EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Σενάριο ολέθρου για την Ελλάδα με 300.000 πρόσφυγες και Δραχμή ώστε να κερδίσει το ΝΑΙ στην Αγγλία!

Ενα εφιαλτικό σενάριο για την χώρα μας με 300.000 πρόσφυγες αρχές Ιουνίου και τα διεθνή ΜΜΕ να προεξοφλούν την έξοδό μας από το ευρώ…

Αυτό είναι το σχέδιο των δανειστών για να τρομάξουν τους Αγγλους ψηφοφόρους ώστε να πουν ΝΑΙ στην Ευρώπη θυσιάζοντας την Ελλάδα.Το να πετάξουν την προβληματική Ελλάδα των Υποκλοπών- που αρνείται τις μεταρρυθμίσεις για χάρη του πελατειακού κράτους-, από την ζώνη του ευρώ είναι κίνητρο για να τους Αγγλους υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ε.Ε.

Κάποιοι το σφύριξαν στον Ελληνα πρωθυπουργό και αμέσως άρπαξε το πρώτο αεροπλάνο για να σώσει ότι μπορεί από την σχεδιαζόμενη καταστροφή. Την ίδια στιγμή ο Τζορτζ Σόρος σε κείμενό του για το New York Review of Books ισχυρίζεται ότι στην Ελλάδα εκτυλίσσεται μία ανθρωπιστική καταστροφή.

“Οι αιτούντες άσυλο είναι απεγνωσμένοι. Στους νόμιμους πρόσφυγες πρέπει να προσφερθεί μία εύλογη δυνατότητα να φτάσουν στον προορισμό τους στην Ευρώπη” γράφει ο Soros.

“Οι ηγέτες της ΕΕ πρέπει να αποδεχθούν οτι η αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης θα απαιτήσει “κύμα” χρηματοδότησης, αντί για συγκέντρωση ανεπαρκών κεφαλαίων χρόνο με το χρόνο. Η δαπάνη ενός μεγάλου ποσού εξ αρχής θα επιτρέψει στην ΕΕ να αντιδράσει πιο αποτελεσματικά σε κάποιες από τις πιο επικίνδυνες συνέπειες της προσφυγικής κρίσης”.

Στο κείμενό του ο επενδυτής εκτιμά ότι ο αριθμός των προσφύγων που μπορεί να απορροφήσει η Ευρώπη κάθε χρόνο θα πρέπει να είναι μεταξύ 300.000 και 500.000 ατόμων.

Φαντασθείτε αυτούς τους 300.000 ανθρώπους εγκλωβισμένους στην Ελλάδα με τα συνορά μας ερμητικά κλειστά και τα διεθνή ΜΜΕ να μεταδίδουν LIVE την κόλαση και να προαναγγέλουν την έξοδό μας από το ευρώ. Ο Αλέξης Τσίπρας διαισθάνθηκε την παγίδα και αποφάσισε να παίξει το τελευταίο του χαρτί. Μόνο που οι Υποκλοπές και η διαχείρισή τους έχουν γεμίσει με καχυποψία ακόμη και εκείνους από τους ευρωπαίους που είχαν αισθήματα συμπάθειας προς τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Κάποιοι υποστηρίζουν πως τα τελευταία 24ωρα ακόμη και η Μέρκελ είναι “εξαφανισμένη” στις κλήσεις του Μαξίμου γι΄αυτό και ο πρωθυπουργός πήρε το αεροπλάνο και άρχισε για μια ακόμη φορά την τουρνέ της ζητιανιάς. Οτι δηλαδή έκαναν και οι προκάτοχοί του…
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κυβέρνηση!! Θα Πουλάμε τα Όργανά μας για να Ξεχρεώσουμε

Το υπουργείο οικονομικών σε συνεργασία με το υπουργείο υγείας βρίσκονται σε συνεννοήσεις για την θέσπιση νόμου ώστε να μειωθούν οι οφειλές των μικροεπιχειρηματιών και εμπόρων προς το δημόσιο με αντάλλαγμα την δωρεά οργάνων τους. .

Με δεδομένο ότι η χώρα μας είναι η τελευταία χώρα στην δωρεά οργάνων στην Ευρώπη σήμερα, το υπουργείο υγείας θέλει να δημιουργήσει μία ειδική δημόσια υπηρεσία που θα διαχειρίζεται τα όργανα που θα είναι προς μεταμόσχευση και θα παρέχονται σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι το μέτρο αυτό θα είναι εθελοντικό και θα έχει μεγάλα ανθρωπιστικά αλλά και οικονομικά οφέλη για την χώρα μας.

Ουσιαστικά θα δίνετε η δυνατότητα σε κάποιον οφειλέτη και μή να έχει πολλές φοροελαφρύνσεις δίνοντας όργανα και νωτιαίος μυελό.

Μάλιστα η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει και τιμοκατάλογο για κάθε όργανο που θα μπορούσε να αφαιρεθεί ή να αποσπαστεί κομμάτι του ώστε να ξέρουν οι οφειλέτες ποιό θα είναι ακριβώς το ποσό που θα διαγραφεί από τις οφειλές τους.

Το σχέδιο αυτό ακόμα είναι συζήτηση με την Ευρώπη να επικροτεί την προσπάθεια της Ελλάδας για αποπληρωμή των χρεών της προς τους ξένους δανειστές και να τονίζει πως κινείτε στην σωστή κατεύθυνση.
Πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Mείζον πολιτικό θέμα με υπουργό

Την Τρίτη η κυβέρνηση, μετά την έντονη αντίδραση της Αντιπολίτευσης, αναγκάστηκε να αποσύρει διάταξη που είχε περιλάβει στο Νόμο του Υπουργείου Παιδείας και αφορούσε την “νομιμοποίηση” “ανοίκειων” πληρωμών που είχαν πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Κρήτης κατά την περίοδο 1996-2004.

Ειδικού Συνεργάτη

Οι περισσότεροι θεώρησαν ότι η διάταξη αυτή που περιελήφθη στο σχετικό Σχέδιο Νόμου, αφορούσε τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος όμως είχε ήδη εξασφαλίσει το ακαδίωκτό του (για άλλη συναφή υπόθεση) μέσω της προστασίας που του παρέχει η βουλευτική ασυλία.

Όμως, σύμφωνα με διαρροές που προέρχονται από κυβερνητικές πηγές, οι νομοθετικές παρεμβάσεις δεν αφορούσαν τον Γιώργο Σταθάκη, αλλά προσωπικά τον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας Κώστα Φωτάκη που υπογράφει το σχετικό Νομοσχέδιο και προβλέπει απαλλακτικές για τον εαυτό του διατάξεις.

Σύμφωνα με την δικογραφία, που κατ’ αποκλειστικότητα φέρνει στη δημοσιότητα το liberal.gr, έχει ασκηθεί δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα στον κ. Φωτάκη, για την πράξη της απιστίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με τους συγκατηγορούμενούς του.Ο κ. Φωτάκης με απόφαση του Πρωθυπουργού έχει τις αποκλειστικές αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. Στο παρελθόν ήταν επικεφαλής του αμαρτωλού Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) για τα μέλη του οποίου έχει ασκηθεί δίωξη για απιστία, ενώ σύμφωνα με το βιογραφικό του έχει υπηρετήσει ως Διευθυντής του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του ΙΤΕ (1997-2013).

Το μείζον πολιτικό θέμα που προκύπτει είναι ότι η διάταξη που αποσύρθηκε δεν είναι η μόνη που τελικά απαλλάσσει τον κ. Υπουργό από την διερεύνηση των ποινικών του ευθυνών. Στο Νομοσχέδιο ακόμα και μετά την επανακατάθεσή του, περιλαμβάνονται άλλες δύο σκανδαλώδεις διατάξεις που φωτογραφίζουν την προσωπική υπόθεση του κ. Φωτάκη και τον απαλλάσσουν από πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για τις οποίες του έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη!

Ο κ. Φωτάκης, μεταξύ άλλων, διώκεται για παράνομες αναθέσεις σε εταιρίες καθαρισμού και παράνομη χορήγηση επιδομάτων σε υπαλλήλους του ΙΤΕ!

Σύμφωνα όμως με το Σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε , αθωώνεται ο αρμόδιος υπουργός ακριβώς γι’ αυτές τις παραλείψεις αφού προβλέπεται ότι τα αντίστοιχα Ιδρύματα (άρθρο 24 – παράγραφος 9β και 9γ) “δύνανται να διενεργούν αντίστοιχες δαπάνες” και “δύνανται να καταβάλλονται αμοιβές αποδοτικότητας”!Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που επιχειρείται η ποινική απαλλαγή του κ. Φωτάκη, μέσω Νόμου του ίδιου του Υπουργείου του.

Είχε επιχειρηθεί ξανά, τον Ιανουάριο του 2016, με ομολογουμένως πιο άκομψο τρόπο όταν παρουσιάστηκε το ίδιο Νομοσχέδιο για διαβούλευση (είναι ακόμα μέχρι και σήμερα αναρτημένο) όπου προβλεπόταν ότι «Ποσά τα οποία έχουν καταλογισθεί, ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, σε Διευθυντές Ερευνητικών Κέντρων – Ινστιτούτων… δεν αναζητούνται και διαγράφονται. Επίσης, διαγράφονται οι τυχόν προσαυξήσεις και δεν εκτελούνται οι σχετικοί καταλογισμοί» (άρθρο 26 παρ. 18).

Το θέμα είχε αναδείξει εγκαίρως το liberal.gr με δημοσίευμά του στις 23/1/2016, χωρίς τότε να γνωρίζει ότι αφορούσε την ποινική απαλλαγή του ίδιου του Υπουργού που επί της ουσίας ο ίδιος απάλλασσε τον εαυτό του!

Μετά την δημοσίευση του Liberal, το Υπουργείο Παιδείας έσπευσε να αποσύρει την απροκάλυπτη διάταξη που θα σηματοδοτούσε τη νομική απαλλαγή του κ. Φωτάκη από τις σοβαρές κατηγορίες που τον βαραίνουν!

Κυβερνητικές πηγές που ρωτήθηκαν για την αποκάλυψη του liberal.gr, ενώ διαπίστωναν τη σοβαρότητα του θέματος, δήλωναν ότι για το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο για τα “Ερευνητικά Κέντρα” την ευθύνη φέρει ο αναπληρωτής Υπουργός ο οποίος είχε και την αποκλειστική αρμοδιότητα στα επίμαχα ζητήματα!

Σύμφωνα με πηγές από την αξιωματική αντιπολίτευση, η Ν.Δ. θεωρεί το θέμα ιδιαίτερα σοβαρό, και θα αναλάβει όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες.

Έμπειροι Νομικοί Κύκλοι σημείωναν, ότι ο κ. Φωτάκης δεν είναι βουλευτής και ως εκ τούτου ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός δεν απολαμβάνει του προνομίου της Βουλευτικής ασυλίας. Γι’ αυτό τον λόγο, η μόνη διέξοδος απαλλαγής του από το κακούργημα της απιστίας κατ’ εξακολούθηση είναι αποκλειστικά η “νομική διευθέτησή των εκκρεμοτήτων”.

Να σημειωθεί ότι στο ίδιο Νομοσχέδιο (άρθρο 25 παρ. 18), περιλαμβάνεται διάταξη που απαλλάσσει από τυχόν ποινικές ευθύνες και άλλο ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Γιάννη Μυλόπουλο, για την περίοδο της θητείας του ως Προέδρου του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας. Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι «Δαπάνες του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία “ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ”, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν παρά την απουσία έγκρισης του προϋπολογισμού του από το εποπτεύον Υπουργείο, σύμφωνα με το άρθρο 63 του ν. 4270/2014, δεν πάσχουν ακυρότητας εξ αυτού του λόγου».

*Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το κείμενο της δικογραφίαςπηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στις ράγες το αόρατο τρένο

Ένα σχεδόν αόρατο τρένο που σχεδιάστηκε από έναν από τους κορυφαίους αρχιτέκτονες της Ιαπωνίας, αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στο Τόκιο το 2018.

Σχεδιασμένο από τον πολύ-βραβευμένο Καζούιο Σειμά (Kazyo Sejima), το προαστιακό τρένο χρησιμοποιεί ημι-ανακλαστικά και ημι-διαφανή υλικά για να προσαρμοστεί στο τοπίο, είτε ταξιδεύει μέσα στην πόλη είτε την εξοχή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Newsweek.

Το τραίνο «ταξιδεύει σε μία σειρά από διαφορετικά τοπία, από τα βουνά της Ιαπωνίας μέχρι το κέντρο του Τόκιο, έτσι σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραίο αν το τραίνο θα μπορούσε να συνυπάρχει αρμονικά με την ποικιλία των τοπίων και της φύσης», δήλωσε ο Σειμά στο CNN.

Ο Σειμά ίδρυσε το αρχιτεκτονικό γραφείο SANAA μαζί με τον Ρίουε Νισιζάουα (Ryue Nishizawa) το 1995. Στον Σειμά ανατέθηκε ο σχεδιασμός του τραίνου, προς τιμήν της 100ης επετείου του ομίλου Σειμπού (Seibu). Η εταιρεία έχει στην κατοχή της την Σιδηροδρομική Σειμπού (Seibu Railways), η οποία παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς με δίκτυο τραίνων στο Τόκιο και γύρω από αυτό.

Μερικά από τα αξιοσημείωτα σχέδια του Σειμά και του συνεργάτη του Νισιζάουα είναι το Νέο Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη, η γκαλερί Σέρπεντιν στο Λονδίνο, το Κέντρο Εκμάθησης της Ρόλεξ στη Λωζάννη της Ελβετίας και το κτίριο του οίκου μόδας Κρίστιαν Ντιόρ στο Τόκιο.
Ο Σειμά και ο Νισιζάουα τιμήθηκαν με το ανώτατο αρχιτεκτονικό βραβείο Pritzker το 2010.
 
 
 
 
 ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εκτροχιασμός τρένου στο Λιανοκλάδι

Εκτροχιασμός τρένου στο Λιανοκλάδι

Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, η επιβατική αμαξοστοιχία 601 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα εκτροχιάστηκε στις 02:55 τα ξημερώματα της Πέμπτης (14.04.2016). Το τρένο κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα τη στιγμή του ατυχήματος.

Εκτός τροχιάς βγήκαν τα τέσσερα από τα έντεκα συνολικά βαγόνια. Στην αμαξοστοιχία επέβαιναν 450 άτομα και δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Στο σημείο έσπευσαν προληπτικά ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και αστυνομικές δυνάμεις. Επίσης, στο σημείο μετέβησαν άμεσα συνεργεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ.

Οι επιβάτες του τρένου προωθήθηκαν στον προορισμό τους, την Αθήνα, με άλλη αμαξοστοιχία. Οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας 600 που ξεκίνησαν από την Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με λεωφορεία.

Η ομαλή κυκλοφορία των τρένων θα έχει αποκατασταθεί, σύμφωνα με τους ιθύνοντες, μέχρι τις 8 το πρωί.

Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κίνα: Εφαρμογές στα κινητά για την ενοικίαση ανθρώπων

Στην Κίνα, όπου οι εφαρμογές για κινητές συσκευές έχουν τεράστια κυκλοφορία και ο ανταγωνισμός μεταξύ των χρηστών τους αυξάνεται συνεχώς, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι κάποιοι θα κάνουν ότι χρειάζεται για να πετύχουν.

Αυτό περιλαμβάνει εφαρμογές που παρουσιάζουν πραγματικό κίνδυνο ακόμα και το να βρεθεί κανείς μπλεγμένος σε κυκλώματα πορνείας ή τον κίνδυνο βιασμού. Η κινεζική κυβέρνηση έχει κάνει μακροχρόνιες εκστρατεία ενάντια στην διαδικτυακή πορνογραφία, αλλά η άνθηση πλατφορμών όπως το Quick Come Rent Me (σε ελληνική μετάφραση Έλα και Νοίκιασε με Τώρα), δείχνει και τα όρια αυτής της επέμβασης.

Το Quick Come Rent Me, όπως δεκάδες παρόμοιες υπηρεσίες, λειτουργεί μέσω ενός δημόσιου λογαριασμού στην εφαρμογή για κινητά WeChat, μια υπηρεσία συνομιλίας που λειτουργεί επίσης ως πλατφόρμα για άλλες εφαρμογές. Προσφάτως, οι επιχειρήσεις ενοικίασης έχουν γίνει ένα μέσο κοινωνικοποίησης και εύρεσης ραντεβού. Μία αναζήτηση με την φράση «άνθρωποι προς ενοικίαση» στο WeChat αποκάλυψε 38 δημόσιους λογαριασμούς.

Οι εν λόγω χρήστες επιτρέπουν σε άλλους ανθρώπους να τους νοικιάζουν με την ώρα ως συντρόφους για φαγητό, οικογενειακά τραπέζια η ακόμη και για να δουν μαζί τηλεόραση στον καναπέ.

Οι δραστηριότητες αυτές δεν είναι τόσο αθώες όσο ακούγεται και πολλές από αυτές τις πλατφόρμες συχνά διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους και την κωδικοποιημένη επικοινωνία που αυτές προσφέρουν, πράγμα που ενισχύει την δυνατότητα παράνομων σεξουαλικών δραστηριοτήτων.

Μία πλατφόρμα που ονομάζεται Rent a Girl (Νοίκιασε ένα Κορίτσι), περιγράφει τις υπηρεσίες της ως «μαγικό ραντεβού», όπου οι χρήστες «μπορούν να νοικιάσουν συνοδό για να παίξουν παιχνίδια, για να δειπνήσουν μαζί, να τραγουδήσουν καραόκε ακόμη και να ερωτευτούν». Τον Απρίλιο, το Quick Come Rent Me πρόσθεσε μία νέα υπηρεσία που λέγεται «call bed», δηλαδή να ξυπνήσεις μαζί με κάποιον το πρωί, αλλά επίσης σημαίνει και αναστεναγμός κατά τη συνουσία.

Σύμφωνα με τον συνιδρυτή του Quick Come Rent Me, Φάν Γιούλονγκ (Fan Yulong), «αν εντοπίσουμε ανάρμοστη συμπεριφορά, διαγράφουμε αμέσως το προφίλ του χρήστη». Όμως σε συνέντευξη του τον Μάρτιο, ο Γιούλονγκ δήλωσε ότι μόνο 20 προφίλ έχουν αφαιρεθεί από την πλατφόρμα, νούμερο ασήμαντο, αν λάβουμε υπόψη ότι η εφαρμογή έχει περίπου μισό εκατ. εγγεγραμμένους χρήστες.

Οι εφαρμογές όπως το Quick Come Rent Me καταλαμβάνουν μία νομική «γκρίζα ζώνη», σύμφωνα με τον Ζού Γουέι, καθηγητή πολιτικών επιστημών και νομικής στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου στη Κίνα. Είναι νόμιμο να νοικιάζεις τις υπηρεσίες σου διαδικτυακά. Αλλά «δεν μπορείς να νοικιάσεις το σώμα σου, ως αντικείμενο ενός επιχειρηματικού συμβολαίου», δήλωσε ο Ζάο Ζανλίν, δικηγόρος που ειδικεύεται στη νομοθεσία του κινεζικού κυβερνοχώρου, στο Foreign Policy. «Έτσι, αν νοικιάσετε ένα φίλο, μία φίλη, μία πόρνη, η μία ερωμένη, αυτό δεν είναι μία έγκυρη σύμβαση, είναι παράνομο». Η ουσία του προβλήματος είναι πως θα αναγνωρίσουμε την ευθύνη της πλατφόρμας για τις παράνομες δραστηριότητες που συμβαίνουν. «Η χώρα μας δεν έχει αναγνωρίσει ρητά την πλατφόρμα», δήλωσε ο Γουέι. «Οι κανονισμοί αναφέρουν σαφώς ότι αν προκύψει κάποιο πρόβλημα, και ανακαλυφθεί ότι η πλατφόρμα εν γνώσει της επέτρεψε να συμβεί κάτι παράνομο, τότε θεωρείται υπεύθυνη για παρανομία».

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του διαδικτύου στην Κίνα, οι πλατφόρμες είναι υπεύθυνες για την απαγόρευση «ύποπτων πληροφοριών» και οι νόμοι απαγορεύουν οτιδήποτε περιέχει «βωμολοχία, πορνογραφία, τυχερά παιχνίδια, δολοφονίες, ή την υποκινούμενη διάπραξη εγκλημάτων». Αυτό που είναι δύσκολο για τους εργαζόμενους του Quick Come Rent Me, είναι τι θα συμβεί όταν δύο χρήστες βρεθούν στον πραγματικό κόσμο. «Αν δεν υπάρχει τίποτα ύποπτο με το προφίλ κάποιου χρήστη, αλλά η συμπεριφορά του έξω από αυτή είναι παράνομη, είναι δύσκολο να το ανιχνεύσουμε», δήλωσε ο Ζάο.

Η εφαρμογή Quick Come Rent Me ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Ιούνιο του 2015. Συν-ιδιοκτήτης αυτής ο επιχειρηματίας Χανγκζού (Hangzhou). Τον Μάρτιο η πλατφόρμα εξασφάλισε πάνω από 700 χιλιάδες ευρώ μέσω χρηματοδότησης ανώνυμου επενδυτή.

Με την πορνεία να είναι τυπικά παράνομη στην Κίνα, πολλά κομμωτήρια και ινστιτούτα μασάζ προσφέρουν υπηρεσίες οίκων ανοχής. Οι κινεζικές αρχές κάνουν προσπάθειες για την επιβολή απαγορεύσεων, συλλαμβάνοντας εργαζομένους στον τομέα του σεξ αλλά και των πελατών τους, κλείνοντας επιχειρήσεις και κλείνοντας ιστοσελίδες που δημοσιεύουν άσεμνο περιεχόμενο.

Μερικοί από τους άνδρες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα επιμένουν ότι το κάνουν για να βρουν παρέα και τίποτα περισσότερο. Ο Μαρς Μα (Mars Ma), ένας παντρεμένος άνδρας 30 ετών που ζει στο Πεκίνο, δηλώνει περιστασιακός χρήστης και αγοραστής του Quick Come Rent Me. «Συνήθως νοικιάζω κορίτσια όταν ταξιδεύω». «Μπορώ να βρω κάποια ντόπια κοπέλα και να βγούμε να διασκεδάσουμε». Ο ίδιος δήλωσε ότι επικοινωνεί μόνο με γυναίκες και επέμενε ότι η σύζυγός του, γνωρίζει για αυτές τις συναντήσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέες, ειδικές δομές περίθαλψης, όχι και τόσο δημόσιες

Ένα οικοτροφείο και μια ημερήσια μονάδα φροντίδας, από ΜΚΟ, εγκρίθηκαν από τον γ.γ. Υγείας Π. Γιαννουλάτο, αποτυπώνοντας τις προθέσεις συμβάσεων με ιδιωτικές δομές για αντιμετώπιση της Altzheimer, καθώς τα περιστατικά αυξάνονται ραγδαία και ειδικές δομές δεν υπάρχουν  Οικοτροφείο για ασθενείς με νόσο Alzheimer, καθώς και κέντρο ημέρας για τους πάσχοντες, αναμένεται να ιδρύσει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία “Αποστολή“, στο Χαλάνδρι.

Το οικοτροφείο στόχος είναι να αποκτήσει δυναμικότητα 15 κλινών για ασθενείς που θα φιλοξενούνται στη νέα δομή, ενώ ταυτόχρονα το οικοτροφείο θα μπορεί να παρέχει και υπηρεσίες βραχύβιας φιλοξενίας σε άλλους πέντε ασθενείς.

Αντίστοιχα, το Κέντρο Ημέρας, στόχο έχει την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης ασθενών με νόσο Alzheimer, αλλά ταυτόχρονα και την υποστήριξη των φροντιστών των πασχόντων, ώστε να μπορούν να διατηρήσουν την ψυχική τους ισορροπία και να μπορούν έτσι να αντιμετωπίσουν καλύτερα την πάθηση των ασθενών – συγγενών τους.

Για την δυνατότητα λειτουργίας των δύο παραπάνω δομών, ο γενικός γραμματέας Υγείας Πέτρος Γιαννουλάτος, έδωσε τις απαιτούμενες άδειες λειτουργίας με δύο πρόσφατες αποφάσεις του, με τις οποίες μάλιστα προβλέπονται και προσλήψεις 36 συνολικά ατόμων και για τις δύο δομές. 

Ο γενικός γραμματέας Υγείας έχει ήδη επισημάνει, ότι μέσω του ΕΣΠΑ θα δοθεί προτεραιότητα στην εκπαίδευση του προσωπικού δομών που απασχολούνται σε μονάδες ασθενών με Αλτζχάιμερ, καθώς τα κρούσματα της νόσου αυξάνονται καθημερινά με την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης καιστη χώρα δεν υπάρχουν τέτοιες εξειδικευμένες δομές. Παράλληλα, ο τομέας ψυχικής υγείας, μεεξασφαλισμένη κοινοτική χρηματοδότηση θα προχωρήσει σε ξεχωριστές συμβάσεις με τους φορείς του ιδιωτικού τομέα για την κάλυψη αναγκών όχι μόνο για ψυχικές παθήσεις αλλά και γηριατρική κλπ.

Με τα δεδομένα αυτά, οι νέες δύο μονάδες που εγκρίθηκαν θα μπορούν να καλύπτουν ασθενείς μέσω συμβάσεων με τα ασφαλιστικά τους ταμεία, να έχουν προσωπικό εκπαιδευμένο μέσω ΕΣΠΑ και να εξυπηρετούν ανάγκες διασυνδεόμενες με το δίκτυο Τοπικών Μονάδων Υγείας (Το.Μ.Υ.), με στόχο την αποκέντρωση δομών, ώστε να διασφαλίζεται η εγγύτητα του χρήστη και η μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση των αναγκαίων υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, η πρώτη απόφαση που αφορά στο Οικοτροφείο, προβλέπει ότι άμεσοι στόχοι της μονάδας, είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και γενικά η υποστήριξη των ασθενών,  καθώς και η υποστήριξη και η ενίσχυση της ισορροπίας των οικογενειών των ασθενών.  Πιο συγκεκριμένα στο οικοτροφείο θα παρέχονται οι εξειδικευμένες υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης και εμψύχωσης, εργοθεραπευτικές υπηρεσίες,  ψυχοθεραπεία, μουσικοθεραπεία, φυσικοθεραπεία, γυμναστική, γνωστική νευροαποκατάσταση.      

Επιστημονικά υπεύθυνη έχει οριστεί η ψυχολόγος Ιωάννα Γιαννή,  ενώ το υπόλοιπο προσωπικό των 22 ατόμων, θα απαρτίσουν: ένας ψυχολόγος με πλήρη απασχόλησης, ένας κοινωνικός λειτουργός και ένας εργοθεραπευτής και οι δύο μερικής απασχόλησης, οκτώ νοσηλευτές μερικής απασχόλησης, μία γυμνάστρια μερικής απασχόλησης, καθώς και 8 άτομα βοηθητικό προσωπικό και δύο άτομα διοικητικό προσωπικό, πλήρους απασχόλησης. 

Αντίστοιχα, η δεύτερη απόφαση αφορά τη μονάδα ημερήσιας φροντίδας. Άμεσοι στόχοι  αυτής της μονάδας αντιμετώπισης της νόσου Alzheimer είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και γενικά η υποστήριξη των ασθενών  καθώς και η υποστήριξη και η ενίσχυση της ισορροπίας των οικογενειών των ασθενών. Στο κέντρο ημέρας θα παρέχονται ψυχολογική υποστήριξη και εμψύχωση, εργοθεραπεία, ψυχοθεραπεία, ασκήσεις γνωστικού τύπου, γυμναστική, κινησιοθεραπεία στους επισκέπτες ασθενείς. Όσον αφορά, στις υπηρεσίες προς μέλη οικογενειών με ασθενείς Alzheimer θα περιλαμβάνονται ενημέρωση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, εκπαίδευση πάνω σε συμπεριφορικές τεχνικές κλπ.

Επιστημονικά υπεύθυνη είναι και εδώ, η ψυχολόγος Ιωάννα Γιαννή,  πλαισιούμενη από προσωπικό 14 ατόμων, και συγκεκριμένα δύο ψυχολόγων και ενός ατόμου διοικητικού προσωπικού πλήρους απασχόλησης, και ενός κοινωνικού λειτουργού, ενός εργοθεραπευτή, 8 νοσηλευτών και μίας γυμνάστριας μερικής απασχόλησης.

Το οικοτροφείο και η μονάδα ημερήσιας φροντίδας θα υπόκεινται σε εσωτερική αξιολόγηση και θα είναι διασυνδεδεμένα με τις τοπικές δομές ψυχικής υγείας. Οι δαπάνες λειτουργίας τους θα καλύπτονται από πιστώσεις του Κρατικού Προϋπολογισμού, μόνο κατά το μέρος που δεν καλύπτονται από ίδια έσοδα. 
 

Πηγή

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αγωνία στους τραπεζίτες για τους ξένους μετόχους τους την ώρα που η Blackrock αγοράζει Alpha

Μασάζ» στους επενδυτές τους κάνουν οι τράπεζες, επιδιώκοντας να κρατήσουν το ενδιαφέρον μέχρι την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Η παράταση της αβεβαιότητας δεν διευκολύνει το έργο των στελεχών, που έχουν την επαφή με τους ξένους επενδυτές καθώς προσπαθούν να εξηγήσουν γιατί από τον Ιανουάριο οπότε, σύμφωνα με το επενδυτικό στόρυ του κλάδου, θα τελείωνε την αξιολόγηση, θα φθάναμε στα μέσα Απριλίου με το καλύτερο σενάριο να κάνει λόγο για ολοκλήρωση πριν το Πάσχα.

Κακό σενάριο, δηλαδή παράταση πέραν αυτού του ορίου, δεν διανοούνται να αναφέρουν οι έλληνες τραπεζίτες αφού θα σήμαινε πλήρη ανατροπή του σχεδιασμού, για κερδοφορία το 2016.

Ψήφο εμπιστοσύνης πάντως φαίνεται να δείχνουν επενδυτές όπως η Blackrock που αυξάνει σταθερά τη συμμετοχή της στην Alpha Bank, έχοντας ήδη υπερβεί το 5%.

Αυτό που επιδιώκουν οι τραπεζίτες είναι να καθησυχάσουν τους επενδυτές ότι ο σχεδιασμός βρίσκεται εντός τροχιάς και ότι οι παραδοχές για κόκκινα δάνεια, έστω και μικρή άνοδο των εσόδων και μείωση των δαπανών ισχύουν και θα οδηγήσουν σε κερδοφορία φέτος.

Οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν υψηλότερα οικονομικά ρίσκα από τους περισσότερους τραπεζικούς τομείς σε παγκόσμιο επίπεδο, εκτιμά σε έκθεση της η S&P.

Ο οίκος αξιολόγησης επισημαίνει, πως οι οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας παραμένουν εξαιρετικά αβέβαιες, με την επιστροφή στην ανάπτυξη να αναμένεται στο δεύτερο τρίμηνο του 2016.

Η οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών θα ανακάμψει με αργό ρυθμό μετά από τις δύο αναδιαρθρώσεις και την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων.

Η S&P προβλέπει ότι οι ελληνικές τράπεζες θα καταγράψουν υψηλές ζημίες από τα δάνεια το 2016 και το 2017, παρά τις μεγάλες προβλέψεις που έχουν εγγράψει τα τελευταία πέντε χρόνια.

Υψηλά χαρακτηρίζει ο οίκος αξιολόγησης και τα ρίσκα για τον τραπεζικό κλάδο συνολικά, λόγω των πολύ χαμηλών προοπτικών κερδοφορίας και της ασταθούς θέσης χρηματοδότησης.

«Αναμένουμε πως οι ελληνικές τράπεζες θα παραμείνουν σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένες από την χρηματοδότηση των κεντρικών τραπεζών – η οποία αυτήν την στιγμή καλύπτει το 35% των χρηματοδοτικών τους αναγκών – καθώς υπέφεραν από μεγάλες εκροές καταθέσεων και περιορισμένη πρόσβαση σε εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης στις αγορές κεφαλαίου» σημειώνεται στην έκθεση.

Όπως επισημαίνεται, από το τέλος Νοεμβρίου του 2014 ως το τέλος Νοεμβρίου του 2015, οι ελληνικές τράπεζες υπολογίζεται ότι έχασαν περίπου 47 δισ. ευρώ καταθέσεων ή 26% του ΑΕΠ. Η S&P δεν αναμένεται ότι οι τράπεζες θα ανακτήσουν την πρόσβαση σε χρηματοδότηση μειωμένης εξασφάλισης, ενώ οι προοπτικές για τις καταθέσεις παραμένουν αβέβαιες.

Ωστόσο, εκτιμά πως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στο τέλος του 2015 και η δέσμευση της κυβέρνησης να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις θα ενισχύσουν τελικά την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα και θα οδηγήσουν σε πιο σταθερή ανταγωνιστική συμπεριφορά.


Οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς


Σταθερή βλέπει ο οίκος αξιολόγησης την τάση των οικονομικών ρίσκων στην Ελλάδα. «Κατά την εκτίμηση μας, η πολιτική εικόνα είναι κάπως πιο φωτεινή από ότι το 2015, καθώς πιστεύουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση συμμορφώνεται σε γενικές γραμμές με τους όρους του προγράμματος οικονομικής στήριξης των 86 δισ. ευρώ που χρηματοδοτείται από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας» αναφέρουν οι αναλυτές που συνέταξαν την έκθεση.

«Ειδικότερα, ως το τέλος του Απριλίου αναμένουμε ότι η κυβέρνηση θα καταλήξει σε συμβιβασμό για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού. Κατά την γνώμη μας, η συμφωνία αυτή θα οδηγήσει σε ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας με το Eurogroup» υποστηρίζουν.

Πιο πολύπλοκο φαίνεται το ζήτημα της συμφωνίας ενός νέου προγράμματος με το ΔΝΤ, καθώς παραμένουν οι διαφωνίες για την δημοσιονομική προσπάθεια που απαιτείται από το 2017 και 2018.

Η S&P θεωρεί την άρση των κεφαλαιακών ελέγχων ως ένα σημαντικό βήμα προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στον τραπεζικό τομέα και την σταδιακή σταθεροποίηση της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού των τραπεζών.πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Panama Papers: Ξεκίνησε το… κυνήγι των εισαγγελέων για τους Έλληνες διαχειριστές offshore

Άμεση ερεύνα, με σκοπό να εντοπίσουν τα πρόσωπα ελληνικής καταγωγής, τα ονόματα των οποίων φιγουράρουν στη λίστα των Panama Papers ως διαχειριστές εξωχώριων εταιρειών ή ιδρυμάτων, ξεκινούν οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες και κατόπιν εντολής του επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων, Παν. Αθανασίου, αποστέλλονται εντός των προσεχών ημερών στις δικαστικές αρχές του Παναμά αιτήματα δικαστικής συνδρομής.

Σκοπός των οικονομικών εισαγγελέων είναι να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί κύριοι των επίμαχων εταιρειών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση με τα Panama Papers, που έχει προκαλέσει πολιτικές αναταράξεις σε πολλές χώρες (Ισλανδία, Μάλτα), αποκαλύφθηκε, όταν δημοσιοποιήθηκαν λίστες ατόμων που διακινούσαν και μαύρο χρήμα μέσω εταιρειών με έδρα τον Παναμά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Interational Consortium of Investigative Journalists (Ένωση Ερευνητών Δημοσιογράφων) που αποκάλυψε το σκάνδαλο, στις λίστες αυτές περιλαμβάνεται και το όνομα του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου, καθώς και τα ονόματα των Σπ. Μεταξά, Κων. Λαναρά, Π. Πετρίδη, Α. Πατούνη, κ.ά.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κοντονής: «Μεγάλη και καλή αρχή – Πάμε σε σύγχρονο κανονισμό διαιτησίας»

Ο Σταύρος Κοντονής μίλησε στον Metropolis 95,5 για τις κινήσεις που γίνονται με στόχο το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, σχολιάζοντας ότι πρόκειται για μια μεγάλη και καλή αρχή. «Είπαμε ότι δεν θα σταματήσουμε μπροστά σε απειλές και εκβιασμούς. Πρωτόγνωρες οι καταστάσεις που χρησιμοποίησε η Ομοσπονδία. Επιδίωκε να αποβληθεί για να πιέσει την κυβέρνηση, ενώ η ΕΠΟ θα είχε τις συνέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Για τον σύγχρονο κανονισμό διαιτησίας σχολίασε: «Πάμε σε σύγχρονο κανονισμό».

«Όταν λέμε για διαφάνεια και κάθαρση στον χώρο του αθλητισμού, εννοούμε ότι θα πρέπει να είναι -πρώτα από όλα- στο οικονομικό κομμάτι. Θεωρώ αδιανόητο ένα ερασιτεχνικό σωματείο να έχει παράξει μία, δύο, τρεις, τέσσερις ΠΑΕ με διαφορετικά ΑΦΜ. Τα ζητήματα αυτά θα κριθούν με βάση μια γενική κατεύθυνση που έχει χαράξει η κυβέρνηση και η ΕΕΑ. Θα ληφθεί υπόψη ο χρόνος του νομοθετείν, δηλαδή πότε ψηφίστηκε ένας νόμος για να μην προσδώσουμε το αίσθημα της αδικίας», είπε για την υπόθεση της εκκαθάρισής της ΠΑΕ Άρης.

Αναλυτικά μίλησε για:

-τις κινήσεις που γίνονται για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Όλα όσα έχουν συμφωνηθεί βαίνουν προς υλοποίηση. Θα έλεγα ότι είναι μια μεγάλη και καλή αρχή. Για να θυμηθούμε τα λόγια του αστροναύτη που πήγε πρώτος στη Σελήνη “ένα μικρό βήμα για μένα, ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα”. Είναι ένα σημαντικό βήμα για να προχωρήσει η διαδικασία που εδώ και χρόνια είχε εξαγγελθεί.

Θέλω να τονίσω ότι για να γίνουν όλα αυτά έπαιξε μεγάλο ρόλο η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης, για διαφάνεια, εκδημοκρατισμό και κάθαρση σε όλους τους τομείς του αθλητισμού. Αποτελούσαν λαϊκά αιτήματα οι στόχοι της κυβέρνησης, από όλους τους Έλληνες φιλάθλους. Είπαμε ότι δεν θα σταματήσουμε μπροστά σε απειλές και εκβιασμούς. Πρωτόγνωρες οι καταστάσεις που χρησιμοποίησε η Ομοσπονδία. Επιδίωκε να αποβληθεί για να πιέσει την κυβέρνηση, ενώ η ΕΠΟ θα είχε τις συνέπειες».

-το αν απομακρυνθούν από το ποδόσφαιρο οι κατηγορούμενοι: «Είναι στην κρίση της Επιτροπής Δεοντολογίας. Θα έρθει η FIFA για να γίνουν αλλαγές. Είχαν φροντίσει να μπουν στο απυρόβλητο όσοι είχαν εμπλοκές πριν από το 2014. Τέλος αυτά τώρα. Δεν θέλω να προδικάσω και ούτε θα το κάνω ποτέ για κανέναν.

Είναι στελεχωμένη από τακτικούς δικαστές η Επιτροπή Δεοντολογίας με βάση τον περσινό νόμο που είχα εισηγηθεί στη Βουλή. Όλα τα όργανα του ποδοσφαίρου παγκοσμίως δεν αποτελούνται από τακτικούς δικαστές. Εξαιτίας της κατάστασης στην Ελλάδα η FIFA έκανε μια εξαίρεση. Κάναμε ιδιαίτερη συζήτηση. Είχα κάνει μια υποχώρηση στο εν λόγω ζήτημα, για να επιλέγονται από την ΕΠΟ οι δικαστές και οι υπόλοιποι θα είναι αναπληρωματικοί».

-το πότε θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες: «Είναι ένα θέμα το πότε θα συμβεί γιατί η επιτροπή της FIFA θα έρθει την επόμενη εβδομάδα, την Τετάρτη, και άμεσα θα επιληφθεί της κατάστασης. Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών δεν το γνωρίζω. Θα είμαι ενήμερος των ενεργειών τους. Πιστεύω ότι και αυτοί θέλουν τη γρήγορη διεκπεραίωση της υπόθεσης. Δεν είναι στο χέρι της ΕΠΟ. Θα πρέπει να σταθούμε με σεβασμό στη διαδικασία που θα ανοίξει, γιατί όταν ένας πολίτης βρίσκεται απολογούμενος ενώπιον της δικαιοσύνης, έχει το δικαίωμα να αποδείξει την αθωότητά του ή τα ελαφρυντικά της πράξης του».

-τη διαιτησία και τα όσα λέγονται κατά των τακτικών δικαστών: «Θα ξεσκονίσει τον κανονισμό η FIFA και εκεί συμπεριλαμβάνεται και η διαιτησία. Θα πάμε σε έναν σύγχρονο κανονισμό διαιτησίας και πιστεύω ότι θα δρομολογηθούν τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Απευθύνομαι στις ομάδες και κυρίως στις μεγάλες. Βλέπω ότι βάλλονται, με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, από τους δικηγόρους οι αποφάσεις που παίρνουν οι τακτικοί δικαστές και αυτό δεν συνάδει με το δικηγορικό επάγγελμα. Τους παρακαλώ θερμά όλους να σταματήσουν να βάλλουν κατά των αποφάσεων των τακτικών δικαστών. Έχουν το δικαίωμα της έφεσης, ακόμα και την προσφυγή σε όργανα που αυτοί θα επιλέξουν. Δεν θα γίνει ανεκτό να βάλλουν με δημόσιες τοποθετήσεις. Η κυβέρνηση θα προστατέψει αυτούς τους ανθρώπους. Να σταματήσουν εδώ και τώρα».

-την υπόθεσή της εκκαθάρισης του Άρη: «Όταν λέμε για διαφάνεια και κάθαρση στον χώρο του αθλητισμού, εννοούμε ότι θα πρέπει να είναι -πρώτα από όλα- στο οικονομικό κομμάτι. Θεωρώ αδιανόητο ένα ερασιτεχνικό σωματείο να έχει παράξει μία, δύο, τρεις, τέσσερις ΠΑΕ με διαφορετικά ΑΦΜ. Τα ζητήματα αυτά θα κριθούν με βάση μια γενική κατεύθυνση που έχει χαράξει η κυβέρνηση και η ΕΕΑ. Θα ληφθεί υπόψη ο χρόνος του νομοθετείν, δηλαδή πότε ψηφίστηκε ένας νόμος για να μην προσδώσουμε το αίσθημα της αδικίας».

-το πότε θα ψηφισθεί ο νέος νόμος και αν θα εξαιρεθεί κάποιος: «Τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου θα τεθεί στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση, γιατί είχαμε την καθυστέρηση με τη FIFA. Είχα πει ότι θα γίνει μέσα στον Μάιο, δεν νομίζω να έχει αλλάξει κάτι. Αυτά θα τα δούμε. Η κατεύθυνση θα είναι αυτή που περιέγραψα. Θα λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τον χρόνο που θα γίνει η νομοθέτηση για να μην υπάρξουν αιφνιδιασμοί. Αν είναι να κάνεις μια τομή και να εξυγιάνεις μία κατάσταση, θα πρέπει να ισχύει για όλους αυτό το πράγμα που θα γίνει. Θα τα μελετήσουμε και θα δούμε πως θα οργανωθεί αυτή η κατάσταση. Πρέπει να σταματήσει αυτό το αίσχος».

πηγή sport fm
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στις φλόγες λεωφορείο του ΚΤΕΛ στο Ηράκλειο

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο του Ηρακλείου, καθώς ένα λεωφορείο του αστικού ΚΤΕΛ τυλίχθηκε στις φλόγες στην πλατεία Ελευθερίας, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος από τους επιβάτες

Ο οδηγός του λεωφορείου αντέδρασε ψύχραιμα, σταμάτησε το όχημα στο δρόμο και έτσι οι 20 περίπου επιβαίνοντες κατέβηκαν από αυτό χωρίς πρόβλημα.

Επί τόπου έσπευσε η Πυροσβεστική που έσβησε στη συνέχεια τη φωτιά ενώ έκλεισε η κυκλοφορία για αρκετή ώρα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφορικά με τις αιτίες της πυρκαγιάς, κάνουν λόγο για βραχυκύκλωμα σε καλώδια της μηχανής στην πίσω πλευρά του λεωφορείου.
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νωρίτερα, η πληρωμή των συντάξεων μηνός Μαΐου, λόγω του Πάσχα

Νωρίτερα από τις πάγιες ημερομηνίες των ασφαλιστικών Ταμείων, θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές των συντάξεων Μαΐου 2016 στους δικαιούχους συνταξιούχους όλων των Ταμείων, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπέγραψαν ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Συγκεκριμένα, οι συντάξεις του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) θα καταβληθούν στις 25/04/2016 (Μεγάλη Δευτέρα). Οι συντάξεις των λοιπών ασφαλιστικών οργανισμών (ΙΚΑ, ΝΑΤ) θα καταβληθούν στις 27/04/2016 (Μεγάλη Τετάρτη), ενώ οι συντάξεις του Δημοσίου, μηνός Μαΐου 2016, θα καταβληθούν, αντί της 27ης Απριλίου 2016, την 22α του ίδιου μηνός.

Όπως ανακοινώθηκε, η απόφαση πάρθηκε, λόγω της ανάγκης για οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων, ενόψει της εορτής του Πάσχα.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: πράσινο φως για την καταγραφή στοιχείων των επιβατών αεροπλάνων

Υιοθετήθηκε σήμερα από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, το ευρωπαϊκό αρχείο καταγραφής των στοιχείων των επιβατών αεροπορικών μετακινήσεων (PNR).

Συγκεκριμένα, η οδηγία που έχει προταθεί από το 2011 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αποτελεί σημαντικό εργαλείο στην αντιμετώπιση της τρομοκρατικής δράσης, εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία (461 ψήφοι υπέρ, 179 κατά και 9 αποχές).

Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, οι ΗΠΑ ζήτησαν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των επιβατών υπερατλαντικών πτήσεων, προκειμένου να μπορούν να εντοπίσουν ευκολότερα πιθανούς τρομοκράτες. Η δημιουργία τέτοιων, για χρήση, ονομαστικών καταστάσεων επιβατών πτήσεων (PNR), βρίσκεται στην ατζέντα του ΕΚ, εδώ και χρόνια.

Η πρώτη πρόταση για τη δημιουργία ονομαστικών καταλόγων των επιβατών των αεροπορικών μεταφορών, απορρίφθηκε από την επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών τον Απρίλιο του 2013. Ωστόσο, το ζήτημα επανήλθε στην ατζέντα του ΕΚ μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες. Τον Δεκέμβριο του 2015 ΕΚ και Συμβούλιο κατέληξαν σε συμφωνία.

Με τον όρο PNR, Passenger Name Record data, ορίζονται οι κατάλογοι με πληροφορίες επιβατών αεροπορικών μεταφορών και προσωπικά δεδομένα, όπως για παράδειγμα οι ημερομηνίες ταξιδιών και δρομολογίων, στοιχεία επικοινωνίας και άλλα δεδομένα που συλλέγονται κατά τη διάρκεια της κράτησης και του check-in.

Σύμφωνα με την οδηγία για τη δημιουργία ονομαστικών καταλόγων, οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να παρέχουν στις χώρες της ΕΕ συγκεκριμένα δεδομένα προκειμένου να βοηθήσουν τις αρμόδιες αρχές στην μάχη για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εγκλήματος. Τα δεδομένα θα διατηρούνται για πέντε χρόνια.

Το πεδίο εφαρμογής ορίζεται από τις πτήσεις προς και από προορισμούς εκτός ΕΕ, ωστόσο τα κράτη μέλη μπορούν και αυτά, εάν επιθυμούν να εφαρμόσουν την νομοθεσία, για πτήσεις εντός ΕΕ.
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η «Αυγή» κάνει πλάκα με τους 450 απολυμένους της Ηλεκτρονικής

«Η Ηλεκτρονική Αθηνών βγήκε από την πρίζα», είναι ο τίτλος του σχετικού δημοσιεύματος της Αυγής το οποίο φιλοξενείται στην στήλη «Μικρά επιχειρηματικά».


Η πορεία της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες και οι τραγικές της συνέπειες, όπως τα capital controls, οδήγησαν σε πτώχευση την Ηλεκτρονική Αθηνών και στην ανεργία τους 450 εργαζόμενούς της, ωστόσο, η «Αυγή» κάνει σήμερα πλάκα με το λουκέτο στην εταιρεία!πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του Kallithea Run

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ την Κυριακή, από τις 06:00 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι, στην περιοχή της Καλλιθέας, λόγω διεξαγωγής του αγώνα δρόμου με την επωνυμία «5ος Αγώνας σε Δημόσιο Δρόμο – Τρέχοντας στη Καλλιθέα «Kallithea Run»».

Ειδικότερα, θα ισχύσουν τα εξής:


– Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Ελ. Βενιζέλου (Λ. Θησέως), στο τμήμα της μεταξύ της οδού Χαροκόπου κα της Λ. Ποσειδώνος (Παλαιά Παραλιακή), και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

– Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων, στην οδό Ελ. Βενιζέλου (Λ. Θησέως), στο τμήμα της μεταξύ των οδών Δαβάκη-Σιβιτανίδου και Μαντζαγριωτάκη, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Παρακαλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στην ανωτέρω λεωφόρο κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα, και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποινή κάθειρξης 8 ετών και 3 μηνών επιβλήθηκε στον πρώην επικεφαλής του Νοσοκομείου Παίδων Χάρη Τομπούλογλου.

Κάθειρξη 8 ετών και 3 μηνών με αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην πρόεδρο του νοσοκομείου «Παίδων Αγλαϊα Κυριακού» και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Χάρη Τομπούλογλου για την υπόθεση χρηματισμού από διαφημιστική εταιρία τον Δεκέμβριο του 2013.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση δεν αναγνώρισε στον άλλοτε επικεφαλής του νοσοκομείου Παίδων κανένα ελαφρυντικό ενώ του επέβαλε επιπλέον και χρηματική ποινή 40.300 ευρώ. Καταδίκασε επίσης σε κάθειρξη 5 ετών και 7 μηνών,με αναστολή, τον συνεργάτη του κ. Τομπούλογλου , Χρήστο Τριανταφύλου ενώ έκρινε αθώο τον τρίτο κατηγορούμενο στην υπόθεση, Στέφανο Μιχαλάκο.

Ο πρώην επικεφαλής του Νοσοκομείου φέρεται να ζήτησε ποσό ύψους 25.000 ευρώ από τον Αναστάσιο-Μάριο Κιτσαρά πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο διαφημιστικής εταιρίας, που είχε αναλάβει έργο του νοσοκομείου χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ σχετικά με την προώθηση προγράμματος με την παιδική παχυσαρκία. Ο κ. Τομπούλογλου φέρεται να απειλούσε ουσιαστικά την διαφημιστική να του καταβάλει τα χρήματα ώστε να μην την κηρύξει «έκπτωτη» από το έργο που είχε αναλάβει.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία των δικαστών ο κ. Τομπούλογλου είναι ένοχος για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, της παθητικής δωροδοκίας και της οπλοκατοχής.

Οι δικαστές απέρριψαν την αναγνώριση των ελαφρυντικών του πρότερου εντίμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς που ζήτησαν οι δύο καταδικασθέντες, ενώ για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του κ.Τομπούλογλου επέβαλαν τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα..

Ο ίδιος από την αυτόφωρη σύλληψη του μέχρι σήμερα αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως είναι θύμα πλεκτάνης με πολιτικά κίνητρα: «Θα αγωνίζομαι μέχρι το τέλος της ζωής μου για να αποδείξω την αθωότητα μου», είπε προς τους Εφέτες ο Χάρης Τομπούλογλου στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η φορολογία στην Ελλάδα για τη μεταβίβαση οικογενειακών επιχειρήσεων στις υψηλότερες παγκοσμίως.

Η φορολογία στην Ελλάδα για τη μεταβίβαση οικογενειακών επιχειρήσεων είναι ανάμεσα στις υψηλότερες παγκοσμίως εκτιμά η παγκόσμια φορολογική έρευνα της KPMG για τις οικογενειακές επιχειρήσεις, η οποία παρουσιάζεται σήμερα – ανάμεσα σε άλλα θέματα- στο 2ο Family Business Forum που διοργανώνει η KPMG Ελλάδος.

Βασικό συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι, ενώ το φορολογικό καθεστώς διαφέρει από χώρα σε χώρα, κοινή φαίνεται να είναι η διάθεση των κρατών να υποστηρίζουν και να ενθαρρύνουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη των οικογενειακών επιχειρήσεων, διατηρώντας χαμηλή τη φορολογική επιβάρυνση που αφορά στη μεταβίβαση του οργανισμού στην επόμενη γενιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία της KPMG δείχνουν ότι οι οικογενειακές επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ευρωπαϊκής οικονομίας, καθώς παράγουν το 70% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ και δημιουργούν θέσεις εργασίας για το 60% του εργατικού δυναμικού στη γηραιά ήπειρο.

Η έρευνα αναλύει τη φορολογική επιβάρυνση επί της μεταβίβασης οικογενειακών επιχειρήσεων σε 42 χώρες, ανάμεσα τους και η Ελλάδα. Η χώρα μας φαίνεται να βρίσκεται μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με την υψηλότερη φορολογία στις μεταβιβάσεις οικογενειακών επιχειρήσεων (είτε λόγω θανάτου είτε λόγω δωρεάς), ενώ η ελληνική νομοθεσία δεν προβλέπει απαλλαγές από τον αναλογούντα φόρο και στις δύο αυτές περιπτώσεις.  Ωστόσο, προβλέπεται αφορολόγητο όριο και φορολογικές ελαφρύνσεις ανάλογα με το βαθμό συγγένειας των δύο εμπλεκόμενων μερών.

‘Αλλα σημαντικά ευρήματα της έρευνας:

•    Το φορολογικό καθεστώς σε θέματα οικογενειακών επιχειρήσεων διαφέρει σημαντικά από χώρα σε χώρα (με φόρο που κυμαίνεται από ΕΥΡΩ 0 έως και πάνω από ΕΥΡΩ 4,5 εκατ. για τη μεταβίβαση επιχείρησης λόγω κληρονομιάς, και από ΕΥΡΩ 0 έως και πάνω από ΕΥΡΩ 5 εκατ. για τη μεταβίβαση λόγω δωρεάς, για μία επιχείρηση που αποτιμάται στα ΕΥΡΩ 10 εκατ.).

•    Η διαφορά στη φορολογική μεταχείριση της κληρονομιάς και της μεταβίβασης επιχείρησης όσο ο ιδιοκτήτης είναι εν ζωή, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη στάση της οικογένειας και τις αποφάσεις σχετικά με το ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να μεταβιβαστεί η οικογενειακή επιχείρηση.

•    Το γεγονός πως χώρες με καθεστώς υψηλότερης φορολογικής επιβάρυνσης συνορεύουν γεωγραφικά  με χώρες με καθεστώς χαμηλότερης φορολογικής επιβάρυνσης, δημιουργεί ένα ενδιαφέρον δίλημμα για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων σε σχέση με τις δυνατότητες μετεγκατάστασης τους.

•    Η φορολογική επιβάρυνση μπορεί να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό, καθώς εφαρμόζονται διάφορες ελαφρύνσεις και απαλλαγές, οι οποίες παρότι πολύπλοκες, είναι σημαντικές  Οι ιδιοκτήτες των οικογενειακών επιχειρήσεων θα πρέπει, πολύ πριν πάρουν οποιαδήποτε απόφαση, να εξετάζουν τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα της μεταβίβασης της οικογενειακής επιχείρησης, ώστε να είναι σίγουρο ότι κατανοούν και, κατά περίπτωση, πληρούν τις προϋποθέσεις για να επωφεληθούν από τις διαθέσιμες απαλλαγές και ελαφρύνσεις.  Στην Ελλάδα ωστόσο, η μεταβίβαση οικογενειακής επιχείρησης είτε εν ζωή είτε μετά θάνατον του ιδιοκτήτη έχει την ίδια φορολογική μεταχείριση.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας ο αντιπρόεδρος και επικεφαλής του συμβουλευτικού κλάδου της KPMG, Βαγγέλης Αποστολάκης αναφέρει ότι «στην Ελλάδα η υψηλή φορολογία και κυρίως η αβεβαιότητα ως προς το φορολογικό καθεστώς καθώς και οι συνεχείς αλλαγές δημιουργούν κλίμα αυξημένης ανασφάλειας και ωθούν ένα μεγάλο αριθμό οικογενειακών επιχειρήσεων στη μεταφορά των εταιρειών σε άλλες γειτονικές και μη χώρες με ευνοϊκότερο περιβάλλον και φορολογική σταθερότητα».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!