EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σάββατο, 9 Απριλίου 2016

ΕΣΗΕΑ: Οι εισαγγελείς της «αριστερής» κερδοσκοπίας και του ξεπλύματος…


Η οργή είναι κακός κλειδούχος. Το γεγονός ότι το ιερατείο της δημοσιογραφικής πορνείας και αλητείας μας προκαλεί οργή και αηδία αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κλείνουμε τα μάτια και να δικαιώνουμε πρακτικές δίωξης και φίμωσής τους. Και μάλιστα από ένα συνδικαλιστικό όργανο (ΕΣΗΕΑ) που ο ρόλος του δεν είναι αυτός του εισαγγελέα και της δίωξης…
 

Κάποιοι δεν θέλουν αυτό να το καταλάβουν και υποκαθιστούν τους εισαγγελείς και το καθεστωτικό Δίκαιο.

Δεν θέλουν να καταλάβουν ότι τέτοιες πρακτικές διαγραφών και διώξεων από το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων, το οποίο κλείνει τα μάτια στη ΣΥΝΟΛΙΚΗ τρομοκρατική παραπληροφόρηση των ΜΜΕ και επιχειρεί να ξεπλυθεί με την επιλεκτική καρατόμηση κάποιων πυωδών φουσκαλών, τέτοιες πρακτικές προσφέρουν ΜΕΓΑΛΕΣ υπηρεσίες στο καθεστώς.

Καταρχήν, στρώνουν το έδαφος για την ποινικοποίηση των πολιτικών απόψεων και αντιθέσεων. Στρώνουν το έδαφος της φίμωσης του Λόγου. Στρώνουν δηλαδή το έδαφος, οι «διαχειριστές» του Λόγου, για την προώθηση των πηγαίων τάσεων και επιδιώξεων της εξουσίας: Αυτές της δίωξης και φίμωσης των αντίθετων απόψεων.

Είναι γνωστό ότι στο αίμα και στο μεδούλι κάθε εξουσίας βρίσκεται το δηλητήριο της φίμωσης των αντιπάλων. Δηλητήριο το οποίο εκτοξεύεται με ορμή όταν το καθεστώς βρίσκεται σε αδιέξοδο και προ των πυλών της κατάρρευσης.

Όταν λοιπόν οι «διαχειριστές» του δημοσιογραφικού Λόγου γίνονται εισαγγελείς λύνουν τα χέρια των εισαγγελέων και των πολιτικών ανδρεικέλων που διαχειρίζονται το προτεκτοράτο-ΕΛΛΑΣ και βρίσκονται σε οικτρό αδιέξοδο.

Κτυπάει σήμερα η ΕΣΗΕΑ κάποια μισητά πρόσωπα, ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ (το δημοσιογραφικό καθεστώς των «νταβάδων» παραμένει στο απυρόβλητο), και δεν θέλει να αντιληφτεί ότι αυτό είναι μια μικροαστική, αριστερίστικη αυθάδεια, η οποία ΟΧΙ μόνο στηρίζει το κατοχικό καθεστώς, αλλά παρέχει και το άλλοθι για κάθε αυριανή δίωξη…

Και όταν ανοίγεις τέτοιους δρόμος δεν κτυπάς την εξουσία, αλλά προλειαίνεις το έδαφος στην εξουσία για μαζικές διώξεις εναντίον των εχθρών της εξουσίας.

ΟΤΑΝ νομιμοποιείς τις διώξεις των απόψεων, ακόμα και των φασιστικών, όταν δικαιώνεις πρακτικές φίμωσης του Λόγου, τότε ανοίγεις τους δρόμους στους κυρίαρχους: Αυτό αποτελεί ιστορικό δίδαγμα…

Πάντα αυτοί που την πληρώνουν με τέτοιες πρακτικές είναι εκείνοι που αντιστέκονται στην εξουσία, διότι είναι οι κυρίαρχοι που καθορίζουν τη σημασία των πράξεων και τη σημασία των εννοιών και λέξεων.


Το «ΝΑΙ» ή το «ΟΧΙ» έχει άλλη σημασία στο λαό και άλλη στο καθεστώς και τα πολιτικά και δημοσιογραφικά του ανδρείκελα.

Όταν ανοίγεις το δρόμο των διώξεων κάποιων δημοσιογράφων με βάση το «ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, παρέχεις μεγάλες υπηρεσίες στο κατοχικό καθεστώς να στήσει αύριο, όσους αντιστέκονται στην ΕΕ και το ευρώ, στο εδώλιο με ανάλογες κατηγορίες, σαν και αυτές που η ΕΣΗΕΑ καταδίκασε κάποια μαντρόσκυλα των «νταβάδων»…

Και εδώ ερχόμαστε στο δεύτερο σκέλος της εισαγγελικής απόφασης της ΕΣΗΕΑ.

Η ΕΣΗΕΑ, ουσιαστικά, ξεπλένει το κυρίαρχο καθεστώς της δημοσιογραφίας, με το να εστιάζει τα πυρά της σε κάποια μοχθηρά εκτελεστικά του όργανα.

Γνωστή η δόλια καθεστωτική συνταγή: Τρυπάμε κάποιες εξωτερικές, πυώδεις φουσκάλες για να συγκαλύψουμε τον σάπιο οργανισμό και τη νοσηρή εστία: Δηλαδή το συνολικό καθεστώς των «νταβάδων» και τη λειτουργία σήμερα της δημοσιογραφίας.

Ήταν το ΟΛΟΝ καθεστώς και το ΟΛΟΝ σύστημα των «νταβάδων» της «ενημέρωσης» που είχε τρομοκρατικά αφηνιάσει υπέρ του «ΝΑΙ».

Γράφαμε τότε:


«Τα κανάλια των «νταβάδων» έχουν ξεπεράσει κάθε ιστορικό προηγούμενο δωσίλογης αλητείας. Ο ολοκληρωτισμός της τρομοκρατικής τους πορνείας έχει πάρει μακάβριες διαστάσεις. Οι δημοσιογραφικές πόρνες του 4ου Ράιχ τρομοκρατούν, ψευδολογούν, παραπληροφορούν και προβοκάρουν από το πρωί μέχρι το βράδυ…
Και μόνο αυτή η αβυσσαλέα λύσσα των «νταβάδων» και των τρομοκρατών παπαγάλων τους εναντίον του δημοψηφίσματος αποτελεί το πλέον κατηγορηματικό και αλάθευτο κριτήριο για το ποια πρέπει να είναι η λαϊκή θέση στο δημοψήφισμα της Κυριακής: Ένα βροντώδες «ΟΧΙ»!!!»


Με το να περιορίζουμε το «κακό» σε κάποια επιλεγμένα πρόσωπα που προσφέρονται για πολιτική κερδοσκοπία και «ξέπλυμα» των ίδιων των εργατοπατέρων της ΕΣΗΕΑ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ αθωώνουμε τους «νταβάδες» και το ΣΥΝΟΛΙΚΟ καθεστώς της δημοσιογραφίας: Καθεστώς, ΠΛΗΡΩΣ υποταγμένο στο σύστημα και στις λειτουργίες της νέας αποικιοκρατίας…

Πότε αλήθεια, η ΕΣΗΕΑ μίλησε για αυτό το καθεστώς της δημοσιογραφίας;

Πότες αλήθεια μίλησε για το ΦΑΣΙΣΜΟ της σύγχρονης ενημέρωσης, τα σύγχρονα τανκς, πότε μίλησε για τη δουλεία των δημοσιογράφων σ’ αυτό το καθεστώς, πότε στηλίτευσε το «παρακράτος» των ΜΜΕ;

Διαβάστε στο ίδιο παραπάνω λινκ τα άρθρα:
α). ΜΜΕ: Το σύγχρονο «παρακράτος»…
β). ΜΜΕ: Η «σύνθεση» της ιμπεριαλιστικής αχρειότητας


Οι εργατοπατέρες χαρακτηρίζονται για τη δολιότητά τους. Βρίσκουν κάποια κραγμένα πρόσωπα, κυρίως από «νταβάδες» που βρίσκονται σε «πόλεμο» με την «αριστερή» κυβέρνηση και επιχειρούν να ξεπλύνουν τις ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ακαθαρσίες του προτεκτοράτου, καθώς και τις δικές τους…

Οι εργατοπατέρες με «αριστερό» επίχρισμα, όπως της ΕΣΗΕΑ, είναι οι πλέον κουτοπόνηροι και μοχθηροί. Επιχειρούν να εμπορευτούν, όπως και η «αριστερή» κυβέρνηση, το «ΟΧΙ» του λαού. Το ΟΧΙ που το ίδιο βράδυ το μετέτρεψαν σε «ΝΑΙ»…

Δεν αντιλαμβάνονται, μέσα στην επαρμένη τύφλωσή τους, ότι νεκρανασταίνουν τη Δεξιά και την ακροδεξιά. Δώσανε έδαφος, με τη σταλινική καρατόμηση διαφορετικών πολιτικών αντιλήψεων, σε όλους αυτούς τους βρικόλακες να μιλούν για «ελευθερία της άποψης», για «διώξεις» κ.λπ: Προλειαίνοντας έτσι το δρόμο των αυριανών, μαζικών διώξεων όλων εκείνων που «βγάζουν γλώσσα» στους νέους αποικιοκράτες και στα ανδρείκελά τους…


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτό το δακτυλίδι θέλει να αντικαταστήσει το ποντίκι

Αυτό το δακτυλίδι θέλει να αντικαταστήσει το ποντίκι

Το ποντίκι, αποτέλεσε εδώ και δεκαετίες απαραίτητο εργαλείο των υπολογιστών που άλλαξε ριζικά την χρήση τους καθώς και τον σχεδιασμό των προγραμμάτων.

Οι νέες πατέντες που φαίνεται πως κατέθεσαν στις Η.Π.Α οι εταιρείες Microsoft και η Apple, φιλοδοξούν το «έξυπνο» δαχτυλίδι να αντικαταστήσει το ποντίκι του υπολογιστή.

Σύμφωνα με τα σχέδια που διέρρευσαν για τη πατέντα της Microsoft, το δαχτυλίδι χρησιμοποιεί «έξυπνους αισθητήρες κάμψης και γυροσκόπια για την ανίχνευση της θέσης και στάσης του χεριού. Ξέχνα πλέον το κλικ, καθώς ένα χτύπημα από το δάχτυλο σε οποιαδήποτε επιφάνεια θα αρκεί…

Ήδη η Apple ετοιμάζει το δικό της «έξυπνο» δαχτυλίδι στο οποίο ενσωματώνει αισθητήρες κίνησης, μικρόφωνο, οθόνη αφής και κάμερες.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΑΠΟ ΕΚΤ! Φόβοι για κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας

Το έμμεσο μήνυμα για τις πιέσεις που πρόκειται να ασκηθούν από πλευράς ΕΚΤ για την επιτάχυνση της ενεργητικής διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων των ελληνικών τραπεζών, κρύβουν οι επισημάνσεις του Mario Draghi στην ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Υπενθυμίζοντας, παράλληλα, τα γεγονότα του δραματικού 2015 για τις ελληνικές τράπεζες, ο επικεφαλής της ΕΚΤ υποδεικνύει εμμέσως την κρισιμότητα της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης ώστε να αποτραπεί ένα καταστροφικό δις εξαμαρτείν.

Περιγράφοντας ένα αβέβαιο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, το οποίο, όπως αναφέρεται στην έκθεση, θέτει ερωτηματικά για την ικανότητα της Ευρώπης να αντέξει νέα σοκ, ο επικεφαλής της ΕΚΤ, επισημαίνει ότι:

α) οι συνθήκες ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών βελτιώθηκαν ουσιωδώς μετά την επιτυχή ανακεφαλαιοποίησή τους το τελευταίο τρίμηνο του 2015, και ότι

β) η ΕΚΤ θα συνεχίσει να μετέχει ενεργά στις προσπάθειες διασφάλισης ενός υγιούς και ανθεκτικού τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα.

Έχοντας ήδη περιγράψει την Οδύσσεια των ελληνικών τραπεζών το 2015 και τη στήριξή τους από πλευράς ΕΚΤ, οι επισημάνσεις του Mario Draghi δίνουν σαφές μήνυμα ότι η ΕΚΤ είναι αποφασισμένη να διαφυλάξει το «κέρδος» από την έγκαιρη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση ώστε να μην κινδυνεύσει ξανά η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Πόσω μάλλον όταν διατυπώνει αμφιβολίες για το κατά πόσον το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα (που φέτος περνά από stress test) και η Ευρώπη συνολικά μπορούν να αντέξουν νέα πιθανά σοκ στο σημερινό ρευστό παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον.

Η «κατοχύρωση» του κέρδους της ανακεφαλαιοποίησης για τη ρευστότητα και την κεφαλαιακή επάρκεια των ελληνικών τραπεζών εξαρτάται αφενός από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και το κλίμα πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα, αφετέρου από την «στιβαρή» αντιμετώπιση του όγκου των «κόκκινων» δανείων. Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη επίσκεψή της στην Ελλάδα μετά την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, στις αρχές Φεβρουαρίου 2016, η επικεφαλής του SSM, Daniele Nouy, απαίτησε γρήγορα αποτελέσματα στο μέτωπο των «κόκκινων» δανείων, επισημαίνοντας ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν δείξει όρεξη να λύσουν το θέμα.

Στην παρούσα φάση, οι ελληνικές τράπεζες έχουν, πέραν της νομοθεσίας που προβλέπει τις πλατφόρμες διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, και την εφαρμοστική πράξη του διοικητή της ΤτΕ για την καθετοποιημένη διαχείριση των προβληματικών δανείων.

Ωστόσο, λείπει το ευρύτερο νομοθετικό πλαίσιο που αποτελεί μέρος μιας διαπραγμάτευσης που παρουσιάζει πολλά «βραχυκυκλώματα» προς την αξιολόγηση. Το γεγονός ότι κυβέρνηση και δανειστές έχουν μεγάλη απόσταση στη διαπραγμάτευση για τα «κόκκινα» δάνεια, έχει ως αποτέλεσμα οι τράπεζες:
– να μην γνωρίζουν αν θα μπορούν να πωλούν και δάνεια ενήμερα μαζί με μη εξυπηρετούμενα (κάτι που αποτελεί διεθνή πρακτική ώστε να ενισχύονται οι τιμές των χαρτοφυλακίων προς πώληση),
– τι θα γίνει με τη δυνατότητα πωλήσεων δανείων λιανικής (στεγαστικών, καταναλωτικών, μικρών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών), αλλά και
– αν θα υπάρξουν βελτιώσεις στους νόμους Κατσέλη και Δένδια.

Κάπως έτσι, ευελπιστούν σε «ξεμπλοκάρισμα» του θέματος των «κόκκινων» δανείων το καλοκαίρι. Την ίδια στιγμή, βεβαίως, ο χρόνος που χάνεται είναι πολύτιμος. Ειδικά τα επιχειρηματικά «κόκκινα» δάνεια, τα οποία ανέρχονται σε 60 δις. ευρώ ή 36% του ΑΕΠ, απειλούν με κλείσιμο περισσότερες επιχειρήσεις, οδηγώντας σε εκτεταμένη καταστροφή του παραγωγικού ιστού και απομακρύνοντας πολύ την ανάπτυξη.
Πηγή: capital.gr
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Landis+Gyr: Έκλεισε το εργοστάσιο της στην Ελβετία και το έφερε στην Ελλάδα!

Η διοίκηση της Landis+Gyr (παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων διαχείρισης ενέργειας για τον τομέα των εταιριών κοινής ωφέλειας) έλαβε την απόφαση να κλείσει …μετά από 100 χρόνια την μονάδα της στο Τσουγκ της Ελβετίας και να την μεταφέρει στις εγκαταστάσεις της στην Κόρινθο.

Στις εγκαταστάσεις που απλώνονται σε ένα χώρο 55 χιλ. τετραγωνικών μέτρων όπου προστέθηκαν ήδη νέα κτίρια που θα φιλοξενήσουν νέες γραμμές παραγωγής, καθώς και αυτές που μεταφέρθηκαν από την Ελβετία. Τι έκανε την διοίκηση της πολυεθνικής που ειδικεύεται στην παραγωγή «έξυπνων» μετρητών ενέργειας να πάρει αυτή την «παράτολμη» απόφαση; Όσο και αν ακούγεται παράξενο η υψηλή παραγωγικότητα του ελληνικού εργοστασίου το οποίο μεταξύ των άλλων προμηθεύει απαιτητικούς πελάτες σε όλο τον κόσμο με μηδενικά λάθη.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η τελετή των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων παρουσία του προέδρου της Landis + Gyr για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, κου Oliver Iltisberge ο οποίος δήλωσε: «Δεν είναι εύκολο για μια πολυεθνική εταιρεία να διακόψει την παραγωγή στις κεντρικές της εγκαταστάσεις, ιδίως όταν αυτές λειτουργούν για πάνω από 100 χρόνια. Η απόφαση για τη μεταφορά της παραγωγικής μονάδας στην Ελλάδα, τον Μάιο του 2015, ήταν μια τολμηρή απόφαση και η επιβολή των capital controls δυο μήνες μετά ανησύχησε πολλούς από εμάς.Ένα χρόνο μετά, η απόφασή μας δικαιώθηκε.Η μετεγκατάσταση ολοκληρώθηκε μέσα στα χρονικά όρια και τον προϋπολογισμό που θέσαμε και χωρίς διακοπές στην τροφοδοσία των πελατών μας. Είμαστε όλοι υπερήφανοι για τη δουλειά που έγινε.»
Επιπλέον, για 3η συνεχόμενη χρονιά απονεμήθηκε στην Landis + Gyr Α.Ε. το Βραβείο του Καλύτερου Προμηθευτή από την Landis + Gyr Βορείου Αμερικής.Το εργοστάσιο της Landis + Gyr στην Ελλάδα παραδίδει στη Βόρεια Αμερική το ηλεκτρομηχανολογικό μέρος των «έξυπνων» μετρητών Landis + Gyr της Βόρειας Αμερικής που ονομάζεται FOCUS. Από το 2010 περισσότεροι από 8.000.000 τέτοιες συσκευές έχουν εξαχθεί από την Κόρινθο προς τη Βόρεια Αμερική αριθμός που αντιπροσωπεύει κατά μέσο όρο έσοδα της τάξεως των 30.000.000 δολαρίων ετησίως.

Μιλώντας κατά την τελετή των εγκαινίων, ο κ. Δημήτριος Αβράμπος, Διευθύνων Σύμβουλος της Landis + Gyr Α.Ε., τόνισε: «Η απόφαση για την μεταφορά της σημαντικής αυτής γραμμής παραγωγής από την Ελβετία στην Ελλάδα αποτελεί έμπρακτη επιβράβευση της σκληρής και επαγγελματικής δουλειάς όλων των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Κορίνθου.Σε συνδυασμό με την βράβευση της εταιρείας μας από την Landis + Gyr Βορείου Αμερικής, καταδεικνύει την εξαιρετική ποιότητα των υψηλών βιομηχανικών προτύπων που επιτυγχάνει η Landis + Gyr στην Κόρινθο.»

Η Landis+Gyr A.E. με έδρα και εργοστάσιο στον Ισθμό Κορίνθου, ιδρύθηκε το 1970 και έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων μετρητών. Το εργοστάσιο της Landis+Gyr A.E. απασχολεί σήμερα περισσότερους από 500 εργαζόμενους, με ετησιοποιημένες πωλήσεις που ξεπερνούν τα 90 εκατ. Ευρώ, είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής μετρητών στον κόσμο και τα προϊόντα του εξάγονται σε 80 χώρες παγκοσμίως.
πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Περού: Πολύνεκρο δυστύχημα με λεωφορείο – τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την πτώση του οχήματος σε ποτάμι.

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν κατέπεσε σε ποτάμι στην οροσειρά των Άνδεων, στο Περού, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

“Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμη 32 τραυματίστηκαν από την πτώση ενός λεωφορείου στον ποταμό Μαπάτσο”, στην νότια επαρχία Κούσκο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Λίνιο Σάντσεθ, αξιωματούχος της αστυνομίας στην τοπική επαρχία Ούρκος.


Τα τροχαία δυστυχήματα είναι πολύ συχνά στην χώρα και σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, μόνο κατά το πρώτο μισό του 2014, τουλάχιστον 1.400 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα σε μια χώρα των 30 εκατομμυρίων κατοίκων. Το 2013 καταγράφηκαν 3.590 θάνατοι από τροχαία και το 2012, 4.138.ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μετανάστες: Χάος, επεισόδια και «κουμάντο» από τους αλληλέγγυους

Το παιχνίδι έχει χαθεί, ενώ οι καθημερινές συγκρούσεις αυξάνουν τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κοινωνίας.

Χαοτική είναι η κατάσταση που παρουσιάζει το προσφυγικό, με τις ελληνικές αρχές να τρέχουν πάντα πίσω από τις εξελίξεις.

– Η επιστροφή στην Τουρκία μεταναστών γίνεται μετ’ εμποδίων. Αυτή την εβδομάδα επέστρεψαν 202 πρόσφυγες την Δευτέρα και 124 την Παρασκευή από τα νησιά του Αιγαίου ενώ 97 άτομα γύρισαν πίσω από τον Έβρο. Πρόκειται για παράτυπους μετανάστες.

– Προκειμένου να αποφύγουν την επιστροφή τους, οι πρόσφυγες και μετά από προτροπή αλληλέγγυων κατέθεσαν μαζικά αιτήσεις ασύλου. Μέχρι να εξεταστούν και κατ’ ελάχιστο για ένα μήνα εξασφαλίζουν την παραμονή τους στην Ελλάδα.

– Παράλληλα όμως συνεχίζονται αν και σημαντικά μειωμένες οι αφίξεις στα ελληνικά νησιά ενώ παρατηρήθηκε και είσοδος ομάδας μεταναστών από τον Έβρο.

– Οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να ολοκληρώσουν την δημιουργία θέσεων φιλοξενίας σε οργανωμένες δομές παράλληλα με την επιχείρηση εκκένωσης του λιμανιού του Πειραιά και της Ειδομένης.

– Η κατάσταση όμως στους δύο αυτούς πρόχειρους καταυλισμούς είναι έκρυθμη και τα πνεύματα είναι οξυμένα, τα επεισόδια μεταξύ των προσφύγων είναι καθημερινά, ενώ πλέον είναι έντονες και οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.

Από τις 20 Μαρτίου ενώ έχουν επιστραφεί συνολικά 325 μετανάστες -έναν για άγνωστους λόγους δεν τον δέχθηκαν οι τουρκικές αρχές και τον επέστρεψαν- έχουν μπει στην χώρα περί τους 4000 και ο συνολικός αριθμός τους ξεπερνά τους 53.000, πάντα στις οργανωμένες δομές αφού υπάρχουν και άλλοι που ζουν σε πυρήνες ομοεθνών τους στις μεγάλες πόλεις.

Παρά την καθημερινή ενημέρωση των προσφύγων αρνούνται να αποχωρήσουν από τον Πειραιά.
Προκειμένου να αδειάσει η προβλήτα Ε3 και να διευκολυνθεί η επιβατική κίνηση μεταφέρθηκαν σε άλλους χώρους του λιμανιού ωστόσο αυτό δεν λύνει το πρόβλημα. Οι εκπρόσωποι των αρχών εκτιμούν ότι θα μετακινηθούν τελικά στον Σκαραμαγκά όπου ετοιμάζεται μεγάλος χώρος με 3.500 θέσεις.

Στην Ειδομένη η παραμονή αποκτά στοιχεία μονιμότητας. Τόσο από τον Πειραιά όσο και από την Ειδομένη οι πρόσφυγες αρνούνται να μετακινηθούν. Κατ αρχήν γιατί πολλές φορές οι συνθήκες στις δομές που τους μεταφέρουν είναι χειρότερες. Ακολούθως γιατί οι δομές είναι οργανωμένες και φυλασσσόμενες και φοβούνται ότι θα κρατηθούν ενώ οι πρόσφυγες δεν έχουν εγκαταλείψει την ελπίδα ότι κάποια στιγμή τα σύνορα θα ανοίξουν ή ότι θα θα βρουν άλλους τρόπους να συνεχίσουν στην Ευρώπη όπως τους υπόσχονται τα κυκλώματα των δουλεμπόρων.

Εν τω μεταξύ οι διαμαρτυρίες των προσφύγων με την καθοδήγηση των αλληλέγγυων που στρέφονται κατά του ελληνικού κράτους αρχίζουν και διχάζουν την ελληνική κοινωνία, η οποία ναι μεν τους συμπονά ωστόσο θεωρεί ότι το ελληνικό κράτος έκανε ότι μπορούσε για να τους βοηθήσει και οι κινητοποιήσεις τους είναι άδικες  και τα αιτήματά τους έχουν λάθος αποδέκτη. Σε αυτό προστίθεται  και τα προβλήματα που δημιουργεί ο αποκλεισμός της σιδηροδρομικής γραμμής κοντά στα ελληνοσκοπιανά σύνορα και και το κλείσιμο της εθνικής οδού που δημιουργούν προβλήματα στον εμπορικό κόσμο και αυξάνουν το κόστος των προϊόντων.

Στην κατάσταση των προσφύγων αναπτύσσεται ένα ακτιβιστικό κίνημα που καταγγέλλει την εφαρμογή της Συμφωνίας επιστροφής, απαιτεί οι πρόσφυγες και μετανάστες να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να ανοίξουν τα σύνορα για να συνεχίσουν τον δρόμο τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι τους παροτρύνουν ακόμη και να μην εγκαταλείψουν τον Πειραιά ενώ καταγγέλλουν τις αρχές ότι “προσπαθεί να τους εξαφανίσει ενώ οι πρόσφυγες δεν είναι αόρατοι”. Ενώ το δεύτερο σκέλος του αιτήματος είναι ανεδαφικό αφού η ΕΕ έχει ξεκαθαρίσει ότι τα σύνορα δεν ανοίγουν, το πρώτο εντείνει το πρόβλημα στο εσωτερικό της χώρας και αυξάνει την δυσαρέσκεια των πολιτών που ακόμη δεν έχει αποκτήσει ξενοφοβικά χαρακτηριστικά, ωστόσο οι ισορροπίες είναι λεπτές.

Σε αυτό το έδαφος βρήκε την αφορμή να κάνει την εμφάνισή της ξανά η Χρυσή Αυγή στον Πειραιά όπου την Παρασκευή το απόγευμα σημειώθηκαν επεισόδια και συγκρούσεις με αριστεριστές που επίσης διαδήλωναν και χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για να μην υπάρξουν θύματα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο όλα ακόμη είναι ανοικτά, αφού στην πραγματικότητα οι εξελίξεις εξαρτώνται από τις διαθέσεις της Τουρκίας και από το αν θα συνεχίσει να εφαρμόζει την Συμφωνία ενώ ο Ερντογάν προειδοποίησε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το εάν και η Ευρώπη τηρήσει το δικό της σκέλος που αφορά την απελευθέρωση του καθεστώτος βίζας για τους Τούρκους πολίτες μέχρι το τέλος Ιουνίου κάτι που στις Βρυξέλλες εκτιμάται ως εξαιρετικά δύσκολο,
πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απαιτήσεις – σοκ από τους δολοφόνους δανειστές : Αυξήστε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, κόψτε μισθούς στο Δημόσιο, κάντε ομαδικές απολύσεις

Αυξήσεις του ΦΠΑ σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, αλλά και περικοπές στο Δημόσιο, προτείνουν μεταξύ άλλων οι δανειστές προκαλώντας «έμφραγμα» στην Αθήνα και νέα εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις

Στα προσχέδια των δανειστών υπάρχουν υπερβολικές απαιτήσεις που θα δημιουργήσουν νέες εντάσεις από τα προσχέδια των κειμένων που έχει λάβει η κυβέρνηση προκύπτει ότι η Αθήνα θα πρέπει να υποχωρήσει σε κρίσιμα σημεία της διαπραγμάτευσης.

Η τρόικα ζητά την μείωση του αφορολόγητου στις 8.182  ευρώ, αντί τα 9.090 που αποδέχεται η κυβέρνηση (και αντί 9.545 ευρώ που ισχύει σήμερα), ποσό που θα προκαλέσει μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις.

Προτείνουν επίσης αύξηση του ΦΠΑ σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, καθώς και του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ σε βιβλία, εφημερίδες κ.λπ., αλλά και περικοπές στο μισθολογικό κόστος του Δημοσίου.
Επίσης ζητούνται αυξήσεις και νέους έμμεσους φόρων σε κινητή τηλεφωνία και συνδρομητική τηλεόραση. απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων έως τον Σεπτέμβριο του 2016,

Ζητούν ακόμη:

–  περικοπές των προνομιακών επιδομάτων,

– ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις. Αυτό σημαίνει μείωση των επικουρικών συντάξεων, που το ΔΝΤ την υπολογίζει σε 700 εκατομμύρια ευρώ, κάτι όμως που δεν δέχεται η κυβέρνηση.

– νέες παρεμβάσεις στα ειδικά μισθολόγια, με πάγωμα μπόνους και προαγωγών.
Στο ασφαλιστικό παραμένει απόσταση στο θέμα της περικοπής των επικουρικών συντάξεων, ενω χάσμα υπάρχει και στο θέμα των «κόκκινων» δανείων.

Ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ Γιώργος Ασμάτογλου δήλωσε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ότι με αύξηση 10 λεπτών η αμόλυβδη θα αγγίξει τα 1,48 ευρώ. «Και δεν μιλάμε για τις αυξήσεις σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο κίνησης» τόνισε δε.
πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βουλγαρία: Οι δικαστές οφείλουν να δηλώσουν εάν είναι Μασόνοι

Σόφια.

Οι δικαστικοί λειτουργοί θα πρέπει να δηλώνουν εάν είναι μέλη μη δημόσιων οργανισμών, όπως είναι οι Μασονικές Στοές.

Αυτή, είναι μία από τις προτάσεις που ενέκρινε την Παρασκευή 8 Απριλίου το Συμβούλιο

για τη Δικαστική Μεταρρύθμιση, έπειτα από τέσσερις ώρες συνεδρίασης.

Οι σχετικές δηλώσεις των Βουλγάρων Δικαστών θα πρέπει να υποβληθούν στη Δικαστική Επιθεώρηση- στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο της χώρας, όπως σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

Το ζήτημα αυτό απασχολεί εδώ και χρόνια τη δημόσια διοίκηση, αλλά ποτέ δεν έχει δοθεί λύση, τουλάχιστον σε επίπεδο δήλωσης.

Καμία επιλογή στις τρεις κύριες θέσεις για το δικαστικό σώμα (Γενικός Εισαγγελέας και επικεφαλής ανώτατων Δικαστηρίων) δεν έχει γίνει με τη δημόσια ερώτηση εάν ο προτεινόμενος είναι μέρος τεκτονικής (μασονικής) στοάς.

Η σημερινή υπουργός Δικαιοσύνης στη Βουλγαρία, Αικατερίνα Ζαχαρίεβα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στο έργο αυτό, ώστε να υπάρχει η υποχρέωση υποβολής δήλωσης για τη δικαστική εξουσία στο νέο σχέδιο νόμου, όπως σημειώνεται, γιατί οι ιδιότητες του Μασόνου και του Δικαστικού Λειτουργού δεν συμβιβάζονται.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτό είναι το σχέδιο για την ανασυγκρότηση του ΕΟΠΥΥ

Το σχέδιο για την ανασυγκρότηση του ΕΟΠΥΥ παρουσίασε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Σωτήρης Μπερσίμης. με συνέντευξή του στο praktoreio-ygeias του ΑΠΕ-ΜΠ, με επίκεντρο, όπως λέει, την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του ασφαλισμένου.

«Η κύρια πρόκληση, είναι μία: πρώτα ο πολίτης. Όλες οι αποφάσεις χρειάζεται να λειτουργούν προς όφελός του. Από τη διαπραγμάτευση για επωφελείς νέες συμβάσεις με τους παρόχους, μέχρι τον έλεγχο για παραβατικές συμπεριφορές. Κι από το νέο, δίκαιο και ορθολογικό κανονισμό παροχών υγείας μέχρι την οργανωτική ανασυγκρότηση του ΕΟΠΥΥ». Υπογραμμίζει ότι οι έλεγχοι για τυχόν παραβατικές συμπεριφορές εντείνονται και μάλιστα έχει εντοπιστεί σημαντικός αριθμός παραβάσεων, ακόμα και «ακραίων», όπως, η εμφάνιση επιπλοκών στο 100% των ασθενών μιας κλινικής…

«Με τη σύγχρονη τεχνολογία και τη χρήση στατιστικών μεθόδων, έχουμε εντοπίσει σημαντικό αριθμό πιθανών παραβάσεων, που γνωστοποιούνται στην αρμόδια υπηρεσία του Οργανισμού για περαιτέρω έλεγχο. Ανάμεσά τους και γεγονότα που φαίνονται ακραία, όπως η χρήση ενός ιατροτεχνολογικού προϊόντος από όλα τα μέλη μιας οικογένειας ή η εμφάνιση επιπλοκών στο 100% των ασθενών μιας κλινικής…

Με 10.000.000 ασφαλισμένους και 22.000 παρόχους, μιλάμε για εκατομμύρια πράξεις και πρακτικά ο έλεγχος είναι δύσκολος. Τα καταφέρνουμε όμως, με τη χρήση πληροφορικής, καινοτόμων συστημάτων και του εξειδικευμένου προσωπικού μας».

Δημιουργία Πολυμεσικού Κέντρου Εξυπηρέτησης για τον Πολίτη

Ο κ. Μπερσίμης αναζητά απλές λύσεις, που διευκολύνουν τον πολίτη και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η δημιουργία «Πολυμεσικού Κέντρου Εξυπηρέτησης για τον Πολίτη». Εξηγεί ότι, όταν «τεθεί σε λειτουργία, θα δίνει την δυνατότητα στον πολίτη να ενημερώνεται ανά πάσα στιγμή για την πορεία των θεμάτων που τον αφορούν, με ένα απλό τηλεφώνημα ή μέσω διαδικτύου, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ. Άμεσα, εύκολα, χωρίς κόστος και με ασφαλείς τεχνολογίες για την προστασία των ευαίσθητων δεδομένων του».
Οσον αφορά την οικονομική κατάσταση του Οργανισμού, ο κ. Μπερσίμης σημειώνει ότι υπάρχει «κανονικότητα» στη χρηματοδότηση και προχωράει η αποπληρωμή προς τους παρόχους ύψους 1 δισ. ευρώ.

«Έχουμε ήδη αρχίσει να επιλύουμε συσσωρευμένα προβλήματα ετών -όχι μόνο οικονομικά, αλλά και διοικητικά-οργανωτικά. Σήμερα, έχουμε κανονικότητα στη χρηματοδότηση του Οργανισμού από τη Πολιτεία, την οποία έχουμε μεταφέρει στους συμβεβλημένους παρόχους. Έτσι, προχωρήσαμε σε αποπληρωμές ή ενταλματοποιήσεις προς τους παρόχους, ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ.

Για τη βιωσιμότητα του Οργανισμού, επενδύουμε σε δύο ακόμη τομείς:

Στον εξορθολογισμό των δαπανών, που απελευθερώνει πόρους.

Στην εξεύρεση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων. Το πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας μας δίνει νέες, σημαντικές δυνατότητες».

Τέλος Ιουνίου τα πρώτα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ με τους παρόχους
«Σε μια δύσκολη περίοδο για την κοινωνία μας και την οικονομία, η βάση δεν μπορεί παρά να είναι το δημόσιο συμφέρον και το όφελος για τον πολίτη. Για τον λόγο αυτό η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ στόχο έχει να συνάψει συμβάσεις με τους παρόχους μας, που θα περιλαμβάνουν και ποιοτικά κριτήρια και θα είναι ξεκάθαρες, δίκαιες και επωφελείς για όλους -ασθενείς, παρόχους και δημόσιο.

Ο όγκος του αντικειμένου της Επιτροπής είναι τεράστιος, άλλα όλα θα γίνουν με τη σειρά τους. Έχουν ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με στόχο να έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα ως το τέλος Ιουνίου».

Βασικοί άξονες του σχεδίου για την λειτουργία του Οργανισμού

Έχουμε θέσει 4 κεντρικούς στόχους: Να προσφέρουμε ποιοτικότερες και αποτελεσματικότερες υπηρεσίες στους ασφαλισμένους. Να εξασφαλίσουμε την ομαλοποίηση των πληρωμών προς τους παρόχους μας. Να βρούμε και να αξιοποιήσουμε νέες πηγές χρηματοδότησης. Και να εκσυγχρονίσουμε τη λειτουργία του Οργανισμού. Πέρα από την οικονομική διάσταση, αυτά απαιτούν και οργανωτική ανασυγκρότηση. Εδώ και 3 μήνες, ακολουθούμε ένα λεπτομερές πλάνο βήμα-βήμα. Οι βασικοί άξονες είναι:

Επανεξέταση της οργανωτικής δομής. Σύγχρονο οργανόγραμμα, λειτουργικό, με ρόλους αυξημένης ευθύνης.

Επένδυση στο Ανθρώπινο Δυναμικό. Πιστεύουμε στην επιμόρφωση και εξέλιξη των ανθρώπων μας.
Ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων και τεχνολογίας αιχμής. Μόνο έτσι μπορούμε να ασκήσουμε αποτελεσματικό έλεγχο, ακόμα και προληπτικό, σε 22.000 παρόχους, που προσφέρουν χιλιάδες υπηρεσίες και ιατροτεχνολογικά προϊόντα, δυνητικά σε δέκα εκατομμύρια πολίτες… Κι επιπλέον, μπορούμε να σχεδιάσουμε την αξιόπιστη στατιστική ανάλυση των δεδομένων που έχουμε στη διάθεσή μας.

Σταδιακή ψηφιοποίηση του αρχείου μας με δικαιολογητικά και τιμολόγια παρόχων. Ώστε να φύγουν τα χαρτοκιβώτια από τις υπηρεσίες μας και ο έλεγχος να γίνεται σωστά, σε προσβάσιμα αρχεία.
Βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων. Όπως σας είπα, σχεδιάζουμε τη σταδιακή απαλλαγή από τα χαρτοκιβώτια, ενώ όπου μπορούμε προχωράμε σε μετεγκατάσταση. Για να δουλεύουν οι υπάλληλοι μας και να μας επισκέπτονται οι ασφαλισμένοι μας, σε ανθρώπινες συνθήκες».
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Άρχισαν τα όργανα: Η νύφη του Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ!

Με μια αποκάλυψη που εξηγεί τη στάση του Αντώνη Σαμαρά και την προσπάθεια συγκάλυψης της λίστας Λαγκάρντ κυκλοφορεί η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Ο Γιάννης Παγίδας, πεθερός του αδελφού του Σαμαρά, Αλέξανδρου, είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Συνδικαιούχος του λογαριασμού είναι η Ευτυχία Παγίδα, η οποία δεν είναι άλλη από την Ευτυχία (Έτα) Παγίδα Σαμαρά, νύφη του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Γιάννης Παγίδας εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ με λατινικούς χαρακτήρες ως JEAN PAGUIDAS. Η αναγραφή του ονόματός του με αυτό τον τρόπο δεν δημιουργούσε υποψίες πως πρόκειται για το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που προέκυψε από πληροφορίες που ήθελαν τον Παγίδα στη λίστα, το koutipandoras την καρτέλα του συγκεκριμένου προσώπου στη λίστα που παρέδωσε ο Φαλτσιανί.

Προκύπτει λοιπόν πως ο Παγίδας, έχει ανοίξει λογαριασμό στην HSBC στις 2 Φεβρουαρίου του 1997. Συνδικαιούχοι σε αυό τον λογαριασμό είναι η Παγίδα Βασιλική (Ιλόνα), ο Παγίδας Νικόλας, η Παγίδα Ευτυχία και μια χρηματοπιστωτική εταιρεία της Γενεύης, η AGEFOR.

Ως καταγωγή του Παγίδα εμφανίζεται η MYTILIFI αντί του ορθού ΜYTILINI , λάθος που επίσης είχε παίξει ρόλο στον να μην εντοπιστεί ο Παγίδας κατά τον έλεγχο στη λίστα.

Στην καρτέλα της HSBC έχει δηλώσει διεύθυνση Φιλαδελφέως 62, Κεφαλάρι η οποία αντιστοιχεί σύμφωνα με τους τηλεφωνικούς καταλόγους στο σπίτι της οικογένειας Παγίδα.


samaras_lagarde


Ο Γιάννης Παγίδας είναι επίσης επιστήθιος φίλος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου . Υπήρχαν μάλιστα δημοσιεύματα που διαβεβαίωναν πως η υπουργοποίησή του επί Σαμαρά έγινε με παρέμβαση Παγίδα στο Σαμαρά.

Ο Παγίδας φαίνεται επίσης να έχει σχέσεις με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάν η με την οποία έχουν και κοινή καταγωγή.

Η Ευτυχία ή Έτα Παγίδα, σύζυγος του Αλέξανδρου Σαμαρά, έχει διοριστεί στο Μπενάκειο Ινστιτούτο ως αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. Πρόκειται για Ινστιτούτο που συνδέεται με την οικογένεια Σαμαρά.

Είναι γνωστή για τη συμμετοχή της σε διάφορες κοσμικές συγκεντρώσεις και γκαλά που έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Το σημαντικό όμως και σίγουρα όχι τυχαίο, είναι πως από το 2009, έχει αναλάβει τις Δημόσιες Σχέσεις και την προβολή του ΔΟΛ, μετά την ανάληψη του συγκροτήματος από τον Σταύρο Ψυχάρη.
Το ΔΟΛ, είχε επισκεφθεί ο Σαμαράς αμέσως μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας

Οι αποκάλυψη για την ύπαρξη των συγγενών στη λίστα Λαγκάρντ, δεν δρομολογεί μόνο δικαστικές εξελίξεις αλλά και πολιτικές. Η ΝΔ, παρά τη σχέση στελεχών της με το Σαμαρά, πρέπει να τοποθετηθεί γαι το γεγονός αλλά και για τις θέσεις που έχει διατυπώσει σε σχέση με τη λίστα.

Πέραν όλων των άλλων, ο Αντώνης Σαμαράς και η οικογένειά του επέκρυψαν επιμελώς την ύπαρξη συγγενικών τους προσώπων στη λίστα. Σε κάθε περίπτωση ο πρώην πρωθυπουργός έπρεπε να έχει κάνει ο ίδιος γνωστό πως η νύφη του είναι στη λίστα. Όχι μόνο το απέκρυψε αλλά έκανε κάθε προσπάθεια για να συγκαλυφθεί η υπόθεση.


samaras_lista


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς η Κύπρος βγήκε από το μνημόνιο

Ο Υπουργός Μεταφορών της Κύπρου, Μάριος Δημητριάδης, μιλά αποκλειστικά στο Fortune Greece 

Για τους περισσότερους η Κύπρος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Η εφαρμογή επονείδιστων μέτρων και οι μεταρρυθμίσεις, έφεραν την πολυπόθητη ανάπτυξη και την έξοδο από το Μνημόνιο, ενώ η χώρα κατάφερε να προσπεράσει το “σοκ” του κουρέματος των καταθέσεων σε ένα βράδυ. Μπροστά στον αργό “θάνατο” και τον ακαριαίο “ακρωτηριασμό” του χρέους που έτεινε να “μολύνει” κάθε υγιές οικονομικό στοιχείο, οι Κύπριοι επέλεξαν το δεύτερο, με την απόφασή τους σε βάθος χρόνου τελικά να τους δικαιώνει.
AdTech Ad

Οι δεσμοί με την Ελλάδα παραμένουν ισχυροί, όμως η νοοτροπία και η άσκηση πολιτικής εξακολουθούν και είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Σαφώς και η ταύτιση της κυπριακής οικονομίας με την ελληνική θα ήταν άστοχη, αφού μιλάμε για διαφορετικά οικονομικά μεγέθη και διαφορετικής φύσεως προβλήματα, ωστόσο, είναι γεγονός πως οι Κύπριοι αποδείχτηκαν ικανότεροι σε επίπεδο διαπραγμάτευσης, απολαμβάνοντας αυτή τη στιγμή θετικά οικονομικά μεγέθη.

Και ενώ στην Ελλάδα η “καραμέλα” των ιδιωτικοποιήσεων κοντεύει να λιώσει, αφού η μια αναβολή στην υλοποίηση σημαντικών projects διαδέχεται η μια την άλλη με κίνδυνο τη φυγή των υποψήφιων επενδυτών, στην Κύπρο η εμπορικοποίηση του λιμανιού της Λεμεσού δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την εισροή κεφαλαίων.

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Fortune Greece ο Υπουργός Μεταφορών της Κύπρου, Μάριος Δημητριάδης υπογραμμίζει πως το μοντέλο που ακολουθεί το Υπουργείο αναφορικά με τη μαρίνα της Λεμεσού είναι η ιδιοκτησία να παραμένει στα χέρια του κράτους, παραχωρώντας το management σε ξένους οίκους. Η Κυπριακή Κυβέρνηση περνά σε εμπορικοποίηση και όχι ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου εμπορικού λιμανιού της χώρας, πρακτική που αναμένεται να εφαρμόσει και σε άλλα σημαντικά έργα.

Όπως τονίζει ο κ. Δημητριάδης το deal κλείστηκε σε χρόνο- ρεκόρ και αυτό το διάστημα οριστικοποιούνται τα συμβόλαια, η τελική υπογραφή για τα οποία αναμένεται να “πέσει” εντός του Απριλίου. “Ο διαγωνισμός για το εν λόγω έργο προκηρύχθηκε στις 21 Ιανουαρίου και μέχρι τον Φεβρουάριο είχε ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του. Μέσα σε ένα χρόνο καταφέραμε να κλείσουμε και τις δύο φάσεις του διαγωνισμού και να διεξάγουμε και τις διαπραγματεύσεις. Προτιμήσαμε να ρίξουμε το επίπεδο του ποσού διότι θέλαμε η συμφωνία να μεγιστοποιήσει σε βάθος χρόνου τα οφέλη στο λιμάνι. Τους επενδυτές τους βλέπουμε ως συνέταιρους που διαθέτουν τεχνογνωσία και όχι ως απλούς συνεργάτες”.

Στην ουσία, οι ξένοι επενδυτές βάζουν τα χρήματα, ασκούν τη διαχείριση, αλλά δεν μπαίνουν στο μετοχικό κεφάλαιο του λιμανιού. Βάσει της συμφωνίας προβλέπεται ότι θα ασκούν την πλήρη διαχείριση και εμπορική εκμετάλλευση του λιμανιού για 25 χρόνια έχοντας ως βασική υποχρέωση να αποδίδουν στο Κυπριακό Κράτος το 62,7% των εσόδων του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων και το 52,1% του σταθμού πολλαπλών χρήσεων. Τα έσοδα από την εμπορικοποίηση του λιμανιού της Λεμεσού αναμένεται να αγγίξουν τα 2 δισ. ευρώ και να δημιουργήσουν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας.

Ο Κύπριος Υπουργός Μεταφορών υπογραμμίζει πως η ανάπτυξη θα έρθει μόνο μέσα από το δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων . Πεποίθησή του είναι πως όταν η διαχείριση βρίσκεται σε κρατικά χέρια και υπάρχουν ιδιωτικά μονοπώλια η διεθνής οικονομική δραστηριότητα είναι ανύπαρκτη. Δεν αρκεί μόνο, όπως λέει, η καλή γεωγραφική θέση για να αναπτυχθεί μια χώρα. “Ήταν αναγκαίο να γίνουν έτσι και αλλιώς μεταρρυθμίσεις για να προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω. Η Τρόικα απλώς συνέβαλλε στο να παρθούν νωρίτερα οι αποφάσεις. Πρόκειται για μεγάλες μεταρρυθμίσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις”.

Όταν έχεις αβεβαιότητα κανένας επενδυτής δεν πρόκειται να έρθει

Το κλείσιμο της συμφωνίας σαφώς και δεν ήταν εύκολη υπόθεση, η κυβέρνηση όμως ήταν αποφασισμένη να προχωρήσει παρά το όποιο κόστος και να φτάσει το μαχαίρι στο “κόκαλο”. Σε όσους αντιστέκονταν επειδή δεν ήθελαν να χάσουν τα συμφέροντά τους και το μονοπώλιο που είχαν τα τελευταία χρόνια και δρούσαν ανεξέλεγκτα στο λιμάνι εμποδίζοντας οποιαδήποτε νέα επένδυση, το Υπουργείο Μεταφορών προέβη στη λήψη δραστικών μέτρων.

Αφαίρεσε τις άδειες δραστηριοποίησης αποζημιώνοντας αδρά τους κατόχους τους. Πρώτο δε μέλημα του Υπουργού ήταν να αλλάξει το σύστημα χρεώσεων με την υιοθέτηση ενός πιο μοντέρνοy, που θα δίνει περισσότερα οικονομικά κίνητρα για την προσέλκυση επενδυτών . Ο κ. Δημητριάδης συνεχίζει λέγοντας πως σημασία για την επιτυχή έκβαση ενός διαγωνισμού έχει η ύπαρξη διαφανών κανόνων και η επιλογή των κατάλληλων συμβούλων, γι’ αυτό το λόγο και αποφάσισε να βάλει έμπειρους συμβούλους από το εξωτερικό, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή. “Προσελκύσαμε έξι και πέντε επενδυτές αντίστοιχα για τα δύο έργα, όλοι μεγάλοι διεθνείς οίκοι. Σίγουρα η διαπραγματευτική μας ισχύ ήταν μεγαλύτερη, συγκριτικά με την Ελλάδα, κυρίως επειδή βελτιώθηκε το οικονομικό κλίμα και ξεκίνησε η ανάπτυξη. Όταν έχεις αβεβαιότητα κανένας επενδυτής δεν πρόκειται να έρθει”.

Η εμπορικοποίηση στη Λεμεσό θα ανοίξει το δρόμο για το λιμάνι της Λάρνακας

Σειρά έχουν η μαρίνα και το λιμάνι της Λάρνακας, που είναι μικρότερο σε μέγεθος από εκείνο της Λεμεσού, για τα οποία έχουν διοριστεί σύμβουλοι επιφορτισμένοι με την κατάρτιση της σχετικής μελέτης. Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη ο διαγωνισμός αναμένεται να προκηρυχθεί μέχρι το Σεπτέμβριο και εκτιμά ότι το ενδιαφέρον θα είναι μεγάλο, απόρροια της “ψήφου εμπιστοσύνης” που έχει ήδη δοθεί από τους ξένους επενδυτές στην ευρύτερη περιοχή της Λεμεσού.

Αν η Ελλάδα εφάρμοζε το πρόγραμμα θα βρισκόταν σε πλεονεκτικότερη θέση

Όσο για τις διμερείς εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδος – Κύπρου, ο Κύπριος Υπουργός Μεταφορών υπογραμμίζει πως παραμένουν σε πολύ καλά επίπεδα, ενώ επιβεβαιώνει τον μεγάλο αριθμό ελληνικών επιχειρήσεων – κυρίως από τον κλάδο της ναυτιλίας – που λόγω της υψηλής φορολογίας και του ασταθούς οικονομικού περιβάλλοντος ιδρύουν θυγατρικές στην Κύπρο και μεταφέρουν την έδρα τους. “Η φορολόγηση για τις επιχειρήσεις είναι αυτή τη στιγμή στο 12,5%, ποσοστό το οποίο δεν πρόκειται να αυξηθεί. Την ίδια στιγμή, για τους Κύπριους πολίτες έχουν αρχίσει να μειώνονται οι φόροι και να δίνονται κίνητρα”.

Σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με την παραμονή της χώρας σε μνημονιακό καθεστώς ο κ. Δημητριάδης ξεκαθαρίζει πως η περίπτωση της Κύπρου είναι πολύ διαφορετική από εκείνη της Ελλάδας καθώς μιλάμε για διαχείριση χρηματοοικονομικής κρίσης από τη μια και δημοσιονομικής κρίσης από την άλλη. Προσθέτει πως αν η Ελλάδα εφάρμοζε το πρόγραμμα στην ώρα του σήμερα θα βρισκόταν σε πλεονεκτικότερη θέση.

“Η ίδια η Ελλάδα συμφώνησε το περιεχόμενό του Μνημονίου. Δεν της επιβλήθηκε από την Τρόικα.
Κατά τη γνώμη μου ήταν λάθος το ότι επέβαλε υψηλή φορολογία προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα, όταν έπρεπε να επικεντρωθεί στο πώς θα μειώσει τις δαπάνες. Στο τέλος της ημέρας αυτό που γίνεται αντιληπτό είναι πώς δεν είναι οι φόροι που θα αλλάξουν την κατάσταση, αλλά οι μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη. Προσωπικά πιστεύω πως το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν Έλληνες και Κύπριοι είναι ότι αντιστέκονται σε οποιαδήποτε αλλαγή. Ζούμε σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον με τη μεγαλύτερη πρόκληση να είναι η προσέλκυση επενδύσεων. Εμείς έχουμε ανάγκη τους επενδυτές και όχι εκείνοι εμάς. Κανείς δεν θα πάει να επενδύσει σε μια χώρα όταν υπάρχει πιθανότητα να χάσει τα χρήματά του”.

Το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών έφερε θετικά αποτελέσματα

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε και στο επίμαχο θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών, ένα ζήτημα το οποίο κλήθηκε να διαχειριστεί με το που ανέλαβε τα καθήκοντά του, με αρκετούς να του χρεώνουν το κλείσιμο της Cyprus Airways. Ο ίδιος τόνισε πως ήταν μια κίνηση που είχε θετικά αποτελέσματα, αφού σταμάτησε η κακή διαχείριση μιας ζημιογόνου κρατικής αεροπορικής που ακολουθούσε μονοπωλιακές πρακτικές. Επιπρόσθετα, η τουριστική κίνηση άρχισε να αυξάνεται σταδιακά, όπως επίσης και ο αριθμός των αεροπορικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο νησί. Μάλιστα εντός Ιουνίου αναμένεται να εγκριθεί μια ακόμη αίτηση αερομετάφορα, η οποία έρχεται σε συνέχεια της Orion που θα ξεκινήσει άμεσα τις πτήσεις στο νησί της Αφροδίτης.

Αξίζει να σημειωθεί πως εντός της διετίας 2016 – 2017 το Υπουργείο Μεταφορών της Κύπρου στοχεύει στην επίσπευση μεταρρυθμίσεων που αφορούν, εκτός από τα λιμάνια, την πολιτική Αεροπορία, τα Ταχυδρομεία και τον κλάδο της εμπορικής ναυτιλίας, ενώ μέλημα τόσο της διοίκησης του εν λόγω Υπουργείου, όσο και της Κυπριακής κυβέρνησης είναι η πάταξη της γραφειοκρατίας.

Η αξιολόγηση των επιλογών πρέπει να γίνεται με τη λογική και όχι με το συναίσθημα

Και επειδή ένας πολιτικός κρίνεται από την υλοποίηση των όσων υπόσχεται ο κ. Δημητριάδης κάνοντας τον απολογισμό του επισημαίνει πως η ανάληψη καθηκόντων κατά τη διάρκεια της κρίσης και η επιτυχής έξοδος της χώρας από το Μνημόνιο ήταν ένα μάθημα για τον ίδιο. ” Αν διδάχτηκα κάτι από όλη αυτή τη διαδικασία αυτό είναι πως η αξιολόγηση των επιλογών πρέπει να γίνεται με τη λογική και όχι με το συναίσθημα. Δυστυχώς οι Μεσογειακοί λαοί λειτουργούμε με το συναίσθημα και αποφεύγουμε να παίρνουμε επίπονες αποφάσεις. Το δεύτερο πράγμα που έμαθα είναι ότι για να πετύχει στην πράξη μια μεταρρύθμιση χρειάζεται υπομονή και επιμονή”.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχονται μέτρα για την είσπραξη 20 δισ. από την φοροδιαφυγή

Πλήγμα στο λαθρεμπόριο και τη φοροδιαφυγή, που εκτιμάται ότι στοιχίζουν στην ελληνική οικονομία "το αμύθητο ποσό των 15-20 δισ. ευρώ ετησίως, εκ των οποίων τα 9 δισ. από ΦΠΑ”, φιλοδοξεί να καταφέρει η κυβέρνηση, μέσα από μια σειρά βαθιών τομών.
AdTech Ad

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, το υπουργείο βρίσκεται στη μέση ενός σχεδιασμού, με κρίσιμα νομοσχέδια που θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα και θα αφορούν το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων, το πλαστικό χρήμα και την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων.

Παράλληλα, αποφασιστικά μέτρα λαμβάνονται για την πάταξη του λαθρεμπορίου στα ναυτιλιακά καύσιμα, ενώ εντός του 2016 αναμένεται να προωθηθεί και το επιχειρησιακό σχέδιο, που - μέσω της μηχανογράφησης των ΔΟΥ - θα «κλείσει» τις εφορίες για τους πολίτες, εκτρέποντας τις συναλλαγές προς το διαδίκτυο και μετατρέποντάς τες «σε ελεγκτικά κέντρα» αντί για «κέντρα ταλαιπωρίας πολιτών».

ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ

Σε ό,τι αφορά τα ναυτιλιακά καύσιμα, ο κ. Αλεξιάδης επισήμανε ότι το λαθρεμπόριο θα δεχτεί μεγάλο χτύπημα. Όπως γνωστοποίησε, ήδη ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την τοποθέτηση GPS στα λεγόμενα «σλέπια» (μικρά δεξαμενόπλοια μεταφοράς ναυτιλιακών καυσίμων).
Επιπρόσθετα, ολοκληρώνεται η διαδικασία για την εγκατάσταση του συστήματος εισροών- εκροών σε όλη την αλυσίδα εμπορίας καυσίμων, από το διυλιστήριο μέχρι το βυτιοφόρο. Επιπλέον, προχωρούν οι διαδικασίες και για τον «μοριακό ιχνηθέτη», που θα «πέφτει» στο καύσιμο, δίνοντας ακριβή πληροφορία για το πότε και από πού έφυγε το φορτίο.

ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΤΑ ΚΑΠΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ

Σχετικά με τη φοροδιαφυγή, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι έχουν εντοπιστεί περίπου 1,3 εκατομμύρια ΑΦΜ με ύποπτες κινήσεις. «Θα δούμε πώς θα αξιοποιήσουμε τα στοιχεία αυτά ελεγκτικά, είτε με αυτόματη ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων είτε με άλλο τρόπο» επισήμανε, διευκρινίζοντας ότι ο αριθμός αυτός προκύπτει από ενοποίηση λιστών που δεν αφορούν το εξωτερικό.

Για τα καπνικά προϊόντα, ο υπουργός προανήγγειλε την ίδρυση ειδικού συντονιστικού κέντρου για την πάταξη της λαθρεμπορίας και τη χρήση ειδικών κωδικών σήμανσης, ενώ αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα, προϊδέασε για τη χρήση κινήτρων αλλά και υποχρεωτικών μέτρων, που θα οδηγήσουν στην αύξηση της χρήσης του. Πρόσθεσε όμως, ότι σ’ αυτό θα πρέπει να βοηθήσουν και οι τράπεζες, μειώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο τις προμήθειές τους από τη χρήση καρτών στις συναλλαγές.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ

Σε σχέση με την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι το νομοσχέδιο είναι έτοιμο και η σχετική διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς βρίσκεται σε τελική φάση. Όπως είπε, θα δοθούν μεν κίνητρα, αλλά τα όσα ακούγονται για πολύ χαμηλούς συντελεστές και χαριστική περαίωση, δεν ισχύουν. «Όσοι έχουν χρήματα εκεί έξω, έχουν μια τελευταία ευκαιρία να τα δηλώσουν» είπε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Αλεξιάδης και στην ανάγκη για αύξηση του αριθμού των εφοριακών, ώστε να ισχυροποιηθεί ο ελεγκτικός μηχανισμός. Όπως είπε, για να φτάσει ο αριθμός αυτός στα επίπεδα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που μάλιστα έχουν πολύ χαμηλότερη φοροδιαφυγή, χρειάζεται ακόμη και να διπλασιαστεί.

Ο ίδιος διέψευσε τα όσα ακούγονται περί διάλυσης του ΣΔΟΕ, σημειώνοντας ότι είναι έτοιμο το νέο νομοθετικό πλαίσιο, που θα του επιτρέψει να αναλάβει τον ορθό του ρόλο, αυτόν δηλαδή της πάταξης του μεγάλου οικονομικού εγκλήματος. Και αυτό το σχέδιο νόμου βρίσκεται στη φάση της διαπραγμάτευσης.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Bank of America: Δε γίνεται να τα… θαλασσώσουν πάλι Ελλάδα και πιστωτές

Συγκρατημένα αισιόδοξη εμφανίζεται η Bank of America Merrill Lynch, υποστηρίζοντας πως η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα επιφέρει και ελάφρυνση του χρέους αλλά και θα πετύχει τη συμπερίληψη των ελληνικών ομολόγων στο QE της ΕΚΤ.

Παρά την κωλυσιεργία, η BofAML προβλέπει ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα η αξιολόγηση αν κρίνουμε και από την πρόσφατη απόβαση επενδυτών στην Ελλάδα. Καταλήγει ότι είναι δύσκολο να πάνε στραβά τα πράγματα αυτή τη φορά καθώς κάτι τέτοιο σημαίνει πως τα «θαλάσσωσαν» στη διαπραγμάτευση Ελλάδα και πιστωτές.
 
Αναλυτικότερα, η έκθεση της BofAML κάνει λόγο για τα εξής:

“Ξεκινήσαμε τη χρονιά αισθανόμενοι επιφυλακτικά αισιόδοξοι για την Ελλάδα και παραμένουμε επιφυλακτικά αισιόδοξοι. Η οικονομία χειρίστηκε απρόσμενα καλά τα capital controls, η ύφεση πέρυσι ήταν πολύ ηπιότερη απ’ όσο ανέμενε το πρόγραμμα και τα προκαταρκτικά δημοσιονομικά στοιχεία για το 2015 υποδηλώνουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα κατά περίπου 0,8% του ΑΕΠ -το οποίο αναμένεται να επιβεβαιωθεί από τη Eurostat την 21η Απριλίου. Ωστόσο, η αισιοδοξία μας βασίζεται πρωτίστως στην προσδοκία μας πως η Ελλάδα θα πληροί τα κριτήρια για ένταξη στο πρόγραμμα QE της ΕΚΤ μέχρι το τέλος αυτού του έτους, κάτι που θα στηρίξει τις αγορές και θα μειώσει σημαντικά τους κινδύνους Grexit”.

Αν και η μακροπρόθεσμη προοπτική της ελληνικής οικονομίας παραμένει αδύναμη και εξαρτάται από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, η βραχυπρόθεσμη προοπτική μπορεί να είναι θετική.
Για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του προγράμματος, η ολοκλήρωση μιας αξιολόγησης δεν σημαίνει μόνο ότι η Ελλάδα θα επιβιώσει μέχρι την επόμενη αξιολόγηση, αλλά περιλαμβάνει και στοιχεία που μπορούν επιτέλους να οδηγήσουν σε ανάκαμψη.

Η BofAML πιστεύει ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα πετύχει πολύ θετικές εξελίξεις για την ελληνική οικονομία, όπως η επαναφορά του waiver της EKT για τις ελληνικές τράπεζες, ελάφρυνση του χρέους, σταδιακή άρση των capital controls και συμμετοχή στο QE της ΕΚΤ πιο μετά μέσα στο 2016. Επίσης κάνει εκτίμηση ότι υπάρχουν ισχυρά κίνητρα για να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση.


Pedestrians walk past the International Monetary Fund headquarters' complex in Washington Sunday, May 2, 2010. A senior International Monetary Fund official says the IMF's executive board is meeting in Washington to consider how much aid to grant Athens under a massive rescue loan package. (AP Photo/Cliff Owen)


Την ίδια στιγμή η απόβαση επενδυτών στην Ελλάδα αυτή τη βδομάδα στηρίζει την αισιόδοξη στάση της BofAML.

Κάθε εμπλεκόμενη πλευρά στοχεύει να ολοκληρωθεί σύντομα η αξιολόγηση. Δηλαδή ευελπιστούν να καταλήξουν σε συμφωνία είτε κατά τη διάρκεια των εαρινών συνόδων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας την ερχόμενη βδομάδα, είτε στο Eurogroup που θα γίνει στις 22 Απριλίου. Επίσης στοχεύουν να πραγματοποιηθεί η σχετική ψηφοφορία στη Βουλή στις αρχές Μαΐου, ολοκλήρωση της αξιολόγησης και εκταμίευση της δόσης πριν το καλοκαίρι, ιδιαίτερα πριν λήξουν τα ομόλογα της ΕΚΤ του Ιουλίου.


Αν όλα πάνε καλά και η Ελλάδα εγκρίνει δημοσιονομικά μέτρα ύψους 2,5% του ΑΕΠ μέχρι το καλοκαίρι, η BofAML προβλέπει ένα αισιόδοξο σενάριο για το β’ εξάμηνο του 2016. Η Ελλάδα θα έχει ένα ξεκάθαρο διετές δημοσιονομικό σχέδιο, πράγμα που θα μειώσει το αίσθημα της αβεβαιότητας που επικρατεί. Η επαναφορά του waiver της ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες θα επιτρέψει την αγορά ελληνικών ομολόγων στο QE πριν το τέλος του έτους. Ένα ξεκάθαρο σχέδιο αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων, πράγμα που θα οδηγήσει στη σταδιακή άρση των capital controls ως το φθινόπωρο. Έτσι η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους θα βελτιωθεί πολύ. Η ελάφρυνση του χρέους σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις θα μπορέσει να αποτελέσει ένα μπούσουλα για την αναγκαία πρόοδο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων κάτι που επιτέλους μπορεί να οδηγήσει την οικονομία σε ανάπτυξη.


europe


Όλα τα παραπάνω βέβαια εγείρουν ορισμένα ρίσκα.

Η BofAML είναι αισιόδοξη αλλά δεν παραλείπει να τονίσει ποια σημεία μπορεί να στραβώσουν. 
Ένα από αυτά, πολύ σημαντικό, είναι η αντίδραση μελών της κυβέρνησης στα νέα δημοσιονομικά μέτρα, που αν είναι αρκετά ισχυρή θα προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στην κυβέρνηση και μπορεί να προκαλέσει ακόμα και την πτώση της.

Ένα άλλο σημείο είναι ότι οι πιστωτές και το ΔΝΤ μπορεί να μη συμβιβαστούν με την ελάφρυνση του χρέους.

Παρόλα αυτά, την ίδια στιγμή η Ευρώπη έχει να αντιμετωπίσει και άλλα πολύ σοβαρά θέματα όπως το προσφυγικό και το δημοψήφισμα στη Βρετανία αργότερα στις 23 Ιουνίου και έτσι η BofAML ευελπιστεί ότι θα μειωθεί η σημασία των παραπάνω ρίσκων.

Η κυβέρνηση χρειάζεται απεγνωσμένα μια επιτυχία για να διασώσει όση δημοφιλία της απέμεινε.


Alexis Tsipras


Αναλυτικά, η BofAML εξηγεί δυο σενάρια, σύμφωνα με τα οποία τα πράγματα στραβώνουν αλλά δε θα πυροδοτήσουν εκ νέου την ελληνική κρίση ούτε και θα επαναφέρουν στο τραπέζι το Grexit:
  1. Έχουμε μεν συμφωνία αλλά καταψηφίζεται από τη Βουλή. Όμως οι πρόωρες εκλογές θα οδηγήσουν σε νέα κυβέρνηση που θα ολοκληρώσει άμεσα την αξιολόγηση.
  2. Κίνδυνος μη αποπληρωμής των ομολόγων της ΕΚΤ. Ωστόσο εδώ θα παίξει ρόλο η αντιπολίτευση, η οποία θα βάλει μπροστά το συμφέρον του τόπου και θα αποφύγει πάση θυσία μια χρεοκοπία, με όποια μέσα διαθέτει (ψηφοφορία υπέρ του πακέτου μέτρων, κυβέρνηση συνασπισμού για ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν τις πρόωρες εκλογές)
Σε κάθε περίπτωση αυτό που προστάζει η BofAML είναι να μη τα «θαλασσώσουν» η Ελλάδα με τους πιστωτές και το ΔΝΤ, γιατί κάτι τέτοιο θα επαναφέρει ζητήματα όπως το Grexit, πρόωρες εκλογές και επιδείνωση της κατάστασης.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τραγικό δυστύχημα στο Περού: Νεκροί από πτώση λεωφορείου

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Παρασκευή όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν κατέπεσε σε ποτάμι στην οροσειρά των Άνδεων, στο Περού, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμη 32 τραυματίστηκαν από την πτώση ενός λεωφορείου στον ποταμό Μαπάτσο», στην νότια επαρχία Κούσκο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Λίνιο Σάντσεθ, αξιωματούχος της αστυνομίας στην τοπική επαρχία Ούρκος.

Τα τροχαία δυστυχήματα είναι πολύ συχνά στην χώρα και σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, μόνο κατά το πρώτο μισό του 2014, τουλάχιστον 1.400 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα σε μια χώρα των 30 εκατομμυρίων κατοίκων. Το 2013 καταγράφηκαν 3.590 θάνατοι από τροχαία και το 2012, 4.138πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δίμηνη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παράταση δύο μηνών στην προθεσμία υποβολής των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η προθεσμία παρατάθηκε μέχρι τις 30 Ιουνίου, με σκοπό να παρασχεθεί επαρκές χρονικό περιθώριο για τη συμπλήρωση των δηλώσεων από τους φορολογούμενους. Η παράταση είναι δίμηνη, όση ακριβώς και η καθυστέρηση στην έναρξη της περιόδου υποβολής των δηλώσεων, αφού η έναρξη έπρεπε να είχε γίνει την 1η Φεβρουαρίου).

Η παράταση δόθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Συγκεκριμένα, με απόφαση που υπέγραψε την Πέμπτη 7 Απριλίου ο κ. Αλεξιάδης ορίζεται ότι:

1. Η προβλεπόμενη από το νόμο καταληκτική ημερομηνία υποβολής φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων, (30/4/2016) παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη 30/6/2016 λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν και έγιναν αιτία να καθυστερήσει η έναρξη υποβολής των δηλώσεων.

2. Εάν εμφανιστούν προβλήματα κατά την υποβολή των δηλώσεων (μηχανογραφικά κ.λπ.) η ημερομηνία αυτή, θα μετακινηθεί ανάλογα, για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στους φορολογούμενους. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να υποβληθούν έγκαιρα οι δηλώσεις και για τον λόγο αυτό καθορίζεται από την αρχή διάστημα τριών μηνών για την υποβολή τους.

Τονίζεται ότι επιδίωξη είναι να μην υπάρξουν άλλες παρατάσεις και να ολοκληρωθεί εγκαίρως όλη η διαδικασία. Το υπουργείο καλεί τους φορολογούμενους να μην αφήσουν την υποχρέωσή τους αυτή για τις τελευταίες ημέρες, όπου εντοπίζονται συνήθως τα περισσότερα προβλήματα, αλλά να ανταποκριθούν άμεσα και να ολοκληρώσουν την όλη διαδικασία.

Καλεί, επίσης, τους λογιστές-φοροτέχνες να συμβάλουν με κάθε δυνατό τρόπο στην υποβολή των δηλώσεων και να επιλέξουν άλλες μορφές κινητοποίησης για τα υπαρκτά προβλήματά τους (σ.σ. για την επικείμενη αύξηση των ασφαλιστικών τους εισφορών).

Υπόσχεται, δε, ότι σε συναντήσεις με τους φορείς τους άμεσα, θα προσπαθήσει να βρει εκείνες τις λύσεις που θα επιτρέψουν την ομαλή ολοκλήρωση των δηλώσεων.

Εξακολουθεί να παραμένει σε εκκρεμότητα το ζήτημα του επανακαθορισμού του αριθμού των δόσεων για την αποπληρωμή των φόρων που θα αναγράφουν τα χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα των φετινών δηλώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία που θα προβλέπει την εναλλακτική δυνατότητα των φορολογουμένων να εξοφλήσουν τους φόρους των εκκαθαριστικών έως και σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί σε 3 διμηνιαίες που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η είδηση για το Facebook Messenger που αγνοούσατε μέχρι σήμερα

Η εφαρμογή Facebook Messenger προσφέρει σε κάθε χρήστη του Facebook και μη, την δυνατότητα επικοινωνεί με φίλους του δωρεάν.

Όλα τα μηνύματα που λαμβάνει ένας χρήστης στο Facebook Messenger αποθηκεύονται κι εμφανίζονται στο φάκελο Inbox και το Other στο οποίο το Facebook επιλέγει να στέλνει τα ενοχλητικά μηνύματα χωρίς να ενοχλήσει το χρήστη.

Αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι χρήστες είναι ότι η εφαρμογή διαθέτει ακόμα ένα κρυφό Inbox το οποίο ονομάζεται Message Requests κι εκεί πάνε μηνύματα από τρίτους, οι οποίοι δεν είναι φίλοι του χρήστη και στην ουσία η εφαρμογή του ζητάει έγκριση για να του τα προωθήσει στη συνέχεια στο Inbox του.

Αν και τις περισσότερες φορές τα μηνύματα αυτά που υπάρχουν στο κρυφό Inbox είναι είναι κυρίως Spam δεν αποκλείεται να υπάρχουν και μηνύματα από χρήστες που απλά δεν είναι φίλοι σας στο Facebook και η εφαρμογή τους έχει μπλοκάρει αυτόματα.

Τα μηνύματα αυτά μπορεί να τα βρει κάποιος πηγαίνοντας στην εφαρμογή του Messenger στα Settings στο μενού People και στη συνέχεια στο Message Requestsπηγή

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ουκρανία: Χάος στην Ουκρανία με τις διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης

Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας την Παρασκευή σε διάφορες ουκρανικές πόλεις, καθώς οργανώσεις πολιτών βγήκαν στους δρόμους ώστε να διαδηλώσουν κατά της κυβερνητικής διαφθοράς.

Η Ουκρανία τυλίχθηκε στις φλόγες, καθώς οι διαδηλωτές συγκέντρωσαν βουνά από ελαστικά αυτοκινήτων, στα οποία έβαλαν φωτιά. Οι διαδηλωτές ξέσπασαν με βίαιο τρόπο, καθώς η κυβέρνηση δεν έκανε πράξη τις εξαγγελίες της να πατάξει τη διαφθορά των κυβερνητικών και κρατικών λειτουργών. Όπως υποστηρίζουν, παραμένουν σε θέσεις-κλειδιά άνθρωποι με αποδεδειγμένη παραβατική συμπεριφορά, τους οποίους έπρεπε να είχε καθαιρέσει προ πολλού ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!