EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Mετά από 6 χρόνια μνημόνια το ελληνικό Δημόσιο χειρότερο και από αυτό της Βουλγαρίας

6 Xρόνια Μνημόνια και το αποτέλεσμα-σύμφωνα με μελέτη του ΚΕΠΕ-είναι η αποτελεσματικότητα του ελληνικού Δημοσίου να βρίσκεται 2 θέσεις κάτω από αυτό της Βουλγαρίας!!!

Δηλαδή αυτοί οι απαράδεκτοι δανειστές και οι εξίσου απαράδεκτοι Ελληνες κυβερνώντες μετά από 6 χρόνια κτηνωδίας σε βάρος του ιδιωτικού τομέα καταφέραμε να έχουμε ένα Δημόσιο χειρότερο και από της Βουλγαρίας. Σύμφωνα με το ΚΕΠΕ λοιπόν ο μεγαλύτερος “εχθρός” των επενδύσεων και της ανάπτυξης στην Ελλάδα είναι το ελληνικό Δημόσιο και η πολύ χαμηλή αποτελεσματικότητά του.

Η Ελλάδα κατατάσσεται δύο θέσεις κάτω από τη Βουλγαρία σε αποτελεσματικότητα του Δημοσίου, σημειώνει η Δήμητρα Καδδά στο Capital.gr.

Το φαύλο Δημόσιο της Κολομβίας των Βαλκανίων-αυτού του χυδαίου πελατειακού κράτους- έχει την 4η χαμηλότερη επίδοση μεταξύ των κρατών – μελών της Ε.Ε., με βάση μία σειρά από κριτήρια αποτελεσματικότητας.

Καταγράφονται εξαιρετικά κακές επιδόσεις σε διαφθορά και σε οικονομική σταθερότητα (4η και 2η θέση από το τέλος, αντίστοιχα), ενώ σχετικά καλύτερες είναι οι επιδόσεις (12η από το τέλος) στον δείκτη υποδομών.

Στην πρώτη τετράδα των κρατών με το πιο αποδοτικό Δημόσιο βρίσκονται η Ολλανδία, η Σουηδία, η Βρετανία και η Γερμανία, ενώ στις τελευταίες θέσεις μετά από την Ελλάδα, ακολουθούν η Ρουμανία, η Κροατία και η Σλοβακία.

Tην ίδια στιγμή η ξεφτίλα του Δημοσίου και το Ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου διώχνουν όλο και περισσότερους Ελληνες με ατομικές επιχειρήσεις από τη χώρα. Ειδικά μετά τα καλά νέα της Ιρλανδίας και της Αγγλίας που μειώνουν τους φορολογικούς συντελεστές δεν θα μείνει πίσω κολυμπηθρόξυλο.

Οπως δείχνουν τα στοιχεία η ασφαλιστική “φορολογία” είναι η ουσιαστική αιτία για µεταφορά της ασφαλιστικής τους έδρας µέσω της ίδρυσης µιας νέας επιχείρησης, κυρίως στην Κύπρο αλλά και στη Βουλγαρία και την Ρουμανία. Ενώ πολύ σύντομα θα φεύγουν με προορισμό την Αγγλία και την Ιρλανδία.


Η Κολομβία των Βαλκανίων  οδηγείται σε οικονομικό ολοκαύτωμα με τις ντόπιες συμμορίες των μαφιόζων να επιχειρούν να εξοντώσουν η μία την άλλη καθώς το δημόσιο χρήμα και το χρήμα των τραπεζών που άρμεγαν όλα αυτά τα χρόνια στερεύει επικίνδυνα. Κι όλα αυτά με φόντο μια Δικαιοσύνη που παρακολουθεί σαστισμένη το αιματοκύλισμα.

Δεν απέχει πολύ εκείνο το πρωί που όσοι από το πολιτικό προσωπικό δεν προλάβουν να αποδράσουν με τα ελικόπτερα θα παρακαλάνε για να μπουν στα VIP κελιά του Κορυδαλλού για να γλιτώσουν το λιντσάρισμα…
 
Aκολουθεί το άρθρο του Δημήτρη Τρικεριώτη από τον ιστότοπο γναθολόγιο  που καταγράφει την δεινότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο να διογκώνει το φαύλο πελατειακό κράτος με νέους κηφήνες.
 
 
dy


Του Δημήτρη Τρικεριώτη

Τα χρόνια των μνημονίων, οι κυβερνώντες κρατιστές των Αθηνών, ανεξαρτήτως ιδεολογικού προσήμου, τηρούν ευλαβικά την συνταγή να απομυζούν τον ιδιωτικό τομέα για να κρατούν στον αναπνευστήρα τους μηχανισμούς και το προσωπικό του χρεοκοπημένου κράτους και ει δυνατόν να το ανανεώνουν προς κομματικό όφελος έτσι ώστε να διεκδικούν με βάσιμες εκλογικές αξιώσεις την εξουσία.

Η «Γένεσις» του κράτους του ΣΥΡΙΖΑ δεν εξαιρείται από αυτόν τον κανόνα. Είναι ένα πελατειακό κράτος, που παρότι εμποδίζεται να αναπτυχθεί ελεύθερα μέσα στα όρια που του θέτουν οι δανειστές, βρίσκει τους τρόπους να μεγαλώνει σε έκταση και βάθος. Ένα παράδειγμα για αυτό το «βάθος» είναι οι πρόσφατες εξαγγελίες για τον διακανονισμό των δανείων των δημοσίων υπαλλήλων.

Ωστόσο, στις συνθήκες των μνημονίων, το ζήτημα της αύξησης του μεγέθους του κράτους είναι πιο σύνθετο και απαιτητικό. Πώς είναι λοιπόν δυνατόν, το κράτος του ΣΥΡΙΖΑ, να αυξάνει το προσωπικό στο δημόσιο, όταν αντίθετα έχει δεσμευτεί σε αναλογίες αποχωρήσεων-προσλήψεων που το μειώνουν; Και όμως φαίνεται ότι το έχει ήδη καταφέρει! Ας δούμε το «πως».

Από τον ιστότοπο «Απογραφή» των Υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών πληροφορούμαστε ότι από τον Ιούνιο 2015 μέχρι τον Μάιο 2016, υπήρξαν 14,354 συνταξιοδοτήσεις και αποχωρήσεις έναντι 5,810 προσλήψεων και μεταφορών από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Δηλαδή, έγιναν περίπου 2 τοποθετήσεις για κάθε 5 αποχωρήσεις και έτσι σημειώθηκε μια μείωση προσωπικού κατά 8,544 θέσεις. Ωστόσο την ίδια περίοδο οι θέσεις συνολικά στο δημόσιο αυξήθηκαν κατά 20,200 ή ποσοστό τρία τοις εκατό (Εικόνα 1: Γράφημα-1). Πώς εξηγείται αυτό;


Εικόνα 1


Εικόνα 1

Τα παρακάτω δύο γραφήματα, που όπως και το προηγούμενο έγιναν με τη βοήθεια των στοιχείων του «Απογραφή», θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε πώς το πελατειακό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει παρότι αξιώνεται ότι μένει σταθερό ή γίνεται μικρότερο.

Στο Γράφημα-2(Εικόνα 2) παρατηρούμε ότι πράγματι το τακτικό προσωπικό εκτός ΝΠΙΔ παρουσίασε μια ελάχιστη μείωση της τάξης του 0,1% σε αντίθεση με το έκτακτο προσωπικό το οποίο αυξήθηκε κατά 24,740 θέσεις ή ποσοστό 34,1%!

Εικόνα 2

Εικόνα 2

Την ίδια περίοδο το σύνολο του τακτικού και έκτακτου προσωπικού των ΝΠΙΔ, παρέμεινε σχετικά σταθερό (μείον 233 θέσεις στις 46,726) με το τακτικό προσωπικό να αυξάνεται περίπου 5 τοις εκατό και το έκτακτο να ελαττώνεται περίπου 11 τοις εκατό (Εικόνα 3: Γράφημα-3).


Εικόνα 3


Εικόνα 3

Οι παραπάνω εικόνες δείχνουν ότι, παρά τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς των δανειστών, η «απασχόληση στο δημόσιο» σήμερα ενισχύεται και αυτό επιτυγχάνεται κυρίως μέσα από την έκτακτη εργασιακή σχέση ορισμένου χρόνου, συμβάσεων έργου και ωρομισθίων.

Από την μελέτη των δεδομένων του «Απογραφή», ενδιαφέρον παρουσιάζουν και άλλες κατηγορίες προσωπικού, όπως για παράδειγμα το πλήθος των μετακλητών υπαλλήλων και κυρίως η αυξητική τάση που αυτό παρουσιάζει (Εικόνα 4: Γράφημα-4).


Εικόνα 4


Εικόνα 4

Είναι επίσης το αποτέλεσμα εντυπωσιακό αν συγκρίνουμε την τάση που παρατηρείται στην απασχόληση στο δημόσιο τομέα με εκείνην που παρατηρείται στο σύνολο των απασχολουμένων στην χώρα. Ενώ στο σύνολο των εργαζομένων η τάση καταγράφεται μειωτική, στο τμήμα που αφορά στην απασχόληση των δημοσίων υπαλλήλων εμφανίζεται αυξητική(Εικόνα 5: Γράφημα 5 και 6)!


Εικόνα 5
Εικόνα 5

Συμπερασματικά, το χρεοκοπημένο τέρας επανακάμπτει με τον ΣΥΡΙΖΑ και την ανοχή των δανειστών. Όπως έχουμε γράψει και αλλού, Γερμανοί και Βρυξέλλες κάνουν τα στραβά μάτια στη «Γένεση» του Συριζαϊκού πελατειακού κράτους.

Ούτως ή άλλως μέσω της Δαμόκλειας σπάθης του «κόφτη» θεωρούν ότι μπορούν να ρεγουλάρουν τις προσδοκίες των όποιων ελληνικών φαύλων πελατειακών πολιτικών δυνάμεων, που σίγουρα δεν περιορίζονται στις γραμμές του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, αλλά περιλαμβάνουν και μεγάλο τμήμα της δεξιάς.

«Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και κατακυριεύσατε τον μόχθο των παραγωγικών πολιτών!». Αυτό θα μπορούσε να είναι το διαχρονικό μότο των κυβερνώντων των τελευταίων επτά ετών. Παρά τον κυνισμό και την αλαζονεία που εκπέμπει δεν παύει να είναι μια παλιά και αποτυχημένη συνταγή, που θα συνεχίσει να μας τραβάει όλους προς τα κάτω.






πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID