728x90 AdSpace

 • Ροη Ειδησεων

  Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016

  Πώς βλέπετε τον εαυτό σας;

  Για να περιηγηθείτε στο κοινωνικό σύμπαν, θα πρέπει να γνωρίζετε τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς, αν και η σαφέστερη άποψη εξαρτάται από το πώς βλέπετε εσείς τον εαυτό σας.

  Η νευρικότητα είναι μια φυσική συναισθηματική αναταραχή που συμβαίνει ακόμα κι αν ξέρετε ότι το αποτέλεσμα θα είναι μια χαρά. Η γλώσσα του σώματος είναι δύσκολη, η φωνή γίνεται αφύσικα άχρωμη, και οι εκφράσεις του προσώπου έχουν μια περίεργη άγνωστη όψη.
   
  Τι μπορεί να συμβαίνει όταν δεν αισθάνεστε αυτοπεποίθηση; Φοβάστε μερικά περίεργα χάσματα ανάμεσα στο πώς πραγματικά βλέπετε τον εαυτό σας, και πώς σας βλέπουν οι άλλοι; Τι γίνεται όταν νομίζετε ότι δεν είστε αποτελεσματικός,και θεωρείτε ότι η εσωτερική σας αποδιοργάνωση δίνει λάθος μηνύματα στους άλλους;
   
  Ενώ πολλοί λένε ότι δεν θα πρέπει να σε νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι, εξακολουθούμε να είμαστε πλάσματα που θέλουν και χρειάζονται να χωρέσουν σε ένα κοινωνικό σύνολο. Οι άνθρωποι είναι αλληλεξαρτώμενοι, και το κοινωνικό άγχος είναι μια έμφυτη αντίδραση στην απειλή του αποκλεισμού. Η αίσθηση ότι δεν είμαστε αποδεκτοί μας αφήνει ταραγμένους και πολλές φορές οδηγεί στην κατάθλιψη.
   
  Η ικανότητα να διαισθανόμαστε το πώς μας βλέπουν οι άνθρωποι είναι αυτό που μας δίνει τη δυνατότητα αυθεντικής σύνδεσης με τους άλλους και μας δίνει τη βαθιά ικανοποίηση των σχέσεων. Βασίζονται στην ακρίβεια της αντίληψης των ιδεών που ταυτίζονται με τις ιδέες των άλλων για εμάς.
   
  Όλα έχουν να κάνουν με το τι σκέφτεστε για τον εαυτό σας
   
  Το πώς σκέφτονται οι άλλοι για εσάς εξαρτάται από σας αντίληψη των δικών σας πεποιθήσεων σχετικά με το ποιοί είστε.
   
  Μπορεί να φιλτράρετε τα συνθήματα που παίρνετε από τους άλλους μέσα από τη δική σας αντίληψη, που ουσιαστικά διαμορφώνεται μέσα σας, όπως τα παιδιά που συμπεριφέρονται με τον δικό τους τρόπο ανάλογα με αυτό που καταλαβαίνουν και βιώνουν.
   
  Όπως ένα παιδί που έχει μια αδιάφορη μητέρα ενεργεί αντιπαθητικά και αποσύρετε στη μοναξιά του, έτσι και οι άνθρωποι θέλουν να διατηρήσουν την απόστασή τους, όταν δεν αισθάνονται σίγουροι για την σύνδεσή τους με τους άλλους.
   
  Ένα βρέφος παρατηρεί το πρόσωπο της μητέρας του και απορροφά ενδείξεις για το πώς είναι. Στην ενηλικίωση συνεχίζουμε να αναζητούμε τις σκέψεις μας στα μάτια των άλλων, καθώς ο δεσμός γονέα-παιδιού δεν αλλάζει τις καλές ή κακές έννοιες που σφυρηλατούνται στην παιδική ηλικία. Οι άνθρωποι στηρίζονται στις εντυπώσεις άλλων για να γαλουχήσουν τις απόψεις για τον εαυτό τους.
  Οι άνθρωποι με αρνητική άποψη έχουν ένα μαστίγιο και αξιολογούν σκληρά, ειδικά όταν δεν πιστεύουν στην σωστή ορθότητα των λόγων ενός προσώπου, (σύμφωνα με την ειδική ορολογία και γνώμη του κοινωνικού κατεστημένου), ή ακόμη και τον θαυμασμό.
   
  Πιθανότατα θα ξέρετε τι σκέφτονται οι άνθρωποι του περιβάλλοντός σας
   
  Αλλά είναι πιθανό να μη γνωρίζετε πώς να εκτιμάτε ένα πρόσωπο. Στην ουσία δεν έχετε ούτε σταθερή άποψη του εαυτού σας.
   
  Πολλές φορές περιμένουμε από άλλους ανθρώπους να έχουν την ίδια άποψη με εμάς, για να πράξουμε ανάλογα, και κατά κάποιο τρόπο υπάρχει μια συναίνεση κοινής απόφασης. Δεν μπορείτε όμως να εφαρμόσετε αυτή την πρακτική για κάθε άτομο, για πολλούς λόγους.
   
  Κάθε άτομο έχει έναν ιδιότυπο τρόπο έκφρασης και χαρακτήρα, που διέπεται από τη δική του αντίληψη. Ένα άγνωστο πρόσωπο που θα συναντήσετε θα σας αξιολογήσει μέσα από τα μάτια του, που δανείζεται εν μέρει τις απόψεις του από τους άλλους. Μερικοί άνθρωποι, για παράδειγμα, κατά γενική ομολογία είναι εγκάρδιοι έξυπνοι και άλλοι δεν είναι .
   
  Επιπλέον, δεν είναι πάντα εμφανές αν ένα συγκεκριμένο άτομο ενδιαφέρεται για εσας. Σήμερα οι άνθρωποι δεν δίνουν προφανή ερεθίσματα στην καθημερινή αλληλεπίδραση και έχουν την τάση να κρύβουν τα συναισθήματα τους, έτσι ωστε να μην μπορούν οι άλλοι να διαβάσουν τις σιωπηλές σκέψεις και εκφράσεις τους. Έχετε σκεφθεί πόσες φορές βρεθήκατε σε μια αναπάντεχη έκφραση φιλικής συμπαράστασης από ένα άτομο που δεν περιμένατε;
   
  Σε μια συνομιλία συμβαίνουν αρκετά πράγματα που πολλές φορές τα προσπερνάμε. Μιλάτε, ακούτε και σχεδιάζετε τι πρόκειται να πει στο επόμενο λεπτό ο συνομιλητής σας, και συγχρόνως προσαρμόζετε τη μη λεκτική συμπεριφορά του ασυνείδητα, για την αντιμετώπιση της επόμενης κίνησης του άλλου ατόμου.
   
  Πάνω απ 'όλα πρέπει να αντιμετωπίζουμε την κάθε στιγμή, αλλά δεν είμαστε πάντα σε θέση να ερμηνεύσουμε αποτελεσματικά τις αντιδράσεις του άλλου. Όταν δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα άμεσα, ή έχουμε αμφιβολία, παίρνουμε τα πράγματα με την ονομαστική τους αξία και δεχόμαστε τα συμπεράσματα και την κρίση των άλλων. Αργότερα, βέβαια, η σκέψη βγάζει στην επιφάνεια την μνήμη ψάχνοντας και αναλύοντας ενδείξεις .
   
  Τα συμφραζόμενα είναι το κλειδί
   
  Ενώ οι προσωπικότητα ενός ατόμου και οι έννοιες, γίνονται πιο σαφής και αρκετά συνεπής με το πέρασμα του χρόνου, ορισμένες καταστάσεις, μέσα από την ίδια τη δομή τους, μπορούν να αλλάξουν ή ακόμη και να σκουπίσουν την προσωπικότητά σας. Μπορεί να αισθάνεστε ίδιος με τον παλιό σας εαυτό όπου κι αν βρίσκεστε, αλλά ο ρόλος που έπαιξε ένα γεγονός μπορεί να επηρεάσει τι σκέφτονται οι άνθρωποι για εσάς.
   
  Ποιός μπορεί να χειριστεί τα σχόλια ...
   
  Είσαι ανοιχτός στη ζωή; Αν είστε καλλιτεχνικός τύπος ανθρώπου, η περιέργειά σας θα σας οδηγήσει να μάθετε νέα πράγματα για τον κόσμο και τον εαυτό σας. Πιστεύετε ότι είστε ικανοί να ξεκινήσετε νέες προκλήσεις,και να επηρεάσετε πολλούς ανθρώπους. Οι προικισμένοι άνθρωποι με το χαρακτηριστικό της φυσικής ευαισθητοποίησης έχουν μια έντονη αίσθηση της εικόνας που παρουσιάζουν.
   
  Εάν ανησυχείτε για τα παρατηρήσιμα μέρη της προσωπικότητας, όπως τη φωνή, τη στάση του σώματος, τα ρούχα και τα πόδια, όπως ένας ηθοποιός, τότε ελέγχετε την εντύπωση που δίνετε και αυτό σας δίνει πιο ακριβή αντίληψη.
   
  Εάν είστε κάποιος που θέλει την έγκριση των άλλων, έχει την τάση να νομίζει ότι μπορεί να κάνει μια θετική εντύπωση στους άλλους ανθρώπους.
   
  Οι άνθρωποι που έχουν μάθει να ελέγχουν τα συναισθήματά τους είναι σε πολύ καλύτερη θέση να γνωρίζουν τι σκέφτονται οι άλλοι για αυτούς. Είναι σε θέση να ανιχνεύουν τα συναισθήματα στα πρόσωπα των άλλων και να αισθάνονται συμπάθεια.
   
  Τα αισθήματα ενθουσιασμού π.χ. δεν μπορούν να ερμηνευτούν και να εκφραστούν πάντα με ευκολία. Μαθαίνοντας τον εαυτό σας δίνετε μια συγκεκριμένη έκφραση στα συναισθήματά σας και προσπαθείτε με τον τρόπο σας να ηρεμήσετε τον εαυτό σας στις έντονα φορτισμένες στιγμές. Εκείνοι που τροφοδοτούν την ακρίβεια την αντίληψή τους ανταμείβονται. Όσο πιο ακριβής γίνεται η αντίληψη του εαυτού τους,τόσο καλύτερη κοινωνικοποίηση έχουν. Σκεφτείτε ένα πρόσωπο που νομίζει ότι είναι πραγματικά αστείο, αλλά δεν είναι. Ερμηνεύει το ευγενικό γέλιο ως γνήσιο αλλά οι άλλοι ενοχλούνται από αυτόν.
   
  Ποιοί άνθρωποι απορρίπτουν την εποικοδομητική κριτική
   
  Υπάρχουν άνθρωποι που συμπεριφέρονται με τρόπους που τους εμποδίζουν την άμεση αξιολόγηση των άλλων, και αυτό τους καθιστά σε μειονεκτική θέση γνώσης στο ποιά εικόνα έχουν για τους γύρω τους. Ίσως είστε ένα αφεντικό με τραχύ και εχθρικό πρόσωπο κριτικής, ή ένας φοιτητής που ξεσπάει σε κλάματα όταν έχει μια κακή αξιολόγηση, έτσι είτε αλλιώς, οι συνεργάτες και οι καθηγητές θα σας αφήσουν στο σκοτάδι να ψηλαφείτε πάνω από τα δικά σας λάθη.
   
  Τέτοια συμπεριφορά μπορεί ακόμη και να ενθαρρύνει άλλους να σας πούν ψέματα. Μπορεί να προβάλλετε μια ευπάθεια που κάνει τους άλλους να φοβούνται ότι θα σπάσετε όταν θα σας προσφέρουν μια ειλικρινή κριτική.
   
  Πώς να ζητήσετε κριτική του δικού σας χαρακτήρα
   
  Συγκεντρώστε το θάρρος σας και δημιουργήστε μια συζήτηση στο πνεύμα της διερεύνησης, χωρίς εχθρότητα. Επικοινωνήστε με τον πρώην σας και ζητήσετε του μια έντιμη εξήγηση για το πώς πήγαν στραβά τα πράγματα. Μην ψάχνετε ευκαιρία να τον ξανακερδίσετε, ούτε για να δικαιολογήσετε την παλιά συμπεριφορά σας, αλλά μόνο για να συγκεντρώσετε πληροφορίες αστραπής. Κάντε ερωτήσεις, όπως τι θα μπορούσα να είχα κάνει καλύτερα και ακούστε τι έχει να σας πεί.
   
  Η συστολή είναι ένα διπλό χτύπημα
   
  Εάν είστε κοινωνικά αγχώδης, ή ντροπαλός, πιθανόν να εκνευρίζεστε όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Οι ντροπαλοί άνθρωποι μεταφέρουν κολακευτικές εντυπώσεις του εαυτού τους, αλλά όχι για τους λόγους που νομίζουν. Οι άλλοι άνθρωποι δεν τους βλέπουν ως άτομα με έλλειψη μυαλού, εξυπνάδας ή ελκυστικότητας αλλά ως υπεροπτικούς και αποστασιοποιημένους. Όταν είστε ανήσυχοι, δεν μπορείτε να καταφέρετε να εκφραστείτε με ευκολία, και μπορεί να θεωρηθεί αγένεια και εγωκεντρισμός.
   
  Κατά κάποιο τρόπο, πολλοί ντροπαλοί άνθρωποι είναι εγωκεντρικοί, καθώς φαντάζονται ότι ο καθένας βλέπει και αξιολογεί την κάθε τους κίνηση. Νομίζουν ότι βρίσκονται στο επίκεντρο κάθε κοινωνικής αλληλεπίδρασης, και επειδή δεν μπορεί να σταθεί αυτό, κλείνουν σε μια επίδειξη του εαυτού τους, την οποία απολαμβάνουν. Οι κοινωνικά ανήσυχοι άνθρωποι είναι τόσο απασχολημένοι και είναι δύκολος ο εντοπισμός της σκέψης τους, καθώς δεν ενεργούν αυθόρμητα. Πολλοί άνθρωποι τους βρίσκουν αξιολάτρευτους, ακριβώς για το λόγο ότι δεν τραβούν την προσοχή.
   
  Ο ισχυρός και ο όμορφος
   
  Ωστόσο κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει μια ακριβή αξιολόγηση. Είτε είναι ενθουσιασμένοι, ή επηρασμένοι, ή φοβούνται την αντίδραση της ειλικρίνειας. Αυτό καταλήγει, με παραπλανημένη αίσθηση σε πολλούς ανθρώπους, και δίνει τροφή στην κλίκα των συκοφαντών.
   
  Αν τολμάτε, θα πρέπει τα σχόλιά σας να παίζουν ανάμεσα στο τι θέλουν οι άλλοι άνθρωποι απεγνωσμένα να μάθουν, και στην επικοδομητική κριτική. Θα πρέπει να τους αφήσετε με την αίσθηση ότι η έγκρισή σας εξαρτάται από την ειλικρίνειά τους.
  Μην ανησυχείτε - δεν είστε διάφανοι
   
  Τα γνωρίσματα των άλλων μας κρίνουν χονδρικά σε δύο κατηγορίες, τις ορατές και αόρατες. Όταν παρατηρείτε τους άλλους με τα ορατά χαρακτηριστικά, το μάτι, δεν μπορεί να δει τις βλεφαρίδες - όπως λέει και η κινεζική παροιμία. Αξιολογείτε τον εαυτό σας με ψηλότερα στάνταρ απλά και μόνο επειδή δεν μπορούν εύκολα να διακρίνουν αν είστε ένας ονειροπόλος. Υποθέτετε ότι δεν βλέπουν ποιός είστε.
   
  Τα καλά νέα, είναι ότι η φυσική ελκυστικότητα, αξιολογείτε πάντα από τους άλλους με ένα υψηλότερο σημείο στην κλίμακα, από ό,τι εσείς αξιολογείτε τον εαυτό σας. Η γοητεία είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό, που δεν μπορεί εύκολα να το μεταφέρετε στον εαυτό σας, από τη στιγμή που οι άλλοι έχουν άλλο παράθυρο ανοιχτό επάνω σας. Μια κοινή ανησυχία είναι προφανής σε όλους μας, αλλά εμείς δεν μπορούμε να το ξέρουμε.
   
  Τα αόρατα χαρακτηριστικά δεν είναι εντελώς αόρατα, τουλάχιστον όχι στους στενούς φίλους. Το χαρακτηριστικό χάσμα εξηγεί γιατί οι άνθρωποι συμφωνούν περισσότερο σε θετικά χαρακτηριστικά από άλλα αρνητικά. Πρώτα απ 'όλα, οι άνθρωποι είναι λιγότερο ειλικρινής σχετικά με τα δικά τους αρνητικά χαρακτηριστικά, και πολλά από αυτά είναι χαρακτηριστικά μυστικά και αόρατα. Θα έπρεπε να ξέρει κάποιος πραγματικά καλά τον εαυτό του για να αξιολογήσει τις οποιεσδήποτε σκέψεις που αισθάνεται ο άλλος.
   
  Η αυτογνωσία είναι ευλογία
   
  Υπάρχει ένας σίγουρος τρόπος για να δείτε τον εαυτό σας από μια ουδέτερη οπτική γωνία, αλλά να θυμάστε ότι, η εικόνα εξακολουθεί να φιλτράρεται μέσα από την αντίληψή σας.
   
  Η περιγραφή του εαυτού σας μπορεί να είναι αρκετά απογοητευτική. Μπορεί να πέσετε σε λάθος, και να κρίνετε τον εαυτό σας πολύ πιο σκληρά από ό, τι πρέπει. Μπορεί να αξιολογείτε τον εαυτό σας πολύ πιο επικριτικά -όταν έχετε επίγνωση-, επειδή επικεντρώνεστε στις αδυναμίες που πληρούν τα εσωτερικά σας πρότυπα.
   
  Η σύγκριση του "εγώ" και του "δυνατού μας εαυτού," με το "θέλω" γίνετε ένα αγεφύρωτο χάσμα που ενώνεται μόνο με την επικοινωνία με τους άλλους ανθρώπους. Ποτέ δεν θα θα μπορέσουμε να έχουμε την ολοκληρωμένη αίσθηση ενός οποιουδήποτε δυνατού εαυτού μας ακόμη και με υπερανάλυση.
   
  Έτσι, θα πρέπει ουσιαστικά να βασίζεστε στις αναμνήσεις γεγονότων, που προστατεύουν την αυτοεκτίμηση, και να αποφεύγετε συγκεκριμένες βιωματικές καταστροφικές καταστάσεις.
   
  Μπορεί όμως έτσι να λειτουργήσει η αυτογνωσία;
   
  Το δίλημμα αποκαλύπτει πώς η αυτογνωσία είναι ένα δίκοπο μαχαίρι. Δίνει μια βαθιά, πλούσια αντίληψη και ποιότητα στην ανθρώπινη ζωή, όπως επίσης μπορεί να παραλύσει τον εγωισμό. Οδηγεί σε υπερανάλυση των αντιδράσεων των άλλων και πολλές φορές στην παρερμηνεία τους."
   
  Πολλές από τις πιο δυσάρεστες αποχρώσεις στη συναισθηματικής μας -αμηχανίας, ντροπής, ζήλιας, υπάρχουν μόνο στη διαπροσωπική σφαίρα.
   
  Δεν μπορούμε να τις αισθανθούμε μέχρι η επίγνωση να μας δώσει την αίσθηση της γαλήνης και σιγουριάς στο τι σκέφτονται οι άλλοι για μας. Αυτά τα συναισθήματα υποτίθεται ότι θα μας παρακινήσουν να κόψουμε πιθανώς τις αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές μας.
   
  Υπάρχει και η φυσική προκατάληψη του εγκεφάλου προς τους ψευδείς συναγερμούς, όταν οι άνθρωποι αισθάνονται υπερβολικά αμήχανα.
   
  Η υπερβολική ανησυχία για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εμάς μπορεί να καταπνίξει το πνεύμα.
  Μπορείτε να ζητήσετε από ένα μέλος της οικογένειας ή κάποιο άλλο φιλικό πρόσωπο που συνδέεστε να σας πεί με ειλικρίνεια τι σκέφτονται για σας, αλλά είναι δύσκολο να το αξιολογήσετε σωστά και να σας φανεί πραγματικά χρήσιμο.
   
  Αν η άγνοια είναι ευτυχία, ίσως είναι καλύτερα να εμπιστεύεστε το ένστικτό σας για να σας προστατεύσει.
   
  Υπάρχει μια λεπτή ισορροπία μεταξύ της καλής αίσθησης με τον εαυτό σας και πώς θα βγάλετε τον καλύτερο εαυτό σας πρός τα έξω.
   
  Αυτό που πρέπει να τηρείτε και που θα σας κρατήσει σε γραμμή ανοδικής επίγνωσης του εαυτού σας, είναι να μάθετε ποιός είστε και να εκτιμάτε τις προσπάθειες βελτίωσης των ελλατωμάτων του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς σας, για εσάς τους ίδιους και όχι μόνο για τις εντυπώσεις που αφήνετε πίσω σας.
  πηγη  ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 comments:

  Δημοσίευση σχολίου

  Το ΕΠΙΟΣΥ INFO ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!

  Item Reviewed: Πώς βλέπετε τον εαυτό σας; Rating: 5 Reviewed By: Chris Prekanik
  Scroll to Top