EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

Οι κρίσιμες κινήσεις του Κυριάκου για να δώσει οξυγόνο στην Ελλάδα

Τα έξι χρόνια κρίσης και μνημονίων έχουν δημιουργήσει πολιτικές συνθήκες οι οποίες έγιναν γρήγορα αντιληπτές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και για αυτό στοχεύει στην ανοικοδόμηση ενός νέου κόμματος ικανό να αντανακλά στις κοινωνικές ανάγκες.

Με το 10ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που θα διεξαχθεί στις 22-24 Απριλίου, ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πηγές, θα επιχειρήσει την επανίδρυση του κόμματος, αν και επειδή ο όρος είναι βεβαρημένος από το παρελθόν οι της Νέας Δημοκρατίας προτιμούν τους όρους «ανασυγκρότηση» ή «αναδόμηση».

Βασικό σύνθημα; «Οξυγόνο για την Ελλάδα μας». Ενώ το μήνυμα που θέλει να στείλει η ηγεσία είναι «βάζουμε τάξη στο σπίτι μας για να μπορούμε να βάλουμε τάξη στην Ελλάδα».Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν την περασμένη περίοδο με την διάλυση της ΟΝΝΕΔ, που έτσι δεν θα πάρει μέρος με τους δικούς της 400 αντιπροσώπους, η παραίτηση του γραμματέα του κόμματος, αλλά και οι παραιτήσεις του πρόεδρου της ΚΕΦΕ και οι δημόσιες διαφωνίες μελών της ΚΕΦΕ για την εκλογή των συνέδρων, δείχνουν ότι κάθε κυοφορία είναι δύσκολη.

Ωστόσο, αυτό που παρατηρήθηκε είναι ότι οι αντιδράσεις -σε σημαντικό βαθμό βάσιμες- ξεπεράστηκαν χωρίς μεγάλους κραδασμούς. Και έτσι γρήγορα και σιωπηλά επιβεβαιώνεται ότι η τάση στο εσωτερικό του κόμματος είναι προς την κατεύθυνση των αλλαγών που θέλει να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γι’ αυτό άλλωστε δεν υπήρξαν άμεσες ή παρασκηνιακές παρεμβάσεις από τους πρώην προέδρους και από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, ακόμη και στην διάλυση της ΟΝΝΕΔ.

Εν ολίγοις παλαιότερα και νεότερα στελέχη αναγνωρίζουν την ανάγκη ανασυγκρότησης της ΝΔ και το δικαίωμα του εκλεγμένου από την βάση αρχηγού να δώσει το δικό του στίγμα.

Είναι ακόμη σαφές ότι θα διαμορφωθεί ένας μηχανισμός που μέσα από τα νέα όργανα και τις κομματικές διεργασίες, θα επικυρώσει αμέσως μετά, την πολιτική στροφή. Την στροφή δηλαδή προς τον φιλελευθερισμό και την μεταρρυθμιστική κατεύθυνση.

Μέσα από το νέο καταστατικό, ο κ. Μητσοτάκης εγκαταλείπει την μεγάλη και πλαδαρή δομή του μαζικού πολυσυλλεκτικού κόμματος με τα μεγάλα συνέδρια και και τα πολυμελή αλλά ανενεργά κομματικά όργανα όπως η Πολιτική Επιτροπή. Επιπλέον καταργεί το ενδιάμεσο όργανο της Πολιτικής Γραμματείας. Επιλέγει μία πιο σφιχτή αλλά και πιο ευέλικτη δομή που θα ευνοεί την ουσιαστική λειτουργία του κόμματος.Σύμφωνα με το νέο καταστατικό η ΝΔ θα απαγορεύεται να προχωρήσει σε δανεισμό από τις τράπεζες ενώ πλέον θα είναι υποχρεωμένη να τηρεί ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Το επόμενο Συνέδριο θα είναι ετήσιο, με 1.000 αιρετά και μέχρι 1.000 μέλη λόγω ιδιότητας ενώ η Πολιτική Επιτροπή θα συνέρχεται ανά τρίμηνο και θα συγκροτείται από 100 αιρετά μέλη, από τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ ex officio θα συμμετέχουν αυτοδιοικητικά στελέχη από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, επιβεβαιωμένοι σύνεδροι ήταν 4012 εκ των οποίων το 67% δεν έχει ξανασυμμετάσχει σε συνέδριο της ΝΔ.

Το 49% είναι στις ηλικίες 35-49 ετών, δηλαδή στις μέσες και παραγωγικές ηλικίες ενώ ο μέσος όρος ηλικίας θα ήταν σαφώς μικρότερος αν έπαιρναν μέρος και οι 400 σύνεδροι της ΟΝΝΕΔ καθώς θα αυξανόταν ο αριθμός των ηλικιών 18-34. Ωστόσο η ΟΝΝΕΔ δε θα μείνει εντελώς χωρίς εκπροσώπηση καθώς θα πάρουν μέρος κανονικά 66 εκλεγμένοι από τη διαδικασία των εκλογών στις Νομαρχιακές οργανώσεις.

Η πλειοψηφία των συνέδρων είναι πτυχιούχοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ η αναλογία γυναικών και ανδρών είναι 23% – 76%. Για την ανάδειξη των αιρετών συνέδρων ψήφισαν 126.000 μέλη της ΝΔ.Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο συνεδριακό κέντρο Metropolitan Εxpo, κοντά στο αεροδρόμιο και ξεκινά το απόγευμα της Παρασκευής με την ομιλία του προέδρου του κόμματος. Το Σάββατο θα γίνει η συζήτηση για τις αλλαγές του καταστατικού που είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του συνεδρίου και την Κυριακή θα ολοκληρωθούν οι εργασίες με τις ψηφοφορίες και με την ομιλία του πρόεδρου του κόμματος. Ενδιαφέρον έχει ότι την Κυριακή αναμένεται να μιλήσει και ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος θα δώσει το δικό του στίγμα σε μία συγκυρία που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε κάθε εμφάνισή του στην Βουλή προσπαθεί να κάνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή να ταυτιστεί με το παρελθόν του κόμματος ή να πάρει αποστάσεις και να έλθει σε διάσταση με τον πρώην πρόεδρο. Αντίθετα παρότι θα δώσει το παρόν, δεν αναμένεται να μιλήσει ο έτερος πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Στις εργασίες του συνεδρίου θα πάρει μέρος και θα μιλήσει και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου συνεδρίου θα διεξαχθεί και μια παράλληλη συνεδριακή διαδικασία με τη συμμετοχή περίπου 3.000 προσώπων εκτός Ν.Δ. που σηματοδοτεί το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το μεγάλο κόλπο με το πρωτογενές πλεόνασμα: Δεν πλήρωσαν μισθούς και άλλες υποχρεώσεις

Μόνο που δε βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν οι άνθρωποι του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, βλέποντας τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat για την ελληνική οικονομία το 2015: σύμφωνα με αυτά, η Ελλάδα παρουσίασε το περασμένο έτος πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 0,7%, έναντι του στόχου του προϋπολογισμού για πρωτογενές έλλειμμα 0,25%. Ακούγεται πράγματι σαν κάτι που είναι άξιο πανηγυρισμών – μιλάμε για μία διαφορά της τάξεως του 0,95% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 1,6 δις ευρώ. Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Για την ακρίβεια, δεν είναι καθόλου έτσι.

Πρόκειται για μία παραπλανητική «μαγική εικόνα» που οφείλεται σε ένα λογιστικό τρικ, το οποίο βέβαια ουσιαστικά αλλοιώνει την ίδια την έννοια του πρωτογενούς πλεονάσματος, που όπως ξέρει και ένας πρωτοετής φοιτητής Οικονομικών σημαίνει πως ένα κράτος έχει περισσότερα έσοδα παρά έξοδα, προτού αφαιρεθούν οι τόκοι για το χρέος.

Όμως η Eurostat, εκτός από τα έξοδα των τόκων του χρέους, αφαιρεί από τα στοιχεία της για την Ελλάδα και κάποια ακόμα έξοδα, με το σκεπτικό ότι αποτελούν έκτακτες δαπάνες: τα 7,1 δισεκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Αν υπολογίζονταν και αυτά τα έξοδα, όχι μόνο δεν θα κατέγραφε η Ελλάδα πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά αντίθετα θα εμφάνιζε ένα τεράστιο πρωτογενές έλλειμμα, ύψους περίπου 5,5 δις ευρώ – δηλαδή, 5,5 δις ευρώ περισσότερα έξοδα παρά έσοδα.

Επιπλέον, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι σε μεγάλο βαθμό το πρωτογενές πλεόνασμα που καταγράφηκε οφείλεται στην ιδιότυπη «στάση πληρωμών» του Δημοσίου, που σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους χρωστά πάνω από 5 δις ευρώ στον ιδιωτικό τομέα (τα περισσότερα από αυτά σε οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης και νοσοκομεία). Είναι προφανές ότι αν το Δημόσιο είχε πληρώσει όλες αυτές τις οφειλές του, και πάλι θα είχαμε ένα αρκετά μεγάλο πρωτογενές έλλειμμα.

Είναι λοιπόν να χαίρεται κανείς με τα στοιχεία της Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα; Όχι, οπωσδήποτε όχι – και μην ξεχνάμε και ένα άλλο στοιχείο που πέρασε στα… ψιλά λόγω των του πρωτογενούς πλεονάσματος: το έλλειμμα του ελληνικού Δημοσίου το 2015 ανήλθε στο 7,2% του ΑΕΠ, διπλάσιο σε σχέση με το 2014, που ήταν 3,6%. Αλλά δε βλέπουμε κανέναν στην κυβέρνηση να «πανηγυρίζει» γι’ αυτό…


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

220 δισ. ευρώ κρυμμένα κάτω από το Λονδίνο

Κάτω από τους δρόμους του Λονδίνου, κρύβεται ένα χρυσωρυχείο. Απλώνεται σε περίπου 28.000 τ.μ. κάτω από το City, το οικονομικό κέντρο που βρίσκεται στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας. Εκεί, κάτω από τα πεζοδρόμια και τα λεωφορεία της Threadneedle Street, υπάρχει ένας λαβύρινθος με οκτώ θησαυροφυλάκια της Τράπεζας της Αγγλίας – το καθένα γεμάτο με ράβδους χρυσού συνολικής αξίας περίπου 141 δισ. λιρών . Κάθε ράβδος αξίζει περίπου 350.000 λίρες (448.000 ευρώ)

Οι ράβδοι είναι στοιβαγμένες σε σειρές συρταριών με μπλε αριθμούς. Κάθε ράβδος ζυγίζει περίπου 12 κιλά και η καθεμιά στοιχίζει 350.000 λίρες (450.000 ευρώ), παραπάνω δηλαδή από τη μέση τιμή ενός σπιτιού στη Μεγάλη Βρετανία! Κάθε ράβδος δείχνει ελάχιστα διαφορετική, εξαρτάται το πού τελειοποιήθηκε. Κάποιες ράβδοι έχουν επικλινείς άκρες για να πιάνονται πιο εύκολα ενώ άλλες μοιάζουν σαν μια φραντζόλα ψωμί.

Δεν υπάρχει καμιά μυρωδιά πάντως εδώ: το μέταλλο δε μυρίζει. Ούτε θόρυβος ακούγεται εξαιτίας των χοντρών τσιμεντένιων τοίχων των θησαυροφυλακίων.Κάτω από την Τράπεζα της Αγγλίας, στη Threadneedle Street, κρύβονται θησαυροφυλάκια με 5.134 τόνους χρυσού

Εκεί μέσα όμως βρίσκεται ένα από τα πιο σημαντικά εμπορεύσιμα κεφάλαια. Συμφωνίες κλείνονται σε χρυσό ακόμα σχεδόν σε κάθε χώρα του κόσμου. Η τιμή του αποτελεί καίριο βαρόμετρο της εμπιστοσύνης του κόσμου. Η τιμή του ανεβαίνει όταν οι αγορές πέφτουν αλλά και πριν από τις αμερικάνικες εκλογές – όπως τώρα.

“Ο χρυσός είναι ένα οχυρό ενάντια στην αβεβαιότητα”, λέει ο Jonathan Spall, ένας έμπορος χρυσού με εμπειρία χρόνων και τώρα manager της G Cubed Metal.

Αυτά τα θησαυροφυλάκια βρίσκονται ακριβώς στην καρδιά του ευάλωτου, αφάνταστα σημαντικού οικονομικού κέντρου του City.

Περίπου το ένα πέμπτο του χρυσού όλων των κυβερνήσεων του κόσμου βρίσκεται στο Λονδίνο. Συνολικά, 6.256 τόνοι χρυσού κάθονται σε θησαυροφυλάκια μέσα και τριγύρω από το Λονδίνο – αξίας 172 δισ. λιρών (220 δισ. ευρώ).


Οι ράβδοι στοιβάζονται σε ράφια στα θησαυροφυλάκια της Τράπεζας

Μόνο τα θησαυροφυλάκια της Τράπεζας της Αγγλίας κατέχουν 5.134 τόνους, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του Βρετανικού Θησαυροφυλακίου αλλά και η πλειοψηφία του φυσικού χρυσού που εμπορεύεται στο Λονδίνο. Στα ίδια θησαυροφυλάκια βρίσκεται και ο χρυσός που κατέχουν 30 χώρες μαζί με τα αποθέματα 25 τραπεζών.

Τόσος χρυσός που είναι συγκεντρωμένος στη βρετανική πρωτεύουσα που ίσα που φτάνει για να διατηρείται το εμπόριο του μετάλλου. Επίσης αντανακλά και την ασφάλεια των θησαυροφυλακίων του Λονδίνου.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χαμός στα social media με το τέταρτο μνημόνιο

Τα social media πήραν φωτιά στην κυριολεξία σήμερα με το τέταρτο μνημόνιο – και δεύτερο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ – να είναι σίγουρο γεγονός. Στο Twitter το hashtag #tetarto_mnimonio έγινε trending καθώς αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να μέσα σε ένα χρόνο να υπογράψει τα χειρότερα μνημόνια όλων των εποχών και να δηλώνει παράλληλα ότι κάνει “περήφανη διαπραγμάτευση”.

Οι χρήστες του Twitter επιστράτευσαν το καυστικό τους χιούμορ, την ευρηματικότητά τους αλλά και την αγανάκτησή τους και βομβάρδισαν το κοινωνικό δίκτυο με αναρτήσεις. Πέρα όμως από την πλάκα, η δυσφορία των πολιτών έχει φτάσει σε άλλα επίπεδα με αυτή την κυβέρνηση που παραπλάνησε τους ψηφοφόρους τάζοντας λαγούς με πετραχήλια και λέγοντας στον κόσμο αυτά που θέλει να ακούσει.

Το Twitter “μιλάει” και τα λέει όλα με αιχμηρό αλλά χιουμοριστικό τρόπο. Απολαύστε τους!


1 2 3 4 5 6 7 8 9πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όλοι είναι ικανοποιημένοι στο Eurogroup. Πάμε για νέους φόρους 9 δισ . ευρώ (έως την Μ. Πέμπτη)

Η ικανοποίηση φαίνεται να είναι διάχυτη στο Eurogroup. Και από την πλευρά της κυβέρνησης και των θεσμών. Οι νέοι φόροι ύψους 9 δις ευρώ συμφωνήθηκαν. Το ερώτημα φυσικά είναι ποιος θα πληρώσει όλους αυτούς τους υπέρογκους φόρους. Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν είναι ότι δεν θα πληρωθούν. Άλλα προφανώς αυτό έχει λίγη σημασία. Έτσι συμφωνία των δανειστών με την ελληνική κυβέρνηση για την υιοθέτηση ενός πακέτου προληπτικών μέτρων που θα ενεργοποιηθεί αν χρειαστεί και εφόσον διαπιστωθεί απόκλιση από τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι επετεύχθη στο πλαίσιο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών των 19 χωρών της Ευρωζώνης.  «Η συνεργασία ήταν ισχυρή και παραγωγική» είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι έχει γίνει σεβαστή πρόοδος».
Χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να υπάρξει πλήρης ολοκλήρωση των συνομιλιών με την ελληνική κυβέρνηση αλλά είμαστε κοντά, εξήγησε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Ξεκαθαρίσαμε τον τρόπο για να υπάρξει πρόοδος, συνέχισε ο Ολλανδός πολιτικός και ανακοίνωσε ότι επετεύχθη συμφωνία μεταξύ των δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης για ένα προληπτικό πακέτο μέτρων το οποίο θα ενεργοποιηθεί σε περίπτωση που μέχρι το 2018 διαπιστωθεί απόκλιση από τους στόχους.

 

Πρέπει να υπάρχει ένα προληπτικό πακέτο αν χρειαστεί για να επιτευχθεί οστόχος του 2018, επισήμανε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ συμπληρώνοντας: «Αυτό χρειάζεται περισσότερη δουλειά, για το πώς θα εφαρμοστεί, ποια μέτρα θα περιλαμβάνει και πώς θα πυροδοτείται(σσ.εννοεί τον τρόπο που θα αποφασίζεται η «ημιαυτόματη» ενεργοποίηση του πακέτου μέτρων-ρεζέρβα).
Δέσμευση Τσακαλώτου για προληπτικά μέτρα 3,6 δισ.ευρώ
Ο κ. Ντάισεμπλουμ έκανε λόγο για δέσμευση του υπουργού Οικονομικών να υπάρξει εφαρμογή του εφεδρικού πακέτου μέτρων το οποίο τις προηγούμενες ημέρες είχε υπολογιστεί περίπου στα 3,5 δισ. ευρώ. Ο πρόεδρος του Eurogroup επιβεβαίωσε ότι το πακέτο των εφεδρικών μέτρων θα είναι ύψους 2%, δηλαδή θα ανέλθει στα 3,6 δισ.ευρώ.

Νέο Eurogroup την Μεγάλη Πέμπτη

«Αν έχουμε το πακέτο χρειάζεται και τα προληπτικά μέτρα για να το στηρίξουν αυτό θα έχουμε ένα νεο Eurogroup την Μεγάλη Πέμπτη» είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

«Όχι» σε ονομαστικό κούρεμα του ελληνικού χρέους

Εις ό,τι αφορά το θέμα του χρέους ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ απέκλεισε την πιθανότητα ονομαστικού κουρέματος του ελληνικού χρέους λέγοντας ότι οι Ευρωπαίοι δανειστές θα κοιτάξουν τις πιθανότητες reprofiling του χρέους μέσω της επιμήκυνσης και επέκτασης της περιόδου «ωρίμανσης».

Lagarde: Τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί μέχρι να συμφωνηθούν όλα

Από την πλευρά της η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ικανοποιημένη για την ισχυρή στήριξη της προώθησης της ιδέας του πακέτου των προληπτικών μέτρων υπογραμμίζοντας ότι «θα πρέπει να νομοθετηθούν, να είναι βιώσιμα και να είναι συγκεκριμένα».

«Είμαι σίγουρη ότι όλοι μπορούμε να εργαστούμε μαζί και θα ζητήσω από την ομάδα μου να επιστρέψει άμεσα στην Αθήνα. Το πρόγραμμα πρέπει να πατάει τόσο στις μεταρρυθμίσεις όσο και στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους» συμπλήρωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ καταλήγοντας με νόημα ότι «τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί αν δεν συμφωνηθούν όλα» καθώς όπως είπε το θέμα του χρέους δεν θα λυθεί άμεσα.
 
Στη συνέντευξη τύπου η Lagarde  επανήλθε στο θέμα των στοιχείων της Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015 για την Ελλάδα που με βάση την ανακοίνωση της 21ης Απριλίου υπολογίζεται στο 0,7% έναντι πρόβλεψης για 0,25% επισημαίνοντας: «Καλοσωρίζουμε τα στοιχεία της Eurostat. Αν είναι ακριβή θα έχουν αντίκτυπο. Θα τα… ξεσκονίσουμε». Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ θύμισε, μάλιστα, ότι το 2013 ανακοινώθηκε πλεόνασμα 1,3% και έπειτα από αναθεωρήσεις κατέληξε στο 0,5%. «Πολλές φορές η Eurostat αναθεωρεί τα στοιχεία της» ανέφερε σιβυλλικά η κυρία Λαγκάρτ.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κατατέθηκε στη Βουλή το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο. Δείτε το αναλυτικά

Στην Βουλή κατατέθηκε το ασφαλιστικό και φορολογικό σχέδιο νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχικός προγραμματισμός θέλει το νομοσχέδιο να μπαίνει στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής από Μεγάλη Δευτέρα μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη. Η πρώτη συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι.

Την Πέμπτη του Πάσχα αναμένεται να γίνει η β’ ανάγνωση του νομοσχεδίου, ενώ στην Ολομέλεια αναμένεται να ψηφιστεί γύρω στις 10 Μαΐου.

Έχει αναρτηθεί ήδη στο site της Βουλής.

Στη Βουλή κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο με τα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα με την πρώτη ανάγνωση στην αρμόδια επιτροπή να έχει προγραμματιστεί για τη Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη.

Η δεύτερη ανάγνωση αναμένεται να γίνει πιθανότατα την Πέμπτη του Πάσχα, με σκοπό να σταλεί στην ολομέλεια στις 10 Μαΐου.

Δείτε το νομοσχέδιο εδώ

Δείτε την αιτιολογική έκθεση εδώπηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τουλάχιστον 8 οι νεκροί στο Οχάιο, ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη

Συναγερμός έχει σημάνει στην πόλη Peebles του Οχάιο, καθώς ένοπλος έχει σκοτώσει τουλάχιστον 8 ανθρώπους, εκ των οποίων τα 2 είναι παιδιά.

Η αστυνομία δεν πιστεύει ότι έχει να κάνει με μια τυφλή επίθεση και προσπαθεί να διαπιστώσει αν μεταξύ των θυμάτων είναι και ο δράστης, ή αν ο μακελάρης κατάφερε να ξεφύγει. Γι' αυτό το λόγο, το γυμνάσιο της πόλης έχει αποκλειστεί και οι μαθητές έχουν διαταχθεί να μείνουν κλειδωμένοι μέσα στις αίθουσες.

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι εκτελέσεις έγιναν σε τρία διαφορετικά σπίτια, χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ η αστυνομία δεν έχει ακόμη κάνει ανακοινώσεις.
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ανάρτηση του Μάρδα για τους «πλούσιους πρόσφυγες»Σχόλιο ιστολογίου: Αν είναι έτσι όπως τα λέτε κ. Μαρδα γιατί :

1. Εισήλθαν παράνομα σε μια χωρά ; Επενδύτες ήρθαν και από πολλές χώρες αλλά ...... νόμιμα.

2. Γιατί κοιμούνται σε σκηνές και δεν γέμισαν τα ξενοδοχεία; 

3 Και τέλος ποιος θα επένδυσή σε ένα κράτος με σχεδόν πάνω από 50% και βάλε φορολογία;

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας σε ανάρτησή του στο Facebook, σχολιάζει το δημοσίευμα της Daily Mail σχετικά με τα «all inclusive» πακέτα που προσφέρονται σε πλούσιους Σύρους πρόσφυγες στην Ελλάδα και επισημαίνει ότι «δεν εξέφρασε κανείς την απορία πως είναι δυνατόν να ανακαλύφθηκαν «πλούσιοι – πρόσφυγες» τώρα, όταν λίγες ημέρες πριν έλεγα ακριβώς τα ίδια πράγματα.»

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Μαρδα:

«Σύροι πρόσφυγες – επενδυτές: Κάποιοι ετεροχρονισμένα ανακάλυψαν τον τροχό.

Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail έγραψε τις προάλλες για «all inclusive» πακέτα για τους πλούσιους πρόσφυγες Σύρους στην Ελλάδα. Έχουν προηγηθεί και αρκετές άλλες ανακοινώσεις από τον Ελληνικό τύπο σχετικά με τους πλούσιους Σύρους της Ελλάδας και τις αγορές εταιριών που έκαναν. Η είδηση της Daily Mail για τους πλούσιους πρόσφυγες, αναμεταδόθηκε από τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ. Δεν εξέφρασε όμως κανείς την απορία πως είναι δυνατόν να ανακαλύφθηκαν «πλούσιοι-πρόσφυγες» τώρα, όταν λίγες ημέρες πριν έλεγα ακριβώς τα ίδια πράγματα. Απλά κάποιοι βιάστηκαν να σχολιάσουν –και μάλιστα επίμονα και καυστικά– δικές μου δηλώσεις σχετικά με τους πρόσφυγες-επενδυτές. Δύο μέτρα και δύο σταθμά κύριοι και κυρίες του fb. Αν υπάρχουν μεταξύ των προσφύγων Σύρων πλούσιοι κάποιοι από αυτούς ίσως ήθελαν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά και στην Ελλάδα. Αυτό είπαμε πολύ απλά και κάθε νοήμων και λογικά σκεπτόμενος κατάλαβε ότι δεν αναφερόμουν στην Ειδομένη ή στον Πειραιά. H φαντασία δεν οδηγεί πάντοτε σε ορθά συμπεράσματα… Όταν από την άλλη συνοδεύεται και από άγνοια τότε είναι καταστροφική.»

Δείτε εδω:                    

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απεργία διαρκείας μόλις κατατεθεί το ασφαλιστικό ανακοίνωσε η ΠΟΕΣΥ

Τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό αποφάσισε στη σημερινή συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), με απεργία διαρκείας σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, αυτομάτως με την κατάθεση του «αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου».

Την ίδια ώρα, ο κλάδος παραμένει σε αγωνιστική εγρήγορση με 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, 26 Απριλίου, μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης, σε όλα τα ΜΜΕ -έντυπα, ηλεκτρονικά και διαδικτυακά.

Στη διάρκεια της 24ωρης απεργίας η ΠΟΕΣΥ καλεί τους εργαζόμενους στο χώρο της Ενημέρωσης σε αγωνιστική και μαχητική συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι θα δοθεί συνέντευξη Τύπου, όπου θα παρουσιαστούν οι θέσεις του κλάδου για το ασφαλιστικό. Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε να ζητήσει από τις Ενώσεις-μέλη της να καλέσουν τους αρμόδιους συντάκτες να μην παρίστανται στο «press room» και να επιβάλουν εμπάργκο στις δηλώσεις των υπουργών που σχετίζονται με το «αντιασφαλιστικό έκτρωμα».

«Υποχρεωτική παρουσία εκπροσώπων των Ενώσεων Συντακτών και της ΠΟΕΣΥ σε συζητήσεις που οργανώνονται για το ασφαλιστικό στα Ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ και στα αντίστοιχα ρεπορτάζ που φιλοξενούνται στις εφημερίδες και το διαδίκτυο.
Αγωνιζόμαστε για:

– Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

– Τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρους χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Σε περίπτωση που το ασφαλιστικό νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή σήμερα, αυτομάτως θα ισχύσει η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για απεργία διαρκείας. Θα εκδοθεί νεώτερη ανακοίνωση» αναφέρει η ΠΟΕΣΥ.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συμφωνία VW με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για το dieselgate

Σε συμβιβασμό με την αμερικανική δικαιοσύνη κατέληξε o όμιλος Volkswagen για τo dieselgate. Η Γερμανική εταιρεία θα καταβάλει γενναίες αποζημιώσεις και η υπόθεση δεν θα οδηγηθεί στα δικαστήρια.

Λίγο πριν η υπόθεση φθάσει στο Ομοσπονδιακό δικαστήριο, η VW αποφάσισε να δώσει το ποσό των 5.000 δολαρίων σε κάθε πελάτη της ως αποζημίωση για τα αυτοκίνητα που είχαν τους κινητήρες με τα παράτυπο λογισμικό.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, η VW έφθασε σε μία συμφωνία με τις αμερικανικές αρχές, που αφορά το συγκεκριμένο ποσό, σε συνδυασμό με τα έξτρα έξοδα που θα χρειαστούν για να επισκευαστούν τα αυτοκίνητα που έχουν επηρεαστεί. Έτσι η υπόθεση δεν θα φτάσει στο ακροατήριο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, σχεδόν 600.000 αυτοκίνητα με τους συγκεκριμένους «πειραγμένους» κινητήρες βρίσκονται στις ΗΠΑ, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η VW θα κάνει προσφορά στους πελάτες της να αγοράσει πίσω αρκετά από αυτά τα μοντέλα.

Η γερμανική εφημερίδα πάντως παρατηρεί ότι το πλάνο δεν εξηγεί με λεπτομέρειες πως η VW θα λειτουργήσει αυτό το πρόγραμμα απόσυρσης των προβληματικών μοντέλων, κάτι που όπως υποστηρίζει θα αποφασιστεί μέσα στους επόμενους μήνες.
Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η VW είχε αποφασίσει να αυξήσει το ποσό που είχε βάλει στην άκρη για τις αποζημιώσεις του σκανδάλου, ξεπερνώντας τα μέχρι τώρα γνωστά 7,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πάντως η ανακοίνωση για τις αποζημιώσεις των πελατών έκαναν καλό στην μετοχή της η οποία απογειώθηκε χθες, ανακτώντας την εμπιστοσύνη στην μάρκα ότι θα μπορέσει να ξεπεράσει χωρίς μεγάλες αναταράξεις την μεγαλύτερη περιπέτεια στην ιστορία της.

 
 
 
Πηγή: drive.grΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χάρτες του Ράλλυ Ακρόπολις 2016 – ρεκόρ συμμετοχών!

Με 82 πληρώματα να παίρνουν εκκίνηση από το μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες το SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2016. Οι συμμετοχές αριθμητικά ξεπερνούν κάθε πρόσφατο προηγούμενο, με 35 πληρώματα να αγωνίζονται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ και 47 για το Ελληνικό Πρωτάθλημα.

Ειδικότερα, κάνοντας λόγο για το ευρωπαϊκό σκέλος του αγώνα, οι διεθνείς συμμετοχές αγγίζουν τις 29, αριθμός διπλάσιος του περυσινού, την ίδια ώρα που στα χώματα της Στερεάς Ελλάδας θα βρεθούν όλοι οι πρωταγωνιστές του θεσμού. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται οι διεκδικητές του τίτλου, Kajetan Kajetanowicz και Alexey Lukyanuk, αμφότεροι με Ford Fiesta R5, αλλά και όλοι όσοι ακολουθούν ολόκληρο το Πρωτάθλημα. Μάλιστα, αξίζει να σημειώσουμε ότι όσοι βρεθούν στα βουνά της ευρύτερης περιοχής τις ημέρες του αγώνα θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά 12 αυτοκίνητα προδιαγραφών R5. Ιδιαίτερα σημαντική από ελληνικής πλευράς είναι η παρουσία των Λάμπρου Αθανασούλα-Νίκου Ζακχαίου με το Skoda Fabia R5, οι οποίοι και θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν τη νίκη σε επίπεδο Γενικής, κάτι που είχαν επιχειρήσει και πέρυσι, τερματίζοντας εντέλει στην 3η θέση και πραγματοποιώντας μια εμφάνιση που σαφέστατα κέρδισε τις εντυπώσεις.

Φυσικά, εθνικό ενδιαφέρον θα υπάρχει και στην κατηγορία ERC-2, με τους διεκδικητές του ευρωπαϊκού στέμματος, Chuchala-Dymurski, Scattolon-Zanini και Alonso-Monasterolo να έχουν να αντιμετωπίσουν ισχυρούς ελληνικούς συνδυασμούς με κατασκευές ικανές για το καλύτερο. Τέτοιοι είναι οι «Ιαβέρης Jr»-Σπύρος Κολτσίδας, που επιστρέφουν ύστερα από έντεκα χρόνια στην αγωνιστική δράση με ένα Mitsubishi Lancer EVO IX, οι Θέμης Χαλκιάς-Κώστας Σούκουλης με το Subaru Impreza STi, αλλά και οι Κωνσταντίνος Χαλιβελάκης-Μάριος Τσαούσογλου με ακόμα ένα Lancer ένατης γενιάς.

Το SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις, όμως, προσμετρά και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, με κάθε ημέρα του να βαθμολογείται ξεχωριστά, και με όσους αγωνιστούν και στις δύο να έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν το καλύτερο από τα δύο αποτελέσματα. Συνολικά 47 πληρώματα θα βρεθούν στη ράμπα της αφετηρίας, με τα 4 από αυτά να εκκινούν μόνο την πρώτη ημέρα, τα 10 μόνο τη δεύτερη, και τα 33 και στα δύο σκέλη. Ανάμεσα σε αυτούς, φιγουράρουν όλα τα κορυφαία ονόματα των ελληνικών αγώνων και οι διεκδικητές του τίτλου, όπως οι Γιώργος Φιλιππίδης-Λεωνίδας Μαχαίρας και οι Βασίλης Βελάνης-Γιάννης Βελάνης, αμφότεροι με Mitsubishi Lancer EVO IX.

Ραντεβού στις 6 Μαΐου στη Στερεά Ελλάδα, λοιπόν, με τους πρώτους αγωνιστικούς ήχους να ακούγονται στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας στις 8:30 το πρωί, με την έναρξη των ελεύθερων δοκιμαστικών (11:23 Κατατακτήρια Ειδική Διαδρομή) και την Τελετή Εκκίνησης στις 18:30 στις Θερμοπύλες.

πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αριστοτέλης – Η ψυχή είναι πολυτιμότερη από την περιουσία και το σώμα

Συνήθως, οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι, όση και να έχουν αρετή, είναι αρκετή, ενώ για τον πλούτο, τα χρήματα, την ισχύ, τη δόξα, και όλα τα σχετικά, πιστεύουν πως, όσα και να έχουν, δε φθάνουν.

Ο Αριστοτέλης, σε όλους αυτούς, διαμηνύει να προσέξουν ότι δεν αποκτούν και δεν μπορούν να διαφυλάξουν τις αρετές με τα εξωτερικά αγαθά, αλλά, αντίθετα, εκείνα με αυτές. Την ευτυχισμένη ζωή, είτε υπάρχει στη χαρά, είτε στην αρετή, είτε και στα δυο, περισσότερο τη βρίσκουμε σ’ εκείνους που έχουν καλλιεργήσει στο έπακρο το ήθος τους και τη διάνοια, ενώ παραμένουν μετριοπαθείς και μετρημένοι όταν πρόκειται για την κτήση εξωτερικών αγαθών' όχι, όμως, σ’ εκείνους που διαθέτουν αγαθά περισσότερα από τα χρήσιμα, ενώ, την ίδια στιγμή, υπολείπονται στο ήθος και τη διάνοια.

Γιατί τα εξωτερικά αγαθά εξαντλούνται, και περισσότερο αποτελούν μέσο, όπως καθετί που χρησιμεύει σε κάτι άλλο' η υπερεπάρκειά τους, όμως, αναγκαστικά, είτε βλάπτει είτε, τελικά, δεν ωφελεί καθόλου όσους τα διαθέτουν. Τα αγαθά, τώρα, που αφορούν στην ψυχή, όσο κι αν αφθονούν, τόσο πιο πολύ είναι χρήσιμα' εφόσον, βέβαια, πρέπει να ζητούμε και σ’ αυτά, όχι μόνο το ωραίο αλλά και το χρήσιμο. Αν επιπλέον, σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, η ψυχή είναι πολυτιμότερη από την περιουσία και το σώμα, θα πρέπει, για το καθένα, να εξασφαλίσουμε την καλύτερη εκδοχή, σύμφωνα με την ιεραρχία που εγκαθιστούμε ανάμεσά τους.

Άλλωστε, από τη φύση, επιβάλλεται να επιλέγουμε τα εξωτερικά αγαθά προς όφελος της ψυχής, πράγμα που πρέπει να κάνουν όλοι όσοι σκέφτονται σωστά,' και όχι να υποτάσσουμε την ψυχή στην αναζήτηση των εξωτερικών αγαθών.Καθένας, τώρα, αξιώνεται την ευδαιμονία στο βαθμό που διαθέτει αρετή και φρόνηση, και φροντίζει να ενεργεί σύμφωνα με αυτές. Τον εσωστρεφή προσανατολισμό, και την εσωτερική διάσταση της ευδαιμονίας, ο Αριστοτέλης την κατοχυρώνει με την αναφορά στο θεό. Εκείνος είναι ευδαίμων και μακάριος όχι εξαιτίας των εξωτερικών αγαθών, αλλά χάρη στον εαυτό του και σε αυτό που είναι από τη φύση. Γι’ αυτό, αναγκαστικά, η ευδαιμονία διακρίνεται από την ευτυχία. Η δεύτερη αφορά στα αγαθά που δεν έχουν να κάνουν με την ψυχή' γι’ αυτά αρμόδια είναι η τύχη. Δίκαιος και σώφρων, όμως, δεν είναι κανένας από τύχη. Το ίδιο, ακριβώς, ισχύει και για την πόλη που θέλει να ζει ευτυχισμένα. Είναι αδύνατο να ευτυχούν εκείνοι που δεν ενεργούν σωστά. Κανένα έργο, ανθρώπου ή πόλης, δεν είναι καλό, που δε συνοδεύεται ή δεν απορρέει από την αρετή και τη φρόνηση. Επομένως, άριστος βίος, τόσο μεμονωμένα, για τον κάθε άνθρωπο, όσο και γενικά, για τις πόλεις, είναι εκείνος που συνέχεται από αρετή σε τέτοιο βαθμό, ώστε οι πράξεις που έχει να επιδείξει, να είναι πράξεις αρετής

Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, η αρετή έχει να κάνει με τη χαρά, την αγάπη και το μίσος που κατευθύνονται σωστά, «ορθώς». Η εισαγωγή στο βίο της αρετής, είναι, πρώτα, έργο της παιδείας, και συγκεκριμένα της μουσικής, που περιλαμβάνει την ποίηση, την όρχηση και το μέλος, και αποστολή της είναι να διδάσκει και να εθίζει στην ορθή κρίση, αλλά και στη χαρά με τα ευγενή ήθη και τις ωραίες πράξεις. Οι ρυθμοί και οι μελωδίες εξομοιώνουν, διαμορφώνουν ομοιώματα ηθών όπως η οργή, η πραότητα, η ανδρεία και η σωφροσύνη, αλλά και τα αντίθετα σε αυτά. Στην πράξη, μάλιστα, η ψυχή υφίσταται μεταβολή, όταν ακούγονται παρόμοιοι ρυθμοί και μελωδίες. Έτσι, καθώς οι άνθρωποι συνηθίζουν να λυπούνται και να χαίρονται με τις εξομοιώσεις, φθάνουν, και σε πραγματικές συνθήκες, σε αληθινές περιστάσεις, να νιώθουν με τον ίδιο τρόπο……..πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο συνταξιούχος των 2.700 ευρώ…

Ένα από τα περισσότερο viral βίντεο της ημέρας, είναι αυτό που δείχνει ένα συνταξιούχο του ΟΤΕ 55 ετών, ο οποίος δηλώνει σε τηλεοπτική εκπομπή το βράδυ της Δευτέρας, πως παίρνει 2.700 ευρώ τον μήνα. Οι περισσότεροι απ’ όσους προβάλλουν το βίντεο, επισημαίνουν πως σε αυτή την εικόνα των λίγων δευτερολέπτων περιγράφεται η παθογένεια του προβλήματος της οικονομίας. Είναι μια μικρή εικόνα, ενός μεγάλου  ζητήματος. Ο συνταξιούχος, αναφέρει πως δούλευε 42 χρόνια και ότι με τα χρήματα αυτά πρέπει να καλύψει εκτός από τις δικές του ανάγκες και εκείνες των τεσσάρων παιδιών του, δυο εγγονών του κλπ.
Αυτό που έκανε ο συγκεκριμένος συνταξιούχος (όπως και χιλιάδες άλλοι), δεν είναι τίποτα περισσότερο από το να ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες. Να εκμεταλλευτεί δηλαδή τους ασφαλιστικούς νόμους που υπήρχαν και οι οποίοι του έδιναν την δυνατότητα να βγει στην σύνταξη στην συγκεκριμένη ηλικία και με τις συγκεκριμένες απολαβές. Οι οποίες μάλιστα, ήταν προφανώς πολύ υψηλότερες πριν επιβληθούν οι περικοπές από τα μνημόνια.

Τους νόμους αυτούς, κάποιες κυβερνήσεις τους έφερναν στην Βουλή και κάποιοι τους ψήφιζαν. Οι κυβερνήσεις ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία κόμματα που κυβέρνησαν από το 1974 έως το 2015. Οι βουλευτές που τους ψήφιζαν ανήκουν σ’ αυτά τα κόμματα. Και αν το βίντεο των λίγων δευτερολέπτων με τον συνταξιούχο, περιγράφει σε μικρογραφία αλλά μ’ έναν χαρακτηριστικό τρόπο το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, η προαναφερόμενη παραδοχή (ποιοι προώθησαν και ψήφισαν τους ασφαλιστικούς νόμους) μας δίνει ένα ακόμα χρήσιμο συμπέρασμα. Αυτοί που έχουν την κύρια ευθύνη για το πρόβλημα, ανήκουν σε αυτά τα κόμματα.

Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι κάποια από τα κόμματα που δεν είχαν συμμετοχή στην κυβέρνηση τα προηγούμενα χρόνια, επηρέασαν με τις πολιτικές τους (επιρροή σε συνδικάτα, συντεχνίες κλπ.) στην διαμόρφωση των ασφαλιστικών νόμων, η κύρια ευθύνη δεν παύει ν ανήκει στις κυβερνήσεις. Αν το βίντεο μας δείχνει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, οι αυτονόητες διαπιστώσεις για το ποιοι ψήφισαν τους νόμους, μας δείχνει το πολιτικό πρόβλημα της χώρας.

Τα κόμματα αυτά (η Ν.Δ. κυρίως, το ΠΑΣΟΚ ως συμπλήρωμα ή σύμμαχος), αποτελούν σήμερα τις εναλλακτικές προτάσεις διακυβέρνησης απέναντι στο σημερινό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δηλαδή, τα κόμματα που δημιούργησαν το πρόβλημα, σήμερα καλούνται να αποτελέσουν την διαφορετική πρόταση εξουσίας.

Ανεξάρτητα από τις αλλαγές ηγεσιών στα κόμματα αυτά, το κυβερνητικό παρελθόν τα κυνηγά ακόμα. Και αυτό θα συμβαίνει και στο μέλλον. Το αντικειμενικό αυτό δεδομένο, αποτελεί και μια απάντηση στο ερώτημα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ παρά την ανερμάτιστη, τουλάχιστον, πολιτική του, εξακολουθεί να συγκεντρώνει μεγάλα ποσοστά επιρροής στην κοινή γνώμη. Η εκλογική εκείνη πελατεία η οποία εκμεταλλεύτηκε τους νόμους των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, έχει μεταφερθεί στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύοντας πως αυτός θα διαφυλάξει με καλύτερο τρόπο τα κατά κάποιο τρόπο κεκτημένα. Ή όσα από αυτά είναι δυνατόν.

Τα κόμματα που κυβέρνησαν, σήμερα προβάλλουν (μεταφορικά το σημειώνουμε) το βίντεο με τον συνταξιούχο ως επιχείρημα των κακώς κείμενων. Ωστόσο, αυτά τα δημιούργησαν.


Γιάννης Παντελάκης
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λεκτική βία από γιατρούς και συναδέλφους καταγγέλλει σχεδόν το 60% των νοσηλευτών

Λεκτική βία δέχονται 47- 60% των νοσηλευτών την ώρα της εργασίας τους στο χειρουργείο, ενώ οι πρώτοι που ασκούν λεκτική κακοποίηση είναι οι γιατροί και μετά οι συνάδελφοι τους. Τα παραπάνω επισημάνθηκαν κατά τη διάρκεια της 3ης Επιστημονικής Διημερίδας Ουρολογικής Ογκολογίας Βορείου Ελλάδος σε παρουσίαση με τίτλο «Οι λέξεις πονάνε: Οι νοσηλευτές αντιμέτωποι με τη λεκτική κακοποίηση στον χώρο του χειρουργείου», των νοσηλευτριών του Θεαγενείου, Μαύρας Τουρίκη και Μερόπης Κουτουρίνη, οι οποίες πρότειναν να ασκηθούν πιέσεις, ώστε να υπάρξει ποινικοποίηση του φαινομένου.

Σύμφωνα με στοιχεία ξένων μελετών, η εργασιακή βία εμφανίζεται σε όλα τα εργασιακά πλαίσια, αλλά κυρίως στον χώρο της υγείας και οι νοσηλευτές είναι οι πρώτοι αποδέκτες. Όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση, η λεκτική βία είναι το ίδιο επιβλαβής με τη σωματική και έχει συνέπειες σωματικές (κεφαλαλγίες, οσφυαλγίες, κόπωση), συναισθηματικές (κατάθλιψη, σύνδρομο μετατραυματικού στρες) και συμπεριφορικές (άρνηση για εργασία, επιθετικότητα, αύξηση καπνίσματος). «Η λεκτική κακοποίηση ή λεκτική βία είναι μορφή εργασιακής βίας και εκφράζεται με βρισιές, προσβολές, σαρκασμούς, ειρωνείες, απειλές, κυνισμό, υποτιμητικά ρατσιστικά ή σεξουαλικά σχόλια, που σκοπό έχουν να υποτιμήσουν το άτομο. Πρόκειται για τη συνεχή και σκληρή επίθεση προς την αυτοπεποίθηση και τον αυτοσεβασμό του εργαζόμενου.

Ποσοστό 47-60% των νοσηλευτών στο χειρουργείο δέχονται λεκτική βία. Οι πρώτοι που ασκούν λεκτική κακοποίηση είναι οι γιατροί και μετά οι συνάδελφοι. Οι νοσηλευτές είναι απαραίτητο να ενημερωθούν για το φαινόμενο της εργασιακής παρενόχλησης και ειδικά της λεκτικής κακοποίησης, να αναζητήσουν κατάλληλες πηγές στήριξης για να το αντιμετωπίσουν και να πιέσουν ώστε να υπάρξει ποινικοποίηση του φαινομένου» επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, στην παρουσίαση. Πηγή:πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!