EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

Με 'την βούλα' της Επιτροπής Ανταγωνισμού τα αεροδρόμια σε Fraport

Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Επιτροπή Ανταγωνισμού γνωστοποίησε ότι ενέκρινε τη συμφωνία για την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρεία Fraport ΑG 14 περιφερειακών αεροδρομίων μέσω του σχετικού διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ. Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:
AdTech Ad

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Ολομέλεια, με την υπ' αριθ. 626/2016 ομόφωνη απόφασή της, ενέκρινε τη γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση από τη FRAPORT AG του αποκλειστικού ελέγχου των Περιφερειακών Αεροδρομίων της Ομάδας Α (1. Θεσσαλονίκης, 2. Κέρκυρας, 3. Ζακύνθου, 4. Κεφαλονιάς, 5. Ακτίου, 6. Καβάλας και 7. Χανίων) και της Ομάδας Β (1. Ρόδου, 2. Κω, 3. Σαντορίνης, 4. Μυκόνου, 5. Μυτιλήνης, 6. Σκιάθου και 7. Σάμου) μέσω της παραχώρησης ύστερα από δημόσιους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς που προκηρύχθηκαν από το ΤΑΙΠΕΔ για τη χρηματοδότηση, αναβάθμιση, συντήρηση, διαχείριση και λειτουργία των Περιφερειακών Αεροδρομίων των Ομάδων Α και Β, δεδομένου ότι η εν λόγω συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Η ΕΑ επικέντρωσε την ουσιαστική της αξιολόγηση στις αγορές:

- Συμμετοχής σε διαγωνιστικές διαδικασίες για την παραχώρηση δικαιωμάτων διαχείρισης και λειτουργίας αεροδρομίων,

- Παροχής υπηρεσιών διαχείρισης και λειτουργίας αερολιμενικών υποδομών, η οποία περιλαμβάνει τις υπο-αγορές αερολιμενικών υποδομών, επίγειας εξυπηρέτησης, λοιπών σχετικών εμπορικών δραστηριοτήτων και

- Παροχής υπηρεσιών λογισμικού/ΙΤ για αεροδρόμια, ως κάθετη αγορά (προγενέστερου σταδίου) αναφορικά με την αγορά διαχείρισης και λειτουργίας αερολιμενικών υποδομών.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η AOC εμπλουτίζει τη σειρά Style με λεπτές και στυλάτες οθόνες ιδανικές για κάθε γραφείο

Σε συνέχεια της παρουσίασης των πρώτων δύο μοντέλων της σειράς Style τον Οκτώβριο 2015, η εξειδικευμένη εταιρία οθονών AOC προχωρά στον εμπλουτισμό της γκάμας. Με μοντέλα στις 21.5 και 23 ίντσες, ο μοντέρνος σχεδιασμός σχεδόν χωρίς περίγραμμα με τη μοναδική βάση της σειράς Style ταιριάζει πια και σε μικρότερους χώρους εργασίας. Τα νέα IPS panels, η τεχνολογία Flicker FREE και η είσοδος HDMI προσφέρουν δυνατή απόδοση και εξαιρετική ποιότητα εικόνας που συμπληρώνουν την εξωτερική όψη της οθόνης.


Νέες οθόνες που εντυπωσιάζουν

Με τις I2281FWH και I2381FH, η νέα σειρά Style της AOC είναι κατάλληλη και για μικρότερους χώρους εργασίας. Εκτός από τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα 23.8″ (60.5 εκ.) και 27″ (68.6 εκ.), η AOC παρουσιάζει τις νέες οθόνες 23″ (58.4 εκ.) και 21.5″ (54.6 εκ.) που συνδυάζουν ένα κομψό εξωτερικό περίβλημα με ισχυρή τεχνολογική απόδοση. Η χαρακτηριστική της ασύμμετρη βάση, μοναδική για την AOC, προσδίδει στις οθόνες ένα σύγχρονο και εντυπωσιακό στοιχείο σε κάθε χώρο εργασίας. Έτσι, τα νέα μοντέλα ταιριάζουν ακόμα και σε μικρότερους χώρους εργασίας είτε πρόκειται για προσωπικό είτε για επαγγελματικό χώρο.aoc-style_2781fh


Παραπάνω από ένα κομψό αξεσουάρ


Οι οθόνες της σειράς Style είναι πολλά περισσότερα από ένα όμορφο περιφερειακό εξοπλισμό. Τα νέα IPS panels παρέχουν εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας με ανάλυση Full HD των 1920 x 1080 pixels. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν τη δυνατή χρωματική ομοιομορφία των IPS panels – από σχεδόν όλες τις θέσεις καθώς όλες οι οθόνες της σειράς Style διαθέτουν εξαιρετικά ευρείες γωνίες θέασης 178 μοιρών. Η τεχνολογία Flicker FREE ρυθμίζει την φωτεινότητα χωρίς τρεμόπαιγμα εξασφαλίζοντας μια εμπειρία θέασης με μηδενικό τρεμόπαιγμα. Επίσης, μειώνει την καταπόνηση των ματιών για όσους εργάζονται στην οθόνη για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Η σύνδεση HDMI και η υποδοχή VGA διευκολύνουν όσο ποτέ τη σύνδεση των οθονών με διάφορες συσκευές συμπεριλαμβανομένου DVD players, κονσόλες βίντεο παιχνιδιών ή οτιδήποτε ταιριάζει καλύτερα στο τρόπο ζωής των χρηστών. Επίσης, προσφέρει κάποια πρόσθετα χαρακτηριστικά όπως το e-Saver που επιτρέπει τη ρύθμιση ισχύος κατευθείαν από το σύστημα OSD ή το i-Men που
εξασφαλίζει άμεση πρόσβαση στις ρυθμίσεις OSD κατευθείαν από τον υπολογιστή.

Είτε πρόκειται για οικιακούς χρήστες, επαγγελματίες χρήστες ή ακόμα και fashionistas, τα μοντέλα οθονών της σειράς Style της AOC αποτελούν την ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν ένα μοναδικό design υψηλής αισθητικής σε συνδυασμό με μια εντυπωσιακή απόδοση.

Ενώ τα μοντέλα I2481FXH 23.8” και I2781FH 27” είναι ήδη διαθέσιμα στην αγορά, τα νέα μοντέλα 23″ και 21.5″ θα είναι διαθέσιμα τον Απρίλιο 2016. Η ενδεικτική λιανική τιμή για αυτές τις δύο οθόνες είναι €159 (21.5″) και €179 (23″). Όπως και με όλες τις οθόνες AOC, η εταιρία προσφέρει μια εγγύηση 3 ετών με επιτόπια υπηρεσία ανταλλαγής.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πού θα μπορούν να κάνουν οι ΟΤΑ προσλήψεις χωρίς απόφαση κατανομής

Χωρίς να απαιτείται απόφαση κατανομής του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα διενεργούνται οι προσλήψεις εργαζομένων υποχρεωτικής (ΥΕ) και δευτεροβάθμιας (ΔΕ) εκπαίδευσης σε μια σειρά δημοτικών υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα.
AdTech Ad

Σχετικές διευκρινήσεις παρείχε προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις με εγκύκλιό του ο αρμόδιος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση υφυπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μπαλάφας, θυμίζοντας ότι το «ξεπάγωμα» των προσλήψεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ, προβλέφθηκε με ρύθμιση στο «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης.

Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις μόνιμου και με σχέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού (ΙΔΑΧ), σε υπηρεσίες όπως:

Καθαριότητα
Αποχέτευση,
ΔΕΥΑ
Κοιμητήρια
Ηλεκτροφωτισμός
Πράσινο
Βρεφονηπιακοί Σταθμοί
Ωδεία

Η διάταξη (άρθρο 7) αναφέρει:

«Οι προσλήψεις και οι διορισμοί τακτικού προσωπικού των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ όλων των κλάδων και ειδικοτήτων των Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού και των Ν.Π.Ι.Δ. αυτών αναστέλλονται έως 31.12.2016. Από την ανωτέρω αναστολή εξαιρούνται οι διορισμοί προσωπικού των ανωτέρω κατηγοριών σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, για τους οποίους δεν απαιτείται απόφαση κατανομής της παρ. 5 του άρθρου 11 του ν. 3833/2010, όπως ισχύει. Προτεραιότητα δίνεται σε όσους έχουν πετύχει σε διαγωνισμό στον οικείο δήμο. Από τις ρυθμίσεις της ανωτέρω παραγράφου εξαιρούνται ρητά οι διορισμοί προσώπων των ανωτέρω κατηγοριών που είναι επιτυχόντες της γενικής και ειδικής προκήρυξης του ν.2643/1998.»

Προτεραιότητα στις προσλήψεις αποκτούν οι επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών ΑΣΕΠ, με την εγκύκλιο να επισημαίνει ότι, εάν εκκρεμούν αντίστοιχοι διορισμοί προς κάλυψη κενών θέσεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, «οι φορείς πρέπει άμεσα να ολοκληρώσουν τους διορισμούς αυτούς».

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ένα πλήθος δήμων θα προβεί προσεχώς σε προσλήψεις προσωπικού κάνοντας χρήση των πρόσφατων διατάξεων. Ένας από αυτούς, αναμένεται να είναι ο Δήμος Αθηναίων.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φόροι χωρίς λογική

Το κλείσιμο κάθε αξιολόγησης εδώ και 6 χρόνια, περιλαμβάνει κάθε φορά και ένα κοκτέιλ φορολογικών μέτρων, που πρόσκαιρα μόνο κλείνουν τρύπες για να αποδυναμώσουν στη συνέχεια ακόμα περισσότερο την ελληνική οικονομία. Δυστυχώς ζούμε ένα ακόμα φοροθρίλερ με κακή σκηνοθεσία και πολλά λάθη.


Πώς αλλιώς να χαρακτηριστούν για παράδειγμα, τα σενάρια για νέα αύξηση του φόρου στα καύσιμα, στην κινητή τηλεφωνία, σε ποτά, καπνό, στο φυσικό αέριο στη βιομηχανία και στις σκέψεις για επιβολή τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση και ποιος ξέρει τι άλλο αν υπάρχει διαφορά με τους δανειστές, λίγο πριν κλείσει η αξιολόγηση.

Πώς να δεχθούμε ότι τρέχουμε τώρα για ισοδύναμα, επειδή δεν εισπράχθηκε ο φόρος του 5λεπτου στη στήλη του ΟΠΑΠ. Αν δεν είχε διασφαλιστεί η δυνατότητα να εισπραχθεί γιατί επιβλήθηκε; Εφόσον δεν εφαρμόστηκε ποτέ, γιατί φτάσαμε στο παρά πέντε να ψάχνουμε πώς θα καλυφθεί η τρύπα στα έσοδα.

Σε κάθε περίπτωση, μπορεί με την υπερφορολόγηση, να υπάρξουν έσοδα στα χαρτιά, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι η ανάπτυξη δεν θα έρθει, φορολογώντας ό,τι κινείται και αποτελειώνοντας την όποια δυνατότητα των πολιτών να καταναλώνουν.

Τα έσοδα που θεωρείται ότι θα εισπραχθούν, θα υπάρχουν σε νομοσχέδια και συμφωνίες. Το ερώτημα είναι ποιος θα μπορέσει στην πραγματικότητα να τα πληρώσει όλα αυτά, ώστε να μην αναρωτηθεί σε λίγους μήνες κάποιος φωτεινός οικονομικός εγκέφαλος εντός και εκτός Ελλάδος “γιατί να είναι αφορολόγητος ο αέρας”.

Το τσίπουρο και ο ήλιος της Ελλάδας, όπως είχε πει ο πρωθυπουργός, παραμένουν προς το παρόν εκτός συζήτησης.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Facebook Live Video: Λανσάρισμα της λειτουργίας μετάδοσης ζωντανού video σε 60 χώρες [Video]
Η στροφή της Facebook στη ζωντανή μετάδοση video μέσα από το κοινωνικό δίκτυο έγινε στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη με το λανσάρισμα της λειτουργίας Live Video στους χρήστες iOS που κατοικούν στις ΗΠΑ. Τώρα, έφτασε η ώρα να δούμε τη λειτουργία σε περισσότερες από 60 χώρες και στην πλατφόρμα Android, απόδειξη ότι θέλουν να επεκταθούν όσο πιο άμεσα γίνεται για να ανταγωνιστούν τα Meerkat, Periscope και YouTube.
facebook-live-group-broadcast


Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα δείτε ένα νέο tab στην εφαρμογή Facebook, ανάμεσα στα friend requests και τις ειδοποιήσεις, από το οποίο θα μπορείτε να δείτε ποια videos παίζουν σε ζωντανή μετάδοση τη συγκεκριμένη στιγμή, από φίλους και celebrities που ακολουθείτε μέχρι τα πιο δημοφιλή σε όλο τον κόσμο ή σχετικά με τα ενδιαφέροντα σας. Στο ίδιο tab θα μπορείτε να βρείτε και videos που δεν είναι ζωντανά.

facebook-live-group-broadcast_2


Φυσικά, θα έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε Live Video για συγκεκριμένο γεγονός ή group, να βλέπετε τις αντιδράσεις (Facebook Reactions) και τα σχόλια των χρηστών σε πραγματικό χρόνο, να προσκαλέσετε φίλους για να παρακολουθήσετε μαζί το Live Video κλπ. Ενδιαφέρουσα λειτουργία, αλλά μόνο για τη desktop έκδοση του Facebook, είναι το Facebook Live Map για να βλέπετε από που γίνεται η μετάδοση.


Χαμός θα γίνει…
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!! Η «ΠΕΡΙΕΡΓΗ» ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΧΡΥΣΟΥ…

Οι κεντρικές τράπεζες επιβράδυναν τις αγορές χρυσού το Φεβρουάριο, αφού απέκτησαν μόλις 25 τόνους έναντι ενός συνόλου 41 τόνων που αγόρασαν τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού.

Τις αγορές ξεπέρασαν επίσης οι μηνιαίες πωλήσεις συγκεκριμένων τραπεζών, πιέζοντας προς τα κάτω τις συλλογικές εκμεταλλεύσεις χρυσού από τις κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως το Φεβρουάριο. Πρόκειται για την πρώτη πτώση από τον Ιανουάριο του 2015, σημείωσε σε υπόμνημά της η Capital Economics με έδρα το Λονδίνο.

Οι περισσότερες αγορές πραγματοποιήθηκαν από την Κίνα και τη Ρωσία, αφού οι χώρες πρόσθεσαν 10 και 11 τόνους αντίστοιχα στα αποθέματά τους.

Πάντως, όπως ανέφερε η Simona Gambarini, οικονομολόγος με ειδίκευση στα εμπορεύματα στην Capital Economics, η επιβράδυνση στο ρυθμό αγορών από τις κεντρικές τράπεζες φαίνεται να είναι εποχική. Οι αγορές πιθανώς θα ξαναρχίσουν αργότερα μέσα στο έτος, καθώς ο χρυσός παραμένει στρατηγικής σημασίας περιουσιακό στοιχείο για τις κεντρικές τράπεζες, εξήγησε.

«Υπάρχουν σημαντικοί λόγοι ώστε οι κεντρικές τράπεζες να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το χρυσό ως μέρος των συναλλαγματικών τους διαθέσιμων, περιλαμβανομένης της διαφοροποίησης από το δολάριο. Αυτό ισχύει κυρίως για τις κεντρικές τράπεζες των αναδυόμενων αγορών, οι οποίες έχουν χαμηλότερες τοποθετήσεις σε χρυσό ως ποσοστό των συνολικών διαθέσιμων, σε σύγκριση με τις ανεπτυγμένες οικονομίες», τόνισε η Gambarini.

Το CNBC αναφέρει ότι η Τουρκία μείωσε κατά 37 τόνους τα διαθέσιμα σε χρυσό το Φεβρουάριο, ωστόσο η χώρα συνήθως ανακοινώνει μεταβλητά νούμερα σε σχέση με τις θέσεις της σε χρυσό, σημείωσε.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τέλη Κυκλοφορίας με τον μήνα, για να πάρουν πίσω τις πινακίδες οι ιδιοκτήτες ΙΧ

Κίνητρα και εκπτώσεις στα τέλη κυκλοφορίας, προκειμένου να θέσουν ξανά σε κίνηση τα ΙΧ των οποίων κατέθεσαν τις πινακίδες περί τις 800.000 ιδιοκτήτες τους, σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών. Ήδη μάλιστα η σχετική διάταξη ετοιμάστηκε από το επιτελείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και σύμφωνα με πληροφορίες περιμένει την τελική έγκριση του υπουργού Οικονομικών κυρίου Ευκλείδη Τσακαλώτου, προκειμένου να ατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

Το σχέδιο αυτό συμφέρει διπλά τους ιδιοκτήτες, αφού θα πληρώνουν ένα μέρος μόνο τω ετήσιων τελών κυκλοφορίας, αλλά και θα επιβαρύνονται με μειωμένο τεκμήριο εισοδήματος, ανάλογα με τους μήνες τους έτους που θα επιλέξουν να θέσουν σε κίνηση τα οχήματα που έχουν παροπλίσει λόγω της κρίσης. Αντίστοιχα όμως, και το δημόσιο θα εισπράξει κάτι από όσα έχει χάσει, λόγω της μαζικής κατάθεσης πινακίδων όλη την προηγούμενη επταετία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τροπολογία θα προβλέπει δυατότητα ανάκτησης πινακίδων:

1.για ένα μήνα (πχ για να κάνει διακοπές) με την καταβολή τελών που αντιστοιχούν σε δύο δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Δηλαδή ο ιδιοκτήτης θα κινεί το όχημα πχ για ένα μήνα και θα πληρώνει για δύο, ή για δύο μήνες και θα πληρώνει για τέσσερις. Οι μήνες δεν χρειάζεται να είναι συνεχόμενοι.

2.για τρεις μήνες, με την καταβολή τελών που αντιστοιχούν σε τέσσερα δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, δηλαδή με προσαύξηση 33% (αντί για 100% αν επρόκειτο για ένα μόλις μήνα).

3. για όλους τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους, καταβάλλοντας τέλη που αντιστοιχούν στο πλήθος των μηνών που απομένουν έως το τέλος του έτους, αλλά με προσαύξηση δύο μηνών. Για παράδειγμα, αν ένας ιδιοκτήτης ενός τζιπ 3.000 κυβικών που το έχει ακινητοποιήσει εδώ και χρόνια για να μην πληρώσει τέλη 1.260 ευρώ το χρόνο, μπορεί να το θέσει σε κυκλοφορία πχ τον Ιούλιο και θα καταβάλλει τα 8 δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, δηλαδή 840 ευρώ.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Huawei P9 Lite: Ανεπίσημη εμφάνιση της υποδεέστερης εκδοσης σε hands-on

Η Huawei αρκέστηκε στην παρουσίαση των P9 / P9 Plus στη χθεσινή εκδήλωση, ωστόσο, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα κυκλοφορήσει και τη Lite έκδοση με υποδεέστερα τεχνικά χαρακτηριστικά και προφανώς αρκετά χαμηλότερη τιμή. Η συσκευή βρέθηκε στα χέρια της ιστοσελίδας Hi-Tech Mail.ru και από εκεί μαθαίνουμε ότι δεν διαθέτει τη διπλή κάμερα Leica στο πίσω μέρος, αλλά μια ταπεινή 13MP με LED flash.


Huawei P9 Lite
  • Οθόνη 5.2” Full HD LCD (1920 x 1080, 423ppi)
  • Μνήμη RAM 2GB/3GB
  • Αποθηκευτικός χώρος 16GB (επέκταση με microSD έως 128GB)
  • Κάμερα 13MP με LED flash
  • Εμπρόσθια κάμερα 8MP
  • Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων
  • WiFi, Bluetooth, GPS, 4G LTE
  • Λειτουργικό σύστημα Android 6.0.1 Marshmallow με EMUI 4.1
  • Μπαταρία 3000mAh

huaweip9lite_1huaweip9lite_2
huaweip9lite
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φτάνει πια! Όχι άλλοι φόροι στην κινητή τηλεφωνία!

Αν παρατηρήσει κανείς προσεκτικά τον λογαριασμό του κινητού του τηλεφώνου θα… φρίξει συνειδητοποιώντας πόσα από τα χρήματα που πληρώνει για την επικοινωνία του δεν έχουν καμία σχέση με τα τηλέφωνα που κάνει ή με το πόσο «σερφάρει» στο Internet από το κινητό του, αλλά είναι απλώς… φόροι, φόροι, φόροι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας, η έμμεση φορολογία των κινητών επικοινωνιών στην Ελλάδα είναι η δεύτερη υψηλότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση: το ποσοστό στο οποίο ανέρχονται οι φόροι στους λογαριασμούς μας φτάνει ως και το 47,6%! Κι όμως, αυτό δεν εμποδίζει την κυβέρνηση να σχεδιάζει την περαιτέρω αύξηση της φορολογίας στην κινητή τηλεφωνία, ένα ενδεχόμενο που δικαίως προκαλεί πανικό όχι μόνο στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, αλλά και σε όλους εμάς, τους πελάτες τους, που πιθανότατα θα κληθούμε να σηκώσουμε το βάρος της νέας αυτής φορολογίας – αν και υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να απορροφήσουν την όποια αύξηση οι εταιρείες, ανάλογα και με το πόσο μεγάλη θα είναι η αύξηση που θα επιβληθεί.

Πρόκειται για μία κίνηση που, αν τελικά πραγματοποιηθεί, η αποτυχία της είναι προδιαγεγραμμένη. Μολονότι στόχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, οι αριθμοί δείχνουν ότι τα τελευταία χρόνια τα έσοδα του κράτους από το ειδικό τέλος κινητής τηλεφωνίας βαίνουν μειούμενα, την ώρα που ο συντελεστής αυξάνεται διαρκώς: χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το 2010 τα κρατικά έσοδα από το ειδικό αυτό τέλος ανέρχονταν σε 375 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2014 ήταν μόλις 221 εκατ. ευρώ, δηλαδή συρρικνωμένα κατά 40% περίπου. Είναι φανερό ότι τέτοιες αυξήσεις δεν έχουν νόημα, και το έχουμε δει και με άλλους φόρους και τέλη όπου τα τελευταία χρόνια ο συντελεστής αυξήθηκε, αλλά τα κρατικά έσοδα μειώθηκαν.

Και βέβαια αξίζει να σημειώσουμε πως πέρα από τη μείωση των εσόδων, η αύξηση του ειδικού τέλους θα αυξήσει και τις κρατικές δαπάνες, αφού τα έξοδα του Δημοσίου για κινητή τηλεφωνία ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ετησίως, και προφανώς η αύξηση του ειδικού τέλους θα αυξήσει και αυτό το ποσό.

Όμως ακόμα πιο παράλογος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για επιβολή ενός νέου φόρου στη συνδρομητική τηλεόραση, οποία αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, εκμεταλλευόμενη σε μεγάλο βαθμό και την παρακμή των ελεύθερων καναλιών λόγω των ζημιογόνων ισολογισμών τους. Ενός φόρου που θα αποτρέψει την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου και ενδεχομένως να προκαλέσει και πάλι μείωση των δημοσίων εσόδων, αφού πολλοί συνδρομητές (που δεν είναι ζάπλουτοι, απλώς έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν κάτι παραπάνω για να βλέπουν ποιοτικά προγράμματα) θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τη συνδρομητική τηλεόραση, μειώνοντας τον τζίρο της αγοράς της συνδρομητικής τηλεόρασης και συνακόλουθα μειώνοντας τις εισφορές προς το Δημόσιο. Για να μην αναφερθούμε στις παράπλευρες συνέπειες που έχουν να κάνουν με την (αναπόφευκτη, αν επιβληθεί νέος φόρος) μείωση της χρηματοδότησης από τα συνδρομητικά κανάλια για κινηματογραφικές παραγωγές, αλλά και το «ψαλίδι» στα τηλεοπτικά δικαιώματα αθλητικών διοργανώσεων.

Μάλιστα, είναι τόσο πρόχειρος ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, που δεν έχει καν ληφθεί υπ’ όψιν το γεγονός ότι ένας τέτοιος φόρος θα δημιουργούσε αθέμιτο ανταγωνισμό υπέρ των ξένων εταιρειών που προσφέρουν αντίστοιχες υπηρεσίες, όπως είναι το Netflix και η AppleTV.

Δυστυχώς, για ακόμα μία φορά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης κάνει σχέδια… στου κασίδη το κεφάλι, και το τίμημα θα είναι και πάλι βαρύ τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους κλάδους που πλήττονται από τους νέους φόρους, αλλά εν τέλει και για τα έσοδα του Δημοσίου…
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πόσους φόρους παραπάνω θα πληρώσετε εάν έχετε μισθό 800 ευρώ

Κάτι δεν πάει καλά με τους αριθμούς που επικαλείται η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει το κύμα φορολογικών μέτρων που φέρνει η επικείμενη συμφωνία με τους δανειστές. Μπορεί σε άτυπο ενημερωτικό σημείωμα που διακινείται από το Μαξίμου να αναφέρεται ότι το 99,8% (!) των μισθωτών και των συνταξιούχων θα έχει μείωση φόρου ή μία πολύ μικρή επιβάρυνση, αλλά αυτό είναι κάτι που κανένας λογικός άνθρωπος δεν κατανοεί πώς είναι εφικτό να συμβεί.

Με δεδομένο ότι περίπου το 30-40% των φορολογούμενων καλυπτόταν μέχρι πέρυσι από το αφορολόγητο, αυτό σημαίνει ότι το υπόλοιπο 60-70% θα έβλεπε, σύμφωνα με την κυβερνητική εξαγγελία, μειώσεις ή πολύ μικρές επιβαρύνσεις στη φορολόγησή του. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται στο άτυπο σημείωμα, με τη συμφωνία που θα επέλθει με τους δανειστές, το 92% των φορολογουμένων μόνο από επιχειρηματική δραστηριότητα έως 32.000 ευρώ θα πληρώσει λιγότερο φόρο, μέχρι και 700 ευρώ λιγότερα (!), ενώ το 71% των φορολογουμένων με εισόδημα από επιχειρήσεις και μισθούς θα πληρώσει λιγότερο φόρο.

Επιπλέον, για το ασφαλιστικό αναφέρεται ότι δεν θα υπάρξει καμιά μείωση των κύριων συντάξεων.

Ωραία όλα αυτά, και καλοδεχούμενα, προφανώς. Αλλά αν είναι έτσι, πώς θα συγκεντρωθεί αυτό το 1 δις ευρώ σε επιπλέον έσοδα από άμεσους φόρους εισοδήματος που προβλέπει η κυβέρνηση; Με την επιβάρυνση το πολύ 5% που προβλέπεται για τα μεγάλα εισοδήματα, άνω των 50.000 ευρώ (η οποία παρεμπιπτόντως αδικεί πολυμελείς οικογένειες με μηνιαία εισοδήματα ακόμα και 4.000 ευρώ, που πλέον θεωρούνται… πλούσιες);

Αυτό που στην πραγματικότητα αναμένεται να γίνει είναι να επιβαρυνθούν εν τέλει φορολογικά οι χαμηλόμισθοι και οι συνταξιούχοι, με εισοδήματα ακόμα και 800 ευρώ το μήνα, με ένα ποσό που κατά μέσο όρο θα κυμαίνεται στα 80 ευρώ – αυτό ωστόσο σημαίνει ότι για κάποιους η επιβάρυνση μπορεί να είναι μικρότερη (30 ή 40 ευρώ), όπως για κάποιους άλλους αυτή μπορεί να φτάσει και τα 150 ευρώ. Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής ποιοι είναι αυτοί που θα πληρώσουν το «μάρμαρο» με τις μεγαλύτερες επιβαρύνσεις.

Πάντως, θα πρέπει κανείς να είναι πολύ αφελής για να πιστέψει ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους στους οποίους επιμένουν οι δανειστές, και παράλληλα να μην κοπούν κύριες συντάξεις και να μην επιβαρυνθεί… σχεδόν κανένας με νέους φόρους. Ίσως το «ζουμί» του άτυπου σημειώματος του Μαξίμου βρίσκεται στο σημείο όπου αναφέρεται: «Τα προβλεπόμενα μέτρα δεν είναι απαραίτητο να υλοποιηθούν όλα. Αν η ελληνική οικονομία πάει καλύτερα δεν θα χρειαστεί ούτε να νομοθετηθούν. Και αυτό δεν είναι απίθανο να συμβεί».

Μάλλον αυτό στο οποίο ποντάρουν στο Μαξίμου είναι ότι μπορεί να γίνει ένα… θαύμα και να ανακάμψει από μόνη της η οικονομία, οπότε τα έσοδα θα αυξηθούν από μόνα τους…


πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Cosco: Πέφτουν υπογραφές για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ

Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί, στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, η υπογραφή της σύμβασης για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά μεταξύ του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και της China COSCO ShippingCorporation.


Το παρών από την πλευρά της κινεζικής εταιρείας θα δώσει ο νέος ισχυρός άνδρας πρόεδρος του ΔΣ της ChinaCoscoShippingCorporationLimited, XuLirong, γεγονός που καταδεικνύει και τη σημασία που αποδίδεται από το Πεκίνο στη συμφωνία που φιλοδοξεί να αναδείξει τον Πειραιά σε παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο και πύλη για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Νοτιονατολικής Ευρώπης.

Από ελληνικής πλευράς η συμφωνία θα υπογραφεί από τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα, ενώ θα ακολουθήσει ειδική τελετή στο Ζάππειο, στην οποία δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα δώσει το παρών ο υπουργός ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος είχε αντιταχθεί στην παραχώρηση.

Θυμίζουμε ότι η συμφωνία για την παραχώρηση του 67% του ΟΛΠ στην Cosco ολοκληρώνει μια διαδικασία που ξεκίνησε το 2011 με τη μεταφορά των μετοχών της εταιρείας στο ΤΑΙΠΕΔ, ενώ ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε την άνοιξη του 2014. Τον Ιανουάριο η Cosco ανακηρύχθηκε προτιμητέος επενδυτής, με τη συνολική αξία της συμφωνίας να ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ. Αυτή περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την προσφορά των 368,5 εκατ. ευρώ για τις μετοχές του ΟΛΠ, υποχρεωτικές επενδύσεις ύψους 350 εκατ. ευρώ την επόμενη δεκαετία και αναμενόμενα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου από τη Σύμβαση Παραχώρησης (αντάλλαγμα παραχώρησης σε ποσοστό 3,5% του κύκλου εργασιών του ΟΛΠ), συνολικού αναμενόμενου ύψους 410 εκατ. ευρώ. Στο ποσό περιλαμβάνονται επίσης τα αναμενόμενα μερίσματα και οι τόκοι που θα εισπραχθούν από το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και οι εκτιμώμενες (πέραν των ελάχιστων υποχρεωτικών) επενδύσεις μέχρι την λήξη της παραχώρησης το 2052. Θυμίζουμε ότι η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια, αρχικά θα καταβληθούν 280,5 εκατ. ευρώ και θα αποκτηθεί το 51% του ΟΛΠ, ενώ σε 5 χρόνια, εφόσον έχουν εκπληρωθεί οι όροι του συμφώνου μετόχων (SPA), συμπεριλαμβανομένων των υποχρεωτικών επενδύσεων, η Coscoθα καταβάλει επιπλέον 88 εκατ. ευρώ και θα αποκτήσει και το υπόλοιπο ποσοστό φτάνοντας στο 67% .

Παρά την ολοκλήρωση της συμφωνίας υπάρχουν ακόμη και σήμερα κάποιες κρίσιμες εκκρεμότητες όπως για παράδειγμα οι εκκρεμότητες με τη μετεξέλιξη της ρυθμιστικής αρχής λιμένων σε πλήρως ανεξάρτητη αρχή, ενώ συνεχίζονται και οι αντιδράσεις των εργαζομένων με την ΟΜΥΛΕ να έχει προκηρύξει απεργία για σήμερα.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ μπορεί να αποφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό καθαρά δημοσιονομικά έσοδα 511 εκατ. ευρώ ενώ οι επιπλέον επενδύσεις υπολογίζονται στα 867 εκατ. ευρώ. Εφόσον υλοποιηθεί σειρά συγκεκριμένων δυνητικών δράσεων το επιπλέον ετήσιο προϊόν εντός της ελληνικής οικονομίας κυμαίνεται σύμφωνα με το ΙΟΒΕ από €17 εκατ. το 2016 ως και €2,6 δισεκ. το 2025. Επίσης το Ινστιτούτο εκτιμά ότι η παραχώρηση των μετοχών του ΟΛΠ στην Coscoμπορεί να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της αξιοπιστίας της χώρας ως ασφαλής επενδυτικός προορισμός στέλνοντας ένα ισχυρό σήμα στις διεθνείς αγορές.

Τέλος να σημειωθεί ότι μεταξύ των επενδύσεων που προβλέπεται να υλοποιήσει η Cosco περιλαμβάνονται έργα υποδομής και αποκατάστασης του προβλήτα 1, ανάπτυξη της κρουαζιέρας καθώς και έργα ανάπτυξης της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του ΟΛΠ.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε απόγνωση οι καρκινοπαθείς στο Λαικό - Έμειναν χωρίς φάρμακα

Σε απόγνωση βρίσκονται ξανά μέσα σε τέσσερις μήνες οι καρκινοπαθείς που παρακολουθούνται από τους γιατρούς στο Λαϊκό καθώς, όπως καταγγέλλει το Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού, υπάρχει έλλειψη των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «η καθυστέρηση της θεραπείας των καρκινοπαθών εγκυμονεί κινδύνους όχι μόνο για την επιδείνωση της κατάστασης τους αλλά και για της ίδιας τους της ζωής».

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια κατάσταση είχε παρουσιαστεί στο ίδιο νοσοκομείο στις αρχές Ιανουαρίου με δεκάδες ασθενείς τότε να μην λαμβάνουν την προγραμματισμένη θεραπεία τους.

«Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και άλλες οργανώσεις όπως ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών, βοηθούν με όσα αποθέματα φαρμάκων έχουν (που δεν επαρκούν!), την λύση όμως πρέπει να την δώσει η πολιτεία.  Ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της» καταλήγει η ανακοίνωση.


πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Διεθνής προειδοποίηση του FBI για νέα μέθοδο ηλεκτρονικής απάτης μέσω e-mail

Οικονομικές απώλειες δισεκατομμυρίων δολαρίων έχουν υποστεί δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ αλλά και διεθνώς από την εξέλιξη της τεχνογνωσίας και της τεχνολογίας με την οποία πραγματοποιούνται οι ηλεκτρονικές απάτες.

Τα στοιχεία ερευνών των ομοσπονδιακών αρχών ασφαλείας (FBI) δείχνουν ότι οι εγκέφαλοι και οι συμμορίες του οικονομικού ηλεκτρονικού εγκλήματος, στοχοποιούν τους λογαριασμούς ηλεκτρονικών ταχυδρομείων υψηλόβαθμών στελεχών επιχειρήσεων και κατορθώνουν να στείλουν πλασματικές εντολές στους υφισταμένους τους, για μεταφορά οικονομικών ποσών, σε τραπεζικούς λογαριασμούς που ελέγχουν.

Οι απάτες αυτές, μέσω της κακόβουλης διαχείρισης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι γνωστές ως “business email compromise,” με το οικονομικό τους ύψος να ξεπερνά τα 2,3 δισ. δολάρια από τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι το Φεβρουάριο του 2016, σύμφωνα με το FBI.

Το FBI έχει προχωρήσει στην έκδοση ειδικής προειδοποίησης αυτήν την εβδομάδα, με αναφορές προς τις υπηρεσίες των ΗΠΑ, αλλά και διεθνώς.

Οι υποθέσεις έχουν και διεθνή διάσταση, καθώς αναφέρονται σε 17.642 επιχειρήσεις διαφόρων οικονομικών μεγεθών, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε τουλάχιστον 79 χώρες. πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανοιχτό παραμένει το ασφαλιστικό – Ο Σύντροφος Κατρούγκαλος & Θεσμοί ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σάββατο

Οι διαβουλεύσεις των εκπροσώπων των δανειστών με την ελληνική πλευρά για την επίτευξη συμφωνίας συνεχίστηκαν και σήμερα, ενώ λίγο νωρίτερα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τους εκπροσώπους των Θεσμών, στο επίκεντρο της οποίος βρέθηκε το ασφαλιστικό.

Όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση του υπουργού Εργασίας με την Τρόικα, οι δύο πλευρές θα έχουν και νέο ραντεβού το Σάββατο, καθώς, έπειτα από τρεις ώρες που είχε διάρκεια η σημερινή συνάντηση, δεν υπήρξαν οριστικά αποτελέσματα.

Σημειώνεται ότι κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ήδη από την Τετάρτη ότι η πρόταση των θεσμών βρίσκεται πολύ κοντά στις ελληνικές θέσεις για το ασφαλιστικό.

Κυβέρνηση και κουαρτέτο συγκλίνουν ιδίως στο ζήτημα της εθνικής σύνταξης και των ποσοστών αναπλήρωσης.

Η εθνική σύνταξη αναμένεται να διαμορφωθεί στα 384 ευρώ για 20 χρόνια ασφάλισης και στα 345 για τα 15 έτη. Ωστόσο ανοιχτό παραμένει το θέμα των επικουρικών.

Αναφορικά με τις συντάξεις χηρείας, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το κουαρτέτο ζητά να χορηγείται μόνο σε εναπομείναντες συζύγους που έχουν συμπληρώσει το 57ο έτος της ηλικίας τους. Ζήτημα, που μετά τη σημερινή συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει επίσης κλείσει.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αποκλειστικό: 27.000 ευρώ για την μπάντα του... Καμμένου στις ΗΠΑ

Το Newsbomb.gr παρουσιάζει την απόδειξη πληρωμής του Πολεμικού Ναυτικού στο ταξιδιωτικό γραφείο προκειμένου να μετακινηθεί η μπάντα στις ΗΠΑ - Άραγε κάποιοι επιμένουν ότι τα έξοδα τα πλήρωσε η ομογένεια; 

Σε μια χώρα ρημαγμένη, με έναν λαό εξαθλιωμένο στα όρια της ανέχειας, είναι τουλάχιστον ανήθικο τα μέλη της κυβέρνησης να σκορπούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για την προσωπική τους προβολή, μετατρέποντας την εξωτερική πολιτική της χώρας σε πανηγυράκι...
AdTech Ad

Ο κ. Πάνος Καμμένος απασχόλησε αρνητικά την επικαιρότητα (δεν είναι η πρώτη φορά) με το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ, όπου μεταξύ άλλων, πήρε μαζί του και 19 μουσικούς από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού σε μια επίσκεψη που δεν είχε κανένα γεωστρατηγικό ή πολιτικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας.

Επρόκειτο δηλαδή για μια εθιμοτυπική επίσκεψη πατριωτικού χαρακτήρα, χωρίς κανείς να θέλει να μειώσει ή να ακυρώσει τη συγκεκριμένη σημασία.

Αλλά μέχρι εκεί.

Είναι άλλο πράγμα οι επικοινωνιακές φιέστες και άλλο πράγμα η ανάγκη χάραξης εξωτερικής πολιτικής.

Ακόμα χειρότερο είναι το γεγονός ότι μετά την αρνητική δημοσιότητα που πήρε το θέμα με τη μετάβαση της μπάντας και του κύριου Καμμένου στις ΗΠΑ, ο κύριος υπουργός δεν απάντησε ποτέ επί της ουσίας στο μείζον ερώτημα «ποιος πλήρωσε τα έξοδα;».

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως αν ο κ. Καμμένος δεν το γνωρίζει, οφείλει να το γνωρίζει ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι αποτελεί ύψιστη υποχρέωση να ενημερώνουν οι υπουργοί του τον ελληνικό λαό για τα έξοδα με τα οποία επιβαρύνουν τη χώρα.

Και όταν δεν το κάνουν οι υπουργοί του, η ευθύνη μεταφέρεται αυτομάτως στο πρόσωπο του ίδιου του πρωθυπουργού.

Πάμε όμως παρακάτω, στην ταμπακιέρα της υπόθεσης.

Η ανεπίσημη δικαιολογία από το περιβάλλον του υπουργού Πάνου Καμμένου ήταν ότι τα εισιτήρια για τη μετακίνηση της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού τα πλήρωσε η ομογένεια.
Τα πλήρωσε όμως;

Κι αν τα πλήρωσε η ομογένεια, αυτά τα 27 χιλιάδες ευρώ που πλήρωσε το Πολεμικό Ναυτικό τι είναι;


Δείτε το έγγραφο που παρουσιάζει το Newsbomb.gr


banta

Τα 27.180 ευρώ που πλήρωσε το Πολεμικό Ναυτικό σε ταξιδιωτικό γραφείο τι ακριβώς είναι; 

Κύριε πρωθυπουργέ της χώρας δείτε καλά την απόδειξη πληρωμής. 

Έχετε ή δεν έχετε τον έλεγχο της κυβέρνησής σας; 

Πάμε όμως παρακάτω...

Μήπως ξέρουν να μας πουν, οι κύριος Καμμένος ή ο κ. Τσίπρας ή ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού τι είναι αυτά τα 27 χιλιάδες ευρώ που πλήρωσε το Π.Ν. σε ταξιδιωτικό γραφείο;

Επίσημα βεβαίως, κάτι τέτοιο δεν απαντήθηκε ποτέ από καμία αρμόδια υπηρεσία, ούτε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ούτε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Και βεβαίως δεν έχει αναρτηθεί κανένα στοιχείο για τα έξοδα της συγκεκριμένης αποστολής στην Διαύγεια, παρά το γεγονός ότι υπήρξε και σχετική ερώτηση από τον βουλευτή της ΝΔ, Αθανάσιο Δαβάκη.

Ο κ. Δαβάκης κατέθεσε και σχετική ερώτηση στη Βουλή, ρωτώντας τον κ. Καμμένο πόσο κόστισε το ταξίδι στις ΗΠΑ με το υπερπολυτελές προεδρικό αεροσκάφος και αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι ο υπουργός Άμυνας δεν συναντήθηκε με κάποιον αξιωματούχο από το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Ποια ήταν η απάντηση του κ. Καμμένου;

Απολύτως καμία. Πέταξε την μπάλα στην εξέδρα ισχυριζόμενος ότι η ΝΔ επιθυμεί την κατάργηση των παρελάσεων.

Σε απλά ελληνικά, άλλο πράγμα τον ρώτησε ο κ. Δαβάκης κι άλλο πράγμα απάντησε.

Διαβάστε την ανακοίνωση Καμμένου μετά την ερώτηση Δαβάκη:

«Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η στάση του κ. Δαβάκη και της Νέας Δημοκρατίας που με ερώτησή τους στη Βουλή προτείνουν την κατάργηση των παρελάσεων της Ομογένειας.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θεωρεί υποχρέωσή του να συμβάλλει ώστε να συνεχιστούν και να ενδυναμωθούν οι εθνικές εορτές στην Ομογένεια, οι οποίες αποτελούν εθνικό καθήκον και όχι μόνο αναγκαίο καλό».

Υπενθυμίζουμε για τελευταία φορά: ο κ. Καμμένος και ο κάθε κύριος Καμμένος είναι υποχρεωμένος να απαντά ενώπιον του ελληνικού λαού.

Αν έχει επιλέξει να μην απαντά στον κ. Δαβάκη είναι πρόβλημά του. 

Είναι όμως υπόλογος στον ελληνικό λαό, με τα χρήματα του οποίου όχι μόνο διαβιοί αλλά παριστάνει και τον υπουργό. 

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ήττα και τρίτη θέση για τον ΠΑΟ

 Παρότι είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα για κάτι παραπάνω από τρία δεκάλεπτα, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στο «Αμπντί Ιπεκτσί» που θα του έδινε ελπίδες για τη δεύτερη θέση του ομίλου. Η Αναντολού Εφές επικράτησε (91-86) με τον Ντάριο Σάριτς να κάνει τη διαφορά στο τέλος του αγώνα και το «τριφύλλι» να ολοκληρώνει με ήττα τις υποχρεώσεις του στο Top 16, όπερ και σημαίνει πως θα έχει μειονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Το μόνο που απομένει είναι να μάθει τον αντίπαλό του, με μία εκ των ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Λαμποράλ Κούτσα να βρίσκονται στο… κάδρο για την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Παρεμπιπτόντως, το «τριφύλλι″ ξεκίνησε εντυπωσιακά από την περιφέρεια, έχοντας 11/12 τρίποντα μέχρι το 21’23», όμως από εκείνο το σημείο και μετά δεν σκόραρε ξανά, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 11/18 τρίποντα!

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 43-52, 61-66, 91-86.

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (24/41 δίποντα, 8/29 τρίποντα, 19/25 βολές, 35 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα, 11 λάθη, 22 ασίστ, 3 τάπες): Τάιους 10, Μπαλμπάι, Μπράουν 5 (1), Οσμάν 12 (1), Μπατούκ 7 (1), Σάριτς 6, Κορκμάζ 3, Γκρέιντζερ, Ερτέλ 4, Ντίμπλερ 5 (1), Ντάνστον 11.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (22/43 δίποντα, 11/18 τρίποντα, 9/12 βολές, 35 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα, 18 λάθη, 19 ασίστ, 1 τάπα): Χέινς 6 (2), Γιάνκοβιτς 10 (2), Φώτσης, Ραντούλιτσα, Φελντέιν 3 (1), Διαμαντίδης 10 (2), Γκιστ 12 (2), Καλάθης 10 (2), Κούζμιτς 1, Ουίλιας 8, Χάντερ.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εκτός Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός

Μετά την ήττα από την Χίμκι την προηγούμενη εβδομάδα ο Ολυμπιακός γνώριζε ότι οι ελπίδες πρόκρισης του ήταν ελάχιστες. Οι Πειραιώτες χρειάζονταν τις νίκες της Ζαλγκίρις επί της Μπαρτσελόνα, της Λαμποράλ επί της Μπάμπεργκ και της Ρεάλ επί της Χίμκι προκειμένου να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης, όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα ήθελαν.

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 14ης αγωνιστικής η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 66-59 την Ζαλγκίρις κι έτσι ο Ολυμπιακός είναι μαθηματικά εκτός των playoff κάτι που έχει να συμβεί από τη σεζόν 2004-05! Μετά από έντεκα χρόνια συνεχόμενης παρουσίας μεταξύ των 8 καλύτερων ομάδων της Ευρώπης οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι απόντες. Κάπως έτσι το αυριανό παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς ακόμα κι αν έρθει η νίκη δεν θα αλλάξει τίποτα στο ευρωπαϊκό μέλλον των «κόκκινων».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!