EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

Οι νέες μέρες και ώρες των πλέι οφ της Super League

Η Super League οριστικοποίησε τις ημέρες και τις ώρες διεξαγωγής των πλέι οφ. Δείτε πότε θα γίνουν οι αγώνες του μίνι πρωταθλήματος.

Ο τελικός του Κυπέλλου που θα διεξαχθεί αύριο (Τρίτη 20:30) έφερε ανακατατάξεις στο πρόγραμμα των πλέι οφ. Τελικά πέρασε η πρόταση του Παναθηναϊκού και η Λίγκα ανακοίνωσε τις νέες μέρες και ώρες των υπόλοιπωn αγώνων του μίνι πρωταθλήματος της Super League που κρίνει τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

2η αγωνιστική:

Παρασκευή 20 Μαΐου:

20:30 ΑΕΚ - Πανιώνιος

3η αγωνιστική:

Δευτέρα 23 Μαΐου:

18:15 Πανιώνιος - ΠΑΟΚ
20:30 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

4η αγωνιστική:

Πέμπτη 26 Μαΐου:

18:15 ΠΑΟΚ - Πανιώνιος
20:30 ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

5η αγωνιστική:

Κυριακή 29 Μαΐου:

18:15 Παναθηναϊκός - Πανιώνιος
20:30 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

6η αγωνιστική:

Τρίτη 31 Μαΐου:

20:15 Πανιώνιος - ΑΕΚ
20:15 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΕ ΤΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ;

Η κατάσταση στη χώρα μας, κατά γενική ομολογία βαίνει από το κακό στο χειρότερο. Οι οικονομικά ισχυροί και άπληστοι πιέζουν διαρκώς για τη λήψη προσθέτων μέτρων, προκειμένου να αυξήσουν την κατοχύρωση ότι θα είμαστε συνεπείς στην τακτοποίηση των υποχρεώσεών μας. Οι διαπραγματεύσεις παρατείνονται και η αβεβαιότητα συντελεί στην περαιτέρω απίσχναση της οικονομίας μας. Οι προσφερόμενες από την Πολιτεία υπηρεσίες καθίστανται ολοένα και λιγότερες. Η φυγή των νέων, επιστημόνων και μη, συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Τα προβλήματα εκ του εγκλωβισμού των προσφύγων και μεταναστών στο έδαφος της χώρας μας εντείνονται. Τα προβλήματα επιτείνονται από την κομματική αντιπαλότητα, την οποία δεν έχουν διάθεση οι πολιτικοί μας να απαλύνουν. Και η ελαφρότητα που μας διακατέχει όμως δεν φαίνεται να υποχωρεί! Δεν είναι λίγοι αυτοί που εξακολουθούν να τρέφουν ελπίδες για ανάκαμψη στο προσεχές μέλλον!

Δυστυχώς ο λαός μας έχει εθισθεί να πιστεύει σε ενδοκοσμικούς «σωτήρες» και οι πλέον αυτοπροβαλλόμενοι ως τέτοιοι είναι οι πολιτικοί. Έχοντας ως κύριο εφόδιο τον δημαγωγικό λόγο εξαπατούν διαχρονικά τους λαούς με άφθονα ψέματα, τα οποία, δυστυχώς, οι λαοί έχουν εθιστεί να αποδέχονται. Τα κόμματα διαιρούν τον λαό και τελικά στρέφουν μερίδα αυτού εναντίον άλλης, με συνέπεια αυτός να παραμένει διαρκώς διχασμένος με ολέθριες τις συνέπειες για την εθνική συνοχή, αν έχει πλέον κάποιο νόημα ο όρος αυτός για την πλειοψηφία του λαού μας, καθώς για μια δυναμική μειοψηφία δεν έχει.

Οι όψιμοι υπέρμαχοι της κυβέρνησης, όσοι βέβαια της απέμειναν, μετά την παταγώδη διάψευση του συνθήματος «η ελπίδα έρχεται», επιμένουν να πιστεύουν ότι τα στελέχη της δίνουν αγώνα υπέρ των δικαίων του λαού και της χώρας. Οι αντιπολιτευόμενοι, στους οποίους προστίθενται διαρκώς οι αίροντες την υποστήριξη ψήφου από την κυβέρνηση, την κατηγορούν για ανικανότητα και επικινδυνότητα. Και η διαμάχη καλά κρατεί, καθώς σπάνια κάποιος από τους αναλυτές, που υποτίθεται διαφωτίζουν τον λαό, χρησιμοποιεί τη γλώσσα της αλήθειας. Ας προσπαθήσουμε να καταθέσουμε κάποιες πικρές αλήθειες.

Τι χώρα είναι η Ελλάδα; Ανεξάρτητη και αυτοκυβέρνηση; Χαράζουν οι κυβερνήσεις της και όχι μόνο η παρούσα πολιτική σύμφωνη προς τα συμφέροντα της χώρας και του λαού της; Όσοι τα πιστεύουν αυτά και είναι πρόθυμοι να απαντήσουν καταφατικά στα ερωτήματα πλανώνται κατά τρόπο τραγικό! Μάλιστα κάποιοι υπερόπτες επιχειρηματολογούν τονίζοντας ότι δημοκρατία έχουμε, αυτή μας παρέχει το δικαίωμα ψήφου, εμείς εκλέγουμε αυτούς που μας κυβερνούν. Εκ πρώτης όψεως το επιχείρημα φαντάζει λογικό. Ασφαλώς ο λαός επέλεξε ως πρώτο κατά τις πρόσφατες εκλογές το κυβερνόν κόμμα. Το ερώτημα είναι, γιατί το επέλεξε, αφού επί σειρά εκλογικών αναμετρήσεων τα στελέχη του κατά τη νύκτα των εκλογών αγωνιούσαν για την είσοδό του στη Βουλή; Αντιλήφθηκε ξαφνικά μεγάλο μέρος του λαού ότι κακώς προτιμούσε άλλα κόμματα, ενώ το πρόγραμμα του τώρα κυβερνώντος κόμματος ήταν κατά πολύ πιο φιλολαϊκό; Αφελής ερώτηση! Ο λαός έδωσε ψήφο τιμωρίας των κομμάτων που διαχειρίζονταν την εξουσία κατά τη μεταπολίτευση, ελκόμενος συνάμα από τα λάγνα συνθήματα «η ελπίδα έρχεται» και «θα σκίσουμε τα μνημόνια»!

Οι αντιπολιτευόμενοι την κυβέρνηση, στο ερώτημα «και ποιος στο παρελθόν ανήλθε στην εξουσία χωρίς να εξαπατήσει τον λαό», απαντούν: Ασφαλώς ουδείς, αλλά οι σήμερα κυβερνώντες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Δεν είναι σκοπός του παρόντος άρθρου να μετρήσει το μέγεθος της εξαπάτησης του λαού. Αρκεί να σημειωθεί ότι κάθε έντιμος πολίτης μη αφιονισμένος από κάποιο κόμμα αποδέχεται ότι το ψέμα κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή. Ας προχωρήσουμε τώρα σε κάποιες επισημάνσεις.

Αναρωτήθηκαν οι ενισχύσαντες το κυβερνόν κόμμα πώς ήταν δυνατόν να σχίσει τα μνημόνια; Ασφαλώς όχι. Συναισθηματικά ενεργούντες είπαν απλά: Τους άλλους τους δοκιμάσαμε και μας απογοήτευσαν. Ας δοκιμάσουμε επί τέλους κι αυτούς. Και οι νυν κυβερνώντες δεν ευθύνονται πρωτίστως επειδή δεν έσχισαν τα μνημόνια, αλλά, απεναντίας υπέγραψαν και άλλο (και ίσως υπογράψουν και άλλο). Να τα σκίσουν ήταν εμφανέστατο ότι δεν μπορούσαν. Ευθύνονται πρωτίστως επειδή δικαίωσαν τους υπεύθυνους για το κατάντημα της χώρας, οι οποίοι τώρα εμφανίζονται ως οι πλέον κατάλληλοι διαχειριστές της εξουσίας!

Και η άθλια αντιπαράθεση, ως προς το επίπεδο του πολιτικού ήθους στη Βουλή, φανερώνει το κατάντημα της χώρας μας, ώστε κάποιοι να αρχίζουν και πάλι δειλά να ονειρεύονται μια δικτατορία ως τη μόνη, που θα μπορούσε να σώσει τη χώρα μας. Αφελείς και αυτοί, όπως και οι υποστηρικτές των κομμάτων του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου, δεν θέτουν το ερώτημα, ώστε να απαντήσουν: Οι δικτάτορες έχουν διαφορετικό αφεντικό από αυτό των «δημοκρατικά» κυβερνώντων τη χώρα μας ή μήπως το ίδιο; Οι της επτάχρονης δικτατορίας ήσαν οι μόνοι που ελέγχονταν από τις ΗΠΑ ή μήπως δεν ελέγχονταν και αγωνίστηκαν για το εθνικό μεγαλείο;

Η χώρα μας ήταν, όπως και όλες οι άλλες στην τράπεζα διανομής μετά τη λήξη του Β΄ μεγάλου πολέμου του 20ου αιώνα. Το θλιβερό είναι ότι ουδείς συνειδητοποίησε ότι από αυτόν εξήλθαν νικητές μόνο οι τραπεζίτες. Οι πολιτικά ισχυροί εκλέγονται, αφού προεπιλεγούν, για να εφαρμόσουν πολιτική υπαγορευόμενη άνωθεν. Συνεπώς, το σύστημα δεν ανησυχεί, αν κάπου εκλεγεί κυβέρνηση αυτοαποκαλούμενη της «Αριστεράς». Για τον απλούστατο λόγο: Ελέγχει όλες τις δομές εξουσίας.
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της άθλιας οικονομίας, της αποκαλουμένης «της αγοράς» ή «φιλελεύθερης» ακόμη και να ήθελε κάποια κυβέρνηση, δεν θα μπορούσε να αντιπαραταχθεί προς το σύστημα περισσότερο από 24 ώρες. Συμπεράσματα: Η παράταση των διαπραγματεύσεων συνιστά μάχη ή θέατρο για εσωτερική κατανάλωση. Υπάρχει κυβέρνηση που μπορεί να μετριάσει τις απαιτήσεις των διεθνών τοκογλύφων; Γιατί θα τα κατάφερναν καλύτερα τώρα οι άλλοι που προηγουμένως μας οδήγησαν εδώ; Πώς θα ανακάμψει η οικονομία με νέα δόση δανεικών, από τα οποία τα περισσότερα θα δοθούν αμέσως για εξόφληση οφειλών μας.
Γιατί πιστεύουμε ότι για όλα τα κακά φταίγουν κάποιοι ανθέλληνες πολιτικοί; Θα αλλάξει κάτι τώρα, που επίκειται η αποχώρηση από την πολιτική σκηνή των Μέρκελ και Σόιμπλε; Αυτοί χάραζαν την εξοντωτική σε βάρος της χώρας μας πολιτική ή οι τραπεζίτες;

Λαέ μου, λαέ μου, θα καταλάβεις, επί τέλους ότι οι λαοί που δεν κυβερνούνται από τον Θεό κυβερνούνται από τυράννους και τυραννίσκους στην υπηρεσία των πρώτων; Ως πότε θα εμμένεις να τρέφεσαι με ενδοκοσμικές ελπίδες έχοντας απομακρυνθεί από τον Θεό, η πίστη και ελπίδα προς τον οποίο κράτησε τους προγόνους μας στο προσκήνιο της ιστορίας επί αιώνες;

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιατί μας κάνει πλάκα ο Τσίπρας; Σιγά μην φοβηθεί τον Σκυλακάκη και την Φώφη…

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ

Το τελευταίο σαββατοκύριακο ήταν εξόχως διδακτικό. Τουλάχιστον για όποιον έχει ακόμη την διάθεση και την αντοχή να ασχοληθεί με την πολιτική επικαιρότητα δόθηκε η ευκαιρία για να πεισθεί ποιοι είναι οι λόγοι που η χώρα βρέθηκε στο σημερινό κατάντημα της αλλά και γιατί θα πάει ακόμη χειροτέρα.

Με μια κακή κυβέρνηση η οποία νομίζει ότι μπορεί να συνεχίσει να κοροϊδεύει όλους για όλα, καθώς απέναντι της το «φόβητρο» που προβλήθηκε το Σαββατοκύριακο ηταν ο Σκυλακάκης, ο Μάνος και ο Σημίτης.

Για την κυβέρνηση τα έχουμε πει και πλέον είναι όλα ξεκάθαρα: θα επιμένει ότι το μαύρο είναι άσπρο και όσοι πιστοί τσιμπήσουν…

Μετά από ενάμιση χρόνο καταστροφής της οικονομίας και της κοινωνίας, πάει να φορτώσει στην χώρα ένα ακόμη “ντεμι” Μνημόνιο δικαιολογώντας το με το μεγάλο …αντάλλαγμα. Θα κάνουν ρύθμιση του χρέους. Και εκεί που όλοι ήμασταν έτοιμοι ακόμη και αυτό το πικρό ποτήρι να το πιούμε, μαθαίνουμε ότι το χρέος, εννοούμε μια σοβαρή πρόταση για την αναδιάρθρωση του θα πάει από φθινόπωρο όταν θα είναι η «μεγάλη» αξιολόγηση… Μέχρι τότε εμείς θα προσπαθούμε να επιβιώνουμε με τα μέτρα που μας φόρτωσε ο κ. Τσίπρας με την αριστερού προσανατολισμού πολιτική του, που χαράσσεται με την ευγενική χορηγία του συνοδοιπόρου του στην «αριστερή διακυβέρνηση» Πάνου Καμμενου.

Μόλις όμως αρχίζει ο κάθε εχέφρων πολίτης να απορεί με τα όσα συμβαίνουν γύρω του, έρχεται το Σαββατοκύριακο…

Συνέδρια η Φώφη και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, συνέδριο και η «Δράση». Ποια Δράση; Εκείνη του Σκυλακάκη. Ποιου Σκυλακάκη; Ενός παλιού βοηθού της Ντόρας και λίγο πιο ακραίου νεοφιλελευθέρου από τον Στέφανο Μάνο.

Και τι μάθαμε λοιπόν; Ότι ο Σκυλακάκης και ο Μάνος είναι η συγκολλητική ουσία για το μεταρρυθμιστικό μπλοκ της Ελλάδας, στο οποίο πρόθυμα συμμετέχουν ο Κυριάκος Μητσοτακης και η Άννα Διαμαντοπούλου.

Και το Ενδιάμεσο; Θα ήταν μαζί η κ. Γεννηματα με τον κ. Θεοδωράκη, αλλά πρώτα πρέπει να λύσουν το σοβαρό πολιτικής και στρατηγικής σημασίας ζήτημα, εάν πήρε ή όχι πρόσκληση ο Σταύρος να πάει την μάζωξη της Φωφης ή όχι.

Εκεί πήγε ο Σημίτης όμως, που μίλησε για την ανάγκη να λέγεται η αλήθεια. Άλλοι το ερμήνευσαν ως κριτική στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ, κάποιοι δικοί του κατάλαβαν ότι η επίθεση στον λαϊκισμό στρέφονταν εναντίον στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Με τον χώρο αυτό δεν μπορείς να πεις και πολλά. Δέκα άνθρωποι, δέκα υποψήφιοι αρχηγοί δεκαπέντε απόψεις, με πιο λογική και ορθολογική να ακούγεται αυτή του …Βαγγελη Βενιζέλου. Που επειδή ξέρει, επειδή έπαιξε και κάηκε σε αυτό το γήπεδο, όταν μιλά για την διαπραγμάτευση φωτίζει σκοτεινές πτυχές…

Η κεντροαριστερά ψάχνεται, η κεντροδεξιά ανασυντάσσεται, η περιθωριακή νεοφιλελεύθερη δεξιά προσπαθεί να χωθεί στο προσκήνιο…

Το αγλαό πρόβλημα είναι ότι η αντιπολίτευση προς το παρόν δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις. Απαντήσεις που κανονικά θα ηταν εύκολες, απλές, προφανείς.

Αλλά είναι απαντήσεις που δεν μπορεί να δώσει ο Σκυλακάκης, ο Μάνος, ο τσακωμός της Φώφης με τον Σταύρο, η αγωνία του Κυριάκου να είναι με την λαϊκή δεξιά, να παίξει με την κεντροδεξιά, να εκφράσει το μεταρρυθμιστικό κίνημα και να κρατά ευχαριστημενο και τον Αδωνη.

Τελικά σε αυτή την χώρα η σωτηρία δεν είναι εύκολη. Γιατί ο κίνδυνος δεν προέρχεται μόνο από την κακή κυβέρνηση. Είναι η αντιπολίτευση που επιτρέπει σε αυτή την κυβέρνηση να συνεχίζει να κυβέρνα και να πουλά φύκια για κορδελες… Και να καταστρέφει ότι απέμεινε όρθιο.

Το πρόβλημα με την κυβέρνηση Τσιπρα-Καμμενου το γνωρίζουμε. Αυτό που μάθαμε το Σαββατοκύριακο είναι ότι το πραγματικό πρόβλημα μας είναι η Αντιπολίτευση…

http://WWW.MIGNATIOU.COM
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε σημείο έκρηξης η Βενεζουέλα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο.

Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται πλέον η Βενεζουέλα και ο πρόεδρος της Νικολάς Μαδούρο βρίσκεται αντιμέτωπος με την αυξανόμενη δυσαρέσκεια του πληθυσμού εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης.

«Γνωρίζουμε ότι έρχεται κρίση», δήλωσε μέλος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που επικαλείται η Washington Post.

Τι συμβαίνει και τι μπορεί να συμβεί στη Βενεζουέλα;

Τι είναι κατάσταση έκτακτης ανάγκης;

Ο Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε την κήρυξη της χώρας σε « κατάσταση έκτακτης οικονομικής ανάγκης» τη νύκτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, δηλώνοντας ότι θα ισχύσει για 90 ημέρες και δεν θα επεκταθεί μέχρι το 2017.

Δεν έδωσε διευκρινίσεις για το περιεχόμενο του προεδρικού διατάγματος, το οποίο θα δημοσιευθεί σήμερα και επεκτείνει την ισχύ της «κατάστασης έκτακτης οικονομικής ανάγκης» που βρίσκεται σε ισχύ από τα μέσα του Ιανουαρίου και έληγε το Σάββατο.

Ωστόσο, ανακοίνωσε τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων την επόμενη εβδομάδα για την αντιμετώπιση αυτού που καταγγέλλει, αναφερόμενος στις ΗΠΑ, ως «εξωτερική απειλή» και βάσει της οποίας δικαιολογεί την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο στρατός της Βενεζουέλας δημοσίευσε το Σάββατο ανακοίνωση με την οποία απορρίπτει κατηγορηματικά «τη συστηματική εκστρατεία που συνίσταται στην ενορχηστρωμένη από το εξωτερικό (εκστρατεία) απαξίωσης και πρόκλησης».

Ο Νικολάς Μαδούρο διέταξε επίσης την κατάσχεση «των οδηγημένων σε παράλυση από την μπουρζουαζία» βιομηχανικών μονάδων και τη φυλάκιση των επιχειρηματιών που κατηγορούνται ότι «σαμποτάρουν τη χώρα».

Σε ποιο σημείο είναι σοβαρή η οικονομική κατάσταση της χώρας;

Αλλοτε πλούσια πετρελαιοπαραγωγική χώρα χάρη στα τεράστια αποθέματά της, η Βενεζουέλα βρίσκεται βυθισμένη σε σοβαρή κρίση μετά την πτώση των τιμών του αργού, που της αποφέρει το 96% του ξένου συναλλάγματος.

Η χώρα επλήγη το 2015 από πληθωρισμό ύψους 180,9%, από τους υψηλότερους στον κόσμο, και την υποχώρηση κατά 5,7% του ΑΕΠ για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Αντίστοιχη υποχώρηση του ΑΕΠ και πληθωρισμός 700% προβλέπεται για το 2016.

Καθημερινές διακοπές ρεύματος, δημόσιες υπηρεσίες εν λειτουργία δύο ημέρες την εβδομάδα, λεηλασίες καταστημάτων, διαδηλώσεις, λιντσαρίσματα: η κατάσταση οδεύει προς το χάος.

Το κράτος είναι πιθανόν να περιέλθει σε στάση πληρωμών σε διάστημα μηνών.

Δημόσια τάξη;

Πραγματοποιούνται διαδηλώσεις, τόσο κατά, όσο και υπέρ της κυβέρνησης. Έχουν αναφερθεί κρούσματα λεηλασίας, ενώ οι διακοπές του ρεύματος για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης διογκώνουν τη δυσαρέσκεια.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν ανοικτές συγκρούσεις στους δρόμους, αλλά αυξάνονται οι ανησυχίες για κοινωνική έκρηξη.

Για τη διατήρηση της τάξης, ο Νικολάς Μαδούρο υπολογίζει στην αστυνομία και στον στρατό.
Αν και αντιδημοφιλής, ο Μαδούρο ανθίσταται.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είναι αντιδημοφιλής: σύμφωνα με το ινστιτούτο Datanalisis , 7 στους 10 πολίτες αποδοκιμάζουν την πολιτική του.

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στους τσαβιστές και τους αντι-τσαβιστές ενισχύθηκε μετά τη συγκέντρωση 1,8 εκατομμυρίου υπογραφών από την αντιπολίτευση για την έναρξη διαδικασίας δημοψηφίσματος με στόχο την καθαίρεση του προέδρου και τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας μέχρι το τέλος του 2016.

Όμως η κυβέρνηση απέρριψε χθες το αίτημα της αντιπολίτευσης, που καταλαμβάνει τα τρία πέμπτα των εδρών του Κονγκρέσου μετά τις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου.

Οι εκλογικές αρχές δεν έχουν αποφανθεί επισήμως για το αίτημα περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος.
Ο Νικολάς Μαδούρο επιμένει θα εξαντλήσει τη θητεία του που λήγει το 2019.

Δεν υπάρχει ένδειξη απώλειας της υποστήριξης των ενόπλων δυνάμεων προς τον πρόεδρο.

Τι μπορεί να συμβεί;

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, υπό το βάρος της εμπλοκής τους στις υποθέσεις της Λατινικής Αμερικής κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, απέφυγαν να σχολιάσουν δημόσια την κρίση στη Βενεζουέλα.

Αλλά, σύμφωνα με την Washington Post, μέλη των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών θεωρούν ότι είναι πιθανόν πως η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θα ανατραπεί έπειτα από λαϊκή εξέγερση εντός του έτους.

Ο Μαδούρο κάνει χρήση της αντιαμερικανικής ρητορικής που ακολουθούσε ο μέντοράς του Ούγκο Τσάβες και αποδίδει τις περιπέτειες της χώρας του σε συνωμοσίες που οργανώνονται από την Ουάσινγκτον.

Η αντιπολίτευση προειδοποίησε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τα κατασταλτικά μέτρα για την αποφυγή του δημοψηφίσματος τροφοδοτούν ακόμη περισσότερο την κοινωνική αγανάκτηση και η άρνηση διεξαγωγής δημοψηφίσματος μπορεί να προκαλέσει έκρηξη.

Αναλυτές και παρατηρητές προβλέπουν τα ακόλουθα σενάρια: λαϊκή εξέγερση, στρατιωτικό πραξικόπημα ή μία ακόμη πιο αυταρχική κυβέρνηση για την αποτροπή της εξέγερσης και τη διατήρηση του παρόντος καθεστώτος στην εξουσία.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προστασία στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας έως τα 140.000 ευρώ

Ποια δάνεια προστατεύονται από την πώληση σε funds έως και το 2018.

Προστασία όλων των στεγαστικών δανείων, με αντικειμενική αξία πρώτης κατοικίας έως 140.000 ευρώ, από πώληση σε funds παρέχουν οι ρυθμίσεις που θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο για την αξιολόγηση.

Όπως ενημέρωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, με δεδομένη την απαίτηση των δανειστών για πλήρη απελευθέρωση όλων των κατηγοριών δανείων, αυτό που τελικώς επετεύχθη είναι να ανασταλεί -μέχρι αρχές του 2018- η πώληση και «πράσινων» και «κόκκινων» δανείων, που συνδέονται με την πρώτη κατοικία. Διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται μόνο για τα στεγαστικά της πρώτης κατοικίας, αλλά και το σύνολο των μικρομεσαίων καταναλωτικών δανείων ή και καταναλωτικών δανείων, τα οποία συνδέονται με την πρώτη κατοικία.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδου, ο Γιώργος Σταθάκης διευκρίνισε ότι: στα στεγαστικά δάνεια με αντικειμενική αξία έως 140.000 ευρώ, δεν μπαίνει κανένα άλλο κριτήριο με αποτέλεσμα να καλύπτεται το 93% των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων και επίσης γίνεται σύνδεση με την πρώτη κατοικία (ως εγγύηση) όλων των μικροεπιχειρηματικών, μικροεμπορικών καταναλωτικών και άλλων δανείων.

«Αυτή είναι η βασική συμφωνία που θα νομοθετηθεί αυτή την εβδομάδα και ταυτόχρονα θα υπάρξει και συμπληρωματική νομοθεσία για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει αυτό το πλαίσιο» είπε ο υπουργός Οικονομίας. Επισημαίνοντας πως είναι εξαιρετικά σημαντική – για τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς αυτής – η παράμετρος του ρυθμιστικού πλαισίου , τόνισε πως η κυβέρνηση προσεγγίζει το θέμα αυτό έχοντας υπόψη τις πιο ρυθμιζόμενες αγορές σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ενσωματώνοντας καλύτερες πρακτικές που διασφαλίζουν ότι δεν θα υπάρξουν αρνητικά φαινόμενα.

Πάντως, ο κ. Σταθάκης, υπενθύμισε ότι η διαπραγμάτευση ξεκινούσε από την πλευρά των θεσμών με αφετηρία για πλήρη απελευθέρωση και των πράσινων και των κόκκινων δανείων, μιας και αυτή η αγορά εξυπηρέτησης δανείων και από μη τραπεζικά ιδρύματα χωρίς περιορισμούς είναι ο κανόνας στις ευρωπαϊκές χώρες. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση, από την αρχή και με βάση τη συμφωνία του Δεκεμβρίου, υπερασπίστηκε την ύπαρξη ενός ισχυρού προστατευτικού πλαισίου για την πρώτη κατοικία, το οποίο επετεύχθη με την αλλαγή της νομοθεσίας, την απελευθέρωση των επιχειρηματικών δανείων και την διαμόρφωση ενός ρυθμιστικού πλαισίου για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων με στόχο μια αγορά με ισχυρούς κανόνες υπό την ΤτΕ. Ακόμη, έκανε λόγο για την θεσμοθέτηση ενός ισχυρού κώδικα δεοντολογίας των τραπεζών, ο οποίος θα περιλαμβάνει τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης των νοικοκυριών και θα αποτελεί οδηγό για τις τράπεζες για τον καθορισμό των δόσεων με βάση την πραγματική δυνατότητα αποπληρωμής που έχει ένα υπερχρεωμένο νοικοκυριό. Τέλος, ο υπουργός Οικονομίας επικαλέστηκε και μια σειρά από άλλα μέτρα, όπως είναι η ίδρυση Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και 30 Κέντρα Πληροφόρησης Δανειοληπτών σε όλη την Ελλάδα.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπουργείο Εργασίας: Καμία κύρια σύνταξη νυν συνταξιούχων δεν μειώνεται

Σε διευκρινήσεις σχετικά με το νέο ασφαλιστικό προχωράει το αρμόδιο υπουργείο.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή, καμία κύρια σύνταξη νυν συνταξιούχων δεν θα μειωθεί. «Από το 2018 και μετά», όπως σημειώνει, «λόγω της ρήτρας ανάπτυξης και οι νέες συντάξεις θα είναι μεγαλύτερες από αυτές που αντιστοιχούν στο σημερινό επίπεδο ανάπτυξης της οικονομίας».
 

Ειδικότερα, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει τα εξής:

«Η κυβέρνηση τήρησε την υπόσχεσή της και καμία κύρια σύνταξη νυν συνταξιούχων δεν θα μειωθεί. Επειδή αυτό όλοι το έχουν αντιληφθεί, γράφονται πολλά τις τελευταίες ημέρες για μειώσεις μέχρι και 30% για τις νέες συντάξεις, με έμφαση, ιδίως, στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Ο πρώην υπουργός Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας έφτασε στο σημείο να ισχυρίζεται ότι, ακόμη και οι χαμηλόμισθοι, θα πάρουν μικρότερες συντάξεις με το νέο νόμο 4387/2016, παρόλο ότι όλοι παραδέχονται το αντίθετο. Ο κ. Μητσοτάκης μας κατηγόρησε, μάλιστα, στη Βουλή ότι αυτό υποδηλώνει “ταξικό μίσος”.

Η αλήθεια έχει, ως εξής:

Για τις συντάξεις των χαμηλόμισθων και τα των κατώτατων ορίων
Σε κάθε περίπτωση μέσου εργασιακού εισοδήματος έως 1000 ευρώ, το νέο σύστημα δίδει μεγαλύτερες συντάξεις από ό,τι το προϋφιστάμενο σύστημα (εισόδημα κάτω από 1000 ευρώ δηλώνουν το 87% των μισθωτών, το 90% των αυτοαπασχολούμενων και το 99% των αγροτών).

Για παράδειγμα, το ίδιο που επικαλέστηκε με διαστρέβλωση των στοιχείων ο πρώην υπουργός Εργασίας της ΝΔ, για μέσο εργασιακό εισόδημα ίσο με αυτό του ανειδίκευτου εργάτη (586 ευρώ το μήνα) το νέο σύστημα για ασφαλισμένο με 20 έτη ασφάλισης δίνει κύρια σύνταξη 477 ευρώ (82,2% αναπλήρωση εισοδήματος, χωρίς να συνυπολογίζεται η επικουρική σύνταξη) έναντι 449 ευρώ του νόμου Λοβέρδου-Κουτρουμάνη-Βρούτση. Για 15 έτη ασφάλισης, το νέο σύστημα δίνει 413 ευρώ έναντι 411 ευρώ και, σε κάθε περίπτωση, παραπάνω από την κατώτατη σύνταξη, όπως υπολογιζόταν με το παλαιό καθεστώς (Ν 3863/10) στο ύψος των 15 ημερομισθίων ανειδίκευτου εργάτη, ήτοι σήμερα, μετά τη «σφαγή» των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, 392,7 ευρώ. (Για όσους υποκριτικά και δημαγωγικά θεωρούν μείζονα υποχώρηση το γεγονός ότι η εθνική σύνταξη για 15 έτη ασφάλισης διαμορφώνεται στα 345 ευρώ, υπενθυμίζουμε ότι με την προβλεπόμενη στο άρθρο 11 του ν. 3863/2010 η βασική σύνταξη των 360 ευρώ σήμερα θα ήταν 341 για όλα τα έτη ασφάλισης).

Προφανώς, δεν πανηγυρίζουμε για το ύψος των συντάξεων αυτών. Τις έχουμε συνδέσει, όμως, με «ρήτρα ανάπτυξης» με την άνοδο της οικονομίας, ούτως ώστε με την επάνοδο της ανάπτυξης να μην κερδίσουν μόνον λίγοι, αλλά όλοι, συμπεριλαμβανομένων των συνταξιούχων.
 

Για τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων

Δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις στο νόμο της μεταρρύθμισης μεταξύ ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων. Εφαρμόζεται σύστημα ισονομίας σε όλους.

Άρα και οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν μέσο μισθό στη διάρκεια του εργασιακού τους βίου 1000 ευρώ και κάτω, θα πάρουν μεγαλύτερη σύνταξη από ό,τι με το παλαιό σύστημα.

Ακόμη και για τους σχετικά υψηλόμισθους, υπάρχει πρόβλεψη «κόφτη» στη μεταβατική διάταξη του άρθρου 6 παρ. 1 εδ. γ του νόμου 4387/2016 (του νόμου της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης), που εγγυάται ότι δεν θα υπάρχουν σημαντικές προς τα κάτω αποκλίσεις, μέχρι το τέλος του 2018. Για παράδειγμα, για το 2016, ο νόμος εγγυάται με το μηχανισμό της προσωπικής διαφοράς ότι καμία νέα σύνταξη δεν θα είναι μικρότερη από το 90% αυτής που θα υπολογιζόταν με το παλαιό σύστημα, άρα δεν θα υπάρχουν μειώσεις μεγαλύτερες του 10% σε καμιά νέα σύνταξη. Από το 2018 και μετά, λόγω της ρήτρας ανάπτυξης και οι νέες συντάξεις θα είναι μεγαλύτερες από αυτές που αντιστοιχούν στο σημερινό επίπεδο ανάπτυξης της οικονομίας».πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πότε έρχεται το λεωφορείο; Δείτε το κινητό σας

Η νέα εφαρμογή του ΟΑΣΑ θα σας ενημερώνει για τα δρομολόγια των λεωφορείων, τις πιο κοντινές στάσεις κλπ.

Σε εφαρμογή βρίσκεται από την Κυριακή η  υπηρεσία ενημέρωσης των χρηστών των αστικών συγκοινωνιών μέσω έξυπνων συσκευών (κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές). Το θέμα βέβαια, είναι εάν θα υπάρχουν λεωφορεία και τρόλεϊ στους αθηναϊκούς δρόμους, δεδομένου ότι ελλείψει πόρων, ο στόλος που βρίσκεται σε κυκλοφορία έχει μειωθεί δραματικά.

Πάντως, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, με τη χρήση της εφαρμογής αυτής, που φέρει την ονομασία OASA Telematics, ο επιβάτης θα μπορεί να πληροφορείται σε πραγματικό χρόνο για τις θέσεις των οχημάτων κάθε επιλεγμένης γραμμής πάνω σε χάρτη, για την άφιξη επόμενου οχήματος, για την πλησιέστερη στάση από τη θέση που βρίσκεται, καθώς και για τη βέλτιστη διαδρομή που μπορεί να ακολουθήσει έτσι ώστε να προγραμματίζει έγκαιρα τις μετακινήσεις του χωρίς περιττές αναμονές στις στάσεις.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στον καθένα μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή από τη διεύθυνση telematics.oasa.gr

Επίσης είναι διαθέσιμη στο λειτουργικό σύστημα Android των κινητών τηλεφώνων και τάμπλετ ενώ από την Τετάρτη θα είναι διαθέσιμο και σε Windows και iOS.

Οι δυνατότητες της εφαρμογής

Μπαίνοντας στο κεντρικό μενού του συγκεκριμένου λογισμικού ο χρήστης μπορεί να βρει τις ακόλουθες ενότητες:
  • Πλησιέστερες Στάσεις (υποδεικνύει αυτόματα πού βρίσκεται η πλησιέστερη στάση λεωφορείου ή τρόλεϊ).
  • Θέσεις λεωφορείων (αποτυπώνεται η θέση των λεωφορείων πάνω σε χάρτη σε πραγματικό χρόνο).
  • Αφίξεις (ενημέρωση για τις αφίξεις των λεωφορείων όλων των γραμμών στις στάσεις).
  • Βέλτιστη διαδρομή (μέσω αυτής μπορεί κανείς να αναζητήσει τη βέλτιστη διαδρομή που μπορεί να ακολουθήσει, χρησιμοποιώντας ΜΜΜ από τη θέση στην οποία βρίσκεται).
  • Γραμμές (παρέχονται πληροφορίες για όλα τα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ).
  • Νέα (ανακοινώσεις που αφορούν τις αστικές συγκοινωνίες και όχι μόνο).
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως κάθε χρήστης μπορεί να αποθηκεύσει στα “Αγαπημένα” τις στάσεις που χρησιμοποιεί συνηθέστερα, με αποτέλεσμα να βρίσκει αυτόματα όλα τα δρομολόγια που διέρχονται από αυτές σε πραγματικό χρόνο, ώστε να προγραμματίζει πιο εύκολα τις μετακινήσεις του.

Χρηματοδοτικό σχήμα του έργου

Η κατασκευή του έργου έγινε με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), χρηματοδοτείται από τον ιδιωτικό φορέα με ίδια κεφάλαια και δανεισμό (μέρος δανεισμού μέσω προγράμματος Jessica) και συγχρηματοδοτείται από τον ΟΑΣΑ, μέσω ΕΣΠΑ. Το έργο εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αττική” στο πλαίσιο του διαρθρωτικού στόχου σύγκλισης στην Ελλάδα. Το ύψος της συγχρηματοδότησης, η οποία είναι από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της ΕΕ, ανέρχεται στα 5,3 εκατ. ευρώ και η διαχείριση της συγχρηματοδότησής του πραγματοποιείται από την ΕΥΔ του Ε.Π. “Ψηφιακή Σύγκλιση” κατόπιν εκχώρησης


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Άδεια για υδατοδρόμιο και στην Πύλο

Θα εξυπηρετούνται και πτήσεις για τη μεταφορά επιβατών από /και προς την Κρήτη, το Ιόνιο, τις Κυκλάδες, καθώς και την Πάτρα, την Κόρινθο, το Κατάκολο, το Ναύπλιο και αλλού.
 
Άδεια για την κατασκευή υδατοδρομίου και στην Πύλο, το οποίο θα προστεθεί στο δίκτυο των 28 εγκαταστάσεων που έχουν εγκριθεί, δόθηκε στην εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια», η οποία έχει ήδη ολοκληρώσει την αδειοδότηση του πρώτου υδατοδρομίου της χώρας στην Κέρκυρα. Σύντομα, η εταιρεία ολοκληρώνει την αδειοδότηση του υδατοδρομίου των Παξών, ενώ ακολουθούν αυτά της Πάτρας και των υπολοίπων νησιών του Ιονίου. Με τα υδατοδρόμια αυτά και την προσθήκη νέων «στρατηγικών» προορισμών η «Ελληνικά Υδατοδρόμια» θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία εκτενούς δικτύου υδατοδρομίων στη Δυτική Ελλάδα.

Μέσω του υδατοδρομίου της Πύλου, εκτός των άλλων, θα εξυπηρετούνται και πτήσεις για τη μεταφορά επιβατών από /και προς άλλους τουριστικούς προορισμούς (π.χ. προς Κρήτη, Ιόνιο, Κυκλάδες), καθώς και προς άλλους σημαντικούς προορισμούς-πόλεις της Πελοποννήσου (Πάτρα, Κόρινθο, Κατάκολο, Ναύπλιο, κ.λπ.). Ακόμα, θα πραγματοποιούνται περιηγητικές πτήσεις (Sightseeing) προς τα αξιοθέατα της περιοχής, ενώ θα καλύπτονται και αεροπορικές μεταφορές ειδικού σκοπού (νοσοκομειακές, cargo κ.λ.π). Επίσης η γεωγραφική θέση της Πύλου εξασφαλίζει την εύκολη σύνδεση του υδατοδρομίου με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, μέσω πτήσεων που θα πραγματοποιούνται με αμφίβια υδροπλάνα.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Μπάμπουσκα των Panama Papers

Διαβάζοντας τα Panama Papers, ανάμεσα στα ονόματα γνωστών επιχειρηματιών, δικηγόρων δημοσιογράφων και τραπεζών, υπάρχει ένα όνομα που ξεχωρίζει, καθώς συνδέεται με περισσότερες από 300 υπεράκτιες εταιρείες. Ο... πρωταθλητής στις offshore λέγεται Σπύρος Μεταξάς κι αν σας θυμίζει κάτι, είναι γιατί βρέθηκε εμπλεκόμενος και στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών.

του Θάνου Καμήλαλη

Πριν όμως αναλύσουμε το τι βρήκαμε στη βάση δεδομένων του International Consortium of Investigative Journalism, που δημοσίευσε όλα τα ονόματα και τις εταιρείες offshore των Panama Papers, ας θυμηθούμε ένα μέρος της υπόθεσης για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Πρωταγωνιστές στη μικρή αυτή ιστορία είναι ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής εξοπλιστικών Αντώνης Κάντας, καταδικασμένος σε φυλάκιση 25 ετών για το σκάνδαλο και ο ελληνοελβετός δικηγόρος, Σπύρος Μεταξάς.

Το όνομα του Μεταξά βρέθηκε στη δημοσιότητα, όταν στην απολογία του ο Κάντας τον κατηγόρησε ότι μέσω του δικηγορικού του γραφείου στη Γενεύη, του συνέστησε ένα πλέγμα offshore εταιρειών, ενα σύστημα για να μπορέσει να διακινήσει και να «ξεπλύνει» τα χρήματα που έλαβε ως παράνομες αμοιβές.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που σχηματίστηκε μετά την κατάθεση Κάντα, ο Μεταξάς εμπλέκεται σε απόκρυψη μεγάλων χρηματικών ποσών, προερχόμενα από τις παράνομες αμοιβές του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή Εξοπλισμών, μέσω της δημιουργίας και διοχέτευσής τους σε σύστημα offshore εταιρειών. Τον Ιούνιο του 2014 ο Μεταξάς απολογήθηκε ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς, Γαβριήλ Μαλλή, Σπύρο Γεωργουλέα και Βασιλικής Μπράτη για νομιμοποίηση 1,4 εκατ. ευρώ από τις μίζες των υποβρυχίων,  για αντίστοιχη κατηγορία που αφορά την αγορά 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων για «ξέπλυμα» ποσού 1,7 εκατ. ευρώ που σχετίζονται με τις αγορές 16 αυτοκινούμενων αντιαεροπορικών συστημάτων και 4 αερομεταφερόμενων συστημάτων Ericsson Microwave System.

Στην απολογία του ο Μεταξάς υποστήριξε ότι δεν γνώριζε την προέλευση των χρημάτων του Κάντα, προσθέτοντας ότι «δεν διαχειριζόταν τα χρήματα», αλλά «παρείχε νομικές υπηρεσίες», ενώ κατηγόρησε τον Κάντα ότι τον χρησιμοποιεί ως «εξιλαστήριο θύμα». Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος πληρώνοντας εγγύηση 100.000 ευρώ.

Follow the company


Το όνομα του Σπύρου Μεταξά δεν θα το βρείτε στην ελληνική βάση δεδομένων που δημοσίευσε το ICIJ για τα Panama Papers, καθώς ο ίδιος αναφέρει ως έδρα του την Ελβετία. Ως μέτοχος συνδέεται με την Paterson International Corp , εταιρεία με έδρα τις Μπαχάμες που λειτούργησε την περίοδο 1999-2006. Η λίστα των offshore στις οποίες είναι ενδιάμεσος όμως, είναι ομολογουμένως πιο ενδιαφέρουσα, καθώς περιέχει 301 εταιρείες , μερικές από αυτές ενεργές μέχρι και σήμερα.

Τα περίεργα όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς ψάχνοντας λίγο παραπάνω τις σχέσεις μεταξύ των εκατοντάδων offshore που συνδέονται με τον ελληνοελβετό δικηγόρο, αποκαλύπτεται όλο το «πλέγμα» για το οποίο τον κατηγόρησε ο Κάντας. Οι περισσότερες εταιρείες της λίστας, δεν συνδέονται μόνο με τον Μεταξά αλλά και μεταξύ τους, αφού σύμφωνα με τα Panama Papers η μία είναι μέτοχος στην άλλη.
Ας πάρουμε ένα απλό παράδειγμα. Ο Μεταξάς εμφανίζεται να ήταν ενδιάμεσος της Elawood Group LTD , με έδρα της Σαμόα, που λειτούργησε την περίοδο 2006-2014.

Μέτοχος στην Elawood εμφανίζεται να είναι και η εταιρεία Futuribles Consultants Sarl , με διεύθυνση στη Γενεύη. Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς με ένα γρήγορο ψάξιμο στο διαδίκτυο ανακαλύπτουμε ότι ο Μεταξάς αναφέρεται ως πρόεδρος της σε έγγραφο με ημερομηνία 6 Απριλίου του 2016. Στο ίδιο έγγραφο συναντάμε το όνομα Isabelle Metaxas, ως μέλους του διοικητικού συμβουλίου. Φαίνεται επίσης ότι η Futuribles είναι ιδιαίτερα δραστήρια, καθώς εμφανίζεται ως μέτοχος σε 8 ακόμα offshore εταιρείες, εκτός της Elawood. Αυτές οι εταιρείες έχουν ένα κοινό στοιχείο. Όλες δείχνουν ως ενδιάμεσο τον Σπύρο Μεταξά.

Το δίκτυο της Futuribles όμως φαίνεται μικρό μέγεθος μπροστά στα στοιχεία που εμφανίζονται αν ψάξει κανείς την Holding Facilities Inc , που επίσης συναντήσαμε συχνά ερευνώντας τις διασυνδέσεις του Σπύρου Μεταξά. Η συγκεκριμένη εταιρεία ιδρύθηκε το 2009, έχει έδρα τον Παναμά, βρίσκεται ακόμα σε ισχύ και σύμφωνα με το opencorporates έχει πρόεδρο (φυσικά) τον Σπύρο Μεταξά και μέλος του δ.σ την Ισαβέλλα Μεταξά. Στα Panama Papers εμφανίζεται ως μέτοχος σε 26 εταιρείες offshore (το πολύπλοκο γράφημα που βλέπετε στη φώτο του άρθρου). Ο Μεταξάς εκτός από πρόεδρος, φαίνεται ότι είναι ενδιάμεσος σε καθεμία από αυτές. Σαν να μην έφταναν αυτά, στα στοιχεία εμφανίζονται ακόμα 3 εταιρείες με ίδιο (ή σχεδόν ίδιο) όνομα και την ίδια διεύθυνση. Το συγκεκριμένο κτίριο, όπου εμφανίζονται να έχουν την έδρα τους 139 δικαιούχοι σε εταιρείες offshore.είναι τα γραφεία της Mοssack Fonseca κάτι που σημαίνει ότι οι εταιρείες αυτές ειναι ουσιαστικά άυλες. Πρόκειται δηλαδή για εταιρείες...«βιτρίνα», εταιρείες - κέλυφη (shell companies) που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων συνδέονται διεθνώς με φοροαποφυγή.

Όταν δεν στήνει πολύπλοκα δίκτυα υπεράκτιων εταιρειών, ο Μεταξάς αρκείται στο να λειτουργεί ως ενδιάμεσος για μεμονωμένες offshore. Τρεις από αυτές, που εμφανίζονται στα Panama Papers, είναι η Diman Foundation , η Aisios Foundation και η Greek Shamrock Foundation. Πρόκειται για τα τρία offshore ιδρύματα, στα διοικητικά συμβούλια των οποίων συμμετείχε ο συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου.

Τι αποκαλύπτεται και τι παραμένει κρυφό


Τα παραπάνω στοιχεία μας δείχνουν πολλά και αφήνουν υποσχέσεις για ακόμα περισσότερα. To σίγουρο είναι ότι το πλέγμα εταιρειών για το οποίο κατηγόρησε ο Κάντας τον Μεταξά ισχύει, βρίσκεται ακόμα σε λειτουργία και αποκαλύπτεται μέσα από την τεράστια διαρροή των Panama Papers. Μοιάζει επίσης πολύ πιθανό το δίκτυο αυτό να χρησιμοποιείται για τουλάχιστον ανήθικες ενέργειες, όπως η φοροαποφυγή. Άλλωστε σε διαφορετική περίπτωση, ποιος ο λόγος να μπει κάποιος σε μια τόσο πολύπλοκη διαδικασία;

Στην απολογία του ο Μεταξάς υποστήριξε ότι «δεν γνώριζε» την προέλευση των χρημάτων που του εμπιστεύτηκε ο Κάντας. Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια. Επίσης αλήθεια είναι ότι η φοροαποφυγή μέσω των offshore τις περισσότερες φορές είναι νόμιμη, καθώς αποτελεί απλά μια «τρύπα» του συστήματος, την οποία εκμεταλλεύονται οι ελάχιστοι που έχουν αυτήν τη δυνατότητα για να αποφεύγουν τις υποχρεώσεις των πολλών. Τα ερωτήματα που οφείλουν να απαντηθούν εδώ είναι τα εξής: Ποιοι ακόμα κάνουν χρήση των... πολύτιμων υπηρεσιών του Μεταξά και, αφού δεχόμαστε ότι δεν ήξερε, από πού προέρχονται τα ποσά που διακινούνται μέσω του συστήματος των 301 offshore του ελληνοελβετού δικηγόρου;

Ίσως να μπορούσαμε να απαντήσουμε σε αυτά τα ερωτήματα αν γνωρίζαμε όλα τα ντοκουμέντα που έχει στα χέρια του το ICIJ για τα συγκεκριμένα αλλά και για άλλα ζητήματα που έχουμε αναδείξει στο TPP σχετικά με τα Panama Papers. Tότε θα μπορούσαμε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για τα ονόματα αλλά και τα χρηματικά ποσά που διακινούνται (στην περίπτωση των εξοπλιστικών πάντως ήταν εκατομμύρια), ακόμα και τον ρόλο του ίδιου του Μεταξά, καθώς το ενδιάμεσος που αναφέρεται στα στοιχεία είναι πολύ γενικό.. Δυστυχώς παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες μας το ICIJ δεν μας έχει δώσει πρόσβαση στα αρχεία. Oπότε η έρευνα μας, μέχρι νεωτέρας, σταματάει εδώ...


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ιδού ο …Κόφτης

«Προσπαθούν να δραματοποιήσουν την κατάσταση με τον αυτόματο μηχανισμό. Η αρχή του έχει να κάνει με το τι γίνεται αν δεν πετύχεις στόχους. Υπάρχει τέτοιος νόμος στην Ελλάδα, που μιλά για συμπληρωματικό προϋπολογισμό. Στο νόμο 4063 του 2012 υπάρχει διορθωτικός μηχανισμός δημοσιονομικών αποκλίσεων»

Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου

Αυτό δήλωσε την Τετάρτη 11/5 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA ξεκαθαρίζοντας κάπως το «τοπίο» σχετικά με τον περίφημο αυτόματο μηχανισμό. Όπως επισήμανε ο Γ.Δραγασάκης «για να ικανοποιήσουμε το αίτημα του ΔΝΤ αυτό που υπάρχει στη νομοθεσία υποχρεωθήκαμε να το εξειδικεύσουμε. Όλα γίνονται στην βάση της δικής μας πρότασης».

Είναι αυτονόητο ότι αξίζει μία προσεκτική ματιά στον νομοθετικό πλαίσιο, που ονομάτισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προκειμένου να έχει κανείς μία σαφέστερη εικόνα για το τι είδους ρύθμιση πρόκειται να έρθει για να ψηφιστεί στην Βουλή το αργότερο έως τις 23 Μαίου με δεδομένο ότι την επόμενη ακριβώς ημέρα έχει οριστεί η τακτική συνεδρίαση του Eurogroup για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης. Αλλά και για το πόσο «δική μας» είναι η πρόταση.

Ο νόμος 4063/12 στον οποίο αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν είναι άλλος από τον αυτόν που θέσπισε τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας και δέσμευσε τις χώρες-μέλη της Ε.Ε στον «χρυσό κανόνα» των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.  Κατατέθηκε στις 15 Μαρτίου του 2012 και ψηφίστηκε 16 μέρες αργότερα στις 28 Μαρτίου με διαδικασίες εξπρές. Τιτλοφορήθηκε «Κύρωση της Απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που τροποποιεί το άρθρο 136 της ΣΛΕΕ, της Συνθήκης για τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και της Συνθήκης για τη σταθερότητα, το συντονισμό και τη διακυβέρνηση στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση». Στον νόμο τότε, ο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε το δικαίωμά του για ένσταση αντισυνταγματικότητας η οποία και απορρίφθηκε από την τότε κυβερνητική πλειοψηφία.

Η συγκεκριμένη σύμβαση προβλέπει την δημιουργία αυτόματου διορθωτικού μηχανισμού δημοσιονομικών αποκλίσεων στο τμήμα της που αφορά το Δημοσιονομικό Σύμφωνο των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Οι βασικές αρχές του μηχανισμού αυτού προβλέπονται στο άρθρο 3 του τμήματος αυτού και συγκεκριμένα στο στοιχείο ε) της Παραγράφου 1. Εκεί αναφέρεται: «Σε περίπτωση που παρατηρούνται σημαντικές αποκλίσεις από τον μεσοπρόθεσμο στόχο ή την πορεία προσαρμογής σε αυτόν, τίθεται αυτομάτως σε λειτουργία διορθωτικός μηχανισμός. Ο μηχανισμός περιλαμβάνει την υποχρέωση του συγκεκριμένου συμβαλλόμενου μέρους να εφαρμόσει μέτρα για την διόρθωση των αποκλίσεων εντός ορισμένης προθεσμίας».

Στην παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου αναφέρεται επίσης ότι : «Οι κανόνες που καθορίζονται στην παράγραφο 1 ισχύουν στο εθνικό δίκαιο των συμβαλλομένων μερών το αργότερο ένα έτος μετά την έναρξη ισχύος της παρούσας συνθήκης μέσω διατάξεων δεσμευτικού και μόνιμου χαρακτήρα κατά προτίμηση συνταγματικού, η άλλως διατάξεων των οποίων η πλήρης τήρηση και εκπλήρωση κατοχυρώνονται μέσω την διαδικασιών που διέπουν τον εθνικό προϋπολογισμό. Τα συμβαλλόμενα μέρη θεσπίζουν σε εθνικό επίπεδο τον διορθωτικό μηχανισμό που αναφέρεται στην παράγραφο 1 στοιχείο ε) βάσει κοινών αρχών που πρέπει να προταθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσον αφορά κυρίως τον χαρακτήρα, την έκταση και το χρονοδιάγραμμα της διορθωτικής δράσης που πρέπει να αναληφθεί ακόμη και σε περίπτωση που συντρέχουν εξαιρετικές περιστάσεις καθώς και για τον ρόλο και την ανεξαρτησία των οργάνων που είναι αρμόδια σε εθνικό επίπεδο για την παρακολούθηση της τήρησης των κανόνων που καθορίζονται στην παράγραφο 1. Ο εν λόγω διορθωτικός μηχανισμός σέβεται απόλυτα τις εξουσίες των εθνικών κοινοβουλίων»

Στην συγκεκριμένη παράγραφο είναι ξεκάθαρο ότι -παρά την γενική αναφορά περί «σεβασμού» στις «εξουσίες των εθνικών κοινοβουλίων»- για το ποια μορφή θα έχει, το τι θα αφορά πόσο θα διαρκέσει και το ποιος θα εποπτεύει τον συγκεκριμένο μηχανισμό τον πρώτο λόγο έχει η Κομισιόν. Μάλιστα γίνεται ειδική μνεία στο ότι αυτά ισχύουν ακόμη και σε «εξαιρετικές περιστάσεις».  Το τι είναι αυτές οι …περιστάσεις ξεκαθαρίζεται σε παράρτημα του ίδιου άρθρου όπου σημειώνεται ότι « ο όρος «εξαιρετικές περιστάσεις» αναφέρεται σε περίπτωση ασυνήθιστου γεγονότος το οποίο εκφεύγει του ελέγχου του ενδιαφερόμενου συμβαλλόμενου μέρους και το οποίο έχει σημαντική επίπτωση στην δημοσιονομική κατάσταση της γενικής κυβέρνησης ή σε περιόδους έντονης οικονομικής κάμψης όπως καθορίζεται στο αναθεωρημένο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης». Εν ολίγοις ο αυτόματος μηχανισμός οφείλει να ισχύσει ακόμη σε περιπτώσεις γεγονότων …εκτός ελέγχου από την χώρα που οφείλει να τον εφαρμόσει.

Τον συγκεκριμένο νόμο είχε τότε καταψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με αιχμηρές δηλώσεις δύο κορυφαίων στελεχών του. Του νυν ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη και του σημερινού υπουργού Ναυτιλίας Θεόδωρου Δρίτσα.

‘Όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει στην συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής στις 28 Μαρτίου 2012 ο Δ.Παπαδημούλης «εμείς καταψηφίζουμε αυτήν τη σύμβαση, γιατί πιστεύουμε ότι είναι η υποταγή της χώρας στην ελεγχόμενη χρεοκοπία, η υποταγή της χώρας σε ένα αδιέξοδο σχέδιο μιας γερμανικής νεοφιλελεύθερης Ευρώπης, που εξουθενώνει την ελληνική κοινωνία και οικονομία αλλά θα διαλύσει και την ίδια την Ευρωζώνη, αν δεν υπάρξουν ριζικές αλλαγές και μια επανίδρυση της Ευρώπης. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν και χοντρά θέματα συνταγματικότητας». Είχε πάντως προσθέσει πως «οι προδιαγραφές αυτού του σχήματος, αυτού του μηχανισμού, αποτελούν δέσμευση και της Ελλάδας και της Ευρώπης στις προδιαγραφές μιας νεοφιλελεύθερης γερμανικής Ευρώπης που δεσμεύει τη χώρα μας στο υφεσιακό σπιράλ του θανάτου. Πρόκειται για ένα μηχανισμό ελεγχόμενης χρεοκοπίας εντός ευρώ με τους όρους που βολεύουν τους δανειστές μας και πριν από όλους τη Γερμανία, διότι όπως μας εξήγησε η κ. Μέρκελ, το κόστος από μία ασύντακτη χρεοκοπία της χώρας και η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, εξέλιξη την οποία εμείς δεν επιθυμούμε και δεν επιδιώκουμε γιατί θα είναι επώδυνη για τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα για τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα».

Με …διαφορετικό μάτι οφείλει μάλλον κανείς να αντιληφθεί την εκτίμηση που είχε εκφράσει στην ίδια συνεδρίαση ο Θ.Δρίτσας. Είχε αναφέρει πως «μ’ αυτό το σύμφωνο σταθερότητας γίνεται μια νέα τομή στη σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Στην πραγματικότητα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο γίνεται ευρωπαϊκός θεσμός μ’ αυτήν τη συνθήκη. Και πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη, για την οποία δεν έχουμε μιλήσει σχεδόν καθόλου. Αναβαθμίζεται σταθερά και μόνιμα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ως παράγων της ευρωπαϊκής ενοποίησης». Επίσης είχε υποστηρίξει ότι για την έγκριση αυτού του νόμου απαιτείται δημοψήφισμα αφού «είναι αδιανόητο να μην οδηγείτε στη συνολική κρίση τον ελληνικό λαό αυτήν τη διεθνή Συνθήκη και μόνο από τον τρόπο με τον οποίο εισάγεται ως σχέδιο νόμου στην ελληνική Βουλή και από το περιεχόμενό της το τόσο σημαντικό και το τόσο δεσμευτικό. Είναι αδιανόητο να μην οδηγείτε τη Συνθήκη στη συνολική κρίση του ελληνικού λαού είτε αυτοτελώς μέσα από διαδικασία δημοψηφίσματος, όπως θα έπρεπε να γίνει, εάν τηρούνταν στοιχειωδώς δημοκρατικοί κανόνες σε αυτήν τη χώρα και αν γινόταν στοιχειωδώς σεβαστή η λαϊκή βούληση».πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Την Κυριακή η ψήφιση του «κόφτη»

Την Τετάρτη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ενημερωθεί από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.
 
Το πολυνομοσχέδιο θα συζητηθεί με επείγουσες διαδικασίες στις αρμόδιες επιτροπές και αφού ολοκληρωθεί η συζήτηση, προγραμματίζεται να ψηφιστεί το απόγευμα της Κυριακής 22 Μαρτίου.
 
Τη Δευτέρα, 23 Μαΐου, έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει εκ νέου το Euroworking Group. Η συνεδρίαση θα προετοιμάσει τα κείμενα της συμφωνίας για να εγκριθούν την Τρίτη από το Eurogroup.
 
Εφόσον ολοκληρωθούν με επιτυχία τα προαπαιτούμενα, το EWG θα εισηγηθεί την ολοκλήρωση του ελέγχου και την εκταμίευση δόσης που θα κινείται από 9 έως 11 δις ευρώ.

Εντωμεταξύ, οριστικοποιήθηκε, στη συνεδρίαση που έγινε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου,  η μορφή του μηχανισμού δημοσιονομικής διόρθωσης, ο οποίος θα ενεργοποιείται μόνο εφόσον δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Θα προβλέπεται η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για τις παρεμβάσεις στους κωδικούς των εσόδων και των δαπανών, για τους οποίους, όπως σημειώνεται, η ελληνική κυβέρνηση θα αποφασίζει.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκε και η επικείμενη κρίσιμη συζήτηση για το ελληνικό χρέος. Αυτό που επιδιώκει η Αθήνα στο Eurogroup της 24ης Μαΐου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είναι ένα σαφές σχέδιο στη βάση της απόφασης της προηγούμενης συνεδρίασης του Eurogroup, το οποίο θα αποκαθιστά τη σταθερότητα στη χώρα και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον.

Κρίσιμο ζήτημα, λένε οι ίδιες πηγές, με βάση και την προηγούμενη απόφαση του Eurogroup, είναι ότι σχεδιάζεται ένας μηχανισμός ο οποίος δεν θα εξαρτάται από τον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών, αλλά αυτόματα θα διατηρεί τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
 

Ο μηχανισμός
 

Οι πληροφορίες του ThePressProject για τον λεγόμενο «κόφτη» επιβεβαιώνονται.

Συγκεκριμένα:
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι βασικές αρχές του αυτού προβλέπονται στο άρθρο 3 του τμήματος αυτού και συγκεκριμένα στο στοιχείο ε) της Παραγράφου 1. Εκεί αναφέρεται: «Σε περίπτωση που παρατηρούνται σημαντικές αποκλίσεις από τον μεσοπρόθεσμο στόχο ή την πορεία προσαρμογής σε αυτόν, τίθεται αυτομάτως σε λειτουργία διορθωτικός μηχανισμός. Ο μηχανισμός περιλαμβάνει την υποχρέωση του συγκεκριμένου συμβαλλόμενου μέρους να εφαρμόσει μέτρα για την διόρθωση των αποκλίσεων εντός ορισμένης προθεσμίας».

Στην παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου αναφέρεται επίσης ότι : «Οι κανόνες που καθορίζονται στην παράγραφο 1 ισχύουν στο εθνικό δίκαιο των συμβαλλομένων μερών το αργότερο ένα έτος μετά την έναρξη ισχύος της παρούσας συνθήκης μέσω διατάξεων δεσμευτικού και μόνιμου χαρακτήρα κατά προτίμηση συνταγματικού, η άλλως διατάξεων των οποίων η πλήρης τήρηση και εκπλήρωση κατοχυρώνονται μέσω την διαδικασιών που διέπουν τον εθνικό προϋπολογισμό. Τα συμβαλλόμενα μέρη θεσπίζουν σε εθνικό επίπεδο τον διορθωτικό μηχανισμό που αναφέρεται στην παράγραφο 1 στοιχείο ε) βάσει κοινών αρχών που πρέπει να προταθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσον αφορά κυρίως τον χαρακτήρα, την έκταση και το χρονοδιάγραμμα της διορθωτικής δράσης που πρέπει να αναληφθεί ακόμη και σε περίπτωση που συντρέχουν εξαιρετικές περιστάσεις καθώς και για τον ρόλο και την ανεξαρτησία των οργάνων που είναι αρμόδια σε εθνικό επίπεδο για την παρακολούθηση της τήρησης των κανόνων που καθορίζονται στην παράγραφο 1. Ο εν λόγω διορθωτικός μηχανισμός σέβεται απόλυτα τις εξουσίες των εθνικών κοινοβουλίων».
 
Θα προβλέπεται η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για τις παρεμβάσεις στους κωδικούς των εσόδων και των δαπανών, για τους οποίους θα αποφασίζει η κυβέρνηση θα αποφασίζει. Η έκδοση ΠΔ αποτελεί υποχρέωση που απορρέει από την ίδια τη συμφωνία, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ.
 
Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην περίπτωση που το ΠΔ δεν εκδοθεί, τότε μόνο θα ενεργοποιείται ο μηχανισμός δημοσιονομικής διόρθωσης με δυνατότητα παρέμβασης σε όλους τους κωδικούς, με εξαίρεση τους κωδικούς που αφορούν ευαίσθητες περιοχές.

Οι 11 τομείς που αγγίζουν οι νέοι φόροι


Όσον αφορά το νέο «κύμα» φόρων που θα φέρει το νομοσχέδιο, αυτό θα πλήξει 11 τομείς της καθημερινής ζωής, σύμφωνα με τα «Νέα». Η αρχή αναμένεται να γίνει τον Ιούνιο, όταν και προβλέπεται να αυξηθεί ο υψηλός συντελεστής ΦΠΑ από το 23% στο 24% με στόχο πρόσθετα ετήσια έσοδα της τάξης των 450 εκατ. ευρώ.

Αυτοκίνητα
Από την ίδια ημερομηνία έρχονται ανατροπές στα τέλη ταξινόμησης των ΙΧ. Στα καινούρια αυτοκίνητα με σχετικά μικρή λιανική τιμή, εκπρόσωποι των εισαγωγέων διαβλέπουν, με βάση τις έ ως τώρα πληροφορίες, περιθώρια μείωσης των τελών ταξινόμησης της τάξης των 400 ευρώ. Αυτά, για ΙΧ έως 14.000 ευρώ. Στα ακριβότερα μοντέλα όσο αυξάνονται οι ρύποι, έρχονται επιβαρύνσεις, όπως άλλωστε συνολικά και για όλα τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ.

Καύσιμα
Σε 15 μέρες από την 1η Ιουνιου έρχεται και ένα νέο κύμα αυξήσεων στις λιανικές τιμές των καυσίμων ακυρώνοντας μέρος των ευεργετικών συνεπειών για τους καταναλωτές από τις μειωμένες διεθνείς τιμές. Οι επιβαρύνσεις ανάλογα με τον τύπο του καυσίμου φτάνουν τα 8 λεπτά το λίτρο ενώ στο υγραέριο – αν περάσει η προτεινόμενη εξίσωση του ΕΦΚ, στα 330 ευρώ ανά τόνο – η επιβάρυνση αγγίζει τα 25 λεπτά. Στο υπουργείο Οικονομικών υπήρχαν προτάσεις οι αλλαγές στους φόρους των καυσίμων να επιβληθούν από την 1η Ιανουαρίου 2017 πρακτικά όμως κάτι τέτοιο φαίνεται αδύνατο αν ψηφιστούν τώρα οι διατάξεις.

Μπύρα
Ακριβότερη γίνεται και η μπίρα από την 1η Ιουνίου όπως και τα οινοπνευματώδη στα Δωδεκάνησα ενώ ακριβαίνει και ο καφές από την 1η Ιανουαρίου 2017. Οι αυξήσεις στα καφενεία ενδέχεται να ξεπεράσουν το 20%.

Τσιγάρα
Από την Πρωτοχρονιά έρχονται και δύο νέα τέλη να αυξήσουν τον μηνιαίο πονοκέφαλο που προκαλούν οι λογαριασμοί στα νοικοκυριά, ενώ ακριβαίνουν για μια ακόμη φορά τα τσιγάρα. Επιβαλλεται ειδικός φόρος κατανάλωσης στα υγρά που χρησιμοποιούνται στο ηλεκτρονικό τσιγάρο. Το ύψος του θα είναι 10 λεπτά ανά ml υγρού. Πρακτικά λοιπόν, μια συσκευασία 10 m θ έχει αύξηση στη λιανική τιμή πώλησης κατά 1 ευρώ. Στο κανονικό τσιγάρο, η επιβάρυνση στο πακέτο κατά τους υπολογισμούς στελεχών της κυβέρνησης θα ξεκινά από τα 22 λεπτά. Στα τσιγάρα, η αύξηση της λιανικής τιμής εκτιμάται από παράγοντες της αγοράς ότι θα αρχίζει από το μισό ευρώ ανά πακέτο, διευρύνοντας το λαθρεμπόριο.

Σταθερή τηλεφωνία
Η σταθερή τηλεφωνία θα επιβαρυνθεί με ένα νέο τέλος 5% επί του λογαριασμού προ ΦΠΑ.

Συνδρομητική τηλεόραση
Το «προνόμιο» της συνδρομητικής τηλεόρασης θα επιβαρύνεται με έξτρα φόρο 10% επί του λογαριασμού και πάλι προ ΦΠΑ.

Καφές
Νέος φόρος εισαγωγής ο οποίος θα κυμαίνεται από τα 2 έως και 4 ευρώ ανά κιλό και θα κλιμακώνεται ως εξής: για τον μη καβουρδισμένο καφέ φόρος 2 ευρώ ανά κιλό, για τον καβουρδισμένο 3 ευρώ ανά κιλό και για τον στιγμιαίο φόρο 4 ευρώ ανά κιλό.

Ξενοδοχεία-Ενοικιαζόμενα
Το παζλ συμπληρώνεται επί του παρόντος με την επιβολή φόρου διαμονής στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια από την Πρωτοχρονιά του 2018.

Εταιρείες επενδύσεων
Επιβολή φόρου στις εταιρίες επενδύσεων real estate, portfolio management κ.λπ. από 1ης Ιουλίου.

Τυχερά παιχνίδια
Αύξηση του φόρου στα μικτά κέρδη των τυχερών παιχνιδιών από 30% σε 35%.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπερήφανοι ως (ανθ)έλληνες!

Γράφει ο Αντιστράτηγος (ε.α) Νικόλαος Ταμουρίδης, Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ
Ελλάδα, έτος 2016 μετά Χριστόν! Έτος θαυμαστόν!

Έτος υπερηφάνειας! Επιτέλους εμείς οι νεοέλληνες νοιώθουμε υπερήφανοι!

Υπερήφανοι για τα ‘’δημοκρατικά’’ μας αισθήματα. Υπερήφανοι για τον ”ανθρωπισμό” μας!

Υπερήφανοι για τον ”διεθνισμό” μας!

Υπερήφανοι γιατί ονομάζουμε τα Σκόπια ”Μακεδονία”. Σιγά το πράμα!

Υπερήφανοι γιατί ουσιαστικά παραδώσαμε τα νησιά μας σε δυτικούς και ανατολικούς αλλοεθνείς κι αλλόθρησκους! Τι κι αν χύθηκαν ποταμοί αίματος για να ελευθερωθούν;

Υπερήφανοι που στο Αιγαίο και στη Θράκη αλωνίζουν οι Τούρκοι! Τι κι αν αποτελούν προπύργια του Ελληνισμού;

Υπερήφανοι γιατί στα σχολειά μας επιτέλους επικρατεί αναρχία, βιάζεται η αγία μας γλώσσα, καταργούνται τα θρησκευτικά, οι άριστοι στιγματίζονται. Τι τη θέλουμε την εθνική παιδεία;

Υπερήφανοι γιατί διώξαμε από τη χώρα το μείζον των Ελληνικών επιχειρήσεων. Τι κι αν η ανεργία στη χώρα καλπάζει;

Υπερήφανοι που εκατοντάδες χιλιάδες επιστήμονες νέοι μας μετανάστευσαν στο εξωτερικό για να επιζήσουν. Τι πειράζει; Το δημογραφικό μας πρόβλημα θα το λύσουν οι ξένοι!

Υπερήφανοι γιατί υπογράφουμε ταπεινωτικές συμφωνίες για να πάρουμε δανεικά. Τι κι αν υποθηκεύουμε το μέλλον των επόμενων γενεών; Εμείς νάμαστε καλά.

Υπερήφανοι γιατί επιτέλους γκρεμίσαμε τα εθνικά μας τείχη για να περάσουν εκατοντάδες χιλιάδες ξένοι στη χώρα μας. Και επιπλέον γιατί σε χρόνο μηδέν τους στεγάσαμε και τους σιτίζουμε. Τι πειράζει που χιλιάδες Έλληνες κοιμούνται στο δρόμο ή κάτω απ’ τα γεφύρια και ψάχνουν στα σκουπίδια για το καθημερινό τους φαγητό;

Υπερήφανοι γιατί (υποκριτικά;) δακρύσαμε, γιατί κλάψαμε για τα κακόμοιρα παιδιά των δύστυχων προσφύγων και μεταναστών! Ας τους δώσουμε λοιπόν τώρα την ελληνική ιθαγένεια για να τους απαλύνουμε τον πόνο. Έτσι, σύντομα θα έχουμε άλλο ένα εκατομμύριο ‘’έλληνες’’ στη χώρα μας! Τι πειράζει που αυτοί δεν θα έχουν με εμάς καμία κοινή καταγωγή, κοινή θρησκεία, κοινή ιστορία, κοινή πολιτιστική κληρονομιά, κοινά ιδεώδη, κοινά εθνικά χρώματα; Αρκεί που έδρασαν και πάλι τα ευαίσθητα ελληνορθόδοξα αισθήματά μας, ακούγοντας τα κλάματα των κροκοδείλων στα σύγχρονα πλυντήρια εγκεφάλων που μας καθηλώνουν καθημερινά με τις ώρες στον άνετο καναπέ μας!

Υπερήφανοι που κάνουμε ότι ακριβώς λένε τα πολιτικά και δημοσιογραφικά ζόμπι, που έξω από τις υγρές κρυψώνες τους κελαϊδούν στα ζεστά τηλεοπτικά παράθυρα και ο απόλυτος φαρισαϊσμός των ΜΜΕ αγγίζει το απόγειό του.

Υπερήφανοι που υπακούσαμε στα κελεύσματα αυτών που καθημερινά κατηγορούμε ότι έχουν έρθει στη χώρα μας και υποχρεώνουν τους αδύναμους πολιτικούς μας να πουλάνε ότι πολύτιμο έχουμε και να αποδομούν κάθε πυλώνα ισχύος του έθνους.

Υπερήφανοι γιατί επιτέλους χτυπάμε αυτή τη μισητή Ορθοδοξία! Αυτός είναι ο μεγάλος εχθρός του συστήματος! Γι αυτό λοιπόν, τζαμιά! Τζαμιά και Μιναρέδες παντού, να εξαφανιστούν οι εκκλησιές και τα καμπαναριά!

Υπερήφανοι γιατί δεν είμαστε “οπισθοδρομικοί” ή “αναχρονιστικοί” ή “ξενοφοβικοί”. “Είμαστε όλοι πρόσφυγες”! Είμαστε “αλληλέγγυοι”!

Τώρα πλέον είμαστε αληθινά υπερήφανοι!

Γιατί σ’ αυτά τα χώματα, τα ποτισμένα από αρχαία και πρόσφατα αίματα προγόνων, ο ελληνισμός χάνεται, η ορθοδοξία διαλύεται!

Τώρα πλέον, μπορούμε να θρηνήσουμε το μέλλον της Ελλάδας. Έτσι κι αλλιώς, μάθαμε να κλαίμε…

Φωτογραφία: aegeantoday.grπηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δυστύχημα με δύο νεκρούς υπαλλήλους του ΟΣΕ στις Σέρρες

Δυστύχημα με δύο νεκρούς υπαλλήλους του ΟΣΕ και άλλους δύο τραυματίες σημειώθηκε στην αγροτική περιοχή Τούμπας του νομού Σερρών

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το δυστύχημα προκλήθηκε από τη σύγκρουση ενός μηχανήματος συντήρησης γραμμών με ένα ψεκαστικό σταθερής τροχιάς του ΟΣΕ.

Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουν τη ζωή τους δύο υπάλληλοι του ΟΣΕ και άλλοι δύο να τραυματιστούν ο ένας σοβαρά και ο άλλος ελαφρά.

Tο περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΑΙΠΕΔ: Τώρα όλα στο σφυρί! – Στο καφενείον «Η Ελλάς» περάστε κόσμε…

Στο καφενείον «Η ΕΛΛΑΣ» ο σαλτιπάγκος
πουλά τα νούμερα φτηνά
δραχμή τα ακροβατικά
οι αλυσίδες δωρεάν
το πήδημα θανάτου δυο δραχμές
χωρίς σκοινιά, περάστε κόσμε.

Κ.Χ Μύρης

Δια χειρός  Αλιθέρση

Ό,τι πάρεις δυο ευρώ! Ξεπουλάμε! Εδώ το  καλό ξεπούλημα!  Μη στριμώχνεστε.  Ένας-ένας, όλοι θα πάρετε!  Έχουμε πράμα  για όλα τα γούστα!
Όχι, κυρίες και κύριοι, δεν  είσαστε  στη Λαϊκή της γειτονιάς,  στο ΤΑΙΠΕΔ είσαστε!

Έχουμε  ό,τι θελήσετε! Πουλάμε υπουργεία, πουλάμε  και βουνά!  Όποιος θέλει έχουμε και λίμνες και μαρίνες και γήπεδα κλειστά και ανοιχτά και χιονοδρομικά έχουμε.  Και ΔΕΗ έχουμε. ΟΤΕ δεν έχουμε, τον πουλήσαμε προ πολλού! Ούτε αεροδρόμια έχουμε! Και τι τα θέλουμε;
ΤΡΑΙΝΟΣΕ  έχουμε!  Έχουμε και παραθαλάσσια, έχουμε τις καλύτερες αμμουδιές. Και   λιμάνια έχουμε!  Πολλά λιμάνια!  Όλα στην υπηρεσία για τη σωτηρία της Πατρίδας! Προλάβετε!


20080513-335-Thessaloniki-120016

Ποιος θα πάρει το καλύτερο λιμάνι;

Όχι, κύριε, δυστυχώς,  δεν προλάβατε. Του Πειραιά το δώσαμε!   Οι  Κασσάνδρες διαψεύστηκαν!
 Όχι, δεν θαρθούν οι Κινέζοι στα κάτεργα!  Κινέζους έχουμε εδώ!
Πάρτε το λιμάνι της  Θεσσαλονίκης, την πύλη των Βαλκανίων.

Τι είπατε; Δεν σας αρέσει;  Ξέρετε πόσες προσφορές έχουμε από οίκους  των Σκοπίων ειδικά για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης;  Δεν θα ήταν μια πολύ ωραία πρωτοτυπία να γίνει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σκοπιανών συμφερόντων; Δεν θα έχει πολύ γούστο; Τι σημασία έχει, αν τους παραμυθιάζαμε τους ιθαγενείς τόσα χρόνια!

Επιμένετε ότι  μόνο του Πειραιά θέλετε;  Δυστυχώς, τότε  δεν μπορούμε να σας βολέψουμε από λιμάνια.

Πάρτε όμως κάτι άλλο. Μήπως σας  κάνει η ΔΕΗ;  Μέχρι στιγμής η   καλύτερη προσφορά για τη ΔΕΗ προέρχεται από την  Τανγκανίκα.  Σκεφτείτε το, κύριε,  δεν έχετε πολύ χρόνο.
Σας παρακαλώ, ελάτε πιο μπροστά, για να χωρέσουν όλοι στην αίθουσα και κάντε λίγη ησυχία. Όλοι θα πάρετε!


newego_LARGE_t_1101_41679543


Εσείς ,κυρία μου, φαίνεστε βιαστική.  Σε τι μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε;   Θέλετε κινητό ή ακίνητο; Έχουμε και ιπτάμενα! Μόλις προλαβαίνετε τα δύο τελευταία  τζάμπο που μας έμειναν.
Μήπως θέλετε τα παιγνιομηχανήματα   του ΟΠΑΠ; 35 χιλιάδες θα στηθούν σ’ όλη τη Χώρα. Μεγάλη επιτυχία για τους επενδυτές και τύχη για τους Έλληνες,  μιας και οι δουλειές σήμερα είναι περιορισμένες. Θα παίζουν στον κουλοχέρη οι Έλληνες!  Όχι λάθος. Θα παίζουν στα παιγνιομηχανήματα

Εγώ, κυρία μου,  επειδή σας συμπάθησα,  θα  σας πρότεινα  να πάρετε την Εγνατία  Οδό. 670 ολόκληρα χιλιόμετρα! Ξέρετε πόσο την πλήρωσαν αυτήν οι ιθαγενείς μαμελούκοι, για να τη φτιάξουν;  Πάρτε την σε τιμή ευκαιρίας, στο 1/10 του κόστους να φύγει να μην  μας μείνει stock.
Μπορείτε σε κάθε δέκα χιλιόμετρα να βάζετε διόδια. Ήτοι θα έχετε στην κατοχή σας  εξήντα επτά συναπτά  διόδια! Εξήντα επτά μηχανές που θα κόβουν τζάμπα  χρήμα. Όλες οι νταλίκες της Ευρώπης  και τα τζιπ απ’ αυτήν περνούν. Σε τρείς μήνες θα κάνετε απόσβεση!

Μην το σκέφτεστε  κυρία μου. Πότε θα βρείτε άλλη φορά τέτοια Εγνατία;

Οφείλω να σας πληροφορήσω ότι μέχρι στιγμής έχουμε δυο σημαντικές προσφορές. Της  Cosco  greece-kinas, για να της έρθει κουστούμι με το Λιμάνι, και ενός Αλβανού μεγιστάνα, που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του.

Σήμερα δεν υπάρχουν σύνορα, κυρία μου, και μην σας φαίνεται ότι πρωτοτυπούμε. Ένας αλβανικός δρόμος στην Ελλάδα! Τι πιο λογικό!
Σήμερα στην Ελλάδα της  Ευρώπης  πληρώνεις και παίρνεις ό,τι θέλεις!

Ναι,  φυσικά,  διερμηνεύω  τη σκέψη σας και συμφωνώ μαζί σας πόσο άμυαλοι, αφελείς και αιθεροβάμονες ήταν όλοι αυτοί που πολεμούσαν και σκοτώνονταν  για τα… πάτρια εδάφη! Άκου πάτρια εδάφη! Για τέτοια αναχρονιστικά πράγματα θα συζητάμε τώρα; Η ιστορία όμως δεν γυρίζει πίσω, κυρία μου!

Καταλαβαίνω και τη βιασύνη σας, μην ενοχλείστε. Αφήστε μας την παραγγελία σας και θα σας τα στείλουμε  στο σπίτι όλα σε πακέτο.

afantou-rodos-afantou-bay-in-greece-117-1b0f


Εσείς στη γωνία, κύριε, με το σαρίκι, τι θα επιθυμούσατε;  Άκουσα καλά; Θέλετε τη Ρόδο; Εννοείτε προφανώς τα ακίνητα της Ρόδου. Επιμένετε για ολόκληρη τη Ρόδο;  Όχι, κύριε,  ολόκληρη η Ρόδος δεν ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ. Δυστυχώς δεν μπορούμε να σας ικανοποιήσουμε. Βλέπετε κάπου πρέπει να μένουν και οι Ιθαγενείς.

Μόνο που πέρασε η ώρα. Σε λίγο θα κλείσουμε. Να είστε λίγο σύντομοι παρακαλώ.
Ναι, άκουσα καλά; Εσείς στην προτελευταία θέση είπατε ότι θέλετε δύο κομμάτια; Εννοείται ότι  θα είναι παραθαλάσσια. Είπατε Κέρκυρα και Πελοπόννησο;   Σας αρέσει η Ζαχάρω; Ωραία, έχετε και ένα ακίνητο μπόνους. Το θέλετε στο Βελιγράδι, στο Λονδίνο, ή στη Νέα Υόρκη;  Συγχαρητήρια!  Θα σας τα στείλουμε μαζί  με το δίπλωμα συμμετοχής στην εθνική προσπάθεια ανόρθωσης και σωτηρίας της πατρίδας!  Διευκρινίστε  μας  μόνο:  Έξη   χιλιάδες στρέμματα, καλά είναι;

Και ένα τελευταίο για σήμερα. Ναι, κύριε, εσείς. Από πού είστε, αν επιτρέπετε; Καζακστάν; Πολύ ωραία! Θα παντρέψουμε τους πολιτισμούς μας λοιπόν! Τι θα επιθυμούσατε; Τη Χαλκιδική ολόκληρη; Δεν γίνεται, το είπαμε και πιο μπροστά, κάπου πρέπει να μείνουν και οι ιθαγενείς. Θα τους χρειαστείτε εξάλλου! Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είναι πολύ πρόθυμοι και υπάκουοι! Επειδή κλείνουμε τώρα, σκεφτείτε το.  Δείτε και τις άλλες μας προσφορές. Μήπως σας κάνει η Εταιρία Ύδρευσης της Αθήνας;

Κυρίες και κύριοι  σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που προσήλθατε σήμερα στο Παζάρι-ΤΑΙΠΕΔ και  μας προτιμήσατε.

Πριν κλείσουμε, σας κάνουμε για μια ακόμη φορά  γνωστό ότι με τις αγορές σας βοηθάτε την ανόρθωση της οικονομίας και φυσικά τη σωτηρία της πατρίδας μας, της  ηρωικής Ελλάδας!  Οι γαλαντόμοι δανειστές μας είναι πολύ ικανοποιημένοι από την όλη εξέλιξη, καθώς και οι τράπεζές  μας, που εισπράττουν τα έσοδα των πωλήσεων του Ταμείου μας!

Προσεχώς θα έχουμε στη διάθεσή  μας,   για να σας τα προσφέρουμε, κάποια εξαιρετικά,  μοναδικά θα έλεγα κομμάτια. Ενδεικτικά: Το Λυκαβηττό, τον Εθνικό Κήπο, την Ακρόπολη, το Υπουργείο Εξωτερικών, το Μέγαρο Μαξίμου και άλλα. Λίγη υπομονή χρειάζεται…


pegasus_LARGE_t_242261_54205315

Ήδη, για πολλά απ’ αυτά σάς ανακοινώνω ότι υπάρχει λίστα ενδιαφερομένων!   Ήδη,   οίκοι των εξ ανατολών γειτόνων και συμμάχων μας έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον!

Να σας ενημερώσω επίσης  ότι το  Παζάρι μας    είναι ανοιχτό κάθε μέρα, και τις Κυριακές. Μπορείτε όμως να κάνετε τις αγορές σας και από το σπίτι ηλεκτρονικά. Όλα τα έχουμε  κρεμασμένα στο τσιγκέλι της ιστοσελίδας μας. Μέλημά μας  η  διαφάνεια.

Να σας υπενθυμίσουμε τέλος  ότι όλα τα ακίνητά  μας  είναι απαλλαγμένα από τον ακινητοκτόνο ΕΝΦΙΑ, που αυτός φυσικά αφορά μόνο τους ιθαγενείς.

Και, αν βέβαια το κόμμα που πανάξια σήμερα κυβερνά,  ο ΣΥΡΙΖΑ, προεκλογικά έλεγε τα παρακάτω μη δίνετε  σημασία. Τα έλεγε για κατανάλωση μεταξύ των ιθαγενών. Τώρα, ως κυβέρνηση, ασχολείται με τα συμφέροντα των μη ιθαγενών!

Εμείς σας  τα παραθέτουμε απλώς, για να γελάσετε!
Γελάστε όσο θέλετε λοιπόν!  Το γέλιο μόνο καλό κάνει!


O  ΣΥΡΙΖΑ για τις αποκρατικοποιήσεις

logo_syriza«Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι όσο κλείνει συμφωνίες για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τις βαφτίζει «επενδύσεις», η ελληνική οικονομία καταρρέει από τη μνημονιακή πολιτική και η κοινωνία υποφέρει από την ανεργία και τη φτώχεια.
Με αφορμή τις τοποθετήσεις του κ. Σαμαρά κατά την επίσκεψή του στην Κίνα και τις γενικότερες θέσεις της κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι το μοναδικό σχέδιο που έχουν για τη χώρα, είναι να τη μετατρέψουν σε μια απέραντη Ειδική Οικονομική Ζώνη, «παράδεισο» για το εγχώριο και διεθνές επιχειρηματικό κεφάλαιο και «κόλαση» για τους εργαζομένους και την πλειοψηφία της κοινωνίας.
Υπό το πρίσμα αυτό, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «το ξεπούλημα των στρατηγικών εργαλείων για την ανάπτυξη και των δημόσιων αγαθών, η καταστροφή του περιβάλλοντος, η διάλυση του κοινωνικού κράτους και οι μισθοί πείνας όχι μόνο δεν συνιστούν στρατηγική για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την οικονομική της ανασυγκρότηση, αλλά μετατρέπουν την Ελλάδα σε μια τριτοκοσμική χώρα».
Μαΐου19/ 2013
Εδώ βέβαια  είναι απαραίτητη η  βοήθεια του Βικιλεξικού:
απατεώνας αρσενικό (θηλυκό: απατεώνισσα)
  • το πρόσωπο που ξεγελάει κι εξαπατά συστηματικά τους άλλους για δικό του όφελος, με το να εκμεταλλεύεται την εμπιστοσύνη, την καλή διάθεση που δείχνουν ή την αφέλειά τους.
Ας τους… δοξάσουμε!


 ΥΓ. Μια ερώτηση σ΄ όλους τους  μνημονιακούς βουλευτές, ασχέτως  με το πόσα μνημόνια έχει ψηφίσει ο καθένας. Πότε ο ελληνικός λαός σάς εξουσιοδότησε να  ξεπουλήστε την περιουσία του, τον πλούτο της Πατρίδας μας, τις υποδομές της, τη ραχοκοκαλιά της, ό,τι καλύτερο διαθέτει  η Ελλάδα; Πότε σάς είπε με την ψήφο του ο ελληνικός λαός ότι θέλει να γίνει ξένος στον τόπο του;

Αν κάποιοι τώρα θεωρούν ότι δεν πρόκειται για έγκλημα κατά του ελληνικού λαού, ο γράφων σαν τέτοιο το θεωρεί και παρουσιάζει ένα μικρό μέρος από τα κομμάτια της πατρίδας μας, που εκποιούν από κοινού  και με πλήρη σύμπνοια  κυβέρνηση και μνημονιακή αντιπολίτευση. Αν θέλετε να τα δείτε όλα, μπορείτε να μπείτε στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ. http://www.hradf.com/el

Πριν δείτε  όμως αυτές τις εικόνες του ΤΑΙΠΕΔ,  θα σας έκανε πιστεύω καλό, αν ακούγατε το   τραγούδι του Γιάννη Μαρκόπουλου «Τούμπου-τούμπου ζα»  που γράφτηκε σχεδόν πέντε δεκαετίες πίσω  και που ερμηνεύει ο Παύλος Σιδηρόπουλος, το οποίο και  περιγράφει γλαφυρά τη σημερινή κατάσταση. Ισως βοηθήσει στην ηρεμία σας!

Για καλό και για  κακό όμως,  έχετε και κάποιο δυνατό ηρεμιστικό δίπλα σας.


 faretra.info-taired

 faretra.info-taired


 faretra.info-taired

 faretra.info-taired

 faretra.info-taired

 faretra.info-taired

 faretra.info-taired

 faretra.info-taired

 faretra.info-taired

 faretra.info-taired


 faretra.info-taired

Τ19


Η συνέχεια, αν αντέχετε, στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ εδώ


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έχει πάρει διαζύγιο ο Κούλης από την Μάρεβα;

Eαν δεν έχει πάρει, το πόθεν αίσχος του είναι για τον κάδο, και επισύρει μάλιστα ποινικές ευθύνες.
 
Μια μέρα όλη κι όλη κράτησε η ενασχόληση των ΜΜΕ με τα πόθεν έσχες των πολιτικών, εν αντιθέσει με προηγούμενες χρονιές. Γιατί άραγε; Προφανώς, γιατί έπρεπε να κρύψουν στοιχεία που εξέθεταν μεγαλοπαράγοντες του καθεστώτος!
 
Μεταξύ των άλλων, παρατήρησαμε ότι απουσίαζε το όνομα της Μαρέβα Μητσοτάκη από το πόθεν έσχες του προέδρου Κούλη.
 
Η βλακώδης «εξήγηση» που δόθηκε ήταν ότι το ζευγάρι πέρασε αρκετά χρόνια χώρια («σε διάσταση»). Αλλά, ο νόμος δεν προβλέπει τέτοιο πράγμα, καθώς η διάσταση δεν είναι κάτι το επίσημο και το αποδεδειγμένο (όπως είναι το διαζύγιο) και οποιοσδήποτε πολιτικός που έχει να κρύψει στοιχεία για τα περιουσιακά της γυναίκας του θα ισχυρίζεται ότι είναι σε διάσταση.
 
Και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, μήπως η «διάσταση» χρησιμοποιήθηκε για να καλύψει κάποιες καταστάσεις που δεν μπορούσαν να καλυφθούν με τίποτα; Όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν πάει καιρός από τότε που υπήρξαν διάφορα δημοσιεύματα για οικονομικές δοσοληψίες της Μαρέβα Μητσοτάκη με τον διαβόητο Παπασταύρου!
 
Ο ΚΟΥΛΗΣ δεν έχει βάλει καθόλου στοιχεία συζύγου στην δήλωση του ..δηλώνει 70.397 ευρώ από τη βουλευτική του αποζημίωση και άλλα 11.203 από έσοδα. Είναι ιδιοκτήτης οικιών, αποθηκών, αγροτεμαχίων, βοσκότοπων αλλά και οικοπέδων. Πιο αναλυτικά, διαθέτει σπίτι 570 τ.μ. σε έκταση 8 στρεμμάτων, αποθήκη 100 τ.μ., άλλες οικίες 342 τ.μ. και 196 τ,.μ. αντίστοιχα, 12 αγροτεμάχια εκατοντάδων στρεμμάτων αλλά και οικοπέδων. Παράλληλα, εμφανίζεται να πουλά και να αγοράζει ο ίδιος οικόπεδο 1958 τ.μ. Ακόμη, διαθέτει 16 μετοχές της εταιρείας Samsung αξίας 10.912 ευρώ, έχει καταθέσεις στην Εθνική Τράπεζα 162.306 ευρώ, αλλά και 49,53 ευρώ στην HSBC. Έχει αυτοκίνητο 1400 κ.ε., και είναι μέτοχος στην παλιά εφημεριδα της Κρήτης «Ο Κυρήκας».


Το ίδιο συμβαίνει και με την δήλωση του Τσιπρα αλλά γνωρίζουμε ότι κάνει απλή συμβίωση με την ….. σύντροφο του.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!