EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

«Πάση θυσία στο ευρώ»;

Ας δούμε λοιπόν, έχει φτάσει η ώρα, τι ακριβώς σημαίνει (και πόσο κοστίζει οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά) η θέση «πάση θυσία στο ευρώ» η οποία αποτελεί κοινό παρονομαστή και σημείο «ομόνοιας» της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Το βασικό επιχείρημα πίσω από το οποίο οχυρώνεται αυτή η αντίληψη (πάση θυσία στο ευρώ) είναι πολιτικό και συνοψίζεται στην εξής φράση: «Η Ελλάδα ως ισότιμο μέλος της ισχυρής οικονομικά και πολιτικά ευρωπαϊκής συμμαχίας, δεν είναι μόνη στο ασταθές διεθνές περιβάλλον και μπορεί να διασφαλίσει τα συμφέροντά της στο πλαίσιο των κανόνων που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και των αρχών της κοινοτικής αλληλεγγύης». Στις γενικές της αρχές αυτή η αντίληψη πράγματι ασκούσε γοητεία (η χώρα μέλος στο club των ισχυρών) και αφόπλιζε εύκολα τους «απροσάρμοστους» και τους «παρωχημένους» «ευρωσκεπτικιστές». Με τη δύναμη αυτού του επιχειρήματος τελικά, ολόκληρο το ελληνικό πολιτικό σύστημα- από τη σοσιαλδημοκρατία του ΠΑΣΟΚ μέχρι την «αριστερά» του Τσίπρα και το «μοδάτο» Ποτάμι- έπεισε την ελληνική κοινωνία ότι η συμμετοχή της χώρας στη Ευρωπαϊκή Ένωση:

1. διασφαλίζει την οικονομική της ευρωστία της χώρας


2. Η ΕΕ διασφαλίζει τα εθνικά της συμφέροντα

3. Προσφέρει τα ευεργετήματα της «κοινοτικής αλληλεγγύης»

4. Και πάνω απ’ όλα, ότι η συμμετοχή της χώρας στη Ευρωπαική Ενωση είναι ισότιμη

Δεν χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια απ’ το να κοιτάξει κανείς τριγύρω του για να δει ότι η συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και στη ζώνη του ευρώ δεν διασφάλισε καμία ευρωστία. Αντίθετα, μετέτρεψε τη χώρα σε αποικία χρέους των υποτιθέμενων «εταίρων» της.

Ίσως απαιτείται μια μεγαλύτερη προσπάθεια για να αντιληφθεί και να δει κάποιος κάτω από το «σμάλτο» της δημοκρατικά , υποτίθεται, διαρθρωμένης Ε.Ε. όπου η υποτιθέμενη «διαρκής διαπραγμάτευση» έχει στόχο την υιοθέτηση της βέλτιστης απόφασης για το σύνολο των κρατών μελών. Με ευκαιρία την προσφυγική κρίση, η ΕΕ εμφανίζεται γυμνή, χωρίς το γοητευτικό της «σμάλτο» και τα δημοκρατικά της φτιασίδια, όπως ακριβώς στην πραγματικότητα είναι: Ένας αδυσώπητος μηχανισμός επιβολής των συμφερόντων των ισχυρών σε βάρος των πιο αδύναμων.

Στην προκειμένη (προσφυγική κρίση) περίπτωση οι εταίροι- αλλά πάνω απ’ όλα δανειστές- της Ελλάδας συμπεριφέρονται ως κοινοί γκάνγκστερ κρατώντας «καθαρές» τις γειτονιές τους και πετώντας τα σκουπίδια (πρόσφυγες και μετανάστες) ο ένας στη γειτονιά του άλλου και όλοι μαζί στην Ελλάδα. Γιατί, προφανώς, ως δανειστές και τριτεγγυητές της ελληνικής οικονομικής βιωσιμότητας θεωρούν την Ελλάδα οικόπεδό τους που μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν. Ακόμη και για να «θάψουν» εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους…

Είναι, έχουμε την εντύπωση, προφανές ότι το επιχείρημα του ελληνικού πολιτικού συστήματος σύμφωνα με το οποίο η πάση θυσία συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ συνεπάγεται τα οφέλη της κοινοτικής αλληλεγγύης και της διασφάλισης των εθνικών της συμφερόντων εκφυλίζεται με ρυθμούς ορατούς στο γυμνό μάτι. Κι αυτό γιατί:

1.Οι Εταίροι και δανειστές κατά παράβαση κάθε κανόνα Διεθνούς Δικαίου σταματούν να δέχονται στο έδαφός τους πρόσφυγες (Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ημιφασιστική Πολωνία που δέχεται να φιλοξενήσει 20 άτομα!!!) και η φασιστική Ουγγαρία που η προσφορά της στην αντιμετώπιση του κοινού ευρωπαϊκού προβλήματος είναι 100 χιλιόμετρα συρματόπλεγμα και μια στρατιωτική μονάδα στα σύνορα Ελλάδας ΠΓΔΜ για να μην περνά «προσφυγικό ρουθούνι» προς τα πολιτισμένα ευρωπαϊκά εδάφη)

2.Κατά παράβαση κάθε έννοιας αλληλεγγύης μεταξύ συμμάχων και εταίρων οι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι, όχι μόνο υψώνουν φράκτες με στόχο να στοιβάξουν τους πρόσφυγες στο ελληνικό έδαφος, αλλά ετοιμάζουν κοινή στρατιωτική δύναμη η οποία θα φυλάει τις εξόδους των ελληνικών συνόρων

Θα περίμενε κανείς ότι, τουλάχιστον, το οικονομικό βάρος που συνεπάγεται για την Ελλάδα η διαχείριση ενός σε τελική ανάλυση κοινού ευρωπαϊκού προβλήματος όπως είναι το προσφυγικό, θα επιμερίζονταν δίκαια μεταξύ των εταίρων. Οι εταίροι, ωστόσο, είναι κατά κύριο λόγο δανειστές και μ αυτήν τους την ιδιότητα εξακολουθούν να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα. Και ως κοινοί τοκογλύφοι, σπεύδουν στην πιο δύσκολη στιγμή για να ολοκληρώσουν το πλιάτσικο μέσω της υποτιθέμενης «αξιολόγησης».

Με πιο απλά λόγια, οι δανειστές έχοντας ήδη διαμορφώσει τους όρους μετατροπής της Ελλάδας σε αποθήκη προσφύγων, εκβιάζουν με την μη ολοκλήρωση της αξιολόγησης κατά συνέπεια και με την πιστωτική ασφυξία, για να βάλουν στο χέρι τα τελευταία εναπομείναντα δημόσια τιμαλφή (Ενέργεια, ΔΕΗ, νερά κλπ) και τον ιδιωτικό πλούτο, κυρίως στους τομείς της ναυτιλίας και του τουρισμού.

Πάση θυσία στο ευρώ, λοιπόν;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛAΚΑΣ( topontiki)


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η μεγαλύτερη «φούσκα» της ιστορίας απειλεί την διεθνή ασφάλεια: Παγκόσμιο χρέος 200 τρισ. δολ.!

ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ ΧΡΕΟΣ

της Χριστίνας Φλάσκου

Ένας από τους πιο ανατριχιαστικούς ήχους που ακούγεται αυτήν την περίοδο στις αγορές προέρχεται από το βάρος του χρέους που έχει φορτωθεί η παγκόσμια οικονομία.

Η υφήλιος συνέχισε να δανείζεται με επιθετικό ρυθμό μετά την χρηματοπιστωτική κρίση, έχοντας αυξήσει το χρέος της κατά 60 τρισ. δολάρια από το 2007 έως και σήμερα, με αποτέλεσμα το παγκόσμιο χρέος να υπολογίζεται στα 200 τρισ. δολάρια, να είναι δηλαδή τριπλάσιο από το παγκόσμιο ΑΕΠ. Και όλα αυτά από το 2007 έως το 2014, καθώς δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα τα στοιχεία για τον δανεισμό κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Ως εκ τούτου η ανησυχία ότι βρισκόμαστε κοντά σε μία νέα ανώμαλη προσγείωση της παγκόσμιας οικονομίας λόγω χρέους είναι ορθή. Όλα θα εξαρτηθούν είτε από το επίπεδο χρεοκοπιών που μπορεί να υπάρξουν είτε από το επίπεδο διαγραφής χρεών. Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων κρίσεων που ταρακούνησαν την παγκόσμια οικονομία.

Στα τέλη του 1990 το υψηλό χρέος σε Ινδονησία, Ταϊλάνδη και Ν. Κορέα, σε συνδυασμό με τη ρωσική χρεοκοπία, οδήγησε στη διάχυση μίας χρήσης στις αναδυόμενες οικονομίες, οι οποίες δέχθηκαν έκτακτη οικονομική βοήθεια.

Το 2008 η δευτερογενής αγορά στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ οδήγησε σε νέα ύφεση, τη χειρότερη από τη Μεγάλη Ύφεση, με την Ευρώπη να βρίσκεται αντιμέτωπη και με κρίση χρέους.

Παράλληλα όλοι ανησυχούν, δικαίως για την Κίνα. Μετά την κρίση του 2008 οι επενδυτές έριξαν πολλά κεφάλαια σε Κίνα, Βραζιλία και άλλες αναδυόμενες αγορές, προκειμένου να εκμεταλλευθούν την ανάκαμψη των αναδυόμενων αγορών.

Από το 2009 έως και σήμερα το μέσο επίπεδο του ιδιωτικού χρέους στις αναδυόμενες οικονομίες αυξήθηκε από το 75% του ΑΕΠ στο 125% του ΑΕΠ, σύμφωνα με την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS). Τα ιδιωτικά χρέη σε Κίνα και Βραζιλία είναι, σήμερα, διπλάσια από το ΑΕΠ των χωρών.

Τα παρακάτω τρία διαγράμματα από την BIS είναι χαρακτηριστικά:
Το μεγαλύτερο πρόβλημα έγκειται στο χρέος της Κίνας, σύμφωνα με την McKinsey, το οποίο έχει φθάσει στα 30 τρισ. δολάρια από 10 τρισ. που ήταν το 2009.

Τα περισσότερα δάνεια έχουν δοθεί σε επιχειρήσεις, με τις μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις να λαμβάνουν δάνεια από τις μεγάλες κρατικές τράπεζες.
Και ο δανεισμός συνεχίζεται. Τον Ιανουάριο η παροχή δανείων στη χώρα ενισχύθηκε εντυπωσιακά.
Αυτό για το οποίο αναρωτιούνται οι αναλυτές είναι εάν όντως το κινεζικό χρέος μπορεί να οδηγήσει σε κρίση την οικονομία της χώρας και παράλληλα αυτή η κρίση να διαχυθεί και σε άλλες χώρες.
Αυτός ο φόβος δεν φαίνεται να ισχύει για τις υπόλοιπες αναδυόμενες αγορές, όπως υποστηρίζει και ο γνωστός οικονομολόγος Kenneth Rogoff.
pronews

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όταν “κατάπιε” την γλώσσα του ο Πρετεντέρης…Άνω-κάτω έκανε το Mega για δεύτερη φορά ο Κλέων (Video)

Ο ηθοποιός Κλέων Γρηγοριάδης βρέθηκε στην εκπομπή “Ανατροπή” του Γιάννη Πρετεντέρη την Τρίτη το Βράδυ. Η εκπομπή ήταν αφιερωμένη στα κανάλια, στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις άδειες και στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει αυτό

Στο παρακάτω βίντεο ο Κλέων Γρηγοριάδης, μιλώντας για την διαπλοκή στα κανάλια, ανέφερε πως αυτή είναι δεδομένη σημειώνοντας το παράδειγμα του κ. Μπόμπολα ο οποίος όπως αναφέρει είναι μεγαλομέτοχος του καναλιού MEGA αλλά και εμπλέκεται με την εταιρεία που παρεμβαίνει στις Σκουριές για τα μεταλλεία χρυσού.

Συγκεκριμένα είπε ” κάθε φορά που κάνει αυτό το κανάλι ρεπορτάζ για την ιστορία στις Σκουριές της Χαλκιδικης, δεν θα πρεπε να περνάει μια ταινία από κάτω που να αναφέρει ΠΡΟΣΟΧΗ: μεγαλομέτοχος αυτού του καναλιού τυγχάνει να είναι και μέτοχος της εταιρείας για την οποία μιλάει το ρεπορταζ”.


Δείτε τον Γιάννη Πρετεντέρη πως “καταπίνει” την γλώσσα του!πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Διάσκεψη Βιέννης: Τι αποφάσισαν για την Ελλάδα, χωρίς την Ελλάδα

Μία «στενή συμμαχία» ανάμεσα στους υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών κατά μήκος της Διαδρομής των Βαλκανίων για δραστική μείωση της προσφυγικής ροής, συμφωνήθηκε κατά στη Διάσκεψη της Βιέννης για τα Δυτικά Βαλκάνια – Τι αποφασίστηκε για την Ελλάδα, χωρίς την Ελλάδα – Ποιες οι επιπτώσεις – Απαξιώνουν με ειρωνείες τη χώρα μας και αποκαλώντας τα Σκόπια «Μακεδονία» – «Πόλεμος» μεταξύ Κομισιόν και Αυστρίας.

Στη Διάσκεψη, την οποία – αποκλείοντας την Ελλάδα, κάτι που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις και διπλωματικά διαβήματα της Αθήνας – συγκάλεσαν εξωθεσμικά η ίδια και ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς (του Λαϊκού Κόμματος), συμφωνήθηκε η λήψη από κοινού μέτρων για μία σημαντική μείωση της συνεχιζόμενης προσφυγικής ροής κατά μήκος της αποκαλούμενης διαδρομής των Βαλκανίων στην κατεύθυνση της Κεντρικής Ευρώπης. Κάτι που σημαίνει απλά ότι το «στοπ» πρέπει να μπει στη χώρα μας.

Όπως ανέφερε η Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών του (επίσης) συγκυβερνώντος – με τους Σοσιαλδημοκράτες – συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, οι εκπρόσωποι της Αυστρίας, της Βουλγαρίας, της Κροατίας και της Σλοβενίας, μαζί με εκείνους από τις δυτικοβαλκανικές χώρες: Αλβανία, Βοσνία, Κόσοβο, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ και Σερβία, συντόνισαν τις παραπέρα ενέργειές τους στην προσφυγική πολιτική, με σκοπό μία κοινή στάση και μία από κοινού άσκηση πίεσης για μία ευρωπαϊκή λύση, κατά την αυριανή Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο κοινό ανακοινωθέν που υπογράφηκε κατά τη Διάσκεψη της Βιέννης, τονίζεται μάλιστα πως «θα πρέπει να μειωθεί δραστικά η μεταναστευτική ροή κατά μήκος της Διαδρομής των Βαλκανίων», ενώ η ίδια, η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, έκανε λόγο για την ανάγκη διακοπής των μεταναστευτικών ροών, και ανακοίνωσε ότι συμφωνήθηκε η «πλήρης και εξ ολοκλήρου υποστήριξη της Μακεδονίας», καθώς επίσης ότι θα υπάρξει αύξηση σε 20, του αριθμού των 
Αυστριακών αστυνομικών στα σύνορά των Σκοπίων με την Ελλάδα.

Σύμφωνα πάντα με την Μικλ-Λάιτνερ, η συνέχιση του ταξιδιού στη διαδρομή των Βαλκανίων θα καθίσταται δυνατή μόνον για εκείνους που έχουν ανάγκη προστασίας και η διάκριση ως προς το ποιος ανήκει σε αυτή την ομάδα, θα είναι στη δικαιοδοσία των επί μέρους χωρών, ενώ εκείνοι που θα εισέρχονται με πλαστά έγγραφα θα απωθούνται. Στη Διάσκεψη συμφωνήθηκαν επίσης κοινοί κανόνες για την καταγραφή των προσφύγων.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, τόνισε εκ νέου στη συνέντευξη Τύπου, πως όλες οι χώρες που συμμετείχαν στη Διάσκεψη θα προτιμούσαν μία κοινή ευρωπαϊκή λύση, εξαιτίας όμως της έλλειψης μιας τέτοιας, είναι αναγκασμένες για λύσεις σε εθνικό επίπεδο.

«Πυρά» Γιούνκερ κατά Αυστρίας

Την ώρα ωστόσο που οι «9» τίναζαν στον αέρα την Ευρώπη, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τάσσονταν κατά των εθνικών λύσεων, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Ενδεχόμενη εθνική λύση μόνο εμπόδια μπορεί να φέρει», σημείωσε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Αναφερόμενος στις τελευταίες αποφάσεις της Αυστρίας, είπε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε «διαμάχη» με την Αυστρία, ωστόσοαρνήθηκε πως υπάρχει συντονισμένη δράση εναντίον της, αναγνωρίζοντας τις μεγάλες προσπάθειές της. «Καταβάλλουμε προσπάθειες έτσι ώστε να υπάρξει μια λύση σε αυτό το ζήτημα», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ενημερώνοντας την ολομέλεια για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της περασμένης εβδομάδας υπογράμμισε τη σημασία της εφαρμογής του Σχεδίου Δράσης με την Τουρκία, έτσι ώστε να μειωθεί ο αριθμός των αφίξεων.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι η ειδική συνάντηση των αρχηγών των κρατών και των κυβερνήσεων της ΕΕ με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Μαρτίου, στην οποία, όπως ανέφερε, θα κριθεί «το μέλλον της Σένγκεν».

Επιπλέον, ο κ. Τουσκ επισήμανε πως πρέπει να αποφευχθεί η σύγκρουση των διαφορετικών σχεδίων, το αποτέλεσμα της οποίας μπορεί να είναι μόνο ο «διχασμός». «Δεν υπάρχει σχέδιο Α, Β, Γ. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση», είπε, ωστόσο προσέθεσε ότι «ευρωπαϊκή προσέγγιση δεν είναι μόνο οι αποφάσεις που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες αλλά και οι αποφάσεις που λαμβάνονται στις πρωτεύουσες».

«Πρέπει να βελτιώσουμε το συντονισμό, να συνεργαζόμαστε και τέλος να σεβαστούμε τους κανόνες και τους νόμους που έχουμε ψηφίσει από κοινού», σημείωσε επίσης ο Ντ. Τουσκ, συμπληρώνοντας ότι οι κοινές αποφάσεις αφορούν τόσο τη μετεγκατάσταση όσο και την επαναφορά σε μία κατάσταση όπου όλα τα κράτη-μέλη σέβονται τον Κώδικα Συνόρων Σένγκεν.

Για όλα αυτά, συνέχισε, θα χρειαστεί μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις επενδύοντας στη διάσωση της Σένγκεν και όχι στην κατάρρευσή της.

Τέλος, επισήμανε ότι η ΕΕ βρίσκεται στην πιο δύσκολη στιγμή της και έκανε έκκληση να μην σταματήσει κανείς τις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης.

Αναφορικά με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με το Ηνωμένο Βασίλειο, για την αποφυγή του Brexit, οι δύο πρόεδροι αναφέρθηκαν στη δυσκολία των διαπραγματεύσεων, οι οποίες όμως κατέληξαν σε μια δίκαιη λύση. «Η ετυμηγορία ανήκει τώρα στους Βρετανούς πολίτες» δήλωσε ο Ντ. Τουσκ ενώ ανέφερε ότι, αν αυτή είναι αρνητική, τότε το μέλλον της ΕΕ θα αλλάξει για πάντα «επί τα χείρω». Ο Ζ. Κ. Γιούνκερ εξέφρασε από την πλευρά του την πεποίθηση ότι το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος θα είναι θετικό.

Ανθελληνικό παραλήρημα και ειρωνείες κατά της Ελλάδας

Νωρίτερα, συνεχίζοντας την τακτική των τελευταίων εβδομάδων και μηνών με τις φραστικές επιθέσεις και τις απειλές του εναντίον της Ελλάδας, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, του συγκυβερνώντος -με τους Σοσιαλδημοκράτες- συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, κατηγόρησε την Ελλάδα για έλλειψη βούλησης να συνεργαστεί για τον περιορισμό της προσφυγικής κρίσης, μιλώντας κατά την έναρξη της λεγόμενης Διάσκεψης για τα Δυτικά Βαλκάνια, στην οποία, ο ίδιος και η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, επίσης του Λαϊκού Κόμματος, συγκάλεσαν εξωθεσμικά τούς ομολόγους τους από εννέα χώρες των Βαλκανίων.

Απορρίπτοντας τις αντιδράσεις της Ελλάδας στη μη πρόσκλησή της στη Διάσκεψη, που εκφράστηκαν μάλιστα τόσο με διάβημα διαμαρτυρίας όσο και με έντονη κριτική από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ο Σεμπάστιαν Κουρτς διατεινόταν, με μεγάλη δόση ειρωνείας, πως «δεν πιστεύω ότι στην Ευρώπη μας λείπουν κοινές εκδηλώσεις, αλλά λείπει η βούληση να περιορίσουμε σαφώς την προσφυγική ροή».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, «η ελληνική πλευρά δεν έχει δείξει έως τώρα προθυμία για μείωση της προσφυγικής ροής, αλλά ενδιαφερόταν μόνον για την κατά το δυνατό γρήγορη παραπέρα μεταφορά των προσφύγων».

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας, η Αυστρία συνεχίζει να έχει ως στόχο μία ευρωπαϊκή λύση, ωστόσο, κατά την άποψή του, δεν διαγράφεται στον ορίζοντα μία τέτοια κοινή ευρωπαϊκή λύση και ως εκ τούτου η Αυστρία υποστηρίζει μία λύση σε εθνικό επίπεδο, την οποία θέλει να συντονίσει σε περιφερειακό επίπεδο με τις εμπλεκόμενες χώρες.

Απευθυνόμενος δε προς τη Γερμανία, ο Σεμπάστιαν Κουρτς επανέλαβε πως αναμένει μία πλήρους σεβασμού στάση της και κατανόηση για το ότι η Αυστρία είναι υπερβεβαρημένη (με το προσφυγικό).

«Χωρίς την Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει κοινή λύση του προσφυγικού»
Χωρίς την Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει κοινή λύση του προσφυγικού, υποστήριξε πάντως ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς, ασκώντας, εμμέσως πλην σαφώς, κριτική στην Αυστρία για τη μη πρόσκληση της Ελλάδας, λίγο πριν από την έναρξη της Διάσκεψης στη Βιέννη.

Ο κ. Στεφάνοβιτς εκτίμησε μάλιστα ότι το κλείσιμο των συνόρων από την πλευρά των Σκοπίων θα προκαλέσει μεγάλη πίεση στην Ελλάδα.

«Ως άνθρωπος που ζει σ’ αυτό το μέρος του κόσμου υποστηρίζω ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να αφεθεί μόνη της. Χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας είναι αδύνατο να υπάρξει κοινή λύση. Το κλείσιμο των συνόρων των Σκοπίων θα ήταν μία μεγάλη επιβάρυνση για την Ελλάδα που δεν πρέπει να αφεθεί στο έλεος του Θεού», επισήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, προσερχόμενος στη διάσκεψη για το προσφυγικό.

Υπογράμμισε δε, ότι «οι παρεξηγήσεις θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν είχαν κληθεί και εκπρόσωποι της Ελλάδας στη σημερινή διάσκεψη».

Αντίθετη άποψη εξέφρασε η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ-Λάιτερ, η οποία ανέφερε ότι η σημερινή διάσκεψη είχε στόχο να ασκήσει πιέσεις στην Ελλάδα.

Η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, υποδεχόμενη άλλωστε το Σέρβο ομόλογό της, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο του σερβικού πρακτορείου ειδήσεων Τανγιούγκ: «Η άποψη της κοινής ευρωπαϊκής λύσης βρίσκεται για την ώρα σε αδιέξοδο και απαιτείται η λήψη μέτρων σε εθνικό επίπεδο. Απαιτείται, επίσης, μία συμμαχία με τις βαλκανικές χώρες για να ασκηθούν πιέσεις στην Ελλάδα ώστε να επιβάλλει, επιτέλους, την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Την ίδια ώρα, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς στην αυστριακή εφημερίδα
«Στάνταρντ» και αναμεταδίδουν τα σερβικά ΜΜΕ, αναφέρει ότι η Σερβία είναι αναγκασμένη να συμπεριφερθεί ανάλογα με την πολιτική της Αυστρίας και της Γερμανίας, επιτρέποντας μόνο την είσοδο προσφύγων που μπορούν να δεχτούν οι δύο αυτές χώρες.

«Αν η Αυστρία και η Γερμανία δεν κλείσουν τα σύνορα τότε δεν θα τα κλείσουμε και εμείς» ανέφερε ο Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς και εξήγησε ότι η Σερβία δεν επιτρέπει την είσοδο των Αφγανών διότι δεν τους δέχεται η Κροατία.

«Η Σερβία δεν επιθυμεί να αποτελέσει κέντρο συγκέντρωσης όλως των ανεπιθύμητων μεταναστών» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να διαμορφωθεί και συγκεκριμένη ευρωπαϊκή στρατηγική διότι όλοι αυτοί οι «ανεπιθύμητοι» θα συγκεντρώνονται στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια, ενώ αυτό, όπως είπε, δεν αποτελεί λύση.

Ο υπουργός εσωτερικών της Σερβίας ανήγγειλε, τέλος, νέα συνάντηση των αρχηγών της αστυνομίας των τεσσάρων χωρών των δυτικών Βαλκανίων και της Αυστρίας, την ερχόμενη Παρασκευή στο Βελιγράδι, στην οποία θα προσκληθεί και η Ελλάδα…
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ολόκληρη η επιστολή του υπουργού ΣΠΙΡΤΖΗ για την έφοδο της οικονομικής αστυνομίας – όλες οι υπηρεσίες

 

 O υπουργός Χρήστος Σπίρτζης ζήτησε από τον υπουργό προστασιας πολίτη κύριο Τόσκα την έφοδο της οικονομικής αστυνομίας σε όλους τους εποπτευόμενους οργανισμούς, για να ελεγχθούν σε βάθος δεκαετίας όλες οι διαφημιστικές δαπάνες. Διαβάστε την επιστολή και δειτε αναλυτικά τους οργανισμούς που μπαίνουν ΣΥΟ στόχαστρο των αρχών.

  

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μέχρι και ισόβια για τους δημοσιογράφους εκβιαστές – Τα ερωτήματα που καίνε

Ερωτήματα για την ακριβή έκταση της δράσης των συλληφθέντων δημοσιογράφων αλλά και τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούσαν προκύπτουν από την πολυσέλιδη δικογραφία που έχει σχηματισθεί από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών. Δικαστικές πηγές θεωρούν βέβαιο ότι κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας ο κύκλος των εμπλεκομένων στην δυσώδη υπόθεση θα αυξηθεί, τη στιγμή που οι τρεις συλληφθέντες ετοιμάζουν τις απολογίες τους. Μάλιστα οι εισαγγελικές Αρχές αποφάσισαν επέκταση του κατηγορητηρίου καθώς οι συλληφθέντες διώκονται και με την κατηγορία περί καταχραστών του Δημοσίου που επισείει ποινή ισόβιας κάθειρξης!

Ως εγκέφαλοι του κυκλώματος, της «ομάδας», που κατά δήλωσή τους μπορούσε να ελέγξει τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά μέσα Ενημέρωσης, εμφανίζονται ο Παναγιώτης Μουσσάς και ο Τάκης Μαυρίκος. Συνεπικουρούμενοι από τον αρθρογράφο και διευθυντή του sofokleousin που «είδε» μυστικό δάκτυλο αποκαθήλωσης του Αλέξη Τσίπρα από την Google, Xρίστο Φράγκου, ενεργούσαν –κατά την δικογραφία- ως οι νταβατζήδες και οι προστάτες εκείνων που συνεργάζονταν μαζί τους με διαφημιστικά κονδύλια. Στον αντίποδα ήταν έτοιμοι να δημιουργήσουν πρόβλημα σε όσους δεν έδιναν διαφήμιση, κοινώς να τους εκβιάσουν μέσω συγκεκριμένων και στοχευμένων δημοσιευμάτων.

Ξεκάθαρος σκοπός τους ήταν να δημιουργήσουν ένα ειδικό δίκτυο το οποίο θα νεμόταν την κρατική διαφήμιση πουλώντας «νταβατζιλίκι».

Από το διαβιβαστικό της αστυνομίας προκύπτει ότι βασικός εγκέφαλος της οργάνωσης ήταν ο Παναγιώτης (Τάκης) Μουσσάς. Πρώην παρουσιαστής δελτίου ειδήσεων, σύμβουλος σε εβδομαδιαίες εφημερίδες, είχε μια ευκολία να καταλαμβάνει κρατικές θέσεις αλλά και γραφεία τύπου πιστωτικών Ιδρυμάτων. Γραφείο τύπου στο ΥΠΕΞ το 2012 επί Σταύρου Δήμα, γραφείο Τύπου και στην Attica Bank μέχρι και τις 19 Φεβρουαρίου 2016.

Τα «όνειρά» του όμως δεν εξαντλούνταν εκεί: Σκόπευε μέσω της συνεργασίας της με την Α.Κ., υπεύθυνη του γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, κ. Μπενίση να αποκομίζουν 500.000 με 550.000 ευρώ το μήνα από «διαφημίσεις»: 20.000 ευρώ από την ΕΥΔΑΠ, 80.000 ευρώ από τα ΕΛΠΕ, 80.000 ευρώ από την ΔΕΗ, 100.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, κλπ. Κοινώς; «Θα καθαρίζουμε είκοσι τον μήνα (από ΕΥΔΑΠ). Είκοσι είναι δεδομένα. Θα κανονίσουμε και στα ΕΛΠΕ, τι δίνουνε; Όχι είκοσι, ογδόντα. Είναι η ΔΕΗ, ογδόντα και η Εθνική Τράπεζα κατοστάρικο, είναι πολλά τα λεφτά. Πεντακόσια με πεντακόσια πενήντα στο χέρι…».

Μάλιστα για να παίρνουν πιο πολλά λεφτά από την ΕΥΔΑΠ αλλά και την Attica Bank ο Φράγκου θα δημιουργούσε ακόμη τέσσερις «εικονικές» ιστοσελίδες και θα αμειβόταν με 2.500 ευρώ ανά ιστοσελίδα και εταιρεία!

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 16/2 είπε ότι ήταν δύσκολο να βρει ονόματα για τις ιστοσελίδες καθώς όλοι του οι γνωστοί ήταν «κόκκινοι» στις Τράπεζες από οφειλές, υποσχέθηκε όμως ότι τελικά θα καταφέρει να δημιουργήσει 6 έξι εικονικές ιστοσελίδες οι οποίες με μηδενική φυσικά επισκεψιμότητα θα έπαιρναν 2.500 ευρώ το μήνα από την ΕΥΔΑΠ.

Το… συντροφικό νταβατζιλίκι

Από την ενδελεχή μελέτη της δικογραφίας όμως προκύπτουν και αντιφατικά συμπεράσματα καθώς η «ομάδα των 3» εμφανίζεται ναι μεν να καταγγέλλεται από την ιδιαιτέρα του κ. Μπενίση και την μήνυση του επικεφαλής της ΕΥΔΑΠ, από την άλλη όμως εμφανίζονται στις συζητήσεις που καταγράφηκαν να είναι έτοιμοι να παράσχουν στήριξη στην Κυβέρνηση λόγω και της επικείμενης Νομοθεσίας με τις άδειες των καναλιών.

Στις 12.2 ο Μουσσάς λέει στην Α.Κ. ότι η «ομάδα» στην οποία συμπεριλαμβάνονται και άλλοι πέντε ιδιοκτήτες άλλων σάιτ αλλά και εβδομαδιαίων εντύπων είναι έτοιμη να γράφει υπέρ της Κυβέρνησης και αφετέρου εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ τους οποίους θα εκβιάζει. «Όταν θέλουμε να γαμήσουμε θα λες: Αυτόν θέλει να τον γαμήσουμε μέσα από την Κυβέρνηση…».
Το βασικότερο όπλο; Ποιος άλλος από τον Τάκη Μαυρίκο τον εκδότη της «Ακρόπολης» των 500 φύλλων και 2 ιστοσελίδων.

Εντύπωση προκαλεί σε νομικούς κύκλους το γεγονός ότι το στέλεχος της ΕΥΔΑΠ, Α.Κ., εμφανίζεται να συνεργάζεται και με την ιστοσελίδα sofokleousin, διευθυντικό στέλεχος της οποίας είναι ο Φράγκου. Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι ίσως ο Φράγκου ήταν τελικά εκείνος που έσπρωξε την καταγγέλλουσας στην αγκαλιά του Μουσσά.

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι τα μέλη της ομάδας αναφέρονται και στο όνομα του υπουργού Επικρατείας, κ. Νίκου Παππά, τον οποίο «επιθυμούν» όπως δηλώνουν στην Α.Κ. να στηρίξουν στην μάχη που δίνει με τους καναλάρχες ενόψει του Νομοσχεδίου που κατατέθηκε για τις άδειες. Toν αποκαλούν «Αρχιμανδρίτη» και κατά το κοινώς λεγόμενο πουλάνε νταβατζιλίκι. Αρχικά ο Μουσσάς ζητά από την Α.Κ. να μεταφέρει στον κ. Παππά να μεσολαβήσει για τον αντικαταστάτη του στην Attica. “Mε τον άλλο τον μαλάκα, τι έγινε που είναι να έρθει στην Τράπεζα; Μίλησες; Να έρθει να παίρνει τα λεφτά του. Και δε θέλω… Να μη μας απασχολεί… Να μη μας χαλάσει το σύστημα».

Μάλιστα μετά την συνάντηση που είχε με την Α.Κ. στις 12/2 τηλεφώνησε στον Γ., ιδιοκτήτη σάιτ του οποίου του είπε ότι θα πάρει προκαταβολικά 7.500 ευρώ για διαφήμιση τριών μηνών της ΕΥΔΑΠ, αλλά θα έπρεπε να γράφει θετικά άρθρα για την κυβέρνηση, τον υπουργό Επικρατείας κ. Παππά και υπέρ της επικείμενης νομοθεσίας σε βάρος των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών! Το διαβιβαστικό μάλιστα λέει ότι σε μετέπειτα επικοινωνία ο Γ. ενημέρωσε τον Μουσσά ότι έγραψε δυο σελίδες σε τρεις εφημερίδες υπέρ του κ. Παππά. Στην συνέχεια τηλεφώνησε και στον Μαυρίκο οποίος του είπε ότι την επόμενη ημέρα θα είχε θετικό κομμάτι για τον «Αρχιμανδρίτη» στην σελίδα τρία της Ακρόπολης.

Ακολούθως εμφανίζεται να τηλεφωνεί στον Β., ιδιοκτήτη άλλης ιστοσελίδας (ο ίδιος διευκρίνισε ότι από τους συλληφθέντες γνωρίζει μόνο τον Μουσσά τον οποίο έχει να δει εδώ και 10 χρόνια) στον οποίο είπε να κατεβάσει ότι αρνητικό έχει για την κυβέρνηση και να αρχίσει να γράφει θετικά άρθρα γ’ αυτήν και τον Μπενίση και να καταφερθεί εναντίον των ιδιοκτητών καναλιών. Στις 15.2 ο Μούσσας επικοινώνησε με την Α.Κ. την οποία ενημέρωσε ότι στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα είχε αναρτηθεί θετικό άρθρο για τον κ. Παππά σε σχέση με τις άδειες των καναλιών. Η Α.Κ. όμως είπε ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος δεν της είχε στείλει ακόμη διαφημιστική προσφορά.

Οι τηλεφωνικές επαφές του ολοκληρώθηκαν καλώντας τον Ν., ιδιοκτήτη δυο ιστοσελίδων (i-reporter.gr και www.press.com.gr) αναφέροντάς του ότι του εξασφάλισε 12.000 ευρώ για τρεις μήνες! Προυπόθεση; Να γράφει υπέρ του υπουργού και της επικείμενης Νομοθεσίας!

Πρόσωπα που ασχολούνται με την υπόθεση αναφέρουν στο ereportaz ότι ο Μούσσας θεωρώντας ότι η Α.Κ. είναι πρόσωπο που πρόσκειται στον υπουργό Επικρατείας και επιθυμόντας προφανώς να πουλήσει εκδούλευση και να της πλασάρει «έργο» υπέρ της κυβέρνησης καθοδηγούσε τους συνομιλητές-συνεργάτες του σχετικά με τις ειδήσεις που πρέπει να προβάλλουν προκειμένου να καρπώνονται τα κονδύλια! Δεν ήξεραν όμως ότι τα πάντα καταγράφονταν…

Οι αστυνομικοί διευκρινίζουν ότι η ομάδα των εκβιαστών δεν τελούσε υπό τις εντολές πολιτικού κόμματος, ενώ ο υπουργός Επικρατείας από το βήμα της Βουλής φρόντισε να κάνει λόγο για «πολιτικές φτερούγες» που υποθάλπουν εκβιαστές, φωτογραφίζοντας προφανώς την περίπτωση Μουσσά ο οποίος είχε διατελέσει στο γραφείο τύπου του ΥΠΕΞ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει να δοθούν περαιτέρω πειστικές απαντήσεις για τα κίνητρα των συγκεκριμένων προσώπων (πλην του χρήματος), κάτι που αναμένεται να γίνει κατά τη διάρκεια της ανάκρισης…

Στο μεταξύ εντύπωση προκαλεί η απάντηση της Attica Bank ότι δηλαδή η θητεία του Μουσσά έληξε στις 19-2 και δεν ανανεώθηκε καθώς όλα τα περιστατικά που περιγράφονται στην δικογραφία έγιναν πριν τη λήξη συνεργασίας με τον ίδιο να εμφανίζεται να επικοινωνεί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της τράπεζας, Αλέξανδρο Αντωνόπουλο, τον οποίο ενημέρωσε για τις τηλεφωνικές συνομιλίες με την Α.Κ. και την προστασία που παρείχε στην ΕΥΔΑΠ λέγοντας μάλιστα ότι η προστασία αυτή παρέχεται με εντολή του…
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η «τέλεια καταιγίδα» πλησιάζει…

Η Πολιτική διεξάγεται με δύο τρόπους: Με ρήξηκαι με συνεννόηση.
Και με τα δύο! Όχι μόνο με ένα από τα δύο...

--Αν αποκλείεις τη «συνεννόηση», όταν χρειάζεται, είτε απομονώνεσαι, είτε αναλαμβάνεις τη διακυβέρνηση μετά από ρήξη. Και τότε, αν είσαι έτοιμος να κυβερνήσεις πραγματικά, ξεμπλοκάρεις τη χώρα από τα προηγούμενα αδιέξοδά της…

Αλλά αν δενείσαι έτοιμος να κυβερνήσεις, τότε οι αντίπαλοί σου συσπειρώνονται εναντίον σου και σε συντρίβουν. Δεν μπορείς να διαλέγεις τη «ρήξη» με τους άλλους για να τους ανατρέψεις και μετά να ζητάς από τους άλλους να… «συνεννοηθούν» μαζί σου όταν τα κάνει μαντάρα!

--Αν πάλι αποκλείσεις τη ρήξη και διαλέγεις μόνιμα τη «συναίνεση», τότε πολύ απλά γίνεσαι «κομπάρσος» των εξελίξεων. Όταν αυτός που κυβερνά τα καταφέρνει, σε περιθωριοποιεί. Κι όταν αυτός που κυβερνά παραπαίει κι εσύ εξακολουθείς να ζητάς… «συνεννόηση» μαζί του (επειδή μονίμως αποκλείεις τη ρήξη), τότε οι εξελίξεις σε παρακάμπτουν: Κάποιος άλλος αναλαμβάνει να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα. Όποιος αποφεύγει τη ρήξη γίνεται, στην καλύτερη περίπτωση «βοηθητικός», όχι «μάχιμος» της Πολιτικής.

Κάποιος συνδυασμός σύγκρουσης – συνεννόησηςείναι πάντα απαραίτητος.
Κι όσο δηλητηριώδης είναι ο λαϊκισμός της ρήξης χωρίς συνεννόηση («να φύγουν οι κακοί»), άλλο τόσο παραλυτικός είναι ένας άλλος λαϊκισμός: το να αποφεύγεις τη ρήξη «πάση θυσία», ακόμα κι όταν είναι απαραίτητη γιατί οι κυβερνώντες έχουν χάσει κάθε έλεγχο πάνω στις εξελίξεις…

Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, έχει χάσει πια κάθε έλεγχο!

Όσο δεν τον είχε χάσει ποτέ, καμία από τις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις…

* Έκανε «υπερήφανη διαπραγμάτευση» το πρώτο εξάμηνο πέρσι. Δεν του βγήκε:
Αναγκάστηκε στον πιο ταπεινωτικό συμβιβασμό που έχει υπογράψει ποτέ ελληνική κυβέρνηση τις τελευταίες δεκαετίες!

Σε μια «σύγκρουση» που δεν ήταν απαραίτητη. Ο ΣΥΡΙΖΑ την επέλεξε και τα ’κανε μούσκεμα…
Οδηγώντας σε πολύ χειρότερα απ’ ό,τι βρήκε. Και πολύ-πολύ χειρότερα, απ’ ό,τι θα βρισκόταν η χώρα, αν δεν είχε επιλέξει να τη… «σώσει» ο ΣΥΡΙΖΑ.

* Επέλεξε να κάνει δημοψήφισμα, για να πάρει ξανά «ισχυρή λαϊκή εντολή». Και παρ’ όλα αυτά μετέτρεψε το ΟΧΙ που απέσπασε σε ένα ντροπιαστικό «ΝΑΙ σε όλα»!

* Επέλεξε να πάει σε εκλογές, πάλι για να «ενισχύσει τη θέση του», γιατί στο μεταξύ έχασε 43 βουλευτές, τους περισσότερους που έχει χάσει ποτέ κυβερνητικό κόμμα. Και μάλιστα σε έξη μήνες μέσα.

Τις «κέρδισε» τις εκλογές (με σημαντική μείωση ψήφων, ωστόσο), γιατί οι αντίπαλοί του επέλεξαν να τον αντιμετωπίσουν ως «απαραίτητο κυβερνητικό εταίρο» (υιοθέτησαν λογική «συνεργασίας» μαζί του), όχι ως «επιζήμιο» για τη χώρα που έπρεπε να απομακρυνθεί από την εξουσία (επιλογή «ρήξης»).

Έτσι η πλειοψηφία του κόσμου που δεν ήθελε το ΣΥΡΙΖΑ από-συσπειρώθηκε...

* Του έσκασε και το «μεταναστευτικό». Άνοιξε τα σύνορα για να εκβιάσει τους εταίρους. Και τελικά οι εταίροι του κλείνουν τα σύνορα και του επιβάλουν «προστασία» του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο!

Μετατρέπει πια την Ελλάδα σε ένα απέραντο hot spot! Την ίδια στιγμή που το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να «συγκρατήσει» ούτε τις προσφυγικές ροές από την Τουρκία, ούτε τις τουρκικές αξιώσεις στο Αιγαίο που γίνονται όλο και πιο απροκάλυπτες.

* Προσπάθησε να επιβάλει την πολιτική του στους αγρότες. Απέτυχε!

* Προσπάθησε να τους διασπάσει. Απέτυχε ξανά! Αυτοί που «συζήτησαν» μαζί του τώρα βρίσκονται πάλι στα μπλόκα. Κι αυτοί που φεύγουν από τα μπλόκα πηγαίνουν στις πόλεις τους, περικυκλώνουν τις εφορίες, πολιορκούν τις νομαρχίες και… κυνηγούν τους ταλαίπωρους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπου τους βρουν…

* Προσπάθησε να διασπάσει διαφορετικά κοινωνικά στρώματα, στρέφοντας τους μεν εναντίον των δε. Και τελικά τους ένωσε όλους εναντίον του!

* Προσπάθησε να στρέψει αλλού την προσοχή της κοινωνίας (παράλληλο πρόγραμμα). Δεν του βγήκε…

* Προσπάθησε να εξαπολύσει πόλεμο λάσπης κατά των αντιπάλων του, αλλά πάλι δεν του βγήκε:
Όλες οι υποθέσεις στρέφονται εναντίον του…

Με την υπόθεση της «λίστας Μπόργιανς» αποκαλύφθηκε ότι λέει χονδροειδή ψέματα: Ο ίδιος ο Μπόργιανς δήλωσε καθαρά, ότι το 2012 δενείχε στα χέρια του καμία «λίστα φοροδυφυγάδων», που τάχα «αρνήθηκε να την πάρει η τότε κυβέρνηση Σαμαρά. Και τώρα, εκ των υστέρων, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την τότε κυβέρνηση, γιατί δεν πήρε την βοήθεια του… κρατιδίου της Βεστφαλίας, όταν την ίδια στιγμή έπαιρνε τη βοήθεια ολόκληρης της Ομοσπονδιακής Γερμανίας για το χτύπημα της φοροδιαφυγής!

Τότε ο Τσίπρας τους κατηγορούσε ως… «γερμανοτσολιάδες»! Σκεφτείτε τι θα έλεγε ο… «στόμας του», αν εκτός από την βοήθεια της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας, η κυβέρνηση Σαμαρά συνεργάζονταν και με… μισή ντουζίνα γερμανικά κρατίδια που, για λόγους εσωτερικής πολιτικής, ήθελαν κι εκείνα να φανούν ό,τι κάτι κάνουν.

Τρελοκομείο κατάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ μ’ αυτά που τώρα λέει…

* Προσπάθησε ακόμα να εμφανιστεί ως «κυνηγός της διαπλοκής». Κι μας προέκυψε κυνηγός της ελευθερίας του Τύπου συνολικά! Απλώς προσπαθεί να δημιουργήσει τη δική του διαπλοκή, τώρα που η παλιά πέθανε.

* Και τέλος, αδιέξοδο και στην περιβόητη «αξιολόγηση» από την οποία εξαρτάται αν θα παραμείνει τελικά η χώρα στο νέο Πρόγραμμα (δηλαδή στο Μνημόνιο που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε) ή αν θα ενεργοποιηθούν ξανά οι μηχανισμοί του εφιαλτικού grexit! Με το οποίο και πάλι μας απειλούν…

Απόλυτο αδιέξοδο! Οι δανειστές δεν αρκούνται με όσο προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ζητάνε κι άλλα. Ενώ ταυτόχρονα η κοινωνία δεν αντέχει ούτε αυτά που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και εξεγείρεται παντού!

Στο μεταξύ έχει χαθεί ο έλεγχος και στην Ευρώπη συνολικά (της οποίας η συνοχή δοκιμάζεται πλέον πολύ σοβαρά).

Και στη Συρία (όπου άλλαξε η τροπή του Πολέμου σε βάρος του ΙΣΙΣ, αλλά και των «εκλεκτών» της Τουρκίας).

Και στην ίδια την Τουρκία υπάρχουν φαινόμενα εσωτερικής αποσταθεροποίησης, αφού ακούγονται ήδη επικίνδυνοι «τριγμοί» στο τραπεζικό της σύστημα (απαρχή φυγής κεφαλαίων από τη χώρα και διόγκωση ελλειμμάτων).

Σε ένα περιβάλλον που έχει χαθεί ο έλεγχος παντού και απ’ όλους – και μέσα και έξω – η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας τριπλής κρίσης:

Οικονομικής, Κοινωνικής και Γεωπολιτικής!

Τις δύο από τις τρείς τις πυροδότησε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ:

--Την Οικονομική, με το να ανατρέψει την πορεία σταθεροποίησης και ανάπτυξης στην οποία είχε βάλει τη χώρα η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά.

--Τη δεύτερη, το προσφυγικό, με το να ανοίξει τα σύνορα και να καταργήσει την «αποτροπή» (Αμυγδαλέζα κλπ.) που είχε εφαρμόσει επιτυχώς η προηγούμενη κυβέρνηση…

Και τώρα βρίσκεται μπροστά σε τρείς «καταιγίδες» που συγκλίνουν πάνω του: Την κρίση με τους αγρότες, την κρίση με τις εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες που «παγιδεύτηκαν» στην Ελλάδα και την ανατροπή των εξελίξεων στη Συρία και που μπορεί να φέρει την Τουρκία αντιμέτωπη με πρωτοφανή διλήμματα. Με άμεσες πολλαπλές επιπτώσεις και στην Ελλάδα…

Καθεμία από αυτές τις τρείς «καταιγίδες» μπορεί να συνταράξει την Ελλάδα και να ανατρέψει οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Και οι τρείς μαζί, μοιάζουν με την κινηματογραφική «τέλεια καταιγίδα» που μπορεί να ξεθεμελιώσει» τα πάντα στο πέρασμά της…

Ασφαλώς σε τέτοιες συνθήκες χρειάζεται εθνική ενότητα…

Ασφαλώς χρειάζεται συνεννόηση…

Αλλά πάνω απ’ όλα χρειάζεται άλληπολιτική και ισχυρή κυβέρνηση!

Άλλη πολιτική, που σημαίνει να απαλλαγούμε τάχιστα από τις ιδεοληψίες, τις εμμονές και τα «κολλήματα» του ΣΥΡΙΖΑ…

Άλλη πολιτική σημαίνει πάνω απ’ όλα άλλη Κυβέρνηση!

Και ισχυρή κυβέρνηση! Όχι συγκόλληση «προθύμων», όπου ο καθένας θα συμβιβάζεται με τις χειρότερες πλευρές των υπολοίπων, οι μικροί θα προσπαθούν να διασωθούν από τον αφανισμό και ο ΣΥΡΙΖΑ να διασωθεί από τις τεράστιες ευθύνες του βρίσκοντας «συνυπεύθυνους» στο χαμό που οδηγεί.

Τρία πράγματα λοιπόν: Άλλη Πολιτική. Άλλη κυβέρνηση. Και ισχυρή κυβέρνηση.

Όχι δύο από τα τρία. Και τα τρία!

Αλλιώς η χώρα δεν σώζεται. Απλώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει και όλους τους άλλους μαζί του στον όλεθρο…

--Για να κερδίσει η χώρα «πρόσωπο» και εμπιστοσύνη στους απ’ έξω, πρέπει να φύγει ο Τσίπρας.

--Για να εκτονωθεί η κοινωνική οργή που κοχλάζει, πρέπει να φύγει ο Τσίπρας.

--Για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να επικρατήσουν συνθήκες στοιχειώδους ασφάλειας μέσα στη χώρα, πρέπει να παραμεριστεί η μισαλλοδοξία του ΣΥΡΙΖΑ και το γάντζωμα του Τσίπρα στην εξουσία.

Αν θέλει ο Τσίπρας, για να εξιλεωθεί κάπως, να βοηθήσει, έχει καλώς.

Αλλά κάποιος πρέπει να του πει να φύγει! Χωρίς κραυγές, χωρίς φανφάρες, χωρίς εντάσεις, αλλά και χωρίς μισόλογα: Να φύγει!

Κι αν μπορεί, να βοηθήσει όσους θα προσπαθήσουν να συμμαζέψουν τα θρύψαλα που αφήνει πίσω του.

Κάποιος πρέπει να κάνει τη ρήξη!

Αν ο Κυριάκος δεν νιώθει έτοιμος να αναλάβει (για να μην «καεί» – και σε αυτό έχει δίκιο, εδώ που τα λέμε), ας αναλάβει κάποιος άλλος.

Και πάντως όχι ο Σαμαράς σε αυτή τη φάση.

Γιατί κι αυτός δεν πρέπει να «καεί».

Ας βρουν μια μεταβατική λύση, για να υπάρχει χώρα και αύριο.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ, για να αποφύγει τα χειρότερα, να στηρίξει την ανατροπή του ολέθρου που έφερε. Οδυνηρό μεν για τον Τσίπρα, αλλά αν δεν το κάνει κινδυνεύει από άλλα, πολύ πιο οδυνηρά. Και για τον ίδιο και για τη χώρα.

Όχι «κυβέρνηση τεχνοκρατών» και σαχλαμάρες…

Ποτέ και πουθενά κυβέρνηση τεχνοκρατών δεν μπόρεσε να σταθεροποιήσει μια χώρα ή να εφαρμόσει κρίσιμες μεταρρυθμίσεις.

Τώρα που η Ελλάδα κινδυνεύει πλέον από παντού, κάποιοι θέλουν να την παραδώσουν σε ανθρώπους οι οποίοι ξέρουν, ίσως, να αναλύουν στοιχεία, αλλά δεν ξέρουν να παίρνουν δύσκολες αποφάσεις. Τρελαθήκαμε τελείως!

Αποφάσεις χρειάζεται η χώρα! Και άμεσα. Δύσκολες αποφάσεις για το αύριο. Και εκτόνωση των εντάσεων σήμερα. Για να υπάρξει αύριο…

Να κλείσει η «αξιολόγηση» άμεσα, να επισπευσθούν οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, να αλλάξει το Πρόγραμμα όπου μπορεί να αλλάξει, να γυρίσουμε στις πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης που απέδωσαν, να αλλάξουμε ότι μπορεί και πρέπει να αλλάξει. Και μετά, σε πολύ πιο ήρεμες συνθήκες, να πάμε σε εκλογές.

Δηλαδή: Ρήξη και συνεννόηση μαζί!

Ρήξη πλήρης και μετωπική - και άμεσα - με την ολέθρια πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Και μια τελευταία ευκαιρία στον Τσίπρα, να «συνεργαστεί» για τη σωτηρία της χώρας, αλλά καταπίνοντας πολλά «μαγκάλια κάρβουνα»: γιατί θα πρέπει να αλλάξει τα πάντα σε όσα έλεγε και έκανε ως τώρα. Αν θέλει…

Αλλιώς εκλογές τώρα, με ενωμένη όλη την «ευρωπαϊκή» αντιπολίτευση εναντίον του σε ενιαίο συνασπισμό (ώστε να παρακαμφθούν τα προβλήματα του εκλογικού νόμου).

Αλλά εκείνο που προέχει τώρα, είναι η πλήρης ρήξη με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί αλλιώς η «τέλεια καταιγίδα» που πλησιάζει θα σαρώσει τα πάντα.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η χώρα σε κατάσταση αναρχίας

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, με την ευθύνη και της κυβέρνησης βεβαίως και των κομμάτων αλλά και της ίδιας της κοινωνίας. Όλων εμάς που αποφασίζουμε, ψηφίζουμε, επιλέγουμε, ζούμε καθημερινά χωρίς να αντιδρούμε σε όσα βλέπουμε. Το τοπίο είναι βορβορώδες και προκαλεί τρόμο για το μέλλον. Για σκεφτείτε τι γίνεται αυτή την ώρα στη χώρα και θα καταλάβετε ότι δεν πάμε καθόλου καλά.

Χιλιάδες μετανάστες είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα. Λεωφορεία με ξένους περιφέρονται ανά την Ελλάδα και δημιουργούν μικρά hot spots σε όλη τη χώρα. Στην Ειδομένη και τα νησιά γίνεται χαμός, η Αθήνα είναι θέμα χρόνου να φρακάρει και η επαρχία περιμένει τη σειρά της για να υποδεχθεί χιλιάδες πρόσφυγες.

Την ίδια στιγμή το αγροτικό έχει προκαλέσει ήδη τεράστια προβλήματα στο εμπόριο, στις μεταφορές, στην οικονομία η οποία έχει παγώσει και εξαιτίας της διαπραγμάτευσης που δεν κλείνει.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτε, καμιά νομοθετική ρύθμιση, όλα είναι παγωμένα εν αναμονή των δανειστών που πρέπει να δώσουν το πράσινο φως για μια σειρά από θέματα. Ούτε τις φορολογικές δηλώσεις δεν μπορούν να ανοίξουν αν και έλεγαν ότι μπορεί να τις καταθέσουμε νωρίτερα από κάθε άλλη φορά.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα βρίσκεται στο κόκκινο, το δημοσιονομικό κενό μεγαλώνει και ο φόβος του Grexit επανέρχεται.

Στην ΕΡΤ μπουκάρουν οι αναρχικοί όποτε γουστάρουν ενώ στο παρά πέντε αποφεύχθηκε η απόδραση του Μαζιώτη, χάρη στην αντίδραση του πιλότου. Από την άλλη το σκάνδαλο με τους εκβιασμούς από κύκλωμα δημοσιογράφων – εκδοτών έρχεται να επιδεινώσει την βαριά ατμόσφαιρα που υπάρχει στη χώρα.

Η κυβέρνηση πελαγοδρομεί, αδυνατεί να κυβερνήσει, να συνεννοηθεί με τα κόμματα, να βρει λύσεις, να πιέσεις την ΕΕ η οποία καταρρέει αφού ο καθένας κάνει ό,τι του γουστάρει.

Και στην ελληνική κοινωνία επικρατεί ένας απίστευτος φόβος για την επόμενη ημέρα. Είναι πλέον θέμα χρόνου να επέλθει μια διάλυση η οποία θα είναι η χειρότερη τραγωδία για τη χώρα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Αυτή η αίσθηση της αναρχίας που επικρατεί ασφαλώς είναι μείζον εθνικό θέμα που δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη της. Όσο τα κόμματα δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, όσο η κυβέρνηση Τσίπρα εμφανίζεται αδύναμη ενώ η ΝΔ ακόμη δεν μπορεί να βρει την περπατησιά της, όσο οι Έλληνες πολίτες ενδιαφέρονται περισσότερο για τον θάνατο του άτυχου νεαρού τραγουδιστή κι όχι για το πώς θα βρουν όλοι από κοινού λύσεις στα μείζονα προβλήματα, τόσο η χώρα θα βουλιάζει. Η θύελλα είναι μπροστά μας, δεν τη ζούμε τώρα, αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι η αυγή μιας πολύ μαύρης ιστορικής περιόδου για την Ελλάδα. Αναζητούνται ηγέτες να μπουν μπροστά στο κάρο. Αναζητούνται και πολίτες να πάψουν να βάζουν εμπόδια στη σωτηρία της πατρίδας.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χάθηκαν δυνητικά έσοδα 2,3 δισ ευρώ από τις εξαγωγές λόγω των capital controls

Αν είχαν διατηρηθεί οι ρυθμοί αύξησης των εξαγωγών – χωρίς τα πετρελαιοειδή – που καταγράφονταν έως τον Ιούνιο του 2015, στη χώρα θα είχαν εισρεύσει 2,3 δισ ευρώ περισσότερα απ' ότι το 2014, με σωρευτικό θετικό αποτύπωμα στα δημόσια έσοδα, στις εισφορές σε ασφαλιστικά Ταμεία και στη διατήρηση και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αυτό υποστηρίζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, υπογραμμίζοντας το βαρύ πλήγμα που δέχθηκε ο κλάδος των εξαγωγών από την επιβολή των capital controls και το κλείσιμο των τραπεζών.

Κάτι που σημαίνει οι απώλειες πέρυσι για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις και την εθνική οικονομία από την επιβολή ελέγχου στη διακίνηση Κεφαλαίων ήταν μεγαλύτερες απ' την «τρύπα» του ασφαλιστικού!

Παράλληλα ο Σύνδεσμος εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις συνέπειες που θα έχουν στις ελληνικές εξαγωγές τα κλειστά φυσικά σύνορα συνεπεία των αγροτικών κινητοποιήσεων ή του προσφυγικού ζητήματος.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ), επί των προσωρινών στοιχείων για το σύνολο του 2015, προκύπτει μείωση της συνολικής αξίας των ελληνικών εξαγωγών κατά 5,1% στα 25,5 δις ευρώ έναντι 26,9 δις ευρώ του 2014. Αν όμως εξαιρεθούν τα πετρελαιοειδή, προκύπτει αύξηση της τάξης του 7,8% στα 17,9 δις ευρώ, έναντι 16,6 δις ευρώ το 2014.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της ανάλυσης, αλλά και τα ευρύτερα δεδομένα γύρω από την ελληνική οικονομία, η Πρόεδρος του ΠΣΕ κυρία Χριστίνα Σακελλαρίδη, τόνισε ότι «οι επιδόσεις των εξαγωγών αγαθών και η αύξησή τους –εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών- σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες αποτελούν τροχιοδεικτικά στόχευσης για δράσεις και μεταρρυθμίσεις ανάκαμψης και μετασχηματισμού του παραγωγικού προτύπου της Ελλάδας. Τα στοιχεία αυτά αποκτούν ιδιαίτερη σημασία καθώς αναδεικνύουν την κρισιμότητα της στοιχειώδους σταθερότητας και κανονικότητας στο επιχειρηματικό περιβάλλον, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της υφιστάμενης δυναμικής για τις εξαγωγές.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι αν είχαν διατηρηθεί οι ρυθμοί αύξησης των εξαγωγών (χωρίς τα πετρελαιοειδή) που καταγράφονταν ως τον Ιούνιο του 2015, στη χώρα θα είχαν εισρεύσει 2,3 δις ευρώ περισσότερα από ότι το 2014, με σωρευτικό θετικό αποτύπωμα στα δημόσια έσοδα, στις εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία και στη διατήρηση και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Με άλλα λόγια, τα «κλειστά» τραπεζικά σύνορα, υπό τα capital controls, είχαν επίπτωση μεγαλύτερη από τη «μαύρη τρύπα» του Ασφαλιστικού η οποία συνδέεται με νέα επώδυνα μέτρα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Την ίδια ώρα, τα προβλήματα με τα φυσικά σύνορα της χώρας, είτε σε όρους αγροτικών κινητοποιήσεων, είτε σε όρους προσφυγικών ροών και Συνθήκης Σένγκεν προσθέτουν ανησυχία ενδεχόμενου εκμηδενισμού των όποιων θετικών επιδράσεων στο ΑΕΠ από τις αυξημένες εξαγωγές.
Η χώρα και οι επιχειρήσεις της για να λειτουργήσουν έχουν ανάγκη ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης, που συνοψίζεται στο τρίπτυχο: Εμπιστοσύνη, Επενδύσεις, Εξαγωγές».

Να σημειωθεί ότι η Κομισιόν στις χειμερινές της εκτιμήσεις αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις για την πορεία των ελληνικών εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών μέσα στο 2016, κάνοντας λόγο για επικείμενη αύξηση κατά 1,9% (αντί προηγούμενης πρόβλεψης για αύξηση της τάξης του 1,2%), ποσοστό που μεταφράζεται σε πρόσθετες εισπράξεις για την ελληνική οικονομία κατά 1,1 δις ευρώ (συμπεριλαμβανομένων και των πετρελαιοειδών), σε σχέση με πέρυσι.

Ο χάρτης των εξαγωγών

Η μεγάλη υποχώρηση των διεθνών τιμών των καυσίμων και η συγκυρία του προγραμματισμένου shutdown των ελληνικών διυλιστηρίων τον περασμένο Μάιο, που επηρέασαν και την πορεία της συνολικής αξίας των εξαγωγών, είχε αντίκτυπο και ως προς τη γεωγραφική κατανομή των ελληνικών εξαγωγών. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι οι καλύτερες επιδόσεις εντοπίζονται στις αναπτυγμένες αγορές (χώρες ΟΟΣΑ, ΕΕ, Ευρωζώνη, G7, Β. Αμερική), σε σχέση με τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Ειδικότερα, οι συνολικές εξαγωγές της Ελλάδας προς την ΕΕ (28) εμφανίζουν σημαντική αύξηση (10,6%) και ανήλθαν στο 53,3% των συνολικών εξαγωγών (από 45,6% του συνόλου το 2014), χάρη κυρίως στην αύξηση των εξαγωγών κατά 13,5% προς τις χώρες της Ευρωζώνης, οι οποίες απορροφούν το 37,3% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών (από 31,1% το 2014). Αν εξαιρεθούν τα πετρελαιοειδή, το μερίδιο των χωρών της ΕΕ εκτοξεύεται στο 65%, έναντι ποσοστού μόλις 35% των Τρίτων Χωρών.

Μεγάλη αύξηση καταγράφεται επίσης για τις εξαγωγές προς τη Β. Αμερική (+46,6%), τις Λοιπές Χώρες της Αμερικής (+128,5%) και τις χώρες της Αφρικής (+18,7%). Μικρότερες ποσοστιαίες αυξήσεις παρατηρούνται στις εξαγωγές προς τις Λοιπές Χώρες ΕΕ (εκτός ευρώ) κατά 4,3%, προς τις Χώρες της Μ. Ανατολής & Β. Αφρικής κατά 1% και προς την Ωκεανία (5,2%)
Αντίθετα, μεγάλη μείωση καταγράφεται στις εξαγωγές που αφορούν εφοδιασμούς πλοίων είτε με σημαίας ΕΕ είτε με σημαία από Τρίτες Χώρες (-90,9% και -87,8% αντίστοιχα) αλλά και προς τις χώρες της Ευρώπης εκτός Ε.Ε. κατά -33,8%. Πτωτική είναι η τάση στις εξαγωγές (-9,2%) και προς τις χώρες της Ασίας (πλην Μ. Ανατολής).

Σε επίπεδο επιμέρους χωρών, η Τουρκία (που εισάγει μεγάλο μερίδιο των ελληνικών πετρελαιοειδών) υποχώρησε σημαντικά και από την πρώτη θέση σε ότι αφορά τους προορισμούς των ελληνικών εξαγώγιμων προϊόντων, το 2015 εμφανίζεται πλέον στην 3η θέση. Στην 1η θέση ανήλθε η Ιταλία (χάρη στην εκρηκτική αύξηση των εξαγωγών ελαιολάδου) και στη 2η η Γερμανία, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν κατά σειρά η Κύπρος και η Βουλγαρία. Στην 6η θέση (από τη 8η) αναρριχήθηκαν οι ΗΠΑ, ενώ στην 7η θέση υποχώρησε το Ηνωμένο Βασίλειο (από 6η θέση το 2014).

Σημαντική ήταν η άνοδος για την Αίγυπτο (στην 8η θέση από 10η το 2014) και το Λίβανο (από την 16η θέση το 2014, στην 9η το 2015). Η δεκάδα συμπληρώνεται από τη Σαουδική Αραβία (που έχασε μία θέση από την 9η θέση το 2014).

Τέλος, σε ότι αφορά νέες εισόδους στην κατάταξη των 100 κυριότερων αγορών-στόχων, ξεχωρίζουν οι: Λιβερία (53η θέση), Μπαχάμες (68η θέση), Λουξεμβούργο (74η θέση), Κένυα (75η θέση), Αντίγκουα & Μπαρμπούντα (85η θέση), Σουδάν (89η θέση), Βερμούδες (95η θέση).
exag 1


exag 2


exag 3


Τα εξαγόμενα προϊόντα

Ως προς τη σύνθεση των εξαγωγών κατά μεγάλες κατηγορίες προϊόντων, η συνολική μείωση, οφείλεται στην σημαντική πτώση των εξαγωγών καυσίμων (κατά -26,4%). Αντίθετα, οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων εμφανίζονται σημαντικά αυξημένες κατά 12,4%, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και οι εξαγωγές βιομηχανικών προϊόντων (+6,8%). Αντίθετα, οριακή μείωση καταγράφηκε στις εξαγωγές πρώτων υλών (-0,3%), την ώρα που με πτώση έκλεισε το έτος και για τις -χαμηλές σε αξία- εξαγωγές της κατηγορίας Είδη & συναλλαγές μη ταξινομημένα (κατά -5,3%).
Αναφορικά στα επιμέρους προϊόντα, δεν παρατηρούνται μεγάλες διαφορές ως προς την κατάταξη σε επίπεδο πρώτης 20άδας, με το ελαιόλαδο να αναδεικνύεται σε αναμφισβήτητο πρωταγωνιστή της περυσινής χρονιάς.

Σε ότι αφορά τις νέες εισόδους στην κατάταξη των 100 πιο εξαγώγιμων προϊόντων της χώρας, ξεχωρίζουν οι: σωλήνες για αγωγούς πετρελαίου ή αερίου (24η θέση), ελαιόλαδο –όχι παρθένο (43η), αεροπλάνα (58η), πλοία & πλοιάρια αναψυχής (67η), βιζόν (73η), ρεοστάτες (76η), μετρητές ηλεκτρισμού (82η), μανταρίνια (92η), κωκ πετρελαίου (94η), μείγματα ελαιολάδου (95η) και μήλα (99η θέση).

exag 4

exag 5

exag 6

Αρνητικά πρόσημα στις εισαγωγές

Σύντομη και πρόσκαιρη αποδείχθηκε η άνοδος των εισαγωγών του 2014, καθώς οι χαμηλότερες τιμές των καυσίμων, οι κεφαλαιακοί έλεγχοι και η αβεβαιότητα σε επίπεδο πρωτογενούς παραγωγής, βιομηχανίας και εμπορίου είχαν ως αποτέλεσμα την εκ νέου υποχώρησή τους πέρυσι. Ειδικότερα, το 2015 καταγράφηκε μείωση κατά 9,8%, στα 42,5 δις ευρώ (έναντι 47,2 δις το 2014). Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης αποδίδεται στον κλάδο των πετρελαιοειδών (-26,4%), χωρίς τα οποία η υποχώρηση των εισαγωγών είναι οριακή ( -0,2% ή κατά μόλις 75,5 εκατ. ευρώ).

Πιο αναλυτικά, μειωμένες κατά 1,7% ήταν οι εισαγωγές από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω της υποχώρησης των εισαγωγών από τις χώρες της Ευρωζώνης (-3,6%), την ώρα που οι εισαγωγές από τις χώρες μέλη της ΕΕ που δεν είναι ενταγμένες στη ζώνη του ευρώ αυξήθηκαν κατά 5%. Οι εισαγωγές από τις λοιπές χώρες της Ευρώπης (εκτός ΕΕ) εμφανίζουν μεγάλη μείωση της τάξης του -17,8%.

Μείωση των εισαγωγών καταγράφεται από τις χώρες της Β. Αμερικής κατά -10,1%, από τις Λοιπές Χώρες της Αμερικής (-14%), από τη Μ. Ανατολή & Β. Αφρική (-23,6%), από τις λοιπές (πλην Μ. Ανατολής) χώρες της Ασίας (-13,6%) και από τις χώρες της Ωκεανίας κατά -7,3%. Αντίθετα, αυξητική ήταν η τάση των εισαγωγών από τις λοιπές χώρες της Αφρικής (πλην Β. Αφρικής) κατά 10,2%.

Σε επίπεδο μεγάλων κατηγοριών προϊόντων, πέρα των πετρελαιοειδών (-26,4%), πτωτικά κινήθηκα οι εισαγωγές αγροτικών προϊόντων (-0,8%), πρώτων υλών (-8,1%) και εμπιστευτικών προϊόντων (-30,6%).

Αντίθετα, οι εισαγωγές βιομηχανικών προϊόντων που αποτελούν το 57% του συνόλου των ελληνικών εισαγωγών και εξακολουθούν να είναι η σημαντικότερη κατηγορία, ενισχύθηκαν οριακά κατά 1,1% (σε 24.252,4 εκ.€ από 23.994,3 εκ.€).

Ως αποτέλεσμα όλων των κινήσεων παραπάνω κινήσεων στο εξωτερικό εμπόριο της χώρας, καταγράφεται και νέα σημαντική μείωση του ελλείμματος στο εμπορικό ισοζύγιο κατά -15,8% ή στα -17,12 δις ευρώ (από -20,34 δις το 2014).


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προ των πυλών η νέα εθελούσια έξοδος στις τράπεζες

Μέχρι τα μέσα Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσουν τα πρώτα προγράμματα εθελούσιας εξόδου στις τράπεζες με στόχο την αποχώρηση 4.500 με 5.500 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2017 και παράλληλα το κλείσιμο 170 καταστημάτων.

Όπως γράφει το Έθνος, την αρχή θα κάνει η Τράπεζα Πειραιώς και θα ακολουθήσουν οι Εθνική, Eurobank και Alpha Bank. Σύμφωνα με την εφημερίδα από την Τράπεζα Πειραιώς αναμένεται να αποχωρήσουν τουλάχιστον 1.570 άτομα, από την Εθνική Τράπεζα 1.600 υπάλληλοι, από τη Eurobank 1.000 άτομα και από την Alpha 174 εργαζόμενοι.

Οπως είναι γνωστό, οι τράπεζες έχουν δεσμευθεί με τα επικαιροποιημένα πλάνα αναδιάρθρωσής τους -που έχουν λάβει το «πράσινο φως» από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DGComp)-, ότι θα περιορίσουν το προσωπικό τους, τουλάχιστον κατά 4.500 άτομα, μέσα στη διετία 2016-2017.

Αν και σύμφωνα με τα πλάνα αναδιάρθρωσης οι αποχωρήσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2017, οι τράπεζες έχουν στόχο τα προγράμματα εθελουσίας να ολοκληρωθούν το συντομότερο, ούτως ώστε τα οφέλη από τη μείωση του λειτουργικού κόστους να αποτυπωθούν στα αποτελέσματα του 2016.

Σε ό,τι αφορά τώρα τα κίνητρα για την αποχώρηση, εκτιμάται ότι θα είναι ελαφρώς χαμηλότερα από τα αντίστοιχα προγράμματα που υλοποίησαν οι τράπεζες τα προηγούμενα χρόνια και στα οποία η αποζημίωση μαζί με τα bonus έφτανε και τις 180.000 ευρώ.

Μάλιστα, όπως σημειώνουν υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη, οι μεγάλοι σε ηλικία τραπεζοϋπάλληλοι αποχώρησαν με τα προηγούμενα προγράμματα και επομένως ο μέσος όρος ηλικίας του προσωπικού είναι μικρός. Για να έχουν λοιπόν απήχηση τα προγράμματα εθελουσίας, τα κίνητρα θα πρέπει να είναι αξιοπρεπή.

Την ίδια ώρα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΟΤΟΕ και των τραπεζικών διοικήσεων για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης μέχρι το τέλος Μαρτίου, καθώς η προηγούμενη σύμβαση έληξε στο τέλος του 2015. Βασικό μέλημα της ΟΤΟΕ είναι να υπάρξει δέσμευση από την πλευρά των τραπεζών ότι δεν θα προχωρήσουν σε απολύσεις προσωπικού, όπως σημειώνει ο κ. Σταύρος Κούκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εμπλοκή στο μέτρο της απόσυρσης

Την αντίθεσή τους στο προτεινόμενο μέτρο της απόσυρσης παλαιών αυτοκινλητων και της αντικατάστασής τους με νέα, υψηλής τεχνολογίας, εξέφρασαν σε χθεσινή, νέα συνάντηση που είχαν με στελέχη του ΥΠΟΙΚ τα τεχνικά κλιμάκια του κουαρτέτου, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές εμφανίζονται αρνητικοί ακόμα και στην παράταση του μέτρου μέχρι τον Ιούνιο, καθώς αμφισβητούν την αποδοτικότητά του και ζητούν από την κυβέρνηση να καταθέσει νέα, βελτιωμένη πρόταση με περισσότερες διευκρινίσεις.

Όπως σημειώνουν οι πηγές, η χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων αρμόδιων υπουργείων με το κουαρτέτο δεν πήγε καλά σε ό,τι αφορά το ελληνικό αίτημα να δοθεί παράταση μέχρι τον Ιούνιο.

Μάλιστα, τα στελέχη του κουαρτέτου δεν δίστασαν να τονίσουν στους εκπροσώπους των υπουργείων ότι θα παραμείνουν σε αυτή τη γραμμή μέχρι την τελική συζήτηση, εκτός κι αν τους κατατεθεί μια νέα πρόταση, με περισσότερες διεκρινίσεις και τεκμηριωμένα στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κουαρτέτο εκφράζει τις εξής ενστάσεις:

- Δεν είναι σίγουρο ότι το μέτρο θα αποδώσει τα προσδοκώμενα οικονομικά αποτελέσματα, λόγω της οικονομικής κατάστασης των Ελλήνων.

- Εκτιμούν ότι με τις παρούσες συνθήκες, η αγορά των αυτοκινήτων θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα το 2016.

- Δεν έχουν εμπιστοσύνη ότι θα υπάρξει σωστή εφαρμογή του μέτρου.

- Δεν θεωρούν ότι η απόσυρση σε αυτή την έκταση από πλευράς πωλήσεων θα συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αποκλειστικό: Ο Καμμένος «βασιλιάς», με τροπολογία σκάνδαλο!

Ένα σκάνδαλο μεγατόνων συντελέστηκε ξημερώματα Τρίτης (23/02/2016) στη Βουλή καθώς για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία εκπρόθεσμη τροπολογία που δίνει το δικαίωμα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας να διαχειρίζεται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα και αμνηστεύοντας τον ουσιαστικά από κάθε μελλοντική ευθύνη.

Άλλη μια πρωτοτυπία της... αριστερής κυβέρνησης: Εκατομμύρια θα δίνονται μετά από προσωπικό παζάρι, χωρίς να έχει προκηρυχθεί καμία προκήρυξη, για άγνωστο χρονικό διάστημα και χωρίς πλαφόν εξόδων.
AdTech Ad

Με πρόσχημα την Εθνική Ασφάλεια και τη Δημόσια Τάξη η κυβέρνηση με υπογραφές έξι μελών του υπουργικού Συμβουλίου (Πάνος Καμμένος – Άμυνας, Ευκλείδης Τσακαλώτος – Οικονομικών, Θεόδωρος Δρίτσας – Ναυτιλίας, Νίκος Τόσκας – Προστασίας του Πολίτη, Ιωάννης Μουζάλας – Μεταναστευτικής Πολιτικής και Πάνος Κουρουμπλής – Εσωτερικών) ουσιαστικά καταργεί την έτσι κι αλλιώς ατελή νομοθεσία περί προστασίας του δημοσίου χρήματος και δίνει το δικαίωμα διαχείρισης πολλών δεκάδων ή και εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για όσο διάστημα διαρκέσει η μεταναστευτική κρίση στην Ελλάδα, που μάλλον όπως όλα δείχνουν θα διαρκέσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και θα απαιτήσει πολλά χρήματα από την πλευρά της Ελλάδας.

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές γεγονός που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε κατακεραυνώσει εάν ήταν στην αντιπολίτευση.

Όλοι θυμούνται ότι είχε ξεσηκώσει επανάσταση μέσα και έξω από τη Βουλή στο πρόσφατο παρελθόν για πολύ λιγότερα και επουσιωδέστερα νομοθετήματα.

Αυτό πάντως που αξίζει να επισημανθεί είναι το γεγονός ότι το σύνολο σχεδόν τη αντιπολίτευσης καταψήφισε την τροπολογία, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης, αλλά λειτούργησε σαν να επρόκειτο για άρθρο νόμου ήσσονος σημασίας, χωρίς συνέπειες για το κρατικό χρήμα.

Οι διάλογοι της ντροπής:

«Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτή η τροπολογία με γενικό αριθμό 244 και ειδικό αριθμό 48 ως έχει;
ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Δεκτή, δεκτή.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ : Κατά πλειοψηφία.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΪΒΑΤΙΔΗΣ: Κατά πλειοψηφία.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Κατά πλειοψηφία.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΣ: Κατά πλειοψηφία.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ: Κατά πλειοψηφία.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΡΑΣ: Κατά πλειοψηφία.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Συνεπώς, η τροπολογία με γενικό αριθμό 244 και ειδικό αριθμό 48 έγινε δεκτή ως έχει κατά πλειοψηφία και εντάσσεται στο νομοσχέδιο ως ίδιο άρθρο.»

Αυτά είναι τα πρακτικά της Βουλής... τόσο απλά πέρασε η τροπολογία που αλλάζει τον τρόπο διαχείρισης του κρατικού χρήματος στην Ελλάδα. Κάτι που δεν επιτρέπεται για κανένα λόγο και καμία δικαιολογία. Ιδιαιτέρως, δε, το γεγονός ότι θα δημοσιεύει κανείς προσκλήσεις ενδιαφέροντος και κανείς δεν θα γνωρίζει καν τα έργα που θα ανατίθενται κατόπιν προσωπικής διαπραγμάτευσης σαν να πρόκειται για παζάρι.

Τι αναφέρεται στην επίμαχη τροπολογία

Σύμφωνα με την τροπολογία που έχει τον γενικό τίτλο Συνδρομή του ΥΠΕΘΑ στη Διαχείριση της Προσφυγικής Κρίσης και Σύσταση Συντονιστικού Οργάνου μέσα σε λιγότερες από 400 λέξεις καταργούνται όλες οι διατάξεις και οι ασφαλιστικές δικλείδες (ανεπαρκέστατες έτσι κι αλλιώς όπως είχε αποδειχθεί) για τη διαχείριση του κρατικού χρήματος καθώς επιτρέπεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας «κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης».

Να προβαίνει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ή να συνάπτει με τρίτους συμβάσεις εκτέλεσης έργων, παροχής υπηρεσιών προμήθειας αγαθών ή μισθώσεων σχετικά με την ίδρυση, κατασκευή και συντήρηση των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ), Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) και των Ανοικτών Δομών Προσωρινής Υποδοχής και Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και τη λειτουργία των Κέντρων και Δομών αυτών, αποκλειστικά σε ότι αφορά στη μεταφορά, διαμονή, σίτιση και υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων και μεταναστών. Η διαδικασία σύναψης συμβάσεων του προηγούμενου εδαφίου δύναται, για λόγους καταπείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, λαμβανομένων υπόψη και λόγων εθνικής ασφάλειας ή δημόσιας τάξης, οι οποίοι ειδικώς αιτιολογούνται, να διενεργείται κατόπιν διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης της εθνικής νομοθεσίας, με την επιφύλαξη εφαρμογής της νομοθεσίας της ΕΕ για τις δημόσιες συμβάσεις.
Μάλιστα, σύμφωνα με την ψηφισθείσα τροπολογία «οι δαπάνες και οι δράσεις που αναλαμβάνονται στο πλαίσιο της παραγράφου 1 θα καλύπτονται από πιστώσεις είτε του τακτικού Προϋπολογισμού είτε του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων καθ' υπέρβαση των εγγεγραμμένων πιστώσεων του ΥΠΕΘΑ.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση πετάει και το τελευταίο φύλλο συκής με τους διαγωνισμούς - εξπρές, όπως αυτός που είχε αποκαλύψει μόλις προχθές το newsbomb.gr, στην περίπτωση του «διαγωνισμού» που προκήρυξε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης για τη μεταφορών οικίσκων με τίμημα περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε εδώ ολόκληρη την τροπολογία που δίνει το δικαίωμα στον Καμμένο να κάνει παιχνίδι μόνος του...
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στα χέρια οι αγρότες με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα (video)
Ένταση επικράτησε το βράδυ της Τρίτης στα Τρίκαλα όταν αγρότες από το μπλόκο Τρικάλων-Καρδίτσας επιχείρησαν να εισέλθουν στην αίθουσα που πραγματοποιούταν εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία συμμετείχε ο βουλευτής Χρήστος Σιμορέλης και το μέλος Πολιτικής Γραμματείας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Σκορίνης.πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παγκόσμια ανησυχία: Μια «Χιροσίμα» εξερράγη πάνω από τον Ατλαντικό!

Διαστημικό αντικείμενο, πιθανότατα αστεροειδής, εξερράγη πάνω από τον Ατλαντικό, στα ανοιχτά της Βραζιλίας, στις 6 Φεβρουαρίου, αλλά το συμβάν έγινε μόλις τώρα γνωστό!

Η έκρηξη που έγινε στην ατμόσφαιρα, διαλύοντας το βράχο, προτού αυτός φθάσει στη Γη, ήταν η ισχυρότερη που έχει καταγραφεί, μετά από εκείνη που είχε συμβεί πάνω από το Τσελιάμπινσκ της Ρωσίας το 2013.

Εκτιμάται ότι η νέα έκρηξη απελευθέρωσε ενέργεια περίπου 13.000 τόνων ΤΝΤ, δηλαδή όσο η ατομική βόμβα της Χιροσίμα το 1945, αλλά ήταν 40 φορές μικρότερη έναντι των 500.000 τόνων ΤΝΤ στο Τσελιάμπινσκ.

Η έκρηξη συνέβη σε ύψος περίπου 30 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια του ωκεανού και σε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων από τις βραζιλιάνικες ακτές και μάλλον πέρασε απαρατήρητη από τους ανθρώπους, με εξαίρεση τη NASA και πιθανότατα κάποιους στρατιωτικούς δορυφόρους που κατέγραψαν το συμβάν.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποινική δίωξη κατά του Σταύρου Ψυχάρη για τα θαλασσοδάνεια

Ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε απιστία ασκήθηκε σε βάρος του εκδότη (ΔΟΛ) Σταύρου Ψυχάρη για προσωπικά δάνεια, ύψους 57 εκατ. ευρώ, που φέρεται να έλαβε χωρίς να προκύπτουν επαρκείς εξασφαλίσεις.
Η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά από παραγγελία του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου. Ποινική δίωξη για το αδίκημα της απιστίας ασκήθηκε και σε βάρος στελεχών – υπαλλήλων της Alpha Bank που του χορήγησαν τα εν λόγω δάνεια.

Τί απαντά ο ΔΟΛ

«Η πλειστάκις προαναγγελθείσα δίωξη για τα δήθεν «θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ» ασκήθηκε χθες. Δεν αφορά όμως τις δανειοδοτήσεις του ΔΟΛ, ή των θυγατρικών του, σημαντικών σε αριθμό και ακόμη σημαντικότερου ύψους. Κρίθηκε ότι το σύνολο των δανείων αυτών έχουν χορηγηθεί νομίμως, είναι επαρκώς εξασφαλισμένα και εξυπηρετούνται κανονικά. Αφορά ουσιαστικώς μία και μόνον ενδιάμεση δανειοδότηση, του μετόχου και όχι της εταιρείας, που τίθεται πλέον υπό αναλυτική δικαστική διερεύνηση.

Η χρηματοδότηση αυτή – απολύτως διαφανής όπως και οι άλλες – χρησίμευσε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, στην εξαγορά των μετοχών της μειοψηφίας και στην έξοδο του ΔΟΛ από το Χρηματιστήριο. Και είναι αυτή που επέτρεψε την αναδιάρθρωση του συνολικού δανεισμού του Οργανισμού, την ενίσχυσή της εν καιρώ κρίσεως αλλά και τη βελτίωση της θέσεως των τραπεζών. Και η χρηματοδότηση αυτή χορηγήθηκε νομίμως, έχει τις ίδιες εξασφαλίσεις με τα λοιπά δάνεια του Οργανισμού και εξυπηρετείται κανονικά κατά τους όρους των συμβάσεων.

Γιατί η δανειοδότηση αυτή διαφέρει από τις άλλες, γιατί μία τράπεζα κρίθηκε ότι ενήργησε διαφορετικά από ότι οι άλλες δύο, γιατί ένα δάνειο που είναι εξασφαλισμένο και εξυπηρετείται όπως και τα υπόλοιπα τυγχάνει διαφορετικής μεταχειρίσεως, αποτελεί μυστήριο που ασφαλώς θα λύσει η περαιτέρω δικαστική έρευνα, στην οποία – εννοείται – προσβλέπουμε με εμπιστοσύνη. Όμως δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα σημεία των καιρών – την συστηματική ποινικοποίηση των πιστώσεων και την επιθετική πολιτική ρητορεία ορισμένων κατά των ΜΜΕ – που διαμορφώνουν το όζον πολιτικό περιβάλλον στο οποίο η χώρα κινείται. Αντιλαμβανόμεθα καλύτερα από όλους τη σκοπιμότητα που το περιβάλλον αυτό υπηρετεί. Ξέρουμε επίσης ότι είναι προσωρινό».

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Nεπάλ: Αγνοείται αεροσκάφος με 21 επιβαίνοντες

 Ένα μικρό επιβατικό αεροσκάφος με 21 επιβαίνοντες, οι δύο από τους οποίους είναι ξένοι, αγνοείται στο δυτικό Νεπάλ, όπως δήλωσαν πριν από λίγο ένας αξιωματούχος του αεροδρομίου στην πόλη Ποχάρα και ένας εκπρόσωπος της  εταιρείας στην οποία ανήκει το αεροπλάνο.

Το αεροσκάφος Twin Otter της εταιρείας Tara Air, στο οποίο επιβαίνουν 18 επιβάτες και τριμελές πλήρωμα, εκτελούσε πτήση από την Ποχάρα —125 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού— προς τη Τζομσόμ όταν χάθηκε η επικοινωνία των χειριστών του με τον πύργο ελέγχου, δήλωσε ο Γιογκέντρα Κουνουάρ, ένας αξιωματούχος στο αεροδρόμιο της Ποχάρα. «Δύο ελικόπτερα στάλθηκαν σε αποστολή έρευνας και διάσωσης. Δεν υπάρχει ίχνος του αεροσκάφους μέχρι στιγμής», πρόσθεσε ο ίδιος, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βέλγιο: Αναστέλλει Σένγκεν και επαναφέρει τους ελέγχους ενόψει της βίαιης «εκκένωσης» της «Ζούγκλας»

Ότι επαναφέρουν προσωρινά τους ελέγχους στα σύνορα της χώρας με τη Γαλλία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια ενδεχόμενη άφιξη μεταναστών που φεύγουν από τη «Ζούγκλα» του Καλαί, τον τεράστιο καταυλισμό στην είσοδο της σήραγγας της Μάγχης, ανακοίνωσαν οι Αρχές του Βελγίου.

«Ενημερώσαμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι προσωρινά θα παρακάμψουμε τη (συνθήκη) Σένγκεν», είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιαν Γιαμπόν, αναφερόμενος στην ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων και αγαθών μεταξύ των χωρών που μετέχουν στη Ζώνη Σένγκεν.

«Ήδη βλέπουμε μετακινήσεις των μεταναστών από το Καλαί προς τη χώρα μας. Όταν εκκαθαριστούν οι καταυλισμοί στη Γαλλία, θα δούμε ενδεχομένως χιλιάδες», πρόσθεσε ο Γιαμπόν.

Η απόφαση των βελγικών αρχών ελήφθη ενόψει της «εκκένωσης» του καταυλισμού από τη Γαλλία.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, στην προσπάθειά του να περιοριστούν οι εντάσεις με τους ντόπιους και να μειωθεί η αστυνομική παρουσία στην είσοδο της Σήραγγας έδωσε μάλιστα στους μετανάστες, που διαμένουν στη «Ζούγκλα», διορία μέχρι απόψε το βράδυ: είτε θα φύγουν αυτοβούλως, είτε θα εκδιωχθούν βιαίως.

Ακτιβιστές και κάτοικοι της περιοχής ωστόσο προσέφυγαν στη δικαιοσύνη ζητώντας να μην εφαρμοστεί το κυβερνητικό σχέδιο για τη μερική κατεδάφιση του πρόχειρου καταυλισμού.

Η δικαστής Βαλερί Κεμενέρ του διοικητικού δικαστηρίου που εξετάζει την υπόθεση, αφού άκουσε τα επιχειρήματα των δικηγόρων και των δύο πλευρών, ανακοίνωσε ότι η απόφαση δεν θα ληφθεί σήμερα. «Ο χρόνος της δικαιοσύνης δεν είναι ίδιος με τον χρόνο των μέσων ενημέρωσης», σημείωσε η δικαστής, χωρίς να διευκρινίσει το πότε θα εκδοθεί η απόφασή της.

Στο μεταξύ, χιλιάδες άνθρωποι έχουν συρρεύσει στο Καλαί τον τελευταίο χρόνο, προσπαθώντας να φτάσουν στη Βρετανία. Το Λονδίνο ωστόσο αρνείται να τους δεχτεί, υποστηρίζοντας ότι το μόνο που θα πετύχαινε με αυτόν τον τρόπο θα ήταν να πολλαπλασιαστούν οι μετανάστες που επιθυμούν να εγκατασταθούν στη χώρα. Πολλοί πάντως έχουν επιχειρήσει να διασχίσουν πεζή τη Σήραγγα ή κρυμμένοι μέσα σε νταλίκες.

Δέκα οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και 250 κάτοικοι του καταυλισμού προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, με το σκεπτικό ότι η βίαιη εκδίωξή της θα παραβίαζε τα θεμελιώδη δικαιώματά τους.

Νωρίτερα, η δικαστής επισκέφθηκε τη «Ζούγκλα» για να εξετάσει τις συνθήκες διαβίωσης, το σχέδιο εκκένωσης και τα εναλλακτικά καταλύματα που ετοιμάζουν οι αρχές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η εκκένωση ενός μέρους του καταυλισμού θα επηρεάσει 800-1.000 ανθρώπους, όμως ντόπιοι ακτιβιστές ανεβάζουν τον αριθμό αυτό στους 3.400, μεταξύ των οποίων είναι και πολλές γυναίκες και μικρά παιδιά. «Εδώ ζουν περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι, έχουμε σχολεία, τεμένη, τα πάντα μέσα στη Ζούγκλα. Έτσι, αρχίζει να μοιάζει με μικρή πόλη και (οι αρχές) θέλουν να το σταματήσουν αυτό», είπε ένας άνδρας από το Αφγανιστάν στο πρακτορείο Reuters.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αναγκαστική προσγείωση σε κατοικημένη περιοχήΑναγκαστική προσγείωση σε κατοικημένη περιοχή του Λος Άντζελες έκανε μικρό αεροσκάφος.
Σώος από την άτρακτο βγήκε ο πιλότος.

Δείτε το βίντεο  cnn.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όλη η δικογραφία εις βάρος των τριών δημοσιογράφων που κατηγορούνται για εκβίαση

Συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση του εκδότη και των δύο δημοσιογράφων που κατηγορούνται ότι απειλούσαν με σκοπό να εξασφαλίζουν διαφημιστικά κονδύλια από οργανισμούς του Δημοσίου και τράπεζες

Συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση των τριών δημοσιογράφων που συνελήφθησαν για εκβίαση, υπάρχουν στο διαβιβαστικό έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Οι τρεις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν την Τρίτη στις εισαγγελικές αρχές οι οποίες τους άσκησαν ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στον ανακριτή από όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.
Ρόλο «κλειδί» στην αποκάλυψη της όλης υπόθεσης είχε η Α.Κ υπεύθυνη του γραφείου Τύπου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, η οποία με την κατάθεσή της άρχισε να ξετυλίγει το «κουβάρι» της ζοφερής αυτής ιστορίας.

Μετά από αυτήν την κατάθεση της Α.Κ.,  όλο το υλικό που είχε συγκεντρωθεί διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας και διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αποφασίστηκε η άρση απορρήτου και η καταγραφή της δραστηριότητας των τριών εμπλεκόμενων.
Ειδικότερα, όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό έγγραφο στις 11 Φλεβάρη η Α.Κ. (υπεύθυνη Γραφείου Τύπου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ) κατήγγειλε ότι στις 4 Φλεβάρη συναντήθηκε σε καφετέρια με τον κατηγορούμενο Παν. Μουσσά.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο κ. Μουσσάς «απαίτησε από εκείνη να δώσει χρήματα στον εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παν. Μαυρίκο, για να μην γράφει αρνητικά σχόλια για την ΕΥΔΑΠ». Μάλιστα, την απείλησε, λέγοντας τα εξής: «Πρόσεχε. Ξέρουν στη ΝΔ ότι πας σε ακριβά κομμωτήρια και ότι ντύνεσαι ακριβά. Θα γίνεις θυμα bullying».

Σύμφωνα πάντα με το διαβιβαστικό, λίγο αργότερα στη παρέα προστέθηκε και ο δημοσιογράφος Χρ. Φράγκου, διευθυντής της ιστοσελίδας sofokleousin.gr. Μαζί της πρότειναν να συνεργαστούν στον τομέα της διαφήμισης για την Attica Bank και την ΕΥΔΑΠ.

Ακολούθησε και δεύτερη συνάντηση λίγες ημέρες αργότερα και ο Π. Μουσσάς φέρεται να προειδοποίησε την Α.Κ. ότι πρέπει να είναι προσεκτική γιατί την έχουν στοχοποιήσει από τη ΝΔ σε διάφορους μιντιακούς κύκλους, διαδίδοντας ότι χρηματίζεται από διαφημίσεις εξαιτίας της θέσης της στην ΕΥΔΑΠ.

Απειλές για το παιδί της 
Ακόμη, της είπε ότι παρακολουθούν την προσωπική της ζωή και τα τηλέφωνά της και απείλησε το παιδί της, λέγοντας «έχεις ένα παιδί. Να προσέχεις και να σκεφτείς και το παιδί σου», δημιουργώντας της φόβο και ανησυχία, όπως κατέθεσε η ίδια.

Στην ίδια συνάντηση απαίτησε ξανά να δώσει χρήματα στο Μαυρίκο για να μην γράφει αρνητικά σχόλια στην εφημερίδα «Ακρόπολη».

Στις 9 Φλεβάρη με αφορμή κάποιο αρνητικό δημοσίευμα για ΕΥΔΑΠ και την Άττικα Bank, ο Μουσσάς απαίτησε εκβιαστικά 10.000 ευρώ για την προβολή του Οργανισμού για λογαριασμό του Χρ. Φράγκου και άλλες 10.000 ευρώ για τον Παν. Μαυρίκο.

Στις 12 Φλεβάρη η Α.Κ. συναντήθηκε με το Μουσσά στο Φλοίσβο και η συνάντησή του ηχογραφήθηκε. Σε αυτή τη συνάντηση ο Μουσσάς ανέφερε και οι φίλοι του έχουν φτιάξει μία ομάδα, η οποία μπορεί να ελέγξει τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, αφενός υπέρ της κυβέρνησης και αφετέρου εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντάς της χαρακτηριστικά: «όταν θέλουμε να γ@…σουμε, θα λες: Αυτόν θέλει να τον γ@…σουμε μέσα από την κυβέρνηση».

Τα δημοσιεύματα για Μεϊμαράκη

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, από τη συνομιλία φάνηκε ότι ρόλο «κλειδί» στην ομάδα φέρεται να είχε ο Μαυρίκος, ο οποίος μέσω της εφημερίδας του και των δύο ιστοσελίδων του, θα δημοσίευε θετικά ή αρνητικά άρθρα, τόσο για την ΕΥΔΑΠ όσο και για τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ως προς την επικείμενη νομοθεσία για τις άδειες των καναλιών.

Ο Μουσσάς ανέφερε ότι ο Μαυρίκος είχε αναρτήσει αρνητικά δημοσιεύματα σε βάρος τουΒαγγέλη Μαρινάκη, του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον οποίο -όπως είπε -υπήρχε συμφωνία μεταξύ του τέως Πρωθυπουργού Κων. Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα να μην αναλάβει ποτέ την πρωθυπουργία της χώρας.
Διαβάστε ολόκληρη την δικογραφία  εδω

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όλο και χειρότερα...

Ποτέ άλλοτε στην ιστορία της η Ελλάδα δεν είχε πιάσει τόσο πάτο. Ποτέ άλλοτε, ούτε ακόμη κι όταν κινδύνευε με χρεοκοπία, δεν ήταν τόσο επικίνδυνα τα πράγματα. Η χώρα καταρρέει και κανείς δεν το βλέπει; Γίνονται συγκλονιστικά πράγματα και η κυβέρνηση απλώς... παρίσταται και διευθύνει με ψέματα.

Δεν είναι οι αγρότες που παίρνουν ψίχουλα για να πουλήσουν τον αγώνα τους. Δεν είναι η προσπάθεια του Τσίπρα να διαλύσει τις κινητοποιήσεις ρίχνοντας τυράκια για να τσιμπήσουν τα ποντίκια. Είναι το ταυτόχρονο χάος που παρατηρείται με την οικονομία να βουλιάζει και το προσφυγικό να απειλεί να τινάξει την Ελλάδα στον αέρα.

Πάνω από 5.000 μετανάστες και πρόσφυγες είναι εγκλωβισμένοι στα σύνορα με τα Σκόπια που αψήφησαν τη συμφωνία των Βρυξελλών και «σφραγίζουν» τη χώρα τους. Στα παλιά τους τα παπούτσια έγραψαν τη συμφωνία για την είσοδο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και οι Τούρκοι. Την «επιτυχία» του Τσίπρα ο Νταβούτογλου την ξεπέταξε μέσα σε λίγες ημέρες καθώς δεν δέχεται την επαναπροώθηση των μεταναστών που θα βρίσκουν οι νατοϊκές δυνάμεις.

Και τι κάνουν; Μεταφέρουν απ' όλη την Ανατολία τους πρόσφυγες και μετανάστες στο Καστελόριζο που είναι ένα μικρό νησάκι χωρίς υποδομές, δυσφημώντας την Ελλάδα καθώς δεν μπορεί να προσφέρει ό,τι θα μπορούσε σε ένα οργανωμένο hot spot. Την ίδια στιγμή καταγράφεται τεράστια αύξηση στη ροή προς την Ελλάδα αφού οι Τούρκοι παίζουν με τα νεύρα όλων. Παρ' ότι φτιάξαμε τα κέντρα καταγραφής και φιλοξενίας τώρα έχουν γεμίσει και σε λίγο θα γεμίσουν ακόμη περισσότερο.

Η χώρα ετοιμάζεται να γίνει πάρκινγκ ανθρώπων, όπως είπε και ο Μ. Σουλτς και η κυβέρνηση τι κάνει; Συσκέψεις με τον ακομβίωτο στρατάρχη για να δουν τι θα κάνουν όταν θα έχουν καταστρέψει τη χώρα. Μάλιστα ακούγεται ότι θα ζητήσει ο Τσίπρας τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Παυλόπουλο για το Προσφυγικό, προκειμένου να προλάβει την πρόταση που σκοπεύουν να κάνουν τα υπόλοιπα κόμματα. Αλλά τι θα πουν εκεί; Θα συμφωνήσουν για την καμένη γη που αφήνει ο Τσίπρας και η κυρά Τασία; Θα έχουν ένα ομόφωνο ανακοινωθέν για μια εθνική προσπάθεια;

Και τι θα κάνει άραγε η κυβέρνηση τώρα που βλέπει να καταρρέει η «επιτυχία» του Τσίπρα και να κλείνουν τα σύνορα πριν τις 6 Μαρτίου; Τι θα κάνει που η Τουρκία παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω από 30 φορές τη Δευτέρα και έστειλε μερικές ακόμη χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα;
Μάλλον είναι αργά. Όσοι σκόπευαν να μετατρέψουν τη χώρα σε αποθήκη ψυχών βρήκαν άξιο συμπαραστάτη στο πρόσωπο του Τσίπρα και της κυβέρνησής του.

Όσο για την οικονομία; Βουλιάζει από τις κινητοποιήσεις των αγροτών, από την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, από τη διάλυση των τραπεζών. Κανείς δεν πληρώνει, τα κόκκινα δάνεια αυξάνονται, η δημοσιονομική τρύπα μεγαλώνει, η τρόικα δεν έρχεται.

Η δίδυμη απειλή: οικονομία – προσφυγικό απειλεί πραγματικά τη χώρα. Κινδυνεύουμε να είμαστε μια φτωχοποιημένη Ελλάδα που πρέπει να διαχειριστεί και χιλιάδες ξένους.

«Ουδέν αρ’ ην φίλτερον άλλο πατρίς», έλεγαν οι αρχαίοι. Και αυτή την αγαπημένη πατρίδα οι Συριζαίοι την κατάντησαν παρία της Ευρώπης. Θα πληρώσουν αλλά θα είναι αργά για την Ελλάδα μας.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!