EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

Καμία Ε.Ε: Κλείνει τα κέντρα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών η Ουγγαρία

Η Ουγγαρία σχεδιάζει να κλείσει τα κέντρα υποδοχής μεταναστών, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μια ισχυρή ένδειξη της αντίθεσης της χώρας αυτής στην υποδοχή προσφύγων την ώρα που οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να παρουσιάσουν σήμερα στην Τουρκία την "κοινή θέση" τους στο θέμα αυτό.


"Η κυβέρνηση εξουσιοδότησε τον υπουργό Εσωτερικών Σάντορ Πίντερ να κλείσει τα ουγγρικά κέντρα υποδοχής", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του συντηρητικού πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν.

Ο υπουργός "θα εξετάσει αν θα είναι απαραίτητα στο μέλλον".

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ Επιτροπή του Ελσίνκι, περίπου 1.600 άνθρωποι στεγάζονταν στα έξι ουγγρικά κέντρα υποδοχής την 1η Μαρτίου. Η κυβέρνηση δεν δίνει στοιχεία.

Αυτά τα έξι κέντρα θα αντικατασταθούν από δύο "φυλασσόμενες τοποθεσίες" στο Κορμέντ και στο Σεντγκοτάρντ, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία, διευκρίνισε η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τα ουγγρικά ΜΜΕ, στις τοποθεσίες αυτές υπάρχουν μόνο αντίσκηνα.

Σθεναρά αντίθετη στην υποδοχή μεταναστών, η ουγγρική κυβέρνηση θεωρεί ως εγκληματία κάθε μετανάστη που διασχίζει τον φράχτη από συρματόπλεγμα που κατασκεύασε το φθινόπωρο η Βουδαπέστη στα σύνορα της χώρας με τη Σερβία και την Κροατία.

Από τότε σχεδόν 2.200 μετανάστες έχουν καταδικαστεί σε απέλαση από την Ουγγαρία για "παράνομη διέλευση των συνόρων". Τρεις καταδικάστηκαν σε φυλάκιση.

Η χώρα, από την οποία πέρασαν περίπου 400.000 άνθρωποι πριν από την ανέγερση των φραχτών, αρνείται κάθε αναγκαστική ποσόστωση κατανομής προσφύγων σε ευρωπαϊκή κλίμακα, κυρίως στο πλαίσιο μιας συμφωνίας την οποία οι 28 αναμένεται να παρουσιάσουν σήμερα στην Τουρκία.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δικαιοσύνη τυφλή και αργή

"Υπάρχουν ακόμη δικαστές στο Βερολίνο". Η απάντηση που σύμφωνα με την παράδοση έδωσε ο μυλωνάς στον Πρώσο βασιλιά όταν τον απειλούσε ότι θα του πάρει δια της βίας το μύλο, έχει γίνει ταυτόσημη με τη σημασία της απονομής δικαιοσύνης ως ένα από τα θεμέλια της Δημοκρατίας, το καταφύγιο των αδύναμων, την ασπίδα προστασίας απένατι στην εξουσία, την αυθαιρεσία, τη βία.Στην Αθήνα ακόμη και να υπάρχουν δικαστές, η Δικαιοσύνη καθυστερεί, σε βαθμό που το αίσθημα δικαίου των πολιτών να πληγώνεται ακόμη πιο βαθιά. Και αυτή η αίσθηση ότι σε αυτή τη χώρα δεν αποδίδεται Δικαιοσύνη, ότι ο δολοφόνος και κάθε μεγάλος και ισχυρός κλέφτης (γιατί ο Γιάννης Αγιάννης ξέρουμε πως θα μπει φυλακή για το ένα καρβέλι που έκλεψε) θα φύγει ελεύθερος, είναι εξίσου διαβρωτική με την οικονομική κρίση στις ζωές μας.

Στην περίπτωση της αποφυλάκισης του καθ ομολογίαν του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, είναι σαφές ότι τηρήθηκε ο νόμος καθώς πέρασε το προβλεπόμενο διάστημα κράτησης. Και μία Δημοκρατία οφείλει να αντιμετωπίζει ως ίσους απέναντι στο νόμο ακόμη και όσους την πληγώνουν με μαχαίρι στην καρδιά. Αλλά οι νόμοι πρέπει να τηρούνται για όλους πρώτον και δεύτερον, δεν έπρεπε καθυστέρηση στην καθυστέρηση να φτάσουμε στην αποφυλάκιση.

Δεν είναι βέβαια η μόνη περίπτωση καθυστέρησης στην απονομή Δικαιοσύνης σε βαθμό που το δίκιο να χάνεται. Αρκεί να ρίξει κανείς μία ματιά στα ειρηνοδικεία, όπου εκκρεμούν 350.000 υποθέσεις εκ των οποίων οι 150.000 αφορουν υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Εργαζόμενοι τρέχουν στα δικαστήρια επί χρόνια για να δικαιωθούν και συχνά ακόμη και τότε δεν μπορούν να πάρουν αυτά που τους οφείλονται. Και το κυριότερο όπλο του ισχυρού απέναντι στον αδύναμο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο πανδαμάτωρ χρόνος: Ο χρόνος που θα εξαντλήσει τον αδικημένο, οικονομικά και ψυχολογικά, μέχρι να εγκαταλείψει τη μάχη έχοντας πια χάσει την εμπιστοσύνη του πως ό,τι και να συμβεί, όποιος και να τον βλάψει, υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα και βασικά ότι θα προλάβουν να του δώσουν τη Δικαιοσύνη που αξίζει.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δεν έδειξε η Ferrari αν έχει «κάτι στο μανίκι της»

Ο Sebastian Vettel παραδέχεται ότι η Ferrari έβγαλε λίγα συμπεράσματα από τα δοκιμαστικά την Παρασκευή καθώς η δράση και στις δύο περιόδους ήταν περιορισμένη από τη βροχή.

Ο Vettel δεν κατάφερε να ορίσει ένα χρόνο στο υγρό/ξηρό FP1 και στο FP2 στη συνέχεια τελείωσε στην όγδοη θέση σε μια άλλη περίοδο που καθορίστηκε από τις μεταβαλλόμενες συνθήκες. Αυτό σήμαινε ότι η Ferrari δεν έχει ακόμη δείξει τις πραγματικές δυνατότητές της, το οποίο είναι ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης το Σαββατοκύριακο.

Ερωτηθείς μετά το FP2 τι σκέφτηκε για τη δήλωση του Lewis Hamilton ότι η Ferrari είχε «κάτι στο μανίκι της», ο Vettel κοίταξε κάτω από το μανίκι του και γέλασε, λέγοντας: «Δεν υπάρχει τίποτα εκεί, οπότε… Ίσως αύριο.»

Μιλώντας για την ημέρα, πρόσθεσε: «Δεν είναι ιδανικά, αλλά στο τέλος τι μπορείς να κάνεις; Είναι το ίδιο για όλους. Θα ήταν καλό να κάνουμε κάποιους γύρους τουλάχιστον να αισθανθούμε το αυτοκίνητο, αλλά προφανώς όσον αφορά την προετοιμασία του Σαββατοκύριακου και τον αγώνα δεν μάθαμε πολλά.»

«Μερικές φορές είναι έτσι. Υποτίθεται θα έβρεχε όλη την ημέρα, δεν έγινε έτσι, αλλά έβρεχε κάθε λίγο, το οποίο ήταν αρκετό για να κρατήσει υγρά τμήματα της διαδρομής.»

Ο Vettel λέει ότι η Ferrari έχει μια ιδέα για το πώς θα προσεγγίσει τις αναπροσαρμένες κατατακτήριες το Σάββατο το απόγευμα, αλλά αναμένει ότι αυτή είναι η περίπτωση για όλους τους αντιπάλους της.

«Λοιπόν έχουμε μια ιδέα, ναι, αλλά για το πώς θα βγει, νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε και να δούμε. Νομίζω ότι είναι νέο για όλους, ώστε η θεωρία είναι ένα πράγμα, αλλά στη συνέχεια, όταν θα ξεκινήσει θα είναι ένα διαφορετικό πράγμα.»πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένας μαγικός τρόπος για να περνάει ο Έλληνας ζάχαρη…

Ίσως και να πρόκειται για τη χειρότερη μορφή κοινωνικού αυτοματισμού αλλά σε μια χώρα που σύμφωνα με την ΓΣΕΕ σχεδόν τα μισά νοικοκυριά βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, η διαπίστωση ότι ο μέσος μισθός στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης είναι 42.000 ευρώ, προκαλεί μάλλον οργή.


Ιδίως για μια εταιρεία που οφείλει μόνο στην Τράπεζα Πειραιώς 160 εκατ. ευρώ, και παράγει με συνέπεια ζημίες πολλών εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Επιπλέον ζητά διαγραφή χρεών ύψους περί τα 60 εκατ. ευρώ και ένα νέο δάνειο ύψους 12 εκατ ευρώ στο πλαίσιο μιας προσπάθειας αναδιάρθρωσης. Εκτός αυτών, η ΕΒΖ χρωστά σε παραγωγούς, στην ΔΕΠΑ, στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ υπάρχει και μια υπόθεση με οσμή παράνομης κρατικής χρηματοδότησης.

Είναι βεβαίως γνωστό ότι η εταιρεία χτυπήθηκε πολλαπλά τα τελευταία χρόνια. Από ευρωπαϊκές πολιτικές που έπληξαν την παραγωγή μέχρι καταγγελίες για κακοδιαχείριση και ωμές πολιτικές παρεμβάσεις. Ακόμη και οι διεθνείς τιμές της ζάχαρης δεν ήταν με το μέρος της ΕΒΖ. Η διατήρηση ωστόσο των υψηλών μισθών για τους εργαζομένους έρχεται σε πλήρη αντίθεση αν όχι με τη λογική, σίγουρα με την πρακτική που θα ακολουθούσε οποιοσδήποτε ιδιώτης επιχειρηματίας.

Ο μέσος μισθός των 42.000 ευρώ καθιστά τους εργαζομένους στην ζημιογόνο εταιρεία, προύχοντες. Ιδίως αν αναλογιστεί κάνεις ότι πάντα σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ΓΣΕΕ, ένας στους δυο εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, λαμβάνει λιγότερα από 800 ευρώ, ενώ μόλις το 6% των εργαζομένων λαμβάνει πάνω από 1.300 ευρώ. Το σχέδιο αναδιάρθρωσης, προβλέπει ότι θα υπάρξει μείωση 30% στις αποδοχές τους. Ακόμη και έτσι, τα χρήματα που θα λαμβάνουν είναι αρκετά περισσότερα από όσα λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Οι κακές γλώσσες αναφέρουν επίσης ότι εργάζονται μερικούς μόλις μήνες τον χρόνο, δεδομένης της εποχικότητας.

Δεδομένου μάλιστα ότι η κακή οικονομική κατάσταση της εταιρείας δεν επιδεινώθηκε τους τελευταίους μήνες, είναι να απορεί κάνεις ποια δικαιολογία έχουν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις που επέτρεπαν όχι μόνο τις πρακτικές κακοδιαχείρισης αλλά και τόσο υψηλούς μισθούς για μια ουσιαστικά κρατικών συμφερόντων εταιρεία. Ακόμη και σήμερα ο όμιλος της Αγροτικής Τράπεζας (η “bad bank” που δημιουργήθηκε) κατέχει ποσοστό άνω του 82% του μετοχικού κεφαλαίου.

Αυτή η σχέση με το δημόσιο είναι άλλωστε και ένας από τους λόγους για τους οποίους οι εργαζόμενοι της εταιρείας αντιδρούσαν εξαρχής στην πώληση της ΕΒΖ σε στρατηγικό επενδυτή. Ένας άλλος λόγος (πέραν των αντιδράσεων) για τον οποίο είναι δύσκολο να βρεθεί επενδυτής, είναι ότι το κόστος παραγωγής είναι αστρονομικό. Κατά περιπτώσεις φθάνει και τα 900 ευρώ ανά τόνο με το κόστος διάθεσης να περιορίζεται σε 500-550 ευρώ ανά τόνο και το κόστος παραγωγής των ανταγωνιστών εκτιμάται σε ποσά πέριξ των 400 ευρώ ανά τόνο.

Το business plan πάνω στο οποίο θα βασιστεί η αναδιάρθρωση θα πρέπει να εγκριθεί από την Τράπεζα Πειραιώς και σύμφωνα με τη σχετική απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης Γ. Σταθάκη σε επίκαιρη ερώτηση: “Ο στόχος μας είναι δεδομένος, να συνεχίσει η τευτλοπαραγωγή στην Ελλάδα στα επιθυμητά επίπεδα και η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης να είναι μια εταιρεία η οποία θα έχει εξυγιανθεί και θα μπορεί να ανταποκριθεί στην προοπτική αυτή”.

Ο Υπουργός, δείχνει μια ιδιαίτερη ευαισθησία στη διατήρηση της ιστορικής βιομηχανίας. Ο στόχος του είναι ξεκάθαρος, ασχέτως αν έχει νόημα η δανειοδότησή της επιχείρησης βάσει του νέου business plan. Αυτό είναι κάτι που θα το κρίνει προφανώς η τράπεζα Πειραιώς αλλά όσο να ‘ναι, το να έχεις την Κυβέρνηση σύμμαχο σε μια χώρα εχθρική προς τις επενδύσεις, είναι σημαντικό. Είναι τουλάχιστον μια διαφορετική προσέγγιση από αυτή που ακολουθήθηκε σε ανάλογες περιπτώσεις με πιο πρόσφατη την ΙΜΑΣ.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

H FIFA απειλεί: Αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων αν δεν συνεχιστεί το Κύπελλο

Στην πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής επιτροπής της FIFA υπό τον νέο πρόεδρο, Τζιάνι Ινφαντίνο, στάλθηκε ένα ηχηρό μήνυμα στον Σταύρο Κοντονή για την απόφασή του να διακόψει το Κύπελλο Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, θα σταλεί επιστολή στις ελληνικές Αρχές με την οποία θα δίδεται προθεσμία δύο εβδομάδων για να συνεχιστεί η διοργάνωση.

Την επιστολή θα συνυπογράφουν FIFA και UEFA, ενώ η απόφαση του Σταύρου Κοντονή χαρακτηρίζεται από την ανακοίνωση υπερβολική.

Ήταν βέβαιο ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα έκανε παρέμβαση στο θέμα, από τη στιγμή που η ΕΠΟ είχε προχωρήσει σε ενημέρωση για την παρέμβαση της Πολιτείας στο θεσμό από την πρώτη στιγμή.

Το θέμα είναι τώρα αν ο Σταύρος Κοντονής είναι αποφασισμένος να τραβήξει το σχοινί στα άκρα, αφού στο παρελθόν κάθε κόντρα της Ελληνικής Πολιτείας με την FIFA και την UEFA έληγε με υποχώρηση μπροστά στον κίνδυνο αποκλεισμού των Ελληνικών ομάδων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της FIFA:

Η εκτελεστική επιτροπή αποφάσισε:

Να στείλει επιστολή στις ελληνικές Αρχές που θα συνυπογράφεται από την FIFA και την UEFA και θα ζητά την ανατροπή της απόφασης διακοπής του Κυπέλλου εντός δύο εβδομάδων αφού αυτή κρίνεται υπερβολική. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, το αρμόδιο τμήμα της FIFA θα εξετάσει το ενδεχόμενο κυρώσεων.
πηγή sport fmΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣτΕ: Συνταγματικές οι περικοπές στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων

Συνταγματικές και σύμφωνες με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, τις περικοπές του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων που έγιναν σύμφωνα με τη μνημονιακή νομοθεσία.

Αναλυτικότερα, με την υπ΄ αρίθμ. 734/2016 απόφασή τους οι Σύμβουλοι έκριναν κατά πλειοψηφία ότι οι περικοπές του εφάπαξ βοηθήματος εντάσσονται μαζί με τις περικοπές των κυρίων και επικουρικών συντάξεων «σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα αφ΄ ενός για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας της χώρας και αφ΄ ετέρου για τη μεταρρύθμιση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, χάριν της βιωσιμότητας του».

Σύμφωνα με την Ολομέλεια του ΣτΕ η θέσπιση των περικοπών αυτών, «εξυπηρετεί σκοπούς δημοσίου συμφέροντος και όχι απλώς το ταμειακό συμφέρον του δημοσίου και των φορέων κοινωνικής ασφάλισης».

Οι Σύμβουλοι τονίζουν ότι οι περικοπές του εφάπαξ δεν παραβιάζουν την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, «δεομένου μάλιστα ότι η μείωση (δεύτερη) του εφάπαξ βοηθήματος έγινε σε εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και απέβλεπε στην εξομάλυνση της αναλογίας εισφορών και εφάπαξ παροχών».

Στο ΣτΕ είχε προσφύγει συνταξιούχος εκπαιδευτικός με 28 χρόνια και 8 μήνες ασφάλιση, ο οποίος με καθυστέρηση δύο και πλέον ετών και αφού είχε συνταξιοδοτηθεί έλαβε μειωμένο εφάπαξ (31.2677 ευρώ) αντί 47.569 ευρώ.

Ο τέως εκπαιδευτικός υποστήριζε ότι οι περικοπές στο εφάπαξ που έγιναν λόγω των μνημονιακών νόμων (4024/2011, 4093/2012, κ.λπ.) είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες στην ΕΣΔΑ.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2016

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2016 Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), τόσο με το νέο σύστημα, όσο και με το παλαιό.

Αναλυτικότερα ανακοινώθηκε:

– Το πρόγραμμα ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων, με το ΝΕΟ σύστημα

– Το πρόγραμμα ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα

– Το πρόγραμμα ημερήσιων ΕΠΑΛ γενικής παιδείας και ειδικότητας με το ΝΕΟ σύστημα

– Το πρόγραμμα ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ γενικής παιδείας και ειδικότητας ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ A΄) και ειδικότητας ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα.

Τις επόμενες ημέρες θα καθοριστούν θέματα και διαδικασίες των επαναληπτικών εξετάσεων, και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα προγράμματα των επαναληπτικών εξετάσεων, των ειδικών μαθημάτων και της πρακτικής δοκιμασίας (αγωνίσματα) για τα ΤΕΦΑΑ.

Στο προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν τα σχέδια των μηχανογραφικών δελτίων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ.

Μέσα στον Απρίλιο, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, θα αποκτήσουν το δελτίο εξεταζομένου, με το οποίο θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο κατά τις ημέρες των εξετάσεων. Στο δελτίο εξεταζομένου θα αναγράφεται και το συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο, στο οποίο θα πρέπει οι υποψήφιοι να προσέρχονται για την εξέταση στα πανελλαδικά μαθήματα.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2016 ΕΔΩ.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλεξιάδης: Τι εννοούσα όταν είπα ότι έρχονται τα χειρότερα


Για παρερμήνευση της φράσης του «τα δύσκολα τέλειωσαν, τα χειρότερα έρχονται» έκανε ο λόγο ο Τρύφωνας Αλέξιάδης με σχετική του ανακοίνωση.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση του ο Τρύφωνας Αλεξιάδης αναφέρει ότι:


1.Η συγκεκριμένη φράση, αφορούσε τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο στους οικοδομικούς συνεταιρισμούς, όπου οι πρόεδροί τους έρχονται αντιμέτωποι με μεγάλες χρεώσεις από την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ (ύψους εκατοντάδων χιλιάδων )και τα επακόλουθα των χρεώσεων αυτών.

2.Δήλωσα με σαφήνεια ότι η κυβέρνηση έχει εντοπίσει ανάλογα προβλήματα του φορολογικού συστήματος και προσπαθεί να τα αντιμετωπίσει, στα δεδομένα δημοσιονομικά πλαίσια και στις συμφωνίες που έχει υπογράψει η χώρα.

3.Ευτυχώς υπάρχει το σχετικό video https://www.youtube.com/watch?v=3brCXAu4qtg (στο 7:16») στο οποίο με σαφήνεια απεικονίζεται το ακριβές περιεχόμενο των όσων είπα, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟΔΟ. Η ακριβής φράση μου είναι: «Σε ό,τι αφορά δε τον τίτλο που είπατε, εγώ από τα 56 μου χρόνια, ασχολούμαι 36 με τα ζητήματα φορολογίας. Αυτό που θα έβαζα σαν τίτλο στην φορολογική ιστορία της χώρας είναι: «Τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα».

4.Δήλωσα με σαφήνεια ότι η καταστροφολογία και η παραπληροφόρηση για αναδρομικές φορολογίες κλπ για τα εισοδήματα του 2015 ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ, αφού ψηφίστηκε στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων (και την Τρίτη εισάγεται στην ολομέλεια) η σχετική τροπολογία, για να ξεκινήσουν οι φορολογικές δηλώσεις για το 2015.

5. Δήλωσα με σαφήνεια, ότι οι δεσμεύσεις του Ν. 4336/2015 (που τμήμα τους είναι στη διαπραγμάτευση) έχουν ψηφιστεί από 221 βουλευτές, ορισμένοι από τους οποίους τώρα, κάνουν κριτική στην υλοποίηση της συμφωνίας που ψήφισαν!

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συνάντηση Φαλτσιανί με Έλληνες εισαγγελείς – Νέα στοιχεία για τις λίστες Λαγκάρντ & Μπόργιανς

Δεύτερη συνάντηση με Έλληνες εισαγγελείς στη Γαλλία είχε ο πρώην τραπεζικός υπάλληλος της HSBC στη Γενεύη, Εβρέ Φαλτσιανί, κατά την οποία – σύμφωνα με πληροφορίες – φέρεται να έδωσε στους εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστο Ντζούρα και Γιώργο Καλούδη, πληροφορίες και διευκρινιστικές οδηγίες για την αξιοποίηση όχι μόνο της λίστας Λαγκάρντ, αλλά και της λίστας Μπόργιανς, που ήρθε πρόσφατα στα χέρια των ελληνικών αρχών από κρατίδιο της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα νέα στοιχεία που έδωσε ο Εβρε Φαλτσιανί, θα βοηθήσουν τόσο την έρευνα που διενεργεί ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, Παναγιώτης Αθανασίου, για το μαύρο αφορολόγητο χρήμα που εντοπίστηκε σε τραπεζικές καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό, όσο και στην έρευνα που διενεργείται με εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας, Ηλία Ζαγοραίου, για πιθανή δράση εγκληματικής οργάνωσης με στόχο το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σύλληψη διευθυντή του «Αγλαΐα Κυριακού» που ζητούσε φακελάκι για να χειρουργήσει ανήλικο κορίτσι

Στη σύλληψη ενός 61χρονου γιατρού, Διευθυντή Τμήματος Νοσοκομείου της Αθήνας, «Αγλαΐα Κυριακού», ο οποίος κατηγορείται για δωροληψία προχώρησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία γυναίκας ότι ο συγκεκριμένος γιατρός Γ.Η. απαίτησε από την ίδια και τον σύζυγό της, την καταβολή (350) ευρώ, προκειμένου να χειρουργήσει την ανήλικη κόρη τους.

Σήμερα, μετά τη χειρουργική επέμβαση του παιδιού, ο γιατρός κάλεσε στο γραφείο του την καταγγέλλουσα και τον σύζυγό της, όπου απαίτησε και έλαβε το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, το οποίο είχε νωρίτερα προσημειωθεί.

Άμεσα, επενέβησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο και συνέλαβαν τον γιατρό. Σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκε και κατασχέθηκε το ανωτέρω προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι προβλέπει η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας

Χτύπημα στο δίκτυο της παράνομης διακίνησης ανθρώπων στο Αιγαίο φιλοδοξούν να καταφέρουν Ευρωπαϊκή Ένωση και Τουρκία, όπως προκύπτει από το κείμενο της κοινής δήλωσής τους, μετά τη συμφωνία τους για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες.

Η συμφωνία προβλέπει σειρά δράσεων και από τις δύο πλευρές, προκειμένου να χτυπηθούν οι διακινητές, αλλά και να δοθεί στους πρόσφυγες εναλλακτική ώστε να μην θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Οι όροι βάσει των οποίων θα υπάρξει η συνεργασία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας προκειμένου να υπάρξει αναχαίτιση των παράνομων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, διευκρινίζονται στην κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας.

Σε αυτήν την ανακοίνωση αναφέρεται:

«Σήμερα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου συναντήθηκαν με τον Τούρκο ομόλογό τους. Ήταν η τρίτη συνάντηση από τον Νοέμβριο του 2015, αφιερωμένη στην εμβάθυνση των σχέσεων Ε.Ε. – Τουρκίας αλλά και στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εξέφρασαν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους στους πολίτες της Τουρκίας, αναφορικά με τις βομβιστικές επιθέσεις στην Άγκυρα την Κυριακή. Καταδίκασαν με τον πιο σαφή τρόπο αυτή τη στυγερή ενέργεια και τόνισαν ότι συνεχίζουν να στηρίζουν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας σε όλες τις τις μορφές.
 
Τουρκία και Ε.Ε. επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για την εφαρμογή του κοινού πλαισίου που ενεργοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2015. Έχει καταγραφεί, ήδη, σημαντική πρόεδρος, συμπεριλαμβανομένου και του ανοίγματος της τουρκικής αγοράς εργασίας στους Σύρους που βρίσκονται υπό προσωρινό καθεστώς προστασίας, της εισαγωγής του καθεστώτος βίζας για τους Σύρους αλλά και άλλες εθνικότητες, την ενίσχυση της δραστηριότητας των τουρκικών λιμενικών και αστυνομικών αρχών και το μοίρασμα πληροφοριών.

Επιπρόσθετα η Ε.Ε. έχει ξεκινήσει την παροχή των κεφαλαίων των τριών δισ. ευρώ, βάσει του σχεδίου Facility for Refugees στην Τουρκία, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν συγκεκριμένα projects, ενώ έχει υπάρξει πρόοδος αναφορικά με την απελευθέρωση του καθεστώτος της βίζας, ενώ αναφορικά με τη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε., το άνοιγμα του Κεφαλαίου 17 τον Δεκέμβριο. Στις 7 Μαρτίου 2016, επιπρόσθετα η Τουρκία συμφώνησε να δεχθεί την ταχύτατη επιστροφή όλων των μεταναστών που δεν υπόκεινται στους διεθνείς νόμους προστασίας και έχουν περάσει στην Ελλάδα από την Τουρκία, αλλά και να δεχθεί την επιστροφή όλων των παράνομων μεταναστών που πέρασαν μέσω των τουρκικών χωρικών υδάτων. Ε.Ε. και Τουρκία συμφώνησαν, επίσης, να συνεχίσουν να λαμβάνουν μέτρα ενάντια στους διακινητές των μεταναστών και καλωσορίζουν την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Την ίδια ώρα Τουρκία και Ε.Ε. αναγνωρίζουν ότι υπάρχει ανάγκη για λήψη επιπλέον μέτρων.

Προκειμένου να σπάσει το «επιχειρηματικό μοντέλο» των διακινητών και να προσφερθεί στους μετανάστες που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους μία εναλλακτική λύση, Ε.Ε. και Τουρκία αποφάσισαν να σταματήσουν την παράνομη μετανάστευση από την Τουρκία προς την Ε.Ε.

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος συμφώνησαν στα ακόλουθα σημεία:

1. Όλοι οι παράνομοι μετανάστες που διασχίζουν την Τουρκία και φθάνουν στα ελληνικά νησιά από τις 20 Μαρτίου 2016 και μετά θα επιστρέφονται στην Τουρκία. Αυτή η διαδικασία θα εφαρμοστεί με πλήρη σεβασμό των κανόνων της Ε.Ε. αλλά και των διεθνών κανόνων. Όλοι οι μετανάστες θα προστατευθούν βάσει των διεθνών στάνταρντ. Πρόκειται για ένα προσωρινό και έκτακτο μέτρο το οποίο είναι απαραίτητο για να διακοπεί η ανθρώπινη δυστυχία και να αποκατασταθεί η δημόσια τάξη. Οι μετανάστες που θα φθάνουν στα ελληνικά νησιά και καταθέτουν αίτηση για άσυλο θα εξετάζονται ατομικά από τις ελληνικές αρχές, με σεβασμό στο Διεθνές Καθεστώς Ασύλου και σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Όσοι μετανάστες δεν καταθέτουν αίτημα ασύλου ή αυτοί των οποίων οι αιτήσεις κρίθηκαν ακατάλληλες θα επιστρέφουν στην Τουρκία. Τουρκία και Ελλάδα, βοηθούμενες από τις ευρωπαϊκές αρχές και τις αρμόδιες υπηρεσίες, θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα και θα προχωρήσουν στις απαραίτητες διμερείς συμφωνίες. Σε αυτές περιλαμβάνεται η παρουσία Τούρκων αξιωματούχων στα ελληνικά νησιά και Ελλήνων αξιωματούχων στην Τουρκία από τις 20 Μαρτίου 2016 και μετά, προκειμένου να διασφαλιστεί η ορθή λειτουργία και των κέντρων υποδοχής. Το κόστος της επιστροφής των παράνομων μεταναστών θα καλυφθεί από την Ε.Ε.

2. Για κάθε Σύριο που επιστρέφεται στην Τουρκία από τα ελληνικά νησιά θα υπάρξει ένας Σύριος που θα εγκατασταθεί στην Ε.Ε., βάσει των αντίστοιχων κανόνων του ΟΗΕ. Θα δημιουργηθεί ένας μηχανισμό, σε συνεργασία με την Κομισιόν, τις ευρωπαϊκές αρχές και άλλα κράτη-μέλη, αλλά και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι η συμφωνία αυτή ξεκινά να λειτουργεί από την πρώτη ημέρα. Προτεραιότητα θα δοθεί στους μετανάστες που δεν έχουν προσπαθήσει στο παρελθόν να εισέλθουν παράνομα στην Ε.Ε. Από πλευράς Ε.Ε., θα υπάρξει μετεγκατάσταση προσφύγων, βάσει της συμφωνίας των κρατών-μελών στη Σύνοδο της 20ής Ιουνίου 2015, βάσει της οποίας είχαν δημιουργηθεί 18.000 «θέσεις» μετεγκατάστασης. Η μετεγκατάσταση θα αφορά επιπλέον 54.000 ανθρώπους. Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καλωσόρισαν τη δέσμευση της Κομισιόν να εφαρμόσει τη συμφωνία μετεγκατάστασης που ελήφθη στις 22 Σεπτεμβρίου 2015. Εάν η όλη διαδικασία δεν κατορθώσει να έχει τα ζητούμενα αποτελέσματα ή εάν καλυφθεί ο αριθμός των θέσεων, τότε θα επανεξετασθεί.

3. Η Τουρκία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψει τη δημιουργία νέων οδών παράνομης εισόδου είτε δια ξηράς είτε δια θαλάσσης, ενώ θα συνεργαστεί με όλα τα γειτονικά κράτη-μέλη της Ε.Ε. προς αυτόν τον σκοπό.

4. Μόλις σταματήσει η παράνομη διακίνηση μεταξύ Τουρκίας και Ε.Ε. ή έστω μειωθεί σημαντικά θα ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα Voluntary Humanitarian Admission Scheme (σ.σ.: το πρόγραμμα εθελοντικής μετεγκατάστασης). Τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. θα συμμετάσχουν στο παραπάνω πρόγραμμα σε εθελοντική βάση.

5. Η εκπλήρωση του όρου απελευθέρωσης της βίζας θα εξετασθεί από κάθε κράτος-μέλος, με έως τα τέλη Ιουνίου 2016 και εφόσον η Τουρκία έχει καλύψει όλα τα προαπαιτούμενα. Η Τουρκία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να καλύψει τα προαπαιτούμενα που έχουν απομείνει.

6. Η Ε.Ε. σε στενή συνεργασία με την Τουρκία θα επιταχύνει τη διαδικασία χορήγησης των τριών δισ. ευρώ προς την Τουρκία, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η προσπάθεια παροχής βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη και αυτό θα γίνει πριν από τα τέλη Μαρτίου. Θα πρέπει να υπάρξει η δημιουργία μίας πρώτης σειράς υποδομών για τους πρόσφυγες στους τομείς υγείας, εκπαίδευσης, υποδομών, τροφής και άλλων θεμάτων που αφορούν την ποιότητα ζωής και μάλιστα σε διάστημα μίας εβδομάδας. Μόλις όλα τα παραπάνω ολοκληρωθούν με ορθό τρόπο η Ε.Ε. θα απελευθερώσει επιπλέον τρία δισ. ευρώ έως το τέλος του 2018.

7. Ε.Ε. και Τουρκία καλωσορίζουν την εργασία που γίνεται για τη δημιουργία Καθεστώτος Άρσης Δασμών.

8. Ε.Ε. και Τουρκία επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για ενεργοποίηση των διαδικασιών ένταξης, βάσει του κοινού ανακοινωθέντος τον Νοέμβριο του 2015. Καλωσόρισαν το άνοιγμα του Κεφαλαίου 17 στις 14 Δεκεμβρίου 2016 και αποφάσισαν, ως επόμενο βήμα, να ανοίξουν τις διαδικασίες για το Κεφάλαιο 33 κατά τη διάρκεια της ολλανδικής προεδρίας. Καλωσόρισαν την απόφαση της Κομισιόν να καταθέσει πρόταση γι′ αυτόν τον σκοπό εντός του Απριλίου. Έχει ξεκινήσει προπαρασκευαστική διαδικασία για άλλα Κεφάλαια.

9. Η Ε.Ε. και τα κράτη-μέλη της θα εργαστούν με την Τουρκία σε οποιαδήποτε ενέργεια θα βοηθήσει στη βελτίωση των συνθηκών ζωής στη Συρία κυρίως σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά σύνορα, κάτι που θα επιτρέψει στους τοπικούς πληθυσμούς αλλά και στους πρόσφυγες να ζήσουν σε ασφαλείς περιοχές.

Όλα τα παραπάνω θα ξεκινήσουν παράλληλα και θα παρακολουθούνται σε μηνιαία βάση».

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχεται φοροκαταιγίδα δια στόματος Αλεξιάδη: Τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα!

Σε ιστορικά υψηλά θα φτάσει η φορομπηχτική πολιτική σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδη, ο οποίος παραδέχθηκε με αφοπλιστική ειλικρίνεια πως «τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα θα έβαζα τίτλο στην φορολογική ιστορία της χώρας».

«Σε ό,τι αφορά τον τίτλο που είπατε εγώ από τα 56 μου χρόνια ασχολούμαι τα 36 με ζητήματα φορολογίας. Αυτό που θα έβαζα σαν τίτλο στην φορολογική ιστορία της χώρας είναι: Τελείωσαν τα άσχημα έρχονται τα χειρότερα» είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο ίδιος ο κ. Αλεξιάδης τόνισε άλλωστε ότι «βεβαίως και θα υπάρχει -για τα εισοδήματα του 2016- επιβάρυνση αλλά θα είναι δίκαιη και αναλογική και από ένα ύψος εισοδήματος και πάνω», απέφυγε ωστόσο να αναφέρει αριθμούς.

Νωρίτερα πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός έδωσε μια τάξη μεγέθους για το τι θεωρεί η κυβέρνηση ως υψηλό εισόδημα, υποστηρίζοντας ότι μισθοί των 1.500 και 2.000 ευρώ δεν υπάρχουν στο δημόσιο τομέα και πως δύσκολα πλέον εντοπίζονται και στον ιδιωτικό.

«Αυτή την στιγμή συζητούμε με τους Θεσμούς νέες φορολογικές ρυθμίσεις για τα εισοδήματα του 2016 που εντάσσονται στο πλαίσιο της συμφωνίας του Αυγούστου. Ακούω κάθε μέρα στα ΜΜΕ για εισοδήματα και επιβαρύνσεις. Όμως, καταλαβαίνουμε όλοι τι έλεγαν τα ίδια ΜΜΕ τα προηγούμενα χρόνια που είχαμε βάρβαρες φορολογικές επιβαρύνσεις και περικοπή συνταξιοδοτικών επιδομάτων. Και είναι υποκρισία να λένε τώρα τι θα γίνει με τους μισθούς των 1.500 και 2000 ευρώ. Βεβαίως είναι σημαντικοί αυτοί οι μισθοί αλλά δεν βλέπομαι πουθενά στον Δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα να υπάρχουν αυτοί οι μισθοί. Ξέρετε εσείς κανέναν με μισθό 2.000 ευρώ;» είπε για να προσθέσει αμέσως μετά «Βεβαίως θα υπάρξει επιβάρυνση για τα εισοδήματα του 2016, θα είναι όμως δίκαιη και αναλογική και από ένα ύψος και άνω» είπε ο κ. Αλεξιάδης.

«Ξεκινάμε την επόμενη εβδομάδα την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, μόλις πάρει ΦΕΚ ο νόμος ξεκινάμε την υποβολή φορολογικών δηλώσεων» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Ξεκινάμε άμεσα για να τελειώσουμε γρήγορα και να σπάσουμε τις φορολογικές υποχρεώσεις σε πάρα πολλούς μήνες».
 
«Για τα εισοδήματα του 2015 δεν έχουμε κανένα νέο φόρο» διαβεβαίωσε ο κ. Αλεξιάδης.
πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τον Απρίλιο οι απολογίες για μέρος των αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ

Κλήσεις προκειμένου να απολογηθούν για σκέλος της υπόθεσης πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου από το ΤΑΙΠΕΔ, στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων που ολοκληρώθηκαν μέσα στο 2014, απέστειλε σε εμπειρογνώμονες που χειρίστηκαν το ζήτημα, ο ανακριτής Διαφθοράς Κ. Σαργιώτης.


Οι κατηγορούμενοι κλήθηκαν να περάσουν το ανακριτικό κατώφλι για να δώσουν εξηγήσεις για σκέλος της υπόθεσης, το οποίο αφορά στο αδίκημα της απιστίας, και πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν στα μέσα του Απριλίου. Πρόκειται μόνο για εμπειρογνώμονες, Έλληνες και αλλοδαπούς επιστήμονες, καθώς ο καταστατικός νόμος του ΤΑΙΠΕΔ απαγορεύει την δίωξη των μελών του Δ.Σ. για το εν λόγω αδίκημα, και έτσι το κομμάτι αυτό έχει ήδη μπει στο αρχείο.

Στο πόρισμα της Εισαγγελίας Διαφθοράς, που άσκησε τις ποινικές διώξεις, αναφέρονται περιπτώσεις όπου εντοπίζεται υποτίμηση της αξίας πώλησης των ακινήτων, με αποτέλεσμα να εισπραχθεί μικρότερο τίμημα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις σημειώνονται διαδικασίες όπου δεν εκτιμήθηκε σωστά η αξία γης ή σε άλλες δεν υπήρξε ακριβής εκτίμηση για τη μελλοντική τους υπεραξία, ενώ εκτιμάται ότι υπήρξε και υπέρογκος καθορισμός των ετήσιων μισθωμάτων καθώς και επαχθείς όροι μίσθωσης σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι εμπειρογνώμονες φέρονται ότι διέθεταν τις ειδικές γνώσεις και την ικανότητα να εισηγηθούν την τροποποίηση των όρων της συναλλαγής, εν τούτοις, όπως αναφέρεται στο εισαγγελικό πόρισμα, ομόφωνα γνωμοδότησαν προς το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ότι η διαδικασία που τηρήθηκε ήταν επωφελής, ενώ αποδείχθηκε ασύμφορη και απειλούσε ζημία του ελληνικού Δημοσίου ανερχόμενη σε τουλάχιστον 580 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης, που αφορά τη μη απόδοση τόκων από το ΤΑΙΠΕΔ προς το Δημόσιο από την κατάθεση του τιμήματος στους λογαριασμούς του Ταμείου έως την απόδοση στο Δημόσιο, ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η ανακριτική έρευνα. Κατηγορούμενοι είναι μέλη της προηγούμενης διοίκησης με βάση τις διατάξεις περί υπεξαίρεσης.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δημόσιο: Ένας στους πέντε υπαλλήλους αποχώρησε την τελευταία εξαετία

Μειωμένο κατά 125.994 υπαλλήλους (ποσοστό 18,1%) εμφανίζεται το προσωπικό του Δημοσίου την τελευταία εξαετία. Αυτό προκύπτει από ανάλυση της αρμόδιας Διεύθυνσης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, γεγονός το οποίο σημαίνει σχεδόν ένας στους πέντε δημοσίους υπαλλήλους έχει αποχωρήσει από το 2009 έως και το 2015.
AdTech Ad

Αναλυτικά, η μεταβολή τακτικού προσωπικού την τελευταία 6ετία, παρουσιάζεται στον παρακάτω πίνακα: 
Σύμφωνα με τη σχετική ανάλυση τη μεγαλύτερη μείωση (19%) σε προσωπικό έχουν την τελευταία τριετία οι Γενικές Γραμματείες Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και ΜΜΕ, οι κυβερνητικοί και πολιτειακοί φορείς καθώς και το υπουργείο Οικονομίας.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν αποχωρήσει συνολικά 106.448 με το 2013 να κατέχει τα πρωτεία.
  • Αναλυτικά οι αποχωρήσεις κατ’ έτος: 


 
Τα έτη 2012 και 2014 παρουσιάζεται περιοδικότητα στις αποχωρήσεις και συγκεκριμένα αυξημένος αριθμός το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου και στο τέλος του έτους. Η αύξηση τον Ιούλιο και Αύγουστο οφείλεται στις αποχωρήσεις των εκπαιδευτικών που βάσει του τότε θεσμικού πλαισίου, πραγματοποιούνταν αυτό το διάστημα. Η αύξηση στο τέλος του έτους οφείλεται στην συμπλήρωση ορίου ηλικίας και 35ετίας.

Το 2014, παρουσιάζεται αύξηση του αριθμού των αποχωρήσεων τον μήνα Απρίλιο (οφείλεται στις υποχρεωτικές αποχωρήσεις λόγω λήξης διαθεσιμότητας) και τον μήνα Ιούνιο λόγω των αποχωρήσεων των εκπαιδευτικών (αλλαγή του θεσμικού πλαισίου και αποχώρηση με την λήξη πλέον του σχολικού έτους). Η ίδια τάση ακολουθείται και το 2015 με αύξηση αποχωρήσεων των Ιούνιο και το τέλος του έτους.

Το 2015 δεν παρατηρείται αύξηση των αποχωρήσεων στο τέλος του έτους, γεγονός που μπορεί να ερμηνευτεί από την μείωση πλέον του προσωπικού που αποχωρεί αυτοδίκαια λόγω συμπλήρωσης ορίου ηλικίας.
  • Αναλυτικά οι αποχωρήσεις κατ’ έτος και κατά μήνα:


 
  • Αναφορικά με το επίπεδο εκπαίδευσης τα σκήπτρα κατέχουν οι ΠΕ και ΔΕ με 40,2 και 31,8% αντίστοιχα επί του συνόλου:


 

Οι αποχωρήσεις των κατηγοριών εκπαίδευσης Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανήλθαν:

το 2012 σε 14.831 ή στο 49,5% του συνόλου των αποχωρήσεων του έτους
το 2013 σε 14.437 ή στο 45,0 % του συνόλου των αποχωρήσεων του έτους
το 2014 σε 12.404 ή στο 43,6% του συνόλου των αποχωρήσεων του έτους
το 2015 σε 864 ή στο 43,1% του συνόλου των αποχωρήσεων του έτους

Οι αποχωρήσεις των κατηγοριών εκπαίδευσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ανήλθαν:

το 2012 σε 12.351 ή στο 41,2% του συνόλου των αποχωρήσεων του έτους
το 2013 ανήλθαν σε 13.549 ή στο 42,2 % του συνόλου των αποχωρήσεων του έτους
το 2014 σε 14.305 ή στο 50,2% του συνόλου των αποχωρήσεων του έτους
το 2015 σε 7.677 ή στο 48,2% του συνόλου των αποχωρήσεων του έτους

Αναφορικά με την ηλικία η μεγαλύτερη κινητικότητα εμφανίζεται ανάμεσα στο 5ο και στα 60, δηλαδή οι υπάλληλοι που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη: 
  • Όσον αφορά το λόγο της αποχώρησης, προηγείται με μεγάλη διαφορά η συνταξιοδότηση:


 

Η κατηγορία «Απόλυση-Απόταξη» περιλαμβάνει τις  εξής αιτιολογίες αποχώρησης:

Απόλυση – Απόταξη
Απόλυση για σωματική ή πνευματική ανικανότητα
Απόλυση λόγω ακαταλληλότητας κατά το άρθρο 95 του Υπαλληλικού Κώδικα
Απόλυση λόγω ανάκλησης διορισμού
Απόλυση λόγω επιβολής της ποινής οριστικής παύσης
Απόλυση λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας
Απόταξη
Αυτεπάγγελτη αποστρατεία με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας
Αυτοδίκαιη έκπτωση λόγω ποινικής καταδίκης
Λόγω απορριπτικής δικαστικής απόφασης
Λύση υπαλληλικής σχέσης λόγω λήξης διαθεσιμότητας

Η κατηγορία «Παραίτηση και Παραίτηση λόγω συνταξιοδότησης» περιλαμβάνει τις  εξής αιτιολογίες αποχώρησης:

Παραίτηση και Παραίτηση λόγω συνταξιοδότησης
Παραίτηση
Παραίτηση λόγω συνταξιοδότησης
Απόλυση λόγω συμπλήρωσης ορίου ηλικίας και τριακονταπενταετίας ή ανώτατου ορίου ηλικίας
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΜΚΟ από το 'βάλτο' της Ειδομένης: Δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κράτος

Ποια Ευρώπη; Μια ήπειρος νάνος, απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα που με τόση θέρμη υποστηρίζει πως αποζητά σε όλο τον κόσμο. Το προσφυγικό ζήτημα ανέδειξε σε όλο του το μεγαλείο, ένα προσωπείο με το οποίο θέλαμε να περπατάμε σε όλο τον κόσμο: Οι Ευρωπαίοι, εκείνοι, οι φορείς του πολιτισμού και του ανθρωπισμού. Η επικαιρότητα όλο αυτό το διάστημα δεν αφήνει πολύ χρόνο για σκέψη, όμως μια ανάσα είναι απαραίτητη, ένα λεπτό χωρίς φωνές και μιντιακές κορώνες δήθεν ευαισθησίας, που συνοδεύονται από νεόκοπες λίστες του Σίντλερ που ενημερώνουν τους τηλεθεατές για το ύψος των προσφύγων... ένας αριθμός που γυρίζει σαν χιλιόμετρα σε κακοφορμισμένη μηχανή αυτοκινήτου. Σαν να μην είναι άνθρωποι, σαν να είναι βάρος που μας πιέζει για κάτι που δεν φταίμε. Μια ματιά όμως στην Ειδομένη αρκεί για να κάνει και τον πιο δογματικό να νιώσει απέραντη ντροπή. Στενοχώρια και απογοήτευση.
AdTech Ad

Το NEWS 247 μίλησε με ανθρώπους που έσκυψαν πάνω από το πρόβλημα πολύ πριν το αποφασίσει, αν τελικά το αποφάσισε, η Ευρώπη και πριν τα σκουριασμένα γρανάζια της ελληνικής κρατικής μηχανής πάρουν μπρος. Τονίζουν πως δεν επιθυμούν να υποκαταστήσουν το κράτος, ζητούν όμως από κάθε αρμόδιο να κάνει αυτό που πρέπει. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου από το 2014, πριν ακόμη οξυνθεί το προσφυγικό ζήτημα. Ο Απόστολος Βεΐζης, γιατρός και διευθυντής προγραμμάτων των ΓΧΣ μιλά για εικόνες που δεν έχει αντιμετωπίσει η οργάνωση, ακόμη και στην πιο δύσκολη αποστολή της σε εμπόλεμες ζώνες σε όλο τον κόσμο. Από την πλευρά του ο Τζανέτος Αντύπας, πρόεδρος του ΔΣ του σωματείου Praksis, τονίζει την έλλειψη συντονισμού που κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα στην Ειδομένη, ενώ δίνει και την εικόνα από τα κέντρα φιλοξενίας που στήθηκαν το τελευταίο διάστημα σε όλη τη χώρα.

Οι άνθρωποι που είδαν τον άνθρωπο

Μήνες τώρα μιλάμε για αριθμούς, ακόμη κι όταν αναφερόμαστε στους νεκρούς στο Αιγαίο. Πέραν του Αϊλάν, όλα τα άλλα παιδιά που πνίγηκαν εκεί πέρασαν ως νούμερα από τη συνείδησή μας. Με ανακούφιση παρατηρεί κανείς πως στην Ελλάδα, κάποιοι ταράχτηκαν από την κατάσταση.Ενοχλήθηκαν από την απάθεια και έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους. Μιλήσαμε με εκπροσώπους οργανώσεων που ασχολούνται με το προσφυγικό ζήτημα.

Ντρέπομαι για τις εικόνες στην Ειδομένη


  “Ντρέπομαι που στην Ευρώπη υπάρχουν αυτές οι εικόνες, δεν θέλω να το πιστέψω. Θέλω τις ξεχάσω” μας λέει ο Απόστολος Βεΐζης, γιατρός στο επάγγελμα και διευθυντής προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ). “Η μεγαλύτερη αποτυχία της Ευρώπης να ανταποκριθεί στο πρόβλημα. Μια Ευρώπη που παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια σε άλλες χώρες του κόσμου και ζητάει να από αυτές μίνιμουμ συνθήκες υποδοχής και διαβίωσης για τους πρόσφυγες σε διάφορους καταυλισμούς ανά τον κόσμο, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί σε μια τέτοια κρίση” αναφέρει και συμπληρώνει: “Σε αυτή την κρίση, πέρα από τις ευθύνες της Ευρώπης, η ελληνική κυβέρνηση δεν έκανε αυτό που πρέπει να κάνει για να επενδύει σε ένα σύστημα υποδοχής. Όλα αυτά τα χρόνια επενδύαμε σε ένα σύστημα κράτησης, το οποίο είχε στόχο την κράτηση των ανθρώπων χωρίς να επιλύει τα ζητήματα”.

Η έλλειψη συντονισμού προκαλεί ένταση

“Αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί (σσ. οι ΜΚΟ, εθελοντές κτλ), η Ειδομένη, είναι που είναι μπάχαλο, θα ήταν ακόμη πιο μπάχαλο. Η Ειδομένη από την αρχή διαχειρίστηκε από την κοινωνία των πολιτών, τους ενεργούς πολίτες και τις ΜΚΟ. Σε αυτό δεν μπορεί κανείς να μου πει το αντίθετο” σημειώνει από την πλευρά του ο Τζανέτος Αντύπας, πρόεδρος του ΔΣ του σωματείου Praksis και τονίζει πως θα μπορούσαν τα πράγματα να γίνουν πιο συντονισμένα, υπογραμμίζοντας την παντελή έλλειψη συντονισμού. “Η απάντηση σε αυτούς τους ανθρώπους ήταν η αλληλεγγύη των Ελλήνων πολιτών, χωρίς τη βοήθεια των οποίων και των οργανώσεων και των ίδιων των προσφύγων που πληρώνουν μόνοι τους το ταξίδι τους, η κατάσταση αυτή τη στιγμή θα ήταν ακόμη χειρότερη” αναφέρει για το ίδιο θέμα ο κ. Βεΐζης.

Η κατάσταση στην Ειδομένη “εκπέμπει SOS”

“Στον καταυλισμό που φτιάξαμε στην Ειδομένη πέρσι, ο οποίος ήταν προσωρινός προορισμός για ανθρώπους που θα προχωρούσαν προς τα Σκόπια είχε σε 24ωρη βάση ιατρική φροντίδα, σίτιση, ντουζιέρες και τουαλέτες” επισημαίνει ο κ. Βεΐζης. “Στη σημερινή κατάσταση της Ειδομένης μπορέσαμε μέσα σε λίγες μέρες να αυξήσουμε τη χωρητικότητα κατά 4000 θέσεις, μοιάσαμε πάνω από 35χιλ γεύματα την ημέρα, πάνω από 5χιλ κουβέρτες την ημέρα και 1500 κιτ υγιεινής. Μια ανταπόκριση που γινόταν από τους ΓΧΣ”.

Ο κ. Αντύπας μας έδωσε μια εικόνα από τα σύνορα με την ΠΓΔΜ, όπως την αποτυπώνει η Praksis ως το μεσημέρι της Πέμπτης. Τα σύνορα φυσικά παραμένουν πάντα κλειστά, ενώ ο βροχερός καιρός επιδεινώνει τις συνθήκες διαβίωσης. Μία από τις κατασκηνώσεις - ο πρόεδρος της ΜΚΟ μας εξηγεί πως έχουν χωρίσει τα Camp στο Camp A που είναι το κεντρικό και όλα όσα έχουν στηθεί πέριξ αυτού ως Camp B, Camp C κοκ - το camp C εμφανίζει να έχει ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα. Οι σκηνές είναι άχρηστες, ενώ ακόμη και αν υπάρξει διανομή νέων, το στήσιμό τους θα είναι δύσκολο αφού όλο το σημείο είναι γεμάτο νερόλακκους και λάσπη.

Παιδιά με βρεγμένα ρούχα και παπούτσια

Οι πρόσφυγες διαβιούν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, με τους περισσότερους από αυτούς, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, να παραμένουν με βρεγμένα ρούχα και παπούτσια. Ως εκ τούτου, οι ανάγκες για ρούχα είναι αυξημένες, όμως η διανομή είναι ανεπαρκής κυρίως λόγω της έλλειψης συντονισμού.

Παρόλα αυτά, όπως σημειώνουν από την Praksis, δεκάδες εθελοντές εξακολουθούν να καταφθάνουν στο σημείο με είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και είδη υγιεινής. Οι αστυνομικές αρχές έχουν απαγορεύσει παρόλα αυτά τη διέλευση ΙΧ και φορτηγών μέσα στις κατασκηνώσεις, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολη τη διανομή των προϊόντων. Οι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί αναφέρουν πως έχουν ανάγκη περισσότερα χέρια, ώστε να διαχειριστούν τον όγκο των ατόμων. Με δεδομένο πως στο σημείο βρίσκονται τουλάχιστον 14.000 άνθρωποι, τα συσσίτια που ξεκινούν για το πρωινό και οι ουρές σε αυτά, καταλήγουν να είναι οι ίδιες και στο μεσημεριανό.

Σε οριακή κατάσταση οι πρόσφυγες στην Ειδομένη

Οι άνθρωποι της ΜΚΟ σημειώνουν πως έχει πέσει στην αντίληψή τους δραστηριότητα ατόμων γύρω από την αποθήκη όπου έχουν συγκεντρωμένα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και κάνουν λόγο για φόβους λεηλασίας.

Ο κακός καιρός, αλλά και οι τραγικές συνθήκες διαβίωσης, υγιεινής και διατροφής έχουν επιδεινώσει την κατάσταση της υγείας των προσφύγων που παραμένουν εκεί. "Η πλειοψηφία των προσφύγων είναι σε οριακή κατάσταση τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Το γεγονός αυτό δημιουργεί επεισόδια που συνήθως είναι μικρής έκτασης, που προσπαθούν να τα διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κάποιες φορές είναι απαραίτητο βέβαια να επέμβει και η αστυνομία.

Τέλος, η Praksis παρατηρεί αυξημένη ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης, η οποία είναι ελλιπής, αφενός γιατί οι εθελοντές αναγκάζονται να απασχολούνται με τη διανομή και δεν προλαβαίνουν να εντοπίζουν τα περιστατικά και αφετέρου γιατί πολλοί είναι οι άνθρωποι στο σημείο που ασχολούνται με περιστατικά ατόμων που αιτούνται relocation και αιτήματα ασύλου. Φαίνεται πως υπάρχουν πρόσφυγες που επιθυμούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους μέσω της νομίμου οδού και έτσι ζητούν βοήθεια ώστε να κάνουν αίτηση ασύλου και να μπουν στη λίστα μετεγκατάστασης σε κάποια χώρα της Ευρώπης.

Προσφυγική κρίση ή κρίση της Ευρώπης

“Οι εικόνες εξευτελισμού των ανθρώπων στην Ειδομένη, είναι εικόνες που εμείς προσωπικά, ούτε σε αναπτυσσόμενες χώρες, ούτε στις μεγαλύτερες κρίσεις παγκοσμίως που έχουμε πάει δεν τις έχουμε δει” σημειώνει ο κ. Βεΐζης και εξηγεί πως από το 1 εκατ των προσφύγων που έφτασε στην Ευρώπη, οι ΓΧΣ παρείχαν ιατρική φροντίδα σε περισσότερους 100χιλ ανθρώπους.

“Οι ΓΧΣ έχουν κάνει αυτό που υποχρεούται να κάνει η Ευρώπη όλο αυτό το διάστημα και δεν έκανε. Πάνω από το 80% των προβλημάτων που αντιμετωπίσαμε είχαν να κάνουν με τις συνθήκες υποδοχής. Τα προβλήματα συνδέονταν γιατί οι άνθρωποι δεν είχαν πρόσβαση σε νερό, σε τουαλέτες, σε κατάλληλες δομές και τα προβλήματα υγείας που εντοπίζαμε συνδέονταν με τις συνθήκες διαβίωσης” σημειώνει ο εκπρόσωπος των ΓΧΣ που τονίζει πως ο οργανισμός θεωρεί την κρίση στην Ευρώπη, κρίση υποδοχής και όχι προσφυγική και κρίση της Ευρώπης.

“Είναι μια Ευρώπη που αυτή τη στιγμή δέχεται στο έδαφός της έναν πάρα πολύ μικρό αριθμό προσφύγων και μεταναστών, όταν ο αντίστοιχος αριθμός και περισσότεροι βρίσκονται σε άλλες φτωχότερες χώρες. Π.χ. Ο Λίβανος, μια χώρα 5 εκατ. έχει δεχτεί στο έδαφός της πάνω από 1.8 εκατ πρόσφυγες. Με δυσκολίες πολύ μεγάλες προσπαθεί να απαντήσει. Η Ευρώπη θεωρεί ότι έχει μια προσφυγική κρίση και στην πραγματικότητα είναι κρίση της Ευρώπης”.

Η Ευρώπη επένδυε στα κλειστά σύνορα

“Όταν εμείς ζητούσαμε από την Ευρώπη να επενδύσει σε συστήματα υποδοχής, η Ευρώπη έδινε χρήματα σε συστήματα ασφαλείας. Έστηνε φράχνες, έφερνε τη Frontex ζητούσαν να έρθουν συνοριοφύλακες, αστυνομικοί. Δεν έγινε όμως καμία προσπάθεια να έρθουν γιατροί, ψυχολόγοι, κοιν, λειτουργοί, να στήσουν δομές όπου άνθρωποι, έγκυες γυναίκες και ηλικιωμένοι να μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς, να έχουν πρόσβαση σε νερό, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια” σημείωσε."Αυτή είναι η απάντηση της Ευρώπης στο πρόβλημα του προσφυγικού" λέει ο κ. Βεΐζης των ΓΧΣ. Εικόνα από τη Μόρια της Λέσβου

“Δεν μπορεί την προσπάθεια κάθε Έλληνα πολίτη, του οποίου η αλληλεγγύη ήταν εντυπωσιακή, να την καπηλεύεται μια κυβέρνηση και να λέει να εμείς κάναμε. Οι χώρες δεν πρέπει να παινεύονται για κάτι το οποίο είναι μια υποχρέωση” επισημαίνει για τις αντιδράσεις και της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στο θέμα, την μέρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωνε στον Ευρωπαίο Επίτροπο πως η ελληνική κυβέρνηση κατόρθωσε να δημιουργήσει κέντρα φιλοξενίας 10.000 ατόμων σε μόλις μία εβδομάδα, κάτι που όπως τόνισε “καμιά ΜΚΟ δεν θα μπορούσε να κάνει, όσο σημαντική κι αν είναι η συνεισφορά της”.

Εξεπλάγην από την ετοιμότητα του Στρατού

Από την άλλη, ο κ. Αντύπας σημειώνει για τον τρόπο με τον οποίο ενήργησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο θέμα της δημιουργίας κέντρων φιλοξενίας. "Έκανα ένα γύρο στο Χέρσο, στη Νέα Καβάλα, στα Διαβατά και πραγματικά εξεπλάγην από την ετοιμότητα, την αποτελεσματικότητα και την αρτιότητα του στρατού στο στήσιμο των καταυλισμών".

"Σας μιλάω ειλικρινά, είπα πως ζούσα με κάποια στερεότυπα, γιατί μου καταλύετε τα στερεότυπα; Πραγματικά έμεινα άφωνος. Είχανε κάνει μάτριξ πως να κάνουν τη διανομή του φαγητού, τα πάντα ήταν τακτοποιημένα, με αρτιότητα" ανέφερε. Μάλιστα, μας περιέγραψε και τη συνομιλία με αξιωματικό του ενόπλων δυνάμεων: "Μιλώντας με ένα κοκκινοσκούφη του είπα:'Φαίνεται ότι το έχεις', έχω κάνει αποστολή στο εξωτερικό, ήμουν διευθυντής αποστολών στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στο Εξωτερικό. Εκείνους μου απάντησε: 'Κε. Αντύπα, ήμουν σε καμπ στο Αφγανιστάν'" σημειώνει για να δώσει το στίγμα της ετοιμότητας, αλλά και της εμπειρίας των στελεχών του στρατού.

"Να βλέπεις το φαντάρο να φουσκώνει η τσέπη του και να βγάζει καραμέλες να δίνει στα παιδιά. Ο άλλος να κάθεται και να τους κάνει δημιουργική απασχόληση από μόνο του. Τους είχε βάλει ένα τενεκεδάκι και τους έκανε διαγωνισμό ποιος θα το πετύχει με πετραδάκι. Σκηνές που δεν τις περιμένεις. Έβλεπες, ότι βάζανε την ψυχούλα τους. 'Είμαι 72 ώρες άυπνος για να μπορέσω να συντονίσω, εν ρυπή οφθαλμού και δεν με πειράζει γιατί όλα αυτά τα παιδάκια να μου χαμογελάσουνε, με ξεκουράζει' μου είπε ένας από αυτούς'" σημειώνει ο κ. Αντύπας.

Κεντρική φωτό sooc.gr
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ;

Φθονούν τους επιτυχημένους, διότι οι ίδιοι είναι αποτυχημένοι – Τους μορφωμένους, διότι είναι αμόρφωτοι – Τους ικανούς, διότι είναι ανίκανοι, τους Άξιους, διότι είναι ανάξιοι και τους εργατικούς, διότι είναι τεμπέληδες

 Έχουμε σκεφθεί ποιοί είναι κυβερνούν;

Ας προσπαθήσουμε να «αποκωδικοποιήσουμε» την ταυτότητα τους:

Μισούν την Εκκλησία, διότι πιστεύουν με φανατισμό στο αλάθητο του μαρξιστικού-λενινιστικού δόγματος και στη νομοτέλεια της επανάστασης.

Μισούν, επίσης, τον στρατό και την αστυνομία, διότι έχουν γαλουχηθεί με τα συμπλέγματα της συντριβής τους στου Μακρυγιάννη, στον Γράμμο και στο Βίτσι και, παράλληλα, είναι αλλεργικοί με κάθε έννοια πειθαρχίας, τάξης και κοινωνικής γαλήνης…

Απεχθάνονται την ελεύθερη οικονομία και την αγορά, διότι η λειτουργία τους απαιτεί γνώση, προσπάθεια, τόλμη, διακινδύνευση, ανταγωνιστικότητα, υπευθυνότητα, πρωτοβουλίες και συναίσθηση υποχρεώσεων, ενώ αυτοί έχουν μάθει στο βόλεμα, στο ραχάτι, στην ανευθυνότητα, στην ξεδιαντροπιά των εργατοπατέρων, στην ακατάσχετη διεκδίκηση προνομίων και στην διαρκή επίκληση κεκτημένων δικαιωμάτων…

Εχθρεύονται την Ευρώπη, διότι οι λαοί της αποτίναξαν τους ερυθρούς και φαιούς ολοκληρωτισμούς, κατέκτησαν την δημοκρατία, παγίωσαν την ειρήνη, πέτυχαν ζηλευτό βιοτικό επίπεδο, καλλιεργούν την έμπνευση, την δημιουργία και την καινοτομία, αναζητούν τις κορυφές της επιστήμης και της τέχνης και αποβλέπουν στην διαρκή ανάπτυξη των κοινωνιών τους, ενώ οι ίδιοι επιμένουν απεγνωσμένα, άλλα μάταια, στην δικαίωση των μαρξιστικών-λενινιστικών τους ψευδαισθήσεων, κρυφοκοιτάζοντας την τυραννία του αιμοδιψούς Κίμ Γιόνγκ-ούν και την παρανοϊκή μεγαλομανία τού αλήστου μνήμης Τσάβες…

Έχουν διεστραμμένη αντίληψη περί ελευθερίας, αφού την εννοούν ως ανεξέλεγκτη ασυδοσία και απόλυτη αναρχία, όταν διεκδικούν την εξουσία και, ως αυτονόητο δικαίωμα αυταρχικής και καταχρηστικής εφαρμογής των ιδεοληπτικών εμμονών τους, όταν ασκούν την εξουσία…

Έχουν ιδιόμορφη αντίληψη περί αισθητικής, η οποία ουδεμία σχέση έχει με την ποιότητα, την ευπρέπεια, την ευγένεια, τη παράδοση, την θεσμική Ιεραρχία, τον σεβασμό του περιβάλλοντος χώρου, την ιερότητα ή την επισημότητα των στιγμών και την συναίσθηση του φερομένου αξιώματος.
Θεωρούν «μαγκιά», λεβεντιά, απόδειξη λαϊκότητας, αντικομφορμισμού και πλέριας αριστεροσύνης την κατάργηση της γραβάτας, το τσαλακωμένο μέχρι λύπησης σακάκι, τις ξεχειλωμένες ζακέτες, τα κλαρωτά τσίτια, το κόκκινο σακίδιο μονόπαντα στον ώμο, την απλυσιά, την αχτενισιά και την μπόχα, το πέταγμα της τσίχλας στα παρτέρια του προεδρικού μεγάρου, τα σπορτέξ παπούτσια στην ορκωμοσία τους, το μαύρο πουκάμισο στην υποδοχή ξένων ηγετών, το άνοιγμα των ποδιών και το λίκνισμα στην ανάκρουση των εθνικών ύμνων, το χασμουρητό η και τον ύπνο στα υπουργικά έδρανα της Βουλής, την αναίδεια, την αμορφωσιά και την επίδειξη εξυπναδισμού στις ραδιοτηλεοπτικές τους εμφανίσεις, την ισχυρογνωμοσύνη του απαίδευτου, την φλυαρία του αγράμματου και την θρασύτητα του αργόσχολου…

Και όλα αυτά πασπαλισμένα με την αυτάρεσκη πεποίθηση ότι έχουν αναλάβει εργολαβικά και υπηρετούν -μόνον αυτοί- τα συμφέροντα του λαού και ότι αγωνίζονται νυχθημερόν, χωρίς ανάσα και ανάπαυση, για την προστασία των δικαιωμάτων τρικ..

Σιχαίνονται την αριστεία, διότι έχουν πλήρη συναίσθηση της προσωπικής τους ανεπάρκειας. 
Αρνούνται τον ανταγωνισμό, διότι γνωρίζουν την προσωπική τους υστέρηση.

Επιθυμούν διακαώς την τακτοποίηση στο δημόσιο, διότι είναι βέβαιοι για την παταγώδη αποτυχία τους στο ελεύθερο επάγγελμα και στην ιδιωτική επιχείρηση.

Αναβαπτίζονται στις πολύωρες, μονότονες και ανούσιες κομματικές τους συγκεντρώσεις, όπου κυριαρχούν η επίδειξη δογματικής ακαμψίας, κομματικού πατριωτισμού, ταξικής ορθοφροσύνης και το ανάστημα ξεπερασμένων τσιτάτων.

Είναι παντελώς ανίκανοι (και το γνωρίζουν) να ανταποκριθούν στον διάλογο με επιχειρήματα και στην αντιπαράθεση με βάση την γνώση και την εμπειρία.

Αγαπούν το «φραπόγαλο» στα στέκια του Κολωνακίου και το «άραγμα» στις πλαζ της Μυκόνου, διότι εκεί, με άνεση και χωρίς πνευματική και σωματική κόπωση, επανακαθορίζουν τις τύχες της ανθρωπότητας, γκρεμίζουν τον καπιταλισμό, οικοδομούν τον σοσιαλισμό και συντρίβουν τον φασισμό…

Φθονούν τους επιτυχημένους διότι οι ίδιοι είναι αποτυχημένοι, τους μορφωμένους διότι είναι αμόρφωτοι, τους ικανούς διότι είναι ανίκανοι, τους άξιους διότι είναι ανάξιοι και τους εργατικούς διότι είναι τεμπέληδες.

Θα προτιμούσαν να τους δουν να βασανίζονται και να υποφέρουν, για να ικανοποιήσουν τα χαμερπή συμπλέγματα κατωτερότητας, ζήλιας και μίσους πού τους διακατέχουν, παρά να επιχειρήσουν να τους μοιάσουν και να τους φθάσουν…

Λατρεύουν και προσκυνούν τον Ροβεσπιέρο, τον Μαρξ, τον Λένιν, τον Στάλιν, τον Μάο, τον Χότζα, τον Τσαουσέσκου, τον Τσέ, τον Κάστρο, τον Ζαχαριάδη και τον Βελουχιώτη, διότι δεν μπορούν να καταλάβουν και να συναισθανθούν το «μολών λαβε» του Λεωνίδα, το μεγαλείο του Περικλή, το πνεύμα του Αριστοτέλη, τον οικουμενισμό του Μ. Αλεξάνδρου, την ελληνικότητα του Παλαιολόγου, τον ηρωισμό του Υψηλάντη, την δόξα του Κολοκοτρώνη, την παλληκαριά του Νικηταρά και του Κανάρη, τον πατριωτισμό του Δραγούμη, την αυτοθυσία του Παύλου Μελά, το ΟΧΙ του Μεταξά, την ψυχή του Αυξεντίου και του Παλληκαρίδη και την αδάμαστη θέληση για ελευθερία και εθνική αξιοπρέπεια, όλων όσοι, επώνυμοι και ανώνυμοι, στάθηκαν, με το αίμα τους και την ζωή τους, εμπόδιο στα σχέδια των ειδώλων τους για την «σοσιαλιστική» επανάσταση και την μετατροπή της χώρας μας σε λαϊκή δημοκρατία τύπου Κούβας, Αλβανίας, Ρουμανίας και Ανατολικής Γερμανίας…
Διασκεδάζουν με τις σάχλες του Λαζόπουλου. Λιποθυμούν με τις ιδεολογικές διαστροφές του Σλαβόι Ζίζεκ.

Εφησυχάζονται με τα παραμύθια για το σκίσιμο των μνημονίων, την διαγραφή του χρέους και την στροφή της Ευρώπης προς τον δρόμο που χάραξε ο… Τσίπρας.

Βγάζουν το άχτι τους με την αναπηρία του Σόιμπλε.

Συμπονούν την μάνα του Παύλου Φύσσα, αλλά τους είναι αδιάφορες οι μανάδες των νεκρών της Marfin.

Οραματίζονται νέα «Πολυτεχνεία».

Καμαρώνουν για το βιογραφικό τους το γεμάτο «αγωνιστικές» κινητοποιήσεις, καταλήψεις, συγκρούσεις με την αστυνομία, οδομαχίες και συνδικαλιστικές «ταρζανιές».

Υπερηφανεύονται για την συμμετοχή τους στην εξέγερση του Δεκέμβρη 2008 και στο  «κίνημα δεν πληρώνω».

Διαλαλούν την αέναη αγανάκτησή τους κατά του κατεστημένου, την ίδια στιγμή που διορίζουν μανάδες, συζύγους, τέκνα, κολλητούς και φιλενάδες ως συμβούλους και μετακλητούς.
Καταγγέλουν την φοροδιαφυγή, ενώ κρύβουν εκατομμύρια, εντός ή εκτός Ελλάδος.

Καταδικάζουν την διαπλοκή, καθώς συζητούν, στα κρυφά και στα κλεφτά, με μεγαλοεκδότες και μεγαλοεπιχειρηματίες.

Απολαμβάνουν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, που λιάζονται και πλημμυρίζουν λιμάνια, πάρκα, πλατείες, αθλητικά κέντρα, εθνικές οδούς και σύνορα…

Αλήθεια, τί μπορούμε από αυτούς τους ανθρώπους;

Διονύσης Κ. Καραχάλιος
Δικηγόρος


elthraki
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αγριο κράξιμο σε Κουρουμπλή και Άδωνι στην Αρεόπολη Μάνης (βίντεο)

Ένταση επικράτησε κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις της 17ης Μαρτίου στην Αρεόπολη όταν μια ομάδα πολιτών αποδοκίμασε τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον εκπρόσωπο και Αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη.

Κατά την εκφώνηση του Υπουργού για την κατάθεση στεφάνου πολίτες ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες, με τον Δήμαρχο Αν.Μάνης Πέτρο Ανδρεάκο να παίρνει τον λόγο τονίζοντας πως «όταν καλούμε ανθρώπους στο σπίτι μας δεν τους βρίζουμε».

Στην συνέχεια κατά την εκφώνηση του Άδωνη Γεωργιάδη οι αποδοκιμασίες συνεχίστηκαν με τον Δήμαρχο να φωνάζει “είσαστε Κάφροι” και να πηγαίνει προς το μέρος τους. Εκεί σύμφωνα με το report24 υπήρξε συμπλοκή, με τις αστυνομικές δυνάμεις να ηρεμούν στην συνέχεια τα πνεύματα.

Αναμένεται και σχετική ενημέρωση από τις Αστυνομικές Αρχές για προσαγωγές που έγιναν στην συνέχεια. Από την πλευρά του και ο Δήμος θα εκδώσει ανακοίνωση για το συμβάν.

Δείτε το απόσπασμα απο το Report24:πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σύντροφος Κατρούγκαλος: Ελπίδες για ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης το Σάββατο

Για πρόοδο σε όλα τα θέματα του ασφαλιστικού έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

«Υπήρξε πρόοδος σε όλα τα θέματα και ελπίζω να κλείσουμε την διαπραγμάτευση στην επόμενη συνάντηση που θα γίνει το Σάββατο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος.

Ακόμη, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι δεν υπάρχει συμβιβασμός χωρίς αμοιβαίες υποχωρήσεις, και τόνισε ότι δεν υπήρξε κάθετη άρνηση των εκπροσώπων των Θεσμών σε κανένα από τα βασικά θέματα του ασφαλιστικού, όπως τα ποσοστά αναπλήρωσης των κύριων συντάξεων, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στις επικουρικές συντάξεις, η αρχιτεκτονική του συστήματος.

Ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ «42 λεπτά» υποστήριξε ότι το θέμα της αύξησης των εισφορών είναι ακόμα υπό διαπραγμάτευση. Tόνισε επίσης ότι το ΔΝΤ έχει αρνητική στάση αλλά η κυβέρνηση βρίσκει θετικό έδαφος στους εκπροσώπους της ΕΕ καθώς – όπως είπε – τα μέσα συμμόρφωσης στο μνημόνιο είναι στη διακριτική ευχέρεια της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο χαμηλά εισοδήματα θεωρούνται μισθοί και συντάξεις έως 1000 ευρώ και μεσαία έως 1500 ευρώ.

Εκτός από το κεφάλαιο των επικουρικών που μένει ανοιχτό, σημεία τριβής διαπιστώνονται και στα εξής θέματα:

-Ύψος εθνικής σύνταξης. Η ελληνική πλευρά αποκρούει το αίτημα των δανειστών για μείωση της σύνταξης των 384 ευρώ στα 320 ευρώ και καταβολή της με εισοδηματικά κριτήρια,

– ποσοστά αναπλήρωσης: Εσωτερική ανακατανομή αναμένεται στα ποσοστά αναπλήρωσης καθώς οι δανειστές επιμένουν στη δημιουργία ενός πιο ανταποδοτικού συστήματος, με χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης και κατά συνέπεια μικρότερες συντάξεις, οι οποίες όμως θα αντιστοιχούν στις εισφορές που έχουν καταβληθεί.

-Η «προσωπική διαφορά» που θα προκύψει από την επανυπολογισμό των καταβαλλόμενων συντάξεων.

Θα ακολουθήσει ραντεβού των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη, με εκπροσώπους των Θεσμών για το φορολογικό.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!