EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

Συγκοινωνίες Αθήνας: Έρχεται η "Συγκοινωνιακή Αστυνομία"

Με γοργούς ρυθμούς φαίνεται να προχωρά το σχέδιο αλλαγής της παρεχόμενης ασφάλειας στους σταθμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ, μετά από κοινή απόφαση των υπουργείων Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη, ενώ προς κατάργηση φαίνεται να οδεύουν οι ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης στα μέσα σταθερής τροχιάς. Τη θέση τους, σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247, θα πάρει η "Αστυνομία των Μεταφορών" ή αλλιώς, η "Αστυνομία στις Συγκοινωνίες". Ένα σχέδιο που όπως υποστηρίζουν οι εμπλεκόμενοι φορείς, είχε πέσει στο κυβερνητικό τραπέζι εδώ και μήνες.

Αφορμή για την επίσπευση του "redesign" στη φύλαξη των σταθμών αποτέλεσε το περιστατικό που διαδραματίστηκε το βράδυ της Κυριακής 14/2, στη γραμμή 1 του ΗΣΑΠ και τον σταθμό Κηφισιάς, με πρωταγωνιστή ιδιωτικό υπάλληλο εταιρίας Security, ο οποίος επέδειξε ρατσιστική συμπεριφορά σε Αφρικανό μετανάστη. Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο από το κινητό τηλέφωνο επιβάτιδας του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και αναρτήθηκε στο Facebook.

Υπενθυμίζουμε ότι η κινητοποίηση της εταιρείας "Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε." (ΣΤΑΣΥ ΑΕ) ήταν άμεση. Σε σχετική ανακοίνωσή της χαρακτήρισε την συμπεριφορά του υπαλλήλου "απαράδεκτη", ενώ ζήτησε την ταυτόχρονη απομάκρυνσή του, κάτι που συνέβη λίγες μόλις ώρες μετά. Την ίδια στιγμή, η ΣΤΑΣΥ ενημέρωνε ότι πρόκειται να ενεργοποιηθεί η ρήτρα πρόκλησης ζημίας που προβλέπεται στη σύμβαση με την ιδιωτική εταιρία Security JCB, στο δυναμικό της οποίας ανήκε ο συγκεκριμένος υπάλληλος, εξαιτίας αντισυμβατικής συμπεριφοράς. Πάντως, η εταιρία Security JCB, με ανακοίνωσή της "κάλυψε πλήρως" τον υπάλληλο, σημειώνοντας πως "ενήργησε σύμφωνα με τον Κανονισμό".

Τι προβλέπει το νέο σχέδιο των συναρμόδιων υπουργείων

Σύμφωνα με το σχέδιο σύμπραξης του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, του ΟΑΣΑ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για το σχέδιο αντικατάστασης των ιδιωτικών εταιρειών φύλαξης στα μέσα μεταφοράς έχει ήδη δρομολογηθεί η "πολιτική συμφωνία" για την παραχώρηση 250 αστυνομικών που θα αναλάβουν τη φύλαξη των σταθμών. Η αμοιβή των αστυνομικών αυτών θα εξακολουθήσει να γίνεται από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ ζητούμενο παραμένει το πότε το νέο σώμα θα πιάσει πρακτικά δουλειά.

"Οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο μεταξύ ΥΠΟΜΕΔΙ, ΟΑΣΑ και υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η επίσημη λειτουργία της νέας υπηρεσίας. Πρέπει βέβαια να ξεκαθαρίσουμε ότι μιλάμε για φύλαξη των σταθμών και όχι για αστυνόμευση των επιβατών. Φιλοδοξούμε μάλιστα, πριν αναλάβουν καθήκοντα οι άνδρες τη αστυνομίας, να έχουν λάβει σχετική επιμόρφωση, αλλά και ειδική γνώση σχετικά με τα δικαιώματα των επιβατών. Στόχος είναι τα όργανα της τάξης να προσφέρουν το έργο τους, βάσει συγκεκριμένων προϋποθέσεων και κανόνων, προκειμένου να εξοικονομηθούν ποσά εκατομμυρίων ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τα ποσά αυτά τα δίνουμε τώρα σε τέσσερις εταιρίες φύλαξης που διαθέτουν συνήθως ανειδίκευτο προσωπικό και τις περισσότερες φορές, λαμβάνουν χαμηλούς μισθούς. Το υπουργείο Μεταφορών πάντως, δεν θέλει να επικρατήσει κλίμα αστυνομοκρατίας στα μέσα σταθερής τροχιάς ή τις αποβάθρες. Γι΄ αυτό και υπήρξε πρόσφατα και πολιτική απόφαση να καταργηθούν οι κεφαλοκυνηγοί", αναφέρουν στο NEWS 247 αρμόδια στελέχη από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

"Μέχρι τώρα η αστυνομία επενέβαινε σε περίπτωση αδικήματος ή έκνομης πράξης. Είναι άλλο όμως να έχεις την υψηλή εποπτεία και άλλο να έχεις την αποκλειστική ευθύνη", συμπληρώνουν πηγές του ΥΠΟΜΕΔΙ.

Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν γίνεται ακόμη λόγος για τον συγκεκριμένο αριθμό αστυνομικών. "Είναι νούμερα που μπορεί να αλλάξουν. Το σχέδιο βρίσκεται σε στάδιο συζήτησης και ακόμη, δεν έχει υπογραφεί σύμβαση με συγκεκριμένους όρους, προϋποθέσεις και καθήκοντα των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ.".

Όπως όλα δείχνουν, το εν λόγω σχέδιο ανασυγκρότησης των υπηρεσιών φύλαξης δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει στο τραπέζι. Απλά στο παρελθόν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε δηλώσει αδυναμία να καλύψει το αντίστοιχο αίτημα των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, λόγω ελλείψεων σε δυναμικό.

"Είναι γεγονός ότι οι άνδρες των ιδιωτικών εταιριών φύλαξης έχουν περιορισμένες αρμοδιότητες. Δεν μπορούν να κάνουν αυστηρούς ελέγχους, ούτε να προβούν σε συλλήψεις, όταν και εφόσον απαιτείται αυτό. Οι σεκιουριτάδες απλά επιβλέπουν/επιτηρούν τον χώρο και εφόσον παρατηρούν έκνομη δραστηριότητα, ειδοποιούν την αστυνομία να επέμβει", αναφέρει από την πλευρά του ο Οργανωτικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Γιώργος Καλλιακμάνης, ενώ συμπληρώνει ότι "το νέο σχέδιο υπαγορεύει ότι οι αστυνομικοί θα πρέπει να βρίσκονται τόσο εντός, όσο και εκτός της αποβάθρας, με στόχο την έγκαιρη επέμβαση".

Να σημειωθεί βέβαια ότι κατά μήκος της Γραμμής 2 και 3 του Μετρό και στους συνολικά 37 σταθμούς, υπάρχει και σήμερα επικουρική κάλυψη από αστυνομικούς. Στους περιφερειακούς σταθμούς ένα άτομο ανά βάρδια και στους κεντρικούς (Ομόνοια, Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο) δύο άτομα/βάρδια. "Το αστυνομικό τμήμα του Συντάγματος αναλαμβάνει να στείλει άνδρες στο Μετρό Συντάγματος, στον Ευαγγελισμό και το Μέγαρο Μουσικής. Ουσιαστικά, κάθε σταθμός επανδρώνεται από άνδρες της αστυνομίας των πλησιέστερων Α.Τ", αναφέρει ο κ. Καλλιακμάνης.

Από το υπουργείο Μεταφορών διευκρινίζεται ότι "η φύλαξη των σταθμών από αστυνομικούς θα πρέπει να είναι διακριτική", επισημαίνοντας ότι η παρουσία τους θα είναι πιο αποτελεσματική από αυτή των ιδιωτικών φυλάκων που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν για παράδειγμα περιστατικά κλοπής.

Ωστόσο, δεν λείπουν και οι επιφυλάξεις από πλευράς της ΠΟΑΣΥ σχετικά με το ήδη υποστελεχωμένο σώμα της ΕΛ.ΑΣ. "Θα αναγκαστούν οι άνδρες της αστυνομίας να φύγουν από το δρόμο, το έγκλημα και τα κατά τόπους τμήματα και να μπουν στις αποβάθρες. Γιατί; Θα είναι βέβαια στο πλευρό του πολίτη, αλλά με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο", λέει ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος.

Η φύλαξη σταθμών και αμαξοστασίων σήμερα έχει ανατεθεί σε τέσσερις εταιρείες Security, οι οποίες απασχολούν περίπου 240 άτομα. Το ετήσιο τίμημα των συμβάσεων ανέρχεται σε περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 2,5 αφορούν στη φύλαξη σταθμών. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, μόνο στον ηλεκτρικό και το τμήμα "Βικτώρια – Θησείο" καταγράφονται περί τις 40 απόπειρες κλοπής καθημερινά, μισές από τις οποίες καταλήγουν τελικά σε κλοπή.

"Από το 2004 μέχρι σίγουρα και το 2006, υπήρχαν αστυνομικοί σε όλους τους σταθμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ που δρούσαν επικουρικά με τις ανάδοχες εταιρίες Security. Αλλά όπως όλα τα πράγματα στην Ελλάδα ξεθωριάζουν, ξεθώριασε και αυτός ο θεσμός. Αποτέλεσμα είναι σήμερα να υπάρχει παρουσία αστυνομικών, μόνο σε πολύ κομβικούς σταθμούς, όπως η Ομόνοια και το Σύνταγμα. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. οφείλουν να κάνουν περιπολία 45 λεπτά εντός αποβάθρας και περίπου 15 λεπτά είναι το διάλειμμά τους", ενημερώνει το NEWS 247 ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας των Εργαζομένων του Μετρό, Γιώργος Μουστάκας.

"Γνωρίζουμε για το σχέδιο των συναρμόδιων υπουργείων. Τα αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας άλλωστε, δεν αφήνουν άλλα περιθώρια", συνεχίζει ο ίδιος και καταλήγει: "Απλά εμείς αυτό που θα θέλαμε είναι να συσταθεί μία μητροπολιτική αστυνομία, στα πρότυπα της Νέας Υόρκης ή της Γαλλίας. Να υπάρχει αυτό το σώμα των 250 αξιωματικών, να είναι μόνιμο και να πληρεί τα απαραίτητα προσόντα. Όπως για παράδειγμα, το Crowd Control και όχι μόνο. Να διαθέτουν την ειδική πιστοποίηση της Αττικό Μετρό Α.Ε.. Γιατί όταν έρθει η στιγμή που ένας πολίτης πέσει στις ράγες, ο υπάλληλος της εταιρίας Security γνωρίζει ακριβώς τι πρέπει να κάνει. Τι θα κάνει με τον γενικό ρεύματος και πώς θα ενημερώσει τον κόσμο, χωρίς να δημιουργηθεί πανικός. Είναι απλά πράγματα, αλλά πολύ βασικά. Παλιά η πρόταση που είχε πέσει στο τραπέζι ήταν να μπουν στη νέα αυτή υπηρεσία άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας. Όπως και να έχει όμως, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να εκπαιδευτούν και να γνωρίζουν την κίνηση εντός ή πλησίον της τροχιάς. Το 2004 για παράδειγμα, όλοι οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που εργάστηκαν σε σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ, έλαβαν την απαραίτητη επιμόρφωση. Το ίδιο ευελπιστούμε ότι θα γίνει και τώρα".   


ΠΗΓΗ: www.news247.grΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα δύο στοιχεία της δημοσκόπησης που «λησμόνησαν» να προβάλλουν οι νταβατζήδες

 

1. ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΟ (αύξηση 28% σε σύγκριση με το 2014!!)
 

2. ΣΧΕΔΟΝ 1 ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (αύξηση 32% σε σύγκριση με το 2014!!!) Αυτά είναι τα δύο στοιχεία της δημοσκόπησης που βεβαίως δεν προβλήθηκαν αφού ακυρώνουν την ίδια την δημοσκόπηση!

Συγκεκριμένα, ο Προκόπης Παυλόπουλος επανέφερε την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπο του ΠτΔ και είναι Μακράν ο δημοφιλέστερος Έλληνας πολιτικός με υπερδιπλάσια ποσοστά από τον δεύτερο.

Αλλά εξίσου σημαντική είναι η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ αύξηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στην κυβέρνηση τους, καταγράφοντας μία αύξηση – ρεκόρ 32% σε σύγκριση με τα αντίστοιχα ποσοστά του 2014!

Φυσικά τα κανάλια αναλώθηκαν στο να προβάλλουν τον κλόουν της διαπλοκής ως τον ανερχόμενο αστέρα της πολιτικής. Το μήνυμα, απλό: Γλύφτε μας και θα σας απογειώσουμε στα ποσοστά.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Υπάρχουν διαχρονικά τρεις εχθρικοί προς τον ελληνικό λαό και την ελληνική κοινωνία παράγοντες. Από αυτούς τους παράγοντες, οι δύο είναι στο εξωτερικό (Τουρκική και Γερμανική ελίτ) και ένας στο εσωτερικό (εσωτερική ελίτ). Είναι η εσωτερική «πέμπτη φάλαγγα». Όποιος δεν λαμβάνει υπόψη αυτή την πραγματικότητα, απλά είναι εκτός πραγματικότητας.

Σε ότι αφορά τους Τούρκους και τους Γερμανούς, το θέμα έχει να κάνει κυρίως με τη χάραξη της εξωτερικής πολιτικής. Σε ότι αφορά όμως την εγχώρια ελίτ, το θέμα έχει να κάνει με την ίδια την ύπαρξη και την πορεία του έθνους.

Δεν υπάρχει κοινωνία χωρίς ελίτ, πολιτική, οικονομική, πνευματική. Καλώς ή κακώς, τον τόνο κάθε κοινωνίας τον δίνει η ελίτ της αντίστοιχης κοινωνίας. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει μια κοινωνία μια ελίτ παραγωγική και να μην είναι και η ίδια η κοινωνία παραγωγική. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε μια ελίτ εθνική και η κοινωνία να είναι αντεθνική ή διεθνιστική. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε μια ελίτ κρατικοδίαιτη, παρασιτική και παρανομούσα και να διαμορφωθεί μια κοινωνία που να μην θέλει να είναι κρατικοδίαιτη, να μην επιζητεί τον παρασιτισμό, την παραοικονομία και την παρανομία.

Για να αλλάξουν τα πράγματα σε μια κοινωνία που δεν πάει καλά, θα πρέπει να αλλάξει η συγκρότηση και η φυσιογνωμία της κοινωνίας. Να πάμε δηλαδή σε κοινωνικό μετασχηματισμό. Όμως για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να αλλάξει πρώτα η ελίτ που επηρεάζει και διαμορφώνει την κοινωνία. Οπότε καταλήγουμε σε φαύλο κύκλο.

Αυτόν τον φαύλο κύκλο κάτι θα πρέπει να τον σπάσει. Πολλοί θα ακούτε συνεχώς να λένε ότι χρειάζεται παιδεία. Δηλαδή να περιμένουμε από την ίδια την ελίτ που ελέγχει την παιδεία, να μας δώσει μια άλλη παιδεία που θα ανατρέψει την ελίτ ή να περιμένουμε ώστε με κάποια επιφοίτηση, ολόκληρη η κοινωνία (που αποτελεί ομοίωμα της ελίτ) να αποκτήσει μια διαφορετική παιδεία. Αυτό κι αν είναι ουτοπικό.

Μόνη λύση είναι να αποσπάσει η κοινωνία τον έλεγχο της πολιτικής εξουσίας από την ελίτ ώστε, μέσω των πολιτικών αποφάσεων, να φτιάξει άλλους κανόνες που θα δημιουργήσουν μια άλλη κοινωνική συγκρότηση και κοινωνική φυσιογνωμία. Πως θα γίνει όμως αυτό αφού, όπως είπαμε η κοινωνία είναι επηρεαζόμενη και κατευθυνόμενη από την ελίτ;

Αυτό, ιστορικά έχει γίνει είτε με ένοπλη επανάσταση από μια επαναστατική ομάδα, είτε με βελούδινη πολιτική επανάσταση μέσω της αλλαγής των θεσμών. Ποιος όμως θα αλλάξει τους θεσμούς; Μήπως η ίδια η ελίτ εναντίον της;

Για να γίνει αυτή η αλλαγή των θεσμών θα πρέπει κάποιοι συνειδητοποιημένοι απελευθερωμένοι πολίτες να δημιουργήσουν ένα κοινωνικό κύμα, που θα μετεξελιχθεί σε πολιτικό κίνημα, το οποίο θα διεκδικήσει την εξουσία, αναγκαστικά με τα ίδια τα μέσα που χρησιμοποιεί η ελίτ και αμέσως μετά θα αλλάξει τους θεσμούς, ώστε οι νέοι θεσμοί να ανακατέψουν ξανά την τράπουλα, να εκπαιδεύσουν αναγκαστικά την κοινωνία σε νέους τρόπους δράσης, για να πάμε στον απαραίτητο κοινωνικό μετασχηματισμό. Ναι είναι τρομερά δύσκολο, αλλά είναι και η μόνη λύση.


Πέτρος Χασάπης
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

H Telegraph βάζει 5 ελληνικά νησιά στα 18 “μυστικά διαμάντια” της Ευρώπης!

Πέντε ελληνικά συμπεριλαμβάνει στους 18 καλύτερους “μυστικούς” νησιωτικούς παραδείσους της Ευρώπης η βρετανική εφημερίδα Telegraph σε πρόσφατο δημοσίευμά της.

Διαμάντια της ελληνικής επικράτειας λιγότερο γνωστά από τους διάσημους καλοκαιρινούς προορισμούς της χώρας αποκαλύπτουν τις ομορφιές του που σκαλαβώνουν τους Βρετανούς.

Το Καστελλόριζο, το Μεγανήσι, η Κέα, τα Κουφονήσια και η Ίος λαμβάνουν επάξια μια θέση μεταξύ των «μυστικών» νησιωτικών παραδείσων της Ευρώπης.


Αξίζει να σημειωθεί πως και η Μονεμβασιά λαμβάνει μια θέση στη λίστα ως γραφικός νησιωτικός προορισμός.


Καστελλόριζο

 
perierga.gr - H Telegraph βάζει 5 ελληνικά νησιά στα 18 "μυστικά διαμάντια" της Ευρώπης!


Μεγανήσι

 
perierga.gr - H Telegraph βάζει 5 ελληνικά νησιά στα 18 "μυστικά διαμάντια" της Ευρώπης!


Κέα 

 
perierga.gr - H Telegraph βάζει 5 ελληνικά νησιά στα 18 "μυστικά διαμάντια" της Ευρώπης!


Κουφονήσια

 
perierga.gr - H Telegraph βάζει 5 ελληνικά νησιά στα 18 "μυστικά διαμάντια" της Ευρώπης!


Ίος

 
perierga.gr - H Telegraph βάζει 5 ελληνικά νησιά στα 18 "μυστικά διαμάντια" της Ευρώπης!


 Μονεμβασιά

 
perierga.gr - H Telegraph βάζει 5 ελληνικά νησιά στα 18 "μυστικά διαμάντια" της Ευρώπης!
 
 
 
 
 
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αγρότες προπηλάκισαν τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη ( βίντεο )

Εξαγριωμένοι αγρότες έφτασαν στην τηλεόραση Creta χθες το βράδυ, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το κεντρικό δελτίο ειδήσεων όπου ήταν καλεσμένος ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης και ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης.

Οι αγρότες ζήτησαν εξηγήσεις από το βουλευτή, ζητώντας του να παραιτηθεί ή να μην ψηφίσει το ασφαλιστικό. Δήλωσαν αηδιασμένοι και προδομένοι από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας σαφές ότι ο αγώνας τους θα κλιμακωθεί αν δεν ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά τους.

Με την παρουσία των ψυχραιμότερων το επεισόδιο δεν πήρε έκταση όταν και οι ίδιοι άκουσαν τον βουλευτή να δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει το ασφαλιστικό αν δεν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές, σύμφωνα με το flashnews.gr.

mixelogianakis

mixelogianakis-agrotes-creta2

Δείτε το βίντεο :

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εκτακτο χαράτσι έως 10% στα εισοδήματα - Η εισήγηση - σοκ για εκατομμύρια φορολογούμενους

Η «μαύρη» τρύπα στα δημοσιονομικά, αλλά και η ανάγκη εξεύρεσης νέων πόρων για το ασφαλιστικό ρίχνει στο τραπέζι νέες προτάσεις – σοκ για εκατομμύρια φορολογούμενους. Μια από αυτές είναι να αυξηθεί από το 8% στο 10% ο ανώτατος συντελεστής της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης η οποία βεβαίως έχει γίνει μόνιμη. Και θα είναι, αν ισχύσει αυτό, η δεύτερη αύξηση συντελεστών μέσα σε λίγους μήνες. Στις σκέψεις είναι η αύξηση να ισχύσει όχι μόνο για τα εισοδήματα από εδώ και πέρα, αλλά να έχει αναδρομική ισχύ και για τα εισοδήματα του 2015.

Σύμφωνα με τα Νέα, η πρόταση της κυβέρνησης προς τους δανειστές προβλέπει αύξηση του ανώτατου συντελεστή από το 8% σήμερα σε 10% με καθιέρωση οριακών συντελεστών οι οποίοι θα επιβάλλονται σε κλιμάκια ανάλογα (ίσως όχι ίδια αλλά σχετικά κοντά) με αυτά της κλίμακας φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Για παράδειγμα σήμερα, ο ανώτατος συντελεστής 8% επιβάλλεται στο σύνολο του εισοδήματος εφόσον αυτό υπερβαίνει τα 500.000 ευρώ. Με τη νέα πρόταση, η εισφορά θα επιβάλλεται σε κλιμάκια εισοδήματος, χωρίς επιβαρύνσεις για τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, όπως υποστηρίζει πηγή με γνώση των διαπραγματεύσεων. Το περασμένο καλοκαίρι, ακυρώθηκε η έκπτωση 30% στους συντελεστές της εισφοράς και παράλληλα επιβλήθηκε ανώτατος συντελεστής 8% (από 2,8%) για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ. Οι αλλαγές αυτές φέρνουν, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, πρόσθετα έσοδα 63 εκατ. ευρώ το 2015 και 377 εκατ. ευρώ για το 2016, ανεβάζοντας τη συνολική απόδοση της εισφοράς αλληλεγγύης σε περίπου 1,3 δισ. ευρώ.

Αυτό θα σημάνει άμεση μείωση μισθών και συντάξεων καθώς θα αυξηθεί ο συντελεστής και έτσι οι μηνιαίες κρατήσεις.

Οι σημερινοί συντελεστές της έκτακτης εισφοράς:

12.000-20.000 – 0,7%
20.000-30.000-1,4%
30.000-50.000-2%
50.000-100.000-4%
100.000-500.000-6%
5000.000 και άνω -8%

Η κυβέρνηση επιμένει στην αύξηση των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος, αυξάνοντας τα βάρη για μισθωτούς και συνταξιούχους με εισόδημα άνω των 30.000-35.000 ευρώ, ελεύθερους επαγγελματίες με υψηλά εισοδήματα και όσους έχουν εισοδήματα από ενοίκια, αλλά οι δανειστές, πληροφορίες αναφέρουν ότι αντιπροτείνουν κατάργηση ή έστω δραστική μείωση του έμμεσου αφορολογήτου των 9.500 ευρώ το οποίο προκύπτει σήμερα μέσω του tax credit των 2.100 ευρώ.

Η τελευταία κυβερνητική πρόταση, αναφέρουν πληροφορίες φέρνει πρόσθετα έσοδα 550 εκατ. ευρώ. Προβλέπει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μια κλίμακα για τους μισθωτούς-συνταξιούχους με την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ, μια ίδια για τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά χωρίς έκπτωση φόρου και μια τρίτη κλίμακα για τα εισοδήματα από ενοίκια.

Στην ισχύουσα σήμερα κλίμακα των μισθωτών, οι πρώτοι δύο συντελεστές παραμένουν ως έχουν: 22% για εισοδήματα έως 25.000 ευρώ και 32% όχι όμως για τα επόμενα 17.000 ευρώ αλλά έως τα 30.000-35.000 ευρώ. Από αυτό το ύψος εισοδήματος -αν δεν υπάρξουν άλλες αλλαγές- αρχίζουν οι επιβαρύνσεις καθώς επιβάλλεται ο συντελεστής 42% από πιο χαμηλά.

Οι επιβαρύνσεις για υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια διευρύνονται καταλυτικά καθώς καθιερώνονται –πάντα σύμφωνα με την πρόταση η οποία δεν έχει κλειδώσει- συντελεστές 50% για εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ και 55% ή 60% για άνω των 100.000 ευρώ.

Στα εισοδήματα από ενοίκια, ο συντελεστής 11% αυξάνεται σε 15% (για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ), ο συντελεστής 33% σε 35% και καθιερώνεται νέος συντελεστής 40%-45% για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το Μάιο αναμένεται να "ανοίξει" η εφαρμογή TAXISNET για τον φόρο εισοδήματος

Από τον μήνα Μάιο αναμένεται να ξεκινήσει φέτος η πληρωμή του φόρου εισοδήματος, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα, έως το τέλος Φεβρουαρίου, σχεδιάζεται να ανοίξει η πύλη του ΤΑΧΙS για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Αυτό προβλέπει ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών για τις φετινές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και την πληρωμή του φόρου.

Απο φέτος, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, η πληρωμή του φόρου θα γίνει σε 5 μηνιαίες δόσεις απο τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι αλλά και να εξομαλυνθεί η ροή είσπραξης των εσόδων στα ταμεία του Δημοσίου. Σημειώνεται ότι έως και πέρυσι η πληρωμή του φόρου του εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας καταβαλλόταν σε τρεις διμηνιαίες δόσεις.

Μέχρι να ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή των δηλώσεων το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να έχει διευθετήσει δύο σημαντικές εκρεμμότητες οι οποίες αφορούν αφορούν διευκρινίσεις για τον τρόπο δήλωσης του Συμφώνου Συμβίωσης, καθώς και την απαλλαγή απο τα τεκμήρια φοιτητών και ανέργων με πολύ χαμηλά εισοδήματα. Οι δύο αυτές διατάξεις αφορούν προτεραιότητες του υπουργείου για τις επόμενες ημέρες, προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να ανοίξει για τους φορολογούμενους η εφαρμογή υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σοκ από τρόικα: Εθνική σύνταξη στα 250 ευρώ και με εισοδηματικά κριτήρια |- Κλιμακωτές μειώσεις έως 20% στις επικουρικές

Πρότασεις-σοκ για εθνική σύνταξη 250 ευρώ που θα συνδέεται με το εισόδημα, την ηλικία συνταξιοδότησης και τα έτη ασφάλισης, κλιμακωτές μειώσεις ως 20% στις επικουρικές, περικοπή του μισού μερίσματος για τους συνταξιούχους του Δημοσίου με πληρωμή του ανά δίμηνο αλλά και διορθώσεις στα ποσοστά εισφορών για τους αγρότες βρίσκονται στο τραπέζι κυβέρνησης και δανειστών προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα που χωρίζει τις δύο πλευρές και να περάσουν στον επόμενο και τελικό γύρο των διαπραγματεύσεων για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.


Σφαγή…

Η μεγάλη ανατροπή -σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες που αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος- έρχεται στα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης.

Το σχέδιο που είναι στο τραπέζι με τις διορθώσεις από την πλευρά των δανειστών προβλέπει μείωση του ποσού με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ένα βασικό ποσό στα 250 ευρώ (σ.σ.: είναι το όριο που μπορεί να δεχθεί η κυβέρνηση, όπως ανέφερε αρμόδια πηγή στον «Ε.Τ.») και από εκεί και πάνω να αυξάνεται ανάλογα με το εισόδημα, τα έτη ασφάλισης και το ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης που καθορίζεται στο 67ο έτος. Η εθνική σύνταξη μπορεί να ανεβαίνει στα 280 ή στα 300 ευρώ, όσο περισσότερα είναι τα έτη ασφάλισης, όσο πλησιέστερη στα 67 είναι η ηλικία των συνταξιούχων και όσο μικρότερο είναι το συνολικό τους εισόδημα. Η κυβέρνηση φέρεται να αποδέχεται την αποκλιμάκωση της εθνικής σύνταξης από τα 384 ευρώ, με αντάλλαγμα να διατηρηθεί ένα τμήμα της για όσους βγαίνουν στη σύνταξη με 15 ως 20 έτη και η σύνδεση με εισοδηματικά κριτήρια να είναι στενότερη για όσους βγαίνουν στη σύνταξη με 20 και άνω έτη ασφάλισης. Τον πιο καθοριστικό ρόλο θα έχει όμως η ηλικία συνταξιοδότησης καθώς μόνον όσοι συμπληρώνουν το 67ο έτος ή τα 40 έτη ασφάλισης θα έχουν το πλήρες ποσό της εθνικής σύνταξης.

Για παράδειγμα, ασφαλισμένος με 15 έτη και μισθό 1.000 ευρώ θα δικαιούται σύνταξη από δικές του εισφορές 120 ευρώ και ένα τμήμα από την εθνική σύνταξη που μπορεί να είναι 300 ευρώ, αν έχει κλείσει το 67ο έτος, ή 200 ευρώ αν αποχωρεί στο 62ο έτος. Αν αποχωρεί με 40 έτη, τότε για το ποσό της εθνικής σύνταξης θα λαμβάνεται υπόψη και η ηλικία αλλά και το συνολικό εισόδημα.

Με… έναντι

Η πρώτη ανατροπή πάντως στο ασφαλιστικό είναι πιθανό να έρθει πριν από την κατάθεση του τελικού νομοσχεδίου καθώς βρίσκονται επί θύραις μειώσεις ως και 47% στα μερίσματα 265.000 συνταξιούχων του Δημοσίου από αυτό το μήνα. Τα χρήματα που έχει διαθέσιμα το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων δεν επαρκούν για να πληρωθούν οι συνταξιούχοι στις 29 Φεβρουαρίου και επιπλέον πρέπει να επιστρέψει 11 εκατ. ευρώ που δανείστηκε από το επικουρικό του Δημοσίου (ΤΕΑΔΥ) τον προηγούμενο μήνα. Το Μετοχικό Ταμείο χρειάζεται 42 εκατ. ευρώ κάθε μήνα, ενώ εισπράττει 22 εκατ. ευρώ από εισφορές και συμπληρώνει τα υπόλοιπα είτε με ταμειακές διευκολύνσεις είτε με επιστροφές που του οφείλουν άλλοι φορείς. Οι πηγές αυτές όμως εξαντλήθηκαν και πλέον έρχεται η ώρα των αποφάσεων. Η πρόταση που συζητείται στο υπουργείο Εργασίας περιλαμβάνει δύο σκέλη:

* Να αλλάξει από αυτό το μήνα ο χρόνος πληρωμής του μερίσματος και να καταβάλλεται ανά δίμηνο (παλιά ήταν ανά τρίμηνο). Σε αυτή την περίπτωση το Μετοχικό Ταμείο θα πληρώσει στο τέλος Φεβρουαρίου το μισό μέρισμα και στο τέλος Μαρτίου το άλλο μισό. Δηλαδή οι συνταξιούχοι θα πάρουν ένα μηνιάτικο για τους δύο μήνες!

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Ανάπηρη» κυβέρνηση, κατεστραμμένη χώρα

Η χώρα ζει στους ρυθμούς ενός… «ανάπηρου» τηλεδιασκεδαστή κι ενός πολιτικού απατεώνα που τον καλύπτει. Ζει έχοντας ως μοναδική… αλήθεια τον Παναγιώτη Σγουρίδη ο οποίος είπε ακριβώς αυτό που έγινε. Ο Τσίπρας εξαπάτησε τους αγρότες, όπως και όλους τους Έλληνες, τους άρπαξε την ψήφο τους, στήνει το κράτος της ψευτοαριστεράς που εκπροσωπεί. Έρχεται λοιπόν ένας πρώην Πασόκος υπουργός να πει την αλήθεια. Ότι ο Αλέξης δεν ήταν τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από ένας ψεύτης. Μάλλον βραβείο ευθυκρισίας θα έπρεπε να του δώσουν αντί να τον παραιτήσουν. Εκτός κι αν βρήκαν αφορμή για την «αποκαμμενοποίηση» της κυβέρνησης.

Ζούμε όμως, και με όλους εκείνους τους άθλιους που αποφάσισαν να κάνουν σαρωτικές αλλαγές στην Αστυνομία επιλέγοντας το μοντέλο που κάποτε κατηγορούσαν την κυβέρνηση. Δηλαδή τη βαθιά βουτιά στην επετηρίδα και το βόλεμα κολλητών και φίλων. Μέχρι και τον πιο πετυχημένο αξιωματικό της Αστυνομίας, τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μ. Σφακιανάκη έδιωξαν. Διότι προφανώς η… αριστεία είναι ρετσινιά.

Κι ενώ στο εσωτερικό μέτωπο χορεύουμε και στους ρυθμούς του Παππά, του Βερναρδάκη, της Γεροβασίλη και όλων εκείνων που θέλουν να ελέγξουν την ελευθερία του τύπου γιατί δεν τους βολεύει όπως είναι, στο εξωτερικό ο Τσίπρας, άνευ μεταφραστή, δίνει αγώνα για να μην κλείσουν τα σύνορα. Φυσικά δεν κάθισε να κάνει έστω μια ελάχιστη αυτοκριτική για το πώς φτάσαμε ως εδώ. Είχε πει κάποτε η κυρά Τασία ότι «θα με ευγνωμονείτε κάποτε για όσα έχω κάνει». Δεν περιμέναμε λοιπόν να περάσει πολύς καιρός. Την… ευγνωμονούμε που μας γέμισε μετανάστες και που άνοιξε το δρόμο για να κλείσουν τα σύνορα. Τότε που έλεγε στους ξένους «ελάτε, θα λιάζεστε στην Ομόνοια, θα σας δίνουμε και λάδι για να μαυρίσετε». Τότε που τους έλεγε ότι θα βρει διαμερίσματα για να τους στεγάσει. Τότε που τους έκανε σινιάλο να μπουν στη χώρα που την κατέστησαν ξέφραγο αμπέλι. Ο Αλέξης λοιπόν δίνει μάχη για χάρη του δημιουργήματος της Τασίας και της πολιτικής του. Κι αν μας κλείσουν σήμερα τα σύνορα δεν έγινε και τίποτε για τον Τσίπρα και την παρέα του. Θα κλείσει δυο κανάλια και δυο ραδιόφωνα, θα βγάλει και έναν «δεκάρικο» λόγο περί διαπλοκής και διαφθοράς που θα πολεμήσουν. Θα βάλει και τον εθνικό γελωτοποιό να πει καμιά ανοησία ξανά, θα βάλει και τον Πάνο τον ακομβίωτο στρατηγό να διακηρύξει τον πατριωτισμό του και πόσο τον φοβούνται από την Άγκυρα μέχρι τις… Ινδίες και καθάρισε. Ο εθνολαϊκισμός να είναι καλά και όλα τα αλέθει. Νταβατζήδες, λίστες με λογαριασμούς, λίγο ψεύτικο πατριωτισμό και ψευτοτσαμπουκά, λίγο παπατζηλίκι με τις άδειες και ο κόσμος θα ξεχαστεί. Λέτε δε να υπάρχει πράγματι η μυστική συμφωνία με την Μέρκελ; Σου δίνω πιο… χαλαρά οικονομικά μέτρα, μου κατεβάζεις παντελόνια στο Αιγαίο για το προσφυγικό;

Αν πράγματι αποκαλυφθεί ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός αντάλλαξε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους στο «φρούριο – Ελλάδα» με το Ασφαλιστικό ή μια καλή ρύθμιση για το χρέος, καλύτερα να βρει από τώρα ελικόπτερο να φύγει. Να πάρει μαζί του και τους «ανάπηρους» στο πνεύμα υπουργούς του, τους καλλιτεχνικούς κλόουν και τους ανόητους κομισάριους του κόμματος που στήνουν το κράτος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολύ φοβόμαστε ότι αν η Ελλάδα ήταν σε κακή κατάσταση το 2015, μόλις φύγει ο Τσίπρας θα είναι μια χώρα του Τρίτου Κόσμου.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης

Ο γνωστός τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βρήκε τραγικό θάνατο στις 08:20 σήμερα, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνικού, όταν το Ι.Χ που οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στις προστατευτικές μπάρες. Παράλληλα, τραυματίστηκαν σοβαρά οι δύο γυναίκες που επέβαιναν στο όχημα.

Ο τραγουδιστής διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ οι δύο γυναίκες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Αυτή την ώρα βρίσκονται στο νοσοκομείο συγγενείς του νεκρού για την τυπική ταυτοποίηση των στοιχείων του, αφού δεν είχε πάνω του ταυτότητα ή κάποιο άλλο έγγραφο.

Ο Παντελής γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Νοεμβρίου του 1983 και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία. Εργαζόταν ως υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά αποφάσισε να παραιτηθεί για να γίνει τραγουδιστής. Ο Παντελής ήταν αυτοδίδακτος, μόνος του έμαθε να παίζει μουσικά όργανα, ενώ παρότι τα τελευταία χρόνια τα τραγούδια που έλεγε ο ίδιος ή που τραγουδούσαν άλλοι σημείωναν μεγάλη επιτυχία, συνέχισε να εργάζεται στο πρακτορείο ΟΠΑΠ, που διατηρούσε μαζί με την οικογένεια του στη Νέα Ιωνία.

Από μικρός έγραφε τραγούδια, τα οποία βιντεοσκοπούσε και τα έστελνε στους φίλους του. Αυτοί, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει, τα ανέβασαν στο YouTube, μέσα από το οποίο και έγινε γνωστός. Πολλοί ήταν τότε αυτοί που μίλησαν για το «φαινόμενο Παντελίδη», καθώς ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα που έγινε διάσημος μέσω του διαδικτύου και όχι από τις εμφανίσεις του σε τηλεοπτικά τάλεντ σόου.

Για τέσσερα χρόνια τραγουδούσε σε μικρά μαγαζιά και από το Πολεμική Ναυτικό παραιτήθηκε όταν έκλεισε την πρώτη του δουλειά ως τραγουδιστής. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν ο δίσκος με τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες» που κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιος. Μεγάλη επιτυχία του είναι το τραγούδι «Δεν ταιριάζετε σου λέω», ενώ στο δίσκο περιλαμβάνονται ακόμη τα τραγούδια «Συνοδεύομαι», «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς», «Παραμυθιάζομαι», «Λιώμα σε γκρεμό», τα οποία γνώρισαν επιτυχία στο ραδιόφωνο. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι τα τραγούδια του τα γράφει εμπνεόμενος από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες κοντινών του προσώπων. Είχε μεγάλη αδυναμία στη μητέρα του για την οποία έχει γράψει και ένα τραγούδι με το όνομά της «Αθηνά». Εμφανιζόταν πάντα με τον κιθαρίστα Στέλιο Μπινιάρη και στο τουμπερλέκι με τον φίλο του Δημήτρη Χορίνο.

Ο θάνατος βρήκε τον νεαρό τραγουδιστή μία μέρα πριν την πρεμιέρα του, 19 Φεβρουαρίου, στο κέντρο διασκέδασης Teatro, όπου θα εμφανίζονταν μαζί με τη Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη.

Μόλις πριν δύο μέρες είχε ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων σε Κύπρο και Ελλάδα για ένα τραγούδι του, που σε στίχο του έλεγε: «θυμίζεις γκόμενα, που τριγυρνά στα κατεχόμενα».

Ο τραγουδιστής χθες απέσυρε το τραγούδι καθώς, όπως δήλωσε δεν ήθελε να στεναχωρήσει και να προσβάλει κανέναν και έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook: «Γράφοντας στίχους όπως πάντα με γνώμονα την αλήθεια της ψυχής μου έγραψα ένα τραγούδι για μία κοπέλα που ενώ ήταν με Ελληνόπουλο, το απαρνήθηκε προτιμώντας να ζήσει τη μεγάλη ζωή με έναν πλούσιο Τούρκο στη μεριά των κατεχόμενων. Έτσι ανέφερα μέσα στο τραγούδι τους στίχους "εκεί τι κάνεις;" και "πατρίδα πουλάς" χαρακτηρίζοντάς τη "σκάρτη". Είναι μία ερωτική ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που μου έχουν εξιστορηθεί κατά καιρούς και με πείραξαν. Όσο για το αν γνωρίζω τη σοβαρότητα της λέξης κατεχόμενα και το αν συμπονώ και σέβομαι τους Ελληνοκύπριους δε χρειάζεται να πω τίποτα περισσότερο από το ό,τι το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου το έχω περάσει ως στρατιωτικός σε πολεμικά πλοία υπερασπιζόμενος τη σημαία της Ελλάδας και της Κύπρου πάντα έτοιμος να δώσω και τη ζωή μου αν χρειαστεί στη δύσκολη στιγμή και γι αυτό και έχω παρασημοφορηθεί απ' την πατρίδα. Απ' όσους πρόλαβαν να με καταδικάσουν ζητώ συγνώμη που τους στεναχώρησα αλλά δυστυχώς το ερμήνευσαν λάθος. Παρ' όλα αυτά λόγω της παρεξήγησης αυτής και της διάστασης που πήρε το θέμα αποφάσισα ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στους Κύπριους φίλους μου να αποσύρω αυτό το τραγούδι γιατί όλο αυτό με πίκρανε. Σας ευχαριστώ όλους. Παντελής Παντελίδης».


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σενάριο σοκ για νέες έμμεσες μειώσεις συντάξεων

Έκτακτη εισφορά, με ανώτατο συντελεστή 10% από 8% σήμερα, προβλέπει μεταξύ άλλων, σύμφωνα με Τα Νέα, το σχέδιο της κυβέρνησης για τις αλλαγές στην φορολογία εισοδήματος, το οποίο στοχεύει στην είσπραξη πρόσθετων εσόδων 550 εκατ. ευρώ.

Τα κυβερνητικά στελέχη επιμένουν στην παράλληλη αύξηση του ανώτατου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος, ακόμα και κατά 60%, ωστόσο με δεδομένο όμως ότι μόνη της αυτή η πρόταση δεν φτάνει, στο τραπέζι πέφτει εκ νέου και η αναδρομική φορολόγηση του 2015, παρά την  άρνηση ενός τέτοιου ενδεχομένου από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Εξάλλου, παρά τα φορολογικά μέτρα που εφάρμοσε η κυβέρνηση από τον Ιούλιο, τα συνολικά έσοδα από άμεσους και έμμεσους φόρους το 2015 είναι μειωμένα κατά 610 εκατ. ευρώ συγκριτικά με το 2014. Σε σχέση με τους αρχικούς στόχους υπολείπονται κατά 3,5 δισεκ. ευρώ, οπότε αναζητούνται έξτρα έσοδα για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό.

Σύμφωνα με την έντυπη έκδοση των Νέων, οι δανειστές δεν αποδέχονται τις προτάσεις της κυβέρνησης και προτείνουν δραστική μείωση ή και κατάργηση της έκπτωσης φόρου των 2.100 για μισθωτούς και συνταξιούχους, με το επιχείρημα της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης.

Να σημειωθεί πως κατάργηση του αφορολόγητου πάντως, είναι μια από τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης, ωστόσο για να δούμε ποιος θα.. κερδίσει σε αυτή τη μάχη…


Νέο φορολογικό: Εισφορά 10% και σκέψεις για επιβαρύνσεις αναδρομικά

Οι σημερινοί συντελεστές της έκτακτης εισφοράς:

12.000-20.000 – 0,7%
20.000-30.000-1,4%
30.000-50.000-2%
50.000-100.000-4%
100.000-500.000-6%
5000.000 και άνω -8%

Σταθάκης: Δεν υπάρχει περίπτωση αναδρομικής έκτακτης εισφοράς

«Το “αναδρομικά” δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Το θέμα το οποίο καλούμαστε να επιλύσουμε, και αυτό είναι υπαρκτό, και συζητάμε όλα τα υπαρκτά μέσα, είναι ότι το 2018 πρέπει να υπάρξει αύξηση του πλεονάσματος στο 3,5% του ΑΕΠ. Αυτός είναι ο στόχος του προγράμματος. Για το 2018, ούτε για το 2016, ούτε για τίποτα από αυτά», ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στο mega.

«Τώρα έχουμε μηδέν πλεόνασμα, 0,5 είναι το πλεόνασμα του προϋπολογισμού, καλούμαστε να το κάνουμε 3,5% το 2018. Για το 2018, ούτε για το 2016, ούτε τίποτα», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας.
Νωρίτερα, ο κ. Σταθάκης είπε για την επιστροφή της τρόικας και την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης: «Τώρα και τα 4 θέματα έχουν ωριμάσει. Τα 4 θέματα είναι το Ασφαλιστικό, τα Δημόσια Οικονομικά μέχρι το 2018, το Ταμείο και τα Κόκκινα Δάνεια. Και τα 4 είναι δύσκολα θέματα, άρα η τελική διαπραγμάτευση, η οποία πρέπει και να κλείσει και τα 4 θέματα, νομίζω ότι τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο το ενδιάμεσο, με τις συζητήσεις που πρέπει να γίνουν και νομίζω ότι με την επιστροφή, σε δύο εβδομάδες, θα υπάρξει»…

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΟΑΕΔ: Δύο νέες πράξεις για 5.600 ανέργους νέους από την ΕΕΔΕ

Δύο νέες πράξεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων 5.600 άνεργων νέων 18-24 ετών, στις οποίες συνδικαιούχος ορίστηκε η Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) από κοινού με την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΕ/ΕΚΤ), εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.


Οι δράσεις αυτές αφορούν:
  • «Κατάρτιση, πιστοποίηση και συμβουλευτική με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων άνεργων νέων 18-24 ετών σε ειδικότητες του τομέα του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων με έμφαση στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής».
  • «Κατάρτιση, πιστοποίηση και συμβουλευτική με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων άνεργων νέων 18-24 ετών σε ειδικότητες του τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας – Logistics».

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΕΔΕ, η πρώτη πράξη αποσκοπεί στην συμβουλευτική καθοδήγηση, κατάρτιση και πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων 3.600 ανέργων και οικονομικά μη ενεργών νέων, ηλικίας από 18 έως 24 ετών, σε 13 περιφέρειες της χώρας, στο αντικείμενο των εξαγωγών με έμφαση στον Πρωτογενή Τομέα, με στόχο την ενίσχυση των προσόντων τους, ώστε να αποτελέσουν ένα σημαντικό απόθεμα ανθρώπινου δυναμικού των ελληνικών εξαγωγών. Η διάρκεια της κατάρτισης είναι 380 ώρες (120 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 260 ώρες πρακτική άσκηση σε διαδοχικές φάσεις.

Για την πράξη αυτή η ΕΕΔΕ έχει συνάψει μνημόνιο συνεργασίας με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ) και το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Η δεύτερη πράξη αποσκοπεί στην συμβουλευτική καθοδήγηση, κατάρτιση και πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων 2.000 ανέργων και οικονομικά μη ενεργών νέων, ηλικίας από 18 έως 24 ετών, στο αντικείμενο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και ο εφοδιασμός τους με τις κατάλληλες γνώσεις και μεθοδολογίες ώστε να ενταχθούν απρόσκοπτα τα επόμενα χρόνια στην ελληνική αγορά εργασίας, απασχολούμενοι στον δυναμικό αυτό κλάδο.

Η διάρκεια της κατάρτισης είναι 380 ώρες (120 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 260 ώρες πρακτική άσκηση σε διαδοχικές φάσεις.

Για την πράξη αυτή, η ΕΕΔΕ έχει συνάψει μνημόνιο συνεργασίας με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος .

Συνοπτικά, σύμφωνα με την ΕΕΔΕ, οι πράξεις αυτές περιλαμβάνουν τις κάτωθι δράσεις :
  • Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποδοχής αιτήσεων ωφελουμένων και επιχειρήσεων.
  • Εξατομικευμένη συμβουλευτική.
  • Θεωρητική Κατάρτιση διάρκειας 120 ωρών.
  • Πρακτική Άσκηση σε Επιχειρήσεις, διάρκειας 260 ωρών Πιστοποίηση των ωφελουμένων ανά ειδικότητα.

Η ΕΕΔΕ προσκαλεί τις επιχειρήσεις των παραπάνω κλάδων, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την προσφορά θέσεων πρακτικής άσκησης. Οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο Μητρώο Επιχειρήσεων θα είναι και αυτές που θα καλύψουν κατά προτεραιότητα τις ανάγκες πρακτικής άσκησης του έργου, με στόχο την Δημιουργία σχετικού Μητρώου.

Ωστόσο, για να έχουν δυνατότητα συμμετοχής, δεν επιτρέπεται να προβούν σε μείωση του προσωπικού τους, από την ημερομηνία έναρξης της πρακτικής άσκησης και για όσο διάστημα διαρκεί η υλοποίησή της. Ο αριθμός των ωφελουμένων που τοποθετείται ταυτόχρονα σε επιχείρηση για την πρακτική άσκηση καθορίζεται σε αντιστοιχία με τον αριθμό των απασχολουμένων της επιχείρησης ανά υποκατάστημα και ξεκινά από 100% για επιχειρήσεις έως πέντε εργαζόμενους και μειώνεται σταδιακά μέχρι το 30% για επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερους από 418 εργαζόμενους.

Παράλληλα, προσκαλούνται οι δυνητικοί ωφελούμενοι να καταθέσουν αίτηση συμμέτοχής στις ειδικά διαμορφωμένες ηλεκτρονικές πλατφόρμες www.exagogiko-eede.gr και www.logistics-eede.gr από την 16η Φεβρουαρίου μέχρι την 31η Μαρτίου 2016 και ώρα 23:59:59. Σημειώνεται ότι οι άνεργοι θα πρέπει να έχουν γεννηθεί από 1.1.1992 μέχρι και 31.12.1997, να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, να είναι απόφοιτοι Υποχρεωτικής/ Δευτεροβάθμιας/ Μεταδευτεροβάθμιας/ Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα και να μην έχουν συμμετάσχει σε άλλη τέτοια δράση. Οι ωφελούμενοι μετά το πέρας του προγράμματος θα λάβουν πιστοποιητικά ανά ειδικότητα, τα οποία αναγνωρίζονται από τη διεθνή και ελληνική ιδιωτική αγορά.

Σημειώνεται ότι το εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης ανέρχεται σε 5,33 ευρώ και το επίδομα πρακτικής άσκησης των ωφελουμένων αντιστοιχεί σε 3,20 ευρώ ανά ώρα. Ανέρχεται, δηλαδή, συνολικά για κάθε ωφελούμενο στο ποσό των 1.471 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών και λοιπών κρατήσεων).

Περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες στο τηλέφωνο 8011125255.
 
 
 
 
 
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το απόλυτο κυβερνητικό μπάχαλο: Ανακαλείται η μετακίνηση Σφακιανακη με εντολή Τσίπρα ενώ ο Τόσκας τον χαρακτήριζε… δημοσιοσχετίστα

Ακυρώθηκε η απόφαση για την απομάκρυνση του Μανώλη Σφακιανάκη από επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε για την απομάκρυνσή του από το σώμα στο οποίο υπηρέτησε με επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια, αλλά και τις κοινωνικές αντιδράσεις που προκλήθηκαν αποφασίστηκε τελικά να ακυρωθεί η απομάκρυνσή του.

Πριν από λίγα λεπτά εκδόθηκε σήμα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ότι η μετάθεση του Μανώλη Σφακιανάκη  στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού ανακαλείται.

Από την εξέλιξη αυτή μένει εκτεθειμένος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας ο οποίος το πρωί είχε αποδώσει στις… δημόσιες σχέσεις τις μεγάλες επιτυχίες του υποστρατήγου Σφακιανάκη.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

H Monsanto παραπέμπεται σε Δίκη για Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας

Αν περιμένατε αρκετά για να δείτε τη Monsanto – μια από τις πιο μισητές εταιρείες στον κόσμο – να πληρώνει για την οικοκτονία, τις βλάβες στην ανθρώπινη ζωή, και την καταστροφή των επικονιαστών, τότε δεν θα πρέπει να περιμένετε πολύ.

Αρκετές ομάδες ακτιβιστών μαζί με εμπειρογνώμονες για τα τρόφιμα και τη γεωργία μηνύουν τη Monsanto για τα εγκλήματά της κατά της ανθρωπότητας.

H Monsanto, με έδρα τις ΗΠΑ, μια διακρατική εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την εισαγωγή πολλαπλών γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών και πολλών τοξικών χημικών ουσιών στο περιβάλλον μας – στις οποίες περιλαμβάνονται και η ζαχαρίνη, η ασπαρτάμη, το πολυστυρένιο, το DDT, η ηδιοξίνη, το Agent Orange, τα λιπάσματα με βάση το πετρέλαιο, ανασυνδυασμένες αυξητικές ορμόνες (rGBH ) βοοειδών, το Round Up (glyphosate), το Lasso (ένα ζιζανιοκτόνο που χρησιμοποιείται στην Ευρώπη), τα Bt τοξικά φυτά, και πολλά άλλα – θα πρέπει να λογοδοτήσει στον κόσμο για την βασιλεία του τρόμου. Η Monsanto έχει ενεργήσει με βαριά αμέλεια, με την ύβρη και την υπεροχή μιας εταιρείας με δεδομένο πρόσωπο, αλλά όχι πλέον.

Η Ένωση Καταναλωτών Οργανικών Προϊόντων (OCA), η IFOAM Διεθνή Οργανικά Navdanya, η Διεθνής Αναγέννηση (RI), και η «Εκατομμύρια Κατά της Monsanto», μαζί με δεκάδες παγκόσμιες επισιτιστικές, γεωργικές, και ομάδες περιβαλλοντικής δικαιοσύνης, ανακοίνωσαν στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Παρίσι, ότι ένα διεθνές δικαστήριο δικηγόρων και δικαστών θα αξιολογήσει την ποινική ευθύνη της Monsanto για τις αποτρόπαιες πράξεις της.

Το δικαστήριο, στη Χάγη, θα χρησιμοποιήσει τα ΗΕ «Κατευθυντήριες Αρχές για τις Επιχειρήσεις και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», που αναπτύχθηκαν το 2011 για να εκτιμήσουν την αποζημίωση για τις ζημιές της Monsanto κατά της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος.

Το δικαστήριο θα στηρίζεται και στο Καταστατικό της Ρώμης, που δημιούργησε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη το 2002, και θα εξετάσει αν πρέπει να μεταρρυθμίσει το διεθνές ποινικό δίκαιο να περιλαμβάνει τα εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος, ή την οικοκτονία, ως ποινικό αδίκημα.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, που ιδρύθηκε το 2002 στη Χάγη, έχει διαπιστώσει ότι η δίωξη της οικοκτονίας, ως ποινικό αδίκημα, είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των ανθρώπων σε ένα υγιές περιβάλλον και το δικαίωμα της φύσης να προστατεύεται.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν την Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων, 16η Οκτωβρίου του 2016.

πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η πλατεία είναι εδώ και εκδικείται Αλέξη. Γεμίζει ξανά με αυτούς που κορόιδεψες

Κάθε μέρα και ένα επεισόδιο κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Βουλευτές προπηλακίζονται, αγρότες μπουκάρουν στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, τα σπάνε και τα καίνε. Στελέχη της αριστεράς που μας κυβερνά υβρίζονται, τρέμουν να πάνε στην επαρχία, δεν μπορούν να κάνουν εκδηλώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Πέμπτη είχε προγραμματιστεί εκδήλωση για το ασφαλιστικό στην οποία θα μιλούσε ο Κατρούγκαλος και μόλις άκουσαν ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες ετοιμάζουν συγκέντρωση έξω από το κεντρικό ξενοδοχείο, ανακοίνωσαν την αναβολή.

Είναι πλέον θέμα χρόνου να πέσει ξύλο. Από το «ουστ γαϊδούρια», «καραγκιόζηδες», «ψεύτες» και τα άλλα κοσμητικά επίθετα, πολύ σύντομα θα δούμε και χειροδικίες. Δυστυχώς για την ελληνική δημοκρατία και για την κοινωνία θα ζήσουμε περιστατικά σαν κι αυτά που ζήσαμε από το 2009 και μετά. Αλλά και φαινόμενα σαν κι αυτά που οι φασίστες της Χρυσής Αυγής επιδιώκουν συχνά.

Η πολιτική βία είναι καταδικαστέα από παντού. Και δεν δικαιολογείται σε καμιά περίπτωση από την κρίση. Βεβαίως όλα τα κόμματα θα πρέπει να καταδικάζουν τέτοια περιστατικά.

Όμως ας πούμε και ορισμένες αλήθειες για τη βία και τον ΣΥΡΙΖΑ:

•Αυτά που βλέπουμε και θα δούμε είναι απλά η... εκδίκηση της πλατείας. Οι Αγανακτισμένοι που ο ΣΥΡΙΖΑ πριμοδότησε τα τελευταία χρόνια για να κερδίσει την εξουσία τώρα στρέφονται εναντίον του. Πληρώνει ο Τσίπρας τα επίχειρα της βρόμικης πολιτικής που ακολούθησε όταν άναβε τη φωτιά στην κοινωνία.

•Πληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ το ψέμα του. Το ομολόγησε ο υπουργός του Σγουρίδης, ασχέτως αν το πήρε μετά πίσω και μάλλον το πληρώνει ακριβά. Είπε ότι ο Τσίπρας όπως και άλλοι πρωθυπουργοί κορόιδεψαν τον αγροτικό κόσμο. Ε, λοιπόν, μια του κλέφτη, δυο του ψεύτη τρεις και η κακή του ώρα. Πόσο να αντέξει την κοροϊδία ο κόσμος. Και να πούμε και το άλλο: Το ηθικό πλεονέκτημα, η ελπίδα που δημιουργούσε η Αριστερά που ποτέ δεν είχε κυβερνήσει, είναι αυτά που εξοργίζουν πιο πολύ τους πολίτες. Διότι αν καταδικάστηκε το παλαιό πολιτικό σύστημα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ για όσα είχαν κάνει, η Αριστερά ήρθε με μόνιμη επωδό ότι θα τα αλλάξει όλα, θα λέει την αλήθεια στον κόσμο, δεν θα τον κοροϊδεύει, δεν θα είναι πολιτικός απατεώνας. Μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα κατάφεραν να φέρουν όλη την κοινωνία εναντίον τους.

•Σε κάθε επεισόδιο αυτοί που φωνάζουν στους βουλευτές ή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, λένε το εξής: «Μαζί δεν ήμασταν στα μπλόκα; Μαζί δεν φωνάζαμε γερμανοτσολιάδες την προηγούμενη κυβέρνηση; Μαζί δεν τους δέρναμε και δεν τους βρίζαμε;» Αυτές οι κουβέντες είναι όλα τα λεφτά. Μαζί ήταν όταν η Ελλάδα γινόταν μπάχαλο. Μαζί τα καίγανε, μαζί τα βρίζανε, μαζί τα απαξιώνανε όλα για να έρθουν στην εξουσία. Δε φταίει λοιπόν μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Φταίνε και οι αγανακτισμένοι σήμερα πολίτες που τον πίστεψαν, που συνασπίστηκαν μαζί του, που κατέστρεψαν την τελευταία ευκαιρία που είχε η Ελλάδα το 2014 για να βγει από την κρίση.

Η πλατεία είναι εδώ και εκδικείται Αλέξη. Γεμίζει ξανά με αυτούς που κορόιδεψες.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το αγοράκι με τα σπίρτα!

Λέει και ξαναλέει ο ΣΥΡΙΖΑ μια σειρά από βολικές «ατάκες» που έχουν πάρει πια τη διάσταση επικοινωνιακού μύθου…

Γιατί μένουν αναπάντητες

Απορώ που δεν του έχουν απαντήσει ακόμα από την Αντιπολίτευση.

Για παράδειγμα:

--Λέει πως εκλέχθηκε για να υλοποιήσει το Μνημόνιο. Και πώς ό,τι κάνει σήμερα, το ήξερε ο λαός που τον ψήφισε τον Σεπτέμβριο…

Τα πράγματα, βέβαια, δεν είναι έτσι:

Στην προεκλογική εκστρατεία του Σεπτεμβρίου, είχε υποσχεθεί ότι δεν θα μειώσει τις συντάξεις.
Και τώρα τις κατακρεουργεί.

Ακόμα και με το… «μη σχέδιο» Κατρούγκαλου:

--σφαγιάζει τις κύριες συντάξεις των καινούργιων συνταξιούχων,

--μειώνει τις επικουρικές (κατά τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, που αποκήρυσσε πέρσι) όλων των συνταξιούχων,

--μειώνει επί πλέον κατά 6% τις επικουρικές μέσω κρατήσεων για υγειονομική κάλυψη (πράγμα που δεν υπήρχε πριν)

--μειώνει κατά 2% επί πλέον τις κύριες όλων των συνταξιούχων (αύξηση κρατήσεων για υγειονομική περίθαλψη συνταξιούχων από 4% σε 6%).

Για ένα συνταξιούχο που έπαιρνε μέχρι πέρσι 700 ευρώ σύνταξη και 150 ευρώ επικουρική (850 συνολικά), κόβονται 25 ευρώ από την επικουρική του (16 η «ρήτρα» + 9 κρατήσεις) και 15 ευρώ από την κύρια σύνταξη (αυξημένες κρατήσεις), σύνολο 40 ευρώ. Αυτά για τους παλαιούς συνταξιούχους…

Για τους καινούργιους, υπάρχει επί πλέον μείωση 10-15%, δηλαδή άλλα 60-90 ευρώ από την κύρια σύνταξη. Δηλαδή:

Σύνολο μείωσης για τους παλαιούς γύρω στο 6%.

Και σύνολο μείωσης στους καινούργιους 14% με 18%.

Αυτά δεν τα είχε «υποσχεθεί» ο ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Κι αυτά είναι μόνο το… «καλό» σενάριο! Γιατί υπάρχει και το κακό: Να θιγούν άμεσα (κι όχι μόνον έμμεσα μέσω αύξησης των κρατήσεων) και οι κύριες συντάξεις για τους σημερινούς συνταξιούχους. Κατά 14-18% για όλους.

Στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου είχε υποσχεθεί 13η σύνταξη.

Τώρα έκοψε πάνω από τη μισή 12η στην καλύτερη περίπτωση (για τους παλαιούς).

Ενώ έκοψε ολόκληρη τη 12η σύνταξη και το μεγαλύτερο μέρος της 11ης για τους καινούργιους.
Και αν επιβεβαιωθεί το κακό σενάριο, θα κόψει δύο συντάξεις απ’ όλους!

Αυτά όλα δεν τα είχε «υποσχεθεί» τον περασμένο Σεπτέμβριο…

--Ούτε είχε «υποσχεθεί» τέτοιας κλίμακας αύξηση των εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτό-απασχολούμενους.

--Ούτε είχε «υποσχεθεί» ότι οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα κλείσουν τα σύνορά τους στην Ελλάδα.

--Ούτε είχε «υποσχεθεί» πως μετά την πρόσφατη ανακεφαλαίωση των τραπεζών θα καταρρεύσουν οι τράπεζες! Ξανά…

--Και τα capital controls δεν τα είχε υποσχεθεί πέρσι τον Ιανουάριο – αντίθετα τα απέκλειε κατηγορηματικά ως «κινδυνολογία»! Και μετά τα έκανε...
Πώς, λοιπόν, έχει το θράσος να ζητάει και ρέστα από πάνω;

Έχει, γιατί δεν του τα λένε κατάμουτρα από την αντιπολίτευση.

Ύστερα, που ακούστηκε πως, τάχα, τα ψέματα παραγράφονται μετά τις εκλογές;

Τον Ιανουάριο του 2015 είχε πει ψέματα στον κόσμο. Και για τα ψέματα αυτά δεν ζήτησε συγγνώμη.
Και το Σεπτέμβριο του 2015 συνέχιζε να λέει ψέματα.

Και τώρα ζητάει και τα ρέστα…

Μου φαίνεται πως βρίσκει και τα κάνει…

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης:

Ο Σαμαράς είχε υποσχεθεί το 2012 να μειώσει το ΦΠΑ στην εστίαση (που αφορά 1 εκατομμύρια ανθρώπους! Τόσοι δουλεύουν στην εστίαση στην Ελλάδα).

Και το έκανε!

23% βρήκε το ΦΠΑ στην εστίαση, στο 13% το κατέβασε!

Κι ήλθε ο Τσίπρας, που το παρέλαβε στο 13% και το ξαναπήγε στο 23%! Ούτε κι αυτό το είχε «υποσχεθεί»…

Ο Σαμαράς είχε βάλει τους αγρότες να δηλώνουν έσοδα-έξοδα και να πληρώνουν 13% από τα καθαρά κέρδη τους. Κι έτσι - κατ’ ομολογία των ίδιων των αγροτών - μπήκε τέλος στο κύκλωμα των «μεσαζόντων».

Ήλθε όμως, ο Τσίπρας και τους έβαλε να πληρώνουν 20% την πρώτη χρονιά και 26% την επόμενη, δηλαδή τους διπλασίασε το φόρο!

Και 100% προκαταβολή για φόρο του επόμενου έτους (από 27% επί Σαμαρά), χώρια τον τριπλασιασμό των εισφορών τους, χώρια το διπλασιασμό του ΦΠΑ στα εφόδιά τους (λιπάσματα, φυτοφάρμακα κλπ), χώρια την επιστροφή φόρου πετρελαίου, που την έδινε ο Σαμαράς και την κατάργησε ο Τσίπρας.

Ούτε όλα αυτά τα είχε «υποσχεθεί» ο κ. Τσίπρας…

Και γι’ αυτό οι αγρότες δεν έβγαιναν στα μπλόκα επί Σαμαρά, αλλά βγαίνουν τώρα επί Τσίπρα.

Γι’ αυτό και οι αγρότες ζητούν σήμερα να επιστρέψουν στο καθεστώς που είχαν επί Σαμαρά (τον οποίο καταψήφισαν για να βγάλουν τον Τσίπρα και τώρα …τραβάν τα μαλλιά τους).
Κι αντί η αντιπολίτευση να αναγνωρίζει το δίκιο τους που αφορά την επιβίωσή τους ως κλάδου, ώστε να τους πείσει να φύγουν από τα μπλόκα,τους αντιμετωπίζει ως… «ταραξίες»!

Είπαμε να μην πάτε να ανέβετε στα τρακτέρ, όπως έκανε ο Τσίπρας.

Αλλά όχι να τους τα «χώνετε» κι από πάνω!

Τι διάολο; Το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας ολόκληρης της πρωτογενούς παραγωγής, δεν το βλέπετε;

Τι σόι «φιλελεύθεροι» είστε κι εσείς;

Για να το πω αλλιώς, και ο Σαμαράς για το πρόγραμμά του τον Ιούνιο του 2012 είχε ενημερώσει τον κόσμο και είχε κι εκείνος πάρει «λαϊκή εντολή».

Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Τσίπρα επί δυόμιση χρόνια να τον καταγγέλλει και να προσπαθεί να τον ρίξει…

Τι μας λέει τώρα;
Πώς όταν κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές, οι άλλοι δεν δικαιούνται να διαμαρτύρονται για όσα κάνει;

Αλλά όταν κερδίζουν οι άλλοι τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιούται να τους υπονομεύει σε κάθε βήμα;

Γιατί κανείς από την Αντιπολίτευση δεν τα λέει αυτά στο ΣΥΡΙΖΑ;
Λέει ακόμα ο Τσίπρας:

--Τα μέτρα για το ασφαλιστικό τα ζήταγαν κι από την κυβέρνηση Σαμαρά!
Άρα τα ίδια, τάχα, θα γίνονταν σήμερα κι αν είχε παραμείνει εκείνος στην κυβέρνηση…

Ψέματα λέει!

Ποια είναι η αλήθεια;

Όντως ζητούσαν από την κυβέρνηση Σαμαρά «κάτι» για τις συντάξεις:

Τι ακριβώς;

Να μην υπάρξουν αυξήσεις στις κύριες συντάξεις!(και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές, που ήταν, τότε, πολύ μικρό ποσό)…

Ακούτε; Να μην υπάρχουν αυξήσεις. Όχι να γίνουν μειώσεις!

Κι αυτό είχε γίνει αποδεκτό στο περιβόητο e-mail Χαρδούβελη…

Γιατί η Τρόϊκα ζήταγε μόνον αυτό;

Γιατί με αυτό το «ήπιο» μέτρο (όχι αυξήσεις στις κύριες συντάξεις), με την άνοδο του ΑΕΠ που προβλεπόταν τότε (επί κυβερνήσεων Σαμαρά), η σχέση Συντάξεων προς ΑΕΠ θα έπεφτε βαθμιαία από το 17% στο 14% για το 2015 (πρόβλεψη για αύξηση ΑΕΠ 2,9%) κι ύστερα στο 10,3% το 2016 (πρόβλεψη για αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,7%) κι ύστερα κάτω από 7,5% (πρόβλεψη για αύξηση του ΑΕΠ κατά 3% περίπου τα επόμενα χρόνια).

Δηλαδή, με σταθερές τις συντάξεις για 3 χρόνια, η συνολική δαπάνη για το συνταξιοδοτικό θα έπεφτε στο μισό ποσοστό του ΑΕΠ μέσα στην επόμενη τριετία!
Γι’ αυτό τότε δεν ήταν απαραίτητηη μείωση των συντάξεων.

Και τώρα είναι απαραίτητη, γιατί ο Τσίπρας μας έβαλε ξανά σε ύφεση. Και πέρσι και φέτος. Και βλέπουμε για του χρόνου…

Λέει ακόμα ο Τσίπρας στην Αντιπολίτευση:
--Ποια μέτρα αντιπροτείνετε εσείς;

Μα με την πολιτική του δεν υπάρχει σωτηρία!

Και να μειώσει τις συντάξεις, θα βαθύνει η ύφεση.

Κι όσο συνεχίζεται η ύφεση, θα χρειάζονται κι άλλες μειώσεις.

Και στο τέλος η μόνη «λύση» θα είναι να μηδενιστούν οι συντάξεις!

Μας έβαλε σε «φαύλο κύκλο» και δεν υπάρχει σωτηρία…

Επί Σαμαρά, είχαμε μπει στην ανάκαμψη και μπαίναμε σε ενάρετο κύκλο:
Ανάπτυξη, που σημαίνει περισσότερα έσοδα χωρίς αύξηση φόρων, άρα καλύτερα πλεονάσματα.

Άρα ακόμα περισσότερη εμπιστοσύνη, επενδύσεις, περισσότερη ανάπτυξη, έξοδος από το μνημόνιο, περισσότερα δημόσια έσοδα ακόμα και με μείωση φορολογικών συντελεστών…

Όταν αυξάνεται η συνολική «πίτα» του ΑΕΠ, μπορείς με μικρότερη φορολόγηση να βγάζεις περισσότερα δημόσια έσοδα.

Μπορείς να μειώνεις σταδιακά τους φορολογικούς συντελεστές και να κρατάς υψηλά πλεονάσματα.

Τώρα ο Τσίπρας «πέτυχε» το ανάποδο: Με μεγαλύτερους φόρους να έχουμε μεγαλύτερα ελλείμματα. Γιατί; Γιατί μας ξανάβαλε σε ύφεση! Εκεί που είχαμε βγει στην ανάκαμψη...

Και μας ξανάβαλε σε μνημόνια. Εκεί που βγαίναμε από τα μνημόνια…

Συμπέρασμα: Με την πολιτική Τσίπρα δεν υπάρχει σωτηρία, δεν υπάρχουν «ισοδύναμα» και δεν υπάρχει τέλος στον κατήφορο.

Γι’ αυτό το λένε «φαύλο κύκλο»!

Γιατί τα σημερινά δεινά φέρνουν ακόμα περισσότερα δεινά αύριο…

Κι αυτό του λένε και οι «θεσμοί» - τρομάρα του:

Του λένε, δεν φτάνουν τα μέτρα που (ακόμα δεν) πήρες.

Θα χρειαστούν κι άλλα, γιατί τα νούμερα δεν βγαίνουν…

Μας πάνε για έξοδο από το ευρώ;

Ποιος ξέρει;

Πάντως με την πολιτική του Τσίπρα δεν υπάρχουν «ισοδύναμα» που τάχα θα βελτιώσουν την κατάσταση.

Χρειάζεται ανατροπή ολόκληρης της πολιτικής Τσίπρα.

Χρειάζεται αλλαγή κυβέρνησης.

Η Νέα Δημοκρατία δεν χρειάζεται να σπάζει το μυαλό της να εφεύρει «ισοδύναμα» που δεν υπάρχουν. Αρκεί να επανέλθει στο δρόμο που την είχε βάλει ο Σαμαράς. Όσο μπορεί ακόμα…

Γιατί σε λίγο δεν θα μπορεί…

Πάνε να παγιδεύσουν τον Κυριάκο σε προτάσεις «ισοδύναμων» για κάθε μέτρο καρμανιόλα που προτείνει ο Τσίπρας.

Του λένε: αν δεν προτείνεις «ισοδύναμα», θα σε πούνε «λαϊκιστή»!

Και κάθε φορά που προτείνει «ισοδύναμα» αναγκάζεται να… απολογείται ο Κυριάκος για τα «ισοδύναμα» που προτείνει, αντί να απολογείται ο Τσίπρας για την καταστροφή που φέρνει!

Αυτή είναι η παγίδα που του ετοίμασαν!

Το μόνο πραγματικό «ισοδύναμο» είναι η Ανάπτυξη!

Και οι επενδύσειςπου θα φέρουν ανάπτυξη.

Και η εμπιστοσύνηπου θα φέρει επενδύσεις και θα φέρει ανάπτυξη.

Άρα, το μόνο πραγματικό «ισοδύναμο», είναι να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα!

Γιατί αλλιώς, δεν θα υπάρξει εμπιστοσύνη, ούτε ανάπτυξη, ούτε δυνατότητα μείωσης των φόρων χωρίς νέα ελλείμματα…

Κάποιοι αναρωτιούνται: Πρέπει να βιαστεί η Νέα Δημοκρατία να κυβερνήσει;

Σύμφωνοι δεν πρέπει «να βιαστεί»...

Αλλά το κρίσιμο ερώτημα δεν είναι αυτό, άλλο είναι:

Έχουμε έναν παιδάκι που μπήκε σε μια μπαρουταποθήκη, κάθισε πάνω σε ένα βυτίο γεμάτο κηροζίνηκι άρχισε να παίζει με τα σπίρτα!

Κάποιοι φωνάζουν με φρίκη:

Πάρτε του τα σπίρτα από τα χέρια!

Και πριν προλάβει να αντιδράσει κανείς, κάποιοι άλλοι αναρωτιούνται:

Μα είναι σωστό να του τα πάρουμε;

Μήπως του προκαλέσουμε… ψυχολογικό τραύμα;

Και τι θα του πούμε, αν μας ρωτήσει γιατί του τα παίρνουμε;

Μήπως το τρομάξουμε;

Και ποια θα είναι η… μακροχρόνια επίπτωση πάνω στη συμπεριφορά του;

Και τι θα πούμε στους γονείς του;

Βρε αφήστε τα λόγια και πάρτε του τα σπίρτα από το χέρι, πριν γίνουμε μπουρλότο όλοι!

Τόσο απλά…

Η διακυβέρνηση στα χέρια του Τσίπρα δεν είναι το «τιμόνι» της χώρας…

Είναι τα «σπίρτα» στα χέρια ενός «παιδιού» μέσα σε «μπαρουταποθήκη»!

Πάρτε τα από τα χέρια του αμέσως!

Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει, πώς το πρόβλημα της χώρας σήμερα, δενείναι μια κανονική «εναλλαγή» κομμάτων στην εξουσία…

Το πρόβλημα δενείναι να «μάθουν» οι μεθυσμένοι από την αλαζονεία και από τις ιδεοληψίες τους ΣΥΡΙΖαίοι να κυβερνούν «στου κασσίδη το κεφάλι»…

Το πρόβλημα είναι να φύγουν το συντομότερο.

Πριν κάνουν καταστροφή που δεν θεραπεύεται.

Και πριν είναι πολύ-πολύ αργά…

Κι όσοι αρνούνται να το δουν αυτό, θα έχουν ευθύνη για ό,τι συμβεί από δω και στο εξής!

Η αντιπολίτευση δεν καλείται να… νουθετήσειή να «εκπαιδεύσει» τον Τσίπρα να γίνει «καλύτερος».

Καλείται να πάρει τη χώρα στα χέρια της το ταχύτερο!

Χθες αν είναι δυνατό…

Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να το καταλάβουν;
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΟΤΑΜΙ: «Μυρίζει» σκάνδαλο η προμήθεια από τον Σπίρτζη 1.150 οικίσκων για τους πρόσφυγες

Άρωμα σκανδάλου βλέπουν τέσσερις βουλευτές από το Ποτάμι πίσω από την προμήθεια 1.150 οικίσκων για την προσωρινή στέγαση προσφύγων, με αρχικό προϋπολογισμό 14 εκατομμύρια ευρώ και με απευθείας ανάθεση από τον Υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη.

Με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υποδομών, οι κύριοι Γ. Ψαριανός, Γ. Μαυρωτάς, Γ. Αμυράς και Ι. Φωτήλας, χαρακτηρίζουν «εξωφρενικό» το ποσό των 14 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε προϋπολογιστεί αρχικά και στηλιτεύουν τη διαδικασία χωρίς την προκήρυξη διαγωνισμού ως αντίθετη τόσο στην κοινοτική όσο και στην εθνική νομοθεσία περί δημοσίων συμβάσεων.

Όπως επισημαίνουν οι ερωτώντες βουλευτές «μετά την ολοκλήρωση του εξαιρετικά σύντομου διαγωνισμού, προέκυψαν 4 επιλέξιμες εταιρείες, που… καμία σχέση δεν έχουν με τον Υπουργό, ενώ το τελικό κόστος της προμήθειας διαμορφώθηκε κοντά στα 12 εκατομμύρια ευρώ, ποσό κατά 30% υψηλότερο από τον μέσο όρο της αγοράς».

Οι βουλευτές από το Ποτάμι ζητούν από τον Υπουργό να απαντήσει για ποιους λόγους η συγκεκριμένη προμήθεια κρίθηκε κατεπείγουσα, με ποια μελέτη προέκυψε η συγκεκριμένη λύση και πώς δικαιολογείται η «ασύλληπτα υπερκοστολογημένη τιμή προμήθειας» για το Ελληνικό Δημόσιο.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!