EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016

ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΒΓΑΖΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΝΓΚΕΝ;Έχουμε πλέον συνηθίσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι ηλίθιοι ανατολικοευρωπαίοι καθώς επίσης και οι Γερμανοί μέντορές τους και δεν μας ξενίζει που τα φασιστικά κράτη της Ευρώπης, όπως είναι η Τσεχία - Σλοβακία - Ουγγαρία - Πολωνία, τάσσονται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Σένγκεν.
Δεν μας ξενίζει ακόμη και είναι γνωστό σε όλους, ότι πίσω από δηλώσεις και κινήσεις των ανατολικοφασιστών της γηραιάς Ηπείρου βρίσκεται η φασιστική Γερμανία του Σόιμπλε.

Εκείνο που είναι αδύνατον να καταλάβουμε, είναι η επιχειρηματολογία τους και μάλιστα το ότι αυτή αναπαράγεται από τα ντόπια παπαγαλάκια χωρίς αιδώ και χωρίς καθόλου να αναλογιστούν ότι απευθύνονται σε ένα λαό που απέδειξε ότι τους έχει πάρει χαμπάρι με το δημοψήφισμα του Ιούλη, όπου έστειλε τα παπαγαλάκια "αδιάβαστα" με 62%, άσχετα εάν ο λαός προδόθηκε στη συνέχεια από έναν Τσίπρα.

Επανέρχονται λοιπόν χωρίς κανένα αίσθημα ευθύνης και αναπαράγουν ότι θα βγούμε από την Σένγκεν, πράγμα που δεν πρόκειται να γίνει ποτέ γιατί η έξοδός μας, βλάπτει μόνο τα συμφέροντά τους.

Θα βγούμε από την Σένγκεν και αυτό θα είναι καταστροφή για τις εξαγωγές μας λένε.
Αποκρύπτουν ότι έξοδός μας από την Σένγκεν σημαίνει ότι με τους όρους που θα εξάγουμε, θα εισάγουμε. Δηλαδή ίδιες δυσκολίες θα έχουν και τα προϊόντα των Γερμανών να εισαχθούν στην Ελλάδα.

Ίδιες δυσκολίες θα έχουν οι Ελληνικές εξαγωγικές εταιρίες, όμως ανάλογες θα έχει και η Κινέζικη Cosco.

Ίδιο πρόβλημα θα έχουν και τα Lidl, το ΙΚΕΑ, το Praktiker αλλά και η μαμά Siemens.
Αλήθεια είναι κανείς τόσο ηλίθιος που πιστεύει ότι θα μας έβγαζαν ποτέ από το Ευρώ η την Σένγκεν.

Για εσωτερική κατανάλωση είναι όλα αυτά αδέρφια, απλά αυτό που δεν κατάλαβε η Μέρκελ, ο Τσίπρας και τα συναξάρια τους είναι ότι οι Έλληνες είναι πλέον φανατικοί αντιευρωπαϊστές και αν τολμάνε ας κάνουν δημοψήφισμα για το εάν θέλουμε να είμαστε μέσα η έξω από το Ευρώ, την Ευρώπη, την Σένγκεν και κάθε άλλη μ@λακία πού έχουν εφεύρει για να καταδυναστεύουν τους λαούς.πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αναθέσεις χωρίς διαγωνισμούς για την κατασκευή hotspots πέρασε νύχτα η κυβέρνηση λόγω… επείγοντος

Έντονο προβληματισμό δημιουργεί τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, αναφορικά με την κατασκευή hotspots, σύμφωνα με την οποία επιτρέπονται οι απευθείας αναθέσεις έργων, χωρίς προκήρυξη διαγωνισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η κίνηση έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για προβληματικό διαγωνισμό για την αγορά κοντέινερς που θα φιλοξενούν τους πρόσφυγες.

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με την τροπολογία που υπογράφουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, επιτρέπεται η απευθείας ανάθεση έργων, δίχως προκήρυξη διαγωνισμού για την κατασκευή των hotspots, καθώς και για τα ζητήματα σίτισης.

Συγκεκριμένα, οι συμβάσεις, που δύναται να συνάψει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τρίτους αφορούν στους τομείς της σίτισης, της στέγασης, της υγειονομικής περίθαλψης και των μεταφορών των προσφύγων και των μεταναστών.

«Οι προαναφερόμενες ανάγκες μπορεί για λόγους κατεπείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, να συνάπτονται κατόπιν διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης της εθνικής νομοθεσίας, με την επιφύλαξη της εφαρμογής της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις δημόσιες συμβάσεις», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους.

Πάντως, στην Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν παρατίθεται η επιβάρυνση επί του κρατικού προϋπολογισμού, παρά μονάχα ότι το περαιτέρω κόστος θα καλυφθεί από τις πιστώσεις είτε του Τακτικού Προϋπολογισμού είτε του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε λίγο θα λέει ο Νταβούτογλου στον Τσίπρα να μην περπατάει στο Μαξίμου

Το διαβάζαμε και δεν το πιστεύαμε. Λέγαμε ότι είναι υπερβολή των εφημερίδων που θέλουν να κάνουν κακό στον λαοπρόβλητο Αλέξη. Μα είναι δυνατόν να παρενοχλεί η Τουρκία το ελληνικό πρωθυπουργικό αεροσκάφος; Είναι δυνατόν να απαιτεί η Άγκυρα να μην προσγειωθεί το αεροπλάνο που μετέφερε τον Τσίπρα στη Ρόδο, το Σάββατο 6 Ιανουαρίου;

Σύμφωνα με άρθρο της Καθημερινής μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας δημιουργήθηκε μίνι ένταση με αφορμή το ταξίδι μετάβασης του πρωθυπουργού και των υπουργών που τον συνόδευαν, στο Ιράν, την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Αθήνα κατέθεσε σχέδιο πτήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους το οποίο περιελάμβανε μετάβαση μέσω Τουρκίας και προηγούμενη στάση στη Ρόδο:

Αναχώρηση το Σάββατο 6 Ιανουαρίου το απόγευμα από την Ελευσίνα, στάθμευση στη Ρόδο για ανεφοδιασμό και στη συνέχεια πτήση, μέσω Τουρκίας, Συρίας, με προορισμό το Ιράν, καθώς αυτή είναι και η συντομότερη διαδρομή.

Οι Τούρκοι διεμήνυσαν ότι το πρωθυπουργικό αεροσκάφος είναι στρατιωτικό, υπάγεται στην αρμοδιότητα του υπ. Εθνικής Άμυνας, έχει στρατιωτικούς πιλότους και πλήρωμα, άρα δεν μπορεί να προσγειωθεί στη Ρόδο, γιατί η Άγκυρα θεωρεί το νησί αποστρατικοποιημένη ζώνη! Κατά συνέπεια, σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, δεν μπορεί να απογειωθεί από τη Ρόδο για να συνεχίσει πτήση μέσω Τουρκίας. Μάλιστα αντιπρότειναν να καταθέσει η Ελλάδα νέο σχέδιο πτήσης και να ανεφοδιαστεί το αεροσκάφος εναλλακτικά στην Άγκυρα, την Αλεξανδρούπολη ή αλλού. Όπερ εγένετο - το πρωθυπουργικό αεροσκάφος αναχώρησε πράγματι με νέο σχέδιο πτήσης. Η πτήση πραγματοποιήθηκε νότια της Κύπρου, στην συνέχεια πάνω από την Αίγυπτο (όπου κατά πληροφορίες έγινε ο ανεφοδιασμός), την Ιορδανία και τη Σαουδική Αραβία για να προσγειωθεί στο Ισφαχάν. Λόγω δε των τεταμένων σχέσεων Σαουδικής Αραβίας - Ιράν, δόθηκε άδεια υπέρπτησης από τον ίδιο τον Σαουδάραβα βασιλιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ήταν οι Έλληνες διπλωμάτες που πρότειναν αυτή τη λύση, ως μέση, στον πρωθυπουργό, να υπάρξει δηλαδή νέο σχέδιο πτήσης που δεν θα περιλαμβάνει την Τουρκία, καθώς το αντίθετο θα σήμαινε ξεκάθαρη υποχώρηση και κατ’ ουσίαν αναγνώριση της Αθήνας ότι η Ρόδος είναι αποστρατικοποιημένη.

Με απλά λόγια η Ελλάδα υποχώρησε στις απαιτήσεις της Άγκυρας, την ίδια στιγμή που γίνεται χαμός με παραβιάσεις στο Αιγαίο, η Τουρκία μπουκάρει μέσω του ΝΑΤΟ ενώ προκαλεί συνεχώς θέτοντας θέμα γκρίζων ζωνών.

Και το χειρότερο; Από τις 6 Ιανουαρίου δεν γνώριζε κανείς για το ντροπιαστικό αυτό επεισόδιο, το μάθαμε από το ρεπορτάζ της εφημερίδας. Και μόλις έγινε ευρέως γνωστό, η κυβέρνηση το βράδυ της Δευτέρας εξαναγκάστηκε να το παραδεχθεί και να δικαιολογηθεί με διάφορες ανοησίες. Πρόκειται για ακόμη μια ντροπιαστική στιγμή στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης. Είναι τόσο ενδοτικοί οι άνθρωποι που σε λίγο θα λέει ο Νταβούτογλου στον Τσίπρα να μην περπατάει στο Μαξίμου κι αυτός θα το κάνει.

Μα καλά που πάει αυτή η χώρα με τους απίθανους που θα μας ξεπουλήσουν στα μεμέτια και δεν θα το καταλάβουμε;πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ελλαδισταν - Ελεύθερος ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς

Αποφυλακίζεται με το υπ´ αριθμ. 260 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, λόγω παρέλευσης στις 18/3/2016 του ανώτατου εκ του νόμου επιτρεπτού ορίου προσωρινής κράτησης.

Το υπ.αριθμόν 260/2016 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας πάντως, με το οποίο παύει η προφυλάκιση του, ορίζει την επιβολή δύο περιοριστικών όρων στον κατηγορούμενο προκειμένου να εξασφαλίσει την παρουσία του στη δίκη.

Συγκεκριμένα του επιβάλλονται οι όροι:

Α) κατ´ οίκον περιορισμός υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη με δυνατότητα μετάβασης  μόνο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατά τις ημέρες της δικασίμου του με αστυνομική συνοδεία και

Β) Aπαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιώργος Ρουπακιάς παραμένει κρατούμενος από το Σεπτέμβριο του 2013 με δύο εντάλματα προσωρινής κράτησης. Συγκεκριμένα, το πρώτο, αμέσως μετά τη σύλληψή του, αφορούσε την ανθρωποκτονία του Π. Φύσσα( 18 μήνες το ανώτατο όριο προφυλάκισης) και, στη συνέχεια, το δεύτερο την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση (ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης 12 μήνες).


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δικηγόρος κατέθεσε μήνυση για τα αγροτικά μπλόκα

Μηνυτήρια αναφορά για τα αγροτικά μπλόκα κατέθεσε δικηγόρος στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ζητώντας να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες των υπευθύνων και επικεφαλής των αγροτικών μπλόκων για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Τη μηνυτήρια αναφορά υπογράφει δικηγόρος Αθηνών, ζητώντας την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου που «διακωλύει την ελευθεροεπικοινωνία οχημάτων κλπ. από μηνός». Ακόμη, ζητά να ληφθούν και ασφαλιστικά μέτρα εναντίον των υπευθύνων και επικεφαλής αγροτικών και κτηνοτροφικών μπλόκων.

Στο κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς γίνεται ονομαστική αναφορά σε πέντε μπλόκα και ειδικότερα σ’ αυτά των Μαλγάρων Θεσσαλονίκης, του Προμαχώνα Σερρών, των Τεμπών, των Κερδυλλίων Καβάλας και της Ανατολικής Μακεδονίας.

Ο μηνυτής ζητεί επίσης να ασκηθεί ποινική δίωξη και «κατά των 68 πανελλαδικών μπλόκων που διήρεσαν την Ελλάδα σε πλείστα όσα μέρη, ανεπίτρεπτα, ετσιθελικά και δόλια».

Όπως εξηγεί ο υπογράφων τη μηνυτήρια αναφορά, αφορμή για την κατάθεσή της αποτέλεσε το γεγονός ότι ο ίδιος έπρεπε να μεταβεί στη Βόρεια Ελλάδα προκειμένου να παραστεί με τη δικηγορική του ιδιότητα σε δικαστήρια της Καβάλας και του Έβρου, κάτι που δεν κατάφερε οδικώς, αλλά αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τις αερογραμμές.

Η μηνυτήρια αναφορά θα διαβιβαστεί τις επόμενες μέρες στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελίες Πρωτοδικών.


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ενδεχόμενο παράτασης της Συνόδου Κορυφής & το Σάββατο, με το Brexit να παραμένει ανοιχτό

Μαραθώνιες φαίνεται πως θα είναι οι διαπραγματεύσεις στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, με το θέμα του Brexit να βρίσκεται στο επίκεντρο, και τους 28 εταίρους να αναζητούν τη χρυσή τομή για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι κρίσιμες συζητήσεις μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών θα γίνουν σε δείπνο εργασίας, ενώ οι διμερείς επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και ώρες συνεχίζονται, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή συνεδρίαση επρόκειται αρχικώς να ξεκινήσει στις 11:00 τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδας), ωστόσο αναβάλλεται συνεχώς η έναρξή της, προφανώς γιατί δεν έχει επιτευχθεί ακόμη η απαραίτητη προσέγγιση των κρατών – μελών, κυρίως στο βρετανικό ζήτημα.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αντιπροσωπείες των 28 κρατών-μελών έχουν ενημερωθεί να κλείσουν δωμάτια ξενοδοχείων για μία ακόμη ημέρα, καθώς υπάρχει πιθανότητα παράτασης της Συνόδου και το Σάββατο.

Οι χθεσινές διαπραγματεύσεις διήρκεσαν έως τις 5:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής, και σήμερα πραγματοποιούνται διμερείς επαφές, που όμως έως τώρα δεν έχουν οδηγήσει σε συμφωνία, ενώ το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της Συνόδου υπογραμμίζει περαιτέρω τον βαθμό δυσκολίας στη διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, βασικά «εμπόδια» στην επίτευξη συμφωνίας είναι οι αξιώσεις του Λονδίνου για αναστολή των προνοιακών παροχών σε κοινοτικούς μετανάστες αλλά και οι βρετανικές προτάσεις που ουσιαστικά θα επιτρέπουν στο Σίτι θα παρακάμπτει ορισμένους κοινούς κανόνες για τη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού κλάδου.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κόσοβο: Ρίψη δακρυγόνου μέσα στην αίθουσα, στην πρώτη συνεδρίαση της Βουλης

Η αντιπολίτευση του Κοσόβου διέκοψε σήμερα την πρώτη κοινοβουλευτική συνεδρίαση του έτους εκτοξεύοντας δακρυγόνα, μέθοδο που χρησιμοποιεί από τον Οκτώβριο προκειμένου να επιτύχει την παραίτηση της κυβέρνησης και την εγκατάλειψη των συμφωνιών που αποσκοπούν στην εξομάλυνση των σχέσεων με τη Σερβία.

«Ο λαός έχει γυρίσει την πλάτη σε αυτό το καθεστώς και η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί και να ανταποκριθεί στη βούληση του λαού», δήλωσε ο ηγέτης του κινήματος Vetevendosje (Αυτοδιάθεση) της αντιπολίτευσης Βισάρ Ιμέρι ο οποίος, παραβιάζοντας το πρωτόκολλο, εξασφάλισε την άδεια του προέδρου του κοινοβουλίου Κάντρι Βεσέλι προκειμένου να απευθυνθεί στους βουλευτές πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

«Είναι το τέλος αυτής της κυβέρνησης και ο (πρωθυπουργός) Ίσα (Μουστάφα) και ο (επικεφαλής της διπλωματίας) Χασίμ (Θάτσι) πρέπει να το καταλάβουν, όλος ο κόσμος πρέπει να το καταλάβει», είπε ο Ιμέρι προτού επιστρέψει στη θέση του.

Στη συνέχεια ο Βεσέλι κήρυξε επίσημα την έναρξη των εργασιών του κοινοβουλίου, όμως στα έδρανα της αντιπολίτευσης ένας βουλευτής ενεργοποίησε φυσίγγιο δακρυγόνου αερίου προκαλώντας την άμεση διακοπή των εργασιών του νομοθετικού σώματος.

Έξι αστυνομικοί με αντιασφυξιογόνες μάσκες προσπάθησαν να ανακτήσουν το φυσίγγιο προτού το αέριο εξαπλωθεί στην αίθουσα, αλλά βουλευτές της αντιπολίτευσης τους εμπόδισαν.

Μπροστά στο κτίριο του κοινοβουλίου στην Πρίστινα, το οποίο είχε περικυκλωθεί από δυνάμεις της αστυνομίας με εξάρτυση κατά των διαδηλώσεων, συγκεντρώθηκαν περίπου 200 υποστηρικτές της αντιπολίτευσης φωνάζοντας «Κάτω η κυβέρνηση».

Η αντιπολίτευση στο Κόσοβο διαμαρτύρεται από τον Οκτώβριο κατά μιας συμφωνίας εξομάλυνσης των σχέσεων με τη Σερβία που επιτεύχθηκε το 2013 υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αντιπολίτευση ζητεί από τότε την παραίτηση της κυβέρνησης, την οποία θεωρεί διεφθαρμένη, και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Την Τετάρτη, τουλάχιστον 15.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της αντιπολίτευσης και διαδήλωσαν ειρηνικά στο κέντρο της Πρίστινας κατά την όγδοη επέτειο της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.


 πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε βέρτιγκο το οικονομικό επιτελείο:Τι φόρους θα πληρώσουμε φέτος - Τι θα ισχύσει τελικά με τις αποδείξεις

Σε φορολογικό βέρτιγκο φαίνεται πως βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καθώς το τοπίο παραμένει ακόμη θολό σχετικά με το καθεστώς φορολόγησης των εισοδημάτων περίπου 6 εκατ. φορολογούμενων τόσο αυτών που αποκτήθηκαν πέρυσι αλλά κυρίως των φετινών.

Τα σενάρια για τις σχεδιαζόμενες φορολογικές ανατροπές δίνουν και παίρνουν με την κυβέρνηση να προτείνει και τους δανειστές να κόβουν και να ράβουν πάνω σε αυτά προκειμένου να επιτευχθεί ο φετινός στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 0,53% του ΑΕΠ. Οι τηλεδιασκέψεις με τους θεσμούς συνεχίζονται σε καθημερινή βάση προκειμένου να βρεθούν κοινά σημεία σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα που για την ώρα κρατούν μακριά από την Αθήνα τους επικεφαλής του κουαρτέτου. Πάντως τα τεχνικά κλιμάκια ετοιμάζουν βαλίτσες για να έρθουν εκτός απροόπτου τη Δευτέρα στη χώρα μας για να ακολουθήσουν μετά οι επικεφαλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φορολογικό «πακέτο» που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο περιλαμβάνει την εφαρμογή νέας φορο-κλίμακας για μισθωτούς, συνταξιούχους που θα ενσωματώνει έμμεσο αφορολόγητο όριο, αλλαγές στην κλίμακα της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, νέα φορολογική κλίμακα για ελεύθερους επαγγελματίες η οποία θα είναι ίδια με αυτή των μισθωτών αλλά χωρίς αφορολόγητο, κλίμακα για τις αποδείξεις με πλαστικό χρήμα ανάλογα με το εισόδημα και νέα κλίμακα με αυξημένους συντελεστές για όσους αποκτούν εισοδήματα από ενοίκια.
Ειδικότερα τα σενάρια που επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών προβλέπουν:

Φορολογική κλίμακα: Η κλίμακα φορολόγησης των εισοδημάτων είναι παρόμοια με αυτή που ισχύει σήμερα για μισθωτούς και συνταξιούχους δηλαδή θα έχει συντελεστές 22%, 32% και 42% καθώς και έναν επιπλέον συντελεστή 50% για εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ. Ωστόσο ο συντελεστής 22% προτείνεται να επιβάλλεται στα εισοδήματα έως 25.000 ευρώ, ο συντελεστές στο 32% στο τμήμα του εισοδήματος από 25.001 έως 30.000 ή 35.000 ευρώ (αντί έως 42.000 ευρώ που ισχύει σήμερα), ο συντελεστή 42% για εισοδήματα από 30.001 ή 35.001 έως 60.000 ευρώ και ο συντελεστής 50% για το τμήμα του εισοδήματος που υπερβαίνει τις 60.000 ευρώ. Για τους μισθωτούς και συνταξιούχους θα προβλέπεται έμμεσο αφορολόγητο με τους δανειστές να ζητούν την μείωσή του από τις 9.550 ευρώ που ισχύει σήμερα μέσω της έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις θα ισχύει η ίδια φορολογική κλίμακα αλλά χωρίς αφορολόγητο όριο εισοδήματος.

Ειδική εισφορά αλληλεγγύης: Η κυβέρνηση επιθυμεί να μην ενσωματώσει την εισφορά αλληλεγγύης στη βασική φορολογική κλίμακα και προτείνει αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της. Σύμφωνα με την πρόταση,η εισφορά αλληλεγγύης δεν θα υπολογίζεται με συντελεστές που επιβάλλονται στο σύνολο του εισοδήματος που υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ όπως ισχύει σήμερα αλλά κλιμακωτά όπως δηλαδή λειτουργεί η κλίμακα φορολόγησης των εισοδημάτων. Για τον ανώτατο συντελεστή της κλίμακας της εισφοράς αλληλεγγύης που επιβάλλεται για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ υπάρχει η πρόταση να διαμορφωθεί στο 10% από 8% σήμερα. Στην περίπτωση, πάντως, που προχωρήσει το σενάριο για την αλλαγή της έκτακτης εισφοράς, δεν θα αυξηθεί μόνο ο ανώτατος συντελεστής στο 10% από 8% αλλά και οι ενδιάμεσοι συντελεστές. Έτσι από τις 20.000 ως τις 30.000 ευρώ, ο συντελεστής θα ανέβει στο 3% αντί 1,4% σήμερα, ενώ οι επιβαρύνσεις ξεκινάνε από τις 35.000 ευρώ εισοδήματος και πάνω.

Για παράδειγμα εισόδημα 25.000 ευρώ, που επιβαρύνεται σήμερα με εισφορά 350 ευρώ, με το νέο σύστημα θα έχει εισφορά 290 ευρώ. Το σχέδιο αυτό της κυβέρνηση φέρνει σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα για τον προϋπολογισμό δημιουργώντας μία μικρή «τρύπα»της τάξης των 50 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος το σχέδιο αυτό έχει υποβληθεί στους δανειστές χωρίς ωστόσο να έχουν απαντήσει σχετικά ενώ άλλος ανώτατος αξιωματούχους υποστηρίζει ότι ο ανώτατος συντελεστής 10% για τα εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ δεν έχει συζητηθεί ποτέ υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι όλες οι αλλαγές που θα γίνουν στη φορολογία αφορούν στα εισοδήματα που θα εισπραχθούν κατά το τρέχον έτος και σε καμία περίπτωση στα εισοδήματα του 2015.

Αποδείξεις: Το εισόδημα του κάθε φορολογούμενου θα καθορίζει και το ποσοστό των δαπανών που θα πρέπει να πραγματοποιεί με πλαστικό χρήμα. Το σχέδιο για τις αποδείξεις με κάρτες με τις οποίες θα «χτίζεται» το αφορολόγητο όριο για τους μισθωτούς και συνταξιούχους που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών και θα ισχύει από φέτος προβλέπει την καθιέρωση κλίμακας με συντελεστές που θα ξεκινούν από 15% και θα φθάνουν έως 40% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος. Όσο πιο υψηλό είναι το εισόδημα τόσο μεγαλύτερο θα είναι το ποσοστό που θα πρέπει να καλυφθεί με δαπάνες που πραγματοποιούνται με κάρτες ή συναλλαγή μέσω τραπεζών.

Ετοιμάζουν βαλίτσες

Οι τηλεδιασκέψεις με τους Θεσμούς συνεχίζονται σε καθημερινή βάση για να βρεθούν κοινά σημεία σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα που για την ώρα κρατούν μακριά από την Αθήνα τους επικεφαλής του κουαρτέτου. Πάντως, τα τεχνικά κλιμάκια ετοιμάζουν βαλίτσες για να έρθουν, εκτός απροόπτου, τη Δευτέρα στη χώρα μας για να ακολουθήσουν μετά οι επικεφαλής.

«Πακέτο»

Το φορολογικό «πακέτο» που ετοιμάζεται περιλαμβάνει την εφαρμογή νέας φορο-κλίμακας για μισθωτούς και συνταξιού­χους που θα ενσωματώνει έμμεσο αφορολόγητο όριο, αλλαγές στην κλίμακα της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, νέα φορολογική κλίμακα για ελεύθερους επαγγελματίες, η οποία θα είναι ίδια με αυτή των μισθωτών αλλά χωρίς αφορολόγητο, κλίμακα για τις αποδείξεις με πλαστικό χρήμα ανάλογα με το εισόδημα και νέα κλίμακα με αυξημένους συντελεστές για εισοδήματα από ενοίκια.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ως πότε θα ζούμε μισώντας ο ένας τον άλλον;

Ένα νέο παλικάρι, 33 χρονών χάνει τη ζωή του. Καθημερινά βεβαίως χάνουν τη ζωή τους πολλά τέτοια παλικάρια αλλά κανείς δεν το παίρνει χαμπάρι.

Εν πάση περιπτώσει, ο Παντελής Παντελίδης είχε την τύχη ή το ταλέντο να γίνει γνωστός, τουλάχιστον σε μια μερίδα του ελληνικού πληθυσμού. Τραγουδιστής των μαγαζιών της παραλιακής και των καψουροτράγουδων, σε άλλους άρεσε σε άλλους όχι. Ο τρόπος ζωής και διασκέδασης δεν αφορά κανέναν, δεν πέφτει σε κανέναν λόγος. Όποιος ήθελε άκουγε Παντελίδη, Φουρέιρα ή τους εναλλακτικούς έντεχνους.

Εδώ φτάσαμε στο σημείο να κατηγοριοποιούμε τους ανθρώπους ανάλογα με το τι μουσική ακούνε. Μάλιστα, στο χώρο της ψευτοκουλτουριάρικης αριστεράς, όποιος ακούει.... Παντελίδη είναι υπανάπτυκτος. Όποιος ακούει... Πασχαλίδη ή Λαζόπουλο είναι καλός, έξυπνος, πολιτισμένος, με κουλτούρα κ.λπ. Εκεί καταντήσαμε.

Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά; Γιατί αν κάνει κάποιος μια «βόλτα» στο διαδίκτυο και διαβάσει τα σχόλια και τις παρεμβάσεις για τον θάνατο του Παντελίδη θα φρίξει. Ό,τι θα έκανε βεβαίως και για οποιονδήποτε θάνατο γνωστού τραγουδιστή, ηθοποιού, προβεβλημένου ανθρώπου. Εκατοντάδες ανεγκέφαλοι βρίζουν ένα παλικάρι που έχασε τόσο τραγικά τη ζωή του. Και το εντυπωσιακό είναι ότι συνασπίζονται σ' αυτό το «μαύρο» μπλοκ των αθλίων και τα δύο άκρα. Οι αριστεροί με σνομπ υφάκι λένε «τι μας νοιάζει εμάς τι έπαθε αυτός... ο «σκυλάς». Οι ακροδεξιοί τον βρίζουν γιατί έκανε το λάθος να γράψει ένα τραγούδι που συνέδεε την γκόμενα με τα Κατεχόμενα, όπου αφού ζήτησε συγγνώμη το πήρε πίσω. Όμως, πραγματικά. Πόσο κακός λαός μπορεί να είμαστε όταν ένα κομμάτι του χαίρεται με το θάνατο ενός νεαρού παιδιού; Όπως και όλα τα παιδιά που σκοτώνονται σε τροχαία ή πεθαίνουν από κάποια αρρώστια θα πρέπει να μπαίνουν στην καρδιά μας. Να λυπόμαστε που χάθηκαν κι όχι να αναζητούμε την «ταυτότητά» τους. Αν είναι λαϊκοί, αν είναι έντεχνοι ή αν είναι... ροκάδες. Μα πόσο μυαλό μπορεί να έχει κάποιος να βγει και να βρίσει ένα νεκρό παιδί γιατί μπορεί να μην του άρεσε η μουσική του (αν και οι περισσότεροι που το παίζουν έντεχνοι, ρίχνουν και καμιά ζεμπεκιά σε κανένα καψουροτράγουδο);

Δεν μπορούμε ως λαός να χαιρόμαστε με τα καλά, να λυπόμαστε με τα άσχημα; Κι αν θέλουμε να αδιαφορήσουμε εντελώς ας το κάνουμε. Όχι, όμως, βρίζοντας και σκυλεύοντας έναν νεκρό. Όχι όμως, χωρίζοντας τους Έλληνες σε καλούς και κακούς ανάλογα με το αν είναι διάσημοι ή όχι, αν είναι τραγουδιστές του συρμού ή πουλάνε πολλούς δίσκους. Γιατί χωρίζουμε τους πολίτες με κριτήρια που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα και που προκαλούν μόνο μίσος; Που φέρνουν την Ελλάδα πίσω, δεν την αφήνουν να ομονοήσει, να κοιτάξει μπροστά, να μεγαλουργήσει;

Δυστυχώς έτσι είναι. Ο θάνατος του Παντελίδη και οι ποταπές αντιδράσεις μιας μερίδας δείχνουν ότι η πατρίδα μας πάσχει από σοβαρή ψυχολογική διαταραχή. Είμεθα έθνος ανάδελφον που λέγαμε και παλιά. Δεν σεβόμαστε τίποτε, ούτε τον διπλανό, ούτε τον γείτονα, ούτε τον διάσημο, ούτε κανέναν. Μόνο την πάρτη μας κοιτάμε και μη χάσουμε τη βολή μας.

Ως πότε θα ζούμε μισώντας ο ένας τον άλλον;

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Ελλάδα διαλύεται κι ο Κυριάκος δηλώνει... υπεύθυνος

Απ' ότι μαθαίνουμε, στη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Άνγκελα Μέρκελ, φάνηκε η καλή διάθεση προς το πρόσωπο του νέου αρχηγού της ΝΔ. Άλλωστε, με τον Τσίπρα να είναι τελειωμένος από ντόπιους και ξένους παράγοντες, η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει μια διέξοδο για την επόμενη ημέρα.

Μαθαίνουμε, όμως, ότι η γερμανίδα καγκελάριος... χάρηκε και επαίνεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι δεν κάνει αντιπολίτευση στον Τσίπρα για το προσφυγικό ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ φέρεται να είπε ότι δεν «θα λαϊκίσω και θα λέω τα ίδια εντός κι εκτός Ελλάδας».

Απ' ότι καταλαβαίνουμε πίσω από τις γραμμές, τα «αφεντικά» της Ευρώπης είπαν στον Μητσοτάκη απ' έξω – απ' έξω: «Κυριάκο, αν θες να έρθει η... ώρα σου, κάνε τώρα τουμπεκί, βάλε πλάτη στον Αλέξη να κάνει ό,τι κάνει με τους πρόσφυγες και στήριξέ τον στην οικονομία».

Αν είναι έτσι τότε θα ζήσουμε νέες τραγωδίες, και πόσες ν' αντέξει αυτός ο τόπος; Δηλαδή έκαναν σύσταση στην αξιωματική αντιπολίτευση να μη μιλά πολύ για το προσφυγικό και να πάμε σε μια... εθνική προσπάθεια; Όλοι μαζί δηλαδή να ακολουθήσουμε τον μεγάλο ηγέτη Αλέξη που αφού έφερε (μετά της κυρά Τασίας) χιλιάδες πρόσφυγες, τώρα δεν ξέρει τι να τους κάνει. Να μην κάνουμε κριτική για τα ανοικτά σύνορα και για το μονοπώλιο «ανθρωπιάς» του ΣΥΡΙΖΑ. Να μην είμαστε απέναντι σε όσους «αριστερούς φασίστες» κατηγορούν όλους τους υπόλοιπους για ακροδεξιούς όταν τολμάνε να μιλήσουν για αλλοίωση του ελληνικού πληθυσμού.

Να μην τολμάμε να πούμε τη γνώμη μας για τον Φίλη ο οποίος «απαγορεύει» στα παιδιά των τοπικών κοινωνιών να κάνουν διαδηλώσεις για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Να μην πούμε τίποτε για το γεγονός ότι έκλεισαν την Αμυγδαλέζα και ανοίγουν άλλες σε όλη την Ελλάδα.

Ούτε για τη συνολική εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό. Και κυρίως να μην πούμε ότι έβαλαν χωροφύλακα στο Αιγαίο το ΝΑΤΟ, το ίδιο ΝΑΤΟ που ήθελαν να διαλυθεί γιατί δεν είχε ρόλο, όπως έλεγε κάποτε ο Τσίπρας. Το ότι οι Τούρκοι έχουν ξεσαλώσει στο Αιγαίο δεν αποτελεί αντικείμενο κριτικής, κατά την κυρία Μέρκελ;

Της εξήγησε ο Μητσοτάκης ότι δεν θα ασκήσει ενδοτική πολιτική αν γίνει πρωθυπουργός; Ότι δεν θα συνεχίσει τη λογική του «μπάτε σκύλοι αλέστε και τα αλεστικά δώστε τα στους γείτονες»;

Τι της είπε της καγκελαρίου; Ότι είναι μείζον θέμα το προσφυγικό και θέλουμε βοήθεια; Αυτά τα λέει ο Τσίπρας. Της εξήγησε το δύσκολο status quo στο Αιγαίο και ότι δεν μπορεί να περνάει κάθε φορά της Τουρκίας ή ότι δεν μπορεί να μην κρίνει την εγκληματική τακτική του Αλέξη;

Δηλαδή η Μέρκελ ανέχεται την σκληρή κριτική που της ασκούν στη Γερμανία για τα δικά της λάθη και επαινεί τον Κυριάκο γιατί έχει επιβάλει «σιωπητήριο» και δεν αναδεικνύει τις εγκληματικές πρακτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – Καμμένου; Αυτά είναι στρατηγικά λάθη για τη ΝΔ η οποία έπρεπε να έχει το μεταναστευτικό πρώτο στην ατζέντα της κι όχι να άγεται και να φέρεται από τον Αλέξη.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κλειστός από νταλίκες ο δρόμος μέχρι τον Προμαχώνα

Ο δρόμος για τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα είναι μπλοκαρισμένος από νταλίκες και απελπισμένους οδηγούς που περιμένουν με αγωνία να ανοίξουν τα σύνορα για να καταφέρουν να περάσουν. Ελάχιστοι είναι οι τυχεροί και όσοι βρίσκονται μπροστά.

Από ψηλά η εικόνα είναι πολύ διαφορετική από ότι μπορεί να δει κανείς από το δρόμο. Με τη βοήθεια του εικονολήπτη και χειριστή του Drone Γιάννη Κωνσταντινίδη, η ιστοσελίδα fonh.gr, περνά πάνω από τις νταλίκες για να διαπιστώσει την πρωτοφανή ουρά χιλιομέτρων που έγινε ποτέ στο Νομό Σερρών.

Η ουρά φτάνει μέχρι το Παλαιόκαστρο και εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα φτάσει μέχρι την Κυριακή και την πόλη των Σερρών. Το αντι-μπλόκο που έχουν στήσει οι Βούλγαροι μεταφορείς δυσκολεύει την κατάσταση. Όσοι μεταφέρουν αυτοκίνητα ή οτιδήποτε άλλο δεν έχουν σοβαρό πρόβλημα, οι υπόλοιποι που μεταφέρουν τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά κινδυνεύουν να χαλάσουν και να τερματιστεί άδοξα ένα ακόμα δρομολόγιο που ξεκίνησε μετ'εμποδίων. Ένας οδηγός μας περιγράφει την κατάσταση.

Οι οδηγοί κατανοούν τον αγώνα των αγροτών όμως δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί αυτός ο αγώνας να είναι σε βάρος όλων αυτών των ανθρώπων και των εταιρειών που μεταφέρουν τα προϊόντα τους. Είναι μέρες αποκλεισμένοι και ανησυχούν πως εάν συνεχιστεί το μπλοκάρισμα θα μείνουν και άλλες μέρες στο δρόμο. Δεν έχουν προετοιμαστεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Είναι πολύ εύκολο να σπάσουν τα νεύρα κάποιων οδηγών και να γίνουν επεισόδια με τους αγρότες.

Κανείς δεν μπορεί να ψυχολογήσει πως θα αντιδράσει ένας άνθρωπος που ξεκίνησε για να κάνει ένα συγκεκριμένο δρομολόγιο και καταλήγει να περιμένει με τις ημέρες μέσα στους δρόμους χωρίς φως, νερό και τρόφιμα. Αν και οι περισσότεροι είναι εφοδιασμένοι πιστεύουν πως δεν αξίζουν να περνάνε αυτή την ταλαιπωρία και την αγωνία αν θα καταφέρουν να φτάσουν στον προορισμό τους. Δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που ζουν και δεν μπορούν να κατανοήσουν πως ο δίκαιος αγώνας των αγροτών γίνεται εις βάρος κάποιων άλλων ανθρώπων που παλεύουν και αυτοί για το μεροκάματο σε αντίξοες πολλές φορές συνθήκες.


πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Οργώνει» την Αττική MKO για να βρει άδεια σπίτια για μουσουλμάνους

Στα πλαίσια της εκπλήρωσης της προφητείας του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, που λέει "μη κάνετε μεγάλα σπίτια θα σας βάλουνε κι άλλους μέσα", Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις  ψάχνουν άδεια διαμερίσματα, συγκεκριμένων προδιαγραφών, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να φιλοξενηθούν οι παράνομοι μετανάστες μουσουλμάνοι.

Για παράδειγμα η ΜΚΟ PRAKSIS, η οποία έβγαλε στην δημοσιότητα πρόσκληση προς τους ιδιοκτήτες διαθέτουν τέτοιου είδους σπίτια. Θέτει συγκεκριμένες προϋποθέσεις ενώ την ίδια ώρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, δίνει συμβουλές για το πώς θα πρέπει να γίνονται οι μισθώσεις και τι πρέπει να προσέχουν.

Αναλυτικά:

«Το Σωματείο PR.A.K.S.I.S στα πλαίσια του Προγράμματος «RELOCATION SCHEME AND EMERGENCY REPORT» αναζητά προς μίσθωση διαμερίσματα, μονοκατοικίες σε όλη την Αττική με προδιαγραφές φιλοξενίας από 4 έως 6 άτομα. Να είναι άνω των 60 τ.μ, σε καλή κατάσταση, άμεσα διαθέσιμα, χωρίς οφειλές σε ΔΕΚΟ και κληρονομικές εκκρεμότητες.
Μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος, ιδιωτών - ιδιοκτητών, επαγγελματιών και εταιρειών διαμεσολάβησης θα υπάρξει επιτόπια εκτίμηση και αξιολόγηση από ειδικευμένη ομάδα της PR.A.K.S.I.S. προκειμένου να εισηγηθούν την μίσθωση των ακινήτων».

 Επομένως, αυτά που λένε για στρατόπεδα φιλοξενίας μερικών ημερών στέκουν, αφού μετά θα τους εγκαθιστούν μόνιμα εδώ, κανονικά σε σπίτια.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καταθέσεις: Πότε προστατεύονται έως 100.000 ευρώ. Ποιοι εξαιρούνται

To όριο προστασίας καταθέσεων των 100.000 ευρώ για το σύνολο των καταθέσεων, κάθε καταθέτη, στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα ανεξαρτήτως αριθμού καταθέσεων, νομίσματος και τόπου κατάθεσης εντός της ΕΕ επαναβεβαιώνει με το νομοσχέδιο «Συστήματα Εγγύησης Καταθέσεων (ενσωμάτωση οδηγίας 2014/49/ΕΕ), Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων και άλλες διατάξεις» που κατέθεσε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Το νομοσχέδιο ορίζει το ΤΕΚΕ (Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων) ως τον αποκλειστικό φορέα του ελληνικού συστήματος εγγύησης καταθέσεων (ΣΕΚ) αλλά και ως το αρμόδιο Ταμείο Εξυγίανσης πιστωτικών ιδρυμάτων.

Όμως, σύμφωνα πάντα με το νομοσχέδιο, υπάρχουν καταθέτες που δεν είναι επιλέξιμοι για την προστασία των καταθετών τους, όπως για παράδειγμα συγκεκριμένες δημόσιες αρχές.

Αναλυτικότερα, οι διατάξεις του σχεδίου νόμου προβλέπουν την εξαίρεση από προστασία και εγγύηση του ΤΕΚΕ των εν λόγω κατηγοριών καταθέσεων:

- Οι καταθέσεις του ΤΕΚΕ.

- Οι καταθέσεις των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης και των ταμείων επαγγελματικής ασφάλισης.

- Οι καταθέσεις των δημοσίων αρχών.

- Οι καταθέσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων για ίδιο λογαριασμό.

- Τα ίδια κεφάλαια των πιστωτικών ιδρυμάτων.

- Οι καταθέσεις από συναλλαγές για τις οποίες έχει εκδοθεί τελεσίδικη ποινική καταδικαστική απόφαση για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

- Οι καταθέσεις των χρηματοδοτικών ιδρυμάτων.

- Οι καταθέσεις των επιχειρήσεων επενδύσεων για ίδιο λογαριασμό.

- Οι καταθέσεις των οργανισμών συλλογικών επενδύσεων (αμοιβαία κεφάλαια).

- Οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων.

- Οι καταθέσεις των οποίων η ταυτότητα κατόχου ή δικαιούχου δεν έχει επαληθευθεί.
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τον δάσκαλο που ασελγούσε σε μαθήτριες

Ο 52χρονος δάσκαλος από την Ιεράπετρα, που φέρεται να ασελγούσε σε μαθητές την ίδια ώρα που τους παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα, αναμένεται να απολογηθεί την Δευτέρα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τοπικά μέσα, ο δάσκαλος οδηγούμενος στον ανακριτή Λασιθίου, ζήτησε και έλαβε προθεσμία 48 ωρών προκειμένου να απολογηθεί.

Ο δικηγόρος του 52χρονου κατηγορούμενου, Νίκος Παπαδάκης αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.

«Ο δάσκαλος είναι κακός» έγραφε στο τετράδιό του ο αδερφός του 8χρονου κοριτσιού για τον δάσκαλο από την Ιεράπετρα που ασελγούσε πάνω στα παιδιά που έκανε ιδιαίτερα.

«Πρόλαβα και γλίτωσα τα παιδιά μου. Γλίτωσαν και άλλα 30 παιδιά», ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα των παιδιών μιλώντας στο hxonews.gr. Πρόκειται για την ίδια γυναίκα, μάλιστα, που κατήγγειλε τον εκπαιδευτικό.

«Ήταν δάσκαλος των παιδιών μου το καταλαβαίνετε. Πήγαινα συχνά στο σχολείο προκειμένου να ενημερώνομαι για τις επιδόσεις των παιδιών μου. Μου έλεγε ότι τα 8χρονα ήταν αδύναμα και χρειάζονταν βοήθεια. Προσφέρθηκε μάλιστα να τα βοηθήσει να έρθει στο σπίτι μου και αφιλοκερδώς να τους κάνει μαθήματα στο σπίτι μου, στο δωμάτιο τους. Με πίεζε, με καταπίεζε προκειμένου να το δεχτώ. Είχε βάλει στο μάτι τα μικρά μου», δήλωσε η μητέρα τριών παιδιών.

«Να φανταστείτε ότι ένιωθα άσχημα εγώ για αυτή του την προσφορά. Ένιωθα υποχρεωμένη. Επέμενα να τον πληρώσω και στο τέλος συμφωνήσαμε στα 600 ευρώ μηνιαίως. Ο δάσκαλος ερχόταν τις καθορισμένες ημέρες στο σπίτι μου, στο δωμάτιο των παιδιών μου για να κάνει μάθημα. Έκλεινε τα παντζούρια του δωματίου τους και έβγαζε τον υπολογιστή τους από την πρίζα. Άρχισα να προβληματίζομαι για αυτή τη συμπεριφορά αλλά ο κύριος αυτός δεν άκουγε κουβέντα, μάλιστα έλεγε ότι καλύτερο μάθημα γινόταν όταν λείπαμε από το σπίτι .Το αγόρι μου δεν τον ήθελε καθόλου, μόλις έφτανε στο σπίτι ο δάσκαλος κρυβόταν και δεν ήθελε να κάνει μάθημα. Είχε γράψει στο τετράδιο του “ο δάσκαλος είναι κακός, δεν θέλω να πάω στο σχολείο”», προσέθεσε συγκλονισμένη η γυναίκα.

«Για αυτά του τα γραπτά ο μικρός τιμωρήθηκε και σε εμένα ο δάσκαλος δήλωσε ότι το παιδί μου είναι αγενές», λέει η μητέρα των παιδιών.

Η μαρτυρία συγκλονίζει ακόμη περισσότερο όταν φτάνει στην περιγραφή των γεγονότων που οδήγησαν στη σύλληψη του δασκάλου.

«Το κορίτσι μου σε άσχετη στιγμή μου είπε “μαμά ο κύριος με φίλησε στο στόμα’’. Δεν ήθελα να το πιστέψω.Το παιδί μου άρχισε να κλείνεται στον εαυτό του και σιγά σιγά δεν μίλαγε, είχε παράξενη συμπεριφορά. Τότε ήταν που ζήτησα βοήθεια από μια έμπιστη φίλη προκειμένου το παιδί μου να μιλήσει, σε εμένα δεν έλεγε κουβέντα. Το 8χρονο εκμυστηρεύτηκε στην φίλη μου το μαρτύριο του.Ο κύριος αυτός φίλαγε το παιδί μου στο στόμα, προσπάθησε να βάλει το παιδί να του χαϊδεύει τα γεννητικά του όργανα, το δάγκωνε στο αυτί», συμπληρώνει η γυναίκα.

Στη συνέχεια η μητέρα αποκάλυψε πως αποφάσισε να τοποθετήσει κάμερα στο δωμάτιο.

«Το σοκ ήταν μεγαλύτερο, δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Φρίκη. Αυτή είναι η απίστευτη ιστορία της μητέρας που με ψυχραιμία και χωρίς φόβο τόλμησε να καταφύγει στη Δικαιοσύνη. Πρόλαβα και γλίτωσα τα παιδιά μου. Γλίτωσαν και άλλα τριάντα παιδιά. Τόσες είναι οι καταγγελίες που έχουν φτάσει στο αστυνομικό τμήμα της Ιεράπετρας», αναφέρει η μητέρα.πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όχημα με ναρκωτικά συγκρούστηκε με τρακτέρ σε Μπλόκο!

Σε εξέλιξη είναι η αστυνομική έρευνα για τροχαίο που σημειώθηκε στο αγροτικό μπλόκο Κεφαλόβρυσου στις 6.30 τα ξημερώματα.

Όχημα που οδηγούσε άνδρας συγκρούστηκε με δύο σταθμευμένα τρακτέρ . Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου  ελαφρά τραυματίας, όπως αναφέρει το agrinionews.

Από την αστυνομία έγινε γνωστό πως από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου συνελήφθη 25χρονος  αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας γιατί μετά από τροχαίο ατύχημα σήμερα το πρωί, στο κόμβο Κεφαλόβρυσου, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 9 δέματα με κάνναβη βάρους περισσότερο των 4 κιλών.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι «ψεύτικοι σωτήρες» τέλειωσαν

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μάγος ή κορυφαίος πολιτικός αναλυτής για να αντιληφθεί ότι η κυβέρνηση σπαρταράει. Όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες απλά είναι οι τελευταίοι σπασμοί ενός άρρωστου σώματος που εξεμέτρησε το ζην αλλά δεν το ξέρει.

Ακόμη και το βλακώδες σχόλιο του λαϊκιστή Λαλάκη δείχνει ότι το σύστημα έχει χάσει την ψυχραιμία του. Ακόμη και η… ηρωϊκή έξοδος του Σγουρίδη, που ουσιαστικά έβρισε τον Τσίπρα λέγοντάς τον ψεύτη και στη συνέχεια παραιτήθηκε, δείχνει ότι τα ποντίκια εγκαταλείπουν τον Τιτανικό.

Η περίπτωση του Σφακιανάκη με τα πίσω – μπρος του Τόσκα για την απομάκρυνσή του φανερώνει τη σύγχυση ενός κόμματος που ουσιαστικά δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε τα βασικά. Σπασμωδικές κινήσεις, δειλές αποφάσεις, θολές προτάσεις και χαζοχαρούμενες τακτικές που δείχνουν ότι απλά δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Για να μην πούμε για το γεγονός ότι κάτι τύποι σαν τον Αλεξιάδη έχουν καταστρέψει την οικονομία εξαιτίας της ασάφειάς του για τους φόρους. Ή κάτι άσχετοι σαν τον Κατρούγκαλο που δεν μπορούν να καταθέσουν ούτε μια σοβαρή πρόταση για το Ασφαλιστικό.

Ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει να θέλει να κυβερνήσει ένα καράβι που πρώτα πρέπει να πετάξει όλη τη σαβούρα. Είναι ο μόνος που διασώζεται, όχι χάρη στις ικανότητές του αλλά χάρη στο γεγονός ότι ο ελληνικός λαός πιστεύει ακόμη στους παραμυθάδες. Όμως, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις, το τέλος της ανοχής έφτασε. Τα ποντίκια θα φύγουν, οι μούτσοι ήδη αποστασιοποιούνται, η σαβούρα θα πάει στον πάτο μαζί με τους καπεταναίους γιατί αυτοί δεν είναι ικανοί ούτε να σωθούν.

Το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει και μαζί το σχέδιό τους για τη σύσταση ενός καθεστώτος που θα κρατούσε τουλάχιστον μια τετραετία. «Φύτεψαν» δημοσιογράφους και άλλα στελέχη σε διάφορα μίντια, άρχισαν να περνάνε την προπαγάνδα τους κατά το δοκούν και μόλις αυτό δεν έπιασε μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο των απειλών. Το μπάχαλο με τις τηλεοπτικές άδειες δείχνει ότι δεν μπόρεσαν ούτε ένα κόλπο να στήσουν σωστά.

Η προσπάθεια κομματικοποίησης του κράτους είναι επίσης μια ακόμη τελευταία προσπάθεια να κρατηθούν ζωντανοί. Οι χουντικές και πέρα για πέρα αντιδημοκρατικές διαθέσεις που δείχνουν, επίσης επιβεβαιώνουν το τέλος τους.

Το μαγαζί του Αλέξη είναι έτοιμο να βάλει λουκέτο κι αυτό φαίνεται από τα όσα βλέπουμε καθημερινά. Πρόκειται για μια ξεχαρβαλωμένη μηχανή που δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτε παρά μόνο ζημιά. Κι εδώ είναι το ζήτημα: Πόσο διαλυμένη θα είναι η χώρα μόλις βουλιάξει το καράβι;

Όμως, το ναυάγιο αυτό θα έχει πολλούς υπεύθυνους που πρέπει να πληρώσουν. Ο Αλέξης, ο Πάνος, ο Παππάς, ο Σπίρτζης, ο Κοτζιάς, ο Κατρούγκαλος και άλλοι πολλοί είναι εκείνοι που έβαλαν θηλιά στην Ελλάδα και θα έρθει η ώρα της κρίσης τους. Και είναι η ώρα τώρα που θα καταρρεύσει το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβει ο κόσμος ότι οι «ψεύτικοι σωτήρες» τέλειωσαν. Και να βάλει μυαλό.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιοι είναι τώρα οι γερμανοτσολιάδες;

 Φανταστείτε επί Σαμαρά να είχαμε νατοϊκή ναυτική δύναμη με επικεφαλής τους Γερμανούς να... πλέει στο Αιγαίο τι θα γινόταν. Θα είχαν ξεσηκωθεί, τουλάχιστον, σε όλα τα νησιά οι… καπετάνιοι της Αριστεράς για να κάνουν ανταρσία.

Δυστυχώς όμως συμβαίνει με επικεφαλής των ΕΔ τον Καμμένο που ούρλιαζε για την εθνική κυριαρχία και του λιμενικού τον Δρίτσα που δεν ήθελε το ΝΑΤΟ. Μιλάμε για την αποθέωση του χιούμορ της ζωής και της ιστορίας.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του αμυντικού στρατιωτικού οργανισμού που αναλαμβάνει ανάλογη αποστολή και σίγουρα ήρθε για να μείνει.

Το ΝΑΤΟ δεν κάνει ολιγοήμερες κρουαζιέρες. Ποτέ δεν έκανε. Το ΝΑΤΟ ήρθε για να μείνει και να καλύψει την ανεπάρκεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί την εθνική ακεραιότητα και την ασφάλεια της πατρίδας μας.

Την ίδια ώρα ο Πάνος Καμμένος σε μια επίδειξη πολιτικής γελοιοποίησης αφιερώνει τη σημερινή απόφαση του ΝΑΤΟ για ανάπτυξη δυνάμεων με γερμανική ναυτική διοίκηση στο Αιγαίο, στα παλικαριά που χάθηκαν τα ξημερώματα. Χωρίς Ντροπή. χωρίς αιδώ.

Και δεν σταματά εδώ. Ως άλλος Κώστας Σημίτης, ευχαριστεί το ΝΑΤΟ για την παρουσία του στην Ελλάδα.

Άλλα… γιατί ακριβώς το ευχαριστεί;

Μήπως δεν ήταν μόνο το θέμα της διαχείρισης των προσφυγικών ροών στο τραπέζι, αλλά η πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου, οξυνόταν επικίνδυνα;

Το σίγουρο είναι ένα:

Ένα ζήτημα αστυνομικής προστασίας συνόρων, μετατρέπεται σε στρατιωτική επιχείρηση με την παρουσία της βορειοατλαντικής συμμαχίας, με γερμανική ναυτική διοίκηση.

Και σε αυτήν την περίπτωση, τα δεδομένα αλλάζουν...


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο τραπέζι και η μείωση του αφορολόγητου κάτω από τα 9.550 ευρώ

Τη μείωση της έκπτωσης φόρου των 2.100 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους, που φτιάχνει το αφορολόγητο των 9.950 ευρώ,  ζητούν τώρα οι δανειστές στο πλαίσιο της επανεξέτασης των φοροαπαλλαγών που προβλέπει και το μνημόνιο.

Υπενθυμίζεται ότι το έμμεσο αφορολόγητο ισχύει στο ακέραιο για τα εισοδήματα μέχρι και τα 21.000 ευρώ. Από εκεί και πάνω ακολουθεί μια φθίνουσα κλιμάκωση με την έκπτωση να μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 επιπλέον εισοδήματος. Κατά συνέπεια γίνεται μηδενικό από τα 42.001 ευρώ και πάνω.

Η πρόταση των δανειστών για πιο σίγουρα έσοδα είναι το αφορολόγητο να απαλείφεται για ένα χαμηλότερο εισόδημα (π.χ τα 30.000 ή τα 35.000 ευρώ ). Έτσι εκτιμούν ότι θα επιτευχθεί πιο εύκολα ο στόχος για επιπλέον έσοδα 550 εκ. ευρώ που έχει θέσει το οικονομικό επιτελείο με στόχο να ελαφρύνει την πίεση που ασκείται για περικοπές στο ασφαλιστικό .

Εκτός όμως από την επανεξέταση του αφορολόγητου για τα σχετικά υψηλά εισοδήματα, τα τεχνικά κλιμάκια θέλουν να επανεξετάσουν και τις υπόλοιπες φοροαπαλλαγές ύψους 2,2 δισ. ευρώ που βρίσκονται σε ισχύ. Τούτο με την προϋπόθεση ότι δεν θα άπτονται των επενδύσεων και δεν θα περικόπτουν δικαιώματα που έχουν σήμερα ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες όπως οι ανάπηροι και οι πολύτεκνοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη φοροαπαλλαγή που άρχισε να μειώνεται από πέρσι είναι η κατάργηση της έκπτωσης του 30% στο ΦΠΑ των νησιών . Με αυτά τα δεδομένα θα επανεξεταστούν και οι φοροαπαλλαγές του ΕΝΦΙΑ που δίνονται με εισοδηματικά κριτήρια ή κριτήρια τεκμαρτής αξίας και κοστίζουν στο δημόσιο περίπου 420 εκ. ευρώ φορολογικών δαπανών.

Εκτός από τις φοροαπαλλαγές, οι δανειστές ζητούν να επιταχυνθεί και η εφαρμογή του μέτρου για την επέκταση της χρήσης πλαστικού χρήματος και την σύνδεση του με το αφορολόγητο η οποία έχει κολλήσει στην άρνηση των εμπορικών τραπεζών (πλην της Εθνικής) να μειώσουν τις χρεώσεις τους για αγορές με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα διευκολύνοντας την χρήση τους για καταναλωτές και επιχειρήσεις .

Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης

Από την άλλη, δεν είναι κατ αρχήν αρνητικοί και με την πρόταση για την ενσωμάτωση στη βασική φορολογική κλίμακα των συντελεστών της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης με τον ανώτερο συντελεστή να αυξάνεται από το 8% στο 10% έστω και αν οδηγεί τελικά σε οριακά χαμηλότερα έσοδα κατά 46 εκ. ευρώ.

Η αποδοχή της πρότασης έχει την βάση της στο ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση έχει ενταχθεί και στο τρίτο μνημόνιο αν και θέλουν πρώτα να κάνουν τους δικούς τους υπολογισμούς.

Το σύστημα που προτείνεται είναι οι συντελεστές της ειδικής εισφοράς να ακολουθούν την λογική των φορολογικών συντελεστών.Δηλαδή αν κάποιος είχε σήμερα εισόδημα 30.000 ευρώ η ειδική εισφορά αλληλεγγύης θα ήταν 1,4% δηλαδή 420 ευρώ.

Με το νέο σύστημα η εισφορά θα είναι 0,7% για τα εισοδήματα από τα 12.001 ευρώ μέχρι και τα 20.000 ευρώ, δηλαδή 56 ευρώ και για τα υπόλοιπα 10.000 ευρώ μέχρι και τα 30.000 ευρώ θα πληρώσει 1,4% δηλαδή 140 ευρώ. Συνολικά η ειδική εισφορά αλληλεγγύης του ίδιου μισθωτού θα είναι 196 ευρώ, δηλαδή λιγότερο από το μισό από ότι πλήρωνε μέχρι τώρα.


enikonomia


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Stratfor: Εφιαλτικός θα είναι ο Μάιος για την Ελλάδα

Ο σκληρός μήνας για την Ελλάδα και ο μήνας των δύσκολων και μεγάλων αποφάσεων θα είναι ο Μάιος, αφού όπως προβλέπει η Stratfor εκείνη την περίοδο θα ενταθούν τα προβλήματα από τις δύο μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας, το προσφυγικό και η αξιολόγηση από τους δανειστές.

«Το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα δεν θα φύγει τόσο εύκολα. Οι συνοριακοί έλεγχοι στη Βαλκανική οδό πιθανότατα θα διατηρηθούν, ασχέτως του τι θα αποφασίσουν οι Βρυξέλλες για το μέλλον της Σένγκεν σημειώνει η Stratfor και συμπληρώνει « Ο μήνας-κλειδί θα είναι ο Μάιος, όταν η επίσημη αποβολή από τη Σένγκεν θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια πολιτική κρίση στην Ελλάδα, που θα μπορούσε να εκτροχιάσει τη συνέχεια του προγράμματος διάσωσης»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, για άλλη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται να παλεύει απέναντι σε πολλά μέτωπα, πολιτικά και οικονομικά. Η Αθήνα διαπραγματεύεται την συνέχιση του προγράμματος ενώ παράλληλα προσπαθεί να αποφύγει να βρεθεί εκτός Σένγκεν. Στο εσωτερικό μέτωπο, ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να κρατήσει μια ενδεχόμενη ανταρσία εντός του ΣΥΡΙΖΑ ενώ παράλληλα προσπαθεί να αντιμετωπίσει μία αυξανόμενη δυσφορία στην κοινή γνώμη της χώρας.

Οι διαπραγματεύσεις από την αρχή του μήνα με την ΕΕ και το ΔΝΤ βρίσκονται σε αδιέξοδο. Θα ξεκινήσουν και πάλι στα τέλη Φεβρουαρίου, με το συνταξιοδοτικό να είναι το μεγαλύτερο αγκάθι στις διαπραγματεύσεις. Τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και οι δανειστές πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να εξοικονομήσει περίπου 1,8 δισ. ευρώ φέτος, αλλά διαφωνού με τους τρόπους που μπορεί να γίνει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελλάδα δαπανά το 17 του ΑΕΠ της σε συντάξεις, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ. Όμως ο Τσίπρας πιστεύει ότι αν περικοπούν οι συντάξεις θα υπονομευθεί ένα από τα τελευταία δίχτυα ασφαλείας της χώρας, από το οποίο ζουν χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά. Από τις ανακοινώσεις τους όμως οι δανειστές φαίνονται χαλαροί, κάτι που δεν ισχύει για την Αθήνα, που ξεμένει αργά αλλά σταθερά από χρήμα και χρόνο.

Οι Έλληνες αξιωματούχοι δηλώνουν πως η Αθήνα έχει αρκετά χρήματα για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς δανεικά μέχρι τον Ιούνιο. Και ένα σημαντικό γεγονός είναι ότι το 2016 δεν είναι τόσο πιεστικό όσο το 2015, καθώς υπάρχει μόνο ένα ποσό να αποπληρωθεί, τα 2,3 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ. Μετά από αυτή την υποχρέωση, στο υπόλοιπο της χρονιάς δεν υπάρχουν μεγάλα ποσά αποπληρωμής χρέους, κάτι που μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδας ή εξόδου της από την ευρωζώνη.

Το προσφυγικό είναι το μεγάλο αγκάθι

Πέρα από τα οικονομικά της προβλήματα, η Ελλάδα έχει άλλα πιο επείγοντα προβλήματα να λύσει. Στις 12 Φεβρουαρίου η ΕΕ έδωσε στην Ελλάδα τρεις μήνες για να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Ελλάδα δείχνει έμπρακτα στην Βόρεια Ευρώπη ότι είναι πρόθυμη να κάνει όσα τις αναλογούν και να συνεργαστεί. Τοποθέτησε τον υπουργό Άμυνας επικεφαλής του συντονισμού των προσφυγικών δομών, ανακοίνωσε την κατασκευή κέντρων υποδοχής στην Αθήνα και στα νησιά που χρησιμοποιούν οι πρόσφυγες, και αποδέχθηκε να συνεργαστεί με την Τουρκία στις περιπολίες στο Αιγαίο, υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ.

Όμως αυτό δεν είναι αρκετό για να πεισθούν ορισμένες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης ότι η Ελλάδα έχει καλές προθέσεις. Στις 15 Φεβρουαρίου η ομάδα του Βίσεγκραντ (Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία και Σλοβακία) συναντήθηκαν με αξιωματούχους της ΠΓΔΜ και της Βουλγαρίας για να συζητήσουν με ποιόν τρόπο να μπορούσαν να απομονώσουν την Ελλάδα.
Καθώς και η ΕΕ δεν έχει επιτύχει να ανταποκριθεί συνολικά στην προσφυγική κρίση, μεμονωμένες χώρες ή ομάδες χωρών αποφάσισαν να λάβουν οι κάθε μία τα δικά τους μέτρα, περιφερειακά και διμερή, για να κόψουν την βαλκανική οδό των μεταναστευτικών ροών που συνδέει την Ελλάδα με την Αυστρία και την Γερμανία. Πέρα από τους φράκτες και τις ποσοστώσεις, οι χώρες αυτές δέχθηκαν να προσφέρουν και οικονομική βοήθεια στους γείτονες της Ελλάδας για να ενισχύσουν τους συνοριακούς ελέγχους τους.

Και αν η ΕΕ αποφασίσει ότι η Ελλάδα δεν έχει κάνει αρκετά μέχρι την προθεσμία του Μαΐου, τότε οι Βρυξέλλες θα μπορούσαν να επιτρέψουν στα μέλη της Σένγκεν να εφαρμόσουν συνοριακούς ελέγχους στα σύνορα της Ελλάδας για δύο χρόνια, κάτι που ξεπερνά το ήδη υπάρχον όριο των έξι μηνών.

Όμως η Ελλάδα δεν έχει χερσαία σύνορα με μέλη της συνθήκης Σένγκεν, κάτι που όπως είναι αναμενόμενο, αν αποτύχει η Ελλάδα θα χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι από άλλες χώρες-μέλη της Σένγκεν για να επαναφέρουν τους συνοριακούς ελέγχους.

Από την άλλη, οι πιο αυστηροί συνοριακοί έλεγχοι στην βαλκανική δίοδο θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στην Ελλάδα, αφού οι πρόσφυγες θα δυσκολευτούν να κινηθούν προς τον Βορρά. Όμως οι περισσότεροι από όσους αιτούνται άσυλο δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα, κάτι που θα τους φέρει να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους και δρόμους να φθάσουν στην Ευρώπη.

Η πιο πιθανή επιλογή είναι η Αλβανία. Οι πρόσφυγες θα μπορούσα να χρησιμοποιήσουν τα εδάφη της για να περάσουν προς το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία και την Κροατία, ή να χρησιμοποιήσουν και πάλι την Αδριατική Θάλασα για να φθάσουν στην Ιταλία. Ένας αυξημένος «συνωστισμός» στα Δυτικά Βαλκάνια θα μπορούσε να επανενεργοποιήσει την κεντρική Μεσογειακή οδό, αυτή που συνδέει την Βόρεια Αφρική με τη Νότια Ιταλία.

Ανησυχία και δυσαρέσκεια και στο εσωτερικό της Ελλάδας

Όμως δεν είναι μόνοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες που έχουν ενοχληθεί από την προσφυγική κρίση. Πολλοί από τους Έλληνες φοβούνται τις οικονομικές και πολιτισμικές επιτώσεις μιας μαζικής άφιξης αιτούντων άσυλο, και τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξαν διαμαρτυρίες και βανδαλισμοί στα υπό κατασκευή κέντρα υποδοχής.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες μπορεί να μην είναι οι μόνοι που έχουν αναστατωθεί από την προσφυγική κρίση. Πολλοί Έλληνες φοβούνται τις οικονομικές και πολιτισμικές επιπτώσεις της μαζικής άφιξης αιτούντων άσυλο, και τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξαν διαμαρτυρίες και βανδαλισμοί σε υπό κατασκευή κέντρα υποδοχής. Η εισροή αιτούντων άσυλο αναμένεται να αυξηθεί καθώς θα βελτιώνονται οι καιρικές συνθήκες, όπως και οι επιθέσεις κατά προσφύγων/μεταναστών και οι συγκρούσεις μεταξύ των αντιμεταναστευτικών ομάδων και της ελληνικής αστυνομίας.

Οι απειλές της ΕΕ να άρει τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Σένγκεν πιθανότατα θα αποδυναμώσουν τη λαϊκή στήριξη προς τη διάσωση. Το πρόγραμμα ήδη είναι αμφιλεγόμενο, με τους αγρότες να έχουν προχωρήσει σε μπλόκα εθνικών οδών για να διαμαρτυρηθούν για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση και τα σχέδια για άρση των επιδοτήσεων στον αγροτικό τομέα.

Όμως η βασική πρόκληση για την ελληνική κυβέρνηση έρχεται εκ των έσω, καθώς ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει μία πλειοψηφία μόλις τριών εδρών στη Βουλή. Ακόμα και μια μικρή «ανταρσία» από τα κόμματα της κυβέρνησης θα προκαλούσαν την πτώση της. Αυτό εξηγεί γιατί ο Τσίπρας συχνά κάνει άνοιγμα σε μικρά κόμματα προς το κέντρο και την κεντροαριστερά. Θέλει να δείξει στους βουλευτές του ότι έχει επιλογές στην περίπτωση ανταρσίας αλλά και να διασφαλίσει ότι θα μπορούσε να παραμείνει στην εξουσία, στην περίπτωση που κάποιοι από τους βουλευτές του τον εγκαταλείψουν.

Τα εγχώρια και εξωτερικά προβλήματα της Ελλάδας είναι βαθύτατα δεμένα μεταξύ τους. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να υπάρξει συμφωνία για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, καθώς η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας θα κάνει την κυβέρνηση πιο πρόθυμη να κάνει υποχωρήσεις έναντι των δανειστών, αν και η ανακούφιση που θα φέρει η συμφωνία θα είναι προσωρινή.

Όμως το προσφυγικό ζήτημα δεν θα φύγει τόσο εύκολα. Οι συνοριακοί έλεγχοι στη Βαλκανική οδό πιθανότατα θα διατηρηθούν, ασχέτως του τι θα αποφασίσουν οι Βρυξέλλες για το μέλλον της Σένγκεν. Οι χώρες θα συνεχίσουν επίσης να εισάγουν μέτρα για να γίνουν λιγότερο ελκυστικές για τους πρόσφυγες. Όμως, καθώς η κρίση στη Συρία απέχει πολύ από το να τελειώσει, οι πρόσφυγες πιθανότατα απλώς θα αναζητήσουν νέους τρόπους για να φθάσουν στη Βόρεια Ευρώπη.

Ο μήνας-κλειδί θα είναι ο Μάιος, όταν η επίσημη αποβολή από τη Σένγκεν θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια πολιτική κρίση στην Ελλάδα, που θα μπορούσε να εκτροχιάσει τη συνέχεια του προγράμματος διάσωσης.πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μαζέψτε αποδείξεις μέχρι νεοτέρας λέει το Υπουργείο Οικονομικών

Έως την ψήφιση της διάταξης για τη σύνδεση του αφορολόγητου με τις πληρωμές μέσω καρτών οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συλλέγουν αποδείξεις. Μετά την ψήφισή της θα ισχύσει το νέο σύστημα στο οποίο το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος θα χτίζεται με βάση το ύψος των πληρωμών μέσω καρτών που θα κάνουν οι φορολογούμενοι.

Το σχέδιο που επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών προβλέπει τη σύνδεση του αφορολόγητου ποσού με διαφορετικό ποσοστό δαπανών μέσω καρτών ανάλογα με το εισόδημα των φορολογούμενων.

Η κλίμακωσή του εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται από 15% για τα χαμηλότερα εισοδήματα και θα φθάνει έως και 40% για τα υψηλά εισοδήματα.

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν με την επιστροφή των Θεσμών για την συνέχιση της διαπραγμάτευσης αναφορικά με την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.

Στο υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζονται προκειμένου την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου να ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, με το άνοιγμα της ειδικής εφαρμογής στο ΤΑΧΙS net.

Μέχρι τότε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, θα έχουν προωθηθεί και οι διατάξεις που αφορούν τις διευκρινίσεις για τη δήλωση του Συμφώνου Συμβίωσης καθώς και για τη εξαίρεση των φοιτητών και των ανέργων με πολύ χαμηλό εισόδημα από τα τεκμήρια διαβίωσης.

Στόχος είναι η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν προκειμένου από το Μάιο να ξεκινήσει η πληρωμή του φόρου εισοδήματος που θα προκύψει από την εκκαθάριση.

Το σχέδιο του υπουργείου προβλέπει την καταβολή του φόρου σε αριθμό μηνιαίων δόσεων αντί για τις τρείς διμηνιαίες που ίσχυε έως πέρυσι.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προσφυγή εναντίον της Βρετανίας για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) προσφεύγει ο ιστορικός «Σύλλογος των Αθηναίων», ο οποίος συμπληρώνει φέτος 120 χρόνια λειτουργίας (1895 -2015), εναντίον του Ηνωμένου Βασιλείου, για τα γλυπτά του Παρθενώνα.

Το θέμα γνωστοποίησε ο Σύλλογος σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε στα γραφεία του στην Πλάκα.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο (μεταξύ των σκοπών του, βάσει του Καταστατικού του, περιλαμβάνεται και «η φροντίς διασώσεως και συντηρήσεως των με την ιστορία των Αθηνών συνδεομένων μνημείων, έργων τέχνης κ.λπ.».), η πρωτοβουλία για την προσφυγή ελήφθη όταν το διοικητικό συμβούλιο ενημερώθηκε για την αρνητική απάντηση του Ηνωμένου Βασιλείου να προσέλθει σε διαδικασία διαμεσολαβήσεως, στο πλαίσιο της Διακυβερνητικής Επιτροπής της Unesco για την Προώθηση της Επιστροφής Πολιτισμικών Αγαθών στη Χώρα Προελεύσεως.

Η προσφυγή στρέφεται κατά της απόφασης της Βρετανίας για τη διακράτηση των Γλυπτών, διότι – σύμφωνα με τα Άρθρα 8, 9, 10, 13 της Ευρωπαϊκής Συμβάσεως των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το άρθρο 1 του Πρώτου Προσθέτου Πρωτοκόλλου αυτής – παραβιάζει τα εξής δικαιώματα: Την υποχρέωση σεβασμού της πολιτισμικής ταυτότητος, ως διάσταση του δικαιώματος σεβασμού της ιδιωτικής ζωής, τα δικαιώματα σεβασμού της πολιτισμικής συνειδήσεως και απολαύσεως του μνημείου ως ενιαίου και αδιαίρετου κοινόχρηστου αγαθού, το δικαίωμα προσβάσεως στην πολιτισμική πληροφόρηση, ως ειδικότερη διάσταση της ελευθερίας της εκφράσεως, καθώς και το δικαίωμα σε αποτελεσματικό ένδικο μέσο.
πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το παιχνίδι στη φύση προστατεύει από τη μυωπία

Παιχνίδι σε ανοιχτούς χώρους για τουλάχιστον 40 λεπτά την ημέρα προστατεύει τα παιδιά από τον κίνδυνο μυωπίας, σύμφωνα με μια νέα έρευνα Κινέζων και Αυστραλών επιστημόνων.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Μινγκουάνγκ Χε του Πανεπιστημίου Σαν Γιατ-σεν της Γκουανγκτσού, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου (JAMA), μελέτησαν με τους μαθητές 12 δημοτικών σχολείων, τα μισά των οποίων καθιέρωσαν ένα πρόσθετο υποχρεωτικό 40λεπτο παιχνίδι σε ανοιχτό χώρο καθημερινά.

Όταν ξεκίνησε η έρευνα, μυωπία εμφάνιζε μόνο το 2% των παιδιών και στις δύο ομάδες, ενώ είχαν με μέση ηλικία 6,6 ετών. Στα επόμενα τρία χρόνια, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που έπαιζαν έξω είχαν μυωπία σε μικρότερο ποσοστό (30%) έναντι των συμμαθητών τους που δεν έπαιζαν έξω (40%).

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι υπαίθριες δραστηριότητες στην παιδική ηλικία κάνουν καλό στα μάτια των παιδιών, καθώς τα βοηθούν να εξισορροπούν τις πολλές σχολικές και άλλες δραστηριότητες σε κλειστούς χώρους, διότι σε αυτούς είναι υποχρεωμένα να εστιάζουν σε μικρές αποστάσεις.

Άγνωστα τα αίτια

Η μυωπία έχει αυξητική τάση σε ολόκληρο τον κόσμο – και στην Ευρώπη. Η αιτία της εμφάνισής της παραμένει άγνωστη και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής τρόπος για την αποτελεσματική πρόληψή της. Οι επιστήμονοες εκτιμούν πως η πάθηση φαίνεται να οφείλεται τόσο σε γενετικούς, όσο και σε περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Σημαντική αιτία εμφάνισης μυωπίας είναι η παραμονή επί πολλές ώρες μπροστά από οθόνες, που επίσης μπορούν να επιδεινώσουν το υπάρχον πρόβλημα. Επίσης, όσο πιο νωρίς εμφανίζεται η μυωπία σε ένα παιδί τόσο πιο μεγάλη αυτή μπορεί να γίνει με το πέρασμα των χρόνων.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πόλεμος ανακοινώσεων για την Υγεία – Η απάντηση του υπουργείου στην κριτική της ΝΔ

Αδιανόητη χαραχτηρίζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας την κριτική από στελέχη της ΝΔ, που κάνουν λόγο για «μαύρη περίοδο» στην υγεία στον ένα χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζει μάλιστα τις μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τις οποίες καθιστά υπεύθυνες για τις δραματικές περικοπές -πάνω από 40%- στις λειτουργικές δαπάνες του ΕΣΥ, για την τραγική υποβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης και για τη διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

«Από την πρώτη μέρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Υγείας καταβάλλει συγκεκριμένες προσπάθειες να σταθεροποιήσει το δημόσιο σύστημα (π.χ. παράταση συμβάσεων επικουρικού προσωπικού), αλλά και να διευκολύνει την πρόσβαση των πολιτών στο ΕΣΥ (π.χ. κατάργηση «εισιτηρίου» 5 ευρώ στα Νοσοκομεία)», αναφέρει το υπουργείο Υγείας στην απαντητική ανακοίνωση του για τη «Μαύρη Βίβλο στην Υγεία » της ΝΔ.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας απαντά στη ΝΔ, χρησιμοποιώντας τα κυρία σημεία της κριτικής της προς την κυβέρνηση.

1. Η κυβέρνηση Σαμαρά είχε ανακοινώσει προσλήψεις στην υγεία

Απάντηση: Στην υγεία δεν είχε γίνει καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού από το 2009. Υπήρξε έγκριση 1095 προσλήψεων που δεν προκηρύχθηκαν ποτέ. Για το 2016 έχουν προϋπολογιστεί και έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον χώρο της υγείας. Για την ακρίβεια έχουν εγκριθεί 3.448 νέες προσλήψεις γιατρών- νοσηλευτών- παραϊατρικού προσωπικού (σύμφωνα και με έγγραφα του ΓΛΚ). Επιπλέον, έχουν προκηρυχθεί 500 θέσεις μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ για τη στελέχωση των ΜΕΘ, 141 θέσεις για την ενίσχυση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και έχει υπογραφεί ΠΥΣ για επιπλέον 584 θέσεις επικουρικού προσωπικού. Παράλληλα, διασφαλίστηκε η παράταση της θητείας του υπηρετούντος προσωπικού μέχρι 30/09/2016 καθώς και η παραμονή ειδικευομένων στα Νοσοκομεία μέχρι και 4 εξάμηνα μετά τη λήξη του χρόνου ειδίκευσης.

2. Καμία περαιτέρω μέριμνα δεν ελήφθη για τους ανασφάλιστους, αφού η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε διασφαλίσει την υγειονομική κάλυψή τους.

Απάντηση: Το πρόβλημα δεν είχε στη πραγματικότητα αντιμετωπιστεί. Η μεγάλη προσέλευση των ασθενών στα κοινωνικά ιατρεία-φαρμακεία το επιβεβαιώνει. Είναι γνωστή επίσης η δυσκολία της πρόσβασης των ανασφάλιστων καρκινοπαθών στο ΕΣΥ. Με το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας αίρονται όλα τα εμπόδια (δικαιολογητικά, χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, και προέγκριση από τριμελείς επιτροπές) και όλοι οι ανασφάλιστοι θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας χωρίς να υποχρεούνται σε δήλωση αποδοχής χρέους και μεταφορά της οφειλής για τη νοσηλεία τους στις ΔΟΥ. Σημειώνεται ότι η υγειονομική κάλυψη θα είναι πλήρης αφού οι ανασφάλιστοι θα δικαιούνται πέραν της νοσηλείας και των φαρμάκων και τη δωρεάν διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων στις δημόσιες δομές. Εκτός από τους ανασφάλιστους με ΑΜΚΑ λαμβάνεται μέριμνα και για το μεγαλύτερο μέρος των μεταναστών χωρίς χαρτιά που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού (παιδιά, έγκυες, ψυχικά ασθενείς, αιτούντες άσυλο, άτομα με αναπηρίες, χρόνιοι ασθενείς, κλπ). Με τον τρόπο αυτό υλοποιείται μια κορυφαία πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης που αφορά την ισότιμη και καθολική φροντίδα των ανασφάλιστων ανθρώπων αντιμετωπίζοντας τις τεράστιες υγειονομικές και κοινωνικές ανισότητες που προκάλεσε η λιτότητα και η από-ασφάλιση στην αγορά εργασίας.

3. Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στα κέντρα υγείας. Από γραφική ύλη μέχρι και πετρέλαιο

Απάντηση: Τόσο τα Κέντρα Υγείας, όσο και τα νοσοκομεία έχουν εγκρίσεις συγκεκριμένου ορίου δαπανών κάθε χρόνο. Τα όρια δαπανών για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ έχουν αυξηθεί κατά 300 εκατομμύρια ευρώ από τα αντίστοιχα του 2015 (από 1,388 δισ. ευρώ για το 2015 σε 1,672 δισ. ευρώ για το 2016) και τα όρια δαπανών των ΥΠΕ-ΠΕΔΥ έχουν αυξηθεί κατά 34 εκατομμύρια ευρώ από τα αντίστοιχα του 2015 (από 116 εκατ. ευρώ για το 2015 σε 150 εκατ. ευρώ για το 2016). Με αυτή την αύξηση, εκτιμούμε, ότι θα καλυφθούν όλες οι ανάγκες τους.

4. Η ΝΔ έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για την χρηματοδότηση των νοσοκομείων. Σύμφωνα με αυτά, το 2014 δόθηκαν 1,4 δισ. ευρώ και το 2015 (επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) περίπου 1,15 δισ. ευρώ. 250 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα

Απάντηση: Η χρηματοδότηση, [τα έσοδα δηλαδή των νοσοκομείων, που προέρχονται από: την επιχορήγηση του τακτικού προϋπολογισμού, τις μεταβιβάσεις του ΕΟΠΥΥ και τα ίδια έσοδα των νοσοκομείων] διαμορφώνει και τα όρια δαπανών των νοσοκομείων. Σύμφωνα με το ΜΠΔΣ (μεσοπρόθεσμο) 2015-2018 (που υπογράφηκε από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, το 2014), τα όρια δαπανών των νοσοκομείων του ΕΣΥ προβλέπονταν ετησίως περίπου σε 1,4 δισ. ευρώ (για την ακρίβεια ήταν 1,388 δισ. ευρώ για το 2015, 1,404 δισ. ευρώ για το 2016 και 1,420 δισ. ευρώ για τα έτη 2017-2018). Τον Οκτώβριο του 2015 τα όρια αυτά, που προέβλεπε η προηγούμενη δανειακή σύμβαση (1,388 δισ. ευρώ), εξαντλήθηκαν και αυξήθηκε η χρηματοδότηση των νοσοκομείων κατά 150 εκατ. ευρώ επιπλέον για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες τους.

Για το 2016 ο ψηφισμένος, πλέον, προϋπολογισμός του υπουργείου Υγείας ορίζει όριο δαπανών για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ το ποσό των 1,672 δισ. ευρώ, αυξημένο δηλαδή κατά 300 εκατ. ευρώ από του 2015.

Από την αύξηση αυτή του ορίου δαπανών και της αυξημένης χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και τον ΕΟΠΥΥ θα καλυφθεί και η πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων πολιτών που υπολογίζεται σε 100 εκατ. ευρώ.

5. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους προμηθευτές είναι 1,3 δισ. ευρώ

Απάντηση: Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων του ΕΣΥ προς τους προμηθευτές τον Δεκέμβριο του 2014 ήταν 910 εκατ. ευρώ. Ένα χρόνο αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2015, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 300 εκατ. ευρώ (1,202 δισ. ευρώ), αλλά ας μην ξεχνάμε τι μεσολάβησε μέσα στο 2015 (κλείσιμο τραπεζών, capital controls, οικονομική ασφυξία κ.λπ). Από τον Σεπτέμβριο του 2015 και μετά που σταθεροποιήθηκε η κατάσταση, οι πληρωμές προς τους προμηθευτές των νοσοκομείων απέκτησαν την ομαλή και συνήθη ροή τους, με μέση μηνιαία εξόφληση τα 205 εκατ. ευρώ, που συνεχίζεται και θα συνεχιστεί.

Αναμένεται επίσης κάλυψη μεγάλου μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών από την επόμενη δόση των 5,5 δισ., η οποία θα εκταμιευθεί στα πλαίσια της δανειακής συμφωνίας.

6. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπραξε το παραμικρό για τη ψυχιατρική μεταρρύθμιση.

Απάντηση: Ήδη έχει υποβληθεί στρατηγικό σχέδιο στην αρμόδια Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προχωρούμε με γρήγορους ρυθμούς στη διαπραγμάτευση ενός νέου Συμφώνου που θα προβλέπει την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα δύο κυρίαρχα σενάρια για τη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας

Ανάμεσα σε δύο σενάρια για την κατασκευή της τέταρτης γραμμής του μετρό της Αθήνας καλείται μέσα στον Φεβρουάριο να επιλέξει η κυβέρνηση. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) –και το υπουργείο Οικονομικών– φέρεται να προτιμά την κατασκευή του έργου ως δημόσιο, προσφέροντας έως και το 75% της χρηματοδότησης του έργου, αν το Δημόσιο και η Ε.Ε. αναλάβουν το υπόλοιπο 25%. Ωστόσο η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών επιμένει στην πραγματοποίησή του με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), επιλογή που όμως θα αλλάξει τους όρους και το βαθμό χρηματοδότησης του έργου από την ΕΤΕπ.

Με δεδομένο το μέγεθος του έργου (ο συνολικός του προϋπολογισμός της πρώτης φάσης ξεπερνά το 1,2 δισ. ευρώ) και την πολύπλευρη, θετική επίδραση που θα έχει στην οικονομία, η δημοπράτησή του είναι προφανές προτιμητέο να γίνει μέσα στο τρέχον έτος. Πολλώ δε μάλλον αφού η διαγωνιστική διαδικασία σε τέτοιου μεγέθους έργα είναι μακρά (περί το ένα έτος). Η κυβέρνηση φέρεται να θέλει τη λήψη αποφάσεων μέσα στον Φεβρουάριο, ωστόσο παραμένει σε εκκρεμότητα το βασικότερο θέμα: ο τρόπος χρηματοδότησης του έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι συζητήσεις με την ΕΤΕπ επί των δύο βασικών σεναρίων έχουν προχωρήσει. Εφόσον η γραμμή 4 δημοπρατηθεί ως «κλασικό» δημόσιο έργο, η ΕΤΕπ δέχεται να χρηματοδοτήσει έως το 75% του έργου (900 εκατ. ευρώ), με χαμηλό επιτόκιο (μέχρι 2%), χωρίς το δάνειο να μετράει στο δημόσιο χρέος. Το σενάριο αυτό είναι προτιμητέο από το επιτελείο του υπουργού Οικονομικών και Ανάπτυξης, Γιώργου Σταθάκη. Καθώς όμως ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης επιθυμεί την πραγματοποίηση του έργου με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), το σενάριο αυτό τέθηκε υπ’ όψιν της ΕΤΕπ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στο ενδεχόμενο αυτό η ΕΤΕπ ανέφερε στις ελληνικές αρχές ότι θα μειώσει τη χρηματοδότησή της στο 50% (600 εκατ. ευρώ). Και θα συμμετάσχει στο έργο υπό την προϋπόθεση ότι ο ιδιώτης θα καλύψει με ίδια κεφάλαια το 30% του προϋπολογισμού (περίπου 400 εκατ. ευρώ). Η προϋπόθεση αυτή βέβαια δυσχεραίνει για ευνόητους λόγους τα σχέδια του υπουργού Υποδομών, ο οποίος πάντως σε πρόσφατες δηλώσεις του επέμεινε ότι το έργο θα δημοπρατηθεί με ΣΔΙΤ μέχρι το καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φάση της γραμμής 4 του μετρό περιλαμβάνει το τμήμα Αλσος Γαλατσίου - Ευαγγελισμός - Γουδί, μήκους 12,5 χλμ. (14 σταθμοί, εκτιμώμενη κίνηση 220.000 επιβάτες ημερησίως). Η κατασκευή του έργου εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περί τα 7 έτη, επομένως το έργο δεν είναι δυνατόν να ενταχθεί στο σύνολό του στο νέο ΕΣΠΑ (το πιθανότερο είναι στο τρέχον χρηματοδοτικό πρόγραμμα να ενταχθούν οι πρώτες βασικές εργασίες, μέχρι τα έργα πολιτικού μηχανικού σε κάποιους από τους σταθμούς).

Μέσα στον Φεβρουάριο, αναμένονται εξελίξεις και στο έτερο μεγάλο μέτωπο της εταιρείας Αττικό Μετρό, το μετρό της Θεσσαλονίκης. Τις ημέρες αυτές, Δημόσιο και ανάδοχος αναμένεται να υπογράψουν «επιστολές προθέσεων» (letters of intent, ένα είδος προσυμφώνου) με τις οποίες το μεν Δημόσιο θα δέχεται ότι θα πληρώσει τα ποσά που θα επιδικάσει η διαιτησία και ο ιδιώτης ότι θα παραιτηθεί από όλες τις διεκδικήσεις του μέχρι σήμερα. Κατόπιν θα ακολουθήσει η υπογραφή της συνολικής συμφωνίας (με το ποσό των αποζημιώσεων να έχει συγκεκριμενοποιηθεί) και η έγκριση του νέου χρονοδιαγράμματος του έργου. Στελέχη του Δημοσίου εκτιμούν ότι το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων θα φθάσει, στο χειρότερο σενάριο, τα 200 εκατ. ευρώ.


Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ

Η Δικαιοσύνη πρέπει να αποτελεί την ανώτατη εγγύηση μέσα σε μια κοινωνία, ότι όλοι οι πολίτες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις και ότι οι όποιες οικονομικές ανισότητες, η πολιτική θέση και η προβολή από τα ΜΜΕ, δεν οδηγούν σε διακρίσεις μεταξύ των πολιτών, σε ότι αφορά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.

Δυστυχώς, στα μάτια των πολιτών η ελληνική Δικαιοσύνη έχει καταρρεύσει και δεν θεωρείται ότι αποτελεί εγγύηση των ανωτέρω. Η μη ανεξαρτησία της από την κυβέρνηση, κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα στην Κοινή Γνώμη.

Εξάλλου δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά, καθόσον όταν το κράτος χρεοκοπεί, προφανώς κάπου έχει σημαντικό πρόβλημα και η Δικαιοσύνη που δεν είχε πάρει είδηση τίποτα.

Επιπλέον, σύμφωνα με έκθεση της αντίστοιχης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ στην υπόλοιπη ΕΕ, η σχέση μισθών προς το συνολικές δαπάνες για την δικαιοσύνη και με πληθυσμιακή αναλογία, είναι 66.1% κατά μέσο όρο, αντίθετα στην Ελλάδα είναι 95.9%.

Δηλαδή σχεδόν όλες οι δημόσιες δαπάνες στην Ελλάδα για τη Δικαιοσύνη πάνε σε μισθούς και όχι σε υποδομές κ.λ.π. Με άλλα λόγια, έχουμε μια Δικαιοσύνη μόνο με πρόσωπα, χωρίς υποδομές ή για την ακρίβεια με απηρχαιωμένες υποδομές.

πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πεθαίνει και η βαριά βιομηχανία της χώρας, ο τουρισμός. Οι ιδιόκτητες τους τα δίνουν όπως είναι επιπλωμένα μη αντέχοντας τη φορολαίλαπα.

Εικόνα ολικής καταστροφής δείχνει πλέον ευθέως η ελληνική οικονομία αφού ένα- ένα τα κομμάτια της δείχνουν πλέον να καταρρέουν. Ακόμα και το ισχυρό χαρτί της ελληνικής οικονομίας που είναι ο τουρισμός, τον οποίο μέχρι σήμερα ονομάζαμε βαριά βιομηχανία, δείχνει όχι μόνο να έχει προβλήματα αλλά να μετατρέπεται σε βομβαρδισμένο τοπίο.

Όπως αποκάλυψε αγγλική εφημερίδα «Daily Mail» 480 μικρά και μεσαία ξενοδοχεία βρίσκονται στις αγγελίες προς πώληση σε εξευτελιστικές τιμές από αυτές που ίσχυαν στο παρελθόν, καθώς οι ιδιοκτήτες τους βρίσκονται σε απόγνωση μπροστά στη φορολαίλαπα αλλά και στις υπόλοιπες επιβαρύνσεις του δημοσίου και αυτές που έπονται με το ασφαλιστικό. Το τραγικό μάλιστα είναι ότι τα 480 ξενοδοχεία στην Ελλάδα βγήκαν στο σφυρί μέσα σε ένα μήνα για μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ όσο δηλαδή κοστίζει ένα σπίτι στο Λονδίνο δύο δωματίων».

Στο ίδιο ρεπορταζ μάλιστα αναφέρεται ότι το σύνολο αυτών των 482 ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα προσφέρεται για 1, 7 δις ευρώ.
 

Πράγματι η είδηση αληθεύει καθώς 106 ξενοδοχεία στη Μακεδονία, 66 στη Κρήτη, 53 στα Ιόνια συμπεριλαμβανομένης και της Ζακύνθου αλλά και της Λευκάδος ήδη βρίσκονται προς πώληση από τους ιδιοκτήτες τους οι οποίοι μπροστά στην κατακόρυφη πτώση και την ύφεση που διέπει την Ελλάδα μαζί με τη φορολογική και την ασφαλιστική ασφυξία προτιμούν να αποχωριστούν τις ιδιοκτησίες τους που με κόπο και αίμα για χρόνια έφτιαξαν. 

Σύμφωνα με τους κτηματομεσίτες πρόκειται για μικρές μονάδες που απευθύνονται κυρίως στον εσωτερικό τουρισμό, ο οποίος λόγω της κρίσεως είναι πλέον είδος προς εξαφάνιση. Όπως λένε μεσίτες πρόκειται για μικρές ξενοδοχειακές μονάδες που συνήθως έχουν δάνεια για αυτό οι ιδιοκτήτες τους τα πουλούν σε εξευτελιστικές τιμές. Αντίθετα οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες καταφέρουν και ρυθμίζουν τα δάνεια τους καθώς οι τράπεζες απέναντί τους είναι πιο ευέλικτες αφού έχουν μεγάλους τσίρους.

Σύμφωνα με τις αγγελίες ορισμένοι από τους ιδιοκτήτες επιχειρούν να πουλήσουν τις επιχειρήσεις τους μαζί με όλα τα έπιπλα και τον εξοπλισμό τους καθώς έχουν αποφασίσει να εγκαταλείψουν οριστικά την όποια επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η «Daily Mail» μάλιστα αναφέρει γνωστό οικογενειακό ξενοδοχείο στη Λέσβο που κατατάσσεται ψηλά στο Trip Advisor το οποίο πωλείται έναντι 1.350.000 ευρώ ενώ έχει ετήσιο καθαρό κέρδος έως 100. 000 ευρώ. Να σημειωθεί βέβαια ότι σε πολλές των περιπτώσεων καταλυτικό ρόλο για την απόφαση των ιδιοκτήτων των 480 ξενοδοχείων να ξεπουλήσουν την περιουσία τους είναι ο δανεισμός από τις τράπεζες που δεν διευθετούν τα κόκκινα δάνεια με λογικό τρόπο αλλά και οι οφειλές προς το δημόσιο το οποίο με τις νέες αποφάσεις του ουσιαστικά πετά εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων, τους περισσότερους φορολογούμενους με χρέη αφού κάνει άμεσα απαιτητές τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους.


Γεγονός πάντως είναι ότι μέσα σε ένα μήνα το 5% των ξενοδοχείων της Ελλάδος έχει βγει προς πώληση σε εξευτελιστικές τιμές δείχνοντας τη κατάντια της οικονομίας ενώ υποδηλώνει το τελείωμα και τον αφελληνισμό της πάλαι ποτέ κραταιάς ελληνικής βιομηχανίας του τουρισμού.

πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!