EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

Ιερόδουλες, σπα, αλκοόλ, όπλα. Ο Capt. Daniel Dusek του στόλου των ΗΠΑ, στη φυλακή


Ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματικός του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού που εμπλεκόταν σε ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς καταδικάστηκε σε 46 μήνες φυλάκιση διότι είχε ευνοήσει μια εταιρεία που διεκδικούσε συμβάσεις, δίνοντάς της απόρρητες πληροφορίες με αντάλλαγμα ιερόδουλες, ταξίδια και «πολυτελή» δώρα.


Ο πλοίαρχος Ντάνιελ Ντούσεκ (Daniel Dusek), 49 ετών, καταδικάστηκε επίσης να καταβάλει ένα πρόστιμο 70.000 δολαρίων και να επιστρέψει άλλα 30.000 δολάρια στο ΠΝ των ΗΠΑ.

Είχε ομολογήσει τον Ιανουάριο του 2015 την ενοχή του σε όλες τις κατηγορίες περί διαφθοράς που αντιμετώπιζε, πλην μιας, παραδεχόμενος ότι χρησιμοποίησε την επιρροή του ως υποδιευθυντής επιχειρήσεων του Έβδομου Στόλου, που σταθμεύει στην Ιαπωνία, για την ανάθεση συμβάσεων σε έναν Μαλαίσιο, τον Λέοναρντ Φράνσις.

Η εταιρεία Glenn Defense Marine Asia του Φράνσις —που επίσης έχει ομολογήσει την ενοχή του στην υπόθεση— διεκδικούσε συμβόλαια παροχής υπηρεσιών ελλιμενισμού και για να της ανατεθούν πρόσφερε στον Ντούσεκ και άλλους γεύματα, αλκοολούχα ποτά, εισιτήρια για θεάματα, διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία και άλλα δώρα. Το σύνολο του ποσού ανερχόταν σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Σε αυτά προστέθηκαν φάκελοι με μετρητά συνολικού ύψους 500.000 δολαρίων, πακέτα σπα κ.λπ.
Συνολικά δώδεκα στρατιωτικοί, ανάμεσά τους τουλάχιστον τέσσερις αξιωματικοί, ενέχονται στο σκάνδαλο.

Τα ποσά που διακυβεύονταν ήταν σημαντικά: τον Ιούλιο του 2011 η εταιρεία είχε εξασφαλίσει μια σύμβαση πενταετούς διάρκειας έναντι τιμήματος 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σε αντάλλαγμα οι αξιωματικοί παρέδιδαν στον Λέοναρντ Φράνσις εμπιστευτικά έγγραφα—ανάμεσά τους και απόρρητα—και επεφύλασσαν προνομιακή μεταχείριση στην εταιρεία του στις διαδικασίες ανάθεσης συμβάσεων. Ο Φράνσις με τη σειρά του φέρεται ότι υπερχρέωνε το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό.

Η δικαστής Τζάνις Σαμαρτίνο χαρακτήρισε «αδιανόητες» τις πράξεις του πλοιάρχου Ντούσεκ, προσθέτοντας ότι έθεσε «σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια» των ΗΠΑ.

Ο Λέοναρντ Φράνσις, η καταδίκη του οποίου αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα φέτος, αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 25 ετών.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αποχαιρέτα την Ελλάδα που ξέρεις ….

To σημερινό πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης ολόκληρης αδυνατεί να δει λίγο μακρύτερα από το σήμερα. Ενδιαφέρεται περισσότερο για τις καρέκλες και τα αξιώματα, για τις επόμενες εκλογές και αδυνατεί να σκεφτεί για τις επόμενες γενιές. Οι αριστερές παρωπίδες και οι αγκυλώσεις αδυνατούν να δουν επίσης το πρόβλημα. Όλοι τους δεξιοί – αριστεροί και νεοφιλελεύθεροι έχουν έναν κοινό παρονομαστή, είναι άθεοι ή σχεδόν άθεοι.

Και όμως τα νούμερα μιλάνε. Ο δείκτης γονιμότητας είναι 1,2 παιδιά ανά ζευγάρι, όταν για να έχουμε συντήρηση του πληθυσμού χρειαζόμαστε 2,1. Η διαφορά θανάτων γεννήσεων ανέρχεται περίπου σε 20.000, δηλαδή είναι σαν να χάνεται κάθε χρόνο μια μικρή κωμόπολη.

Σύμφωνα την ΕΛΣΤΑΤ, η ετήσια μετανάστευση των Ελλήνων στο εξωτερικό ανέρχεται περίπου τις 110.000, ενώ ταυτόχρονα βάρβαρα φύλλα καταφθάνουν παρανόμως στην χώρα μας. Υπολογίζεται ότι καθημερινά εισβάλλουν στην χώρα μας 3-4.000 μουσουλμάνοι, πολλοί από τους οποίους αναμένεται ότι θα παραμείνουν μόνιμα στη χώρα. Όπως και να τα υπολογίσει κανείς, τα νούμερα δεν βγαίνουν … Με μαθηματικό τρόπο χανόμαστε!

Οι εθνομηδενιστές και οι ιδεολογίες της Νέας Τάξης φαίνεται ότι θα αποδεκατίσουν τον Ελληνισμό. Ποιος από το πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο σκέφτεται σήμερα τους νέους που δεν μπορούν καν να κάνουν οικογένεια αφού δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, ή τους πολύτεκνους πως τα βγάζουν πέρα; Μόλις πρόσφατα βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου είπε «Τους απεχθάνομαι, τους γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια (τους πολύτεκνους)», σε μια σκηνή ειλικρίνειας του.

Το πολύ σε 10 χρόνια η χώρα μας θα είναι μια διαφορετική χώρα. Όλα δείχνουν ότι θα έχει μετασχηματιστεί σε μια ημι-μουσουλμανική χώρα (το 1/3 των κατοίκων υπολογίζεται ότι θα είναι μουσουλμάνοι). Η ομαλή συμβίωση με πολλούς νεοφερμένους ορθολογικά αποδεικνύεται αδύνατη από την ίδια τους την πολιτισμική ταυτότητα. Διότι αυτοί θεωρούν την γυναίκα ως πράγμα (RES) και ότι οι ‘άπιστοι’ πρέπει να εξολοθρευθούν. Και αυτό το ήδη το βλέπουμε και επιβεβαιώνεται κυρίως με τα γκέτο στη Γαλλία, Σουηδία, Μεγάλη Βρετανία κλπ. Όταν το όραμα τους είναι μια ‘οικουμενική’ κοινωνία η οποία θα λειτουργεί σύμφωνα με το Κοράνι και τη Σαρία, τα περιθώρια συνεννόησης στενεύουν. Εμάς δε, είναι σίγουρο ότι, σύντομα -οι νέοι έποικοι- θα μας προετοιμάζουν για βαλκανικό εμιράτο. Ο ‘δεδροπόταμος’ της Τουρκίας φαίνεται ετοιμάζεται να μας κατακλίσει. Είναι επίσης σίγουρο ότι την κατάσταση αυτή θα την ακολουθούν και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες αν αυτές δεν αλλάξουν πορεία. Όσο οι μουσουλμάνοι μαθητές του Βελγίου χειροκροτούν για την βομβιστική ενέργεια στις Βρυξέλες, η Ευρώπη αλλά και εμείς δεν θα ησυχάσουμε ποτέ. H βαρβαρότητα επιστρέφει στην Ευρώπη από άλλη πόρτα.

Όλα αυτά όμως δεν σημαίνει ότι εμείς δεν πρέπει να φροντίσουμε και να περιθάλψουμε τον άμαχο πληθυσμό ο οποίος φθάνει στη χώρα μας. Η υποχρέωση προστασίας του άμαχου πληθυσμού που φθάνει στη χώρα μας είναι όχι μόνο διεθνής υποχρέωση αλλά κυρίως ηθική υποχρέωση που έχουμε.

Είναι προφανές ότι ο συνεχής παραμερισμός και η περιφρόνηση του χριστιανισμού (από πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο αλλά και τους πολίτες), η απομάκρυνση από τα βασικά ρήματα του χριστιανισμού – στον οποίο θεμελιώθηκε ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός- μας επέφερε σύγχυση και πλάνη. ‘Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απωλέσαι’. Διότι η μουσουλμανική εισβολή είναι προσχεδιασμένη και όχι τυχαία. Και η πολύπολιτισμικότητα που επέρχεται οσονούπω απορρέει από μια υπερ-φασιστική ιδεολογία και σκοπό έχει να δημιουργήσει μεσαιωνικά αποτελέσματα για ολοκληρωτική κατάκτηση από την Παγκόσμια Χρηματιστηριακή ολιγαρχία.

Α.Λ.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έβγαλε η Μέρκελ selfie με τον τρομοκράτη των Βρυξελλών;

Viral έγινε η φωτογραφία της γερμανίδας Κανγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, με την selfie που είχε βγάλει με έναν πρόσφυγα, ο οποίος είναι ίδιος με τον βομβιστή των Βρυξελών, Najim Laachraoui.

Η φωτογραφία διακινείται στο διαδίκτυο με τους χρήστες να αναρωτιούνται αν είναι απλή ομοιότητα ή αν ο άνδρας με τον οποίο φωτογραφήθηκε στον Σεπτέμβριο η Άγκελα Μέρκελ ήταν ο τρομοκράτης που αιματοκύλησε το αεροδρόμιο καθώς και τον σταθμό του μετρό Maelbeek στις Βρυξέλλες, με τουλάχιστον 31 νεκρούς και πάνω από 300 τραυματίες.

Η ταυτότητα του ανδρός στη φωτογραφία, παραμένει άγνωστη.


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αίγιο: Αυτοκτονία 49χρονου στο νοσοκομείο

Τέλος στη ζωή του με τραγικό τρόπο έβαλε τα ξημερώματα του Σαββάτου, λίγο μετά τις 5:00, 49χρονος μόνιμος κάτοικος Αιγίου, με καταγωγή από την Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Patrastimes.gr, ο άνδρας, που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, πήδηξε στο κενό κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, από όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου.

Ο θάνατος του 49χρονου ήταν ακαριαίος.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εξαρθρώθηκε η σπείρα που εξαπατούσε με τα «δήθεν» τροχαία

Πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας τον τελευταίο χρόνο «έγδυσαν» δεκάδες ηλικιωμένους στη Θεσσαλονίκη και σε διάφορες περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας εξάρθρωσαν οι αστυνομικές Αρχές της Βορείου Ελλάδος.

Ταυτοποιήθηκαν 23 μέλη, τα οποία συνελήφθησαν, μεταξύ αυτών δύο άτομα, οι οποίοι ήταν οι »εγκέφαλοι». Συνολικά συνελήφθησαν 40 άτομα, εκ των οποίων τα 15 κρατούνται στα πλαίσια του αυτοφώρου. Ένας εκ των εγκεφάλων, επίσης, συνελήφθη και κρατείται. Πρόκειται για έναν 27χρονο με βουλγαρική υπηκοότητα, ο οποίος εκδόθηκε ήδη στην Ελλάδα.

Μέλη της οργάνωσης παρίσταναν τους γιατρούς ή τους δικηγόρους προκειμένου να εξαπατήσουν πολίτες και χρησιμοποιούσαν ως πρόσχημα την εσπευσμένη εισαγωγή συγγενών στο νοσοκομείο ή την άμεση ανάγκη νομικής υπεράσπισης λόγω υπαιτιότητας για τροχαίο ατύχημα.

Η δράση τους ξεκίνησε στις αρχές του 2015 και συνεχίστηκε έως τις αρχές Μαρτίου του 2016 και συνολικά διέπραξαν 100 τηλεφωνικές απάτες, απέσπασαν 641.270 ευρώ, 200 χρυσές λίρες και διάφορα κοσμήματα και χρυσαφικά.

Συνολικά, αποπειράθηκαν να διαπράξουν 282 απάτες αποσκοπώντας στον προσπορισμό του ποσού των 3.947.300 ευρώ, 26.000 στερλίνων Αγγλίας και 100.000 κορωνών Σουηδίας.

 
 
 
Πηγή: thestival.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΕ:«ΦΑΚΕΛΩΜΑ» ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ! – «Μεγάλος Αδελφός» σε Skype, email και social media

Σε κοινή δήλωση των 28 υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. αναφέρεται ότι θα εκδοθεί σχετική οδηγία – «Μεγάλος Αδελφός» σε Skype, email και social media

Την ταχεία ολοκλήρωση της νομοθεσίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ζητούν με κοινή δήλωσή τους οι 28 υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. που συνεδρίαζαν εκτάκτως την Πέμπτη, στις Βρυξέλλες.

Στην κοινή δήλωσή τους υπογραμμίζουν την αποφασιστικότητα των χωρών της Ε.Ε. να αγωνιστούν από κοινού κατά της τρομοκρατίας, διατηρώντας τις ευρωπαϊκές αξίες, ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι η επίθεση στις Βρυξέλλες στρέφεται «κατά της ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας μας».

Συγκεκριμένα, τονίζουν την ανάγκη να υιοθετηθεί η οδηγία για τη δημιουργία ενός αρχείου με τα προσωπικά δεδομένα όλων των επιβατών αεροπορικών εταιρειών (PNR) εντός του Απριλίου και να εφαρμοστεί κατεπειγόντως.

Επιπλέον ζητούν την ταχεία ολοκλήρωση της νομοθεσίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, σε ό,τι αφορά τους συστηματικούς ελέγχους στα εξωτερικά σύνορα του Σένγκεν, τον έλεγχο κατοχής οπλοπολυβόλων, την επέκταση του Συστήματος Ευρωπαϊκού Ποινικού Μητρώου (ECRIS) στους υπηκόους τρίτων χωρών, την εφαρμογή του σχεδίου δράσης για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, την καταπολέμηση της απάτης εγγράφων, την πλήρη εφαρμογή των κανόνων της Ε.Ε. για τις πρόδρομες ουσίες εκρηκτικών υλών και την περαιτέρω συνεργασία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας και των χωρών της Βόρειας Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης, Κόεν Γκενς υπογράμμισε την ανάγκη συντονισμού των συστημάτων πληροφοριών, όπως π.χ. το σύστημα Σένγκεν και η βάση δεδομένων της Interpol. Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να ανταλλάσσονται πληροφορίες μεταξύ των δικαστικών αρχών των κρατών-μελών και των μυστικών υπηρεσιών.

Ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε, από την πλευρά του ότι η Επιτροπή έχει λάβει πολλές πρωτοβουλίες στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, όμως υπάρχει έλλειψη πολιτικής βούλησης, συντονισμού και έλλειψη εμπιστοσύνης. Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη να βελτιωθεί η ανταλλαγή πληροφοριών και να εφαρμοστούν όσα συμφωνήθηκαν μετά τις προηγούμενες τρομοκρατικές επιθέσεις. Ως προς την ανταλλαγή πληροφοριών, ανέφερε ότι έχει τεθεί σε λειτουργία το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας στην Europol και έχουν εξασφαλισθεί πρόσθετοι πόροι για αυτό.

«Ήρθε η ώρα για τις ευρωπαϊκές χώρες να μοιραστούν περισσότερα στοιχεία, ώστε να χτιστεί ο βασικός κορμός του αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας. Χρειάζεται να μιλάμε μεταξύ μας, καθώς και τα συστήματα πρέπει να επικοινωνούν. Σε δύο εβδομάδες θα παρουσιάσω συγκεκριμένες ιδέες για την καλύτερη χρήση και επικοινωνία ανάμεσα στα συστήματα», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Στη συνέχεια επισήμανε πως δεν επιτρέπεται να αφήνουμε τους τρομοκράτες να αγοράζουν τόσο εύκολα υλικά για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.

«Υπάρχουν κανονισμοί για τα εκρηκτικά, γιατί δεν εφαρμόζονται;», διερωτήθηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος ενώ συμπλήρωσε πως το σύστημα πληροφοριών της Σένγκεν, της Ιντερπολ, το σύστημα για τα ταξιδιωτικά έγγραφα που έχουν χαθεί ή κλαπεί έχουν κενά και πρόσθεσε πως η συνεργασία με εταιρίες Διαδικτύου είναι σημαντική.

Όσο για την περίπτωση της απέλασης του βομβιστή του αεροδρομίου Ζάβεντεμ, Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι, από την Τουρκία το περασμένο καλοκαίρι, ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε: «Δεν λέω ότι η πρεσβεία δεν είχε ενημερωθεί ότι ένας υπήκοος είχε συλληφθεί. Ήταν μία επίσημη επικοινωνία και δεν λάβαμε περαιτέρω ενημέρωση μέχρι τέλη του Ιουνίου. Στις 13 Ιουλίου απελάθηκε δίχως νεότερη ενημέρωση και χωρίς να ενημερωθούμε ότι επρόκειτο να απελαθεί. Μάθαμε ότι είχε συλληφθεί στα σύνορα της Συρίας, αλλά τίποτα παραπάνω».πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΑΙΡΝΕΙ «ΦΩΤΙΑ» ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ! – Αύξηση σοκ του ειδικού φόρου κατανάλωσης

Δεν είναι μόνο όσοι έχουν πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο, θα πληγούν και οι καταναλωτές καθώς θα εκτιναχθούν τα έξοδα μεταφοράς, ενώ δεν αποκλείεται να επηρεαστεί και η τιμή του υγραερίου για την κίνηση.

Η εξίσωση στη διαπραγμάτευση δεν βγαίνει. Το υπουργείο αναζητά μόνο από το νέο χαράτσι μέσω αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα τουλάχιστον 400 εκατομμύρια. Έτσι στο στόχαστρο μπαίνουν όσοι πληρώνουν λιγότερα.
Το νέο σενάριο, σύμφωνα με την εφημερίδα Αγορά, μιλάει για αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης. Για εξίσωση με αυτόν της βενζίνης.

Ο ειδικός φόρος σήμερα στο πετρέλαιο κίνησης είναι 330 ευρώ/χιλιόλιτρο, ενώ στη βενζίνη 670 ευρώ/χιλιόλιτρο.
Με μια πρώτη ματιά αυτή η αύξηση δεν μεταφράζεται παρά με αύξηση της λιανικής τιμής από το 1 ευρώ που είναι σήμερα στο 1,35 ευρώ που είναι η τιμή της βενζίνης και αν υπολογίσει κανείς και την αύξηση του φόρου γενικά στα καύσιμα τότε μιλάμε για λιανική τιμή στο 1,45 ευρω/λίτρο.


Αύξηση τεράστια που αναμένεται να πλήξει εκατοντάδες χιλιάδες οδηγούς αυτοκινήτων που επέλεξαν τα τελευταία πέντε χρόνια να αντικαταστήσουν το βενζινοκίνητο αυτοκίνητο με ένα πετρελαίου. Η αύξηση αυτή όμως θα επηρεάσει και τις μεταφορές με αποτέλεσμα να αυξηθεί μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών, τόσο τα προϊόντα στο ράφι, όσο όμως και εισιτήρια κλπ.

Παράλληλα όμως εξετάζεται και επιπλέον φορολόγηση στο υγραέριο κίνησης, νέο χαράτσι και σε όσους επέλεξαν να αντικαταστήσουν τη βενζίνη με άλλο καύσιμο.


πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ: ¨Η ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΜΕΤΡΑ 9 ΔΙΣ ΕΥΡΩ Ή ΠΑΤΕ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Το περσινό σενάριο κατά το οποίο οι δανειστές έσυραν τον Τσίπρα σε ωμό εκβιασμό και αποδοχή του νέου δανείου 86 δις ευρώ με το 30 Μνημόνιο, επαναλαμβάνεται αυτές τις μέρες. Οι δανειστές εκβιάζουν με…

το «ή παίρνετε μέτρα 9 δις ευρώ ή πάτε σε στάση πληρωμών», με συνέπεια η ηλίθια και προδοτική κυβέρνηση Τσίπρα να συρθεί εκ νέου ως πρόβατο επί σφαγή!

Δεν αργεί η μέρα που ο ξεφτίλας πρωθυπουργός μπορεί να βγει με διάγγελμα και να πει και πάλι (όπως πέρσι), ότι επειδή εκβιαζόμαστε από τους δανειστές θα αποδεχθούμε τα μέτρα 9 δις ευρώ, προκειμένου να πάμε στην ολικική καταστροφή που θα έρθει μέσω της στάσης πληρωμών»!
Έτσι δεν έκανε και πέρσι; Εκεί τον πάνε και φέτος οι δανειστές με τους οποίους φαίνεται να είναι σε αγαστή συνεργασία: προσποιείται τον πατριώτη-αντιστασιακό πρωθυπουργό για να λέει στο τέλος «εκβιαστήκαμε γι’ αυτό υποχωρήσαμε’!

πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Sectera Edge η μυστική συσκευή της κυβέρνησης των ΗΠΑ

Είχατε ακούσει ποτέ το Sectera Edge; Μάλλον όχι. Είναι αυτονόητο ότι οι ηγέτες του κόσμου πρέπει να χρησιμοποιούν σούπερ ασφαλή τηλέφωνα. Έτσι όταν διορίστηκε γραμματέας του κράτους, η Hillary Clinton είχε στόχο να αποκτήσει ένα BlackBerry παρόμοιο με εκείνο που χρησιμοποιεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama.

Ωστόσο, οι νέες πληροφορίες που αποκαλύφθηκαν από το Wired δείχνουν ότι η NSA δεν συμφώνησε με το αίτημα της Clinton, λόγω του υψηλού κόστους του BlackBerry στην έκδοση “Obama”.

Για μια τέτοια συσκευή το κόστος είναι πραγματικά απίστευτο. Η τιμή της ξεκινάει από 4.750 δολάρια, συν ένα επιπλέον ποσό 30.000 δολαρίων για τα συστήματα ασφάλειας και την απαραίτητη υποδομή, όπως αναφέρει η δημοσίευση. Έτσι με τέτοιο κόστος η αγορά της συγκεκριμένης συσκευής παρέμεινε όνειρο για την Hillary Clinton.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εντυπωσιακο βίντεο: Η NASA κατέγραψε για πρώτη φορά την έκρηξη άστρουΕνα εκπληκτικό βίντεο της NASA δείχνει την έκρηξη ενός άστρου. Η καταγραφή συμβαίνει για πρώτη φορά και έλαβε χώρα 1,2 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά.
Η έκρηξη που καταγράφηκε από το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ διήρκεσε 20 λεπτά και όπως αναφέρουν επιστήμονες το συγκεκριμένο υλικό μπορεί να βοηθήσει να αντιληφθούμε πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν.

          


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Πρώτη Μέρα της Νέας Ελληνικής Δραχμής

Σπύρος Στάλιας, οικονομολόγος Ph.D

Καθώς η ανάγκη διογκώνεται, ο φόβος παραμερίζεται από την ψυχή των Ελλήνων και η λογική πρυτανεύει, πλησιάζει πια ο χρόνος που θα αφήσουμε την ευρωζώνη, και θα πάμε επιτέλους πια στο Εθνικό Νόμισμα, στη Δραχμή. Μέρα που είναι, ανήμερα της Εθνικής Παλιγγενεσίας, ορισμένες πρακτικές απορίες ας τις λύνουμε σιγά-σιγά για να διασκεδάσουμε και τους φοβισμένους νοικοκυραίους.

Ας πούμε λοιπόν ότι αύριο πάμε στη δραχμή ή καλύτερα στη Νέα Ελληνική Δραχμή (ΝΕΔ)!

Το πρώτο ερώτημα που τίθεται είναι πως γίνεται αποδεκτό ένα νέο νόμισμα; Πως θα γίνει αποδεκτή η Νέα Δραχμή;

Η ΝΕΔ, μπορεί να γίνει αποδεκτή μονό αν έχει ισχυρή ζήτηση.

Και πως μπορεί να έχει ισχυρή ζήτηση η ΝΕΔ;

Μονό αν το Κράτος πει ότι εγώ, το Ελληνικό Κράτος, εκδότης της ΝΕΔ, δέχομαι μόνο αυτό το νόμισμα στις συναλλαγές μου με τους Πολίτες του Κράτους.

Δηλαδή οτιδήποτε πρέπει να πληρωθεί στο Ελληνικό Κράτος, φόροι και τέλη, φως, νερό, τηλέφωνο και οτιδήποτε άλλο, η εξόφληση θα γίνεται με την ΝΕΔ. Κατ ανάγκη ο πληθυσμός θα αναζητήσει δραχμές και έτσι η δραχμή καθιερώνεται ως νόμισμα. Απλό τρικ, αιώνων τρικ.

Εγείρεται το ερώτημα τώρα. Οι πολίτες πως θα αποκτήσουν την ΝΕΔ;

Για να αποκτήσουν οι Έλληνες την ΝΕΔ κατ ανάγκη το Κράτος πρέπει να δαπανήσει πρώτα σε ΝΕΔ (μισθοί, συντάξεις, προμήθειες του Κράτους κα) και έτσι οι πολίτες από την δαπάνη του κράτους θα αποκτήσουν την ΝΕΔ. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Το Κράτος λοιπόν πρώτα δαπανά, οι πολίτες εισπράττουν και μετά το Κράτος φορολογεί.

Άρα η δραχμή δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα ως προς την αξία της, αν υπάρχει επαρκής ζήτηση και λίγο περιορισμένη προσφορά στην αρχή.

Αφού το Κράτος εκδίδει το νόμισμα του ποιος ο λόγος να φορολογεί;

Τώρα με το ευρώ το κράτος φορολογεί γιατί δεν έχει άλλο τρόπο να βρει χρήματα για να κάνει αυτό που έχει να κάνει. Δεν είναι επικυρίαρχο κράτος σήμερα το Ελληνικό Κράτος υπό το καθεστώς του Ευρώ.

Στην περίπτωση όμως του Κράτους που έχει πλήρη επικυριαρχία, το κράτος φορολογεί για να διατηρήσει την άξια του Εθνικού Νομίσματος, καταπολεμά τον πληθωρισμό. Για κανένα άλλο λόγο δεν φορολογεί. Είναι δυνατόν ο εκδότης του νομίσματος να δανείζεται το νόμισμα του για να έχει έσοδα; Φυσικά όχι.

Γι αυτό υπό το καθεστώς της ΝΕΔ η φοροκλοπή θα τιμωρείται ως ιδιώνυμο αδίκημα που στρέφεται κατά της αξίας του Εθνικού Νομίσματος και κατά συνέπεια κατά ολοκλήρου του Ελληνικού Λαού. Αποκλείεται να υπάρξουν λίστες φοροκλεπτών ατιμώρητες πια.

Ποια θα είναι η άξια της Νέας Δραχμής;

Θα ανταλλάσσεται ως ισότιμη προς το ευρώ. Ένα ευρώ μια δραχμή.

Θα πειράξουμε τις καταθέσεις των πολιτών σε ευρώ?

Όχι, ποτέ!!!

Όταν εισαχθεί η δραχμή, οι τράπεζες που θα έχουν προμηθευτεί με όσες νέες δραχμές απατούνται, θα ανοίξουν λογαριασμούς σε δραχμές για κάθε λογαριασμό σε ευρώ. Ο νέος λογαριασμός θα έχει προφανώς την πρώτη μέρα 0 δραχμές. Όταν κάποιος θα πρέπει να πληρώσει φόρο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, ΙΚΑ, αναγκαστικά θα μεταφέρει ευρώ στο δραχμικό

λογαριασμό, θα παίρνει δραχμές θα εξοφλεί και το κράτος σιγά θα παίρνει τα ευρώ. Κανένα πρόβλημα.

Έτσι κάπως θα πορευτούμε μέχρι να ξεδιπλωθεί πλήρως η δημοσιονομική και νομισματική πολιτική του νέου Κράτους.

Μην ακούτε ότι με την δραχμή θα πάμε στην καταστροφή. Αυτοί τα λένε ή άνθρωποι των τραπεζιτών είναι πολιτικοί και σια, ή αγνωσία έχουν ή είναι πολύ βλάκες. Με το ευρώ έχουμε καταστραφεί ή δεν είναι έτσι;

Πιο απλά δεν γίνεται!

spyridonstalias@hotmail.com

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εικονικά διαζύγια από έλληνες φορολογούμενους για να… πληρώνουν λιγότερα

Χωρισμοί στα χαρτιά για να ξεφύγουν από την εφορία


Η οικονομική κρίση «χτυπά» και τις σχέσεις των ζευγαριών καθώς, τα τελευταία χρόνια, τα διαζύγια καταγράφουν κατακόρυφη αύξηση. Η φτώχια φέρνει γκρίνια και τα ζευγάρια καταλήγουν στο γραφείο του δικηγόρου.

Της Μαρίας Ζαχαροπούλου

Ωστόσο, είναι κοινό μυστικό πως σε πολλές περιπτώσεις ζευγάρια χωρίζουν μόνο στα χαρτιά για να ξεφύγουν από την εφορία, τις τράπεζες ακόμη και για να εισπράξουν προνοιακά επιδόματα!

Τα στοιχεία του Πρωτοδικείου Αθηνών «δείχνουν» πως η πλειονότητα των ζευγαριών επιλέγει το συναινετικό και όχι το κατ’ αντιδικία διαζύγιο. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους καθώς κατά την περσινή χρονιά κατατέθηκαν 7.057 συναινετικά διαζύγια, αριθμός που το 2014 ήταν στο 6.047, ενώ το 2013 στο 4.738.

Από μια πρώτη ανάγνωση προκύπτει πως τα ζευγάρια επιλέγουν το συναινετικό διαζύγιο γιατί την περίοδο της κρίσης είναι πιο οικονομικό και γρήγορο, αφού χρειάζονται περίπου τρεις μήνες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Παράλληλα, καταγράφονται και περιπτώσεις εικονικών διαζυγίων για οικονομικούς λόγους. Πολλά ζευγάρια επιλέγουν την εικονική λύση του γάμου τους προκειμένου να υποβάλλουν ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις για να φορολογούνται αυτοτελώς.

Σε πολλές περιπτώσεις καταφέρνουν να περάσει στο όνομα του ενός συζύγου το υγιές κομμάτι επιχείρησης η οποία έχει χρεοκοπήσει ή ακίνητο που κινδυνεύει με κατάσχεση από την τράπεζα. Αν και εξακολουθούν να μοιράζονται την ίδια στέγη, μπορεί ο ένας από τους δυο, δηλώνοντας μικρό ή μηδενικό εισόδημα, να εισπράττει επίδομα της πρόνοιας ή να απολαμβάνει τα ευεργετήματα που έχουν οι μονογονεϊκές οικογένειες. Ακόμη, ένα διαζύγιο-μαϊμού μπορεί να ανοίξει την πόρτα στα παιδιά για εγγραφή στον παιδικό σταθμό ή σε μια υποτροφία.
Μειώθηκαν τα διαζύγια με αντιδικία

Πτώση παρατηρείται στα κατ’ αντιδικία διαζύγια. Οι αγωγές και τα ασφαλιστικά μέτρα την τελευταία διετία έχουν μειωθεί τόσο λόγω της κρίσης, όσο και των εξόδων που απαιτούνται για μια δικαστική διαμάχη.

Είναι χαρακτηριστικό πως το 2015 κατατέθηκαν 24.142 αγωγές και 14.527 αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, όταν το 2013 είχαν κατατεθεί 29.794 και 20.623 αντίστοιχα. Ο δικηγόρος Δημήτρης Μπόλης εξηγεί πως το κόστος τόσο της έκδοσης ενός κατ’ αντιδικία διαζυγίου, όσο και της ζωής μετά από αυτό, είναι τόσο μεγάλο που σε πολλές περιπτώσεις μπλοκάρει τα σχέδια για μια νέα αρχή σε δυο ξεχωριστά σπίτια.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ζευγαριού, όπως λέει, το οποίο είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες έκδοσης διαζυγίου όταν ο ένας από τους δυο έχασε τη δουλειά του. Το διαζύγιο, όμως, «πάγωσε» όταν υπολόγισαν πόσα χρήματα χρειάζονταν για τη διατροφή των παιδιών και τη συντήρηση δυο σπιτιών. Έτσι, αποφάσισαν να συνεχίσουν να ζουν στο ίδιο σπίτι και να μοιράζονται τα έξοδα.

Πάντως, από τις έρευνες προκύπτει ότι διαχρονικά βασικές αιτίες διαζυγίων εκτός από τα οικονομικά προβλήματα που οδηγούν και σε ασυμφωνία χαρακτήρα, είναι η διάψευση των προσδοκιών από το έτερον ήμισυ, η ανδρική απιστία, η ανία και η ζήλια.Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ Η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Με επιστολή ζητείται επαναπροσδιορισμός θέσεων εργασίας και καθηκόντων στα υπουργεία – Τα 14 «ώριμα» ΝΠΔΔ


«Κόβουν και ράβουν» τις θέσεις προσωπικού, κατά προτεραιότητα, σε όλα τα υπουργεία, πλην Αμυνας και Εξωτερικών, καθώς και σε 14 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ). Σε αυτούς τους φορείς θα γίνει άμεσα εκ νέου προσδιορισμός του αριθμού των θέσεων εργασίας αλλά και των καθηκόντων που αντιστοιχούν….

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ… Επεισόδια και επίθεση σε βουλευτή έξω από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων (Βίντεο)

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ…
Λίγα λεπτά μετά την έλευση του πρώτου λεωφορείου με τους Σύρους πρόσφυγες στο Στρατόπεδο «Αρματολού Κόκκινου» στη Βέροια, δεκάδες άνθρωποι επιτέθηκαν λεκτικά στο βουλευτή Ημαθίας, Γιώργο Ουρσουζίδη.
Ο βουλευτής βρισκόταν από νωρίς στο σημείο όπου είχαν συγκεντρωθεί οι κάτοικοι της Αγ. Βαρβάρας, όμως μόλις το λεωφορείο με τους πρώτους πρόσφυγες πέρασε τις πύλες του στρατοπέδου, κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους τον εντόπισαν μέσα στην κλούβα των ΜΑΤ και κινήθηκαν προς το μέρος του.
Ο βουλευτής βγήκε αρχικά για να τους μιλήσει αλλά κάποιοι επιχείρησαν να τον λιντσάρουν.
Άμεσα επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και ο ίδιος, εμφανώς ξαφνιασμένος, βρήκε αμέσως καταφύγιο πίσω στην κλούβα.
Και ενώ οι ψυχραιμότεροι προσπαθούσαν να εξομαλύνουν την κατάσταση, κάποιος πέταξε μια γουρουνοκεφαλή στην κλούβα, δημιουργώντας εκ νέου μια μικρή αναστάτωση.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θρίαμβος για τον Ολυμπιακό!Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν απόψε μια θεαματική νίκη με σκορ 99- 84, εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης στο κατάμεστο στάδιο Ειρήνης και φιλίας, αυξάνοντας έτσι τις ελπίδες τους για πρόκριση στους «8» της Ευρωλίγκας.

Ολυμπιακός- ρεαλ μαδρίτης, μπάσκετ, σκορ

Πλέον θέλει άλλες δύο νίκες για να πετύχει την ολική ανατροπή και να περάσει στην επόμενη φάση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο συριακός στρατός ανακατέλαβε την Παλμύρα: Οι πρώτες εικόνες από την ιστορική πόλη [Βίντεο]

Ο στρατός του Μπασάρ αλ Άσαντ ανακατέλαβε την πόλη της Παλμύρας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός της Συρίας.

Υπενθυμίζεται πως οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους είχαν καταλάβει την Παλμύρα τον Μάιο του 2015 και είχαν επιδοθεί σε μαζικές καταστροφές των ιστορικών μνημείων της πόλης, που αποτελεί μια μοναδική παγκόσμια κληρονομία.

Ρωσικό drone κατέγραψε τις πρώτες εικόνες από την Παλμύρα:πηγη


 ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δεκάδες νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη

Τον θάνατο 26 ανθρώπων και τον τραυματισμών άλλων 71 προκάλεσε βομβιστής αυτοκτονίας σε πάρκο λίγο έξω από τη Βαγδάτη.


Η έκρηξη, σε περιοχή όπου ζουν τόσο σουνίτες όσο και σιίτες μουσουλμάνοι, σημειώθηκε μετά τη λήξη ερασιτεχνικού αγώνα ποδοσφαίρου.ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απόφαση - σταθμός του ΣτΕ: «Όχι» σε νέες μειώσεις συντάξεων

«Ναι» στην κατάργηση των προνομιακών επικουρικών συντάξεων που έπαιρναν επί χρόνια οι συνδικαλιστές (και οι κληρονόμοι τους) λέει το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ ταυτόχρονα με απόφαση – σταθμό βάζει τις «κόκκινες γραμμές» για τυχόν νέες περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων, ξεκαθαρίζοντας τη συνταγματική υποχρέωση του κράτους για επαρκή χρηματοδότηση του όλου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης (κύριων και επικουρικών) αλλά και την υποχρέωση επαναφοράς των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) στα επίπεδα που ίσχυαν πριν από τον Ν. 4093/12.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», σε σχετική «πιλοτική δίκη» το ΣτΕ έκρινε κατ’ αρχάς συνταγματικά ανεκτή τη διακοπή καταβολής επικουρικής σύνταξης στους συνδικαλιστές, που χορηγούνταν λόγω της συνδικαλιστικής τους ιδιότητας ( στους ίδιους ή σε δικαιούχους μέλη των οικογενειών τους) πέραν της όποιας κύριας και επικουρικής σύνταξης ελάμβαναν λόγω της εργασιακής απασχόλησής τους.

Ταυτόχρονα, όμως, το ΣτΕ προχωρώντας σε ερμηνεία σωρείας συνταγματικών και διεθνών κανόνων, εμμέσως πλην σαφώς «χτυπά καμπανάκι» για τυχόν νέες περικοπές συντάξεων, καθώς ναι μεν επιτρέπονται μειώσεις σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης, αλλά όχι απεριόριστα, γιατί δεν μπορούν να θίγουν την αξιοπρεπή διαβίωση και το όριο θυσίας των θιγόμενων συνταξιούχων.

Το ΣτΕ υπογραμμίζει ως συνταγματική υποχρέωση την εξασφάλιση στους συνταξιούχους «ικανοποιητικού επιπέδου διαβίωσης όσο το δυνατόν εγγύτερα προς εκείνο που είχαν κατακτήσει στη διάρκεια του εργασιακού βίου» και την κρατική μέριμνα για τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών φορέων, την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς τους, με προστασία και αξιοποίηση της περιουσίας τους, χάριν και των επερχόμενων γενεών.

Ουσιαστικά παγιώνεται η πρόσφατη νομολογία, που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές (των Ν. 4051 και Ν. 4093/12 για σχεδόν όλες τις κατηγορίες συνταξιούχων, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ειδικών μισθολογίων), καθώς το ΣτΕ θεωρεί αυτονόητη την υποχρεωτική επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012.


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!