EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015

Στον στόλο του ΕΚΑΒ 51 καινούργια ασθενοφόρα

Το ΕΚΑΒ ανανεώνει το στόλο των ασθενοφόρων του σε 4 περιφέρειες της χώρας με 51 νέα ασθενοφόρα.

Υπεγράφησαν την Τρίτη μεταξύ του ΕΚΑΒ και της εταιρείας Μercedes Benz Ελλάς Α.Ε., οι συμβάσεις για την προμήθεια των ασθενοφόρων. Η προμήθεια αφορά τις Περιφέρειες Κρήτης (25 οχήματα), Δυτικής Μακεδονίας (14 οχήματα), Β. Αιγαίου (2 οχήματα) και Πελοποννήσου (10 οχήματα).Το συνολικό κόστος της προμήθειας ανέρχεται στα 3.051.814,50 ευρώ.

Με την υπογραφή των συμβάσεων αυτών, ολοκληρώνεται μέρος της προμήθειας του διαγωνισμού για τις ανάγκες της Κεντρικής Υπηρεσίας και των Παραρτημάτων του ΕΚΑΒ, στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013. Ο διαγωνισμός αφορούσε στην προμήθεια 167 Ασθενοφόρων Οχημάτων και 19 Κινητών Μονάδων, αρχικού προϋπολογισμού 13.590.000,00 ευρώ για τις 13 Περιφέρειες.

Σημειώνεται ότι στις 15-12-2015, υπεγράφησαν αντίστοιχες συμβάσεις για την προμήθεια 39 ασθενοφόρων οχημάτων για τέσσερις ακόμη Περιφέρειες. Πιο συγκεκριμένα αφορούσαν τις Περιφέρειες, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (14 οχήματα), Ν. Αιγαίου (8 οχήματα), Ηπείρου (11 οχήματα) και Ιονίων Νήσων (6 οχήματα) με συνολικό κόστος 2.333.740,50 ευρώ.

Μέχρι σήμερα έχει συμβασιοποιηθεί, η προμήθεια 90 ασθενοφόρων, συνολικού κόστους 5.385.555 ευρώ. Σε ότι αφορά την προμήθεια των επιπλέον 96 οχημάτων και κινητών μονάδων για τις λοιπές πέντε Περιφέρειες, δηλ. Αττικής (30 οχήματα και 15 Κινητές Μονάδες), Κεντρικής Μακεδονίας (9 οχήματα και 4 Κινητές Μονάδες), Θεσσαλίας (13 οχήματα), Στερεάς Ελλάδας (10 οχήματα) και Δυτικής Ελλάδας (15 οχήματα) γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες και διοικητικές πράξεις προκειμένου να εξασφαλιστεί πλήρως η ένταξη της προμήθειας στα πλαίσια των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020 με επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού με τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές και συμφερότερους οικονομικούς όρους.##Μ. Κεφ.
Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλλαγές στα δρομολόγια τρένων τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Αναστέλλεται η κυκλοφορία ορισμένων τοπικών δρομολογίων του δικτύου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των προαστιακών γραμμών, παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Επίσης, λόγω της προβλεπόμενης μειωμένης επιβατικής κίνησης που σημειώνεται τις ήμερες αυτές των εορτών, αναστέλλονται και δύο νυχτερινά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να καλεί στον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr.Πηγή

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δείτε πού και πώς ξοδεύει η ΕΕ τα λεφτά μας

Έναν νέο ιστότοπο δημιούργησε η ΕΕ, όπου ο κάθε Ευρωπαίος πολίτης μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες για τις επενδύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω περίπου 500 προγραμμάτων της που περιλαμβάνονται στα 6 μεγάλα ταμεία.

Η πληροφόρηση αυτή εκτός από την ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας στην Ένωση, έβγαλε και αρκετά «λαβράκια» για το που πάνε τα λεφτά.

Κάποια από αυτά παρουσίασε το γνωστό Politico.
Αν θέλετε να επισκεφθείτε τον διαδικτυακό κόμβο, πατήστε εδώ

1) Μεγάλη κερδισμένη η ΠολωνίαΠάντα θα αναρωτιόσασταν ποια είναι η χώρα που λαμβάνει τα πιο πολλά ευρωπαϊκά κονδύλια. Για την περίοδο 2014-2020, νικήτρια των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων ανακηρύσσεται η Πολωνία, με κοντά 86 δις ευρώ να έχουν «κλειδώσει» για την χώρα, πολύ παραπάνω από τα περίπου 43 που λαμβάνει η δεύτερη στην κατάταξη, Ιταλία.

2) Περισσότερο ωφελημένη κατά κεφαλήν, η Λιθουανία
Παρ όλη την πρώτη θέση της Πολωνίας στο συνολικό ποσό που θα λάβει από τον νέο 7ετη προϋπολογισμό της Ένωσης, η χώρα που λαμβάνει τα περισσότερα κατά κεφαλήν είναι η Λιθουανία, με 2.837 ευρώ ανά άτομο σε σχέση με τα 2.232 ευρώ για την Πολωνία.

3) Η Γερμανία έχει επίσης να «λαμβάνειν»
Αν και όλοι πια θεωρούν ότι η Γερμανία είναι η οικονομική δύναμη που χρηματοδοτεί την Ένωση, η πραγματικότητα είναι ότι αυτά που δίνει η Γερμανία με το ένα χέρι στον ευρωπαϊκό κορβανά, τα παίρνει με το άλλο. Μέσω των περιφερειακών χρηματοδοτήσεων, θα λάβει για τις φτωχότερες περιοχές της περίπου 28 δις την περίοδο 2014-2020.

4) Μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Ένας από τους κυριότερους ευρωπαϊκούς χρηματοδοτικούς στόχους είναι η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της ηπείρου για να καταστούν διεθνώς ανταγωνιστικές. Για την περίοδο 2014-2020 έχουν δεσμευθεί πάνω από 63 δις για την ενίσχυση μεγάλου μέρους των 27 εκατομμυρίων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις χώρες-μέλη της ΕΕ.

5) Κλιματική Αλλαγή και Περιβάλλον
Αν και οι περισσότεροι βρήκαν τις δεσμεύσεις του Παρισιού για το κλίμα κάπως αόριστες και χωρίς να υποστηρίζονται από τα απαραίτητα κεφάλαια, η Ένωση φαίνεται να έχει ήδη υπολογίσει και δεσμεύσει την δική της συμμετοχή στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Μέσω δυο διαφορετικών προγραμμάτων, «Μετάβαση σε οικονομία χαμηλού άνθρακα» και «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή», η ΕΕ έχει ήδη προϋπολογίσει περίπου 65 δις για το εγχείρημα αυτό. Κι αν νομίζεται ότι δεν είναι αρκετά, οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν ακόμη 60 δις διαθέσιμα να ξοδέψουν την εν λόγω περίοδο για περιβαλλοντικούς σκοπούς.

6) Νέος αγρότης, μόνος, ψάχνει…
Είναι πια προφανές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να επενδύσει στους νέους και στην αγροτική ανάπτυξη. Με μόλις το 14% των αγροτών να είναι ηλικίας κάτω των 40, η Ένωση έχει εξασφαλίσει κονδύλια για να ενισχύσει περίπου 175.000 νέους αγρότες.

7) Ο στόχος είναι η επίτευξη του στόχου
Σε κάθε κωδικό από τον νέο προϋπολογισμό της Ένωσης, η λέξη «επίτευγμα» είναι παρούσα. Τώρα το κατά πόσο στο τέλος της περιόδου αυτής θα μπορούν να παρουσιαστούν απτά αποτελέσματα των επενδύσεων που πραγματοποίησε η ΕΕ, αυτό μένει να το δούμε στην πράξη. Πάντως είναι θετικό ότι πια οι στόχοι είναι μετρήσιμοι και άρα συγκρίσιμοι με τα τελικά αποτελέσματα.

8) Οι ανοικτοί δημόσιοι χώροι
Ότι και να εννοούν τελικά οι Ευρωπαίοι με τον όρο «ανανέωση των ανοικτών χώρων», στην οποία μάλιστα η Ελλάδα καταλαμβάνει μετά την Γερμανία την δεύτερη θέση ως αποδέκτης της επένδυσης, το σίγουρο είναι ότι η Ένωση φιλοδοξεί να αναμορφώσει και ανακαινίσει του δημόσιους αστικούς χώρους μέσα στα επόμενα 7 χρόνια. Συνολικός στόχος τα 17 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα.

9) Βιολογική γεωργία
Δεν θα μπορούσε η ΕΕ να μην ακολουθήσει την παγκόσμια τάση που ενισχύει την βιολογική καλλιέργεια και τα οργανικά προϊόντα. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό η Ένωση θα ενισχύσει περίπου 10 εκατομμύρια εκτάρια, έκταση δυο φορές όσο η Ελβετία, με βιολογικά αγροτικά προϊόντα.


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μεταγραφή Βόμβα! Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στην ΑΕ Σπάρτης;

Ένα ελαφρώς… τρελό σενάριο έχει διαρρεύσει εδώ και λίγες ώρες στα στέκια της Γ” Εθνικής, σύμφωνα με το οποίο ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είναι κοντά στο να φορέσει τη φανέλα της ΑΕ Σπάρτης!

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, o 34χρονος Έλληνας ποδοσφαιριστής έχει δεχθεί δελεαστική πρόταση από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, για συμβόλαιο 6 μηνών, ώστε να βοηθήσει την ομάδα της Λακωνίας να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στον 3ο όμιλο της Γ” Εθνικής και να ανέβει στη Β” Εθνική.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ζήτησε λίγες ημέρες διορία για να απαντήσει, παρότι το προηγούμενο διάστημα ήταν κοντά στο να ανακοινώσει το τέλος της καριέρας του.

Η είδηση ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε απο τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ούτε και απο τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Την Τετάρτη η καταβολή Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος σε 16.885 δικαιούχους

Την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των 16.885 δικαιούχων του προγράμματος «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα» το ποσό των 4.697.469,88.

Την Τρίτη ενεργοποιήθηκε για έκτη φορά η Κάρτα Αλληλεγγύης για 145.330 δικαιούχους. Επίσης έγινε η τέταρτη καταβολή του Επιδόματος Ενοικίου στους δικαιούχους του προγράμματος της Ανθρωπιστικής Κρίσης των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί (σε 19.443 λογαριασμούς των ιδιοκτητών ακινήτων).Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Θύελλα» κατά του Βερολίνου για την πολιτική λιτότητας ξεσηκώνεται στην Ευρώπη – Μπορεί να σωθεί η Ελλάδα;

ΤΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΙΣΠΑΝΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ Μ.ΡΕΝΤΣΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Σε ανοιχτή σύγκρουση με το Βερολίνο για την πολιτική λιτότητας που επιχειρεί να επιβάλλει, βρίσκονται πλέον πολλές χώρες της Ευρώπης. Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών σε Ισπανία και Πορτογαλία, οι περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία και βεβαίως οι τακτικές πλέον επιθέσεις του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Βεβαίως, κατά της πολιτικής λιτότητας είναι και η Ελλάδα που έχει “ματώσει” από τα μνημόνια, αλλά και η Κύπρος.
Ο άνεμος αυτός που φυσάει δείχνει να φέρνει αλλαγές στην Ευρώπη, αλλά το ζητούμενο είναι πότε αυτές θα γίνουν. Στην Ελλάδα η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν θα μπορέσει να σταθεί για πολύ ακόμη δεδομένης της ισχνής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που διαθέτει και των σκληρών μέτρων που έχει ακόμη να περάσει. Μία απόφαση για το χρέος ίσως να της έδινε ανάσες, αλλά η Γερμανία με τους δορυφόρους της ανθίσταται.
Αυτό έδειξε η αναβολή του παράλληλου προγράμματος στην οποία υποχρεώθηκε άρον άρον η κυβέρνηση υπό την απειλή των δανειστών πώς δεν θα καταβάλει τη δόση του 1 δισ. ευρώ, για την οποία ψηφίστηκαν ένα σωρό προαπαιτούμενα μέτρα. Αυτό έδειξε και η σκληρή επίθεση του πολύ κ. Σόιμπλε όταν ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για μη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Πολλοί όμως στην Ευρώπη λένε πώς η πολιτική που επιβάλει εδώ και χρόνια το Βερολίνο δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι λαοί έχουν εξαντληθεί, οι κοινωνίες συνθλίβονται και απειλείται η σταθερότητα και όχι μόνο η οικονομική πλέον.
Το παράδειγμα της Ισπανίας είναι ενδεικτικό. Ο Μαριάννο Ραχόι, ο φανατικός υποστηρικτής της κυρίας Μέρκελ υπέστη ένα σοκ την Κυριακή βλέποντας τα ποσοστά του κόμματος του να καταποντίζονται. Ήταν αυτός που πίστεψε, όπως και Αντώνης Σαμαράς πώς εφαρμόζοντας την πολιτική λιτότητας θα τον ανταμείψει το Βερολίνο. Αμ δε. Οι Ισπανοί καταδίκασαν αυτή την πολιτική και πλέον είναι αδύνατο για τον κ. Ραχόι, αν και κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση, να σχηματίσει κυβέρνηση.
Οι σοσιαλιστικές επισημαίνουν πώς δεν πρόκειται να στηρίξουν το Λαϊκό Κόμμα, ενώ οι τρίτοι Podemos ανεβάζουν τους τόνους και δηλώνουν πώς “προτεραιότητα μας είναι η προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας της Ισπανίας”.
«Το μήνυμά μας προς την Ευρώπη είναι σαφές. Η εθνική κυριαρχία είναι η προτεραιότητα για εμάς σε ότι αφορά την οργάνωση του πολιτικού συστήματος. Η Ισπανία δεν είναι ποτέ πια στην περιφέρεια της Γερμανίας«, είπε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας και συμπλήρωσε πώς “θα εργαστούμε για να ανακτήσει την έννοια της η φράση εθνική κυριαρχία στη χώρα μας”.
Μας θυμίζει κάτι αυτό; Βεβαίως την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας με τα τρία μνημόνιο και τη συνέχιση του εγκλήματος με το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων που πάει να δημιουργηθεί. Πολλοί το ονομάζουν και Κατοχικό Ταμείο.
Και δεν είναι μόνο οι εκλογές στην Ισπανία. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, που υπερασπίστηκε μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ τον Αλέξη Τσίπρα στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές εξαπέλυσε νέα επίθεση με στόχο τη Γερμανία.
Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε εάν η Ευρώπη θα συνειδητοποιήσει τώρα ότι η κοντόφθαλμη πολιτική της οικονομικής αυστηρότητας και της λιτότητας δεν οδηγεί πουθενά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ρέντσι με αφορμή και την πτώση κατά 10 σχεδόν μονάδες των ποσοστών του ισπανικού Λαϊκού Κόμματος.
«Όπως ήδη συνέβη στην Ελλάδα και την Πορτογαλία, οι κυβερνήσεις που εφαρμόζουν σκληρά μέτρα λιτότητας… είναι καταδικασμένες να χάνουν την πλειοψηφία τους», ανέφερε ο Ρέντσι σε ένα email που έστειλε στους υποστηρικτές του κόμματος του. «Αυτές οι πολιτικές δεν βοηθούν του πολίτες της Ευρώπης και τιμωρούν εκείνους που τις ακολουθούν«, πρόσθεσε.
«Δεν μάχομαι κατά της Ευρώπης, όπως κάποιοι έγραψαν. Παλεύω για την Ευρώπη, αλλά μια κοινωνική Ευρώπη που υποστηρίζει τον πολιτισμό, την καινοτομία και την εργασία. Όχι μια Ευρώπη μόνο των αριθμών, των παραμέτρων και των δεσμεύσεων» κατέληξε ο Ιταλός πρωθυπουργός.
Οι παρεμβάσεις του το τελευταίο διάστημα κατά της Γερμανίας, με αφορμή τόσο την οικονομική πολιτική όσο και την πολιτική αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματός είναι “φαρμακερές” και βεβαίως με μεγάλη σημασία, καθώς η Ιταλία είναι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και το χρέος της είναι τεράστιο.
Άλλα δύο παραδείγματα είναι η αύξηση των ποσοστών της δεξιάς υπό την Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία, που καταδικάζει την πολιτική λιτότητας και την πολιτική στο πρόβλημα της μετανάστευσης και βεβαίως η καταδίκη του πραξικοπήματος που επιχείρησαν οι Βρυξέλλες στην Πορτογαλία. Οι πολίτες έστειλαν στην αντιπολίτευση την κυβέρνηση Κοέλιο στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στους δανειστές: “Δεν πάει άλλο”.
Και στο σημείο αυτό να σημειωθεί πώς οι δανειστές, σύσσωμοι, ανέφεραν ως παράδειγμα την Πορτογαλία και ζητούσαν από την Ελλάδα να σκύψει και άλλο το κεφάλι. Το έκανε και η κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά τώρα διαπιστώνει πώς δεν θα έχει και αυτή ευτυχές τέλος, όπως δεν είχε αυτή των Σαμαρά-Βενιζέλου, αν συνεχίσει να εφαρμόζει μνημόνια.
Ο κ. Τσίπρας σαφώς και περιμένει να φυσήξει ο “αντιγερμανικός” άνεμος στην Ευρώπη για να αλλάξει η πολιτική που εφαρμόζεται, αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα προφτάσει να σώσει το… καραβάνι από τα “σκυλιά” των δανειστών που απειλούν να κατασπαράξουν ότι έχει μείνει στην ιδιοκτησία των Ελλήνων και του ελληνικού Δημοσίου.
pronews.grΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το «ύποπτο» σχέδιο του Σόρος για τους μετανάστες και πως επηρεάζει την Ελλάδα!

Ο Αμερικανός μεγαλοεπιχειρηματίας και χρηματιστής Τζορτζ Σόρος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση της ροής των προσφύγων στην Ευρώπη, ενθαρρύνοντας τους αιτούντες άσυλο να ταξιδέψουν στην Ευρώπη και προτρέποντας τους Ευρωπαίους ηγέτες να τους αποδεχθούν.
Ο Τζορτζ Σόρος, ο πασίγνωστος επενδυτής, ρίχνει την ευθύνη για την προσφυγική ροή, στον τυχοδιωκτισμό της Αμερικής στη Μέση Ανατολή λέει ο Γερμανός ερευνητής, ιστορικός και στρατηγικός σύμβουλος F. William Engdahl. «Από τον John D. Rockefeller που τον συμβούλευαν να προστατεύει την περιουσία του από τη φορολογία, με τη δημιουργία φιλανθρωπικού ιδρύματος που δεν θα φορολογείτε, όλοι οι αμερικανοί ολιγάρχες προσπαθούν να συγκαλύψουν τις βρώμικες πράξεις τους κάτω από το μανδύα της «φιλανθρωπίας» για την ανθρωπότητα», γράφει ο Engdahl σε άρθρο του στη New Eastern Outlook.
Έτσι και ο Σόρος, «ένας εξέχων υποστηρικτής των δημοκρατικών ιδεωδών και των αιτιών του παγκοσμίου γίγνεσθαι» δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα σημειώνει ο Engdahl.
Σύμφωνα με την ψεύτικη πρόφαση της «προώθησης της δημοκρατίας» ο μεγιστάνας έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο ιδρυμάτων που υποκίνησε μια σειρά «χρωματιστών επαναστάσεων» στην Ανατολική Ευρώπη και τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, σύμφωνα με τον ιστορικό και όπως μεταδίδει το sputniknews.com.

«Τώρα τα μάτια τους στην προώθηση της προπαγάνδας που εξυπηρετούν την ατζέντα της ΗΠΑ και της Βρετανίας με τον πόλεμο και την αποσταθεροποίηση της Συρίας, όπως έκαναν στη Λιβύη πριν από τρία χρόνια, δημιουργώντας τη σημερινή κρίση των προσφύγων στην ΕΕ», τονίζει Engdahl.
Επιπλέον, ο Σόρος προτείνει κυνικά τους Ευρωπαίους ηγέτες να ξαναχτίσουν από την αρχή όλο το σύστημα του προσφυγικού ασύλου.
«Η ΕΕ θα πρέπει να παρέχει 15.000€ ανά αιτούντα άσυλο σ τα δύο πρώτα χρόνια για να βοηθήσει τη στέγαση, την υγειονομική περίθαλψη, και το κόστος της εκπαίδευσης και επίσης να κάνει αυτό το πρόγραμμα πιο ελκυστικό για τα κράτη μέλη ώστε να μπορεί να αυξήσει τα κεφάλαια.

Αυτό μπορεί να γίνει με έκδοση μακροπρόθεσμων ομολόγων και να χρησιμοποιηθούν με ανεκμετάλλευτες δυνατότητες δανεισμού ΑΑΑ από τα κράτη», έγραψε ο μεγιστάνας σε άρθρο του το Σεπτέμβριο στο Project Syndicate.
Ο Σόρος αγνοεί, ηθελημένα, παντελώς το γεγονός ότι πολλές ευρωπαϊκές δυνάμεις παλεύουν με τις δικές τους οικονομικές κρίσεις.
«Ο Σόρος είναι γενναιόδωρος με τα χρήματα των άλλων», τόνισε ο Engdahl. Έτσι τώρα έχει νέες ιδέες για το πώς θα ξοδέψουν χρήματα των Ευρωπαίων πολιτών: «καλεί την ΕΕ να αυξήσουν την χρηματοδότηση για την «πρώτη γραμμή των μεταναστευτικών χωρών (Τουρκία, Λίβανος, Ιορδανία) σε 8-10 δισεκατομμύρια € ετησίως τουλάχιστον.ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Παπαδόπουλος Θεόφιλος
δάσκαλος
Ολοένα και περισσότερο τον τελευταίο καιρό γίνεται κατανοητή η επίθεση που δέχεται, ιδιαίτερα, η παγκόσμια Ορθόδοξη πιστή εν Χριστώ κοινότητα.ΘΥΣΙΕΣ Οι εχθροί της Πίστης μα και της Πατρίδας μας έχουν σπείρει εδώ και χρόνια τους σπόρους της ανομίας τους, δημιουργώντας ψεύτικα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά ιδεολογικά κινήματα και θεωρίες, με απώτερο στόχο την ισοπέδωση κάθε αξίας και ορθής σκέψης, και τώρα πλέον είναι έτοιμοι να δρέψουν τους καρπούς των προσπαθειών τους.
Ειδικά για το Έθνος μας, η επίθεση που δέχεται αποτελεί αδιάσειστη απόδειξη ότι είναι το ισχυρότερο και τελευταίο ίσως προπύργιο στην προσπάθεια υποδούλωσης της ανθρωπότητας και ολοκληρωτικής καταπάτησης κάθε ανθρώπινου δικαιώματος και ελευθερίας.
Επιπλέον, είναι γεγονός ότι κατά καιρούς έχουν δημιουργηθεί κινήματα (πολιτικά κόμματα, οργανώσεις, σύλλογοι) και έχουν εμφανιστεί άνθρωποι που, φαινομενικά τουλάχιστον, δηλώνουν ότι έχουν κατανοήσει τα σχέδια των “ισχυρών” και προτείνουν διάφορους τρόπους αντίδρασης στα άνομα αυτά σχέδια, άλλοτε με πειστικό τρόπο και άλλοτε όχι.
Κάθε κίνημα όμως το οποίο δεν στηρίζεται στις υγιείς αξίες της Ορθοδοξίας είναι καταδικασμένο να αποτύχει, καθώς είναι δημιούργημα του ανθρώπου. Αντίθετα, ο Κύριός μας μάς έχει παραδώσει μέσω του Θείου Λόγου Του όλες τις αρχές και κανόνες που θα έπρεπε να διέπουν κάθε πτυχή της ζωής μας, με επιπλέον την “υπόσχεση” ότι θα συμπαρίσταται αρωγός σε κάθε προσπάθεια όλων όσων τηρούν το θέλημά του.
Όλο και πιο συχνά εκφράζονται απόψεις Ελλήνων που παραπέμπουν στην έκκληση για άμεση ενεργοποίηση κάθε μηχανισμού που θα μπορούσε να συμβάλει στην έξοδο από τα διάφορα προβλήματα που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία. Όλο και πιο συχνά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δημοσιεύματα που καλούν σε “εξέγερση”, μας μιλούν για αξίες και ιδανικά που έχουν ξεχαστεί από την καθημερινότητά μας, βροντοφωνάζουν τα προβλήματα της ελληνικής εκπαίδευσης (της πάλαι ποτέ παιδείας μας), καλούν σε αφύπνιση το Γένος, τον μέσο Έλληνα πολίτη. Όλοι συγκλίνουν στην άποψη ότι επιβάλλεται η άμεση εγρήγορση και ενεργοποίηση του Ελληνισμού για την σωτηρία της Πίστης και της Πατρίδος μας.
Επιτακτική ανάγκη είναι η ένωση όλων των πραγματικών Ορθοδόξων Ελλήνων, στηριζόμενοι στην αιώνια αλήθεια της Αγίας Γραφής, την οποία ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός μας πρόσφερε με την αγάπη Του, για τη δημιουργία ενός κινήματος Ορθοδόξων, για την προστασία αφενός της ελευθερίας των Ελλήνων, και αφετέρου της Ορθόδοξης Πίστης μας που δέχεται τόσα σκληρά χτυπήματα. Το αιώνιο σύνθημα “υπέρ Πίστεως και Πατρίδος” είναι καιρός να ξαναγίνει μέρος της ζωής μας και της σκέψης μας και ο φάρος που θα μας οδηγήσει στη νίκη, στη μάχη εναντίον των σκοτεινών δυνάμεων που επιθυμούν την ολοκληρωτική ταπείνωσή μας, με την βοήθεια του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και της Μητρός του Υπεραγίας Θεοτόκου.
Είναι απολύτως αναγκαία η έναρξη μιας συζήτησης για την οργάνωση ενός κινήματος με στόχο αφενός τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την προστασία των Ελλήνων πολιτών, του θεσμού της οικογένειας, της Εκκλησίας και γενικότερα την προστασία της ζωής και αξιοπρέπειας κάθε ελεύθερου πολίτη, και αφετέρου την εμπλοκή με κάθε νόμιμο μέσο στην άσκηση της πολιτικής δραστηριότητας στη χώρα μας. Πρέπει να γίνει κατανοητό το γεγονός ότι κάθε προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες με μέσα ανούσιων επαναστατικών κινήσεων και τραμπουκισμού, δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα περισσότερο από τη μείωση της οποιαδήποτε υγιούς αξίας και σκέψης που πιθανόν να διέπει την όποια πρωτοβουλία, ενώ η απαθέστατη στάση όλων μας απέναντι στις δυσκολίες που μας επιβάλλουν, προσφέρει μόνο περισσότερη άνεση στους εχθρούς μας να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο.
Χρέος μας είναι να αντισταθούμε σθεναρά και με κάθε νόμιμο μέσο. Το σύνταγμα της Πατρίδος μας το επιβάλλει, η ηθική των Ελλήνων το επιβάλλει, η Πίστη μας στον Τριαδικό Θεό το επιβάλλει.ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δείτε πώς θα πληρωθείτε αν δουλέψετε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων, η ΓΣΕΕ ενημερώνει τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Αμοιβή ημερών υποχρεωτικής αργίας:

– Για τις επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν
Στις επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν καταβάλλεται χωρίς κάποια προσαύξηση το σύνηθες ημερομίσθιο σε όσους αμείβονται με ημερομίσθιο, ενώ σε όσους αμείβονται με μισθό καταβάλλεται ο μηνιαίος μισθός τους.

– Για τις επιχειρήσεις που νόμιμα λειτουργούν

Οι εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν σε ημέρα υποχρεωτικής αργίας δικαιούνται:

1) αν αμείβονται με ημερομίσθιο, το σύνηθες καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους και προσαύξηση 75% που θα υπολογισθεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν.

2) στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι αμείβονται με μηνιαίο μισθό:

α) αν πρόκειται για επιχειρήσεις που αργούν κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας και εκτάκτως θα λειτουργήσουν την 25η Δεκεμβρίου, οφείλεται το 1/25 του συνήθως καταβαλλομένου μισθού τους και επιπλέον προσαύξηση 75% επί του νόμιμου ημερομισθίου για όσες ώρες απασχοληθούν

β) αν πρόκειται για επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές και τις λοιπές απ” το νόμο αργίες, οφείλεται μόνον προσαύξηση 75%, που υπολογίζεται στο 1/25 του νομίμου ημερομισθίου τους για όσες ώρες απασχοληθούν.

Ημέρες αργίας λόγω εορτών

Η 25η Δεκεμβρίου, ημέρα των Χριστουγέννων, προβλέπεται ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας από το νόμο.

Η 26η Δεκεμβρίου, η 1η Ιανουαρίου και η 6η Ιανουαρίου (Θεοφάνια) δεν ανήκουν στις υποχρεωτικές αργίες από το νόμο, ωστόσο χορηγούνται είτε βάσει ειδικών ρυθμίσεων σε ΣΣΕ, Κανονισμούς εργασίας κλπ, είτε κατ’έθιμο, είτε οικειοθελώς από τον εργοδότη.

Σε ημέρα υποχρεωτικής αργίας απαγορεύεται η απασχόληση των εργαζομένων και η λειτουργία των επιχειρήσεων, εκτός από εκείνες που νόμιμα λειτουργούν κατά τις Κυριακές και τις γιορτές.
Επίσης δεν είναι νόμιμος ο συμψηφισμός ημέρας οφειλόμενης ανάπαυσης (ρεπό), με την ημέρα υποχρεωτικής εργασίας.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στέλεχος τράπεζας με καταθέσεις εκατομμυρίων πήρε δάνειο για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ

Τα δάνεια που έχουν χορηγήσει οι ελληνικές τράπεζες στα μέλη των διοικητικών τους συμβουλίων και σε συνδεδεμένα προς αυτά πρόσωπα θέτουν στο «μικροσκόπιό» τους το Υπουργείο Οικονομικών αλλά και ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (SSM).

Κορυφαίο είναι το παράδειγμα δανείου που έχει χορηγηθεί σε κορυφαίο στέλεχος τράπεζας για την αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ, τη στιγμή που το ίδιο εμφανίζεται να έχει βγάλει στο εξωτερικό περίπου 8 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, μέσω των εκπροσώπων του Δημοσίου στα δ.σ των τραπεζών, έχει ζητήσει να ενημερωθεί για τα δάνεια που έχουν λάβει τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών, τα μέλη της ανώτερης διοίκησης, καθώς και τους όρους χορήγησης (ύψος επιτοκίου, αξία εγγυήσεων κλπ).

Στο ίδιο μήκος κύματος έχει ήδη κινηθεί και ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός της ΕΚΤ (SSM) ο οποίος έχει αποστείλει απευθείας στις διοικήσεις των τραπεζών σχετικό ερωτηματολόγιο. Στόχος είναι να γίνει πλήρης χαρτογράφηση της «ευαίσθητης» αυτής κατηγορίας χορηγήσεων, καθώς για κάποια από τα δάνεια αυτά οι τράπεζες έχουν προχωρήσει στην αναδιάρθρωση τους προκειμένου να «διευκολύνουν» τους δανειολήπτες, δηλαδή τους ίδιους τους τραπεζίτες, για την αποπληρωμή τους.
δάνεια είχαν χορηγηθεί σε τραπεζίτες και συνδεδεμένα πρόσωπα για αγορές ακινήτων, οικοπέδων αλλά και σκαφών
Τα συγκεκριμένα δάνεια είχαν καταγραφεί και αξιολογηθεί από την Black Rock, η οποία είχε πραγματοποιήσει τον έλεγχο των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, Εθνική Πειραιώς Alpha Bank και Εurobank πριν από την πρώτη ανακεφαλαιοποίηση τους το 2013. Στη διάρκεια εκείνου του ελέγχου των σχετικών φακέλων, είχε προκύψει ότι τα δάνεια είχαν χορηγηθεί σε τραπεζίτες και συνδεδεμένα πρόσωπα για αγορές ακινήτων, οικοπέδων αλλά και σκαφών. Όμως, έκτοτε τα δεδομένα έχουν μεταβληθεί. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα δανείου που έχει χορηγηθεί σε κορυφαίο στέλεχος τράπεζας για την αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ, τη στιγμή που το ίδιο εμφανίζεται να έχει βγάλει στο εξωτερικό περίπου 8 εκατ. ευρώ. Το συνολικό ύψος των δανείων αυτών κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό στην ΤτΕ.

Η εξέταση των όρων με τους οποίους έχουν χορηγηθεί τα δάνεια αυτά αποτελεί το πρώτο βήμα για την βελτίωση τραπεζικής διακυβέρνησης (banking governance), η οποία αποτελεί μέτρο για το οποίο η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει στο νέο Πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με τους δανειστές το περασμένο καλοκαίρι. Μάλιστα προς την κατεύθυνση αυτή έχουν ασκηθεί ισχυρές πιέσεις κυρίως από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενόψει και της αξιολόγησης των διοικήσεων που προβλέπει ο νέος Νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το facebook θα κλείσει όσα προφίλ…

“Το Facebook είναι ενοχλητικό.” Πόσες φορές έχεις ακούσει να εκφράζεται αυτό το συναίσθημα; 

Μάλλον πολλές, καθώς όλο και περισσότεροι φαίνεται να εγκαταλείπουν το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης. 

Παρακάτω, θα διαβάσετε για ποιους λόγους το facebook μπορεί να κλείσει το λογαριασμό σας!

Αν ανεβάσετε φωτογραφία θηλασμού


Παραδοσιακή μάστιγα του facebook που δεν επιτρέπει το «γυμνό».

Αν παριστάνεις τον Ζούκερμπεργκ

Έχουν πέσει προφίλ ατόμων που είχαν το ίδιο όνομα με τον ιδρυτή του μέσου. Το facebook έχει αναγκαστεί να ζητήσει συγγνώμη για διάφορες τέτοιες περιπτώσεις.

Αν έχεις το ίδιο όνομα με κάποιον διάσημο.

Γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει μόνο ένας.Πηγή Piraeus PressΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στην Ολομέλεια σήμερα το Σύμφωνο Συμβίωσης

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισέρχεται σήμερα προς ψήφιση το Σύμφωνο Συμβίωσης μετά την ψήφισή του, χθες, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Στο επίμαχο άρθρο 12, που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, ενώ δέχτηκε τη σφοδρή αντίδραση των ΑΝΕΛ, ο κ. Παρασκευόπουλος αποσαφήνισε πλήρως ότι «το Σύμφωνο Συμβίωσης δεν αφορά θέμα υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια», παρότι, όπως είπε, «οι φόβοι που εκφράστηκαν ήταν αβάσιμοι».

Ταυτόχρονα, δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι «γάμος ομοφύλων ούτε έμμεσα ούτε κρυφά δεν εισάγεται στο νομοσχέδιο».
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παραπέμπεται ο Γκίκας Χαρδούβελης για το «πόθεν έσχες» - Σιγά τα αυγά

Στην Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω αναμένεται να παραπεμφθεί ο Γκίκας Χαρδούβελης έπειτα από απόφαση της επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών έχει εντοπιστεί να μην έχει καταθέσει, ως όφειλε, δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης κατά τα έτη 2011 και 2012.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Περπάτησε ο Μίκαελ Σουμάχερ!»

Δύο χρόνια μετά το τραγικό ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ στις γαλλικές Άλπεις, τα νέα που έρχονται για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωταθλητή της Formula 1 είναι κάτι περισσότερο από αισιόδοξα!

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού «Bunte», ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής περπάτησε – με την βοήθεια των φυσιοθεραπευτών του – και σήκωσε το ένα του χέρι.

«Ο Μίκαελ είναι πολύ αδύνατος. Όμως κατάφερε να κάνει 1-2 βήματα ξανά», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Ωστόσο, τις παραπάνω πληροφορίες, διαψεύδει κατηγορηματικά η μάνατζερ τουΣουμάχερΣαμπίν Κέμ.

«Δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να διευκρινίσουμε ότι ο ισχυρισμός του δημοσιεύματος που αναφέρει πως ο Μίκαελ κινείται, δεν είναι αληθινός», δήλωσε.
Και συνέχισε: «Τέτοιες υποθέσεις είναι ανεύθυνες, καθώς αναλογιζόμενοι την σοβαρότητα της κατάστασής του, θα πρέπει να σεβαστούμε την σημασία της διακριτικότητας. Επίσης, κάτι τέτοιο αναπτύσσει ψευδείς ελπίδες».

Από την μεριά του, ωστόσο, το περιοδικό όχι μόνο δεν υποχωρεί, αλλά στηρίζει το δημοσίευμα, αναφέροντας πως όλα τα παραπάνω προκύπτουν από έγκυρη πηγή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έκτακτο: Πτώση αεροσκάφους στην Ινδία – Τουλάχιστον 10 οι νεκροί

Ένα μικρό αεροπλάνο, συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Νέου Δελχί, στην Ινδία, παρασύροντας στο θάνατο 10 ανθρώπους.
αεροπλάνο Beechcraft King Air των Συνοριακών Δυνάμεων Ασφαλείας της Ινδίας (BSF) «προσγειώθηκε» μετά από χτύπημα σε έναν τοίχο στην περιοχή Dwarka και ξέσπασε σε φλόγες.
Το αεροπλάνο μετέφερε τα μέλη της συνοριακής φύλαξης, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Τα τελευταία χρόνια η ασφάλεια της αεροπορίας της Ινδίας βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, παρά την ταχεία αύξηση του αριθμού των ιδιωτικών αεροπορικών εταιριών και τα αεροπορικά ταξίδια στη χώρα.
Η τελευταία μεγάλη σύγκρουση συνέβη στην πόλη Μανγκαλόρ τον Μάιο του 2010, όπου και σκοτώθηκαν τουλάχιστον 160 άνθρωποι.

Το δικινητήριο αεροπλάνο κατευθυνόταν προς το Ράντσι στην ανατολική πολιτεία της Τζαρκάντ από το διεθνές αεροδρόμιο του Δελχί, όταν και συνέβη το περιστατικό.
«Το δυστύχημα έγινε γύρω στις 9:50 τοπική ώρα Ινδίας, λίγο μετά από τη στιγμή που οι τεχνικοί έχασαν επαφή με τον πύργο ελέγχου», ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP η AK Sharma, επικεφαλής της Πυροσβεστικής του Δελχί.

Ο αρμόδιος Υπουργός, ανέφερε στο ινδικό πρακτορείο ειδήσεων ότι «Και οι δέκα άνθρωποι που είχαν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο είναι νεκροί».

Ο Suraj, ένας αυτόπτης μάρτυρας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το αεροπλάνο χτύπησε σε έναν τοίχο, έπιασε φωτιά και συνετρίβη σε ένα χωράφι έξω από το αεροδρόμιο.
«Υπήρχαν περίπου 10 άνθρωποι στην πτήση. Είδα δύο σώματα. Υπήρχαν κάποιοι εργάτες που εργάζονταν στο σημείο, όπου έπεσε το αεροπλάνο», ανέφερε.ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανοίγουν θέμα φορολόγησης της ναυτιλίας οι δανειστές

Προθεσμία δύο μηνών δίνει στην Ελλάδα η Κομισιόν σύμφωνα με το πρακτορείο Dow Jones Newswires προκειμένου να απαντήσει ποια πλοία είναι επιλέξιμα για την φορολόγησή τους με βάση το ισχύον πανευρωπαϊκό καθεστώς του φόρου χωρητικότητας. Οι κανόνες αυτοί που επιτρέπουν την φορολόγηση με βάση τη χωρητικότητα των πλοίων και όχι την κερδοφορία τους είναι γνωστοί πανευρωπαϊκά ως κατευθυντήριες γραμμές και στοχεύουν στην αποθάρρυνση των Ευρωπαίων πλοιοκτητών από την μεταφορά της έδρας τους εκτός ΕΕ.
Σύμφωνα με την Επιτροπή η Αθήνα εχει ερωτηθεί να απαντήσει εντός δυο μηνών για το πώς εφαρμόζει της κατευθυντήριες γραμμές αυτές και ειδικότερα εάν τις εφαρμόζει και σε άλλα ποία όπως ρυμουλκά, αλιευτικά και επαγγελματικά σκάφη αναψυχής. Για αυτές τις κατηγορίες η ΕΕ αξιώνει εξαίρεσή τους από το φόρο χωρητικότητας και υπαγωγή στο κανονικό φορολογικό καθεστώς φορολόγησης επί των κερδών. Επιπλέον σημειώνει πως οι κατευθυντήριες γραμμές δεν πρέπει να εφαρμόζονται και σε άλλες ναυτιλιακού ενδιαφέροντος οντότητες όπως μεσιτικές ασφαλειών, ναυλομεσιτικές αλλά και όλων όσων δεν ασκούν "γνήσια" ναυτιλιακή δραστηριότητα.
Σύμφωνα πάντα με το Dow Jones Newswires η προειδοποίηση της Κομισιόν ακολουθεί τις επίμονες πιέσεις των πιστωτών προς την Αθήνα σχετικά με την φορολογική μεταχείριση του κλάδου της ναυτιλίας. Η Ελλάδα έχει στην διάθεσή της δύο μήνες για να ενημερώσει τις Βρυξέλλες εάν αποδέχεται τις προτεινόμενες αλλαγές στο καθεστώς φορολόγησης της ναυτιλίας. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να συμμορφωθεί με τους προτεινόμενους κανόνες έως την 1η Ιανουαρίου του 2019.
Σε αντίθετη περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τις Βρυξέλλες, η Κομισιόν θα ξεκινήσει επίσημη έρευνα για ενδεχόμενες παράνομες επιδοτήσεις.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

"Κόκκινα" δάνεια 9,6 δισ. ευρώ βγάζει προς πώληση η ΤτΕ

Της Νένας Μαλλιάρα
Και στα δάνεια τραπεζών που έχουν τεθεί σε εκκαθάριση εδώ και χρόνια και που θεωρούνται "νεκρά", θα εφαρμοστεί η ενεργητική διαχείριση με τη συνδρομή των εξειδικευμένων funds. 

Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι η ενοποίηση των επιμέρους εκκαθαρίσεων των προβληματικών τραπεζών που τέθηκαν σε καθεστώς εξυγίανσης από την Τράπεζα της Ελλάδος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να αναδειχθεί ο πλειοδότης μεταξύ τριών ξένων οίκων, οι οποίοι έχουν υποβάλει ενδιαφέρον για την ενοποίηση των επιμέρους "bad banks" της ΤτΕ, προκειμένου στη συνέχεια να γίνει πολύ πιο "επιθετική" η διαχείριση του προβληματικού ενεργητικού τους. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα αφορά όχι τη νομική, αλλά τη λειτουργική ενοποίηση των επιμέρους εκκαθαρίσεων με στόχο τον καλύτερο συντονισμό και την επαγγελματική διαχείρισή τους.

Κατόπιν αυτού, άμεσα υπό ενιαία "ομπρέλα" διαχείρισης θα βρεθούν οι εκκαθαρίσεις 12 τραπεζών, με συνολικό ενεργητικό 9,6 δις. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, από αυτά τα προβληματικά δάνεια μέχρι στιγμής έχουν ανακτηθεί 700 εκατ. ευρώ, ποσό που θα μπορούσε τουλάχιστον να τριπλασιαστεί με μία επαγγελματική διαχείριση. Σημειώνεται ότι ήδη από το 2014 η BlackRock είχε εισηγηθεί στην ΤτΕ την ενοποίηση των επιμέρους εκκαθαρίσεων, όπως επίσης και τη θέσπιση χρονοδιαγραμμάτων και ποσοτικών στόχων, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να μεγιστοποιηθεί η ανάκτηση κεφαλαίων από τα προβληματικά στοιχεία ενεργητικού των "κακών" τραπεζών που τα προηγούμενα χρόνια απορροφήθηκαν από άλλες τράπεζες. 

Στις ειδικές εκκαθαρίσεις βρίσκεται το "κακό" κομμάτι της Αγροτικής Τράπεζας, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, της Proton Bank, της Probank, της First Business Bank, της Πανελλήνιας Τράπεζας,  καθώς και των συνεταιριστικών τραπεζών Αχαΐας, Δωδεκανήσου, Δυτικής Μακεδονίας, Εύβοιας, Λαμίας και Λέσβου - Λήμνου. Στον κατάλογο αυτό προστίθεται πλέον και η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου, της οποίας οι καταθέσεις θα μεταβιβαστούν στην Εθνική Τράπεζα. 

Μέσω ρυθμίσεων και ειδικών διευθετήσεων οι εκκαθαρίσεις είχαν στόχο να εισπράξουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών νοικοκυριών και επιχειρήσεων, καθώς και να ρευστοποιήσουν ακίνητα και άλλες συμμετοχές που περιλαμβάνονταν στα υπό εκκαθάριση στοιχεία ενεργητικού. Τις σχετικές εισπράξεις τις καταβάλλουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δηλαδή στην ουσία οι εισπράξεις αυτές αποτελούν έσοδο για το Δημόσιο.

Σημειώνεται ότι τα προηγούμενα χρόνια το ΤΧΣ έχει διαθέσει συνολικά κεφάλαια 14 δισ. ευρώ για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού των τραπεζών που τέθηκαν σε εκκαθάριση. Ωστόσο, το χαρτοφυλάκιο δανείων των τραπεζών που διαχειρίζονται οι εκκαθαριστές είναι σημαντικά χαμηλότερο των 14 δισ. ευρώ, καθώς σημαντικό μέρος του χρηματοδοτικού κενού (ειδικά στην Αγροτική και το Τ.Τ.) αφορούσε ζημίες από το PSI.


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε συναγερμό μέτοχοι και ομολογιούχοι της ΔΕΗ για τον ΑΔΜΗΕ

Του Χάρη Φλουδόπουλου
Σημάδια έντονης ανησυχίας εκπέμπουν τις τελευταίες ημέρες μικροί και μεγάλοι μέτοχοι μειοψηφίας της ΔΕΗ, μετά τις ανακοινώσεις που έγιναν από την κυβέρνηση για το σχέδιο "απαλλοτρίωσης” της 100% θυγατρικής εταιρείας των δικτύων ΑΔΜΗΕ. Μάλιστα η ανησυχία αυτή αποτυπώθηκε ανάγλυφα και στο ταμπλό του χρηματιστηρίου, με τη μετοχή της εταιρείας να χάνει έως και 24,5% σε 7 συνεδριάσεις, αν και σήμερα έκλεισε με κέρδη 3,81% μετά τις απώλειες 5,52% της Παρασκευής. 
Για να υπάρξει αυτή η σχετική σταθεροποίηση της μετοχής, χρειάστηκε να γίνουν πυροσβεστικές παρεμβάσεις τόσο από τον επικεφαλής της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκη, που διαβεβαίωσε ότι η διοίκηση θα στηρίξει την προσπάθεια του βασικού μετόχου για την υλοποίηση της συμφωνίας με τον πιο παοδοτικό τρόπο για την επιχείρηση και τους λοιπούς μετόχος, όσο και από τον αρμόδιο υπουργό που διαβεβαίωσε ότι η ΔΕΗ θα αποζημιωθεί πλήρως.
Το ερώτημα ωστόσο που συνεχίζει να προκαλεί ανασφάλεια στους μετόχους της ΔΕΗ είναι ο τρόπος και η μεθόδευση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τμήμα μετόχων της ΔΕΗ αλλά και το τμήμα σχέσεων με τις αγορές, δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες αρκετά ερωτήματα από επενδυτές, οι οποίοι ζητούσαν να πληροφορηθούν λεπτομέρειες για τη διαδικασία και τις επιπτώσεις της απόσχισης του ΑΔΜΗΕ. Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πάντως ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος της ΔΕΗ, το fund Silchester που κατέχει το 13,8% της εταιρείας κρατά κλειστά τα χαρτιά του χωρίς ακόμη να έχει ακόμη εκδηλώσει τις προθέσεις του. 
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα του ΑΔΜΗΕ ήταν μεταξύ των ζητημάτων που βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφερόντος των 8 fund managers με τους οποίους συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη ο Μ. Παναγιωτάκης, μεταξύ των οποίων και η Fidelity (που κάποτε είχε ποσοστό 5% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας). Μάλιστα τα μηνύματα που εστάλησαν ήταν ότι εάν δεν υπάρξει πλήρης αποσαφήνιση του σκηνικού τόσο για τον ΑΔΜΗΕ όσο και για τις ανεξόφλητες οφειλές αλλά και το μέλλον της αγοράς δεν θα πρέπει να αναμένονται επενδυτικές κινήσεις.
Την ίδια στιγμή πάντως κάποιες πληροφορίες θέλουν να υπάρχουν δεύτερες σκέψεις από την πλευρά της τρόικας και ειδικότερα από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι ενστάσεις προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού και επικεντρώνονται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επί της μεθόδευσης και της διαδικασίας που προτείνεται να ακολουθεί. Έτσι ενώ η Επιτροπή συμφωνεί επί της αρχής, δηλαδή στο μοντέλο 51% Δημόσιο και 49% ιδιώτες, θέτει ζητήματα διασφάλισης των μετόχων καθώς και συμβατότητας με τις αρχές εταιρικής διακυβέρνησης. 
Ξεκίνησαν υποβαθμίσεις
Την ίδια στιγμή, όπως ανέφερε το Σάββατο η εφημερίδα "Κ” οι ανησυχίες της αγοράς έχουν ήδη ξεκινήσει να αποτυπώνονται και στις αναλύσεις των χρηματιστηριακών. Στην τελευταία έκθεση της για τη μετοχή της ΔΕΗ, η  Alpha Finance προχωρά σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή της ΔΕΗ κατά 85%, χωρίς μάλιστα να περιλαμβάνει στην αποτίμησή της τις επιπτώσεις από το θέμα του ΑΔΜΗΕ. Η χρηματιστηριακή βάζει αστερίσκο για το θέμα ΑΔΜΗΕ μέχρις ότου οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα και η αξία της συναλλαγής, δηλώνοντας ότι δεν προχωρά σε αλλαγή των εκτιμήσεών της για τον όμιλο. Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι μέχρι να γίνουν γνωστές όλες οι πληροφορίες για το σχέδιο απόσχισης του ΑΔΜΗΕ, το προφίλ ρίσκου της ΔΕΗ αναβαθμίζεται.  Σημειώνεται ότι η Alpha Finance προχώρησε σε μείωση της τιμής στόχου άνω του 50% από τα 9 ευρώ στα 4 ευρώ, επικαλούμενη εκτός από το ομιχλώδες τοπίο γύρω από τον ΑΔΜΗΕ, τους κινδύνους από τις ανεξόφλητες οφειλές και τις αυξημένες προβλέψεις αλλά και τη διαφαινόμενη απώλεια σημαντικού μεριδίου στη λιανική. 
Εκτός από τους χρηματιστηριακούς αναλυτές, ο μεγαλύτερος κίνδυνος εντοπίζεται στο ενδεχόμενο οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης να προχωρήσουν σε περαιτέρω υποβάθμιση της ΔΕΗ. Σημειώνεται ότι στην τελευταία της αξιολόγηση τον περασμένο Ιούλιο η Standard & Poor's υποβαθμίζοντας τη ΔΕΗ σε CCC-, είχε κάνει ιδιαίτερη μνεία στο θέμα του δανεισμού της εταιρείας και στις ανάγκες για χρηματοδότηση των επενδύσεων στο δίκτυο ηλεκτρισμού. 
Τα προβλήματα 
Το βασικό πρόβλημα που εντοπίζεται σε σχέση με τη διαδικασία που έχει επιλεγεί αφορά στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μειοψηφίας. Συγκεκριμένα για να προχωρήσει η πώληση θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί η απόφαση από τη γενική συνέλευση των μετόχων όπου ο πωλητής θα είναι ταυτόχρονα αγοράστής, καθώς το 51% των μετοχών της ΔΕΗ ανήκει στο κράτος ενώ και ο ΑΔΜΗΕ προβλέπεται να περάσει στην κυριότητα του Δημοσίου.
Βεβαίως το αρμόδιο υπουργείο περιβάλλοντος και ενέργειας που εμπνεύστηκε το σχέδιο, υπογραμμίζει από την πλευρά του ότι θα διασφαλιστούν τα δικαιώματα της ΔΕΗ, θα προστατευτεί η εταιρεία από τις αναταράξεις που θα προκληθούν και ότι η εταιρεία θα αποζημιωθεί πλήρως. Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση παραμένουν μια σειρά από ερωτήματα:
•    Για να πουληθεί το 49% του ΑΔΜΗΕ από το δημόσιο (χρηματιστήριο και στρατηγικός) θα ακολουθηθεί μια χρονοβόρα διαδικασία, που θα διαρκέσει ίσως και 2 χρόνια (προετοιμασία διαγωνισμού, αποτίμηση, έγκριση από τις ευρωπαϊκές αρχές κλπ). Δηλαδή η ΔΕΗ θα χάσει άμεσα τη θυγατρική της και θα ξεκινήσει να αποζημιώνεται σε δύο χρόνια
•    Η απόσχιση των παγίων του ΑΔΜΗΕ από τον μητρικό όμιλο προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη και των τραπεζών που έχουν χορηγήσει δάνεια στη ΔΕΗ. Με δεδομένο ότι προκαλούνται σοβαρές επιπλοκές στους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας της εταιρείας αποτελεί ερωτηματικό το κατά πόσο θα δοθεί το πράσινο φως.
•    Υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για το 20% της νέας εταιρείας ή θα υπάρχει και μελλοντική option ως επιπλέον κίνητρο;
•    Με δεδομένο ότι ένα τμήμα των εσόδων της νέας εταιρείας θα δεσμευτεί για την αποπληρωμή σε βάθος χρόνου της ΔΕΗ για το ποσοστό που αποκτά το Δημόσιο, εγείρονται ζητήματα σε σχέση με τη δυνατότητα χρηματοδότησης των επενδύσεων του ΑΔΜΗΕ και του Δεκαετίούς προγράμματος Ανάπτυξης. Το ίδιο ερώτημα ισχύει και για τις απαραίτητες επενδύσεις για τη συντήρηση και ανανέωση του υφιστάμενου ηλεκτρικού συστήματος
•    Ερωτηματικό επίσης είναι ποιο θα είναι το καθεστώς που θα διέπει τους εργαζόμενους στη νέα εταιρεία: θα συνεχίσουν να καλύπτονται από τον κανονισμό προσωπικού της ΔΕΗ ή θα  υπαχθούν στα ισχύοντα για το Δημόσιο;πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!