EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

178 φορείς του Δημοσίου αρνούνται να απογραφούν

5 χρόνια και 3 μνημόνια μετά, εκατό εβδομήντα οκτώ Φορείς (178) του Δημοσίου δεν έχουν απογραφεί, με τις διοικήσεις αυτών να αρνούνται να δώσουν στοιχεία για υπαλλήλους και τις αμοιβές τους… (!), εξακολουθούν, ωστόσο, να χρηματοδοτούνται από το Κράτος-σύμφωνα με το epoli.gr.

Τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν από απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορου Βερναρδάκη, σε ερώτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Ποταμιού, Γιώργου Αμυρά, και αφορούν στοιχεία μέχρι τις 15.03.2016, όταν και αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Βουλής το σχετικό έγγραφο.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με μνημονιακή δέσμευση του 2011 (αρ. 35 του ν. 4024/2011), η Ελλάδα, με τη συνδρομή μάλιστα και Γάλλων εμπειρογνωμόνων, όφειλε να απογράψει και να αξιολογήσει τις δομές της Δημόσιας Διοίκησης.

«Παρότι, ο αναπληρωτής Υπουργός έχει εκδώσει δύο εγκυκλίους, δίνοντας παρατάσεις για την απογραφή των δημόσιων φορέων, ορισμένα Υπουργεία εξακολουθούν να καλύπτουν κάποιους Οργανισμούς – “ζόμπι” και ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ – “φαντάσματα” που συντηρούνται με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και συνεχίζουν την πορεία τους στην… ανυπαρξία!», σχολιάζει ο Βουλευτής του Ποταμιού.

Τέλος, ο κ. Αμυράς ζητά από τους συναρμόδιους Υπουργούς να δώσουν στη δημοσιότητα την ονομαστική λίστα όλων των δημοσίων φορέων, που δεν έχουν ακόμα απογραφεί και να διακοπεί άμεσα η χρηματοδότησή τους.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Άγρα «μάχη» της κυβέρνησης κατά της διαφθοράς: Στο αρχείο η υπόθεση πόθεν έσχες Σταθάκη

Η ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ!!!

Κλείνει η υπόθεση του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, καθώς η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής μετά την υπόθεση ελέγχου της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης του υπουργού κατέληξε ότι δεν προέκυψε θέμα ως προς την νομιμότητα προέλευσης των χρημάτων και των ακινήτων του.

Η απόφαση ελήφθη, με εισήγηση των τεσσάρων δικαστών που μετέχουν στην Επιτροπή, την οποία υπερψήφισαν και δύο εκ των τριών πολιτικών προσώπων, ενώ ένα εξ αυτών μειοψήφησε.

Η Επιτροπή συνεδρίασε σήμερα και έλαβε την τελική της απόφαση, συνεκτιμώντας όλα τα στοιχεία που κατέθεσε ο Γ. Σταθάκης και αφορούν το πόθεν έσχες του 2012 (οικονομική χρήση του 2011).

Αναφορικά με την υπόθεση ελέγχου των πόθεν Έσχες του Σταύρου Ψυχάρη, η Επιτροπή αποφάσισε να παράσχει στον εκδότη διορία 15 ημερών ώστε να καταθέσει τα παραστατικά που έχει παραλείψει να επισυνάψει σε δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.

Τέλος, η Επιτροπή συνεχίζει τις έρευνες για την υπόθεση του ελέγχου των καταθέσεων (1 εκ. ευρώ περίπου) του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην αντιπροέδρου της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλου.πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γερμανία: Τρένα με βαγόνια μόνο για γυναίκες

Μια γερμανική εταιρεία σιδηροδρομικών δρομολογίων ανακοίνωσε ότι θα διαθέτει πλέον βαγόνι το οποίο και θα απευθύνεται μόνο σε γυναίκες, για να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας που νιώθουν οι πελάτισσες της.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου, η εταιρεία Mitteldeutsche Regiobahn, εισήγαγε στα δρομολόγια της και πιο συγκεκριμένα στην διαδρομή Λειψία-Τσέμνιτζ, ειδικά βαγόνια στα οποία μπορούν να εισέλθουν για να ταξιδέψουν μόνο γυναίκες. Οι μόνοι αρσενικού φύλου επιβάτες που επιτρέπεται να μπουν είναι τα αγόρια έως 10 ετών, σε μια κίνηση που όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας αποφασίστηκε για να ενθαρρύνει ένα πιο ασφαλές ταξίδι για τις γυναίκες επιβάτες των τραίνων της.

Η εταιρεία αρνήθηκε ότι η νέα της υπηρεσία είναι αποτέλεσμα των πρόσφατων επιθέσεων εναντίον γυναικών στην Κολωνία άλλα και σε άλλα μέρη της Γερμανίας, από μετανάστες αραβικής καταγωγής. Να σημειωθεί εδώ ότι υπάρχουν και άλλες χώρες που έχουν βαγόνια μόνο για γυναίκες σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που αυτές δέχονται κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους, όπως είναι η Ιαπωνία, Ινδία, Μεξικό, Βραζιλία και Αίγυπτος.
iefimerida.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Διατροφικό εφιάλτη έφερε στο φως κοινή επιχείρηση Interpol & Europol

Σοκ και φόβο προκαλούν τα όσα έφερε στο φως αναφορικά με τα τρόφιμα που φτάνουν στο πιάτο μας, ευρεία επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από κοινού από την Interpol και τη Europol, σε 57 χώρες.

Εντόσθια κοτόπουλου στη φορμόλη, ελιές με επικάλυψη από θειικό χαλκό, κρέας πιθήκου, ήταν μερικά μόνο από τα ευρήματα της επιχείρησης, κατά την οποία κατασχέθηκαν περισσότεροι από 10.000 τόνοι νοθευμένων ή παραποιημένων τροφίμων, ποσότητα που θεωρείται ρεκόρ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η διεθνής αστυνομική οργάνωση.

Ενδεικτικό του μεγέθους του προβλήματος είναι ότι η επιχείρηση με την ονομασία Opson V πέρυσι είχε οδηγήσει στην κατάσχεση 2.500 τόνων παραποιημένων τροφίμων.

Όπως αναφέρει η Interpol, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν πολλές συλλήψεις σε όλο τον κόσμο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τον αριθμό των συλληφθέντων. Εν τω μεταξύ η επιχείρηση συνεχίζεται, και βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικές έρευνες σε όλο τον κόσμο.

Σε ό,τι αφορά σε κάποια από τα ευρήματα, εντοπίστηκαν σχεδόν εννέα τόνοι ζάχαρης μολυσμένης από λιπάσματα κατασχέθηκαν στο Χαρτούμ (Σουδάν). Στην Ιταλία, η αστυνομία κατέσχεσε 85 τόνους ελιές «βαμμένες» με ένα διάλυμα θειικού χαλκού (γαλαζόπετρας) για να γίνουν πιο ωραίες στην εμφάνιση, όπως εξηγεί η Interpol.

Στην Ταϊλάνδη, η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει δίκτυο που μετέφερε τέσσερις τόνους κρέατος που είχαν εισαχθεί παρανόμως από την Ινδία. Οι ερευνητές κατέστρεψαν στη συνέχεια περισσότερους από 30 τόνους βόειου και βουβαλίσιου κρέατος ακατάλληλου για κατανάλωση που προορίζονταν να πωληθούν από σούπερ-μάρκετ.

Την ίδια ώρα, τα τελωνεία του αεροδρομίου του Ζαβεντέμ στο Βέλγιο ανακάλυψαν πολλά κιλά κρέατος πιθήκου, ενώ στη Γαλλία κατασχέθηκαν πολλά κιλά κρέατος στα οποία βρέθηκαν γρύλλοι και κάμπιες.

Στην ανακοίνωση της Interpol αναφέρεται μεταξύ άλλων και η κατάσχεση στην Ινδονησία 70 κιλών εντοσθίων από κοτόπουλα διατηρημένων στη φορμόλη, η ύπαρξη της οποίας στα τρόφιμα απαγορεύεται.

Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις Opson, οι οποίες άρχισαν για πρώτη φορά το 2011, έχουν εξελιχθεί σταδιακά ώστε αυτή τη στιγμή να περιλαμβάνουν γύρω στις 60 χώρες σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

«Τα νοθευμένα και κακής ποιότητας τρόφιμα και ποτά αποτελούν μια πραγματική απειλή για την υγεία και την ασφάλεια», σχολιάζει στην ανακοίνωση ο Μάικλ Έλις, επικεφαλής της μονάδας που είναι αφιερωμένη στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου παράνομων εμπορευμάτων στους κόλπους της Interpol.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δώρο Πάσχα: Ποιοι το δικαιούνται;

Τι ισχύει για τους μισθωτούς και τους ανέργους – Ποιες είναι οι εξαιρέσεις.

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου δικαιούνται να λάβουν από τον εργοδότη τους Δώρο Πάσχα μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα. Το Δώρο θα πρέπει να καταβληθεί εώς την Μεγάλη Τετάρτη στους εργαζόμενους δικαιούχους απο τους εργοδότες τους. Το δώρο όπως είναι γνωστό έχει καταργηθεί για συνταξιούχους και δημόσιο τομέα αλλά δώρο θα πάρουν και οι άνεργοι επιδοτούμενοι του ΟΑΕΔ.

Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το δώρο αρχίζει από την 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους. Συνεπώς, αν η σχέση εργασίας διήρκεσε ολόκληρο το ανωτέρω χρονικό διάστημα δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό αν αμείβεται με μισθό, και 15 ημερομίσθια αν αμείβεται με ημερομίσθιο.

Σε περίπτωση όμως που η σχέση εργασίας κάποιου μισθωτού με τον εργοδότη του δεν είχε διάρκεια ολόκληρο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα δικαιούται να λάβει αναλογία Δώρου η οποία υπολογίζεται ως εξής:

Προκειμένου για αμειβόμενο με μισθό ποσό ίσο με 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού, ή ένα ημερομίσθιο για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο, για κάθε 8 (οκτώ) ημερολογιακές ημέρες, διάρκειας σχέσης εργασίας.

Σε περίπτωση που η σχέση εργασίας διαρκέσει λιγότερο από οκτώ ημέρες δικαιούται ανάλογο κλάσμα για δώρο Πάσχα.

Για τον υπολογισμό του δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπ’όψη:

Ο χρόνος υποχρεωτικής αποχής από την εργασία των γυναικών πριν και μετά τον τοκετό.

Tο χρονικό διάστημα κατά το οποίο εργαζόμενος σπουδαστής έλαβε σπουδαστική άδεια προκειμένου να συμμετάσχει σε εξετάσεις.

Ο χρόνος άδειας λουτροθεραπείας, εφόσον υπάρχει γνωμάτευση από ασφαλιστικό οργανισμό.

Αν ο μισθωτός ασθένησε κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα θα αφαιρεθούν μόνο οι ημέρες που έλαβε επίδομα ασθενείας απ’ τον ασφαλιστικό φορέα.

Αν ένας μισθωτός απουσίασε από την εργασία του λόγω ασθένειας 60 μέρες και πήρε επίδομα ασθενείας από το ασφαλιστικό του ταμείο μόνο για 40 ημέρες, θα αφαιρεθούν από το χρονικό διάστημα της εργασιακής σχέσης μόνο οι 40 ημέρες για τις οποίες επιδοτήθηκε και όχι οι 60.

Πώς υπολογίζεται το Δώρο Πάσχα
Για τον υπολογισμό του δώρου Πάσχα , βάση αποτελούν οι αποδοχές που πραγματικά καταβάλλονται στους μισθωτούς, και γενικότερα οι τακτικές αποδοχές, εφόσον είναι ίσες ή ανώτερες των νομίμων. Σε περίπτωση που η εργασιακή σχέση έχει λυθεί πριν από την παραπάνω ημερομηνία, το δώρο Πάσχα υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές που καταβάλλονταν την ημέρα που λύθηκε η εργασιακή σχέση.

Στη έννοια των τακτικών αποδοχών περιλαμβάνονται ο μισθός ή το ημερομίσθιο, καθώς και κάθε άλλη παροχή (είτε σε χρήμα είτε σε είδος, όπως υπερεργασία, νόμιμη υπερωρία, επίδομα αδείας, επίδομα ισολογισμού, επιδόματα για τροφή, κατοικία, κτλ) εφ’ όσον καταβάλλεται από τον εργοδότη σαν αντάλλαγμα της παρεχόμενης από τον μισθωτό εργασίας, τακτικά κάθε μήνα, ή κατ’ επανάληψη περιοδικά σε ορισμένα διαστήματα του χρόνου.

Στις τακτικές αποδοχές συνυπολογίζεται και το επίδομα αδείας. Συνεπώς ο μισθωτός θα λάβει το δώρο Πάσχα προσαυξημένο με τον συντελεστή αδείας ο οποίος ανέρχεται σε 0,04166, π.χ εργαζόμενος με δώρο Πάσχα 900 ευρώ, με την προσαύξηση του συντελεστή αδείας θα πρέπει να πάρει 938 ευρώ.

Ποιοι άνεργοι θα το πάρουν Δώρο Πάσχα από τον ΟΑΕΔ για το 2016 θα λάβουν οι δικαιούχοι άνεργοι που λαμβάνουν τακτικό επίδομα ανεργίας από 1ης Ιανουαρίου εώς και 30 Απριλίου.

Ποιοι άνεργοι δικαιούνται δώρο
Ειδικότερα για τους άνεργους του ΟΑΕΔ το Δώρο Πάσχα είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας ενώ χορηγείται ολόκληρο μόνο όταν οι επιδοτούμενοι εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου.

Συγκεκριμένα το δώρο Πάσχα του ΟΑΕΔ είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας και συνολικά 12,5 ημερήσια επιδόματα εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου. Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει μικρότερη διάρκεια επιδότησης, δικαιούνται ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

Για τους άνεργους του ΟΑΕΔ το Δώρο Πάσχα είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας ενώ χορηγείται ολόκληρο μόνο όταν οι επιδοτούμενοι εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου.

Συγκεκριμένα το δώρο Πάσχα του ΟΑΕΔ είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας και συνολικά 12,5 ημερήσια επιδόματα εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου. Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει μικρότερη διάρκεια επιδότησης, δικαιούνται ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.Πηγή: Fortune GreeceΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα 6 στα 10 ευρώ του μισθού καταλήγουν σε φόρους

Νέα βάρη φέρνουν τα σχέδια της κυβέρνησης από την επιβολή νέων φόρων, άμεσων και έμμεσων ύψους – μαζί με την παρέμβαση στο ασφαλιστικό – 5,5 δισ. ευρώ όπως είπε χθες και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις με τα νέα μέτρα που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους δανειστές ενόψει της πρώτης αξιολόγησης θα οδηγήσει τα 6 απο τα 10 ευρώ των μισθών σε φόρους και εισφορές.

Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ για το 2014, φανερώνουν ότι ήδη ένας εργαζόμενος με δύο παιδιά στην Ελλάδα πλήρωνε για φόρους και εισφορές το 43,4% του μισθού του.

Έτσι λοιπόν, αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι π.χ. για το 2016 εξετάζεται η επιβάρυνση των εισοδημάτων άνω των 9.100 ευρώ με περισσότερο φόρο, η αύξηση της έκτακτης εισφοράς και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό το επιπλέον βάρος που καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κίνδυνος εξάπλωσης της μόλυνσης υπολογιστών στην Ελλάδα

Έχει πρόσφατα παρατηρηθεί στην Ελλάδα ένα σημαντικό πλήθος περιστατικών μόλυνσης υπολογιστών με κακόβουλο λογισμικό τύπου «Crypto–Malware».

Το κακόβουλο αυτό λογισμικό, χρησιμοποιώντας ένα εξελιγμένο σύστημα κρυπτογράφησης, κρυπτογραφεί – κλειδώνει διαφόρους τύπους αρχείων, (ενδεικτικά: *.doc, *.docx, *.xls, *.ppt, *.pdf, κλπ.), που είναι αποθηκευμένα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη που έχει μολυνθεί από τον ιό, ενώ για να ξεκλειδωθούν τα αρχεία, οι δράστες ζητούν από τον χρήστη να καταβάλει 
χρηματικό ποσό, με τη χρήση του ψηφιακού νομίσματος bitcoin (BTC).

Το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό εξαπλώνεται – μεταδίδεται κυρίως α) μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φέρουν μολυσμένο επισυναπτόμενο αρχείο και β) όταν επισκεπτόμαστε επισφαλείς ή μολυσμένες ιστοσελίδες.

Τι πρέπει να κάνετε για την αποφυγή προσβολής από το προαναφερόμενο κακόβουλο λογισμικό :
  1. Να είστε εξαιρετικά καχύποπτοι στα μηνύματα ηλεκτρονικού μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστους αποστολείς ή άγνωστη προέλευση.  Αποφεύγετε να ανοίγετε τυχόν επισυναπτόμενα αρχεία και υπερσυνδέσμους (links).
  2. Να πληκτρολογείτε τις διευθύνσεις των ιστοσελίδων (URL) στο πρόγραμμα περιήγησης (browser), αντί να χρησιμοποιείτε υπερσυνδέσμους (links).
  3. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την πλοήγησή σας στο διαδίκτυο και  αποφεύγετε να εισέρχεστε σε άγνωστες ιστοσελίδες.
  4. Γενικότερα, να εφαρμόζετε τη πρακτική “Think before you click” – «Σκέφτομαι πριν κάνω κλικ».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αύριο η 8η καταβολή του επιδόματος ενοικίου

Ανακοινώθηκε ότι αύριο Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 θα γίνει η 8η καταβολή του Επιδόματος Ενοικίου στους δικαιούχους του προγράμματος της Ανθρωπιστικής Κρίσης των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί, από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα, το ποσό των 3.542.336,47 ευρώ πιστώνεται στους 21.198 λογαριασμούς των ιδιοκτητών ακινήτων.

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή του επιδόματος ενοικίου εξαρτάται από την ορθή καταχώρηση –με ευθύνη των δικαιούχων- των στοιχείων για τα μισθωτήρια και τους ιδιοκτήτες των μισθωμένων κατοικιών.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Διώξεις στον «πατριάρχη» των offshore

Δίωξη στον πρώην επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρη Μελά με την κατηγορία του… χρηματισμού κατ’ εξακολούθηση, άσκησε ο εισαγγελέας, μετά από στοιχεία που συγκέντρωσε εις βάρος του.

Ο συγκεκριμένος επιθεωρητής κατηγορείται ότι έπαιρνε… φακελάκια για να καλύπτει τις παραβάσεις των επιχειρηματιών και να… κουρεύει πιθανά πρόστιμα που τους επιβάλλονταν. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαρύτατα κακουργήματα και το επόμενο διάστημα θα κληθεί να λογοδοτήσει ενώπιον ειδικού ανακριτή.

Έργα και ημέρες του… πολυμήχανου κ. Μελά

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι πράξεις του συγκεκριμένου ανθρώπου απασχολούν τους εισαγγελείς και την δικαιοσύνη γενικότερα…

Κατά το παρελθόν ο κ. Μελάς υπήρξε προϊστάμενος του Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου (ΠΕΚ) Θεσσαλονίκης, υπηρεσία της οποίας η αρμοδιότητα εκτείνονταν γεωγραφικά σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Έτσι λοιπόν, για μία περίπου δεκαετία, εκβίαζε βορειοελλαδίτες επιχειρηματίες, ζητώντας διάφορα χρηματικά ποσά, έτσι ώστε να τύχουν ευνοϊκών φορολογικών ελέγχων, ή στην περίπτωση που είχε προηγηθεί η επιβολή προστίμων, να… φροντίσει μείωσή τους.

Τα ποσά που… ζητούσε ξεκινούσαν από τις 10.000 ευρώ, ενώ σε μερικές περιπτώσεις ξεπερνούσαν και τις 20.000 ευρώ.

«Βασιλιάς» των offshore

Πώς ωστόσο ο άνθρωπος αυτός δικαιολογούσε τα υπέρογκα ποσά τα οποία έβγαζε από τις παρανομίες του; Mα φυσικά μέσω offshore εταιρειών.

Ο dr Δημήτρης Μελάς (είναι συνεργάτης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) χαρακτηριζόταν ως ο δάσκαλος των off shore εταιρειών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ο ίδιος διέθετε υπεράκτιες εταιρείες στην Κύπρο οι οποίες λειτουργούσαν ως «όχημα» για να κρύβει την παρανόμως αποκτηθείσα περιουσία του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ενδεικτικό της τεχνογνωσίας του Μελά, στις off shore εταιρείες ήταν η διαμεσολάβηση του για την αγορά από τον Κασιμάτη μιας υπεράκτιας εταιρίας έναντι 2.800 ευρώ.
Το 2007 αγόρασε έναντι 630.000 ευρώ μια πολυτελή βίλα στην περιοχή Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης μέσω δανείου από τράπεζα. Ωστόσο ως εγγύηση φέρεται να έδωσε ομόλογο, το οποίο είχε αγοράσει με μετρητά, χωρίς φυσικά να έγινε προσημείωση του ακινήτου για το δάνειο που πήρε.

Ο δήθεν… κυνηγός των offshore

Όλα τα παραπάνω, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις δηλώσεις του κ. Μελά, το Φεβρούαριο του 2010, όταν μιλούσε στον Τύπο για τα ακίνητα που κατέχουν off shore εταιρείες και για τους ελέγχους που κάνει η υπηρεσία του ως «κυνηγός» των offshore.

«Εκτιμάται ότι υπάρχουν 3.500 ακίνητα που ανήκουν σε off shore εταιρείες και τα οποία βρίσκονται κυρίως στα βόρεια προάστια, στη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Ρόδο, ενώ συχνά είναι κατοικίες που ανήκουν σε επωνύμους από τον καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνο. Τα ακίνητα αυτά, βέβαια, έχουν μεγάλη αντικειμενική και εμπορική αξία», έλεγε χαρακτηριστικά.

Τι έλεγε το 2012

«Τον κύριο Κασιμάτη δεν τον γνωρίζω. Μάλλον με γνωρίζει από δημοσιεύσεις που έχω κάνει στον τύπο. Δεν ξέρω γιατί ξεκίνησε αυτή την ιστορία. Όσο για το ηχητικό σύστημα που αναφέρεται, δεν είναι σοβαρά πράγματα. Ήμουν ο μόνος επόπτης, ενώ έπρεπε να υπάρχουν τρεις, δεν έβγαινα καθόλου από μέσα, δεν έβλεπα κόσμο, απλώς αναλάμβανα τις υποθέσεις. Λέτε μέσα στο ΣΔΟΕ να είχα ηχητικό σύστημα; Δεν είναι σοβαρό αυτό. Το ΣΔΟΕ ήταν φυλασσόμενο. Όποιος έμπαινε άφηνε τα στοιχεία του. Ασχολούμαι με το Πανεπιστήμιο πιο πολύ. Τελείωσα το διδακτορικό το 2008. Έκανα μια έρευνα σε υπεράκτιες εταιρίες. Δεν υπάρχουν υπεράκτιες εταιρίες μετά 1-1-2009, με την έννοια να δημιουργήσεις. Έχω δημοσιεύσει και άρθρα στον τύπο. Είμαι γνωστός για την δραστηριότητά μου αυτή. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω γιατί με αναφέρει ο κ. Κασιμάτης στην αναφορά του. Αυτό το διάστημα που ήμουν στο ΣΔΟΕ ο κ. Κασιμάτης, απ’ ότι ξέρω, ήταν φυγόποινος. Αυτά μάλλον είναι συναδελφικά μαχαιρώματα. Το σπίτι στο Ωραιόκαστρο το πήρα επειδή έπρεπε να είναι ισόγειο, γιατί η γυναίκα μου έχει σοβαρό πρόβλημα, είχε κάνει μια μεγάλη επέμβαση. Το σπίτι είναι 10 ετών. Όταν το πήρα ήταν ημιτελές».

Δεκάδες τα θύματά του

Επιστροφή στο… σήμερα και στην έρευνα των «αδιάφθορων» του υπουργείου Οικονομικών, η οποία προκλήθηκε ύστερα από σχετική καταγγελία

Είκοσι επιχειρηματίες κατέθεσαν ισχυριζόμενοι ότι έπεσαν θύματά του, ενώ υπολογίζεται πως ο αριθμός των… εξαπατημένων ξεπερνάει τους 40-50.

Επιπροσθέτως, έγινε άρση του τραπεζικού του απορρήτου και βρέθηκαν καταθέσεις μεγαλύτερες του μισού εκατομμυρίου ευρώ, που δεν δικαιολογούνται με βάση τις νόμιμες αποδοχές του, ενώ προέκυψε ότι ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης ακινήτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κύκλωμα εκβιαστών – Μουσάς από τη φυλακή: Συνεργάτης του Τσίπρα & φίλος του Παππά ο Φράγκου

Καταγγελίες για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά έκανε μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Παναγιώτης Μουσάς, ο οποίος έχει προφυλακιστεί ως κατηγορούμενος για την υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών.

Ο προφυλακισμένος δημοσιογράφος μίλησε στον Real FM και τον Νίκο Στραβελάκη και μεταξύ άλλων τόνισε ότι είναι πολιτικός κρατούμενος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ.

Παράλληλα, κατήγγειλε ότι ο 3ος κατηγορούμενος δημοσιογράφος Χρήστος Φράγκου (για τον οποίο έκανε λόγο χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή), ήταν συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και είχε καθημερινές συνομιλίες και συνεργασία με στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου.

tsipras fragkou Στην φωτογραφία ο Αλέξης Τσίπρας με τον κατηγορούμενο Χρήστο Φράγκου

Αναλυτικά η συνέντευξη του Παναγιώτη Μουσά:


«Δεν ήταν αδυναμία η σιωπή μου μέχρι σήμερα. Ήταν σεβασμός στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, παίζεται στις πλάτες μου εξόφθαλμο βρώμικο πολιτικό παιχνίδι. Για αυτό και σπάω την σιωπή μου μετά από 38 ημέρες για τα ΜΜΕ, την κυβέρνηση και τους παρακρατικούς.

Δεν είχα αντιληφθεί ότι ήμουν τόσο σημαντικός. Με έχουν καταδικάσει, ακόμη και η κα Γεροβασίλη. Είναι μια στημένη υπόθεση από το Μέγαρο Μαξίμου και την Aμαλία Κάντζου που κυκλοφορεί με συνολάκια των 2.000-2500 ευρώ ενώ πριν δεν είχε να φάει.

Ο κ. Πρωθυπουργός εκνευρίστηκε χθες, όταν του είπε για το 3ο πρόσωπο ο κ. Μητσοτάκης, για τον κ. Φράγκου ότι είναι συνεργάτης του. Ο κ. Φράγκου είναι εργοδότης της κας Κάντζου για να καταλάβετε το μέγεθος της εγκληματικής οργάνωσης. Δίκασε και καταδίκασε η κα Γεροβασίλη ως αυτόκλητη εισαγγελέας. Η όλη ιστορία αυτή έγινε ενόψει των τηλεοπτικών αδειών.

Η καταγγελία είναι μόνο της κας Κάντζου. Όλη η κατηγορία στηρίζεται στην άποψη της Κάντζου ότι την εκβίασα. Πουθενά δεν υπάρχουν απειλές για το παιδί της. Έκοψαν και έραψαν τις συνομιλίες για να με ενοχοποιήσουν. Σε κάποια συνομιλία μου είπε ότι η κόρη της είναι πρωταθλήτρια ιππασίας και της λέγαμε να μας στείλει φωτογραφία να την βάλουμε σε 10 σάιτ να χαρεί το παιδί. Δεν υπάρχουν απειλές πουθενά. Αν η φωνή μου ακουστεί από τις συνομιλίες ή αν φέρει ένας αποδείξεις ότι πήρα χρήματα από τη ΝΔ, δεν θα κάνω αίτηση αποφυλάκισης.

Έβαλαν Τσίπρα-Καμμένο μπροστά χθες για πολιτικούς λόγους. Είμαι πολιτικός κρατούμενος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτοί που με λένε εκβιαστή, το 80% δεν με ήξερε καν.

Ο κ. Φράγκου που είναι το 3ο πρόσωπο που έκρυβε ο πρωθυπουργός, μιλούσε κάθε μέρα με 2-3 συμβούλους του πρωθυπουργού μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου και συμμετείχε σε συσκέψεις σε υπουργεία, δεν βγήκαν οι συνομιλίες του ποτέ όμως. Είχε πάει και στις Βρυξέλλες. Τον έκρυβε χθες ο Τσίπρας. Δεν είναι κολάσιμο να είσαι εκβιαστής και συνεργάτης του πρωθυπουργού. Συνεργάτης του σε όλους τους τομείς. Είναι φίλος και του κ. Παππά από παλιά. Έχουν κατασχέσει το κινητό του, να δούμε με ποιους μίλαγε από το Μέγαρο Μαξίμου. Να δούμε αν είναι συκοφάντης ο Μητσοτάκης, ή ψεύτης ο Τσίπρας. Να ανοίξουν οι λογαριασμοί μου την τελευταία 10ετία να δούμε, να ανοίξουν και της κας Κάντζου. Κρύβεται η κα Κάντζου, όταν βγω με το καλό θα έρθω στον κ. Χατζηνικολάου να έρθουμε απέναντι με την κα Κάντζου. Θα κάνω μήνυση τον κ. Καμμένο για ότι είπε».

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νομοσχέδιο για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο

Δράση για "το έγκλημα στον κυβερνοχώρο" λαμβάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο έστειλε σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο που αφορά στην παιδική πορνογραφία και σε ποινικές πράξεις με ρατσιστικά κίνητρα.


Επί της ουσίας κυρώνεται σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για «το έγκλημα στον κυβερνοχώρο και του προσθέτου πρωτοκόλλου της, σχετικά με την ποινικοποίηση πράξεων ρατσιστικής και ξενοφοβικής φύσης, που διαπράττονται μέσω συστημάτων υπολογιστών, καθώς και μεταφορά στο ελληνικό δίκαιο της οδηγίας 2013/40/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις επιθέσεις κατά συστημάτων πληροφοριών και την αντικατάσταση της απόφασης - πλαισίου 2005/222/ΔΕΥ του Συμβουλίου».

Με το νομοσχέδιο, επιχειρείται με τη λήψη νομοθετικών μέτρων, η καταπολέμηση των εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο (παιδική πορνογραφία, ρατσισμός, γενοκτονία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, πνευματική ιδιοκτησία κ.λπ.).

Ετσι και στην Ελλάδα θα πρεπει να λάβει νομοθετικά μέτρα, ώστε να προστατεύονται πρόσωπα που ανήκουν σε μία ομάδα η οποία διακρίνεται βάσει φυλής, χρώματος, καταγωγής, εθνικής ή εθνοτικής προέλευσης και θρησκείας, καθώς και μέτρα κατά προσώπων που διαθέτουν μέσω υπολογιστή ρατσιστικό και ξενοφοβικό υλικό ή υλικό που αρνείται, υποβαθμίζει, εγκρίνει ή δικαιολογεί πράξεις που συνιστούν γενοκτονία ή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όπως αυτά ορίζονται από το διεθνές δίκαιο.

Αντίστοιχα, ποινικοποιείται η παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστή, όταν αυτή διαπράττεται από πρόθεση και συγκεκριμένα:

1) Η υποκλοπή δια τεχνικών μέσων δεδομένων υπολογιστή (περιλαμβανομένων και των ηλεκτρομαγνητικών εκπομπών υπολογιστή), όταν αυτή διαπράττεται από πρόθεση.

2) Η σοβαρή παρακώλυση της λειτουργίας ενός συστήματος υπολογιστή δια της εισαγωγής, διαβίβασης, βλάβης, διαγραφής, φθοράς, αλλοίωσης ή καταστολής δεδομένων, όταν αυτή διαπράττεται από πρόθεση.

3) Η από πρόθεση και άνευ δικαιώματος εισαγωγή, αλλοίωση, διαγραφή ή καταστολή δεδομένων υπολογιστή, που έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή μη αυθεντικών δεδομένων, με σκοπό να θεωρηθούν αυτά αυθεντικά ή να γίνουν ενέργειες με βάση αυτά ωσάν να είναι αυθεντικά για νόμιμους σκοπούς.

Επίσης, κάθε κράτος μέλος της Ε.Ε. πρέπει να λαμβάνει ποινικά μέτρα για όσους παράγουν, πωλούν, προμηθεύουν, εισάγουν, διανέμουν και διαθέτουν συσκευή υπολογιστή που έχει πρόγραμμα, με σκοπό τη διάπραξη κάποιου εγκλήματος, κωδικό πρόσβασης, ή άλλο παρεμφερές δεδομένο, με το οποίο είναι δυνατόν να αποκτηθεί πρόσβαση σε υπολογιστή, και άλλα.

Επίσης, σε κάθε κράτος μέλος πρέπει να ληφθούν για να ποινικοποιηθεί η παραβίαση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας (copyright), των συγγενικών δικαιωμάτων, κ.λπ., ενώ πρέπει να ληφθούν ποινικά νομοθετικά μέτρα για τα αδικήματα της συνέργειας ή της ηθικής αυτουργία στην διάπραξη οποιουδήποτε από τα αδικήματα που περιλαμβάνονται στην επικύρωση της επίμαχης σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Την ίδια στιγμή, πρέπει να ληφθούν ποινικά μέτρα για τις περιπτώσεις κατά τις οποίες διαπράττονται από πρόθεση μέσω ενός συστήματος υπολογιστή:

α. παραγωγή παιδικής πορνογραφίας με σκοπό την διανομή της,

β. προσφορά ή διάθεση παιδικής πορνογραφίας,

γ. διανομή ή μετάδοση παιδικής πορνογραφίας,

δ. προμήθεια παιδικής πορνογραφίας μέσω υπολογιστή για ιδία χρήση ή για άλλο πρόσωπο,

ε. κατοχή παιδικής πορνογραφίας σε υπολογιστή ή σε ένα μέσο αποθήκευσης δεδομένων υπολογιστή.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι αλλάζει για τις εγγραφές των μαθητών στα σχολεία

Τέλος στην υποχρέωση προσκόμισης πιστοποιητικών γέννησης των μαθητών για την εγγραφή τους στο σχολείο φιλοδοξεί να βάλει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, απαλλάσσοντας γονείς και εκπαιδευτικούς από ταλαιπωρία και το Δημόσιο από τις σχετικές γραφειοκρατικές διαδικασίες.


Αυτό θα επιτευχθεί με την ηλεκτρονική διασύνδεση του υπουργείου Παιδείας με το Εθνικό Δημοτολόγιο, με αποτέλεσμα από τη νέα σχολική χρονιά να αποτελεί παρελθόν η διακίνηση 600.000 πιστοποιητικών σε χάρτινη μορφή για την εγγραφή σε νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο. Οι δοκιμές του νέου συστήματος έχουν ολοκληρωθεί, έχει υπογραφεί σχετικό μνημόνιο συνεργασίας των δύο υπουργείων και το καλοκαίρι αναμένεται να είναι σε πλήρη εφαρμογή.

Ανάλογη διασύνδεση επιτεύχθηκε και με το υπουργείο Εξωτερικών και αφορά την έκδοση βεβαιώσεων γέννησης και οικογενειακής κατάστασης για τους απόδημους Έλληνες. Τα ανωτέρω ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής στο χαιρετισμό του κατά την έναρξη του 1ου ετήσιου συνεδρίου Smart cities-Digital Citizens που φέρει τον τίτλο «Η ελληνική πόλη συναντά τον 21ο αιώνα».

Όπως τόνισε ο υπουργός, από το 2001 δαπανήθηκαν 7 δισ. ευρώ για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση χωρίς κανένα αποτέλεσμα, ενώ υποσχέθηκε ότι φέτος θα γίνει σε αυτό τον τομέα ό,τι δεν έγινε τα τελευταία αυτά χρόνια. Έως τα τέλη του 2016, ανέφερε, θα είναι έτοιμο το Μητρώο Πολιτών, δηλαδή η κεντρική βάση στην οποία θα περιέχονται σε ηλεκτρονική μορφή όλα τα δεδομένα των δημοτολογίων και των ληξιαρχείων (γεννήσεις, γάμοι, διαζύγια, μεταδημοτεύσεις, θάνατοι κ.λπ.). Πάνω σε αυτό θα «κρεμαστούν» αρχικά οι 15 μεγαλύτερες βάσεις δεδομένων του Δημοσίου, με την προοπτική να ενταχθούν σταδιακά σε αυτό το σύστημα το σύνολο των 280 μικρών και μεγάλων βάσεων δεδομένων του Δημοσίου.

Το Μητρώο Πολιτών είναι το σημαντικότερο έργο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης καθώς συνδέει ηλεκτρονικά (διαλειτουργεί) με σχεδόν όλους τους φορείς της δημόσιας διοίκησης, ανέφερε ο Στρατής Μαραγκός, διευθυντής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην τοποθέτησή του σε μία από τις παράλληλες συνεδριάσεις της σημερινής πρώτης ημέρας του διήμερου συνεδρίου που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Όπως ανέφερε ο ίδιος, το υπουργείο βρίσκεται στη φάση των συζητήσεων με άλλα υπουργεία και φορείς με σκοπό την ένταξη δεδομένων στο Μητρώο ώστε να απαλλαχθεί ο πολίτης από τη γραφειοκρατία και την ανάλογη ταλαιπωρία, καθώς δεν θα είναι υποχρεωμένος να προσκομίζει έγγραφα για τις καθημερινές συναλλαγές του με το Δημόσιο.

Οι συζητήσεις αφορούν τα υπουργεία Δικαιοσύνης (για τα ποινικά μητρώα), Οικονομικών (για την έκδοση ΑΦΜ), Μεταφορών (για τις άδειες οδήγησης), Εργασίας (για τα προνοιακά επιδόματα), καθώς και στη Στρατολογία (για τα μητρώα αρρένων), ΕΛΣΤΑΤ (για την παρακολούθηση των κινήσεων των πληθυσμών -γεννήσεις, θάνατοι, αλλαγή τόπου κατοικίας κ.λπ.), ΑΣΕΠ (για το τόπο γέννησης των υποψηφίων), ασφαλιστικά ταμεία (ασφαλιστικές ενημερότητες), ΟΑΕΔ (καρτέλες ανέργων) και ΗΔΙΚΑ (στοιχεία ΑΜΚΑ).

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, στο χαιρετισμό του τόνισε την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των δήμων ως προϋπόθεση μετατροπής τους σε «έξυπνη πόλη». Ενδεικτικά ανέφερε ότι απαιτείται σχεδιασμός και χρηματοδότηση από δημόσιους πόρους ενός προγράμματος ενίσχυσης κυρίως των μικρών ορεινών και νησιωτικών δήμων για να αποκτήσουν την αναγκαία στελέχωση και τεχνική υποδομή, χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα» 2014-2020 της οργάνωσης και του λειτουργικού εκσυγχρονισμού των δήμων, καθώς και βελτίωση της νομοθεσίας που αφορά τη διοίκηση, τις αρμοδιότητες και τις λειτουργίες των δήμων.

Ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε επίσης πως σύντομα η ΚΕΔΕ θα παρουσιάσει την Κάρτα του Δημότη, που θα αποτελεί, όπως επισήμανε, «ένα έμπρακτο δείγμα του πώς αξιοποιούμε τις τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνιών για να διευκολύνουμε τους δημότες μας».

Ο αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Σύγκλισης της περιφέρειας Αττικής, Παναγιώτης Αθανασιάδης, εξέφρασε τον προβληματισμό του ότι επικρατεί σύγχυση σχετικά με το τι σημαίνει «έξυπνη πόλη» («Είναι μια intelligent πόλη, μία digital πόλη, ή μια περιοχή όπου επενδύει σε εφαρμογές ευφυούς περιβάλλοντος;» διερωτήθηκε) γεγονός που εκμεταλλεύονται διάφορες εταιρείες τεχνολογιών, πληροφορικής και επικοινωνιών προκειμένου να εμπορευτούν πιο γρήγορα και πιο ακριβά τα προϊόντα τους.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

WIND Hellas: Επενδύσεις πάνω από 1 δισ. ευρώ, μπαίνει στην τηλεόραση

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά συνεχίζει να δίνει η Wind Hellas και οι μέτοχοι της καθώς στα 570 εκατ. ευρώ που επένδυσε την περίοδο 2011-2015 θα προσθέσει και άλλα 500 εκατ. ευρώ την πενταετία 2016 - 2020 ανεβάζοντας το συνολικό ποσό των επενδύσεων στην "δεκαετία της ύφεσης" σε πάνω από 1 δισ. ευρώ.
AdTech Ad

Όπως ανέφερε την Τρίτη, με αφορμή τον απολογισμό του 2015 και το νέο επενδυτικό πρόγραμμα, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Wind, κ. Νάσος Ζαρκαλής, οι επενδύσεις οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από κεφάλαια της εταιρείας θα κατευθυνθούν τόσο σε δίκτυα νέας γενιάς κινητής όσο και σε δίκτυα νέας γενιάς σταθερής που βασίζονται σε δίκτυα οπτικών ινών. Ως προς το τελευταίο τόνισε ότι επιθυμία του ομίλου είναι να υπάρξει συννενόηση μεταξύ όλων των παρόχων ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο, εάν όμως αυτό δεν είναι εφικτό η Wind θα προχωρήσει αυτόνομα.


Αντίστοιχα στην αυτόνομη παρουσία φαίνεται να επιλέγει και στον χώρο της συνδρομιτικής τηλεόρασης καθώς η εξαγορά της Forthnet, στην οποίαη  Wind είναι δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος με ποσοστό 33%, αποτελεί plan b όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε. Στα πλαίσια της εισόδου στην αγορά του 3play η Wind βρίσκεται αυτό το διάστημα σε συνεργασία με ξένους ειδικούς στον χώρο ώστε να επιλέξει την καλύτερη λύση καθώς πρόθεση είναι η είσοδος στην παροχή τηλεοπτικού προγράμματος στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο απολογισμός του 2015

Σε ότι αφορά στα οικονομικά μεγέθη, το 2015 έκλεισε για την Wind  με συνολικά έσοδα 490 εκατ. ευρώ - μειωμένα κατά 4% σε σχέση με το 2014 -  και EBITDA ύψους 85 εκατ. ευρώ. Όπως ανέφερε ο κ. Ζαρκαλής το πρώτο τρίμηνο του 2016 κινείται θετικά με αύξηση του κύκλου εργασιών.
Το 2015 ήταν μια χρονιά – ορόσημο, καθώς ολοκληρώθηκε μια πενταετία ολοκληρωτικού μετασχηματισμού της WIND και ισχυρής βελτίωσης σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων της. Έτσι στη διάρκεια του περασμένου έτους, η WIND, παρά τις αντίξοες μακροοικονομικές συνθήκες, κατάφερε να εισπράξει το αποτέλεσμα της στρατηγικής που ακολούθησε από το 2011.
  • στην κινητή τηλεφωνία το μερίδιο στους ενεργούς πελάτες διατηρήθηκε στο 20% ωστόσο η WIND από το 2013 αύξησε σημαντικά, κατά 20%, τα λεπτά ομιλίας που καταναλώνουν οι πελάτες της. Αντίστοιχα, το συμβόλαιο W που είναι το μεγαλύτερης αξίας προϊόν της WIND, έχει διείσδυση 25% στους συνδρομητές συμβολαίου. Θετικό είναι το πρόσημο της WIND και στην αγορά φορητότητας.  

  • Από τις αρχές του 2011 ως το τέλος της περασμένης χρονιάς, οι χρήστες smartphone που αξιοποιούν υπηρεσίες data στη βάση της WIND πενταπλασιάστηκαν, ενώ η χρηση data από χρήστες smartphone δεκαπλασιάστηκε.

  • Στην σταθερή τηλεφωνία οι πελάτες LLU αυξήθηκαν κατά 46% από 276.000 το 2011 σε 513.000 το 2015, με το μερίδιο αγοράς να ανεβαίνει αντίστοιχα κατά 4 μονάδες από το 20% στο 25%. Διόλου τυχαίο στο πλαίσιο των επιδόσεων αυτών ότι το 51% των συνδρομητών κινητής της Wind έχουν πλέον και συμβόλαιο σταθερής τηλεφωνίας στην εταιρεία, καθώς στρατηγική της WIND είναι να προωθεί τη σύγκλιση των υπηρεσιών. Στην αγορά φορητότητας της σταθερής, η WIND ήταν ένας από τους δύο παίκτες που είχαν θετικό πρόσημο και μάλιστα απέκτησε τους περισσότερους πελάτες από φορητότητα, συνολικά 51,5 χιλιάδες.

  • Πορεία σημαντικής ανόδου κατέγραψαν και οι δείκτες ικανοποίησης των πελατών της WIND. Η ικανοποίηση των πελατών κινητής τηλεφωνίας έφτασε το 2015 στο εντυπωσιακό 82% (από 64% το 2013) ενώ των πελατών σταθερής τηλεφωνίας στο 76% (από 63% το 2013).

  • Στις καλές επιδόσεις του 2015 συνέβαλαν τα νέα καταστήματα της WIND, ήδη 135 σε όλη την Ελλάδα, που σημείωσαν αυξημένες πωλήσεις τόσο σε υπηρεσίες (+20% στα συμβόλαια κινητής) όσο και σε πωλήσεις συσκευών και αξεσουάρ (+70%). Η επένδυση της WIND στη λιανική συνεχίζεται και θα αγγίξει συνολικά τα 20 εκατ. ευρώ.


  • Το 2015 η WIND ξεκίνησε να υλοποιεί ένα μεγάλο έργο ανάπτυξης δικτύου 4G σε όλη την Ελλάδα, κατορθώνοντας μέσα σε έναν χρόνο να πάει από 0% στο 60% πληθυσμιακής κάλυψης. Πρόκειται για ανάπτυξη σε χρόνο ρεκόρ και από τις πιο γρήγορες αναπτύξεις δικτύου 4G σε όλη την Ευρώπη. Οι μεγάλες επενδύσεις για το 4G θα συνεχιστούν ως και το 2018, οπότε η πληθυσμιακή κάλυψη του 4G της WIND θα αγγίξει το 100%. Συνολικά την περασμένη 5ετία ως και το 2015, η WIND επένδυσε σε υποδομές και νέες άδειες 570 εκατ. Ευρώ.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!