EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

Να ο λόγος γιατί η τιμή του πετρελαίου ανεβαίνει…

Να ο λόγος γιατί η τιμή του πετρελαίου ανεβαίνει…


Το περασμένο σαββατοκύριακο η τιμή του πετρελαίου άρχισε ξαφνικά να ανεβαίνει απότομα και να σημειώνει μια αύξηση με 1.71% και το φυσικό αέριο με +1.87%. Η πρώτη σκέψη μου ήταν ότι οι παραγωγοί πετρελαίου, οι ΗΠΑ και η Ρωσία θα τα έχουν βρει μεταξύ τους και γι αυτό ανεβαίνει η τιμή του. Σήμερα το πρωί διάβασα ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τους δυτικούς «δημοκράτες» κατά της IS, όταν θα βομβαρδίζουν την Ράκα και τους πράκτορες της Δύσης με τα ολοκαίνουργια ΤΟΓΙΟΤΑ.

Φυσικά η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη διεθνή συμμαχία των σφαγέων του Συριακού λαού αλλά ο λόγος είναι ότι οι δυτικοί τα βρήκαν αρκετά δύσκολα από την στιγμή που και οι Ρώσοι αναμίχθηκαν στον πόλεμο. Η Ρωσία έριξε όλη την μηχανή πολέμου της στον αγώνα για να εμποδίσει το Ισλαμικό Κράτος (IS) που φώλιασε με την βοήθεια των Δυτικών στη συριακή πόλη Ράκα. Έσφαξαν δεκάδες χιλιάδες αθώους για τα συμφέροντα της Σ. Αραβίας, των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Σήμερα λοιπόν ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, ο Σεργκέι Λαβρόφ, βγαίνει και δηλώνει ότι η Ρωσία θέλει να συνεργαστεί μαζί τους… φυσικά η Ρωσία δεν θα ονομάσει τον υπεύθυνο για όλες τις δολοφονίες του Συριακού λαού διότι και αυτοί κοιτάζουν το συμφέρον τους. Σας έχω ξαναγράψει ότι το συμφέρον της χώρας μας σε αυτόν τον πόλεμο είναι η συνεργασία με την Ρωσία όχι επειδή θα μας βοηθήσουν στο μέλλον αλλά επειδή έχουν την πολεμική ισχύ που δεν έχουμε εμείς.

Η διακύμανση της τιμής του πετρελαίου και η «αγορά» είναι κατευθυνόμενη από τις λέσχες… η απειλή και ο πόλεμος είναι η αγoρά μέσα στην κουλτούρα του θανάτου που όλοι μας μικροί και μεγάλοι συνεχίζουμε να υπηρετούμε. Αόριστες ορολογίες σε μια ανύπαρκτη αγορά που όλα μετρούνται σε χαμένες ψυχές. 


ΚΟΡΑΞ
πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επαναστάτη Έλληνα

Άναυδος ο ελληνικός λαός παρακολουθεί τη σαπίλα και το βόρβορο του πολιτικού συστήματος.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες αποδεικνύουν τη σαπίλα και το βόρβορο που αναδύεται από τη λειτουργία του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος, αλλά και από την μεγαλύτερη μερίδα του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Προσφυγικό, Συντάξεις, Ασφαλιστικό, Εξωτερική Πολιτική, Χρέος, Εσωτερική διακυβέρνηση, τίποτα δεν είναι υπό έλεγχο και το μόνο που κάνουν όλοι οι πολιτικοί ειναι να ροκανίζουν τον πολύτιμο χρόνο με συνδριάσεις και συσκέψεις.

Είναι προφανές ότι αυτό το γαϊτανάκι θα συνεχιστεί για πολλές ακόμα ημέρες και ο ελληνικός λαός θα παρακολουθεί άναυδος ένα «σάπιο σύστημα» που το μόνο που επιθυμεί είναι να κρατηθεί στην εξουσία με την μορφή του ενός ή του άλλου κόμματος από τα ήδη υπάρχοντα για να συνεχίσει την πολιτική επιβίωση του συστήματος με οποιοδήποτε κόστος!


Ένα σαθρό σύστημα που με την παρέμβαση εξωθεσμικών κέντρων προσπαθεί να ελέγχει και να αποτρέπει την έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας. Απίστευτοι τύποι που έφεραν τη χώρα στο τέλμα προσπαθούν να παραμείνουν γαντζωμένοι σε ένα status quo που οι ίδιοι έστησαν και το οποίο τους «τάιζε» επί σειρά ετών στο παρασκήνιο.

Η δικαιοσύνη άφαντη.

Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρατηρητές.

Οι καθαροί βουλευτές – που προφανώς υπάρχουν μερικοί – εξαφανισμένοι.

Ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας επιθυμεί στα αλήθεια να παραμείνει στη διακυβέρνηση αυτό το πολιτικό σύστημα και να «κλείσει» μια ακόμη συμφωνία που θα δέσει χειροπόδαρα με επιπλέον χρέη άγνωστο για πόσα χρόνια κι άλλες γενιές Ελλήνων.

Ποιοι θα κλείσουν τη νέα συμφωνία;

Αυτοί που όπως λέει ο λαός «από όπου και να τους πιάσεις λερώνεσαι».

Κι όντως αυτοί θα το κάνουν διότι δεν υπάρχουν αυτοί που θα τους αποτρέψουν, αυτοί που θα τους κυνηγήσουν, αυτοί που θα τους οδηγήσουν στην δικαιοσύνη.

Δεν έχει πια τσαγανό ο Έλληνας ;

Γιατί αποδέχεται αδιαμαρτύρητα τα πάντα;

Μήπως γιατί νοιώθει συνένοχος ;

Γεώργιος Κορνελάκης
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τρίγωνο των Βερμούδων: Λύθηκε το μυστήριο; Η νέα ανακάλυψη των επιστημόνων (εικόνες – βίντεο)

Μια ανακάλυψη των επιστημόνων στη θάλασσα του Μπάρεντς μπορεί να δώσει την πιο λογική εξήγηση για το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων με την εξαφάνιση πλοίων.

Πρόκειται για γιγαντιαίους υποβρύχιους κρατήρες στο βυθό της θάλασσας του Μπάρεντς. Το μέγεθος του μεγαλύτερου έχει διάμετρο μισό μίλι και βάθος 150 ποδιών και θεωρείται ότι έχουν δημιουργηθεί από τη συσσώρευση μεθανίου που έχει διαρρεύσει από κοιτάσματα φυσικού αερίου από τις ακτές της Νορβηγίας.

Το μεθάνιο, υποστηρίζουν οι επιστήμονες, έχει διαρρεύσει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και έχει συσσωρευτεί σε κοιλότητες οι οποίες εκρήγνυνται.«Υπάρχουν πολλοί γιγαντιαίοι κρατήρες στον πυθμένα της θάλασσας σε μια περιοχή στην κεντροδυτκή θάλασσα του Μπάρεντς και αυτοί αποτελούν την αιτία τεράστιων εκρήξεων φυσικού αερίου», αναφέρουν ερευνητές του Αρκτικού Πανεπιστημίου της Νορβηγίας μιλώντας στους Sunday Times και προσθέτουν: «Η περιοχή του κρατήρα είναι πιθανό να αντιπροσωπεύσει ένα από τα μεγαλύτερα σημεία απελευθέρωσης θαλασσίου μεθανίου στην Αρκτική».


Μάλιστα, οι εκρήξεις που προκάλεσαν και τη διάνοιξη των κρατήρων θα μπορούσαν να δημιουργήσουν δυνητικά κινδύνους για τα πλοία που ταξιδεύουν στη θάλασσα του Μπάρεντς, υποστηρίζουν ακόμη οι επιστήμονες.

Θα μπορούσε, επίσης, να παρέχει μια εξήγηση για την απώλεια πλοίων και αεροσκαφών στο αποκαλούμενο «Τρίγωνο των Βερμούδων», σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες.

Η περιοχή εκτείνεται από τις βρετανικές κτήσεις στο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό ως τις ακτές της Φλόριντα και του Πουέρτο Ρίκο.Ο Ρώσος επιστήμονας Ιγκόρ Γιελτσόβ, αναπληρωτής επικεφαλής του Ινστιτούτου Τροφιμούκ, είχε δηλώσει πέρυσι: «Υπάρχει μια θεωρία που θέλει το μστήριο με το Τρίγωνο των Βερμούδων να είναι συνέπεια ένυδρων αερίων αντιδράσεων, όπως της μετατροπής του παγωμένου μεθανίου σε αέριο. Οπως στις χιονοστιβάδες και στις πυρηνικές αντιδράσεις παράγονται τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου έτσι και σε αυτή την περίπτωση συμβαίνει κάτι αντίστοιχο. Αυτό κάνει τον Ωκεανό να θερμαίνεται και τα πλοία να βυθίζονται στα νερά τα οποία έχουν αναμειχθεί με τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ «ΛΙΠΟΣ»;

Του Πέτρου Χασάπη

Πολλοί περιμένουν να τελειώσει το λεγόμενο «λίπος» και να πιάσουμε πάτο για να μπορέσουμε στη συνέχεια να ανασυγκροτηθούμε. Όμως ο πάτος δεν φαίνεται πουθενά. Όλα κυλούν λίγο δύσκολα οικονομικά, αλλά κυλούν. Τι συμβαίνει;

Παρατηρούμε πως παρά τα σκληρά μνημόνια που εφαρμόζονται για 7 συνεχόμενα χρόνια,
παρά την παρανοϊκή φορολογία και την εξαφάνιση κάθε είδους επίσημων εισοδημάτων, εντούτοις η ελληνική κοινωνία συνεχίζει να κινείται οικονομικά, τη στιγμή μάλιστα που τα ληξιπρόθεσμα προς την εφορία αυξάνουν ιλιγγιωδώς.

Αυτό σε απλά ελληνικά και με απλά μαθηματικά σημαίνει πως, αν η παραοικονομία πριν τα μνημόνια ήταν στο 40%, σήμερα αγγίζει σίγουρα το 80%. Κατά τ’ άλλα τα μνημόνια θα εξάλειφαν την παραοικονομία.

Οι ίδιες οι ελληνικές κυβερνήσεις, παρά το ότι ψηφίζουν σκληρά μέτρα, για τα μάτια της τρόϊκας, εντούτοις έχουν αφήσει στο λαό πλήρη ελευθερία κινήσεων σε οικονομικό επίπεδο, εκτός από εκεί που ο πολίτης δεν μπορεί να ξεφύγει φορολογικά.

Αυτή την κατάσταση την πληρώνουν μόνο όσοι έχουν ακίνητα ή τους πιάνουν τα τεκμήρια ή έχουν δεσμευμένα χρήματα στις τράπεζες και οι οποίοι μόνο με ηλεκτρονικές συναλλαγές μπορούν να συναλλαχθούν για μεγάλα ποσά.

Κερδισμένοι είναι, εκτός από την οικονομική ολιγαρχία που ελέγχει τις εξελίξεις και επιβάλει τα συμφέροντά της και όσοι δεν έχουν ακίνητα στο όνομά τους, οι οποίοι και δεν δίνουν κανένα λογαριασμό στην εφορία, καθώς και εκείνοι που έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και περιμένουν να τιμβωρυχήσουν οικονομικά σε βάρος του ελληνικού πτώματος.hassapis-peter

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βουλγαρία: Τιμωρία σε όσους φορούν μπλουζάκι με το σφυροδρέπανο;

Σόφια.

Φυλάκιση και πρόστιμα προβλέπονται σε όσους κηρύττουν την κομμουνιστική ιδεολογία. Αυτό προβλέπεται σε αλλαγή του κώδικα ποινικής δικονομίας, που προωθείται από Βούλγαρους βουλευτές.

Το κήρυγμα της κομμουνιστικής ιδεολογίας είναι ισοδύναμο με τη φασιστική ιδεολογία και θα τιμωρείται με τρία χρόνια στη φυλακή και πρόστιμο από 3 έως 5 χιλιάδες λέβα. Θα τιμωρούνται και όσοι βεβηλώνουν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το κείμενο, η προώθηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας είναι ποινικό αδίκημα από το 2008 με τη Διακήρυξη της Πράγας και το 2009 δηλώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι εξισώνεται με τον Εθνικοσοσιαλισμό. Ο κομμουνισμός αναγνωρίζεται, επίσης, ως εγκληματικό καθεστώς.

«Κατέστη σαφές από τον βουλευτή Μετόντι Αντέεφ (Методи Андреев), ότι δεν θα φυλακίζονται , άμεσα, όσοι έχουν τατουάζ με το σφυροδρέπανο, ή φορούν μπλουζάκι με το έμβλημα αυτό, εκτός εάν καμαρώνουν και κηρύττουν την κομμουνιστική ιδεολογία. Το σχέδιο νόμου στοχεύει στη μη διάδοση της αντι-δημοκρατικής αυτής ιδεολογίας», γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

Στατιστικές, όμως, δείχνουν ότι ο βουλγαρικός λαός έχει μεγάλη νοσταλγία για την κομμουνιστική κοινωνία, ωστόσο ο Αντρέεφ ήταν εμφατικός: «Η νοσταλγία είναι έλλειψη εκπαίδευσης. Έπρεπε να γνωρίζουν την αλήθεια για εκείνη την εποχή στη χώρα μας».

Σύμφωνα με τον ίδιο «πρέπει να τελειώνουμε με τον κομμουνισμό. Οι Βούλγαροι να φορούν μπλουζάκια με εθνικούς ήρωες της Βουλγαρίας και όχι με τον Γκεόργκι Ντιμιτρόφ και τον Στάλιν, που ήταν δολοφόνοι των λαών», γράφει το δημοσίευμα.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εκτροχιάστηκε τρένο με 140 επιβαίνοντες στο Κάνσας

Εκτροχιάστηκε τρένο με 140 επιβαίνοντες στο Κάνσας

Αμαξοστοιχία της Amtrak, που εκτελούσε δρομολόγιο Λος Άντζελες – Σικάγο, εκτροχιάστηκε τα ξημερώματα στο Gray County του Κάνσας 5 χιλιόμετρα έξω από το Σίμαρον. Στο τρένο επέβαιναν συνολικά 140 άτομα, 128 επιβάτες και 14 μέλη του πληρώματος.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ούτε είναι γνωστός ο αριθμός των τραυματιών ωστόσο το CBS επικαλείται μαρτυρία επιβάτη που αναφέρει ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της περιοχής.πηγη: protothema.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τουρκία: Προειδοποίηση για «θάλασσα αίματος» στις 20 Μαρτίου

Οι τουρκικές αρχές έχουν δημοσιεύσει μια ανακοίνωση προειδοποιώντας για τρομοκρατικές επιθέσεις από κουρδικές οργανώσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται και η οργάνωση του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ), που φέρεται ότι σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν σε όλη την Τουρκία, στις 20 Μαρτίου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τζουμχουριέτ», που επικαλείται τις αρχές επιβολής του νόμου.

Η ανακοίνωση εστάλη στα τμήματα των δυνάμεων ασφαλείας και της αστυνομίας τη Δευτέρα, μία ημέρα μετά την επίθεση στην Άγκυρα, από την οποία τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.

«Το PKK και κουρδικό Κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης, θέλουν να μετατρέψουν την Τουρκία σε θάλασσα αίματος στις 20 Μαρτίου με το σχεδιασμό μιας σειράς μαζικών τρομοκρατικών επιθέσεων», αναφέρει το δημοσίευμα.

Η τουρκική αστυνομία φέρεται να ψάχνει για 20 αυτοκίνητα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε νέες βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας.

Η προειδοποίηση των τουρκικών αρχών καλεί τα όργανα επιβολής του νόμου να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή επαγρύπνηση, ειδικά στην περιοχή του Κοινοβουλίου, σε γραφεία της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος, πρεσβείες, εμπορικά κέντρα, τουριστικά σημεία και συγκοινωνιακούς σταθμούς.

Ο Ντερμιτάς αρνείται συμμετοχή των Κούρδων στην επίθεση

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο επικεφαλής του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών, Σελαχατίν Ντερμιτάς, δήλωσε ότι το PKK δεν συμμετείχε στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα, αλλά ότι η έκρηξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για να παρέμβει η Τουρκία στις υποθέσεις γειτονικών κρατών,

Σημειώνεται ότι τα ξημερώματα, η τουρκική πολεμική αεροπορία προέβη σε ισχυρό βομβαρδισμό κουρδικών θέσεων στο όρος Καντίλ του βόρειου Ιράκ, ως αντίποινα για την τρομοκρατική επίθεση στην τουρκική πρωτεύουσα.
echedorosΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επί ποδός η αστυνομία για τα όπλα των αναρχικών

Αντικείμενο έρευνας για την ΕΛ.ΑΣ αποτελεί τις τελευταίες ώρες η πορεία αντιεξουσιαστών καθώς μια ομάδα κουκουλοφόρων φαίνεται να περιφρουρεί την συγκέντρωση κρατώντας όπλα.


Η πορεία έγινε στις 5 Μαρτίου, όταν μια ομάδα 300 ατόμων διαδήλωσε στους δρόμους των Εξαρχείων, ενώ δίπλα τους κυκλοφορούν κουκουλοφόροι οι οποίοι κρατούν αυτόματα όπλα και πιστόλια.

Η αστυνομία εξετάζει αν τα όπλα είναι πλαστικά ή όχι, με την αστυνομία να εξετάζει 2-3 από αυτά ως ρέπλικες ή αεροβόλα. Ωστόσο, τείνουν να καταλήξουν ότι πρόκειται για μια συμβολική κίνηση.

Η πορεία της συγκεκριμένης ομάδας έρχεται σε συνέχεια της 27ης Φεβρουαρίου όταν σύμφωνα με μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, «τρεις αναρχικοί σύντροφοι από το κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο Βοξ στην πλατεία Εξαρχείων, δέχονται -λίγα μόλις μέτρα από την είσοδο του κοινωνικού κέντρου- δολοφονική επίθεση με μαχαίρια και άλλα αντικείμενα από μέλη της μαφίας διακίνησης ναρκωτικών της περιοχής, όταν παρεμβαίνουν για να εμποδίσουν τη σεξουαλική παρενόχληση διερχόμενης κοπέλας από τους τελευταίους» γράφουν σε κείμενό τους. Από αυτή την επίθεση τραυματίστηκε σοβαρά ένα από τα θύματα.

Δράστες, σύμφωνα με μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, ήταν άτομα της μαφίας ναρκωτικών των Εξαρχείων, που λυμαίνεται την περιοχή.

Σε κείμενο που συνοδεύει το επίμαχο βίντεο με τους οπλοφόρους, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σε αυτήν ακριβώς τη λογική, της μαζικής λαϊκής αυτοάμυνας, κινήθηκε και η οργάνωση της περιφρούρησης της πορείας. Δεδομένων των συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας μεταξύ 28 Φλεβάρη και 5 Μάρτη, από το γεγονός δηλαδή ότι η μαφία την αμέσως επόμενη μέρα από την πρόσκαιρη εκδίωξη της, είχε επανακάμψει δριμύτερη κι ενισχυμένη με ακόμα περισσότερους ενόπλους, που προκλητικά περιδιάβαιναν τους δρόμους γύρω από το Κ Βοξ, κρίθηκε απαραίτητο, η περιφρούρηση της διαδήλωσης να διαθέτει εξοπλισμό ικανό, ώστε να απαντήσει με ανάλογα μέσα με αυτά που διέθετε ο εχθρός».

Ακολουθεί το βίντεο:


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γυναίκα του PKK πίσω από την πολύνεκρη επίθεση στην Άγκυρα;

Μια γυναίκα, μέλος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), πιστεύεται ότι είναι ένας από τους δύο ύποπτους που πραγματοποίησαν τη χθεσινή επίθεση στο κέντρο της 'Αγκυρας, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας.

"Πιστεύουμε ότι ένας από τους δράστες είναι μια γυναίκα που είχε διασυνδέσεις με το ΡΚΚ", είπε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον ένας από τους δράστες της επίθεσης σκοτώθηκε και έκανε λόγο για την πιθανότητα να υπάρχει και δεύτερος "καμικάζι".

Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ένας από τους βομβιστές ήταν γυναίκα, μέλος του ΡΚΚ.

Το όνομά της είναι Σεχέρ Τσαγλά Ντεμίρ 24 ετών, και ήταν φοιτήτρια στο τμήμα τουριστικών επαγγελμάτων πανεπιστήμιο Μπαλίκεσίρ αλλά τον περασμένο Δεκέμβριο είχε περάσει από δίκη μαζί με άλλες τέσσερις γυναίκες με την κατηγορία της συμμετοχής της στο ΡΚΚ.


Τουρκία - Άγκυρα - τρομοκρατική επίθεση - έκρηξη - καμικάζι - Σεχέρ Τσαγλά Ντεμίρ

Εκτός από φωτογραφίες της, τουρκικά δίκτυα έδωσαν στη δημοσιότητα και ένα βίντεο (τραβηγμένο την Πρωτομαγιά του 2013) στο οποίο φέρεται να εμφανίζεται η καμικάζι που σκόρπισε το θάνατο.

Όλα δείχνουν ότι πρόκειται μάλλον για επίθεση Κούρδων αυτονομιστών, καθώς έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την επίθεση που έγινε ένα μήνα πριν πάλι στην Άγκυρα. Το νέο μακελειό έγινε με παγιδευμένο αυτοκίνητο, μάρκας BMW και χρώματος λευκό, το οποίο είχε κλαπεί στις 10 Ιανουαρίου και από τις 26 Φεβρουαρίου βρισκόταν στην Άγκυρα. Ακόμη κι αν δεν είναι το ΡΚΚ από πίσω, ενδεχομένως να είναι ένα από τα παρακλάδια του, όπως το ΤΑΚ, που είχε αναλάβει την ευθύνη κι ένα μήνα πριν.

AP - Τουρκία - Άγκυρα - έκρηξη - τρομοκρατική επίθεση

Η αστυνομία αναζητά άλλα 20 παγιδευμένα αυτοκίνητα, ενώ ταυτόχρονες επιχειρήσεις για την σύλληψη υπόπτων έχουν ξεκινήσει σε όλη τη χώρα.

Έξι  άτομα συνελήφθησαν σήμερα στην Σανλιούρφα της νοτιοανατολικής Τουρκίας, καθώς φέρεται να σχετίζονται άμεσα με την βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα χθες το βράδυ. Σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Τουρκίας, το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε φέρεται να αγοράστηκε από την Σανλιούρφα.

Από χθες έχουν συλληφθεί άλλοι 14 ύποπτοι, οι 12 στο Εσκί Σεχίρ και 2 στην Κων/πολη. Σε επιχείρηση που ξεκίνησε στις περιοχές Γκαζιοσμάνπασα και Σουλτάνγκαζί στην Κων/πολη συνελήφθησαν ύποπτοι που ανήκουν στην νεολαία του ΡΚΚ, το YDG-H. Στην κατοχή τους βρέθηκαν ένα πιστόλι, δύο καραμπίνες και πυρομαχικά.

Η επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε σε πολυσύχναστο συγκοινωνιακό κόμβο, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εσωτερικών και προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 37 ανθρώπων, ήταν η δεύτερη βομβιστική επίθεση στη διοικητική καρδιά της πρωτεύουσας σε λιγότερο από ένα μήνα. 71 άνθρωποι παραμένουν στο νοσοκομείο και μεταξύ αυτών 15 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

AP - Τουρκία - Άγκυρα - έκρηξη - τρομοκρατική επίθεση

Ο Ερντογάν κατήγγειλε "επιθέσεις κατά της ενότητας της χώρας μας και του λαού μας" και δήλωσε ότι θα υπάρξει απάντηση. "Το κράτος μας ουδέποτε θα αποποιηθεί τη χρήση του δικαιώματός της στην αυτοάμυνα ενάντια σε οποιαδήποτε τρομοκρατική απειλή", τόνισε.

Τα ξημερώματα η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας χτύπησε στόχους του ΡΚΚ στο όρος Καντίλ στο βόρειο Ιράκ, όπου βρίσκονται τα αρχηγεία του ΡΚΚ.

Η Γερμανία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία συστήνοντας στους πολίτες της να προσέχουν όταν επισκέπτονται την Τουρκία.


Καταδικάζει το ΚΚΕ την επίθεση στην Άγκυρα

Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση στην Άγκυρα, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 37 άτομα.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα φριχτή εγκληματική βομβιστική επίθεση, που εκδηλώθηκε στην Άγκυρα και οδήγησε στο θάνατο 37 ανθρώπων και στον τραυματισμό δεκάδων άλλων.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη, στο λαό της Τουρκίας, στις οικογένειες των θυμάτων.

Τεράστιες ευθύνες για τις εξελίξεις έχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις του ΑΚΡ της Τουρκίας, που στήριξαν το λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος», αξιοποιούν τις βομβιστικές επιθέσεις για κλιμάκωση της στρατιωτικής δράσης στην περιοχή και συμμετέχουν δραστήρια στον «κύκλο του αίματος», που έχουν ανοίξει οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, στους ανταγωνισμούς τους με τη Ρωσία, στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και πρώτα απ’ όλα στη Συρία, σπέρνοντας στους λαούς το θάνατο και την προσφυγιά, για να εξυπηρετήσουν τα κέρδη των μονοπωλίων.

Το ΚΚΕ τονίζει πως οι λαοί με την κοινή τους δράση, μπορούν και πρέπει να συγκρουστούν με τα αντιλαϊκά σχέδια των αστικών τάξεων, των ιμπεριαλιστών, να βάλουν τέλος στο ίδιο το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα, που πλέον το μόνο που κάνει είναι να σκορπά τον πόνο και τη δυστυχία στους λαούς».
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δεμένα τα πλοία σε Ραφήνα, Λαύριο, Βόλο και Καβάλα

Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ.

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Βόλος-Σποράδες, Καβάλα-Πρίνου και Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!