EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κυριακή, 15 Μαΐου 2016

Οι 10 φόροι – σοκ που φέρνει το νέο πολυνομοσχέδιο! Εφαρμόζονται από τον επόμενο μήνα!

Αυξήσεις φωτιά, αναμένεται να προκαλέσουν νέο σοκ στην αγορά και στα νοικοκυριά, με την εφαρμογή του πολυνομοσχεδίου από τον επόμενο μήνα.Τρόφιμα, καύσιμα, ποτά, τσιγάρα (ακόμη και οι ατμιστές) μεταφορές, τηλεφωνικά τέλη, αυξάνουν τις τιμές τους από τον επόμενο μήνα, ενώ και η αγορά ΙΧ θα περιοριστεί στα μικρού κυβισμού «καθαρά», αφού η αγορά του αυτοκινήτου των ονείρων μας θα γίνει ακόμη πιο ακριβή υπόθεση.

Όλα αυτά φέρνει – μεταξύ άλλων – το πολυνομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει και τις αυξήσεις σε έμμεσους φόρους (με πρώτο το βασικό συντελεστή ΦΠΑ που αυξάνεται από το 23% στο 24%) και οι οποίοι βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας.

Μέχρι στιγμής έχουν κλειδώσει 10 αυξήσεις στις οποίες περιλαμβάνονται και η φορολόγηση των ΙΧ, που αποτελούν από μόνα τους ένα ειδικό κεφάλαιο, από το οποίο κενό μένει ακόμη το τμήμα που αφορά τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας. Μέχρι στιγμής οι υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ έχουν οριστικοποιηθεί και κοστολογήσει αυξήσεις όπως:

Η αύξηση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στα 24% από την Ιη Ιουλίου με στόχο πρόσθετα έσοδα 450 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση θα συμπαρασύρει προς τα πάνω τις τιμές σε: ακίνητα, αυτοκίνητα, καύσιμα, τσιγάρα, ποτά, ροφήματα, λογαριασμούς σταθερών και κινητών τηλεφώνων, είδη οικιακού εξοπλισμού, συσκευασμένα και μεταποιημένα είδη διατροφής, είδη σερβιριζόμενα σε καταστήματα μαζικής εστίασης, εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, κόμιστρα ταξί και όλα τα αναλώσιμα προϊόντα της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής δηλαδή λιπάσματα, σπόροι, ζωοτροφές γεωργικά μηχανήματα.

Η επιβολή τέλους 5% στους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας από την 1η Ιουνίου (που αποκάλυψε πρώτη η εφημερίδα Αγορά) με στόχο πρόσθετα έσοδα 70 εκατ. ευρώ.

Το νέο αυτό «χαράτσι» θα υπολογίζεται επί των καθαρών (προ ΦΠΑ) τηλεπικοινωνιακών τελών.
Η καθαρή επιβάρυνση για ένα λογαριασμό 100 ευρώ (προς ΦΠΑ) θα φτάνει τα έξι ευρώ, αφού θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η αύξηση του βασικού έμμεσου φόρου από το 23% στο 24%.

Η επιβολή του φόρου στην σταθερή τηλεφωνία επιλέχθηκε για να μην αυξηθούν το τέλος κινητής τηλεφωνίας, αφού κρίθηκε ότι είναι ήδη υψηλό και της χαμηλής απόδοσης (υπολόγιζαν έσοδα περίπου 20 εκατ. ευρώ) που θα είναι η επιβολή τέλους στις υπηρεσίες διαδικτύου.

Η αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στη βενζίνη, στο πετρέλαιο και στο υγραέριο από την 1η Ιουνίου με στόχο πρόσθετα έσοδα 520 εκατ. ευρώ.

Ο ΕΦΚ στη βενζίνη θα αυξηθεί κατά 9-10 λεπτά το λίτρο, στο πετρέλαιο κίνησης, στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο υγραέριο κατά 3 λεπτά το λίτρο.

Συνυπολογιζόμενου και του ΦΠΑ 24% επί της πρόσθετης διαφοράς φόρου που θα προκύψει από την αύξηση, η τελική επίπτωση στην λιανική τιμή πώλησης της βενζίνης θα είναι μια ανατίμηση της τάξεως των 10,5 έως 12,5 λεπτών ανά λίτρο. Ως εκ τούτου από τον Ιούνιο, η απλή αμόλυβδη βενζίνη θα πωλείται σε ολόκληρη σχεδόν της χώρα σε τιμές υψηλότερες των 1,4-1,45 ευρώ ανά λίτρο.

Στο πετρέλαιο κίνησης η αύξηση του φόρου κατά 3 λεπτά το λίτρο θα έχει ως συνέπεια η μέση λιανική τιμή να ανέλθει στα 1,08 – 1,10 ευρώ, ενώ στο πετρέλαιο θέρμανσης η τιμή θα αυξηθεί περίπου κατά 4 λεπτά το λίτρο.

Από την αύξηση του ΕΦΚ στη βενζίνη εκτιμάται ότι θα εισπραχθούν πρόσθετα έσοδα ύψους 300 εκατ. ευρώ. Επιπλέον 100 εκατ. ευρώ προβλέπεται να προκύψουν από την αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης, 90 εκατ. ευρώ από την αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και 25 εκατ. ευρώ από την αύξηση του ΕΦΚ στο υγραέριο κίνησης.

Η επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) κατά 2 ευρώ ανά κιλό καφέ από την 1η-1-2017.

Η επιβολή του φόρου αυτού, σε συνδυασμό με την αύξηση του ΦΠΑ στο 24%, αναμένεται να επιβαρύνει με αυξήσεις κατά 10%-20% τις λιανικές τιμές πώλησης των διαφόρων ειδών καφέ. Από την επιβολή ΕΦΚ στην τιμή του εισαγόμενου καφέ το Δημόσιο προσδοκά την είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων ύψους 60 εκατ. ευρώ.

Την αύξηση κατά 9% στον πάγιο και 30% στον αναλογικό φόρο κατανάλωσης που επιβαρύνουν τις τιμές των τσιγάρων με στόχο πρόσθετα έσοδα 120 εκατ. ευρώ.

Το αποτέλεσμα των αυξήσεων αυτών στους ΕΦΚ των τσιγάρων και του καπνού θα είναι να αυξηθούν οι λιανικές τιμές πώλησης κατά 0,50 έως 1 ευρώ ανά πακέτο.

Στο πακέτο του εναλλακτικού καπνιστή προβλέπεται και η επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στα ηλεκτρονικά τσιγάρα (ατμιστές), αλλά το μέτρο βρίσκεται ακόμη υπό επεξεργασία και θα εφαρμοστεί από την 1/1/ 2017.

Η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην μπύρα και η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος έκπτωσης 50% στον ΕΦΚ για τις εταιρίες οινοπνευματωδών ποτών που εδρεύουν στα Δωδεκάνησα, από την 1η Ιουνίου. Από την αύξηση των φόρων αυτών εκτιμάται ότι θα εισπραχθούν επιπλέον 110 εκατ. ευρώ.

Η επιβολή τέλους 10% στη συνδρομητική τηλεόραση:

Το μέτρο θα εφαρμοστεί από την 1η Ιουλίου και εκτιμάται ότι θα αποδώσει πρόσθετα φορολογικά έσοδα ύψους 25 εκατ. ευρώ.

Η επιβολή φόρου στις επενδυτικές εταιρίες που εμφανίζονται ως «οχήματα» συλλογικών επενδύσεων:

Ο φόρος θα επιβαρύνει από την 1η Ιουλίου εταιρείες επενδύσεων Real Estate, portfolio, management companies και εκτιμάται ότι θα αποδώσει έσοδα ύψους 33 εκατ. ευρώ.

Η επιβολή τέλους ανά διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια από το 2018.

Στα ξενοδοχεία δύο αστέρων και πάνω αλλά και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια με δύο κλειδιά. Εκτιμάται ότι θα αποδώσει πρόσθετα έσοδα ύψους 74 εκατ. ευρώ.

Οι αλλαγές στο τέλος ταξινόμησης και τα τεκμήρια διαβίωσης των ΙΧ. Στην φορολόγηση των αυτοκινήτων έχουν αποφασιστεί τρείς αλλαγές, οι οποίες θα ισχύσουν από 1η Ιουνίου και αναμένεται να αυξήσουν τα έσοδα κατά 120 εκατ. ευρώ.

– Το τέλος ταξινόμησης δεν θα υπολογίζεται πλέον με βάση τα κυβικά εκατοστά του κινητήρα αλλά την λιανική τιμή που θα δηλώνει κάθε εισαγωγές χωρίς τον φόρο και τους εκπεμπόμενους ρύπους.

– Στο τέλος ταξινόμησης θα ενσωματωθεί και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης, ο οποίος θα πάψει να ισχύει ως αυτοτελής φόρος. Οι αλλαγές αυτές εκτιμάται ότι θα επιφέρουν μείωση των τελικών τιμών πώλησης στα ΙΧ αυτοκίνητα χαμηλού κυβισμού, χαμηλής αξίας και πολύ χαμηλών εκπομπών ρύπων και αύξηση τιμών στα πολύ ακριβά αυτοκίνητα μεσαίου και υψηλού κυβισμού.

– Το αυτοκίνητο ως τεκμήριο διαβίωσης θα υπολογίζονται με βάση τις λιανικές τιμές των Ι.Χ. και συντελεστές που θα οδηγούν απομείωση της αξίας τους.

Τέλος σε εκκρεμότητα βρίσκεται ακόμη η φορολόγηση στα μικτά κέρδη των τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ μετά την κατάργηση του τέλους 5 λεπτών ανά στήλη. Η διάταξη για αύξηση του φόρου για αύξηση της φορολόγησης από το 30% στο 35% στο μικτό κέρδος που είχε κατατεθεί με το προηγούμενο φορολογικό νομοσχέδιο αποσύρθηκε και αναμορφώνεται επί το αναλογικότερο.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα κακοποιά στοιχεία στην υπηρεσία της Παγκοσμιοποίησης

H Ιστορία συχνά γράφεται από ομάδες αλητών και του υποκόσμου γνωστές ως παρακράτος. Ως παρακράτος εννοούμε ομάδα ατόμων τα οποία αναπτύσσουν, δραστηριότητες εκτός των θεσμών, παράλληλα προς το κράτος (συνήθως με την ανοχή ή και τη στήριξή του) και δρουν εναντίον του κοινωνικού συνόλου. Δηλαδή το Παρακράτος είναι μια ιδιότυπη κατάσταση που λειτουργεί πέραν των ορίων της νομιμότητας, με καθοδηγητικά όργανα που απαρτίζονται από κρατικούς ή μη αξιωματούχους και εκτελεστικά όργανα που αλιεύονται από τον υπόκοσμο. Στις μέρες μας αυτό το φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις στην Ιστορία είναι: η δράση του Μουσουλίνι στην Ιταλία ο οποίος επιστράτευσε τον τότε υπόκοσμο της Ιταλίας, η δράση της Στοάς Π2 στην Ιταλία η οποία κατέληξε στην δολοφονία του πρωθυπουργού της Ιταλίας Aldo Moro. Παρόμοια περίπτωση ήταν και η δράση αλητο-ομάδων του Μάη του 68 στη Γαλλία. Πέρασαν χρόνια για να καταλάβουμε ότι η εξέγερση του 68 δεν ήταν μια αυθόρμητη εξέγερση αλλά μια κατευθυνόμενη εξέγερση από μυστικές υπηρεσίες.
Αν αυτά είναι μερικά Ιστορικά παραδείγματα δράσης του παρακράτους, σήμερα ζούμε τον κολοφώνα του παρακράτους. Ας δούμε λοιπόν μερικά σημερινά παραδείγματα πολιτικών δράσεων κακοποιών ομάδων.

* Η επιχείρηση αποκαθήλωσης από την εξουσία του νόμιμου προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ ανατέθηκε κυρίως σε κακοποιά στοιχεία από δυτικές κυβερνήσεις. Η οργάνωση ISIS είναι ακριβώς ένα τέτοιο κατασκεύασμα. Τα μέλη του ISIS –και άλλων συναφών ομάδων- είναι κυρίως ένα περιμάζωμα από περιθωριοποιημένα άτομα – κοινωνικά απόβλητα της Δύσης.

* Στην χώρα μας κάθε φορά που ξένες δυνάμεις επιχειρούν να μας επιβάλουν μια ανθελληνική πολιτική, οι λεγόμενοι ‘γνωστοί – άγνωστοι’ αναλαμβάνουν δράση. Καίνε και καταστρέφουν ότι βρουν μπροστά τους. Περιέργως ποτέ από αυτούς δεν τιμωρήθηκε κανείς. Όταν τα επεισόδια έχουν μεγάλη έκταση, η αστυνομία συλλαμβάνει καμιά 15-ρια άτομα και μετά από λίγο αφήνονται ελεύθεροι. Είναι προφανές ότι υπάρχει στέρεη οργάνωση. Ποιος τους ‘βγάζει’ από τα κρατητήρια; Γιατί κανένα από τα κόμματα που κυβέρνησαν δεν μπόρεσαν να σταματήσουν το καταστροφικό τους έργο;

* Οι διάφορες ΜΚΟ είναι ίσως οι πιο αντιπροσωπευτικές μορφές του σύγχρονου παρακράτους. Η λεγόμενοι ‘ακτιβιστές’ και οι διάφορες ΜΚΟ διαπλέκονται και αλληλο-υποστηρίζονται. Μερικοί από αυτούς –‘γνωστοί’- αναπτύσσουν μπίζνες πολύ καλά οργανωμένες. Ένα παράδειγμα βλέπουμε εδώ: http://www.newsnowgr.com/article/180737/poses-mko-lete-na-exoun-o-konstantinou-tou-antarsya-me-ton-kourkoula.html .

Αυτά είναι μερικά παραδείγματα στα οποία το επιχειρησιακό έργο ανατίθεται στον υπόκοσμο, και αυτός γίνεται ο καταλύτης για την δημιουργία ανατροπών και επιβολή νέων καταστάσεων πάντοτε επιζήμιων για την κοινωνία. Ένα πολύ βασικό χαρακτηριστικό είναι και το ότι το παρακράτος στις περισσότερες περιπτώσεις σχετίζεται με ναρκωτικά και παραφιλίες. Η Kelly Greenhill –καθηγήτρια του Tufts University – στο βιβλίο της ‘Sex, Drugs, and Body Counts: The Politics of Numbers in Global Crime and Conflict’, δηλαδή ‘Σεξ, Ναρκωτικά και οι αριθμοί του σώματος: Η πολιτική των αριθμών στο παγκόσμιο έγκλημα και τις συγκρούσεις’, αναφέρεται και σε πολύ πιο σύνθετες περιπτώσεις, οι οποίες εφαρμόστηκαν κυρίως στην Νότια Αμερική

Το οργανωμένο έγκλημα παράλληλα με την παραδοσιακή του δραστηριότητα (προστασία, πορνεία, τζόγος και ναρκωτικά), πολιτικοποιείται κυρίως με την εξυπηρέτηση πολιτικών στόχων οι οποίοι του ανατίθενται, όπως: δημιουργία ψυχολογικών καταστάσεων για την απόλυτη χειραγώγηση των πολιτών, αποσύνθεση κοινωνιών, δράση ως 5η φάλαγγα όταν χρειάζεται και διάπραξη ακόμη και πολιτικών δολοφονιών αν χρειαστεί. Μια προφανής διαπίστωση σήμερα είναι ότι το ημεδαπό παρακράτος δεν φαίνεται να είναι τόσο επαρκές ή τόσο κατάλληλο. Για το σκοπό αυτό παρατηρούμε ότι έχουμε ‘εισαγωγή’ παρακρατικών στοιχείων, δηλαδή έχουμε και παγκοσμιοποίηση των παρακρατικών μηχανισμών.

Αυτό διαπιστώνεται πολύ εύκολα από γεγονότα όπως:

* Στα επεισόδια που σημειώθηκαν σε πορεία διαμαρτυρίας εναντίον της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές οι συλληφθέντες αλλοδαποί ήταν 69 από τους 78 συνολικά συλληφθέντες. Δηλαδή έχουμε εισαγόμενους ταραξίες και μάλιστα σε υπερβολικό αριθμό για ένα τοπικού σχετικά ενδιαφέροντος θέμα! (http://www.gazzetta.gr/plus/article/791207/allodapoi-oi-perissoteroi-apo-toys-syllifthentes-stis-skoyries )

* Επίσης, 3 μόνο ήταν οι Έλληνες και 11 οι αλλοδαποί οι οποίοι συνελήφθησαν για τα επεισόδια στην Αθήνα το Μάιο του 2016 – στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ για το Ασφαλιστικό. Δηλαδή τώρα έχουμε και εισαγόμενους μπαχαλάκηδες, φαίνεται πως η ντόπια παραγωγή δεν φτάνει. (http://www.express.gr/news/ellada/787805oz_20160509787805.php3 )

Σήμερα, σε συλλογικότητες των Εξαρχείων, βρίσκουν καταφύγιο νεαροί άνδρες αλλοδαποί -ηλικιακά 16 μέχρι 35 ετών- λίαν επικίνδυνοι, με προϊστορία σε πολεμικά γεγονότα της Μέσης Ανατολής. Εκεί μπορεί να χειραγωγούνται και να προετοιμάζονται και να είναι έτοιμοι για ‘δράση’ την κατάλληλη στιγμή. Ερώτημα: Ποιος τους χειραγωγεί; Ποιος πληρώνει γι’ αυτόν τον άτυπο και εν ύπνωση στρατό που προορίζεται να δράσει ως 5η φάλαγγα σε μια ξένη γι’ αυτούς χώρα; Ποιος έχει συμφέροντα στην Ελλάδα; Ποιος είναι ο τελικός στόχος;

Η παγκοσμιοποίηση έχει γιγαντώσει το παρακράτος. Η Νέα Τάξη μπορεί να διατηρεί Στρατό (υψηλότατης τεχνολογίας) άλλα τις περισσότερες περιπτώσεις τις αναθέτει σε μεγάλο πλέγμα παρακρατικών ομάδων των οποίων τα έργα καθοδηγεί για τους δικούς του σκοπούς. Τα ΜΜΕ είναι ο τρίτος πόλος που συμπληρώνει την ομπρέλα της επιβολής. Το προφανές όφελος που έχει είναι ότι επιτυγχάνει το αποτέλεσμα με σχετικά αναίμακτο τρόπο. Είναι η νέα μορφή φασισμού. Μάλλον όμως θα πρέπει να βρεθεί νέος όρος γιατί η μορφή δράσης είναι διαφορετική και τα αποτελέσματα του παρακράτους και της χρήσης των κακοποιών στοιχείων είναι αυξημένα κατά πολύ. Ο
Γκοτζαμάνης ήταν ένας και πλήρωσε. Οι σημερινοί Γκοτζαμάνηδες είναι χιλιάδες και οργανωμένοι.
Με τέτοιους τρόπους η Νέα Τάξη προετοιμάζει τον αλληλοσπαραγμό και την εξαθλίωση πάνω σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Α . Λεώνη
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ενημερωθείτε ΑΜΕΣΑ! Ο Ε.Ο.Φ. αποσύρει μεγάλο αριθμό φαρμάκων...

Μία μεγάλη λίστα φαρμάκων αποσύρει με ταχύτατους ρυθμούς ο ΕΟΦ, προκαλώντας έτσι πολλά ερωτηματικά για τους λόγους απόσυρσης. Συγκεκριμένα πρόκειται για αντιθρομβωτικά, ινσουλίνες, σκευάσματα για το κεντρικό νευρικό σύστημα, εισπνεόμενα για το αναπνευστικό, για την οστεοπόρωση.

Ο ΕΟΦ μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση, βάσει της οποίας ανακοινώνεται η άμεση απόσυρση και η απαγόρευση οποιασδήποτε αποθεματοποίησης των προϊόντων αυτών.  Επιπλέον υπογραμμίζει πως η η υποχρέωση της διάθεσης αποκλειστικά στην εγχώρια αγορά ισχύει για όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα που εισέρχονται στην Ελλάδα μετά από έγκριση του για έκτακτη εισαγωγή ή κατ’ εξαίρεση κυκλοφορία με ξενόγλωσση επισήμανση.

Αναλυτικά η λίστα με τα σκευάσματα που αποσύρονται:

CLEXANE INJ.SOL 2000ANTI-XA IU/0,2ML BTx2PF.SYR.x0,2ML
CLEXANE INJ.SOL 4000ANTI-XA IU/0,4ML BTx2 PF.SYR.x0,4 ML
CLEXANE INJ.SOL 6000anti-XA IU/0,6ml BTx10 PF.SYRx0,6 ML
CLEXANE INJ.SOL 8000anti-XA IU/0,8ml BTx10 PF.SYR.x0.8 ML
CRESTOR F.C.TAB 10MG/TAB BTx 14 (σε BLISTER)
CRESTOR F.C.TAB 20MG/TAB BTx14 (σε BLISTER)
CRESTOR F.C.TAB 40MG/TAB BTx14 (σε BLISTER)
CRESTOR F.C.TAB 5MG/TAB BTx14 (σε BLISTERS ALUMINIUM LAMINATED/ALUMINIUM)
ELIQUIS F.C.TAB 2,5MG/TAB BTx20 σε BLISTER (PVC/PVDC/Alu)
ELIQUIS F.C.TAB 2,5MG/TAB BTx60 σε BLISTER (PVC/PVDC/Alu)
ELIQUIS F.C.TAB 5MG/TAB BTx60 δισκία σε σε BLISTER (PVC/PVDC/Alu)

KEPPRA ORAL.SOL 100MG/ML BTx1 φιάλη x150ML +1 σύριγγα x1ML για χορήγηση από του στόματος

KEPPRA ORAL.SOL 100MG/ML BTx1 φιάλη x150ML +1 σύριγγα x3ML για χορήγηση από του στόματος

KEPPRA ORAL.SOL 100MG/ML ΦΙΑΛΗ Χ 300ML
LYRICA CAPS 100MG/CAP BTX21ΚΥΨΕΛΗ(PVC/AL)
LYRICA CAPS 150MG/CAP BTX56ΚΥΨΕΛΗ(PVC/AL)
LYRICA CAPS 25MG/CAP BTX56(ΚΥΨΕΛΗ PVC/AL)
LYRICA CAPS 300MG/CAP BTX56ΚΥΨΕΛΗ(PVC/AL)
LYRICA CAPS 50MG/CAP BTX56ΚΥΨΕΛΗ(PVC/AL)
LYRICA CAPS 75MG/CAP BTX56ΚΥΨΕΛΗ(PVC/AL)
NOVOMIX 30 FLEXPEN INJ.SUSP 100 U/ML 5 ΠΡΟΓΕΜΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΤΥΠΟΥ ΠΕΝΝΑΣ x 3ML
NOVORAPID FLEX PEN INJ.SOL 100 U/ML 5PF.SYR.X3ML
PRADAXA CAPS 110MG/CAP 1 Φιάλη (PP) x 6
PROLIA INJ.SOL 60MG/ML 1 PF.SYR με αυτόματο μηχανισμό κάλυψης βελόνας σε BLISTER
SERETIDE DISKUS INH.PD.DOS (50+250)MCG/DOSE BTx1 DISKUSx60 DOSES (σε BLISTERS)
SERETIDE DISKUS INH.PD.DOS (50+500)MCG/DOSE BTx1 DISKUSx60 DOSES (σε BLISTERS)
TEGRETOL CO.R.F.C.T 200MG/TAB ΒΤx50 (BLIST 5×10)
TEGRETOL CO.R.F.C.T 400MG/TAB BTx30(BLIST3x10)πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τρέμει η κυβέρνηση! Ζητούν δικαίωμα ψήφου από τα 17...

Με τις δημοσκοπήσεις να αρχίζουν να πιέζουν την κυβέρνηση και με τους δανειστές να μην τα βρίσκουν με την ελληνική πλευρά  ο πρωθυπουργός σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του.

  Το μέγαρο Μάξιμου είναι υποχρεωμένο να λάβει σκληρά μέτρα , τα γκαλόπ όλμος στη συνείδηση του κόσμου φέρνουν των ΣΥΡΙΖΑ να χάνει έδαφος.  Αυτό αντικατοπτρίζει την δυσαρέσκεια του κόσμου.  

 Μάλιστα σε συνέντευξη του , ο κ. Τσίπρας υπόσχεται έξοδο στις αγορές το 2017! Εκτιμά δε ότι «ίσως θα έχουμε βγει οριστικά από τα μνημόνια πολύ νωρίτερα, ίσως τον Αύγουστο του 2018».
κυβερνητικά στελέχη συμφωνούν σε αυτό και προθέτουν και αυτοί την αισιοδοξία τους για μια νέα αρχή .

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να περάσει και σε θεσμικές αλλαγές.
Πέρα από τον ανασχηματισμό, επιταχύνεται το κυβερνητικό έργο .
 
Ο εκλογικός νομός αναμένεται να αλλάξει , και σύντομα να παρουσιαστεί δημόσια.  Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει και τη θέσπιση ψήφου από τα 17.

 Ο ανασχηματισμός αναμένεται χωρίς να είναι ξεκάθαρο μετά την αξιολόγηση .πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κλειστή η Κοιλάδα των Τεμπών από αύριο! Αναλυτικά τα νέα μέτρα κυκλοφορίας…

Από αύριο, Δευτέρα 16 Μαΐου και μέχρι την Τετάρτη 18 Μαΐου, η Κοιλάδα των Τεμπών θα παραμείνει κλειστή από τις 7 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ κάθε μέρα, καθώς θα τελούνται εργασίες συντήρησης βροχοπροστασίας.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω τις οποίες γνωστοποίησε τις ημέρες και τις ώρες που θα παραμένει κλειστό το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Π.Α.Θ.Ε., από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι και τη διασταύρωση Στομίου.

Επιπλέον, ανακοίνωση εξέδωσε και η εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», η οποία ανακοίνωσε πως δε θα εισπράτονται διόδια στους σταθμούς Πυργετού, Μακρυχωρίου, πλευρικό Μακρυχωρίου και πλευρικούς Γυρτώνης, καθ’ όλη τη διάρκεια των έργων.

Διαβάστε αναλυτικά πως θα διεξάγεται η κυκλοφορία εκείνες τις ημέρες:

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:

- Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται:
Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας, προς την Περιφερειακή Οδό Λάρισας- Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας- Τρικάλων- Καλαμπάκας- Γρεβενών, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.

Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, προς την Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης- Αμπελώνα- Τυρνάβου και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Ελασσόνας- Κοζάνης θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό και στη συνέχεια στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος Κλειδί Ημαθίας.

- Τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά έως 3,5 τόνων, θα εκτρέπονται:
Από τον κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 349+396 Π.Α.Θ.Ε.) προς Αγιά και μέσω της Ε.Ο. Λάρισας- Αγιάς- Αγιοκάμπου- Βελίκας- Κόκκινο Νερό- Στόμιο- Ομόλιο, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο προς Θεσσαλονίκη από τη διασταύρωση Στομίου [χ/θ 390+700 Π.Α.Θ.Ε.].

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

- Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας προς Βέροια (Εγνατία οδό)- Κοζάνη και από εκεί:
Είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης- Ελασσόνας- Τυρνάβου- Αμπελώνα- Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.

Είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης- Γρεβενών- Καλαμπάκας- Τρικάλων- Λάρισας και στη συνέχεια διά της περιφερειακής οδού Λάρισας- Τρικάλων θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας.

- Τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά έως 3,5 τόνων, θα εκτρέπονται:

-Όλα τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται στο ύψος της Κατερίνης [στον ανισόπεδο κόμβο Κορινού Πιερίας] προς Άγιο Δημήτριο και μέσω της Ε.Ο. Κατερίνης- Ελασσόνας- Τυρνάβου- Αμπελώνα- Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε..

Όλα τα οχήματα που θα προέρχονται από Κατερίνη - Πλαταμώνα, θα αναστρέφονται στον ανισόπεδο κόμβο Αιγάνης προς Πιερία και από εκεί θα κατευθύνονται κατάλληλα.

Εξαιρούνται από τις παραπάνω ρυθμίσεις, προκειμένου να διευκολύνεται η κοινωνικοοικονομική ζωή των κατοίκων της περιοχής από την οποία διέρχεται η εναλλακτική διαδρομή του ανατολικού άξονα (παραλιακή Αγιοκάμπου), καθώς και των κατοίκων του Δήμου Τεμπών:

- Τα λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ, για μεταφορά κατοίκων μόνο της περιοχής, ήτοι για την εξυπηρέτηση της δημόσιας επιβατικής συγκοινωνίας των διαμενόντων στην περιοχή κατοίκων.

- Τα φορτηγά, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο αναγκών τοπικού χαρακτήρα.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένωση Διοικητικών Δικαστών: «Μνημόνιο διαρκείας ο κόφτης»

Για «Μνημόνιο διαρκείας» που θα πλήξει εργαζόμενους, μικρούς επαγγελματίες και συνταξιούχους κάνει λόγο η Ένωση Διοικητικών Δικαστών αποκαλώντας έτσι τον περιβόητο «κόφτη», το μηχανισμό αυτόματης περικοπής δαπανών του Δημοσίου, αλλά και την επιβολή επιπρόσθετων φορολογικών επιβαρύνσεων.

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών δηλώνει «την απόλυτη αντίθεση της στην προώθηση προς ψήφιση διατάξεων που θα θεσπίσουν τον παραπάνω μηχανισμό» καθώς ένας τέτοιος μηχανισμός «ανεξάρτητα από τα επιμέρους τεχνικά του χαρακτηριστικά, θα συνιστά ένα ‘Μνημόνιο διαρκείας’, 
με θύματα τους εργαζόμενους, τους μικρούς επαγγελματίες και τους συνταξιούχους».

Αναλυτικά η Ένωση αναφέρει ότι «μετά την ψήφιση του νόμου για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού συστήματος, και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες την Κυριακή 8.5.2016 (χωρίς δυνατότητα πλήρους διαβούλευσης, επαρκούς συζήτησης στη Βουλή, στοιχειώδους ενημέρωσης του λαού και δυνατότητας ακρόασης όλων των ενδιαφερόμενων φορέων), δηλαδή με διαδικασία απαράδεκτη για νομοθέτημα κρίσιμο για τη ζωή όλων των πολιτών, δεδομένου ότι με αυτό ανατρέπονται θεμελιώδεις κατακτήσεις της κοινωνικής ασφάλισης, αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να εισαχθεί στη Βουλή προς ψήφιση νέο πολυνομοσχέδιο με το οποίο, μεταξύ άλλων, θα επιχειρηθεί να θεσπιστεί ο λεγόμενος μηχανισμός αυτόματης περικοπής δαπανών του Δημοσίου (“κόφτης”) που, όπως διαφαίνεται, θα αφορά και συντάξεις, μισθούς και παροχές κοινωνικής ασφάλισης, αλλά αντιστρόφως και επιβολή φορολογικών βαρών».

Ακόμα η Ένωση «αποδοκιμάζει την αντιεπιστημονική ερμηνεία που επικράτησε στη Βουλή σύμφωνα με την οποία η γιγάντωση του κρατικού χρέους συνδέεται με το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης» και τονίζει ότι «όπως έχουμε ήδη επισημάνει, η αλήθεια είναι, ότι τα ελλείμματα των ασφαλιστικών Ταμείων δημιουργήθηκαν επειδή διαχρονικά τα αποθεματικά τους αξιοποιήθηκαν με διάφορες τεχνικές για σκοπούς άσχετους με τον προορισμό τους (ιδίως κατάθεση στη Τράπεζα της Ελλάδος με μηδαμινό επιτόκιο για δεκαετίες επένδυση στο Χρηματιστήριο, PSI κ.λπ.), σε συνδυασμό με την εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή και εισφοροαποφυγή. Οι ασφαλισμένοι καλούνται άδικα να πληρώσουν ελλείμματα των Ταμείων για τα οποία δεν ευθύνονται».

Τέλος, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών δηλώνει τη συμπαράστασή της στις κοινωνικές ομάδες που αντιτίθενται στην προώθηση αυτών των μέτρων.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σύντροφος Κατρούγκαλος: ΕΚΑΣ…τέλος- Είμαι υπερήφανος για το συνταξιοδοτικό

Tην ώρα που ελληνική κοινωνία έχει πλέον φτάσει τα όριά της από τις αλλεπάλληλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και τις συνεχείς φοκοκαταιγίδες, την ίδια ώρα ο υπουργός Εργασίας, Σύντροφος Γιώργος Κατρούγκαλος δηλώνει υπερήφανος για τη διαμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος. “Πέτυχα το μεγαλύτερο στοίχημα που είχα, ένα δίκαιο σύστημα”, είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις του επιβαρύνουν τους έχοντες και κατέχοντες. Και επικέντρωσε την «επιτυχία» την πολιτικής του στο γεγονός ότι προσπάθησε να βελτιώσει τη δομή του συστήματος και όχι να λύσει μόνο το δημοσιονομικό πρόβλημα, όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, ανέφερε.

Ο Σύντροφος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξη, που παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι κύριες συντάξεις. Ενώ δεν δίστασε να αναφερθεί και στην κατάργηση του ΕΚΑΣ, που έχει αναστατώσει μεγάλη μερίδα συνταξιούχων. “Το 2018 θα δοθεί ένα μεγάλο κομμάτι από αυτό που χάθηκε από το ΕΚΑΣ” είπε ο Σύντροφος  Κατρούγκαλος, διευκρινίζοντας ότι τότε θα επανυπολογιστούν όλες οι συντάξεις, ώστε να δοθούν περισσότερα χρήματα στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Για τις μειώσεις στα εφάπαξ ο Σύντροφος Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι «διορθώνουμε τις ελλείψεις την προηγούμενης κυβέρνησης. Φροντίζουμε κανείς να μην πάρει λιγότερα από τις δίκαιες περικοπές. Κάνουμε δίκαιες περικοπές».
 πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μάντσεστερ: Ελεγχόμενη έκρηξη στο Ολντ Τράφορντ

Ελεγχόμενη έκρηξη στο ύποπτο δέμα που εντοπίστηκε στο Ολντ Τράφορντ πραγματοποίησαν πριν από λίγο οι πυροτεχνουργοί της βρετανικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε λίγα λεπτά θα γίνει γνωστό το τι περιείχε το ύποπτο πακέτο, το οποίο οδήγησε στην αναβολή του αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Μπόρνμουθ.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ερωτήσεις - απαντήσεις για τις εισφορές και τις συντάξεις - Οδηγός για το ασφαλιστικό


1. Ποιο Ταμείο θα χορηγεί την κύρια σύνταξη ;

Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης, στον οποίο θα ενοποιηθούν όλα τα ταμεία κύριας ασφάλισης καθώς και το ΕΤΑΤ που χορηγεί προσυνταξιοδοτική παροχή σε τραπεζοϋπαλλήλους, θα είναι το μοναδικό ταμείο από την 1/1/2017. Στον ΕΦΚΑ θα μεταφερθούν και όλα τα περιουσιακά στοιχεία των σημερινών Ταμείων.

2. Τι συντάξεις θα δίνονται στο εξής;

Οσοι αποχωρούν μετά την έναρξη ισχύος του νέου νόμου (και οι ένστολοι από την 1/7/2016), θα λαμβάνουν δύο τμήματα σύνταξης:

Την εθνική σύνταξη (384 ευρώ για πάνω από τα 20 χρόνια ασφάλισης, μειούμενη κατά 1/200 για κάθε μήνα που υπολείπεται για τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας πλήρους συνταξιοδότησης, κατά 2% για κάθε έτος που υπολείπεται των 20 εφόσον υπάρχουν τουλάχιστον 15 έτη, φτάνοντας, στην περίπτωση αυτή, τα 345,6 ευρώ ή ανάλογα με το ποσοστό αναπηρίας αν υπάρχει αναπηρία) και την «ανταποδοτική» η οποία θα υπολογίζεται με βάση τα έτη ασφάλισης, το μέσο όρο των αποδοχών από το 2002 και μετά, νέα χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης σε σχέση με ό,τι ίσχυε πριν από τη ψήφιση του νέου νόμου (κυμαίνονται από 11,55% για 15 έτη ασφάλισης έως 42,80% για τα 40 έτη) και χωρίς πλέον επίδομα γάμου. Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν θα μειώνεται η «ανταποδοτική» σύνταξη σε περίπτωση πρόωρης συνταξιοδότησης ενώ λόγω της προβλεπόμενης μεγάλης μείωσης των νέων συντάξεων, θα δίνεται ένα μέρος της διαφοράς σε όσους «βγουν» στη σύνταξη το 2016 (θα λαμβάνουν το 50% της διαφοράς αν αυτή είναι πάνω από 20%), το 2017 (θα τους δίνεται το 1/3 της διαφοράς) και το 2018 (θα λαμβάνουν το 1/4 της διαφοράς).

3. Πώς θα υπολογιστούν οι συντάξεις που εκκρεμούν;

Τόσο οι εκκρεμείς όσο και εκείνες για τις οποίες υποβλήθηκαν αιτήσεις πριν από τη δημοσίευση του νέου νόμου στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, θα ισχύσουν ευνοϊκότεροι όροι (το καθεστώς έως 31/12/2014), δηλαδή θα υπολογιστούν με υψηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης και με βάση τις αποδοχές της καλύτερης 5ετίας (π.χ. στο ΙΚΑ).

4. Θα δίνονται προσωρινές κύριες συντάξεις;

Με δεδομένες τις μεγάλες καθυστερήσεις προβλέπεται η χορήγηση προσωρινής σύνταξης στο 50% του μέσου όρου των μηνιαίων αποδοχών του ασφαλισμένου τους τελευταίους πριν από τη συνταξιοδότηση 12 μήνες και του 50% του μέσου μηνιαίου εισοδήματος αν είναι αυτοαπασχολούμενος ή ελεύθερος επαγγελματίας. Αν, ωστόσο, υπάρχει πρόωρη συνταξιοδότηση, η προσωρινή σύνταξη θα μειώνεται κατά 1/200 για κάθε μήνα που υπολείπεται από τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας για πλήρη σύνταξη. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχει διακοπεί η εργασία, να μην υπάρχουν χρέη από εισφορές πάνω από τα ισχύοντα όρια και να μην έχει υποβληθεί αίτημα για εξαγορά χρόνου ασφάλισης.

5. Θα μπορεί να πάρει δύο συντάξεις ο παράλληλα ασφαλισμένος σε 2 ταμεία;

Θα δικαιούται μια εθνική σύνταξη ενώ για τη δεύτερη αλλάζουν όλα, αφού αντί σύνταξης θα δίνεται μια προσαύξηση με συντελεστή αναπλήρωσης 0,075% για κάθε ποσοστιαία μονάδα επιπλέον εισφοράς που θα έχει καταβάλει, ή θα συνεχίσει να καταβάλει.

6. Θα «κοπούν» ή όχι οι κύριες συντάξεις που ήδη καταβάλλονται ή θα καταβληθούν σε όσους συνταξιοδοτηθούν με το παλαιό καθεστώς;

Ο νόμος επιβάλλει την περικοπή, από τώρα έως τις 31/12/2018, κάθε κύριας σύνταξης που ξεπερνά σήμερα τα 2.000 ευρώ μεικτά και τις 3.000 ευρώ «καθαρά», εφόσον ο συνταξιούχους λαμβάνει περισσότερες συντάξεις. Οι υπόλοιπες κύριες συντάξεις θα διατηρηθούν στο ύψος τους, αλλά, μέχρι τις 31/12/2018, θα επανυπολογιστούν με τους νέους κανόνες που θα ισχύσουν για τις νέες συντάξεις και είναι άγνωστο τι θα συμβεί, στη συνέχεια, με τις προσωπικές διαφορές οι οποίες θα προκύψουν.
Το άρθρο 14 παράγραφος 4 του νόμου προβλέπει ρήτρα μειώσεων, αν η συνταξιοδοτική δαπάνη ξεφύγει πάνω από το συμφωνημένο με τους δανειστές «περιθώριο» (αύξηση όχι πάνω από 2,5 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ).

7. Τι θα ισχύει με τις νέες συντάξεις λόγω θανάτου;

Αν ο επιζών σύζυγος έχει συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας του θα λαμβάνει ολόκληρη τη σύνταξη για μια τριετία και στη συνέχεια το 50% (εκτός αν είναι ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67%) με πρόβλεψη και για τα προστατευόμενα μέλη (παιδιά). Αυστηρότερες προϋποθέσεις τίθενται για διαζευγμένους που είχαν μεγάλη διαφορά ηλικίας ενώ ειδικό καθεστώς θα ισχύει (λόγω των ειδικών συνθηκών εργασίας) για τους ένστολους.

8. Θα αλλάξουν, μετά την ενοποίηση των Ταμείων, οι «καλύψεις» για παροχές ασθενείας;

Ο νόμος προβλέπει να εφαρμοστούν νέες ενιαίες για όλους «καλύψεις» που θα καθοριστούν με Κανονισμό Παροχών που θα εκδοθεί μέχρι τις 31/12/2016 ύστερα από αναλογιστική μελέτη (δηλαδή με γνώμονα τα οικονομικά και τα δημογραφικά δεδομένα σε βάθος χρόνου).

9. Θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις και τι θα γίνει με τις εκκρεμείς και τις νέες;

Ολες οι καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις θα επανυπολογιστούν με χαμηλότερο ποσοστό αναπλήρωσης (0,45% επί των συντάξιμων αποδοχών για κάθε έτος δηλαδή στα 35 χρόνια το ποσοστό αναπλήρωσης θα είναι 15,75% έναντι του 20% - 45%) και θα «κοπούν» σε ποσοστά που θα καθοριστούν (έως 25% σύμφωνα με εκτιμήσεις) διαφυλάσσοντας το μεικτό εισόδημα του συνταξιούχου από κύρια + επικουρική έως τα 1.300 ευρώ «μεικτά» τον μήνα (1.170 ? 1.180 ευρώ καθαρά). Το ίδιο φαίνεται ότι θα ισχύσει για τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης (αν και υπάρχουν θολά σημεία) ενώ οι νέες θα υπολογίζονται με τον ίδιο κανόνα για τον χρόνο ασφάλισης έως τις 31/12/2014 και χωρίς προκαθορισμένο ποσοστό αναπλήρωσης για τα επόμενα χρόνια. Ολες οι επικουρικές θα απειλούνται, ωστόσο, με μειώσεις... διαρκείας εφόσον υπάρχουν ελλείμματα (θα λειτουργεί αυτόματος μηχανισμός εξισορρόπησης) ενώ εντός έξι μηνών θα εκδοθεί και ενιαίος κανονισμός για τις παροχές.

10. Τι θα γίνει με τα εφάπαξ;

Τα ταμεία που χορηγούν εφάπαξ και είναι ΝΠΔΔ ενοποιούνται από την 1/1/2017 στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) και τα εφάπαξ που θα δίνονται, συμπεριλαμβανομένων και των δεκάδων χιλιάδων απλήρωτων, θα είναι μικρότερα κατά 12% ? 15% σε πρώτη φάση και ακόμη χαμηλότερα στο μέλλον. Και αυτό γιατί για τον χρόνο ασφάλισης έως τις 31/12/2013 θα έχουν χαμηλότερη βάση υπολογισμού ενώ για τον χρόνο ασφάλισης από 1/1/2014 και μετά θα δίνονται με βάση τη συσσωρευμένη αξία των εισφορών (πλασματικό ποσοστό επιστροφής).

11. Θα μειωθούν τα καταβαλλόμενα μερίσματα των Μετοχικών Ταμείων;

Από φέτος θα γίνουν αναδρομικές μειώσεις έως 35% λόγω των ελλειμμάτων στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων το οποίο θα πληρώνει, όπως και τα άλλα Μετοχικά (στρατού, αεροπορίας, ναυτικού) όσα θα έχει τη... δυνατότητα να καταβάλει από τις καταθέσεις των μετόχων.

12. Πότε θα καταργηθεί το ΕΚΑΣ;

Από τις αμέσως επόμενες πληρωμές θα χάσουν το ΕΚΑΣ περίπου 120.000 «χαμηλοσυνταξιούχοι» καθώς θα εφαρμοστούν νέα (αυστηρότερα) εισοδηματικά κριτήρια. Το ΕΚΑΣ, σταδιακά έως τα τέλη του 2019, θα καταργηθεί πλήρως.

13. Τι εισφορές θα πληρώνονται με τον νέο νόμο;

Οι εισφορές για τη σύνταξη (20% που σε περίπτωση μισθωτής εργασίας επιμερίζεται σε 6,67% σε βάρος του ασφαλισμένου και 13,33% σε βάρος του εργοδότη), την ασθένεια (7,10% για μισθωτή εργασία και 6,95% για ελεύθερο επάγγελμα), όπως και για την επικουρική ασφάλιση (7%) και το εφάπαξ (4%) για όσους έχουν σχετικές καλύψεις, θα είναι, από την 1/1/2017, ενιαίες για όλους ανεξαρτήτως του χρόνου υπαγωγής τους στην ασφάλιση και το επάγγελμα (σε όσους κλάδους ισχύουν χαμηλότερες προβλέπεται η σταδιακή αύξησή τους εντός 3 ετών).

Ειδικά για όσους ασκούν ελεύθερο επάγγελμα και ταυτόχρονα είναι μισθωτοί, οι εισφορές θα υπολογίζονται στο συνολικό φορολογητέο εισόδημα. Λόγω της επιβάρυνσης που θα προκύψει προβλέπονται εκπτώσεις και μεταβατική περίοδος καταβολής χαμηλότερων ασφαλίστρων για νέους (όλοι όσοι έχουν πτυχίο), τους αγρότες και τους επιστήμονες. Η πρώτη αύξηση εισφορών θα γίνει από τον ερχόμενο Ιούνιο για την επικουρική ασφάλιση επιβαρύνοντας τους ασφαλισμένους και τους εργοδότες κατά 1 ποσοστιαία μονάδα (θα καταβάλλουν, αντίστοιχα, το 3,5% + 3,5% αντί 3%+3%).

14. Πόση θα είναι η κατώτατη και πόση η ανώτατη εισφορά;

Βάσει υπολογισμού για την κατώτατη εισφορά που θα πρέπει να καταβάλλεται ορίζονται τα 410,25 ευρώ (το 70% του κατώτατου μισθού άγαμου μισθωτού ηλικίας άνω των 25 ετών, δηλαδή 410,25 ευρώ) και την ανώτατη το δεκαπλάσιο του κατώτατου μισθού που σήμερα είναι 586,08 ευρώ, δηλαδή μισθός ή εισόδημα από εργασία 5.860,8 ευρώ. Οι αντίστοιχες εισφορές για τη σύνταξη θα είναι 82,05 ευρώ τον μήνα και 1.172,16 ευρώ και για την ασθένεια 28,71 ευρώ και 410,25 ευρώ τον μήνα, με βάση τις εισφορές 20% και 7% (χαμηλότερα ποσοστά, ωστόσο, θα ισχύουν για τους νέους, τους επιστήμονες και τους αγρότες στη μεταβατική περίοδο).

15. Πώς θα γίνεται ο έλεγχος και η πληρωμή των εισφορών;

Εντός του 2016 θα δημιουργηθεί κοινό μητρώο των υπόχρεων καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και φόρου εισοδήματος που θα πληρώνονται ενιαία. Ειδικά για τις αποδοχές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, τις εισφορές και τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών που αναλογούν, προβλέπονται η υποχρεωτική πληρωμή τους, από την 1η Ιουλίου του 2016, μέσω τραπεζικού λογαριασμού και σύστημα τεκμαρτών ασφαλίστρων σε όσες επιχειρήσεις υπάρχει υψηλός τζίρος με... ελάχιστο προσωπικό.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!