EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

Δύο νέα ''φιλέτα'' σε Πελοπόννησο βγαίνουν στο σφυρί ή όπως λέει ο Τσίπρας, περιμένουν επενδυτές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαγωνισμοί του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση δύο ακινήτων στην Πελοπόννησο, σε Ηλεία και Αργολίδα, με στόχο τη δημιουργία σύνθετων τουριστικών αναπτύξεων, στις οποίες θα περιλαμβάνονται γήπεδα γκολφ, αλλά και ιδιωτικό αεροδρόμιο.

Αμφότερα συμπεριλαμβάνονται στα νέα project του Ταμείου, με την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών και για τους δύο διαγωνισμούς να έχει οριστεί η 1η Απριλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για τα δύο ακίνητα έχει ήδη εκδηλωθεί επενδυτικό ενδιαφέρον προς τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο του Ταμείου από Ελλάδα και εξωτερικό, κυρίως για την έκταση των 627 στρεμμάτων στο Πόρτο Χέλι που λόγω της ευρύτερης ανάπτυξης της περιοχής θεωρείται ότι μπορεί να αξιοποιηθεί ταχύτερα.

Η αξιοποίηση του ακινήτου στο Πόρτο Χέλι (βρίσκεται στη θέση "Βερβερόντα", κοντά στην ομώνυμη λιμνοθάλασσα) προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Ν. 3986/2011 με την εκπόνηση μελέτης ΕΣΧΑΔΑ και ανάπτυξη του ακινήτου με την "Μικτή Χρήση" σε δύο ζώνες. Η πρώτη συνολικής έκτασης 427 στρεμμάτων προτείνεται να αξιοποιηθεί για αναψυχή-τουρισμό, σύνθετα τουριστικά καταλύματα και γήπεδο γκολφ 9 οπών και η δεύτερη, έκτασης 200 στρεμμάτων, προτείνεται να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία αεροδρομίου.

Σημαντικά μεγαλύτερο, συνολικά 952 στρέμματα, είναι το ακίνητο στο Βαρθολομιό, πολύ κοντά στη Κυλλήνη, ενώ διαθέτει μεγάλο μέτωπο (2.000 περίπου μέτρα) προς την παραλία και απέχει περί τα 1.200 μ. από την παραλία "Θίνες". Πρόκειται για έκταση που τη δεκαετία του '90 είχε παραχωρηθεί στη ΔΕΠΟΣ (Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης η οποία τέθηκε υπό εκκαθάριση από το 2010) για την δημιουργία "Ηλειακού Χωριού" έπειτα από αίτημα της Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, σχέδιο το οποίο δεν προχώρησε. Το ακίνητο, όπως και πολλά άλλα της ΔΕΠΟΣ, πέρασαν στον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ που τώρα προχωρά στην αξιοποίησή τους.

Συγκεκριμένα, η αξιοποίηση του ακινήτου προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Ν. 3986/2011 με την εκπόνηση μελέτης ΕΣΧΑΔΑ, με καταλληλότερες προτεινόμενες χρήσεις εκείνες του "Τουρισμού – Αναψυχής", με υποχρεωτική κατασκευή γηπέδου γκολφ διεθνών προδιαγραφών 18 οπών και ανάπτυξη ξενοδοχείου, τουριστικών κατοικιών και άλλων τουριστικών εγκαταστάσεων. Στόχος είναι να αναδειχθεί μια περιοχή η οποία επί σειρά ετών παρέμενε αναξιοποίητη, φθάνοντας σε σημείο μέρος της να λειτουργεί ως παράνομη χωματερή (ΧΑΔΑ).

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, το ακίνητο βρίσκεται σε προνομιακή από άποψη αναπτυξιακής δυναμικής θέση, λόγω του φυσικού κάλλους της ευρύτερης περιοχής και της εγγύτητας του στη θάλασσα, της μικρής απόστασης απo χώρους σημαντικού αρχαιολογικού ενδιαφέροντος όπως η Αρχαία Ολυμπία, το Κάστρο Χλεμούτσι και η Αρχαία Ήλιδα, κλπ, της εύκολης προσβασιμότητας σε λιμάνια (Κυλλήνη, Πάτρα), στο αεροδρόμιο Αράξου και σε κυκλοφοριακούς άξονες (Εθνική Οδός Πύργου-Πάτρας). Η δυναμική αυτή ενισχύεται και λόγω του μεγέθους του, καθώς είναι το μοναδικό ακίνητο μεγάλης επιφάνειας στην παραλιακή περιοχή Θινών που δεν αποτελεί στο σύνολό του δασική έκταση και προσφέρεται για ήπιας μορφής τουριστική ανάπτυξη.

Σύμφωνα με το πλαίσιο του διαγωνισμού, έως τις αρχές Μαρτίου οι υποψήφιοι επενδυτές μπορούν να πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο ακίνητο, ενώ η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών έχει οριστεί η 1η Απριλίου.


ΠΗΓΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ Η ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ;

Θα χρεοκοπήσουμε για να σωθούμε η θα περιμένουμε να χρεοκοπήσουν οι δανειστές μας;
 
Ο παραπάνω προβληματισμός δεν είναι σχήμα λόγου και έχει σχέση με την επιβίωσή μας, πράγμα που οφείλουν να μελετήσουν πολύ σοβαρά οι κυβερνώντες της πρώτης φοράς αριστερά.
Από τα σχολικά μας χρόνια αντιμετωπίσαμε εκτός από το "λα λα όλα" και κάτι που λεγόταν αριθμητική και εκεί συνηθίσαμε να βάζουμε από την μία πλευρά τα δεδομένα και μετά να αναζητάμε λύση.
 
 
Τα δεδομένα λοιπόν υμών και ημών λένε ότι το χρέος της χώρας είναι 320 δις, η ανεργία στα χαρτιά είναι 25%, τα λεφτά των ταμείων τα έπαιξαν στα ζάρια ή επί το "ελληνικότερο" τα έφαγαν, οι αξία του τραπεζικού συστήματος, παρά την κλοπή που συντελέστηκε με την ανακεφαλαιοποίηση, είναι μικρότερη από το χαρτί υγείας, οι εγγυήσεις της πτωχευμένης Ελλάδας στις τράπεζες είναι 200 δις, τα χρέη των τραπεζών στο λαό είναι 200 δις και οι τράπεζες απαιτούν από το λαό μέσω των κόκκινων δανείων ακόμα 200 δις και το βασικότερο εξακολουθεί να κυβερνά την χώρα το ίδιο πολιτικό σύστημα που μας έφερε σε αυτά τα χάλια.
 
Από την αντίπερα όχθη υπάρχουν οι δανειστές/τοκογλύφοι οι οποίοι αγόρασαν το χρέος μας με ...δικά μας λεφτά και επιπλέον όλοι τους είναι και ήταν ποιο χρεωμένοι από εμάς όταν ...μας έσωζαν.
 
Θύματα και θύτες του ίδιου μεγάλου αφεντικού καταφέραμε να υποταχθούμε γιατί τα πολιτικά μας τσογλάνια δεν μπόρεσαν να αντισταθούν και έφαγαν το μήλο με αποτέλεσμα να μεταφερθεί όλος ο πλανήτης αυτόματα στην κόλαση.
 
Εύλογο λοιπόν το ερώτημα της επικεφαλίδας καθώς η δική μας χρεοκοπία τώρα μπορεί να είναι λύση γιατί αν περιμένουμε την χρεοκοπία των δανειστών δεν θα είμαστε έτοιμοι για τον πόλεμο που έρχεται.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μπήκε με το τρακτέρ στη… ΔΟΥ Πατρών! (Video)

Οι αγρότες έχουν βγει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό με ορισμένους να βρίσκουν πρωτότυπους τρόπους να δείξουν την αγανάκτησή τους.

Λίγο πριν τις 11:30 το πρωί της Τρίτης, αγρότες προχώρησαν σε κατάληψη της Γ ΔΟΥ Πατρών, με έναν από αυτούς να μπουκάρει με το τρακτέρ του στην είσοδο του κτιρίου και να φράζει την είσοδο επί της Ακτής Δυμαίων.
Οι αγρότες της Πάτρας θα αποκλείσουν το κόμβο της Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών από τις 13:30 έως τις 18:00, ενώ από τις 16:00 μέχρι τις 22:00 θα κλείσουν την νέα Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου στο ύψος της Κάτω Αχαΐας.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.

Ο Τσίπρας δεν θα διστάσει και θα χτυπήσει τους αγρότες εμποδίζοντάς τους να μπουν στην Αθήνα.
Η μάχη της Αθήνας θα δοθεί όπως φάνηκε από τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου.

Η Βλάχα δήλωσε ότι η αστυνομία οφείλει να κάνει τη δουλειά της και να αποτρέψει την είσοδο των τρακτέρ στην πρωτεύουσα.

Παράλληλα η κυβέρνηση αφήνει να διαρρεύσει ότι τροποποιεί το νομοσχέδιο για τους αγρότες με ελαφρύνσεις ανάλογες με των ελεύθερων επαγγελματιών. Δηλαδή εμπαιγμός.

Ο Τσίπρας διοχετεύει τέτοιες πληροφορίες για να αποτρέψει την κάθοδο των αγροτών. Εφαρμόζει το προπαγανδιστικό σχέδιο σύμφωνα με όσα του υπαγορεύουν οι δανειστές.

Η αλήθεια είναι ότι την Παρασκευή θα δούμε για ακόμα μία φορά του πραγματικό πρόσωπο της "πρακτορευμένης αριστεράς" και του εκπροσώπου της Αλέξη Τσίπρα.
Θα δούμε μάχη κανονική και ευχόμαστε να μην θρηνήσουμε θύματα.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, για να αποφύγει την σύγκρουση, σκέφτεται να κάνει διάγγελμα πριν από την έλευση των αγροτών στην Αθήνα την Παρασκευή. Και υπάρχει η σκέψη, αν τελικά γίνει το διάγγελμα, ο Αλέξης Τσίπρας να παρουσιάσει τη νέα πρόταση προς τους αγρότες.

Αλλά ακόμα και αν τελικά εγκαταλειφθεί η ιδέα του διαγγέλματος οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι ο πρωθυπουργός που θα παρουσιάσει τη νέα ρύθμιση προς τους αγρότες και θα τους καλέσει να τον επισκεφτούν για να κάνουν διάλογο.

Με τη νέα πρόταση, αλλά και με την ανάληψη όλης της πρωτοβουλίας από τον Αλέξη Τσίπρα, το Μέγαρο Μαξίμου ελπίζει ότι θα ενισχύσει εκείνα τα μπλόκα που δεν επιθυμούν την κάθοδο στην Αθήνα, (Τέμπη, Μικροθήβες, Προμαχώνας), καθώς και εκείνους τους αγρότες που τάσσονται υπέρ του διαλόγου για να βρεθεί λύση.

Οι πουλημένοι αγροτοπατέρες έχουν απομονωθεί στο αγροτικό κίνημα καθώς είναι ορατός και γνωστός ο ρόλος τους ως ρουφιάνοι με αποτέλεσμα ο Τσίπρας να δυσκολεύεται να βρει τρόπο να διασπάσει τους αγρότες.

Όσον αφορά στο ερώτημα τι θα γίνει τελικά με το κουαρτέτο και με το ασφαλιστικό μετά τις εκπτώσεις στις εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες, η απάντηση είναι πως το μεγάλο, το κεντρικό πρόβλημα δεν είναι το ασφαλιστικό ή το φορολογικό. Το καθοριστικό και το κυρίαρχο ζήτημα στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με το κουαρτέτο είναι το δημοσιονομικό κενό.

Και όπως αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και αρμόδιος υπουργός «αν κλείσει το ζήτημα του δημοσιονομικού κενού, τότε πιο εύκολα θα βρεθούν οι λύσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό».

Να υπενθυμίσουμε ότι το δημοσιονομικό κενό δεν είναι ένα αθώο κενό, αλλά σημαίνει είτε εισπρακτικά μέτρα, είτε περικοπή δαπανών, είτε συνδυασμός των δύο για να καλυφθεί η ¨τρύπα¨. Και μία από τις μεγάλες διαφωνίες στις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση είναι αν το κενό θα πρέπει να καλυφθεί με φόρους και εισπρακτικά μέτρα ή με περικοπή δαπανών. Η κυβέρνηση επιλέγει την πρώτη οδό, όπως και όλες οι προηγούμενες, ενώ το κουαρτέτο τη δεύτερη.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς μπορεί να ενταχθεί ο οφειλέτης του ΟΑΕΕ στο «Νόμο Κατσέλη»

Της Μαίρης Λαμπαδίτη

Τα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα ανάμεσα στα οποία είναι και οι οφειλέτες των ταμείων αποκτούν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο Νόμο Κατσέλη. Από τον ΟΑΕΕ, με εγκύκλιο που εκδόθηκε, αποσαφηνίζεται ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσει ο οφειλέτης .

1. Χορήγηση Βεβαίωσης

Χορηγείται βεβαίωση ασφαλιστικών οφειλών, όπως έχουν διαμορφωθεί με τα τέλη καθυστέρησης και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, εντός 5 εργασίμων ημερών από τη μέρα υποβολής σχετικού αιτήματος.
 Στη βεβαίωση περιλαμβάνονται οι οφειλές που έχουν βεβαιωθεί στο ΚΕΑΟ.
Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές χορηγείται "Γνωστοποίηση Οφειλής" καθόσον δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της διάταξης.

2. Ιστορικό ασφάλισης - Οικονομικός έλεγχος

Μετά την ολοκλήρωση κατάθεσης της αίτησης προς το αρμόδιο Δικαστήριο, ο οφειλέτης υποχρεούται, εντός 15 ημερών να επιδώσει στον ΟΑΕΕ αντίγραφό της.
Ο ΟΑΕΕ θα πρέπει, εντός μηνός από την επίδοση, να καταθέσει τις απόψεις του, δια των πληρεξουσίων δικηγόρων.
Για το σκοπό αυτό, συντάσσεται, κατά προτεραιότητα, "Ιστορικό Ασφάλισης-Οικονομικού Ελέγχου" το οποίο διαβιβάζεται άμεσα προς την Δ/νση Νομικών Υπηρεσιών και κατατίθεται στη Γραμματεία του αρμοδίου Δικαστηρίου.

3. Είσπραξη δόσεων ρύθμισης

Οι δόσεις είναι μηνιαίες και καθορίζονται από το αρμόδιο Δικαστήριο, με προσωρινή διαταγή ή οριστική απόφαση. Ποσό δόσης που έχει προσδιορισθεί με προσωρινή διαταγή, ενδεχομένως να αλλάξει με την οριστική απόφαση.
Η έναρξη καταβολής ορίζεται στην διαταγή ή την απόφαση.
Αντίγραφα Προσωρινών διαταγών ή αποφάσεων που εισέρχονται στις Υπηρεσίες θα πρέπει να κοινοποιούνται άμεσα στο αρμόδιο Υποκατάστημα ΚΕΑΟ, προκειμένου να ενεργεί για την είσπραξη των δόσεων, την ανάκληση μέτρων, την διακοπή ρυθμίσεων κλπ.

4. Μη βεβαιωμένες οφειλές

Σε μεμονωμένες περιπτώσεις που εκδίδονται προσωρινές διαταγές ή αποφάσεις για μη βεβαιωμένες οφειλές-ενώ έχει χορηγηθεί έντυπο "γνωστοποίησης οφειλής"-αυτές είναι εκτελεστές από τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΟΑΕΕ.
Αν ο οφειλέτης διατηρεί ενεργή ρύθμιση στον ΟΑΕΕ κατά την ημερομηνία αίτησης προς το Δικαστήριο, η ρύθμιση διακόπτεται και ενημερώνεται εγγράφως ο οφειλέτης.
Οι ρυθμίσεις είναι εξατομικευμένες και δεν υπόκεινται σε μηχανογραφική τυποποίηση.

5. Απώλεια ρύθμισης

Απώλεια της ρύθμισης επέρχεται όταν το ποσό σε καθυστέρηση ξεπερνά αθροιστικά το ποσόν τριών μηνιαίων δόσεων.
Πχ. Ποσό οφειλής 10.000 ευρώ Ποσό δόσης 30 ευρώ. Καθυστέρηση άνω των 90 ευρώ επιφέρει απώλεια της ρύθμισης.

Παράδειγμα: 1 δόση 30 ευρώ, 2η δόση 0 (απώλεια 30 ευρώ), 3η δόση 30 ευρώ, 4η δόση 20 ευρώ (συνολική απώλεια 40 ευρώ), 5η δόση 30 ευρώ, 6η δόση 0 (συνολική απώλεια 70 ευρώ), 7η δόση 0 (συνολική απώλεια 100 ευρώ). Μετά την απώλεια και της 7ης δόσης επέρχεται η απώλεια της συνολικής ρύθμισης. 
Με την επέλευση της απώλειας πρέπει να ενημερώνεται εγγράφως η Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών προκειμένου να καταθέτει σχετική αίτηση ανάκλησης της προσωρινής διαταγής ή απόφασης, εντός 4 μηνών.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φόβοι για σκάσιμο της «φούσκας» της Deutsche Bank

Σε διάψευση των φημών που κυκλοφορούν ότι δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει ομόλογο της προχώρησε η Deutsche Bank AG καθώς η μετοχή της απ' την αρχή της χρονιάς καταγράφει απώλειες 37%.

Με ανακοίνωση της η τράπεζα αναφέρει πως έχει παραπάνω από επαρκή Κεφάλαια ώστε να αποπληρώσει τα κουπόνια στα πιο ρισκαδόρικα ομόλογα της τόσο για φέτος όσο και για το 2017. Επίσης δημοσιοποίησε ένα εσωτερικό σημείωμα προς τους εργαζομένους απ' τον οικονομικό διευθυντή του ομίλου Marcus Schenck που υπογραμμίζει ότι «η θέση της τράπεζας τόσο σε επίπεδο Κεφαλαίων όσο και διαχείρισης ρίσκου παραμένει ισχυρή».

Το κόστος προστασίας έναντι μίας στάσης πληρωμών από την Deutsche Bank έχει υπερδιπλασιαστεί φέτος, την ώρα που οι μετοχές της διαπραγματεύονται μόλις στο ένα τρίτο της αξίας ρευστοποίησης των περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας.

Ο συνδιευθύνων σύμβουλος John Cryan έχει αποτύχει να εμπνεύσει εμπιστοσύνη με το σχέδιο του για περικοπές κόστους και το “χτίσιμο” Κεφαλαίων καθώς οι ευμετάβλητες αγορές απειλούν τα έσοδα και οι ανοικτές υποθέσεις για τις οποίες ελέγχεται η τράπεζα απ' τις ρυθμιστικές Αρχές αυξάνουν την απειλή για νομικές χρεώσεις που θα πρέπει να έχει η Deutsche Bank για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η Deutsche Bank αλλά και οι ανταγωνίστριες της στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των Credit Suisse Group AG και Barclays Plc δέχονται μεγάλες πιέσεις από τις παγκόσμιες ρευστοποιήσεις που έχουν ενεργοποιηθεί ακριβώς την ώρα που προωθούν φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις στα σκέλη τιτλοποιήσεων.

Το ξεπούλημα, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφάλεια απ' την επιβράδυνση της κινεζικής ανάπτυξης και την υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου καθιστά ακόμα πιο περίπλοκη το εγχείρημα καθώς μειώνονται τα έσοδα απ' την επενδυτική τραπεζική και καθιστά πιο ακριβή την έξοδο από συγκεκριμένους τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται. Κάτι που υπονομεύει τις προσπάθειες να μετατραπούν περισσότερα Κέρδη σε Κεφάλαια.

Εξάλλου ο Ιανουάριος ήταν το χειρότερο ξεκίνημα έτους για την αναδοχή ομολόγων στην Δυτ. Ευρώπη απ' το 2008, ενώ οι προμήθειες για τα υψηλών αποδόσεων ομολόγα υποχώρησαν κατά 78% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Freeman & Co.

Οι πωλήσεις μετοχών στην Ευρώπη, τη Μ. Ανατολή και την Αφρική υποχώρησαν 60% μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε το Bloomberg.

Οι μετοχές των τριών επενδυτικών τραπεζών έχουν υποχωρήσει πάνω από 25% απ' την αρχή της χρονιάς, που τις τοποθετεί στις μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ του δείκτη Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index.

«Θα εξελιχθεί σε μία πραγματικά κακή χρονιά», σχολιάζει ο Lutz Roehmeyer, που βοηθά στη διαχείριση των 11 δισ ευρώ της LBB Invest στο Βερολίνο. Η τελευταία είναι τοποθετημένη σε μετοχές τραπεζών συμπεριλαμβανομένης της Deutsche Bank. «Οι ευρωπαϊκές τράπεζες μπορούν τελικά να εγκαταλείψουν κάθε στόχο που έθεσαν για φέτος», προσθέτει.

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε χθες ότι εξακολουθεί να έχει περιθώρια να πληρώσει περίπου 1 δισ ευρώ το 2016, αρκετά για να καλύψει περίπου 350 εκατ. για κουπόνια «Additional Tier 1» που λήγουν τον Απρίλιο.

Η εκτιμώμενη ικανότητα τους για το 2017 είναι περίπου στα 4,3 δισ ευρώ, ενισχυμένη κυρίως από τη διαδικασία πώλησης του μεριδίου της τράπεζας στην Huaxia Bank Co. Η εκτίμηση για το 2017 δεν συμπεριλαμβάνει τις όποιες συνέπειες απ' τα αποτελέσματα, κέρδη ή ζημιές, του 2016.

Ωστόσο η ανακοίνωση δεν κατάφερε να σταματήσει το sell off στις αγορές ομολόγων. Το κόστος για να προστατευτεί κανείς στα πιο ρισκαδόρικα ομόλογα της τράπεζας έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο απ' την κορύφωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους το 2011, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το κόστος προστασίας έναντι στάσης πληρωμών στα μη εξασφαλισμένα ομόλογα κατέγραψε άνοδο για όγδοη ημέρα με τα CDS να αυξάνονται κατά 13 μ.β., στις 452 μ.β.Η ανακοίνωση ήλθε μετά από την ανησυχία που εξέφρασε ο αναλυτής της CreditSights Inc, Simon Adamson για την ικανότητα της τράπεζας να αποπληρώσει τα κουπόνια του 2017 στην περίπτωση που τα λειτουργικά αποτελέσματα του 2016 απογοητεύσουν ή το κόστος ρευστοποίησης αποδειχθεί υψηλότερο απ' ότι αναμένεται. Το γεγονός ότι οι ζημιές που είχε η τράπεζα για το 2015, κυρίως λόγω του νομικού κόστους για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, της διαγραφής “καλής θέλησης” του ενεργητικού, και την υποχώρηση των εσόδων απ' το μεγαλύτερο σκέλος της στο δ' τρίμηνο, ενισχύουν αυτή την άποψη.

Οι αμφιβολίες για την ικανότητα της Deutsche Bank να αποπληρώσει τα κουπόνια στα ομόλογα «Additional Tier 1» πυροδότησαν ένα ξεπούλημα στα ομόλογα και τις μετοχές φέτος, με τις μετοχές της να έχουν απολέσει το 39% της αξίας της φέτος.

Παρόμοια επίδοση έχουν και τα CoCos καθώς τα CDS έχουν υπερδιπλασιαστεί απ' το τέλος του 2015.
Οι δομικές μακροπρόθεσμες επιστροφές της Deutsche Bank θα επηρεαστούν είτε από μία σημαντική απομόχλευση του ισολογισμού της είτε μέσω της αύξησης Κεφαλαίων, εκτιμούν οι αναλυτές της Berenberg


Ο Cryan στο μεταξύ έχει ανακοινώσει ότι δεν θα καταβάλει μέρισμα για το 2015 και το 2016 και είπε ότι η τράπεζα δεν θα χρειαστεί να αντλήσει νέα Κεφάλαια. Η Credit Suisse, επίσης υπό πίεση να ενισχύσει τον ισολογισμό της, προσέφυγε στους επενδυτές για να ενισχύσει με 6 δισ ελβετικά φράγκα την κεφαλαιακή της βάση πέρυσι.
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η νέα πρόταση Κατρούγκαλου για τους ελεύθερους επαγγελματίες (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ)

Της Μαίρης Λαμπαδίτη

Η νέα βελτιωμένη πρόταση του υπουργού εργασίας που απορρίφτηκε από τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιστημονικούς προβλέπει μεταβατική περίοδο τριών ετών κατά την οποία οι νέες εισφορές θα έχουν μείωση που ξεκινά από το 50% επί του συνόλου του ασφαλίστρου.

Η έκπτωση 50% θα αφορά εισοδήματα από 7.033 € και μέχρι 10.000 € και θα απομειώνεται κλιμακωτά ανά 1% για κάθε πρόσθετα 1.000 ευρώ εισοδήματος. Δηλαδή η έκπτωση ορίζεται σε 40% για όσους έχουν εισόδημα 20.000 ευρώ, σε 30% για εισόδημα έως 30.000 ευρώ κοκ.
Το μέγιστο ύψος ετήσιου ατομικού εισοδήματος που εφαρμόζεται η έκπτωση είναι τα 55.000 ευρώ με αντίστοιχο ποσοστό έκπτωσης 5%. Για εισοδήματα από 55.000 € και άνω δεν προβλέπεται καμιά μείωση.

Οι επιστημονικοί φορείς διαφώνησαν, τονίζοντας ότι ακόμα και στην περίπτωση των νέων επιστημόνων που ξεκινούν σήμερα τη σταδιοδρομία τους η έκπτωση αποφέρει κέρδος από 3 έως 44 ευρώ μηνιαίως ενώ συνολική επιβάρυνση παραμένει υπέρμετρη στο 54,61% στα υψηλότερα εισοδήματα . Επιπλέον τόνισαν ότι στην επιβάρυνση δεν υπολογίζεται στους πίνακες του υπουργείου το τέλος επιτηδεύματος και η εισφορά αλληλεγγύης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο νέος δικηγόρος που δηλώνει εισόδημα έως 10.000, πληρώνοντας τις σημερινές εισφορές, του μένει διαθέσιμο εισόδημα 512,68 ευρώ. Με την έκπτωση Κατρούγκαλου θα του μένει 515,64 ευρώ. Δηλαδή το όφελος του είναι 2.96 ευρώ το μήνα! Αντίστοιχα για το μηχανικό που έχει σήμερα διαθέσιμο εισόδημα 488,95 ευρώ, με τη νέα πρόταση θα έχει 515,64. Δηλαδή το όφελος θα είναι 26.69 το μήνα! Για το νέο γιατρό με διαθέσιμο εισόδημα 537 από 492 ευρώ το μήνα, το όφελος θα είναι 45 ευρώ το μήνα.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι με την πρόταση αυτή το 66% των ελεύθερων επαγγελματιών θα έχουν αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματός τους μετά την καταβολή των φορολογικών και ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση.

Στο τέλος της τριετίας – όπως τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος -θα επανεξεταστούν συνολικά οι συντελεστές εισφορών (σ.σ. περιλαμβανομένων και αυτών για τους μισθωτούς) ενόψει της απόδοσής τους, αλλά και το κατά πόσο οδήγησαν σε αύξηση της εισφοροδοτικής βάσης.
Βελτιωμένη πρόταση θα κατατεθεί και για τους αγρότες, προσαρμοσμένη στην ιδιαιτερότητα της δραστηριότητάς τους.

Σύμφωνα με τους πίνακες του υπουργείου, οι μηχανικοί, με εισόδημα έως 10.000 που πλήρωναν σήμερα συνολική επιβάρυνση εισφορά +φόρο 342.04 ευρώ το μήνα, θα πληρώνουν 171,87 ευρώ και το διαθέσιμο εισόδημά τους θα αυξηθεί κατά 36,87%

-Οι μηχανικοί με εισόδημα έως 20.000 ευρώ που πλήρωναν σήμερα μηνιαία εισφορά + φόρο 597,65 ,με την πρόταση του υπουργείου θα πληρώνουν 620,89. Το διαθέσιμο εισόδημά τους θα μειωθεί κατά 2,72%.

-Οι μηχανικοί με εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ που πλήρωναν σήμερα μηνιαία εισφορά +φόρο 1287,05 ευρώ θα πληρώσουν 2072 ,51 ευρώ. Δηλαδή η συνολική επιβάρυνση θα αντιστοιχεί σε 51,49 % επί του εισοδήματός τους και το διαθέσιμο εισόδημα θα μειωθεί κατά 29,20%.

-Οι μηχανικοί με εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ που πλήρωναν σήμερα μηνιαία εισφορά +φόρο 1513,88 ευρώ , θα πληρώσουν 2657,36 ευρώ. Η επιβάρυνση επί του εισοδήματος ανέρχεται σε 54,61 % και το διαθέσιμο εισόδημα μειώνεται κατά 34,11%.
Παραδείγματα σύμφωνα με τους πίνακες του υπουργείου

- Γιατρός ασφαλισμένος επί 7-9 έτη με καθαρό εισόδημα 20.000 ευρώ πληρώνει σήμερα μηνιαίες εισφορές 319,81 ευρώ και φόρο 350,18. Με την έκπτωση του υπουργείου θα πληρώνει εισφορές 319,50 και φόρο 350,26. Ουσιαστικά σ΄αυτή την περίπτωση το διαθέσιμο εισόδημα δε θα έχει αλλαγή.

-Δικηγόρος ασφαλισμένος πριν από το 1993 με καθαρό εισόδημα 25.000 ευρώ πληρώνει σήμερα μηνιαίες εισφορές 306,95 και φόρο 461,86 ευρώ. Με την έκπτωση του υπουργείου θα πληρώνει εισφορές 530,68 και φόρο 403,69 . Το μηνιαίο διαθέσιμο εισόδημά του θα μειωθεί κατά 165.55 ευρώ (-12,6%).

- νέος μηχανικός κάτω από 5 έτη ασφάλισης (του οποίου η εισφορά υπολογίζεται στο 14% η στο 17%του καθαρού του εισοδήματος αντί στο 20%) με 10.000 εισόδημα, πληρώνει σήμερα μηνιαίως για εισφορές 172 ευρώ και για φόρο 171,79. Με την πρόταση του υπουργείου, θα πληρώνει μηνιαίες εισφορές 136,52 ευρώ και φόρο 181,17. το διαθέσιμο εισόδημά του θα αυξηθεί κατά 5,5%.

Μηχανικός με 7-9 έτη ασφάλισης και καθαρό εισόδημα 20.000 ευρώ . σήμερα πληρώνει για μηνιαίες εισφορές 378,46 ευρώ και για φόρο 334,93. Με την πρόταση του υπουργείου θα πληρώνει για μηνιαίες εισφορές 394,50 και για φόρο 330,76. Η επιβάρυνση , μειώνει το διαθέσιμο εισόδημά του κατά 12 ευρώ το μήνα - 1,2%.

Μηχανικός ασφαλισμένος προ του 1993 με 25.000 εισόδημα πληρώνει σήμερα για μηνιαίες εισφορές 385.10 ευρώ και για φόρο 333,21. Με την πρόταση του υπουργείου θα πληρώνει για εισφορές 530.68 και για φόρο 403.68. το διαθέσιμο εισόδημά του μειώνεται κατά 107.72 ευρώ, μείωση 8,6%.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Stratfor: Ποιες θα είναι οι πραγματικές επιπτώσεις του ιού Ζίκα στον κόσμο


Η επιδημία του ιού Ζίκα μπορεί να ξεκίνησε σχετικά από τα «ψιλά γράμματα» της ειδησεογραφίας, ωστόσο δείχνει να εξελίσσεται σε μια πλήρη υγειονομική κρίση, με τον ΠΟΥ να κάνει λόγο για διεθνή κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Ο ιός εξαπλώνεται ταχύτατα στη Νότια και την Κεντρική Αμερική, και εκτιμάται πως θα μπορούσε να επιφέρει 4 εκατ. νέες περιπτώσεις φέτος. Τουλάχιστον 20 περιοχές, περιλαμβανομένου του Παναμά, της Γουατεμάλα, των Μπαρμπέιντος και του Πουέρτο Ρίκο έχουν καταγράψει κρούσματα.

Ο ιός θεωρείται ιδιαίτερα «ύπουλος», καθώς εξαπλώνεται μέσω του κουνουπιού Aedes και δεν παρουσιάζει συμπτώματα τις περισσότερες περιπτώσεις- ή, αν εκδηλωθούν, είναι πολύ ελαφρά. Ωστόσο, σχετίζεται με σοβαρές δυσμορφίες σε νεογέννητα.

Σε ανάλυση της Stratfor εξετάζονται οι επιπτώσεις της επιδημίας τόσο σε γεωπολιτικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο: Η διαχείριση μιας επιδημίας κοστίζει, καθώς οι αριθμοί των νεκρών και των ασθενών είναι μεγάλοι. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις στο εμπόριο, ενώ η ανάπτυξη θεραπειών και εμβολίων απαιτεί μεγάλες επενδύσεις, όπως αποδείχτηκε από την επιδημία Έμπολα στην Αφρική. Επίσης, υπάρχει απώλεια παραγωγικότητας, καθώς είναι πολλοί αυτοί που αρνούνται να πάνε στη δουλειά και αυτοί που παίρνουν άδεια για να φροντίσουν ασθενείς.

Επίσης, υπάρχουν άλλοι παράγοντες επί της προκειμένης: Ο Ζίκα δεν είναι μόνο δύσκολο να ανιχνευθεί, αλλά υφίσταται και το ιδιαίτερα φλέγον ζήτημα της μικροκεφαλίας που φέρεται να προκαλεί στα έμβρυα. Έρευνες είναι σε εξέλιξη για να αποδειχθεί η σύνδεση μεταξύ του ιού και του φαινομένου, στο οποίο παρατηρείται υποανάπτυξη των κεφαλιών των μωρών και προβλήματα νευρολογικής φύσης. Επίσης, ο ιός φέρεται να σχετίζεται και με το σύνδρομο Guillain-Barre, ωστόσο τα ακριβή αποτελέσματα των ερευνών αναμένονται μέσα σε μερικούς μήνες. «Επίσης, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν πρόκειται για νέο ιό. Το όνομα “Ζίκα” ανάγεται σε ένα δάσος έξω από την πρωτεύουσα της Ουγκάντας, Καμπάλα, όπου ο ιός πρωτοεντοπίστηκε. Έκτοτε έχει βρεθεί σε άλλα τμήματα της Αφρικής, της νοτιοανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού.

Επίσης, δεν πρόκειται για τον πρώτο ιό που προκαλεί προβληματισμούς όσον αφορά σε αγέννητα παιδιά, καθώς υπάρχει ήδη ιστορικό προηγούμενο με την ερυθρά, για την οποία αναπτύχθηκε εμβόλιο λιγότερο από μια δεκαετία μετά την απομόνωση του ιού που την προκαλούσε. Ωστόσο, δεν θεωρείται πως θα υπάρξει εμβόλιο για τον Ζίκα σύντομα. Τα προστατευτικά μέσα περιλαμβάνουν καλά προστατευμένα σπίτια, σίτες, ρούχα με μακριά μανίκια και πολλά εντομοκτόνα.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανάλυση, οι μεγαλύτερες γεωπολιτικές επιπτώσεις του ιού Ζίκα ενδεχομένως να μη γίνουν ορατές πριν περάσουν 18 και άνω χρόνια από σήμερα: Ο φόβος του ιού και της μικροκεφαλίας μπορεί να οδηγήσει σε δραματική μείωση των γεννήσεων- η οποία ενθαρρύνεται από πολιτικές πρωτοβουλίες. Οι κυβερνήσεις του Ελ Σαλβαδόρ, της Κολομβίας, της Τζαμάικα και της Ονδούρας ήδη συμβουλεύουν τις γυναίκες να αποφύγουν τις εγκυμοσύνες μέχρι ο ιός να τεθεί υπό έλεγχο. Εν αντιθέσει με άλλες χώρες που αναμένεται να αντιμετωπίσουν δημογραφικά προβλήματα μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, το μεγαλύτερο τμήμα της Λατινικής Αμερικής ήταν «υγιές» από αυτή την άποψη, με μεγάλη, νεαρής ηλικίας πληθυσμιακή βάση. Μία παύση της αύξησης του πληθυσμού, την οποία θα προκαλούσε κάτι σαν τον Ζίκα, θα απειλούσε την παραγωγικότητα η οποία σχετίζεται με τις «δεξαμενές» εργατικών χεριών της ηπείρου, απειλώντας την ανάπτυξη της περιοχής σε βάθος δεκαετιών.

Θεωρίες συνωμοσίας

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, τα «ύπουλα» χαρακτηριστικά της επιδημίας έχουν προκαλέσει έξαρση των θεωριών συνωμοσίας γύρω από τον ιό, κάποιες εκ των οποίων παρουσιάζονται σε δημοσίευμα του Independent: Μία εκ των πλέον δημοφιλών είναι αυτή που «θέλει» τον ιό ως μηχανισμό/ μέσον ελέγχου της αύξησης του πληθυσμού, για τους σκοπούς της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Η «λογική» είναι ότι είναι πιο «ανώδυνος» από πχ τον Έμπολα, καθώς δεν σκοτώνει τα θύματά του, ωστόσο είναι (για τους λόγους που προαναφέρθηκαν) ιδιαίτερα αποτελεσματικός όσον αφορά στον περιορισμό της αύξησης πληθυσμού, επηρεάζοντας τις έγκυες. Κάποιοι υποδεικνύουν δύο από τους πλέον γνωστούς «στόχους» των θεωριών συνωμοσίας, τις οικογένειες Ρόθτσαϊλντ και Ροκφέλερ, ως «αυτουργούς». Οι θεωρίες αυτές πηγάζουν από ισχυρισμούς πως το Rockefeller Foundation «κατέχει την πατέντα» του ιού, η οποία πωλείται ανά τον κόσμο, ενώ όσον αφορά στο Rothchild Foundation, οφείλονται στο ότι ήταν οι επιστήμονές του που τον εντόπισαν πρώτοι. Επίσης, άλλοι κατηγορούν τη βρετανική Oxitec (χρηματοδοτείται από τo Bill and Melinda Gates Foundation) για ανάπτυξη γενετικά τροποποιημένων κουνουπιών, τα οποία υποτίθεται ότι προορίζονται να σταματήσουν την εξάπλωση του Ζίκα και άλλων ασθενειών, αλλά στην πραγματικότητα – σύμφωνα με τη θεωρία- τον εξαπλώνουν.

Σε μια άλλη περίπτωση, υφίσταται η «κλασική» θεωρία ότι η επιδημία είναι «στημένη» από τις φαρμακευτικές που θέλουν να πουλήσουν εμβόλια. Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί και μια άλλη θεωρία, κατά την οποία η μικροκεφαλία έχει άλλα αίτια, και ο Ζίκα αποτελεί «αποδιοπομπαίο τράγο/ προπέτασμα καπνού».


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στην τελική ευθεία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Σύγχυση με τις αποδείξεις

Στην τελική ευθεία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, έχουν εισέλθει οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να κερδίσουν το στοίχημα που έχει τεθεί για την έναρξη - και κατ' επέκταση ολοκλήρωση - της διαδικασίας το ταχύτερο δυνατόν.

Το οικονομικό επιτελείο στοχεύει στην έναρξη της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2015 στα τέλη Φεβρουαρίου ή το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.

«Η κυβέρνηση θέλει οι φορολογικές δηλώσεις να κατατεθούν όσο πιο νωρίς γίνεται, προκειμένου να μην συσσωρευθούν οι φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών στα τέλη του έτους, όπως συνέβη πέρυσι», είχε δηλώσει αντίστοιχα πριν από μερικά 24ωρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, ερωτηθείς για τα σχέδια του υπουργείου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από πλευράς υποδομών το σύστημα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων είναι σχεδόν έτοιμο. "Μόλις ολοκληρωθούν κάποιες εκκρεμότητες το Taxisnet θα ανοίξει", σημειώνουν αρμόδιες πηγές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Υπενθυμίζεται εδώ πως η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει δώσει προθεσμία μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου σε επιχειρήσεις και ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων του φορολογικού έτους 2015.

Οι χρόνοι δείχνουν να επισπεύδονται, όμως το οικονομικό επιτελείο εξακολουθεί να αφήνει αναπάντητο ένα μεγάλο ερώτημα: Τι θα γίνει με τις αποδείξεις και τη σύνδεση του αφορολόγητου ορίου με τη χρήση πλαστικού χρήματος; Οι κυβερνητικές εξαγγελίες βρίσκονται ακόμη στον αέρα, με τους πολίτες να δηλώνουν πλήρη άγνοια για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εννέα άνθρωποι σε 48 ώρες έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της γρίπης

Μόνο το τελευταίο 48ωρο, άλλοι εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους -μεταξύ των οπίων και ένα μωρό - ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων της γρίπης στους 60. Συνολικά, μέχρι και σήμερα έχουν νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) 16 ανήλικοι, εκ των οποίων οι τέσσερις έχουν καταλήξει.
AdTech Ad

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κορύφωση της γρίπης αναμένεται τις επόμενες δυο εβδομάδες ενώ ήδη στο «κόκκινο» βρίσκεται η ζήτηση κρεβατιών σε ΜΕΘ λόγω της γρίπης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σήμερα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 112 ασθενείς, με τον συνολικό αριθμό των ατόμων που έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ να είναι 252. Από αυτούς, ένας στους τέσσερις δεν συγκαταλέγονται σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Ο μέσος όρος της ηλικίας των θυμάτων της γρίπης είναι 53,3 έτη – πρόκειται για τον χαμηλότερο ηλικιακό μέσο όρο των θυμάτων της γρίπης τα τελευταία χρόνια.

Σε καραντίνα οι μαθητές

Σε «καραντίνα» θα μπαίνουν οι μαθητές που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης κατά την παραμονή τους στο σχολείο και μέχρι να τους παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους. Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που έφτασε στα σχολεία για την αποφυγή εξάπλωσης της εποχικής γρίπης.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο, «παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως». Ειδική αναφορά γίνεται για τη τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής, όπως: αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης, αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων. Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.

Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα. Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αποδείξεις: Κρατήστε τις όλες μέχρι να έρθει η ώρα του πλαστικού χρήματος

Για την ώρα θα πρέπει να μαζεύουμε  αποδείξεις τκαι όταν έρθει η ρύθμιση θα πρέπει να συλλέγουμε τις ηλεκτρονικές , όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, στην πρωινή εκπομπή του Αντέννα.
AdTech Ad

"Σε σχέση με τις αποδείξεις του 2016, σε όσες περιπτώσεις έχουμε αφορολόγητο, οι φορολογούμενοι πρέπει να μαζέψουν αποδείξεις. Θα έρθει διάταξη για τα θέματα του αφορολόγητου, που θα συνδέει το αφορολόγητο με αποδείξεις, χωρίς να κρατά ο φορολογούμενος τις αποδείξεις, θα υπάρχει σύνδεση με την τράπεζα" είπε, ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι "αυτό θα ισχύσει μόλις έρθει η διάταξη, στην οποία θα ξεκαθαρίζεται και ποιες δαπάνες θα δικαιολογούνται".

Στο χτίσιμο του αφορολόγητου θα υπολογίζονται όλες οι δαπάνες μέσω πλαστικού τραπέζης είτε αυτές έγιναν με τη χρήση κάρτα είτε μέσω διαδικτύου, είπε και αναφερόμενος στο ύψος των αποδείξεων που θα πρέπει να συγκεντρωθούν για το αφορολόγητο, συνέστησε λίγη "υπομονή, μέχρι να έρθει η διάταξη", αρνούμενος να δώσει περεταίρω στοιχεία.

"Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν κίνητρα παντού. Είναι πατριωτικό καθήκον όλων να κόβουν ή να ζητούν αποδείξεις" είπε και τόνισε "πιέζουμε όσο γίνεται περισσότερο στο θέμα των τραπεζικών προμηθειών... σε βάθος χρόνου οι συναλλαγές με τις κάρτες θα γίνουν υποχρεωτικές για όλες τις επιχειρήσεις".

Βαριές «καμπάνες» για τα αυτοκίνητα

Το υπουργείο Οικονομικών κάνει διασταυρώσεις για να εντοπιστούν τα ανασφάλιστα οχήματα και όσα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ. Όσοι υπάγονται σε αυτές τις δύο κατηγορίες, θα λάβουν ειδοποιητήρια από το υπουργείο, όπως διευκρίνισε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, προσθέτοντας ότι τα ειδοποιητήρια θα ληφθούν από τους ιδιοκτήτες μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

"Δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορούν αυτοκίνητα τα οποία δεν είναι ασφαλισμένα", είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών.

Αναφερόμενος στους 800.000 οδηγούς που δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, είπε ότι, επίσης θα σταλούν ειδοποιήσεις.

Εξετάζεται συνολική αλλαγή στη φορολογία των αυτοκινήτων. "Τα αυτοκίνητα έχουν φορολογηθεί υπέρμετρα", είπε προαναγγέλλοντας ελαφρύνσεις σε κάποιες κατηγορίες χρήσης των οχημάτων.

Φορολογικές κλίμακες

Για τους άνεργους και τους φοιτητές θα έρθει σύντομα διάταξη στην οποία θα αλλάξουν τα κριτήρια φορολόγησης, σημείωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της για  τις φορολογικές κλίμακες, σημείωσε ότι, 
"δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα". "Υπάρχουν πολύ καλές ειδήσεις στο θέμα αυτό, ωστόσο, δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι όσο η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη".

"Στόχος μας είναι να μεταφέρουμε βάρος από το υψηλά στα χαμηλά και πολύ χαμηλά εισοδήματα, συμπλήρωσε για τις κλίμακες, επαναλαμβάνοντας ότι θα υπάρξουν πολύ θετικές ειδήσεις για το θέμα.

Έκκληση στους αγρότες για διάλογο

"Είμαι διατεθειμένος να πάω οπουδήποτε για να κάνω διάλογο με τους αγρότες" είπε απευθύνοντας έκκληση στους αγρότες, τονίζοντας ωστόσο ότι αναφέρεται σε ουσιαστικό διάλογο. "Δεν μπορώ να ακούω για 12.000 αφορολόγητο, τη στιγμή που δεν φορολογείται η επιδότηση" είπε, "στις 12.000 που έχουν αίτημα οι αγρότες, αντιστοιχεί στο 96% των φορολογικών τους δηλώσεων, κάτι που σημαίνει ότι κανένας δεν θα πληρώνει φόρους".

"Η κυβέρνηση κάνει υπομονή και έκκληση για διάλογο: Να έρθουν οι αγρότες όπου θέλουν και να κουβεντιάσουμε" είπε ο αναπληρωτής Υπουργός.

Αναφερόμενος, τέλος στο ζήτημα της φορολόγησης καπνού, αλκοόλ και πετρελαίου, σημείωσε ότι, "έχουμε ήδη δεδομένα ότι για την αύξηση της και πήραμε το μάθημά μας", εννοώντας τη χαμηλή εισπραξιμότητα και τη φοροδιαφυγή και συμπλήρωσε: "Δεν έχουμε τη λογική: φόροι, φόροι, φόροι, αλλά να έχουμε εισπραξιμότητα από αυτούς που έχουμε".
πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πειθαρχική έρευνα για το διευθυντή φυλακών Τρικάλων ο οποίος συνελήφθη για κατοχή κοκαΐνης

Πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του Διευθυντή της Φυλακής Τρικάλων ξεκίνησε το υπουργείο Δικαιοσύνης, που συνελήφθη το βράδυ της 8ης Φεβρουαρίου 2016 για αδίκημα σχετικό με τα ναρκωτικά.
AdTech Ad

Το υπουργείο απηύθυνε ερώτημα για τη θέση του σε αργία και έθεσε τον διωκόμενο σε αναστολή άσκησης καθηκόντων. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως "η αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών στη φυλακή γίνεται με τον καθιερωμένο έλεγχο, αλλά και με προγράμματα σωματικής αποτοξίνωσης και ψυχικής απεξάρτησης. Κάθε άλλη επαφή με τα ναρκωτικά, όποιον και αν αφορά, αντιμετωπίζεται με τον αναγκαίο και δίκαιο ποινικό έλεγχο".

Ο διευθυντής των φυλακών πάνω στον οποίο βρέθηκε ποσότητα 0,7 γραμμ. κοκαΐνης, κρατείται και πρόκειται να προσαχθεί στον Εισαγγελέα
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νεκροί και πάνω από 150 τραυματίες από μετωπική σύγκρουση τρένων στη Γερμανία, κοντά στο Μόναχο …

Δύο επιβατικά τρένα συγκρούστηκαν στο γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας ενώ οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για πολλούς τραυματίες. Το ατύχημα συνέβη κοντά στην πόλη Bad Aibling, μια λουτρόπολη περίπου 60 χιλιόμετρα νοτιανατολικά του Μονάχου.

Ένα από τα τρένα εκτροχιάστηκε ενώ από την μετωπική σύγκρουση κάποια βαγόνια έχουν ανατραπεί, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

«Πολλοί» άνθρωποι σκοτώθηκαν και περί τους εκατό έχουν τραυματισθεί κατά τη σύγκρουση δύο τρένων κοντά στο Μπαντ Άιμπλινγκ, στη Βαυαρία, δυτικά του Ρόζενχάιμ, σύμφωνα με νέο απολογισμό της αστυνομίας.

Ήδη έχουν ανασυρθεί τέσσερις νεκροί, ενώ υπάρχουν 150 τραυματίες, ανάμεσά τους 10 σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Οι υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών και σωστικά συνεργεία προσπαθούν να απεγκλωβίσουν επιβάτες από τα βαγόνια. Η πρόσβαση δημοσιογράφων στον τόπο του δυστυχήματος έχει απαγορευθεί. Οι δρόμοι εντός και γύρω από τη πόλη έχουν αποκλεισθεί…


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!