EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κυριακή, 29 Μαΐου 2016

Δημοψήφισμα τώρα, με το ερώτημα «Στάση πληρωμών ή Υποτέλεια»

Με τα μέτρα ύψους 5,4 δις € που αποφάσισε η κυβέρνηση, προβλέπεται μείωση του ΑΕΠ στα επόμενα τρία χρόνια κατά 8,1 δις € με συντελεστή 1,5 – σύμφωνα με τον οποίο για κάθε 1 € μέτρα, το ΑΕΠ μειώνεται κατά 1,5 €. Εάν προσθέσουμε εδώ την άνοδο της παραοικονομίας τουλάχιστον κατά 1% λόγω της υπερβολικής αύξησης των φόρων, η οποία δεν καταγράφεται στο ΑΕΠ, τότε η μείωση του θα είναι περί τα 13,5 δις € (συνολικά 7,5% του ΑΕΠ για την τριετία).
Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι, θα τεθεί σε λειτουργία ο αυτόματος μηχανισμός (κόφτης), ο οποίος θα μειώσει ακόμη περισσότερο το ΑΕΠ – οπότε θα συνεχιστεί το σπιράλ του θανάτου, έως ότου η χώρα καταστραφεί εντελώς. Επειδή δε στο διάστημα αυτό θα έχει ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία, μέσα από το Υπερταμείο που θεσμοθετήθηκε, ενώ θα έχει κατασχεθεί ένα μέρος της ιδιωτικής από το κράτος, τις τράπεζες κοκ., η Ελλάδα μετά από τρία χρόνια θα βρίσκεται σε πολύ χειρότερη κατάσταση, από ότι σήμερα.
Εάν τώρα στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα έχουν ψηφιστεί οι συμφωνίες της ΕΕ με τις Η.Π.Α. , οι οποίες δίνουν τεράστια ισχύ στις πολυεθνικές εις βάρος των εθνικών κρατών, τότε η Ελλάδα θα βρεθεί στο έλεος τους – χωρίς καμία δυνατότητα ανάκτησης της εθνικής της κυριαρχίας.

Ως εκ τούτου, πριν ακόμη συμβούν όλα αυτά, θα ήταν προτιμότερο να καταγγείλει η Ελλάδα τις δανειακές συμβάσεις στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ως παράνομες, ασκώντας ταυτόχρονα ποινικές διώξεις εναντίον των υπευθύνων και προβαίνοντας σε στάση πληρωμών εντός της Ευρωζώνης  – έως ότου βγει η απόφαση. Παράλληλα θα έπρεπε να ζητήσει αποζημίωση από την Τρόικα (ΕΚΤ, Κομισιόν, ESM) και το ΔΝΤ για τις ζημίες ύψους τουλάχιστον 1 τρις € που υπέστη μετά το 2010, με δική τους ευθύνη – όπως άλλωστε το έχει παραδεχθεί το ΔΝΤ.

Στο διάστημα αυτό η Ελλάδα δεν θα πρέπει να δανείζεται από την Τρόικα, επειδή τα ανταλλάγματα, με τα οποία εκβιάζεται, είναι απείρως δυσανάλογα – οπότε, όταν το κράτος θα αδυνατούσε να πληρώσει τις οφειλές του, θα ήταν υποχρεωμένο να εκδώσει υποσχετικές (IOU), με αντίκρισμα τα φορολογικά του έσοδα. Έτσι δεν θα υποτιμούνταν σημαντικά, αφού το δημόσιο θα τiς δεχόταν στο 100% της αξίας τους για την πληρωμή φόρων. Εάν τώρα η ΕΚΤ εκβίαζε με το κλείσιμο των τραπεζών, τότε θα έπρεπε να εθνικοποιηθούν – με την ίδια μέθοδο ρευστότητας (IOU).

Η διαδικασία αυτή βέβαια δεν είναι δυνατόν και δεν πρέπει να αποφασιστεί από μία κυβέρνηση που έχει εκλεγεί ουσιαστικά από το 18% του πληθυσμού, αφού αφορά όλους τους Έλληνες Πολίτες. Επομένως, είναι αναγκαία η άμεση διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος, με το ερώτημα «Στάση πληρωμών ή Υποτέλεια» – όπου στην περίπτωση που οι Έλληνες ψηφίσουν υπέρ της υποτέλειας, τότε θα πρέπει να πάψουν να διαμαρτύρονται, εφαρμόζοντας πλέον τα μνημόνια, καθώς επίσης ότι άλλο τους ζητηθεί, βασιλικότερα του βασιλιά.

Φυσικά θα πρέπει να γνωρίζουν πως δεν θα ανακτήσουν ποτέ την εθνική τους κυριαρχία, πως οι περισσότεροι θα χάσουν τα σπίτια τους και τις καταθέσεις τους, μετατρεπόμενοι σε φθηνούς σκλάβους χρέους των ξένων πολυεθνικών στο διηνεκές, ενώ η μεσαία τάξη θα εξαφανιστεί. Εν τούτοις, η απόφαση είναι δική τους και η κυβέρνηση οφείλει να το σεβαστεί – ενώ, όσο δεν το σέβεται και δεν διενεργεί δημοψήφισμα, λειτουργεί παράνομα και ποινικά κολάσιμα, αφού ασφαλώς δεν έχει την εξουσιοδότηση των Ελλήνων να υπογράφει αυτά που υπογράφει. Χωρίς την εξουσιοδότηση πάντως δεν θα έχει τη στήριξη των Πολιτών – χωρίς την οποία η Ελλάδα θα αποτύχει.

Ολοκληρώνοντας υπενθυμίζουμε πως το γεγονός ότι, σταμάτησαν οι διαμαρτυρίες των Ελλήνων στους δρόμους, δεν σημαίνει τίποτα καλό – παρά το ότι δεν είναι τόσο αφύσικο, αφού ένας αυξανόμενος αριθμός άδικα φτωχοποιημένων πολιτών αγωνιά για το μέλλον του, έχοντας βυθιστεί στην κατάθλιψη και στην απελπισία.

Εν τούτοις, υπάρχουν φόβοι δημιουργίας βίαιων και «οπλισμένων ομάδων αντίστασης», οι οποίες θα προκαλούσαν έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο – κάτι που, εφόσον συμβεί, θα έχει ως στόχο κυρίως τους πολιτικούς. Σε κάθε περίπτωση, όταν κανείς επιπόλαια και κυνικά αφαιρεί από μεγάλες μάζες ανθρώπων τα βασικά μέσα επιβίωσης, εξευτελίζοντας τους επί πλέον ως Έθνος, τότε οι συνέπειες είναι συνήθως πάρα πολύ σοβαρές (29.05.16 / Β).

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τέλος στα χαμηλά επιτόκια της ΕΚΤ, άνοδος του ευρώ;

Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην πιθανότητα αύξησης του βασικού επιτοκίου, εάν η νομισματική πολιτική είναι αποτελεσματική. Ταυτόχρονα, αρκετοί οικονομολόγοι υπέδειξαν πως μόνο οι Η.Π.Α. ξεκίνησαν την ανοδική πορεία των επιτοκίων – παρά το ότι τα θεμελιώδη μεγέθη της Ευρώπης είναι καλύτερα.

Ενδεχομένως η στροφή αυτή να οφείλεται στις πιέσεις που ασκεί η Γερμανία, λόγω των απωλειών των καταθετών της που με 1,9 τρις € αποταμιεύσεις ευρίσκονται στην κορυφή της Ευρωζώνης (γράφημα). Ίσως όπως η ΕΚΤ να θέλει να βοηθήσει τη Fed να προβεί σε μία αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον Ιούνιο , χωρίς να ανατιμηθεί υπερβολικά το δολάριο – οπότε να επιδεινωθούν οι εξαγωγές και το εμπορικό έλλειμμα της υπερδύναμης.

Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα πάντως έχουν επισημάνει αρκετά στελέχη της ΕΚΤ το ότι, η νομισματική πολιτική φτάνει στο τέλος των δυνατοτήτων της – όσον αφορά τουλάχιστον την αναζωπύρωση του ρυθμού ανάπτυξης. Σε κάθε περίπτωση, υπολογίζεται πως θα αρχίσει να αυξάνεται η ισοτιμία του ευρώ τόσο απέναντι στο δολάριο (1,1138), όσο και στα υπόλοιπα νομίσματα, ιδίως στο γεν.  

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δεν είχαμε και βάλαμε και νταβαντζή: Μέχρι € 500 η πληρωμή σε μετρητά

Από την 1η Ιουλίου δεν θα είναι πλέον δυνατό για ποσά άνω των € 500 να πληρωθούν σε μετρητά, αναφέρει η Ελληνική εφημερίδα η Καθημερινή. Για τις εταιρείες το όριο, πάει ακόμη πιο κάτω, και όλες οι συναλλαγές άνω των € 50 θα πρέπει να γίνονται μέσο τραπέζης. Αλλάζουν το φορολογικό σύστημα ώστε οι ηλεκτρονικές πληρωμές να αποφέρουν περισσότερο έλεγχο και να σταματήσουν το μαύρο χρήμα που έχει μέχρι στιγμής σώσει τον ελληνα πολίτη….. Οι πληρωμές σε μετρητά είχαν αρχικά περιοριστεί σε € 1.500 την συναλλαγή.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, υπάρχουν πολλά επιχειρήματα για να αποθαρρύνουν τη χρήση μετρητών. Η Ελλάδα εξακολουθεί να πληρώνει σε μετρητά και γι αυτό δεν έχουν κανένα έλεγχο του μαυρου χρήματος… τώρα με την μετάβαση στις ηλεκτρονικές πληρωμές περιμένει το υπουργείο να πατάξει την φοροδιαφυγή.

Οι αριστεροί μαζί με την ΑΝΕΛ αναμένει ότι οι εταιρείες θα κάνουν περισσότερες στις ηλεκτρονικές πληρωμές. Αλλά το πιο σημαντικό για την κυβέρνηση είναι ότι με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη μεγάλη κλίμακα φοροδιαφυγής.

Μιλούσα με ένα παλιο γνωστό και μου έλεγε ότι έχει πολύ δουλειά από τις ανακαινίσεις που κάνει και όλοι τον πληρώνουν μαύρο χρήμα γιατί όλα τους τα λεφτά τα έχουν πάρει από τις τράπεζες γιατί κανείς δεν τις εμπιστεύετε και γιατί το κράτος κυνηγάει τους Έλληνες που ακόμα έχουν χρήμα…πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Huawei P9: Το πρώτο smartphone στον κόσμο με dual-lens Leica

Το Huawei P9, το νέο τεχνολογικό «θαύμα» που προήλθε από τη σύμπραξη δύο ηγετικών brands από το χώρο των smartphones και της φωτογραφίας - της Huawei και της Leica, βρίσκεται πλέον στην ελληνική αγορά.

Η παρουσίαση του πολυαναμενόμενου Huawei Ρ9 από το Huawei Consumer Business Group στην Ελλάδα, έγινε στις 25 Μαΐου 2016 σε ένα event γεμάτο εκπλήξεις και υψηλούς προσκεκλημένους. Την τελετή άνοιξε η δημοφιλής παρουσιάστρια Νικολέτα Ράλλη, ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο διεθνούς φήμης καλοθοσφαιριστής του NBA και της Εθνικής Ελλάδας, ήταν ο άνθρωπος που συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας ως ο επίσημος 'πρεσβευτής' του Huawei P9.

H «αφρόκρεμα» της κοσμικής ζωής της Αθήνας παρευρέθηκε σε μια λαμπρή εκδήλωση όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη νέα οικογένεια smartphones Huawei P9 και να παρακολουθήσουν το τρέιλερ της διαφημιστικής ταινίας της νέας συσκευής στην οποία πρωταγωνιστούν η Scarlett Johansson και ο Henry Cavill, Global Product Ambassadors της σειράς Huawei P9. Στην τελετή παρουσίασης της σειράς Huawei Ρ9 αναδείχθηκαν οι καινοτόμες λειτουργίες των ξεχωριστών smartphones P9, P9 lite και P9 Plus, ενώ την εορταστική ατμόσφαιρα συνόδευσε μουσικά το συγκρότημα «48 ώρες».Οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο μαζί με την marketing & sales manager της Huawei Νατάσα Καραμπουρνιώτη

Όπως φάνηκε από τα πρώτα σχόλια των παρευρισκομένων, το ελληνικό κοινό υποδέχθηκε με ενθουσιασμό το Huawei P9 το οποίο διαθέτει την κορυφαία κάμερα dual-lens σε smartphone, ανεβάζοντας το επίπεδο της τεχνολογίας κάμερας σε κινητό τηλέφωνο και προσφέροντας μεγαλύτερη φωτεινότητα και ευκρίνεια στην αποτύπωση των ζωηρών χρωμάτων και δυναμικών ασπρόμαυρων φωτογραφιών, με το μοναδικό στιλ της Leica. Με οθόνη 5.2 ιντσών 1080P, το P9 οφείλει τη δύναμή του στο νέο Kirin 955 2.5GHz 64-bit ARM-based επεξεργαστή για πρωτόγνωρη απόδοση, και διαθέτει λειτουργικό σύστημα Android Marshmallow 6.0.

Το P9 διαθέτει μίνιμαλ DNA design, όπως οι προηγούμενες συσκευές της σειράς Ρ (Platinum) της Huawei. Κάθε συσκευή P9 είναι μια τέλεια κατασκευή από κορυφαίο 2.5D γυαλί και αλουμίνιο που χρησιμοποιείται στην αεροναυπηγική, με σμιλευμένες άκρες, στρογγυλοποιημένες με την τεχνική κοπής διαμαντιού.O Tony Bao (Jianlin), Executive Director της Huawei Greece

Οι συσκευές της οικογένειας Huawei P9 δικαιολογημένα αποτελούν την επιτομή της κομψότητας, του design, της υψηλής τεχνολογίας και της καινοτομίας, συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων ετών που έχει φέρει τον τεχνολογικό κολοσσό της Huawei στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας αγοράς κινητών τηλεφώνων.Οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο μαζί με Tony Bao (Jianlin), Executive Director της Huawei Greece, και τη σύζυγό του

Ο κύριος Tony Bao (Jianlin), Executive Director of Huawei Greece, στο πλαίσιο της ομιλίας του, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με το Huawei P9, που κατασκευάστηκε σε συνεργασία με τη Leica, ξεπεράσαμε τους κανόνες στην τεχνολογία φακών και αλλάξαμε τον τρόπο λήψης φωτογραφιών μέσω smartphone. Πιστεύουμε ότι σύντομα και οι Έλληνες καταναλωτές θα λατρέψουν τη νέα σειρά συσκευών Huawei P9».

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δεν μπορούν να εισπράξουν τους φόρους και ... επιβάλλουν και νέους!

«Εκτός» ελέγχου οι εισπράξεις - «Τρύπα» 650 εκατ. ευρώ στα έσοδα - Υπό αμφισβήτηση η δυνατότητα επίτευξης των στόχων που έχουν τεθεί για το 2016
του Κωστή Πλάντζου

«Στο βρόντο» πάνε οι αυξήσεις άμεσων και έμμεσων φόρων, αφού όχι μόνον δεν εισέπραξε όσα υπολόγιζε όσες επιβλήθηκαν πέρυσι, αλλά σε πολλές περιπτώσεις το δημόσιο έχασε και σε σχέση με όσα εισέπραττε πριν τις αυξήσεις. Μόνον στους 4 πρώτους μήνες έπεσε έξω περίπου 650 εκατ. ευρω στις εισπράξεις άμεσων και έμμεσων φόρων.

Συγκεκριμένα δεν κατάφερε να εισπράξει

- 150 εκατ. ευρώ από άμεσους φόρους εισοδήματος

- 101 εκατ. ευρώ από ΕΝΦΙΑ

- 399 εκατ. ευρώ από ΦΠΑ, έμμεσους και ειδικούς φόρους κατανάλωσης.

Θεωρητικά, αν συνεχιζόταν αμείωτη αυτή η τάση, στο τέλος του 2016 η υστέρηση από την είσπραξη των φόρων της χρονιάς θα έφτανε στα 2 δισ. ευρώ! Ίσως αυτό εξηγεί εν μέρει γιατί το ΔΝΤ προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ το 2018 και όχι 3,5% που υποστηρίζουν κυβέρνηση και ευρωπαϊκοί θεσμοί –εκτός βέβαια αν είναι σκοπός της κυβέρνησης να πέσει έξω ο προϋπολογισμός για να ...σιγουρέψει ότι δεν είναι βιώσιμο το χρέος με τα μέτρα που παίρνει!

Παρά ταύτα, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά και σε νέες αυξήσεις φόρων, χωρίς να μπορεί να εισπράξει καν αυτούς που ήδη ισχύουν. Ειδικά από φόρους κατανάλωσης που αυξάνονται ξανά, το δημόσιο εισέπραξε λιγότερα στο α΄τετράμηνο φέτος και από όσα είχε εισπράξει την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου του 2015 (2,3 δισ. έναντι 2,4 δισ. πέρυσι). Άλλα τόσα χάνει και από τους φόρους εισοδήματος των φυσικών προσώπων, που αυξάνονται ξανά και πάλι από φέτος.

Ανοίγει έτσι σταδιακά μια «τρύπα» για τα έσοδα από τους τρέχοντες φόρους του 2016, που δύσκολα καλύπτεται ούτε από τις μεγάλες αυξήσεις στις εισπράξεις των παλαιών φόρων που έμεναν απλήρωτοι (+350 εκατ. ευρώ ως τον Απρίλη) δηλ. έσοδα από ρυθμίσεις, κατασχέσεις κλπ.

Ενώ όμως η κυβέρνηση υπολογίζει να εισπράττει ετησίως 1 δισ. επιπλέον ως το 2018 από τους άμεσους φόρους που επέβαλε στις 8 Μαΐου, αλλά και ακόμη 1,8 δισ. από τους έμμεσους φόρους που ψήφισε την περασμένη εβδομάδα, τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν μπορεί να εισπράξει ούτε τους τρέχοντες φόρους του 2016. Όσο μεγαλώνει η «τρύπα» στις εισπράξεις φόρων, τόσο πιο πολύ φαντάζει πιθανό να αποδειχτούν αναποτελεσματικές οι αυξήσεις που επέβαλε και, τελικά να χρειαστεί να καταφύγει στον «κόφτη» δαπανών ή σε περικοπές που θα «προληπτικά» θα επιβάλει η ίδια το φθινόπωρο, πριν καταθέσει το νέο κρατικό προϋπολογισμό για το 2017.

Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία εκτέλεσης προϋπολογισμού για το τετράμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2016 που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών:

· Από τις αυξήσεις στον ΦΠΑ η κυβέρνηση υπολογίζει να εισπράξεις 437 εκατ. ευρώ επιπλέον κάθε χρόνο. Αντ' αυτού όμως, έχοντας καλύψει το 1/3 του 2016, οι εισπράξεις από ΦΠΑ ήταν 147 εκατ. ευρώ λιγότερες σε σχέση με το στόχο τετραμήνου. Αν δεν άλλαζε κάτι ως το τέλος του χρόνου, το δημόσιο θα εισέπραττε έτσι 440 εκατ. ευρώ λιγότερα από όσα υπολόγιζε. Σε σχέση όμως με το α΄τετράμηνο του 2015, εισέπραξε 283 εκατ. ευρώ περισσότερα, καθώς από το καλοκαίρι πέρυσι αυξήθηκε στο 23% ο ΦΠΑ σε σωρεία προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και σε νησιά του Αιγαίου.

· Από αυξήσεις Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα (από 1.1.2017) η κυβέρνηση υπολογίζει επιπλέον έσοδα 460 εκατ. ευρώ το χρόνο, σε σχέση με φέτος. Από τον Ιανουάριο ως τον Απρίλιο του 2016 όμως, εισέπραξε 62 εκατ. ευρώ λιγότερα από τον στόχο τετραμήνου και 121 εκατ. ευρώ λιγότερα από το αναμενόμενο από ΦΠΑ πετρελαιοειδών, δηλαδή συνολικά 183 εκατ. ευρώ λιγότερα από όσα υπολόγιζε (θα είχε δηλαδή περίπου 550 εκατ. ευρώ σε 12 μήνες αν δεν αποφάσιζε να αυξήσει ξανά τον ΦΠΑ από φέτος και τον ΕΦΚ στα καύσιμα από 1.1.2017). Σε σχέση με το α΄τετράμηνο πέρυσι μάλιστα, το δημόσιο εισέπραξε 67 εκατ. ευρώ λιγότερα από Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (επειδή μειώθηκε ο όγκος των πωλήσεων και παρά τα μέτρα για το λαθρεμπόριο) ενώ από ΦΠΑ στα πετρελοειδή χάνει 122 εκατ. ευρώ (λόγω πτώσης και της κατανάλωσης αλλά και των διεθνών τιμών των καυσίμων) άρα συνολικά έχασε 184 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2015!

· Από αυξήσεις ειδικούς φόρους στον καπνό το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει επιπλέον έσοδα 240 εκατ. ευρώ το χρόνο. Φέτος όμως, χωρίς να αυξηθούν καν οι τιμές είχε μείωση εσόδων 30 εκατ. ευρώ από ειδικούς φόρους κατανάλωσης (άρα πουλήθηκαν λιγότερα τσιγάρα) αλλά και 10 εκατ. ευρώ λιγότερα από ΦΠΑ στα τσιγάρα, δηλαδή έπεσε έξω 45 εκατ. ευρώ σε 4 μήνες ή, όπως πάνε τα πράγματα, περίπου 135 εκατ. ευρώ ως το τέλος του χρόνου. Σε σχέση με πέρυσι, στο α΄τετράμηνο φέτος εισέπραξε 25 εκατ. ευρώ λιγότερα, χωρίς καν να αυξηθούν οι φόροι (εκτός από τον ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου).

· Οι εισπράξεις από άμεσους φόροι εισοδήματος (φυσικών προσώπων και μόνον ) σημείωσαν καθίζηση, κατά 127 εκατ. σε σχέση με τον στόχο για το α΄ τετράμηνο, αλλά και κατά 112 εκατ. ευρώ σε σχέση με όσα είχαν εισπραχθεί πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με το σταγονόμετρο η εξόφληση οφειλών του δημοσίου

Θα καταβάλλονται από 700 έως 800 εκατ. ευρώ μηνιαίως – Το σχέδιο του ΓΛΚ – Προτεραιότητα για ΕΟΠΥΥ, νοσοκομεία και Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων – Αγγίζουν τα πέντε δισ. ευρώ τα «φέσια» σε πολίτες και επιχειρήσεις

Το μαρτύριο της... σταγόνας αναμένεται ότι θα βιώσουν επιχειρήσεις αλλά και πολίτες στους οποίους οφείλει το Δημόσιο, καθώς η όποια καταβολή των χρεών του κράτους θα γίνει με δόσεις και φυσικά εφόσον όλα κυλήσουν κατ' ευχήν και εκταμιευθεί η πρώτη υπό-δόση των 7,5 ισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, φυσικά, η νέα φοροκαταιγίδα τίθεται από την 1η Ιουνίου σε ισχύ, ενώ και μόνο η αύξηση του ΦΠΑ εκτιμάται ότι θα πλήξει ακόμη περισσότερο τους πάντες και φυσικά όχι μόνο τους έχοντες, όπως υπογραμμίζει πανταχόθεν η κυβέρνηση.

Παράλληλα, όπως δήλωσε μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης, έρχεται και νέα αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017, καθώς «πολύς κόσμος δεν μπορεί να καταβάλλει μεγάλα τέλη κυκλοφορίας, έτσι θα πληρώνει μέρος τους εφάπαξ, και το υπόλοιπο θα περάσει στη βενζίνη μέσα από μια μικρή αύξηση».

Αναφορικά με την πολυπόθητη εξόφληση των χρεών του δημοσίου, κίνηση μέσω της οποίας όλοι ευελπιστούν ότι μπορεί να πέσει «ζεστό χρήμα» στην πραγματική οικονομία και επομένως να υπάρξει έστω και οριακή βελτίωση του κλίματος, δημοσίευμα στο «Βήμα της Κυριακής», αυτή θα γίνει με σταδιακό τρόπο.

Βάσει πληροφοριών από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η εξόφληση των οφειλομένων δεν θα ξεπερνά το ποσό των 700 έως 800 εκατ. ευρώ μηνιαίως, με την προτεραιότητα να αφορά τα χρέη προς τον ΕΟΠΥΥ, τα νοσοκομεία και το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.

Παράλληλα και βάσει του σχεδιασμού του οικονομικού επιτελείου, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να υπάρξει συμψηφισμός οφειλών του Δημοσίου με τυχόν φόρους, εισφορές και πρόστιμα που χρωστούν ιδιώτες και επιχειρήσεις. Μετά αυτόν τον συμψηφισμό και εφόσον προκύψει θα υπάρξουν επιστροφές τόσο από τον φόρο εισοδήματος όσο και από τον ΦΠΑ στα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται ότι οι οφειλές του δημοσίου έχουν φθάσει στο επίπεδο των πέντε δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1.680 εκατ. οφείλονται στον ΕΟΠΥΥ, τα 1.140 εκατ. σε νοσοκομεία (προμηθευτές κτλ), τα 600 εκατ. στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, τα 540 εκατ. σε Νομικά Πρόσωπα, ενώ οι οφειλές του υπουργείου Οικονομικών (φόρος εισοδήματος και ΦΠΑ) φθάνουν στα 880 εκατ. ευρώ.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

100-140 τόνοι φαρμάκων κάθε χρόνο πάνε στα σκουπίδια!

Τουλάχιστον 100 - 140 τόνοι φαρμάκων, αξίας εκατ. ευρώ, «πετούν» οι Έλληνες κάθε χρόνο! Πρόκειται για φάρμακα ληγμένα ή εν μέρει χρησιμοποιημένα, τα οποία ...επιστρέφονται στους ειδικούς κάδους που είναι τοποθετημένοι στα φαρμακεία και στη συνέχεια συλλέγονται από το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ).


Ήδη οι αποθήκες που διαθέτει το Ινστιτούτο στη Μαγούλα έχουν «γεμίσει» και πλέον δεν μπορούν να δεχτούν άλλα φάρμακα. Από το 2012 που «τρέχει» το πρόγραμμα συλλογής φαρμάκων από το ΙΦΕΤ, έχουν συλλεχθεί πάνω από 500 τόνοι φαρμάκων, που θα κατέληγαν στα σκουπίδια ή στις αποχετεύσεις, προκαλώντας βλαβερές συνέπειες λόγω αθροιστικού αποτελέσματος στην ατομική και δημόσια υγεία, καθώς οι φαρμακευτικές (δραστικές) ουσίες που περιέχουν, επιστρέφουν στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω της τροφικής αλυσίδας.

Εκτιμάται μάλιστα ότι περίπου το 10% των φαρμάκων που καταλήγουν στους ειδικούς κάδους δεν έχουν λήξει.


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ: Άγριο κράξιμο σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε» (ΒΙΝΤΕΟ)

Επεισοδιακή ήταν η ομιλία του υπουργού Εργασίας, Σύντροφο Γιώργου Κατρούγκαλου στην Καλαμάτα, ο οποίος φιλοξενήθηκε από τη Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ για να αναπτύξει το νέο Ασφαλιστικό.Ένας άνδρας, που «συστήθηκε» ως πρώην ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε φραστικά στον υπουργό φωνάζοντάς του: «Κάνατε το Σύνταγμα κουρελόχαρτο. Εξαθλιώσατε τον ελληνικό λαό. Θα έπρεπε να ντρέπεστε».

Η επίθεση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του κομματικού ακροατηρίου. Ξέσπασαν εντάσεις, οι οποίες μεταφέρθηκαν και εκτός του αμφιθεάτρου. Μάλιστα, απλοί πολίτες που βρίσκονταν στον εξωτερικό χώρο εξέφρασαν τη στήριξή τους στον διαμαρτυρόμενο άνδρα, φωνάζοντας και εκείνοι συνθήματα.

Νωρίτερα, στην αρχή της ομιλίας του υπουργού, μια γυναίκα είχε διασχίσει την αίθουσα κρατώντας σιωπηλή ένα χαρτί που έγραφε «Ντροπή σας». Η γυναίκα δεν αντέδρασε ούτε όταν την απομάκρυναν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Όσον αφορά στην ομιλία του Σύντροφο Γιώργου Κατρούγκαλου, ο ίδιος αναφέρθηκε στη ριζική αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, το οποίο στηρίζεται, σύμφωνα με τον υπουργό, στις θεμελιώδεις αρχές της Αριστεράς: την ισονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Playoffs: Η διπλή ευκαιρία της πρώτης θέσης για τους ομίλους!

Τα playoffs μπαίνουν στην τελική ευθεία και τρεις ομάδες "μάχονται" για την πρώτη θέση. ΠΑΟΚ (10β.), ΑΕΚ (8β.) και Παναθηναϊκός (7β.) θα παλέψουν για την πρωτιά, με τους δύο πρώτους να κρατούν την τύχη στα χέρια τους και τους "πράσινους" να θέλουν ένα συνδυασμό αποτελεσμάτων. Ο Πανιώνιος που βρίσκεται 4ος με μόλις ένα βαθμό, δεν έχει καμία ελπίδα να τερματίσει πρώτος.

Τι σημαίνει όμως πρακτικά η πρωτιά που οδηγεί στον τρίτο προκριματικό του Champions League; Η ομάδα που θα παίξει εκεί χρειάζεται μόνο μία (1) πρόκριση για να παίξει σε όμιλο τον Σεπτέμβριο (είτε UCL είτε Europa), ενώ οι δύο ομάδες που θα ξεκινήσουν στον τρίτο προκριματικό του Europa θέλουν δύο (2) προκρίσεις για να παίξουν στους ομίλους.

Θυμίζουμε ότι και οι τρεις ομάδες (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός) θα βρεθούν στους αδύναμους του τρίτου προκριματικού του Champions League. Εκεί έχουν "κλειδώσει" οι πέντε πιθανοί αντίπαλοι που είναι:
  • Σαχτάρ (Ουκρανία)
  • Άγιαξ (Ολλανδία)
  • Άντερλεχτ (Βέλγιο)
  • Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
  • Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)
Αν η ελληνική ομάδα προκριθεί, ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ όμιλο, είτε στο Champions League είτε στο Europa League. Αν αποκλειστεί, θα έχει άλλη μία ευκαιρία στα playoffs του Europa League. Αντίθετα ο αποκλεισμός στον τρίτο προκριματικό του Europa σημαίνει και αποκλεισμός από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Παραδείγματα:
  • Όταν ο ΠΑΟΚ απέκλεισε την Σακτάρ στον τρίτο προκριματικό του UCL, εξασφάλισε ομίλους. Στα playoffs έπαιξε με την Σάλκε την οποία αν περνούσε θα έπαιζε σε ομίλους του UCL. Τελικά αποκλείστηκε και μπήκε στους ομίλους του EL.
  • O Παναθηναϊκός πέρσι αποκλείστηκε στον τρίτο προκριματικό του UCL από την Μπριζ, αλλά είχε μία δεύτερη ευκαιρία στα playoffs του EL. Την έχασε βέβαια και αυτή καθώς τον απέκλεισε η Καμπάλα.


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κλείνει τις εκκρεμότητες η κυβέρνηση

Μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας το Μαξίμου θέλει να έχει κλείσει όλα τα ανοιχτά "μέτωπα" και να έχει ολοκληρώσει την διαδικασία της αξιολόγησης.


Όλα αυτά συζητήθηκαν το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο τραπέζι έπεσαν όλα τα θέματα "αγκάθια" και τα επόμενα βήματα για την εκταμίευση της δόσης (κόκκινα δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου, επιστροφή του ΕΚΑΣ, αποκρατικοποιήσεις).

Για αυτόν το λόγο οι πληροφορίες αναφέρουν πως την Κυριακή θα υπάρχει τηλεδιάσκεψη των θεσμών με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Οι επιπρόσθετες ρυθμίσεις, αναλόγως που θα καταλήξουν οι διαβουλεύσεις με τους δανειστές, αναμένεται να προχωρήσουν είτε με ΠΝΠ, είτε και με τροπολογίες.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γλυκιά διαμαρτυρία: Πέταξαν τούρτα στην αρχηγό της ΚΟ της Αριστεράς Ζάρα Βάγκενκνεχτ

Ακτιβιστές που δηλώνουν υποστηρικτές των προσφύγων διέκοψαν κομματική συγκέντρωση του γερμανικού κόμματος της Linke (Αριστερά), ρίχνοντας τούρτα στο πρόσωπο της επικεφαλής της κοινοβουλευτικής του ομάδας, Ζάρα Βάγκενκνεχτ.

Η Βάγκενκνεχτ είχε μιλήσει για όρια στην «προθυμία αποδοχής» και για «δίκαιο φιλοξενίας το οποίο δεν πρέπει να εκμεταλλεύονται» πρόσφυγες και μετανάστες, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και μέσα στο κόμμα της.

Οι δράστες, μία γυναίκα και ένας άνδρας, είχαν μπει στο χώρο παριστάνοντας τους δημοσιογράφους και αφού πέταξαν φυλλάδια που συνέκριναν την Βάγκενκνεχτ με τα στελέχη του ξενοφοβικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία, αλλά και το ακροδεξιό κίνημα PEGIDA, της πέταξαν τη τούρτα. Εναντίον τους υποβλήθηκε μήνυση.

 Υψηλόβαθμα στελέχη του Die Linke καταδίκασαν την αντίδραση, λέγοντας πως πρόκειται για ενέργεια όχι μόνο ενάντια στην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά ενάντια σε όλους, ενώ επισημάνθηκε πως ποτέ στο παρελθόν κατά τη διάρκεια κομματικής συγκέντρωσης έχει σημειωθεί κάτι ανάλογο.

Η ίδια η Βάγκενκνεχτ μετά το περιστατικό μίλησε στους υποστηρικτές του κόμματος κάνοντας λόγο για «ανόητες πράξεις» που δεν θα την αποτρέψουν από το να είναι ενεργή πολιτικά, ενώ τα στελέχη του Die Linke την υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα.

Σημειώνεται πως η Ζάρα Βάγκενκνεχτ είχε γίνει γνωστή στην Ελλάδα για τις θέσεις υπέρ της που έχει εκφράσει και εντός του Γερμανικού κοινοβουλίου:
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας δεν κάνει πίσω

Ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς είναι αποφασισμένος να μην προσθέσει το όνομά του στη μακρά λίστα των πολιτικών που υποχώρησαν απέναντι στους διαδηλωτές, όπως δήλωσε στην εφημερίδα Journal Du Dimanche (JDD).


Το συνδικάτο CGT έχει διοργανώσει διαδηλώσεις, απεργίες στους σιδηρόδρομους και αποκλεισμούς διυλιστηρίων ώστε να πιέσει την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα σχέδιά της που θα καταστήσουν πιο εύκολο για τις επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν και να απολύουν εργαζομένους.

"Αν ενδίδαμε στον δρόμο και στο CGT επειδή μας απασχολούσε επίμονα η σύντομη περίοδος μέχρι το 2017 (οπότε θα διεξαχθούν προεδρικές εκλογές) θα χάναμε τα πάντα", δήλωσε ο Βαλς στη γαλλική εφημερίδα.

Στα μέσα της δεκαετίας του '90 ο πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ είχε προκαλέσει τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των προηγούμενων δεκαετιών επειδή δεν υποχωρούσε σε ένα σχέδιο συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης ωστόσο στο τέλος υποχώρησε έπειτα από εβδομάδες απεργιών και διαδηλώσεων.

Η κυβέρνηση πιέζεται να εξεύρει λύση στην τελευταία αντιπαράθεση πριν από τις 10 Ιουνίου, οπότε ξεκινά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Euro 2016) στη Γαλλία.

Ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν επέμεινε στην κυβερνητική στάση.

"Πρώτα και πάνω απ΄όλα πρέπει να είμαστε σταθεροί", είπε ο Σαπέν σε συνέντευξή του στο Reuters και σε τρεις ευρωπαϊκές εφημερίδες. "Αν κάνουμε κάτι άλλο θα ήταν λάθος ως προς τα (υπόλοιπα) συνδικάτα, τα περισσότερα από τα οποία υποστηρίζουν το κείμενο".

Το πιο μετριοπαθές συνδικάτο CFDT υποστηρίζει την προτεινόμενη μεταρρύθμιση που θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να απολύουν προσωπικό πιο εύκολα σε δύσκολους καιρούς αλλά δίνει επίσης μεγαλύτερη εξουσία στα συνδικάτα να διαπραγματευθούν επιχειρησιακές συμβάσεις αντί εθνικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Ο Σαπέν είπε ότι συμφωνεί με τη σκληρή στάση που τηρεί ο Βαλς και είπε πως παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο LCP την περασμένη εβδομάδα, όταν είπε ότι θα μπορούσε να αποσυρθεί το τμήμα εκείνο του νομοσχεδίου που δίνει την επιλογή στις επιχειρήσεις να μην τηρούν τις εθνικές υποχρεώσεις τους όσον αφορά την προστασία της εργασίας, αν υιοθετήσουν επιχειρησιακές συμβάσεις για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας με τη συγκατάθεση της πλειονότητας των υπαλλήλων.

Ένας άλλος υπουργός δήλωσε ωστόσο, πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιτρέψει να διαταραχθεί η διεξαγωγή του Euro 2016, γιατί κάτι τέτοιο θα έπληττε την εικόνα της Γαλλίας.

Μια επιλογή θα ήταν οι βουλευτές να τροποποιήσουν το νομοσχέδιο όταν επανέλθει στην Εθνοσυνέλευση για δεύτερη ανάγνωση, είπε ο υπουργός, ο οποίος ζήτησε ανωνυμία.

Η κυβέρνηση πέρασε το νομοσχέδιο από την Εθνοσυνέλευση με διάταγμα παρακάμπτοντας την πρώτη ανάγνωση. Η τελική ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί τον Ιούλιο.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι δανειστές ζητούν κατάργηση των συντάξεων – Προωθούν την εδραίωση των ασφαλιστικών εταιρειών

ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!

Βόμβα στα θεμέλια του κοινωνικού κράτους βάζουν οι δανειστές ζητώντας επιτακτικά την εδραίωση της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Real News, υπό την απειλή της μη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και τη μη καταβολής της επόμενης δόσης, οι δανειστές μέσω της αποστολής 20σελιδου υπομνήματος προς την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επιβάλλει τα ιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια, απαιτώντας από το κράτος να πάψει να καταβάλλει εκείνο σύνταξη αναπηρίας σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος του ασφαλισμένου ή σύνταξη λόγω θανάτου στα μέλη της οικογένειας του. Ειδικότερα, οι δανειστές επισημαίνουν ότι η κοινωνική ασφάλιση που παρέχει το κράτος δεν θα πρέπει να επιβαρύνεται σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος και ότι θα έπρεπε όλοι οι εργαζόμενοι να καλύπτονται ήδη υποχρεωτιικά από ιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια.


crashonline.grΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι συμβαίνει στη Γαλλία; Είναι μια εξέγερση; «Οχι, μεγαλειότατε, είναι μια Επανάσταση»…

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΥ

Οταν το βράδυ της 14ης Ιουλίου 1789 τα νέα της πτώσης της Βαστίλης έφθασαν στον απομονωμένο στις Βερσαλλίες Λουδοβίκο 16ο, φέρεται να ρώτησε έναν αυλικό του:

«Είναι μια εξέγερση;», για να πάρει την απάντηση: «Οχι, μεγαλειότατε, είναι μια Επανάσταση»! Τον Απρίλιο του 1968 η έγκυρη «Μοντ» δημοσίευε σε τρεις πρωτοσέλιδες συνέχειες ανάλυση του αρχισυντάκτη της Viansson Ponte με τον τίτλο «Η Γαλλία βαριέται» όπου διαπίστωνε την πολιτική αδιαφορία της κοινής γνώμης.

Λίγες μέρες μετά οι φοιτητές του Πανεπιστημίου της Ναντέρ κατέλαβαν τις Φοιτητικές Εστίες με αίτημα τη δυνατότητα να διανυκτερεύουν στα δωμάτια των συμφοιτητριών τους, μια είδηση που πέρασε ως μονόστηλο ή σχολιάσθηκε χιουμοριστικά. Λίγες μέρες αργότερα το Παρίσι καιγόταν από τις διαδηλώσεις! Τον Οκτώβριο του 1995 ο πρόεδρος Σιράκ και ο πρωθυπουργός Ζιπέ που είχαν ταχθεί κατά της μονομερούς λιτότητας στην προεκλογική εκστρατεία της άνοιξης της ίδιας χρονιάς, ανακοίνωσαν λιτότητα σκληρότερη από αυτήν των Μιτεράν-Μπαλαντίρ, με αποτέλεσμα απεργιακές κινητοποιήσεις που παρέλυσαν τη χώρα για τρεις μήνες και κλείδωσαν την ήττα της Δεξιάς στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της άνοιξης του 1997.

Σήμερα η κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων και των διαδηλώσεων στη Γαλλία δείχνει ότι οι Ολάντ-Βαλς μάλλον υποτίμησαν τις διαθέσεις της κοινωνίας, επαναλαμβάνοντας το λάθος του Λουδοβίκου του 16ου, του αρχισυντάκτη της «Μοντ» και των προκατόχων τους προ εικοσαετίας Σιράκ-Ζιπέ. Από επίδειξη ισχύος και αποφασιστικότητας, από κίνηση αντεπίθεσης, στη λογική του δόγματος η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, η προσπάθεια απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων με διαδικασία αντίστοιχη της δικής μας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου φαίνεται να γυρίζει μπούμερανγκ.

Η σύγκρουση κινδυνεύει να γίνει τυφλή και μετωπική γιατί και οι δύο πλευρές παίζουν τα ρέστα τους στην κυριολεξία: Για τη Συνδικαλιστική Ομοσπονδία CGT μια κυβέρνηση και ένας πρόεδρος, η δημοτικότητα των οποίων κινείται γύρω στο 14%, είναι ένας αδύναμος αντίπαλος, ενώ για τους Ολάντ-Βαλς δεν υπάρχει περιθώριο για αναδίπλωση.

Η σύγκρουση Ολάντ-Συνδικάτων φέρνει σε αμηχανία τη Δεξιά του Σαρκοζί και την Ακροδεξιά της Λεπέν: Ο πρώτος δεν τολμά αυτήν τη στιγμή να επικρίνει ως ανεπαρκή την ελαστικοποίηση της εργασίας και να ζητήσει εδώ και τώρα σκληρή επιβολή του νόμου και της τάξης, και η δεύτερη δυσκολεύεται να τοποθετηθεί απέναντι σε μια εξέγερση που αγγίζει τις ευαισθησίες μεγάλου μέρους της εκλογικής της βάσης, αλλά βρίσκεται υπό τον έλεγχο της προσκείμενης στο Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα Συνομοσπονδίας CGT.


kapopoulos@pegasus.gr, www.ethnos.grπηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτοί θα μπουν στη μάχη για τον έλεγχο των κόκκινων δανείων – Τα ονόματα

Με το όπλο παρά πόδα βρίσκονται οι τραπεζίτες μετά τις αποφάσεις του Eurogroup της περασμένης Τρίτης, προκειμένου να επισπεύσουν τις διαδικασίες διαχείρισης του προβληματικού τους χαρτοφυλακίου.
 
Το γεγονός ότι το «country risk» μειώνεται δραματικά μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, παρά τους αστερίσκους, η αναμενόμενη επανένταξη των ελληνικών ομολόγων στο «γουέιβερ» της EKT, αλλά και η σχεδιαζόμενη μερική άρση των capital controls, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για νέα δεδομένα στο καυτό μέτωπο των κόκκινων δανείων. Μάλιστα τραπεζικές πηγές υποστηρίζουν ότι το 2017 θα είναι ένα «έτος ορόσημο» για την Ελλάδα, αφού τα επενδυτικά εργαλεία, οι γραμμές χρηματοδότησης από EBRD, το πακέτο Γιούνκερ και το μοίρασμα του κινδύνου των κόκκινων δανείων θα δώσουν νέα πνοή στην αγορά.
Ετσι, το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ατέλειωτο παζάρι μεταξύ τραπεζών και εταιρειών διαχείρισης, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και τα σημερινά 107 δισ. ευρώ κόκκινων δανείων να μετατραπούν σε «θησαυρό» ρευστότητας αύριο. Ως γνωστόν, το εναρκτήριο λάκτισμα προς αυτή την κατεύθυνση έδωσαν την προηγούμενη εβδομάδα οι Alpha και Eurobank, οι οποίες προχωρούν στη δημιουργία πλατφόρμας διαχείρισης μεγάλων επιχειρηματικών δανείων, με το αμερικανικό fund ΚΚR, αλλά και με την EBRD. Πέραν όμως από το KKR και τη θυγατρική του που διαχειρίζεται την πλατφόρμα Pillarstone, και άλλες πλατφόρμες ενεργούς διαχείρισης είτε με GPs και LLPs είτε με δικηγορικά γραφεία διεθνούς εμβέλειας δηλώνουν το παρόν και αναζητούν διακαώς να τοποθετηθούν στην Ελλάδα αγοράζοντας όσο πιο φθηνά μπορούν για λογαριασμό πελατών τους. Στο μεγάλο παζάρι παίρνουν μέρος εκπρόσωποι των διαχειριστών που πηγαινοέρχονται στην Αθήνα βολιδοσκοπώντας τις διοικήσεις των τραπεζών αναζητώντας συνέργιες.

Στην αγορά αυτή δραστηριοποιούνται οι Clifford Chance, οι Oliver Wyman και οι Dentons, ενώ από τις πλατφόρμες πέραν της Pillarstone, ξεχωρίζουν η Alvarez & Marsal, η Actua, η Logicor, η Hoist και οι Alix Partners. Στο «παιχνίδι» παραμένουν δυναμικά η Pimco και η BlackRock Solutions ως τοποτηρητής των AQRs των ελληνικών τραπεζών στην ανακεφαλαιοποίηση. Βλέψεις για Ελλάδα δεν έχουν πάψει να έχουν τόσο η Deutsche Bank (RREEF), όσο και η Morgan Stanley, που απέκτησε στις αρχές του έτους τον επενδυτικό βραχίονα της Εθνικής (NBGI).

Τα €107 δισ., εκ των οποίων περίπου €40 δισ. αντιπροσωπεύουν χρέη μεγάλων επιχειρήσεων, ενδιαφέρουν όμως και πολλά funds που εδώ και χρόνια εμφανίζουν έντονη δραστηριότητα στη χώρα μας, όπως τα: Blackstone, Lone Star, Sankaty, KKR, Cerberus, Oaktree, Fortress, York Capital, Greylock CM, Värde, Marathon Asset Management, Apollo, Sereb, Centerbridge και Baupost.

Ο ΧΡΟΝΟΣ. Στην επίλυση του προβλήματος των κόκκινων δανείων ως προϋπόθεση για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε και ο Γιορν Στόμπε Γενικός Διευθυντής του Asset Μanagement της Deutsche Bank, στα πλαίσια του 11ου RED Business Forum που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη. Τόνισε ωστόσο ότι για την επιτυχή διαχείριση των δανείων αυτών είναι καθοριστικός ο χρόνος που θα δοθούν πακέτα στην αγορά και οι εκτιμήσεις κινδύνου.
Στο ίδιο πνεύμα ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Θ. Μητράκος σημείωσε ότι «η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας προϋποθέτει τη χρηματοδοτική της στήριξη από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα και τις διεθνείς κεφαλαιαγορές. Καταλυτικοί παράγοντες για την ενδυνάμωση της απαιτούμενης χρηματοδότησης της οικονομίας μπορεί να είναι η, εκ μέρους των τραπεζών, αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων αλλά και η αξιοποίηση από τις επιχειρήσεις εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης».

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια το Σεπτέμβριο του 2015 είχαν ανέλθει σε περίπου 107 δισ. ευρώ αποτελώντας το 43,6% των συνολικών ανοιγμάτων. Σύμφωνα με τον κ. Τάσο Κοτζαναστάση, CEO της 8GCP τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στα μεγάλα χαρτοφυλάκια είναι της τάξης των 50 δισ. ευρώ ενώ από αυτά το 1/3 αφορά σε δάνεια πάνω από 10 εκατ. ευρώ, το 1/3 είναι μεταξύ 1 και 10 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα κάτω του 1 εκατ. ευρώ. Όπως επισήμανε ο ίδιος, τα ξενοδοχεία και το real estate αποτελούν το 37% των δανείων και μαζί αποτελούν το 1/5 όλων των μη εξυπηρετούμενων δανείων της χώρας.

Χειροτέρευση για ακίνητα-κατασκευές

Οι κλάδοι των ακινήτων και των κατασκευών αντιπροσωπεύουν περίπου το 16% της συνολικής τραπεζικής χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις. Η ποιότητα του εν λόγω χαρτοφυλακίου εμφανίζεται χειρότερη σε σύγκριση με το μέσο όρο όλων των κλάδων. Σύμφωνα με στοιχεία τέλους 2015, από δάνεια ύψους περίπου 24 δισ. ευρώ που έχουν χορηγηθεί προς επιχειρήσεις των δύο προηγούμενων κλάδων (ακινήτων και κατασκευών), περισσότερα από τα μισά (54%) καταγράφονται ως μη εξυπηρετούμενα. Τα παραπάνω συνδέονται με τις πιέσεις στις εμπορικές αξίες και τα μισθώματα τόσο των οικιστικών όσο και των επαγγελματικών ακινήτων, οι οποίες συνεχίστηκαν το 2015 και το α’ τρίμηνο του 2016, αν και με μικρότερη ένταση σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.
Αυτά επιμερίζονται περίπου ισόποσα (1/3 δηλαδή) σε: (α) δάνεια που εξυπηρετούνται μεν κανονικά μέχρι στιγμής, ωστόσο εκτιμάται από τις τράπεζες ότι έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν πρόβλημα άμεσα (δάνεια αβέβαιης είσπραξης), (β) δάνεια σε καθυστέρηση, και (γ) καταγγελμένα δάνεια.

Οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις του κλάδου έχουν ήδη συνομολογήσει ρυθμίσεις για δάνεια ύψους περίπου 4 δισ. ευρώ, για τα οποία ένα σχετικά μεγάλο ποσοστό εμφανίζει εκ νέου πρόβλημα, ενώ οι τράπεζες έχουν σχηματίσει προβλέψεις ύψους περίπου 6 δισ. ευρώ.

«Ενα άλλο χαρακτηριστικό των δανείων προς τους κλάδους των κατασκευών και της διαχείρισης ακίνητης περιουσίας είναι ότι το 75% περίπου των περιπτώσεων αφορά δάνεια ύψους άνω του 1 εκατ. ευρώ, για περίπου 4.000 επιχειρήσεις που ανήκουν στην κατηγορία αυτή. Οι επιχειρήσεις αυτές φαίνεται να εμφανίζουν καλύτερη συμπεριφορά ως προς την εξυπηρέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων συγκριτικά με εκείνες που έχουν έκθεση σε δανεισμό μικρότερου ύψους. Με άλλα λόγια, οι επιχειρήσεις μικρότερου μεγέθους είναι πιο ευάλωτες. Επιπρόσθετα, συγκριτικά λίγες είναι οι περιπτώσεις επιχειρήσεων που έχουν μεγάλα ανοίγματα σε δύο ή περισσότερες τράπεζες, γεγονός που διευκολύνει τη συμφωνία μεταξύ τραπεζών και επιχειρήσεων σε βιώσιμες αναδιαρθρώσεις» ανέφερε ο κ. Θ. Μητράκος.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ύποπτο για απόκρυψη μαύρου χρήματος. Νομιμοποιούν τις Offshore για υπουργούς και βουλευτές

ΥΠΟΠΤΗ ρύθμιση, που ανατρέπει όλα τα πολιτικά δεδομένα, πέρασε ανάμεσα στις 7.500 σελίδες του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής. Η επίμαχη ρύθμιση σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, επιτρέπει σε υπουργούς, βουλευτές, γενικούς γραμματείς και άλλους αξιωματούχους να έχουν offshore εταιρείες, αρκεί η έδρα τους να είναι σε «φορολογικά συνεργάσιμες» χώρες, ακόμα και αν οι χώρες αυτές χαρακτηρίζονται από το υπουργείο Οικονομικών ως «φορολογικοί παράδεισοι», όπως οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, τα Νησιά Κέιμαν, Τζέρσεϊ, οι Βερμούδες κ.ά. Το μείζον ερώτημα που προκύπτει είναι ποιον αξιωματούχο η αξιωματούχους των Σύριζα η των Ανελ αφορά αυτή η ρύθμιση. 

Μήπως το όνομα του ( η το όνομα της)  υπάρχει και σε καμιά λίστα όπως ψιθυρίζεται έντονα τις τελευταίες ημερες; 


palios-nomos01 


 neos-nomos01


Το άρθρο 178 του πολυνομοσχεδίου, που τροποποιεί το νόμο του 2003, ο οποίος προέβλεπε γενική απαγόρευση συμμετοχής σε εξωχώριες εταιρείες και ποινές φυλάκισης, χρηματικά πρόστιμα και έκπτωση από δημόσια αξιώματα, από την περασμένη Κυριακή είναι νόμος του κράτους, δίνοντας άφεση αμαρτιών σε κάποιους που ενδεχομένως δεν ήταν εως τώρα «νόμιμοι» και κινδύνευαν να έχουν αυστηρές συνέπειες γι’ αυτόν το λόγο. Και αυτό γιατί, έγκριτοι νομικοί, υποστηρίζουν ότι η διάταξη θα έχει στην εφαρμογή της αναδρομική ισχύ.

Η ιδιοκτησία offshore βοηθάει πολύ πιο εύκολα κάποιον να κρύψει μαύρο χρήμα καθώς του δίνει την ευχέρεια να φαίνονται άλλα πρόσωπα (π.χ δικηγόροι ) ως μέτοχοι στην εταιρία και όχι ο ίδιος.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δείτε ποιο χωριό ελβετικό χωριό πλήρωσε πρόστιμο 260.000 ευρώ επειδή δεν δέχεται πρόσφυγες

Το ελβετικό χωριό Oberwil-Lieli, που στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο γειτονικά χωριά με τον ίδιο δήμαρχο, είναι ένα γραφικό χωριό με 2.200 κατοίκους εκ των οποίων οι 300 είναι εκατομμυριούχοι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιποι δεν είναι ευκατάστατοι. Το χωριό απέχει μόνο 15 χιλιόμετρα από την Ζυρίχη και θεωρείται από τα πιο ακριβά μέρη στην Ελβετία.

Μετά από συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η Ελβετία δεν είναι μέλος της, η ελβετική κυβέρνηση αποφάσισε να δεχθεί 3.000 Σύρους πρόσφυγες και 50.000 πρόσφυγες από άλλες χώρες, που συνήθως εισέρχονται μέσω Ιταλίας στην χώρα. Ο αριθμός των προσφύγων θα μοιραστεί σε μέρη σε όλη την Ελβετία και το μικρό χωριό των Άλπεων αποφασίστηκε να φιλοξενήσει δέκα πρόσφυγες.Μάλλον όμως, κάποιοι «κανόνιζα χωρίς τον ξενοδόχο» γιατί οι κάτοικοι του χωριού με την υποστήριξη του δημάρχου Andreas Glarner, μέλος του ακροδεξιού κόμματος SVP (Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα), οργάνωσαν την διεξαγωγή δημοψηφίσματος την 1η Μαΐου και με ποσοστό 52% αποφάσισαν να πληρώσουν οι εκατομμυριούχοι του χωριού το πρόστιμο, ύψους 260.000 ευρώ, στην ελβετική κυβέρνηση παρά να δεχθούν τους 10 πρόσφυγες που αναλογούσαν στο χωριό.

Ο δήμαρχος δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail ότι ο λόγος που το χωριό δεν θέλει τους πρόσφυγες είναι ότι οι αρχές δεν ενημέρωσαν το χωριό, αν πρόκειται για Σύρους ή για οικονομικούς μετανάστες από άλλες χώρες και υποστήριξε ότι οι κάτοικοι φοβούνται για σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες και παιδιά, όπως συνέβη την ημέρα και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος δήλωσε: «Τι δουλειά θα κάνουν; Υπάρχουν μόνο μερικές επιχειρήσεις και φάρμες εδώ, αλλά δεν υπάρχουν άλλες δουλειές. Δεν μιλούν την γλώσσα και αν έχουν παιδιά που θα πρέπει να φοιτήσουν στο τοπικό σχολείο θα χρειαστεί επιπλέον φροντίδα γι’ αυτά».

Το γραφικό χωριό είναι δημοφιλές τουριστικό θέρετρο των ελβετικών Άλπεων, διαθέτει όμορφα σαλέ και πολυτελή κατοικίες με γυάλινες προσόψεις και έχει μηδενική εγκληματικότητα.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι απαντάει η ΓΓ Διαφθοράς σχετικά με τους βουλευτές που μπορούν να έχουν OffShore

Απάντηση στα δημοσιεύματα  ότι οι πολιτικοί πλέον δικαιούνται να κατέχουν offshore έδωσε η ΓΓ Διαφθοράς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση “εάν η αξιωματική αντιπολίτευση θεσμικά επιθυμεί να θέσει θέμα περί καθολικής απαγόρευσης συμμετοχής ή κατοχής μετοχών των Βουλευτών και λοιπών πολιτικών προσώπων σε οποιαδήποτε μη ελληνική εταιρεία τότε την ενημερώνουμε ότι η Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς είναι έτοιμη να συζητήσει κάθε πρόταση που μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση της διαφάνειας στο πολιτικό σύστημα, αρκεί να είναι συμβατή με τις διεθνείς συνθήκες και το κοινοτικό κεκτημένο.”

H ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Κυβέρνηση με το νέο νόμο για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης («πόθεν έσχες») προσπαθεί να διορθώσει και να καλύψει τα κενά και τα «παραθυράκια» που δημιουργήθηκαν με την κακή νομοθέτηση των τελευταίων δεκαετιών.  Το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο ενίσχυσε την αδιαφάνεια, την φοροδιαφυγή και την ανομία, με την δημιουργία νομοθετικών κενών που εν τέλει κατέτεινε στην μη απονομή δικαιοσύνης.

Επανειλημμένως η Κυβέρνηση κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση και την ελάσσονα αντιπολίτευση να συστρατευθούν στον αγώνα κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς. Ωστόσο η Νέα Δημοκρατία, επέλεξε όχι μόνο να σταθεί απέναντι στην Βουλή και να καταψηφίσει τις διατάξεις για την αλλαγή στο νόμο του Πόθεν Έσχες που ενίσχυαν τη διαφάνεια, αλλά επιπλέον εξέδωσε την 28/5/2016 μια απαράδεκτη ανακοίνωση εναρμονιζόμενη πλήρως με τα υβριστικά, χυδαία και λασπώδη δημοσιεύματα της ίδιας ημέρας.

Ειδικότερα και σε ότι αφορά το θέμα της αλλαγής του νόμου περί πόθεν έσχες η Κυβέρνηση νομοθέτησε προκειμένου επιτέλους να καθορίσει με απόλυτη σαφήνεια το θεσμικό πλαίσιο για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις αρχές και τον τρόπο ελέγχου, καθώς και το χρόνο δημοσιότητας ορισμένων κατηγοριών των υπόχρεων.

Η αποσυμφόρηση της επιτροπής του άρθρου 3Α, η ανασύνθεσή της με την αύξηση και συμμετοχή νέων μελών, η υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής και η μακροχρόνια ανάρτηση στο διαδίκτυο των δηλώσεων, η υποχρέωση των ελεγχόμενων για την άμεση υποβολή τυχόν διορθώσεων ή συμπληρωματικών στοιχείων, η επέκταση δηλώσεως επί  των  κινητών, θυρίδων, αλλά και  των δανειακών υποχρεώσεων και η άμεση κοινοποίηση στον εισαγγελέα για τη μη υποβολή, η πρόβλεψη  ειδικών τμημάτων  στις Εισαγγελίες  Αθηνών και Θεσσαλονίκης που θα επιλαμβάνονται  των σχετικών αδικημάτων οδηγούν στον αυστηρότερο έλεγχο και αποτρέπουν τη δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης.

Συγκεκριμένα ως προς τις εξωχώριες εταιρείες.

1) Ο όρος «offshore» εταιρείες είχε ατυχώς αποδοθεί σε «εξωχώριες» εταιρείες στο νόμο 3213/2003 («περί πόθεν έσχες»). Ο όρος αυτός είναι εντελώς αόριστος και νομικά έωλος. Ο ΚΦΕ που τον χρησιμοποιούσε καταργήθηκε το 2013. Σημειώνεται ότι ακόμη και η έκθεση της επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής για το αρ. 6 του Ν. 3849/2010 (επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ) με το οποίο προστέθηκε το αρ. 8 στον Ν. 3213/2003 αναφέρει ότι πρέπει να αποσαφηνιστούν οι όροι: «εξωχώρια εταιρεία» και «παρένθετο πρόσωπο», καθώς χωρίς ειδικότερους προσδιορισμούς αντίκεινται στην αρχή της νομιμότητας.

2) Το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο αν και περιλάμβανε  δρακόντεια και πανηγυρική διατύπωση, στην πράξη ήταν ανεφάρμοστο και αναποτελεσματικό. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί εν τέλει ακολουθούσαν τους ορισμούς που προβλέπονταν στις διεθνείς συμβάσεις και  οι κατηγορούμενοι ως παραβάτες απαλλάσσονταν ως επί το πλείστον γιατί επικαλούνταν ότι οι κατηγορίες βασίζονταν σε αόριστες νομικά έννοιες. Η πρόσφατη νομοθέτηση έρχεται να καλύψει αυτή την πολύ σοβαρή αστοχία, ώστε να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στο τι κατέχει κάθε υπόχρεος και να διενεργείται ενδελεχής έλεγχος για την προέλευσή του. Σε περίπτωση δε παράβασης οι κυρώσεις είναι ιδιαιτέρως αυστηρές.

3) Η Ελλάδα, όπως είναι γνωστό, είναι υποχρεωμένη να εναρμονίζει τη νομοθεσία της σύμφωνα με τις συστάσεις διεθνών οργανισμών στους οποίους είναι μέλος. Για το συγκεκριμένο ζήτημα η GRECO (Ομάδα Κρατών για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς που λειτουργεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης) στον 4ο κύκλο αξιολόγησης της χώρας μας, ζήτησε να αναθεωρηθεί το συγκεκριμένο άρθρο για τις εξωχώριες εταιρείες, καθώς προκύπτουν σημαντικές αντιφάσεις που καθιστούν το πλαίσιο ασαφές, επισφαλές  και αντιπαραγωγικό. Να σημειωθεί ότι η Νέα Δημοκρατία έχει υπερψηφίσει πολλάκις διατάξεις που υποχρεώνουν την Ελλάδα να συμμορφώνεται στις συστάσεις της GRECO (π.χ. αρ. 3 παρ. Γ, υποπαρ. 5.3 Ν. 4336/2015).

4) Η νομοθεσία περί πόθεν έσχες πρέπει να έχει συνοχή και συνέπεια με τη φορολογική νομοθεσία, ώστε να υπάρχει δομημένο καθεστώς ελέγχου και κυρώσεων. Δεν είδαμε κανένα πρωτοσέλιδο όταν ο όρος εξωχώριες εταιρείες καταργήθηκε ήδη από το 2010 και εν τέλει το 2013 με το αρ. 65 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

5) Η έννοια των μη φορολογικά συνεργάσιμων κρατών είναι μια διεθνώς απολύτως αποδεκτή και πλήρως ορισμένη νομικά έννοια. Κάθε χρόνο εκδίδεται από τον ΟΟΣΑ κατάλογος με όσα κράτη διατηρούν αδιαφανές φορολογικό περιβάλλον, ήτοι δεν ανταλλάσσουν πληροφορίες με φορολογικές αρχές άλλων κρατών. Στο τέλος κάθε έτους ο Υπουργός Οικονομικών εκδίδει μια Υπ. Απόφαση που επικυρώνει τον κατάλογο αυτόν με βάση τις σχετικές διεθνείς συμβάσεις.

6) Από καμία διάταξη στο νέο νομοθετικό πλαίσιο δεν προκύπτει αναδρομική ισχύς, όπως ψευδώς αναφέρεται στα δημοσιεύματα. Αντιθέτως, διασφαλίζεται πλήρως η ποινική ευθύνη υπόχρεων προσώπων που υπέβαλαν ανακριβή ή ψευδή δήλωση ή δεν υπέβαλαν καθόλου, αν και ήταν υπόχρεοι. Συγκεκριμένα εάν ένας υπόχρεος σήμερα δηλώσει ότι είναι ιδιοκτήτης εταιρείας στα νησιά Κέυμαν, που από το 2016 έπαψαν να είναι μη συνεργάσιμο φορολογικά κράτος, τότε η δήλωσή του θα ερευνηθεί και θα ερωτηθεί από πότε κατέχει μετοχές ή συμμετέχει σε αυτή την εταιρεία. Εάν διαπιστωθεί ότι η συμμετοχή του είναι παλαιότερη τότε διώκεται ποινικά για ανακριβή δήλωση. Με βάση εξάλλου το νόμο, εάν η διαφορά υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ τότε η πράξη έχει κακουργηματικό χαρακτήρα.

Σε κάθε περίπτωση, εάν η αξιωματική αντιπολίτευση θεσμικά επιθυμεί να θέσει θέμα περί καθολικής απαγόρευσης συμμετοχής ή κατοχής μετοχών των Βουλευτών και λοιπών πολιτικών προσώπων σε οποιαδήποτε μη ελληνική εταιρεία τότε την ενημερώνουμε ότι η Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς είναι έτοιμη να συζητήσει κάθε πρόταση που μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση της διαφάνειας στο πολιτικό σύστημα, αρκεί να είναι συμβατή με τις διεθνείς συνθήκες και το κοινοτικό κεκτημένο.

Συνοψίζοντας με το νέο νομοθετικό πλαίσιο διασφαλίζεται πλήρως η διαφάνεια, ο έλεγχος, η δημοσιοποίηση και η ελαχιστοποίηση πολιτικών παρεμβάσεων και διευκρινίζεται πέραν κάθε αμφιβολίας το περιεχόμενο των δηλώσεων που πλέον εμπεριέχει το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων των υπόχρεων, κάτι που δεν συνέβαινε μέχρι τώρα με τις γνωστές συνέπειες για την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος.
πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τελικός Champions League: Η Ρεάλ βασίλισσα της Ευρώπης!

Η Ρεάλ είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης! Η Ρεάλ στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης για 11η φορά στην ιστορία της! Εκ διαμέτρου αντίθετα συναισθήματα στις δύο άκρες της Μαδρίτης.
 
Ο Σιμεόνε παρηγορεί τους παίκτες του για την απώλεια του τροπαίου.
 
Η Ρεάλ και πάλι βασίλισσα της Ευρώπης!!! Στα πέναλτι με 5-3 και σκορ 1-1 στην κανονική διάρκεια
 
Ο Ρονάλντο στην εκτέλεση, εάν σκοράρει το παίρνει η Ρεάλ.
00:34
 
Δοκάρι ο Χουάνφραν και μένει το 4-3 για τη Ρεάλ.
00:33
 
Στην εκτέλεση ο Χουάνφραν.
 
Στην ίδια γωνία ο Ράμος, εύστοχος και 4-3 η Ρεάλ.
 
Ο Σαούλ για την Ατλέτικο στην εκτέλεση. 3 - 3
 
Ο Όμπλακ έχει δεχτεί τρία πέναλτι στην ίδια γωνία.
 
Σκοράρει ο Μπέιλ, 3-2 η Ρεάλ.
00:31
 
Ο Μπέιλ στην εκτέλεση για τη Ρεάλ.
 
Εύστοχος ο Γκάμπι, 2-2 η Ατλέτικο.
00:31
 
Ο Γκάμπι για την Ατλέτικο.
00:30
 
Εύστοχος και αυτός, 2-1 η Ρεάλ.
00:30
 
Δεύτερος ο Μαρσέλο για τη Ρεάλ.
 
Ο Γκριεζμάν στην επόμενη εκτέλεση. 1 - 1
 
Πρώτο πέναλτι για τη Ρεάλ με τον Βάθκεθ. 1 - 0
 
Οι αρχηγοί και ο διαιτητής κάνουν την κλήρωση των τερμάτων.
 
Οι δύο προπονητές επιλέγουν τους εκτελεστές για τη διαδικασία.
Στα πέναλτι ο τελικός.
 
Τέλος παιχνιδιού. Στα πέναλτι θα κριθεί το τρόπαιο.
118΄ Έχει πέσει ο ρυθμός, αφού οι παίκτες έχουν εξαντληθεί.

116' Ο Πάρτι στη θέση του Κόκε.

114' Οι Ράμος και Χουάνφραν ανταλλάσσουν ορισμένες κακές λέξεις...

113' Έχει την υπεροχή η Ρεάλ και η Ατλέτικο δεν μπορεί να κρατήσει μπάλα.

112' Κίτρινη κάρτα στον Πέπε.

109' Ο Λούκας στη θέση του Φελίπε Λουίς.

108' Ο Φελίπε Λουίς δεν μπορεί να συνεχίσει.
Σουτ του Κασεμίρο, άουτ.
106' Αρχίζει το δεύτερο ημίχρονο της παράτασης.

105' Τέλος πρώτου ημιχρόνου στην παράταση.
101' Η Ρεάλ είναι πιο επιθετική στην παράταση.

99' O Γκριεζμάν πήγε να φύγει μόνος, αλλά ο Ντανίλο τον έκοψε.

94' Κόρνερ από τον Ίσκο, ο Ρονάλντο έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε σε πλάτη και κατέληξε στην αγκαλιά του Όμπλακ.
94' Σουτ του Μπέιλ, η μπάλα άουτ.

93'  Κίτρινη κάρτα στον Ντανίλο.

92' Σουτ του Κασεμίρο, μπλόκαρε ο Όμπλακ.

91'  Αρχίζει το πρώτο ημίχρονο της παράτασης.
Παράταση για τις δύο ομάδες. Τέλος παιχνιδιού
Κίτρινη κάρτα στον Γκάμπι και στον Ράμος.

92' Δεν υπάρχει ευκαιρία μέχρι τώρα.
 
 
90' Συμπληρώθηκαν τα 90', 3' οι καθυστερήσεις.
 
87' Ο Μαρσέλο κάνει την παράλληλη σέντρα από αριστερά, αλλά κανένας δεν μπήκε στην πορεία της.

86' Στην εκτέλεση του κόρνερ της Ρεάλ, ο Μπέιλ έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον Πέπε και κατέληξε άουτ, αντί να πάει στα δίχτυα.

85' Σουτ του Μπέιλ, ο Όμπλακ απέκρουσε.
Γκολ για την Ατλέτικο στο 79
 
Ο Καράσκο σκοράρει με προβολή μετά την εξαιρετική σέντρα του Χουάν Φραν! Η Ατλέτικο έψαχνε μία φάση και τη βρίσκει!
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέες μειώσεις σε μισθούς ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων από 1η Ιουνίου

Νέες μειώσεις στις αποδοχές τους θα δουν από την 1η Ιουνίου οι ιδιωτικοί και οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά και οι συνταξιούχοι, μετά τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης.

Η μείωση του αφορολογήτου, σύμφωνα με την «Ημερησία», σε συνδυασμό με τις αλλαγές στην έκτακτη εισφορά, φέρνουν αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης, ενώ οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα θα έχουν και απώλειες από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.

Οι μεγάλοι χαμένοι ιδιωτικοί υπάλληλοι από τη μείωση του αφορολογήτου είναι:

Όσοι δεν έχουν παιδιά και μισθό μόλις πάνω από 617 ευρώ

Όσοι έχουν 1 παιδί και μισθό πάνω από 633 ευρώ, καθώς και

Όσοι έχουν 2 παιδιά και μισθό πάνω από 649 ευρώ.

Επί παραδείγματι:

- Ιδιωτικός υπάλληλος χωρίς παιδιά με 679 ευρώ/μήνα, θα υποστεί συνολική μείωση 16,76 ευρώ/ μήνα.

- Ιδιωτικός υπάλληλος με 1 παιδί και 1.071 ευρώ/μήνα θα έχει απώλεια 13,13 ευρώ/ μήνα.

- Ιδιωτικός υπάλληλος με 2 παιδιά και 1.643 ευρώ/μήνα θα χάσει 18,35 ευρώ/ μήνα.

- Συνταξιούχος με σύνταξη 750/μήνα, θα χάσει 6,57 ευρώ το μήνα λόγω αυξημένης παρακράτησης, ενώ -

- Δημόσιος υπάλληλος με 1 παιδί και μισθό 1.250 ευρώ/μήνα θα έχει απώλεια κάτι παραπάνω από 9 ευρώ το μήνα.

Οι αλλαγές στη φορολογία φέρνουν ελαφρύνσεις σε εργαζόμενους- συνταξιούχους με εισόδημα 30.000 έως 40.000 ευρώ, ενώ ειδικά οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι με εισόδημα ως 17.000 ευρώ θα διατηρήσουν το ισχύον αφορολόγητο και θα έχουν μείωση κρατήσεων.


 πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Panama Papers: Νέα στοιχεία για τους έλληνες φοροφυγάδες

Νέα ευρήματα από τις λίστες της φοροδιαφυγής προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.


Παράλληλα τόνισε επίσης πως από τις 300.000 υποθέσεις των Panama Papers, την Ελλάδα αφορούν 220 οντότητες και 400 πρόσωπα.

Ο επικεφαλής της φορολογικής διοίκησης μιλώντας στον Σκάι διαβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι των λιστών σε προχωρούν σε στενή συνεργασία με τους οικονομικούς εισαγγελείς, με τους οποίους η γενική γραμματεία έχει καθημερινή επικοινωνία.


694777-panama_papers.jpg


Οι δηλώσεις του είχαν ως εξής: «Έχουμε αποτελέσματα, μπορούμε να περιμένουμε πολύ περισσότερα, με βάση και τα στοιχεία που θα πάρουμε από τις τράπεζες. Μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε παρά πολλά αποτελέσματα από τις λίστες»


Σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις ο κ. Πιτσιλής ανέφερε ότι έως σήμερα έχουν κατατεθεί 1,7 εκατομμύρια δηλώσεις, ήτοι μόλις 1 στις 4 , σημειώνοντας πως η ροή δεν είναι η αναμενόμενη.
Τέλος, υπογράμμισε ότι εφέτος πέραν της 30ης Ιουνίου δεν θα δοθεί νέα παράταση στην κατάθεσή τους και κάλεσε τους φορολογουμένους να σπεύσουν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους για να μην ταλαιπωρηθούν ούτε αυτοί, ούτε οι λογιστές τους.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τρόμος στον αέρα: Επιβάτες αεροπλάνου τραυματίστηκαν λόγω ισχυρών αναταράξεων

Επιβάτες και μέλη του πληρώματος μιας πτήσης της αεροπορικής εταιρείας Gulf Air του Μπαχρέιν τραυματίστηκαν ελαφρά λόγω «ισχυρών αναταράξεων» που σημειώθηκαν ενώ κατευθυνόταν από τις Φιλιππίνες στο Μπαχρέιν.

«Η πτήση GF155, από τη Μανίλα για τη Μανάμα του Μπαχρέιν έπεσε σε ισχυρές αναταράξεις σήμερα Παρασκευή με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά ορισμένοι επιβάτες και μέλη του πληρώματος», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.Δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι από τους 247 επιβάτες τραυματίστηκαν.

Το αεροσκάφος αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία και να προσγειωθεί στο Μουμπάι της Ινδίας, προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε έναν από τους τραυματίες.

Το αεροπλάνο θα ελεγχθεί και θα γίνουν οι αναγκαίες επισκευές προτού αναχωρήσει ξανά για τη Μανάμα.πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εργασιακός Μεσαίωνας! Οι δανειστές ζητούν επέμβαση ακόμα και στις απεργίες

Ριζικές αλλαγές στα εργασιακά, με έμφαση να δίνεται όχι μόνο στις ομαδικές απολύσεις αλλά και στον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις για την κήρυξη απεργιών, τη χρηματοδότηση των συνδικάτων και τον περιορισμό της προστασίας της συνδικαλιστικής δράσης προτείνουν οι δανειστές για την συνέχιση του προγράμματος εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, στις 30 Μαΐου έχει προγραμματιστεί η δεύτερη κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων (των σοφών), που έχει συσταθεί με στόχο την υποβολή πορίσματος για το καθεστώς που ισχύει σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο όσον αφορά διάφορα θέματα.

Τα εργασιακά αναμένεται να αποτελέσουν ένα από τα πλέον δύσκολα και σοβαρά σημεία τριβής με τους εκπροσώπους των δανειστών, ενώ εκτιμάται ότι θα προκαλέσουν μεγάλες αντιδράσεις.

Οι αλλαγές στον θεσμό των ομαδικών απολύσεων δεν θεωρούνται από τους ειδικούς τόσο κρίσιμες όσο οι αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο. Και τονίζουν ότι η διαδικασία αναμένεται να γίνει ακόμη πιο δύσκολη, καθώς τα συγκεκριμένα ζητήματα καλείται να τα διαπραγματευτεί μια κυβέρνηση όπως αυτή των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία πρέπει έτσι να θίξει τον ιδεολογικό και πολιτικό της πυρήνα:

Οι νέες προτάσεις από τους δανειστές

Η «Καθημερινή» αποκαλύπτει τις προτάσεις των δανειστών:

• Δυνατότητα του εργοδότη για μη αποδοχή και μη πληρωμή όλων των εργαζόμενων του σε περίπτωση απεργίας, όταν αυτή, για παράδειγμα, συνοδεύεται από κατάληψη του εργοστασίου ή από παρεμπόδιση προσέλευσης στην εργασία (lock out).

• Αλλαγή του τρόπου λήψης αποφάσεων για την πραγματοποίηση απεργιών.

• Αύξηση του χρόνου προειδοποίησης για απεργία στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

• Μείωση των ημερών συνδικαλιστικής άδειας, περιορισμό των αμειβόμενων αδειών στις απολύτως απαραίτητες, καθώς και περιορισμό των προσώπων που δικαιούνται άδειες.

• Δραστική μείωση των ημερών αδικαιολόγητης απουσίας συνδικαλιστή και ευθυγράμμιση με τα ισχύοντα για κάθε εργαζόμενο.

• Δυνατότητα απόλυσης συνδικαλιστών για σπουδαίο λόγο.

• Περιορισμό των συνδικαλιστών που απολαμβάνουν προστασία, κατάργηση της δυνατότητας παροχής προστασίας μέσω του καταστατικού των συνδικαλιστικών οργανώσεων και μείωση του αριθμού των προστατευόμενων ιδρυτικών μελών μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Nέα επιβάρυνση στη βενζίνη μέσω των τελών κυκλοφορίας

Σχέδιο για επιβάρυνση μερικών λεπτών στην βενζίνη, με στόχο να μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, όπως αποκάλυψε ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Όπως εξήγησε ο κ. Αλεξιάδης στο MEGA ,η ομάδα εργασίας που έχει συγκροτηθεί γενικά για τα θέμα των αυτοκινήτων προτείνει τα μισά τέλη κυκλοφορίας να καταβάλλονται με εφάπαξ καταβολή και τα άλλα μισά να πληρώνονται μέσω της βενζίνης.

Τόνισε δε, ότι το μέτρο αυτό θα ωφελήσει όσους έχουν μικρή κατανάλωση βενζίνης, εξηγώντας παράλληλα ότι πρόκειται για μια πρακτική που ακολουθείται από άλλες χώρες.

«Είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων γιατί πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας» τόνισε ακόμη ο Τρύφων Αλεξιάδης. «Έχουμε πλήρη επίγνωση των προβλημάτων, τα μέτρα που ψηφίστηκαν έχουν στόχο να δώσουν ανάσα στους πολίτες» παρατήρησε ο αναπληρωτής υπουργός.

Όσον αφορά στο αφορολόγητο, ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε ότι όσο αυξάνεται το εισόδημα θα αυξάνεται και το ποσό των αποδείξεων που θα μαζεύει ο πολίτης. «Όποιος έχει μεγάλο εισόδημα πρέπει να συμβάλλει στα φορολογικά βάρη, συγκεντρώνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό εισοδήματος του σε αποδείξεις, οποίος δεν έχει αποδείξεις θα χάνει από το αφορολόγητο του» ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης, και συμπλήρωσε: «Το φορολογικό σύστημα είναι μια αναγκαιότητα είμαστε υποχρεωμένοι να το εφαρμόσουμε μέσα από εκεί που οδηγηθήκαμε».

ΕΝΦΙΑ

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός κάλεσε τους πολίτες να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις τους για να γίνει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ.

«Αν δεν τελειώσουν οι φορολογικές δηλώσεις, δεν μπορεί να ξεκινήσει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ. Ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε μηνιαίες δόσεις, μέχρι τέλος του χρόνου» εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!