EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

Λάρισα: Διακοπή ρεύματος σε άνεργο πολύτεκνο με 9 παιδιά;

Την διακοπή ρεύματος σε άνεργο πολύτεκνο με 9 παιδιά από τον Αμπελώνα, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΝΛ), τονίζοντας ότι λόγω της παρατεταμένης ανεργίας, αδυνατεί να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες της οικογένειάς του, πόσο μάλλον να πληρώσει τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος και ζητά την επανασύνδεσή του.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του ΕΚΝΛ αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διατυμπάνιζε παλιότερα ότι κανένα σπίτι βιοπαλαιστή δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα. Σήμερα όμως προχωρά σε διακοπές ρεύματος, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, σε φτωχούς ανθρώπους και όχι σε μπαταχτσήδες, ενώ για τις μεγάλες βιομηχανίες μείωσε δραστικά την τιμή της κιλοβατώρας.

Συγκεκριμένα το ΕΚΝΛ, καταγγέλλει την διακοπή του ρεύματος σε άνεργο πολύτεκνο με 9 παιδιά στον Αμπελώνα, ο οποίος, πολύ καιρό άνεργος τώρα, αδυνατεί να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες της οικογένειάς του, πολύ δε περισσότερο να πληρώσει λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.

Το ΕΚΝΛ, αξιώνει την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στον συγκεκριμένο πολύτεκνο άνεργο και σε κάθε οικογένεια ανέργου ή βιοπαλαιστή που δεν μπορεί να πληρώσει, είτε λόγω ανεργίας, είτε γιατί μειώθηκε δραστικά το εισόδημά του. Να μην γίνεται καμία διακοπή σε τέτοιες περιπτώσεις και να μειωθεί άμεσα το τιμολόγιο της ΔΕΗ κατά 50% σε άνεργους, απλήρωτους, χαμηλόμισθούς, χαμηλοσυνταξιούχους».

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένταση στο Μπράλο! Εγκλωβισμένοι οδηγοί έκαναν ντου στους αγρότες

Ένα βήμα πριν τα επεισόδια έφτασαν οι αγρότες που έχουν κλείσει το δρόμο στον κόμβο του Μπράλου, με οδηγούς φορτηγών αυτοκινήτων οι οποίοι έσπασαν τα μέτρα της αστυνομίας και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέτρα έσπασαν πρώτοι οι οδηγοί των φορτηγών οι οποίοι κινούνταν με κατεύθυνση από την Αθήνα προς τη Λαμία, που παραμένουν για ώρες εγκλωβισμένοι και μάλιστα οι ουρές αυτή τη στιγμή ξεπερνούν και τα 20 χλμ.. Αμέσως μετά, οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων που βρίσκονταν ακινητοποιημένοι, είτε μέσα στη Λαμία, είτε στο εθνικό δίκτυο από τη Λαμία μέχρι τη Στυλίδα σε ένα μήκος που ξεπερνούσε τα 15 χλμ., έσπασαν και αυτοί τα μέτρα της αστυνομίας και προχώρησαν προς την περιοχή του Μπράλου φτάνοντας πολύ κοντά στο μπλόκο των αγροτών.

Παράλληλα άλλες νταλίκες μέσα από του παραδρόμους έφτασαν πολύ κοντά στο μπλόκο των αγροτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο μετά τις 9 ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους οδηγούς των φορτηγών αυτοκινήτων και τους αγρότες και οι τελευταίοι απέσυραν τα τρακτέρ στις 9.30 το βράδυ από το εθνικό δίκτυο, ανοίγοντας το δρόμο για να αποφευχθούν τα επεισόδια τα οποία απειλήθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ανάμεσα στις νταλίκες ήταν μπλοκαρισμένα και Ι.Χ. αυτοκίνητα με πολύωρη ταλαιπωρία των επιβατών τους και σύμφωνα τουλάχιστον με τους αξιωματικούς της τροχαίας θα χρειαστούν τουλάχιστον 3 με 4 ώρες για να απεγκλωβιστούν από το εθνικό δίκτυο, καθώς από τα διόδια της Αγίας Τριάδας μέχρι και τα Καμμένα Βούρλα, σε μια απόσταση 20 χλμ. τα φορτηγά αυτοκίνητα έχουν καλύψει τα δύο από τα τρία ρεύματα κυκλοφορίας της ανόδου της Εθνικής οδού από Αθήνα προς Λαμία. Παράλληλα είναι γεμάτα και όλα τα παρκινγκ επί της εθνικής οδού μέχρι τα διόδια της Τραγάνας. Παρόμοιες εικόνες έχουμε και στο υπόλοιπο εθνικό δίκτυο στην κάθοδο από Λαμία προς Αθήνα.


πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Αδύνατον φαίνεται να ξεκινήσει η διαδικασία της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για το 2015 εντός του Φεβρουαρίου, καθώς εκτός από τα στοιχεία για τις συντάξεις και τους μισθούς που φορτώνονται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, θα πρέπει οι τράπεζες να ολοκληρώσουν την αποστολή και τόκους καταθέσεων έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών η έναρξη της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Μάρτιο.

Εάν η διαδικασία ξεκινήσει τότε, θα διαρκέσει 60 ημέρες και προβλέπεται να κλείσει στο τέλος Απριλίου, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Ανοιχτό παραμένει το θέμα των δόσεων για την καταβολή του φόρου εισοδήματος , με το ισχύον πλαίσιο να προβλέπει μέχρι τρεις διμηνιαίες δόσεις ενώ παράλληλα υπάρχει η σκέψη από την κυβέρνηση οι δόσεις να γίνουν μέχρι και 10 ώστε να ελαφρυνθούν οι φορολογούμενοι. Θα πρέπει ωστόσο οι δανειστές να είναι σίγουροι ότι ο νέος τρόπος καταβολής του φόρου εισοδήματος δεν θα έχει απώλειες για τα κρατικά έσοδα. Ενώ ακόμα παραμένει ανοικτό το ζήτημα του αφορολόγητου.

πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρόσκληση σε ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΩΝΑ Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα) στις 6.00 μμ

Συνάδελφοι,
Με την απεργία στις 04.02 και τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις την ίδια μέρα σε όλη την Ελλάδα και το διήμερο 13, 14/02 στην Αθήνα, δείξαμε ότι ΜΠΟΡΟΥΜΕ να πάμε πίσω το αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, να υπάρξει ένα ρήγμα στην συνέχιση και κλιμάκωση της βάρβαρης μνημονιακής επίθεσης!
Για να έχουμε νίκη πρέπει εδώ και τώρα να κλιμακώσουμε τον αγώνα. Να πιάσουμε το νήμα των τελευταίων κινητοποιήσεων και να υπάρξουνε άμεσα νέοι αγωνιστικοί σταθμοί. Να μην αφήσουμε χρόνο στην κυβέρνηση να αντεπιτεθεί. Οι εργαζόμενοι έδειξαν ότι στηρίζουν έναν πραγματικό αγώνα να μην έρθει ο Νόμος στην Βουλή. Να μην γυρίσουμε στις αποτυχημένες λογικές «κινητοποίηση όταν κατέβει» για την τιμή των όπλων.
Παράλληλα με το ασφαλιστικό η κυβέρνηση προετοιμάζεται πυρετωδώς και για τα υπόλοιπα ζητήματα της «πρώτης αξιολόγησης», τα «κόκκινα δάνεια», το υπερταμείο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας («νέο ΤΑΙΠΕΔ»), το νέο φορολογικό.
Για αυτούς τους λόγους η «Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου ιδιωτικού τομέα» καλεί: Εργατικά σωματεία, επιτροπές αγώνα αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, νεολαίας, συλλογικότητες σε κλάδους και γειτονιές, κάθε αγωνιστή και εργαζόμενο σε:
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΩΝΑ Την ΔΕΥΤΕΡΑ 22.02 στην αίθουσα του ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα) στις 6.00 μμ
Για να συντονίσουμε τα επόμενα βήματα στην κλιμάκωση της πάλης για:
·   Να μην περάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα.
·  Να συζητήσουμε τις μορφές οργάνωσης των εργαζόμενων και του λαού ώστε να οικοδομείται ένα πλατύ μέτωπο των αγωνιζόμενων στρωμάτων (εργαζομένων, ανέργων, νεολαίας φτωχομεσαίων αγροτών, φτωχών αυτοαπασχολούμενων).
· Να αναπτύξουμε με οργανωμένο τρόπο την πάλη μας σε όλα τα μέτωπα που ανοίγει η κυβέρνηση. Για να ανατραπεί συνολικά η επίθεση.
· Να απαντήσουμε στους πολιτικούς εκβιασμούς της κυβέρνησης, με μια πολιτική που βάζει μπροστά τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα απέναντι στα συμφέροντα του κεφαλαίου, των δανειστών, της ΕΕ, του ΔΝΤ.
· Να εξασφαλίσουμε την μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων!
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χίος: Στο hotspot της Χίου οι πρώτοι πρόσφυγες -Τους φορούν βραχιολάκι

Την επίσημη λειτουργία του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής Προσφύγων και Μεταναστών της Χίου, σηματοδότησε η άφιξη των πρώτων 70 προσφύγων στο πρώην εργοστάσιο της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός.

Στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες τους οδήγησαν στο εσωτερικό του κτιρίου προκειμένου να γίνει η καταγραφή και η ταυτοποίησή τους. Κατά την είσοδο στελέχη του οργανισμού NRC τους παρέδωσαν τα χαρακτηριστικά βραχιολάκια με τον αριθμό τους ενώ τους προσφέρθηκε εμφιαλωμένο νερό. Στη συνέχεια κλήθηκαν να συμπληρώσουν δελτίο με τα στοιχεία τους ενώ τέλος στελέχη της Frontex προχώρησαν στην καταγραφή και στην ταυτοποίησή τους.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι το γεγονός ότι το νέο hotspot είναι συνδεδεμένο με την ηλεκτρονική βάση προσωπικών δεδομένων των ευρωπαϊκών αρχών ώστε να αποφεύγεται η είσοδος στη χώρα ατόμων που θεωρούνται ύποπτα για τρομοκρατία.

Στο στάδιο της δοκιμαστικής λειτουργίας, που επόπτευσε τις προηγούμενες ημέρες η αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Ζ. Τσιριγώτη δεν προέκυψε κάποιο πρόβλημα κάτι που θεωρείται ιδιαίτερα θετικό καθώς η ροή της απογραφής θα είναι με τέτοιο ρυθμό ώστε να μη χρειάζεται η παραμονή προσφύγων και μεταναστών στο νησί πάνω από 24 ώρες.

Με δεδομένο πάντως ότι το νέο κέντρο είναι χωρητικότητας 1095 ατόμων, οι αρχές εστιάζουν τον προβληματισμό τους κυρίως στην ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο τότε που οι μεταναστευτικές ροές αγγίζουν τις 2.500 έως 3.000 αφίξεις την ημέρα.
πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αγρότες: Κόβουν την Ελλάδα σε τέσσερα σημεία. Έκλεισαν νέα και παλαιά εθνική οδό στον Ισθμό

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες στο τέλος της εβδομάδας προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη. Η κα Γεροβασίλη αναφερόμενη στο αγροτικό ζήτημα, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση καλεί και τις άλλες συλλογικότητες να επανακαθορίσουν τη στάση τους και να καταθέσουν τα αιτήματά τους, και προσέθεσε ότι μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί τρία αιτήματα για διάλογο.

Ανέφερε, επίσης, ότι το κομμάτι των αγροτών που ανταποκρίνονται στην πρόσκληση της κυβέρνησης για διάλογο είναι πλέον πλειοψηφικό και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση μελετά τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί και μόλις επιστρέψει ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες θα γίνει η συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό.

Ωστόσο η διάθεση για διάλογο που εκφράζεται από την κυβέρνηση και από μερίδα των αγροτών δεν βρίσκει σύμφωνους όλους τους αγρότες που επιμένουν στις κινητοποιήσεις και σκληραίνουν την στάση τους.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, παρά την διάσπαση που παρατηρείται στις τάξεις τους και κόβουν στα δύο την Ελλάδα, με μπλόκο στον Μπράλο.

Οι αγρότες της Φθιώτιδας αποφάσισαν να παρατάξουν τα τρακτέρ τους και να κλείσουν για τουλάχιστον 3 ώρες (από τις 14:00) την Τρίτη, την εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών, στο 200ο χλμ στο ύψος του κόμβου του Μπράλου.

Στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί αγρότες από τα μπλόκα της Αταλάντης, του Δομοκού, της Ανθήλης και έχουν προσδιορίσει ότι στις 14:00 θα κλείσουν την εθνική οδό και τους παράδρομους με συνέπεια τη Ελλάδα να «κοπεί» στη μέση, καθώς δεν υπάρχει διέξοδος για τα οχήματα.

Η αστυνομία προσπαθεί να δημιουργήσει διεξόδους μόνο για τα ΙΧ αυτοκίνητα μέσα από αγροτικούς και επαρχιακούς δρόμους με μεγάλες παρακάμψεις, ενώ σε ό,τι αφορά τα βαριά οχήματα και τα λεωφορεία αυτά θα ακινητοποιηθούν περιμένοντας να ολοκληρωθεί ο αποκλεισμός.

Τα φορτηγά που κατέρχονται από βόρειο Ελλάδα προς Αθήνα θα ακινητοποιηθούν στο ύψος της Λαμίας, εκείνα που έρχονται από την περιοχή της Πάτρας διαμέσου της Άμφισσας προς Λαμία θα ακινητοποιηθούν στη Γραβιά και όσα κινούνται στο εθνικό δίκτυο από Αθήνα προς Λαμία θα ακινητοποιηθούν κατά μήκος της εθνικής οδού από τα διόδια της Τραγάνας μέχρι τα διόδια της Αγίας Τριάδας.

Σημειώνεται ότι παραμένει αποκλεισμένη και η παλιά εθνική οδός Λαμίας-Αθηνών στο ύψος της Αμφίκλειας, καθώς και στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτία, στην περιοχή παλιός Λεβέντης.
Μπλόκο στο Κιλελέρ

Σε αποκλεισμό της παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας-Βόλου στο ύψος του Κιλελέρ θα προχωρήσουν σήμερα από τις 4 το απόγευμα και για τρείς ώρες οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας οι οποίοι συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους αναμένοντας θετική ανταπόκριση σε πέντε συγκεκριμένα αιτήματα που έχουν θέσει προς ικανοποίηση.

Επίσης, την Τετάρτη το πρωί ο προγραμματισμός προβλέπει παραστάσεις διαμαρτυρίας αγροτών σε εφορίες των Θεσσαλικών πόλεων.
Κλειστά επ' αόριστον τα Τέμπη

Στο μεταξύ τα Τέμπη εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά επ αόριστον με τους αγρότες να περιμένουν την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες προκειμένου να υπάρξει συνάντηση μαζί του κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή.

Ωστόσο αντιτίθενται στην προοπτική η συνάντηση να γίνει με εκπροσώπων όλων των μπλόκων. Αυτό που επιθυμούν είναι στην συνάντηση που θα κάνουν οι ίδιοι με τον Πρωθυπουργό να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των 33 μπλόκων που έχουν υπογράψει το κοινό πλαίσιο αιτημάτων το οποίο συνέταξαν τα μπλόκα Τεμπών και Μικροθηβών και έχουν γνωστοποιηθεί στην Κυβέρνηση και τους αρχηγούς των λοιπών κομμάτων από την προηγούμενη Τετάρτη.

Από αύριο μάλιστα, υπάρχει η κατεύθυνση και τα μπλόκα που στήνονται στο επαρχιακό δίκτυο του Νομού και αφορούν σε εναλλακτικές διαδρομές μετακίνησης (Γερακάρι, Μελούνα, Μεγάλο Ελευθεροχώρι) να αυξήσουν σημαντικά τις ώρες αποκλεισμού ημερησίως ώστε να σφίξει ακόμη περισσότερο ο κλοιός πίεσης προς την Κυβέρνηση.
Επ’ αόριστον κλειστή η Κορίνθου-Αθηνών

Επ' αόριστον έχουν κλείσει οι αγρότες την εθνική οδό Κορίνθου - Αθήνας, τόσο στην νέα όσο και στην παλαιά εθνική οδό, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το Καλαμάκι και να δημιουργούνται κατά διαστήματα μεγάλες ουρές αυτοκινήτων και ταλαιπωρία στους διερχόμενους οδηγούς.

Αργά χθες, τροχαίο ατύχημα που είχε σημειωθεί στην Αχαΐα, προκάλεσε τεράστιες ουρές στον Ισθμό και προκειμένου να απόσυμφορηθεί η κατάσταση οι αγρότες άνοιξαν για λίγη ώρα την παλαιά εθνική οδό και στη συνέχεια την έκλεισαν εκ νέου.

Στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου οι αγρότες θα κλείσουν το δρόμο στα διόδια Νεστάνης από τις 6.00 το απόγευμα ως τα μεσάνυχτα, ενώ και οι Λάκωνες αγρότες θα κλείσουν από τις 6.00 έως τις 7.00 το απόγευμα την γέφυρα του Ευρώτα στην είσοδο της Σπάρτης.
Ο χάρτης των μπλόκων σε όλη τη χώρα

Στη Μακεδονία, ούτε για σήμερα προγραμματίζεται κινητοποίηση στο μπλόκο της αερογέφυρας Θέρμης, στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία») και σε εκείνο επάνω στον κρατικό αερολιμένα. Ωστόσο οι αγρότες που συμμετέχουν στο μπλόκο, που συντάσσονται με αυτό της Νίκαιας, δεν αποκλείεται να αποφασίσουν στη σημερινή τους συνέλευση την επιστροφή της δύναμής τους στον κόμβο της Καλικράτειας νομού Χαλκιδικής.

Το καθιερωμένο πλέον πρόγραμμα αποκλεισμού ακολουθεί και σήμερα το μπλόκο στο Δερβένι. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον συντονιστή Αναστάση Σοϊλεμέζη: 11:00- 15:00 κλειστές οι τρεις λωρίδες και στα δύο ρεύματα. Από τις 15:00 έως τις 18:00 θα δοθεί στην κυκλοφορία μία λωρίδα σε κάθε πλευρά».

Στον νομό Χαλκιδικής έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα, στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, τη Νέα Καλλικράτεια και τον Πολύγυρο. «Σήμερα δεν προβλέπεται κάποια κινητοποίηση, ενώ στις 18:00 έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση» δήλωσε ο συντονιστής του μπλόκου στον κόμβο Μουδανιών, Βαγγέλης Μισαηλίδης.

Σε δεύτερο 24ωρο αποκλεισμό προχωρούν οι συμμετέχοντες στο μπλόκο του Προμαχώνα, με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Γιάννη Τουρτούρα, να αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «η ουρά που έχουν σχηματίσει οι νταλίκες και τα φορτηγά επί ελληνικού εδάφους φτάνουν μέχρι το χωριό Χαρωπό».

Στο τελωνείο της Εξοχής, στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα, ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής, Βασίλης Καστίδης, αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κάτω Νευροκοπίου, επισήμανε ότι το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής: 10:00- 15:00 και 17:00-22:00 είναι κλειστό το τελωνείο για την κυκλοφορία των ΙΧ και λεωφορείων. «Επί 220 ώρες, έχουμε ανοίξει μόνο τρία δίωρα για φορτηγά και νταλίκες» επισήμανε και τόνισε: «Σε γενική συνέλευση που προγραμματίζεται εντός των επόμενων ωρών, ίσως και να καταλήξουμε σε σκλήρυνση της στάσης μας ακόμα και για τα ΙΧ και λεωφορεία». Φορτηγά και νταλίκες δεν περνούν από το βράδυ της Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου, παρά μόνο όταν «κρίνεται απαραίτητο κάτι τέτοιο, για την αποσυμφόρηση της κίνησης και την αποφυγή ατυχημάτων». Σύμφωνα με τον ίδιο «χθες στις 23:00 άνοιξε το τελωνείο για μιάμιση ώρα περίπου, καθώς είχαν συγκεντρωθεί υπεράριθμα φορτηγά και νταλίκες».

Παραμένουν τα μπλόκα των Κοκκινογείων και Προσοτσάνης του νομού Δράμας, χωρίς ωστόσο οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες να έχουν προγραμματίσει κάποια κινητοποίηση για σήμερα.

Υπό κατάληψη παραμένει η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων. Αργότερα θα αποφασιστεί εάν θα κλείσει η δίοδος για την παρακαμπτήριο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

Στον νομό Κιλκίς, όπου έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας- πΓΔΜ, στο πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός (12:00- 15:00 και 20:00- 23:00) και στο δεύτερο η διέλευση θα κλείσει από τις 18:00 έως τις 22:00.

Στα διόδια των Μαλγάρων, από τις 12:00 χθες έγινε αποκλεισμός. «Δεν πρόκειται να ανοίξουμε μέχρι και την Παρασκευή, εκτός εάν κρίνουμε ότι λόγω καιρού μπορεί να ταλαιπωρήσουμε, μέσω των παρακαμπτηρίων, τους οδηγούς και να προκληθεί ατύχημα» τόνισε ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Αχιλλέας Καμπούρης.

Σε αποκλεισμό παραμένει για περισσότερες από δύο εβδομάδες ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας. Υπενθυμίζεται ότι συμβολικά στο μπλόκο στήθηκε τέντα, με τους συμμετέχοντες σε αυτό να στέλνουν το μήνυμα ότι δεν προτίθενται να αποχωρήσουν. Στο μεταξύ, από νωρίς το πρωί περισσότερα από 80 άτομα που συμμετέχουν στο μπλόκο κατασκήνωσαν και με δύο τρακτέρ στην είσοδο της Τράπεζας Πειραιώς στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και μοιράζουν έντυπο υλικό με τις θέσεις τους, και μήλα στους πολίτες.

Στον κόμβο της Κουλούρας (Ημαθία), επί της Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, καθημερινά γίνεται συμβολικός αποκλεισμός μιας ώρας από τις 16:00.

Στον νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη αφορά κλείσιμο των κόμβων: Μελισσίου (17:00- 22:00), Μαυροβουνίου (17:30- 21:00), Μεσημερίου (17:30- 21:00), Αλυσίδας Βεγορίτιδας (12:00- 14:00 και 17:30- 21:00), Αψάλου (17:00- 21:00) και Γυψοχωρίου (17:00- 17:30).

Στη σερβική γέφυρα στα Γιαννιτσά, ο σημερινός αποκλεισμός ορίστηκε για τις 11.00-18.00, με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Παναγιώτη Ανδρικόπουλο να επισημαίνει: «το μπλόκο μας φαίνεται να έχει υπογράψει όλες τις λίστες και προτάσεις που έχουν κατατεθεί. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να γίνει ο διάλογος και να δούμε μετά ποια θα είναι η επόμενή μας κίνηση».

Σε αποκλεισμό του δρόμου στο χρονικό διάστημα 10:00-18:00 προχωρούν οι συμμετέχοντες στο μπλόκο της Χαλκηδόνας.

Στον νομό Πιερίας, σε Αιγίνιο και Κατερίνη, σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Χρήστο Βάγια, «από τις 18:00 χθες προχωρήσαμε σε επ' αόριστον αποκλεισμό και συντασσόμαστε με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων».

Στον κόμβο Αντιγόνου στο Αμύνταιο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας, όπως επισήμανε η επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Διαμάντω Κρητικού, «από χθες στις 18:00 είμαστε κλειστά, κάτι που θα συνεχίσουμε μέχρι και αύριο την ίδια ώρα».

Το σημερινό πρόγραμμα κινητοποιήσεων στη Δυτική Μακεδονία, που αριθμεί εννέα μπλόκα, είναι σύμφωνα με τον συντονιστή όλων, Δημήτρη Μόσχο, το εξής:
- Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με την πΓΔΜ (12ωρος αποκλεισμός από τις 11 το πρωί και στα δύο).
- Γρεβενά-πρώτη έξοδος προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα 12:00-16:00 και στα δύο ρεύματα και οι παρακαμπτήριοι.
- Νεάπολη Τσοτυλίου (14:00-18:00).
- Στο Άργος Ορεστικό κάθετα στην Εγνατία, στον δρόμο προς Καστοριά, 09:00-14:00 αποκλεισμός και σε Αγία Κυριακή και Δεσκάτη 09:00-18:00.
- Στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης σήμερα θα γίνει αποκλεισμός 12:00-13:00.


Κινητοποιήσεις και στην Κρήτη

Συνεχίζουν και σήμερα οι αγρότες τον αποκλεισμό της ΔΟΥ Ηρακλείου, δηλώνοντας ότι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη λειτουργία της, εάν δεν αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό των αγροτών. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται προσπάθεια προκειμένου αγρότες του Ηρακλείου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.

Εξάλλου, ο Αγροτικός Σύλλογος Αρχανών Αστερουσίων, με ανακοίνωσή του, χαιρετίζει τους αγρότες που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια στην πλατεία Συντάγματος. «Με την οργάνωση αυτής της μεγάλης κινητοποίησης, αποδείξαμε ότι μπορούμε με επιτυχία να συντονίζουμε πανελλαδικά και να κλιμακώνουμε τον αγώνα μας» αναφέρουν στην ανακοίνωση και προσθέτουν πως στέλνουν «μήνυμα στην κυβέρνηση και σ' όλους όσοι τη σιγοντάρουν, ότι πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε. Με σκυμμένο το κεφάλι δε θα αποχωρήσουμε».

Τέλος σημειώνουν ότι συνεχίζουν αγωνιστικά, οργανωμένα στο μπλόκο των Πραιτωρίων και καλούν τους μικρομεσαίους αγρότες του νομού «να βγουν στον δρόμο, να οργανώσουν μπλόκα στη βάση των αιτημάτων τους».

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους, αποκλείοντας δύο φορές την ημέρα την εθνική οδό Χανίων - Ρεθύμνου, αποφάσισαν αγρότες και κτηνοτρόφοι μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας. Οι συγκεκριμένοι αγρότες παραμένουν στη θέση «Μεγάλα Χωράφια» κλείνοντας, από σήμερα Τρίτη, την εθνικη οδό από τις 12 έως τις 12.30 το μεσημέρι και από τις 5 έως τις 5.30 το απόγευμα.

Όπως έκαναν γνωστό για τις παραπέρα δράσεις τους αναμένουν τις αποφάσεις του συντονιστικού τους σε σύμπλευση με το μπλόκο της Νίκαιας στη Θεσσαλία. Οι αγρότες της «Ενωτικής Ομοσπονδίας» έκαναν λόγο για επιτυχημένη παρουσία τους στην Αθήνα και στα συλλαλητήρια που πραγματοποίησαν την Παρασκευή και το Σάββατο.
Μπλόκα και στη Ρόδο

Τη ΔΟΥ Ρόδου απέκλεισαν, με τρακτέρ και οχήματα, οι αγρότες του νησιού, ζητώντας την απόσυρση το ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Από τα ξημερώματα, ομάδα αγροτών του νησιού περικύκλωσε το κτίριο της ΔΟΥ με τρακτερ στο πλαίσιο σχετικών αποφάσεων της επιτροπής αγώνα.

«Θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στην κινητοποίηση των αγροτών όλης της χώρας και να δείξουμε την αποφασιστικότητα μας ενάντια στη λεηλασία των ζωών μας» σημειώνουν, μεταξύ άλλων, οι αγρότες σε ανακοίνωσή τους. Οι αγρότες που βρίσκονται έξω από το κτίριο της ΔΟΥ παρακολουθούν τις εξελίξεις και δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Ενδεχομένως μάλιστα ο αποκλεισμός να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Για φαντάσου, να κολυμπάς μέσα στα σκατά και όμως σε βάζουν να πληρώνεις εφορία!

Για φαντάσου, να κολυμπάς μέσα στα σκατά και όμως σε βάζουν να πληρώνεις εφορία!

Για φαντάσου, να βλέπεις την χώρα σου να γεμίζει με εκατοντάδες παράνομους και ανεξέλεγκτους μετανάστες, να γεμίζει με πρόσφυγες, να βλέπεις τους πολιτικούς σου να σε ξεπουλάνε στις πρόστυχες τράπεζες εφόρου ζωής… να σου υπόσχονται τόσες δεκαετίες ελευθερία και ευημερία στη χώρα σου αλλά να σε “καπακώνουν” με περισσότερα χρέη… με εφορίες και να σε εξαθλιώνουν μέχρι θανάτου…

Αλλά εσύ όμως υπομένεις τα μέτρα που περνούν τα ελεεινά τομάρια…

Συνεχώς βλέπουμε πολέμους να ξεδιπλώνονται στην Αφρική στην Ασία και την Ευρώπη… να βλέπουμε γενοκτονίες στην Αφρική, πριν 20 χρόνια δίπλα μας στην χριστιανική Γιουγκοσλαβία…στην Μεσοποταμία με εκατομμύρια νεκρούς ή βιασμένους φυλακισμένους πολίτες από τους πολιτισμένους Αμερικάνους Σωτήρες με το IQ της μαϊμούς. Αλλού… ενώ ο κόσμος ζητά ειρήνη και ελευθερία… βλέπεις μαζικό βομβαρδισμό αμάχων… Για φαντάσου πόσα εκατομμύρια κάτοικοι του πλανήτη έγιναν σκόνη από τις Νατοικές βόμβες… τις βόμβες φωσφόρου από την Μονσάτο μέσω των Ισραηλινών αεροσκαφών… πόσοι θάνατοι αθώων ανθρώπων που δεν είχαν τίποτε άλλο στον κόσμο παρά τις πέτρες των σπιτιών τους που κατέληξαν και οι ίδιοι σε σκόνη;;;

Και εσύ καρτερείς την ελπίδα που έρχεται από τον μεγαλύτερο αριστερό προδότη πολιτικό και το συνάφι του…

Οι πολίτες σ’ όλες τις χώρες κοιτάζουν τις δολοφονικές συμμορίες ελεγχόμενες από το ΝΑΤΟ… σαν υπνωτισμένα κομμάτια ζωντανού κρέατος… και συμμετάσχουν στην γενοκτονία των “άχρηστων λαών” των γκοιμ των παρασίτων…και δεν κάνουν τίποτα για να σταματήσουν τους δολοφόνους. Η αδιαφορία τους είναι αηδιαστική όσο αηδιαστική είναι και η πραγματικότητά τους. Για φαντάσου να σε έχουν τρελάνει στην εφορία οι εκπρόσωποι των ναζιστών… γιατί η αριστερή ιδεολογία όσο και η δεξιά είναι η μάσκα των Γερμανοναζιστών της καραπουτάνας σιωνίστριας Μέρκελ.

Για φαντάσου, να κολυμπάς μέσα στα σκατά και να σε βάζουν να πληρώνεις και εφορία… αν δεν πληρώσεις σε βάζουν φυλακή αλλά οι υπεύθυνοι δεν θα τιμωρηθούν ποτέ.

Αν θυμηθείς ποιος είσαι και από που προέρχεσαι μπορείς να τα αλλάξεις όλα!
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ολόκληρη μυθολογία έχει στηθεί πίσω από τους πολυπλέκτες (άδειες καναλιών) – Ακολουθούν ραδιόφωνα και μετά… ίντερνετ

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Ποίος θα μου το έλεγε πριν από 10 χρόνια ότι θα έκλειναν ιδιωτικά κανάλια. Θα μου πείτε γιατί υπήρχε περίπτωση να κλείσει η ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΕΡΤ και να ανοίξει ως redfm; Φυσικά όχι…

To θέμα που έχει προκύψει με την ψηφιακή πλατφόρμα κάποιοι από εμάς το είχαν προβλέψει…

Όταν μπήκε η digea κάποιοι τρελοί είχαν καταλάβει που πάει το πράγμα…

Από τεχνικές γνώσεις δεν σκαμπάζω και θα προσπαθήσω να σας το μεταφέρω όπως το κατάλαβα.

Υπάρχουν 6 πολυπλέκτες (εμείς τα γνωρίζουμε ως Multiplex). Κάθε πολυπλέκτης μπορεί να βγάλει ή δύο HD κανάλια ή 1 HD και 6 χαμηλής ευκρίνειας – Standard Definition SD – ή πολλά χαμηλής ευκρίνειας (όπως είναι τώρα). Ουσιαστικά θα μπορούσε η κυβέρνηση για να περάσει το σκόπελο αυτόν να βγάλει ένα διαγωνισμό μόνο για 2 HD κανάλια και για 12 χαμηλής ευκρίνειας. Τόσο απλά. Αλλά αυτό δεν την βολεύει στο θέμα «έλεγχος» των καναλιών.

Βλέπετε αυτή η ιστορία των αδειών θα πάει μόνο ως το 2020… Μετά το 2020 όπου ισχύει άλλη Ευρωπαϊκή Οδηγία θα πρέπει οι πολυπλέκτες να γίνουν 4, γιατί οι 2 θα διατεθούν για ευρυζωνικές υπηρεσίες σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας (εκεί να δείτε σφαγή που απο 3 εταιρείες κινητής θα πρέπει να γίνουν 2…).

Βέβαια ΚΑΝΕΙΣ δεν μας εξήγησε γιατί δεν χρησιμοποιούνται οι ΑΝΑΛΟΓΙΚΕΣ συχνότητες… Αλλά αυτό μην περιμένετε να μας το απαντήσει κανείς… Ουσιαστικά οι καναλάρχες έπεσαν στο λάκο που έσκαψαν μόνοι τους… Ας πρόσεχαν…

Όπως ήδη μας προεμύνησε ο αρμόδιος υπουργός κ. Σπιρτζής από την άλλη εβδομάδα ανοίγει το θέμα των ραδιοφωνικών αδειών… Λες και δεν υπάρχει φάσμα συγκεκριμένο, λες και η μπάντα δεν είναι απολύτως ορισμένη, λες και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν λαμβάνουν άδειες…

Τι έρχεται μετά…;;;

Μα φυσικά το ιντερνετ…

Θα αρχίσουν με το web radio (ήδη έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο τα τραγούδια που παίζονται από web radio να πληρώνουν στις εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων πάγια ποσά) και φυσικά θα ακολουθήσει το webtv που αυτή τη στιγμή ΚΑΝΕΙ ΘΡΑΥΣΗ.

Πολλά θα δουν τα μάτια μας…

Και είναι όλα προγραμμένα να γίνουν…

ε να μας το απαντήσει κανείς… Ουσιαστικά οι καναλάρχες έπεσαν στο λάκο που έσκαψαν μόνοι τους… Ας πρόσεχαν…

Όπως ήδη μας προεμύνησε ο αρμόδιος υπουργός κ. Σπιρτζής από την άλλη εβδομάδα ανοίγει το θέμα των ραδιοφωνικών αδειών… Λες και δεν υπάρχει φάσμα συγκεκριμένο, λες και η μπάντα δεν είναι απολύτως ορισμένη, λες και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν λαμβάνουν άδειες…

Τι έρχεται μετά…;;;

Μα φυσικά το ιντερνετ…

Θα αρχίσουν με το web radio (ήδη έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο τα τραγούδια που παίζονται από web radio να πληρώνουν στις εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων πάγια ποσά) και φυσικά θα ακολουθήσει το webtv που αυτή τη στιγμή ΚΑΝΕΙ ΘΡΑΥΣΗ.

Πολλά θα δουν τα μάτια μας…

Και είναι όλα προγραμμένα να γίνουν…πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

World War Z- Elysium: Οι ταινίες του Χόλυγουντ που προετοίμασαν την μεταναστευτική ατζέντα


World War Z- Elysium: Οι ταινίες του Χόλυγουντ που προετοίμασαν την μεταναστευτική ατζέντα

του Χρήστου Μελίδη

Ήδη από το 2000 ο ΟΗΕ είχε δημοσιεύσει μια έκθεση με τίτλο ”Μετανάστευση αντικατάστασης” στην οποία εξετάζει εάν η μαζική μετανάστευση είναι η λύση στην γήρανση του πληθυσμού, ενώ το 2007 ο Αμερικανός στρατηγός Γουέσλι Κλαρκ είχε αποκαλύψει ότι οι ΗΠΑ σχεδίαζαν να εισβάλλουν σε επτά χώρες στην Μέση Ανατολή.

Χωρίς καμία απολύτως ένδειξη ”συνομωσιολογίας” τα δύο αυτά γεγονότα σε συνδυασμό μεταξύ τους δεικνύουν ότι υπήρχε ένα πλάνο, μια συγκεκριμένη ”γραμμή” αν θέλετε για το μέλλον της ανθρωπότητας προς την παγκοσμιοποίηση, την οποία όπως φαίνεται έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας και ο ΟΗΕ αλλά και μεγάλες δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ. Και εφόσον αυτά δημοσιοποιούνταν το 2000, σημαίνει ότι είχαν αποφασιστεί και οργανωθεί τουλάχιστον μια 15ετία πριν.

Πέρα όμως από τις εμφανείς προθέσεις, για να γίνουν τόσο μεγαλεπήβολα σχέδια πιο εύκολα αποδεκτά από τις μάζες χρειάζεται πάντα ο κατάλληλος επηρεασμός της κοινής γνώμης, μια ”προετοιμασία”: Και εδώ ακριβώς είναι που έρχεται το Χόλυγουντ, ο ”μάγος” που μπορεί να μεταμορφώσει το οτιδήποτε και να το πλασάρει στον ανυποψίαστο θεατή πακεταρισμένο.
Δύο από τις ταινίες που χρησιμοποιήθηκαν γι’ αυτόν τον σκοπό ήταν το Elysium και το World War Z, που συμπτωματικά και οι δύο βγήκαν στις αίθουσες το 2013. Δύο χρόνια μετά, το 2015, ξέσπασε η μεταναστευτική κρίση σε όλη την έκταση της.


elysium-posterΚαι οι δύο ταινίες αποσκοπούν στο ίδιο πράγμα, προωθώντας όμως η καθεμία δύο διαφορετικούς στόχους: Το Elysium την παντελή αθώωση της παράνομης μαζικής μετανάστευσης, και το World War Z την αποδοχή στρατιωτικού νόμου εξαιτίας της μαζικής μετανάστευσης.
Elysium

Το μήνυμα του Elysium είναι τόσο κραυγαλέο που δεν χρειάζεται καν να το αναλύσουμε. Στην υπόθεση της ταινίας το 2154 ο πλανήτης Γη είναι κατεστραμμένος, με τους πλούσιους κατοίκους να έχουν μετακομίσει στον υπερπολυτελή διαστημικό σταθμό Elysium. Ο πρώην κατάδικος Μαξ μολύνεται από ραδιενέργεια στο εργοστάσιο όπου δουλεύει κι έχει μόλις πέντε ημέρες στη διάθεσή του για να μπει παράνομα στο Elysium και να θεραπευτεί. Οι κάτοικοι του Elysium είναι λευκοί, ενώ οι υπόλοιποι κάτοικοι της Γης που θέλουν επίσης να ανέβουν στο Elysium, είναι ισπανόφωνοι και μαύροι.
Έχουμε δηλαδή τους πλούσιους λευκούς που στον πραγματικό κόσμο αντιπροσωπεύουν τις δυτικές χώρες, και τους υπόλοιπους ανθρώπους της Γης που αντίστοιχα είναι οι κάτοικοι φτωχών οικονομικά ή χωρών του τρίτου κόσμου. Και εκπληκτικά, οι δεύτεροι θέλουν να πάνε μαζικά και παράνομα εκεί που βρίσκονται οι πρώτοι. Πιο κραυγαλέο δεν γίνεται.

A view of the ground on Elysium in the movie Elysium .


A view of the ground on Elysium in the movie Elysium .
Ο διαστημικός σταθμός Elysium όπου μένουν οι πλούσιοι και προνομιούχοι.


Earth Cityscape from TriStar Pictures' ELYSIUM.
Earth Cityscape from TriStar Pictures’ ELYSIUM.

Πίσω στην κατεστραμμένη Γη μένουν όλοι οι υπόλοιποι φτωχοί και μη προνομιούχοι.
Η πιο χαρακτηριστική σκηνή συναισθηματικού προγραμματισμού στην ταινία είναι όταν κάποια διαστημόπλοια με παράνομους μετανάστες (στην ταινία τους αποκαλούν ευθέως ”immigrants”) πλησιάζουν το Elysium και η κάμερα αποτυπώνει τον φόβο στα πρόσωπά τους όταν η σκληρή διοικητής του Elysium που υποδύεται η Τζόντι Φόστερ, διατάζει να τα καταρρίψουν.


Picture


Οι παράνομοι μετανάστες πλησιάζουν το Elysium με σκάφη που έφυγαν από τη Γη.


meta

Τρομαγμένοι μέσα στα σκάφη φοβούνται ότι το Elysium δεν θα τους δεχτεί ή θα τους καταρρίψει, όπως και συμβαίνει.

Μια παράλληλη ατζέντα που η ταινία Elysium προωθεί, με την ενσωμάτωση μηχανικών μερών στο σώμα του πρωταγωνιστή Ματ Ντέιμον, είναι και το κόνσεπτ του Transhumanism, το οποίο αδιαλείπτως προωθείται τα τελευταία χρόνια.

Όσον αφορά όμως το κυρίως θέμα μας, το Elysium κάνει σκόπιμα μια παράβλεψη: να εξηγήσει πώς και ποιοί κατέστρεψαν τον πλανήτη Γη πριν συμβούν όλα αυτά. Διότι τότε οι θεατές θα μισούσαν την σκληρή διοικητή του Elysium για λάθος λόγο: όχι επειδή δεν αφήνει τους παράνομους μετανάστες να μπουν, αλλά επειδή εξαρχής ευθύνεται που φεύγουν. Και εφόσον η ταινία φτιάχνεται από την ίδια ελίτ που κάνει αυτή τη στιγμή τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και ευθύνεται για εκατομμύρια θανάτους, αυτό θα ήταν ένα πολύ κακό προμοτάρισμα για τον εαυτό της.
World War Z


Το μήνυμα του World War Z έχει να κάνει με στρατιωτικό νόμο, με την τεράστια μείωση του πληθυσμού και μια καταστροφική κρίση που πιθανότατα θα οδηγήσει σε μια παγκόσμια κυβέρνηση. Φαινομενικά το σενάριο των ζόμπι δεν σχετίζεται με την ατζέντα της μαζικής μετανάστευσης, αλλά η ιδέα είναι η ίδια: μεγάλες μάζες πληθυσμού που μετακινούνται και θέλουν να εισβάλλουν σε πόλεις.

Με λίγα λόγια, είναι μια άλλη ταινία που απεικονίζει το μέλλον με έναν πολύ συγκεκριμένο, φιλικό στην ελίτ τρόπο, για να εξυπηρετήσει το πλάνο που είπαμε. Το γεγονός ότι ο πρωταγωνιστής της ταινίας Μπραντ Πιτ υποδύεται έναν υπάλληλο του ΟΗΕ (θυμηθείτε τι προωθεί ο ΟΗΕ στην αρχή του άρθρου) δεν είναι βέβαια καθόλου τυχαίο.

Η υπόθεση είναι και εδώ απλή. Ένας υπάλληλος των Ηνωμένων Εθνών, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο προκειμένου να σταματήσει μια θανατηφόρα πανδημία που μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε ζόμπι. Ο ιός, όμως, εξαπλώνεται ραγδαία σε όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου με αποτέλεσμα να απειλούνται άμεσα με ανατροπή στρατοί και κυβερνήσεις, αλλά και με αποδεκατισμό η ίδια η ανθρωπότητα.

Το τρέιλερ και μόνο ξεκινά με ένα κοριτσάκι ρωτώντας αθώα: “Μπαμπά, τι είναι στρατιωτικός νόμος;”. Αυτό βασικά ανακοινώνει ότι η ταινία θα αφορά περίπου: Διάτρηση στο κεφάλι των ανθρώπων της έννοιας του στρατιωτικού νόμου και συνολικού κυβερνητικού ελέγχου σε περιόδους κρίσης.


pitt

Χιλιάδες ζόμπι προσπαθούν να εισβάλλουν στην Ιερουσαλήμ

world-war

Οι πιο πάνω εικόνες συνειρμικά θυμίζουν εικόνες σαν κι αυτές που βλέπουμε καθημερινά με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες


police 

wee-migrants

Θυμίζει και την ταινία Contagion που επίσης χρησιμοποίησε το φόβο της ασθένειας για να ομαλοποιήσει την ιδέα του στρατιωτικού νόμου. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε, ο στρατιωτικός νόμος συνήθως ορίζεται από την επιβολή του στρατιωτικού νόμου και την αναστολή των ατομικών ελευθεριών, όπως έρευνες και κατασχέσεις, την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι και την ελευθερία της κυκλοφορίας.

Συμπτωματικά, την ημέρα που γράφεται αυτό το άρθρο, δηλαδή σήμερα 11 Φεβρουαρίου, ο γνωστός πληροφοριοδότης της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν προειδοποίησε τους Γάλλους πολίτες να το ξανασκεφτούν πριν παραδώσουν τις ελευθερίες τους στην αυξημένη στρατιωτική ασφάλεια στο όνομα καταπολέμησης της τρομοκρατίας μετά και τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, που σχετίζονται άμεσα με την μεταναστευτική κρίση.

Οπότε, υποθέτω ότι από το 2013 που βγήκε η ταινία μέχρι σήμερα, το πλάνο πηγαίνει αρκετά καλά.
Το World War Z προωθεί επίσης μια παράλληλη εκπληκτικά φιλο-Ισραηλινή και φιλο-Σιωνιστική ατζέντα, εφόσον στην ταινία το ίδιο το Ισραήλ παίζει ένα μεγάλο ρόλο στην καταπολέμηση των ζόμπι και έχει σηκώσει έναν τεράστιο τοίχο στην Ιερουσαλήμ για να τα αποτρέψει από το να μπουν.
Και πάλι συμπτωματικά, μόλις σήμερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι θα σηκώσει φράχτες γύρω από όλο το Ισραήλ για ”να προστατευθεί από τα θηρία” που είναι οι Παλαιστίνιοι και όλοι όσοι βρίσκονται έξω από τη χώρα.
Θηρία=Ζόμπι. Το πιάσατε;

Και μιας και αναφέραμε την φιλο-Ισραηλινή ατζέντα της ταινίας, το υπερτονισμένο γράμμα Ζ στην αφίσα θα μπορούσε να σημαίνει Zionism, δηλαδή Σιωνισμός.

Κι όμως, κάπου το έχω ξαναδεί αυτό το μεγάλο Ζ.

worldwarz

Α ναι, σωστά. Στο εξώφυλο της ταινίας Jeruzalem, ένα θρίλερ, μαντέψτε, Ισραηλινής παραγωγής, γυρισμένο, μαντέψτε, στην Ιερουσαλήμ.

jeru

Για να μην αναφέρουμε επίσης ότι το World War Z απεικονίζει την Ιερουσαλήμ ως ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισραήλ, κάτι που δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Αλλά δεν είναι αυτό το κυρίως θέμα μας.

Εν κατακλείδι, το World War Z χρησιμοποιεί το φόβο μιας επίθεσης από ζόμπι, που είναι σε αντιστοιχία η τρομερή μεταναστευτική ροή που αντιμετωπίζουμε σήμερα, για να εξομαλύνει τις έννοιες όπως της στρατιωτικοποίησης που αναφέραμε πιο πριν. Η διαφορά της με το Elysium που είδαμε στην αρχή, είναι ότι δεν επιδιώκει να προγραμματίσει ψυχολογικά δημιουργώντας συναίσθημα συμπόνοιας για τους παράνομους μετανάστες, αλλά συναίσθημα φόβου.
Όπως βέβαια ήδη εξηγήσαμε, και οι δυο ταινίες έχουν τον ίδιο σκοπό:

Την αποδοχή της Παγκοσμιοποίησης.


offtherecord.net.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι νόμιμοι τρόποι για να γλιτώσεις τα τεκμήρια

Υπερφορολόγηση φέρνουν για εκατομμύρια υπερχρεωμένους και οικονομικά εξαθλιωμένους φορολογούμενου τεκμήρια της Εφορίας καθώς προσδιορίζουν το ύψος του φορολογητέου εισοδήματός τους σε πολύ πιο υψηλό επίπεδο από το πραγματικό και τους υποχρεώνουν να καταβάλουν υπέρογκους φόρους

Ταυτόχρονα, τα τεκμήρια τούς εμφανίζουν να έχουν αποκτήσει εισοδήματα μεγαλύτερα από τα εισοδηματικά όρια που έχουν καθοριστεί από διάφορους νόμους για την είσπραξη κοινωνικών επιδομάτων και την απαλλαγή από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.), με αποτέλεσμα αφενός να χάνουν τα επιδόματα αφετέρου να χρεώνονται αδίκως και με τον ΕΝΦΙΑ.

Για να αποφύγουν τον προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματός τους σε εξωπραγματικά επίπεδα με βάση τα τεκμήρια σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, οι φορολογούμενοι πρέπει να βρουν τρόπους να καλύψουν την πρόσθετη διαφορά που προκύπτει μεταξύ του πραγματικού εισοδήματός τους και του πιο υψηλού ποσού εισοδήματος που προσδιορίζουν τα τεκμήρια. Αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς εναλλακτικούς τρόπους, τους οποίους παρουσιάζουμε παρακάτω αναλυτικά. Σε κάθε περίπτωση που ο φορολογούμενος καταφέρνει να δικαιολογήσει τη διαφορά αυτή, φορολογείται για το πραγματικό εισόδημα που έχει δηλώσει κι όχι για το – υψηλότερο του πραγματικού – τεκμαρτό του εισόδημα, οπότε γλιτώνει σημαντικού ύψους φορολογικές επιβαρύνσεις, ενώ ταυτόχρονα ως ετήσιο οικογενειακό του εισόδημα για τον υπολογισμό διαφόρων επιδομάτων και απαλλαγών λαμβάνεται υπόψη το πραγματικό δηλωθέν και όχι το υψηλότερο τεκμαρτό, που συνήθως είναι και εξωπραγματικό.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ο φορολογούμενος μπορεί να καλύψει τυχόν προστιθέμενη διαφορά φορολογητέου εισοδήματος λόγω τεκμηρίων, αναγράφοντας στη φορολογική του δήλωση έως και 8 διαφορετικές κατηγορίες ποσών. Συγκεκριμένα, τα ποσά που πρέπει να δηλώσει ο φορολογούμενος για να καλύψει και να δικαιολογήσει την πρόσθετη διαφορά φορολογητέου εισοδήματος που προκύπτει λόγω των τεκμηρίων είναι:

1) Εισοδήματα και έσοδα που αποκτήθηκαν τα έτη προ του 2015, δεν ξοδεύτηκαν μέχρι τις 31-12-2014 και αναλώθηκαν εντός του 2015. Πρόκειται για τη μέθοδο κάλυψης τεκμηρίων μέσω “ανάλωσης κεφαλαίου παρελθόντων ετών”!

Με την “ανάλωση κεφαλαίου”, οι φορολογούμενοι μπορούν να καλύψουν την όποια πρόσθετη διαφορά φορολογητέου εισοδήματος έχει προκύψει λόγω της εφαρμογής των τεκμηρίων, επικαλούμενοι εισοδήματα και έσοδα δηλωθέντα ακόμη και πριν από 10, 20 ή 30 χρόνια! Μπορούν ειδικότερα να ανατρέξουν στις φορολογικές δηλώσεις προηγούμενων συνεχόμενων ετών (όσων ετών θέλουν) και να προβούν στις ακόλουθες ενέργειες:

– Να αθροίσουν τα ποσά των πάσης φύσεως εισοδημάτων (από μισθούς, συντάξεις, ενοίκια, επιχειρήσεις, τόκους καταθέσεων, μερίσματα, υπεραξίες από πώληση μετοχών κ.λπ.) και τα ποσά των εσόδων από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, τα οποία έχουν αναγράψει στις δηλώσεις των παρελθόντων ετών.

– Από το άθροισμα εισοδημάτων και εσόδων προηγούμενων ετών, που θα προκύψει, να αφαιρέσουν τα ποσά που ελήφθησαν υπόψη στις ίδιες φορολογικές δηλώσεις ως τεκμήρια διαβίωσης (για κατοικίες, ΙΧ αυτοκίνητα, πισίνες, σκάφη, υπηρετικό προσωπικό κ.λπ.) καθώς και τα ποσά που δήλωσαν στις ίδιες δηλώσεις ότι δαπάνησαν για να αποκτήσουν περιουσιακά στοιχεία (ακίνητα, ΙΧ αυτοκίνητα, σκάφη, κινητά αντικείμενα μεγάλης αξίας κ.λπ.).

Το καθαρό ποσό που θα προκύψει από τις παραπάνω μαθηματικές πράξεις είναι το “κεφάλαιο” των προηγούμενων ετών που μπορούν όλοι οι φορολογούμενοι να “σχηματίσουν” και να εμφανίσουν στην Εφορία ως προϊόν αποταμίευσης! Από κει και πέρα, σε κάθε περίπτωση, από το “κεφάλαιο” που θα σχηματιστεί με τον τρόπο αυτό, ο φορολογούμενος μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα μέρος για να καλύψει την πρόσθετη διαφορά εισοδήματος που του προσδιορίζουν τα τεκμήρια στη φετινή του δήλωση. Μπορεί δηλαδή να ισχυριστεί ότι η πρόσθετη διαφορά τεκμαρτού εισοδήματος της φορολογικής του δήλωσης καλύφθηκε με “ανάλωση” ενός μέρους του “κεφαλαίου” το οποίο τού περίσσεψε από τα προηγούμενα έτη.

Η καταγραφή όλων των παραπάνω ποσών (εισοδημάτων, δαπανών, καθαρού κεφαλαίου) μπορεί να γίνει χειρόγραφα σε ένα απλό φύλλο χαρτιού ή ηλεκτρονικά σε πρόγραμμα EXCELL, με την μορφή ενός πίνακα εσόδων, δαπανών και καθαρού “κεφαλαίου”. Τα ποσά που θα αναγραφούν στον πίνακα αυτό θα πρέπει να αποδεικνύονται από τα δεδομένα των φορολογικών δηλώσεων των παρελθόντων ετών που θα επικαλεστεί ο φορολογούμενος. Δηλώσεις παρελθόντων ετών ο φορολογούμενος μπορεί να βρει στον λογαριασμό του στο σύστημα ΤΑΧΙSNET όπου είναι καταχωρημένα σε ηλεκτρονική μορφή τα έντυπα Ε1 που έχουν υποβληθεί για τα εισοδήματα των ετών 2002-2014 (οικονομικά έτη 2003-2015).

2) Πραγματικά εισοδήματα τα οποία αποκτήθηκαν το 2015 από τον ίδιο το φορολογούμενο, τη σύζυγο του και τα εξαρτώμενα μέλη του και τα οποία απαλλάσσονται από το φόρο ή φορολογούνται με ειδικό τρόπο. Ως τέτοια εισοδήματα θεωρούνται η αποζημίωση λόγω απόλυσης από την εργασία, τα επιδόματα ανεργίας, το Ε.Κ.Α.Σ., τα κέρδη από μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια, οι τόκοι από REPOS, έντοκα γραμμάτια και ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, οι τόκοι από καταθέσεις στις τράπεζες, τα επιδόματα επικινδυνότητας κ.λπ..

3) Χρηματικά ποσά που δεν θεωρούνται εισόδημα κατά τις ισχύουσες διατάξεις και αποκτήθηκαν από το φορολογούμενο. Τέτοια ποσά είναι για παράδειγμα το εφάπαξ που έλαβε ο φορολογούμενος ως συνταξιούχος, μια αποζημίωση που εισέπραξε από την ασφαλιστική του εταιρεία κ.λπ.

4) Κάθε έσοδο ή τίμημα που εισέπραξε ο φορολογούμενος εντός του 2015 από την πώληση περιουσιακών στοιχείων του. Ως έσοδα από την πώληση περιουσιακών στοιχείων λαμβάνονται υπόψη τα ποσά που εισέπραξε ο φορολογούμενος από την πώληση ακινήτων, αυτοκινήτων, κινητών πραγμάτων συνολικής αξίας άνω των 10.000 ευρώ, μετοχών, ομολόγων, εντόκων γραμματίων μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων και άλλων κινητών αξιών. Από το τίμημα πώλησης που εισπράχθηκε εντός του 2015 αφαιρείται το κόστος απόκτησης, δηλαδή το τίμημα που καταβλήθηκε σε κάποιο προηγούμενο έτος για την αγορά του περιουσιακού στοιχείου. Εάν το κόστος απόκτησης του πωληθέντος εντός του 2015 περιουσιακού στοιχείου θεωρείτο “τεκμήριο” την χρονιά κατά την οποία αποκτήθηκε και ο φορολογούμενος επικαλείται ανάλωση κεφαλαίου του έτους εκείνου, τότε το τίμημα το οποίο καταβλήθηκε τη χρονιά εκείνη για την απόκτησή του δεν θα πρέπει να αφαιρείται από το τίμημα στο οποίο πωλήθηκε εντός του 2015 και θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ολόκληρο το ποσό του τιμήματος για την κάλυψη της πρόσθετης διαφοράς εισοδήματος.

Για να αποδείξει ο φορολογούμενος την είσπραξη ποσού από την πώληση περιουσιακού του στοιχείου πρέπει να έχει στη διάθεσή του και να προσκομίσει, εφόσον του ζητηθεί, κυρωμένο αντίγραφο συμβολαίου ή προσυμφώνου ή βεβαίωση του συμβολαιογράφου από τα οποία προκύπτουν τα χρηματικά ποσά που εισέπραξε. Για αγοραπωλησία αυτοκινήτων μεταξύ ιδιωτών αρκεί μία υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 από τους δύο συναλλασσόμενους.

5) Χρηματικά ποσά σε συνάλλαγμα που εισήγαγε στην Ελλάδα ο φορολογούμενος το 2015, εφόσον η απόκτησή τους στο εξωτερικό δικαιολογείται. Για την απόδειξη των ποσών αυτών απαιτείται το πρωτότυπο παραστατικό που εκδίδει κάθε τράπεζα όταν εισάγονται χρηματικά κεφάλαια από το εξωτερικό. Μεταξύ των παραστατικών περιλαμβάνεται και η μοναδική βεβαίωση αγοράς συναλλάγματος.

6) Δάνεια που έλαβε ο φορολογούμενος εντός του 2015 από τράπεζες, συγγενείς ή τρίτους. Η σύναψη δανείου αποδεικνύεται από συμβολαιογραφικό ή ιδιωτικό έγγραφο που έχει χαρτοσημανθεί και έχει βέβαιη ημερομηνία για τη συνομολόγηση του δανείου. Από την ημερομηνία πρέπει να προκύπτει ότι το δάνειο ελήφθη εντός του 2015 και πριν από την πραγματοποίηση της δαπάνης αγοράς περιουσιακού στοιχείου που πρόκειται να δικαιολογηθεί.

7) Ποσά που εισέπραξε το 2015 ο φορολογούμενος είτε από δωρεές είτε από γονικές παροχές. Για να αποδείξει ο φορολογούμενος ότι εισέπραξε εντός του 2015 τέτοια ποσά, θα πρέπει να έχει στη διάθεσή του (ώστε εάν χρειαστεί να μπορεί να προσκομίσει στις φορολογικές αρχές) σχετικό πιστοποιητικό του αρμοδίου προϊσταμένου ΔOY από το οποίο προκύπτει ότι η δωρεά ή η γονική παροχή έγινε πριν από την 31η-12-2015.

8) Κέρδη από λαχεία, ΠPOΠO, ΛOTTO, TZΟKEP, Προκαθορισμένο Στοίχημα κ.λπ. τυχερά παιχνίδια του Ο.Π.Α.Π. Τα ποσά των κερδών από τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ λαμβάνονται υπόψη εφόσον αφαιρεθεί η δαπάνη του φορολογούμενου για την αγορά του κουπονιού ή του δελτίου ή του λαχείου που κέρδισε. Για να αποδειχθεί η είσπραξη κέρδους από τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ ή λαχείο θα πρέπει ο φορολογούμενος να έχει στη διάθεσή του τη σχετική βεβαίωση από τον O.Π.A.Π. ή από την εταιρία που διενεργεί τις κληρώσεις των Λαχείων.


πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Eχει και ο καιρός γυρίσματα- Λιτότητα λόγω χρέους προετοιμάζει τους Γερμανούς ο Σόιμπλε

Μπορεί η Γερμανία να κουνάει το δάχτυλο στην Ελλάδα για το χρέος της και να συνιστά θεραπεία σκληρής λιτότητας, αλλά έχει και ο καιρός γυρίσματα και η σκιά του χρέους πλανάται πια απειλητικά και πάνω από την χώρα – υπερδύναμη της Ευρώπης.

Έκθεση του υπουργείου Οικονομικών προειδοποιεί ότι, λόγω δημογραφικών εξελίξεων, το χρέος της Γερμανίας θα μπορούσε να πλησιάσει το 220% του ΑΕΠ μέχρι το 2060, στο πιο απαισιόδοξο σενάριο, πράγμα που σημαίνει ότι η Γερμανία για να αποφύγει τον κίνδυνο αυτό, θα πρέπει να εφαρμόσει μια συνταγή που ξέρει πολύ καλά να προτείνει στους άλλους…

Η Deutsche Welle γράφει σήμερα στην ιστοσελίδα της:


Την έκθεση του υπουργείου Οικονομικών, που συντάσσεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και επιγράφεται «Ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους» φέρνει στη δημοσιότητα η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Die Welt του Βερολίνου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, η έκθεση, η οποία θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο, κάνει λόγο για «σημαντικούς κινδύνους», καθώς η δημογραφική γήρανση στη Γερμανία οδηγεί σε «μη βιώσιμη εξέλιξη του χρέους».

Οι επιτελείς του υπουργείου δεν έχουν άλλη επιλογή, παρά να προχωρούν σε εκτιμήσεις με βάση διάφορα πιθανά σενάρια: στο αισιόδοξο σενάριο λοιπόν, υψηλότερα ποσοστά γεννήσεων σε συνδυασμό με διορθωτικά μέτρα θα αρκούσαν για να παραμείνει το γερμανικό χρέος στην περιοχή του 60% του ΑΕΠ, όπως προβλέπει το σύμφωνο σταθερότητας. Στο απαισιόδοξο σενάριο όμως, το χρέος θα μπορούσε να φτάσει μέχρι το 220% του ΑΕΠ το έτος 2060, εάν διατηρηθεί η σημερινή σχέση εσόδων και δαπανών.

Ποιά είναι η λύση; Ένα προφανές αντίδοτο, εκτιμά η έκθεση του υπουργείου Οικονομικών, θα ήταν να αυξάνονται τα γερμανικά πρωτογενή πλεονάσματα κάθε χρόνο κατά 1,2% του ΑΕΠ στο πιο αισιόδοξο σένάριο έως 3,8% στο πιο απαισιόδοξο. Αυτό σημαίνει ότι από το 2016 και μέχρι νεωτέρας, το γερμανικό δημόσιο θα πρέπει να περικόπτει τις δαπάνες του τουλάχιστον κατά 7 δις ευρώ ετησίως ή να αυξάνει αντιστοίχως τα έσοδά του. Μάλιστα, στο πλέον απαισιόδοξο σενάριο, η δημοσιονομική προσαρμογή θα έφτανε τα 23 δις ετησίως.

Πολιτικό «τέχνασμα» για περισσότερες περικοπές;

«Όταν ακούω ειδήσεις το πρωί, μου ανεβαίνει η πίεση, κι ακόμη δεν έχω πιει καφέ…», έλεγε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την περασμένη Παρασκευή στις Βρυξέλλες, αναφερόμενος στα επίμονα αιτήματα συναδέλφων στο υπουργικό συμβούλιο για περισσότερα κονδύλια. Ως παράδειγμα αναφέρεται η υπουργός Περιβάλλοντος Μπάρμπαρα Χέντρικς, η οποία λέγεται ότι είχε αρχικά συμφωνήσει με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μία χρηματοδότηση 500 εκ. ευρώ για κοινωνικές κατοικίες, στη συνέχεια ζήτησε 1 δις και σήμερα βρίσκεται ήδη στο 1,2 δις.

Μήπως λοιπόν το «καμπανάκι Σόιμπλε» είναι απλώς ένα πολιτικό τέχνασμα για να περιορίσει τις «ορέξεις» των συναδέλφων του;

Όχι, υποστηρίζει η Welt, καθώς, «σε συνεργασία με τον Μάρτιν Βέρντινγκ, καθηγητή Οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Μπόσχουμ, οι επιτελείς του υπουργείου απλώς εφήρμοσαν τις ήδη δοκιμασμένες μεθόδους, υπολογίζοντας τί θα συμβεί, εφόσον συνεχιστεί αναλλοίωτη η σημερινή πολιτική».

Επιπλέον δε, εκτιμά η Welt, στον μεσοπρόθεσμο υπολογισμό των δαπανών κοινωνικής ασφάλισης οι προβλέψεις μάλλον υπεραισιόδοξες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Και αυτό, γιατί ο σχετικός υπολογισμός έχει ως αφετηρία την υπόθεση εργασίας (που όμως στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου αυτονόητη) ότι οι δαπάνες των ταμείων δεν πρόκειται να αυξηθούν σε ποσοστό υψηλότερο από την αντίστοιχη αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Μία από τις προτάσεις που ξεχωρίζουν είναι η περαιτέρω παράταση του εργασιακού βίου. Με άλλα λόγια: η “σύνταξη στα 67” μάλλον δεν θα είναι και η τελευταία αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, συμπεραίνει η Welt…

Υπό έλεγχο οι δαπάνες για τους πρόσφυγες

Τα ευχάριστα νέα: οι αυξανόμενες δαπάνες για την ενσωμάτωση των προσφύγων δεν πρόκειται να επιβαρύνουν υπερβολικά τον γερμανικό προϋπολογισμό, υποστηρίζει το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι ακόμα και αν 500.000 πρόσφυγες από εκείνους που ήρθαν στη Γερμανία μέσα στο 2015, παραμείνουν οριστικά στη χώρα, το χρηματοδοτικό κενό που θα προκληθεί στον προϋπολογισμό δεν θα είναι μεγαλύτερο από 0,1% του ΑΕΠ, στο πιο απαισιόδοξο σενάριο. Αν μάλιστα αυτοί οι άνθρωποι ενταχθούν ομαλά στην αγορά εργασίας, τότε τα αποτελέσματα θα είναι ευεργετικά για τον προϋπολογισμό, εκτιμούν οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρευνα για την αδελφή του Κυριάκου, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη ξεκίνησαν οι γαλλικές αρχές

Την αδελφή του Κυριάκου, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη–Gourdain, ερευνούν οι γαλλικές οικονομικές αρχές, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Kontranews».

Οι γαλλικές οικονομικές αρχές, ζήτησαν τη συνδρομή των ελληνικών αρχών καi συγκεκριμένα του ΣΔΟΕ, για να διασταυρώσουν τα οικονομικά στοιχεία της κ. Αλεξάνδρας Μητσοτάκη και στην Ελλάδα, αν και με ποιο καθεστώς φορολογείται.

Στην Γαλλία διεξάγεται έρευνα για τα περιουσιακά στοιχεία της αδελφής του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο βασικός λόγος φαίνεται πως είναι η δράση της κ. Αλεξάνδρας Μητσοτάκη–Gourdain, σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.


Οι γαλλικές αρχές, ζητούν λοιπόν τη συνδρομή και του ΣΔΟΕ, αναζητώντας πληροφορίες για το φορολογικό προφίλ της κ. Αλεξάνδρας Μητσοτάκη, για τα περιουσιακά της στοιχεία στην Ελλάδα, ακίνητα και κινητά για όποιο άλλο στοιχείο συνδέεται με την οικονομική της δραστηριότητα και αν αυτό φορολογείται ή όχι. Θέλουν έτσι να συνδυάσουν όλες τις κινήσεις στην Γαλλία και στην Ελλάδα.


ΠρωτοσέλιδοΗ αναζήτηση αυτή προέκυψε λόγω της ενασχόλησης της κ. Αλεξάνδρας Μητσοτάκη–Gourdain με ΜΚΟ, την πολύ γνωστή ActionAid Ελλάς όπως και την “AFI – Action Finance Initiative”.

Η μεν πρώτη μαζεύει λεφτά από χορηγούς-αναδόχους, τα οποία δίνονται σε φτωχά παιδιά της Αφρικής.

Η δεύτερη έχει σαν στόχο την διείσδυση και την καθιέρωση του «μικροδανεισμού» στην Ελλάδα.

Η κ. Μητσοτάκη ίδρυσε το 1998 την ActionAid Ελλάς, η οποία από το 2003 είναι μέλος του Δ.Σ. της διεθνούς ActionAid. Από το 2007, η κ. Αλεξάνδρα Μητσοτάκη είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της ελληνικής οργάνωσης. Είναι επίσης μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης του Δ.Σ. και της Γ.Σ. της ιδίας οργάνωσης. Από το 2009 διατελεί Πρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Παρίσι, το οποίο προωθεί τον ελληνικό πολιτισμό στη Γαλλία. Διδάσκει σε σεμινάριο με θέμα την Πολιτική Οικονομία και Ανάπτυξη στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι.

Η κ. Μητσοτάκη που σπούδασε στο Παρίσι, είναι παντρεμένη με τον Γάλλο δικηγόρο Πασκάλ Gourdain, με τον οποίο απέκτησαν 4 παιδιά.

Έχει ζήσει πάρα πολλά χρόνια στο Παρίσι, όπου και μετά τις σπουδές της συνέχισε να εργάζεται στον ΟΟΣΑ και κατόπιν στο Κέντρο Ανάπτυξης του ίδιου οργανισμού.

Η έρευνα όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν προέκυψε από έρευνα που γίνεται στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι οποίες συγκεντρώνουν μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία πηγαίνουν κατά κύριο λόγο στην Αφρική. Οι ΜΚΟ, συγκεντρώνουν διεθνώς την προσοχή των ελεγκτικών, οικονομικών και άλλων αρχών, ακριβώς γιατί διαχειρίζονται τεράστια ποσά. Δεν αποκλείεται η έρευνα αυτή να μην έχει ξεκινήσει πρόσφατα, φαίνεται όμως ότι τώρα εστιάζεται στη δράση της αδελφής του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλεξάνδρας.


Πηγή: kontranews.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στην κυκλοφορία το λεωφορείο για αστέγους – Το λεωφορείο της Νέας Παγκόσμιας Τάξης

 

Το λεωφορείο της ντροπής, το λεωφορείο ο πόνος, το λεωφορείο της Νέας Παγκόσμιας Τάξης


Έτσι θα πάει. Θα γεννάνε πονεμένους και μετά θα τους “περιποιούνται” ως αδέσποτα:
Τις τελευταίες μέρες ένα λεωφορείο μετασκευάζεται εντελώς. Αποκτά χημική τουαλέτα, ντουζιέρα, χώρο ιατρείου και θα παρέχει βοήθεια στους Άστεγους της Αθήνας. 
Το δρομολόγιο του, θα ακολουθεί τα συνήθη στέκια και θα διέρχεται καθημερινά από σημεία όπου υπάρχουν άστεγοι, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας και πρώτων βοηθειών. 
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του ΟΑΣΑ « Η κοινωνική αυτή δράση θα αποτελέσει μια ουσιαστική βοήθεια για τους αστέγους, την δύσκολη χρονική περίοδο που διανύουμε και ευελπιστεί ότι στο άμεσο μέλλον θα συνεχιστούν οι δράσεις αυτές, επεκτεινόμενες σταδιακά και σε άλλες ειδικές ομάδες του πληθυσμού. Δηλώνει ο πρόεδρος του οργανισμού Αναστάσιος Ταστάνης.
Το λεωφορείο είναι διώροφο, ανακατασκευάζεται και συντηρείται, ειδικά για τον σκοπό αυτό. Θα κινείται καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας όπου υπάρχουν άστεγοι, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν. 
Ενδεικτικό δρομολόγιο και στάσεις
Θα διέρχεται από κέντρο της Αθήνας, Δημαρχείο, Ζάππειο, Ακαδημίας, Αχιλλέως, Φιλοπάππου, αλλά και Αχαρνών, στο λιμάνι του Πειραιά, Ελαιώνα, Αιγάλεω, Ρουφ.
Στις περιοχές αυτές θα καθοριστούν από τον ΟΑΣΑ οι ακριβείς θέσεις των στάσεων κατά μήκος της διαδρομής και θα εξασφαλιστούν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις, ώστε να μη δημιουργούνται κυκλοφοριακά ή άλλους είδους προβλήματα.
Θα σχεδιαστούν, επίσης, τα δρομολόγια, οι ώρες αναχώρησης και άφιξης ανά σημείο και ανά ημέρα, καθώς και οι ώρες παραμονής σε κάθε σημείο, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των αστέγων.
Το συγκεκριμένο λεωφορείο θα ενταχθεί στο σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΑ, το οποίο προβλέπεται να λειτουργήσει εντός του επόμενου τριμήνου, ώστε να παρακολουθείται καθημερινά η πορεία του.


 πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι πραγματικά συμβαίνει στη Συρία

Αρθρο – ανάλυση για το τι πραγματικά συμβαίνει στην περιοχή της Συρίας και σε έναν πόλεμο που τείνει να λάβει ανεεξέλεγκτες διαστάσεις

Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία έχει εδώ και κάποιο καιρό μεταλλαχθεί σε μια εκτεταμένη περιφερική σύγκρουση, με ανταγωνιστικές παγκόσμιες δυνάμεις να στηρίζουν αντιμαχόμενες παρατάξεις, σχεδόν από τις πρώτες μέρες της ένοπλης εξέγερσης κατά του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Οι κουρδικές δυνάμεις που συμμαχούν τόσο με την Ουάσιγκτον, όσο και με τη Μόσχα, εκμεταλλευόμενοι το χάος, προσπαθούν να διευρύνουν τις περιοχές υπό τον έλεγχο τους. Το Ισλαμικό Κράτος έχει καταλάβει έναν αριθμό χωριών και κωμοπόλεων, όσο η προσοχή ήταν στραμμένη αλλού.


Παρ όλη την συμφωνία για παύση των εχθροπραξιών στην οποία κατέληξαν οι παγκόσμιες δυνάμεις και αναμένεται να εφαρμοστεί αργότερα μέσα στην εβδομάδα, οι συγκρούσεις δεν φαίνεται να αποδυναμώνονται, αλλά αντιθέτως κλιμακώνονται. Η Τουρκία προχώρησε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σε εκτεταμένες επιθέσεις του πυροβολικού της κατά μήκος των συνόρων της, πλήττοντας κουρδικές θέσεις, γεγονός που έκανε τον Πρόεδρο Ομπάμα να καλέσει και τις δυο πλευρές σε συγκράτηση και υποχώρηση.

Μίνι παγκόσμιος πόλεμος

Αλλά ίσως ποτέ πριν οι κίνδυνοι – ή οι επιπλοκές – αυτών των συγκρούσεων δεν ήταν τόσο εμφανές ότι ισοδυναμούν με ένα μίνι παγκόσμιο πόλεμο, όπως διαφαίνεται πλέον ξεκάθαρα στη μάχη που εξελίσσεται για τον έλεγχο του Χαλεπίου.

Μόλις πριν λίγες μέρες ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε για τους κινδύνους που εγκυμονούν, προειδοποιώντας ότι ο κόσμος είχε ήδη διολισθήσει σε «ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο».
«Υπάρχει μια κλιμάκωση των συγκρούσεων που δεν φαίνεται να είναι διαχειρίσιμη» λέει ο Σαλμάν Σαίκχ, πολιτικός σύμβουλος της Ομάδας «Shaikh» που λαμβάνει μέρος στις προσπάθειες διαμεσολάβησης για τον τερματισμό του Συριακού πολέμου. «Αυτό που παρατηρείται είναι μια κλασική διαμάχη ισχύος μεταξύ υπερδυνάμεων που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση».

Προς το παρόν, το επίκεντρο των συγκρούσεων είναι η αγροτική ενδοχώρα του Χαλεπίου, μια περιοχή που κονιορτοποιείται από τους ανηλεείς ρωσικούς βομβαρδισμούς. Κάτοικοι αναφέρουν ότι η ένταση των επιθέσεων έχει αυξηθεί μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας κατάπαυσης των εχθροπραξιών, ίσως γιατί η Ρωσία και οι σύμμαχοί της επιδιώκουν να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους εν όψει της ενδεχόμενης εφαρμογής της.

Μια νίκη έναντι των ανταρτών εδώ θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να περικυκλώσει και τελικά να συντρίψει τους αντάρτες στο οχυρό τους, στο ανατολικό τμήμα της πόλης του Χαλεπίου, προκαλώντας ίσως το πιο αποφασιστικό πλήγμα στον πενταετή πόλεμο.

Η ισχύ της Μόσχας

Αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα που διακυβεύονται από την έκβαση του πολέμου της Συρίας. Η επίθεση στο Χαλέπι επιβεβαιώνει την ισχύ της Μόσχας ως κυρίαρχη περιφερειακή δύναμη σε όλη την καρδιά της Μέσης Ανατολής. Η προώθηση δε των παραστρατιωτικών δυνάμεων του Ιράκ και του Λιβάνου αυξάνουν την κυριαρχία του Ιράν πολύ πέρα από τον παραδοσιακό άξονα επιρροής του στις Σιιτικές περιοχές, και σε σουνιτικές περιοχές της βόρειας Συρίας.
Παρά το γεγονός ότι ο στρατός της Συρίας διεκδικεί τις νίκες για λογαριασμό του, αντάρτες, στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες και βίντεο δείχνουν ότι σχεδόν των σύνολο τους έχουν επιτευχθεί από τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ, την ιρακινή Ταξιαρχία «Badr», την «Harakat αλ-Nujaba» και άλλες παραστρατιωτικές ομάδες Ιρακινών Σιιτών παραστρατιωτικών ομάδων που στηρίζονται από το Ιράν.

Εν τω μεταξύ, η ευρύτερη περιοχή του Χαλεπίου έχει αρχίσει να αδειάζει. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατευθύνονται βόρεια προς στα τουρκικά σύνορα για να ξεφύγουν από τις αεροπορικές επιδρομές και αποκλείονται εκει από μια τουρκική κυβέρνηση που φιλοξενεί ήδη 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία.

Οι εκτοπισμένοι διηγούνται ιστορίες για ολόκληρα χωριών που ισοπεδώνονται και για δεκάδες κοινότητες που αποδεκατίζονται από τους καθημερινούς βομβαρδισμούς. και των κοινοτήτων των εκτοπισμένων. Όπως λέει και ο Mohammed Najjar, κάτοικος της πόλης Marae, που βρίσκεται στην «καρδιά» των συγκρούσεων, «μόλις το 5 τοις εκατό της πόλης παρέμεινε πίσω. Η οικογένειά μου έχασε 15 σπίτια από την επίθεση στο Χαλέπι που άρχισε πριν από δύο εβδομάδες».

Θέλουν να διώξουν την αντιπολίτευση από τη Συρία

Όπως δήλωσε ο Emile Hokayem του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, ο ξεριζωμός των κατοίκων και ο εκτοπισμός τους προς τον βορρά αποτελεί εδώ και πολύ καιρό μέρος της στρατηγικής της Συριακής κυβέρνησης.

«Ηθελημένα στοχεύουν σε περιοχές όπου η πίστη των κατοίκων τους στο καθεστώς Ασσαντ δε μπορεί να επιστρέψει», είπε ο Χόκαγιεμ. «Είναι ένας πολύ πιο οικονομικός και εύκολος τρόπος για να καταλάβεις εδάφη, από το να προσπαθείς να κερδίσεις τις καρδιές και τα μυαλά. Έχει μια απλή στόχευση: να ωθήσει τους κατοίκους έξω από τις περιοχές αυτές, ώστε να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος για μελλοντική εξέγερση », πρόσθεσε.

Για την Τουρκία, η μεγαλύτερη ανησυχία είναι ότι το κενό κατά μήκος των συνόρων της που επιδιώκουν να καλύψουν οι Κούρδοι, των οποίων το όνειρο της ανεξαρτησίας έχει πλησιάσει πιο κοντά από ποτέ.

Η YPG (το στρατιωτικό τμήμα των Κούρδων), έχει ήδη εκμεταλλευθεί τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στην ανατολική Συρία για να επεκτείνουν τον κουρδικό θύλακα στην περιοχή. Τώρα εκμεταλλεύονται και τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές γύρω από το Χαλέπι για την επέκταση τους ανατολικά της πόλης Afrin. Ο εκπεφρασμένος στόχος των Κούρδων είναι τώρα να συνδεθούν αυτοί οι δύο θύλακες, σε μία ενιαία, διευρυμένη κουρδική περιοχή που θα καλύπτει περισσότερο από το ήμισυ των συνόρων της Τουρκίας με τη Συρία.

Η κουρδικό επεκτατικότητα έχει προκαλέσει τριβές μεταξύ Ουάσινγκτον και Άγκυρας, διότι η Τουρκία, σε ότι αφορά την YPG -ως θυγατρική του PKK- την θεωρεί τίποτα παρά πάνω από μια τρομοκρατική οργάνωση. Αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες, σε αντίθεση με την στάση τους έναντι του PKK, δεν θεωρούν την YPG τρομοκρατική ομάδα και έχουν συνεργαστεί στενά στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Αντιπρόεδρος Μπάιντεν τηλεφώνησε το Σάββατο στον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου για να τον παροτρύνει να σταματήσει τους βομβαρδισμούς . Τόνισε «την επιτακτική ανάγκη για αποκλιμάκωση στην περιοχή», σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Λευκού Οίκου την επόμενη ημέρα. Παράλληλα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε τους Κούρδους «να μην επωφεληθούν από μια συγκεχυμένη κατάσταση και να μην προχωρήσουν στην κατάληψη νέων εδαφών».
Λίγες ώρες μετά από αυτήν την επικοινωνία, οι Κούρδοι κατέλαβαν άλλο ένα χωριό στο βόρειο Χαλέπι, το Ain Daqna, και η Τουρκία επανέλαβε τους βομβαρδισμούς της, ακόμα πιο ενισχυμένους

«Δεν υπάρχει καμία διάθεση στην Τουρκία για εμπλοκή της σε έναν ευρύ πόλεμο, αλλά ο κίνδυνος της ακούσιας κλιμάκωσης είναι πραγματική», λέει ο Faizal Itani του Ατλαντικού Συμβουλίου με έδρα την Ουάσιγκτον. «Η ένταση μεταξύ της Ρωσίας και των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ είναι ήδη στα ύψη, μετά και από την κατάρριψης από την Τουρκία ενός ρωσικού τζετ τον περασμένο Νοέμβριο, και κάθε λάθος υπολογισμός θα μπορούσε γρήγορα να προκαλέσει μια ρωσική απάντηση».
Η Σαουδική Αραβία έχει επίσης μιλήσει για την αποστολή χερσαίων στρατευμάτων στη Συρία, με αποτέλεσμα κάποιοι να εικάζουν ότι το Ριάντ μπορεί να ετοιμάζεται να στηρίξει μια τουρκική εισβολή. Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Adel Al-Jubeir δήλωσε την Κυριακή, ότι το Ριάντ θα στείλει ειδικές δυνάμεις μόνο εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίσουν ότι απαιτούνται χερσαίες δυνάμεις για την καταπολέμηση του ισλαμικού κράτους. «Ο χρόνος δεν είναι κάτι που θα αποφασίσουμε εμείς», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ριάντ.(πηγή: Washington Post) και εδω
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σχέδιο για Ευρωπαϊκή λίγκα, χωρίς ελληνικές ομάδες!

Κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης του European Club Association, εκφράστηκε μία ριζοσπαστική πρόταση για ολική αλλαγή του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού χάρτη.

Οι κορυφαίοι σύλλογοι της Ευρώπης φαίνεται πως θέλουν να δημιουργήσουν μία κλειστή λίγκα, στην οποία θα συμμετέχουν ομάδες που αγωνίζονται στο αγγλικό, το ισπανικό, το γερμανικό, το γαλλικό και το ιταλικό πρωτάθλημα, δηλαδή στα πέντε καλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Οι χώρες που βρίσκονται από την 6η μέχρι την 14η θέση της κατάταξης της UEFA, όπως είναι η Ελλάδα, θα αγωνιστούν σε μία δική τους διοργάνωση, η οποία θα λέγεται Subdivision 2.


Την παραπάνω πρόταση έφερε στο φως της δημοσιότητας ο βελγικός τύπος. Αξίζει να σημειωθεί πως εάν υλοποιηθεί, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τις διοργανώσεις του Champions League και του Europa League, αλλά και το πόσο θα επηρεαστούν τα εθνικά πρωταθλήματα από την απουσία των μεγάλων συλλόγων.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έκθεση-σοκ : “Aθώος” ο Ζίκα, εντομοκτόνο της Μοσάντο ευθύνεται για την επιδημία μικροεγκεφαλίας

Αργεντινοί και Βραζιλιάνοι γιατροί αμφισβητούν τους ισχυρισμούς ότι η έξαρση των περιστατικών μικροεγκεφαλίας σε νεογέννητα στη Λατινική Αμερική οφείλεται στον ιό Ζίκα. Υποδεικνύουν δε ως υπεύθυνο ένα εντομοκτόνο που παράγει συνεργάτης της γνωστής πολυεθνικής Monsanto, που χρησιμοποιείται για την προστασία από τον δάγκειο πυρετό.

Όπως αναφέρει το Paris Mach, μια ομάδα Αργεντινών ερευνητών σε έκθεσή της που δημοσιεύτηκε στις 3 Φεβρουαρίου υποστηρίζει ότι δεν είναι ο ιός Ζίκα υπεύθυνος για τη δραματική αύξηση στην κρανιοεγκεφαλική ατροφία των νεογέννητων.

Με 1,5 εκατ. Ανθρώπους να έχουν προσβληθεί από τον ιό μέσα σε μερικούς μόλις μήνες, οι αρχές της Βραζιλίας έχουν σημάνει συναγερμό ήδη από τον Νοέμβριο, αποδίδοντας στον Ζίκα τα αυξανόμενα κρούσματα νεογέννητων με μικροεγκεφαλία.


Σύμφωνα όμως με τους Αργεντίνους ερευνητές, «το γεγονός ότι οι μητέρες χιλιάδων παιδιών που γεννήθηκαν με ανωμαλίες κατοικούν σε περιοχές που η βραζιλιάνικη κυβέρνηση πρόσθεσε το εντομοκτόνο pyriproxifen στο πόσιμο νερό, σίγουρα δεν αποτελεί σύμπτωση».

Το pyriproxifen αποτελεί φάρμακο που καταστρέφει τις προνύμφες των κουνουπιών, του οποίου η χρήση συνίσταται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τη μάχη ενάντια στο δάγκειο πυρετό. Το εντομοκτόνο προκαλεί γενετικές ανωμαλίες στα κουνούπια ικανές να τα σκοτώσουν ή να τα καταστήσουν στείρα, μειώνοντας τον αριθμό τους.

Το pyriproxifen παρασκευάζεται από τον «στρατηγικό εταίρο» της Μονσάντο, Sumitomo Chemical, και χρησιμοποιείται στη Βραζιλία τους τελευταίους 18 μήνες. Η ομάδα των ερευνητών υποστηρίζει ακόμα ότι σε προηγούμενες εξάρσεις του ο ιός Ζίκα, που είναι γενικά πιο ήπιος από τον δάγκειο πυρετό, δεν προκάλεσε γενετικές ανωμαλίες ακόμα και σε περιοχές που προσβλήθηκε το 75% του πληθυσμού.

Συσχετίζουν δε το φαινόμενο της μικροεγκεφαλίες με την πρόσφατη χρήση του χημικού pyriproxifen στη χώρα. Στο σχετικό πόρισμα δε τονίζεται ότι από τα περίπου 404 περιστατικά μικροεγκεφαλίας στη χώρα, μόλις 17 ήταν θετικά στον ιό Ζίκα.

Τα συμπεράσματα της έρευνας συμμερίζονται και οι ερευνητές της ABRASCO, επιστημονικής κοινότητας που αποτελεί σύμβουλο στην ανάπτυξη των πολιτικών για τη δημόσια υγεία στη Βραζιλία. Το πόρισμα του ABRASCO τονίζει την πιθανή υπαιτιότητα του pyriproxifen στην εμφάνιση της μικροεγκεφαλίας. Αναφέρει δε ότι το εν λόγω εντομοκτόνο μολύνει το περιβάλλον χωρίς καν να περιορίζει τον αριθμό των κουνουπιών.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να είναι επίσημα γνωστό αν ο ιός Ζίκα είναι εντέλει υπεύθυνος για την μικροεγκεφαλία, καθώς μέχρι στιγμής τα στοιχεία που επισημαίνουν οι ερευνητικές ομάδες από την Αργεντινή και τη Βραζιλία δεν αποδεικνύονται επιστημονικά.


Paris Mach


 πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ισπανία - Πήγαν να βραβεύσουν δημόσιο υπάλληλο και ανακάλυψαν ότι ... έλειπε 6 χρόνια!

Τελικά δεν συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα τέτοιου είδους περιστατικά! Δημόσιος υπάλληλος είχε να πατήσει 6 χρόνια στη δουλειά ... και το κατάλαβαν όταν πήγαν να τον βραβεύσουν!

Ήρθε η ώρα λοιπόν να βραβευτεί για τη μακρόχρονη θητεία του στο δημόσιο και τότε διαπιστώθηκε πως είχε να εμφανιστεί στη δουλειά του 6 χρόνια...

Ο Χοακίν Γκαρθία, εργαζόταν στην εταιρεία ύδρευση του Κάντιθ της Ισπανίας και η αρμοδιότητά του ήταν να επιβλέπει την κατασκευή ενός σταθμού επεξεργασίας λυμάτων.

Ωστόσο, ο 69χρονος υπάλληλος που πλέον έχει συνταξιοδοτηθεί, δεν είχε πάει ποτέ να δουλέψει επί 6 χρόνια. Παρότι ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες του επιβλήθηκε πρόστιμο ίσο με τον ετήσιο μισθό του μετά την επιβολή των φορών, δηλαδή 27.000 ευρώ.

Αυτό ήταν το ανώτατο πρόστιμο που θα μπορούσε να επιβάλλει το δικαστήριο που αποφάνθηκε υπέρ του ισπανικού δημοσίου. Ο αντιδήμαρχος συνειδητοποίησε πως ο Γκαρθία δεν δουλεύει στην πραγματικότητα όταν συμπληρώθηκαν 20 χρόνια και επρόκειτο να του απονείμει τιμητική πλακέτα για τη συνεισφορά του.

Δείτε το βίντεο
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!