EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ GREXIT … ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

Ύστερα από πεντέμισι χρόνια εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, η Ελλάδα βρίσκεται σ’ ένα θανάσιμο αδιέξοδο. Η παραγωγική βάση της οικονομίας έχει διαλυθεί, ο λαός φτωχοποιείται και εξαθλιώνεται, ενώ το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο απεργάζεται σχέδια
– ιδιωτικοποιήσεις τα λένε – για την αρπαγή, αντί «πινακίου φακής», των στρατηγικών υποδομών και του φυσικού πλούτου της χώρας, στερώντας της έτσι τα εργαλεία μιας μελλοντικής ανάπτυξης.

Η Ελλάδα πρέπει να βγει από τη μέγγενη του ευρω-μάρκου και να αποκαταστήσει την εθνική κυριαρχία της, εισάγοντας σε κυκλοφορία το δικό της νόμισμα, ώστε να πάψει να αποτελεί αποικία χρέους των δανειστών και των διεθνών αγορών. Ο Τζορτζ Φρίντμαν, ιδρυτής του ιστότοπου Stratfor στο βιβλίο του «Η Επόμενη Δεκαετία» γράφει : «Ένα έθνος που δεν ελέγχει το χρηματοπιστωτικό του σύστημα έχει χάσει την κυριαρχία του».


Η πρωθύστερη κυκλοφορία του ευρώ το 2002, πριν, δηλαδή, υπάρξει η πολιτική και δημοσιονομική ενοποίηση, δημιούργησε τον πύργο της «ευρω-Βαβέλ». Τα κράτη-μέλη δανείζονται, με την έκδοση ομολόγων, σε ευρώ, ενώ δεν έχουν καμιά δυνατότητα διαχείρισης του νομίσματος στο οποίο συνάπτουν τα δάνειά τους. Η νομισματική πολιτική καθορίζεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), που είναι η μόνη που έχει το δικαίωμα να τυπώνει τα χαρτονομίσματα του ευρώ.

Η έξοδος από το «ζουρλομανδύα» του ευρώ αποσκοπεί στην αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας, την αύξηση της απαραίτητης ρευστότητας στην οικονομία και τη θωράκιση του τραπεζικού συστήματος. Παράλληλα με την εισαγωγή του εθνικού νομίσματος, της Νέας Δραχμής, θα χρηματοδοτηθεί, όχι με δανεικά ευρώ, η παραγωγική δομή της χώρας, ώστε ν’ αυξηθεί το εγχωρίως παραγόμενο προϊόν, να υποκατασταθούν σε σημαντικό βαθμό οι εισαγωγές, να αυξηθούν οι εξαγωγές και έτσι να βελτιωθούν τα εισοδήματα των ελλήνων πολιτών, ενώ παράλληλα θα μειώνεται η ανεργία. Οι μνημονιακές και κρυφομνημονιακές δυνάμεις, όλο το πλέγμα των οικονομικών και μιντιακών συμφερόντων που τις στηρίζουν και οι κάθε είδους ευρωλάγνοι θα προσπαθήσουν, όπως έχουν κάνει στο παρελθόν, να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό παρουσιάζοντας το σενάριο της ανεξέλεγκτης ή της ελεγχόμενης από τους δανειστές χρεοκοπίας. Η έξοδος από το ευρώ δεν πρέπει να είναι αποτέλεσμα του οικονομικού στραγγαλισμού της χώρας από την ΕΚΤ, με το κλείσιμο του
«διακόπτη» της ρευστότητας και την «τραπεζική αργία».

Η έξοδος από το ευρώ και η κυκλοφορία της Νέας Δραχμής πρέπει να είναι εθνική επιλογή που θα αποφασιστεί από την ελληνική κυβέρνηση. Για την υλοποίηση αυτής της επιλογής απαιτείται ένα καλά μελετημένο, σ’ όλες τις λεπτομέρειές του, εθνικό σχέδιο. Σημασία έχει η προετοιμασία που θα έχει γίνει και η αποφασιστικότητα με την οποία αυτό θα εφαρμοστεί. Ούτε δισταγμοί επιτρέπονται ούτε πισωγυρίσματα.

Η ισοτιμία

Η εισαγωγή-κυκλοφορία της Νέας Δραχμής μπορεί – και πρέπει – να γίνει με ισοτιμία ένα προς ένα, δηλαδή μία Νέα Δραχμή προς ένα ευρώ. Η ισοτιμία αυτή με απόφαση της κυβέρνησης θα «κλειδώσει», δηλαδή θα διατηρηθεί αμετάβλητη για απροσδιόριστο χρόνο, που οπωσδήποτε θα καλύπτει όλη τη μεταβατική περίοδο σταθεροποίησης της οικονομίας (από τρία μέχρι πέντε χρόνια), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στη συνέχεια θα υπάρξει υποτίμηση του νέου εθνικού νομίσματος. Η Νέα Δραχμή δε θα είναι ελεύθερα διαπραγματεύσιμη στα χρηματιστήρια συναλλάγματος του εξωτερικού και έτσι δε θα μπορεί να δεχτεί υποτιμητικές-κερδοσκοπικές επιθέσεις. Για το λόγο αυτό δεν απαιτούνται συναλλαγματικά αποθέματα με τα οποία θα στηριχτεί η δραχμή προκειμένου να μην υποστεί μεγάλη υποτίμηση, κατά το μεταβατικό στάδιο. Η ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή, δε θα χρειάζεται να σπαταλάει το συνάλλαγμα της χώρας από τις εξαγωγές αγαθών, τον τουρισμό κ.λπ. για να αγοράζει δραχμές, σε μια απέλπιδα προσπάθεια, όπως έχει αποδειχθεί σε πολλές άλλες περιπτώσεις διεθνώς, προκειμένου να στηρίξει την επιθυμητή ισοτιμία του εθνικού νομίσματος. Όσοι υποστηρίζουν ότι δεν μπορούμε να βγούμε από την Ευρωζώνη επειδή δεν έχουμε τα συναλλαγματικά αποθέματα για να στηρίξουμε την ισοτιμία της δραχμής είναι κρυφοί θιασώτες του κατοχικού ευρώ. Η Ελλάδα δε θα έχει ποτέ, με τις σημερινές συνθήκες, τόσο υψηλά συναλλαγματικά αποθέματα για να στηρίξει την ισοτιμία του εθνικού νομίσματός της, αν αυτό δεχτεί κερδοσκοπική επίθεση στις διεθνείς αγορές, άρα δε θα μπορεί, σύμφωνα με αυτή τη λογική, να βγει από το ευρωσύστημα.

Με την εισαγωγή-κυκλοφορία της Νέας Δραχμής μισθοί, συντάξεις, δάνεια και οι τιμές προϊόντων και υπηρεσιών θα μετατραπούν στο νέο νόμισμα με ισοτιμία ένα προς ένα. Έτσι μισθός ή σύνταξη 1.000 ευρώ θα γίνει 1.000 δρχ., δάνειο 100.000 ευρώ θα γίνει 100.000 δρχ., η τιμή μιας τηλεόρασης 300 ευρώ θα γίνει 300 δρχ., κ.ο.κ. Ειδικότερα για τα δάνεια, όσα λέγονται από τους εθελόδουλους οπαδούς του ευρωμονόδρομου, ότι ενώ μισθοί και συντάξεις θα πληρώνονται σε δραχμές τα δάνεια θα πρέπει να πληρωθούν σε ευρώ, αποτελούν άθλια προπαγάνδα για την τρομοκράτηση του λαού. Κανένας λόγος να συμβεί κάτι τέτοιο δεν
υπάρχει. Με αυτό τον τρόπο μετάβασης δε θα υπάρξουν πληθωριστικές πιέσεις από την εισαγωγή του εθνικού νομίσματος στην ελληνική οικονομία. Περίπτωση υποτίμησης της δραχμής σε σχέση με άλλα διεθνή νομίσματα θα προκύπτει μόνο όταν το ευρώ υποτιμάται έναντι των νομισμάτων αυτών.

Αν υπάρξει σωστή προετοιμασία, με έτοιμες τις μήτρες των χαρτονομισμάτων-κερμάτων και έχει γίνει η προμήθεια του απαραίτητου ειδικού χαρτιού, τότε πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσουν, σε επαρκή ποσότητα, τα χαρτονομίσματα της Νέας Δραχμής. Οι λογαριασμοί των δημοσίων υπαλλήλων, μετά από δεκαπέντε ημέρες και των συνταξιούχων, μετά από ένα μήνα, θα πιστωθούν, ηλεκτρονικά, στο νέο εθνικό νόμισμα. Το ίδιο θα γίνει και με τους ιδιωτικούς υπαλλήλους που πληρώνονται μέσω τραπεζικών λογαριασμών. Έτσι θα υπάρχει ικανή ρευστότητα για πραγματοποίηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών (κάρτες, πάγιες εντολές κ.λπ.). Για ένα σχετικά μικρό μεταβατικό διάστημα μέχρι να κυκλοφορήσουν σε ικανή ποσότητα οι δραχμές, σε φυσική μορφή, οι συναλλαγές με χαρτονομίσματα, στην εσωτερική αγορά, θα γίνονται είτε σε ευρώ είτε σε δραχμές, πάντα με ισοτιμία ένα προς ένα. Μετά το τέλος του μεταβατικού χρονικού διαστήματος όλες οι συναλλαγές στο εσωτερικό της χώρας θα γίνονται μόνο σε δραχμές. Σημειώνεται ότι στην εσωτερική αγορά κυκλοφορούν (Μάιος 2015) περίπου 35 δισ. ευρώ.

Καταθέσεις – επιτόκια

Όλες οι καταθέσεις, ιδιωτών και επιχειρήσεων, παραμένουν σε ευρώ και θα αποτελούν καταθέσεις σε συνάλλαγμα. Έτσι οι έλληνες πολίτες, από την πρώτη στιγμή, δε θα ανησυχούν

ότι θα υπάρξει οποιαδήποτε μείωση της περιουσίας τους από μια υποτιθέμενη υποτίμηση της Νέας Δραχμής. Υποτίμηση δε χρειάζεται και δεν πρέπει να υπάρξει.

Στην αρχή οι υπάρχοντες λογαριασμοί καταθέσεων θα παραμείνουν ως έχουν. Μόλις ένας λογαριασμός πιστωθεί ή χρεωθεί με δραχμές, σε ηλεκτρονική ή φυσική μορφή, από μισθό, σύνταξη, κατάθεση, ανάληψη κ.λπ., η τράπεζα θα υποχρεούται να ανοίξει για τον πελάτη της ένα δεύτερο λογαριασμό σε συνάλλαγμα στον οποίο θα μεταφερθεί το υπόλοιπο του
λογαριασμού σε ευρώ. Οι κάρτες των ΑΤΜ, οι πιστωτικές – χρεωστικές κάρτες, οι πάγιες εντολές και η αποπληρωμή δανείων θα παραμείνουν συνδεδεμένες με τους σημερινούς λογαριασμούς, που προοδευτικά θα γίνονται δραχμικοί.

Όπως είπαμε και προηγουμένως, μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα, μέχρι να κυκλοφορήσουν τα νέα χαρτονομίσματα, όλες οι συναλλαγές στο εσωτερικό της χώρας θα γίνονται μόνο σε δραχμές. Για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές δεν απαιτείται μεταβατικό διάστημα και από την πρώτη στιγμή θα γίνονται στο νέο εθνικό νόμισμα. Κάθε ανάληψη από λογαριασμό σε ευρώ, για δαπάνες στην εσωτερική αγορά, θα μετατρέπεται από την τράπεζα σε δραχμές. Έτσι, αν κάποιος θέλει να σηκώσει π.χ. 600 δραχμές για να αγοράσει ένα ψυγείο, αλλά έχει λογαριασμό μόνο σε ευρώ, η τράπεζα, από το λογαριασμό των ευρώ, θα του δίνει 600 δραχμές, αφού το ψυγείο θα αγοραστεί σε δραχμές. Οι συναλλαγές με τις πιστωτικές – χρεωστικές κάρτες θα γίνονται όπως και σήμερα, μόνο που η κάρτα θα χρεώνεται, από την πρώτη στιγμή, σε δραχμές.


Πληρωμές στο εξωτερικό

Η πληρωμή των υποχρεώσεων ιδιωτών και επιχειρήσεων στο εξωτερικό, π.χ. για την εισαγωγή προϊόντων, θα γίνεται σε συνάλλαγμα, είτε από αυτό που θα διαθέτουν οι ενδιαφερόμενοι στους λογαριασμούς τους είτε από τη μετατροπή Νέων Δραχμών σε ευρώ, δολάρια κ.λπ. μέσω των τραπεζών. Το ίδιο θα γίνεται και για τα δάνεια που έχουν επιχειρήσεις ή ιδιώτες σε τράπεζες του εξωτερικού.

Όσοι θέλουν να ταξιδέψουν εκτός Ελλάδος θα εφοδιάζονται με τουριστικό συνάλλαγμα με αντίστοιχο τρόπο. Οι ενδιαφερόμενοι είτε θα σηκώνουν από το λογαριασμό τους σε συνάλλαγμα το ποσό που χρειάζονται είτε θα δίνουν δραχμές και θα παίρνουν ευρώ, πάντα με ισοτιμία ένα προς ένα. Ανάλογη διαδικασία θα ακολουθούν και οι γονείς που θέλουν να στείλουν φοιτητικό συνάλλαγμα στο εξωτερικό. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις θα υπάρχει ένα ανώτατο πλαφόν, όπως συνέβαινε πριν την καθιέρωση του ευρώ, προκειμένου να μην καταστρατηγείται η απαγόρευση της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων. Καμιά ανησυχία δεν πρέπει να υπάρχει  για την επάρκεια συναλλάγματος. H χώρα διαθέτει το αναγκαίο συνάλλαγμα για να πληρώνει όλες τις εισαγωγές της, καμιά έλλειψη σε αγαθά και υπηρεσίες από το εξωτερικό δε θα υπάρξει. Το Ισοζύγιο Εξωτερικών Συναλλαγών το 2009 παρουσίαζε έλλειμμα 18 δις., ενώ το 2014 παρουσίασε πλεόνασμα 1.8 δις. ευρώ. Η βελτίωση του Ισοζυγίου οφείλεται στην εσωτερική υποτίμηση των τελευταίων πεντέμισι ετών. Γι’ αυτό λέμε ότι υποτίμηση δε χρειάζεται και  δεν πρέπει να γίνει. Η υποτίμηση έχει γίνει ήδη και είναι η εσωτερική υποτίμηση, δεν απαιτείται και νομισματική υποτίμηση.

«Κλείδωμα» ισοτιμίας.

Η κεντρική τράπεζα μπορεί να ορίσει σταθερή την ισοτιμία του εθνικού νομίσματος της χώρας με την προϋπόθεση ότι αυτό δεν είναι ελεύθερα διαπραγματεύσιμο στα διεθνή χρηματιστήρια, δεν αποτελεί δηλαδή συνάλλαγμα. Οι παλιότεροι θα θυμούνται ότι για πολλά χρόνια υπήρχε σταθερή ισοτιμία ενός δολαρίου προς 30 δραχμές. Σήμερα το βουλγαρικό λέβα βρίσκεται σε σταθερή ισοτιμία με το ευρώ (1,9558 λέβα ανά ευρώ). Η ελβετική κεντρική τράπεζα, το 2011, προκειμένου να αναχαιτίσει την υποτίμηση του φράγκου, έθεσε ανώτατη τιμή στην ισοτιμία 1,22 φράγκα ανά ευρώ. Τον Ιανουάριο 2015, λόγω της υποτίμησης του ευρώ, οι Ελβετοί κατήργησαν το πλαφόν της ισοτιμίας, με αποτέλεσμα να ανατιμηθεί το φράγκο (ένα φράγκο προς ένα ευρώ). Το κινεζικό γιουάν βρίσκεται σε σταθερή ισοτιμία με το δολάριο και οι Αμερικανοί πιέζουν την κινεζική κυβέρνηση να το ανατιμήσει προκειμένου να μειωθεί το αμερικανικό έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο μεταξύ των δύο χωρών. Αντίθετα, στις 11 Αυγούστου 2015 η κινεζική κυβέρνηση έκανε μια μικρή (2%) υποτίμηση του γιουάν προκειμένου να διατηρήσει το ρυθμό αύξησης των εξαγωγών της. Τα παραδείγματα αυτά δείχνουν ότι σταθερή ισοτιμία μπορεί να υπάρξει.

Το «κλείδωμα» της ισοτιμίας τρομάζει τους δανειστές. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι σε non paper του ΔΝΤ, με τίτλο «Η Ελλάδα μετά την αποχώρηση από το ευρώ», που αποκάλυψε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel (26-4-15), το Ταμείο απορρίπτει το «κλείδωμα» της ισοτιμίας του νέου εθνικού νομίσματος με το ευρώ. Στο non paper το ΔΝΤ τάσσεται υπέρ της υποτίμησης της δραχμής με το γνωστό δογματικό επιχείρημα για αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Ορισμένοι από τους υποστηρικτές της υποτίμησης επικαλούνται το παράδειγμα της Αργεντινής, που επίσης είχε «κλειδωμένη» την ισοτιμία του πέσο με το αμερικανικό δολάριο και χρεοκόπησε. Πρόκειται για τελείως διαφορετική περίπτωση. Η Αργεντινή είχε εθνικό νόμισμα, το πέσο, και το συνέδεσε σε σταθερή σχέση, επί μία δεκαετία, με το δολάριο, χωρίς άλλες προϋποθέσεις, ενώ η οικονομία της παρέμενε ανοικτή στις διεθνείς  χρηματαγορές, με τη σύναψη δανείων σε συνάλλαγμα. Αυτό έγινε από μια κυβέρνηση όργανο του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και του ΔΝΤ.

Η εισαγωγή της δραχμής, με ισοτιμία ένα προς ένα σε σχέση με το ευρώ, και στη συνέχεια το «κλείδωμά» της είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε η μετάβαση να γίνει ομαλά και χωρίς πληθωριστικές πιέσεις στην ελληνική οικονομία, εφόσον βεβαίως ληφθούν και όλα τα υπόλοιπα μέτρα που καταγράφονται στο σχέδιο που παρουσιάζεται σ’ αυτό το βιβλίο. Με τον τρόπο αυτό καταρρέει και το γελοίο επιχείρημα των ευρωλάγνων ότι αυτοί που υποστηρίζουν την επιστροφή στη δραχμή είναι όσοι έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό και αναμένουν την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος για να αγοράσουν φτηνά τις περιουσίες των Ελλήνων. Η σταθερή «κλειδωμένη» ισοτιμία, μία Νέα Δραχμή προς ένα ευρώ, δεν προσφέρει κανένα πλεονέκτημα σε όσους έχουν χρήματα στο εξωτερικό. Τα ευρώ που τυχόν θα φέρουν και τα οποία θα μετατραπούν σε ισόποσες δραχμές θα έχουν την ίδια αγοραστική αξία που έχουν και σήμερα.

Το κείμενο αυτό, δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ στις 28.8.2015 και αποτελεί σύντμηση ενός κεφαλαίου από το βιβλίο «Η Επανάσταση του Grexit – Το Σχέδιο» του Νίκου Ιγγλέση, που κυκλοφορεί από 31 Αυγούστου 2015 από τις Εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη.
ΝΙΚΟΣ ΙΓΓΛΕΣΗΣ

πηγη


HEpanastasiTouGRExitT_6289D

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Big Brother είναι εδώ! Οι νομισματικές συναλλαγές αντικαθίστανται με… δακτυλικά αποτυπώματα!

Ο Big Brother είναι εδώ! Οι νομισματικές συναλλαγές αντικαθίστανται με… δακτυλικά αποτυπώματα!

Ξεκινώντας αυτό το καλοκαίρι, η Ιαπωνική κυβέρνηση θα δοκιμάσει ένα σύστημα στο οποίο οι ξένοι τουρίστες θα είναι σε θέση να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους και να αγοράσουν τα πράγματα στα καταστήματα χρησιμοποιώντας μόνο τα δακτυλικά τους αποτυπώματα.

Η κυβέρνηση ελπίζει να αυξήσει τον αριθμό των ξένων τουριστών από τη χρήση του συστήματος για την πρόληψη της εγκληματικότητας και να ανακουφίσει τους χρήστες από την ανάγκη να μεταφέρουν μετρητά ή πιστωτικές κάρτες. Το σύστημα στοχεύει στο να διευκολύνει τους επισκέπτες στη χώρα ενόψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο το 2020.

Το εγχείρημα αυτό, θα απαιτεί από τους τουρίστες που έρχονται στη χώρα, να «εγγράφουν» τα δακτυλικά τους αποτυπώματα και άλλα δεδομένα, όπως για παράδειγμα στοιχεία πιστωτικών καρτών, σε αερολιμένες και σε άλλα μέρη.
Οι τουρίστες στη συνέχεια θα είναι σε θέση να διεξάγουν τις διαδικασίες απαλλαγής τους από το φόρο και να κάνουν τις αγορές, αφού έχουν εξακριβώσει την ταυτότητά τους με την τοποθέτηση δύο δάχτυλων σε ειδικές συσκευές που έχουν εγκατασταθεί στα καταστήματα.

Ο νόμος που αφορά πανδοχεία και ξενοδοχεία απαιτεί από τους ξένους τουρίστες να δείξουν τα διαβατήριά τους καταφθάνουν σε αυτά. Η κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο σχεδιάζει τα υποκαταστήσει με την αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων για την εν λόγω απαίτηση.

Ένα σύνολο 300 καταστημάτων σουβενίρ, εστιατορίων, ξενοδοχεία και άλλων εγκαταστάσεων είναι αυτά που θα συμμετάσχουν, εν πρώτοις, στο πείραμα. Βρίσκονται σε περιοχές που είναι δημοφιλής μεταξύ των ξένων τουριστών, όπως οι Χακόνε, Καμακούρα, Γιουγκαβάρα, και οι επαρχίες Καναγκάβα και Ατάμι στο νομό Σιζουόκα.

hellasforce.comΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αποκάλυψη: Έγγραφο βόμβα για Ελληνικό – Κίνδυνος για Ελονοσία, Δάγκειο Πυρετό και ιό Ζίκα!

Με έγγραφο φωτιά , το ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιεί τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, που έχουν στα διοικητικά τους όρια χώρους φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, πως αυτοί είναι εν δυνάμει υγειονομικές βόμβες.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνεπές στην αποστολή του για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση μεταδοτικών νόσων, τώρα που λόγω και των πρόωρα αυξημένων για την εποχή θερμοκρασιών, η επώαση των κουνουπιών γίνεται νωρίτερα. Tο ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνει, πως τα κουνούπια που λειτουργούν ως μεταφορείς επικίνδυνων νόσων, μπορούν να μολύνουν και τον τοπικό πληθυσμό με ασθένειες όπως η ελονοσία, ο Δάγκειος πυρετός, ο ιός Ζika, η νόσος Chikungunya κ.ά. αν προηγουμένως τσιμπήσουν μετανάστη ή πρόσφυγα που προέρχεται από χώρες που ενδημούν αυτές οι ασθένειες.

Όπως σημειώνει σε επείγουσα αναφορά του στις 15/3/2016θεωρείται υπαρκτός ο κίνδυνος εγχώριας μετάδοσης επικίνδυνων ασθενιών σε ευάλωτες περιοχές που υποδέχονται ή φιλοξενούν μετανάστες-πρόσφυγες από ενδημικές χώρες. Ο κίνδυνος αυτός μετάδοσης αφορά τόσο σε μετανάστες-πρόσφυγες, όσο και στον τοπικό πληθυσμό (κατοίκους και εργαζόμενους).

Το ίδιο έγγραφο τονίζει επίσης ότι, στις περιοχές και στους χώρους φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων , κρίνεται άκρως απαραίτητη η διασφάλιση ικανοποιητικών συνθηκών διαβίωσης, ύδρευσης, αποχέτευσης και διαχείρησης απορριμάτων, και μείωση στο μέτρο του δυνατού των συνθηκών συγχρωτισμού.

Το ακριβώς αντίθετο, από το να χαρακτηριστεί κατάλληλος χώρος διαμονής είναι ο χώρος φιλοξενίας του Ελληνικού. Συνολικά 5.500 μετανάστες και πρόσφυγες είναι στην κυριολεξία στιβαγμένοι σε άθλιους χώρους, χωρίς αποχέτευση και κατάλληλες εγκαταστάσεις υγιεινής. Μετανάστες και πρόσφυγες καταφεύγουν στις παραλίες προκειμένου να κάνουν ένα μπάνιο με θαλασσινό νερό(!!!), ενώ στον γειτονικό αθλητικό χώρο του Αγίου Κοσμά όλες οι σωληνώσεις ποτίσματος είναι κομμένες και κατεστραμμένες αναγκάζοντας τους υπαλλήλους να κόψουν την γενική παροχή νερού σε όλα τα παρτέρια.

Επίσης, όπως τονίζουν εργαζόμενοι στο αθλητικό κέντρο ο χώρος έχει γεμίσει από ακαθαρσίες των ανθρώπων που απλά δεν έχουν που να κάνουν την ανάγκη τους και αφοδεύουν στην κυριολεξία όπου βρουν.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως, σε προγενέστερη ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής είχε προειδοποιήσει για την υγειονομική βόμβα, ιδίως στο κτίριο του δυτικού αεροδρομίου όπου βρίσκεται η αίθουσα αναμονής και είχε τονίσει ότι αυτό θα πρέπει να εκκενωθεί άμεσα.

Κίνδυνοι για τον τοπικό πληθυσμό

Το ΚΕΕΛΠΝΟ στο έγγραφό του εφιστά την προσοχή και στον τοπικό πληθυσμό (Άλιμος, Γλυφάδα, Ελληνικό-Αργυρούπολη) για τυχόν μετάδοση των επικίνδυνων ασθενιών (ελονοσία, Δάγκειος πυρετός, ιός Ζika, νόσος Chikungunya) και τους καλεί να πάρουν μέτρα αυτοπροστασίας όπως να τοποθετήσουν σίτες στα παράθυρα, να ψεκάζονται με ειδικά εντομοαπωθητικά και να κυκλοφορούν τους καλοκαιρινές μήνες με τα κατάλληλα ρούχα (παντελόνι, μακρυμάνικα μπλουζάκια κτλ.).

Μεγάλος είναι και ο κίνδυνός μετάδοσης και του ιού ΖΙΚΑ, ενός ιού που προσβάλει τις έγκυες γυναίκες. Ο ιός έχει επεκταθεί σε περισσότερες από 20 χώρες της Λατινικής Αμερικής τους τελευταίους μήνες αλλά και τις Ασίας, με τον ΠΟΥ να χαρακτηρίζει την εξάπλωσή του «εκρηκτική», κάνοντας λόγο ακόμα και για 4 εκατομμύρια ανθρώπινα κρούσματα το 2016.

Όπως επισήμανε ο ΠΟΥ, ο ιός πιστεύεται ότι συνδέεται με κρούσματα μικροκεφαλίασης σε εκατοντάδες νεογνά κατά τους τελευταίους μήνες, ειδικά στη Βραζιλία, όπου η επιδημία έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Η μικροκεφαλίαση, προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην εγκεφαλική ανάπτυξη των παιδιών, τα οποία γεννώνται με αφύσικα διαμορφωμένα κρανία.

Ο ιός Chikungunya εμφανίζεται πιο συχνά στην Αφρική και την Ασία και μεταδίδεται από το τσίμπημα κουνουπιών Aedes aegypti, Ο Chikungunya προκαλεί ποικίλα πρώιμα συμπτώματα, όπως πυρετό και εξάνθημα, τα οποία συνήθως υποχωρούν μετά από αρκετές ημέρες. Ωστόσο, ο σοβαρός πόνος στις αρθρώσεις μπορεί να συνεχιστεί για μερικούς μήνες και μερικές φορές για περισσότερο από ένα χρόνο

Στην Αϊτή , όπου ο ιός εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις αρχές του Μαΐου, το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι 5.500 άνθρωποι έχουν μολυνθεί και δεν υπάρχει εμβόλιο ή θεραπεία που μπορεί να θεραπεύσει τον ιό.


Άραγε με τι αμφίεση θα πρέπει να επισκέπτονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τις παραλίες των δήμων γύρω από το κέντρο φιλοξενίας στο Ελληνικό οι λουόμενοι με βάση το έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ; Μήπως με… μακρυμάνικα και φόρμες, καθώς θα υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης επικίνδυνων ασθενιών από κουνούπια που επωάστηκαν μέσα στον καταυλισμό του Ελληνικού και πιθανώς θα μεταφέρουν μεταδοτικές νόσους;

Άμεση ανάγκη για ψεκασμούς και δημιουργία αποχετεύσεων

Το ΚΕΕΛΠΝΟ καλεί τους δήμους και τις Περιφέρειες να προβούν άμεσα σε ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών και στην δημιουργία αποχετεύσεων, αφού όπως αναφέρει «θεωρείται υπαρκτός ο κίνδυνος εγχώριας μετάδοσης ελονοσίας και άλλων επικίνδυνων ασθενιών σε ευάλωτες περιοχές που υποδέχονται ή φιλοξενούν μετανάστες – πρόσφυγες από ενδημικές χώρες».

Στελέχη της αυτοδιοίκησης δηλώνουν ότι είναι σχεδόν αδύνατο να ψεκαστούν αποτελεσματικά 6.500 στρέμματα. Επίσης επισημαίνουν ότι οι συνθήκες υγιεινής στο Ελληνικό μπορούν να βελτιωθούν και να είναι διαχειρήσιμες μόνο εάν ο αριθμός μειωθεί στα 1.000 περίπου άτομα. Παρ όλα αυτά, αυτή την στιγμή στον χώρο του Ελληνικου βρίσκονται 5.500 μετανάστες και πρόσφυγες και η κυβέρνηση ετοιμάζει άλλα τρία τολ στο ανατολικό αεροδρόμιο για την φιλοξενία τουλάχιστον 2.000 αφγανών και της φυλής Γεζίντι από Συρία και Ιράκ.

Υγειονομική βόμβα το Ελληνικό, ο Πειραιάς και η Ειδομένη

Με βάση όλα τα παραπάνω οι τρεις μεγάλοι χώροι όπου «φιλοξενούνται» συνωστιζόμενοι χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες αποτελούν υγειονομικές βόμβες έτοιμες να εκραγούν.

Οι εικόνες της Ειδομένης είναι γνωστές στο Πανελλήνιο και όχι μόνο. Άνθρωποι, προσπαθώντας να υλοποιήσουν το «όνειρο» της μετάβασης σε μια ευρωπαϊκή χώρα του βορρά, ζουν κάτω από συνθήκες τραγικές, χωρίς τις στοιχειώδεις υποδομές, ανάμεσα σε σκουπίδια και βρωμόνερα.

Στον Πειραιά οι 4.500 πρόσφυγες και μετανάστες συνωστίζονται στην Ε1 και Ε2 στο δε Ελληνικό δεν πάει πολύς καιρός που η Περιφέρεια δια στόματος αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Χρήστου Καπάνταη είχε πει ότι ο χώρος «φιλοξενίας» στην αίθουσα αναχωρήσεων του πρ. αεροδρομίου πρέπει να κλείσει γιατί αποτελεί υγειονομική βόμβα.

Μετά από το έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση για να προστατέψει και τους γηγενείς εκτός από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες τους οποίου δηλώνει και εντύπως ότι αγαπά, σκέπτεται και συμμερίζεται τις κακουχίες του; Μήπως να γίνει πιο αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης, πριν η αλληλεγγύη που έχει δείξει η κοινωνία μέχρι σήμερα σ’ αυτούς τους ανθρώπους μετατραπεί σε κάτι άλλο;

Δείτε εδώ ολόκληρη την αναφορά του ΚΕΕΛΠΝΟ.πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιατί φοβίζουν το σύστημα οι ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις;

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Άρχισαν δειλά δειλά να κάνουν την εμφάνιση τους οι πρώτες ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις, αρχικά σε μπλογκς. Αυτό όμως το γεγονός φοβίζει αρχικά την κυβέρνηση και εν συνεχεία όλο το πολιτικό σύστημα.

Για διαφορετικούς λόγους όμως και φυσικά λόγω των αποτελεσμάτων που δείχνουν.

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι οι ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις δεν έχουν ουσιαστικά καμία σημασία και δεν αντιπροσωπεύουν το εκλογικό αποτέλεσμα, γιατί συνήθως απευθύνονται στο ιδιαίτερο κοινό της κάθε σελίδας και αφετέρου γιατί οι περισσότεροι που συμμετέχουν στις ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις πιστεύουν ότι εκεί εξαντλείτε η δημοκρατική τους υποχρέωση για συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία.

Κοινός ψηφίζουν ηλεκτρονικά, αυτοί που απέχουν…


Βέβαια αν μπορούσαμε να βγάζαμε μια σούμα από της ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις θα μπορούσαμε άμεσα να καταλάβουμε τις προθέσεις του συνόλου του εκλογικού σώματος και τον προσανατολισμό τους και φυσικά με τον τρόπο αυτό μπορούμε να εκτιμήσουμε τα ποσοστά – δύναμη των πολιτικών κομμάτων.

Γιατί όμως φοβίζει την κυβέρνηση η ηλεκτρονική δημοσκόπηση;

Καταρχήν γιατί έχει αποδειχθεί ότι οι δημοσκοπήσεις αυτές κάνουν την εμφάνισης τους μερικούς μήνες πριν τις εκλογές. Ουσιαστικά αποτελούν μια ένδειξη ότι πλέον ο λαός καταλαβαίνει ότι η κυβέρνηση μετρά αντίστροφα χρόνο μέχρι τις εκλογές.

Γιατί φοβίζουν το σύνολο του πολιτικού συστήματος;

Γιατί σε αυτή τουλάχιστον τη φάση οι ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις δείχνει δύο σαφή αποτελέσματα. Την πτώση των δύο «κυρίαρχων» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ καθώς και τις παράλληλες ανοδικές τάσεις της ΧΑ και του ΚΚΕ. Το δεύτερο άκρως ανησυχητικό είναι ότι το 55% αυτών που συμμετέχουν θα ψήφιζαν ένα νέο πολιτικό σχηματισμό, με δεξιό προσανατολισμό (εδώ είναι η επιρροή του μεταναστευτικού) αρκεί να μην συμμετέχουν άτομα που έχουν υποστεί πολιτική τριβή (σε αυτό το «κενό» στοχεύει ο Καρατζαφέρης, αλλά και για τον ίδιο λόγο την «πάτησε»).

Αν τελικά οι εκτιμήσεις μου ισχύουν, το προσεχές διάστημα θα αρχίσει μια μεγάλη δημοσιογραφική προπαγάνδα και πολλαπλές δημοσκοπήσεις στις «έγκυρες» εφημερίδες και τηλεοπτικές εκπομπές.


 

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

MOΛΙΣ ΕΣΚΑΣΕ Η ΒΟΜΒΑ: Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΧΘΕΣ BAIL-IN ΚΑΤΑ 54% ΜΕ ΖΗΜΙΕΣ 6,4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΙΣΤΩΤΩΝ ΤΗΣ ΗΕΤΑ

Mόλις πριν ένα χρόνο, ένας μαύρος κύκνος προσγειώθηκε στη μέση της Ευρώπης, όταν σε μια “θεαματική εξέλιξη» στην Αυστρία, η «κακή τράπεζα» της χρεοκοπημένης τράπεζας Hypo Alpe Adria , η HETA Asset Resolution AG , η ίδια μετατράπηκε σε προβληματική τράπεζα, με αποτέλεσμα οι πιστωτές της να αναγκαστούν σε ακούσιο»bail-in”, μετά την «ανακάλυψη» μίας τρύπας στα κεφάλαια της αξίας 8,5 δις δολαρίων στον ισολογισμό της, που σχετίζονται κατά κύριο λόγο με τη συνεχιζόμενη επιδείνωση της κατάστασης στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

Η Αυστρία είχε προηγουμένως εθνικοποιήσει την προκάτοχό της HETA , την Hypo Alpe-Adria-Bank International, πριν από έξι χρόνια , όταν αυτή σχεδόν κατέρρευσε εξαιτίας επισφαλών δανείων , που προέκυψαν από την γρήγορη επέκταση της στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Αφού κατέστρεψε παραπάνω από 5,5 δις ευρώ χρημάτων των φορολογούμενων για να στηρίξει την Hypo Alpe, ο υπουργός Οικονομικών Hans Joerg Schelling σταμάτησε την στήριξη της τον Μάρτιο του 2015, προκαλώντας την εξαγορά της από την FMA .

Αυτό ήταν το πρώτο προτεινόμενο «Bail-In» για πιστωτές του δημόσιου τομέα, που συνέβη πριν από παρόμοια αναδιάρθρωση ισολογισμών στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία κατά τους επόμενους μήνες. Ή μάλλον δεν ήταν ένα πλήρως εκτελεσμένο «Bail-In», γιατί οι πιστωτές αγωνίστηκαν με νύχια και δόντια για να το αποφύγουν.

Και στη συνέχεια σήμερα, μετά από απόφαση της αυστριακής τραπεζικής ρυθμιστικής αρχής, της Finanzmarktaufsicht (FMA) ή Αρχής για τις Χρηματοπιστωτικές Αγορές , η Αυστρία έγινε επίσημα η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα , που χρησιμοποίησε ένα νέο νόμο, που προβλέπεται στο πλαίσιο της τραπεζικής οδηγίας για την αναδιάρθρωση και την εκκαθάριση των ευρωπαικών τραπεζών , για να μοιράσει τις απώλειες της αποτυχημένης τράπεζας στους μεγάλους πιστωτές τους , καθώς μείωσε την αξία του χρέους, που οφείλεται από την HETA Asset Resolution AG.

Τα κυριότερα σημεία της ανακοίνωσης:
Σήμερα, η Αρχή για τις Χρηματοπιστωτικές Αγορές της Αυστρίας (FMA) , ασκώντας τη λειτουργία της ως αρχή εξυγίανσης, σύμφωνα με την πράξη για την αναδιάρθρωση και την εξυγίανση Τραπεζών (BaSAG – Bundesgesetz über die Sanierung und Abwicklung von Banken), ανακοίνωσε τα βασικά χαρακτηριστικά των περαιτέρω βημάτων για την εκκαθάριση της HETA ASSET RESOLUTION AG.

Τα πιο σημαντικά μέτρα είναι τα εξής:
– 100% bail-in για όλες τις υποχρεώσεις μειωμένης εξασφάλισης,
– 53,98% bail-in, με αποτέλεσμα την μείωση της αξίας τους στο 46.02%, για όλες τις επιλέξιμες προνομιακές απαιτήσεις του παθητικού,
– ακύρωση όλων των τόκων από 1.3.2015, όταν η HETA τοποθετήθηκε σε καθεστώς εκκαθάρισης , σύμφωνα με την πράξη BaSAG και
– εναρμόνιση της προθεσμίας λήξης του συνόλου των επιλέξιμων υποχρεώσεων της σε 31/12/2023.

Σύμφωνα με το σημερινό σχέδιο ψηφίσματος για την HETA, η διαδικασία εκκαθάρισης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως το 2020, αν και η εξόφληση όλων των απαιτήσεων, καθώς και οι νομικά δεσμευτικές αποφάσεις για όλες τις παρούσες εκκρεμείς δικαστικές διαφορές ρεαλιστικά αναμένεται να εκδοθούν μόνο μέχρι το τέλος του 2023. Μόνο σε αυτό το χρονικό σημείο θα είναι δυνατόν να διανεμηθούν τελικά τα περιουσιακά στοιχεία και να εκκαθαρισθεί η εταιρεία.

Στο πλαίσιο της παραπάνω ανακοίνωσης, η Αυστρία μείωσε τις υποχρεώσεις HETA προς τους μεγάλους πιστωτές της κατά 54 τοις εκατό και επέκτεινε τη διάρκεια όλων των επιλέξιμων χρεών της ως την 31 Δεκεμβρίου του 2023 , για να βοηθήσει να καλυφθεί μια τρύπα αξίας 8 δισ ευρώ (9,1 δισ δολαρίων ) στον ισολογισμό της HETA . Επίσης, διέγραψε τυχόν υπολείμματα ιδίων κεφαλαίων της και τις μικρότερες απαιτήσεις του παθητικού, καθώς και τυχόν συμπληρωματικά κεφάλαια.

Η Finanzmarktaufsicht ανέλαβε τον έλεγχο της HETA πέρυσι στην πρώτη εφαρμογή των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης , που σχεδιάστηκαν για να πάψει η χρηματοδότηση από τους φορολογούμενους των διασώσεων τραπεζών.

“Ενώ η εφαρμογή του νέου ευρωπαϊκού πλαισίου για την εξυγίανση και την ανάκαμψη των τραπεζών είναι ανεξερεύνητο έδαφος και από νομικούς και από πρακτικούς όρους, βρισκόμαστε στη πορεία με στόχο την εκκαθάριση της HETA”, δήλωσαν οι δύο επικεφαλής της FMA, ο Helmut Ettl και ο Klaus Kumpfmueller. » Η ομαλή εκκαθάριση είναι πιο συμφέρουσα από τις διαδικασίες αφερεγγυότητας μέσω δικαστηρίων” .

Όπως γράφει το Bloomberg, η αντιμετώπιση της χρεοκοπίας τραπεζών παραμένει ένα ακανθώδες ζήτημα για την ΕΕ περισσότερα από επτά χρόνια μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers Holdings Inc. Οι διασώσεις στην Πορτογαλία, την Ελλάδα και την Ιταλία, που πραγματοποιήθηκαν πριν τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανόνες στις χώρες αυτές , προκάλεσαν διαμαρτυρίες για άνιση ή αυθαίρετη μεταχείριση των πιστωτών.

Η αδοκίμαστη οδηγία για την αναδιάρθρωση και εκκαθάριση των τραπεζών της ΕΕ , που βρίσκεται τώρα σε ισχύ σε όλα τα 28 κράτη της ΕΕ, προβλέπει κανόνες και εργαλεία, συμπεριλαμβανομένου του λεγόμενου bail in, για να εξασφαλίσει ότι οι πιστωτές θα μοιραστούν το βάρος.

Οι πιστωτές δεν ευχαριστήθηκαν και η HETA έγινε πεδίο μάχης για τις διαδικασίες της πρώτης εφαρμογής της BRRD . «Στο επίκεντρο του θέματος είναι 11 δις ευρώ χρέους της HETA που είναι εγγυημένο από την επαρχία Καρίνθια, στην οποία ανήκε η προκάτοχός HETA μέχρι το 2007. Οι εγγυήσεις αυτές αμβλύνουν τις προθέσεις των νέων κανόνων, γιατί σημαίνουν ότι οι απώλειες που επιβάλλονται στους κατόχους ομολόγων θα γίνουν μια απαίτηση σε βάρος της Καρίνθια , η οποία δηλώνει ότι δεν μπορεί να τις πληρώσει. Το κούρεμα της Κυριακής σημαίνει ότι η επαρχία αντιμετωπίζει απαιτήσεις 6,4 δις ευρώ, δήλωσε η FMA «

Η προσπάθεια της Καρινθίας να εξουδετερώσει τις εγγυήσεις, αγοράζοντας τα ομόλογα με έκπτωση , απορρίφθηκε από τους ομολογιούχους με επικεφαλής την Commerzbank AG και την Pacific Investment Management Co. τον περασμένο μήνα. Οι πιστωτές, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η Αυστρία θα έπρεπε να πληρώσει, αν η Καρίνθια δεν μπορούσε , έκαναν αγωγή επίσης σε ένα γερμανικό δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι οι κανόνες της BRRD δεν ισχύουν για την HETA.

Η ανακοίνωση εγκαινιάζει την επόμενη και ακόμη περισσότερο ουσιαστική φάση των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές. Αφού αρχικά απέκλεισαν μια δεύτερη προσφορά, οι Αυστριακοί αξιωματούχοι αυτή την εβδομάδα εξομάλυναν το δρόμο για νέες διαπραγματεύσεις για την αποφυγή μακροχρόνιου δικαστικού αγώνα.Ο Gaby Schaunig, ο γραμματέας Οικονομικών της Καρίνθια , δήλωσε ότι θα επανεξετάσει μια πρόσφατη πρόταση των πιστωτών και ότι “οποιαδήποτε λύση εκτός δικαστηρίου είναι καλύτερη από τη νομική οδό.»

Σύμφωνα με το Bloomberg, μερικοί από τους πιστωτές σχεδιάζουν να κάνουν μια προσφορά προς την Αυστρία , που θα οδηγήσει σε πληρωμή 82 σεντ για κάθε ευρώ, δήλωσε το Σάββατο ένα πρόσωπο που γνώριζε την προσφορά. Είναι ασαφές πόσοι πιστωτές υποστηρίζουν την προσφορά. Την Τρίτη, οι εκπρόσωποι και των δύο πλευρών θα συναντηθούν επίσης στο Λονδίνο για συνομιλίες, σύμφωνα με μια έκθεση στην Der Standard. Πολλοί πιστωτές έχουν απορρίψει οποιοδήποτε κούρεμα ως επιλογή , ανησυχώντας πως ένα τέτοιο παράδειγμα θα μπορούσε να επηρεάσει τις επενδύσεις τους σε εταιρείες, που αντιμετωπίζουν παρόμοιο οικονομικό πρόβλημα . Άλλοι είναι πιο πρόθυμοι να διαπραγματευτούν.

Μερικοί πιστωτές είχαν ήδη προσβάλει την απόφαση της FMA να εφαρμόσει τους κανόνες για την εξυγίανση των ευρωπαικών τραπεζών στη περίπτωση της HETA. Απαντώντας στις αντιρρήσεις, η FMA, δήλωσε ότι η εκκαθάριση παραμένει «πλήρως δεσμευτική », προσθέτοντας ότι οι πιστωτές είναι πλέον ελεύθεροι να προσφύγουν στο ομοσπονδιακό διοικητικό δικαστήριο της Αυστρίας:

Προσφυγές ενάντια στην διοικητική απόφαση έκτακτης ανάγκης της 10.4.2016, η οποία καθορίζει τις σημαντικές δράσεις εκκαθάρισης σύμφωνα με την BaSAG, μπορούν να υποβληθούν στη FMA εντός τριών μηνών. Αν γίνει τέτοια προσφυγή , η FMA θα κινήσει την τακτική διοικητική διαδικασία, θα αναγνωρίσει και θα εξετάσει τις υποβληθείσες προσφυγές και στη συνέχεια θα εκδώσει διοικητική απόφαση σε σχέση με την διαδικασία προσφυγής.

Αν υπάρξουν αλλαγές στη σημερινή απόφαση, κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστούν χρόνια για να περάσουν μέσα από το σύστημα των αυστριακών δικαστηρίων . Εν τω μεταξύ, το προηγούμενο έχει τεθεί και περιμένουμε πολλές περισσότερες τράπεζες να ακολουθήσουν το παράδειγμα και να κάνουν «bail-in » στις απαιτήσεις των μεγάλων πιστωτών τους και τελικά , εάν δεν υπάρχει αρκετή αξία για την ικανοποίηση απαιτήσεων , στους καταθέτες τους .

ΠΗΓΗ http://www.zerohedge.com/news/2016-…

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Στις 10.3.2015 είχε δημοσιευθεί ένα σχετικό άρθρο μου.

ΠΗΓΗ http://www.freepen.gr/2015/03/blog-…

Σας θυμίζω μερικά από τα τότε σχόλια μου :

“ Η έννοια του Μαύρου Κύκνου ταυτίζεται με ένα εξαιρετικά σπάνιο και θεωρητικό ενδεχόμενο, που εντυπωσιάζει όταν συμβεί και που εξηγείται εκ των υστέρων λογικά, αλλά με λάθος μεθοδολογία.

Δυστυχώς αυτό που συμβαίνει στην Αυστρία δεν είναι Μαύρος Κύκνος, γιατί έχει ξανασυμβεί στην ίδια χώρα το 1931 με την περίπτωση της τράπεζας Creditanstalt, από την οποία ξεκίνησε η τραπεζική κρίση και οι τραπεζικές χρεοκοπίες της Μεγάλης Ύφεσης.

ΠΗΓΗ http://en.wikipedia.org/wiki/Creditanstalt

Το άρθρο είναι καλογραμμένο και πολύ αναλυτικό, αλλά το μεγάλο μυστικό κρύβεται στον παρακάτω πίνακα .

Αναφέρονται σ΄αυτόν 9 Αυστριακές τράπεζες με συνολική αξία ενεργητικού 62,97 δισ ευρώ και συνολικά κεφάλαια 3,38 δισ ευρώ.

Μία απ’ αυτές τις τράπεζες είναι η Ηeta Asset Resolution AG , για την οποία δεν αναφέρεται στον πίνακα αξία ενεργητικού και κεφαλαίων.

Η τράπεζα αυτή δημιούργησε το πρόβλημα του άρθρου.

Η τράπεζα Pfandbriefbank (Österreich) AG (PFBKOS) έχει έκθεση στην Ηeta Asset Resolution AG , σύμφωνα με το άρθρο, ίση με 1,2 δισ ευρώ.

Το 1,2 δισ ευρώ είναι το 35,5% του συνολικού κεφαλαίου της Pfandbriefbank (Österreich) AG (PFBKOS) ( !)

Στο άρθρο μαθαίνουμε ότι η Deutsche Pfandbriefbank AG έχει 395 εκατ έκθεση σε ομόλογα της Ηeta Asset Resolution AG και σκοπεύει να διαγράψει τα 120 εκατ ευρώ προσεχώς.

Συμπέρασμα: Η Deutsche Pfandbriefbank AG θεωρεί ως εύλογη ζημιά και σκοπεύει να διαγράψει το 30,37% της αξίας των ομολόγων της προβληματικής τράπεζας ιδιοκτησίας της (=120/395).
Αυτό σημαίνει ότι το 10,78% των συνολικών κεφαλαίων της Pfandbriefbank (Österreich) AG (PFBKOS) θα πρέπει να θεωρούνται ως πιθανή ζημιά από το bail-in. (10,78%=35,5%*30,37%).

Η εκκαθάριση της Ηeta Asset Resolution AG θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στο τραπεζικό σύστημα της Αυστρίας.

To 30,37% των 1,2 δισ ευρώ είναι 364 εκατ ευρώ.

Οι 3 Γερμανικές τράπεζες που αναφέρονται στο άρθρο έχουν συνολικά έκθεση σε ομόλογα 1,07 δισ ευρώ.

Το 30,37% των 1,07 δισ είναι 325 εκατ ευρώ.

Η Καρίνθια έχει έκθεση σε εγγυήσεις 10,2 δισ ευρώ. Το 30,37% των 10,2 δισ ευρώ δίνει μία πιθανή ζημιά 3,1 δισ ευρώ

Αν αφαιρέσουμε από την κεφαλαιακή τρύπα των 7,6 δισ ευρώ τα παραπάνω ποσά, απομένει μία ζημιά της τάξεως των 3,81 δισ ευρώ.

Το ερώτημα που προκύπτει τώρα είναι ποιός θα επωμισθεί αυτή την τόσο μεγάλη ζημιά.

Ποιοί είναι οι μυστηριώδεις κάτοχοι, που τους αναλογεί ζημιά 3,81 δισ ευρώ και δεν έχουν φανερωθεί ως τώρα?

Ποιοί κατέχουν ομόλογα αξίας 12,54 δισ ευρώ και πού εδρεύουν ?

Στη Γερμανία , στο Λουξεμβούργο ή στη Γαλλία?

Αναφέρω στις υποψήφιες χώρες και τη Γερμανία ,γιατί μία από τις κατονομαζόμενες στο άρθρο γερμανικές τράπεζες δεν αποκάλυψε η ίδια την έκθεση της.

Στις διάφανες Ευρωπαικές αγορές της Γερμανίας φαίνεται ότι είναι «προαιρετική» η αποκάλυψη πιθανών ζημιών και συμμετοχών σε άλλες τράπεζες, οπότε δεν αποκλείεται εκ προοιμίου να υπάρχουν και άλλες Γερμανικές τράπεζες «θύματα»… “

Στο σημείο αυτό αναφέρομαι στο σημερινό άρθρο και στην αποκάλυψη ότι η προσφορά της επαρχίας της Καρίνθια να εξαγοράσει με έκπτωση ομολογίες της απορρίφθηκε τον περασμένο μήνα από μερίδα πιστωτών με επικεφαλής την Commerzbank AG και την Pacific Investment Management Co.
Αναζήτησα την Pacific Investment Management Co στο διαδίκτυο και ανακάλυψα ότι διαχειρίζεται διεθνή κεφάλαια αξίας 20 δις δολάρια για θεσμικούς επενδυτές, για επενδυτές μεγάλων εισοδημάτων, αλλά και πελάτες λιανικής.

Η έδρα της είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο και αυτό ερμηνεύει τη συνάντηση της Τρίτης στο Λονδίνο.

ΠΗΓΗ http://pacificinvestments.com/

Λογικά η Commerzbank ΑG θα έπρεπε ως σήμερα να είχε αποκαλύψει την έκθεση της σε ομόλογα της HETA και σαν επικεφαλής των πιστωτών ,η έκθεση της σ’ αυτά θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη .

Ο μόνος λόγος που θα δικαιολογούσε την μη αποκάλυψη της έκθεσης της Commerzbank ΑG στα ομόλογα αυτά ως σήμερα είναι η έκθεση να είναι έμμεση, δηλαδή η Commerzbank να έχει επενδύσει μέσω της Pacific Investment Management Co τα αντίστοιχα κεφάλαια.
Ως τώρα η ενδεχόμενη απώλεια δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά αυτό δεν θα αργήσει.
Θα φροντίσει γι’ αυτό ενδεχομένως η PIMCO για να καθησυχάσει τους επενδυτές της, που σίγουρα θα έχουν καταλάβει τον κίνδυνο από τη σημερινή απόφαση της Αυστριακής FMA.
Δεν είναι λίγο να κινδυνεύουν ως το 2023 το 25% των διαχειριζόμενων κεφαλαίων της (=5/20)

ΠΗΓΗ http://www.reuters.com/article/us-h…

H τοποθέτηση σε σχήματα όπως η HETA ενδεχομένως ως σήμερα να σταθμίζοταν ως κίνδυνος στο 0%, καθώς η HETA θεωρούνταν ως εγγυημένη από επαρχία κράτους της ΕΕ (Καρίνθια) και καθώς σαν εταιρεία ήταν , από πλευράς λειτουργιών για την Αυστρία ,κάτι σαν το ελληνικό ΤΧΣ.
Για τον λόγο αυτό υπάρχουν αιτιάσεις ότι δεν έπρεπε να εφαρμοσθούν εναντίον της τα προβλεπόμενα από την ευρωπαική οδηγία , που προβλέπει το bail-in.
Με το δεδομένο αυτό , τα 6,4 δις ευρώ εγγυήσεων της Καρίνθια λείπουν από σήμερα ως κεφάλαια από κάποιες μεγάλες ευρωπαικές τράπεζες.

Ποιές είναι αυτές?

Θα το δείτε αύριο στο ταμπλώ του Γερμανικού χρηματιστηρίου.

Η περίπτωση της HETA θα διδάσκεται σε μερικά χρόνια σε όλα τα οικονομικά πανεπιστήμια, καθώς θα είναι παράδειγμα για το πώς η διεθνοποίηση της προέλευσης των ιδίων κεφαλαίων μπορεί να μεταδώσει την τραπεζική κρίση στις τράπεζες όλης της Ευρώπης.

Το φυτίλι μόλις άναψε.
Ετοιμαστείτε για μεγάλο μπαμ σε δύο χώρες: στην Αγγλία και την Γερμανία…
πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΤΖΕΝΤΑ 21: ΠΩΣ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ILLUMINATI ΘΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Οι πόλεις είναι ένας κρίσιμος τομέας για την ανάληψη δράσης για την κλιματική αλλαγή.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, είναι ένα ίδρυμα που εδρεύει στη Γενεύη το οποίο πραγματοποιεί συναντήσεις όλων των ηγετών του κόσμου.

Σύμφωνα με άρθρο από την επίσημη ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, μέχρι το 2050, πάνω από τα 2/3 της ανθρωπότητας θα ζουν σε πόλεις. Οι πόλεις παράγουν περίπου το 80% του παγκόσμιου ΑΕΠ και αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 60% όλων των εκπομπών του CO2.

Στις αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ασίας, η αστικοποίηση συμβαίνει σε έναν εντυπωσιακό ρυθμό. Το 2030, επτά από τα δέκα μεγαλύτερα αστικά κέντρα του κόσμου θα βρίσκονται στην Ασία. Περισσότερο από το 55% του πληθυσμού της Κίνας ζει σε πόλεις σήμερα. Μέχρι το 2030, το 70% ή ένα δισεκατομμύριο Κινέζοι θα ζουν σε αστικές περιοχές.
Οι πόλεις είναι μια κρίσιμη περιοχή για τη λήψη μέτρων σχετικά με τη κλιματική αλλαγή. Ως το 2050, πέρα από τα 2/3 της ανθρωπότητας θα ζεί σε πόλεις. Οι πόλεις παράγουν κατά προσέγγιση 80% του παγκόσμιου ΑΕΠ και αποτελούν περισσότερο από το 60% όλων των εκπομπών του CO2.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα κτίρια καταναλώνουν περίπου το 40% του συνόλου της πρωτογενούς ενέργειας και παράγουν περίπου το 1/3 των συνολικών παγκόσμιων εκπομπών CO2 που σχετίζονται με την ενέργεια.

Βελτιστοποιήσαμε την οικοδόμηση στο κτιριακό συγκρότημα WAFI του Ντουμπάι που περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο, ένα εμπορικό κέντρο και κάποιες εγκαταστάσεις υγείας και αναψυχής με ένα σύστημα αυτοματισμού κτιρίου με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.


Αυτό έχει μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά περίπου 20%.

Η αστικοποίηση είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις αυτού του αιώνα. Αν το διαχειριστούμε με σύνεση, θα χαράξουμε την πορεία για περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής για τους περισσότερους ανθρώπους στον πλανήτη μας.

Ο πολεοδομικός σχεδιασμός και η χρήση έξυπνων τεχνολογιών υποδομής αποτελούν βασικούς μοχλούς για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η Πόλη Wafi βρίσκεται στο Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η «πόλη» είναι σε στιλ από την Αρχαία Αίγυπτο και παρουσιάζει Νεφελίμ και μασονικά σύμβολα παντού.

Στην είσοδο της πόλης, δεσπόζουν Νεφελίμ Μαλτσέχ. Το γένος των Μαλτσέχ η γένος του Άνουβι, είναι το μεγαλύτερο γένος των Νεφελίμ με σώμα σχεδόν ανθρώπου και με πολύ τρίχωμα και κεφάλι τσακαλιού. Ο μεγαλύτερος δυνάστης του ανθρωπίνου γένους. Τρομερές πληροφορίες από την αιγυπτιακή ιστορία. Γνωστοί και για τον θρύλο των λυκανθρώπων.
Νεφελίμ το γένος Σαχερνέχ, με κεφάλι πουλιού, σώμα ανθρώπου μαζί με διάφορα άλλα γένη τα οποία διακρίνονται στην είσοδο της πόλης.

Η εωσφορική πυραμίδα των Illuminati με τον πανεπόπτη οφθαλμό υπάρχει σε πολλά σημεία σε ολόκληρη την πόλη.
Θα μας λένε ότι αν θέλουμε πραγματικά να λύσουμε το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, θα πρέπει να πάμε σε πόλεις μηδενικών ρύπων. Δεν έχετε άλλη επιλογή, τόσο για περιβαλλοντικούς, όσο και για ενεργειακούς λόγους.

Επίσης, να μην ξεχνάμε και την πρόταση του καρεκλοκένταυρου Νεοταξίτη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου την οποία δημοσιεύσαμε πρώτοι από την Αθέατη γνώση, σύμφωνα με την οποία ελληνικό νησί θα μπορούσε να μετατραπεί πιλοτικά σε νησί πρότυπο τύπου Μασντάρ.Με λίγα λόγια, θα είσαι ενα κατευθυνόμενο ρομποτάκι υπό την επίβλεψη του παγκόσμιου δικτάτορα αντιχρίστου έχοντας οικολογικές ευαισθησίες και περιορισμένος μέσα σε πόλεις φυλακές με το χάραγμα στο χέρι η στο μέτωπο.

Ενας λόγος που διοχετεύουν λαθροσκουπίδια στην Ελλάδα είναι να τους εγκαταστήσουν σε νησιά τα οποία θα μετατρέψουν σε οικολογικά στα πρότυπα της Ατζέντα 21.
Γιατί όμως μεταφέρονται οι λαθρομεταναστες σε μεγαλουπόλεις το σκέφτηκε κανείς αυτό;

Κάποιοι μπορεί να πούν ότι είναι το τέλειο σχέδιο λέει για την πρόκληση μιας πανεθνικής πανδημίας από μολυσματικές ασθένειες, και κάποιοι άλλοι θα πούν ότι θέλουν να πετύχουν την αχταρμοποίηση των λαών.

Ενας ακόμη λόγος που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την λαθρομετανάστευση είναι και η Ατζέντα 21.

Η Ατζέντα 21, (βλέπε μνημόνιο στην Ελλάδα) όπως έχουμε αναφέρει στην Αθέατη γνώση σύμφωνα με τις πληροφορίες του Δημοσθένη Λιακόπουλου – απαιτεί να γίνει ανακατανομή των πληθυσμών ανάλογα με τους φυσικούς πόρους και τον οικολογικό κίνδυνο. Κουβαλούν στην ελλάδα και σε άλλα μέρη του πλανήτη τους λαθρομετανάστες για να τους μαντρώσουν, γιατί όλοι αυτοί, που φεύγουν από τα κράτη τους στην Ασία και στην Αφρική, δεν ήταν βολεμένοι σε μεγάλες πόλεις.

Ήταν ο κοσμάκης, που έμενε στην ύπαιθρο και δεν ελεγχόταν. Βάλ’ τους – λένε – μέσα στην Ελλάδα π.χ για να τους ελέγχουμε. Και όσοι μείνουν ζωντανοί, όσοι απ’ τους άσπρους, τους μαύρους, τους κίτρινους επιζήσουν, θα εγκατασταθούν σε εδάφη που κατασχέθηκαν από την Ατζέντα 21, με την πρωτοβουλία της βιώσιμης ανάπτυξης.πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βίντεο: Προπηλάκισαν τον βουλευτή Παραστατίδη του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ίδιος καταγγέλλει ότι τα άτομα με τα οποία είχε την αντιπαράθεση προέρχονται από το χώρο της Χρυσής Αυγής«Χαμός» έγινε χθες, Κυριακή, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση, με στόχο να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις σε σχέση με τη διαχείριση της φιλοξενίας των προσφύγων στην περιοχή του Κιλκίς.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρος Παραστατίδης, ο οποίος όμως είχε έναν έντονο διαξιφισμό με άτομα που, όπως ο ίδιος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προέρχονταν από το χώρο της Χρυσής Αυγής.

«Τοποθετήθηκαν διάφοροι, μετά από κάποιες εισηγήσεις, ζήτησα το λόγο για να τοποθετηθώ και δεν μου επετράπη, κυρίως φραστικά» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι δεν είχε καταστεί σαφές ποια ήταν η πολιτική προέλευση κάποιων ομάδων εκ των οργανωτών.

Ο κ. Παραστατίδης αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη συνάντηση, ενώ την φραστική επίθεση εναντίον του καταδίκασε ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς. «Υπήρχαν κάποια άτομα άγνωστα σε μένα, όμως, γνωρίζοντας την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής, μπορώ να πω ότι τουλάχιστον οι μισοί ήταν κάτοικοι με ειλικρινές ενδιαφέρον για τον τόπο τους. Είναι απαράδεκτο το ότι δεν επετράπη στον κ. Παραστατίδη να μιλήσει και επιπρόσθετα να γνωστοποιήσει τις προθέσεις της κυβέρνησης και να δεσμευθεί σε συγκεκριμένες ενέργειες» είπε.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ … Τελικά στην Ελλάδα ¨παγιδεύτηκαν ¨ οι πρόσφυγες- λαθρομετανάστες ή οι ΕΛΛΗΝΕΣ;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Παγίδεψαν την ΕΛΛΑΔΑ και τους Έλληνες σε ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ.


Τις τελευταίες μέρες ο Ελληνικός Λαός παρακολουθεί σκηνές που μοιάζουν με πολεμική σύρραξη στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Και αν αύριο- μεθαύριο αυτές οι σκηνές βίας επεκταθούν και στην υπόλοιπη βόρεια συνοριογραμμή μας με την Αλβανία και την Βουλγαρία τι θα κάνουμε;

Θα παρακολουθούμε τα γεγονότα από τις τηλεοράσεις και θα εφησυχάζουμε;

¨Ήδη Ένα βουλγαρικό μηχανοκίνητο τάγμα πεζικού αποστέλλεται στα σύνορα με την Ελλάδα για τον έλεγχο της ροής των προσφύγων.¨ http://www.pentapostagma.gr/ 11 Απριλίου 2016

Λίγα 24 ωρα πριν την έλευση του Πάπα σε ανθρωπιστική αποστολή στην χώρα των μνημονίων-των προσφύγων και των λαθρομεταναστών ο υβριδικός πόλεμος που διεξάγεται εναντίον της χώρας μας φαίνεται να πάει για κορύφωση.

Τι είναι ο ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ πόλεμος;

Είναι πόλεμος;

Σίγουρα είναι και μάλιστα χειρότερος.

¨Ο »υβριδικός πόλεμος» είναι μία στρατιωτική στρατηγική η οποία συνδυάζει στοιχεία συμβατικών επιχειρήσεων, μη συμβατικού πολέμου, όπως επίσης και κυβερνοπολέμου.

Η τρομοκρατία, η προπαγάνδα, η παραπληροφόρηση, ο εκφοβισμός των πολιτών, η άσκηση πολιτικής πίεσης και η έμμεση ή άμεση υποστήριξη σε εξτρεμιστικούς πολιτικούς σχηματισμούς, η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (με αναρτήσεις και βίντεο που καλούν και απειλούν με νέα χτυπήματα), αποτελούν μόνο μερικά από τα συνθετικά στοιχεία του υβριδικού πολέμου, με χαρακτηριστικά παραδείγματα να αποτελούν σήμερα οι συγκρούσεις στην Συρία και την Ουκρανία.¨ ( Η Τουρκία έχει εξαπολύσει εναντίον της Ελλάδος υβριδικό πόλεμο, τόνισε ο κ Γιαλλουρίδης ) 11/04/2016 www.pronews.gr/portal

Ο υβριδικός πόλεμος ώρα με την ώρα επεκτείνεται και κορυφώνεται.

Υπουργός περιγράφει μια συγκλονιστική πραγματικότητα..

¨Σε μία δήλωση που προκάλεσε αίσθηση και ερωτήματα προέβη πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας σχολιάζοντας τα χθεσινά επεισόδια στην Ειδομένη. “Οι χθεσινοί δαρμένοι θα είναι οι αυριανοί τζιχαντιστές και αυτό δεν το θέλει κανείς”, είπε και η δήλωση του έρχεται να προστεθεί στους παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες που φώναζαν “Αλάχ Ακμπάρ”.

Ο κ. Τόσκας αναφέρθηκε και στον ύποπτο ρόλο των “αλληλέγγυων” και των ΜΚΟ τόσο στην Ειδομένη όσο και στα νησιά, όπου υπάρχουν κέντρα φιλοξενίας παράνομων μεταναστών και προσφύγων, αλλά δεν είπε τι ακριβώς κάνει η κυβέρνηση για να αποτρέψει ενέργειες σε βάρος των εθνικών συμφερόντων¨ http://www.pronews.gr/portal 11 Απριλίου 2016

Τελικά στην Ελλάδα ¨παγιδεύτηκαν ¨οι πρόσφυγες- λαθρομετανάστες ή οι Έλληνες;

Να ποιο είναι το ισοζύγιο της παγίδευσης μας. ¨Μετά τη συμφωνία με την ΕΕ η Τουρκία έχει πάρει πίσω μόλις 325 μετανάστες.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ: Δεν προγραμματίζουμε να δεχτούμε πρόσφυγες -Η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να μεριμνήσει γι’ αυτούς.

Την ανησυχία του Βερολίνου για όσα συνέβησαν χθες στην Ειδομένη εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος απηύθυνε έκκληση σε μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα να μετακινηθούν προς τα κέντρα φιλοξενίας.

Σε 53.117 ανέρχεται ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκονται μέχρι στιγμής στην επικράτεια, με τον μεγαλύτερο αριθμό να φιλοξενείται στη βόρεια Ελλάδα (29.429), σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.¨ http://www.iefimerida.gr/11 Απριλίου 2016

Τελικά έγινε πρόβα μετακίνησης των Ελληνικών συνόρων σύμφωνα με αρθρογραφία μας;

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΕΙΣΒΟΛΗΣ: ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ!Το γράψαμε και το ξαναλέμε…

¨Από τις 6 Σεπτεμβρίου του 2015 προβλέπουμε το σφράγισμα των Ευρωπαϊκών συνόρων πλην Ελλάδος στις κατακλυσμιαίες προσφυγικές ροές του ανθρώπινου πόνου δια του Αιγαίου και αρθρογραφούμε :

¨Αν κλείσει τα σύνορα η Ευρώπη πλην Ελλάδος μπαίνουμε σε άμεση εμπλοκή με τους Τούρκους;¨

Σήμερα λίγους μήνες μετά το σενάριο αυτό παίρνει σάρκα και οστά και μυρίζει στρατιωτική περικύκλωση της Ελλάδος μέσα και έξω.¨

Ένας ¨τρελός¨ κρύβεται πίσω από τον υβριδικό πόλεμο που εξαπολύθηκε εναντίων μας και κρύβεται σε ένα μεγάλο ανάκτορο στην Άγκυρα.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ επιτέλους μη βρεθούμε σε Εθνική Τραγωδία μεγάλη.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση  Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΥΓΕΙΑ το ΔΩΡΕΑΝ κοινωνικό αγαθό της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ

 
 
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΤΩΝ ΑΫΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟΥΡΑΝΙΑΣ ΒΑΣΗΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΕ ΤΑ GOIM – ΖΩΑ ΣΑΣ


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ:

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ                 info@kis.gr

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΣΤΑΣΙΟ                        epathinai@europarl.europa.eu

ΟΡΓΑΝ/ΜΟΣ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ                    grdel.un@mfa.gr

Ν.Α.Τ.Ο.                                                           ambassador.sec@grdelnato.be

Β Ο Υ Λ Η  τ ω ν  Γ Κ Ρ Ε Κ Υ Λ Ω Ν                 infopar@parliament.gr                      

ΓΕΝ.  ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘ/ΣΗ ΑΘΗΝΩΝ                    pressofficegada@hellenicpolice.gr      

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ του Κ.Ι.Σ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                  protodikeiothes@otenet.gr    

 
Με κύριους αποδέκτες τους εκλεκτούς ΣΤΑΒΛΑΡΧΕΣ των 77 Κ.Ι.Σ. και ΚΑΦΡΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ του ιουδαϊκού Ισραήλ (ΚΑ 9110) ΚΑΘΩΣ και των Νεομαρτύρων Ζώων Μασόνων των 12 φυλών του ιουδαϊκού Ισραήλ (ΝΖΜ 2082) τα κοινώς GOIManimals IsraelFARM της ΣΙΩΝ Α.Ε.

 
Πτωματοφάγα τέκνα της οικογενείας Αβεσσαλώμ που ο κάθε ΖΑΒΑΛΗΣ σας Εβραίος πρέπει να έχει από 3.850 δούλους ! και από 450 γκόμενες ! σύμφωνα με τους σοφούς σας προγόνους ! που σας τα γράφανε !

 
Ρε είστε σοβαροί με αυτά τα ΣΕΡΣΕΜΙΚΑ που γράφετε ? μέσα στο ΤΑΛΜΟΥΔ ? και στην ΠΑΛΑΙΑ ΣΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗ ? Ρε δεν αντιλαμβάνεστε το τι τσουνάμι σας έρχεται με τις μαφιόζικες OFFSHORE εταιρείες σας ? καθώς σας απέμειναν 12 ημέρες έως τις 23/4/2016 να μετακομίσετε από την ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ τον περιούσιο λαό σας σε ασφαλές σημείο ! που η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ σας το έχει υποδείξει και είναι το τρίγωνο των Βερμούδων ! Και για να δείτε πόσο γαλαντόμοι είναι οι ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ των ΝΟΗΜΟΝΩΝ ΕΘΝΩΝ σας επιτρέπουν να πάρετε μαζί σας και τα GOIM – ΖΩΑ σας που ανήκουν στην Αγία σας ΣΙΩΝ Α.Ε., προκειμένου εκεί στις νήσους Βερμούδες να σας υπηρετούν καθώς αριθμούν τα δύο τρίτα του πλανήτη γη ! γι’ αυτό και σας βγάζουμε το ποσόν των 2.760.000.000.000.000 ευρώ και ολογράφως δύο τετράκις εκατομμυρίων, επτακοσίων εξήντα τρισεκατομμυρίων ευρώ, υπολογισμένα πάντα σε ράβδους χρυσού, κι όχι σε χαρτονομίσματα που μοστράρετε εκεί και τον Θεό σας ΒΑΑΛ ΜΙΑΝ με το έναν ΟΜΑΤ, όπως μάθατε και τα ποντιακά σας μασόνια να τον προφέρουνε για να αναγνωρίζονται κι αναμεταξύ τους !

 
Σίγουρα μάθατε πως στο μενού των ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ για λογαριασμό των ΝΟΗΜΟΝΩΝ ΕΘΝΩΝ περιλαμβάνουν και τα ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΑ των ιδιωτικών νοσοκομείων ! των ιδιωτικών ιατρείων ! κι εν γένει όπου κυκλοφορεί μαφιόζικος κι αφορολόγητος ΠΑΡΑΣ !!! Καθώς οι πάντες εκτελούν εντολές δικές σας  και προβαίνουν πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες από τις 77 ΣΤΑΒΛΑΡΧΙΕΣ των φεουδαρχικών σας ΜΠΑΝΑΝΙΩΝ να δολοφονούν με επιστημονικό τρόπο απροστάτευτους πολίτες, που δεν ανήκουν στην εβραϊκή μασονική μαφία ! αλλά ακόμη και δικούς σας ομογάλακτους GOIM αδερφούς όταν σας εναντιωθούν να σηκώσουν αυτοί κεφάλι !

 
Γι’ αυτό εμείς του νομικού τιμ της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ θα θέλαμε να αναθεωρήσετε την οδηγία που δώσατε σ’ έναν ιδιωτικό σας οδοντίατρο της οδού Βας. Όλγας 73 στη Θεσσαλονίκη να επανορθώσει μια στραβή δουλειά που έκανε με εντολή και προτροπή δική σας ! Και να τον καλέσει αυτόν που μας παραπονέθηκε εντός 24 ωρών για την στραβή εργασία. Θυμίζοντάς σας την ζημιά που πάθατε στην κωμόπολη Γουέστ του Τέξας στο εργοστάσιο φωσφορικών λιπασμάτων με πυρηνική έκρηξη ! για την οδοντιατρική μαφιόζικη Ε.Π.Ε. smile clinicεπιχείρησή σας στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης που αφορμή έγινε ένα πλαστό πενηντάευρω δικό σας που το πασάρανε εκεί καθώς αυτά τα χαρτονομίσματα τα διανέμετε στις μασονικές σας στοές. Και από την στιγμή που ο απροστάτευτος πολίτης το έφερε σε μας ! και μας παραπονέθηκε ότι η εκεί επιχείρησή σας του έφαγε και EXTRA 2.400 ευρώ, αθετώντας την αρχική συμφωνία των 3.600 ευρώ οι δικοί σας υποτακτικοί υπάλληλοι ! Για να το στείλουμε το χαρτονόμισμα αυτό εμείς του νομικού τιμ της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ στον υποδιοικητή της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης αντισυνταγματάρχη Γιάννη Λουμίδη, καθώς δεν κουνήθηκε φύλλο από εκεί. Αναγκαστικά δίνοντας κι εμείς σήμα στις ΑΫΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ να σας φτιάξουν το αναπάντεχο συγύρισμα που σας βρήκε στις 18/4/2013 στο εργοστάσιο της κωμοπόλεως Γουέστ του Τέξας ! με την πυρηνική ΕΚΡΗΞΗ, κάνοντάς σας γυαλιά – καρφιά και στα γύρω σπίτια.

 
Όπως με την ευκαιρία αυτή σας θυμίζουμε και άλλη μια βρωμοδουλειά που κάνατε, δίδοντας οδηγίες σε μια ομογάλακτη οδοντίατρο αδερφή σας της οδού 25ηςΜαρτίου 25, να προβεί σε κατά λάθος εξαγωγή γερού τραπεζίτη δοντιού, που στηριζόταν γέφυρα ! Αποτέλεσμα να εισπράξετε εκείνη την ημέρα ταυτόχρονα 39 ανεμοστρόβιλους στις πολιτείες των U.S.Aαπό τις ΑΫΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΥΡΑΝΙΑΣ ΒΑΣΗΣ ! Καιρός λοιπόν να προβληματιστείτε ! με τα χνέρια που παθαίνετε ! και είδατε το τι πάθατε πρόσφατα στις 22/3/2016 για τις δύο ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΕΣ ομογάλακτες αδερφές σας που τις είχατε επάνω στα έδρανα της αιθούσης 17 των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης ! Οι ΑΫΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ έδρασαν ΑΚΑΡΙΑΙΑ και σας έκαναν εκείνη την στιγμή με δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και μία στο μετρό ! Για να σας θυμίζουν τον Πατέρα ! τον Υιό ! και το Άγιο Πνεύμα ! προκειμένου να ΞΕΧΑΪΒΑΝΕΨΕΤΕ πρώτα εσείς ! και μετά τα ΖΩΑ μασόνια που σας υπηρετούν μέσω του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα !

 
Από το νομικό τιμ της Π.Ε.Ν.Ε. και της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
 
 

 
Το Διαβαλκανικό Ιατρικό κέντρο που η εβραϊκή ΜΑΦΙΑ του Βαλκανικού φεουδάτου αποτελείωσε έναν από τους πάμπολλους τον ΑΡΓΥΡΗ ΒΟΣΝΑΚΗ τον Απρίλιο του 2003
  
Το ΩΝΑΣΕΙΟ καρδιοχειρουργικό ιατρικό κέντρο ιουδαϊκών συμφερόντων

που ο ΑΠΑΙΧΤΟΣ ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ φρόντισε να έχει ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΕΛΟΣ κι αυτός και τα παιδιά του
 
 
 
Η μαφιόζικη κλινική των ΑΛΗΤΑΡΑΔΩΝ Εβραίων ΑΓ. ΛΟΥΚΑΣ στο Πανόραμα Θεσ/νίκης

που με επιστημονικό τρόπο καθαρίζουν κόσμο και κοσμάκη αντιφρονούντων της ΣΙΩΝ Α.Ε. 
 

 Το πολυτελέστατο ΓΙΑΧΟΥΝΤΗ Hospital στην ΤΟΥΡΚΙΑ

ιουδαϊκών συμφερόντων κρεματόριο της ΜΑΦΙΟΖΙΚΗΣ και γιγάντιας ΣΙΩΝ Α.Ε.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απολύσεις ενοικιαζόμενου προσωπικού στην Eurobank καταγγέλλει ο Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα

Η περικοπή του λειτουργικού κόστους της Eurobank ξεκίνησε με απολύσεις ενοικιαζόμενων τραπεζοϋπαλλήλων, εργαζομένων των 586 ευρώ. Οι συνάδελφοι δούλευαν για χρόνια σαν ταμίες στα καταστήματα του πρώην ΤΤ, νυνEurobank, με εναλλασσόμενους «εργολάβους». – Αν δεν είναι τραπεζοϋπάλληλος ο ταμίας, τότε ποιος είναι; – Εξαναγκάστηκαν πριν από περίπου ένα χρόνο, για να κρατήσουν τη δουλειά τους να αλλάξουν για άλλη μία φορά εργολάβο και να κάνουν την βρώμικη δουλειά, την εκκαθάριση του φυσικού αρχείου στα υπόγεια των καταστημάτων μαζί με κατσαρίδες και τρωκτικά. Εξαναγκάστηκαν πριν από 6 μήνες να υπογράψουν μείωση μισθού και να πληρώνονται με τον κατώτατο μισθό.

Υψηλά τραπεζικά στελέχη, απόλυτα υπεύθυνα για την σημερινή κατάσταση αποφασίζουν ότι δεκαεπτά οικογένειες δεν θα έχουν τρόπο να επιβιώσουν. Θεωρούν ότι κάνουν σωστά τη δουλειά τους και διασώζουν την Τράπεζα μειώνοντας το κόστος. Όμως ακόμα και αυτό δεν ισχύει: με απλά μαθηματικά 17 * 586 = 9962 ευρώ, μικρότερο ποσό από τον μισθό ενός (1) μόνο γενικού διευθυντή. Οι απόλυτα υπεύθυνοι για την σημερινή κατάντια διασώζονται, οι σκληρά εργαζόμενοι υπάλληλοι πετιούνται στο δρόμο.

Είναι κοροϊδία η προσφορά του «εργολάβου» για δουλειά στην Αθήνα, να μετακομίσουν δηλαδή οι συνάδελφοι από την Καρδίτσα, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Χανιά, κ.α. στην πρωτεύουσα και να ζήσουν (πώς;) με 586 ευρώ μικτά.

Η πρόταση γίνεται για να καλύψει το γεγονός ότι μεταξύ των απολυόμενων υπάρχουν

· ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων Mellon Technologies

· μέλλουσες μητέρες ή μητέρες σε άδεια λοχείας

οι οποίοι προστατεύονται από τον νόμο.

Η συνδικαλιστική ελευθερία είναι άγνωστη λέξη, δεν ανέχονται την ίδρυση σωματείου που προσπαθεί να οργανώσει στοιχειωδώς τους ενοικιαζόμενους ώστε να αντισταθούν μπροστά στην παντοκρατορία των τραπεζιτών. Η προστασία της μητρότητας δεν υφίσταται για γυναίκες που δουλεύουν μέσω «εργολάβου» στην Eurobank.

Αντί να εισπράττουμε μόνο παχιά λόγια για αξιολόγηση, λες και δεν ξέρουμε πώς γίνεται η αξιολόγηση και δήθεν αξιοκρατία, θα ήταν ωφελιμότερο να εξεταστεί με προσοχή το πρόβλημα των συναδέλφων, με επίγνωση και ευαισθησία στα προβλήματα της κοινωνίας, στην οποία στηρίζεται η ίδια η λειτουργία των τραπεζών. Θα είναι φοβόμαστε πολύ αργά όταν κάποια στελέχη αντιληφθούν ότι τράπεζες χωρίς κοινωνία δεν στέκονται.

Ζητάμε την ανάκληση των προαναγγελθεισών απολύσεων και την έναρξη διαβούλευσης ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

 
 
 
 
 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γερμανία: Στο εδώλιο Μαροκινός για τις σεξουαλικές επιθέσεις στην Κολωνία

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται σήμερα ένας 33χρονος Μαροκινός σε δικαστήριο του Ντίσελντορφ, που φέρεται να εμπλέκεται στις σεξουαλικές επιθέσεις που σημειώθηκαν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία και άλλες πόλεις της χώρας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Μαροκινός μαζί με άλλους 15-20 άνδρες περικύκλωσαν 18χρονη κοπέλα και την άγγιξαν στα γεννητικά όργανα και το στήθος. Η νεαρή κοπέλα αναγνώρισε τον δράστη όταν τον είδε να δίνει συνέντευξη σε μια τηλεοπτική εκπομπή, σύμφωνα με στοιχεία της εισαγγελίας.

Ο ύποπτος που έχει απασχολήσει τις γερμανικές αρχές κατά το παρελθόν για κλοπές, είχε φτάσει στη Γερμανία τον Απρίλιο του 2014 και είχε ζητήσει άσυλο στη χώρα αλλά το αίτημά του είχε απορριφθεί. πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θεσσαλονίκη: Καθηγητής ιατρικής έπαιρνε μισθό επί 8 χρόνια χωρίς να διδάσκει!

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο η αργομισθία καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου όπως προκύπτει από αναφορά που έγινε στις πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος και έφτασε σε γνώση του εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης.

Ο συγκεκριμένος καθηγητής του τομέα Χειρουργικής του ΑΠΘ, φέρεται ότι παρόλο τα τελευταία οκτώ χρόνια δεν ανταποκρίνεται στο διδακτικό του έργο, ούτε στα χειρουργεία, εντούτοις εξακολουθεί να εισπράττει κανονικά κάθε μήνα το μισθό του. Η μισθοδοσία του κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εκτιμάται ότι προσεγγίζει τις 200.0000 ευρώ! Ο ίδιος φέρεται να ταξιδεύει και να περνάει αρκετό καιρό σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, χωρίς αυτό να συνδέεται με ακαδημαϊκά προγράμματα ή υποχρεώσεις στο πλαίσιο της πανεπιστημιακής του ιδιότητας.

Υπό τις παραπάνω συνθήκες, ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Ζήσης, παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για απάτη κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος, και σε συνάρτηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου. Της παραγγελίας, προηγήθηκε προκαταρκτική έρευνα, κατά την οποία, ο κατηγορούμενος πλέον γιατρός εξετάστηκε και -κατά πληροφορίες- δεν αρνήθηκε την παρατεταμένη απουσία του από τα καθήκοντά του ως πανεπιστημιακού δασκάλου, ενώ δεσμεύτηκε ότι στο μέλλον θα είναι συνεπής. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο ίδιος, φαίνεται ότι επιχείρησε να συνδέσει κάποιο διάστημα της απουσίας του με την κάθοδό του στην πολιτική ως υποψήφιου βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., στις εκλογές του 2012.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος καθηγητής βρέθηκε στο επίκεντρο καταγγελίας συναδέλφων του για την παντελή απουσία του από τα πανεπιστημιακά έδρανα και τα χειρουργεία. Κατά το παρελθόν έγιναν καταγγελίες από τους προϊσταμένους του στην Χειρουργική Κλινική του ΑΠΘ, αλλά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι τότε πρυτανικές Αρχές περιορίστηκαν στο να τον επιπλήξουν. Ακόμη, η ΕΔΕ που διενεργήθηκε για την επιβολή πειθαρχικής τιμωρίας φαίνεται ότι ουδέποτε ολοκληρώθηκε.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παράταση έως και τις 15 Μαΐου πήρε η πώληση «κόκκινων» δανείων σε funds

Νέα παράταση έως και τις 15 Μαΐου 2016 στην εξαίρεση πώλησης των «κόκκινων» δανείων σε funds, δίνει το υπουργείο Οικονομίας.

Συγκεκριμένα, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή στο σχέδιο νόμου «Κύρωση της συμφωνίας κοινού αεροπορικού χώρου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών της και της Δημοκρατίας της Μολδαβίας», προβλέπεται η εξαίρεση από πώληση σε funds των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων των νοικοκυριών, των «κόκκινων» καταναλωτικών δανείων καθώς και των «κόκκινων» δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, η παράταση αυτή δίνεται για την εξαίρεση των συγκεκριμένων δανείων μέχρι τη θέσπιση του κατάλληλου ρυθμιστικού πλαισίου για το οποίο η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς

Επιπλέον παρατείνεται για δυο ακόμα μήνες και συγκεκριμένα έως τις 30 Ιουνίου 2016 για τον ίδιο λόγο και η ισχύς του νόμου Δένδια μέχρι να καθοριστεί το νέο βελτιωμένο πλαίσιο για τη ρύθμιση των χρεών μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών προς τράπεζες.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στη φυλακή ο 37χρονος που ασελγούσε σε βάρος της ανήλικης κόρης της συντρόφου του

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε, μετά την απολογία του στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 37χρονος, που κατηγορείται ότι αποπλάνησε την ανήλικη κόρη της πρώην συντρόφου του. Ο ίδιος, απολογούμενος, φέρεται ότι αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται, αλλά με τους ισχυρισμούς που προέβαλλε δεν έπεισε την ανακρίτρια η οποία -με τη σύμφωνη γνωμοδότηση του αρμόδιου εισαγγελέα- τον έκρινε προσωρινά κρατούμενο.

Αντίθετα με τον 37χρονο, ο κατά τρία χρόνια μικρότερος αδελφός του, που συνελήφθη για την ίδια υπόθεση, αφού απολογήθηκε, αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ούτε ο 34χρονος αποδέχθηκε το κατηγορητήριο, αρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή στα όσα κατήγγειλε το ηλικίας 14 ετών -σήμερα- θύμα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από καταγγελία που προηγήθηκε στο τμήμα προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, η μαθήτρια κατήγγειλε ότι το διάστημα 2012-13, όταν η ίδια ήταν 10 και 11 ετών κι ενώ ζούσε μαζί με τη μητέρα της και τον 37χρονο, ο τελευταίος κατ' επανάληψη προέβη σε ασελγείς πράξεις εναντίον της. Οι καταγγελλόμενες πράξεις συνέβαιναν εν αγνοία της μητέρας της, ενώ η ανήλικη -σύμφωνα με όσα αποκάλυψε- έπεσε θύμα αποπλάνησης κι από τον 34χρονο αδελφό του βασικού κατηγορούμενου, κατά τη διάρκεια φιλοξενίας του στο σπίτι, το 2012.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δημόσιο: Τι συμφώνησαν κυβέρνηση-δανειστές για προσλήψεις και μισθούς

 Σε συμφωνία για το θέμα των προσλήψεων στο Δημόσιο κατάληξαν κατά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χριστόφορος Βερναρδάκης με τους επικεφαλής των κλιμακίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα πρέπει να τεθεί ως στόχος σε βάθος χρόνου η σταδιακή κατάργηση της αναλογίας προσλήψεων-αποχωρήσεων και γι’ αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληρφορίες, κατέληξαν ότι:

Για φέτος παραμένει σε ισχύ ο κανόνας της μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις. Αυτό πρακτικά σημαίνει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ότι υπάρχει η δυνατότητα για περίπου 6.500 προσλήψεις από αυτές που δεν έγιναν τα προηγούμενα έτη.

Το 2017 συνεχίζεται, η αναλογία αυτή πέφτει στο 1  προς 4
Το 2018 γίνεται μία πρόσληψη για κάθε τρεις αποχωρήσεις
Το 2019 1 προς 2 και
Το 2020 1 πρόσληψη για μία αποχώρηση

Παράλληλα εξαιρούνται οι προσλήψεις που γίνονται με αμετάκλητη δικαστική απόφαση (για παράδειγμα οι 1.500 υπάλληλοι που επαναπροσλήφθηκαν μετά τη δικαίωσή τους δικαστικά το 2015, δεν θεωρούνται προσλήψεις) ή λόγω ευρωπαϊκής οδηγίας, π.χ. γιατροί κ.α.
Να σημειωθεί ότι η ελληνική πλευρά ζήτησε να εξαιρούνται από τον περιορισμό αυτόν ο προσλήψεις σε Παιδεία, Υγεία ή όπου αλλού υπάρχει επιμέρους ανάγκη, αλλά σε περιορισμένο αριθμό, ωστόσο δεν έχει λάβει ακόμη σαφή απάντηση από τους δανειστές.

Μειώσεις μισθών ζητούν οι δανειστές

Όσον αφορά τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, οι δανειστές επιμένουν σε μειώσεις της τάξης του 0,25% του ΑΕπ, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 450 εκ. ευρώ. Η κυβέρνηση ωστόσο απαντά ότι δεν θα υπάρξουν μισθολογικές μειώσεις και ότι το ποσό θα εξοικονομηθεί μέσω της μείωσης των αμυντικών δαπανών.

Υπενθυμίζεται ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι αναμένεται να δουν μειώσεις περίπου 40 ευρώ το μήνα κατά μέσο όρο αναμένεται να μειωθούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων από 1η Ιανουαρίου 2017 με εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Νέα συνάντηση

Να σημειωθεί ότι νέα συνάντηση θα έχουν σήμερα, στις 15:00, οι υπουργοί της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων, καθώς, όπως προέκυψε από τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που ολοκληρώθηκαν στις 06:50 σήμερα, υπήρξε πρόοδος, αλλά δεν επετεύχθη συμφωνία.
Εξάλλου, στον χώρο της υγείας οι ευρωπαϊκές αποφάσεις προσφέρουν δυνατότητες για προσλήψεις.
Χαρακτηριστικά, ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι οι ώρες εργασίας των γιατρών πρέπει να είναι 45 εβδομαδιαίως αντί για 75 και αυτό οδηγεί αναπόφευκτα σε νέες προσλήψεις. Επιπλέον, συμφωνήθηκε να υπάρξει ξεχωριστό κονδύλι, το οποίο η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν για τους τομείς της υγείας και της παιδείας. Το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος δήλωσε, παράλληλα, ότι τα ειδικά μισθολόγια στο Δημόσιο θα συζητηθούν στη δεύτερη αξιολόγηση, προσθέτοντας ότι «είμαστε έτοιμοι για τα μισθολόγια των πανεπιστημιακών».

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!