EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016

«Να μιλησουμε για τις ευθυνες της δημοσιογραφιας στην Κριση» του Θάνου Δημάδη

ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.

Κάποιες σκέψεις με αφορμή και την συζήτηση περί τηλεοπτικών αδειών και άλλων τινών.

Αρκετοί από εμάς πιστεύουν ότι εδώ που βρισκόμαστε σήμερα ως χώρα φταίνε οι πολιτικοί, δευτερευόντως οι δημόσιοι υπάλληλοι, και ως έναν βαθμό η νοοτροπία ενός λαού που καλόμαθε στο εύκολο κρατικό χρήμα.

Όμως η πλειοψηφία όσων εργάζονται στον χώρο των δημοσίων και ιδιωτικών μίντια αποφεύγει να θέσει εαυτόν ενώπιον των ευθυνών της για την σύγχρονη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Όσοι επί δεκαετίες ολόκληρες- συχνά λόγω τύχης ή γνωριμιών και όχι απαραιτήτως πανεπιστημιακής μόρφωσης ή εξιδικευμένων προσόντων όπως σε όλα τα άλλα επαγγέλματα- άσκησαν το λειτούργημα της δημοσιογραφίας στην χώρα μας, εγκαθίδρυσαν για τους εαυτούς τους πολλαπλούς ρόλους που απέρρεαν από την εξουσία που η σαθρότητα και η έμφυτη ροπή προς την διαπλοκή του ίδιου του πολιτικού συστήματος μάς στις καλές μέρες του από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, τούς είχε εκχωρήσει.

Ρόλους κατήγορου, δικαστή, αυτόκλητου δήθεν συνηγόρου του δικαίου, και- όποτε τους βόλευε- θύματος με την γνωστή συνωμοσιολογική πρακτική ότι κάποιοι, κάπου, κάπως τους πολέμουν για να μην αποκαλύψουν την δήθεν αλήθεια αφού πρώτα την τελευταία την είχαν βιάσει, αλλοιώσει, προσαρμόσει στα μέτρα και τα σταθμά σκοπιμοτήτων και συμφερόντων που είχαν ως προσωπικό αξεχρέωτο χρέος δικών τους ή των συγκροτημάτων που εργάζονταν, να εξυπηρετήσουν.

Η κοινωνία μας -ευτυχώς για εμάς τους νεότερους- έχει περάσει σε άλλη φάση και ξερνάει όλους εκείνους που με τα εργαλειά που τους έδινε η εξουσία παρελθόντων ετών, συνεχίζουν να θεωρούν ότι έχουν την δύναμη να χειραγωγήσουν μία άποψη, μία πληροφορία και εν τέλει την νοημοσύνη του λαού μας ο οποίος μπορεί να υπολείπεται πολλών έναντι άλλων λαών στην Ευρώπη, έχει όμως το κριτήριο να καταλαβαίνει ότι η εξουσία που επί δεκαετίες συσσωρεύτηκε στα χέρια μιντιακών συγκροτημάτων και επιφανών δημοσιογράφων που όμνυαν στο όνομα της καταπολέμησης της διαπλοκής ενώ είχαν γίνει έγιναν τα βασικά προπαγανδιστικά της όργανα, πρέπει να λάβει τέλος.

Η σύγκρουση των γενεών δεν προκύπτει μόνο από την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και την επιβάρυνση της δικιάς μας γενιάς και των μελλοντικών για τα προνόμια των προηγούμενων που νομοθετούσαν για εξασφαλίσουν την πάρτη τους. Αλλά στην σημερινή εποχή που ζούμε διατρέχει οριζοντίως και καθέτως όλο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Και την δημοσιογραφία επίσης, όπου εκείνοι που επί χρόνια καρπώθηκαν την ευμάρεια, τους παχυλούς πολλαπλούς μίσθους, το βόλεμα ή ακόμα και την ασυλία από την εκάστοτε μέχρι προσφάτως κυβερνητική εξουσία με ανταλλάγματα, είναι οι ίδιοι που σήμερα επιδεικνύουν την αλά καρτ ευαισθησία τους στα ιδεώδη της ανεξαρτησίας του τύπου, της ηθικής, τιμιότητας και της εντιμότητας.

Αν θέλουμε οι δημοσιογράφοι να είμαστε τίμιοι και ηθικοί απέναντι στην κοινωνία, πρέπει να είμαστε πρώτα με τους εαυτούς μας.

Και αν εμείς ως τέταρτη εξουσία ζητάμε μέσω της επιρροής που ασκούμε στην κοινωνία οι φαύλοι της πολιτικής να πάνε σπίτια τους, τι κάνουμε με την φαυλότητα που κυριαρχεί στον δικό μας χώρο της δημοσιογραφίας;

Το ότι ουδείς μας τολμάει να την αγγίξει δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Και πρωτίστως δεν σημαίνει ότι δεν την βλέπουν οι αναγνώστες, τηλεθεατές και ακροατές μας.

Τόσα χρόνια μετά την απαρχή της κατάρρευσής μας, έχει έρθει έστω και αργά η ώρα το μιντιακό σύστημα της χώρας και πολλοί απ’όσους το υπηρέτησαν από θέσεις κλειδιά να πουν μια συγνώμη που επί χρόνια έκοβαν και έραβαν το δημοσιογραφικό επάγγελμα στα μέτρα των οικονομικών και πολιτικών τους εξαρτήσεων και σε αρκετές περιπτώσεις της προσωπικής τους αυτοηρωοποίησης ωσάν να είναι το κέντρο των εξελίξεων και όχι για να καταγράφουν τις εξελίξεις.

Πρέπει όμως την συγνώμη τους να την απευθύνουν και στην νεα γενιά των δημοσιογράφων που έχει αρχίσει να τους διαδέχεται με ένα και μόνο καθήκον. Να αποτινάξει από την συνείδηση της κοινωνίας την εικόνα μίας διαρκώς αυτοϊκανοποιούμενης δημοσιογραφίας που φθάνει μέχρι εκεί που τις υποδεικνύουν οι ενδολοδόχοι της. Και σίγουρα αυτή η δημοσιογραφία ούτε μας ανήκει ούτε μας αξίζει.
Θάνος Δημάδης
Ο ΘΑΝΟΣ ΔΗΜΑΔΗΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΡΘΡΟ – ΒΟΜΒΑ Ο υπόνομος του ΔΝΤ: Απατεώνες, βιαστές και αγύρτες!

ΑΡΘΡΟ – ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ ΑΝΑΛΥΤΗ JAMES PETRAS ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΤΟΥ

Το πρόσφατο άρθρο του Πολ Τόμσεν για νέα μέτρα που απαιτούνται να ληφθούν στην Ελλάδα, αλλά και η γενικότερη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Κριστίν Λαγκάρντ δεν είναι θέμα ατυχών συγκυριών. Το ΔΝΤ είναι μια καλολαδωμένη μηχανή κέρδους.

Ο James Petras, ένας παγκοσμίου φήμης αναλυτής και επιστήμονας, επίτιμος καθηγητής κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο Binghamton της Νέας Υόρκης, και πρώην σύμβουλος του Σάλβαντορ Αλιέντε στη Χιλή, του Ούγκο Τσάβες στη Βενεζουέλα, και του Ανδρέα Παπανδρέου στις αρχές της δεκαετίας του 1980, με άρθρο του περιγράφει πλήρως τη δομή του ΔΝΤ
 

Διαβάστε το άρθρο του και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

Ο υπόνομος των κατεργαρέων του ΔΝΤ – απατεώνες, βιαστές και αγύρτες.

Το ΔΝΤ είναι ο κορυφαίος διεθνής νομισματικός οργανισμός του οποίου δημόσιος σκοπός είναι η διατήρηση της σταθερότητας του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος μέσω δανείων που αφορούν προτάσεις σχεδιασμένες για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της οικονομικής ανάκαμψης.

Στην πραγματικότητα, το ΔΝΤ τελεί υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ και των Δυτικών Ευρωπαϊκών κρατών και οι πολιτικές του έχουν σχεδιαστεί για να προωθούν την επέκταση, την κυριαρχία και τα κέρδη των ηγετικών πολυεθνικών εταιρειών και των χρηματοπιστωτικών οργανισμών τους.

Οι ΗΠΑ και τα Ευρωπαϊκά κράτη εφαρμόζουν μία κατανομή αρμοδιοτήτων: Οι διευθύνοντες σύμβουλοι του ΔΝΤ είναι Ευρωπαίοι· οι ομόλογοί τους στην Παγκόσμια Τράπεζα (ΠΤ) είναι από τις ΗΠΑ.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι του ΔΝΤ και της ΠΤ λειτουργούν σε στενή συνεργασία με τις κυβερνήσεις τους και ιδιαίτερα με τα Υπουργεία Οικονομικών, αποφασίζοντας τις προτεραιότητες, το ποιες χώρες θα λάβουν δάνεια, υπό ποιους όρους και τα ποσά.

Τα δάνεια και οι όροι που θέτει το ΔΝΤ συντονίζονται στενά με το ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα. Μόλις το ΔΝΤ υπογράφει μια συμφωνία με μια χώρα οφειλέτη, δίνεται σήμα στις μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες να δανείζουν, να επενδύουν και να ενεργούν με μια σειρά πολλαπλών ευνοϊκών οικονομικών συναλλαγών. Από τα ανωτέρω συνάγεται ότι το ΔΝΤ διαδραματίζει τον ρόλο του γενικού εντολέα για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Το ΔΝΤ θέτει τις βάσεις για την κατάκτηση των χρηματοπιστωτικών συστημάτων των ευάλωτων κρατών του κόσμου από τις μεγάλες τράπεζες.
 
Το ΔΝΤ παρεμβαίνοντας, αναλαμβάνει το βάρος να κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά. Αυτή περιλαμβάνει τον σφετερισμό της εθνικής κυριαρχίας, την απαίτηση για ιδιωτικοποιήσεις, για μείωση των κοινωνικών δαπανών, των μισθών και των συντάξεων, καθώς και τη διασφάλιση της προτεραιότητας των πληρωμών του χρέους. Το ΔΝΤ ενεργεί ως «γρίλλια» για τις μεγάλες τράπεζες, εκτρέποντας τους πολιτικούς επικριτές και την κοινωνική αναταραχή.
Διευθύνοντες Σύμβουλοι – Άνθρωποι Τσεκούρια

Τι είδους άτομα υποστηρίζουν οι τράπεζες για διευθύνοντες συμβούλους του ΔΝΤ; Σε ποιούς εμπιστεύονται το καθήκον της παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων μίας χώρας, την εξαθλίωση του λαού της και τη διάβρωση των δημοκρατικών της θεσμών;

Έχουν συμπεριλάβει έναν καταδικασμένο οικονομικό απατεώνα· η σημερινή διευθύντρια αντιμετωπίζει ποινική διώξη για κακή διαχείριση των δημοσίων κονδυλίων ως υπουργός Οικονομικών· έναν βιαστή· έναν υπέρμαχο της διπλωματίας των κανονιοφόρων και τον προαγωγό της μεγαλύτερης οικονομικής κατάρρευσης στην ιστορία μιας χώρας.

Οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι του ΔΝΤ σε Δίκη

Η τωρινή διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ (Ιούλιος 2011 – 2015) Κριστίν Λαγκάρντ [Christine Lagarde] δικάζεται στη Γαλλία για υπεξαίρεση 400 εκατομμυρίων δολαρίων, πληρωμή στον μεγιστάνα Μπερνάρντ Ταπί, όταν ήταν Υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Προέδρου Σαρκοζί.

Ο προηγούμενος διευθύνων σύμβουλος (Νοέμβριος 2007 – Μάιος 2011), Ντομινίκ Στρος Καν [Dominique Strauss-Kahn], αναγκάστηκε να παραιτηθεί όταν κατηγορήθηκε για το βιασμό μιας καμαριέρας σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης και αργότερα συνελήφθη και δικάστηκε για μαστροπεία στην πόλη Λιλ της Γαλλίας.

Ο προκάτοχός του Ροντρίγκο Ράτο [Rodrigo Rato] (Ιούνιος 2004 – Οκτώβριος 2007), ήταν ένας Ισπανός τραπεζίτης ο οποίος συνελήφθη και κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή -απέκρυψε 27 εκατομύρρια ευρώ σε εβδομήντα τράπεζες του εξωτερικού- και εξαπάτηση χιλιάδων μικροεπενδυτών τους οποίους έπεισε να τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε μία Ισπανική τράπεζα, την Bankia, που χρεοκόπησε.

Ο προκάτοχός του ένας Γερμανός, ο Χορστ Κέλερ [Horst Kohler], παραιτήθηκε όταν είπε μία αδιανόητη αλήθεια – ότι η εξωτερική στρατιωτική επέμβαση ήταν αναγκαία για να υπερασπιστεί τα Γερμανικά οικονομικά συμφέροντα, όπως τις διαδρομές του ελεύθερου εμπορίου. Είναι ένα πράγμα για το ΔΝΤ να λειτουργεί ως εργαλείο των ηγεμονικών συμφερόντων· είναι άλλο για έναν διευθύνων σύμβουλο του ΔΝΤ να ομιλεί για αυτό δημοσίως!

Ο Μισέλ Καμντέσους [Michel Camdessus] (Ιανουάριος 1987 – Φεβρουάριος 2000) ήταν ο συγγραφέας του «Συναίνεση της Ουάσινγκτον», το δόγμα που υποστήριξε την παγκόσμια νεοφιλελεύθερη αντεπανάσταση. Στη θητεία του τον είδαμε να εναγκαλίζεται και να χρηματοδοτεί ορισμένους από τους χειρότερους δικτάτορες της εποχής, καθώς και να φωτογραφίζεται με τον ισχυρό Ινδονήσιο και μαζικό δολοφόνο αρχιστράτηγο Σουχάρτο.

Στη θητεία του Καμντέσους το ΔΝΤ συνεργάστηκε με τον Πρόεδρο της Αργεντινής Κάρλος Μένεμ για την απελευθέρωση της οικονομίας, την απορρύθμιση των χρηματοπιστωτικών αγορών και την ιδιωτικοποίηση πάνω από χιλίων επιχειρήσεων. Οι κρίσεις που ακολούθησαν οδήγησαν στη χειρότερη ύφεση στην ιστορία της Αργεντινής· πάνω από 20.000 πτωχεύσεις, 25% ανεργία και τα ποσοστά φτώχειας να υπερβαίνοουν το 50% στις περιοχές της εργατικής τάξης. . . Ο Καμντέσους αργότερα μετάνοιωσε για «τα λάθη της πολιτικής του» σε σχέση με την κατάρρευση της Αργεντινής. Δεν συνελήφθη ή κατηγορήθηκε ποτέ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Συμπέρασμα

Η εγκληματική συμπεριφορά των διευθυντών του ΔΝΤ δεν αποτελεί ανωμαλία ή εμπόδιο για την επιλογή τους. Αντιθέτως, επελέγησαν ακριβώς επειδή αντανακλούν τις αξίες, τα ενδιαφέροντα και τη συμπεριφορά της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ: απάτες, φοροδιαφυγή, δωροδοκία, τεράστιες μεταβιβάσεις του δημοσίου πλούτου σε ιδιωτικούς λογαριασμούς, είναι ο κανόνας για το οικονομικό κατεστημένο. Αυτές οι ιδιότητες ταιριάζουν στις ανάγκες των τραπεζιτών, οι οποίοι εμπιστεύονται να κάνουν τις συναλλαγές τους με ομολόγους «είδωλά» τους στο ΔΝΤ.

Η διεθνής οικονομική ελίτ χρειάζεται διευθυντές στο ΔΝΤ που δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να χρησιμοποιήσουν δύο μέτρα και δύο σταθμά και να παραβλέψουν τις κατάφωρες παραβιάσεις των τυπικών διαδικασιών. Για παράδειγμα, η τωρινή διευθύνων σύμβουλος Κριστίν Λαγκάρντ δανείζει 30 δις δολάρια στο καθεστώς μαριονέτα της Ουκρανίας παρότι ο οικονομικός Τύπος περιγράφει με μεγάλη λεπτομέρεια πώς η διεφθαρμένη ολιγαρχία έχει κλέψει δισεκατομμύρια με τη συνέργεια της πολιτικής τάξης (Financial Times, 12/21/15, σελ. 7). Η ίδια Λαγκάρντ αλλάζει τους κανόνες αποπληρωμής του χρέους, επιτρέποντας στην Ουκρανία να μην καταβάλει την πληρωμή του δημοσίου χρέους της προς τη Ρωσσία. Η ίδια Λαγκάρντ επιμένει ότι η κεντροδεξιά* Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να μειώσει περαιτέρω τις συντάξεις στην Ελλάδα, κάτω από το όριο της φτώχειας, προκαλώντας την κατά τα άλλα βολική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να καλέσει το ΔΝΤ να μείνει εκτός του επομένου προγράμματος διάσωσης (Financial Times, 12/21/15, Σελ. 1).

Είναι σαφές ότι η άγρια υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, την οποία οι διευθυντές του ΔΝΤ θεσπίζουν παντού, δεν είναι ασύνδετη με το εγκληματικό προσωπικό τους παρελθόν. Βιαστές, απατεώνες, μιλιταριστές, είναι ακριβώς οι κατάλληλοι άνθρωποι για να διευθύνουν ένα ίδρυμα όταν αυτό φτωχαίνει το 99% και πλουτίζει το 1% των υπερ-πλουσίων.


Μετάφραση Φαίη/Αβέρωφ
Διαβάστε εδώ όλο το άρθρο του James Petras (http://petras.lahaine.org/?p=2069)
πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανδρείκελα και αγροτοπατέρες παίζουν το ΤΕΛΟΣ τους…

Η εξέγερση των αγροτών δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Δείχνει, καθαρά και ξάστερα, ότι ΟΛΗ η Ελλάδα κοχλάζει από ΟΡΓΗ εναντίον αυτής της κυβέρνησης της «αριστερής» ΑΠΑΤΗΣ…
Με αιχμή την εξέγερση των αγροτών, οι πάντες έχουν ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ: Ένα βροντερό παλλαϊκό 

ΜΕΤΩΠΟ οργής ρέει ασυγκράτητο σε όλη την Ελλάδα…
 

Αυτή η βροντή της ρέουσας ΟΡΓΗΣ καταγράφει τελεσίδικα και το ΤΕΛΟΣ αυτής της κυβέρνησης.

ΤΙΠΟΤΑ πλέον δεν μπορεί να σώσει την παρασιτική αλητεία των αριστερών ανδρεικέλων: …Διανύουν τον επιθανάτιο ρόγχο τους…

Αποκαλύπτοντας τόσο την βροντώδη ανοησία τους, όσο και τον πανικό τους.
Βλακεία στο τετράγωνο και πανικός: Ο «αριστερός» απατεωνίσκος, Κατρούγκαλος, να παραδίδει μαθήματα «πολιτικής αγωγής» στους αγρότες: «Η μαγκούρα του Γκόρτσου δεν είναι σύμβολο Δημοκρατίας. Είναι σύμβολο μικροπολιτικής».

Ο ταχυδακτυλουργός μικροπολιτικάντης μας λέει ότι η κάθοδος του λαού στο δρόμο και η γροθιά του (μαγκούρα), δηλαδή η λαϊκή ΕΞΕΓΕΡΣΗ και ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, η κορυφαία πράξη της πραγματικής Δημοκρατίας, είναι μικροπολιτική!!!

Και τι είναι πολιτική; Η ΑΠΑΤΗ της «αριστερής» κυβέρνησης, η δωσίλογη κακουργία της, το ΟΝΕΙΔΟΣ της υποταγής της στους τοκογλύφους…

Το άλλο εκσυγχρονιστικό κατακάθι, ο Τόσκας, που έχει γλείψει όλες τις κατουρημένες ποδιές και του ΝΑΤΟ, απέδωσε τη «βροντή της οργής» των αγροτών σε ακροδεξιούς υποκινητές: Όπως όλοι οι προγενέστεροι «στρατάρχες» του δωσιλογισμού και της καθεστωτικής αχρειότητας.

Θα επισημάνουμε μόνο την πάγια, προφανώς και συνειδητή, ηλιθιότητα, αυτών των υποπροϊόντων της καθεστωτικής γλίτσας: Καθιστούν τη Χρυσή Αυγή και την ακροδεξιά γενικότερα, το πολιτικό υποκείμενο της λαϊκής εξέγερσης…

Αυτό αποτελεί μια μελετημένη στρατηγική των κυβερνητικών ανδρεικέλων, ιδιαίτερα από το Σαμαρά και μετά: Να επιδοτούν πολιτικιά το σκιάχτρο της Χρυσής Αυγής, να κατασκευάζουν τη μεγάλη απειλή και αφού ξεπλένονται οι ίδιοι, μετά να το παίζουν «προστάτες» της «δημοκρατίας»:
Του κατοχικού καθεστώτος…

Τα βήματα του Σαμαρά ακολουθεί, με μεγαλύτερο ζήλο και υστερία, η «αριστερή» κυβέρνηση και ο Τσίπρας: ΕΠΙΔΟΤΟΥΝ και διαφημίζουν τη Χρυσή Αυγή, την καθιστούν τον πολιτικό πυροδότη και καθοδηγητή των λαϊκών εκρήξεων…

Σε αυτό το καθεστωτικό παιχνίδι πέφτουν και πολλοί αρθρογράφοι της αριστεράς…
Στρατηγική, που οι επαγγελματίες «αντιφασίστες» και «αντιρατσιστές» την έχουν αναγάγει σε επιστήμη.

Τέτοιες «αντιφασιστικές» ψυχώσεις, αν δεν είναι επαγγελματικές είναι ηλίθιες και παίζουν το παιχνίδι των νέων αποικιοκρατών: Παιχνίδι που ξεπλένει το φασισμό του 4ου Ράιχ και διευκολύνει τα εγχώρια δωσίλογα ανδρείκελά του, να μας εμφανίζονται σαν «προστάτες» της δημοκρατίας…

Είναι, βεβαίως, απορίας άξιον, πώς αυτοί οι αρθρογράφοι δεν διακρίνουν ΠΟΤΕ τα διασπαστικά παιχνίδια του ΚΚΕ.

Και στην ΕΞΕΓΕΡΣΗ των αγροτών υπάρχουν πολλά τέτοια διασπαστικά παιχνίδια των αγροτοπατέρων, τύπου Μπούτα του ΚΚΕ, κλ.π.

Εναγωνίως, διακριτικά αλλά και με πονηράδα (τα παράσιτα της γραφειοκρατίας εδώ αριστεύουν) επιχειρούν οι αγροτοπατέρες («κομμουνιστικής» γραφειοκρατίας) να εκτονώσουν και να διασπάσουν το ΚΙΝΗΜΑ των αγροτών, όπως και κάθε ρωμαλέο και αυθεντικό κίνημα.

Δεν θα μιλήσουμε, ακόμα, γι αυτήν την ελεεινή προδοτική τακτική, σε μια ώρα που εξέγερση των αγροτών κορυφώνεται…

Απλώς θα υπογραμμίσουμε τούτο: Πέρασε η εποχή που οι Μπούτες και CIA μπορούν να καθορίσουν τα γεγονότα…

Το ΤΕΛΟΣ τους παίζουν και αυτοί…


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προπηλακισμός βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Αλεξανδρούπολη ( Βιντεο )

Τους βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Αναστασία Γκαρά και Δημήτρη Ρίζο υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης αγρότες του νομού, οι οποίοι αποχώρησαν προσωρινά από το μπλόκο τους και άνοιξαν το τελωνείο των Κήπων.

Στους δύο βουλευτές ζητήθηκε να μην ψηφίσουν τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό. Η κ. Γκαρά είπε στο ΑΜΠΕ ότι κατά την άφιξή τους ενημερώθηκαν για το αίτημα των αγροτών να μιλήσουν μαζί τους.

«Η συνάντηση έγινε. Μιλήσαμε με την πενταμελή αντιπροσωπεία τους και στη συνέχεια με όλους τους συγκεντρωμένους στον χώρο αγρότες. Τέθηκαν κυρίως ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος, όπως τα προβλήματα με τις πλημμύρες και τις πληρωμές, αλλά και το φορολογικό και ασφαλιστικό. Για όλα αυτά έγινε ενημέρωση», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το αίτημα να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο που θα πάει στη Βουλή για το ασφαλιστικό, οι δύο βουλευτές τούς απάντησαν πως «δεν υπάρχει νομοσχέδιο αυτή τη στιγμή».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δεν άφησαν τίποτα όρθιο οι αγρότες! Η σοκαριστική στιγμή που σπάνε τις μπάρες στην Αττική Οδό (PHOTOS & VIDEO)

Θα μπορούσε να συγκαταλεγεί στις εικόνες της ημέρας. Είναι η στιγμή που τρακτέρ αγροτών… από το μπλόκο του Κορωπίου σπάνε τις προστατευτικές μπάρες και κλείνουν την γέφυρα!

Όταν περιπολικό έκλεισε το δρόμο για να μην περάσουν τα τρακτέρ που ήθελαν να κινηθούν προς το κέντρο για να συμμετάσχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο, οι αγρότες από την περιοχή έσπασαν τις προστατευτικές μπάρες και περίπου 10 τρακτέρ ακινητοποιήθηκαν πάνω στη γέφυρα της λεωφόρου Μαρκοπούλου!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

Έκλεισε έτσι η έξοδος προς την Αττική Οδό και το αεροδρόμιο και εκατοντάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους, με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν σε κάποια στιγμή ουρά οκτώ χιλιομέτρων! Με τους αγρότες να αρνούνται να ανοίξουν το δρόμο, πολλοί ήταν εκείνοι που αναγκαστικά άφησαν τα αυτοκίνητά τους, πήραν τις βαλίτσες τους και ξεκίνησαν να πάνε με τα πόδια στο αεροδρόμιο ώστε να μη χάσουν την πτήση τους!


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


 

 

 

 


 


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτό είναι το πονηρό σχέδιο της Μέρκελ για τους μετανάστες

Η απόφαση για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης με περιπολίες στο Αιγαίο φιγουράρει σε δημοσίευμα της Tageszeitung.

«Όχι, η Άγκελα Μέρκελ δεν κλείνει τα σύνορα της Γερμανίας, ούτε ακολουθεί την προτροπή βουλευτών της να βάλει συρματοπλέγματα μετά την πόλη Πάσαου, ούτε δίνει εντολές πυροβολισμού (σσ: των προσφύγων) όπως προτρέπει το δεξιό κόμμα AfD. Και ούτε χρειάζεται. Μαζί με την Τουρκία και το ΝΑΤΟ η καγκελάριος βρήκε μια πιο κομψή λύση. Απλά μεταφέρει τα σύνορα και το ταξίδι των προσφύγων θα σταματάει στο Αιγαίο», γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Ο δημοσιογράφος εξηγεί ότι τα νατοϊκά πλοία θα επαναπροωθούν στην Τουρκία όσους σώζουν στο Αιγαίο και συμπεραίνει ότι «οι πρόσφυγες δεν θα έχουν καν την ευκαιρία να αιτηθούν άσυλο στην ΕΕ». Σημειώνει επίσης ότι όλο αυτό είναι πολύ βολικό για τη Γερμανίδα καγκελάριο.


«Ο αριθμός των ανθρώπων που ζητούν βοήθεια και έρχονται στη Γερμανία μέσω της Ελλάδας και των Βαλκανίων θα μειωθεί, (σ.σ. η Μέρκελ) δεν χρειάζεται να θυσιάσει τη Σένγκεν. Ταυτόχρονα αποφεύγει άσχημες εικόνες αστυνομικών που διώχνουν πρόσφυγες στα σύνορα Βαυαρίας-Αυστρίας.

Οι άσχημες σκηνές θα εκτυλίσσονται στο κατάστρωμα των νατοϊκών πλοίων, όπου στρατιώτες θα επιστρέφουν τους ανθρώπους στην Τουρκία παρά τη θέλησή τους. Η διαφορά είναι ότι το κατάστρωμα δεν είναι τόσο εύκολα προσβάσιμο σε τηλεοπτικά συνεργεία όσο τα σύνορα στη Βαυαρία. Δεν χαλάει η εικόνα της καλόκαρδης καγκελαρίου των προσφύγων. Και για αυτό το σχέδιο της Μέρκελ έχει ένα βασικό χαρακτηριστικό: είναι πονηρό», αναφέρει χαρακτηριστικά.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέα σενάρια για έξοδο από τη Σένγκεν και τελεσίγραφο τριών μηνών

Νέες απειλές και τελεσίγραφα για μία πιθανή έξοδο της Ελλάδας από τη Ζώνη Σένγκεν πέφτουν σαν κεραυνός εν αιθρία, μετά τη διαρροή απόρρητων εγγράφων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είδαν το φως της δημοσιότητας. Και ενώ σε εσωτερικό και εξωτερικό ξορκίζουν τα σενάρια περί εξόδου ή της δημιουργίας μιας «μίνι-Σένγκεν», φαίνεται να έχουν ήδη ξεκινήσει οι διεργασίες για τον περιορισμό των μετακινήσεων χωρίς διαβατήριο.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι έτοιμες να αποβάλουν την Ελλάδα από την ζώνη Σένγκεν για τουλάχιστον δύο χρόνια, εξαιτίας της «αναποτελεσματικότητας» της χώρας να προστατέψει τα σύνορά της απέναντι στα προσφυγικά κύματα, σύμφωνα με τα έγγραφα που επικαλείται το πρακτορείο Associated Press.


«Δεν προβλέπεται αποβολή από τη ζώνη Σένγκεν. Αντί να εστιάζουμε στη κινδυνολογία, μπορούμε να διαπιστώσουμε τα θετικά βήματα στα οποία κάνουν αναφορά και οι πρόσφατες ανακοινώσεις της Επιτροπής. Υπάρχει σαφής επιτάχυνση από την ελληνική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχει κάθε δυνατή στήριξη για να αντιμετωπιστούν οι αδυναμίες που σχετίζονται και με τη μεταναστευτική πίεση. Όλοι δουλεύουμε για τον ίδιο σκοπό: να αποκατασταθεί η ομαλή και η πλήρης λειτουργία της ζώνης Σένγκεν και να διαφυλαχθεί η ελεύθερη μετακίνηση», ξεκαθάρισε λίγο αργότερα ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η Ελλάδα έλαβε τελεσίγραφο τριών μηνών να διορθώσει τις αδυναμίες στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Σε διαφορετική περίπτωση, το Μάιο αναμένεται να ενεργοποιηθεί το άρθρο 26 του Κώδικα Σένγκεν, το οποίο επιτρέπει την επαναφορά των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα των κρατών-μελών της Σένγκεν για διάστημα μέχρι και δύο χρόνια.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε χθες κοινοτική πηγή μετά την υιοθέτηση από το Συμβούλιο της Ε.Ε. του πακέτου συστάσεων προς την Ελλάδα σχετικά με την αντιμετώπιση των αδυναμιών στη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων.

«Από τη στιγμή που διαπιστώθηκαν αυτές οι αδυναμίες ξεκίνησε μια διαδικασία -η οποία αποβαίνει στη προστασία της ζώνης Σένγκεν μέσω της εφαρμογής των κανόνων. Δεν είναι απαραίτητο ότι αυτή η διαδικασία θα οδηγήσει στο άρθρο «26″ βάσει του οποίου θα μπορεί να ληφθεί απόφαση για να συνεχίσουν να ισχύουν οι έλεγχοι στα σύνορα μεταξύ χωρών Σένγκεν, όπως συμβαίνει ήδη στη Γερμανία και στην Αυστρία για παράδειγμα», σχολίασε ο Έλληνας Επίτροπος.

Όλα αυτά συμβαίνουν λίγες μέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες στις 18 και 19 Φεβρουαρίου. Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει εκεί την ευκαιρία να συζητήσει όλες τις παραπάνω εξελίξεις και την Τρίτη με τον Ντόναλντ Τουσκ, που επισκέπτεται την Αθήνα.

Με σαρκασμό απάντησε πάντως η Άνγκελα Μέρκελ σε όσους εκφράζουν την άποψη ότι ουσιαστικά δεν είναι σημαντική η ζώνη Σένγκεν. «Το τελευταίο διάστημα συμβαίνει συχνά να μου λένε άνθρωποι ότι υπήρχε ζωή και πριν από την Σένγκεν. Και τους απαντώ ″Ναι, υπήρχε ζωή και πριν από την γερμανική επανένωση – εκεί τα σύνορα φυλάσσονταν ακόμη καλύτερα″», ανέφερε, μιλώντας στο χθεσινοβραδινό επίσημο δείπνο που παρέθεσε στον Ντέιβιντ Κάμερον, στο δημαρχείο του Αμβούργου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, όμως, εξακολουθεί να προκαλεί με τις δηλώσεις του. «Η ΠΓΔΜ πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμη να σταματήσει την είσοδο προσφύγων και μεταναστών από τα σύνορα της με την Ελλάδα», δήλωσε χθες, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Νίκολα Ποπόσκι.
πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!