EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

Σε 8 έως 10 δόσεις η εξόφληση φόρων του φετινού εκκαθαριστικού

Σχέδιο για την επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης των φορολογικών επιβαρύνσεων που θα προκύψουν από την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων εξετάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, με στόχο να ελαφρύνει σημαντικά τα ποσά των δόσεων που θα κληθούν να πληρώσουν στο Δημόσιο εκατομμύρια νοικοκυριά.

Το σχέδιο, που μελετά η ηγεσία του υπουργείου, προβλέπει ότι σε όσους φορολογούμενους λάβουν χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα, μετά την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, θα δοθεί η δυνατότητα εξόφλησης του συνολικού ποσού οφειλών σε 8, 9 ή ακόμη και 10 μηνιαίες δόσεις!

Συγκεκριμένα, με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή θα ορίζεται ότι το συνολικό ποσό οφειλών που αναγράφεται στο χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα θα μπορεί να εξοφληθεί σε μηνιαίες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων λήγει στο τέλος του επόμενου μήνα από την βεβαίωση του ποσού (την τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα που έπεται της έκδοσης του εκκαθαριστικού) και η τελευταία στις 30 Δεκεμβρίου 2016. Δηλαδή ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων θα είναι ίσος με τον αριθμό των μηνών που θα απομένουν από το τέλος του μήνα εκκαθάρισης της φορολογικής δήλωσης μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους!

Για παράδειγμα, αν η δήλωση υποβληθεί ηλεκτρονικά και εκκαθαριστεί τον Φεβρουάριο, το συνολικό ποσό της οφειλής του εκκαθαριστικού θα μπορεί να εξοφληθεί σε 10 μηνιαίες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων θα λήγει στις 31 Μαρτίου και η τελευταία στις 30 Δεκεμβρίου. Αν η φορολογική δήλωση υποβληθεί και εκκαθαριστεί τον Μάρτιο, τότε η συνολική φορολογική οφειλή του εκκαθαριστικού θα μπορεί να εξοφληθεί σε 9 μηνιαίες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων μέχρι το τέλος Απριλίου και η τελευταία μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Για όσους θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους τον Απρίλιο (που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και οι περισσότεροι δεδομένου ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι φέτος η 30ή Απριλίου) οι μηνιαίες δόσεις για την εξόφληση των οφειλόμενων ποσών θα είναι 8, από Μάιο μέχρι Δεκέμβριο.

Σημειώνεται ότι και στο φετινό εκκαθαριστικό της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος θα βεβαιωθούν έως και 4 διαφορετικοί φόροι: ο φόρος εισοδήματος, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για όσους θα έχουν πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα έτους 2015 μεγαλύτερο των 12.000 ευρώ, το τέλος επιτηδεύματος για όσους κατά τη διάρκεια του 2015 άσκησαν ατομικά επιχειρηματικές δραστηριότητες και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για όσους κατείχαν κατά τη διάρκεια του 2015 ΙΧ αυτοκίνητα άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών, πισίνες ή και σκάφη αναψυχής άνω των 5 μέτρων.

Με τη σημαντική επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης των παραπάνω φόρων σε 8 έως 10 μήνες, εκτιμάται ότι οι μηνιαίες υποχρεώσεις καταβολής φόρων, συμπεριλαμβανομένων και των δόσεων του φόρου ακινήτων του έτους 2016, δεν θα είναι τόσο υπέρογκες και οι φορολογούμενοι θα μπορούν πιο εύκολα να εκπληρώσουν ομαλά τις υποχρεώσεις τους.


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όλες οι κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε ένα βίντεο

Ήταν το 336 π.Χ όταν μετά τη δολοφονία του Φίλιππου, ο Αλέξανδρος ο οποίος ήταν μονάχα 20 ετών έγινε Βασιλιάς της Μακεδονίας.

Δυο χρόνια αργότερα, τον Απρίλιο του 334 π.Χ ξεκίνησε την εκστρατεία του στην Περσία.

Ο Αλέξανδρος έφθασε στο Γόρδιο κατά τον μήνα Φεβρουάριο ή Μάρτιο του 333 π.Χ. και παρέμεινε εκεί για κάποιο χρονικό διάστημα, για να αναπαύσει τη μοίρα του στρατού που κόπιασε ιδιαίτερα μαζί του, στην Πισιδία. Την άνοιξη της ίδιας χρονιάς κατέλαβε την Καππαδοκία, και προωθήθηκε προς τις Κιλίκιες πύλες. Παρέμεινε όμως στην Ταρσό μέχρι τον Οκτώβριο για να αναρρώσει από μια βαριά ασθένεια.

Μετά τη νίκη του στην Ισσό, η προέλαση συνεχίστηκε με κατάληψη της Άραδου, Βύβλου και Σιδώνας. Το καλοκαίρι του 332 π.Χ. κατάφερε με πολλή δυσκολία και επτά μήνες πολιορκίας την κατάληψη της Τύρου. Στη συνέχεια, υπέταξε την Παλαιστίνη χωρίς προβλήματα. Αντιθέτως η άριστα οχυρωμένη πόλη της Γάζας δεν παραδόθηκε.

Στις 30 Ιανουαρίου του 330 π.Χ. πυρπόλησε την Περσέπολη, με την αιτιολογία των αντιποίνων της πυρπόλησης της Αθήνας κατά τους Ελληνοπερσικούς πολέμους. Το χειμώνα του 330 π.Χ. έφτασε στην περιοχή του Ινδο-Καύκασου όπου ίδρυσε άλλη μια Αλεξάνδρεια. Ακολούθως έφθασε στον ποταμό Ιαξάρτη όπου ίδρυσε τη μακρινότερη απ’ όλες τις Αλεξάνδρειες, την Αλεξάνδρεια Εσχάτη, σε μια περιοχή που σήμερα λέγεται Χοτζέντ.

Την άνοιξη του 327 π.Χ. ξεκίνησε για την κατάκτηση της Ινδικής χερσονήσου. Συνέχισε την πορεία του προς τον ποταμό Υδάσπη, όπου ο Ινδός βασιλιάς Πώρος περίμενε από την απέναντι πλευρά με συγκεντρωμένο στρατό ώστε να τον εμποδίσει να περάσει. Ο Αλέξανδρος έστειλε στρατιώτες να μεταφέρουν αποσυναρμολογημένα τα πλοία που είχαν χρησιμοποιηθεί στη διάβαση του Ινδού, και με την υπόλοιπη δύναμη και ενισχυμένος από 5.000 Ινδούς συνέχισε για τον Υδάσπη.

Στις όχθες του Υδάσπη ίδρυσε δύο πόλεις, τη Νίκαια και τη Βουκεφάλα (προς τιμή του αλόγου του που πέθανε εκεί). Οι κουρασμένοι σωματικά και ψυχικά στρατιώτες του συγκεντρώθηκαν στο στρατόπεδο και διαμαρτυρήθηκαν έντονα λέγοντας πως δεν ήθελαν να συνεχίσουν. Τελικά ο Αλέξανδρος αποφάσισε να επιστρέψει. Μετά από τα τελετουργικά της αποχώρησης, διαίρεσε σε τμήματα τον στρατό του και επέστρεψε στη Νίκαια και τη Βουκεφάλα, και λαμβάνοντας ενισχύσεις από την Ελλάδα στράφηκε προς τον νότο. Ναυπήγησε στόλο και πλέοντας τους ποταμούς Υδάσπη και Ινδό, με τμήματα του στρατού του στην αριστερή και δεξιά όχθη, έφθασε σε ένα σημείο όπου έδωσε φονική μάχη με τους Μαλλούς όταν και τραυματίστηκε από βέλος στο στήθος. Τελικά έφτασε στην πόλη Πάτταλα την οποία οχύρωσε και ανοικοδόμησε.

Για την επιστροφή ο Αλέξανδρος χώρισε το στράτευμά του σε τρία μέρη. Το πρώτο με αρχηγό τον Κρατερό ακολούθησε πορεία προς την Αλεξάνδρεια Αραχωσίας (Κανταχάρ) και μέσω της κοιλάδας του Ετύμανδρου εγκαταστάθηκε στην Καρμανία όπου περίμενε τον Αλέξανδρο. Το δεύτερο ήταν ο στόλος, που με αρχηγό τον Νέαρχο, παρέπλευσε τις ακτές της Περσίας όπου βρίσκονταν οι χώρες των Ωρών, των Γεδρωσιών και των Ιχθυοφάγων, προς τον μυχό του κόλπου.

Ο Αλέξανδρος επέστρεψε στη Βαβυλώνα και άρχισε να οργανώνει τον περίπλου καθώς και την κατάκτηση της ηπειρωτικής Αραβίας, και κατόπιν την εξερεύνηση των ακτών της Βόρειας Αφρικής στην οποία είχε τη βάση του το ισχυρό κράτος της Καρχηδόνας.

Λίγο πριν την αναχώρηση για την Αραβία, στις 2 προς 3 Ιουνίου 323 π.Χ. συμμετείχε σε συμπόσιο έπειτα από το οποίο εκδήλωσε πυρετό, που διήρκεσε και τις επόμενες ημέρες αναγκάζοντάς τον να μεταθέσει την ημερομηνία αναχώρησης. Μετά από μια σύντομη βελτίωση της υγείας του κατέρρευσε ξανά, χωρίς να μπορεί να περπατήσει ή να μιλήσει. Η φήμη ότι είχε ήδη πεθάνει ανάγκασε τους στρατηγούς του να επιτρέψουν σε όλους τους στρατιώτες του να περάσουν από το κρεβάτι του για να τον αποχαιρετίσουν. Με τη συνολική ασθένεια να διαρκεί 10 ημέρες, πέθανε στις 13 Ιουνίου 323 π.Χ.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κόντρα ΥΠΟΙΚ - θεσμών για τους φόρους στα ενοίκια

Του Σπύρου Δημητρέλη
Να φουσκώσει το λογαριασμό του φορολογικού επιχειρεί η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών μέσω της κατακόρυφης αύξησης του φορολογικού βάρους για τα ενοίκια. Το οικονομικό επιτελείο θέλει να θεσπιστεί ενιαία κλίμακα φορολόγησης για το εισόδημα από ενοίκια και μισθούς, ενώ οι θεσμοί θέλουν να διατηρηθεί η αυτοτελής φορολόγηση των ενοικίων προκειμένου να μην καταστεί πλήρως ασύμφορη η κατοχή και εκμετάλλευση ακινήτων. Το τι θα γίνει τελικά θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι τελικά θα περάσει η βούληση του κουαρτέτου των θεσμών.
Αυτό που πρακτικά επιθυμεί η ελληνική πλευρά είναι να αθροίζεται το εισόδημα των μισθωτών και συνταξιούχων με το αντίστοιχο εισόδημα από ακίνητα και να φορολογείται με την νέα κλίμακα φορολόγησης των μισθωτών και συνταξιούχων.
Η νέα κλίμακα, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, δεν θα διαφέρει σημαντικά από την υφιστάμενη καθώς θα περιλαμβάνει έναν επιπλέον φορολογικό συντελεστή 50% για το τμήμα του εισοδήματος πάνω από τις 60.000 ευρώ.
Ωστόσο,  η αλλαγή αυτή θα φέρει βίαια αύξηση του φορολογικού βάρους για το εισόδημα από ενοίκια στη συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών. Πρόκειται για όσους έχουν το εισόδημα από ακίνητα ως συμπλήρωμα στο εισόδημά τους από μισθό ή σύνταξη. Ενώ με το σημερινό καθεστώς στην πλειονότητά τους οι φορολογούμενοι της παραπάνω κατηγορίας χάνουν μέσω της φορολογίας το 11% του εισοδήματός τους από ακίνητα (αυτός είναι ο πρώτος φορολογικός συντελεστής της αυτοτελούς κλίμακας φορολόγησης των ενοικίων), αν φορολογηθούν με ενιαία κλίμακα θα χάνουν  αυτομάτως το 22% ή 32% του εισοδήματός τους από ενοίκια. Και αυτό ενώ τα ακίνητα έχουν ήδη επιβαρυνθεί υπέρμετρα από την αύξηση του φόρου κατοχής ακινήτων, δηλαδή του ΕΝΦΙΑ.
Η βούληση των θεσμών είναι διαφορετική. Είναι η διατήρηση της αυτοτελούς φορολόγησης των ενοικίων αλλά με σημαντική αύξηση των συντελεστών. Αυτό που έχουν διαπραγματευτεί με το οικονομικό επιτελείο είναι η αύξηση του πρώτου συντελεστή που εφαρμόζεται στο εισόδημα από ενοίκια έως 12.000 ευρώ από το 11% στο 15%, του συντελεστή για το εισόδημα από 12.000 έως 40.000 ευρώ από το 33% στο 35% και η θέσπιση ενός νέου φορολογικού συντελεστή 45% για το εισόδημα από ενοίκια άνω των 40.000.
Η πρόταση της κυβέρνησης αυξάνει πολύ περισσότερο τα φορολογικά έσοδα από την φορολόγηση των ενοικίων σε σχέση με την πρόταση των θεσμών. Έχει παράλληλα το "ηθικό" πλεονέκτημα της απαλλαγής από τη φορολόγηση των φορολογούμενων που ζουν αποκλειστικά από μικρά μισθώματα, δηλαδή συνολικό ετήσιο εισόδημα από ενοίκια έως περίπου 10.000 ευρώ. Ωστόσο, το αντεπιχείρημα των θεσμών είναι ότι ο τρόπος φορολόγησης που θέλει η κυβέρνηση είναι αντιαναπτυξιακός καθώς τιμωρεί την εργασία και αποθαρρύνει τις επενδύσεις σε ακίνητα.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι ζητούν οι θεσμοί για να επιστρέψουν στη διαπραγμάτευση

Της Δήμητρας Καδδά
Οι θεσμοί περιμένουν και άλλα στοιχεία από τις ελληνικές αρχές για να επιστρέψουν στη διαπραγμάτευση. Θα πρέπει όμως πρώτα και να τα "βρουν" μεταξύ τους,  καθώς η κόντρα μεταξύ της κοινοτικής πλευράς των δανειστών και του ΔΝΤ απέκτησε δημόσιο χαρακτήρα  μετά το άρθρο Thomsen. 
Η Αθήνα αφενός μετρά τα διαθέσιμά της που δέχθηκαν ένα... πικρό "δώρο" 770 εκατ. ευρώ από την κρίση του 2015 και αφετέρου συνεχίζει τις "τεχνικές" διαπραγματεύσεις εξ αποστάσεως μέσω αποστολής πακέτων με στοιχεία  - προτάσεις για τα μεγάλα ανοικτά μέτωπα του ασφαλιστικού, του φορολογικού, των ισοδυνάμων για τις αμυντικές δαπάνες που... δεν μειώνονται αλλά και για τα κόκκινα δάνεια.
Αυτό που επιχειρείται –κατ' ελάχιστο– είναι η έλευση στην Αθήνα τεχνικών κλιμακίων. Οι επικεφαλής για να επιστρέψουν επιθυμούν να διασφαλίσουν πρώτα τη... μεταξύ τους συμφωνία. Και πριν από αυτό θα πρέπει να "κλειδώσει" η αποτίμηση των μέτρων του Μεσοπροθέσμου που μοιάζει σαν "ακορντεόν" μετά από τις συνεχείς αλλαγές των ελληνικών προτάσεων,  αλλά και με τα νέα δεδομένα της ύφεσης 0,7% το 2015 (αντί για μηδενική ύφεση που προβλέπει ο προϋπολογισμός).
Τα διαθέσιμα
Τα κρατικά ταμεία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Κεφαλαίου" του προηγούμενου Σαββάτου, περιμένουν να δεχθούν  ένα  "δώρο" της κρίσης του 2015, ύψους 770 εκατ. ευρώ που πλήρωσαν ασύγκριτα πιο ακριβά η ελληνική οικονοµία και η κοινωνία. Το "µαξιλάρι" που θα έχει σε λίγες ηµέρες διαθέσιµο η κυβέρνηση προκύπτει από τον πολύ ακριβό δανεισµό του ελληνικού Δηµοσίου µέσω του ELA το 2015. 
Το υπόλοιπο κερδών της ΤτΕ προς διάθεση φτάνει φέτος στα  1,149 δισ. ευρώ (από 641 εκατ. ευρώ πέρυσι), όπως αναφέρεται στον ετήσιο ισολογισµό της Τράπεζας, που θα εγκριθεί από τη Σύνοδο των Μετόχων. Και µετά µπορεί να διατεθεί στα κρατικά ταµεία, αν αφαιρεθούν τα ποσά για τα SMPs και τα ANFΑ (το καθαρό ποσό υπολογίζεται περί τα 770 εκατ. ευρώ).
Εκτιμάται ότι πλέον αν υπάρχει μία λογική "ροή" εσόδων από  τον ΕΝΦΙΑ και τον  ΦΠΑ μπορεί να παραταθεί η αντοχή των κρατικών ταμείων  που πρέπει πέρα από μισθούς και συντάξεις να πληρώσουν  τις τρεις δόσεις προς το ΔΝΤ συνολικής αξίας 1,33 δισ. ευρώ  τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.
Χρονοκαθυστέρηση
Σε κάθε περίπτωση όμως, με το καλό σενάριο ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων περί το Καθολικό Πάσχα στο τέλος Μαρτίου (σ.σ. σύμφωνα με τη ρήση Moscovici), ο χρόνος και πάλι περνά χωρίς συμφωνία, με την θηλιά της ρευστότητας να σφίγγει, το προσφυγικό και τα διεθνή μέτωπα να μαίνονται,  και τη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας να μειώνεται.
Η κυβέρνηση  δια στόματος του ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτου είχε κάνει σαφές  ότι επιθυμεί την εκκίνηση των διαπραγματεύσεων εν Αθήναις από... σήμερα με στόχο την ολοκλήρωση έως το τέλος του μήνα της τεχνικής πρώτης συμφωνίας.
Ωστόσο, πλέον επιχειρείται να βρεθεί λύση καθόδου των θεσμών μέσα στις επόμενες ημέρες. Υπάρχει συνεχής  επικοινωνία των ελληνικών αρχών και των θεσμών   μέσω τηλεδιασκέψεων.
Οι θεσμοί ζητούν με αντάλλαγμα παρεμβάσεις στο χρέος (κυρίως στο σκέλος μετακύλισης πληρωμών) να αποφασιστούν όλα τα μέτρα έως και το 2018 τώρα.  Για να ξεκινήσει το θέμα χρέος δεν  θα πρέπει όμως μόνο να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, αλλά και  να συμφωνήσει  το ΔΝΤ για ένα  νέο πρόγραμμα.  Και πρώτα από όλα θα πρέπει να ξεκινήσει η κάθοδος των δανειστών στην Αθήνα.  Όσο για πιθανές "εκπτώσεις"  λόγω του προσφυγικού, υπάρχουν -σύμφωνα με πληροφορίες- δεσμεύσεις προς την Αθήνα ότι θα συζητηθούν στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, χωρίς όμως να παρακάμπτονται οι δημοσιονομικοί στόχοι.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένα τρομερό βίντεο για το πως πρόκειται να εξελιχθεί ο Γ” Παγκόσμιος Πόλεμος ανάμεσα σε Ρωσία-ΝΑΤΟ

Το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας της Ζυρίχης αποκαλύπτει πως θα γίνει! 

Ένα τρομερό βίντεο το οποίο αποκαλύπτει το πως πρόκειται να εξελιχθεί ο Γ” Παγκόσμιος Πόλεμος ανάμεσα σε Ρωσία-ΝΑΤΟ σε περίπτωση που ξεσπάσει, αποκαλύπτει το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας στην Ζυρίχη της Ελβετίας.

Οι μελετητές παρήγαγαν ένα χάρτη που αποκαλύπτει τις στρατιωτικές ασκήσεις που διεξάγονται τόσο από τη Ρωσία όσο και από το ΝΑΤΟ το 2014 και το 2015. Κάθε κύκλος αντιπροσωπεύει μια άσκηση. Οι μεγαλύτεροι κύκλοι σημαίνουν συμμετοχή περισσότερων στρατεύματων, οι μικρότεροι σημαίνουν λιγότερα στρατεύματα. Ωστόσο, όταν όλοι οι κύκλοι έκαναν την εμφάνιση τους στο χάρτη «ενδιαφέροντα» γεγονότα άρχισαν να αποκαλύπτονται ως προς το τι σχεδιάζεται για το Γ ‘Παγκόσμιο Πόλεμο.


Η απειλή που θέτει η αναβίωση του Ψυχρού Πόλεμου και η επέκταση του ΝΑΤΟ προς την Ανατολή δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί», δήλωσε ο Rick Rozoff.

Έχει τη δυνατότητα κυριολεκτικά να οδηγήσει τον πλανήτη μας και τους λαούς του προς τη χειρότερη καταστροφή στην ιστορία τους, η οποία θα ήταν ένας πυρηνικός πόλεμος.» ανέφερε ο σχολιαστής του Press TV News.ΠηγήΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παππάς: Ο Λουδοβίκος (14ος) της διαπλοκής

Ο Λουδοβίκος 14ος είχε πει: «Το κράτος είμαι εγώ»! 
Ο Νίκος Παπάς, σαν νέος «βασιλιάς Ήλιος», λέει: «Εγώ είμαι το τηλεοπτικό τοπίο»!!! 
Αυτός και μόνο αυτός κα­θο­ρί­ζει τον αριθ­μό των αδειών, διε­νερ­γεί τον δια­γω­νι­σμό, συλ­λέ­γει τις προ­σφο­ρές, προσδιορίζει (εδώ μαζί με τον υπουρ­γό Οι­κο­νο­μι­κών) τις τιμές εκ­κί­νη­σης, ανα­κη­ρύσ­σει τε­λι­κούς ανα­δό­χους και απο­δέ­κτες των αδειών…


Τέτοια λουδοβίκεια «δημοκρατία» και φρενοβλάβεια αμοραλισμού μόνο από τα άθλια, «αριστερά» ανδρείκελα των νέων αποικιοκρατών θα μπορούσε να υπάρξει. 

Το κείμενο του Στάθη, «Οι φωστήρες της τρισηλίου θεότητος...», περιγράφει εκτενώς το λουδοβίκειο ΟΝΕΙΔΟΣ της «αριστερής» κυβερνητικής ανοησίας… 

Οι φωστήρες της τρισηλίου θεότητος... 
Μια μικρή προσωπική εξήγηση σήμερα εκ προοιμίου, εν σχέσει με όσα θα μοιρασθώ μαζί σας παρακάτω. Αναγκαία εξήγηση, διότι δυστυχώς κάποιοι απ’ την Αριστερά που γονάτισε σπεύδουν να σπιλώσουν πρώην συντρόφους τους ή για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα (ορισμένα απ’ αυτά, αδικαιολόγητα και για τους ίδιους) ή για να συγκαλύψουν τις πομπές ορισμένων απ’ ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Το θέμα αφορά τις τηλεοπτικές άδειες κι εν γένει την πολιτική της κυβέρνησης στα περί τονΤύπο. Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν απ’ την αρχή (κι όσοι γνωρίζετε τη διαδρομή μου, τα ξέρετε) ότι στο μέτρο των μικρών μου δυνάμεων βρέθηκα απέναντι στο φαινόμενο της Διαπλοκής που ταλανίζει την πολιτική, τη δημοσιογραφία και τη χώρα, από το πρώτο μου σκίτσο και από το πρώτο μου κείμενο, έως τώρα. Το προσωπικό μου κόστος (απολύσεις, απειλές, αποκλεισμοί, συκοφαντίες) για αυτή μου τη στάση κόστος δεν ήταν, αντιθέτως ήταν και είναι ευ ζην. Το οποίον, γράφοντας, μοιράζομαι μαζί σας. 

Δεν μ’ αρέσει να μιλώ για τον εαυτό μου (σύντομος θα είμαι και σήμερα επ’ αυτού), αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι χειρότερα απ’ τα φερέφωνα της Διαπλοκής είναι ορισμένα σαπρόφυτα στους κόλπους της Αριστεράς, σταλινικά βαποράκια του «εκσυγχρονισμού» ή καριερίστες που χρησιμοποίησαν το ήθος, την πολιτική και την ιστορία της Αριστεράς προς ίδιον όφελος. 

Πελάτες της Διαπλοκής οι ίδιοι, τρόφιμοι των διακομματικών σχέσεων, παρακοιμώμενοι κατά σύστημα των εξουσιών (αλλά κατά τα άλλα «αριστεροί») έχουν συκοφαντήσει, απομονώσει και συχνά εξοντώσει όσους ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών, της δημοσιογραφίας και της πολιτικής εναντιώθηκαν στις επιδιώξεις τους. 

Σήμερα ορισμένοι απ’ αυτούς είναι πρώτο τραπέζι πίστα στο σύστημα διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ,
ατιμάζοντας πολλούς συνεπείς αριστερούς που εξακολουθούν να ελπίζουν δρώντας μέσα απ’ αυτόν τον χώρο, πολίτες, πολιτικούς, δημοσιογράφους, διανοούμενους, καλλιτέχνες, εργαζόμενους. Αυτά τα σαπρόφυτα, λοιπόν, για όσα θα σας γράψω σήμερα θα πουν ότι απηχούν τις απόψεις της διαπλοκής]. Καλά κρασιά... 

Μια από τις εξαγγελίες ειδικού ηθικού και πολιτικού βάρους του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο ευαγγελισμός της σύγκρουσής του με τη Διαπλοκή. Προς τούτο, όπως και για πολλά άλλα, ώδινεν όρος και έτεκεν τέρατα. 

Εν πρώτοις η εμπλοκή με τις Ανεξάρτητες Αρχές. 

Θιασώτης ως μη όφειλε των Ανεξάρτητων Αρχών (όπως και των ΜΚΟ) έκπαλαι ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε αντιμέτωπος με την ελαφρομυαλιά του. Οι Ανεξάρτητες Αρχές (δραχμοβόρες και πολλές) δεν εκλέγονται, δεν απολογούνται στον λαό,διορίζονται. Παίρνουν κυβερνητικά χρήματα (όπως και οι κατά τα άλλα μη... κυβερνητικέςοργανώσεις) για να μοιράζεταιπαιχνίδι (και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα), καταστρατηγώντας τη διάκριση των τριών εξουσιών (αλλά και αναιρώντας τις ευθύνες τους για ταres publica) με σοβαρές συνέπειες στη λειτουργία του πολιτεύματος. 

Επί Ανεξαρτήτων Αρχών ακμάζει η διαπλοκή και η διαφθορά, ενώ αντιθέτως παρακμάζει η διαφάνεια και η ευνομία. Οπερ έδει δείξαι. 

Η πρώτη γκέλα λοιπόν για τον ΣΥΡΙΖΑ προέκυψε από το σύστημα των Ανεξαρτήτων Αρχών. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να υπερφαλαγγίσει το πρόβλημα περιορίσθηκε στις ικανότητες του κ.Παππά να νομίζει ότι η Βουλή πρέπει να γίνεται ο φερετζές της εκτελεστικής εξουσίας. Ετσι κράτησε για τον Υπουργό (εν προκειμένω τον εαυτόν του) το προνόμιο της απόφασης κι άφησε για τη Βουλή την υποχρέωση της επικύρωσης. 

Κι αμέσως, στη συνέχεια, άρχισαν τα όργανα. Αίφνης ο κ. Παππάς βρήκε ένα Ινστιτούτο (;!) στη Φλωρεντία (;!) το οποίον απεφάνθη ότι η Ελλάδα σηκώνει τέσσερα ιδιωτικά κανάλια! Γιατί τέσσερα κι όχι δεκατέσσερα (ή όσα άλλα, καθώς συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες); Διότι μόνον τέσσερα θα είναι βιώσιμα! Μπα;! Τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων δεν την αποδεικνύουν οι ίδιες, αλλά ένας χότζας απ’ τη Φλωρεντία; Μήπως θα πρέπει να είναι τέσσερις και οι βιώσιμες βιοτεχνίες ειδών ζαχαροπλαστικής σ’ αυτήν τη χώρα; Να ρωτήσουμε μήπως, κύριε Παππά, τον Νοστράδαμο εκ Φλωρεντίας πόσες βιώσιμες μάντρες ανταλλακτικών μπορεί να διαθέτει αυτή η χώρα, πόσους βιώσιμους αγρούς και πόσες φαρμακοβιομηχανίες; 

Η μπουνταλοσύνη του πράγματος είναι προφανής και μόνον ο κ. Παππάς με τη φόρα που έχει πάρει φαίνεται να μην την αντιλαμβάνεται. Μιλώντας για δημόσιες συχνότητες (μια ακόμα περιουσία του λαού) αποφασίζει πόσοι ιδιώτες θα τις νέμονται, ανακηρύσσοντας τις επιδιώξεις του θέσφατα Φλωρεντίνων Ταχυδακτυλουργών. Και τον εαυτόν του υπερκαναλάρχη. Υπερπλουσίων καναλαρχών. 

Δεύτερον: γιατί τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας πρέπει να απασχολούν 400 εργαζόμενους; Αν για να βγει η δουλειά αρκούν 350 ή χρειάζονται 650, ποιος θα το απαγορεύσει; Ο Σαβοναρόλααπό τη Φλωρεντία; Αν του δώσατε λεφτά για να αποφανθεί για τέσσερα κανάλια με τετρακόσιους εργαζόμενους πλαφόν το καθένα, ας του δώσει η λογική κάτι παραπάνω για να σκάσει. Θα πρόκειται για μια εύλογη δημόσια δαπάνη - να συνεισφέρουμε κι εμείς... 

Αλλά, εκτός από τα της εργασίας, η ίδια μπουνταλοσύνη και για τα περί το κεφάλαιο. Από πότε ένας ιδιοκτήτης Μέσου Ενημέρωσης πρέπει να παρκάρει έναν σκασμό λεφτά, ακίνητα στο διηνεκές; Αν τα δει κανείς όλα αυτά από πλευράς οικονομίας της αγοράς, είναι απλώς κουταμάρες. Αν τα δει από την πλευρά μιας σοσιαλιστικής προοπτικής, είναι απλώς αγοραία. Και στις δύο περιπτώσεις βλακώδη. 

Ο κ. Παππάς δεν συγκρούεται με τη διαπλοκή 
(τα θνήσκοντα μέρη της οποίας άλλωστε θα μας αφήσουν χρόνους), αλλά ετοιμάζει το νέο τοπίο, θεσπίζει τους νέους κανόνες του παιχνιδιού, μόνον που πρόκειται για κανόνες ράγκμπυ σε αγώνες βόλεϋ. 

Αυτό δεν είναι αριστερό, είναι κουτό. Ή πονηρό. Και η δημαγωγία που προσπαθεί να τοσυγκαλύψει, συμψηφίζοντας όσους διαθέτουν στοιχειώδη λογική με τη διαπλοκή, είναι το πιοχυδαίο απ’ όλα. 

Οποιος, εξ όλων αυτών των ανοησιών
 (για να μείνουμε στο αθώον του πράγματος), δεν μπορεί να υποστηρίξει την πολιτική Παππά, είναι με τα ντόμπερμαν της ενημέρωσης!; Εξοργιστικό και ανάλογο του όποιος δεν είναι υπέρ μας είναι εναντίον μας - τόσο «αριστερό»! [Αντιστοίχως, όποιος γεωργός αγωνίζεται για το ψωμί του υποκινείται απ’ τη Χρυσή Αυγή ή είναι φοροφυγάς! Δυστυχώς αυτά που έλεγε ως χθες η Δεξιά, τα λέει τώρα ανερυθρίαστη η Αριστερά που γονάτισε.] 

Ο κ. Παππάς έπαιξε παιχνίδι με τα κρατικά κανάλια μέσω των επιλογών που έκανε (με θλιβεράαποτελέσματα) και τώρα επιχειρεί να γίνει ο άρχων των δακτυλιδιών σε ένα νέο, εξίσου διαπλεκόμενο τοπίο (νέων ή παλαιών λεφτάδων), επιστρατεύοντας μαθητευόμενους μάγους εκ Φλωρεντίας και ασυνήθιστη ποσότητα από την πιο συνηθισμένη κουτοπονηριά. Και φόβο. Διότι, όπως είπαμε, κάποιοι απ’ τους πάντοτε ελλοχεύοντες στην Αριστερά σταλινίσκους προσπαθούν διά του γκαιμπελικού λέγε-λέγε να δημιουργήσουν εντυπώσεις εναντίον όσων αριστερών δεν τα βλέπουν όλα αυτά και τόσον αριστερά. Ούτε λογικά. Και βεβαίως ανήθικα. Διότι οι μόνοι για τους οποίους δεν γίνεται λόγος είναι εκείνοι οι εργαζόμενοι στον Τύπο που πέπρωται να απολυθούν, λόγω των συγχωνεύσεων. 
Αντί ο κ. Παππάς να θέσει τους όρους και τους κανόνες για την ενημέρωση - και, όποιος μπορεί, αναζητά τους τέσσερις ευαγγελιστές του δικού του δόγματος. Διότι μόνον οι 
υπερπλούσιοι (και ουδείς κοινωνικός φορέας ή κοινωνικώς ευαίσθητος μηχανισμός) θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν κανάλια. Οι υπερπλούσιοι κι ενδεχομένως ορισμένοι απ’ τουςυπάρχοντες καναλάρχες,οίτινες έχουν αριστεύσει στη διαπλοκή, αυτοί οι ίδιοι θα είναι οι κάτοικοι της νέας Εδέμ. 

Ισως και ορισμένοι ακόμα απ’ όσους θα δοκιμάσουν τον απαγορευμένο καρπό του κ. Παππά και θα δουν το φως το αληθινό. Το ίδιο φως που έχει δει και ο ίδιος, καθώς καλεσμένος (πάντα ο κ. Παππάς) της κυρίας Τρέμη στο πολύπλαγκτο «Μega» διεχώριζε τους γεωργούς από τους μισθωτούς με ένα κακομοίρικο «διαίρει και βασίλευε», ενώ μιλώντας απταίστως πλέον τη γλώσσα της Δεξιάς διέγνωσε ακόμα και«φασιστικό ιό» στους... Αγανακτισμένους (καλώντας σε έναν παιδαριώδη συνειρμό προς τους αγρότες)... 

Από τη συζήτησή του με την κυρία Τρέμη ο κ. Παππάς φάνηκε να πιστεύει ότι καθήκον της κυβέρνησης είναι να διαμορφώσει μια βιώσιμη αγορά τηλεοπτικών προϊόντων - ενδιαφέρον! Και πώς;δι’ όσων 
το ίδρυμα Φλωρεντίας έφα. Αριστοτέλης το Ιδρυμα! 

Αναλογιστική μελέτη Κατρούγκαλου. Και έτσι η κάθαρση στον χώρο της διαπλοκής υποκαθίσταται από μιαν αυταρχική και βλακώδη φενάκη. Αντί η κυβέρνηση της Αριστεράς να προασπισθεί τον πλουραλισμό και την ελευθεροτυπία, τις παραδίδει εκ νέου στη «βιώσιμη αγορά» (των υπερπλουσίων που θα μπορέσουν να πάρουν άδειες). Αντί να ενισχύσει συνεταιριστικές προσπάθειες ή να εισαγάγει στα Δ.Σ. των καναλιών κοινωνικούς φορείς, τα πάντα  αφήνονται και πάλι στην ισχύ των Δυνατών που ο κ. Παππάς έχει υπολογίσει με τη φώτιση της Φλωρεντίας σε τέσσερις. Αντί η κυβέρνηση
να δώσει αγώνα για να σώσει το Ταμείο των δημοσιογράφων (όπως και όλα τα Ταμεία), αφού τα λήστεψε προς χάριν των τραπεζών, τώρα τα εξισώνει προς τα κάτω, υπακούοντας στις εντολές της Τρόικας (μιλώντας και πάλι τη γλώσσα της Δεξιάς για «ευγενή» Ταμεία και τα συναφή). Διότι για την Αριστερά που γονάτισε η φοροασυλία των εταιρειών τζόγου είναι ιερή κι απαραβίαστη, αλλά η χρυσοπληρωμένη σύνταξη των απόμαχων, πολύ υψηλή για τα γούστα του κ. Στουρνάρα. 

Ως φαίνεται, αφού δαιμονοποίησε αυτή η κυβέρνηση την κριτική απ’ τα αριστερά (μιλώντας για «αριστερόμετρα»), έχει πάρει φόρα-κατηφόρα. Ετσι οι «μεταρρυθμίσεις» στην εκπαίδευση πρέπει να είναι σύμφωνες με τις ντιρεκτίβες του ΟΟΣΑ, καθώς και να συμπλέουν με τις μνημονιακές υποχρεώσεις (Λιάκος). 

Ετσι οι αυτοαπασχολούμενοι των 25.000 ευρώ τον χρόνο είναι ζάπλουτοι. Ετσι οι αγρότες, έτσι το ένα, έτσι το άλλο, με τον κ. Τσίπρα να ’χει πάρει τον δρόμο του κ. Σαμαρά(δηλώνοντας βεβαίως ότι «δεν ακολουθεί την πεπατημένη»). Ομως αν εξαιρέσουμε το Προσφυγικό που έχει οξυνθεί και τον κ. Λεβέντη που έχει εμφανισθεί στο πολιτικό σκηνικό, όλα τα άλλα είναι τα ίδια όπως επί Σαμαρά, ο κ. Τσίπρας τα χειρίζεται όπως ο κ. Σαμαράς και έχει μπει στην ίδια αποδρομή Σαμαρά.

Το ίδιο και με τη Διαπλοκή! Ζει και βασιλεύει και δεν 
κινδυνεύει από τέσσερις υπερπλούσιους! Οσο για τη... Σύνοδο της Φλωρεντίας, μόνον ο νεοπροσήλυτος κ. Παππάς φαίνεται να είναι ο θεράπων, ο μύστης και ο προφήτης μιας υπερούσιας Σοφίας που διαιρεί το 28 διά του τρία και βγάζει 16..! 

Credo quia absurdum est, πιστεύω διότι είναι παράλογο. Ή μάλλον ανόητο. Διότι όλα αυτά έχουν τόση σχέση με την Αριστερά, όση η ανικανότητα με την κατασκευή του Εμπάιαρ Μπίλντινγκ...


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καρατζαφέρης: Η νεκρανάστασή του σε νέα επεισόδια…

Η κυβέρνηση των «αριστερών» ανδρεικέλων» δεν χρειάστηκε παρά μόνο ένα χρόνο για να ξεπλύνει όλα τα προηγούμενα μνημονιακά ανδρείκελα και να τα νεκραναστήσει… 

Ακόμα και ο Γιώργος Καρατζαφέρης ένα από τα γιγαντοκύτταρα του πολιτικού αμοραλισμού, της πατριδοκάπηλης κακοήθειας και της θεαματικής κωλοτούμπας νεκραναστήθηκε…

Αυτός ο παλιάτσος του πολιτικού κιτς, που έπαιξε το ρόλο του «λαγού» και του αλαλάζοντος κυμβάλου των «νταβάδων» στους «άμβωνες» των ΜΜΕ, ενώ είχε πεταχτεί, σαν στημένη λεμονόκουπα, στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, νεκραναστήθηκε: «Άθλος» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και αυτό… 

Όταν ο Μπαλτάκος και άλλοι πρώην νεκραναστημένοι μνημονιακοί στήνουν επιχείρηση αναπαλαίωσης της Δεξιάς πολυκατοικίας και ανοικοδόμησης μιας νέας «αντιμνημονιακής» και «καθαρής» Δεξιάς (ακροδεξιάς), θα απουσιάσει από αυτόν τον ακροδεξιό «συνωστισμό» ο Καρατζαφέρης, με τόσα χρόνια αγώνα στο έργο της ακροδεξιάς ανοικοδόμησης; 

Γι αυτό έσπευσε ταχύτατα για να μην χάσει το τρένο της νέας ακροδεξιάς και «αντιμνημονιακής» αναπαλαίωσης. Αυτό μας έλειπε:Να τρυγήσουν τις δάφνες οι διάφοροι Μπαλτάκοι… 

«Συνωστισμός» και ανταγωνισμός, λοιπόν, στο χώρο της ακροδεξιάς …ανοικοδόμησης. Αγώνας δρόμου στο ποιος θα καλύψει το πολιτικό κενό: Μιας «φροντισμένης» και μακιγιαρισμένης με «αντιμνημονικά» χρώματα ακροδεξιάς… 

Ο Καρατζαφέρης είναι ένα πολύ χρήσιμο «εργαλείο» των «νταβάδων». Γι αυτό, στο παρελθόν, τον περιέφεραν, σκανδαλωδώς, από κανάλι σε κανάλι σαν βασικό «αναλυτή» και «σχολιαστή»… 

Αφού τον άφησαν να …ξαποστάσει λίγο, τον βγάλανε από τη ναφθαλίνη για νέους ρόλους, με πιο βασικό: Την αναπαλαίωση της Δεξιάς… 

Στη ΝΔ θα υπάρξουν πολλές φουρτούνες, πολλές εσωτερικές ζυμώσεις και σπασμοί για νέες γέννες. Ο Καρατζαφέρης σ’ αυτό το παιχνίδι γίνεται απαραίτητος: Είναι ένας από τους πιστούς «κομιστές» των «νταβάδων»… 

Θα τον ακούμε, λοιπόν, πάλι να κελαηδάει από τα ΜΜΕ… 

Ήδη έσπευσε να «συνωστιστεί» και ένας άλλος χαμαιλέοντας: Ο Νικολόπουλος… 


Τέτοια επεισόδια στο σήριαλ της νέας ακροδεξιάς ΑΠΑΤΗΣ θα παιχτούν πάρα πολλά… 

Θα πρέπει να κάνουν, όλοι αυτοί, μνημείο στον Τσίπρα και την «αριστερή» κυβέρνηση: Τους ανέσυραν από τον σκουπιδοτενεκέ…


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ανακοίνωση του ΟΑΣΑ την προκλητική συμπεριφορά υπαλλήλου σεκιούριτι στον ΗΣΑΠ

Ως μεμονωμένο περιστατικό χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του υπαλλήλου σεκιούριτι στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά, με τον Αφρικανό επιβάτη ο ΟΑΣΑ, με ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνοντας ότι τα δικαιώματα των επιβατών πρέπει να γίνονται από όλους σεβαστά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΑΣΑ.

«Από τις Συγκοινωνίες Αθηνών ανακοινώνεται ότι τα δικαιώματα όλων των επιβατών, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας ή ιθαγένειας, που χρησιμοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας είναι αναφαίρετα και πρέπει να γίνονται σεβαστά όχι μόνον από το προσωπικό των συγκοινωνιακών εταιρειών του Ομίλου, αλλά και από το προσωπικό όλων των επιχειρήσεων που με οποιονδήποτε τρόπο συνεργάζονται με αυτές.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Συγκοινωνίες Αθηνών δηλώνουν ότι πρόσφατο συμβάν στον ηλεκτρικό αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό και έχουν ζητήσει ήδη από την συνεργαζόμενη εταιρία φύλαξης να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την επαγγελματική συμπεριφορά του προσωπικού της, ενώ επιφυλάσσονται για κάθε άλλο νόμιμο δικαίωμά τους.

Η προστασία των δικαιωμάτων των επιβατών διασφαλίζεται αφ΄ενός  με τους εσωτερικούς κανονισμούς προσωπικού κάθε εταιρείας των Συγκοινωνιών Αθηνών και αφ΄ετέρου με την Χάρτα Υποχρεώσεων προς τους Καταναλωτές –Επιβάτες (Χ.Υ.Κ.), η εφαρμογή των οποίων θέτει τα όρια και τις δικαιοδοσίες του προσωπικού και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των επιβατών.
Ο ΟΑΣΑ, ως αρμόδιος για την τήρηση της Χάρτας Υποχρεώσεων προς τους Επιβάτες-Καταναλωτές  στο λεκανοπέδιο Αττικής,  ενημερώνει τους πολίτες για τα δικαιώματά τους στην διεύθυνση http://www.oasa.gr/pdf/el/ya_xyk_2015.pdf.ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

SOS – Απλά πράγματα, ανεβάζουν το κόστος κοινωνικής ασφάλισης στον ΟΓΑ(και τ’ άλλα ταμεία Κ.Α) για να γίνουν πιο ανταγωνιστικά τα ασφαλιστικά προγράμματα των Εταιρειών!‏

«ΞΎΠΝΑ» ΈΛΛΗΝΑ ΑΓΡΌΤΗ ….ΘΑ ΣΕ ΚΆΝΟΥΝ ΖΗΤΙΆΝΟ ΣΤΗΝ ΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΌΝΩΝ ΣΟΥ ….ΤΗΝ ΠΟΤΙΣΜΈΝΗ ΜΕ ΑΊΜΑ ΚΑΙ ΙΔΡΏΤΑ!

Μετά την Σύμβαση του Υπ. Εθν. Άμυνας Π. Καμμένου [ http://www.mod.mil.gr/uploads/Dnsi_enimerosis/Images/YETHA/2015/2015-06-23/1_big.JPG ] με τον Μ. Σάλλα της Πειραιώς, ο δεύτερος «ξανακτύπησε» ….αυτή την φορά στους αγρότες.

ΙΔΟΥ:

«Επιπλέον, για τους κατόχους «Κάρτας Αγρότη» προσφέρονται ασφαλιστικά προγράμματα σε προνομιακή τιμή από συνεργαζόμενες εταιρείες.»

Ποιες είναι οι συνεργαζόμενες εταιρείες(;) ….κατά βάσιν ξένες, μετά την πώληση και της ΑΤΕ Ασφαλιστικής.

 
Γενικός «κουμανταδόρος» ο Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου, Πρόεδρος στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑΚΗ Α.Ε. 
 
Ο Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου(ΑρχιΠΑΣΟΚος Εκσυγχρονιστής- πρ. Συνδικαλιστής), είναι Πρόεδρος και Γενικός «Δερβέναγας» Ασφαλιστικών Εργασιών της Τράπεζας Πειραιώς και «Πάσης Ελλάδος», έχει συνδέσει το όνομά του, όσο λίγοι, με την ανάπτυξη του bancassurance στην ελληνική αγορά, αλλά και με την ΑΤΕ Ασφαλιστική και τον Ελληνικό Νηογνώμονα, κλπ.
Είναι «ανώτερος» -με απόσταση- του Μιλτιάδη Νεκτάριου(της αντίστροφης υποθήκης) αφού κατάφερε -ελέω Μ. Σάλλα- να είναι ο πρώτος μάνατζερ, με την μεγαλύτερη συγκέντρωση  ασφαλιστικής παραγωγής(διαμεσολάβηση) στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑΚΗ Α.Ε. που είναι Πρόεδρος.
 
Κυρίως είναι ο Νο 1 στην ασφαλιστική αγορά ….που χρόνια «πασχίζει» να αποσπάσει μέρος της Κοινωνικής Ασφάλισης υπέρ της Ιδιωτικής, πράγμα το οποίο φαίνεται ότι θα νομοθετήσει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδού! Πεδίον δόξας λαμπρόν κ. Τριαντάφυλλε ….για τις ασφαλίσεις λέμε!

Κάρτα Αγρότη ….πράσινη, καταπράσινη σαν το ΠΑΣΟΚ, που έχει φωλιάσει στην Τρ. Πειραιώς και συνεχίζει(μάλλον αποτελειώνει ) τα  «έργα» του Κ. Σημίτη.

 
ΈΡΧΕΤΑΙ ΑΠΌ ΑΎΡΙΟ 15 ΦΕΒΡ.  ….ΉΤΑΝ ΌΛΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΈΝΑ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΆΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΉ.
 

 

Κάρτα Αγρότη από την Τράπεζα Πειραιώς

  • Φεβρουάριος 12, 2016
http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/trapezes/271737-karta-agroti-apo-tin-trapeza-peiraios


Την «Κάρτα Αγρότη» εισάγει η τράπεζα Πειραιώς, μια πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής δέσμευσης της Τράπεζας για την ολοκληρωμένη και αποτελεσματική υποστήριξη του πρωτογενούς και εν γένει του αγροδιατροφικού τομέα.

Η «Κάρτα Αγρότη» δίνει τη δυνατότητα στους παραγωγούς να χρηματοδοτήσουν άμεσα τις δαπάνες που συνδέονται με τις καλλιεργητικές και άλλες συναφείς ανάγκες τους κατά τη διάρκεια της παραγωγικής περιόδου, όπως λιπάσματα, ζωοτροφές, φάρμακα, καύσιμα κλπ. Επίσης, μέσω της «Κάρτας Αγρότη» οι παραγωγοί μπορούν να αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στον ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, τη δαπάνη για την αγορά εργοσήμων, την πληρωμή αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, τελών άρδευσης κ.α.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο τραπεζικό προϊόν, με πιστοδοτικό όριο συνδεδεμένο με την ετήσια επιδότηση που λαμβάνουν οι παραγωγοί. Στην ουσία, η «Κάρτα Αγρότη» προεξοφλεί μέρος των ετήσιων αγροτικών επιδοτήσεων που δικαιούται ο κάθε παραγωγός, προσφέροντάς του άμεσα την αναγκαία ρευστότητα, τη στιγμή που την χρειάζεται, για τις ανάγκες της παραγωγής του.

Η «Κάρτα Αγρότη» εξοφλείται αυτόματα με την καταβολή των επιδοτήσεων και το όριο της επαναπροσδιορίζεται στην επόμενη καλλιεργητική περίοδο. Όμως, εφόσον ο κάτοχος το επιθυμεί, μπορεί, εντός της περιόδου χρήσης, να πραγματοποιεί ελεύθερα καταβολές ποσών, μειώνοντας το υπόλοιπο της κάρτας του και αποκτώντας τη δυνατότητα να επαναχρησιμοποιήσει τα σχετικά ποσά. Η κάρτα είναι αποδεκτή από όλα τα POS που είναι εγκατεστημένα σε καταστήματα αγρο-εφοδίων και πρατηρίων καυσίμων της αγοράς. Δικαιούχοι της «Κάρτας Αγρότη» είναι όλοι οι αγρότες ηλικίας έως 70 ετών που είναι δικαιούχοι αγροτικών επιδοτήσεων και μπορούν να την αποκτήσουν χωρίς έξοδα έκδοσης, χωρίς ετήσια συνδρομή και χωρίς πρόσθετες διασφαλίσεις όπως υποθήκες, προσημειώσεις κτλ.

Επιπλέον, για τους κατόχους «Κάρτας Αγρότη» προσφέρονται ασφαλιστικά προγράμματα σε προνομιακή τιμή από συνεργαζόμενες εταιρείες. H κάρτα θα εμπλουτίζεται συνεχώς με ειδικές προσφορές εκπτώσεων προς τους αγρότες για προϊόντα συνεργαζόμενων επιχειρήσεων του πρωτογενούς και άλλων τομέων της οικονομίας.

Η προσφορά της «Κάρτας Αγρότη» θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016, από το δίκτυο των καταστημάτων τα Τράπεζας Πειραιώς.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιοι βγαίνουν σε σύνταξη πριν τα 67 έτη

Σύνταξη πριν από τα 67 προλαβαίνουν να κλειδώσουν χιλιάδες ασφαλισμένοι και κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες του ΟΑΕΕ, μισθωτοί με ασφάλιση ΙΚΑ, καθώς και υπάλληλοι σε ΔΕΚΟ-τράπεζες και Δημόσιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος υπάρχουν 4+1 κατηγορίες ασφαλισμένων που προλαβαίνουν την έξοδο πριν από το νέο ασφαλιστικό να κλειδώσουν κυρίως την πλήρη σύνταξη, χωρίς να παγιδευτούν στο 67ο έτος:

Υπάρχουν 4+1 κατηγορίες που μπορούν να αποφύγουν τα 67:

1. Οι ασφαλισμένοι που έχουν την ηλικία συνταξιοδότησης πριν από τις 19/8/2015 αλλά δεν έχουν συμπληρώσει το χρόνο ασφάλισης για να κάνουν αίτηση.

2. Οι ασφαλισμένοι που έχουν τον απαιτούμενο χρόνο για να αποχωρήσουν αλλά πιάνουν την ηλικία εξόδου μετά τις 19/8/2015 και αναγκαστικά θα επιβαρυνθούν από τα αυξημένα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης.

3. Οι ασφαλισμένοι με θεμελιωμένα δικαιώματα, δηλαδή με συμπληρωμένη την ηλικία αποχώρησης και του χρόνου ασφάλισης πριν από τις 19/8/2015.

4. Οι ασφαλισμένοι που συμπλήρωσαν την ηλικία για να πάρουν μειωμένη σύνταξη πριν από τις 19/8/2015 και επιλέγουν να αποχωρήσουν αργότερα.

5. Οι ασφαλισμένοι που βάσει νόμου εξαιρούνται από την αύξηση των ορίων ηλικίας και συνταξιοδοτούνται με τις παλιές διατάξεις.

πηγη


 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Nέος κύκλος πλειστηριασμών ακινήτων για χρέη στην εφορία

Το μέτρο των πλειστηριασμών ακινήτων, επαναφέρει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο της προσπάθειας αύξησης των εισπράξεων και συρρίκνωσης των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Μετά από μια μακρά περίοδο αποχής από πλειστηριασμούς, εξαιτίας των capital controls, η ΓΓΔΕ βγάζει στο σφυρί ένα αγροτεμάχιο και ένα διαμέρισμα, σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα με στόχο περισσότερο συμβολικό.

Η τιμή εκκίνησης, αθροιστικά και για τα δύο ακίνητα ίσα που ξεπερνά τα 66.000 ευρώ, με αποτέλεσμα ακόμα και να ολοκληρωθεί η διαδικασία, τα έσοδα να είναι μηδαμινά μπροστά στα 85 δισ. ευρώ των συσσωρευμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο.

Η εκ νέου ενεργοποίηση όμως, των πλειστηριασμών ακινήτων για απλήρωτους φόρους προς το δημόσιο αναμένεται να στείλει ουσιαστικό μήνυμα στους κατ' επιλογή μπαταχτσήδες.

Όπως προκύπτει από τις αναγγελίες πλειστηριασμών οι οποίες δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα publicrevenue.gr, στις 16 Μαρτίου βγαίνει σε πλειστηριασμό ένα αγροτεμάχιο 1.632 τ.μ στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής με τιμή πρώτης προσφοράς 10.400 ευρώ ενώ ακολουθεί στις 13 Απριλίου, στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης ένα διαμέρισμα 66 τ.μ στη Θεσσαλονίκη με τιμή πρώτης προσφοράς 56.000 ευρώ.

Και τα δύο ακίνητα βγαίνουν σε πλειστηριασμό από τη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, γεγονός το οποίο σημαίνει πως αποτελούν περιουσιακά στοιχεία επιχειρήσεων με ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Οι πλειστηριασμοί ακινήτων εξαιτίας ληξιπρόθεσμων οφειλών αποδίδουν από ελάχιστα έως τίποτα στα έσοδα του δημοσίου καθώς συνήθως κηρύσσονται άγονοι. Ασκούν όμως πίεση στους φορολογούμενους (εφόσον έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν , διότι στην αντίθετη περίπτωση ισχύει το ρητό ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος) προκειμένου να ρυθμίσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους.

Πέρυσι, το υπουργείο Οικονομικών βρέθηκε αντιμέτωπο με νέα ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 13,480 δισ. ευρώ εκ των οποίων με διάφορα μέσα, από ρυθμίσεις έως κατασχέσεις, εισπράχθηκαν τελικά 2,2 δισ. ευρώ.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δημόσιο: Παράθυρο για μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων

Την ίδια ώρα που οι Θεσμοί ζητούν περιορισμό των προσλήψεων και, η Κομισιόν εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για το διορισμό συγγενών και φίλων, η κυβέρνηση ανοίγει παράθυρο για μονιμοποιήσεις χιλιάδων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και έργου, με διάταξη του νομοσχεδίου για την δημόσια διοίκηση που έχει κατατεθεί στην βουλή και έχει διαφημιστεί ως νόμος για την αποκομματικοποίηση του κράτους.

Μονιμοποίηση με πρωτόδικη απόφαση

Στο σχέδιο νόμου για την επιλογή των προϊσταμένων και την αξιολόγηση του προσωπικού στο Δημόσιο υπάρχει διάταξη που προβλέπει ότι δήμαρχοι και περιφερειάρχες δεν θα υποχρεούνται στο μέλλον να ασκήσουν ένδικα μέσα κατά των συμβασιούχων που απευθύνονται στην δικαιοσύνη ζητώντας την μονιμοποίηση τους επικαλούμενοι πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Πιο συγκεκριμένα το άρθρο 48 του νομοσχεδίου που έχει καταθέσει ο κ. Βερναρδάκης στην Βουλή αναφέρει ότι «κατ εξαίρεση επιτρέπεται η παραίτηση από άσκηση ένδικων μέσων κατά πρωτόδικων αποφάσεων με τις οποίες διατάσσεται η παραμονή ή επάνοδος εργαζομένων στην εργασία στους».
Αξίζει να σημειωθεί ότι με προηγούμενο νόμο ήταν υποχρεωμένοι οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες υπό την απειλή ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων να προχωρήσουν σε άσκηση ένδικων μέσων μέχρι να φτάσουν στον ανώτατο βαθμό της δικαιοσύνης, για όσους συμβασιούχους προσφεύγουν στα διοικητικά δικαστήρια και πετυχαίνουν με πρωτόδικες αποφάσεις την παραμονή τους στην εργασία η την ανανέωση των συμβάσεων τους .

Η παραίτηση του δημοσίου από την χρήση ένδικων μέσων σε αυτές τις περιπτώσεις ανοίγει τον δρόμο χιλιάδων μονιμοποιήσεων συμβασιούχων με πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις ενώ παράλληλα αναμένεται να μονιμοποιήσει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα χιλιάδες συμβασιούχους καθώς οι διοικήσεις δεν θα υποχρεούνται να ασκήσουν ένδικα μέσα για να ακολουθήσουν την  ρότα που χάραξε η κυβέρνηση στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο από την απόφαση δήμων όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη να μην ασκήσουν ένδικα μέσα κατά συμβασιούχων που κατέληξαν στην δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν πρωτόδικα καθώς αποφασίστηκε σε πρώτο βαθμό καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, μονιμοποιούνται περίπου 1.500 συμβασιούχοι. Την ίδια στιγμή εκτός από την τοπική αυτοδιοίκηση ανοίγει ο ασκός τους Αιόλου στον ευρύτερο δημόσιο τομέα όπου χιλιάδες συμβασιούχοι έχουν απευθυνθεί ή ετοιμάζονται να κατευθυνθούν στην δικαιοσύνη για την μονιμοποίηση τους.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φόροι στα εισοδήματα: Επιβαρύνσεις σε μισθωτούς, συνταξιούχους και ενοίκια

Μεγάλες είναι οι ανατροπές που θα φέρει στη φορολογία των ακινήτων το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση με τις κλίμακες για τα εισοδήματα του 2016.

Μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν έσοδα από ενοίκια θα πρέπει να περιμένουν αλλαγές οι οποίες βεβαίως θα εξαρτηθούν από τις διαπραγματεύσεις των δανειστών με το οικονομικό επιτελείο.

Στα σχέδια που έχουν πέσει στο τραπέζι, σύμφωνα με την Καθημερινή, είναι να υπάρξουν δύο κλίμακες που θα είναι σχεδόν ίδιες, με τη διαφορά ότι αυτή για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους θα έχει το έμμεσο αφορολόγητο όριο των 9.550 ευρώ ή διαφορετικά την έκπτωση φόρου ύψους 2.100 ευρώ. Αντίθετα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα συνεχίσουν να φορολογούνται από το πρώτο ευρώ, ωστόσο έχουν το δικαίωμα της χρήσης των δαπανών που μειώνουν σημαντικά το φορολογητέο εισόδημα.

Και στις δύο κλίμακες θα εφαρμόζεται ανώτατος συντελεστής 50% για εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ.

Για τα εισοδήματα από ενοίκια, αν και το οικονομικό επιτελείο επιμένει στην ένταξή τους στην ίδια κλίμακα με αυτή που θα ισχύσει για τους μισθωτούς-συνταξιούχους, οι δανειστές θεωρούν ότι πρέπει να συνεχίσουν να φορολογούνται αυτοτελώς, αφήνοντας ένα «παράθυρο» συνένωσης των δύο κλιμάκων. Πάντως, όπως όλα δείχνουν, στις κλίμακες που θα δημιουργηθούν θα ενσωματωθεί και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης που αποφέρει έσοδα ύψους 1 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία. Δηλαδή, πλέον η εισφορά αλληλεγγύης γίνεται μόνιμη και θα επιβαρύνει τους φορολογούμενους με το ποσό του 1 δισ. ευρώ ετησίως. Ειδικότερα:

1. Κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων. Η νέα κλίμακα που βρίσκεται υπό συζήτηση έχει πολλές ομοιότητες με την ισχύουσα, με τη διαφορά ότι πάνω από το επίπεδο ετήσιου εισοδήματος των 60.000 ευρώ προβλέπεται συντελεστής φόρου αυξημένος από το 42% στο 50%. Στις υπόλοιπες κλίμακες θα ενσωματωθεί η εισφορά αλληλεγγύης κάτι που σημαίνει ότι θα τροποποιηθούν μερικώς. Ειδικότερα, η προτεινόμενη φορολογική κλίμακα προβλέπει:

• 22%-25% μέχρι το επίπεδο ετησίου εισοδήματος των 25.000 ευρώ με ενσωματωμένη της εισφορά αλληλεγγύης.

• 32%-35% για το επίπεδο ετήσιου εισοδήματος από 25.001 έως 42.000 ευρώ.

• 42%- 45% για επίπεδο ετήσιου εισοδήματος από τις 42.001 έως τις 60.000 ευρώ.

• 50% πάνω από το επίπεδο ετήσιου εισοδήματος των 60.000 ευρώ.

Για όσους αποκτούν εισοδήματα από μισθούς ή συντάξεις θα εξακολουθήσει να ισχύει έκπτωση φόρου έως 2.100 ευρώ. Ειδικότερα, μέχρι το επίπεδο ετησίου εισοδήματος των 21.000 ευρώ, ο φόρος που προκύπτει από την κλίμακα μειώνεται κατά 2.100 ευρώ. Πάνω από το όριο ετησίου εισοδήματος των 21.000 ευρώ και μέχρι το επίπεδο των 41.000 ευρώ, η έκπτωση φόρου μειώνεται κατά το 10% του ποσού ετησίου εισοδήματος πέραν των 21.000 ευρώ. Η έκπτωση μηδενίζεται στο επίπεδο ετησίου εισοδήματος των 42.000 ευρώ. Ουσιαστικά, για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους παραμένει το έμμεσο αφορολόγητο όριο των 9.550 ευρώ.

Στόχος είναι η τελική επιβάρυνση με ενσωματωμένη την εισφορά αλληλεγγύης να μη διαφοροποιείται από τα ποσά φόρου που καταβάλλονται σήμερα για εισοδήματα έως και 60.000 ευρώ. Αντίθετα, περισσότερους φόρους θα κληθούν να πληρώσουν όσοι αποκτούν εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ, με την προσθήκη του συντελεστή 50%.

2. Κλίμακα εισοδημάτων από ενοίκια. Υψηλότερους φόρους θα πληρώσουν οι περίπου 1,7 εκατ. φορολογούμενοι που εισπράττουν εισοδήματα από ακίνητα, εφόσον εφαρμοσθεί η νέα κλίμακα που προβλέπει το

3ο μνημόνιο. Η κλίμακα που προτείνεται να εφαρμοστεί για τα εισοδήματά τους, διαμορφώνεται ως εξής:

• 15% από 11% σήμερα, για τα εισοδήματα έως 12.000 ευρώ. Οι έχοντες εισοδήματα έως 12.000 ευρώ από ενοίκια θα πληρώσουν 36% περισσότερο φόρο σε σχέση με πέρυσι. Για παράδειγμα, για εισόδημα 10.000 ευρώ θα προκύψει πρόσθετος φόρος 400 ευρώ.

• 35% από 33% για το τμήμα του εισοδήματος από τις 12.000 έως τις 40.000 ευρώ.

• Εξετάζεται να θεσπιστεί και τρίτος συντελεστής 40% για το τμήμα του εισοδήματος άνω των 40.000 ευρώ.

3. Κλίμακα ελευθέρων επαγγελματιών. Προτείνεται νέα κλίμακα φορολόγησης των εισοδημάτων τους, η οποία θα αντικαταστήσει την ισχύουσα που προβλέπει επιβολή φόρου με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ και μέχρι 50.000 ευρώ και 33% για το τμήμα του εισοδήματος άνω των 50.000 ευρώ. Η προτεινόμενη κλίμακα είναι όμοια με αυτή των μισθωτών-συνταξιούχων, δηλαδή θα ισχύουν οι συντελεστές 22%-25%, 32%-35%, 42%-45% και 50% με τη διαφορά ότι ο φόρος θα επιβάλλεται από το πρώτο ευρώ.

Ωστόσο, θα υπάρχει η δυνατότητα να εκπέσουν οι δαπάνες των ελευθέρων επαγγελματιών, μειώνοντας το φορολογητέο εισόδημα και κατ’ επέκταση τους αναλογούντες φόρους. Σε κάθε περίπτωση, οι πιστωτές είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι στην κατάργηση της κλίμακας αυτής, δεδομένου ότι στους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις καταγράφεται η υψηλότερη φοροδιαφυγή.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κλειστό επάγγελμα η ενημέρωση πλέον.. Μιλούν για τηλεοπτική άδεια, φέρνουν δημοκρατική ένδεια

Γράφει η Σοφία Χ. Νικολάου

Πάγια προεκλογική εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πριν τις εκλογές του Γενάρη όσο και πριν από αυτές του Σεπτεμβρίου, αλλά και μόνιμη επωδός των κυβερνητικών στελεχών, αποτέλεσε και αποτελεί η πάταξη της μιντιακής διαπλοκής, μέσω της ξεκαθάρισης του τοπίου των τηλεοπτικών αδειών, της εισαγωγής νομοθετικού πλαισίου και της εν τέλει καταβολής «μισθώματος» εκ μέρους των υπαρχόντων ή επίδοξων «καναλαρχών». Είναι, όμως, άραγε, αυτή η νομοθετική ρύθμιση, που ψηφίστηκε πριν από μερικές ημέρες, τεχνικά, νομικά και πολιτικά ορθή? Ή μήπως αποτελεί άλλη μία έκφανση της κρατικίστικης ιδεοληψίας των κυβερνώντων, που  όμως, αυτή τη φορά βάλλει κατά του πυρήνα των θεμελιωδών δημοκρατικών ελευθεριών του ατόμου και του πολίτη;

Η ταχύτητα εισαγωγής του νομοθετικού πλαισίου και μάλιστα ως «σφήνα»-τροπολογία (ανεπίτρεπτης με βάση τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα-εκπρόθεσμης με βάση την επιστημονική επιτροπή της Βουλής) σε νόμο για την κύρωση μίας συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Λευκορωσίας (!) καταδεικνύει την προσπάθεια της κυβέρνησης να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα και να αλλάξει έστω για λίγο την ασφυκτική πολιτική επικαιρότητα των κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό. Είναι η μόνιμη προσπάθεια να αποδείξει στη λαϊκή κοινή γνώμη πως αποτελείται από τα παιδιά του λαού και είναι για το λαό και ήρθε για να τα βάλει με τη διαπλοκή και να αμυνθεί απέναντι σε έναν ανηλεή πόλεμο χαρακωμάτων που διεξάγεται εις βάρος της από το «μιντιακό κατεστημένο». Είναι η ίδια λογική που ήθελε τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ να ανακηρύσσουν τα κανάλια σε τρομοκράτες, όταν με ακραίο, είναι η αλήθεια, τρόπο, διακήρυτταν ότι «οδηγούμεθα στα βράχια» και είναι η ίδια ακριβώς λογική που οδηγεί τον κ. Κουρουμπλή να αναφωνεί πως «όσα κανάλια τα έβαλαν με την κυβέρνηση, θα κλείσουν..!»

Αν και δεν διεκδικώ δάφνες τεχνικών γνώσεων, ώστε να αποτιμήσω την διάσταση αυτή του ζητήματος, εξ όσων αναφύονται στη δημοσιότητα και δύναται να συνειδητοποιήσει η μέση αντίληψη, μάλλον αυτή χρησιμοποιείται κατά το δοκούν από την κυβέρνηση για να καλυφθούν κενά νομικής, συνταγματικής κι εν γένει πολιτικής υφής. Επικαλούμενοι οι κυβερνητικοί εταίροι μία έκθεση ενός «Ινστιτούτου» (!) της Φλωρεντίας, καταλήγουν πως η Ελλάδα δεν «σηκώνει» πάνω από τέσσερα (4) κανάλια εθνικής εμβέλειας. Χρησιμοποιούν, δε, στοιχεία από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τα οποία, όμως, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Παραμετροποιούν, δε, τη δυνατότητα ύπαρξης των καναλιών με οικονομικά στοιχεία, άσχετα, όμως, με τη λογική της λειτουργίας της αγοράς και της ελεύθερης ανάπτυξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Πώς είναι δυνατόν ο νομοθέτης να ρυθμίζει πόσους σταθμούς αντέχει η ελληνική αγορά και όχι η ίδια η αγορά; Και πως είναι δυνατόν να απαγορεύει ο Νομοθέτης τη δημιουργία ενός ακόμα καναλιού στο μέλλον, αν φυσικά τηρεί ορισμένες, σύμφυτες με τη λογική και την επιχειρηματικότητα, προϋποθέσεις που εκείνος θα εισάγει; Μήπως τελικά οδηγούμαστε στη λογική του ενημερωτικού «μαντριού», με τους «δικούς μας» πλέον επιχειρηματίες να ελέγχουν τις ενημερωτικές ροές και όποιος πάει να ξεφύγει να τον τρώει ο λύκος;; Αν σε κάποιους κλάδους δεν ταιριάζει η λογική του «κλειστού» επαγγέλματος σίγουρα ο πρώτος είναι η ελεύθερη και πλουραλιστική ενημέρωση. Με τη λογική του ψηφισθέντος νόμου, ό,τι προκύψει από αυτόν τον σκανδαλώδη διαγωνισμό, αυτό θα μείνει για πάντα στην επιφάνεια των ενημερωτικών μας δυνατοτήτων. Εφεξής, ουδείς θα δύναται να αρθρώσει μία καινούρια, μία διαφορετική φωνή, πέρα από το πλαίσιο που θα εγκαθιδρυθεί. Ακόμη κι αν προκύψει μία νέα, υγιής, επιχειρηματική κίνηση, που θα επιθυμεί να εκφράσει κάτι διαφορετικό, αυτή έχει ήδη πεθάνει πριν καν γεννηθεί. Ο Νόμος Παππά τη στραγγάλισε από τώρα, για να είναι βέβαιοι οι προύχοντες ότι κανείς δεν θα χαλάσει τη σούπα. Πόση ακόμα φτώχεια – οικονομική, πολιτιστική, πολιτική, ενημερωτική, δημοκρατική – να αντέξει αυτός ο καταπονημένος λαός;

Ουδείς αντιλέγει στο ότι όποιος επιθυμεί να κατέχει μία δημόσια συχνότητα, θα πρέπει να πληρώνει. Αναμφισβήτητα. Ας είναι, όμως, οι όροι για να την αποκτήσει λογικοί, στηριζόμενοι σε επιστημονικά καταρτισμένη επιχειρηματολογία και χωρίς υπόνοιες…νεοδιαπλοκής! Και ποιος υπερτοπικός, υπεράνω όλων ηγεμονισμός, δίδει τη δυνατότητα σε έναν πρωθυπουργό (ναι ακόμα και σ’ αυτόν!) και σ’ έναν υπουργό επικρατείας να πετάει, έτσι απλά, στο δρόμο τόσες χιλιάδες εργαζομένων; Όποιοι κι αν είναι οι ιδιοκτήτες των καναλιών, ό,τι κι αν έχουν κάνει, όσο λογικό και θεμιτό είναι να ρυθμιστεί το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, άλλο τόσο λογικό κι επιβαλλόμενο είναι να υπάρξει μέριμνα για τους εργαζόμενους αυτών των μέσων. Αν έβλεπε κανείς τον κομπασμό και τους ηρωισμούς των κυβερνώντων στη Βουλή, όταν συζητούνταν το νομοσχέδιο, δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι πίσω από αυτή την κομπορρημοσύνη παίζεται η ζωή τόσων χιλιάδων οικογενειών!

Πέρα, όμως, από τα τεχνικά ζητήματα που γεννώνται, εδώ υφίσταται ένα μείζον ζήτημα νομικής και μάλιστα συνταγματικής τάξης. Από το δακρύβρεχτο πρωθυπουργικό «είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος», φτάσαμε στο δικτατορικό «δεν θα κρυβόμαστε πίσω από το Σύνταγμα»! Σημεία των καιρών.. Σε περιόδους κρίσης, πάντοτε το δημοκρατικό μας καταφύγιο γινόταν και γίνεται κουρελόχαρτο από πλαστελίνη..

Ο συνταγματικός νομοθέτης καθιέρωσε τις Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές, πρώτον ως μία από πολλών ετών θεσμική ευρωπαϊκή νίκη, αλλά, κυρίως, ως μία μορφή ανεξαρτησίας από την κεντρική διοίκηση, καθιερώνοντας την ασφαλιστική δικλείδα της αυξημένης πλειοψηφίας, ώστε η σύνθεσή τους να περιβάλλεται από το κύρος ολόκληρου του κοινοβουλίου και συνάμα της κοινωνίας. Επέλεξε ο νομοθέτης τη μορφή αυτή, ώστε να υφίσταται το κατάλληλο θεσμικό αντίβαρο σε ενδεχόμενα κυβερνητικά ατοπήματα αυθαιρεσίας και κέρδισε με τα χρόνια το παράσημο του κύρους και της εμπιστοσύνης εκ μέρους των πολιτών. Μόνο αρμόδιο για να καθορίσει το καθεστώς των τηλεοπτικών αδειών ήταν και είναι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. «Ο χρόνος», όμως, «που είχαμε δώσει στην αντιπολίτευση για συναίνεση εξαντλήθηκε», δήλωσε ανερυθρίαστα ο πρωθυπουργός της χώρας και ακροβάτησε για μία ακόμα φορά στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας. Και τι είναι αυτή η συναίνεση που επιτάσσει το σύνταγμα; Μήπως τελικά είναι μία κυβερνητική παροχή με ημερομηνία λήξης; Και αν δεν καταφέρουμε να την επιτύχουμε καταφεύγουμε στην κυβερνητική πλειοψηφία για να μας λύσει το αιώνιο πρόβλημα πολιτικής ασυνεννοησίας; Δυστυχώς για εκείνους, δεν την περιγράφει ακριβώς έτσι το Σύνταγμα.. Εκτός, βέβαια, αν επιθυμούμε να καταργήσουμε πλέον την ανεξαρτησία των ανεξάρτητων αρχών και να κρατικοποιήσουμε κι αυτές, καθώς έχουν δύο εγγενή και σοβαρά «προβλήματα»: Πρώτον, απαιτούν δημοκρατία και δεύτερον δεν μπορούν να διοριστούν μόνο τα δικά μας παιδιά..!

Το ζήτημα, βέβαια, δεν εξαντλείται στο αν τελικά το νομοσχέδιο το εισηγήθηκε το Ε.Σ.Ρ., διότι, σε κάθε περίπτωση, η γνώμη του θα ήτο συμβουλευτική, άσχετα αν θα είχε διέλθει της διελκυστίνδας της αυξημένης πλειοψηφικής ζύμωσης, προκειμένου να εισαχθεί προς ψήφιση στην εθνική αντιπροσωπεία. Κι όταν έχεις να κάνεις με ζητήματα που εφάπτονται του δημοκρατικού κύκλου, όπως η ενημέρωση, οφείλεις να υπερασπίζεσαι και να τιμάς όχι απλά τις συνταγματικές επιταγές, αλλά την ίδια τη λογική εν τέλει! Εδώ, λοιπόν, γεννιέται ένα ζήτημα ελευθερίας του λόγου και ελευθερίας της πρόσβασης στην ενημέρωση. Αν, συνεπώς, δύναται η κυβέρνηση να χρησιμοποιεί κατά το δοκούν τεχνικές εκθέσεις, πώς θα μπορούσαμε να είμαστε βέβαιοι ότι σε λίγο καιρό δεν θα εμφανιστεί μία τεχνική έκθεση για το πόσα ηλεκτρονικά site ενημέρωσης μπορούν να υπάρχουν, ή για το πόσες εφημερίδες; Η στα πλαίσια της λογικής κρατική παρεμβατικότητα για τη ρύθμιση της αγοράς και την προστασία των αδυνάμων, ποτέ δεν έβλαψε. Όταν όμως αυτή ακουμπά τη δημοκρατία, καθίσταται πέρα για πέρα προβληματική.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όλων είναι ότι εδώ ελλοχεύει ένας τεράστιος κίνδυνος: Είναι εκείνη η λογική που θέλει τον κυβερνητικό ετσιθελισμό υπεράνω συνταγματικών και δημοκρατικών κεκτημένων. Είναι που η καραμέλα της πάταξης της διαπλοκής νομιμοποιεί για τους κυβερνώντες στη λαϊκή συνείδηση το κάθε θεσμικό ατόπημα. Είναι που στο όνομα της διάλυσης των «βρωμερών καναλαρχών», μπορούμε να συζητάμε ακόμα και με επιχειρηματίες της γείτονος, στη λογική του ανοιχτού διαγωνισμού, μάλλον σε αρμονία με το αποτυπωμένο στο πρόγραμμα του κόμματος: «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του».

Η κοινωνία, όλα αυτά, τα παρακολουθεί απαθής.. Χειμαζόμενη από μία πρωτοφανή οικονομική δυσπραγία και ενεή μπροστά στο εκτρωματικό ασφαλιστικό προσχέδιο. Κυνηγάει στην εξέδρα την μπάλα να την ξαναρίξει στο γήπεδο, μήπως και κάποιος ασχοληθεί με τα πραγματικά της προβλήματα. Δεν είναι χειροκροτητής της πάταξης της διαπλοκής, όταν δεν μπορεί να πληρώσει το ρεύμα στο σπίτι. Και ειδικά όταν σε έχει πλέον ταυτίσει με όσους επέτειναν τα προβλήματά της, μάλλον δεν μπορείς να της βγάλεις από το μυαλό ότι θέλεις να διώξεις τους «διαπλεκόμενους των άλλων κομμάτων», για να φέρεις τους δικούς σου..
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ισπανία: Έξι τραυματίες λόγω κατάρρευσης οροφής σε κινηματογράφο

Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Ισπανία , μετά από κατάρρευσης οροφής σε κινηματογράφο

Το ατύχημα έγινε την Κυριακή όταν κατέρρευσε μέρος της οροφής ενός κινηματογράφου στο Βαγιαδολίδ, στη βόρεια Ισπανία, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές υπηρεσίες διάσωσης.

Μια γυναίκα και ένα παιδί δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες μέσα στην αίθουσα του κινηματογράφου που στεγάζεται σε ένα εμπορικό κέντρο, σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Κατόπιν έφυγαν για το σπίτι τους ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις τραυματίες χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε νοσοκομεία. Όλοι τους πάντως φέρουν μόνο ελαφρά τραύματα.

Μέσα στην αίθουσα τη στιγμή του ατυχήματος υπήρχαν 42 θεατές.

Οι αρχές δεν έχουν δώσει καμία εξήγηση μέχρι στιγμής για το ατύχημα που σημειώθηκε ενώ στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι, συνοδευόμενοι από σφοδρή βροχόπτωση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

15 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου


Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνο).

250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο πάσχουν από διάφορες μορφές καρκίνου, το 80% των οποίων στις χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος. Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία. Το 70% από αυτά θεραπεύεται, λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού. Αντίθετα, στις χώρες του τρίτου κόσμου τα ποσοστά θνησιμότητας είναι πολύ υψηλά.

Παιδικός καρκίνος: Οι περισσότερες μάχες μπορούν πλέον να κερδηθούν

Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, αλλά και βεβαιότητας ότι οι περισσότερες μάχες μπορούν πλέον να κερδηθούν, στέλνει η Ελληνική Εταιρία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Παιδικού Καρκίνου όπως έχει καθιερωθεί η 15η Φεβρουαρίου.


«Κάθε χρόνος που περνάει προσθέτει νέα, ισχυρά και αποτελεσματικά όπλα στα χέρια των επιστημόνων, στη μάχη ενάντια στον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας», αναφέρει η Εταιρία. Σημειώνει ότι η ιατρική έρευνα, που έχει ως στόχο τα παιδιά που νοσούν με καρκίνο να πετυχαίνουν ίαση, χωρίς απώτερες επιπλοκές και προβλήματα, «φέρνει απτά αποτελέσματα, τα οποία ενισχύουν τον καθημερινό αγώνα που δίνουμε όλοι μας, γιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, φυσιοθεραπευτές, διατροφολόγοι, ώστε οι μικροί ασθενείς να λα?βάνουν τη βέλτιστη θεραπεία μέσα στις καλύτερες συνθήκες περίθαλψης».

Στο μήνυμα υπογραμμίζεται ότι η προσπάθεια που γίνεται απαιτεί τη συμβολή όλων: ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει στον αγώνα ζωής των μικρών ασθενών, με το να γίνει εθελοντής αιμοδότης και εθελοντής δότης μυελού των οστών και με το να στηρίξει τους συλλόγους και φορείς υποστήριξης των παιδιών και των οικογενειών τους.

«Η άμεση και αποτελεσματική συνδρομή της Πολιτείας για την άρτια και σύγχρονη αντιμετώπιση των παιδιών με καρκίνο στην Ελλάδα είναι απαραίτητη, γι? αυτό και κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση θα μας βρει αρωγούς», αναφέρεται στο μήνυμα.

Στόχος της Ελληνικής Εταιρίας Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ), είναι τα ιατρικά επιτεύγματα που συντελούνται διεθνώς, να βρίσκουν άμεση εφαρμογή στην κλινική πράξη και στη χώρα μας. Για το σκοπό αυτό, η ΕΕΠΑΟ συμμετέχει ενεργά σε διεθνείς πρωτοβουλίες και επιστημονικούς φορείς που προάγουν την ιατρική έρευνα και συμβάλλουν στη βελτίωση της κλινικής φροντίδας των μικρών ασθενών.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!