EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016

Μποδοσάκειο Νοσοκομείο. Έκλεισαν τα Τ.Ε.Π. και η Παθολογική Κλινική

Μπορεί να είναι απαράδεκτο το ότι έκλεισε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας και η Παθολογική Κλινική του, περισσότερο όμως απαράδεκτο είναι το γεγονός ότι κάποιοι επέτρεψαν να φθάσουμε σε αυτό το σημείο.

Η εξέλιξη αυτή μόνο δυσάρεστες συνέπειες μπορεί να έχει και ως εκ τούτου είναι καταδικαστέα και κατακριτέα. Σε μια περιοχή που αποτελεί το Ενεργειακό Κέντρο της χώρας, με χιλιάδες εργαζόμενους που καθημερινά αντιμετωπίζουν επισφαλείς συνθήκες, που αναγκάζονται να λειτουργούν σε επικίνδυνο περιβάλλον και έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία, τη σωματική τους ακεραιότητα και την ίδια τους τη ΖΩΗ, το να κλείνουν τμήματα όπως είναι τα επείγοντα περιστατικά και η Παθολογική, είναι ΤΡΑΓΙΚΟ.

Την ώρα που τα νοσοκομεία μας θα έπρεπε, λόγω των αυξημένων αναγκών, να ενισχύονται μειατρικό/νοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλισμό, εδώ συμβαίνει το παράλογο, όχι απλά να υποβαθμίζονται, αλλά να κλείνουν!!!

Η καθημερινότητα στο Ενεργειακό Λεκανοπέδιο, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, θέλει να τη ζούμε «με την ψυχή στο στόμα», με τον φόβο των εργατικών ατυχημάτων.

Τώρα, στον φόβο αυτό έρχεται να προστεθεί και ο τρόμος του πως θα αντιμετωπιστούν τα περιστατικά αυτά σε περίπτωση που – αν ό μη γένοιτο- προκύψουν.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, παρών πάντα σε όποια προσπάθεια έγινε διαχρονικά για την αποτροπή αρνητικών εξελίξεων στα νοσοκομεία μας, καλεί τους υπεύθυνους για την αρνητική αυτή εξέλιξη, να προβούν
ΑΜΕΣΑ σε κάθε δυνατή ενέργεια, να αναλάβουν ΑΜΕΣΑ κάθε δυνατή πρωτοβουλία, να οχλήσουν ΑΜΕΣΑ τα αρμόδια Κυβερνητικά στελέχη, έτσι ώστε να επιτευχθεί, όχι απλά η επαναλειτουργία των τμημάτων, αλλά και η ενίσχυσή τους.

Σε διαφορετική περίπτωση θα φέρουν την ευθύνη για κάθε τι που μπορεί να συμβεί.

Σε κάθε περίπτωση, θέτουμε τα στελέχη του Σωματείου στη διάθεση κάθε προσπάθειας που επιβάλλεται να γίνει.
Πηγή

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι – Το ΝΑΤΟ Συζητά Γκρίζες Ζώνες στο Αιγαίο!!

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Οι οριστικές αποφάσεις περί των περιοχών δράσης της Νατοϊκής δύναμης στο Αιγαίο, με το πρόσχημα των προσφυγικών ροών, μετά την παρέμβαση της Τουρκίας δεν έχουν ληφθεί ακόμα. Έτσι το ΝΑΤΟ θα ενεργεί αυτή τη στιγμή μόνο σε διεθνή ύδατα καθόσον οι Τούρκοι πέρασαν την άποψη τους για γκρίζες περιοχές στο Αιγαίο. Την αλλαγή αυτή στάσης του ΝΑΤΟ να μην αναφέρεται σε περιγραφή χωρικών υδάτων λόγω αμφισβητήσεων, οι Τούρκοι φαίνεται να την πανηγυρίζουν, θεωρώντας όπως είναι φυσικό μεγάλη τους επιτυχία. Και πώς να μην είναι άλλωστε, όταν το ΝΑΤΟ αυτή τη στιγμή ουσιαστικά αποδέχεται γκρίζες ζώνες και κοινές συζητήσεις για το θέμα. Είναι αυτό που λέγαμε με σειρά άρθρων μας ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ θα φέρει μαζί και τις διεκδικήσεις της Τουρκίας, αλλά και την παρουσία των Τουρκικών πολεμικών πλοίων μέσω της δύναμης στο Ελληνικό Αιγαίο.

Έτσι σύμφωνα με τούρκους αξιωματούχους που μίλησαν στη «Hurriyet», η Άγκυρα παραμένει πιστή στη θέση της, την οποία έχει θέσει και στο Βερολίνο, ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί να της επιβληθούν απόψεις που θα επηρεάζουν τις νομικές της θέσεις στο Αιγαίο. Σε αυτό το πλαίσιο, ξεκαθαρίζεται ότι η επιχείρηση μπορεί να εκτυλίσσεται στα διεθνή ύδατα, όχι όμως σε διαφιλονικούμενα ύδατα. Φαίνεται μάλιστα ότι η Άγκυρα εκφράζει ικανοποίηση για το γεγονός ότι στην πρόσφατη απόφαση της Ατλαντικής Συμμαχίας στις 24 Φεβρουαρίου δεν υπάρχει ακριβής αναφορά σε γεωγραφικές περιοχές, στοιχείο που υπήρξε ένας εκ των βασικών όρων που έθεσε η Άγκυρα στις συνομιλίες στις Βρυξέλλες. Οι Tούρκοι αξιωματούχοι τόνισαν επίσης ότι η απόφαση της 24ηςΦεβρουαρίου, σε επίπεδο Βορειοατλαντικού Συμβουλίου (NAC) του ΝΑΤΟ είναι μόνο το πρώτο από τα τρία στάδια της διαδικασίας. Κατ” αυτούς, το δεύτερο σκέλος θα λάβει χώρα από τις 29 Φεβρουαρίου ως τις 6 Μαρτίου και θα αφορά στην καταγραφή των λεπτομερειών για την εφαρμογή των αρχών που περιλαμβάνονται στη συμφωνία της περασμένης εβδομάδος. Αυτό το στάδιο φαίνεται ότι είναι το σημαντικότερο για την Άγκυρα, διότι περιλαμβάνει την ακριβή αποτύπωση, επί χάρτου, των περιοχών όπου θα δρα η δύναμη του ΝΑΤΟ. Θα ακολουθήσει όμως και τρίτο στάδιο, αυτό της εφαρμογής. Υπενθυμίζεται ότι έλληνες επιτελείς σημείωναν πριν από λίγες ημέρες ότι η δύναμη θα είναι επιχειρησιακά έτοιμη περί τα τέλη Μαρτίου. Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο στο δημοσίευμα της «Hurriyet» είναι η ικανοποίηση που εκφράζουν οι τούρκοι αξιωματούχοι διότι επιβεβαιώθηκε η αρχή ότι το Αιγαίο «αποτελεί κοινή θάλασσα μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδος», δηλαδή χωρίς σύνορα. Πρόκειται για μία στάση ικανοποιητική για την Άγκυρα που πιστεύει ότι όλα τα προβλήματα θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν ως σύνολο με σκοπό την επίλυση των θεμάτων του Αιγαίου !!!!!!!

Την ίδια στιγμή, τα τέσσερα πλοία που αποτελούν τον κορμό της νατοϊκής δύναμης SNMG 2 κινούνται σε διαφορετικές περιοχές του βορείου, κεντρικού και νοτίου Αιγαίου, αλλά σε διεθνή ύδατα. Συγκεκριμένα, τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 29 Φεβρουαρίου, η γερμανική ναυαρχίδα «Bonn» κινείτο μεταξύ Λέσβου και Χίου, η καναδική «Fredericton» μεταξύ νότιας Χίου και Ικαρίας, η ελληνική φρεγάτα «Σαλαμίς» δυτικά της Πάτμου και η τουρκική «Barbaros» μεταξύ βορείως της Καρπάθου και δυτικά της Ρόδου. Στην περιοχή αναμένονται επίσης τις προσεχείς ώρες η γαλλική φρεγάτα «Montcalm» και η ιταλική φρεγάτα «Libeccio».

Θεωρούμε ότι δυστυχώς το σχέδιο εκτυλίσσεται και το ΝΑΤΟ θα δημιουργήσει αν δεν το προσέξουμε de facto καταστάσεις σε ότι αφορά αμφισβητούμενες από τους Τούρκους περιοχές αλλά και παρουσία και δράση Τουρκικών πλοίων σε Ελληνικές περιοχές έρευνας διάσωσης αλλά ακόμα και σε Ελληνικά χωρικά ύδατα. Η Ελλάδα δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να δεχθεί τετελεσμένα και θα πρέπει, αν δεν έχει το κουράγιο και τη δύναμη να καταγγείλει τη συμφωνία, να προσέξει πάρα πολύ στο σχεδιασμό, τις ονομασίες και την κατανομή του επιχειρησιακού έλεγχου μεταξύ ΝΑΤΟ – Ελλάδας – Τουρκίας.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

 
 
 
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιοι καλούνται να πληρώσουν διπλά τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων

Μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει χιλιάδες ιδιοκτήτες Ι.Χ. που δεν έχουν πληρώσει τα προηγούμενα χρόνια τα τέλη κυκλοφορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι δηλαδή δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας και ταυτόχρονα δεν κατέθεσαν πινακίδες θα κληθούν να πληρώσουν διπλά τέλη κυκλοφορίας.

Οπως αναφέρουν τα Νέα έχουν αρχίσει διασταυρώσεις στοιχείων για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας κανονικά με το σύνολο των υπόχρεων, αντιπαραβάλλοντας και τον κατάλογο των καταθέσεων πινακίδων ξεχωριστά για το 2011 και το 2012, δηλαδή για μια ολόκληρη πενταετία. Κάποιοι δηλαδή θα πληρώσουν διπλά τέλη για πολλά χρόνια.

Ωστόσο ενώ ήδη για όσους δεν πλήρωσαν τα τέλη του 2016 τα πρόστιμα έχουν αρχίσει να μπαίνουν μέσω taxisnet για τα προηγούμενα έτη αν και οι διασταυρώσεις συνεχίζονται θα πρέπει να ληφθεί πολιτική απόφαση.

Από τη διασταύρωση θα προκύψουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων εκείνοι οι οποίοι, παρότι είχαν υποχρέωση, δεν κατέβαλαν το αντίτιμο των τελών κυκλοφορίας και τώρα θα κληθούν να το πληρώσουν εις διπλούν.

Εν τω μεταξύ, ηλεκτρονικά ραβασάκια μέσω του TAXISnet σε περίπου 800.000 ιδιοκτήτες ΙΧ που δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2016 προκειμένου να προσέλθουν στα υποκαταστήματα των τραπεζών ή των ΕΛΤΑ για να καταβάλουν τα διπλά τέλη θα στείλει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Η προθεσμία που θα δοθεί στους ιδιοκτήτες οχημάτων με απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας για την εφάπαξ εξόφληση των τελών και των προστίμων θα είναι ένας μήνας. Αν ο μήνας αυτός παρέλθει άπρακτος τα μη πληρωθέντα ποσά θα θεωρούνται ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. θα μπορούν να τα διεκδικήσουν με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή με κατασχέσεις καταθέσεων και εισοδημάτων, ενώ οι οφειλέτες, από την πλευρά τους θα μπορούν να τα ρυθμίσουν έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις!
Σύμφωνα, ειδικότερα, με την ισχύουσα νομοθεσία η μη εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας συνεπάγεται την υποχρέωση του κατόχου του οχήματος να πληρώσει, πέραν των κανονικών τελών και ένα πρόστιμο ίσο με το ποσό των οφειλομένων τελών.

Έτσι το συνολικό ποσό που θα κληθεί να πληρώσει κάθε κάτοχος οχήματος που δεν εξόφλησε έγκαιρα τα τέλη κυκλοφορίας είναι, τελικά, διπλάσιο των οφειλομένων τελών. Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκάλυψαν τα dikaiologitika.gr, η διαδικασία που θα ακολουθήσουν οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών θα είναι η εξής: * Τα μη καταβληθέντα εμπρόθεσμα τέλη κυκλοφορίας μαζί με το προβλεπόμενο πρόστιμο θα βεβαιωθούν στα ονόματα των κατόχων οχημάτων που τα οφείλουν. * Οι κάτοχοι των οχημάτων θα κληθούν με ειδοποιητήρια, που θα τους κοινοποιηθούν στα e-mail τους μέσω των εφαρμογών του συστήματος ΤΑΧΙSNET, να εξοφλήσουν εφάπαξ τα συνολικά ποσά τελών και προστίμων μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα του επόμενου μήνα.

* Σε κάθε περίπτωση, κατά την οποία η προθεσμία αυτή θα παρέλθει και δεν θα πληρωθεί το οφειλόμενο ποσό τελών και προστίμου το συνολικό αυτό ποσό θα καταστεί ληξιπρόθεσμο χρέος και θα επιβαρύνεται περαιτέρω με μηνιαίους τόκους.

Από τη στιγμή αυτή, το Δημόσιο μέσω της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. θα μπορεί να διεκδικήσει το οφειλόμενο ποσό με την επιβολή μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή με κατασχέσεις σε καταθέσεις και εισοδήματα του οφειλέτη (μισθούς, συντάξεις, ενοίκια κ.λπ.)

* Το συνολικό ποσό των τελών κυκλοφορίας και του αντίστοιχου προστίμου, από τη στιγμή που θα καταστεί ληξιπρόθεσμο, θα μπορεί να ρυθμιστεί για να εξοφληθεί τμηματικά έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις, με βάση την «πάγια ρύθμιση» του ν. 4152/2013. Πάντως, για όσο διάστημα παραμένουν απλήρωτα τα τέλη κυκλοφορίας για ένα όχημα ο κάτοχός του δεν μπορεί να το μεταβιβάσει είτε με πώληση είτε με δωρεά είτε με γονική παροχή.

Προϋπόθεση για την μεταβίβαση κάθε οχήματος είναι να έχουν καταβληθεί προηγουμένως τόσο τα τέλη κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου λαμβάνει χώρα η μεταβίβαση όσο και τα τέλη κυκλοφορίας προηγουμένων ετών, τα οποία τυχόν οφείλονται για το χρόνο που το όχημα βρισκόταν στην κατοχή του μεταβιβάζοντος, συμπεριλαμβανομένων των προβλεπομένων από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις, προστίμων.

Μάλιστα, για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του οχήματος δεν αρκεί η βεβαίωση των τελών ή η υπαγωγή τους σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά απαιτείται η ολοσχερής εξόφλησή τους μαζί με προστεθέντα πρόστιμα.

πηγη
 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΤΕ.

Από τη Lisa Haven

Ο videographer YouTube, Jason Α, στο βίντεο που ακολουθεί αποκαλύπτει πληροφορίες σχετικά με το τι συμβαίνει στην Αμερική.

Η εθνική κυριαρχία, η ελευθερία μας έχουν σπρωχθεί έξω από την πόρτα και έχουν αντικαταστεθεί με κάτι πολύ χειρότερο! Από τα σημάδια στους ουρανούς στην τεχνολογία του θηρίου (αντίχριστός), στον μετανθρωπισμός, στις ακραίες καιρικές συνθήκες, κάτι που μας ρίχνει κάτω και γρήγορα! Τρέχουμε ολοταχώς στην περίοδο την θλίψης …

Κάτι που θα επεκταθεί πέρα από τις ΗΠΑ.. Στον υπόλοιπο κόσμο…
 Πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δεκαοκτώ νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο στο Ομάν

Δεκαοκτώ νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο στο Ομάν

Ένα δυστύχημα με λεωφορείο σήμερα Τρίτη το πρωί, στο Ομάν, προκάλεσε τον θάνατο δεκαοκτώ ατόμων. Δεκατέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν όταν το λεωφορείο στο οποίο βρίσκονταν τρακάρισε με ένα φορτηγό, αυτό ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΟΝΑ.

Η σύγκρουση σε ένα δρόμο που συνδέει τις επαρχίες Ibri και Fuhudί.
Τα θύματα προέρχονται από διαφορετικές χώρες αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Mπα, υπάρχει δημοσιογραφική διαφθορά;

Κρατισμός, λαϊκισμός, αμορφωσιά και αντιδημοκρατική νοοτροπία είναι τα κύρια συστατικά του εκρηκτικού μείγματος που αποκαλείται δημοσιογραφική διαφθορά και συμπληρώνει ένα γενικότερα διεφθαρμένο περιβάλλον. Στην χώρα με τους λιγότερους αναγνώστες εφημερίδων στην Ευρώπη, όπου ωστόσο κυκλοφορούν περίπου 116 καθημερινές πανελλήνιες και επαρχιακές εφημερίδες, το κράτος παίζει τον πρώτο ρόλο. Αυτόν ήταν που μοίραζε και μοιράζει χρήμα και προνόμια στους εκδότες απλώς για να τους έχει στην υπηρεσία του.


του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Στην χώρα με τους λιγότερους αναγνώστες εφημερίδων στην Ευρώπη, όπου ωστόσο κυκλοφορούν περίπου 116 καθημερινές πανελλήνιες και επαρχιακές εφημερίδες, το κράτος παίζει τον πρώτο ρόλο. Αυτόν ήταν που μοίραζε και μοιράζει χρήμα και προνόμια στους εκδότες απλώς για να τους έχει στην υπηρεσία του.

Από την πλευρά τους, οι κρατικές επιχειρήσεις και τράπεζες αντιπροσώπευαν για μία μακρά περίοδο το 46% της συνολικής διαφημιστικής δαπάνης, την οποία και χρησιμοποιούσαν ερήμην των κανόνων της αγοράς και της στοιχειώδους λογικής. Επίσης, στα κρατικά μέσα επικοινωνίας, στις ΔΕΚΟ, στην Γενική Γραμματεία Τύπου και Πληροφοριών, στα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων και στις κρατικές τράπεζες απασχολούνται, ακόμη και σήμερα και παρά την κρίση, κάπου 2.000 άνθρωποι των μέσων επικοινωνίας –για κάποιους από τους οποίους η θέση στο Δημόσιο είναι μία από τις αργομισθίες που έχουν. Υπήρξε δε περίοδος κατά την οποία ο αριθμός των δημοσιογράφων και εκδοτών που ήσαν εξαρτημένοι από το Δημόσιο ξεπερνούσε τις 6.000, νούμερο πρωτοφανές για χώρα που υποτίθεται ότι ανήκει στον αναπτυγμένο δημοκρατικό κόσμο.

Η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Μέσω της έμμεσης φορολογίας, το κράτος στην Ελλάδα προσέφερε στο εκδοτικό και δημοσιογραφικό πλέγμα κοινωνικούς πόρους, καθώς και σημαντικές φορολογικές απαλλαγές, με αποτέλεσμα τα ΜΜΕ να είναι σχεδόν πλήρως κρατικώς ελεγχόμενα. Παράλληλα, όμως, τα κόμματα εξουσίας –που ήδη οφείλουν περί τα 360 εκατ. ευρώ στις τράπεζες– τα τριάντα τελευταία χρόνια μοίρασαν στα Μέσα πάνω από 250 εκατ. ευρώ διαφημιστικά και λοιπά έσοδα, καλλιεργώντας χωρίς αιδώ τον λαϊκισμό κα την χυδαιότητα, φέρνοντας στο προσκήνιο τα σκουπίδια του πνεύματος.

Η κατάσταση αυτή προσέλαβε κατακλυσμιαίες διαστάσεις με την απελευθέρωση στην χώρα μας των ραδιοτηλεοπτικών μέσων επικοινωνίας, στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Η απελευθέρωση αυτή έσπασε μεν το κρατικό μονοπώλιο, επέφερε όμως μία γενική πλέον υποβάθμιση σε ολόκληρο των χώρο των ΜΜΕ. Απίθανοι σαλταδόροι μπήκαν στον χώρο των 
Μέσων και άρχισαν να πουλάνε προς κάθε κατεύθυνση λαϊκισμό και χυδαιότητα –μια και αυτά άρεσαν στο κοινό. Κύριος δε στόχος αυτών των πνευματικών ιζημάτων ήταν και είναι η συνολική αποβλάκωση μίας ούτως ή άλλως απνευμάτιστης σε μεγάλο βαθμό κοινωνίας, η οποία απεχθάνεται την γνώση γιατί η τελευταία απαιτεί κριτική σκέψη.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, με την βοήθεια του Διαδικτύου, τα ΜΜΕ σκουπίδια οδηγούν το όλο μιντιακό τοπίο στην αυτοκαταστροφή του. Επιβεβαιώνεται δε, με δέκα χρόνια καθυστέρηση, ένα προφητικό άρθρο που είχαμε γράψει το 2006 στην εφημερίδα Εστία και στο οποίο τονίζαμε ότι «αν εμείς οι δημοσιογράφοι δεν αντισταθούμε στην χυδαιοποίηση και τον εξευτελισμό του επαγγέλματός μας από τυχάρπαστους εκβιαστές, παραχαράκτες της πραγματικότητος και συνειδητούς απατεώνες του πνεύματος, τότε θα έχουμε συμβάλλει στον θάνατο της δημοκρατίας».

Διότι περί αυτού πρόκειται. Στο ομιχλώδες και βαθύτατα διεφθαρμένο τοπίο των ΜΜΕ, οργιάζουν σήμερα οι εχθροί της δημοκρατίας. Γι αυτό, όσοι από εμάς σέβονται τον εαυτό τους και αυτό που κάνουμε, χρειάζεται να κοιτάξουμε την πραγματικότητα κατάματα. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο λόγος των περισσότερων Μέσων, και ιδιαίτερα των ραδιοτηλεοπτικών και άλλων ηλεκτρονικών, είναι υπαινικτικός και όχι καθαρός. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι, με εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα, τα ΜΜΕ έχουν μετατραπεί σε διαμεσολαβητή συμφερόντων και όχι σε ενδιάμεσο φορέα μεταξύ της εξουσίας και των πολιτών για την αποκάλυψη της αλήθειας όπως αυτή μπορεί να προκύπτει από τα γεγονότα.

Στην εποχή των ανακατατάξεων και των κοσμογονικών αλλαγών, ο λαϊκισμός, η δημοσιογραφία-θέαμα και η απίστευτη βλακεία έχουν ισοπεδώσει την δημοσιογραφία και τους ανθρώπους της, τους οποίους η κοινή γνώμη εμπιστεύεται σε ποσοστό κάτω από 7%!!!

Με αφετηρία, λοιπόν, την γενικευμένη αναξιοπιστία στον χώρο των ΜΜΕ, οι διάφοροι σαλτιμπάγκοι δίνουν ρέστα. Σήμερα, τούς ευνοεί το άκρατο κλίμα λαϊκισμού και ασύδοτης ψευδολογίας που επικρατεί και που είναι η πρώτη ύλη των εκβιαστών. Συνεπικουρούμενοι δε και από αδίστακτους μπλογκανθρώπους, οι επαγγελματίες του είδους μπορούν να κάνουν πραγματικά ό,τι θέλουν. Και σίγουρα δεν θα βάλει τέλος στην δράση τους η ύπαρξη «διαδικτυακού μητρώου».

Σε κοινωνίες όπου τα ψεύδη, οι λαϊκισμοί, οι κούφιες υποσχέσεις, οι ιδεολογικές κενολογίες και η κρατολατρεία προσδιορίζουν την πολιτική και μεγάλο μέρος της οικονομικής λειτουργίας, οι εκβιαστές, οι διαπλεκόμενοι, οι κλεπτοκράτες και τα λοιπά κοινωνικο-πνευματικά ιζήματα θα αποτελούν σημαντικό χαρακτηριστικό τους. Ιδιαίτερα δε όταν στις ίδιες κοινωνίες οι υγιείς αστικές, δημοκρατικές και παραγωγικές δυνάμεις τους αδιαφορούν για το «εθνικώς δέον» και περί άλλα τυρβάζουν.

Αν λοιπόν οι κοινωνίες αυτές δεν προστατευθούν από τους ιούς που τις ταλανίζουν και τις βυθίζουν στην παρακμή, οι εκβιαστές και το σύστημά τους θα ρυθμίζουν κατά το δοκούν την πραγματικότητα. Μέχρι τελικής πτώσεως.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΔΕΗ διαφημίζει το ρεύμα!


Σήμερα αποφασίζουν ανακριτής και εισαγγελέας για τους τρεις εκβιαστές που απόχιασε η αστυνομία: Τον εκδότη και τους δυο δημοσιογράφους. Μικρά ψάρια βέβαια. Μαρίδα. Οπως στην περίπτωση του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, πάλαι ποτέ εκδότη της «Ελεύθερης Ωρας». Δεκαοχτώ χρόνια φυλακή είχε φάει πρωτόδικα και ξεμπούκαρε στα τέσσερα. Για εκβιασμό του Μπάρμπα Γιάννη του Λάτση. Με μάρτυρα κατηγορίας τον Αργύρη Σαλιαρέλη. Τα μεγάλα ψάρια, οι καρχαρίες, δεν χωράνε στην απόχη.

Γράφει ο Κώστας Καίσαρης

Επί του πρακτέου, όμως, προκύπτει μία απορία: Η ΕΥΔΑΠ, με την οποία νταραβεριζόντουσαν οι εκβιαστές, τι λόγους έχει για να διαφημίζεται; Για να χτυπήσει τους ανταγωνιστές της; Πουλάει κανένας άλλος νερό και δεν το ξέρουμε; Ποιος ο λόγος να μοιράζει λεφτά; Μήπως υπήρχε μάκινα και γινόντουσαν μοιρασιές; Η ΔΕΗ (στη κεντρική φωτό ο ΔΣ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης) έχει λόγους να διαφημίζεται; Φοβάται ότι θα χάσει τους πελάτες της; Οι διαφημίσεις των Ελληνικών Πετρελαίων σε ποιους απευθύνονται; Στα οποία Ελληνικά Πετρέλαια, ειρήσθω εν παρόδω, η αριστερή κυβέρνηση διόρισε πρόεδρο τον Ευστάθιο Τσοτσορό. Γνωστό και μη εξαιρετέο από τον Αλφα Ντίτζιταλ και το κανόνι που έριξε. Υπήρχε λόγος να δώσουνε τα Ελληνικά Πετρέλαια στην «Ακρόπολη» των τετρακοσίων είκοσι φύλλων διαφημιστικό κονδύλι 50.000 Γιούρο; Και του φαινόντουσαν μάλιστα του Μαυρίκου λίγα.

Τι να διαφημίσουν, πλέον, οι τράπεζες με κάπιταλ κοντρόλ κι όταν η στρόφιγγα των δανείων έχει κλείσει οριστικά και αμετάκλητα; Κι εν πάση περιπτώσει, τι λόγους έχεις, σαν τράπεζα, να φοβάσαι τον εκβιαστή; Είναι προφανές ότι για άλλους λόγους γινότανε κι εξακολουθεί να γίνεται η διανομή των χρημάτων, με την πρόφαση της διαφήμισης. Κι έτσι φτάνουμε στο ρεζουμέ: Δεν είναι τυχαίο ότι όλο αυτό το νταραβέρι γινότανε με περιθωριακά ΜΜΕ. Είτε ηλεκτρονικά είτε έντυπα. Δεν λέμε ότι τα μεγάλα συγκροτήματα των ΜΜΕ είναι άγια. Λέμε ότι μια λαθρόβια εφημερίδα ή ένα σάιτ της πλάκας έχουν άνεση στο πάρε δώσε. Να βρούνε τον νταραβεριτζή που μοιράζει τη διαφήμιση και να τα σπάσουνε στη μέση. Για ξένα λεφτά και για αέρα λεφτά μιλάμε. Σε μια μεγάλη εταιρεία, με δέκα διευθυντές και οργανωμένο λογιστήριο, αυτά δεν γίνονται. Οταν όμως πρόκειται για ψιλικατζίδικο, από τη μία τσέπη μπαίνουνε κι από την άλλη βγαίνουνε. Και δεν γίνεται σήμερα ή χθες αυτή η δουλειά. Γίνεται χρόνια. Οπου υπάρχουνε κρατικά λεφτά, υπάρχουνε και οι καρχαρίες που ορμάνε. Και σε αγαστή συνεργασία μάλιστα. Οι μέσα με τους έξω. Και βλέπεις ότι και με την πρωτοδεύτερη φορά Αριστερά το πανηγύρι δεν σταματάει. Στο ίδιο μοτίβο συνεχίζεται.

Θυμάμαι το φαγοπότι τα παλιά χρόνια στον ΟΠΑΠ. Επί μονοπωλίου. Οταν δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος για όλον αυτόν τον καταιγισμό της διαφήμισης. Και γινότανε της πουτάνας το μαγκάλι. Με τα φορτηγά φεύγανε τα λεφτά. Κι όχι μόνο στα μεγάλα μαγαζιά, όπου κάνανε τις πάσες οι υπουργοί. Οι νταραβεριτζήδες του Οργανισμού κάνανε τις δικές τους μοιρασιές. Στα μικρομάγαζα που λέγαμε. Και βγάζανε τα δικά τους μεροκάματα. Κι έρχονται οι αγνοί και αμόλυντοι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν αλλάζει τίποτα. Και με την Τρόικα λες ότι είναι δύσκολο να πάνε κόντρα. Στο εσωτερικό της χώρας, τι τους εμποδίζει να βάλουνε τάξη στο μπουρδέλο της Αλέξαινας;

Η πρώτη σου δουλειά, λοιπόν, είναι να τα βγάλεις στη φόρα. Ολα. Τις καταστάσεις με τα λεφτά που φεύγανε για δήθεν διαφημίσεις της ΕΥΔΑΠ και των άλλων κρατικών μαγαζιών. Η δεύτερη, να σταματήσεις άπαξ διά παντός όλο αυτό το πάρε δώσε. Μαχαίρι. Τα συντρόφια του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, ούτε το ένα κάνανε ούτε το άλλο. Ούτε τους προηγούμενους ξεφωνίσανε ούτε κλείσανε τη στρόφιγγα με τα λεφτά. Η ΕΥΔΑΠ έχει προϋπολογισμό διαφημιστικής δαπάνης για το 2016 ενάμισι αριστερά εκατομμύρια Γιούρο. Για να διαφημίζει το νερό ο σύντροφος της Δούρου ή για να ταΐζει κόσμο; Κι όταν χωρίς κανέναν λόγο κυκλοφορούνε τόσα λεφτά, εύλογο είναι όχι μόνο να μην κόβεται η όρεξη των εκβιαστών, αλλά να ανοίγει ακόμα περισσότερο.

Τέλος, ενδιαφέρον έχουν κάποιες επιμέρους λεπτομέρειες: Οτι ο Μαυρίκος έχει ξεκινήσει τη σταδιοδρομία του από το Τηλεάστυ του Καρατζαφέρη. Και σαν καλός και άξιος μαθητής, πήγε μπροστά. Και κατά τα πρότυπα του μεγάλου αρχηγού, ίδρυσε κόμμα. Τη Δεξιά. Τον εν λόγω Μαυρίκο ο γίγας Αβραμόπουλος τον είχε διορίσει αντιπρόεδρο στο Δημόσιο Ψυχιατρείο. Και μέλος στην Επιτροπή που αξιολογούσε τους γιατρούς! Ο έτερος συλληφθείς είχε προσληφθεί από τον Σταύρο Δήμα στο υπουργείο Εξωτερικών. Αν δηλαδή ο Δήμας έβγαινε πρόεδρος της Δημοκρατίας,θα έκανε νταραβέρια στο προεδρικό Μέγαρο. Οπως στην ΕΥΔΑΠ, στην τράπεζα Αττικής, στον Αθήνα 9.84, στη Γ.Γ. δημοσίων εσόδων κ.λπ., κ.λπ. Οπου υπήρχαν εύκολα λεφτά. Ο τρίτος από τους συλληφθέντες είχε άκρες στην Κυβερνώσα Αριστερά. Για να αποδειχθεί για μια ακόμα φορά ότι οι Ελληνες πολιτικοί ξέρουν να κάνουν τις καλύτερες επιλογές. Αυτά.

Προς το παρόν, έχει αφήσει τη φαντασία των τηλεθεατών να οργιάζει

ΝΑ σπρωχτούμε κι όπως πέσουμε. Εκεί, λοιπόν, που νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα στην ελληνική τηλεόραση, βλέπεις τον Πέτρο Κωστόπουλο με περούκα κι απέναντί του τον Απόστολο Γκλέτσο, τον άντρα τον πολλά βαρύ, να διερωτάται: «Στην Ελλάδα, ο μόνος που έχω πάει με άντρα και το λέω είμαι εγώ». Και το είπε μάλιστα και δύο φορές, και χτύπαγε και το χέρι του στο τραπέζι. Κι επιχειρηματολόγησε: «Το ψάρι ψήνεται κι απ’ τις δυο πλευρές». Δεν βλέπεις απολύτως τίποτα, βέβαια, από την ελληνική τηλεόραση. Μαθαίνεις από την αναπαραγωγή στο διαδίκτυο. Και βλέπεις πού φτάνει η ξεφτίλα στον βωμό της τηλεθέασης. Οτι δήθεν τυχαία πάει ο Κωστόπουλος την κουβέντα στο σύμφωνο συμβίωσης και δήθεν τυχαία ρωτάει τον Γκλέτσο αν έχει πάει με άντρα. Ετσι είναι. Δεν προχώρησε ο Απόστολος σε περαιτέρω λεπτομέρειες. Τα άφησε όλα να αιωρούνται. Ισως κάνει τη σχετική διευκρίνιση σε επόμενη εκπομπή. Να αποκαλύψει, δηλαδή, τι ακριβώς έκανε όταν πήγε με άντρα κι αν και κατά πόσο του άρεσε. Προς το παρόν, έχει αφήσει τη φαντασία των τηλεθεατών να οργιάζει. Δύο άντρες πάνω από το κρεβάτι, ο Γκλέτσος νεαρός και άμαθος να ρωτάει «τι θα κάνουμε» κι ο έμπειρος μερακλής να του απαντάει: «Θα σπρωχτούμε κι όπως πέσουμε».

Μπροστά σ’ αυτό το ξεφτιλίκι δεν φτούρησε κανείς

ΟΥΤΕ ένας δεν έκανε στην άκρη. Ολοι πέσανε με τα μούτρα απάνω στον Παντελίδη. Από τον Λαζόπουλο μέχρι τον Νταλάρα. Από τη Νανά Παλαιτσάκη μέχρι τον Μάρκο Σεφερλή. Ολοι είχανε κάτι να πούνε. Κάτι να γράψουνε στον προσωπικό τους λογαριασμό. Λες και τους ρώτησε κανένας. Λες και ενδιαφέρει η γνώμη τους. Λες και πήγαινε ο Νταλάρας στα μπουζούκια και άκουγε τον Παντελίδη. Με τα ρούχα της δουλειάς βγήκε τις προάλλες ο Σεφερλής στην τηλεόραση. Ψεύτικο μουστάκι δύο πιθαμές, κίτρινο γιλέκο, κίτρινο σακάκι, καρό καφέ παντελόνι. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Και τη δουλειά μας στο θέατρο διαφημίζουμε και λέμε δυο λόγια και για τον Παντελίδη. Μπροστά σ’ αυτό το ξεφτιλίκι, όμως, της Νανάς Παλαιτσάκη δεν φτούρησε κανείς. Να παίζει θέατρο σ’ αυτήν την ηλικία, να ψευτοκλαίει και να έχει φτιάξει ολόκληρο σενάριο για τη Φράνκα Ράιτ των Πινκ Φλόιντ, που δήθεν έβλεπε λάιβ την κηδεία του Παντελίδη από τη Δανία και της έστειλε μήνυμα. Και να μιλάει με τρεμάμενη φωνή, δήθεν συγκινημένη και συγκλονισμένη: «Κι αυτήν τη στιγμή δεν μπορώ. Είναι από τις μαγικές στιγμές της επικοινωνίας. Τι να πω; Συγγνώμη, τα έχω χάσει. Κλαίνε (σ.σ. η Φράνκα Ράιτ και οι άλλοι) για τον Παντελή Παντελίδη. Θεωρούν ότι έστειλε ένα μήνυμα με τη μουσική του σε όλο τον κόσμο. Η μουσική, η επικοινωνία, η μελωδία, έχουν μια γλώσσα. Εχω ζήσει πολλές μαγικές στιγμές σ’ αυτήν την κωλοδουλειά που κάνουμε. Είναι μια μαγική στιγμή». Μιλάμε, αν υπήρχε αστυνομία Τύπου, θα είχε συλληφθεί επί τόπου και θα είχε οδηγηθεί στο αυτόφωρο. Να δείχνει μια φωτογραφία από το κινητό της. Με τη Φράνκα Ράιτ, που παρακολουθούσε την κηδεία να χαζογελάει και η εν λόγω Νανά να σχολιάζει «είναι μια μαγική στιγμή».

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η φωτογραφία της ημέρας.Η φωτογραφία της ημέρας.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Άδεια δόμησης για το εργοστάσιο εμπλουτισμού στις Σκουριές έλαβε η Eldorado Gold

Άδεια δόμησης για το εργοστάσιο εμπλουτισμού στις Σκουριές έλαβε η Eldorado Gold, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικός Χρυσός.

Όπως διευκρινίζει η εταιρεία, η άδεια εκδόθηκε από την πολεοδομική Υπηρεσία του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, το έργο των Σκουριών ωστόσο, παραμένει υπό καθεστώς συντήρησης, «δεδομένου ότι η εταιρεία αναμένει την έκδοση εντός των νόμιμων προθεσμιών των αδειών ρουτίνας που εκκρεμούν, οι οποίες είναι απολύτως απαραίτητες για την επαναλειτουργία του έργου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικός Χρυσός αναφέρει:

«H Eldorado Gold επιβεβαιώνει ότι ως αποτέλεσμα της απόφασης #219/2016 του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ελλάδας για τον έλεγχο της νομιμότητας διοικητικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων, η Ελληνικός Χρυσός, θυγατρική της Eldorado Gold στην Ελλάδα, έλαβε την άδεια δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμό στις Σκουριές (εδώ το σχετικό δελτίο τύπου της 02/03/2015). Η άδεια εκδόθηκε από την πολεοδομική Υπηρεσία του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής. Το έργο των Σκουριών ωστόσο, παραμένει υπό καθεστώς συντήρησης, δεδομένου ότι η εταιρεία αναμένει την έκδοση εντός των νόμιμων προθεσμιών των αδειών ρουτίνας που εκκρεμούν, οι οποίες είναι απολύτως απαραίτητες για την επαναλειτουργία του έργου».
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί – Πιέζει η ΕΚΤ τις τράπεζες να αποδείξουν ότι έχουν collaterals, στο στόχαστρο και η Α΄ κατοικία

Οι τράπεζες σε πρώτη φάση θα βγάλουν σε πλειστηριασμοί επαγγελματικά ακίνητα και βιομηχανικά ακίνητα.
 
Ισχυρότατες πιέσεις ασκούν η ΕΚΤ και ο μόνιμος εποπτικός μηχανισμός SSM στις ελληνικές τράπεζες ώστε να επιταχύνουν τους πλειστηριασμούς.
 
Με βάση τραπεζικές πηγές οι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν άμεσα αμέσως μόλις λήξει η απεργία των δικηγόρων αναφέρει χαρακτηριστικά τραπεζικός παράγοντας.
 
Η ΕΚΤ και ο SSM πιέζουν τις τράπεζες να αποδείξουν ότι για τα προβληματικά δάνεια που φθάνουν τα 100 δισεκ. έχουν εμπράγματες εξασφαλίσεις έχουν collaterals.
 
«Εάν έχει εγγυήσεις για τα δάνεια που χορηγήσατε και είναι πλέον προβληματικά ενεργοποιήστε τους μηχανισμούς, αποδείξτε ότι οι εγγυήσεις είναι υπαρκτές» επισήμαναν στελέχη της ΕΚΤ στους έλληνες τραπεζίτες που πρόσφατα βρέθηκαν στην Φρανκφούρτη.
 
Τι σημαίνει όμως ξεκινούν άμεσα οι πλειστηριασμοί ακινήτων;
 
Προστατεύεται η πρώτη κατοικία;
 
Με βάση τραπεζική πηγή....οι τράπεζες σε πρώτη φάση θα βγάλουν σε πλειστηριασμοί επαγγελματικά ακίνητα και βιομηχανικά ακίνητα.
 
Αυτό θα συμβεί άμεσα τις αμέσως προσεχείς εβδομάδες με το που λήξει η απεργία των δικηγόρων.
 
Θα είναι μαζικοί οι πλειστηριασμοί;
 
Όχι δεν θα λάβουν μαζική διάσταση, δεν θα βγουν προς πώληση από τις τράπεζες 50 χιλιάδες βιομηχανικά ακίνητα.
 
Όμως 300 ή 500 ακίνητα θα βγουν προς πώληση.
 
Θα εμπλακεί και η πρώτη κατοικία καθώς η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι προφυλάσσει την πρώτη κατοικία.
 
Οι τραπεζίτες είναι ξεκάθαροι.
 
Η ΕΚΤ και ο SSM έχουν ζητήσει να μην υπάρξει καμία εξαίρεση και όχι εξαιρέσεις υπάρχουν θα έχουν αποκλειστικά προσωρινό χαρακτήρα.
 
Είναι πολύ πιθανό τελικώς να μην προστατευθεί ούτε η πρώτη κατοικία από πλειστηριασμούς ακινήτων.
 
Οι τράπεζες μέσω των δανείων που έχουν καταστεί μη εξυπηρετούμενα διαθέτουν περίπου 200 χιλιάδες ακίνητα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε πλειστηριασμούς.
 
Ωστόσο ελλείψει ζήτησης εκ των πραγμάτων οι πλειστηριασμοί δεν μπορούν να λάβουν μαζική διάσταση.

Η δομή των προβληματικών δανείων

Τα προβληματικά δάνεια που φθάνουν τα 105 δισεκ. ευρώ σε σύνολο 204 δισεκ. δανείων δομούνται ως εξής
 
NPLs καταναλωτικά περίπου 16 δισεκ.
NPLs επιχειρηματικά πάσης φύσεως περίπου 44 δισ
NPLs στεγαστικά περίπου 25-26 δισεκ.
 
Τα υπόλοιπα είναι λοιπές κατηγορίες. 
 
Υπενθυμίζεται ότι τα 204 δισεκ. που είναι τα συνολικά δάνεια δομούνται ως εξής:
- 96 δισεκ. επιχειρηματικά εκ των οποίων 89 δισεκ. μη χρηματοπιστωτικά.
-67 δισεκ στεγαστικά
-25 δισεκ. καταναλωτικά
-12,8 δισεκ. ελευθέρων επαγγελματιώνwww.bankingnews.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όταν η Attica bank «αγόραζε» χρέη κόκκινων κωδικών από τη Guardian - Αποκαλύψεις σοκ για την ΕΚ


Ο γνωστός επενδυτής στην ΤτΕ που έγινε άγνωστος στην Κεφαλαιαγορά και μετά κατέθεσε υπέρ του ελεγκτής και οι κουμπαριές
Οι λογαριασμοί margin γίνονταν κόκκινοι κωδικοί αλλά κανένα πρόβλημα.
Υπήρχε η Τράπεζα Αττικής που αγόραζε χρέη που είχαν δημιουργηθεί σε λογαριασμούς margin της Guardian Trust.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που περιήλθαν στην κατοχή του bankingnews και αφορούν στις χρηματικές καρτέλες επενδυτών που βρέθηκαν να χρωστούν εν αγνοία τους στην Τράπεζα, εκδίδονται διαταγές πληρωμής σε βάρος τους όπως αποκάλυψε το bankingnews και κάποιοι εξ αυτών να βρίσκονται και κατηγορούμενοι καθώς είχαν διακινηθεί τεράστια ποσά στους λογαριασμούς τους για τα οποία δεν υπάρχουν καταθετήρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά χρεών από την Τράπεζα Αττικής που λαμβάνει χώρα συστηματικά το 2010 είχε ως αποτέλεσμα σκασμένα margin να μετατρέπονται σε κανονικά εν μια νυκτί και ουσιαστικά χωρίς καμία εντολή ή συγκατάθεση πελατών χρέη που είχαν δημιουργηθεί έναντι της Guardian μεταφέρονταν στην Τράπεζα Αττικής.

Όλα αυτά κατά την περίοδο Κολλίντζα πριν αυτό μετακομίσει στην Proton Bank αλλά και χωρίς καμία διακοπή έλεγχο και μετέπειτα με τελική κατάληξη τις διαταγές πληρωμής.

Πέρα από την αγορά χρεών όμως την οποία δεν είδε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υπάρχει και σωρεία άλλων ζητημάτων όπως η πραγματοποίηση συναλλαγών σε ήδη κόκκινους κωδικούς που είχαν παγώσει και υποτίθεται ότι είχαν λάβει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Και το θέμα που γεννάται είναι πως οι συναλλαγές αυτές δεν ήταν πωλήσεις μετοχών αλλά αγοραπωλησίες πράγμα που απαγορεύεται σε κόκκινους κωδικούς.

Τα περίεργα δεν εξαντλούνται με τις αγορές υποχρεώσεων από την Αττικής χωρίς παραστατικά αλλά επεκτείνονται και στο ρόλο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε σχέση με τις έκνομες δραστηριότητες.

Ειδικότερα ενώ το πρόστιμα των ελεγκτών της ΤτΕ για τις αναφέρει συγκεκριμένο πρόσωπο με το όνομα Α.Μ. στο λογαριασμό του οποίου έφτασε μετά από δαιδαλώδη διαδρομή το ποσό των 100.000 Ευρώ στο εισηγητικό της Διεύθυνσης Εποπτείας Αγορών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (με το οποίο επεβλήθη την 25/10/2012 στη Guardian Trust πρόστιμο για χειραγώγηση) και συγκεκριμένα στη σελίδα 27 το όνομα του εν λόγω εξαφανίζεται και αναφέρεται ως τρίτος πελάτης.
Αυτό ίσως δεν είχε σημασία αν στις 26 Ιουλίου του 2013 ο υπάλληλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς G. S. κάτοχος Γερμανικού Διαβατηρίου δεν εμφανιζόταν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας και επιχειρούσε να καταρρίψει το πρόστιμα της ΤτΕ αναφέροντας ότι η συμπεριφορά του ΑΜ δεν είχε ένδειξη χειραγώγησης και ότι οι κινήσεις του γίνονταν σε όλη τη διάρκεια των συνεδριάσεων.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι οι συναλλαγές που κάνει γίνονται στο κλείσιμο επηρεάζοντας την τιμή με την οποία κλείνει η μετοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εν λόγω ήταν ελεγκτής στη συγκεκριμένη υπόθεση αλλά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετακόμισε στο Λονδίνο και εργάζεται πλέον σε άλλη εταιρία ενώ παραμένει ο Προϊστάμενός του με τον οποίο διενεργήσαν από κοινού τον έλεγχο κος Ι…

Πέραν τούτου ο «εξαφανισμένος» επενδυτής είναι κουμπάρος του μεγαλομετόχου της Guardian Ν. Λ.…

Σε όλο αυτό το σκηνικό υπάρχει και ο περίεργος ρόλος (ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων) δικηγόρου ειδικευμένου στα χρηματιστηριακά πολύ γνωστού τον οποίο θα αναλύσουμε προσεχώς…Νίκος Καρούτζος
www.bankingnews.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τρίκαλα: Αυλαία για το πρωτοποριακό λεωφορείο χωρίς οδηγό

Το λεωφορείο χωρίς οδηγό εγκατέλειψαν  τα Τρίκαλα απο χθες  Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου καθώς τελείωσε  το πρόγραμμα CityMobil2 αφήνοντας όμως πίσω του μια σημαντική κληρονομιά.

Προσφέρει στους Τρικαλινούς ακόμα 2.600 μέτρα ασφαλούς κυκλοφορίας αφού ο λεωφορειόδρομος που διέσχιζε θα μετατραπεί σε ποδηλατόδρομο, όπως έχει αποφασίσει η δημοτική αρχή.

Η σχετική απόφαση πάρθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και προβλέπει την οριοθέτηση του τρίτου κατά σειρά ποδηλατόδρομου στην πόλη, διπλής κυκλοφορίας για τους ποδηλάτες, με έμφαση στην ανάδειξη του Ληθαίου ποταμού.

Η διαδρομή έχει δύο αλλαγές σε σχέση με την κίνηση του λεωφορείου:

– Αντί για την οδό στρατηγού Σαράφη, οι ποδηλάτες από τη γέφυρα Γούρνας θα στρίβουν δεξιά στην οδό Αμαλίας μέχρι την κεντρική πλατεία.

– Οι ποδηλάτες θα συνεχίζουν σε όλο το μήκος της οδού Ιακωβάκη, ευθεία μέχρι τη γέφυρα Γκίκα, από όπου θα στρίβουν προς το Μουσείο Τσιτσάνη και το Τζαμί (επίσης, στην οδό Καρδίτσης, δεν μετατρέπεται η υπάρχουσα λεωφορειολωρίδα σε ποδηλατόδρομο).

Οι αναγκαίες παρεμβάσεις θα γίνουν άμεσα και ήδη ετοιμάζονται τα συνεργεία του Δήμου, ώστε να τοποθετηθούν τα κολωνάκια, που θα οριοθετούν και θα προφυλάσσουν τους ποδηλάτες.

ypodomes.com


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θα διαψευστεί ο μύθος ότι θα αλλάξει η πορεία της Ελλάδος με την θετική αξιολόγηση - Εξαντλημένες οικονομία και τράπεζες

Έχει καλλιεργηθεί λανθασμένα η εντύπωση ότι με την θετική αξιολόγηση της οικονομίας ένας κύκλος εσωστρέφειας, απογοήτευσης, διάχυτης ανησυχίας θα κλείσει και η Ελλάδα θα πορευθεί σε μια περίοδο ανάπτυξης
 
Το EuroWorking Group στις 29 Φεβρουαρίου του 2016 απογοήτευσε αλλά δεν αποτελεί έκπληξη, αναμενόταν ότι θα καταλήξει σε αδιέξοδο, ότι δεν θα υπάρξουν θετικά νέα για την Ελλάδα σε αυτή την φάση. 
Όμως κάποια στιγμή μέσα στον Απρίλιο θα υπάρξει θετική αξιολόγηση έστω και με διασυρμό της Ελλάδος και δραματική υπαναχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης.
 
Τι θα γίνει μετά την αξιολόγηση;
Έχει καλλιεργηθεί λανθασμένα η εντύπωση ότι με την θετική αξιολόγηση της οικονομίας ένας κύκλος εσωστρέφειας, απογοήτευσης, διάχυτης ανησυχίας θα κλείσει και η Ελλάδα θα πορευθεί σε μια περίοδο ανάπτυξης και προσδοκίας.
Από την περίοδο της οικονομικής κόπωσης και κοινωνικής απογοήτευσης θα περάσουμε στην περίοδο της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής ανάτασης και όλα αυτά θα τα πετύχει η αξιολόγηση, η πρώτη θετική αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος.
 
Αυτός είναι ένας μύθος που θα διαψευστεί.
 
Πρωτίστως για να απαντηθεί το ερώτημα αυτό θα πρέπει να τονιστεί ότι η θετική αξιολόγηση δεν είναι η πρώτη είναι η 5η κατά σειρά στην εποχή των μνημονίων.
Θετικές αξιολογήσεις είχαμε στην Ελλάδα, πρόοδο στην οικονομία δεν είχαμε.
Ο οικονομικός ιστός έχει καταρρεύσει, η οικονομία έχει χρεοκοπήσει και κουραστεί.
Να αναλογιστούμε το κόστος της καταστροφής.

 Η τραγωδία σε αριθμούς

Μείωση καταθέσεων -117 δισεκ. ευρώ.
Τέλη του 2009 οι καταθέσεις στην Ελλάδα ήταν 237,78 δισεκ. ευρώ και τον Ιανουάριο του 2016 έχουν υποχωρήσει στα 121 δισεκ.

Ζημίες τραπεζών και ανακεφαλαιοποίηση -50 δισεκ.
Η καταστροφή που υπέστη ο τραπεζικός κλάδος δεν έχει κανένα προηγούμενο.
Ιστορικές ζημίες 38 δισ με το PSI+.
Οι τράπεζες εν συνεχεία ανακεφαλαιοποιήθηκαν το 2013 με 25 δισεκ. κεφάλαια και 14 δισεκ. funding gap τα οποία λόγω της κατάρρευσης του 2015 χάθηκαν οριστικά.
To 2014 επενδύθηκαν 8,3 δισεκ. τα οποία και αυτά χάθηκαν από τους μετόχους.
Χρειάστηκε και τρίτη ανακεφαλαιοποίηση το 2015 για να μπορέσουν να επανέλθουν οι τράπεζες.
Να σημειωθεί ότι σε σύνολο 36 δισεκ. κεφαλαίων οι τράπεζες έχουν 19 δισεκ. αναβαλλόμενο φόρο.

Μείωση ΑΕΠ περίπου -60 δισεκ.
Το 2009 το ελληνικό ΑΕΠ ήταν 237,5 δισεκ. ευρώ ενώ αρχές του 2016 το ελληνικό ΑΕΠ είναι περίπου 177 δισεκ. ευρώ.
Ο εθνικός πλούτος μειώθηκε κατά 60 δισεκ.

Ανεργία από το 9,6% το 2009 στο 25% αρχές 2016.
Το κόστος της ανεργίας είναι μετρήσιμο ωστόσο με όρους ωμής πραγματικότητας μπορεί να αποτιμηθεί ότι 1,35 εκατ έλληνες είναι άνεργοι;

 Μείωση εισοδημάτων και συντάξεων -12 δισεκ.
Με τα 3 μνημόνια δήθεν ανάπτυξης το μόνο που επιτεύχθηκε ήταν η φτωχοποίηση του έλληνα.
Αρχικά τον αποδόμησαν, τον είπαν φοροφυγά και απατεώνα και εν συνεχεία επιβλήθηκε μια ακραία υφεσιακή φορολογία.
 
Το ίδιο συμβαίνει και με τους αγρότες, αποδομούνται ως καλοπερασάκηδες, ενώ όλοι μας γνωρίζουμε ότι η πλειοψηφία των αγροτών είναι φτωχοί άνθρωποι.
Προφανώς έχουν υπάρξει και απάτες στον αγροτικό κόσμο και χρειάζεται έλεγχος, χωρίς αμφιβολία αλλά όχι ισοπέδωση του αγροτικού κόσμου. 

Απώλειες στο χρηματιστήριο -18 δισεκ.
Το χρηματιστήριο δεν είναι καζίνο όπου ένας πολίτης πηγαίνει και ρισκάρει ως τζογαδόρος.
Το πραγματικό χρηματιστήριο είναι ο μηχανισμός αποτίμησης εταιρικών αξιών.
Όταν το χρηματιστήριο μηδενίζει γιατί στις 500 μονάδες το ελληνικό χρηματιστήριο έχει μηδενίσει σημαίνει ότι η αξία των εταιριών, που απαρτίζουν την πραγματική οικονομία είναι μηδέν.
Όταν η πραγματική οικονομία έχει αξία μηδέν, για ποια ανάπτυξη μιλάμε;

Προβληματικά δάνεια αύξηση 80 δισεκ.
Η αύξηση των NPLs των προβληματικών δανείων, ούτε είχε, ούτε έχει ιστορικό προηγούμενο.
Τα NPLs ήταν 20 δισεκ. και κατέληξαν σε 100 δισεκ.
Ξέρετε τι σημαίνει ότι 100 δισεκ. δάνεια σχεδόν το 50% των δανείων είναι μη εξυπηρετούμενα;
Σημαίνει ότι οι εταιρίες και τα νοικοκυριά που δανείστηκαν έχουν καταρρεύσει λόγω έλλειψης ρευστότητας.
Δηλαδή χάος στην πραγματική οικονομία.

Το χρέος από 300 δισεκ το 2009 στα 318 δισεκ. το 2016
Και ενώ το κόστος της προσαρμογής είναι μια τεράστια καταστροφή, μια παταγώδης αποτυχία και ενώ προηγήθηκε το haircut 74% στο χρέος με θεωρητικό όφελος 105 δισεκ. ….συμβαίνει το εξής απίστευτο.
Το χρέος το 2009 ήταν 300 δισεκ. και το 206 στα 318 δισεκ ευρώ.
Αυτό ονομάζεται….εθνική αυτοκτονία

Επιβλήθηκαν capital controls δηλαδή περιορισμοί στην οικονομική ελευθερία.
Και ενώ ο έλληνας φτωχοποιήθηκε, οι τράπεζες καταστράφηκαν επιβλήθηκαν και περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων.
Αυτό ονομάζεται εθνική καταστροφή, όχι με όρους οικονομικούς – καθώς ο έλληνας προσαρμόστηκε – αλλά με όρους ηθικούς.

Μείωση αξίας ακινήτων στην Ελλάδα στην 6ετία περίπου -20 δισεκ.
Η επίδραση της καταστροφικής ύφεσης στην αγορά ακινήτων ήταν τεράστια.
Υπολογίζεται ότι υπήρξε απομείωση 30% της αξίας των ακινήτων στην Ελλάδα τα τελευταία 6 χρόνια που σημαίνει περίπου -20 δισεκ. ζημία

Η ελληνική τραγωδία σε αριθμούς 
 
Μείωση καταθέσεων 2009-2016
-117 δισεκ. ευρώ
Ζημίες τραπεζών και ανακεφαλαιοποιήσεις
-50 δισεκ. ευρώ
Μείωση ΑΕΠ 2009 -2016
-60 δισεκ. ευρώ
Κόστος ανεργίας από 9,6% στο 25%
-5 δισεκ. ευρώ
Μείωση εισοδημάτων και συντάξεων
-10 δισεκ. ευρώ
Απώλειες στο χρηματιστήριο
-18 δισεκ. ευρώ
NPLs
+80 δισεκ. ευρώ
Χρέος το 2009 στα 300 εκατ και το 2016 στα 318 δισεκ.

Μείωση αξίας ακινήτων στα 6 χρόνια
-20 δισεκ. ευρώ
Σύνολο ζημιών ελληνικής τραγωδίας
-360 δισεκ. ευρώ
 
Επεξεργασία στοιχείων www.bankingnews.gr

Μια οικονομία που έχει υποστεί εθνική καταστροφή 360 δισεκ. είναι ολοκληρωτικά διαλυμένη και δεν θα ορθοποδήσει.
Αυτή η καταστροφή έχει αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στην οικονομία και την κοινωνία που έχουν χρεοκοπήσει, έχουν κουραστεί από την προσπάθεια να ορθοποδήσουν ανεπιτυχώς.
Γιατί ο μύθος ότι η θετική αξιολόγηση θα αλλάξει τον ρου της ελληνικής οικονομικής ιστορίας θα διαψευστεί;

1)Η θετική αξιολόγηση φέρνει νέα ακόμη μεγαλύτερη φορολογία που σημαίνει ότι ένας νέος κύκλος ληστρικής επίθεσης στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά έρχεται να πλήξει την πραγματική οικονομία.
Η κυβέρνηση υπερηφανεύεται ότι έχει πλεόνασμα, μα αφού δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις που έχει στην κοινωνία, η εφορία δεν επιστρέφει ούτε 1 ευρώ, εύλογα να υπάρχουν πλεονάσματα.

2)Τα ανταλλάγματα που έχουν αναφερθεί ότι θα δοθούν στην Ελλάδα με την αξιολόγηση θα πυροδοτήσουν μια κερδοσκοπία σε μετοχές και ομόλογα που θα έχει όμως ημερομηνία λήξεως.
Τα ελληνικά ομόλογα όχι πριν τον Ιούνιο θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και οι τιμές θα φθάσουν στα 2 και 3 χρόνια στις 102 μονάδες βάσης.
Το χρηματιστήριο και οι τράπεζες θα ενισχυθούν αλλά αν η αγορά φθάσει στις 700 μονάδες π.χ. δεν αλλάζει τίποτε για την πορεία της χώρας.

3)Η λύση για το χρέος που θα μπορούσε να συμβάλλει ώστε η οικονομία να γυρίσει σελίδα θα αποδειχθεί παταγώδης αποτυχία.
Η αναδιάρθρωση του χρέους μέσω επιμήκυνσης δεν είναι τίποτε άλλο από ένα λογιστικό τρικ.

4)Ποντάρουν πολλοί στις τράπεζες, στην κερδοφορία του 2016 και στην διαχείριση των NPLs.
Τα NPLs θα αποδειχθούν μεγάλη απογοήτευση για το τραπεζικό σύστημα.
Τα προβληματικά δάνεια στα 100 δισεκ. είναι τόσο προβληματικά που δεν επιδέχονται θεραπείας.

5)Η οικονομία, οι επιχειρήσεις, τα φυσικά πρόσωπα έχουν κουραστεί, δεν μπορούν να προσπαθούν και κάθε νέα προσπάθεια να καταλήγει σε αδιέξοδο και φιάσκο.
Πόσες φορές έχετε προσπαθήσει, πόσες φορές έχετε βάλει πλάτη και πόσες φορές οι άλλοι απέτυχαν και πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων τις θυσίες που έχετε κάνει;

6)Η επίδραση των δήθεν ανταλλαγμάτων της θετικής αξιολόγησης θα είναι προσωρινή συγκυριακή και όταν ατονήσει - ξεθωριάσει η επίδραση των «θετικών ανταλλαγμάτων» πάλι ένας νέος κύκλος εσωστρέφειας θα πλήξει την χρεοκοπημένη ελληνική οικονομία και κοινωνία.

 
 
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ελλάς Ελλήνων Τραπεζών..

Μέχρι το 40% του εισοδήματός μας σε αποδείξεις απαιτεί το υπουργείο Οικονομικών για να επωφεληθούμε απ' το αφορολόγητο και τις όποιες (;) φοροελαφρύνσεις.

     Προς το παρόν και μέχρι την ψήφιση του σχετικού φασιστικού νόμου θα γίνονται δεκτές και οι
αποδείξεις που πληρώσαμε με μετρητά.
     Μετά την ψήφιση του εκτρώματος, μόνον οι αποδείξεις πλαστικού χρήματος. 
     Δηλαδή πιστωτικών και χρεωστικών τραπεζικών καρτών.

     Ρε συ Τσαλακώτο, είπαμε να είσαι ό,τι είσαι, αλλά ''σύμφωνο συμβίωσης'' με τις τράπεζες; Τόση ανωμαλία πιά;
     Ρε σύ απατεώνα Τσαλακώτο, το ξέρεις πως οι τράπεζες είναι ανώνυμες ιδιωτικές κερδοσκοπικές εταιρείες;
     Το ξέρεις πως εκτός από τα πάνω από 120 δις ευρώ που πήρανε αυτές οι ιδιωτικές κερδοσκοπικές εταιρείες για ανακεφαλαιοποίηση,
     ..και που χρεωθήκαμε εμείς ως λαός για να τα ξεπληρώσουμε,
     ..το ξέρεις πως για κάθε συναλλαγή με πλαστικό χρήμα χρεώνουν προμήθεια, παίρνουν την μίζα τους;

     Πώς λοιπόν ρε λωποδύτη Τσαλακώτο υποχρεώνεις τον λαό να περάσει υποχρεωτικά απ' τις τράπεζες, να γίνει υποχρεωτικά πελάτης μιάς κερδοσκοπικής επιχείρησης;
     Για να 'κονομήσουν κι άλλο;
     Για να πάρετε τις μίζες σας εσύ κι άλλες μουχρίτσες της ροζ κυβέρνησής σου;

     Δεν μένει παρά το επόμενο νομοσχέδιο να το ονομάσετε  ''Αποφασίζουμε και Διατάσσουμε'',
     ..και να καθορίζετε επακριβώς από ποιά σούπερ μάρκετ πρέπει να ψωνίζουμε, από ποιά πρατήρια καυσίμων, και με ποιά εταιρεία κινητής τηλεφωνίας πρέπει να έχουμε πάρε-δώσε.
     Να μας πείτε τέλος πάντων, εκτός από τις τράπεζες ποιοί άλλοι είναι κολλητοί σας, να τους στηρίξουμε,
     ..να πάρετε κι εσείς την μίζα σας, να πλουτίσετε μιάν ώρα γρηγορότερα,
     ..να σηκωθείτα να πάτε στον διάολο, επίσης μιάν ώρα ταχύτερα. 

     Είπαμε να είσαστε αλήτες, να σας δούμε με συμπάθεια.
     Να είσαστε απατεώνες, να σας ανεχτούμε. Οι πρώτοι θάσαστε ή οι τελευταίοι;
     Αλλά και λωποδύτες; 
     Λωποδυσία ρε σ' έναν κατεστραμμένο λαό; Που όλοι εσείς καταστρέψατε;

     Το καταλαβαίνεις, ρε ειδική κατηγορία Τσαλακώτο, πως έχετε εξαντλήσει όλον τον Ποινικό Κώδικα,  
     ..το Σύνταγμα βεβαίως-βεβαίως,
     ..και όπου νάναι και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τον Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό, και όποιον άλλο κώδικα Δικαίου υπάρχει σ' αυτή την χώρα;
      
     Το αντιλαμβάνεσαι ότι δεν θα βρεθούν δικαστές να σας δικάσουν;
     Ότι θα πάτε απ' ευθείας στο απόσπασμα;.. 
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Άλλη μια Βάρκιζα … Από το Κιλελέρ πουλάει τον αγώνα το ΚΚΕ με μπροστάρη τον ΜπούταΜια φωτογραφία με πολλή σημειολογία. Η συνάντηση των αγροτοσυνδικαλιστών του μπλόκου της Νίκαιας στο μέγαρο Μαξίμου.

Πρώτο πλάνο Μπούτας – Τσίπρας. Τα χαμόγελα περισσεύουν. «Πολιτικός πολιτισμός».

Ο Β. Μπούτας είπε, «οι αγώνες δεν είναι μια και έξω», μια στάση εδώ για τσίπουρα με τον Πρωθυπουργό, ζωή νάχουμε.

Χαμόγελα ικανοποίησης στο βάθος από τους παρευρισκόμενους κυβερνητικούς κομπάρσους.
Χαμόγελα ικανοποίησης από την κυβερνητική εκπρόσωπο κ. Γεροβασίλη που δικαιώθηκε όταν έλεγε «ότι η συζήτηση με τους αγρότες δεν θα γίνει από μηδενική βάση». Ήξερε και περίμενε.

Άντεξε η κυβέρνηση την κόντρα γνωρίζοντας ότι και οι αντικειμενικοί παράγοντες ήταν με το μέρος της. Ξεκινάει η καλλιεργητική περίοδος, τρέχουν τα συμβόλαια κεφαλαιακής γεωργίας για τους μεγαλοπαραγωγούς και η κοινωνία παρέμεινε στους καναπέδες πιστή στο δικό της συμβόλαιο ανάθεσης που την οδηγεί στο πάτο με ταχύτητα φωτός.

«Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα», έγραφε ο Καρλ Μαρξ.                    

Η πρώτη σελίδα του «Ριζοσπάστη» 4 Μάρτη του 1945 είναι εξαιρετικά αποκαλυπτική για τη συμφωνία και ότι την ακολούθησε. Το μέγεθος της απεικόνισης επιτρέπει την ανάγνωση.

Αυτή η φωτογραφία στο Μαξίμου θυμίζει για όσους θυμούνται η ξέρουν την ιστορία, Βάρκιζα …

                     


Άλλη μια Βάρκιζα για την κοινωνία και το λαϊκό κίνημα. Αναμενόμενη όσο και εάν χύθηκε πολύ μελάνι από όσους την απεύχονταν.

Τι απομένει; Το απροσδόκητο απομένει. Το απροσδόκητο που μπορεί να σταματήσει τις Βάρκιζες και τα Τσίπουρα, αλλά αναγκαία και ικανή προϋπόθεση είναι να ξυπνήσει «το θύμα και το ψώνιο» και να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Τότε μόνο η Βάρκιζα θα μείνει στα βιβλία.
ΠηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανιδιοτελής αγάπη: Συγκλονίζει ο φύλακας άγγελος ενός παιδιού με αυτισμόΟ Mahe, το λαμπραντόρ που δεν εγκαταλείπει ποτέ το 9χρονο αυτιστικό αφεντικό του, ούτε στο κρεβάτι του νοσοκομείου.

Ο Mahe, είναι ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος ο οποιος είναι ο φύλακας άγγελος ενός 9χρονου αγοριού με αυτισμό. Δεν φεύγει ποτέ από δίπλα του, ούτε όταν το αφεντικό του βρίσκεται στο νοσκομείο για εξετάσεις.

Ο Τζέιμς Ισαάκ, δεν μπορεί να μιλήσει ενώ αποφεύγει κάθε άγγιγμα και κάθε οπτική επαφή με την οικογένειά του.

Ο μόνος που θέλει να τον αγγίζει, ακόμα και να κοιμάται μαζί του, είναι ο υπέροχος σκύλος του.
Louise Goossens

Πρόσφατα, το 9χρονο αγόρι, χρειάστηκε να εισαχθεί στο Νοσοκομείο Παίδων του Wellington, για να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, ούτως ώστε να διαπιστωθούν τα αιτία των κρίσεων του.

Είναι τόσο ισχυρό το δέσιμο ανάμεσά στο παιδί και τον σκύλο του που οι γιατροί επέτρεψαν στον Mahe να μπει στο νοσοκομείο και να μείνει δίπλα στον Τζέιμς για να τον προσέχει και να τον κρατάει ήρεμο.

Και φυσικά, το μαύρο λαμπραντόρ δεν έφυγε από κοντά του ούτε λεπτό.


Louise Goossens

Ο 9χρονος υπεβλήθη σε ολική αναισθησία και ο σκύλος παρακολουθούσε με ανησυχία τη διαδικασία, γρυλίζοντας στο πρόσωπο του αφεντικού του.
«Είχε μείνει ακίνητος και κοιτούσε τον Τζέιμς, δείχνοντας να ανησυχεί πραγματικά» είπε η μητέρα του 9χρονου.

Και ενώ η μητέρα του Τζέιμς περίμενε στο καφέ του νοσοκομείου μέχρι να ολοκληρωθεί η μαγνητική, ο σκύλος κάθισε δίπλα της, προσπαθώντας να την ηρεμήσει, όπως είχε ηρεμήσει και τον γιο της.

H φωτογράφος του νοσοκομείου, η Louise Goossens, απαθανάτισε τις στιγμές αυτής της ιδιαίτερης και τόσο αληθινής σχέσης ζωής ανάμεσα στο αυτιστικό παιδί και τον σκύλο του.

Και οι φωτογραφίες που ανέβασε ο πατέρας του Τζέιμς στο facebook, κάνουν τον γύρο του κόσμου.Louise GoossensLouise Goossens
Louise Goossens
Louise Goossens

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γαλλία: Άρχισε η διάλυση της «ζούγκλας» του Καλαί (photos)Υπό ισχυρή αστυνομική προστασία, οι γαλλικές αρχές άρχισαν σήμερα να ξηλώνουν ένα μέρος της «ζούγκλας» του Καλαί (βόρεια Γαλλία), πρώτο στάδιο της διάλυσης αυτού του καταυλισμού μεταναστών που έχει γίνει η μεγαλύτερη παραγκούπολη της Γαλλίας.

Εδώ και χρόνια μετανάστες, που έχουν έρθει οι περισσότεροι από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Σουδάν, διαμένουν εκεί με την ελπίδα να φθάσουν στη Βρετανία, επωφελούμενοι κυρίως από την κυκλοφορία των φορτηγών οχημάτων μεταξύ των δύο χωρών.Εργάτες μιας ιδιωτικής επιχείρησης, που μισθώθηκε από το κράτος, έφθασαν με δύο μπουλντόζες και διέλυσαν μια εικοσαριά αυτοσχέδια καταλύματα σε μια ζώνη 100 τετραγωνικών μέτρων, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι εργάτες διέλυαν με τα χέρια τις σκηνές και τις άδειες παράγκες και μετά πετούσαν διάφορα αντικείμενα σε μεγάλους κάδους: σανίδες, χαρτόνια, ξύλα…

Μερικοί μετανάστες μάζευαν εδώ κι εκεί στρώματα ή φιάλες αερίου. Πολλοί παρατηρούσαν από απόσταση την επιχείρηση αυτή, η οποία ελάμβανε χώρα σ’ έναν τομέα του καταυλισμού που είχαν «χτενίσει» δυνάμεις ασφαλείας για την καταστολή ταραχών.Μια βρετανίδα ακτιβίστρια του κινήματος «No border», που μάχεται για την κατάργηση των συνόρων, προσήχθη στη διάρκεια αυτής της επιχείρησης. Αυτό ήταν το μοναδικό επεισόδιο που είχε γίνει γνωστό το μεσημέρι, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η γαλλική κυβέρνηση έχει πάρει την έγκριση της δικαιοσύνης για την εκκένωση της νότιας ζώνης του καταυλισμού, μια απόφαση την οποία αμφισβήτησαν μετανάστες και οργανώσεις. Οι αρχές είχαν διαβεβαιώσει αμέσως ότι δεν σκοπεύουν να καταφύγουν στη βία.

«Μεταξύ 800 και 1.000 προσώπων» ζουν σ’ αυτό το τμήμα της «ζούγκλας» που σχεδιάζεται να καταστραφεί, σύμφωνα με τη νομαρχία, 3.450 σύμφωνα με τις οργανώσεις. Πρέπει να μεταφερθούν σε κέντρα υποδοχής στο ίδιο το Καλαί ή αλλού στη Γαλλία.Το βόρειο τμήμα, στο οποίο στεγάζονται μέσα σε σκηνές και παράγκες από 1.100 έως 3.500 πρόσφυγες, σύμφωνα με τις πηγές, δεν περιλαμβάνεται σ’ αυτή την απόφαση της δικαιοσύνης και οι μετανάστες παραμένουν εκεί.
 πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το γιοτ του τρόμου: Περιπλανιόταν με το νεκρό καπετάνιο του «στο πηδάλιο» για χρόνια (photos)

Αντιμέτωποι με ένα τόσο μακάβριο, όσο και ανατριχιαστικό θέαμα, που μόνο σκηνές από ταινία τρόμου θα μπορούσαν να το «συναγωνιστούν», ήρθαν δύο ψαράδες ανοιχτά των ακτών στις Φιλιππίνες.

Οι δύο άνδρες έμειναν με την τρίχα κάγκελο όταν ανακάλυψαν το «μουμιοποιημένο» σώμα ενός Γερμανού τυχοδιώκτη μέσα στο εγκαταλελειμμένο γιοτ του, το οποίο περιπλανιόταν για χρόνια στα αφιλόξενα νερά των ωκεανών.

Ο 59χρονος Manfred Fritz Bajorat εντοπίστηκε μάλιστα κοντά στον ασύρματο – ραδιοτηλέφωνο του 12άμετρου σκάφους του λες και προσπαθούσε να πραγματοποιήσει μια απέλπιδα τελευταία κλήση έκτακτης ανάγκης…

Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, δεν είναι ακόμα σαφές, ούτε πόσο καιρό περιπλανιόταν στη θάλασσα, αλλά ούτε και πότε άφησε την τελευταία του πνοή, όπως επίσης και πού οφείλεται ο θάνατός του. Το τελευταίο πάντως σημάδι ζωής που έδωσε ήταν το 2009, όταν η γυναίκα του με την οποία είχε χωρίσει ένα χρόνο νωρίτερα, πέθανε «χτυπημένη» από καρκίνο. Είχαν μαζί μία κόρη που ονομάζεται Νίνα.

Μέσα στην καμπίνα βρέθηκαν πάντως σκορπισμένα άλμπουμ φωτογραφιών, ρούχα και κονσέρβες φαγητού, ενώ το σκάφος ήταν μισοβυθισμένο με σπασμένο κατάρτι…

ploio fantasma1

«Ήταν ένας πολύ έμπειρος ναυτικός και δεν πιστεύω ότι θα έπλεε προς μία καταιγίδα», δήλωσε στην εφημερίδα Bild ο Dieter, ο οποίος συνάντησε τον Fritz στη Μαγιόρκα το 2009, συμπληρώνοντας:

«Το κατάρτι έσπασε σίγουρα μετά το θάνατό του»…

Το πτώμα του άτυχου άνδρα που ήταν καπετάνιος φορτηγού πλοίου, μεταφέρθηκε για νεκροψία στην Μπουτουάν, ενώ το σκάφος ρυμουλκήθηκε για έλεγχο στο λιμάνι της Barodo.


Manfred Fritz Bajorat


«Δεν έχουμε κανένα στοιχείο ότι υπήρχε και άλλος επιβάτης στο σκάφος. Δεν βρέθηκε επίσης κάποιο όπλο», ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, ενώ ο ιατροδικαστής Dr Mark Benecke από την Κολονία, εκτίμησε μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα: «Ο τρόπος που κάθεται μαρτυρά έναν απροσδόκητο θάνατο, ίσως από καρδιακή προσβολή»…

πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!