EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016

Ποιοι θα πληρώσουν τη νέα φοροκαταιγίδα

Σε σκληρό πόκερ εξελίχθηκε η διαπραγμάτευση για τις αλλαγές στην άμεση φορολογία που θα ισχύσουν από τα φετινά εισοδήματα.

Το ΔΝΤ πίεζε μέχρι την τελυταία στιγμή για μείωση του αφορολόγητου στα 7.000 ευρώ από 9.550 ευρώ που είναι σήμερα ακόμη και για τους έχοντες εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ γεγονός που εφόσον εφαρμοστεί θα οδηγήσει σε ετήσια αύξηση φορολογίας για εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους έως και 550 ευρώ.

Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση προτείνει η μείωση του αφορολόγητου να οδηγήσει σε πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση έως 100 ευρώ το χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι πρότεινε ένα αφορολόγητο της τάξης των 9.050 ευρώ.

Το σίγουρο είναι ότι για ακόμη μία φορά θα βρεθεί στο στόχαστρο μιας νέας φοροκαταιγίδας η μεσαία τάξη. Δηλαδή όσοι έχουν καθαρό μηνιαίο εισόδημα πάνω από 1.500 ευρώ.

'Εκτακτη εισφορά

Οι δανειστές, σύμφωνα με το Βήμα, απαιτούν να εφαρμοστεί η μνημονιακή δέσμευση της Ελλάδας για ενσωμάτωση της εισφοράς αλληλευγγύης στη φορολογική κλίμακα ενώ προτείνουν μείωση του αφορολόγητου που σήμερα είναι για την συγκεκριμένη φορολογία 12.000 ευρώ.

Η κυβέρνηση επιμένει ότι με τις αλλαγές που προτείνει στις φορλογικές κλίμακες θα προκύψουν επιβαρύνσεις για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ.

Για να συμβεί όμως αυτό και να υπάρξουν σαρωτικές αλλαγές στους συντελεστές για ετήσιο εισόδημα κάτω των 30.000 ευρώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ελληνική πρόταση για αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα.

Παράλληλα η ελληνική πλευρά και οι δανειστές διαφωνούν για το Τέλος επί των τραπεζικών συναλλαγών.

«Φωτιά» οι φόροι στα ενοίκια

Ταύτιση απόψεων μεταξύ οικονομικού επιτελείου και τρόικας φαίνεται πως υπάρχει στη φορολογία των ενοικίων. Ειδικότερα, ετήσιο εισόδημα 12.00 ευρώ θα φορλογηθεί με συντελστή 15% από 11% ενώ το ετήσιο εισόδημα από 12.001 ευρώ έβως 40.000 ευρώ θα φορλογηθεί με 35%.

Ωστόσο υπάρχει απόφαση ώστε να φορολογηθεί με ακόμη υψηλότερο συντελεστή (40 ή 45%) ετήσιο εισόδημα από 40.001 ευρώ και άνω...πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ισπανία: Θρήνος για την τραγωδία με φοιτητές Erasmus από 19 χώρες

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν λεωφορείο που μετέφερε μια μεγάλη ομάδα ξένων σπουδαστών πανεπιστημίων συγκρούστηκε και ανατράπηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής στο δρόμο μεταξύ της Βαλένθια και της Βαρκελώνης, σύμφωνα με τις αρχές στην βορειοανατολική περιοχή της Καταλονίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το λεωφορείο πριν ανατραπεί πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, όπου συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα, τραυματίζοντας τους δύο επιβαίνοντες του οχήματος.

Οι αρχές δεν έχουν γνωστοποιήσει τις εθνικότητες των νεκρών σπουδαστών. Οι αρχικές εκτιμήσεις ανέφεραν 14 νεκρούς. Οκτώ από τους 43 επιβαίνοντες στο λεωφορείο, έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Στο λεωφορείο επέβαιναν σπουδαστές από τουλάχιστον 19 χώρες και μερικοί από αυτούς συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής σπουδαστών Erasmus, το οποίο υλοποιείται με τη συμμετοχή ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στην Καταλονία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στην Καταλονία, στο λεωφορείο επέβαιναν σπουδαστές από τις ακόλουθες χώρες:

Ουγγαρία, Γερμανία, Σουηδία, Νορβηγία, Ελβετία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Νέα Ζηλανδία, Βρετανία, Ιταλία, Περού, Βουλγαρία, Πολωνία, Ιρλανδία, Παλαιστινιακές Περιοχές, Ιαπωνία, Ουκρανία, Ολλανδία, Γαλλία, Φινλανδία.

Πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται το Αθηναίκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρουν ότι τα θύματα είναι γυναίκες μεταξύ 22 και 29 ετών.

Με βάση άλλες πηγές στο λεωφορείο επέβαιναν 61 άτομα. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν προσδιοριστεί, ενώ είναι πιθανό να αποδίδεται σε ανθρώπινο λάθος. Ο οδηγός του λεωφορείου δε βρέθηκε θετικός για τη χρήση οινοπνεύματος, αλλά και ναρκωτικών ουσιών.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε ενδιαφέρει: Ανοίγει αύριο το TAXISnet για τις νέες φορολογικές δηλώσεις

Την Δευτέρα 21 Μαρτίου ανοίγει το TAXISnet για τις νέες φορολογικές δηλώσεις 2016 μετά και την κατάθεση των νέων απαιτούμενων ρυθμίσεων για το ξεμπλοκάρισμα της διαδικασίας, με τροπολογίες που έφερε στην βουλή το Υπουργείο Οικονομικών.

Αναλυτικά, οι τροπολογίες που κατέθεσαν οι κ.κ. Τσακαλώτος και Αλεξιάδης:

1) Τα φυσικά πρόσωπα που απέκτησαν το 2015 πολύ χαμηλά ετήσια εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση καθώς και οι άνεργοι που παρακολούθησαν το 2015 επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης θα απαλλαγούν από την υπέρμετρη φορολόγηση με βάση την κλίμακα φόρου των ελευθέρων επαγγελματιών.

Αυτό θα συμβεί επειδή θα ισχύσουν και για το φορολογικό έτος 2015, δηλαδή και για τα εισοδήματα που θα δηλωθούν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις, οι διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 1 του ν. 4330/2015 οι οποίες προβλέπουν ότι:

α) Όταν το ετήσιο δηλωθέν εισόδημα των φορολογουμένων δεν υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ και το τεκμαρτό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.500 ευρώ, τότε, εφόσον δεν ασκείται επιχειρηματική δραστηριότητα για την οποία απαιτείται η υποβολή δήλωση έναρξης εργασιών ή εφόσον δεν ασκείται ατομική αγροτική δραστηριότητα, το δηλωθέν εισόδημα και η προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων, φορολογούνται με την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος των μισθωτών, στην οποία ισχύει αφορολόγητο όριο 9.545 ευρώ.

β) Εάν το δηλωθέν εισόδημα της προηγούμενης παραγράφου υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ, τότε μόνο το υπερβάλλον ποσό φορολογείται με την κλίμακα της επιχειρηματικής δραστηριότητας, δηλαδή με 26% και με προκαταβολή φόρου εισοδήματος 75% επί του κύριου φόρου.

2) Τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνα συμβίωσης, είτε ετεροφυλοι είτε ομόφυλοι σύντροφοι, μπορούν από φέτος να υποβάλουν κοινή φορολογική δήλωση. Στην περίπτωση αυτή, θα έχουν την ίδια φορολογική αντιμετώπιση με τους εγγάμους, δηλαδή από τα δηλωθέντα εισοδήματα τους ενός θα μπορούν να καλυφθούν τεκμήρια του άλλου, ενώ οι εκπτώσεις φόρου του ενός θα μπορούν, εφόσον πλεονάζουν, να μεταφερθούν και στον άλλον.

Υπόχρεος υποβολής δήλωσης είναι όποιος εκ των δύο συντρόφων δηλώνεται με αυτή την ιδιότητα. Ο οριζόμενος ως «υπόχρεος» είναι υπεύθυνος για τη δήλωση των εισοδημάτων και του άλλου συντρόφου. Χωριστή φορολογική δήλωση επιτρέπεται να υποβληθεί μόνο εφόσον: α) Έχει λυθεί το σύμφωνο συμβίωσης κατά τον χρόνο υποβολής της δήλωσης. Το βάρος της απόδειξης για τη λύση του συμφώνου συμβίωσης φέρει ο φορολογούμενος.

β) Ο ένας εκ των δύο συντρόφων είναι σε κατάσταση πτώχευσης ή έχει υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σύντροφος Κατρούγκαλος: Eθνική σύνταξη στα 384 ευρώ και όχι μείωση των κύριων συντάξεων

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των θεσμών, για το ασφαλιστικό, ο υπουργός Εργασίας Σύντροφος Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε ότι οι επικεφαλής των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 2 Απριλίου και ο νέος γύρος συζητήσεων θα ξεκινήσει στις 4 του μηνός.

Στόχος, σύμφωνα με τον Σύντροφο Κατρούγκαλο είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών έως τις 11 Απριλίου, οπότε είναι προγραμματισμένο το επόμενο Euro Working Group (EWG).

Ο υπουργός σημείωσε επίσης ότι τα θέματα τα οποία έχουν κλείσει, είναι η διατήρηση της εθνικής σύνταξης στα 384 ευρώ και η μη μείωση των κύριων συντάξεων.

Ωστόσο, όπως τόνισε, σημαντική απόκλιση μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει στα ποσοστά αναπλήρωσης όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στο βαθμό που πιάνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους για 1% του ΑΕΠ το 2016 και οι προβολές μας δείχνουν επιπλέον 0,5% του ΑΕΠ, μέχρι το 2018, το πόσο αναδιανεμητικό θα είναι το σύστημα, είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης. Δεν συγκυβερνούμε και δεν υπάρχει τέτοιου είδους δέσμευση που να απορρέει από τη συμφωνία».
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γλυφάδα: Σύλληψη νοικοκυράς που κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας

Μια 41χρονη Ελληνίδα νοικοκυρά «κατέβαζε» στον υπολογιστή της υλικό παιδικής πορνογραφίας και χάζευε άλλες γυναίκες – ακόμη και ηλικιωμένες – σε σκληρές σεξουαλικές περιπτύξεις με ανηλικα αγόρια.

Είχε προηγηθεί ο εντοπισμός ενός ηλεκτρονικού ίχνους της, κατά τη διάρκεια διεθνούς έρευνας στον παγκόσμιο ιστό, με τη συμμετοχή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στη μνήμη του υπολογιστή, κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι αστυνομικοί βρήκαν καταχωρισμένα δεκάδες αρχεία με ανήλικα αγόρια κάτω των 15 ετών, τα οποία έκαναν σεξ με γυναίκες από 40 έως 60 χρόνων. Όπως διαπίστωσαν, η 41χρονη αντήλλασσε το αρρωστημένο υλικό και με άλλες γυναίκες!

Από την ίδια έρευνα προέκυψε η συμμετοχή άλλων δύο Ελλήνων στο διεθνές κύκλωμα παιδοφίλων. Πρόκειται για έναν 72χρονο πρώην δικαστικό επιμελητή και έναν 34χρονο φαρμακοποιό, οι οποίοι συνελήφθησαν σε μεγάλη πόλη της Ηπείρου και στα νότια προάστια της Αττικής, αντίστοιχα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί υπολογιστές, δύο εσωτερικοί και δύο φορητοί σκληροί δίσκοι, δύο USB αποθήκευσης δεδομένων, δύο κινητά με κάρτες SIM και πέντε DVDs


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρώτοι Γκελαούζος και Ρεμπούλη στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Ο καιρός αποδείχθηκε ο καλύτερος σύμμαχος για τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας κι έτσι περισσότεροι από 17.000 δρομείς μετέτρεψαν τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας σε ένα ποτάμι γεμάτο ενέργεια. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, περισσότερες από 120 οικογένειες, ηλικιωμένοι και παιδιά, βρέθηκαν δίπλα με σπουδαίους Έλληνες αθλητές και δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στους αγώνες των 3χλμ και 5χλμ και βεβαίως στον Ημιμαραθώνιο, ενώ το παράδειγμα για το πόσα μπορεί να πετύχει κάποιος έδωσαν οι συμμετέχοντας στον αγώνα του 1χλμ για ΑΜΕΑ και Special Olympics.

Στον Διεθνή Ημιμαραθώνιο-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πρώτος τερμάτισε ο Κώστας Γκελαούζος του Παναθηναϊκού με χρόνο 1:08,35 κάνοντας ρεκόρ διαδρομής, νίκη που του δίνει αυτόματα το εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Χριστόφορος Μερούσης του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Βροντάδου Χίου με χρόνο 1:09.27 και στην τρίτη ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ διαδρομής του Ημιμαραθωνίου, Κώστας Πούλιος του Παναθηναϊκού με χρόνο 1.09.34

«Ηταν πάρα πολύ όμορφος αγώνας, ο ανταγωνισμός ήταν έντονος με τόσους καλούς αθλητές, κάτι που μας βοήθησε πολύ. Η διαδρομή ήταν λίγο δύσκολη με ανηφόρες αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός, ήταν παντού στη διαδρομή και αποτέλεσε ισχυρό κίνητρο να τα πάμε όλοι καλά. Ο Ημιμαραθώνιος είναι σπουδαία διοργάνωση και συγχαρητήρια στους διοργανωτές», δήλωσε αμέσως μετά τον τερματισμό ο Γκελαούζος.

Στις γυναίκες πρώτη στον 5ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αναδείχθηκε η Ράνια Ρεμπούλη με ρεκόρ διαδρομής με χρόνο 1.16.57 εκπροσωπώντας τον Γυμναστικό Σύλλογο Νέων Λέρου. Δεύτερη ήταν η Αναστασία Καρακατσάνη του Γυμναστικού Συλλογου Τρικάλων με χρόνο 1.17.23 και στην τρίτη θέση η Μάγδα Γαζέα του ΑΓΕΣ Ζακύνθου και χρόνο 1.18.54.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την επίδοση μου. Στόχος μου είναι σε κάθε αγώνα να είμαι καλύτερη. Αυτό αποτελεί επιβράβευση για τις προσπάθειες που καταβάλω. Είναι η πρώτη φορά που τρέχω στον Ημιμαραθώνιο. Χάρηκα όλη την ατμόσφαιρα, τον κόσμο που μας ενθάρρυνε. Η διαδρομή ήταν δύσκολη και μεγάλος ο ανταγωνισμός. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και τους αθλητές» δήλωσε η Ράνια Ρεμπούλη.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επί 2 ώρες προσπαθούσε να προσγειωθεί το μοιραίο αεροσκάφος

Νέα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια σε ότι αφορά την μοιραία πτήση της Flydubai η οποία συνετρίβη στο Ροστόβ της Ρωσίας το Σάββατο τα ξημερώματα. Σύμφωνα με τον πύργο ελέγχου, το Boeing 737-800 έκανε την πρώτη απόπειρα προσγείωσης στο αεροδρόμιο στις 01.41 τοπική ώρα, η οποία ήταν και αποτυχημένη λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.

Στη συνέχεια, το αεροπλάνο βρέθηκε ξανά στον αέρα κάνοντας κύκλους στην περιοχή του αεροδρομίου σε ύψους αρχικά 8.000 ποδών ενώ μετά από 30 λεπτά πτήσης σ’ αυτό το ύψος, ανέβηκε στα 15.000 πόδια.

Μετά από δύο ολόκληρες ώρες σε κατάσταση αναμονής, το πλήρωμα επιχείρησε την δεύτερη και μοιραία απόπειρα προσγείωσης στον διάδρομο 22 του αεροδρομίου του Ροστόβ…


πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κιλελέρ: Αποδοκιμασίες αγροτών στη Βαγενά

Με ένταση πραγματοποιήθηκε ο φετινός εορτασμός του Κιλελέρ καθώς μαινόμενοι αγρότες επιτέθηκαν φραστικά στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά η οποία ήταν η εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην εκδήλωση.

Πριν ανέβει στο βήμα, ο εκπρόσωπος των αγροτών κ. Βαγγέλης Παπαγιαννούλης μετέφερε την επιθυμία των αγροτών να μην διαβάσει το λόγο που της απέστειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλης Αποστόλου.

Στη συνέχεια η κ. Βαγενά επιχείρησε να πάρει κανονικά το λόγο, αλλά τη στιγμή εκείνη αγρότες με τρακτέρ που ήταν από νωρίς «ακροβολισμένα» γύρω από το μνημείο του Θεσσαλού Αγρότη άναψαν τις μηχανές μαρσάροντας και κορνάροντας, ενώ άλλοι παρευρισκόμενοι αγρότες γιούχαραν και αποδοκίμασαν τη βουλευτίνα ζητώντας της να αποχωρήσει.

Ακολούθησαν αντεγκλήσεις μεταξύ της κ. Βαγενά και των αγροτών, ενώ λίγο μετά η ίδια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε μία πρωτοφανή κίνηση γιούχαρε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό την ώρα που αυτός κατέθετε στεφάνι στο μνημείο.πηγη 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!