρώ ετησίως.

Ξέρουν όλοι οι υποψήφιοι υπερασπιστές των Μνημονίων ότι το πρόγραμμα που έκοψαν και έραψαν οι δανειστές στα μέτρα των Ελλήνων θα είναι απεχθέστατο και θα δημιουργήσουν νέο μεγαλύτερο κύμα Ελλήνων που θα ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Για αυτό το λόγο στο προεκλογικό πρόγραμμα του Σύριζα (το οποίο επικαλείται την κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη) έχει τρία μεγάλα προγράμματα για την πείνα που έρχεται. Συσσίτια στα σχολεία, κοινωνικά επιδόματα κουπονιών για τροφή και προϊόντα προς βρώση τα οποία μένουν απούλητα.πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καληνύχτα Ελλάδα ! OΙ TOUR OPERATORS ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΚΩ

Ενώ η θεοπάλαβη Τασία υποστηρίζει με θράσος ότι πλουτίζουν τα νησιά από τους μετανάστες, μεγάλες ξένες αεροπορικές εταιρείες και  tour operators ακυρώνουν προγραμματισμένες πτήσεις σε Λέσβο και Κω. Το ρεπορτάζ της Βίκυς Κουρλιμπίνη στο Capital.gr είναι ανατριχιαστικό.

Ακύρωση προγραμματισμένων πτήσεων από ξένες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες και tour operators, τεράστιες απώλειες σε διανυκτερεύσεις και εισπράξεις, πρόωρο κλείσιμο μονάδων που παραμένουν άδειες και μεγάλη ανησυχία για την επόμενη τουριστική σεζόν: με τους πιο δραματικούς τόνους περιγράφουν οι ξενοδόχοι σε Λέσβο και Κω τις επιπτώσεις του κύματος προσφύγων και μεταναστών για την τουριστική οικονομία των νησιών, κάνοντας λόγο για ολική καταστροφή της εικόνας του προορισμού και για μη αναστρέψιμες απώλειες από τη μείωση της ζήτησης.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά στο Capital.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου Περικλής Αντωνίου, οι ξένοι tour operators και αεροπορικές εταιρείες «βιάζονται να φύγουν” από το νησί, εκτιμώντας παράλληλα πως η ύφεση εξαιτίας του μεταναστευτικού δεν θα αφορά μόνο αυτή τη σεζόν, αλλά τα… απόνερα θα φτάσουν σε βάθος πενταετίας. Όπως αναφέρει, κάθε μέρα φθάνουν στη Μυτιλήνη 3,5 χιλ.- 4 χιλ. μετανάστες και πρόσφυγες, με τους επιχειρηματίες του νησιού να λένε πως «δεν αντέχουν άλλο”.
Σε επιστολή της μάλιστα προς τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη και τον υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστουδουλάκη,  η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου περιγράφει με μελανά χρώματα τις επιπτώσεις από το μεταναστευτικό στο νησί, με τις εκτιμήσεις για την επόμενη περίοδο να είναι άκρως αρνητικές. Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, σύμφωνα με προσωρινά ανεπίσημα στοιχεία ξενοδόχων της Λέσβου η μείωση σε διανυκτερεύσεις και τζίρους κυμαίνεται στο 30% περίπου. Αρκετές εποχικές μονάδες κλείνουν 30 – 45 ημέρες νωρίτερα και άλλες ετήσιας λειτουργίας κλείνουν τμήματά τους και συρρικνώνουν δραστηριότητες. Παράλληλα, όπως τονίζουν οι ξενοδόχοι, μεγάλος tour operator αντιμετωπίζει σοβαρά το ενδεχόμενο διακοπής της συνεργασίας του με τη Λέσβο.
Την ίδια ώρα, η μια μετά την άλλη οι αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν πτήσεις τσάρτερ. Όπως δείχνουν οι πληροφορίες που φθάνουν στους ξενοδόχους, η Thomas Cook από το τέλος του Αυγούστου πετά με χαμηλή πληρότητα, η Τσεχία ακυρώνει την πτήση του 2016, ο tour operator VING της Σουηδίας λόγω χαμηλής πληρότητας μειώνει τις διαθέσιμες θέσεις, η τσάρτερ Transavia που χρησιμοποιούν όλοι οι ολλανδικοί tour operators (συμπληρωματικά με τις δικές τους) σταματά  τις πτήσεις στις 3  αντί στις 29 Οκτωβρίου. Παρομοίως, τα φινλανδικά πρακτορεία μειώνουν κατά δυο εβδομάδες (μια στην αρχή και μια στο τέλος της περιόδου) τη σεζόν του 2016, ενώ η ολλανδική Sundio, που είχε προγραμματισμένη τρίτη πτήση (εβδομαδιαίως) από 3.7.2015 έως το τέλος της σεζόν,  δεν τη πραγματοποίησε. H Corendon από την άλλη μιλά για δύο πτήσεις την εβδομάδα την επόμενη χρονιά, αντί για τρεις εβδομαδιαίες φέτος.
Όσον αφορά στα κρουαζιερόπλοια, λόγω της κακής εικόνας του λιμανιού της Μυτιλήνης, οι ξενοδόχοι σημειώνουν ότι μέχρι στιγμής ακυρώθηκαν πέντε προσεγγίσεις και προβλέπεται ακύρωση άλλων 2- 3 προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων μέχρι τις 20.9.2015, συνολικού δυναμικού 6 χιλ. επισκεπτών, με μέση κατά κεφαλή δαπάνη 60 ευρώ.
Όπως σημειώνει η Ένωση στην επιστολής της, η διάρκεια της σεζόν στο νησί είναι Απρίλιος – Οκτώβριος, η μέση δυναμικότητα τσάρτερ (ανά πτήση) είναι περίπου 190 άτομα, η μέση παραμονή του επισκέπτη είναι 9 μέρες και η μέση κατά κεφαλή τουριστική δαπάνη περίπου στα 675 – 700 ευρώ. Και ενώ πέρσι η αύξηση των επισκεπτών με τσάρτερ ήταν 36%, φέτος δεν ξεπερνά το 6%, με τον Αύγουστο καταγράφει μείωση 3,5%.
Βροχή ακυρώσεων και στην Κω
Στο ίδιο ακριβώς κλίμα ήταν την προηγούμενη εβδομάδα και η επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Κω προς τον υπουργό Οικονομικών, όπου γινόταν λόγος για πρωτοφανή στη τουριστική ιστορία του νησιού αριθμό ακυρώσεων. Οι ξενοδόχοι  σε μια πρώτη αποτίμηση μιλούν για 120 χιλ. διανυκτερεύσεις που έχουν ακυρωθεί από πρακτορεία τουρισμού και επιπλέον τουλάχιστον 51 χιλ. ακυρώσεις διανυκτερεύσεων από μεμονωμένους πελάτες ξενοδοχείων. Ταυτόχρονα, οι απώλειες οικονομικά εκτιμούνται σε πάνω από 7 εκατ. ευρώ στον τζίρο των ξενοδοχείων του νησιού  και  πολλαπλάσια για την υπόλοιπη οικονομία του νησιού.
Οι πτήσεις προς το νησί ματαιώνονται, με πιο χαρακτηριστική την ακύρωση πέντε πτήσεων από Ισραήλ (και για λόγους ασφάλειας) και τριών  πτήσεις από Ιταλία, όπως επίσης ακυρώνονται προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων και συνέδρια. Ο ρυθμός των κρατήσεων είναι μειωμένος κατά 60% σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, που σημαίνει πως οι ακυρώσεις που λαμβάνονται για Σεπτέμβρη-Οκτώβρη δεν  ανανεώνονται.
Τα πρώτα μηνύματα σε προκρατήσεις για το 2016 από Μεγάλη Βρετανία είναι στο -60% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014. Πέραν τούτου, κάποιες κρατήσεις για το 2016 έχουν αρχίσει να ακυρώνονται (για παράδειγμα, ακυρώθηκαν 1.650 διανυκτερεύσεις σε ένα και μόνο ξενοδοχείο πολυτελείας της Κω).
Οι ξενοδόχοι, όπως τονίζουν, προκειμένου να μειώσουν τις απώλειες και κυρίως το γόητρο του νησιού ως τουριστικού προορισμού, έχουν προχωρήσει σε γενναιόδωρες προσφορές από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και έπειτα.  Την ίδια ώρα, πολλές επιχειρήσεις  έχουν αλλάξει την ημερομηνία κλεισίματός τους από μια έως τρεις εβδομάδες νωρίτερα και προχωρούν σε απολύσεις προσωπικού. Η Ένωση πιο συγκεκριμένα αναμένει μείωση θέσεων εργασίας τουλάχιστον κατά 30% για τα δίμηνο Σεπτέμβρη-Οκτώβρη σε σχέση με το 2014.
kourdistoportocali.com
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΙΔΟΥ το έγγραφο του Αρείου Πάγου που ζητά την άρση ασυλίας Μεϊμαράκη – Βενιζέλου για το σκάνδαλο των υποβρυχίων

Το Ολυμπία δεν ανοίγει παρτίδες ούτε χρησιμοποιείται για προσωπικά ξεκαθαρίσματα και επιδιώξεις. Γι’ αυτό θα είμαστε πάντα ο εφιάλτης για όσους επιβουλεύονται τον λαό και την πατρίδα. Στις άθλιες επιθέσεις της συμμορίας των πρεζεμπόρων και των λαμογιών της λίστας Λαγκάρντ απαντάμε μόνο με στοιχεία.
Όπως απαντούσαμε στα βρωμερά λαμόγια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου όταν προσπαθούσαν να «βρουν άκρη» μαζί μας, με βαλίτσες από τα κλεψιμέικα. Ή στα λαμογια της λίστας όταν αποκαλύπταμε τα έγγραφα που την καθιστούσαν νόμιμη προς χρήση. Στα καθάρματα των εξοπλιστικών που απειλούσαν, στα απόβλητα της δημοσιογραφίας που εκβίαζαν και τώρα βρίσκονται με κακουργήματα, σε όλους αυτούς που νόμιζαν ότι θα μας λυγίσουν.
Για τους εκβιασμούς, το μπανιστηρι σε τραπεζικούς λογαριασμούς και φορολογικές δηλώσεις που κάνουν προκειμένου να βρουν «κάτι μεμπτό» για να μας απειλήσουν, τις συκοφαντίες και τις απειλές, θα τα πούμε την Δευτέρα. Και ελπίζουμε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αυτή την φορά να καταλάβει οτι τους προδότες τους τιμωρείς αδυσώπητα. Ας κρατήσουν φιλότιμο και καλοσύνες για τον λαό που θα τους ψηφίσει.
Δείτε λοιπόν το έγγραφο που του Αρείου Πάγου που απέκρυψαν οι αποστάτες της διαπλοκής. Αυτοί που σήμερα παριστάνουν τους «αντιμνημονιακούς» αναπαράγοντας τις δηλώσεις …Νταβούτογλου!
Φυσικά και ο κύριος Μεϊμαράκης δεν έχει κανένα απαλλακτικό έγγραφο του 2012 να επιδείξει για αυτή την υπόθεση, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε. Η κατάντια του όμως να βρίσκει στήριξη από κοκαϊνάκηδες που διοργανώνουν όργια για να δαγκώνουν χρηματοδότες για τα μουμουέ τους, δεν είναι έκπληξη.
Οι γκαρσονιέρες στο Κολωνάκι ακόμα αναστενάζουν.

wpid-20150917124818ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλίμονο σε αυτούς που πάνε ανάποδα στη θέληση του λαού!

Η «συμμαχία» της διαπλοκής έχει ήδη ρίξει το νέο σύνθημα της προπαγάνδας: «είμαστε όλοι διαπλεκόμενοι», κάτι αντίστοιχο με την ανεκδιήγητη επιχειρηματολογία του Πάγκαλου: «όλοι μαζί τα φάγαμε». Πάνω σε αυτό τον καμβά του συμψηφισμού ωθούν το εκλογικό σώμα σε επικίνδυνες επιλογές που καθιστούν εύθραυστη την πολιτική σταθερότητα.
Το στατιστικό παράδοξο αυτών των εκλογών που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις της προεκλογικής περιόδου είναι ότι το λεγόμενο «τρίγωνο της διαπλοκής» προεξοφλεί το αποτέλεσμα των εκλογών και κάνει ήδη ασκήσεις επί χάρτου για την επόμενη κυβέρνηση.
Στο πλαίσιο της πολιτικής τους μανίας να ελέγξουν τις εξελίξεις υποθέσεων και σκανδάλων που βρίσκονται ήδη στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης έχουν «προαποφασίσει» ποια κόμματα θα μπουν στη Βουλή και με ποιους πρέπει να συνεργαστεί ο Αλέξης Τσίπρας.
Τόνοι μελάνης χύνονται καθημερινώς στις φυλλάδες της διαπλοκής περί ανάγκης κυβέρνησης ειδικού σκοπού.
«Να μπει στην κυβέρνηση το Ποτάμι, να μπει το ΠΑΣΟΚ, να μπει η ΝΔ…» είναι το μήνυμα της προπαγάνδας που στέλνουν οι καναλάρχες της διαπλοκής προς όλες τις κατευθύνσεις, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.
Τους φαίνεται σίγουρο το αποτέλεσμα των εκλογών, όπως σίγουρο τους φαινόταν και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Έτσι και τότε προεξοφλούσαν άνετη επικράτηση του «ΝΑΙ».
Τα φερέφωνα της ολιγαρχίας, οι γνωστοί εργολάβοι της ενημέρωσης, οι «γκαλοπατζήδες» της χειραγώγησης, τα συστημικά κόμματα, όλοι μαζί, επιχειρούν να πείσουν τον λαό ότι δεν έχει ούτε καν νόημα η συζήτηση για το μνημόνιο, ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αντίστασης, αφού δεν υπάρχει εναλλακτική λύση και θα πρέπει να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα.
Επιδιώκουν με κάθε τρόπο τη σιωπηρή συγκατάθεση του λαού, στη λεηλασία της πατρίδας του, στη μετατροπή της χώρας του σε προτεκτοράτο και αποικία χρέους…
Επιδιώκουν τη σιωπηρή συγκατάθεση του λαού, στο κλείσιμο της επιχείρησής του, στην απόλυσή του, στο ξεσπίτωμα και στην εξαθλίωσή του.
Ποντάρουν με κάθε τρόπο στην αποχή υπερτονίζοντας με κάθε ευκαιρία ότι πρόκειται για τον πιο σωστό τρόπο διαμαρτυρίας των πολιτών.
Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον ότι η αποχή είναι η πιο ύπουλη «ολιγαρχική ψήφος», γιατί ενώ «πουλάει» δήθεν αντίσταση και απόρριψη όλων των κομμάτων, είναι αυτή που δίνει τη μεγαλύτερη δύναμη στα συστημικά κόμματα.
Την ίδια ώρα ξεδιπλώνουν με χειρουργικό τρόπο το γνωστό αφήγημα της Συγγρού: «δεν είμαστε μόνο εμείς διαπλεκόμενοι, είστε κι εσείς», αφήνοντας να εννοηθεί ότι «και ο Τσίπρας είναι ένας από εμάς».
Δυστυχώς γι’ αυτούς η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου - παρά τα όποια λάθη τακτικής μπορεί να της χρεώσει κάποιος στο πλαίσιο της πολιτικής κριτικής – δεν είχε και δεν έχει «γραμμάτια» ούτε σε εφοπλιστές, ούτε σε τραπεζίτες, ούτε σε μεγαλοεργολάβους.
Η ψήφος σε αυτές τις εκλογές δεν είναι ψήφος διαμαρτυρίας, είναι πατριωτική ψήφος συνείδησης και το αποτέλεσμα της κάλπης αυτή τη φορά δεν θα μπορεί να μεταφραστεί κατά το δοκούν από τα δελτία των 8.
Αλίμονο σε αυτούς που θα επιχειρήσουν να το διαστρεβλώσουν την επομένη των εκλογών.ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εξώδικο της σχολής Χιλλ σε φωτορεπόρτερ για τις φωτογραφίες της Μπαζιάνα

First Τime  Αριστερά


Εξώδικο στον γνωστό φωτορεπόρτερ Βασίλη Κουτρουμάνο έστειλαν οι υπεύθυνοι της σχολής Χιλλ.

Ο κ. Κουτρουμάνος βρισκόταν εκεί συνοδεύοντας την 7χρονη κόρη του στην πρώτη της μέρα στο σχολείο. Η διεύθυνση της σχολής καταλογίζει στον φωτορεπόρτερ το θόρυβο που προκλήθηκε από τις δημοσιευμένες φωτογραφίες της συντρόφου του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Περιστέρας Μπαζιάνα στο προαύλιο του σχολείου.

Σύμφωνα με το protothema.gr., η διοίκηση του σχολείου με το εξώδικο επιρρίπτει ευθύνες στον κ. Κουτρουμάνο,για τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Ποιος είναι ο Βασίλης Κουτρουμάνος

Έχει διατελέσει προσωπικός φωτογράφος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου, ενώ έχει βραβευτεί για το έργο του.

Στις 3 Νοεμβρίου 2014 βραβεύτηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) για την φωτογραφία του «Ο Βραζιλιάνος» την οποία τράβηξε στα γήπεδα της Βραζιλίας κατά την διάρκεια της διοργάνωσης του Μουντιάλ και κρίθηκε ως η κορυφαία της χρονιάς.

Τον περασμένο Ιούλιο βρέθηκε στο Λος Άντζελες για να καλύψει την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας στους Special Olympics, ενώ το βιογραφικό του απαριθμεί δεκάδες αποστολές σε κάθε γωνιά του πλανήτη για την κάλυψη μεγάλων ειδησεογραφικών γεγονότων.

Υπήρξε ο εμπνευστής και δημιουργός της σχολικής βιβλιοθήκης του δημοτικού σχολείου της Μαριούπολης Ουκρανίας, η οποία αριθμεί πάνω από 2.000 βιβλία, με χορηγίες των μεγαλύτερων εκδοτικών οίκων της χώρας μας. Για τον λόγο αυτό, έχει τιμηθεί από τον δήμαρχο της Μαριούπολης.

Ο Βασίλης Κουτρουμάνος ασχολείται με τη φωτογραφία από το 1987 συνεργαζόμενος με τα μεγαλύτερα φωτοειδησεογραφικά πρακτορεία της χώρας και του εξωτερικού με αντικείμενο το πολιτικό, αθλητικό, κοινωνικό, κοσμικό, καλλιτεχνικό και ταξιδιωτικό ρεπορτάζ σαν ελεύθερος επαγγελματίας.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φοροδιαφεύγει μία στις τέσσερις επιχειρήσεις!

Ποσοστό παραβατικότητας που ξεπέρασε το 23% διαπιστώθηκε κατά τους ελέγχους που πραγματοποίησε το σύνολο του ελεγκτικού μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών την προηγούμενη εβδομάδα.

Διενεργήθηκαν 2.959 έλεγχοι σε 2.940 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν παραβάσεις στις 691 από αυτές.

Συνολικά τις τελευταίες επτά εβδομάδες έγιναν 35.859 έλεγχοι σε 34.642 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν παραβάσεις στις 6.970 αυτές.

Αναλυτικότερα την περασμένη εβδομάδα:

Από τις ΔΟΥ της χώρας πραγματοποιήθηκαν 1.876 έλεγχοι σε 1.857 επιχειρήσεις. Διαπιστώθηκαν 310 παραβάσεις στις 304 επιχειρήσεις. Από τις παραβάσεις αυτές το 88% αφορούσε την μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση στοιχείων.

Οι 1.876 έλεγχοι αυτής της εβδομάδας κάλυψαν κατά 52% επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης (976 έλεγχοι) και κατά 29% εμπορικές επιχειρήσεις (539 έλεγχοι). Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών κατασχέθηκαν έξι Φορολογικές Ταμειακές Μηχανές από ισάριθμες επιχειρήσεις. Οι τέσσερις επιχειρήσεις απ αυτές δραστηριοποιούνται στο χώρο του εμπορίου και οι δύο στο χώρο της εστίασης

Από την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων. πραγματοποιήθηκαν 201 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι σε ισάριθμες επιχειρήσεις. Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε παραβατικότητα που ξεπερνά το 50%, καθώς στις 102 επιχειρήσεις καταγράφηκαν συνολικά 676 παραβάσεις.

Πρόκειται για ελέγχους που έγιναν κυρίως στους νομούς Αττικής, Αχαΐας, Ηλείας, Θεσσαλονίκης και Ζακύνθου. Ο μεγαλύτερος όγκος των διαπιστωμένων παραβάσεων αφορά τη μη έκδοση φορολογικών στοιχείων, ενώ οι επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν δραστηριοποιούνται κυρίως στην εστίαση και στον τουρισμό, σε ποσοστό περίπου 55%, και στο εμπόριο, σε ποσοστό περίπου 33%.

Ενδεικτικές είναι οι ακόλουθες περιπτώσεις παραβάσεων που προέκυψαν από τους ελέγχους αυτούς:

- Σε εκδήλωση σε μπαρ στην Πελοπόννησο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση είκοσι πέντε αποδείξεων.

- Στη Θεσσαλονίκη, σε επιχείρηση χώρου στάθμευσης σε νυχτερινό κέντρο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση εκατόν ογδόντα επτά αποδείξεων παροχής υπηρεσιών.

- Από επεξεργασία κατασχεμένων βιβλίων και στοιχείων διαπιστώθηκε σε τριάντα πέντε υποθέσεις η μη λήψη φορολογικών στοιχείων, με σύνολο διακόσιες τριάντα δύο παραβάσεις .

Από το ΣΔΟΕ πραγματοποιήθηκαν 882 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι σε ισάριθμες επιχειρήσεις. Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν σε 285 επιχειρήσεις 897 συνολικά παραβάσεις.

Ενδεικτικές είναι οι ακόλουθες περιπτώσεις όπως τις καταγράφει το υπουργείο Οικονομικών:

- Σε έλεγχο που διενήργησαν τα εντεταλμένα συνεργεία ελέγχου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Σ.Δ.Ο.Ε. Κρήτης σε επιχείρηση εστίασης στο νομό Λασιθίου, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 80 αποδείξεων παροχής υπηρεσιών

- Κατά τον ίδιο έλεγχο, σε επιχείρηση εκμετάλλευσης παραλίας (ομπρέλες, ξαπλώστρες), διαπιστώθηκε η μη έκδοση 60 αποδείξεων παροχής υπηρεσιώνπηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οκτώ οι νεκροί από τα 8,3 Ρίχτερ που συγκλόνισαν τη Χιλή

Στους οκτώ ανέρχονται οι νεκροί από τον ισχυρότατο σεισμό των 8,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που συγκλόνισε τη λατινοαμερικανική χώρα.

Οι αρχές είχαν νωρίτερα ανακοινώσει ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν. Ο υπουργός Εσωτερικών Χόρχε Μπούργκος δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι σοβαρές ζημιές υπέστη το λιμάνι του Κοκουίμπο.

Πρόσθεσε ότι η σεισμική δόνηση ήταν η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί φέτος στον κόσμο.

Ένα εκατομμύριο άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους καθώς ισχυρά κύματα έπληξαν τις παραθαλάσσιες πόλεις της χώρας μετά τη δόνηση, ενώ είχε εκδοθεί και προειδοποίηση για τσουνάμι, την οποία λίγες ώρες αργότερα ήραν οι αρχές


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τέλος για το δωρεάν wi-fi του Αντ. Σαμαρά

Τίτλοι τέλους για το δωρεάν wi-fi που είχε υποσχεθεί ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης υπέγραψε απόφαση με την οποία ματαιώθηκε οριστικά το έργο.

Πρόκειται για το έργο «Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο (wi-fi hotspots) στην ελληνική επικράτεια». Στόχος του έργου ήταν να δημιουργηθούν 4.000 σημεία δωρεάν ασύρματης πρόσβασης σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Το έργο είχε προϋπολογιστεί σε 18 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ), αλλά καθυστέρησε τόσο στην προκήρυξή του, όσο και στην αξιολόγησή του. Έτσι, έληξε ο χρόνος ισχύος των προσφορών και των εγγυητικών επιστολών των συμμετεχουσών επιχειρήσεων στον σχετικό διαγωνισμό.

Τώρα, και με δεδομένο ότι στις 31 Οκτωβρίου 2015 λήγει η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας αποφάσισε τη ματαίωση του έργου. Σημειώνεται ότι στη σχετική διακήρυξη δεν είχε προβλεφθεί η κάλυψη του κόστους για την παροχή ρεύματος στα σημεία κάλυψης της ασυρματικής πρόσβασης.

Και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν όμως αρνητική απέναντι στο έργο. «Υπήρχε ένα πρόγραμμα στην «Ψηφιακή Σύγκλιση» το οποίο προέβλεπε wi fi για έξι μήνες σε όλους τους Δήμους. Δεν είχε προβλεφθεί πουθενά ποιος θα το λειτουργήσει στη συνέχεια και ποιος θα έχει το κόστος, δεν είχε προβλεφθεί που θα φυλάσσονται οι μονάδες που θα βάλουμε στους Δήμους, ποιος θα είναι υπεύθυνος, άρα εγώ για να συμβάλλω και η Κυβέρνηση να συμβάλλει στο να ξαναγίνει πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα και στον εξοπλισμό που παίρνουμε από το δημόσιο χρήμα, δεν υπάρχει περίπτωση» είχε δηλώσει σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών - Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι κι εκείνοι που είναι επιφυλακτικοί με έργα που αφορούν στην ανάπτυξη υποδομών, για τα οποία δεν είναι εξασφαλισμένη η συνέχιση της χρηματοδότησης της λειτουργίας. Σημειώνεται ότι και στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο (3ο ΚΠΣ) είχε αναπτυχθεί αντίστοιχο έργο, γνωστό ως Wireless Hotspots, το οποίο έχει γεμίσει «κουφάρια» κεραιών ασύρματης πρόσβασης σε πλατείες πόλεων ανά την Ελλάδα.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μεγάλη φωτιά σε παιδικό σταθμό στην Κίνα - Πετούσαν τα παιδιά από τα παράθυρα - Βιντεο

Στιγμές τρόμου έζησαν παιδιά, νηπιαγωγοί, γονείς και πυροσβέστες όταν έπιασε φωτιά σε βρεφονηπιακό σταθμό που στεγαζόταν σε κτίριο που πήρε φωτιά στην πόλη Νίνγκντε της Κίνας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο ανθοπωλείο που λειτουργούσε στο ισόγειο του κτιρίου και γρήγορα επεκτάθηκε στους πάνω ορόφους.

Πάνω από 100 παιδιά εγκλωβίστηκαν και η πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο απεγκλώβισε τα παιδιά πετώντας τα από τα παράθυρα στο ειδικό διασωστικό στρώμα.       


Ευτυχώς όλα τα παιδιά βγήκαν σώα από το κτίριο, ωστόσο, τα 67 από αυτά τραυματίστηκαν.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς να μιλήσουμε στα παιδιά για το σεξ ανάλογα με την ηλικία τους

Στα τρία τους χρόνια μας ρωτάνε γιατί τα κορίτσια δεν έχουν πουλάκι, στα πέντε πως γεννιούνται τα παιδιά και στα δέκα ανησυχούν για τις αλλαγές στο σώμα τους. Το έγκυρο Ινστιτούτο American Academy of Child and Adolescent Psychiatry μας δίνει μερικές χρήσιμες οδηγίες για το πώς να μιλήσουμε στα παιδιά για το σεξ, ανάλογα με την ηλικία που βρίσκονται.  

Είναι γεγονός πως η  συζήτηση για θέματα σχετικά με το σεξ μπορεί να είναι δύσκολη και άβολη για κάποιους γονείς. Ωστόσο ανάλογα με το επίπεδο της ανάγκης και της ζήτησης των παιδιών εμείς οι γονείς οφείλουμε να προσφέρουμε όση πληροφόρηση «χρειάζεται» κατά καιρούς το παιδί μας.  

Τα παιδιά έχουν διαφορετικά επίπεδα περιέργειας και κατανόησης και αυτό εξαρτάται από την ηλικία τους και από το επίπεδο ωρίμανσης τους. Όσο μεγαλώνουν σε ηλικία τα παιδιά τόσο πιο συχνά θα ερωτούν λεπτομέρειες για το σεξ. Αρκετά παιδιά έχουν το δικό τους λεξιλόγιο για θέματα του σεξ. Είναι σημαντικό οι γονείς να βρούνε τις λέξεις που χρησιμοποιούν τα παιδιά τους και με τις οποίες αυτά νιώθουν άνετα. Μιλώντας με αυτό τον τρόπο η συζήτηση γίνεται πιο εύκολη.

2-3 ετών Οι πρώτες ερωτήσεις που κάνουν τα παιδιά είναι σε ηλικία 2-3 ετών περίπου όπου ενδιαφέρονται για τις σωματικές διαφορές που βλέπουν στο δικό τους σώμα και σε αυτό του αντίθετου φύλλου, ή των γονιών. Αυτή είναι η ευκαιρία για να βάλουμε τις σωστές βάσεις μιλώντας στο παιδί μας για τα μέρη του σώματός μας και να του εξηγήσουμε πως είναι το αρσενικό και πως το θηλυκό. 

Στην ηλικία αυτή:

Δίνουμε σημασία στη σωστή ονομασία 
των εξωτερικών μερών του σώματος (στήθος, πέος, κόλπος, αιδοίο κ.λ.π) 

Εξηγούμε στο παιδί τις σωματικές διαφορές
 ανάμεσα στα δύο φύλα 

Αποδεχόμαστε 
τη συνήθεια του παιδιού να εξερευνά το σώμα του 

Αρχίζουμε να συζητάμε θέματα σχετικά με την αυτοπροστασία του,
 όπως από ανεπιθύμητα αγγίγματα και άλλες συμπεριφορές που το κάνουν να νιώθει άβολα. 

4-6 χρονών 
Στην ηλικία αυτή τα παιδιά  αρχίζουν να εκφράζουν απορίες για το πώς γίνονται τα παιδιά, ή ρωτάνε για λέξεις που έχουν ακούσει από την τηλεόραση ή το σχολείο τους, όπως τι είναι το σεξ, τι είναι ο gay...Αυτό που θα πρέπει να αποφύγουμε είναι να δείξουμε σοκαρισμένοι, ή να αλλάξουμε κουβέντα. Με απλές λέξεις και κατανοητές εξηγούμε τη διαδικασία και έχουμε πάντα για βοήθεια βιβλία εικονογραφημένα που μας δείχνουν ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. 

Στην ηλικία αυτή: 


Συζητάμε με το παιδί για τη σύλληψη ενός μωρού, την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, με απλή αλλά σωστή γλώσσα, χωρίς να πούμε σε ανιαρές λεπτομέρειες.   

Συζητάμε μαζί του ως προς το ποια γλώσσα και συμπεριφορά είναι κοινωνικά αποδεκτή (λεξιλόγιο, χειρονομίες, συνήθειες). 

Συζητάμε για τα όρια του σε σχέση με το χειρισμό του σώματός του 
για το τι είναι ασφαλές και τι όχι, τι είναι αποδεκτό και τι όχι. 

Επισημαίνουμε στο παιδί ότι το σώμα του ανήκει μόνο στο ίδιο και ότι μπορεί και πρέπει να αρνηθεί οποιαδήποτε συμπεριφορά προέρχεται από κάποιον άλλο και το κάνει να νιώθει άβολα και άσχημα, ακόμα και αν αυτός ο άλλος είναι μέλος της οικογένειας. 

6-9 χρονών 
Στη σχολική ηλικία, και  κοντά στην εφηβεία τα παιδιά ρωτάνε περισσότερες λεπτομέρειες για το σεξ. Εδώ πρέπει το παιδί να το προσανατολίσουμε στο γονιό του ίδιου φύλλου για να του μιλήσει για τις επικείμενες αλλαγές στο σώμα του αλλά και για το σεξ πλέον, σκεπτόμενοι ότι έχουμε απέναντι μας ένα έφηβο που θα αρχίσει τους πειραματισμούς με το σώμα του και το αντίθετο φύλλο. Σε αυτή την ηλικία μιλάμε για την περίοδο, για το πώς η λειτουργία της σχετίζεται με την τεκνοποίηση και για τις προφυλάξεις απέναντι στην εγκυμοσύνη αλλά και τις ασθένειες που μεταδίδονται με το σεξ. Σε αυτήν την ηλικία χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή μια που τα παιδιά έχουν πλέον  πρόσβαση στο διαδίκτυο και είναι πιθανό να έρθουν σε επαφή με πορνογραφικό υλικό που θα τα τρομάξει ή θα τα μπερδέψει. 

Στην ηλικία αυτή: Μιλάμε με το παιδί για τις διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα (συμπεριφορά, συνήθειες, κοινωνικά αποδεχτές τάσεις) 

Του εξηγούμε τον μηχανισμό της αναπαραγωγής με περισσότερες λεπτομέρειες  

Του θέτουμε όρια που σχετίζονται με το σεβασμό των προσωπικών στιγμών του ιδίου και των άλλων σε ιδιωτικό χώροn   

Συζητάμε μαζί του για θέματα που αποτελούν κοινωνικά ταμπού, καθώς και για θέματα που σχετίζονται με τα στερεότυπα των φύλων   

9-12 χρονών 
Στην ηλικία αυτή που οι ειδικοί ορίζουν ως εφηβεία είναι αρκετά δύσκολο να πλησιάσουμε τα παιδιά για αυτό το θέμα, αλλά καλό είναι να τους μιλήσουμε και σε αυτό το στάδιο να δείξουμε πως η σεξουαλική ζωή του καθενός επηρεάζει και το σύντροφό του.  Αν βλέπουμε ότι το παιδί μεγαλώνει και αλλάζει αλλά δε μας ρωτάει τίποτα  επιδιώκουμε να ξεκινήσουμε εμείς τη συζήτηση με αφορμή τις σωματικές αλλαγές που παρατηρούμε. Προσπαθούμε να μην αποτρέψουμε το παιδί από το να κάνει ερωτήσεις. Όσο μικρό και αν σας φαίνεται αν ρωτήσει έχει ερεθίσματα για αυτό και πρέπει να του μιλήσουμε. Δεν υπάρχει καταλληλότερος άνθρωπος να προστατεύσει και να ενημερώσει τα παιδιά για το σεξ από τους γονείς του. Προσέχουμε να μη τρομάξουμε το παιδί και να μη δώσουμε υπερβολικές λεπτομέρειες που δεν αντέχει, ανάλογα με την ηλικία του. Προμηθευόμαστε βιβλία που μας ταιριάζουν για να μας βοηθήσουν σε αυτή την εκπαίδευση, και αφήνουμε ανοιχτή την επικοινωνία μας να μας ρωτήσει ότι άλλο θέλει. 

Στην ηλικία αυτή: 
Συζητάμε με το παιδί για τις σωματικές και  συναισθηματικές αλλαγές της προεφηβείας ή άλλα θέματα που τους απασχολούν με στόχο να τα διαφωτίσουμε αλλά κυρίως να τα καθησυχάσουμε 

Συζητάμε μαζί τους για την ιδέα που έχουν για το σώμα τους (θέματα αυτοεικόνας, αυτοεκτίμησης κ.λπ) 

Καθησυχάζουμε τους φόβους τους για το αν είναι φυσιολογικοί, εξαιτίας των ξαφνικών αλλαγών που νιώθουν ότι βιώνουν (περίοδος, ονείρωξη, αλλαγές στο σώμα, στη φωνή) Δείχνουμε κατανόηση στην αμηχανία τους να συζητήσουν θέματα που σχετίζονται με τη σεξουαλικότητα παρόλο που θα το ήθελαν πολύ. 

Προσπαθούμε να θίξουμε θέματα που σχετίζονται με νέες σκέψεις και νέα συναισθήματα που τους απασχολούν όπως  φιλίες ή  φλερτ     

Προσπαθούμε να θέσουμε τη σχέση μας μαζί τους σε νέες βάσεις, με στόχο να καταφέρουμε να την διατηρήσουμε δυνατή κατά τη διάρκεια των δύσκολων χρόνων της εφηβείας. 
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σάλος από την επιστροφή των «φακελάκηδων» στο ΕΣΥ!

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Σάλος έχει προκληθεί από την είδηση ότι επιστρέφει ο καρδιοχειρουργός στον Ευαγγελισμό που είχε πιαστεί στα πράσα με φακελάκι.
Λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες αποδεικνύεται περίτρανα ότι τα τραγελαφικά περιστατικά δεν έχουν εκλείψει από το ΕΣΥ. Την αποκάλυψη ότι επιστρέφει ο καρδιοχειρουργός που είχε πιαστεί με φακελάκι στον Ευαγγελισμό είχε κάνει στις 23 Ιουνίου το HealthReport.gr αλλά ο τότε αρμόδιος υπουργός Γ. Κατρούγκαλος είχε σπεύσει να εκδώσει ανακοίνωση διάψευσης, θέλοντας προφανώς να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.
Έγραφε τότε το HealthReport.gr :
Επιστρέφουν στις θέσεις τους στα δημόσια νοσοκομεία οι επίορκοι γιατροί που είχαν απομακρυνθεί από το σύστημα με διαθεσιμότητα ή με αναστολή καθηκόντων λόγω κάποιου παραπτώματος.
Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr, το τελευταίο διάστημα άρχισε να διαφαίνεται και στα νοσοκομεία η επίπτωση από το νόμο Κατρούγκαλου, ο οποίος προβλέπει την επιστροφή όλων των δημοσίων υπαλλήλων που είτε ήταν σε διαθεσιμότητα είτε είχαν απομακρυνθεί προσωρινά για άλλους λόγους.
Μ αυτά και μ αυτά όμως το τελευταίο διάστημα άρχισαν σιγά σιγά να επιστρέφουν καιεπίορκοι γιατροί σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας. Και το πρόβλημα είναι ότι με βάση τη διαδικασία, τους δίνεται ένα διάστημα ενός μηνός να ελεγχθούν εκ νέου από τα πειθαρχικά συμβούλια των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), πριν ληφθεί η τελική απόφαση για την απομάκρυνση τους ή όχι.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr, η διαδικασία έχει παγώσει καθώς τα πειθαρχικά συμβούλια των ΥΠΕ δεν έχουν ορισθεί ακόμη! Μάλιστα όπως έλεγε πηγή στο HealthReport.gr, οι επικεφαλής των ΥΠΕ αναμένουν ακόμη από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ορίσει τα μέλη των πειθαρχικών η οποία έχει δεσμευτεί πως θα το πράξει το επόμενο διάστημα.
Ο τότε υπουργός Γ.Κατρούγκαλος είχε αναφέρει σε νέα του εγκύκλιο ότι έστω κι αν δεν έχουν συγκροτηθεί τα πειθαρχικά συμβούλια, οι επίορκοι γιατροί δεν επιστρέφουν στις θέσεις τους. (διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ με την κατ επείγουσα εγκύκλιο που είχε εκδώσει ο κ.Κατρούγκαλος).
Ωστόσο η επιστροφή του καρδιοχειρουργού στον Ευαγγελισμό δεν αποτελεί ένα απλό …παράπτωμα στο συνολικό «μαύρο» ΕΣΥ. Αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για όσους γιατρούς συνηθίζουν να παίρνουν φακελάκι από τους ασθενείς, απλά να συνεχίζουν να το παίρνουν.

Άλλωστε αποδεικνύεται ότι το σύστημα τελικά δεν είναι ικανό να παραδειγματίσει ώστε να επέλθει επιτέλους η πολυπόθητη κάθαρση στα νοσοκομεία. Σε μια εποχή μάλιστα που οι ασθενείς και δεν έχουν και δεν πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!