EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

Το νέο ιδιωτικό κράτος της Βόρειας Ελλάδας

Η Ελλάδα μπαίνει στην Ενιαία Ενεργειακή Πολιτική της Ε.Ε και μένει για πάντα στην Ε.Ε - Θάνατος του περιβάλλοντος για την "ανάπτυξη" ιδιωτικών συμφερόντων. 
 
Ξενοφώντας Ερμείδης
 
Στις 17 Μαΐου άρχεται το πρώτο στάδιο της πλήρους αγκίστρωσης της Ελλάδας στο καράβι της Ε.Ε. Μετά από αυτή την ημέρα οποιαδήποτε συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από την Ε.Ε είναι απλά ξόδεμα σάλιου.

Ο πρωθυπουργός Τσίπρας πρόκειται να κόψει την κορδέλα στα εγκαίνια της έναρξης κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ στην Θεσσαλονίκη όπου θα παρευρεθούν στελέχη της ΒP, της SOCAR, της Snam, της Fluxys, της Enagas και της Axpo, δηλαδή της Κοινοπραξίας TAP. Η Ελλάδα σε δέκα ημέρες μπαίνει επίσημα στην Ενιαία  Ενεργειακή Πολιτική της Ε.Ε και μετατρέπει ένα τεράστιο κομμάτι ελληνικής γης  σε ιδιωτική γη της της Trans Adriatic Pipeline AG.

Τι θα κερδίσει η Ελλάδα από αυτό; Τίποτε, απλά η Κοινοπραξία θα επενδύσει 2,3 δις ευρώ για να φτιάξει τον αγωγό της επί ελληνικού εδάφους και θα έχει ειδικό φορολογικό καθεστώς για 25 χρόνια από την έναρξη των εμπορικών της δραστηριοτήτων.

Στις 3 Μαρτίου του 2016 που έκλεισε η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την Κοινοπραξία υπεγράφη και το εξής:
"Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το έργο θα ήταν απίθανο να υλοποιηθεί χωρίς ενίσχυση· η ενίσχυση αυτή έγκειται σε ειδικό φορολογικό καθεστώς το οποίο, ανάλογα με το αν αυξάνονται ή μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές, θα έχει ως αποτέλεσμα να καταβάλλει η TAP λιγότερους ή περισσότερους φόρους απ' ό,τι θα έκανε χωρίς την ενίσχυση. Σε περίπτωση αύξησης των συντελεστών, η ενίσχυση θα περιορίζεται στο ελάχιστο φορολογικό πλεονέκτημα για την TAP".

Και επειδή η Κοινοπραξία δεν έχει σκοπό να δώσει δικά της λεφτά για να αναπτύξει τους ιθαγενείς του νότου της Ε.Ε  κανόνισε και γι' αυτό την ημέρα της συμφωνίας: "Η κατασκευή του αγωγού απαιτεί σημαντικές αρχικές επενδύσεις για πολλά χρόνια προτού αρχίσει να παράγει έσοδα. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από ιδιωτικές επενδύσεις και θα αποφέρει έσοδα στο ελληνικό τμήμα μόνο από τα τέλη που θα καταβάλλουν οι πελάτες οι οποίοι μεταφέρουν φυσικό αέριο μέσω του αγωγού. Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το έργο θα ήταν απίθανο να υλοποιηθεί χωρίς ενίσχυση". Δηλαδή το έργο θα ενισχυθεί από χρήμα της Ε.Ε έχοντας πάρει ελληνική γη και μάλιστα καλλιεργήσιμη δίνοντας ως αντάλλαγμα καθρεπτάκια.

Ο αγωγός TAP προωθήθηκε και προχωρά με την πλήρη στήριξη της Ε.Ε και των ΗΠΑ καθώς δημιουργεί προϋποθέσεις για την απεξάρτηση της ευρωπαϊκής αγοράς από το ρώσικο αέριο της Gazprom, αποδυναμώνοντας την γεωπολιτική ισχύ της Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή, αλλά παράλληλα ενισχύοντας και την ήδη ενισχυμένη θέση της Τουρκίας από ένα κομμάτι του θα περνάει μέσα και από αυτή.

Η Ελλάδα κερδίζει το χτύπημα στην πλάτη από την Ε.Ε και τις ΗΠΑ και χάνει καλλιεργήσιμες εκτάσεις, και όχι μόνο, στις εξής περιοχές: Δράμα, Έβρος, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Καστοριά, Κιλκίς, Κοζάνη, Ξάνθη, Πέλλα, Ροδόπη, Σέρρες και Φλώρινα.

16,000 αγρότες προς το παρόν θα τρίβουν τα χέρια τους μετά το χαστούκι που έφαγαν με την νέα  φορολογία θεωρώντας ότι παίρνουν μία ανάσα αφού η Κοινοπραξία έχει ήδη αρχίσει να αγοράζει την γη τους, είτε με εθελούσια είτε με αναγκαστική απαλλοτρίωση, θα πληρώσει από 1,000 μέχρι 40,000 το στρέμμα ανάλογα με την θέση αλλά και την καλλιέργεια που υπήρχε πριν το θαύμα της επένδυσης!

Αυτό το νέο ιδιωτικό κράτος που θα δημιουργηθεί σε όλο το μήκος της βόρειας Ελλάδας έχει μήκος 534 χιλιόμετρα. Ίσως να σκεφτούμε ότι δεν είναι πολλά, όμως ο αγωγός εκτός από μήκος έχει και πλάτος και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κοινοπραξίας το πλάτος φτάνει μέχρι και τα 400 μέτρα.

-Στη Ζώνη A (Διάδρομος πλάτους 8 μέτρων, 4 μέτρα εκατέρωθεν του αγωγού) θα απαγορεύεται η δόμηση, η άροση σε βάθος και τα δέντρα με βαθιές ρίζες.

-Στη ζώνη Β (Διάδρομος πλάτους 40 μέτρων) θα απαγορεύονται τα κτίρια.

-Στη Ζώνη Γ (Διάδρομος πλάτους 400 μέτρων) υπάρχει πιθανότητα περιορισμού του επιτρεπόμενου αριθμού κτηρίων.

Επειδή υπάρχει πάντα η περίπτωση κατά την διάρκεια των 3 χρόνων κατασκευής του αγωγού αλλά και κατά την διάρκεια λειτουργίας του να υπάρξει περιβαλλοντική καταστροφή ο υπουργός  Ενέργειας, Πάνος  Σκουρλέτης, για να έχει καλυμμένη την Κοινοπραξία αλλά και την Ε.Ε, διαπραγματεύτηκε μαζί της  και αποφάσισαν να υπάρξουν επιπρόσθετα ανταποδοτικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες μέσω ενός εκτεταμένου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ). Από 11 εκατομμύρια ευρώ που ήταν η πρώτη προσφορά της Κοινοπραξίας δίνουν στις τοπικές κοινωνίες ως ανταποδοτικά 32 εκατομμύρια ευρώ.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κωλοχώρι

Γιάννης Λαζάρου
 
Από εδώ το Αριστεροχώρι, από εκεί το Δεξιοχώρι, πιο πέρα το Πασοκοχώρι και παραπέρα το Ναζιστοχώρι. Το παιχνίδι έχει τελειώσει, η χώρα τελεί και θα τελεί υπό κατοχή και ακόμη οι Έλληνες ψάχνουν ταμπέλα να βάλουν για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους τα οποία τελειώνουν πάντα με την λέξη "λεφτά". 
 
Για να δούμε ποια ταμπέλα θα φορεθεί αυτή την σεζόν! Του Αριστεροχωρίτη ή του 
Δεξιοχώριτη; Ποιος μάς τάζει περισσότερα; Ποιος μάς υπόσχεται ότι και με λίγο λιγότερο μισθό, σύνταξη, επιδότηση,  τα οφίτσια δεν θα τα χάσουμε ολοκληρωτικά; 
Όλη η Ελλάδα είναι πλέον ένα Κωλοχώρι του οποίου οι κάτοικοί του έχουν βγάλει τα πιο απίστευτα κρυμμένα απωθημένα και κόμπλεξ τους που τα έκρυβαν επί δεκαετίες κάτω από την ειρηνική, καλοβολεμένη, σίγουρη και δεδομένη ζωούλα τους. 
 
Μην αρχίσουμε πάλι για τις εξαιρέσεις διότι σε αυτό το Κωλοχώρι όταν μιλάς για εξαίρεση το 100% θεωρεί ότι αναφέρεσαι στο πρόσωπό του. Οι εξαιρέσεις πάντα εκτός του Κωλοχωρίου ήταν και πριν την κρίση που τάραξε την ζωή των Κωλοχωριτών, πόσο μάλλον τώρα. Οι εξαιρέσεις δεν ασχολούνται με ταυτότητες όταν η χώρα είναι υπό κατοχή αλλά ψάχνουν τρόπους να τραβήξουν από τον τάφο οτιδήποτε αξίζει κι ας ξέρουν ότι είναι μία μάχη που θα χαθεί, όπως και τόσες που χάθηκαν στον καιρό της Ελληνικής Ευδαιμονίας. 
 
Σε αυτό το Κωλοχώρι με πρωθυπουργό σήμερα τον Αρχικωλοχωρίτη Τσίπρα και αύριο τους Αρχιδοκωλοχωρήτες Κούλη ή Σούλη ή Μπούλη το πόπολο δεν ξέρει τι του γίνεται. 
Αλλού βαράν τα όργανα κι αλλού χορεύουν οι νύφες διότι κάθε πολίτης στην Ελλάδα επιδιώκει να είναι η νύφη της παρέας. Το τι επαναστάτες, ινστρούχτορες, σωτήρες, ξερόλες, αναλυτές, μελλοντολόγοι γεννήθηκαν σε τούτο το Κωλοχώρι μέσα σε έξι χρόνια δεν λέγεται. Όλοι τους βέβαια στα προ κρίσης χρόνια χωμένοι στα Κομματοχώρια τους ήταν, και αν τολμούσες να μιλήσεις ή να αντισταθείς σε έργα της τότε Δημοκρατίας τους, σε πέρναγαν από γενεές δεκατέσσερις. 
 
Να τολμούσες να μιλήσεις για περιβαλλοντικό έγκλημα Πασόκου δημάρχου; Πήγαιναν τα πρωτοσέλιδα με τα υβρεολόγια σύννεφο. Να τολμούσες να μιλήσεις για αυθαιρεσίες ΝΔκράτη πολιτικού; Μόνο τα ΜΑΤ δεν έστελναν στο σπίτι να σε κάνουν μαύρο στο ξύλο. Αλλά αν τολμούσες να μιλήσεις για Συνασπιστή που πίσω από την συντεχνία του έκανε παιχνίδια πολιτικά, τότε τσούρμο οι δικηγόροι να σε απειλούν με δίωξη που χτύπησες το πρόσωπο ενός καθαρότατου και αγωνιστικότατου συναδέλφου. 
 
Αν τολμούσες να μιλήσεις για δημοσιοϋπαλληλική συντεχνία που λειτουργεί αυθαίρετα ως κράτος εν κράτη; Α, καλά. Το πότε έφθανε η Εφορία, το ΙΚΑ και ό,τι πρόχειρο ελεγκτικό όργανο είχαν να σε "τιμωρήσουν", το πότε έπαιρναν τα συναδελφικά τηλέφωνα φωτιά δεν το έπαιρνες χαμπάρι. 
 
Ένα Κωλοχώρι ήταν απλωμένο σε όλη αυτή την απίστευτα όμορφη Ελλάδα που μέσα σε τέσσερις δεκαετίες έγινε του μπετόν το κάγκελο και του λαμογιού το γλέντι. Έξυναν με τρίφτη τυριού να βγει από πάνω τους η βαλκανική ταυτότητα που τίποτε δεν φταίει όταν ο τσέλιγκας είναι τσέλιγκας και όχι κομματικό τσοπανόσκυλο που ως παρακρατικός γυρνούσε πόρτα-πόρτα ολόκληρα 24ωρα προεκλογικά να βγάλει τον απόγονο του ταγματασφαλίτη βουλευτή για να "σωθεί ο τόπος". 
 
Ένα Κωλοχώρι που άλλαζε το πόπολο την κομματική φορεσιά και έμπαινε στον χορό στις εκλογικές νίκες έξω από τα εκλογικά κέντρα χορεύοντας τσάμικα και απειλώντας τους απέναντι "τώρα θα δείτε τι εστί βερίκοκο". Και είδαμε πολλά βερίκοκα και δυστυχώς δεν αφορούσαν μόνο τις ζωές ανθρώπων αλλά είδαμε να γκρεμίζονται με αόρατες κομματικές μπουλντόζες για ατομικά συμφέροντα τόσο πολιτικών όσο και πολιτών τα Κοινά και Δημόσια. 
 
Το Κωλοχώρι μόνο δεν γκρεμίζεται με τίποτε και τώρα που η Ελλάδα λείπει από το τοπίο μπορεί να το διακρίνεις από πάνω μέχρι κάτω. Περισσότερες περιγραφές δεν χρειάζονται. Κωλοχώρι που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η μοναξιά του πρωθυπουργού, εγκλωβισμένου ανάμεσα στο κακό και το χειρότερο

Ένας αυτοδοξαστικός Τσίπρας, για το μέγιστο επίτευγμα του Ασφαλιστικού που κατέθεσε, και με το οποίο υποτίθεται ότι προστατεύει …ό,τι κινείται και αναπνέει την ελληνική επικράτεια, έρχεται  σε πλήρη αντίθεση με το παρακλητικό ύφος της επιστολής Τσακαλώτου προς τους ομολόγους του «να δοθεί λύση στο χρέος έστω  ...και με δόσεις, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να μετατραπεί η χώρα σε failed state (αποτυχημένο κράτος), αφού έχουμε κάνει όσα συμφωνήσαμε».

Και αυτά σε ένα σκηνικό περιρρέοντος φόβου. Γιατί τι άλλο είναι, όχι μόνο το κλείσιμο της Ηρώδου του Αττικού με αστυνομικές κλούβες, σε σχεδόν μόνιμη βάση, αλλά και …του εθνικού κήπου, από φόβο μήπως παρεισφρήσουν διαδηλωτές και βρεθούν μπροστά στο μέγαρο Μαξίμου;

Αυτά, από την κυβέρνηση που επιδεικτικά έβγαζε τα κάγκελα από τον Άγνωστο Στρατιώτη, σε μια επίδειξη  εύκολης δημοκρατικότητας και συμφιλίωσης με τον λαό που διαδήλωνε… υπέρ της κυβέρνησης! Ήταν τότε που οι οπαδοί της υπερηφανεύονταν ότι στις διαδηλώσεις δεν υπήρχε παρουσία της αστυνομίας - και γιατί να υπάρχει αστυνομία σε διαδηλώσεις που ήταν υποστηρικτικές προς την  κυβέρνηση, και στόχος ήταν οι κακοί ξένοι;

Τα της ομιλίας Τσίπρα στην Κ.Ο. τα ανέφερε χθες το liberal.gr. Μια ομιλία προσανατολισμένη να τονώσει τον κομματικό πατριωτισμό βουλευτών που είναι και αυτοί, μόνοι εναντίον όλων και στους οποίους έθεσε το δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ ή χάος! Περιχαρακώνοντάς τους - δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι: «Συμπαγής σα μια γροθιά και αμέσως μετά την αξιολόγηση θα βάλουμε μπροστά να φτιάξουμε μια πραγματική ευρωπαϊκή χώρα. Θέλουμε να συμβάλλουμε ώστε η πατρίδα μας, οι δυνάμεις του μόχθου, να στηθεί σε στέρεες βάσεις».

Η ομιλία απέκρυβε την πραγματικότητα των επιπτώσεων που φέρνει το ασφαλιστικό. Ωστόσο το εντυπωσιακό είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν ένιωσε την ανάγκη μιας, έστω υπαινικτικής συγνώμης, για όσα είχε υποσχεθεί και για όσα φέρνει προς ψήφιση. Ούτε καν για την καθυστέρηση εκπλήρωσης των όρων αξιολόγησης, που μεταφράζονται σε μονάδες καταβύθισης της Οικονομίας (προηγούμενη φορά που είχε αναφερθεί σε αυτή, την απέδωσε εξ ολοκλήρου στους δανειστές).

Μόνοι στον Λαβύρινθο

Η κυβέρνηση περιεπλάκη οικειοθελώς σε έναν λαβύρινθο που είχε επιταχυντική επίδραση στην συρρικνούμενη οικονομία της χώρας. Δυστυχώς γι’ αυτούς, αλλά και για το πείραμα της ανώριμης αριστεράς … (δεν φταίει η ιδεολογία,  φταίει το συγκεκριμένο κόμμα του συγκεκριμένου στελεχικού δυναμικού).

Προκάλεσε εκλογές την ώρα που η χώρα έβγαινε από την ύφεση, την ώρα που ετοιμαζόταν να μπει στην πιστοληπτική γραμμή στήριξης. Μπορούσαν να περιμένουν να βγάλουν οι «Σαμαροβενιζέλοι» το φίδι από την τρύπα. Στις εκλογές που θα έρχονταν, ο κόσμος κουρασμένος θα τους ψήφιζε, και θα μπορούσαν ακόπως να κεφαλαιοποιήσουν όσα οι προηγούμενοι είχαν με κόστος καταφέρει (υπόθεση είναι ότι θα τους ψήφιζαν, αλλά βάσιμη, με αποτύπωση την τότε πορεία των δημοκοπικών ποσοστών).

 Αντιθέτως σε συσκέψεις που έγιναν, οι Ηρακλείς του Αλέξη αλλά και κομματικά στελέχη γραφειοκρατικοποιημένα, ανίδεα για το τι θα αντιμετώπιζαν, τον παρακίνησαν να πάρει την απόφαση, ακριβώς επειδή έβλεπαν ότι η χώρα βγαίνει από την ύφεση. Του πρότειναν «η ευκαιρία είναι: ή τώρα ή ποτέ». Έτσι ο κύβος ερρίφθη, στην πιο αυτοκαταστροφική απόφαση ενός φερέλπιδος νέου που έμελε να γίνει πρωθυπουργός εν μέσω θυέλλης.

Ούτως ή άλλως πλέον ο κ. Τσίπρας επέλεξε την μοίρα του. Τα μέτρα θα ψηφιστούν, και ο ίδιος και τα στελέχη θα αναπολούν τις ειδυλλιακές ημέρες που κάποτε περπατούσαν χωρίς προστασία, γιατί τους αγκάλιαζε, αν όχι η αγάπη, σίγουρα η ευφρόσυνη προσδοκία του κόσμου για τα δεινά από τα οποία θα τον  απάλλασσε, με το σκίσιμο των μνημονίων.

Οι κλούβες στην Ηρώδου του Αττικού θα κινδυνεύουν να γίνουν μόνιμο ντεκόρ το Φθινόπωρο, που θα είναι Φθινόπωρο μεγαλύτερης ανέχειας, λόγω των μέτρων που θα ψηφιστούν.

Αν παρ’ ελπίδα δεν ψηφιστούν, οι επικίνδυνοι δρόμοι για τη χώρα θα γίνουν πιο κακοτράχαλοι, και τα πλήθη που θα τους διαβαίνουν, πιο αγριεμένα. Οι εξελίξεις θα είναι τραγικά απρόβλεπτες, και φυσικά θα τις χρεωθεί εξ ολοκλήρου η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, που αμέριμνοι άφησαν το χρόνο να κυλάει, να τον ξοδεύουν σε μια φαινομενική διαπραγμάτευση, για να φτάσουμε πάλι στο χείλος της αβύσσου, όταν τα λεφτά τελειώνουν και ο πρωθυπουργός θα ξαναλέει «μείναμε από δυνάμεις».

Χθες ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε εκ νέου στα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης και κυρίως στο ΠΑΣΟΚ, γιατί τον άφησαν λέει,  μόνο στις «κόκκινες γραμμές» υπεράσπισης των κατώτατων συντάξεων. Ατελέσφορη η επίθεση και μάταιος ο κόπος. Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε σκληρά τις δικές του ευθύνες, παραλίγο να εξαερωθεί, το Ποτάμι δεν αξιώθηκε από τον λαό να σαρκώσει τις  ενδιαφέρουσες προγραμματικές επιδιώξεις του,  και η Ν.Δ. έχασε την εξουσία.

Οι πολίτες επέλεξαν αυτόν ως πρωθυπουργό, κι αυτός μόνος θα βρεθεί ενώπιος ενωπίοις με τα διαψευσθέντα όνειρά τους.  
INSIDER LEFT
πηγη 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έκθετος ο Σύντροφος Γιώργος Κατρούγκαλος από την …υπογραφή του

Στη …φάκα πιάστηκε ο υπουργός Εργασίας, Σύντροφος Γιώργος Κατρούγκαλος, καθώς ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος τον εξέθεσε με ένα έγγραφο-φωτιά! Ειδικότερα, κατέθεσε στα πρακτικά της  Βουλής την τελευταία σελίδα (που φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του) ενός δικόγραφού, με το οποίο ως δικηγόρος είχε καταθέσει τον Απρίλιο του 2014 στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αίτηση ακύρωσης υπουργικής απόφασης περί ανασχεδιασμού του τρόπου υπολογισμού του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων. Και τώρα ο ίδιος άνθρωπος έρχεται και νομοθετεί μεγαλύτερες περικοπές στο ΕΦΑΠΑΞ δημοσίων υπαλλήλων, μολονότι παλαιότερα κατέθετε αιτήσεις ακυρώσεις αποφάσεων.

«Τρείς μέρες κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για υποκρισία ο Υπουργός και σήμερα νομοθετεί μέτρα –λαιμητόμο», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Να σημειωθεί ότι ο Σύντροφος  Γ. Κατρούγκαλος, αν και εκείνη την στιγμή δεν βρισκόταν στην Ολομέλεια, ακόμα δεν έχει απαντήσει!


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ψηφίζουν αυτά που συμφώνησαν

Τα προαπαιτούμενα ψηφίζονται στην Βουλή-Τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα συνεχίζουν να κοροϊδεύουν ότι υπάρχει δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία.
 
Μαρία Τσολακίδη
 
Δεν πρόκειται για κανέναν απολύτως αιφνιδιασμό η απόφαση της κυβέρνησης να κατεβάσει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό-φορολογικό προς ψήφιση από την Βουλή μέσα στο Σαββατοκύριακο.  Ήδη έχει αργήσει και οι δανειστές βιάζονται να κάνουν την αξιολόγηση έτσι ώστε να ανοίξουν την κάνουλα της επόμενης δόσης δανεικών. 
Από την στιγμή που στο τελευταίο Eurogroup δεν υπήρξε ούτε μία ένσταση ως προς τα νέα επιβαλλόμενα χαράτσια αλλά και τον μηχανισμό αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης (που η κυβέρνηση κομπάζει ότι είναι δική της πρόταση!) έδωσε το πράσινο φως να γίνουν νόμοι του κράτους τα προσυμφωνηθέντα που όλοι γνώριζαν από την ψήφιση του Μνημονίου 1-2 και της Κύρωσης του Μνημονίου 3 τον Αύγουστο του 2015 με τα 222 βουλευτικά ΝΑΙ.
Η ΝΔ παίζοντας τον ρόλο του αντιπολιτευόμενου δηλώνει την δυσαρέσκειά της υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν η ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού ως προαπαιτούμενο από τους δανειστές για το Eurogroup της 9ης Μαΐου.  Βέβαια, η ΝΔ όπως και όλα τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα δεν φέρουν καμία αντίδραση για τις περικοπές που έρχονται σε μισθούς και συντάξεις καθώς και και την αλλαγή όλου του φορολογικού με τα τραγικά αποτελέσματα που σε λίγο θα είναι ακόμη μία πραγματικότητα. Ήταν γνώστες και ενέκριναν το κάθε προαπαιτούμενο για την τελευταία δανειακή σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως και σύσσωμη η φιλομνημονιακή, παίζει το ψηφοθηρικό της παιχνίδι κάνοντας αυτές το ανάχωμα, όπως το έκαναν ο Σύριζα και οι ΑΝΕΛ ως αντιπολιτευόμενοι, για την προστασία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας υπό τον κίνδυνο πραγματικής και όχι διαδηλωτικής-ειρηνικής λαϊκής εξέγερσης.
Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, προσπαθώντας να δείξει ότι το πάνω χέρι στην διακυβέρνηση της χώρας δεν το έχουν οι δανειστές δήλωσε κατά την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών ότι "ο μηχανισμός αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης που αντιπροτείνει η ελληνική κυβέρνηση δεν θα είναι ένας αυτοματισμός έξω από το κοινοβουλευτικό σύστημα. Η Βουλή θα είναι αυτή που θα αποφασίζει για τον μηχανισμό αυτόν. Δεν θα είναι σίγουρα "κόφτης" κι ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι "κόφτης". 

Από την τελευταία του πρόταση καταλάβαμε όλοι ότι από εδώ και στο εξής η πολιτική της όποιας κυβέρνησης θα είναι περικοπές και όχι αυξήσεις εις το διηνεκές. Ανοίγουν σαμπάνιες ήδη στις Βρυξέλλες για τις "μονομερείς αποφάσεις" που θα παίρνουν οι ολομέλειες της Βουλής του μέλλοντος. 
Ο κόφτης βέβαια που αναφέρει η κυβέρνηση και που θα γίνει νόμος του Κράτους είναι ένα προαπαιτούμενο όσο και αν θέλουν να το πασπαλίσουν με ωραία λόγια και ελπιδοφόρες προτάσεις. Δεν είναι τίποτε άλλο από την καθιέρωση σε όλο το οικονομικό φάσμα του Κράτους της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που επιβλήθηκε με το Μνημόνιο 1, την ολοκλήρωση δηλαδή του Νόμου 3863/2010 των υπουργών Λοβέρδου-Κουτρουμάνη.  
Οι δανειστές γνωρίζουν τα πάντα και δεν υπάρχει ουδεμία μονομερής ενέργεια από την κυβέρνηση και το οτιδήποτε θα αποφασίζει η Βουλή, όπως δηλώνει περιχαρής ο Ν. Βούτσης, θα περνά από τον πάγκο έγκρισης των δανειστών. Πρόκειται για ένα ακόμη κυβερνητικό λαϊκίστικο ψέμα εφόσον τουλάχιστον για τα υπόλοιπα 34 χρόνια επιτήρησης από τον ESM οι νόμοι του Κράτους πρέπει να έχουν την έγκριση του ίδιου του ESM και για το δημοκρατικό προφίλ της Ε.Ε την έγκριση του Eurogroup αλλά και όλων των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων. 
πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βουλή ζωντανά: Νέα τροπολογία για ΕΝΦΙΑ και άρση ακινησίας οχημάτων

Τροπολογία που δίνει την δυνατότητα άρσης ακινησίας οχημάτων και μοτοσυκλετών ακόμα και για ένα μήνα με την καταβολή  έξτρα «χαρατσιού» κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στην Βουλή. Σύμφωνα με την ρύθμιση που θα ισχύσει μόνο για το 2016:

- Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας ενός μηνός: καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα, ετησίων τελών κυκλοφορίας,

- Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας τριών μηνών: καταβάλλονται τα 4/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα, ετησίων τελών κυκλοφορίας,

-Για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού: καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας που απομένουν έως τις 31-12-2016, συν δύο δωδέκατα ετησίων τελών κυκλοφορίας.

πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κοινοί λωποδύτες..

Η κυβέρνηση  ΤΣΙΡΙΖΑ-ΑΝΘΕΛ δεν κινούνται πλέον σαν απλοί απατεώνες.
Κινούνται σαν σεσημασμένοι λωποδύτες.

Προκειμένου να προσφέρουν στον  »θεσμό Eurogroup» της Δευτέρας γην και ύδωρ για να τους αφήσουν στις καρέκλες τους,
 
     ..φέρνουν εκτάκτως κιαιφνιδιαστικά για ψήφιση στην Βουλή μέσα στοΣαββατοκύριακο, το κατοχικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό πρόγραμμα.

     Το ότι έχει γίνει πιά γνωστό και κατανοητό σε όλη την
παγκόσμια κοινότητα πως,  
 
     ..οι Ευρωπαίοι »Έταίροι» προκειμένου να σώσουν τις ιδιωτικές τους τράπεζες, σκοπίμως δολοφονούν την χώρα, χρησιμοποιώντας σαν πληρωμένους δολοφόνους όλες τις δωσιλογικές κυβερνήσεις απ’ το 2010 μέχρι σήμερα,
 
     ..δεν τους απασχολεί καθόλου.
 
     Ότι ο ελληνικός λαός φορτώθηκε πάνω από 220 δις μνημονιακά δάνεια (χρέος αβάσταχτο και αβίωτο) επωφελούμενος μόνο κατά 9,7 δις τα οποία έφτασαν στην ντόπια οικονομία, ενώ τα υπόλοιπα πήγαν για εξυπηρέτηση παλαιών χρεών (ιδιωτικών, μεταξύ τραπεζών κρατικών και μη), για εξόφληση τόκων και για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών,
 
     ..και πως αυτό πιά είναι κοινή παραδοχή δανειστών και μη, τοκογλύφων και μη,
     ..δεν τους νοιάζει καθόλου. 

     Θα προσπαθήσουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια ισχυριζόμενοι πως όλα γίνονται για να μπορέσει να αρχίσει τάχα η συζήτηση για την βιωσιμότητα του χρέους και της πιθανής περικοπής του,
 
     ..πράγμα που και τα αγέννητα ακόμη γνωρίζουν πως δεν θα γίνει ποτέ, 
     ..ή, κι αν κάποια στιγμή »πέσει» στο τραπέζι,
 
     ..θα γίνει για το ξεκάρφωμα, για να κωλυσιεργηθεί και να παραταθεί τόσο πολύ, χρόνια ολόκληρα,
 
     ..ώστε η καταστροφή και το ξεπούλημα να έχει πιά ολοκληρωθεί, και να μην έχει κανένα νόημα η ονομαστική ελάφρυνση του χρέους ή όχι.

     Οι λωποδύτες που μας κυβερνούν γνωρίζουν πως η θέση τους στην Ιστορία περνάει μόνονμέσα από τα ειδικά δικαστήρια,
 
     ..και αν ήταν άλλες εποχές,

     ..από το ικρίωμα της αγχόνης.

     Το ξέρουν και θα κάνουν τα πάντα, τα αφάνταστα, προκειμένου να διασώσουν τους εαυτούς τους,
..και τα λίγα θλιβερά τσιράκια τους που βγαίνουν και τσιρίζουν στις τηλεοράσεις και στα ραδιοφωνικά κανάλια.

Ο λαός θα μπορούσε με τις καθολικές και αποφασισμένες για όλα κινητοποιήσεις του να πιέσει, ώστε αυτά τα κατοχικά νομοσχέδια να μην ψηφιστούν.

Αυτό θα ήταν και η αρχή του τέλους τους.

Αυτοί θα μεταχειριστούν κάθε τρόπο: εκφοβισμό, προβοκάτσιες, βία και παρακράτος εναντίον του κινητοποιημένου λαού.

Δεν μπορεί κανείς να περιμένει κάτι καλύτερο από
     ..απατεώνες, λωποδύτες, εγκληματίες!..

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: «Η Ελλάδα Τελεί Υπό Ξένη Κατοχή, Λεηλατείται ως Αποικία των Ιδιωτικών Τραπεζών»

«Μένοντας στην Ε Ε και χρησιμοποιώντας το ευρώ δεν υπάρχει η παραμικρή προοπτική ανόρθωσης για την Ελλάδα»

Η Ελλάδα Πρέπει να Εγκαταλείψει την Ευρωζώνη για να Ανακτήσει την Εθνική Κυριαρχία της
Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς

Η αμερικανική προφανώς ιστοσελίδα Truthout.org, εδημοσίευσε προ ημερών συνέντευξη του καθηγητή Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς στον κ. Μιχαήλ Νευραδάκη, που αναφέρεται στην Ελλάδα και στις προσεχείς αμερικανικές εκλογές. Αμέσου και ζέοντος ενδιαφέροντος είναι φυσικά το πρώτο και πολύτιμο για τον αφυπνιστικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα του μέρος, με τις ακόλουθες καίριες ερωταποκρίσεις:

Μιχαήλ Νευραδάκης: ΄Εχετε γράψει ότι η Ελλάδα τελεί υπό ξένη κατοχή. Εξηγείστε παρακαλώ γιατί πιστεύετε ότι ισχύει αυτό;

Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς: Η Ελλάδα λεηλατείται ως αποικία των ιδιωτικών τραπεζών, όπως πράγματι είναι. Προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις δωροδοκήθηκαν για να χρεώσουν την Ελλάδα σε ιδιωτικές τράπεζες. Επί παραδείγματι, κάποιος έρχεται από την Γερμανία και λέει, «να σας κάνουμε ένα ωραίο δάνειο ώστε να μπορέσετε ν’ αγοράσετε γερμανικά υποβρύχια, και να μια σακούλα λεφτά για να συμφωνήσετε.» Έτσι δημιουργήθηκε μέγα μέρος του ελληνικού χρέους.

«Μένοντας στην Ε Ε και χρησιμοποιώντας το ευρώ δεν υπάρχει η παραμικρή προοπτική ανόρθωσης για την Ελλάδα» Κανονικά, στο παρελθόν, όταν οι κυβερνήσεις είχαν υπερβολικό χρέος που δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν, το χρέος μειωνόταν στο ποσό που μπορούσε να εξυπηρετηθεί (σημ: με καταβολή τόκων και χρεολυσίων). Για παράδειγμα, όταν στη δεκαετία του ’80 το Μεξικό δεν μπορούσε να πληρώσει, το χρέος του μειώθηκε και η αμερικανική κυβέρνηση παρενέβη με τα Ομόλογα Brady, που ήταν ένας τρόπος απομείωσης του χρέους. Αλλά τώρα που η λεηλασία έχει αποχαλινωθεί εντελώς ο κανόνας που ισχύει είναι ότι εάν μια κυβέρνηση δεν μπορεί να πληρώσει, θα πρέπει να πληρώσει ο λαός και ο τρόπος για να πληρώσει είναι να δεχθεί περικοπές στις συντάξεις του, ανεργία, χαμηλότερο μισθό, περικοπές στις κοινωνικές υπηρεσίες. Και υποχρεούνται επίσης να πουλήσουν τις εταιρείες υδάτων, τα λιμάνια τους, το κρατικό λαχείο. Αυτά τα χρήματα πηγαίνουν στους τραπεζίτες που δάνεισαν στις κυβερνήσεις τα χρήματα από τα οποία δεν ωφελήθηκαν τόσο οι πολίτες όσο οι ξένοι προμηθευτές που εισέπραξαν τα ποσά του δανείου.

Αυτή είναι η διαδικασία της λεηλασίας. Είναι ο τρόπος που οι αποικιστές λεηλατούσαν τις αποικίες στην Αφρική και στην Ασία και τώρα βλέπουμε τη Δύση να λεηλατεί τον εαυτό της. Και όλα αυτά συμβαίνουν επειδή οι λαοί τα αποδέχονται. Ακόμη και όταν διαμαρτύρονται, δεν προχωρούν αρκετά. Εδώ έχουμε μια κατάσταση όπου ο ελληνικός λαός ούτε καταλαβαίνει καν τι πρέπει να κάνει για να είναι ανεξάρτητος… Δέχονται την δεσποτεία της Ε Ε, που σημαίνει ότι δεν έχετε εθνική κυριαρχία. Όταν είστε μέλος της Ε Ε και χρησιμοποιείτε το ευρώ δεν έχετε οικονομική ελευθερία.

Μ.Ν. ΄Εχετε γράψει πολλά για την ιδιωτικοποίηση και πως χρησιμοποιείται ως στρατηγική για την αποσταθεροποίηση και την αποδυνάμωση κρατών. Πως χρησιμοποιούνται ως όπλο οι ιδιωτικοποιήσεις; Π.Γκ.Ρ. Όταν ιδιωτικοποιείται μια εθνική πηγή πλούτου, τα έσοδα από αυτή τη πηγή περνάνε από τον έλεγχο της κυβέρνησης σε ξένα χέρια. ΄Ετσι απογυμνώνεται η κυβέρνηση από προσόδους. Για παράδειγμα, αν ιδιωτικοποιηθεί το ελληνικό εθνικό λαχείο, τότε τα κέρδη του λαχείου πάνε στους νέους ιδιοκτήτες. Δεν τροφοδοτούν τον κρατικό προϋπολογισμό. Τώρα, αν οι ιδιώτες ιδιοκτήτες είναι ξένοι, όπως θα είναι σε σχεδόν όλες τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα, τα έσοδα όχι μόνο φεύγουν από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά εγκαταλείπουν και τη χώρα. Η ιδιωτικοποίηση είναι ο τρόπος να εκτρέπονται οι πηγές ελληνικού πλούτου σε λογαριασμούς ξένων ιδιωτών. Το να δέχεστε αυτή την κατάσταση σημαίνει πως δέχεστε να είστε αποικία.

Μ.Ν. Κατά την άποψή σας, είναι το χρέος της Ελλάδος βιώσιμο ή ακόμη νόμιμο και πως το ΔΝΤ και οι Δυτικές δυνάμεις χρησιμοποιούν το χρέος ως μέσον για να λεηλατούν χώρες; Π.Γκ.Ρ. Στις κυβερνήσεις δίνονται δάνεια, συχνά με δωροδοκίες και ψευδείς υποσχέσεις. Υπάρχει ένα φημισμένο βιβλίο του Τζων Πέρκινς, με τίτλο «Εξομολογήσεις ενός Οικονομικού Εκτελεστή» όπου περιγράφει τη διαδικασία, στην οποία συμμετείχε ο ίδιος. Για παράδειγμα, πηγαίνεις σε μια ξένη κυβέρνηση ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα, συνοδευόμενο με υπερβολικές υποσχέσεις. Ο στόχος είναι να την παγιδεύσεις στο χρέος.

«Είναι αδύνατη η ύπαρξη ανεξάρτητης κυρίαρχης χώρας αν δεν μπορεί να δημιουργεί το δικό της νόμισμα» Η κυβέρνηση γοητεύεται από το αναπτυξιακό σχέδιο, συνάπτει το δάνειο και όταν η κομπίνα δεν αποδίδει για την εξυπηρέτηση του δανείου, οι ιδιωτικές τράπεζες λένε: «Μας χρωστάτε αυτά τα λεφτά, πρέπει να πληρώσετε». Η κυβέρνηση λέει, «Δεν μπορούμε». ΄Ερχεται τότε το ΔΝΤ και λέει, «Θα προστατέψουμε εμείς την πιστοληπτική σου ικανότητα, δανείζοντάς σε για να εξοφλήσεις τις τράπεζες». Αυτό χαρακτηρίζεται βοήθεια, αλλά δεν είναι βοήθεια. Απλώς το ΔΝΤ παίρνει απάνω του το ιδιωτικό χρέος και αφήνει την κυβέρνηση χρεωμένη στο ΔΝΤ. Τότε το ΔΝΤ λέει: «Τώρα θα πρέπει να εφαρμόσεις αυτά τα μέτρα λιτότητας, σαν αυτά που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, για να μας εξοφλήσεις. Και θα πρέπει να συμπληρώσεις αυτά τα προγράμματα λιτότητας, πουλώντας τα εθνικά κεφαλαιουχικά αγαθά.» ΄Ότι έχει και δεν έχει η χώρα περνάει σε ξένα χέρια. Οι ροές εσόδων από αυτές τις πηγές πλούτου περνούν στους ξένους και η χώρα απομένει πάμπτωχη.
Συχνά οι χώρες αυτές ούτε τότε μπορούν να πληρώσουν το χρέος και μέρος της συμφωνίας είναι ότι θα πρέπει να δεχτείς αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις, θα πρέπει να ψηφίζεις όπως εμίς στον ΟΗΕ. Κάθε είδους πολιτικοί όροι μπαίνουν στο δάνειο και όλα αυτά είναι εν ονόματι της προστασία της πιστοληπτικής βαθμολογίας τη χώρας, ώστε να μπορεί να συνεχίζει να χρεώνεται. Βεβαίως δεν είναι σε θέση πια να δανεισθεί, είναι βουλιαγμένη στα χρέη και ωστόσο, οι κυβερνήσεις πέφτουν η μια πίσω από την άλλη, ή δωροδοκούνται για να δανειστούν.

Μ.Ν.:΄Εχει η Ελλάδα καμιά ελπίδα ανόρθωσης παραμένοντας στην Ευρωζώνη και την Ε Ε;

Π.Γκ.Ρ. Παραμένοντας στην Ε Ε και χρησιμοποιώντας το ευρώ, δεν υπάρχει η παραμικρή προοπτική ανόρθωσης για την Ελλάδα. Στην πραγματικότητα η Ελλάδα έχει ήδη παραδώσει τόσα πολλά που πιθανόν να μη μπορεί ποτέ ν’ ανορθωθεί, ακόμη κι’ αν εγκαταλείψει την ΕΕ. Είχαν την ευκαιρία να φύγουν και ώφειλαν να την αρπάξουν. Και οι Ρώσοι προσφέρθηκαν να τους χρηματοδοτήσουν, αλλά είτε η κυβέρνηση δεν έβλεπε μακριά, είτε τρομοκρατήθηκε από απειλές, ή νόμισε πως δεν έχει τη λαϊκή υποστήριξη. ΄Ετσι ,πιστεύω, τώρα η Ελλάδα είναι παρελθόν. Είναι μια αποικία των τραπεζών της Βόρειας Ευρώπης.

Μ.Ν.: Πως θα μπορούσε η Ελλάδα να κατορθώσει μιαν έξοδο από το ευρώ;

Π.Γκ.Ρ. : Να έχουν το δικό τους νόμισμα! Κάθε κυβέρνηση που εντάχθηκε στο ευρώ εγκατέλειψε τη χρηματοπιστωτική της κυριαρχία, επειδή δεν είχε πια μια κεντρική τράπεζα να δημιουργεί χρήμα και να χρηματοδοτεί την κυβέρνηση. ΄Ετσι έγιναν εξαρτημένες από ιδιωτικές τράπεζες. Αυτές είναι μηχανισμοί λεηλασίας. Τη στιγμή που η Ελλάδα εντάχθηκε στο ευρώ, παρέδωσε την εθνική κυριαρχία της.

Ο μόνος τρόπος να ανακτήσει την εθνική κυριαρχία της είναι να εγκαταλείψει το ευρώ και να ξαναφέρει το δικό της νόμισμα και να χρησιμοποιήσει δική της κεντρική τράπεζα για να εφοδιάζει τη χώρα με χρήμα, όχι να εξαρτάται από γερμανικές και ολλανδικές τράπεζες ή από την Γκόλντμαν Σακς. Δεν γίνεται ανεξάρτητη κυρίαρχη χώρα που δεν μπορεί να τυπώσει δικό της νόμισμα.»

Αυτά για την Ελλάδα στην μακροσκελή συνέντευξη στον κ. Μιχαήλ Νευραδάκη, του http://www.truthout.org.

Χρήσιμο να υπενθυμίσουμε πως ο καθηγητής Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς σπούδασε στο Γαίηλ και στην Οξφόρδη, κορυφαία αγγλο-σαξωνικά πανεπιστήμια, εδίδαξε σε σειρά Αμερικανικών, διετέλεσε βοηθός υπουργός Οικονομικών επί Ρέϊγκαν, αρχισυντάκτης της Γουώλ Στρητ Τζέρναλ, αρθρογράφος σειράς οικονομικών εκδόσεων και πολυγραφότατος συγγραφέας. Υπηρετεί πάντοτε με ακατάβλητο σθένος την παλινόρθωση της αλήθειας, της λογικής, του Δικαίου και της δημοκρατίας στην πατρίδα του και στις διεθνείς σχέσεις.
Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού
hellasforce.com

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ήρθε η ώρα να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα;

Ο Ασκός του Αιόλου για τους δημόσιους υπαλλήλους φαίνεται ότι πλέον ανοίγει διάπλατα στην Ελλάδα από τη στιγμή που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο γίνει αποδεκτή η πρόταση ΔΝΤ-Σόιμπλε που προβλέπει αυτόματες περικοπές δαπανών και ειδικά μισθών, συντάξεων και πιθανών απολύσεων στον στενό δημόσιο τομέα.

Η πολιτική εκτίμηση είναι πως το «ταμπού» του ανέγγιχτου υπετροφικού Δημόσιου Τομέα έχει αρχίσει πλέον να ραγίζει και αυτή που καλείται να το σπάσει είναι η κυβέρνηση της Αριστεράς. Από τη στιγμή που στο τραπέζι του Eurogroup συμφωνηθούν τα χαρακτηριστικά του μηχανισμού περικοπής δαπανών και λήψης «προληπτικών» μέτρων, είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσει η εφαρμογή τους. Τα τελευταία 24ωρα και λίγο πριν το Eurogroup της Δευτέρας διοχετεύονται πληροφορίες ότι το ΔΝΤ έχει ζητήσει απολύσεις τουλάχιστον 30.000 υπαλλήλων και μειώσεις μισθών πάνω από 10-12% με ορίζοντα το 2018. Αν οι πληροφορίες αυτές είναι αληθείς, αποκαλύπτουν και την αφορμή πίσω από τη λυσσαλέα επίθεση της κυβέρνησης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την προσπάθεια να αποτραπεί η αποσαφήνιση των μέτρων που βρίσκονται στο τραπέζι.

Παράλληλα η ευθεία διασύνδεση της διευθέτησης του χρέους με την αποδοχή πρόσθετων προληπτικών 3,6 δισ. ευρώ, «εγκλωβίζει» εκ των πραγμάτων την κυβέρνηση στην ατραπό της περιστολής των δημοσίων δαπανών και της δίνει ουσιαστικά τρεις βασικές πηγές από τις οποίες θα κληθεί να κόψει δαπάνες αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι των υπερβολικά υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων: τις πληρωμές μισθών και συντάξεων οι οποίες σύμφωνα με τον προϋπολογισμό φτάνουν τα 18,8 δισ. ευρώ ετησίως, τις δαπάνες ασφάλισης και περίθαλψης που ανέρχονται σε 13,9 δισ. ευρώ και τις λειτουργικές δαπάνες του δημοσίου που φτάνουν τα 5,1 δισ. ευρώ. Η δεύτερη έχει ιδιαίτερα ευαίσθητα κοινωνικά χαρακτηριστικά και επιτρέπει περιορισμένες παρεμβάσεις, η τρίτη δεν έχει σημαντικά περιθώρια περικοπών, οπότε το βάρος εκ των πραγμάτων πέφτει στους μισθούς, τις συντάξεις, στο κλείσιμο-συγχώνευση οργανισμών και εμμέσως στις απολύσεις.

Το πολιτικό σύστημα από αριστερά και δεξιά είναι προφανές πως θα δυσκολευτεί πολύ να αποδεχτεί ως «βέλτιστη λύση» αυτή που ευθαρσώς πρότειναν μέσα στην εβδομάδα οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες του ΣΕΒ. Δηλαδή τη μείωση «σε εύλογο χρονικό διάστημα» του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων του στενού δημόσιου τομέα κατά 180.000 άτομα (-50%) και το κούρεμα των μέσων μικτών μισθών κατά 565 ευρώ ετησίως (-3%) ως μέσο για να εξομοιωθεί το κόστος συντήρησης του υπετροφικού ελληνικού δημοσίου με τα δεδομένα που ισχύσουν στην υπόλοιπη Ευρώπη και παράλληλα να σταματήσει η καταστροφική επιβάρυνση του ιδιωτικού τομέα με πρόσθετους φόρους. Η ίδια η πρόταση του ΣΕΒ για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων του στενού δημόσιου τομέα κατά 180.000 άτομα, δεν φαίνεται να είναι καν μελετημένη ή κοστολογημένη και μάλλον εξυπηρετεί περισσότερο το ρόλο της φωτοβολίδας. Μόνο το οικονομικό κόστος των αποζημιώσεων που θα απαιτούνταν για να απομακρυνθούν τόσοι άνθρωποι από τις δημόσιες υπηρεσίες θα απαιτούσε τουλάχιστον ένα ακόμη μνημόνιο 10-15 δισεκατομμυρίων ευρώ, για να μην αναφερθούμε στον ευρύτερο κοινωνικό αντίκτυπο ή στις υφεσιακές διαστάσεις των απολύσεων. Συνεπώς θέμα μαζικής απομάκρυνσης δημοσίων υπαλλήλων είναι μάλλον αδύνατο να τεθεί στο μέλλον, και το πιθανότερο είναι το βάρος να πέσει σε μέτρα όπως η διατήρηση του καθεστώτος της μίας πρόσληψης έναντι 5 αποχωρήσεων –συνταξιοδοτήσεων, στην αξιολόγηση, την κινητικότητα και την επανακατάρτιση για να καλυφθούν τα κενά, και -σε ότι αφορά στις άμεσες περικοπές κόστους- στη μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων.

Αρκετοί στην κυβέρνηση και περισσότεροι στην Αντιπολίτευση έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται στις ιδιωτικές συνομιλίες τους ότι τα περιθώρια επιβολής περισσότερων νέων φόρων για την αύξηση των εσόδων είναι πλέον περιορισμένα και ότι η λύση της περιστολής δαπανών στο Δημόσιο με μειώσεις μισθών ή κλεισίματος οργανισμών κλπ, προβάλει ως μονόδρομος για τα επόμενα χρόνια, παρά την υφεσιακή δυναμική που υποκρύπτει. Καμία πλευρά του πολιτικού συστήματος, όμως, δεν είναι έτοιμη ή πρόθυμη να συγκρουστεί με την εκλογική της πελατεία ή να αναλάβει το πιθανό κόστος μιας ισχυρής κοινωνικής έκρηξης. Από τη στιγμή που αυτό δεν έγινε στα πρώτα χρόνια των μνημονίων και όταν αποκαλύπτονταν οι αθρόες προσλήψεις από το παράθυρο άνω των 860 χιλιάδων συμβασιούχων και μόνιμων υπαλλήλων την περίοδο 2004-2009, οτιδήποτε γίνει από εδώ και πέρα για τον εξορθολογισμό του Δημοσίου, θα γίνει δια της έξωθεν επιβολής.

Η ίδια η ψαλίδα που έχει ανοίξει πλέον μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα είναι τέτοια που μοιραία καλλιεργεί συνθήκες «κοινωνικού αυτοματισμού» καθώς οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και πολύ περισσότεροι οι άνεργοι του ιδιωτικού τομέα βρίσκονται σε πολύ χειρότερη θέση και δικαίως αγανακτούν όταν αντιλαμβάνονται πως οι μεν είναι καταδικασμένοι στην ανεργία, και οι δε υποχρεωμένοι να εργάζονται σε όλο και πιο δυσμενείς συνθήκες ώστε να συντηρείται ο υπετροφικός δημόσιος τομέας και η αναποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού.

Η διαφορά των αποδοχών και των συνθηκών εργασίας είναι πλέον αρκετά έντονη για να μην προκαλεί αντιδράσεις και δυσαρέσκεια: Οι μέσες αποδοχές στον δημόσιο τομέα ανέρχονται σήμερα σε 1.050 ευρώ όταν στον ιδιωτικό τομέα δεν υπερβαίνουν τα 780 ευρώ. Συνολικά σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΒ, οι αμοιβές στο δημόσιο υπερβαίνουν εκείνες του ιδιωτικού τομέα κατά 19% στην Ελλάδα όταν δεν λαμβάνονται υπόψη οι εργοδοτικές εισφορές και κατά 46%, περιλαμβανομένων των εργοδοτικών εισφορών.

Υπό το πρίσμα των παραπάνω, η επιμονή του ΔΝΤ και της Γερμανίας να υπάρξει συγκεκριμένη και θεσμοθετημένη λίστα περικοπών ή σε κάθε περίπτωση κάποιου είδους ισχυρή νομική δέσμευση για την ανεξάρτητη –από πολιτικές παρεμβάσεις- λειτουργία του μηχανισμού και την απαρέγκλιτη εφαρμογή του σχεδίου μείωσης των δαπανών, έχει δύο στοχεύσεις. Αφενός να δεσμεύσει την παρούσα και τις μελλοντικές κυβερνήσεις στην κατεύθυνση της μείωσης του Δημοσίου αντί επιβολής νέων φόρων, και αφετέρου να τις διευκολύνει, χρεώνοντας σε έναν «ανεξάρτητο» μηχανισμό τις πολιτικά δύσκολες αποφάσεις.


πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυξάνεται στο 29% η φορολογία επιχειρήσεων με απλογραφικά βιβλία-Μειώνεται το αφορολόγητο

Αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων που τηρούν απλογραφικά βιβλία από το 26% στο 29% προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε πριν από λίγο η κυβέρνηση στη Βουλή.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, προβλέπεται εφεξής ένας συντελεστής οριζόμενος σε 29% για τη φορολόγηση των κερδών από επιχειρηματική δραστηριότητα που αποκτούν οι επιχειρήσεις οι οποίες τηρούν απλογραφικά βιβλία. Σήμερα προβλέπεται συντελεστής 26% για φορολογητέο εισόδημα κάτω των 50.000 ευρώ και 33% για φορολογητέο εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ.

Οι δύο αυτοί συντελεστές θα ενοποιηθούν στο 29%. Οι επιχειρήσεις που επηρρεάζονται είναι οι προσωπικές εταιρείες (Ο.Ε και Ε.Ε), οι αστικές εταιρείες οι συμμετοχικές και αφανείς εταιρείες, οι συνεταιρισμοί εκτός των αγροτικών, οι κοινοπραξίες και οι λοιπές νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία.

Με άλλη τροπολογία ψαλλιδίζει κι άλλο την έκπτωση φόρου που οδηγεί σε μείωση του αφορολογήτου ορίου για όσους δεν έχουν παιδιά, μετά την ασφυκτική πίεση των δανειστών για χαμηλότερο όριο.

Η ετήσια έκπτωση φόρου, η οποία ανέρχεται σήμερα στα 2.100 ευρώ για όλους ανεξαιρέτως τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, μειώνεται για εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις έως 20.000 ευρώ :

* Στα 1.900 ευρώ για όσους μισθωτούς και συνταξιούχους δεν έχουν προστατευόμενα τέκνα.
* Στα 1.950 ευρώ για όσους μισθωτούς και συνταξιούχους έχουν 1 προστατευόμενο τέκνο.
* Στα 2.000 ευρώ για όσους μισθωτούς και συνταξιούχους βαρύνονται με 2 περισσότερα τέκνα.
* Στα 2.100 για όσους μισθωτούς βαρύνονται με τρία τέκνα.

Με τις προτεινόμενες τροπολογίες το υπουργείο οικονομικών προσβλέπει σε πρόσθετα έσοδα 200 εκατ. ευρώ τα οποία θα προέλθουν από τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Πέτρινα χρόνια» μέχρι και το 2020;

Του Κώστα Μήλα

Μας λένε ότι αφήνουμε τα «πέτρινα χρόνια» πίσω μας. Είναι όμως έτσι; Το καλύτερο δυνατό σενάριο περιλαμβάνει σημαντική ελάφρυνση χρέους και επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση όμως, η αύξηση του οικονομικού μας πλούτου μέχρι και το 2020 δεν θα καλύψει τις τεράστιες οικονομικές απώλειες την περιόδου 2008-2015.

Το 2007, προ κρίσεως, το κατά κεφαλήν πραγματικό ΑΕΠ της Ελλάδας ήταν 22.718 Ευρώ. Οκτώ έτη μετά, υπέστη σωρρευτική απώλεια της τάξης του 25%. Το δε σύνολο των επενδύσεων «κατέρρευσε» από το 27,1% του ΑΕΠ το 2007 στο 9,8% του ΑΕΠ το 2015. Κατόπιν τούτου, δεν προκαλεί έκπληξη ότι το ποσοστό ανεργίας «εκτινάχθηκε» από το 8,4% το 2007 στο 25% το 2015 (τα στοιχεία προέρχονται από το ΔΝΤ).

Μπορούμε να ευελπιστούμε ότι την επόμενη 5-ετία, μέχρι το 2020 δηλαδή, η οικονομία μας θα ορθοποδήσει; ‘Ισως, αλλά υπό συγκεκριμένους όρους. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι σημαντική αύξηση των επενδύσεων οι οποίες θα αναθερμάνουν την οικονομία και θα οδηγήσουν σε ταχεία αποκλιμάκωση της ανεργίας. Πως θα επιτευχθεί αυτό;

Μέσω της «κατάρρευσης» του επενδυτικού ρίσκου, το οποίο προσεγγίζεται από τη διαφορά (spread) απόδοσης μεταξύ του 10ετούς ελληνικού και του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου. Το spread κινείται αυτή την στιγμή στις 845 τιμές βάσης. Η μείωση του spread, που θα πείσει τους (διεθνείς) επενδυτές να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην οικονομία μας σαφέστατα «περνά» μέσα από την αναβάθμιση της πιστοληπτικής μας ικανότητας.

Αυτή την στιγμή, οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης αξιολογούν τα ελληνικά ομόλογα ως «σκουπίδια» (junk). Για να μας εμπιστευθούν λοιπόν οι διεθνείς επενδυτές, και να καταρρεύσει το επενδυτικό ρίσκο, χρειαζόμαστε αναβάθμιση κατά περίπου 6 βαθμίδες. Αυτό θα γίνει με συνδυασμό απομείωσης χρέους και διαρθρωτικών αλλαγών, θέματα τα οποία αποτελούν μέρος της εν εξελίξει αξιολόγησης.

Πράγματι, επιστημονικές μελέτες εκτιμούν ότι ένα «εθελοντικό» κούρεμα στο χρέος μας από το 206% του ΑΕΠ σήμερα (εκτίμηση του ΔΝΤ για το 2016) στο 166% του ΑΕΠ ταυτόχρονα με μία σημαντική βελτίωση του δείκτη κυβερνητικής αποτελεσματικότητας (η οποία μπορεί να λάβει χώρα μόνο σε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας), είναι ικανές να οδηγήσουν τα ελληνικά ομόλογα εκτός κατάταξης «junk». Αυτά λοιπόν θα οδηγήσουν σε «κατάρρευση» του επενδυτικού ρίσκου και επιστροφή των επενδύσεων στη χώρα μας.

Σημειώνω όμως, ότι τα οφέλη της απομείωσης χρέους δεν «έρχονται» από την αύξηση του χρόνου αποπληρωμής ή και την μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους. Αυτό που επείγει είναι το «εθελοντικό» κούρεμα χρέους. Πράγματι, ένα σημαντικό «κούρεμα» χρέους οδηγεί σε αύξηση στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ μέχρι και 21% εντός πενταετίας, δηλαδή μέχρι το 2020. Αύξηση, η οποία αν και ευπρόσδεκτη, δεν είναι ικανή καλύψει τις σωρρευτικές απώλειες της τάξης του 25% της περιόδου 2008-2015!

Κύριο συστατικό του παραπάνω σεναρίου λοιπόν αποτελεί το «κούρεμα» χρέους. Κάτι στο οποίο δεν ενδίδουν οι Ευρωπαίοι. Όσον μάλιστα αφορά εμάς, και έχοντας κατά νου ότι, μόνο το 2015, είδαμε δύο εκλογικές αναμετρήσεις και ένα δημοψήφισμα, δύσκολα πείθομαι ότι είμαστε πολιτικά «ώριμοι» να επιταχύνουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές οι οποίες, ελλείψει «κουρέματος» χρέους, καλούνται να σηκώσουν το «κύριο βάρος» επιστροφής στην ανάπτυξη. Ειδικά δε εαν σκεφτεί κανείς ότι μετά και την εν εξελίξει αξιολόγηση θα ακολουθήσουν και... νέες αξιολογήσεις.
Άρα, η επιστροφή στο οικονομικό επίπεδο του 2008 μάλλον θα είναι αργή και βασανιστική. Δεν θα συμβεί σε χρονικό ορίζοντα πενταετίας (δηλαδή το 2020) αλλά πολύ αργότερα...


*Ο κ. Κώστας Μήλας είναι Καθηγητής Χρηματοοικονομικών, University of Liverpool
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Για νίκες μίλησε στη Βουλή ο Α. Τσίπρας αλλά οι βουλευτές του δεν τον χειροκρότησαν

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέλυσε πλήρως το νέο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο σε ομιλία του στη Βουλή, εκθειάζοντάς το στην ουσία ως ένα εντελώς ριζοσπαστικό – chic – νομοσχέδιο που θα προστατεύει κάτω από την ομπρέλα του όλους τους συνταξιούχους, τους ανέργους και τους νέους και το παρουσίασε εν ολίγοις ως την ολοκληρωμένη μορφή των προεκλογικών του δεσμεύσεων. Θρίαμβο περίμενε αλλά το χειροκρότημα δεν ήρθε ποτέ, ούτε καν από την κοινοβουλευτική του ομάδα, με την εκκωφαντική αυτή σιωπή να τον φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Μπορεί να χρυσώνει το χάπι όσο θέλει ο πρωθυπουργός, όμως το χάπι θα παραμένει χάπι και μάλιστα με μεγάλη περιεκτικότητα σε ουσίες επιβαρυντικές για τον τόπο μας.

Επί μία περίπου ώρα, λοιπόν, ο Αλέξης πραγματοποιούσε την ανάλυση του “θριάμβου” του και δεν παρέλειψε να κατακεραυνώσει την Αξιωματική Αντιπολίτευση – φευ! – σχετικά με το τι θα έκανε κι εκείνη στη θέση του. Επιτέθηκε σφόδρα στον κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία αλλά και στην υπόλοιπη αντιπολίτευση (στο ό,τι-απέμεινε-από-το-ΠΑΣΟΚ αλλά και στο ΠΟΤΑΜΙ και την Ένωση Κεντρώων), την οποία και κατέταξε στην ίδια κατηγορία με την ΝΔ, ως κόμματα που άλλα λένε και άλλα κάνουν. Η μόνη φορά που άκουσε χειροκρότημα από την κοινοβουλευτική του ομάδα ήταν όταν έβαλε τέλος σε όποια σενάρια επικρατούν σχετικά με την αναδιανομή στην εξουσία και τη διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος σε μορφή οικουμενικής.

Δε δίστασε μάλιστα να διατυπώσει ότι το μόνο δίλημμα που υφίσταται είναι “ή ΣΥΡΙΖΑ ή χάος”, κάνοντας επίκληση στο όποιο πατριωτικό αίσθημα απέμεινε στους βουλευτές του αλλά προπάντων στο κομματικό αίσθημα, το οποίο ξεχειλίζει το δίχως άλλο. Συγκεκριμένα, αναφώνησε “Συμπαγής σαν μια γροθιά και αμέσως μετά την αξιολόγηση θα βάλουμε μπροστά να φτιάξουμε μια πραγματική ευρωπαϊκή χώρα. Θέλουμε να συμβάλλουμε ώστε η πατρίδα μας, οι δυνάμεις του μόχθου, να στηθεί σε στέρεες βάσεις. Είμαστε σε πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι αλλά είμαστε πολύ πιο έμπειροι και πιο αποφασισμένοι από ποτέ και να είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε”.
Δεν παρέλειψε να στηρίξει και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προς έκπληξη πολλών και δικαίως, για την κριτική που δέχθηκε σχετικά με τις απόψεις του για το νόμισμα.
Παρακάτω ακολουθούν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο:

“Δεσμευτήκαμε να προστατέψουμε τις συντάξεις, τους μισθούς και την α’ κατοικία. Θέλω να θυμίσω τη στάση της κυβέρνησής μας στα βασικά της συμφωνίας. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η Ν.Δ υποστήριζε ότι η συμφωνία αυτή οδηγεί σε μονόδρομο της πλήρους περικοπής των επικουρικών συντάξεων και σε περικοπές που θα ισούνται με μία σύνταξη ανά έτος. Αυτά τα παρουσίαζαν σαν αναπόφευκτη μοίρα. Είναι λογικό να σκέφτονται έτσι. Είναι ο τρόπος που έχουν μάθει να κάνουν πολιτική. Ακριβώς επειδή εμείς γνωρίζαμε ότι η συμφωνία έδινε περιθώρια διαπραγμάτευσης, ζήτησα από το Νοέμβριο τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για να μην γίνουν άλλες μειώσεις στις συντάξεις.

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις βρήκαν φτηνές δικαιολογίες και προσχήματα για να αποφύγουν κάθε συναίνεση σε κόκκινη γραμμή που ήταν να μη γίνουν νέες μειώσεις σε συντάξεις. Μας έλεγαν βγάλτε τα πέρα μόνοι σας με τους δανειστές. Δεν είχαμε αυταπάτες ότι θα βοηθήσουν να σωθούν οι συντάξεις αυτοί που ισοπέδωσαν τις συντάξεις και είχαν μόνο μια απάντηση: Οριζόντια περικοπή συντάξεων. Τα βγάλαμε πέρα μόνοι μας σε ό,τι αφορά τη Βουλή. Γιατί οι πολίτες με ενστάσεις αναγνωρίζει την ειλικρινή μας προσπάθεια. Μεθαύριο ψηφίζουμε στη Βουλή μια φιλόδοξη μεταρρύθμιση που ξαναφέρνει το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας σε ράγες βιωσιμότητας χωρίς να κοπεί ούτε ένα ευρώ από τη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων. Αφού προστατεύονται όσοι παίρνουν αθροιστικά σύνταξη μέχρι 1300 ευρώ.

Αυτό το καταφέραμε γιατί είχαμε την πολιτική βούληση να προστατέψουμε τους αδύναμους και να αναδιανείμουμε τα βάρη. Επιλέξαμε να μοιράσουμε δίκαια το βάρος στα υψηλά εισοδήματα. Να γίνει κατανοητή η αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης που αφορά στην βιωσιμότητά του. Δεν εννοώ ότι σε λίγα χρόνια θα είχαμε τον κίνδυνο άλλων περικοπών αλλά να μην μπορούμε καν να εγγυηθούμε τις συντάξεις. Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι μονόδρομος και χωρίς τη συμφωνία. 
Φέραμε μια πραγματικά ριζοσπαστική μεταρρύθμιση.

Επιτυγχάνουμε την εξασφάλιση του βιοτικού επιπέδου ζωής αποτρέποντας τον κίνδυνο φτωχοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού για μεγάλο μέρος των απόμαχων της ζωής.
Επιτυγχάνουμε την αποκατάσταση των στρεβλώσεων που είχαν προκαλέσει οι περικοπές των προηγούμενων χρόνων.

Επιτυγχάνουμε την αύξηση κινήτρων παραμονής στην εργασία.

Ακούω ότι δήθεν επιλέξαμε έναν αιφνιδιασμό και αναρωτιέμαι πόσο θράσος μπορεί να έχει κανείς. Δεν υπήρξε τα τελευταία χρόνια μεταρρύθμιση που να συζητήθηκε τόσο εκτενώς όσο αυτή που έρχεται αύριο στην Ολομέλεια. Συζητάμε επί πέντε ολόκληρους μήνες. Προχωρήσαμε σε ποιοτικές αλλαγές και βελτιώσεις. Ακούσαμε προτάσεις, διαμαρτυρίες και κάναμε διορθώσεις στο μέτρο του δυνατού.

Σεβαστήκαμε τις κινητοποιήσεις, ιδιαίτερα των αγροτών και ακούσαμε τα αιτήματά τους. Ήμουν ο πρώτος πρωθυπουργός που κάλεσε δυο φορές στο γραφείο του εκπροσώπους των αγροτών. Θέλω να επαναλάβω ότι με τον αγροτικό κόσμο θα συνεργαστούμε για να βρούμε τους καλύτερους τρόπους αναβάθμισής του. Ο συνδυασμός φορολογικού- ασφαλιστικού είχα δεσμευτεί ότι στο τέλος θα είναι υπέρ τους. Και αυτή η δέσμευση έγινε πράξη. Με βάση τα επίσημα στοιχεία πάνω από το 90% του αγροτικού κόσμου δε θα υποστεί επιβαρύνσεις ενώ την ίδια στιγμή με την εθνική σύνταξη και όσα ανταποδοτικά θα προστίθενται σε αυτή εξασφαλίζουν γεράματα αξιοπρέπειας. Χωρίς τη μεταρρύθμιση η βασική σύνταξη του αγρότη θα πήγαινε σε δέκα χρόνια στο 0. Ένας μέσος σημερινός αγρότης χωρίς τη μεταρρύθμιση θα είχε σε δέκα χρονιά περίπου 240 ευρώ ενώ τώρα θα έχει πάνω από 600 ευρώ.

Είχαμε ιδιαίτερη έννοια την προστασία των νέων, των άνεργων, των επισφαλώς εργαζομένων. Για τους εργαζόμενους με μπλοκάκια οι εισφορές θα καταβάλλονται κατά κύριο λόγο από τους εργοδότες.

Οι νέοι επιστήμονες και επαγγελματίες θα έχουν χαμηλότερη επιβάρυνση όσων έχουν εισόδημα έως 12.000 ευρώ. Επιβάρυνση θα έχουν όσοι μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Υπάρχει ταυτολογική διαφορά ανάμεσα σε εμάς και τη Ν.Δ: Εμείς δουλέψαμε σκληρά για μεταρρύθμιση βιώσιμη με κοινωνική δικαιοσύνη ενώ Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ είχαν πάντα στόχο την προστασία των υψηλών εισοδημάτων. Και να μην ξεχνάμε ότι το ασφαλιστικό σύστημα έφτασε εδώ εξαιτίας δικών τους λαθών.

Τι προτείνουν όμως; Σε τι κατάσταση θα βρισκόταν το ασφαλιστικό σύστημα αν οι προτάσεις της Ν.Δ γινόντουσαν πράξη; Αυτά που έχει ακούσει ο Ευκλείδης πολλές φορές από τους εκπροσώπους του ΔΝΤ. Ποιος θα ευνοούνταν από την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στην οποία επιμένει ακόμα ο κ. Μητσοτάκης; Είναι προφανές ότι έχει επιλέξει στρατόπεδο: του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και της ασύδοτης αγοράς. Αυτή η πολιτική πρέπει να ηττηθεί για πάντα γιατί αυτή η συνταγή οδήγησε τις ευρωπαϊκές κοινωνίες στην δραματική κατάσταση που βρίσκονται σήμερα”.

Όσα δήλωσε για το φορολογικό νομοσχέδιο:

“Η νέα πρόταση παίρνει ως βάση και την οικογενειακή κατάσταση και αποκαθίσταται η αδικία ότι τα παιδιά αποτελούσαν κριτήριο επιβάρυνσης. Σε τρίτεκνους και πολύτεκνους θα πληρώνει έως και 61% λιγότερο φόρο. Οι φορολογούμενοι σε ποσοστό 48% θα έχουν ή μικρή επιβάρυνση ή ελάφρυνση. Το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών θα πληρώσει λιγότερο φόρο”.

Η απάντησή του σχετικά με όσα του προσάπτουν περί μύθων:
  1. Κατέστρεψε η διαπραγμάτευση τη χώρα. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Πέρα από την υπεραπόδοση των στόχων βάσει των στοιχείων της Eurostat και πίσω από τους αριθμούς, κρύβονται συγκεκριμένες και σκληρές προσπάθειες, όπως οι 100 δόσεις, το ασφαλιστικό και φορολογικό που μας έλεγαν ότι είναι “μονομερής ενέργεια και διαπραγμάτευση αλά Βαρουφάκη”.
  2. Οι εκλογές διέκοψαν το success story του κ. Σαμαρά. Για ποιο success story μιλάμε; Ποιο θα γραφόταν όταν οι στόχοι της συμφωνίας ήταν για πρωτογενή πλεονάσματα 4,5%; Πρόκειται για στόχους που δεν θα τους έπιανε ποτέ ο κ. Σαμαράς. Ας αφήσουμε τα παραμύθια και ας κοιτάξουμε την αλήθεια: χωρίς τη μείωση των στόχων του πλεονάσματος η ελλάδα δε θα έβγαινε ποτέ αό την κρίση
  3. Η κυβέρνηση εκτόξευσε την ανεργία. Είναι ψεύδος προκλητικό αυτή που βύθισαν τη χώρα στην ανεργία να μιλούν για εκτόξευση της.
  4. Έλεγαν ότι η διαπραγμάτευση θα φέρει ύφεση 7%. Η ύφεση το 15 δεν ξεπέρασε το 0.2% και σύμφωνα με την Eurostat η Ελλάδα το β’ εξάμηνο επιστρέφει στην ανάπτυξη.
Η επίθεσή που εξαπέλυσε στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης:

“Το κυριότερο σφάλμα της είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας η αξιωματική αντιπολίτευση έχει σύγχυση που καταλήγει να ταυτίζεται με την πιο σκληρή πλευρά των δανειστών. Τις μονές μέρες τις εβδομάδας μας κατηγορούν για παράδοση σε όλα και τις ζυγές ότι οδηγούμαστε σε αδιέξοδο.

Παραλήρημα και θεσμικό ατόπημα η επίθεση στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για μια δήλωση που την έχει κάνει επανειλημμένα στο παρελθόν.

Το μόνο που κάνει η ηγεσία της Ν.Δ είναι να μετατρέπεται σε φερέφωνο της διαπλοκής που τη βάζει να ζητάει εκλογές σε αυτή την κρίσιμη φάση. Το πιο σημαντικό είναι ότι ζητάει εκλογές χωρίς να έχει να προτείνει μια προγραμματική θέση. Ο κ Μητσοτάκης μας έχει πει ότι συμφωνεί με τις προτάσεις του πιο ακραίου κύκλου των δανειστών. Με όλα όσα έδωσε μάχη η κυβέρνησή μας για να μην γίνουν.

Τροφοδοτεί τον πολιτικό του λόγο από τον πανικό των golden boys και των καναλαρχών. Ποντάρει στην καταστροφή”.

Όσα είπε για τα κόμματα της υπόλοιπης αντιπολίτευσης:

“Τα κόμματα του κέντρου έχουν πάθει σύνδρομο Στοκχόλμη. Ενώ οδηγήθηκαν στο περιθώριο λόγω τα ταύτισής τους με τη Ν.Δ, συνεχίζουν ακόμη και τώρα να είναι φερέφωνά της την ώρα μάλιστα που η ευρωπαϊκή τους οικογένεια έχει αλλάξει ρότα. Ο Πιτέλλα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να μελετήσει αυτές τις κινήσεις , τις μετατοπίσεις και να προβληματιστεί. Είναι λυπηρό να καταντάει κανείς φερέφωνο του κ. Λεβέντη κ του κ. Μητσοτάκη”.

Και τέλος, έκανε αναφορά και για την πορεία της κυβέρνησής του αλλά και στην πολύπαθη αυτή αξιολόγηση που περιμένει όλη η χώρα:

“Εμείς γνωρίζαμε εξαρχής ότι η ευθύνη είναι βαριά και ο δρόμος δύσβατος. Η δυνατότητα που έχουμε σήμερα στα χέρια μας είναι παράθυρο στο μέλλον και δεν πρέπει να το κλείσουμε. Στη μάχη για να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα της Επιτροπείας δεν πρόκειται να ζητήσουμε στηρίγματα στο παλιό πολιτικό σύστημα. Τη μάχη θα τη δώσουμε έχοντας απέναντι το παλιό πολιτικό σύστημα.

Η αξιολόγηση είναι στην τελική ευθεία.

Θα είμαστε απέναντι στα χρεοκοπημένα μέσα, στις παρασυνάξεις της διαπλοκής. Για εμάς οι πραγματικοί σύμμαχοι δεν είναι ανάμεσά τους αλλά στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που έχει πάρει απόφαση ότι τα πράγματα μπορούν και πρέπει να αλλάξουν. Με τη στήριξη αυτών θα βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση, συμπαγής σαν μια γροθιά και αμέσως μετά την αξιολόγηση θα βάλουμε μπροστά να φτιάξουμε μια πραγματική ευρωπαϊκή χώρα. Θέλουμε να συμβάλλουμε ώστε η πατρίδα μας, οι δυνάμεις του μόχθου, να στηθεί σε στέρεες βάσεις. Είμαστε σε πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι αλλά είμαστε πολύ πιο έμπειροι και πιο αποφασισμένοι από ποτέ και να είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε”.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ουρά… 200 μέτρων για τη νέα φανέλα της Λέστερ!

Μεθυσμένη πολιτεία παραμένει το Λέστερ μετά από την κατάκτηση του τίτλου.

Και αυτό γιατί από τις 3 και μισή τα ξημερώματα της Παρασκευής, άρχισαν να μαζεύονται οι φίλαθλοι στη μπουτίκ του συλλόγου προκειμένου να αρχίσουν να προμηθεύονται τη νέα φανέλα της ομάδας, την οποία θα φοράει στο επόμενο Champions League.

Μάλιστα όπως αναφέρουν τα αγγλικά ΜΜΕ οι οπαδοί των πρωταθλητών Αγγλίας στήθηκαν καρτερικά έξω από τη μπουτίκ του King Power Stadium η οποία άνοιγε στις 9, με αποτέλεσμα η ουρά που είχαν σχηματίσει να διατηρείται σταθερά στα 200 μέτρα.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χειρόφρενο σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ και προαστιακό, σήμερα Σάββατο 7 Μαΐου

Συνεχίζεται η 48ωρη απεργία την οποία κήρυξαν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς της Αθήνας (Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ) για σήμερα Σάββατο 7 Μαΐου 2016.

Στην απεργία θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Λεωφορεία και Τρόλεϊ.

Τη συμμετοχή τους στην 48ωρη απεργία ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Έτσι τα τρένα, συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού δεν θα κινηθούν σήμερα Σάββατο 7 Μαΐου, αλλά αύριο Κυριακή 8 Μαΐου (η τρίωρη στάση εργασίας τη μέρα αυτή μετατράπηκε σε 24ωρη). Ανακοίνωση ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Την Κυριακή 8 Μαΐου σε στάσεις εργασίας θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στα Λεωφορεία και τα Τρόλεϊ. Τα Λεωφορεία και Τρόλεϊ θα κινούνται μεταξύ 9:00 π.μ. – 21:00. Αποκατάσταση της κυκλοφορίας ως τις 10:00 π.μ., θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Επίσης, την Κυριακή 8 Μαΐου δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια της γραμμής 3 του Μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Η κοινή ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ:

Η Κυβέρνηση επιχειρεί, με συνοπτικές διαδικασίες, να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία και να ψηφιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, το φοροασφαλιστικό νομοσχέδιο- λαιμητόμο, με το οποίο δίνεται η χαριστική βολή στο ασφαλιστικό σύστημα και ξεκινάει μια νέα φοροκαταιγίδα.

Έτσι, μετά από τη «βιομηχανία» των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες έχουμε μιας νέας μορφής κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, με τον ίδιο πάντα στόχο: Την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, τη φοροεπιδρομή και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους.

Παράλληλα, ετοιμάζουν και τη νέα καταιγίδα μέτρων με νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων που θα εφαρμοστούν για να ικανοποιηθεί το ΔΝΤ και οι «γύπες» της ΕΕ, οι οποίοι επιδιώκουν την κατάργηση κάθε κοινωνικής μέριμνας και τη δημιουργία ενός χαμηλόμισθου εργατικού δυναμικού.

Τώρα πια όμως, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο μόνος δρόμος για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών – με όποιο κυβερνητικό «μανδύα» και εάν έχουν – είναι ο δρόμος του αγώνα. Μόνο ο αγώνας μας αποτελεί την πραγματική αντίσταση στους τοκογλύφους δανειστές που με εκβιαστικές μεθοδεύσεις απαιτούν όλο και πιο σκληρά μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, προς όφελος των πολυεθνικών και των τραπεζών.

Γι’ αυτό, αποφασίσαμε και προχωράμε σε 48ωρη απεργία για αύριο Παρασκευή 6/5 και το Σάββατο 7/5/2016.

Την Κυριακή 8/5/2016 συμμετέχουμε με όλες τις δυνάμεις μας στο Συλλαλητήριο, που θα γίνει, στις 10 το πρωί, στη πλατεία Κλαυθμώνος.

Όσο η κυβέρνηση αγνοεί την κοινωνία και τις ανάγκες της, όσο παραμένει προσηλωμένη σε μέτρα και πολιτικές που φτωχοποιούν τον ήδη ταλαιπωρημένο κόσμο της μισθωτής εργασίας, η απάντησή μας θα δίνεται στους δρόμους με συνεχή αγώνα.

Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι ο αγώνας που δεν έχει δοθεί!

Ν’ αποσυρθεί τώρα το φοροασφαλιστικό νομοσχέδιο – λαιμητόμος!

πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι πορείες και οι συγκεντρώσεις κατά του ασφαλιστικού, 7 και 8 Μαΐου

Η 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες Παρασκευή, 6 Μαΐου. Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες για το σαββατοκύριακο.

Πιο συγκεκριμένα, το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει νέα συγκέντρωση σήμερα στην Ομόνοια στις 6 το απόγευμα και την Κυριακή στο Σύνταγμα στις 10.30 το πρωί.

Παράλληλα, την Κυριακή, θα γίνουν συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ σε συνδυασμό με τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια για την εργατική Πρωτομαγιά.

Η ΓΣΕΕ, στην ανακοίνωσή που εξέδωσε κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «με διαδικασίες fast track προσπαθεί να αιφνιδιάσει την κοινωνία προωθώντας την ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο».

Η Συνομοσπονδία έχει λάβει ήδη απόφαση για 24ωρη απεργία και για την Κυριακή 8 Μαΐου -ημέρα κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συμμετοχή όλους τους εργαζόμενους με στόχο να μην περάσουν τα νέα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών τα οποία όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ προβλέπουν:

Αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στο 24% από 23%. Από την αναπροσαρμογή του συντελεστή υπολογίζεται να εισπραχθούν 450 εκατ. ευρώ.

-Αύξηση της φορολογίας στην αμόλυβδη, στο υγραέριο και στο φυσικό αέριο.

-Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στον καπνό και στα τσιγάρα.

-Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά.

-Αύξηση του τέλους ταξινόμησης των εισαγόμενων αυτοκινήτων και των τελών κυκλοφορίας.

Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωσεις  διαμαρτυρίας κατά της ψήφισης του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου,  θα πραγματοποιήθουν στη Θεσσαλονίκη. Σωματεία και φορείς θα βγούν στο δρόμο.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα  στη Θεσσαλονίκη

Αύριο το απόγευμα στις 19.00 θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα συγκέντρωσεις διαμαρτυρίας.

Στις 19.00 το  είναι η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ  στο άγαλμα Βενιζέλου.

Στις 19:00  το  " συντονιστικό ενάντια στο νέο ασφαλιστικό"  θα  πραγματοποιήσει συγκεντρωση διαμαρτυρίας στο Εργατικο κεντρο.

Την ίδια ώρα, τα πρωτοβαθμια σωματεια  και μέλη της Λαϊκής Ενότητας θα συγκεντρωθούν στο  λευκο πυργο.

Θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης.
πηγη
και εδω


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρωτοφανή μέτρα από την κυβέρνηση. Παντού κλούβες και σίδερα

 Για πρώτη φορά μία κυβέρνηση λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις εν όψει των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν όλο το Σαββατοκύριακο ως αντίδραση στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί την Κυριακή στη Βουλή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε να κλείσει όλες τις εισόδους του Εθνικού Κήπου από την Παρασκευή και έως και την Κυριακή, δηλαδή για τρεις ολόκληρες ημέρες. Αυτό σημαίνει πως για τρεις ημέρες ο Εθνικός Κήπος θα είναι κλειστός για όλους ακόμα και για εκείνους που θέλουν να διασκεδάσουν με τα παιδιά τους μέσα στο πάρκο.

Έτσι το μεσημέρι αναρτήθηκε σε όλες τις εισόδους του Εθνικού Κήπου ανακοίνωση πως με εντολή της αστυνομίας κλείνουν τα πάντα και απαγορεύεται και η είσοδος.

Και δεν είναι μόνο ο Εθνικός Κήπος. Η Ηρώδου Αττικού έχει κλείσει με κάγκελα και κλούβες των ΜΑΤ και ουσιαστγικά δεν περνάει ούτε κουνούπι προς το συγκεκριμένο δρόμο. Έτσι η κυβέρνηση με αυτές τις εντολές προστατεύει το Μέγαρο Μαξίμου από τους διαδηλωτές, έτσι ώστε να μην μπορούν να πλησιάσουν με κανέναν τρόπο.

Τα μέτρα αυτά έρχονται και μετά την καταδρομική εισβολή των μελών του ΠΑΜΕ που μπέρδεψαν τις αστυνομικές αρχές και άλλοι εμφανίστηκαν στην Ηρώδου Αττικού από το Καλλιμάρμαρο και άλλοι μέσα από τον Εθνικό Κήπο. Βέβαια τα μέλη του ΠΑΜΕ που διαδήλωσαν κατά του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου ήταν ειρηνικά και δεν δημιούργησαν το παραμικρό πρόβλημα.

Εν τω μεταξύ, το ΠΑΜΕ κλιμακώνει με απεργιακές συγκεντρώσεις τις αντιδράσεις ενάντια στην ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου. Η πρώτη έγινε ήδη την Παρασκευή χωρίς προβλήματα, η νέα συγκέντρωση θα ακολουθήσει στις 11:00 πμ στην Ομόνοια, ενώ η κορύφωση θα γίνει με τη συγκέντρωση που θα γίνει την Κυριακή 8 Μαΐου στο Σύνταγμα στις 10.30 π.μ.

Το ΠΑΜΕ τονίζει πως «έφτασε η ώρα της μάχης» και καλεί όλους στο δρόμο «για να μην περάσει ο νόμος-λαιμητόμος για το ασφαλιστικό, το νέο φορολογικό». Το ΠΑΜΕ ζητάει από τους εργαζόμενους να νεκρώσουν τα πάντα και να σταματήσει η παραγωγή παντού.

«Ακόμα κι αν η κυβερνητική πλειοψηφία μαζί με τους γνωστούς πρόθυμους ψηφίσουν τα άγρια μέτρα, η 48ωρη απεργία με τη μαζικότητα, τη συμμετοχή, την οργάνωση και τον παλμό της μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για την ανατροπή τους μέσα από τους αγώνες μας», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο αναμένονται και οι αγρότες να φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων απηύθυνε γενικό προσκλήτηριο και καλεί τους αγρότες από όλη την Ελλάδα να πάρουν μέρος στο παναγροτικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Αθήνα, το Σάββατο 7 Μάη, στις 6 μμ, στην Ομόνοια.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με τροπολογία που πέρασε τη νύχτα έρχονται φόροι 200 εκατ. ευρώ

Νύχτα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ήρθε η νέα τροπολογία που επιβεβαιώνει ότι οι φόροι και τα χαράτσια ως την οριστική συμφωνία με τους δανειστές δεν τελείωσαν.

Με την τροπολογία την "πληρώνουν" όσοι δεν έχουν παιδιά, καθώς το αφορολόγητο μειώνεται κατά πολύ και ανεβάζει τον φόρο ως και κατά 300 ευρώ, ενώ ορίζεται ενιαίος φορολογικός συντελεστής 29% για τις μικρές επιχειρήσεις που σημαίνει επιβαρύνσεις, ενώ περιορίζονται οι απαλλαγές φόρου για τις αγροτικές επιδοτήσεις.

Επί της ουσίας με την νέα τροπολογία το αφορολόγητο πέφτει στα 8.636 ευρώ για τους περισσότερους φορολογούμενους καθώς διαμορφώνεται ως εξής:

-1.900 ευρώ για τους μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες που είναι άγαμοι ή δεν έχουν παιδιά καθώς και για τις συζύγους.

-1.950 ευρώ για όσους έχουν ένα προστατευόμενο τέκνο.

-2.000 ευρώ για τους φορολογούμενους με δυο προστατευόμενα τέκνα.

-2.100 ευρώ για φορολογούμενους με τρία ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα.

Με την ίδια τροπολογία ξεκαθαρίζεται και το καθεστώς για τη φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων. Θεωρείται εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα η βασική ενίσχυση του πυλώνα 1 της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής καθώς και οι πράσινες και συνδεδεμένες επιδοτήσεις κατά το ποσό που ξεπερνά τις 12.000 ευρώ.

Συντελεστής 29% για όλες τις εταιρείες

Με την ίδια τροπολογία ορίζεται ως συντελεστής φορολόγησης το 29% για τις παρακάτω νομικές οντότητες

- οι προσωπικές εταιρείες που συστήθηκαν στην ημεδαπή ή την αλλοδαπή,

- τα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που συστήθηκαν στην ημεδαπή ή την αλλοδαπή και στα οποία περιλαμβάνονται και τα κάθε είδους σωματεία και ιδρύματα, με εξαίρεση μόνο τα κάθε είδους έσοδα που πραγματοποιούνται κατά την επιδίωξη της εκπλήρωσης του σκοπού τους, τα οποία δεν αποτελούν αντικείμενο φόρου,

- συνεταιρισμοί και ενώσεις αυτών,

- κοινωνίες αστικού δικαίου, αστικές κερδοσκοπικές ή μη κερδοσκοπικές εταιρείες, συμμετοχικές ή αφανείς εφόσον ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα,

- κοινοπραξίες,

- οι νομικές οντότητες που ορίζονται στο άρθρο 2 του Κ.Φ.Ε. και δεν περιλαμβάνονται σε μια από τις προηγούμενες περιπτώσεις.

Με βάση την προηγούμενη διατύπωση του νομοσχεδίου οι παραπάνω νομικές οντότητες φορολογούνταν με συντελεστή 26% για τα κέρδη τους έως 50.000 ευρώ και με συντελεστή 33% για το τμήμα των κερδών τους πάνω από 50.000 ευρώ.


newsit

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιατί δεν πρέπει να δέρνετε το παιδί σας

Τα παιδιά που έχουν υποστεί τιμωρία δια ξυλοδαρμού από τους γονείς τους, είναι πιθανότερο να είναι ανυπάκουα, να έχουν αντικοινωνική συμπεριφορά, να εκδηλώνουν αυξημένη επιθετικότητα, προβλήματα ψυχικής υγείας και γνωστικές δυσκολίες.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν Αμερικανοί ερευνητές μετά από αξιολόγηση δεδομένων των τελευταίων 50 ετών επί του θέματος. Στην μετά-ανάλυση των Πανεπιστημίων του Τέξας και του Μίτσιγκαν, ως ξυλοδαρμός ορίστηκε «το χτύπημα με ανοιχτή παλάμη στα οπίσθια ή στα άκρα».
«Διαπιστώσαμε ότι το ‘ξύλο’ σχετίζεται με ακούσια μεν, αλλά επιζήμια αποτελέσματα και δεν συνδέεται με την άμεση ή μακροπρόθεσμη συμμόρφωση, που οι γονείς στοχεύουν, όταν θέλουν να συνετίσουν το παιδί τους» εξηγεί η Δρ Ελίζαμπεθ Γκερσχοφ, επίκουρη καθηγήτρια Ανθρώπινης Ανάπτυξης και Οικογενειακών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, στο Όστιν.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι, η νέα ανασκόπηση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με μελέτη που έγινε το 2010 σε φοιτητές του Κολεγίου «Calvin» των ΗΠΑ και είχε δείξει ότι, τα νήπια που είχαν υποστεί σωματική τιμωρία από τους γονείς μέχρι την ηλικία των έξι ετών, είχαν καλύτερες σχολικές επιδόσεις μετέπειτα και είχαν πιο αισιόδοξη στάση για τη ζωή τους, από ότι τα άτομα που δεν είχαν ξυλοκοπηθεί από τους γονείς τους σε παιδική ηλικία.

Σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF το 80% των γονέων, παγκοσμίως, δέρνουν τα παιδιά τους.
Ωστόσο, η Δρ Γκερσχοφ επισημαίνει ότι «μπορεί ως κοινωνία να θεωρούμε ότι η σωματική τιμωρία διαφέρει από την κακοποίηση, αλλά η έρευνα μας δείχνει ότι το ‘ξύλο’ σχετίζεται με τα ίδια αρνητικά αποτελέσματα που έχει η σωματική κακοποίηση, αν και σε ελαφρώς μικρότερο βαθμό».
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!