EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

Σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες: Σου παίρνουν το σπίτι - Η δήλωση- σοκ του Τσακαλώτου - Πως κατάφερε να τα κάνει... μαντάρα και αυτή η Κυβέρνηση

 Από εξονυχιστική «ακτινογραφία» θα περνούν οι δανειολήπτες για να σώσουν την πρώτη τους κατοικία. Απόλυτα  προστατευμένο μόλις το 25% των δανειοληπτών με ετήσιο εισόδημα που ξεκινά από τα 8.180.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης, μίλησαν για «συμφωνία» με τους δανειστές για μία σειρά προαπαιτούμενων, όπως τα «κόκκινα» δάνεια, οι πλειστηριασμοί, οι εκατό δόσεις, ο ΦΠΑ 23%.

«Εχουμε μία συμφωνία για την πρώτη κατοικία και για τα "κόκκινα δάνεια”» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τσακαλώτος υποστηρίζοντας πως «έχουμε μία συμφωνία για την στρατηγική μας, από αυτήν δεν προκύπτει άμεσα νομοθετικό έργο, θα την δουλέψουμε τις επόμενες ημέρες». Εξήγησε πως σε ότι αφορά στα «κόκκινα» δάνεια, θα συζητηθούν με μεγαλύτερη λεπτομέρεια οι διάφορες κατηγορίες, ώστε να ακολουθηθεί και διαφορετικό μοντέλο κατά περίπτωση. Δεν θα εφαρμόζεται μία «λύση» για όλα τα «κόκκινα» δάνεια, υποστηρίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και συμπλήρωσε «σε μερικές κατηγορίες θα εφαρμοστεί άμεσα, ενώ σε άλλες θα υπάρχει σταδιακή εφαρμογή»…

«Εχουμε προσπαθήσει να υπάρχει μεγάλη ρύθμιση, αλλά πάντα με ένα ισχυρό ρυθμιστικό πλαίσιο για το οποίο θεωρούμε ότι κάναμε πολύ μεγάλες προσπάθειες ώστε να προστατευθούν τα πιο αδύναμα και ευάλωτα τμήματα της κοινωνίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών.

Από την πλευρά ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης υποστήριξε πως υπάρχει πλήρης κάλυψη για το 25% των νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα και μία σταδιακή κάλυψη μέχρι το 60% των δανειοληπτών για τους οποίους προβλέπεται προστασία μέχρι και του εισοδήματος των 35.500 ευρώ. Σε αντίθεση με τους δανειστές που έριχναν το ποσοστό κάλυψης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών στο 16 με 20%, όπως πρόθεσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο Γιώργος Σταθάκης ανέφερε πως «ο προσδιορισμός της δόσης την οποία πρέπει να αποπληρώνει το νοικοκυριό για να απολαμβάνει την προστασία, προσδιορίζεται από έναν νέο όρο, την τρέχουσα εμπορική αξία του ακινήτου».
Όπως περιέγραψε, με βάση την τρέχουσα εμπορική αξία και φυσικά το ετήσιο εισόδημα θα κρίνεται και η τελική του τύχη.
Στην περίπτωση, όμως, που το εισόδημά είναι πάνω από τις 35.500 ευρώ, τότε αίρεται η προστασία.

Ποιοι σώζουν το σπίτι τους


Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο προστασίας για τους πλειστηριασμούς προστασία απολαμβάνουν μικτά εισοδήματα από 8.180 για άγαμους, 13.917 για έγγαμο ζευγάρι, 20.963 για τετραμελή οικογένεια και με αντικειμενική αξία του ακινήτου έως 170.000 ευρώ.

Για τον ΦΠΑ 23%

Για τον ΦΠΑ 23% φαίνεται πως ισχύει η επιβολή του στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ και όπως αποκάλυψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα πρέπει να περιμένουμε και επιβολή ειδικού φόρου στο κρασί (λευκό και κόκκινο) «γύρω στα 30 σεντς το μπουκάλι», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Για τις 100 δόσεις

Οι δανειστές ζητούσαν όποιος χάσει μία δόση ή δεν πληρώσει κάποιον άλλο φόρο, να τεθεί εκτός της ρύθμισης, υποστήριξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Εμείς τους εξηγήσαμε ότι αυτό δεν γίνεται διότι είμαστε στο κάτω μέρος της κρίσης». Ετσι, η συμφωνία «κάθισε» στην κάλυψη περιόδου 30 ημερών.

Πηγή: newsbomb.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Είναι επικίνδυνοι: Τώρα διαλύουν την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία και για… επικοινωνιακούς λόγους

ΚΗΔΕΙΑ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΛΥΒΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ – ΑΠΙΘΑΝΗ… ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ

Ακόμα ένα δείγμα γραφής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, άκρως κατατοπιστικό για την επικινδυνότητα της παρουσίας τους στην εξουσία. Τσίπρας και Καμμένος φτάνουν στο σημείο να νομοθετούν πια, δίχως να τους το ζητά η τρόικα, πράγματα που θα κρίνουν τη ζωή χιλιάδων εργαζομένων, θα προκαλέσουν τραγικές συνέπειες στην ελληνική οικονομία και όλα αυτά, δίχως να συμπεριλαμβάνονται σε καμία λίστα προαπαιτούμενων.

Ναι, καλά διαβάζετε…

Όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στο χώρο της υγείας, όσα «συμφώνησαν» οι κυβερνώντες με τους τροϊκανούς για τα φάρμακα, αποδεικνύουν περίτρανα πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να διαχειριστούν ούτε και τα πιο απλά δεδομένα, βάζοντας πάνω από το συμφέρον της χώρας, τα μικροκομματικά και… κυβερνητικά συμφέροντα. Νομοθετώντας, ουσιαστικά, για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, καθώς βασική τους επιδίωξη είναι να διατηρηθούν με τεχνάσματα στην εξουσία. Και επιχειρούν να ρίξουν και τη χαριστική βολή, στην ήδη βαρύτατα τραυματισμένη ελληνική φαρμακοβιομηχανία, απλά και μόνο για να μην διαπιστώσουν ξανά οι Έλληνες ασθενείς, το χάος που επικρατεί στα ελληνικά νοσοκομεία, λόγω της μείωσης της νοσοκομειακής δαπάνης.

Με σχετική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπόσχεται έλεγχο της ενδονοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης με ανεξέλεγκτο clawback για τις φαρμακευτικές εταιρείες. Μόνο που το συγκεκριμένο μέτρο δεν είναι προαπαιτούμενο, καθώς δεν έχει ζητηθεί από τους δανειστές.

Πώς εξηγείται, λοιπόν, η σπουδή της κυβέρνησης να περάσει στο πολυνομοσχέδιο, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος μάλιστα, μία διάταξη από την οποία δεν συναρτάται η εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ, χωρίς να έχει προηγηθεί δημόσιος διάλογος και χωρίς να υπάρχει πίεση από τους εταίρους;

Η ερμηνεία έχει δύο σκέλη, με σοβαρότατες αρνητικές συνέπειες σε κάθε περίπτωση. Μέχρι σήμερα, τα νοσοκομεία της χώρας είχαν συγκεκριμένο προϋπολογισμό να διαχειριστούν για τις προμήθειές τους σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό. Ο προϋπολογισμός αυτός, με τις μνημονιακές περικοπές οι οποίες μείωναν κάθε χρόνο τα διαθέσιμα κονδύλια, δεν επαρκούσε για τις ανάγκες των νοσοκομείων. Αποτέλεσμα ήταν τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα να ξεμένουν στο τέλος κάθε χρονιάς από φάρμακα και υλικά και η κεντρική διοίκηση να καταφεύγει σε έκτακτες επιχορηγήσεις, ειδικά για τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν.

Τώρα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αντί να αναγνωρίσει ότι δεν επαρκεί η χρηματοδότηση των νοσοκομείων για να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών και να παρέμβει στις αιτίες οι οποίες οδηγούν στις αυξητικές τάσεις της ενδονοσοκομειακής δαπάνης (όπως στο γιατί έχει αυξηθεί δυσανάλογα η προσέλευση στη δευτεροβάθμια υγεία τα χρόνια της κρίσης), μετακυλύει το κόστος στις φαρμακευτικές εταιρείες. Λέει δηλαδή, ότι το κράτος θα διαθέτει ένα ποσό και από εκεί και πέρα, η όποια υπέρβαση σημειώνεται, θα βαραίνει τους προμηθευτές.

Ο στόχος, όμως, της υποτιθέμενης συγκράτησης της ενδονοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης, θα αφορά μόνο στο μέρος που θα καταβάλλεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ο κίνδυνος να εκτοξευθεί η συνολική δαπάνη είναι μεγάλος, από τη στιγμή που δεν θα υπάρχει πλέον το κίνητρο της «σφιχτής» διαπραγμάτευσης που κάνουν τώρα οι διοικήσεις των νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών με τις προμηθεύτριες εταιρείες. Την υπέρβαση που θα προκύπτει κάθε φορά, θα την καταβάλλουν οι φαρμακευτικές εταιρείες με το μηχανισμό αυτόματων επιστροφών, επωμιζόμενες την ανεπάρκεια του δημόσιου συστήματος.

Η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο κερδίζει μία επικοινωνιακή διαχείριση της δραματικής κατάστασης, στην οποία βρίσκονται τα δημόσια νοσοκομεία, λέγοντας στις φαρμακευτικές εταιρείες ότι θα καλύπτουν με δική τους επιβάρυνση τα άδεια ράφια των νοσοκομείων. Για το ύψος του clawback, μάλιστα, δεν υπάρχει «ταβάνι», τουλάχιστον από όσα αναφέρει το σχέδιο νόμου.

Σε δεύτερη ανάγνωση, η κυβέρνηση με τη διάταξη αυτή, μειώνει ακόμα περισσότερο τη χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, καθώς σύμφωνα με το σχέδιο νόμου μέχρι το 2018 από τους προϋπολογισμούς τους θα έχουν «φύγει» 40 εκατ. ευρώ. Με δεδομένο ότι το μέτρο του clawback υποτίθεται ότι αντιμετωπίζει έκτακτες καταστάσεις, ανεξάρτητα από το ότι έχει πάρει μόνιμο χαρακτήρα τα τελευταία χρόνια και η ισχύς του έχει επεκταθεί και για το 2018, αυτό που μένει είναι η μείωση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων.

Επομένως, η κυβέρνηση κάνει «επικοινωνιακή» διαχείριση στα άδεια από προμήθειες ράφια των νοσοκομείων, χωρίς να λύνει το πρόβλημα και υπονομεύει ακόμη περισσότερο την επιβίωση των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών, επιβάλλοντας ένα νέο «χαράτσι». Αυτό έρχεται να προστεθεί στη μη αναστρέψιμη κατάσταση για το ελληνικό φάρμακο, την οποία διαμορφώνει η νέα μείωση στις τιμές των οικονομικών φαρμάκων, off-patent και γενόσημων, στο επίπεδο του 1 ευρώ, τα οποία παράγει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εγκρίθηκε με τα… «χίλια ζόρια» στις Επιτροπές της Βουλής το κατεπείγον του πολυνομοσχεδίου

Δεκτή έγινε από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής η πρόταση της κυβέρνησης να συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τη δόση των 2 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, επικαλέσθηκε τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για την εκταμίευση της δόσης, καθώς επίκειται συνεδρίαση του EuroWorking Group.

Με την πρόταση συμφώνησαν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος. «Ο κόσμος ξέρει ότι κάναμε σοβαρή διαπραγμάτευση μέχρι το βράδυ της Δευτέρας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Μάκης Μπαλαούρας.

«Οι τοίχοι αυτοί έχουν βαρεθεί να ακούν αυτήν την κοινότυπη δικαιολογία, την οποία, για να είμαστε ειλικρινείς, μετήλθαμε και εμείς πολλές φορές», επεσήμανε ο εισηγητής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, λέγοντας ότι «εν γνώσει των κοινών μας σφαλμάτων δεν μπορούμε να νομοθετήσουμε με αυτόν τον τρόπο».

Ο κ. Μπαλαούρας σχολίασε πως ούτε και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανοποιημένοι με την διαδικασία.

«Κατεπείγον είναι για όσους θέλουν να έχουν νταβατζήδες, για τους άλλους είναι μία κανονική συζήτηση», δήλωσε ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, ενώ ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ζήτησε να έρθουν τρεις – τέσσερις εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων. Με την πρόταση συμφώνησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Σαντορινιός.

«Στο βαθμό που υπάρχει σύμφωνη γνώμη των κομμάτων, η τυπική προσήλωση στο γράμμα και όχι στο πνεύμα του Κανονισμού είναι σφάλμα», συμφώνησε ο κ. Δένδιας.

«Το περίεργο θα ήταν να το φέρνατε με κανονική διαδικασία. Το έχουμε συνηθίσει, ή ΠΝΠ ή κατεπείγον νομοθετείτε», είπε ο εισηγητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, που χαρακτήρισε «καρικατούρα» τη διαδικασία με την πρόσκληση κάποιων φορέων.

Τέλος, από την πλευρά του ο εισηγητής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης επεσήμανε: «Έχουν χάσει την σημασία τους οι λέξεις. Η προηγούμενη κυβέρνηση νομοθετούσε με έκτακτες διαδικασίες 20% και είχατε ξεσηκώσει τον κόσμο, και εσείς φτάσατε στο 70% και ο κυνισμός είναι αδιανόητος. Δεν μπορείτε να είστε και κυβέρνηση και αντιπολίτευση».


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λάρισα: Έλλειπαν οι 33 από τους 38 υπαλλήλους σε δημόσια υπηρεσία! Οι απίστευτες δικαιολογίες

Θα μπορούσε να το εμπνευστεί και σεναριογράφος επιθεώρησης ωστόσο αποτελεί περιεχόμενο επίσημου υπηρεσιακού εγγράφου, με βούλες και υπογραφές καθώς και τις δέουσες κοινοποιήσεις στην ιεραρχία.

Με ανοιχτό το στόμα αφήνει ακόμη και τον άσχετο με τα δημοσιοϋπαλληλικά αναγνώστη, τα όσα σκαρφίζεται επικεφαλής τμήματος σε υπηρεσία της Λάρισας. Προκειμένου να δικαιολογήσει την απουσία δεκάδων συναδέλφων της από τον χώρο της δουλειάς τους όταν υπήρξε απροειδοποίητη επίσκεψη της προϊσταμένης αρχής. Ευφάνταστη όσο και μεθοδική συνάμα, καταφέρνει να ανακαλύψει πληθώρα διαφορετικών δικαιολογιών, καλύπτοντας με επιτυχία, όπως προφανώς πιστεύει, την απουσία των υφισταμένων. Το ακόμη πιο σοβαρό είναι ότι δεν πρόκειται για προφορική απάντηση αμηχανίας αλλά για έγγραφο που συντάχθηκε κατόπιν ωρίμου σκέψεως και επεξεργασίας, πιθανότατα και αναλυτικών συζητήσεων μεταξύ των ενδιαφερομένων. Το οποίο στάλθηκε αρμοδίως, με υπογραφή και σφραγίδα, οπωσδήποτε και με αριθμό πρωτοκόλλου, τρεις μέρες μετά την προαναφερθείσα αναπάντεχη επίσκεψη. Μπορεί δηλαδή να αποτελεί και προϊόν συλλογικής προσπάθειας.

Στο συγκεκριμένο τμήμα υπηρετούν 38 υπάλληλοι, εκ των οποίων τη συγκεκριμένη αποφράδα ημέρα φέρεται να απουσίαζαν οι 13 με άδεια, για διάφορους λόγους, ήτοι κανονική, διοικητική, αναρρωτική κλπ, κλπ. Το ένα τρίτο δηλαδή κι ας πρόκειται για Νοέμβριο μήνα, μακριά από την κλασική περίοδο διακοπών. Ωστόσο το τμήμα λειτουργούσε με άνεση και μάλιστα από τους εναπομείναντες 25, την ώρα της επίσκεψης των ανωτέρων βρέθηκαν στο πόστο τους μονάχα 4 εξ αυτών, μαζί και η προϊσταμένη τους. Η οποία παραθέτει εγγράφως, όπως προαναφέρθηκε, τους λόγους της απουσίας ενός εκάστου εκπλήσσοντας με την ποικιλία δικαιολογιών. Αν μη τι άλλο, τουλάχιστον απέδειξε ότι γνώριζε επακριβώς πού βρίσκεται ανά πάσα στιγμή ο κάθε απών υφιστάμενός της.

Οι απίθανες δικαιολογίες!

«Στους χώρους του τμήματος παρευρίσκονταν εκτός από εμένα 4 άλλοι συνάδελφοι″ αναφέρει στο μνημειώδες έγγραφο. Και συνεχίζει επί λέξει: «Από τα υπόλοιπα 20 άτομα: 2 άτομα αποχώρησαν στις 14:00 λόγω μειωμένου ωραρίου, 4 άτομα αποχώρησαν στις 13:00 με δίωρη άδεια, 2 άτομα αποχώρησαν στις 14:00 με μονόωρη άδεια, 1 άτομο βρισκόταν σε παρακείμενο χώρο ανάπαυσης, 1 άτομο βρισκόταν στο Α.Τ.Μ. της Τράπεζας, 1 άτομο αποχώρησε στις 14:15 με ολιγόωρη άδεια, 1 άτομο αποχώρησε στις 14:35». Και το έγγραφο καταλήγει κορυφώνοντας «αναφορικά με τα λοιπά 8 άτομα, είχαν αναχωρήσει στο πλαίσιο της διευκόλυνσής τους για ενημέρωση σε εργασιακά θέματα και προκειμένου να συναντηθούν με μέλη του Σωματείου…».

Στο τέλος του εγγράφου μάλιστα, σαν… κερασάκι στην «τούρτα», αναφέρεται «Σας διαβεβαιώνω πως σε καμία περίπτωση δεν διαταράσσονταν η εύρυθμη λειτουργία του τμήματος. Στη διάθεσή σας για περαιτέρω εξηγήσεις», καταλήγει η υπογράφουσα. Γνωρίζοντας καλύτερα από οιονδήποτε άλλον, η προϊσταμένη διαβεβαιώνει ότι το συγκεκριμένο τμήμα των 38 υπαλλήλων μπορεί και λειτουργεί εύρυθμα ακόμη και με 5 εξ αυτών.

Οι μελλοντικοί ερευνητές των Κρατικών Αρχείων, εφόσον ανακτήσουν την ψυχραιμία τους, προφανώς θα μπορούν να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα από το συγκεκριμένο έγγραφο για το πώς δούλευαν κάποιοι, έστω ελάχιστοι τομείς του Δημοσίου, ακόμη και την εποχή της κρίσης και των περικοπών. Όταν μάλιστα γειτονικά του εν λόγω τμήματος αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού.Πηγή: eleftheria.gr
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣτΕ: Εντόλη διακοπής λειτουργίας βιομηχανικών ή άλλων μονάδων στον Ασωπό

Σημαντική παρέμβαση για τη ρύπανση του Ασωπού ποταμού αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας διατάσσοντας τις αρμόδιες αρχές (αρμόδια υπουργεία) να προχωρήσουν στην άμεση διακοπή λειτουργίας βιομηχανικών ή άλλων μονάδων που δεν λειτουργούν νόμιμα και δεν διαθέτουν σύστημα επεξεργασίας αποβλήτων και να λάβουν όλα τα μέτρα για την αποκατάσταση του οικοσυστήματος της περιοχής.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει κάτοικοι των περιοχών Χαλκουτσίου, Σκάλας Ωρωπού, Νέων Παλατιών και Δηλεσίου, οι οποίοι ζητούσαν την λήψη άμεσων μέτρων καθώς επικαλούνταν ότι επηρεάζονται καθοριστικά οι περιοχές τους από τη ρύπανση του Ασωπού που θέτει σε κίνδυνο ακόμα και την υγεία τους από την ρύπανση και των υπόγειων υδάτων.

Οι κάτοικοι ειδικότερα ζητούσαν να ακυρωθεί η άρνηση των συναρμοδίων υπουργείων να λάβουν αποφάσεις σχετικά με την έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας επεξεργασίας υγρών αποβλήτων στην περιοχή του Ασωπού και την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης βιομηχανικών επεξεργαζόμενων αποβλήτων. Ακόμη, ζητούσαν να ακυρωθεί η άρνηση της Πολιτείας να εκδώσει Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο να χαρακτηρίζεται η περιοχή της λεκάνης απορροής του Ασωπού ποταμού ως «ζώνη ειδικών περιβαλλοντικών ενισχύσεων».

Τα αιτήματά τους έγιναν δεκτά με την υπ΄ αριθμ. 3943/2015 απόφαση του Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας που τους δικαίωσε. Στην δικαστική απόφαση αναφέρεται ότι στον Ασωπό ποταμό ημερησίως πέφτουν 13.000 m3 ανεπεξέργαστα υγρά απόβλητα ή ελλιπώς επεξεργαζόμενα, ενώ τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των βιομηχανικών μονάδων στις περιοχές από όπου διέρχεται ο Ασωπός παρουσιάζει σημαντική αύξηση η οποία φτάνει στο 57%.

Επίσης, σύμφωνα με μελέτες στον Ασωπό καταγράφονται μεγάλες συγκεντρώσεις χρωμίου, και άλλων τοξικών μετάλλων.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ότι σε παλαιότερες αποφάσεις τους έχουν επισημάνει την αναγκαιότητα λήψης μέτρων πρόληψης και αποκατάστασης της ανεξέλεγκτης ρύπανσης που έχει δεχθεί εδώ και δεκαετίες ο Ασωπός ποταμός με την παράνομη ρίψη ανεπεξέργαστων υγρών αποβλήτων, κλπ.

Μάλιστα, οι σύμβουλοι Επικρατείας κάνουν αναφορά σε παλαιότερες αποφάσεις, που ήδη έχουν εκδοθεί από το ΣτΕ, στις οποίες επισημαίνεται η αναγκαιότητα να επιβληθούν κυρώσεις, ακόμη και διακοπή λειτουργίας, στις βιομηχανίες, κ.λπ. που ρυπαίνουν με υγρά απόβλητα τον Ασωπό.

Το ΣτΕ, υπογραμμίζει ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για δεκαετίες στο Ασωπό ποταμό, πέρα από την διατάραξη του οικοσυστήματος, έχει δημιουργήσει και άμεσο κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων.

Κατόπιν αυτών, οι σύμβουλοι Επικρατείας τονίζουν ότι η Πολιτεία καλείται «να λάβει άμεσα μέτρα προστασίας και αποκατάστασης για την αντιμετώπιση του ζητήματος».

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ καλεί την Πολιτεία «χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση»:

1) Να διακόψει την λειτουργία όσων μονάδων δεν διαθέτουν σύστημα επεξεργασίας αποβλήτων ή λειτουργούν κατά παράβαση των σχετικών με την επεξεργασία αποβλήτων περιβαλλοντικών όρων, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω ρύπανση του οικοσυστήματος,

2) Να επιλύσει γενικότερα το πρόβλημα επεξεργασίας αποβλήτων, είτε με την κατασκευή κεντρικής μονάδας, είτε με όποιο αντίστοιχο έργο επιλέξει και

3) Να λάβει τα κατάλληλα μέτρα αποκατάστασης του διαταραχθέντος οικοσυστήματος.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τρομοκρατία: Μορφή του σύγχρονου Παγκόσμιου Πολέμου

Αυτό που έχουν ξεχάσει οι «εκσυγχρονισμένοι» (σύγχρονοι) αριστεροί και ιδιαίτερα οι μαρξιστές της υστερικής «ταξικής ανάλυσης» είναι το αλφάβητο του Μαρξισμού: Ότι ο κινητήρας του πολιτικού γίγνεσθαι είναι η σύγκρουση συμφερόντων και όχι οι ψυχολογικές φόρμες του «μίσους» και της «εκδίκησης» (που και αυτές αποτελούν το προϊόν της σύγκρουσης συμφερόντων).

Όταν επιχειρούν κάποιοι (αυτό-αποκαλούμενοι μαρξιστές) να εξηγήσουν πολιτικά γεγονότα πλανητικής εμβέλειας, όπως το γκρέμισμα των Δίδυμων Πύργων, το μακελειό στο Παρίσι και πολλά άλλα γεγονότα της διεθνούς τρομοκρατίας, με όρους ψυχολογίας (το μίσος και την εκδίκηση των Ισλαμιστών κ.λπ), πετούν στον κάλαθο των αχρήστων το μαρξιστικό αλφάβητο…

Ερμηνεύουν, μια πτυχή ή μορφή του σύγχρονου Παγκόσμιου Πολέμου με βάση το μίσος και το αίσθημα της εκδίκησης που χαρακτήριζε τις παλιές και ξεπερασμένες πράξεις της «ατομικής τρομοκρατίας»: Πράξεις εντελώς επεισοδιακές, μεμονωμένες, στενές, περιορισμένης εμβέλειας και ΤΑΧΥΤΑΤΑ εξαρθρωμένες…

Η τρομοκρατία σήμερα αποτελεί, όπως έχουμε αναλύσει διεξοδικά, το προνομιούχο μέσον άσκησης ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ των ισχυρών εναντίον των λαών και των κινημάτων.

Η τρομοκρατία σήμερα είναι μια ΠΟΛΕΜΙΚΗ τακτική του ΥΠΕΡ-εθνικού ιμπεριαλισμού και των μηχανισμών του (διεθνών και εγχώριων) εναντίον των κοινωνικών, των εθνών και των λαών…

Το γκρέμισμα των Δίδυμων Πύργων, π.χ. ήταν η κήρυξη από τις ΗΠΑ ενός Παγκόσμιου Πολέμου εναντίον ολόκληρης της υφηλίου και με συγκεκριμένες αιχμές Αφγανιστάν, Ιράκ και γενικά Μέση Ανατολή.

Μέσα σ’ αυτήν τη νέα μορφή (τρομοκρατία) του Παγκόσμιου Πολέμου, ενεπλάκησαν ενεργητικά όλες οι ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, καθώς και τα ισχυρά πολυεθνικά, οικονομικά κέντρα εξουσίας.

ΗΤΑΝ ένας πόλεμος εναντίον των λαών της υφηλίου για την ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ των κοινωνιών και των λαών, αλλά  και για τη δικτατορική επιβολή της πλανητικής ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

Δηλαδή, ήταν ένας Πόλεμος ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων. Αυτό, μοιραία προκαλούσε και προκαλεί οξύτατους ανταγωνισμούς και ανάμεσα στα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη και ανάμεσα στους διεθνείς, πολυεθνικούς γύπες, συνακόλουθα και ανάμεσα στους μηχανισμούς τους και τις μυστικές τους υπηρεσίες…

Σε εποχές οξύτατων οικονομικών κρίσεων, σε εποχές ιμπεριαλιστικών αδιεξόδων, όπως η σημερινή, οξύνονται οι εσωτερικοί ανταγωνισμοί του κεφαλαίου, πολλαπλασιάζονται οι διαιρέσεις και οι ανακατατάξεις στα διεθνή «συνδικάτα» των συμμαχιών: Διαιρέσεις και ανακατατάξεις μεταξύ των πολυεθνικών εταιρειών, μεταξύ των κρατών και μεταξύ πολυεθνικών εταιρειών και κρατών.

Σε εποχές μεγάλων και οξύτατων κρίσεων ΟΞΥΝΕΤΑΙ και αγριεύει και Πόλεμος στο εσωτερικό όλου αυτού τους διεθνούς δικτύου της πολυεθνικής και πολυεδρικής διαπλοκής του ΥΠΕΡ-εθνικού ιμπεριαλισμού…

Παλιότερα, στην εποχή των εθνικών ιμπεριαλισμών, ο πόλεμος αυτός ξέσπαγε ΑΝΟΙΚΤΑ…

Σήμερα αυτός ο πόλεμος γίνεται υπόγεια, με άλλες μορφές, διότι το ΥΠΕΡ-εθνικό κεφάλαιο δεν έχει συγκεκριμένες «έδρες» και συγκεκριμένα «εθνικά όρια».

Μια από τις πλέον αποτελεσματικές μορφές αυτού του αμείλικτου πολέμου, ανάμεσα στα υπέρ-εθνικά συγκροτήματα και τις διαπλοκές τους, είναι η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Πίσω, συνεπώς, από όλα αυτά τα τρομοκρατικά, προβοκατόρικα και αιματηρά ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ βρίσκεται η σύγκρουση συμφερόντων των πολυεθνικών, ο θανάσιμος εσωτερικός ανταγωνισμός του πλανητικού κεφαλαίου.

Πίσω από αυτά τα θηριώδη ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ βρίσκονται οι στρατοί και οι μηχανισμοί των πολυεθνικών, οι μυστικές τους υπηρεσίες και τα ποικίλα εκτελεστικά τους όργανα…

Και όχι τα παραμύθια περί «τρομοκρατών» και του ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΥ, τυφλού μίσους και της εκδίκησης…

Το παρακάτω κείμενο του Τιερί Μεϊσάν περιγράφει με γλαφυρότητα όλο αυτό το παγκόσμιο διαπλεκόμενο και ανταγωνιστικό πλέγμα της ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ των πολυεθνικών, φωτίζει πολλές πτυχές αυτού του τρομοκρατικού πολέμου… 


                    Η Γαλλική Δημοκρατία τέθηκε υπό ομηρία

του Τιερί Μεϊσάν

Ο πόλεμος που απλώνεται στο Παρίσι είναι ακατανόητος για τους Γάλλους που αγνοούν σχεδόν τα πάντα για τις μυστικές δραστηριότητες της κυβέρνησής τους στον αραβικό κόσμο, τις παρά φύση συμμαχίες της με τις δικτατορίες του Κόλπου, και την ενεργό συμμετοχή της στη διεθνή τρομοκρατία. Ποτέ δεν έχει συζητηθεί αυτή η πολιτική στο Κοινοβούλιο και τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης σπάνια τόλμησαν να ενδιαφερθούν.


Εδώ και πέντε χρόνια, οι Γάλλοι ακούν για μακρινούς πολέμους, χωρίς να καταλαβαίνουν για το τι πρόκειται. Ο τύπος τους ενημέρωσε για την εμπλοκή του στρατού τους στη Λιβύη, αλλά ποτέ για την παρουσία γαλλικών στρατευμάτων σε αποστολή στο Λεβάντε. Τα άρθρα μου διαβάζονται σχετικά ευρέως, αλλά τα αντιλαμβάνονται ως ανατολίτικες ιδιορρυθμίες. Παρά την προσωπική μου ιστορία, είναι της μόδας να χαρακτηρίζομαι ως «εξτρεμιστής» ή «συνωμοσιολόγος», παρατηρείται ότι τα άρθρα μου αναπαράγονται από τις ιστοσελίδες όλων των πεποιθήσεων, συμπεριλαμβανομένων των πραγματικών εξτρεμιστών ή συνωμοσιολόγων. Κανείς όμως δεν βρίσκει τίποτα λάθος σ’ αυτά που γράφω. Επίσης, κανείς δεν ακούει τις προειδοποιήσεις μου σχετικά με τις συμμαχίες που έχει συνάψει η Γαλλία.

Ξαφνικά, η αγνοούμενη αλήθεια έρχεται στην επιφάνεια.

Η Γαλλία δέχθηκε επίθεση το βράδυ της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου 2015 από πολλούς κομάντος που φόνευσαν τουλάχιστον 130 άτομα σε πέντε διαφορετικά σημεία στο Παρίσι. Κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 12 ημέρες σε ολόκληρη την επικράτεια και μπορεί να ανανεωθεί από το Κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχει άμεση σχέση με την υπόθεση Charlie Hebdo

Ο γαλλικός τύπος ερμηνεύει αυτήν την πράξη πολέμου, συνδέοντας την με την επίθεση στο Charlie Hebdo, παρότι οι στόχοι και οι επιχειρησιακές διαδικασίες είναι εντελώς διαφορετικές. Τον Ιανουάριο επρόκειτο να σκοτώσουν συγκεκριμένα άτομα, ενώ εδώ πρόκειται για μια συντονισμένη επίθεση εναντίον ενός μεγάλου αριθμού τυχαίων ατόμων.

Γνωρίζουμε σήμερα ότι ο αρχισυντάκτης του Charlie Hebdo μόλις είχε λάβει ένα «δώρο» 200.000 ευρώ από την Εγγύς Ανατολή για να συνεχίσει την αντι-μουσουλμανική εκστρατεία του [1], ότι οι δολοφόνοι είχαν σχέση με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες [2], ότι η προέλευση των όπλων τους καλύπτεται από το μυστικό της Άμυνας (Secret-Défense) [3]. Έχω ήδη αποδείξει ότι η επίθεση αυτή δεν ήταν μια ισλαμιστική επιχείρηση [4], ότι είχε γίνει αντικείμενο μιας άμεσης κρατικής ανάκτησης [5], και ότι η ανάκτηση αυτή είχε συναντήσει ανταπόκριση στον εχθρικό πληθυσμό προς τη Δημοκρατία [6], -μια ιδέα που αναπτύχθηκε έξοχα λίγους μήνες αργότερα από τον δημογράφο Emmanuel Todd [7] -.

Αν πάμε πίσω στον πόλεμο που μόλις έχει εξαπλωθεί στο Παρίσι, προκαλεί έκπληξη στη Δυτική Ευρώπη. Δεν μπορούμε να το συγκρίνουμε με τις βομβιστικές επιθέσεις στη Μαδρίτη το 2004. Στην Ισπανία, δεν υπήρχε ούτε σκοπευτής ούτε καμικάζι, αλλά 10 βόμβες σε τέσσερα διαφορετικά σημεία [8]. Το είδος της σκηνής που μόλις έλαβε χώρα στη Γαλλία είναι σκηνικό καθημερινότητας για πολλούς πληθυσμούς της «ευρύτερης Μέσης Ανατολής» από το 2001. Και θα βρούμε παρόμοια γεγονότα παραπέρα, όπως και οι τρεις ημέρες επιθέσεων σε έξι ξεχωριστές θέσεις στη Βομβάη το 2008 [9].

Παρά το γεγονός ότι οι επιτιθέμενοι ήταν μουσουλμάνοι και ορισμένοι από αυτούς φώναζαν «Αλλάχ Ακμπάρ!» σκοτώνοντας περαστικούς, δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ αυτών των επιθέσεων, του Ισλάμ και ενός πιθανού «πόλεμου των πολιτισμών». Αυτές οι κομάντος είχαν εντολή να σκοτώσουν στη τύχη, χωρίς πρώτα να εξετάσουν τι θρήσκευμα των θυμάτων τους.

Πανομοιότυπα, είναι παράλογο να λάβουμε στα σοβαρά υπόψη το κίνητρο που επικαλείται από το ΙΚ/Daesh κατά της Γαλλίας -ακόμα και αν δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τη συμμετοχή του σε αυτή την επίθεση-. Πράγματι, αν η τρομοκρατική οργάνωση ήθελε να «εκδικηθεί», θα έπρεπε να χτυπήσει στη Μόσχα.

Η Γαλλία είναι ένα τρομοκρατικό Κράτος, τουλάχιστον από το 2011

Η ανάγνωση αυτών των γεγονότων είναι θολή, επειδή πίσω από μη κρατικές ομάδες κρύβονται πάντα κράτη που τις υποστηρίζουν και χρηματοδοτούν. Στη δεκαετία του ’70, ο Βενεζουελέζος Ilich Ramírez Sánchez, γνωστός ως «Κάρλος» ή «το Τσακάλι», είχε τεθεί από πεποίθησή στην υπηρεσία του παλαιστινιακού αγώνα και της επανάστασης με τη διακριτική υποστήριξη της ΕΣΣΔ. Στη δεκαετία του ’80, το παράδειγμα του Κάρλος ακολουθείται από μισθοφόρους που εργάζονται για τον πλειοδότη, όπως ο Sabri al Banna, γνωστός ως «Αμπού Νιντάλ», που πραγματοποίησε επιθέσεις, τόσο για λογαριασμό της Λιβύης και της Συρίας, όσο και για το Ισραήλ. Σήμερα υπάρχει ένα νεφέλωμα της τρομοκρατίας και της συγκεκαλυμμένης δράσης με πολλά εμπλεκόμενα κράτη.

Κατ ’αρχήν, τα κράτη αρνούνται πάντα την εμπλοκή τους σε τρομοκρατικές ομάδες. Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Laurent Fabius, δήλωσε τον Δεκέμβριο του 2012, στη διάσκεψη των «Φίλων της Συρίας» στο Μαρακές, ότι η Αλ-Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, «κάνει καλή δουλειά» [10].

Με δεδομένο το αξίωμα του, ο κ. Fabius ήξερε ότι δεν κινδύνευε να παραπεμφθεί ενώπιον της δικαιοσύνης για την υποστήριξή του σε μια ​​τρομοκρατική οργάνωση χαρακτηρισμένη από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αλλά έπαιρνε ένα σοβαρό κίνδυνο για τη χώρα του, την οποία βύθισε στο καζάνι της τρομοκρατίας.

Στην πραγματικότητα, η Γαλλία συμμετείχε τουλάχιστον από τις αρχές του 2011 στο πλευρό της Αλ Κάιντα. Εκείνη την εποχή, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία είχαν ενταχθεί στο αμερικανικό σχέδιο της «Αραβικής Άνοιξης». Σχεδιαζόταν η ανατροπή όλων των κοσμικών αραβικών καθεστώτων, για να αντικατασταθούν από δικτατορίες των Αδελφών Μουσουλμάνων. Ενώ το Λονδίνο και το Παρίσι είχαν ανακαλύψει ότι αυτή η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη στην Τυνησία και την Αίγυπτο, είχαν προηγουμένως κληθεί να εμπλακούν σε ανάλογες επιχειρήσεις στη Λιβύη και τη Συρία [11].

Στη Λιβύη, οργάνωσαν, με τη βοήθεια των ιταλικών Ειδικών Δυνάμεων, σφαγές στη Βεγγάζη, στη συνέχεια, με τη βοήθεια της Αλ Κάιντα, τη κατάληψη των οπλοστασίων.

Μπορώ να βεβαιώσω ότι τον Αύγουστο του 2011, όταν προστατευόμουν από τον Khamis αλ-Καντάφι, όταν το ΝΑΤΟ είχε ξεκινήσει την επίθεση εναντίον της πρωτεύουσας, το ξενοδοχείο Rixos όπου βρισκόμασταν, πολιορκήθηκε από μια μονάδα της Αλ Κάιντα, την Ταξιαρχία της Τρίπολης, με επικεφαλής τον Mahdi al-Haratiν με την κραυγή του «Αλλάχ Ακμπάρ!». Η επιχείρηση εκείνη είχε την προστασία και την επίβλεψη Γάλλων αξιωματικών. Ο ίδιος Mahdi al-Harati, με τον προϊστάμενό του Αμπντελχακίμ Belhaj, ήταν ιδρυτής του δήθεν Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που ήταν στην πραγματικότητα μια ομάδα της Αλ Κάιντα, που φέρει τη σημαία της Γαλλικής αποικιοκρατίας.

Στη Συρία, η παρουσία Γάλλων αξιωματικών που πλαισίωναν ένοπλες ομάδες όταν διέπρατταν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, επιβεβαιώνεται σε μεγάλο βαθμό.

Η Γαλλία έπαιξε στη συνέχεια εξαιρετικά περίπλοκο και επικίνδυνο παιχνίδι. Τον Ιανουάριο του 2013, δηλαδή ένα μήνα μετά τη δημόσια στήριξη του Λωράν Φαμπιούς στην Αλ Κάιντα στη Συρία, ξεκίνησε μια επιχείρηση στο Μάλι κατά της ίδιας της Αλ Κάιντα, προκαλώντας μια πρώτη κολωτούμπα κατά των μυστικών της πρακτόρων στη Συρία.

Όλα αυτά, δεν τα έχετε ακούσει ποτέ.

Διότι, παρότι η Γαλλία έχει δημοκρατικούς θεσμούς, η τρέχουσα πολιτική της στον αραβικό κόσμο ποτέ δεν έχει συζητηθεί δημοσίως. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, αρκέστηκαν -κατά παραβίαση του άρθρου 35 του Συντάγματος- να ξεκινήσουν πόλεμο κατά της Λιβύης και της Συρίας μετά από μερικές ώρες επιφανειακών κοινοβουλευτικών συζητήσεων, χωρίς ψηφοφορία. Οι Γάλλοι βουλευτές παραιτήθηκαν από την άσκηση της εντολής τους για έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, νομίζοντας ότι πρόκειται για ένα κατωχυρωμένο προνόμιο του προέδρου, χωρίς επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή.

Ο καθένας μπορεί να παρατηρήσει αντιθέτως σήμερα, ότι η ειρήνη και η ασφάλεια, ένα από τα τέσσερα «Ανθρώπινα Δικαιώματα και του Πολίτη» του 1789 (άρθρο 2), εξαρτώνται άμεσα από αυτήν.

Το χειρότερο όμως ήταν να έρθει.

Στις αρχές του 2014, όταν τα αμερικανικά φιλελεύθερα γεράκια τελειοποιούσαν το σχέδιο μεταμόρφωσης του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (Σαμ) σε αυτό που θα γινόταν το Ισλαμικό Κράτος/Daesh, η Γαλλία και η Τουρκία προωθούσαν πυρομαχικά στην Αλ Κάιντα για να καταπολεμήσει το ΙΚ -ο ισχυρισμός αυτός αποδεικνύεται από έγγραφο που υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας στις 14 Ιουλίου 2014 [12] -.

Ωστόσο, η Γαλλία προσχώρησε αργότερα σ’ αυτή τη μυστική επιχείρηση και συμμετείχε στον Διεθνή Συνασπισμό κατά του ΙΚ/Daesh, για τον οποίον ο καθένας γνωρίζει πλέον ότι, σε αντίθεση με το όνομά του, δεν βομβάρδισε ποτέ το ΙΚ/Daesh αλλά του προώθησε αεροπορικώς όπλα στη διάρκεια όλου του έτους που προηγήθηκε [13]. Τα πράγματα εξελίχθηκαν μετά την υπογραφή της συμφωνίας των 5 + 1 με το Ιράν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες γύρισαν ξαφνικά τα πυρά 180 μοιρών στο έδαφος εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης και την χτύπησαν στο Χασεκέ (Hasaka, Συρία) [14].

Αλλά δεν ήταν παρά πριν από ένα μήνα, στα μέσα Οκτωβρίου 2015, που η Γαλλία άρχισε πάλι να πολεμάει εναντίον του ΙΚ/Daesh. Όχι για να σταματήσει τις σφαγές τους, αλλά για να κατακτήσει ένα μέρος του εδάφους που καταλαμβάνει στη Συρία και το Ιράκ και για να εγκαταστήσει εκεί ένα νέο αποικιακό κράτος το οποίο θα φέρει την ονομασία «Κουρδιστάν», αν και ο κουρδικός πληθυσμός αυτού του νέου κράτους θα είναι αρχικά σε μεγάλο βαθμό μειονότητα [15].

Υπό αυτό το πρίσμα, η Γαλλία έστειλε το αεροπλανοφόρο της -που δεν έφτασε ακόμη στη ζώνη- για να υποστηρίξει τους μαρξιστο-λενινιστές του κουρδικού κόμματος YPG -αλλά τι σημαίνει αυτή η πολιτική αναφορά, όταν σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα αποικιακό κράτος;- εναντίον του πρώην συμμάχου ΙΚ/Daesh.

Από τούδε και στο εξής, είμαστε θεατές της δεύτερης κολωτούμπας. Όχι από την μεριά της Αλ Κάιντα στη Συρία, αλλά από το ΙΚ/Daesh στη Γαλλία, σύμφωνα με τις οδηγίες των ακατονόμαστων συμμάχων της Γαλλίας.

Ποιος διοικεί το ΙΚ/Daesh

Το ΙΚ/Daesh είναι μια τεχνητή δημιουργία. Δεν είναι παρά μόνο το όργανο της πολιτικής μερικών κρατών και πολυεθνικών.

Οι κύριοι οικονομικοί του πόροι είναι το πετρελαίο, τα αφγανικά ναρκωτικά -για τα οποία οι Γάλλοι δεν έχουν αντιληφθεί τις επιπτώσεις στην επικράτειά τους- , και οι αρχαιότητες της Συρίας.

Όλοι συμφωνούν ότι το κλεμμένο πετρέλαιο περνάει ελεύθερα μέσω της Τουρκίας πριν πωληθεί στην Δυτική Ευρώπη. Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του τζίρου, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για την υποστήριξη του τουρκικού κράτους στο ΙΚ/Daesh [16].

Πριν από τρεις εβδομάδες, ο εκπρόσωπος του συριακού αραβικού στρατού αποκάλυψε ότι 3 αεροπλάνα, ναυλωμένα αντιστοίχως από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μόλις είχαν παραλάβει από τουρκικά αεροδρόμια μαχητές του ΙΚ που βγήκαν λαθραία από τη Συρία και τους μετάφεραν στην Υεμένη. Και πάλι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τις σχέσεις μεταξύ των τριών αυτών κρατών με το ΙΚ/Daesh κατά παράβαση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Έχω εξηγήσει λεπτομερώς, ότι μετά την πρώτη διάσκεψη στη Γενεύη τον Ιούνιο του 2012, μια φατρία εντός του κρατικού μηχανισμού των ΗΠΑ διεξάγει τη δική της πολιτική ενάντια σε αυτή του Λευκού Οίκου.

Στην αρχή, αυτή η συνομωσία κατευθυνόταν από τον διευθυντή της CIA και συν-ιδρυτή του ΙΚ/Daesh το 2007 (« The Surge ») [17], στρατηγό Ντέιβιντ Πετρέους, μέχρι τη σύλληψή του με χειροπέδες την ημέρα μετά την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα. Στη συνέχεια ήταν η σειρά της υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία δεν ήταν σε θέση να ολοκληρώσει τη θητεία της στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου λόγω ενός ατυχούς «ατυχήματος».

Τέλος, αυτή η μάχη συνεχίστηκε από τον πρέσβη Jeffrey Feltman από τα γραφεία του ΟΗΕ και τον στρατηγό Τζον Αλεν, επικεφαλής του υποτιθέμενου Συνασπισμού κατά του ΙΚ/Daesh. Η ομάδα αυτή, μέρος του «βαθέως κράτους» των ΗΠΑ, η οποία δεν έπαψε να αντιτάσσεται στη συμφωνία των 5 + 1 με το Ιράν και να καταπολεμά την Αραβική Δημοκρατίας της Συρίας, διατηρεί μέλη εντός της κυβέρνησης Ομπάμα.

Προπαντός, μπορεί να υπολογίζει την βοήθεια πολυεθνικών εταιρειών, των οποίων οι προϋπολογισμοί είναι μεγαλύτεροι από εκείνους των Κρατών, και μπορούν να χρηματοδοτήσουν εξ ιδίων τις μυστικές δραστηριότητές τους. Αυτή είναι η περίπτωση, μεταξύ των άλλων, του πετρελαϊκού ομίλου Exxon Mobil (ο πραγματικός ιδιοκτήτης του Κατάρ), των επενδυτικών κεφαλαίων KKR, και του ιδιωτικού στρατού Academi (πρώην Blackwater).

Είναι εξ ονόματος αυτών των κρατών και πολυεθνικών που η Γαλλία έγινε μια μισθοφορική χώρα.

Η Γαλλία αντικείμενο εκβιασμού

Στις 11 Νοεμβρίου του 2015, ο Πρωθυπουργός, Manuel Valls, διαβεβαίωσε ότι η Γαλλία είχε δεσμευτεί κατά της τρομοκρατίας [18].

Στις 12 Νοεμβρίου, το Εθνικό Παρατηρητήριο της εγκληματικότητας και των ποινικών απαντήσεων -συμβλημένο με το Υπουργείο Εσωτερικών- δημοσίευσε μια έκθεση σύμφωνα με την οποία η τρομοκρατία έχει καταστεί η δεύτερη ανησυχία των Γάλλων μετά την ανεργία [19].

Το πρωί της ιδίας της 13ης Νοεμβρίου, ο Υπουργός Εσωτερικών, Bernard Cazeneuve, παρουσίασε ένα σχέδιο είκοσι μέτρων στο Nanterre κατά της διακίνησης όπλων [20].

Προφανώς, η κυβέρνηση ανέμενε το χειρότερο, γεγονός που υπονοεί ότι διαπραγματευόταν με αυτούς που της επιτέθηκαν. Η Γαλλία δεσμεύτηκε με δεσμεύσεις που δεν τήρησε και σίγουρα εκβιάζεται από τους προαγωγούς που πρόδωσε.

Μια άσκηση προσομοίωσης των επιθέσεων, διεξήχθη το ίδιο το πρωί της επίθεσης από τις κρατικές υπηρεσίες νοσοκομειακής έκτακτης ανάγκης [21].

Μια σύμπτωση που είχαμε ήδη αναφέρει στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον, της 11ης Μαρτίου 2004 στη Μαδρίτη, ή ακόμη εκείνες της 7ης Ιουλίου 2005 στο Λονδίνο.

Προσωρινό Συμπέρασμα

Οι διαδοχικές κυβερνήσεις της Γαλλίας έχουν συνάξει συμμαχίες με Κράτη των οποίων οι αξίες είναι αντίθετες με αυτές της Δημοκρατίας. Σταδιακά δεσμεύτηκαν να διεξαγάγουν μυστικούς πολέμους για λογαριασμό τους και στη συνέχεια τα ανακάλεσαν.

Ο Πρόεδρος Ολάντ, ο επικεφαλής του προσωπικού του επιτελείου στρατηγός Benoit Puga, ο υπουργός Εξωτερικών του Λωράν Φαμπιούς και ο προκάτοχός του Ζιπέ είναι σήμερα αντικείμενα εκβιασμού, από τον οποίον θα μπορέσουν να ξεφύγουν παρά μόνο με την αποκάλυψη των συνθηκών κάτω από τις οποίες παραπλάνησαν τη χώρα, ακόμη και αν αυτή τους παραπέμψει ενώπιον του Ανωτέρου Δικαστηρίου.

Στις 28 Σεπτεμβρίου, στο βάθρο των Ηνωμένων Εθνών, ο Πρόεδρος Πούτιν, απευθυνόμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλίας, αναφώνησε: «Θα ήθελα να ρωτήσω τους υπεύθυνους για αυτή την κατάσταση: Έχετε τουλάχιστον την επίγνωση αυτού που κάνατε; "Φοβάμαι όμως ότι το θέμα αυτό θα παραμένει άλυτο, γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν παραιτηθεί από την πολιτική τους, που βασίζεται σε υπερβολική αυτοπεποίθηση και την πίστη τους στην εξαιρετικότητα τους και την ατιμωρησία τους" [22].

Ούτε οι Αμερικανοί, ούτε οι Γάλλοι τον άκουσαν. Τώρα είναι πλέον πολύ αργά.

Θυμηθείτε:
 
- Η γαλλική κυβέρνηση απομακρύνθηκε σταδιακά από τη διεθνή νομιμότητα. Διαπράττει πολιτικές δολοφονίες και εποπτεύει τρομοκρατικές ενέργειες, τουλάχιστον από το 2011.
- Η γαλλική κυβέρνηση σύναξε παράφυση συμμαχίες με τις πετρελαϊκές δικτατορίες του Περσικού Κόλπου. Συνεργάζεται με μια ομάδα Αμερικανών προσωπικοτήτων και πολυεθνικών εταιρειών για να σαμποτάρουν την πολιτική κατευνασμού των Προέδρων Ομπάμα και Πούτιν.
- Η γαλλική κυβέρνηση ήρθε σε σύγκρουση με αυτούς τους απεχθείς συμμάχους. Ένας από αυτούς χρηματοδότησε τις επιθέσεις στο Παρίσι.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η πρώτη κατάσχεση έγινε. Εσύ ήσουν που θα έπαιρνες τα ντουφέκια ντιβανάτε ελληνάκο ξεφτίλα της ιστορίας σου;

Η πρώτη κατάσχεση έγινε. Εσύ ήσουν που θα έπαιρνες τα ντουφέκια ντιβανάτε ελληνάκο ξεφτίλα της ιστορίας σου;

Πολύ μαγκιά ρε παίδες, τρέχει και από τα παντελόνια σας…

Ξεφτιλισμένοι καναπεδάτοι…

Παίρνουν το σπίτι από μητέρα τριών παιδιών στο Αγρίνιο και όλοι θαυμάζουμε την είδηση… Ναι ρε ελληνάκο είναι η πρώτη κατάσχεση και είναι σε μητέρα τριών παιδιών, τι δεν καταλαβαίνεις;

Δεν πειράζει ρε παίδες, καλύτερα να το γυρίσουμε, να ονομαστούμε Τούρκοι (αφού τελικά γουστάρουμε το οθωμανικό…), ούτως ή άλλως όλοι φοράτε φούστες (και καλά εμείς οι γυναίκες, εσείς οι «άνδρες»;), ούτως ή άλλως η ελλάδα μου έγινε γίνει πουστρότοπος.

Που είσαστε μωρέ;


Γιατί δεν κατεβήκατε σήμερα στο παναγροτικό στην Αθήνα; Πότε περιμένετε να διαδηλώσετε; Κότες ληράτες είστε και τίποτα παραπάνω. κοκοκοκοκοκοκο!

Ρε όχι της γυναίκας από το Αγρίνιο και το δικό σας θα πάρουν και ας μην χρωστάτε τίποτα, γιατί έτσι λένε τα μνημόνια, ναι αυτά που δεν διαβάσετε ποτέ και περιμένετε να σας τα αναλύσει ο αυτίας και ο κάθε αυτιάς της τηλεόρασης.

Δείτε το ρεπορτάζ :

Δραματικές σκηνές εκτυλίχθηκαν σε κεντρικό δικηγορικό γραφείο του Αγρινίου, όταν γυναίκα πληροφορήθηκε πως χάνει το σπίτι της λόγω χρεών που δεν μπορούσε να αποπληρώσει εξαιτίας της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μητέρα τριών παιδιών από χωριό του δήμου Αγρινίου, η οποία νωρίτερα είχε επισκεφθεί με τους γονείς δικηγόρο και της γνωστοποιήθηκε πως η οικία της μπαίνει οριστικά σε διαδικασία εκποίησης.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «Βόμβα» στην κυβέρνηση , ξεκίνησαν οι κοκορομαχίες – Καταψηφίζουν τα προαπαιτούμενα Παναγούλης και Νικολόπουλος

ΔΥΟ ΡΗΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ereportaz.gr, ο Στάθης Παναγούλης δεν προτίθεται να ψηφίσει τα προαπαιτούμενα που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές, τα οποία περιλαμβάνουν το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.
Το δεύτερο ρήγμα στην συγκυβέρνηση έρχεται από την πλευρά του Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος θα είναι ο δεύτερος βουλευτής ο οποίος θα καταψηφίσει τα προαπαιτούμενα, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο ακόμα και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης.
 Ξεκίνησαν οι κοκορομαχίες .
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο κ. Νικολόπουλος δεν προτίθεται να παραιτηθεί μόνος του, αλλά θα περιμένει να τον διαγράψουν.
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και αφού το νομοσχέδιο με τη συμφωνία στα 48 προαπαιτούμενα των δανειστών εισάγεται προς ψήφιση στη Βουλή αύριο Πέμπτη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Μετά την απόφαση του κ. Παναγούλη και του κ. Νικολόπουλου, μένει να διαπιστωθεί εάν θα υπάρξουν και άλλες διαφοροποιήσεις, είτε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, είτε από την πλευρά των ΑΝΕΛ.

Δεν υπάρχει πλέον καθαρή & σαφής προστασία της 1ης κατοικίας από τους Πλειστηριασμούς, αφού η σχετική νομοθετική διάταξη που έληξε την 31/12 2014 δεν ανανεώθηκε, με αποτέλεσμα, σήμερα, η προστασία αυτή να μπορεί να αναζητηθεί μόνο μέσα από το σύνθετο πλέγμα των σωρρευτικών προϋποθέσεων όλων μαζί των σχετικών νομοθετημάτων, που είναι τα εξής :

 • Ο ΝΕΟΣ ΚΠολΔ (ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ)
 • Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
 • Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ
 • ΤΟ ΦΕΚ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ 2219/15-10-2015
 • Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ
 • ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Έτσι, υπό τις νέες, σωρευτικές προϋποθέσεις, όλων μαζί των ανωτέρω νομοθετημάτων, καθίσταται στην πράξη αδύνατη η προστασία της 1ης Κατοικίας, αφού :


 1. Δεν υπάρχει πλέον αυτοτελής προστασία της 1ης Κατοικίας από τους Πλειστηριασμούς και η όποια προστασία παρέχεται μόνον δια της υπαγωγής του δανειολήπτη στο νέο Νόμο Κατσέλη.  Άρα, ο δανειολήπτης, ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων και αξίας της πρώτης κατοικίας του, ή υπάγεται στο νέο Νόμο Κατσέλη ή, απλά, δεν προστατεύεται.
 2. Δεν υπάρχει πλέον καμία προστασία της 1ης κατοικίας του επιχειρηματικού κόσμου και των εμπόρων, ούτε ακόμη και των πολύ μικρών επιτηδευματιών αφού, με το νέο Νόμο Κατσέλη, εξαιρούνται ρητά της υπαγωγής, όλοι οι οφειλέτες τραπεζών, δημοσίου και ασφαλιστικών ταμείων που στερούνται πτωχευτικής ικανότητας, υπό την έννοια του άρθρου 2 του ν.3588/2007, δηλαδή όλοι οι έμποροι, καθώς και οι ενώσεις προσώπων με νομική προσωπικότητα που επιδιώκουν οικονομικό σκοπό.
 3. Για να προστατευθεί όμως ο δανειολήπτης με το νέο Νόμο Κατσέλη, ακόμη και αν πληροί σωρρευτικά όλες τις λοιπές προϋποθέσεις, πρέπει κατά το ΦΕΚ Στουρνάρα 2219/15-10-2015, να δηλώσει Συνεργάσιμος Δανειολήπτης και, αποδεχόμενος τον Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών, να συναινέσει στην ρευστοποίηση όλης της υπόλοιπης περιουσίας του, πλην της 1ης (κύριας) κατοικίας του,  να παραιτηθεί κάθε συνταγματικά κατοχυρωμένου δικονομικού δικαιώματός του κατά της τράπεζας, να αποδεχθεί το ύψος των οφειλών του κατά κεφάλαιο και τόκους, αναγκαζόμενος έτσι να αποδεχθεί όλες τις παράνομες και καταχρηστικές χρεώσεις των δανείων και των καρτών του, που πέφτουν καθημερινά στα δικαστήρια όλης της χώρας και, ακόμη, να νομιμοποιήσει ως συνεργάσιμος με τις τράπεζες, όλα τα νομικά ελαττώματα των δανειακων του συμβάσεων που, στις περισσότερες περιπτώσεις, όπως αναγνωρίζεται πλέον με σωρεία δικαστικών αποφάσεων, έχουν τεράστια ζητήματα νομιμότητας, καταχρηστικότητας και αισχροκέρδειας.
 4. Για να υπαχθεί όμως στο νέο Νόμο Κατσέλη ο δανειολήπτης, σε αντίθεση με τον προηγούμενο νόμο, δεν φτάνει να βρίσκεται μόνο σε αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων και των καρτών του αλλά, σύμφωνα με το γράμμα του νέου νόμου, πρέπει να βρίσκεται σε ΓΕΝΙΚΗ αδυναμία πληρωμής οποιασδήποτε εκ των υποχρεώσεών του σε τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, αφού ο νέος Νόμος Κατσέλη περιλαμβάνει, εκτός από τις οφειλές στις τράπεζες, και αυτές σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Έτσι λοιπόν, ο δανειολήπτης που πληρώνει πχ τον ΕΝΦΙΑ ή τα τέλη κυκλοφορίας ή έχει έστω υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων, δεν πληροί την προϋπόθεση της γενικής αδυναμίας εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών του, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να υπαχθεί στο νέο Νόμο Κατσέλη και, έτσι, να μην έχει καμία δυνατότητα προστασίας της 1ης κατοικίας του από τους πλειστηριασμούς.
 5. Η προστασία του πολυνομοσχεδίου αφορά αποκλειστικά και μόνο τις οφειλές στις τράπεζες. Έτσι, ο δανειολήπτης, παρότι μπορεί να εντάξει στο νέο Νόμο Κατσέλη, εκτός από τις οφειλές του στις τράπεζες, και τις οφειλές του στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, κινδυνεύει, σε κάθε περίπτωση, να δει την 1η κατοικία του να πλειστηριάζεται, ακόμη και μετά την τυχόν υπαγωγή του στο νέο Νόμο Κατσέλη, αφού η προστασία της 1ης κατοικίας δεν περιλαμβάνει, μαζί με τις τράπεζες, και τις οφειλές σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.
 6. Ακόμη όμως και ο δανειολήπτης που θα μπορούσε θεωρητικά να προστατέψει την 1η κατοικία του από τις τράπεζες, θα τη δει σε κάθε περίπτωση να χάνεται, με το πλειστηρίασμα να καταλήγει και πάλι στις τράπεζες, από τις οποίες υποτίθεται ότι είχε προηγουμένως προστατευθεί υπαγόμενος στο νέο Νόμο Κατσέλη, επειδή για να υπαχθεί πρέπει να χρωστάει ταυτόχρονα και στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, των οποίων όμως οι οφειλές δεν εντάσσονται στην προστασία της 1ης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς κατά το νέο πολυνομοσχέδιο. Έτσι, η 1η κατοικία του υπαχθέντος στο νέο νόμο Κατσέλη δανειολήπτη, μπορεί τελικά να πλειστηριαστεί από το δημόσιο ή τα ταμεία, για τις οφειλές του σε αυτά. Με το τραγελαφικό της περίπτωσης αυτής να είναι ότι, κατά το νέο ΚΠολΔ που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, στο πλειστηρίασμα, ακόμη και του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων, θεσπίστηκε προνόμιο υπέρ των τραπεζών, στις οποίες καταλήγει κατά προτεραιότητα το 60% του πλειστηριάσματος, με αποτέλεσμα να καταλήγουν στα ταμεία των τραπεζών ακόμη και τα χρήματα από τους πλειστηριασμούς που δεν επισπεύδονται από τις ίδιες τις τράπεζες. Αυτός είναι άλλωσε ο λόγος που οι τραπεζίτες έγιναν ξαφνικά τόσο φιλάνθρωποι, δηλώνοντας όπου σταθούν και όπου βρεθούν ότι είναι κατά των πλειστηριασμών αφού, σε κάθε περίπτωση, είτε επισπεύδουν τους πλειστηριασμούς οι τράπεζες, είτε όχι, τα πλειστηριάσματα να καταλήγουν τελικά στα δικά τους ταμεία.
 7. Υπάρχει διαπιστωμένη αδυναμία καταγραφής των σημερινών εμπορικών αξιών και στην ανάλυση στοιχείων βάσει των οποίων έγιναν οι χορηγήσεις όταν συνήφθησαν τα δάνεια, ιδιαίτερα δε τα στεγαστικά. Έτσι, οι σημερινές εμπορικές αξίες είναι δύσκολο να προσδιοριστούν και αυτό γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει καν αγορά, ούτε συγκριτικά στοιχεία αγοραπωλησιών και επαρκής τεκμηρίωση, όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς. Έτσι, ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης, προανήγγειλε ότι ανεξάρτητοι εκτιμητές θα αναλάβουν αυτό το έργο, με αποτέλεσμα, ο δανειολήπτης, να επιβαρύνεται, εκτός από το αυξημένο κόστος της προσφυγής στο νέο Νόμο Κατσέλη, και με το επιπρόσθετο κόστος της πραγματογνωμοσύνης του ανεξάρτητου εκτιμητή, για τον προσδιορισμό της σημερινής εμπορικής αξίας του ακινήτου του και της διαφοράς της αξίας αυτής από την αντίστοιχη του συμβολαίου της αγοραπωλησίας του ακινήτου της 1ης κατοικίας του.  Υπάρχει σήμερα δανειολήπτης που να μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό το κόστος, που στην καλύτερη περίπτωση δεν θα είναι μικρότερο των 2.000 ευρώ ;;;

ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΟΥΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ & ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ !!!


 

Τι προβλέπει το νέο πολυνομοσχέδιο :
 

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νόμου, με την προτεινόμενη τροποποίηση της παραγράφου 2 του άρθρου 9 του Ν. 3869/2010, τίθενται ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις για την προστασία της κύριας ή μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη κατά τη διαδικασία ρύθμισης με απαλλαγή από τις οφειλές του.

1. Ποια ακίνητα θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό και ποια όχι:

– από πλειστηριασμούς θα εξαιρείται μόνον η πρώτη (ή κύρια) κατοικία, δηλαδή όχι τα εξοχικά ή δευτερεύουσες κατοικίες. Την πρώτη κατοικία τους υπολογίζεται ότι θα διασώσουν το 25% των δανειοληπτών με μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Δεδομένου ότι στην κυβέρνηση υπολογίζουν ότι από τα 1.200.000 ενεργά δάνεια, δεν εξυπηρετούνται περίπου τα 400.000 και τα 170.000 από αυτά υπάγονται (ή εκκρεμούν να υπαχθούν) στο Νόμο Κατσέλη, θα μπορέσουν να διασωθούν περίπου 150.000-200.000 σπίτια. Με άλλα λόγια, τουλάχιστον 30.000-50.000 σπίτια θα αλλάξουν χέρια, μέσω πλειστηριασμών.

– αυτόματη και πλήρη προστασία θα απολαμβάνουν μόνον οι πιο φτωχοί. Αυτοί θα επιλεγούν με βάση το εισόδημα και την αντικειμενική αξία του σπιτιού. Θα πρέπει η αντικειμενική αξία του σπιτιού να μην ξεπερνά τις 170.000 ευρώ και το δηλωθέν εισόδημα τα 8.180 ευρώ προκειμένου για άγαμο, ή τα 13.917 για ζευγάρι χωρίς παιδιά, ή 17.278 ευρώ για οικογένεια με ένα παιδί, ή τα 20.639 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά και άνω (σσ: το όριο δεν αυξάνεται παραπάνω όσα παιδιά και αν έχει παραπάνω η οικογένεια)! Υπολογίζεται ότι στην κατηγορία αυτή εμπίπτουν περίπου 100.000 δανειολήπτες (το 25% των κόκκινων δανείων).

– αν οι δανειολήπτες αυτής της κατηγορίας δεν μπορούν να πληρώσουν τίποτε ή ούτε την ελάχιστη δόση, το κράτος ετοιμάζει «κουμπαρά» 100 εκατ. ευρώ για να πληρώσει το ίδιο τα λεφτά των δόσεων στις τράπεζες.

– όποιος ξεπερνά έστω και κατά ένα ευρώ τα όρια εισοδήματος και περιουσίας, αλλάζει κατηγορία και απειλείται με πλειστηριασμό. Περίπου 100.000-150.000 δανειολήπτες θα προσπαθήσουν όμως να ενταχθούν στην δεύτερη «ταχύτητα» προστασίας, εφόσον εκπληρούν τα ειδικά όρια που θα προβλεφθούν.

– στην δεύτερη κατηγορία θα ανήκουν όσοι έχουν ελαφρώς υψηλότερα εισοδήματα από την πρώτη και συγκεκριμένα, αν έχουν σπίτι αντικειμενικής αξίας έως 230.000 ευρώ και εφόσον δηλώνουν στην εφορία 13.906 ευρώ προκειμένου για άγαμο, 23.659 ευρώ για ζευγάρι, 29.372 ευρώ για οικογένεια με 1 παιδί ή 35.086 ευρώ για οικογένεια με επιπλέον παιδιά, όσα και αν είναι αυτά (πχ τρίτεκνες, πολύτεκνες κλπ).

– στην περίπτωση αυτή, δεν υπάρχει αυτόματη προστασία. Ο δανειολήπτης θα πρέπει να περάσει από ειδικά «τεστ». Προβλέπεται αξιολόγηση της θέσης του δανειολήπτη (το λεγόμενο «τεστ αποτίμησης περιουσίας»), αν ο δανειολήπτης κριθεί συνεργάσιμος με την τράπεζα, αν πλήρωνε κανονικά πριν την κρίση κλπ.

– ο δανειολήπτης θα έχει σταθερή δόση για τρία χρόνια, έως το τέλος του 2018. Μετά θα υπάρξει αναθεώρηση του συστήματος και των ορίων.

– την δόση θα την συμφωνήσουν διαδικαστικά τράπεζα και δανειολήπτης. Θα εξαρτάται από τα οικονομικά στοιχεία του δανειολήπτη αλλά και ως ποσοστό επό της τρέχουσας εμπορικής αξίας της κατοικίας. Και τα δύο στοιχεία που καθορίζουν την δόση, θα τα υπολογίζει η τράπεζα (πχ μέσω εμπειρογνωμόνων εκτιμητών, μεσιτών κλπ).

– σε περίπτωση που η τρέχουσα εμπορική αξία είναι –λόγω κρίσης- κατώτερη της αντικειμενικής που είχε συμφωνηθεί στα συμβόλαια αγορά της κατοικίας, τότε και το δάνειο θα προσαρμόζεται σε αυτήν. Άρα το δάνειο θα «κουρεύεται» και θα μειώνεται στην εμπορική αξία αντί της αντικειμενικής στην οποία είχε υπολογιστεί το κάθε ακίνητο.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προσοχή: Άμεση ανάκληση γνωστής μάρκας ζυμαρικών που πωλούνται σε ελληνικά supermarket

Σημαντικό κίνδυνο διατρέχουν όσοι έχουν αλλεργία σε αμύγδαλα και κάσιους, όπως ανακοίνωσε μεγάλη αλυσίδα Ελληνικών σούπερ μάρκετ.

Πιο συγκεκριμένα:

Στην ανάκληση του προϊόντος «Φρέσκα ζυμαρικά με γέμιση κολοκύθας 250 gr», το οποίο παρασκευάζεται από την ιταλική εταιρεία«Bertagni 1882 SPA», προχώρησε η ΑΒ Βασιλόπουλος.


Το προϊόν ανακλήθηκε γιατί περιείχε αμύγδαλα και κάσιους, τα οποία όμως δεν αναγράφονταν στα συστατικά. Η ανάκληση αφορά τις εξής παρτίδες:

ημ. λήξης 09/11/2015 (κωδικός παρτίδας: 537B), ημ. λήξης 17/11/2015 (κωδικός παρτίδας: 538C). ημ. λήξης 22/11/2015 (κωδικός παρτίδας: 539A), ημ. λήξης 01/12/2015 (κωδικός παρτίδας: 540C), ημ. λήξης 03/12/2015 (κωδικός παρτίδας: 540E), ημ. λήξης 14/12/2015 (κωδικός παρτίδας: 542B).

Η εταιρεία καλεί τους καταναλωτές που παρουσιάζουν αλλεργία στα συγκεκριμένα συστατικά (αμύγδαλο και κάσιους) να μην καταναλώσουν το προϊόν. Επιπλέον τους καλεί εάν και εφόσον επιθυμούν, να το επιστρέψουν στα καταστήματα της εταιρείας.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έφοδος των αγροτών στη Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

Οι συλλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί από την αστυνομία ανέρχονται σε τέσσερις ενώ αυτή τη στιγμή γίνονται διαπραγματεύσεις προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι.

Ένταση ωστόσο επικράτησε πριν από λίγη ώρα έξω από τη Βουλή, όπου είναι σε εξέλιξη το παναγροτικό συλλαλητήριο.

Δυνάμεις των ΜΑΤ έριξαν χημικά και προσπάθησαν να απωθήσουν τους αγρότες από τον περίβολο της Βουλής.

Γύρω από την πλατεία Συντάγματος σημειώθηκαν συμπλοκές ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και αγρότες.


Δείτε το βίντεο:

        πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οικολογικά χημικά χρησιμοποιούν οι Τσίπρας-Καμμένος κατά των αγροτών.

Τα αριστερά ΜΑΤ κάνουν χρήση χημικών εναντίων των αγροτών και κτηνοτρόφων στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που πραγματοποιούν αυτήν την ώρα στην πλατεία Συντάγματος, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον τρόπο φορολόγησής τους αλλά και τις αλλαγές που επίκεινται στο ασφαλιστικό. 


Τα χημικά είναι οικολογικά γιατί είναι αριστερά και έτσι οι διαδηλωτές μπορούν να απολαύσουν την χρήση τους από την πρώτη φορά αριστερά.
Τις εγγυήσεις, περί οικολογικών χημικών, έδωσε ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Α.Ε, αφού διαβουλεύτηκε και έλαβε τις εγγυήσεις από τον αντιπρόεδρο της Α.Ε, Πάνο Καμμένο.
Αντιπροσωπεία των αγροτών πρόκειται να επιδώσει ψήφισμα στο Υπουργείο Οικονομικών και στη Βουλή.Στο συλλαλητήριο των αγροτών συμμετέχουν μεταξύ άλλων η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών, η προσυγκέντρωση των οποίων έγινε στις 09.00 το πρωί στην πλατεία Βάθη έξω από το κτήριο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μαντέψτε ποιος θα υπογράψει το «ξεπούλημα» των αεροδρομίων…

Με ΦΕΚ εξουσιοδοτούνται από τον Τσίπρα και το Υπουργικό Συμβούλιο 3 υπουργοί για την υπογραφή των Συμβάσεων παραχώρησης αεροδρομίων… ο ένας είναι ο Τσακαλώτος, ο άλλος ο Σπιρντζής κι ο τρίτος και καλύτερος είναι…ο Πάνος Καμμένος! 


 Screenshot_9

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κάτι πρέπει να γίνει και πρέπει να γίνει γρήγορα…

Η »κυβέρνηση» της αριστερής κυβίσθησης,γαντζωμένη στις καρέκλες της δοτής από τους δανειστές εξουσίας  προσπαθεί να περάσει τις εντολές των δανειστών,σε βάρος του πολύπαθου Ελληνικού λαού, με προπαγανδιστικές πιρουέτες,κοινωνικό εμπαιγμό και οικονομική τρομοκρατία.

Η »αντιπολίτευση», στο σύνολό της, είναι πλήρως απαξιωμένη και ανίκανη να εκπροσωπήσει την ελπίδα.

Η χώρα χρειάζεται επειγόντως αλλαγές.

Η χώρα χρειάζεται επειγόντως σιγουριά και δημοκρατία.

Είμαστε ένα ακυβέρνητο καράβι που το καταδιώκουν παντός είδους ,ντόπιοι ελληνόφωνοι εθνομηδενιστές και ξένοι,πειρατές…ντόπιοι και ξένοι κλέφτες του κοινού ποινικού δικαίου.
 
Κάτι πρέπει να γίνει και πρέπει να γίνει γρήγορα…

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λαμόγια όλου του κόσμου η Ελλάδα είναι ο τόπος σας. - Καθαρή την έβγαλε και ο Γιάννος.

Με ποινή φυλάκισης 4 ετών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως, που επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου, για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του οικονομικού έτους 2009, που αφορά ποσό 1,3 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο εντοπίστηκε από την “λίστα Λαγκάρντ” την έβγαλαν καθαρή και θα απολαμβάνουν τα κλεμμένα ο Γιάννος και η γυναίκα του.

Η απόφαση δείχνει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα είναι ο ιδανικός τόπος για κλοπή δημόσιας περιουσίας.
Τώρα μάλιστα που ο Τσίπρας νομιμοποιεί και με την σφραγίδα της αριστεράς την κλοπή, η Ελλάδα θα μπει στο ρεκόρ γκίνες ως ο παράδεισος της πολιτικής λαμογιάς.

Οι συνήγοροι ζήτησαν και επιπλέον ελάφρυνση της ποινής λόγω "εντίμου προτέρου βίου", χαρακτηρίζοντας ως πρότερο έντιμο βίο την περίοδο που ο Γιάννος έκλ
Με την απόφαση του το δικαστήριο, που δεν μετέβαλε την πρωτόδικη ποινή που είχε επιβληθεί στους δύο κατηγορούμενους, επέβαλε επίσης χρηματική ποινή ύψους 10 χιλιάδων ευρώ στον καθένα, μειώνοντας την πρωτόδικη ποινή που είχε προσδιοριστεί στις 100 χιλιάδες για καθέναν εκ των δύο συζύγων.
Παράλληλα επιδίκασε σε καθέναν σύζυγο το ποσό των 20 χιλιάδων ευρώ, από 50 χιλιάδες που είχαν κριθεί σε πρώτο βαθμό, ως ικανοποίηση του Δημοσίου για ηθική βλάβη που υπέστη. Αρνήθηκαν επίσης οι εφέτες να δώσουν αναστολή στην έκτιση και έτσι οι δύο σύζυγοι θα πρέπει να εξαγοράσουν την ποινή τους για να παραμείνουν ελεύθεροι.
Κατά την κρίση του δικαστηρίου, ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του “με πρόθεση” απέκρυψαν από τη δήλωση “πόθεν έσχες” ποσό 1,3 εκατομμυρίων ευρώ που είχε η κ. Σταυρούλα Κουράκου στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία, λογαριασμός που εντοπίστηκε από τα αρχεία της “λίστας Λαγκάρντ”.
Κατά την εκφώνηση της απόφασης ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέγνωσε συνοπτικά το σκεπτικό της απόφασης και αναφέρθηκε εκτενώς στην πορεία του επίμαχου ποσού των 1.311.000 ευρώ, από όταν ανοίχθηκε το 2000 ο τραπεζικός λογαριασμός στην ελβετική τράπεζα μέχρι και το 2010 που τα χρήματα αυτά επαναπατρίστηκαν, με τις ευνοϊκές περιστάσεις του νόμου Αλογοσκούφη, σε λογαριασμό των υιών της κ. Κουράκου από τον πρώτο της γάμο.
Το δικαστήριο θεώρησε, όπως και πρωτοδίκως, πως εκ μέρους των δύο συζύγων «υπήρξε μακρά και συντονισμένη προσπάθεια συγκάλυψης του επίμαχου ποσού», ενώ δεν έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του πρώην υπουργού πως δεν γνώριζε την ύπαρξη των χρημάτων.
Οι εφέτες, αποδεχόμενοι ανάλογη πρόταση του εισαγγελέα Έδρας Π. Πούλιου, που είχε ζητήσει την ενοχή του ζευγαριού, έκριναν πως «ο κατηγορούμενος γνώριζε την ύπαρξη των χρημάτων στην HSBC», γεγονός που αποδεικνύεται καθώς το «ποσό εξήχθη στην Ελβετία από τον κουμπάρο και στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού».
Με την απόφαση του το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα το αίτημα των συνηγόρων του ζεύγους για αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και κατά πλειοψηφία αυτό του πρότερου εντίμου βίου.
Να σημειωθεί πως σε βάρος του πρώην υπουργού και της συζύγου του εκκρεμεί δικογραφία για κακουργηματικού βαθμού κατηγορία, που αφορά τη μη δήλωση του ίδιου ποσού το έτος 2010, οπότε και το αδίκημα από πλημμέλημα μετατράπηκε σε κακούργημα.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!