EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

Η μεγάλη αρπαχτή του κράτους

Αργά το βράδυ της Πέμπτης 12 Μαΐου δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως ο νόμος 4387/2016 ο λεγόμενος και «νόμος Κατρούγκαλου», που αλλάζει άρδην το ασφαλιστικό τοπίο στην χώρα μας. Ο νόμος ισχύει από την επομένη 13 Μάιου με όλες τις διατάξεις του να μπαίνουν σε λειτουργία, ενώ το δεύτερο μεγάλο κύμα αλλαγών θα αρχίσει την 1η Ιανουαρίου 2017 ημερομηνία που τίθεται σε λειτουργία το νέο υπερταμείο με την ονομασία ΕΦΚΑ (Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης), και μαζί ξεκινούν οι αυξήσεις στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των δημοσίων υπαλλήλων.

Τoυ Φάνη Ζουρόπουλου *

Για να καταλάβουμε την φορολογική καταιγίδα που ξεκίνησε σε βάρος όλων των εργαζομένων, ας δούμε ένα πολύ αναλυτικό παράδειγμα:
 

Ας πάρουμε έναν εργαζόμενο που έχει μισθό 2.000 ευρώ (μεγαλόμισθο με τα σημερινά δεδομένα…) ακαθάριστο ή μεικτό, 24.000 το χρόνο δηλαδή. Ο άνθρωπος έχει ΙΚΑ ή από 1/1/2017 ΕΚΦΑ, διάδοχο του ΙΚΑ και όλων των ταμείων. Ο εργοδότης κρατάει και αποδίδει στο ΕΚΦΑ 3.600. 
Κρατάει επίσης τον προβλεπόμενο φόρο εισοδήματος, μαζί με την εισφορά, την δήθεν έκτακτη και δήθεν αλληλεγγύης που ανέρχονται σε 2.400 ευρώ ( και που στην ουσία είναι μία προσαύξηση του φόρου εισοδήματος…). Σύνολο κρατήσεων υπέρ του κράτους 6.000. Στο λογαριασμό λοιπόν του εργαζόμενου μπαίνουν 18.000 ευρώ, δηλαδή το 25% της αμοιβής του. Με αυτά πρέπει να περάσει τη χρονιά του. Ας υποθέσουμε ότι καταναλώνει από αυτά 10.000 ευρώ για να συντηρηθεί, είτε είναι παντρεμένος με παιδιά, χωρίς, ή ελεύθερος… Καταναλώνοντας για να ζήσει, θα πληρώσει σε ΦΠΑ κυρίως χονδρικά ένα 23%, δηλαδή 2.300 ευρώ, που θα μπουν πάλι στο κρατικό ταμείο, άρα το σύνολο που αρπάζει το κράτος από την τσέπη του εργαζόμενου φθάνει στα 8.300 ευρώ.
 

Εστω ότι ο άνθρωπος μας διαθέτει διαμέρισμα 80 τ.μ., σε μεγάλη επαρχιακή πόλη ή σε συνοικία της Αθήνας, οπότε θα πληρώσει άλλα 455 ευρώ για ΕΝΦΙΑ, ενώ αν έχει και αυτοκίνητο έστω των 1.400 κυβικών θα δώσει άλλα 245 ευρώ, άρα μαζί με τους υπόλοιπους φόρους ανεβάζει την συμβολή του ανθρώπου μας στην κάλυψη των κρατικών δαπανών στα 9.000. Του μένει λοιπόν το, καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 15.000 ευρώ. Με αυτό θα πληρώσει τα ακριβότερα τέλη κινητής τηλεφωνίας μιλώντας στο κινητό του, θα πληρώσει την ΔΕΗ του μαζί με μια πανάκριβη ΕΡΤ, θα βάλει βενζίνη πληρώνοντας έναν από τους τέσσερις ακριβότερους φόρους της Ευρώπης, θα πληρώσει άλλους δύο φόρους κατοικίας, αλλά και τέλη για την επιδότηση ενεργειακών πηγών φιλικών προς το περιβάλλον, ακριβά τσιγάρα και ποτά αν πίνει και καπνίζει και εισφορά στην συνδρομητική τηλεόραση και το internet του, που πέρναγε κάποιες ώρες δωρεάν σερφάροντας…
 

Και το σπουδαιότερο που πολλοί δεν υπολογίζουν σαν εισόδημα τους γιατί δεν έρχονται σε άμεση επαφή μαζί του: Ο εργοδότης του, η επιχείρηση στην οποία εργάζεται, έχει πληρώσει για αυτόν, στο όνομα δηλαδή της δικής του εργασίας το ποσό των 5.900 ευρώ, το χρόνο, που λέγεται ΙΚΑ, ή στο εξής ΕΚΦΑ εργοδότη!…
 

Αθροισμα δηλαδή φόρων το 62% της ακαθάριστης αμοιβής του εργαζόμενου μας που θα φθάσει στο 65% ίσως και στο 67%, μόλις ψηφιστούν και αναλυθούν οι νέοι φόροι που έχουν ψηφίσει ο Τσίπρας και οι 153 ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…
 

Με λίγα λόγια από τα 3 ευρώ που κερδίζει ένας εργαζόμενος τα 2 θα του τα παίρνει το υπερδιογκωμένο παμφάγο κράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που θέλουν κι από πάνω, να μας πείσουν με την Σταλινό – Γκαιμπελική προπαγάνδα τους ότι «πέτυχαν μεγάλη νίκη, απέναντι στους τοκογλύφους της Ε.Ε.».
 

Ας τα έχετε υπ όψιν σας όλα αυτά, όταν και αν ξαναβρεθείτε μπροστά σε κάλπες!…

* Ο Φάνης Ζουρόπουλος είναι τ. πρόεδρος της Ε.Ι.Ε.Τ. και εκτελεστικός πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (Ε.Ε.Δ.)
zourop@otenet.gr

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!

Εδιναν 840.000/ετος σε εργολάβο καθαριστήριο, όταν στα υπόγεια του ΑΤΤΙΚΟΥ Ν/Σ είχαν καινούργια πλυντήρια!

Ενώ οι διοικήσεις των νοσοκομείων υλοποιώντας τις αποφάσεις του υπουργείου Υγείας καταφέρνουν να εξοικονομούν χρήματα εις βάρος των αντικρατικών αντιλήψεων, σύμφωνα με καταγγελίες στα υπόγεια του Αττικού Νοσοκομείου βρέθηκαν συσκευασμένα επαγγελματικά πλυντήρια και πάνω από 2.000 κλινοσκεπάσματα. Τα πλυντήρια είναι ικανά να πλύνουν πάνω από 2.000 σεντόνια την ώρα, ενώ επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των νοσοκομείων της Αττικής. Το ίδιο και τα κλινοσκεπάσματα.

Κι όμως, τα κλινοσκεπάσματα του νοσοκομείου δίνονταν από την προηγούμενη διοίκηση για πλύσιμο σε ιδιωτικό καθαριστήριο με κόστος 840.000 ευρώ τον χρόνο. Κάπως έτσι δούλευε το σύστημα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στη δημόσια υγεία και κάπως έτσι έμπαιναν μέσα τα νοσοκομεία στα χρόνια του Λοβέρδου, του Γεωργιάδη και του Βορίδη.Πέτρος Κατσάκος – olympia.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι 7 Συνειδήσεις του Ανθρώπου

«Με ρωτάς πώς γίνηκα τρελός. Να πώς: Μια μέρα, καιρό πριν γεννηθούν πολλοί θεοί, ξύπνησα από ύπνο βαθύ και ανακάλυψα πως όλες οι μάσκες είχαν κλεφτεί. Και οι εφτά μάσκες που είχα φτιάξει και είχα φθείρει μέσα σε εφτά ζωές...

... Για πρώτη φορά, ο ήλιος φίλησε το γυμνό μου πρόσωπο και η ψυχή μου φλογίστηκε από αγάπη για τον ήλιο και δεν ήθελα τις μάσκες μου πια τώρα. Και μέσα σε έκσταση φώναξα «ευλογημένοι οι κλέφτες που έκλεψαν τις μάσκες μου». Έτσι γίνηκα τρελός." (Χαλίλ Γκιμπράν, Ο Τρελός).

«ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ». Αυτό το ρητό διάβαζε ο επισκέπτης στην αρχαιότητα στο ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς και μέσα του βρίσκεται το κλειδί όλης της Σοφίας. Άνθρωπε, γνώρισε τον εαυτό σου!
Από τα πανάρχαια χρόνια, ο άνθρωπος, προσπάθησε να γνωρίσει τον εαυτό του, να γνωρίσει το μυστήριο της ύπαρξης και να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που τον βασάνιζαν «ποιος είμαι, από πού έρχομαι και πού πηγαίνω;»

Μεγάλοι πολιτισμοί... Αίγυπτος, Κίνα, Ινδία, Ελλάδα, Ρώμη, Νότια Αμερική, έδωσαν απαντήσεις στο ερώτημα, απαντήσεις βασισμένες σε βαθιές φιλοσοφικές, επιστημονικές και θρησκευτικές γνώσεις.

Κύλησαν τα χρόνια... κοιμήθηκαν οι αρχαίοι πολιτισμοί και σήμερα εμείς οι άνθρωποι του 21ου αιώνα, θεωρούμε ότι γνωρίζουμε πολλά για τον άνθρωπο, αλλά πάντα θα κουβαλάμε μέσα στην ψυχή μας το αναπάντητο ερώτημα «Εγώ ποιος είμαι, από πού έρχομαι;» το οποίο θα κεντρίζει κάθε οδοιπόρο της γνώσης.

Η προσπάθεια τού ανθρώπου να βρει απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα ονομάζεται Φιλοσοφική ή Πνευματική Αναζήτηση.

Οι αρχαίες εσωτερικές διδασκαλίες μάς λένε ότι ο άνθρωπος αποτελείται από 7 σώματα, που βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα - διαφορετικές συχνότητες - της Φύσης. Έχουμε δηλαδή εκτός από τη συνείδηση του φυσικού σώματος, άλλες έξι συνειδήσεις.

Και εδώ συναντάμε τον αριθμό 7 αναγνωρίζοντας τη σημασία του στο Σύμπαν. Έχουμε τα 7 κρυστάλλινα συστήματα που προσδιορίζουν τις μορφές της κρυσταλλοποίησης των ορυκτών, τις 7 στοιβάδες του ατόμου, τα 7 γεωλογικά στρώματα της γης, τους 7 πλανήτες, τα 7 χρώματα της Ίριδας, τις 7 μουσικές νότες, τις 7 οικογένειες του περιοδικού συστήματος των Χημικών στοιχείων, τους 7 αδένες εσωτερικής έκκρισης του οργανισμού κ.λ.π.

Ας γνωρίσουμε αυτούς τους φορείς του ανθρώπου, ξεκινώντας από τον πιο τραχύ, από τον έβδομο, και τελευταίο φορέα, που είναι το σώμα του και που στην εσωτερική φιλοσοφία ονομάζεται Αιθεροφυσικός φορέας.

7. Αιθεροφυσικό ΣώμαΛέγεται έτσι, επειδή αποτελείται από δύο στοιχεία: τη μορφή, την οποία καθορίζει η λεγόμενη αιθερική ενέργεια και τη φυσική ύλη. Θα το καταλάβουμε καλύτερα με ένα παράδειγμα. Αν πάρουμε μια κιμωλία και την κοπανήσουμε σε ένα γουδί, θα αποκτήσουμε σκόνη κιμωλίας. Έχει εξαφανιστεί η μορφή, δηλαδή ο κύλινδρος της κιμωλίας, αλλά ακόμη συνεχίζει να υπάρχει η ουσία του πράγματος που ονομάζουμε κιμωλία. Έτσι, οποιοδήποτε πράγμα καθορίζεται από δύο βασικούς παράγοντες: την ουσία του και την ενέργεια που οργανώνει τα μόρια ή σωματίδια αυτής της ουσίας κατά μια ορισμένη μορφή. Με παρόμοιο τρόπο το σώμα μας αποτελείται από υλικά στοιχεία και από μια ηλεκτρομαγνητική ή καλύτερα «αιθερική» ενέργεια που τους δίνει μια συγκεκριμένη μορφή ή δομή και για το λόγο αυτόν ονομάζουμε το φυσικό μας σώμα «αιθεροφυσικό». Η αιθερική ενέργεια είναι αόρατη στα φυσικά μάτια, όπως και το ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά με ειδικές ασκήσεις συγκέντρωσης μπορεί να παρατηρηθεί άνετα και εύκολα. Η λεγόμενη μηχανή Κίρλιαν φωτογραφίζει τις αιθερικές ενέργειες που περιβάλλουν και συγκροτούν το ανθρώπινο σώμα, δείχνοντας ένα λαμπερό φωτοστέφανο ακτινοβολίας γύρω από τα αντικείμενα.

Στην αρχαία Αίγυπτο ονόμαζαν το φυσικό σώμα με τα διάφορα όργανά του ΚΑΤ, που σημαίνει «σκληρό», κάτι σαν ξύλο και γνώριζαν κάποιες μεθόδους με τις οποίες κατάφερναν να μην αποχωρίζονται οι αιθερικές δυνάμεις από τη σωματική ύλη, έτσι ώστε να αποφεύγεται η αποσύνθεση του σώματος. Οι Ινδοί φιλόσοφοι το ονόμαζαν Στούλα Σαρίρα, που σημαίνει υλικός φορέας.

6. Ζωτικό Σώμα

Αν όμως υπήρχε μόνο το αιθεροφυσικό σώμα στον άνθρωπο, τότε τι διαφορά θα υπήρχε μεταξύ ενός χεριού τέλεια μουμιοποιημένου και ενός άλλου που ανήκει σε ένα ζωντανό άνθρωπο;

Είναι φανερό ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά, η οποία μεταφράζεται σε θερμότητα, ηλεκτρικά ρεύματα, χρωματισμό, μυική δύναμη κ.λ.π. Την εσωτερική αιτία αυτών των εκδηλώσεων μπορούμε να την ονομάσουμε ζωή.

Το δεύτερο επίπεδο μετά το αιθεροφυσικό είναι το Ζωτικό, Ενεργειακό ή Πρανικό σώμα, όπως το ονόμασε η Ε.Π. Μπλαβάτσκυ στη «Μυστική Διδασκαλία». Στην Ανατολή, η Ζωτική Πνοή, η ενέργεια της ζωής ονομάζεται ΠΡΑΝΑ.

Το σώμα αυτό της ζωτικότητας διαποτίζει όλο τον οργανισμό και προεξέχει 20 με 30 εκ. από το δέρμα, ρυθμίζει την υγεία, το βαθμό ενεργητικότητας και ζωντάνιας αντλώντας πρανική ενέργεια από το περιβάλλον. Η μηχανή Κίρλιαν μπορεί να φωτογραφίσει -εκτός από την αιθερική ενέργεια- αυτήν την ακτινοβολία ζωτικότητας, την Πρανική ενέργεια, την οποία η σύγχρονη επιστήμη ονομάζει Οργοτρονική ή Βιοενέργεια.

Ο άνθρωπος έχει το αιθεροφυσικό του σώμα κοινό με το ορυκτό βασίλειο και το ζωτικό σώμα του κοινό με το φυτικό, επειδή τα φυτά, εκτός από το δικό τους αιθεροφυσικό σώμα έχουν και μια ζωτική ενέργεια που εκδηλώνεται μέσα από την αύξηση, κίνηση και την αναπαραγωγή τους.

Ο ήλιος είναι η κύρια πηγή της ενέργειας Πράνα, αλλά και ορισμένα φυτά και δένδρα όπως τα πεύκα, καθώς επίσης και το νερό είναι καλοί συσσωρευτές αυτής της ενέργειας.

Στην Αίγυπτο συμβόλιζαν αυτόν τον φορέα με ένα αγγείο σε μορφή καρδιάς, όπου μέσα υπήρχαν υγρά και ζωτικοί χυμοί, ενώ στην Ινδία το ονόμαζαν Πράνα Σαρίρα.


5. Συναισθηματικό Σώμα

Είναι ο φορέας των συγκινήσεων και των συναισθημάτων, των παθών και της επιθυμίας. Επειδή είναι πολύ ευαίσθητο και ευμετάβλητο από τις ουράνιες επιδράσεις ονομάστηκε στη Δυτική Παράδοση αστρικό σώμα γιατί είναι υποδοχή και καθρέπτης των ενεργειών κυρίως του Ήλιου και της Σελήνης. Με το Αστρικό Σώμα θυμώνουμε, λυπόμαστε, χαιρόμαστε, επικοινωνούμε με τον έξω κόσμο με τρόπο πιο περίπλοκο από την απλή κίνηση που διαθέτει το φυτικό βασίλειο.

Λέγεται και «Διπλό Ομοίωμα» ή είδωλο γιατί αποτελεί ένα ακριβές αντίγραφο του φυσικού σώματος, αλλά με λεπτότερες και πιο πολύπλοκες αισθήσεις.

Λειτουργεί σαν γέφυρα μεταξύ του εσωτερικού ανθρώπου και του περιβάλλοντος μέσα από αυτές τις «ανοικτές πύλες» του φυσικού σώματος που ονομάζουμε αισθήσεις και οι οποίες αποτελούν μια προέκταση του Ομοιώματος αυτού.

Το Είδωλο αυτό προηγείται της ύπαρξης του νεογέννητου και ευθύνεται για το σχηματισμό του, τα χαρακτηριστικά του κλπ. που θα είναι κατ' εικόνα του. Επίσης υπερβαίνει τα όρια του φυσικού θανάτου του σώματος και έχει μια μεταθανάτια ύπαρξη, αν και περιορισμένη, σε μια αόρατη διάσταση ή κόσμο, που οι αρχαίοι Ινδοί ονόμασαν Κάμα-Λόκα δηλ. «Τόπο των επιθυμιών» και οι Έλληνες Άδη.

Ολόκληρο το Αστρικό Σώμα περιβάλλεται από ένα ωοειδές σχήμα ακτινοβόλο, σαν φωτοστέφανο, που ονομάζεται Αύρα. Μέσα της υπάρχουν διάφορα χρώματα, σχήματα και λάμψεις, σε συνεχή κίνηση, σαν να πλέουν σε φουρτουνιασμένη θάλασσα, τα οποία δείχνουν τις στιγμιαίες συγκινήσεις καθώς και τα διαρκή συναισθηματικά στοιχεία του χαρακτήρα του ανθρώπου. Για αυτό ο ενορατικός μπορεί να διακρίνει το χαρακτήρα και τη συναισθηματική ζωή ενός ανθρώπου ρίχνοντας μόνο μια ματιά στην Αύρα του. Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι τα κατώτερα συναισθήματα έχουν θολά και σκούρα χρώματα ενώ τα ανώτερα έχουν λαμπερές και διαυγείς αποχρώσεις.

Το Αστρικό Σώμα μπορεί να προβληθεί έξω από το φυσικό του σώμα στον ύπνο, με τα όνειρα, αλλά και συνειδητά στην κατάσταση εγρήγορσης, και αυτή η διαδικασία απαιτεί εσωτερική καλλιέργεια και εξάσκηση. Είναι αυτό που ονομάζουμε συνειδητή Αστρική Προβολή.

Τα περισσότερα παραψυχολογικά φαινόμενα, όπως για παράδειγμα η τηλεπαθητική επικοινωνία, γίνονται με τη μεσολάβηση του Αστρικού Σώματος. Το Αστρικό μας είναι καθαρά υποκειμενικό και μας κάνει να βλέπουμε τον κόσμο όπως είμαστε εμείς.

Οι Αιγύπτιοι ονόμαζαν αυτόν τον φορέα ΚΑ, ενώ οι Ινδοί Λίγγα Σαρίρα


4. Κατώτερο Νοητικό Σώμα ή Συγκεκριμένος Νούς


Λέγεται και Κάμα- Μάνας, (δηλαδή νους των επιθυμιών: Κάμα = επιθυμία και Μάνας = νους). Είναι η κατ' εξοχήν ανθρώπινη συνείδηση. Αν και μερικά ανώτερα θηλαστικά διαθέτουν κάτι που θα μπορούσαμε να ορίσουμε ως νόηση, η διαφορά με τον άνθρωπο είναι πολύ μεγάλη.


Η Νοητική συνείδηση έχει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται τα νοητά πράγματα επειδή μπορεί να σχηματίζει εικόνες, να δίνει μορφές στα πράγματα. Όταν συνδέεται με τη λέξη Κάμα, την επιθυμία, ο φορέας αυτός είναι ικανός να εκφράζει τις «μορφές επιθυμιών» της συνείδησης, να τις οργανώνει και να τις μορφοποιεί ώστε να μπορούν να εκπληρωθούν. Έτσι ο Νους παγιδευμένος στο δίχτυ των επιθυμιών, γίνεται εγωιστής, αποκλειστικός.

Όλες οι σκέψεις που έχουν εγωιστικούς σκοπούς, που ασχολούνται με τον αισθητό και συγκεκριμένο κόσμο των μορφών, ανήκουν σε αυτόν το Συγκεκριμένο ή Εγωιστικό Νου, το Κάμα-Μάνας.

Το Νοητικό αυτό Σώμα του ανθρώπου έχει ωοειδές σχήμα, αλλά είναι λίγο μεγαλύτερο από την Αύρα του Αστρικού. Είναι κι αυτό χρωματισμένο με διάφορα χρώματα, ανάλογα με την ένταση και το είδος της σκέψης, τα οποία όμως παίρνουν συγκεκριμένα σχήματα, συνήθως γεωμετρικού τύπου, σαν πολύεδρα, που πλέουν μέσα στη Αύρα, γύρω από τον άνθρωπο και λέγονται σκεπτομορφές. Όταν ο άνθρωπος έχει χαμηλή νοητική ανάπτυξη, δεν υπάρχουν καθορισμένα χρώματα και σχήματα στην Αύρα του, αλλά επικρατεί ένα θολό μείγμα από διάφορες αποχρώσεις. Καθώς εξελίσσεται, τα χρώματα ξεχωρίζουν, αποκτούν λάμψη και κατασταλάζουν μέσα στο Νοητικό Αυγό, ενώ τα γεωμετρικά σχήματα γίνονται καθαρότερα.

Τα τέσσερα αυτά σώματα που είδαμε ως τώρα, αποτελούν τις κατώτερες συνειδήσεις του Ανθρώπου ή καλύτερα του Εγώ, είναι τα εξωτερικά ενδύματα του Ανώτερου Εαυτού, τα οποία μας επιτρέπουν τη ζωή, τη λειτουργία και την επαφή με το φυσικό, το βιοενεργειακό, τον ψυχικό και το νοητικό κόσμο.

Η Εσωτερική παράδοση τα συσχετίζει με τα 4 συμβολικά Στοιχεία της Αλχημείας: Γη, Νερό, Αέρα και Φωτιά αντίστοιχα. Αποτελούν όλα μαζί την ανθρώπινη ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, δηλαδή το σύνολο των προσωπίδων ή φορέων με τις οποίες ο Εσωτερικός Άνθρωπος εκδηλώνεται στη ζωή, στην ύπαρξη του Κόσμου των Μορφών.

Συμβολικά παριστάνεται σαν ένα Τετράγωνο αφού είναι τετραπλής φύσης. Τα τέσσερα αυτά σώματα είναι θνητά, δηλαδή φθείρονται και καταστρέφονται με το τέλος της ζωής.

3. Αγνός ή Καθαρός Νους (Μάνας)

Είναι ο Ανιδιοτελής Νους, η Αφηρημένη Σκέψη, η οποία επιτρέπει στον άνθρωπο τη σύλληψη των ανωτέρων, φιλοσοφικών Ιδεών και Αληθειών. Η αλήθεια είναι ότι ο Νους είναι ένας, αλλά λειτουργεί σαν να ήταν δυο ξεχωριστοί φορείς συνείδησης.

Είναι αυτό που επιτρέπει στον άνθρωπο να κοιτάζει προς τα πάνω, ψηλά, «προς τα άστρα» και που τον κάνει να είναι αληθινά Άνθρωπος (άνω-θρώσκω, ανυψώνομαι προς τα πάνω).

Το Μάνας είναι που μας δίνει μια αίσθηση Ατομικότητας. Είναι η εσωτερική φωνή, που μας εμπνέει και μας μαλώνει. Σε αυτό κοιμούνται όλα τα ηρωικά μας όνειρα, οι αρετές, ο αλτρουισμός, η ανιδιοτέλεια και η ευγένεια. Οι αφηρημένες μαθηματικές και άλλες ανώτερες σκέψεις. Πρόκειται για την ουσία που γεμίζει το Γκράαλ, το Δισκοπότηρο που έψαχναν οι ιππότες του Αρθούρου.

Στην Αρχαία Αίγυπτο η αντίθεση αυτή εκφραζόταν στα ίδια τα ονόματα των δύο αυτών φορέων. Τον εγωιστικό Νου, με έδρα στην καρδιά, μαζί με τα πάθη και τα συναισθήματα, τον ονόμαζαν ΑΒ και αποτελούσε στην καθαυτή ανθρώπινη ψυχή. Εκεί συσσωρεύονται οι καλές και οι κακές πράξεις που ελεύθερα διαπράττει ο άνθρωπος. Αυτές ζυγίζονται στη μεταθανάτια τελετή του «Ζυγίσματος της καρδιάς» του πεθαμένου. Τον ανιδιοτελή πνευματικό Νου τον ονόμαζαν ΒΑ, αντιστροφή του ΑΒ και τον συμβόλιζαν με ένα χελιδόνι που έβγαινε από το στόμα του πεθαμένου.

Μέσω της ανάπτυξης αυτού του φορέα, ο άνθρωπος γίνεται κυρίαρχος του χωρόχρονου, γίνεται Μάντης (από την ινδοευρωπαϊκή ρίζα ΜΑΝ, Άνθρωπος) και η ροή του χρόνου σταματάει για αυτόν, καθώς εισχωρεί στη Δυναμική Αιωνιότητα, στο Ον του Παρμενίδη, το Άναρχο, Άχρονο και Αμετάβλητο.

2. Διαισθητικός φορέας (Βούδι)

Είναι ο φορέας της Διαίσθησης, που δεν χρειάζεται τη νοητική διαδικασία για να φτάσει στην Αλήθεια, αλλά την αντιλαμβάνεται απευθείας. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν την ικανότητα να διαβάζουν το μέλλον, να καταλαβαίνουν γραφές σε άγνωστες γλώσσες, να προαισθάνονται μια καταστροφή σε ένα συγκεκριμένο και μακρινό μέρος της γης κ.α. Αυτήν την ικανότητα, που «κοιμάται» στο βάθος κάθε ανθρώπου, μπορούμε να την ονομάσουμε διαίσθηση και ο φορέας της είναι το «Διαισθητικό ή Ενορατικό Σώμα» ή όπως το λένε στην Ανατολή το «Βουδικό Σώμα». Βούδι στα σανσκριτικά σημαίνει Φως, το φως της διάκρισης, της Σοφίας. Προέρχεται από την ινδοευρωπαϊκή ρίζα Vyd, που σημαίνει Σοφία και συσχετίζεται με τις Βέδες, τα ιερά βιβλία της αρχαίας Ινδίας.

Όταν αυτός ο φορέας αναπτύσσεται, τότε λέγεται ότι ο άνθρωπος είναι Φωτισμένος, ένας «εκλεκτός». Στο κοσμικό επίπεδο είναι ο Φτερωτός Έρωτας που αγκαλιάζει τα πάντα και τα κρατάει ενωμένα. Για αυτόν δεν υπάρχει πλέον δυϊσμός, όπως για το Μάνας, γιατί υποκείμενο και αντικείμενο έχουν πλέον ταυτιστεί. Ο αναζητητής και η Αλήθεια έχουν πλέον ενωθεί.

Για το φορέα Βούδι δεν υπάρχει πια χρόνος και ο χώρος. Είναι ενιαίος. Τα πάντα είναι Ένα.

Στην αρχαία Αίγυπτο ταυτιζόταν με την Ίβιδα και τον ονόμαζαν Ακού. Αυτό το πτηνό συσχετιζόταν με το πιο λεπτό και αγνό μέρος της ανθρώπινης ψυχής, με το πνευματικό φως.

1. Πνεύμα ή καθαρή Βούληση (Άτμα)


Τέλος σε αυτήν την αναβατική σκάλα, πιο πέρα από το Βούδι, είναι το πραγματικό Εγώ, ο Σιωπηλός Παρατηρητής, ο έσχατος σπινθήρας, η Μονάδα, το Πνεύμα, η ανώτερη πνευματική Αρχή του Ανθρώπου, ο Κάτοχος των φορέων. Για αυτό δεν μπορούμε να θεωρούμε το Άτμα πραγματικά σαν ένα φορέα του Ανθρώπου. Είναι η πνευματική Μονάδα, το αληθινό «Είναι» του πλάσματος που ονομάζουμε άνθρωπο. Στη Δυτική Φιλοσοφία είναι το Άτομο, εκείνο το πραγματικά αδιαίρετο, αμετάβλητο, άχρονο, θείο στοιχείο μέσα στον Άνθρωπο. Οι δύο λέξεις, η ελληνική και η σανσκριτική, έχουν την ίδια ρίζα και την ίδια σημασία.
«Βούληση για να Είναι» είναι ίσως η πιο κατάλληλη έκφραση για να διαισθανθούμε τι είναι το Άτμα.

Αποτελεί το κέντρο από όπου πηγάζει το Είναι και Ύπαρξη του ανθρώπου, με τους έξι φορείς έκφρασής του. Σε αυτό το κέντρο ή σημείο, το χωρίς διαστάσεις ή χρόνο, ενώνεται το Ον του Ανθρώπου και το Ον του Σύμπαντος.

Άτμα είναι ο Θεός μέσα στον Άνθρωπο, η κατάκτηση του απείρου. Αυτή τη βούληση του «Δύνασθαι είναι» ονόμαζαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι Σαχού ή Ατμού (φωτεινή ενδυμασία της Μακαριότητας).

Οι Αιώνιες Διδασκαλίες λένε, ότι η Ανώτερη Τριάδα - Άτμα - Βούδι - Μάνας, είναι το ΘΕΙΟ ΕΓΩ του ανθρώπου. Δεν βρίσκεται μέσα στον χρόνο, τουλάχιστον όπως τον εννοούμε κανονικά και υπάρχει και παραμένει πριν και μετά από αυτήν ή οποιαδήποτε άλλη ενσάρκωση. Είναι το Άτομο.

Συμβολικά η καλύτερη εικόνα που μπορεί να απεικονιστεί είναι το Τρίγωνο, ένα, αλλά με τρεις διαφορετικές πλευρές.

Η προσωπικότητα είναι θνητή, μεταβλητή, γεννιέται και πεθαίνει. Μόνο η Τριάδα αποτελεί εκείνο που δεν πεθαίνει ποτέ, το αιώνιο και αμετάβλητο, πέρα από τη ζωή και το θάνατο. Είναι το Ον, εκείνο που πάντα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει.

Ανάμεσα στην προσωπικότητα ή Τετράδα και την Πνευματική Τριάδα υπάρχει σύμφωνα με τις αρχαίες διδασκαλίες, μια γέφυρα, μια λεπτή σύνδεση, η οποία συμβολίζεται με ένα χρυσό νήμα και ονομάζεται στα σανσκριτικά «Αντακαράνα». Αποτελεί μια αόρατη, λεπτή γέφυρα για να μπορεί να περάσει η ανθρώπινη συνείδηση από τα κατώτερα επίπεδα της Προσωπικότητας, στα ανώτερα του Πνευματικού Εγώ.

Το να περάσουμε από το φθαρτό, στο Άφθαρτο, από το τετράγωνο στο τρίγωνο, σημαίνει μια θυσία, την οποία θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε ως κατάκτηση του δικού μας εσωτερικού όντος. Η ατραπός αυτή του Αντακαράνα, της αόρατης γέφυρας, είναι φτιαγμένη από τις πέτρες των Αρετών και των πνευματικών κατακτήσεων. Καθώς ο άνθρωπος εξελίσσεται πνευματικά, οικοδομεί αυτή την Ατραπό με τα αποτελέσματα των πράξεων του.

Όταν ο άνθρωπος αποκτά συνείδηση της αθανασίας του, όταν η δράση του γίνεται ανιδιοτελής, και Υπηρετεί την Αλήθεια, τη Δικαιοσύνη, το Καλό και το Όμορφο, δηλαδή Υπηρετεί τον Θεό, τότε ο άνθρωπος αυτός γίνεται ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ.


Βιβλιογραφία


* Εισαγωγή στην Μυστική Διδασκαλία - G. A. Livraga - εκδ. Νέα Ακρόπολη
* Τα 3 κέντρα του Μυστηρίου - Γ. Πλάνας - Εκδ. Νέα Ακρόπολη
* Αποκαλυμμένη Ίσιδα τόμος Α - Ε.Π. Μπλαβάτσκυ - εκδ. Ιάμβλιχος
* Ο μηχανισμός του Νου - Dion Fortune - εκδ. Ιάμβλιχος
* Εισαγωγή στην Θεοσοφία - Κ. Μελισσαρόπουλος
* Οι 7 αρχές του ανθρώπου - Annie Bezant - εκδ. Ιάμβλιχος
* Ο άνθρωπος και τα σώματα του - Annie Bezant - εκδ. Ιάμβλιχος
* Επιλογή Ομιλιών στην Νέα Ακρόπολη - Γ. Πλάνας - εκδ. Νέα Ακρόπολη
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ για τις αλλαγές στα σχολεία! Δείτε το ΦΕΚ…

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ για τις αλλαγές στα σχολεία! Δείτε το ΦΕΚ…

Ύστερα από την αναστάτωση που προκάλεσαν τα δημοσιεύματα για την κατάργηση του ολοημέρου, μέσω του ΦΕΚ δίνονται διευκρινίζονται οι αλλαγές αλλά και το τι θα ισχύσει από το νέο σχολικό έτος.

Το ΦΕΚ εξηγεί πως:

1. Στα 6/θέσια και άνω δημοτικά σχολεία ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος είναι 14 φοιτώντες μαθητές. Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα εγγράφονται και φοιτούν οι μαθητές των οποίων και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους.

2. Στις σχολικές μονάδες οι οποίες λειτουργούν ως 4/θέσιες και 5/θέσιες ο ελάχιστος αριθμός μαθητών για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος ορίζεται στους 10 φοιτώντες μαθητές, χωρίς την προϋπόθεση προσκόμισης βεβαίωσης εργασίας.

3. Όταν ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα είναι χαμηλότερος των 14 φοιτώντων μαθητών σε 6/θέσια και άνω δημοτικά σχολεία ή είναι χαμηλότερος των 10 φοιτώντων μαθητών σε 4/θέσια και 5/θέσια δημοτικά σχολεία, τότε με απόφαση του οικείου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος.

Εντός του πρώτου πενθημέρου κάθε μήνα, με ευθύνη του/της Δ/ντή-Δ/ντριας της σχολικής μονάδας, συντάσσεται και αποστέλλεται στην οικεία Διεύθυνση αναλυτική κατάσταση φοιτώντων μαθητών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, η οποία κοινοποιείται και στον οικείο Σχολικό Σύμβουλο.

Σίτιση

Η ώρα του φαγητού – χαλάρωσης εντάσσεται στην παιδαγωγική διαδικασία και θεωρείται ως διδακτική ώρα για τον εκπαιδευτικό ο οποίος ορίζεται με σχετική πράξη του Συλλόγου Διδασκόντων ως υπεύθυνος λειτουργίας του ολοήμερου προγράμματος τη συγκεκριμένη ημέρα και ο οποίος έχει την ευθύνη για τη σίτιση των μαθητών. Το εκπαιδευτικό προσωπικό που διδάσκει τη δεύτερη ώρα του ολοήμερου προγράμματος, παρευρίσκεται κι επιβλέπει τη σίτιση των μαθητών.

Αποχώρηση μαθητών

Η αποχώρηση των μαθητών του ολοήμερου προγράμματος μπορεί να γίνει:

Με τη λήξη του ολοήμερου προγράμματος (16:00),

Με τη λήξη της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος (15.00), εφόσον έχει συμπεριληφθεί στην αρχική δήλωση εγγραφής.

Η αποχώρηση των μαθητών γίνεται με ευθύνη του εκάστοτε υπεύθυνου λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος, ο οποίος αποχωρεί μετά τη λήξη του (16:00), ασχέτως αν ασκεί διδακτικά καθήκοντα στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ ΕΔΩ!

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχονται 8.700 προσλήψεις μέσω κοινωφελούς εργασίας - Πότε και που

Τέλος Μαΐου θα εκδοθούν οι προκηρύξεις για τα νέα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας που αφορούν προσλήψεις σε δήμους και Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων.

Σύμφωνα με τη διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, τα δύο νέα προγράμματα θα ξεκινήσουν μαζί και θα αφορούν 6.198 προσλήψεις σε 17 δήμους της χώρας και 2.500 προσλήψεις σε hot spot.

Υπενθυμίζεται ότι έχει γίνει ήδη η κατανομή των 6.198 στους 17 δήμους, ενώ έχει γίνει και μία πρώτη κατανομή για τους 2.500 των hot spot.

Να σημειωθεί ότι ο ΟΑΕΔ προγραμματίζει δύο ακόμη προγράμματα απασχόλησης και κατάρτισης μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, αυτή τη φορά 12μηνης διάρκειας, ενώ θα γίνουν και 10.000 προσλήψεις μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 30 έως 49 ετών.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καίγεται η Γαλλία! Μαζικές συλλήψεις και επεισόδια... (ΒΙΝΤΕΟ)

Για πολλοστή ημέρα η κατάσταση στην Γαλλία παραμένει εκρηκτική, με συνεχείς διαδηλώσεις και επεισόδια ανάμεσα σε αγανακτισμένους πολίτες που διαμαρτύρονται για το εργασιακό νομοσχέδιο και τις δυνάμεις της Αστυνομίας. Μάλιστα, ομάδα διαδηλωτών πυρπόλησε και ένα περιπολικό.

Ακόμα, οι αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις ακόμα και μαθητών που συμμετείχαν στις πορείες και διαμαρτύρονταν ότι απειλείται το μέλλον τους.

Στην Πλατεία της Δημοκρατίας η αστυνομία απώθησε με τη χρήση δακρυγόνων πάνω από 300 αντιδιαδηλωτές , σε μια συγκέντρωση που έκανε η αστυνομία για να καταγγείλει το μίσος εναντίων του σώματος.

Παράλληλα, η χώρα μαστίζεται από μαζικές απεργίες σε σιδηροδρόμους και λιμάνια.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της χώρας, Φρανσουά Ολάντ είναι αποφασισμένος να μην κάνει πίσω...

Δείτε το βίντεο με το περιπολικό:

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συγκέντρωση από την ΑΔΕΔΥ κατά του πολυνομοσχεδίου την Κυριακή

Η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, στις 17:30 της Κυριακής, ημέρα που τίθεται προς ψήφιση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα εναπομείναντα μέτρα που απαιτούνται για να κλείσει η αξιολόγηση.


«Να μην περάσει το νέο βάρβαρο πακέτο μνημονιακών μέτρων. ΟΧΙ στον αυτόματο “κόφτη» μισθών, συντάξεων, κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών. ΟΧΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. ΟΧΙ στην αρπαγή “κόκκινων” δανείων και κατοικιών από τα “κοράκια” των αγορών. ΟΧΙ στη νέα φοροεπιδρομή», σημειώνει σε σχετική της ανακοίνωση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

8 στους 10 Ελληνες περικόπτουν έξοδα από το νοικοκυριό τους

Σταθερά πολύ απαισιόδοξοι παρέμειναν οι Ελληνες και το πρώτο τρίμηνο του 2016, καθώς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Nielsen, αυτός παρέμεινε στις 53 μονάδες, στα ίδια επίπεδα με τα τρία προηγούμενα τρίμηνα. Εντυπωσιακή είναι η μείωση του δείκτη κατά 12 μονάδες, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Πρόκειται για την εποχή λίγο μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, όπου η αισιοδοξία ήταν διάχυτη και οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί από την κυβέρνηση τουλάχιστον υπέρμετρες.

Ενα χρόνο μετά, οι Ελληνες καταναλωτές σε ποσοστό 84% πιστεύουν ότι η χώρα θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ύφεση και το επόμενο έτος, ποσοστό που σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο είναι αυξημένο κατά 30 ποσοστιαίες μονάδες.
Παράλληλα με την ανησυχία για την οικονομία της χώρας, ένα σταθερό 76% φαίνεται να ανησυχεί και για την προσωπική οικονομική του κατάσταση, γεγονός που απεικονίζεται και στο υψηλό ποσοστό αυτών που ισχυρίζονται ότι δεν τους περισσεύουν καθόλου χρήματα (30%).

Η Ελλάδα ακολουθεί τη γενικότερη τάση ως προς την εργασιακή ανασφάλεια και την οικονομία, μόνο που είναι διπλάσια τα ποσοστά των πολιτών που ανησυχούν για την εργασία τους (38% έναντι 21%), την οικονομία (34% έναντι 21%) και τα χρέη/οφειλές τους (21% έναντι 11%) σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανησυχίες για τη μετανάστευση (19%), που σημείωσαν αύξηση κατά 14 ποσοστιαίες μονάδες, λαμβάνουν πλέον σημαντικές θέσεις ανάμεσα στις ανησυχίες που απασχολούν τους Ελληνες. Σημαντική επίσης ήταν η μείωση στις ανησυχίες για θέματα υγείας (14% έναντι 21%).

Τέλος, 8 στους 10 Ελληνες προσπαθούν σε σταθερή βάση να περικόψουν τα έξοδα του νοικοκυριού τους. Οι κύριες ενέργειες περικοπής των εξόδων συνεχίζουν να εντοπίζονται στη μείωση των δαπανών για διασκέδαση εκτός σπιτιού, στην αγορά φθηνότερων τροφίμων και στα έξοδα για ρουχισμό και παραγγελία έτοιμων γευμάτων στο σπίτι. Ο περιορισμός της τελευταίας συνήθειας φαίνεται μάλλον ότι παγιώνεται ως καταναλωτική τάση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ευρώπη συνολικά ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα το πρώτο τρίμηνο του 2016 (στις 78 μονάδες), σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2015 (81 μονάδες).

Η μεγαλύτερη άνοδος στον δείκτη εντοπίζεται στην Τουρκία (96 έναντι 89), στην Πορτογαλία (71 έναντι 65) και στη Βουλγαρία (77 έναντι 72). Στον αντίποδα, η μεγαλύτερη πτώση στην αισιοδοξία εντοπίζεται στην Εσθονία (74 έναντι 89), στην Ολλανδία (85 έναντι 97), στη Ρωσία (63 έναντι 74) και στη Γαλλία (64 έναντι 74).


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλεξιάδης: «Το πολυνομοσχέδιο φέρνει και καλούς έμμεσους φόρους»

"Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί σήμερα και θα ξεκινήσει αύριο και μεθαύριο στις Επιτροπές της Βουλής, Σάββατο και Κυριακή πάει στην Ολομέλεια", δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ενώ πρόσθεσε πως "απ' ό,τι φαίνεται,ο κόφτης θα έρθει μετά το νομοσχέδιο σε τροπολογία.

Υπάρχουν τεχνικά θέματα και θέματα διαπραγμάτευσης και προσπαθούμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία". Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα πρόσθεσε πως "όλο αυτό που θα έλθει τώρα στη Βουλή, δεν είναι κάτι που μια μέρα η κυβέρνηση ξύπνησε και είπε «πάμε να φέρουμε αυτά τα πρόσθετα μέτρα».

Είναι αυτό που συμφωνήθηκε το καλοκαίρι, σε μια συμφωνία που ψηφίστηκε και από άλλα κόμματα - Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι - για το 1% του ΑΕΠ που απαιτείται για το πλεόνασμα του 3,5% το 2018. Αυτό συμφωνήσαμε τότε. Και ήρθαμε τώρα, μετά από μια μακρά πορεία διαπραγματεύσεων, και το υλοποιούμε".

Για την αύξηση των έμμεσων φόρων σημείωσε πως "Θα υπάρχουν αυξήσεις σε ορισμένα είδη λαϊκής κατανάλωσης, όπως είναι ο καφές, η μπύρα και η συνδρομητική τηλεόραση και θα υπάρχουν μειώσεις σε κάποιους άλλους φόρους και θα υπάρχουν και κάποιοι άλλοι φόροι, πάρα πολύ καλοί, που θα έπρεπε να τους έχουμε φέρει εδώ και πολύ καιρό.

Δεν είναι κακό π.χ. να αυξήσουμε τη συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου στα κέρδη στα τυχερά παιχνίδια ή τη φορολογία στις εταιρείες που ασχολούνται με τα αμοιβαία κεφάλαια ή στα εταιρικά αυτοκίνητα, όπου γινόταν φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή. Περιμένετε λίγο ακόμα, διότι η εικόνα που έχω εγώ είναι ότι στον καφέ θα έχουμε μια επιβάρυνση 1-2 λεπτά στην καφετέρια ή στην μπύρα θα έχουμε πολύ λίγα λεπτά στις ακριβές μάρκες".

Για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου υπογράμμισε πως "κάνουμε ό,τι μπορούμε για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής. Δεν είμαστε χαρούμενοι, δεν είμαστε ικανοποιημένοι και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να γίνουν ακόμη περισσότερα". Για τη μεταστέγαση των υπηρεσιών του ΥΠΟΙΚ στο κτίριο του Κεράνη τόνισε πως "πρέπει να μπούμε σε μια νέα λογική διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας, διότι τα προηγούμενα χρόνια αντιμετωπίστηκε με καταστάσεις που δημιούργησαν τέτοια φαινόμενα και το κτίριο του Κεράνη είναι η κορυφή του παγόβουνου. Μπορούμε να μιλάμε με τις ώρες για πάρα πολλά κτίρια που είναι κενά από το 2004 και ρημάζουν, ενώ το Δημόσιο πληρώνει πάρα πολλά κάθε χρόνο σε ενοίκια. Μόνο το ΥΠΟΙΚ πληρώνει 24 εκατ. ευρώ το χρόνο σε ενοίκια".

Ανέφερε ότι "υπάρχει ένα συμβόλαιο από το 2014, καλώς ή κακώς, και υπάρχουν πολιτικές ευθύνες γι' αυτό, που υποχρεώνει το ΥΠΟΙΚ και το Δημόσιο για 20 χρόνια να πληρώνει 221.000 ευρώ το μήνα και να φυλάνε αστυνομικοί σε 24ωρη βάση το άδειο κτίριο, να πληρώνουμε συνδέσεις με δίκτυα κοινής ωφέλειας, ασφάλιστρα κτλ. και περιμέναμε πότε θα τελεσιδικήσει…

Το ΥΠΟΙΚ νοικιάζει περίπου 50 κτίρια και έχουμε διασκορπισμένες τις υπηρεσίες μας και για 1.027 άτομα πληρώνουμε 230.000 ευρώ ενοίκιο, ενώ στο κτίριο του Κεράνη για 2.300 άτομα πληρώνουμε 221.000 ευρώ το μήνα. Εκτός από τις υπηρεσίες που πρέπει να παραμείνουν για γεωγραφικούς λόγους, υπάρχουν άλλες υπηρεσίες που θα μετακινηθούν σε ένα πιο σύγχρονο κτίριο, με καλύτερη πρόσβαση σε μέσα μεταφοράς".πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βενεζουέλα: Χωρίς χαρτί, ρεύμα και κρεβάτια τα νοσοκομεία

Εμπόλεμη ζώνη θυμίζει η κατάσταση στη Βενεζουέλα, με το σύστημα υγείας της χώρας να καταρρέει. Η διπλή -ενεργειακή και οικονομική- κρίση, έπειτα από την κατακόρυφη πτώση της τιμής του πετρελαίου, έχει πλήξει και τα νοσοκομεία.

Χωρίς σαπούνι, αντιβιοτικά, χωρίς ακόμα γάντια και ηλεκτρικό ρεύμα οι γιατροί πασχίζουν να κρατήσουν τους ασθενείς ζωντανούς, την ώρα που ο πρόεδρος Μαδούρο ισχυρίζεται ότι το σύστημα υγείας είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο.

Οι λήψεις του φωτογράφου Meridith Kohut των New York Times δείχνουν ασθενείς στο νοσοκομείο Luis Razetti, ξαπλωμένους σε σπασμένα κρεβάτια, σκεπασμένου με ματωμένα σεντόνια που έχουν να αλλαχτούν μέρες. Κι αυτοί είναι από τους τυχερούς. Οι περισσότεροι κοιμούνται στο πάτωμα. Τα παιδιά είναι ξαπλωμένα στους διαδρόμους, ανάμεσα σε κούτες, χωρίς νερό, φαγητό και περίθαλψη.

Το προσωπικό του νοσοκομείου εφευρίσκει λύσεις για να κάνει τη δουλειά του χωρίς ηλεκτρικό και μηχανήματα. Δύο ασθενείς που χειρουργήθηκαν στα άκρα, στηρίζουν τα πόδια τους σε αυτοσχέδιους ιμάντες από κλαδιά και μπουκάλια νερού. Ένας άνδρας που έχει χάσει το κρανίο του από τραυματισμό, περιμένει ένα χρόνο τη μετά-χειρουργική θεραπεία. Ασθενής με ανάγκη από αίμα, έχασε τη ζωή του όταν η κυβέρνηση έκλεισε προσωρινά τις τράπεζες αίματος για να εξοικονομήσει ρεύμα. Ελλείψεις σε είδη όπως είναι το χαρτί είναι πλέον καθημερινότητα.

Ο Νίκολας Μαδούρο έχει αρνηθεί να ζητήσει διεθνή ή υλική βοήθεια για τη στήριξη της ιατρικής περίθαλψης, καθώς κάτι τέτοιο θεωρεί ότι μπορεί σταδιακά να ιδιωτικοποιήσει το σύστημα υγείας της Βενεζουέλας. Ο αρχηγός των σοσιαλιστών, διάδοχος του Τσάβεζ ισχυρίζεται ότι μια τέτοια κίνηση θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα. «Αμφιβάλλω αν πουθενά στον κόσμο, εκτός από την Κούβα, υπάρχει καλύτερο σύστημα υγείας από αυτό», επιμένει.


 
  
 
 
 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παραλύει η Γαλλία από τις απεργίες. Απεργούν και οι αστυνομικοί

Εμείς τι περιμένουμε ; Τον "κόφτη"!!!!!!!!!!!

Απεργίες των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους και στα λιμάνια της Γαλλίας περιόρισαν στο μισό την κυκλοφορία των τρένων και προκάλεσαν σήμερα τη ματαίωση δρομολογίων οχηματαγωγών προς τη Βρετανία, καθώς τα συνδικάτα προσπαθούν να εξαναγκάσουν την κυβέρνηση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ να οπισθοχωρήσει στο θέμα των μεταρρυθμίσεων στην εργατική νομοθεσία.

Έπειτα από εβδομάδες διαμαρτυριών κατά τις οποίες τραυματίσθηκαν εκατοντάδες διαδηλωτών, οι αστυνομικοί σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν μια δική τους διαδήλωση για να εκφράσουν την απογοήτευσή τους για τις εντάσεις που τους δημιουργούν οι σχεδόν καθημερινές συγκρούσεις με συμμορίες βίαιων νέων οι οποίοι κινούνται στο περιθώριο του αντιμεταρρυθμιστικού κινήματος.

Οι σημερινές απεργίες στους σιδηροδρόμους, που θα συνεχισθούν μέχρι το πρωί της Παρασκευής, περιόρισαν τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών υψηλής ταχύτητας και inter-city κατά 40% έως 50%, ενώ προκάλεσαν επίσης μεγάλη αναστάτωση στις τοπικές και προαστιακές γραμμές, ανακοίνωσε η εταιρεία των κρατικών σιδηροδρόμων SNCF.

Η εταιρεία οχηματαγωγών Brittany Ferries ανακοίνωσε μαζικές ακυρώσεις δρομολογίων ανάμεσα στη Βρετανία και τη βόρεια Γαλλία, όπου οι λιμενεργάτες συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση.

Οι οδηγοί φορτηγών συνέχισαν τους αποκλεισμούς οδών που είχαν αρχίσει χθες με στόχο να διακόψουν τον ανεφοδιασμό αποθηκών διανομής καυσίμων και τροφίμων.

Η κινητοποίηση διεξάγεται εναντίον μιας από τις κορυφαίες μεταρρυθμίσεις του Ολάντ έναν χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές -- αλλαγές στη νομοθεσία που έχουν στόχο να καταστήσουν ευκολότερο για τους εργοδότες να προσλαμβάνουν και να απολύουν προσωπικό και να επιλέγουν να μην συμμορφώνονται προς τους εθνικούς κανόνες που ευνοούν τις συλλογικές συμβάσεις.

Η κυβέρνηση του Ολάντ υποστηρίζει πως η αλλαγή θα ενθαρρύνει εταιρείες να προσλαμβάνουν ώστε να καταπολεμηθεί η ανεργία που παραμένει πάνω από το 10%.

Ο σοσιαλιστής ηγέτης έχει δηλώσει πως δεν θα είναι υποψήφιος για την επανεκλογή του, αν δεν σημειώσει επιτυχία στην καταπολέμηση της ανεργίας, όμως επικριτές υποστηρίζουν πως η μεταρρύθμιση θα υπονομεύσει πλήρως τις προδιαγραφές προστασίας που περιλαμβάνονταν εδώ και δεκαετίες στη γαλλική εργατική νομοθεσία.

Το σχέδιο, στο οποίο αντιτίθενται τρεις στους τέσσερις Γάλλοι, σύμφωνα με τους δημοσκόπους, είχε ως αποτέλεσμα εβδομάδες συχνά βίαιων διαδηλώσεων ενώ έχει αυξήσει και την ένταση στις τάξεις των αστυνομικών, η οποία βρισκόταν ήδη σε υψηλό επίπεδο λόγω των επιπλέον καθηκόντων τους στον τομέα της ασφάλειας μετά τις φονικές ισλαμιστικές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στη Γαλλία.

Το αστυνομικό συνδικάτο Συμμαχία καταδίκασε αυτό που αποκάλεσε αυξανόμενο "μίσος κατά των αστυνομικών" και ζήτησε να πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι συγκέντρωση των αστυνομικών στην πλατεία της Δημοκρατίας, όπου τις περασμένες εβδομάδες σημειώθηκαν αψιμαχίες μεταξύ αστυνομικών και νέων που έριχναν βόμβες μολότοφ και πέτρες τις οποίες αποσπούσαν από το λιθόστρωτο.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού Μισέλ Καντό απαγόρευσε μια αντιδιαδήλωση από οργάνωση που κατηγορεί την αστυνομία για βαναυσότητα.

Περαιτέρω απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις σχεδιάζονται για την υπόλοιπη εβδομάδα.


Εμεις τι περιμενουμε ; Τον "κόφτη"!!!!!!!!!!!πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χάος στις φοιτητικές εκλογές: Τα έσπασαν όλα σε Πάντειο, επεισόδια στη Νομική σχολή

Άγνωστοι εισέβαλαν στο Πάντειο Πανεπιστήμιο το πρωί της Τετάρτης όπου διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν πάρει τις σφραγίδες της εκλογικής διαδικασίας.

Η διαδικασία έτσι των εκλογών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο είναι στον αέρα και οδεύει προς ακύρωση καθώς έχει αποχωρήσει ήδη η Πανσπουδαστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα άτομα που μπήκαν στο Πάντειο και πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, προπηλάκισαν τους φοιτητές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.


 

 


Επεισόδια και στη Νομική σχολή Αθηνών

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι (18/5) στο κτήριο της Νομικής ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία των φοιτητικών εκλογών.

Ομάδα περίπου 10 κουκουλοφόρων εισέβαλε στο κτήριο από την είσοδο της οδού Μασσαλίας και κραδαίνοντας αλυσίδες έκανε «γυαλιά-καρφιά» τα τραπεζάκια της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την επίθεση υπήρξε και ένας τραυματίας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι αγνωστών στοιχείων δράστες φώναζαν «μόνο τις παρατάξεις {σ.σ. χτυπήστε), όχι τους φοιτητές».

Η διαδικασία των εκλογών,  συνεχίζεται κανονικά.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξεπουλάνε τα ελληνικά νησιά

Ελληνικά νησιά τα οποία ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο και πωλούνται προβάλλει σε δημοσίευμά του ο ιστότοπος Business Insider.

«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι δεκάδες νησιά είναι έτοιμα προς πώληση και ότι η χώρα «στενάζει″ από σειρά μέτρων λιτότητας και περιμένει οικονομική βοήθεια από διεθνείς πιστωτές -άρα κάθε σεντ μετρά»αναφέρεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας.

Οι τιμές αρχίζουν από 3 εκατομμύρια ευρώ και φθάνουν τα 40Ο ιστότοπος περιέχει λεπτομέρειες για κάποια από αυτά τα νησιά και αναγράφει τιμές πώλησης, οι οποίες αρχίζουν από 3 εκατομμύρια ευρώ και φθάνουν τα 40.

Σχετικά με την χαμηλότερη τιμή, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι «η τιμή αυτή είναι χαμηλότερη απ’ όσο κοστίζει ένα σπίτι σε ακριβή συνοικία του Λονδίνου».

Μόλις πέρυσι, σύμφωνα με το άρθρο, πουλήθηκε αριθμός νησιών μέσω του Private Islands Online, αλλά «υπάρχουν ακόμα μερικές ευκαιρίες. Αναλάβαμε να τσεκάρουμε εμείς τα νησιά που έχουν κοστολογηθεί και τα κατατάξαμε από το πιο ακριβό στο πιο φθηνό».

Ο κατάλογος έχει ως εξής:

7. Δουλίχιο – 40 εκατ. ευρώ (28,4 εκατ. στερλίνες, 44,1 εκατ. δολ.)

Τοποθεσία: Ιόνιο Πέλαγος
Ανάπτυξη: Καμία
Έκταση: 5,4 εκατ. τετραγωνικά μέτρα

Είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό νησί προς πώληση αυτήν τη στιγμή, αναφέρεται από το Privateislandsonline.com. Το υψηλότερο σημείο του νησιού βρίσκεται 250μ. πάνω από τη θάλασσα.

Έχει 4.000 ρίζες ελιάς και χαμηλούς θάμνους. Είναι ευκαιρία για κάποιον που θέλει να το μετατρέψει σε λουξ τουριστικό θέρετρο.

6. Νησί στο βόρειο Αιγαίο – 35 εκατ. ευρώ (25,9 εκατ. στερλίνες, 38,6 εκατ. δολ.)

Τοποθεσία: Χώρα
Ανάπτυξη: Καμία
Έκταση: 384.029 τ.μ.

Το νησί αυτό βρίσκεται σε απόσταση μόλις μισής ώρας με ταχύπλοο από την Αθήνα. Ενδιαφέρον δείχνουν ήδη πολλοί διεθνείς μεσίτες ακινήτων, σύμφωνα με το Private Islands Online, για τον λόγο ότι βρίσκεται τόσο κοντά στην ελληνική πρωτεύουσα.

5. Άγιος Θωμάς – 15 εκατ. ευρώ (10,7 εκατ. στερλίνες, 16,5 εκατ. δολ.)

Τοποθεσία: Κόλπος του Σαρωνικού, κοντά στην Κόρινθο
Ανάπτυξη: Καμία
Έκταση: 1,21 εκατ. τ.μ.

Ο Άγιος Θωμάς απέχει μόλις 20 λεπτά με θαλάσσιο ταξί από την Κόρινθο και 45 λεπτά από την Αθήνα. Αποτελεί μέρος της αλυσίδας Διαπόρι του Αργοσαρωνικού, «μια περιοχή που έχει χαρακτηριστεί μυθική για τα σμαραγδένια νερά της και τα γραφικά νησιά της».

4. Καρδιώτισσα – 6,5 εκατ. ευρώ (4,6 εκατ. στερλίνες, 7,2 εκατ. δολ.)
Τοποθεσία: Αιγαίο Πέλαγος
Ανάπτυξη: Καμία
Έκταση: 1,13 εκατ. τ.μ.

Η μεγάλη έκταση στην καρδιά του Αιγαίου έχει καταπληκτική συγκοινωνία και χαρακτηρίζεται ως το τέλειο μέρος για την κατασκευή εγκαταστάσεων για ιστιοπλοΐα, καταδύσεις και θαλάσσια σπορ.

Είναι μεταξύ Φολέγανδρου και Σίκινου (βρίσκονται σε απόσταση 10 λεπτών με ταχύπλοο). Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και τα δύο νησιά έχουν καθημερινά δρομολόγια από και προς Πειραιά.

3. Στρογγυλό – 4,5 εκατ. ευρώ (3,2 εκατ. στερλίνες, 5 εκατ. δολ.)

Τοποθεσία: Δωδεκάνησα
Ανάπτυξη: Καμία
Έκταση: 218.530 τ.μ.

Βρίσκεται πολύ κοντά στο νησί Μάραθος. Αν και δεν έχει ανάπτυξη, το νερό του μπορεί να καταστεί πόσιμο με απλή διαδικασία φιλτραρίσματος, ενώ μπορεί να ηλεκτροδοτηθεί από τον Μάραθο.
2. Αγροτεμάχιο στην Κύθνο. Κοστολογείται στα 3,5 εκατ. ευρώ (2,7 εκατ. στερλίνες, 3,96 εκατ. δολ.)

Τοποθεσία: Δυτικές Κυκλάδες
Ανάπτυξη: Ναι
Έκταση: 191,182 τ.μ.

Το νησί απέχει μόλις μία ώρα από την Αθήνα και στο συγκεκριμένο κομμάτι προς πώληση υπάρχουν ήδη 20 με 25 γραφικά σπιτάκια. Υπάρχουν δρόμοι και κτήρια. Η τιμή έχει υποχωρήσει από τα αρχικά 5 εκατ. ευρώ τον περασμένο Ιούνιο.1. Χερσόνησος Λυχνάρι – 3 εκατ. ευρώ (2,1 εκατ. στερλίνες, 3,3 εκατ. δολ.)

Τοποθεσία: 10 λεπτά δυτικά από την Κόρινθο
Ανάπτυξη: Καμία
Έκταση: 384.451 τ.μ.

Οι ιδιοκτήτες μάλλον επιθυμούν γρήγορα την πώληση, διότι η τιμή πρόσφατα υποχώρησε στο ήμισυ. Έχει πολυτελείς εγκαταστάσεις, καθώς και πόσιμο νερό, αλλά και πολλά ελαιόδεντρα.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η γκάφα του Taxis που προκάλεσε αναστάτωση σε χιλιάδες πολίτες

Βάσει σχετικού νόμου προβλέπεται ότι εάν το πραγματικό εισόδημα είναι κάτω από 6.000 ευρώ και το τεκμαρτό ποσό δεν είναι πάνω από 9.500 ευρώ και εφόσον δεν υπάρχει επιχειρηματική δραστηριότητα, οι πολίτες υπάγονται στην κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων με αφορολόγητο στα 9.545 ευρώ.

Παρ’ όλα αυτά, όσοι έχουν ένα μικρό εισόδημα το οποίο προκύπτει είτε από κάποια μεροκάματα, είτε από κάποιο μικρό ενοίκιο, είτε από περιστασιακή εργασία, φορολογούνται από το Taxisnet με βάση το τεκμαρτό εισόδημα από το πρώτο ευρώ.

Όσοι έχουν χαμηλό εισόδημα, αλλά διαθέτουν ιδιόκτητο διαμέρισμα και έχουν και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο στο όνομά τους, φορολογούνται σαν επιχειρηματίες (!), πληρώνουν φόρο της τάξεως του 26% από το πρώτο ευρώ και καλούνται να δώσουν και προκαταβολή φόρου 75%.

Ειδικότερα, σε τέτοιου είδους περιπτώσεις καθώς τα δηλούμενα εισοδήματα ήταν χαμηλά, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων προσδιόρισε το ύψος του φορολογητέου εισοδήματος με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης. Έτσι ένας φορολογούμενος με πολύ χαμηλό εισόδημα μπορεί να δει στο εκκαθαριστικό του την πρόσθετη διαφορά εισοδήματος που προκύπτει βάσει τεκμηρίων να φορολογείται με τελικό συντελεστή ακόμη και 45,5%!

Τα εκκαθαριστικά που λαμβάνουν φορολογούμενοι αυτού του είδους είναι χιλιάδες και η φορολογική διοίκηση καλείται τώρα να βρει λύσεις και να διορθώσει το λάθος. Το ηλεκτρονικό σύστημα δεν έχει ενημερωθεί για απαλλακτικές διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επεισόδια στο παλιό Χημείο – Κουκουλοφόροι προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο

Εντάσεις σημειώθηκαν στο παλιό Χημείο στην οδό Ναυαρίνου, όπου στεγάζεται το Παιδαγωγικό, όταν κουκουλοφόροι προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο και αποκρούστηκαν από φοιτητές που τους έκλεισαν τον δρόμο.

Στη διάρκεια των επεισοδίων έπεσαν δύο φωτοβολίδες, ενώ στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και ακολούθησε κυνηγητό και πετροπόλεμος.

Τελικά, περίπου στις 16:00 τα πνεύματα ηρέμησαν, ωστόσο τα ΜΑΤ παραμένουν στην περιοχή, έχοντας όμως διακριτική παρουσία.

Σημειώνεται ότι στο παλιό Χημείο έχουν στηθεί κάλπες για τις φοιτητικές εκλογές.

palio-ximeio

Νωρίτερα, ένταση επικράτησε για λίγη ώρα και στη Νομική, όταν περίπου 10 άτομα εισήλθαν στο κτήριο και προκάλεσαν φθορές σε τραπέζια της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και της ΠΑΣΠ.
Οι ταραξίες προσπάθησαν να αρπάξουν τις κάλπες, όμως η αντίδραση των φοιτητών ήταν άμεση και τα επεισόδια δεν έλαβαν έκταση.
Κατά τα επεισόδια, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο φοιτητές τραυματίστηκαν ελαφρά.
Πηγή φωτογραφιών: naftemporiki.grΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Μαρτίνης συνελήφθη, ο Ερυθρός Σταυρός ερευνάται;

Θα είναι ένα σύντομο ανέκδοτο, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, εάν το σκάνδαλο που ήρθε στην επικαιρότητα με την σύλληψη του Ανδρέα Μαρτίνη κλείσει με την παραπομπή σε δίκη του ζεύγους για κάτι "ψιλά" που αφορούν μια μίζα από προμήθεια.

Του Γιάννη Ντάσκα

Η μίζα φέρεται να είναι ύψους 1,5 εκατομ ευρώ και υπάρχουν, όπως θα δείτε και σε άλλα ρεπορτάζ στα NTOKOUMENTA.GR, διακλαδώσεις με off shore εταιρείες στις Παρθένες νήσους, στη Λιβερία κλπ.

Το σκάνδαλο του Ερυθρού Σταυρού, λοιπόν θα είναι ανέκδοτο αν εξαντηλθεί:

1. στο πρόσωπο του Ανδρέα Μαρτίνη και της σιωπηλής όλα τα χρόνια ελαφίνας
2. στη μία μίζα που βρέθηκε

Προσέξτε ιδιαίτερα ότι οι δικαστικοί που έδωσαν εντολή για τα εντάλματα έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στις "υψηλές διασυνδέσεις που έχει ο Μαρτίνης και οι οποίες θα προσπαθήσουν να παρεμβάλλουν εμπόδια στη διαδικασία". Αυτό οι δικαστικοί λειτουργοί δεν το γράφουν επειδή πιστεύουν ότι θα κινηθούν συντονισμένα οι... μασονικές και άλλες στοές της Ευρώπης για να τον βγάλουν, να τον εξαφανίσουν ή να του προκαλέσουν θάνατο-σιωπή, όπως συμβαίνει συχνά-πυκνά τα τελευταία χρόνια σε μεγάλα σκάνδαλα στην Ελλάδα.

Ήδη ο Μαρτίνης ανέθεσε την φανερή υπεράσπισή του στην... δικαστική οικογένεια του δικηγόρου Γιάννη Θωμά, ενώ βοούν και οι πέτρες για τις ιδιαίτερες σχέσεις που είχε με συνδικαλιστικούς κύκλους δικαστών, από τους οποίους η μόνη που σίγουρα ήταν απέναντί του όλα τα χρόνια είναι η σημερινή πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου. Πιθανόν και άλλοι αφανείς ως σήμερα.

Το 2003 είχαμε αναφερθεί με ρεπορτάζ μας στη διείδυση που είχε κάνει τότε στο... Προεδρικό Μέγαρο και κάποια "λαμόγια" του Προεδρικού Μεγάρου είχαν βραχυκυκλώσει τον τότε πρόεδρο της δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο. Ζητήσαμε να τον δούμε και μας είπε η γραμματέας του, ότι θα μας διέθετε 15 λεπτά.

Προς τιμήν του ο κ. Στεφανόπουλος στις 6 Ιουνίου 2003 μας κάλεσε στο Προεδρικό Μέγαρο και μας κράτησε για περισσότερο από 1,5 ώρα προκειμένου να ενημερωθεί και να λάβει πραγματικές αποστάσεις. Τότε ο "άνθρωπος με τις διασυνδέσεις" είχε αναπτύξει άριστες σχέσεις με τον πρωθυπουργό Σημίτη, τον οποίο μπαινόβγαζε στο δημιουργημένο από αρπαγές χρημάτων "ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ" και φυσικά είχε απλώσει τα πλοκάμια του και στο γραφείο του επόμενου πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή. Και οι δυο είχαν ΑΘΛΙΑ στάση απέναντι στη ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ που έπρεπε να εφαρμόσουν στη ΛΕΗΛΑΣΙΑ του Ερυθρού Σταυρού (διαθήκες, τιμαλφή κλπ) από ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ περί τον Μαρτίνη και όχι ΜΟΝΟ από τον Μαρτίνη.

Ενδεικτικό της πολυπλόκαμης δράσης του Μαρτίνη στον Ερυθρό Σταυρό είναι ότι ανέθεσε από το 2004 μέχρι το 2012 σε εταιρεία της Αλεξίας Μπακογιάννη να "αγοράζει διαφημιστικό χρόνο σε ΜΜΕ" για τον έρανο του Ερυθρού Σταυρού.

Θα έχει τεράστιο ηθικό ενδιαφέρον να δούμε αν υπάρχει ΜΜΕ που αρνήθηκε τη ΔΩΡΕΑΝ μετάδοση ΟΣΩΝΔΗΠΟΤΕ μηνυμάτων του Ερυθρού Σταυρού, ώστε να χρειάζεται ιδιωτική εταιρεία και μάλιστα της κόρης της Ντόρας. Επίσης έχει σφοδρό ενδιαφέρον ποιό ήταν ΚΑΘΕ χρόνο το κόστος αυτής της αγοράς. Ήταν το 20% των εσόδων που ήταν άνω του 1,2 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο ή μήπως υπήρξε αγορά μόνο για ένα χρόνο;

Φυσικά στα ενδιαφέροντα είναι ποιά ΜΜΕ πληρώθηκαν για κάτι που ΟΦΕΙΛΟΥΝ να κάνουν εθελοντικά, ποιές εταιρείες πληρώθηκαν αντί να δώσουν εθελοντικά υλικό στον Ερυθρό Σταυρό.

Σε κάθε περίπτωση τότε εμείς γράφαμε ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ για το τεράστιο σκάνδαλο του Ερυθρού Σταυρού και τότε ήταν ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ δίκες με εδώλιο για τον Μαρτίνη και πολιτικά πρόσωπα.

Όλως τυχαίως τότε ανέθεσαν στην εταιρεία της Αλεξίας Μπακογιάννη να αγοράσει τηλεοπτικό χρόνο στα ΜΜΕ, για να διαφημίσουν τον έρανο του Ερυθρού Σταυρού. Και σε γαϊδούρια πραγματικά να είχαν απευθυνθεί εθελοντικά θα τους βοηθούσαν και όχι με αμοιβή. Σε κάθε περίπτωση το σκάνδαλο του Ερυθρού Σταυρού είναι δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Είναι οι θυρίδες με τα πανάκριβα κοσμήματα που έκαναν φτερά. Είναι οι χρυσοφόρες διαθήκες της Κορίν Αελιόν και δεκάδων άλλων που άλλαξαν σκοπό και εξανεμίστηκαν με διάφορα προσχήματα...

Στους δικαστές που άλλαξαν ιερούς σκοπούς των διαθηκών και ο συνδικαλιστής τότε Κυριτσάκης, ο οποίος επί χρόνια τώρα είναι πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Μπείτε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του ΒΗΜΑΤΟΣ (tovima.gr) να δείτε πόσο χαμηλά αξιολόγησε την είδηση η εφημερίδα του Στ.Ψυχάρη, του οποίου η αφεντιά με τις βαριές σπουδές του Λυκείου εκτός από τα μέγαρα... λάμπρυνε με κορυφαία θέση παρά τω Μαρτίνη και το ΕρυθρόΝτιναν.

Μεταξύ των παραμυθιών που σέρβιρε η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ομάδα Μαρτίνη και τα υποχείρια της ΜΜΕ ήταν ότι το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ ήταν στην ουσία νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού. Ουδέν ψευδέστερον. Το Υπουργείο ΟΙκονομικών με δικόγραφό του το χαρακτήριζε "ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΟΣΙΤΗ ΜΟΝΟΝ ΕΙΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ".

Οι μισθοί σε γιατρούς που διορίζονταν με βάση τις γνωριμίες τεράστιοι και καμία σχέση με τους μισθούς του δημοσίου. Για να δείτε την ηθική διάσταση του σκανδάλου ένα παράδειγμα:

Είχε μεταφερθεί στο νοοσοκομείο "ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ-ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ" τραυματισμένη από τροχαίο στην Εύβοια μια κυρία με το επώνυμο Νικολάου και εργαζόμενη σε κρατικό νοσοκομείο. Ηταν διαζευγμένη. Τα δύστυχα παιδιά της, τα οποία συναντήσαμε τότε, παρακαλούσαν να βάλουν την αιμόφυρτη γυναίκα στο χειρουργείο.

Περίμεναν ώρες... Στην αναμονή εμφανίστηκε ένα πραγματικό σκυλί με ανθρώπινο πρόσωπο και συνιστούσε στα ΑΦΡΑΓΚΑ παιδιά να δανειστούν από κάπου και να βάλουν την τραυματισμένη στην Εντατική του Ερρίκος Ντυνάν, η οποία θα τους κόστιζε με τα συμπαρομαρτούντα 7.000 ευρώ το 24ωρο! Δεν είχαν, δεν την έβαλαν και μετά δραματική πολύωρη αναμονή στα εξωτερικά του ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟΥ μεταφέρθηκε με "μέσο" στο Κρατικό Νίκαιας, όπου μετά ημέρες εξέπνευσε. Αν είχε αντιμετωπισθεί εγκαίρως φυσικά θα είχε άλλη πορεία...
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΒΟΥΛΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η… ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΚΟΦΤΗ, ΤΙ ΚΑΙ ΠΏΣ ΘΑ ΨΑΛΙΔΙΖΕΙ

Η ΕΛΛΑΔΑ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΠΟΙΚΙΑ, ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ (PLUS)

Οριστικοποιήθηκε η μορφή του μηχανισμού δημοσιονομικής διόρθωσης σε μαραθώνια συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρουν αξιόπιστες πληροφορίες.

Σε περίπτωση μη επίτευξης των συμφωνηθέντων με τους θεσμούς στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, απόκλιση που θα πιστοποιεί η Eurostat, θα ενεργοποιείται ο μηχανισμός με έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για τις παρεμβάσεις στους κωδικούς εσόδων και δαπανών.

Το πολυνομοσχέδιο με τον κόφτη και τα 17 εναπομείναντα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης, – μεταξύ των οποίων είναι οι ληστρικοί έμμεσοι φόροι ύψους 1,8 δισ. ευρώ, οι απαράδεκτες διατάξεις για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων και για το Ταμείο εκποίησης της Δημόσιας Περιουσίας, κ.ά- θα εισαχθεί την Πέμπτη, σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές με στόχο να έχει εγκριθεί με τις συνήθεις πραξικοπηματικές διαδικασίες εξπρές από τη Βουλή μέχρι την Κυριακή, εν όψει και της συνεδρίασης του Eurogroup της 24ης Μαΐου.


Μια ημέρα νωρίτερα, την Τετάρτη, η παραδομένη Κοινοβουλευτική Ομάδα μνημονιακών υπαλλήλων του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ενημερωθεί από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

Ο μηχανισμός, όπως προαναφέρθηκε, θα ενεργοποιείται εφόσον δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Θα προβλέπεται η αντισυνταγματική παράκαμψη της Βουλής και η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) για τις παρεμβάσεις στους κωδικούς των εσόδων και των δαπανών του προϋπολογισμού, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κουαρτέτου.

Η έκδοση ΠΔ συνιστά κατάφωρη αντικοινοβουλευτική εκτροπή που κατά πραξικοπηματικό τρόπο απορρέει από την ίδια τη συμφωνία.

Το πρωτάκουστο, πρωτοφανές και ακόμη πιο εξοργιστικό είναι ότι στην περίπτωση που το ΠΔ δεν εκδοθεί, τότε θα ενεργοποιείται ερήμην της τυπικής, έστω, γνώμης της κυβέρνησης, αυτόματα ο μηχανισμός δημοσιονομικής διόρθωσης με δυνατότητα παρέμβασης σε όλους, σχεδόν, τους κωδικούς του προϋπολογισμού.

Η κυβέρνηση των υπαλλήλων του ΣΥΡΙΖΑ με ένα νόμο ακυρώνει και τυπικά τη Βουλή, κάθε ίχνος ακόμη και τυπικής δημοκρατίας και κυριαρχίας και τελικά αυτοκαταργείται και η ίδια.

Πρωθυπουργός και κυβέρνηση μαριονέτες γίνονται πραγματικότητα.

Και η χειρότερη αποικία ποτέ δεν γνώρισε τέτοιο κατάντημα.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όταν ο Ερυθρός Σταυρός έκανε έρανο για… την κόρη της Ντόρας Μπακογιάννη

Ίσως κάποιοι… πέφτουν από τα σύννεφα με τη σύλληψη του πρώην προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ανδρέα Μαρτίνη και της συζύγου του για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Ερρίκος Ντυνάν – όμως υπήρχαν σημάδια.

Ποιος θυμάται άραγε την αποκάλυψη, πριν από μερικά χρόνια, ότι η κόρη της Ντόρας Μπακογιάννη, Αλεξία, λάμβανε αμοιβή ύψους 320.000 ευρώ ετησίως από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ως… «σαμαρείτισσα» δημοσίων σχέσεων, μία αμοιβή που φυσικά δε συνάδει ιδιαίτερα με το πνεύμα της εθελοντικής προσφοράς για το οποίο διακρινόταν πάντα ο Ερυθρός Σταυρός…

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι, σύμφωνα με σχετικό πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, η εταιρείας της Αλεξίας Μπακογιάννη AIA RELATE έλαβε το 2009 το 20% του συνολικού ποσού που συγκεντρώθηκε από πολίτες σε εράνους υπέρ του Ερυθρού Σταυρού…


Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο πόρισμα, για τη διαφημιστική προβολή του εράνου του Ερυθρού Σταυρού τη χρονιά εκείνη, που ξεπέρασε τα 235.000 ευρώ σε κόστος, δεν τηρήθηκε καμία διαγωνιστική διαδικασία, όπως θα έπρεπε.

Στην εταιρεία AIA RELATE συμμετείχε εξάλλου ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και ο σημερινός περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, γιος της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ε, με κάτι τέτοιες περίεργες συναλλαγές, δεν είναι να πέφτει και κανείς από τα σύννεφα με τη σημερινή εξέλιξη…

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μέσα από τα χωράφια φτάνουν στα μπλόκα οι διαδηλωτές στη Γαλλία – ΦΩΤΟ

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πορεία εργαζομένων και συνδικάτων στηΓαλλία που αντιδρούν στην εργατική μεταρρύθμιση που προωθείται.

Όπως αναφέρει στον λογαριασμό της στο Twitter η ανταποκρίτρια της Realnews Μαρία Δεναξά, η παρουσία της αστυνομίας είναι πρωτοφανής.

Οι διαδηλωτές στην πόλη Ρεν της Γαλλίας μάλιστα, επιχειρούν να προσεγγίσουν τα μπλόκα που έχουν στήσει επαγγελματίες οδηγοί περνώντας μέσα από χωράφια, καθώς η αστυνομία έχει κλείσει όλα τα περάσματα.

Δείτε τις φωτογραφίες που ανέβασε η Μαρία Δεναξά:
1

11

111

πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όταν πάψει να σε νοιάζει η γνώμη των άλλων θα είσαι ελεύθερος

Όταν πάψει να σε νοιάζει η γνώμη των άλλων θα είσαι ελεύθερος


Οι περισσότεροι από μας τείνουμε να δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην άποψη των άλλων για το άτομό μας. Επιδιώκουμε να είμαστε αρεστοί και να μας αποδέχονται, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι. Ωστόσο, στο βωμό του κοινωνικού στάτους συχνά θυσιάζονται η ευτυχία κι η ψυχική μας ηρεμία. Τροφοδοτούμε οι ίδιοι τα δεσμά που το κοινωνικό περιβάλλον δημιούργησε για μας αντί να προσπαθούμε να τα σπάσουμε και να αποδεσμευτούμε μια για πάντα από αυτά.

Είτε λειτουργείς με βάση τις δικές σου επιθυμίες είτε με βάση τις επιθυμίες των άλλων, ο κόσμος πάντα θα έχει κάτι να πει. Θα σχολιάσουν εύκολα την κάθε σου κίνηση χωρίς να μπουν στη διαδικασία να αναλύσουν τα κίνητρα και τους λόγους που σε ανάγκασαν να ενεργήσεις με τον οποιονδήποτε τρόπο. Σταδιακά λοιπόν, θα πρέπει να βρεις έναν τρόπο για να αρχίσεις βαθμιαία να αδιαφορείς για τη γνώμη των άλλων.

Σίγουρα αυτό δε θα είναι εύκολο αρχικά και θα σε πονάει πολύ. Θα βρίσκεσαι σε διαρκή μάχη μέσα σου. Εσύ απέναντι σε όλους τους άλλους. Όλα όσα επιθυμείς απέναντι σε όλα όσα σου επιβάλλουν. Αργά ή γρήγορα όμως, θα διαπιστώσεις ότι όσο θα περνάει ο καιρός θα γίνεται ευκολότερο να ακολουθείς τις επιθυμίες σου κι η ζυγαριά θα γέρνει προς τα οφέλη που θα αποκομίζεις.

Το εύκολο κομμάτι είναι το να ασκείς κριτική στους άλλους. Το δύσκολο είναι να ασκήσεις κριτική στον εαυτό σου αλλά και να μάθεις να την αποδεχέσαι όταν στην ασκούν αυτοί που σε σέβονται και σε εκτιμούν. Γιατί μόνο τότε είναι ειλικρινής η κριτική. Κανένας δεν έχει το αλάθητο. Όλοι κάνουμε λάθη και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να κρίνουμε τους άλλους για τη συμπεριφορά τους και τον τρόπο σκέψης τους.

Δε χρειάζεσαι την έγκριση κανενός για τις πράξεις σου. Δεν πρόκειται για τη δική τους ζωή αλλά για τη δική σου. Καιρός λοιπόν να κλείσεις τα αυτιά σου σε οτιδήποτε αρνητικό σε απομακρύνει απ’ τα όνειρα και τις επιδιώξεις σου, γιατί σε τελική ανάλυση εσύ θα είσαι αυτός που θα λουστείς όλα τα επακόλουθα. Θετικά ή αρνητικά.

Να είσαι ο εαυτός σου κι όχι αυτός που θέλουν οι άλλοι να είσαι. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πρέπει να προσαρμοστείς σε νόρμες που δε σου ταιριάζουν ή να μπεις σε καλούπια ξενικά για σένα. Όσο λιγότερο νοιάζεσαι για τη γνώμη των άλλων, τόσο καλύτερη θα γίνεται η ζωή σου. Είναι μικρή η ζωή για να ασχολείσαι με ανθρώπους που δε θα έπρεπε καν να αποτελούν ζήτημα σε αυτήν. Όσα άσχημα σχόλια και να ακούσεις, απλά αποτίναξέ τα από πάνω σου. Χαμογέλα και συνέχισε την πορεία σου.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!