EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

Ποιοι θα έχουν έκπτωση 15% στο λογαριασμό της ΔΕΗ

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης ανακοίνωσε σήμερα και επισήμως τη μείωση κατά 15% στα όλα τα τιμολόγια ρεύματος για τους συνεπείς οικιακούς και επαγγελματικών πελατών της, και κάλεσε και τους 2.100.000 καταναλωτές που δεν πληρώνουν στην ώρα τους τους λογαριασμούς να προχωρήσουν σε ρύθμιση ώστε να μπορέσουν να επωφεληθούν της έκπτωσης.

Οι ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγοί από την πλευρά τους που έχουν κερδίσει μερίδιο της τάξης του 9% από την ΔΕΗ , αναμένεται να απαντήσουν με υψηλότερες εκπτώσεις για οικιακούς και επαγγελματικούς καταναλωτές ,αφού τους δίνεται περιθώριο να μειώσουν ακόμα περισσότερο τις τιμές μετά την κατάργηση του ΕΦΚ από την παραγωγή των εργοστασίων με φυσικό αέριο.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης εξέφρασε την απόλυτη αντίθεση του στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ ώστε να ανοίξει ο ανταγωνισμός, τονίζοντας ότι βρίσκεται σε αναντιστοιχία με το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση. Όσον αφορά την μεταβίβαση ποσοστού των καταναλωτών σε ιδιώτες ο κ. Παναγιωτάκης υποστήριξε ότι θα γίνει με όρους που θα διαμορφώσει η ΔΕΗ ώστε να μην της φύγουν οι καλοί πελάτες της.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τσακαλώτος: Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε τελειώσει οριστικά με το Grexit

Τα ελληνικά ομόλογα σύντομα θα γίνουν αποδεκτά στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), γεγονός που θα ανοίξει τον δρόμο στη χαλάρωση των capital controls και στη σταδιακή ανάκαμψη της επενδυτικής εμπιστοσύνης, είπε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στο αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg.

Ο κ. Τσακαλώτος χαρακτήρισε το μεγαλύτερο πρόβλημα στο ζήτημα του χρέους το γεγονός ότι η χώρα προς το παρόν εξαιρείται από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, τη στιγμή που οι δανειστές έχουν χάσει την πρόσβαση σε τακτικές γραμμές χρηματοδότησης, αφού η διαμάχη το 2015 μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των πιστωτών έχουν εγείρει αμφιβολίες αναφορικά με τη φερεγγυότητα της χώρας και τη θέση της στην Ευρωζώνη.
Στη συνέντευξή του ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε πως “Οι περιορισμοί σχετικά με τους ελέγχους κεφαλαίων έχουν ήδη χαλαρώσει και υπάρχει οδικός χάρτης προς την πλήρη άρση των capital controls. Ευελπιστώ ότι μέχρι το φθινόπωρο θα έχουμε κάποια σημαντική εξέλιξη σε αυτό το επίπεδο”.

Όσον αφορά το φλέγον ζήτημα του Grexit ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε ότι “Απ’ τη στιγμή που ενταχθούμε στο QE και δρομολογηθούν οι εξελίξεις αναφορικά με το χρέος, τότε θα αποσυρθεί μία και καλή το σενάριο του Grexit. Είμαι σίγουρος ότι το ελληνικό χρέος θα γίνει επιλέξιμο για το QE ως το Σεπτέμβριο. Τότε θα ανοίξει διάπλατα ο δρόμος και για τους επενδυτές”.

Κατόπιν προσέθεσε πως “Η ενίσχυση της εμπιστοσύνης, η καταβολή των καθυστερούμενων οφειλών και η ένταξη στο πρόγραμμα του QE θα αντισταθμίσει τα τελευταία μέτρα λιτότητας. Οι παράγοντες αυτοί θα πρέπει να εξουδετερώσουν το υφεσιακό βάρος”.

Να σημειωθεί ότι η αποπληρωμή των ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ πρέπει να δρομολογηθεί ως τις 20 Ιουλίου που αυτά εκπνέουν.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κόμμα-έκπληξη από τους δανειολήπτες

Το κόμμα των δανειοληπτών που θα έχει ως βασική πολιτική θέση τη διαγραφή των ιδιωτικών οφειλών των δανειοληπτών και των χρεών της Ελληνικής Δημοκρατίας, είναι πλέον γεγονός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ίδρυσης του κόμματος «ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ –Ταυτότητα Κεντρώων», το κόμμα «θα εμφανιστεί στο πολιτικό σκηνικό και θα ταράξει τα νερά της στασιμότητας, του συμβιβασμού και των ιδεολογιών του παρελθόντος της μεταπολίτευσης».

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

«Σας ανακοινώνουμε την ίδρυση του ΚΕΝΤΡΩΟΥ κόμματος «ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ –Ταυτότητα Κεντρώων» που σε λίγο θα εμφανιστεί στο πολιτικό σκηνικό και θα ταράξει τα νερά της στασιμότητας ,του συμβιβασμού και των ιδεολογιών του παρελθόντος της μεταπολίτευσης.

Κόμμα αγωνιστών του ΚΕΝΤΡΟΥ που θέλουμε την διαγραφή των χρεών της πατρίδας και των Ελλήνων δανειοληπτών.

Αν ενστερνίζεστε το όραμα και τον στόχο μας, σας παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το κεντρικό γραφείο του κόμματος 2103802276 για να υπογράψετε το καταστατικό.

ΥΠ. Βάση του καταστατικού τα ιδρυτικά στελέχη αυτοδίκαια τίθονται υποψήφιοι βουλευτές στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΖΙ
για τουλάχιστον 8 ΧΡΟΝΙΑ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ».

πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι πρέπει να κάνει ένας γονέας αν το παιδί του είναι θύμα Bullying;

Τι πρέπει να κάνουμε ως γονείς όταν αντιληφθούμε ότι το παιδί μας αντιμετωπίζει σχολικό εκφοβισμό;

*Κουβεντιάζουμε μαζί του για το φαινόμενο του bullying και το προτρέπουμε να μας μιλήσει για τη δική του εμπειρία.

*Το απενοχοποιούμε και του εξηγούμε ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να του συμπεριφέρεται άσχημα.

*Το επιβραβεύουμε που είχε το θάρρος να μας ανοιχτεί και να μας μιλήσει για αυτό που βιώνει.

*Του ξεκαθαρίζουμε τη διαφορά μεταξύ «μαρτυράω» και «ζητώ βοήθεια».

*Δεν προτρέπουμε το παιδί μας να αντιμετωπίσει με βία τον θύτη. Άλλωστε, στόχος μας είναι να βοηθήσουμε το παιδί μας και όχι να εκδικηθούμε ένα άλλο παιδί.

*Ενημερώνουμε άμεσα τον διευθυντή του σχολείου και τους δασκάλους ή καθηγητές για να επιληφθούν του ζητήματος.

*Αν χρειαστεί, επικοινωνούμε με έναν ψυχολόγο.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται εξαιρετικά μεγάλη ένταση του φαινομένου, αφού, σύμφωνα με τους ειδικούς, η αυξημένες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένεια στις μέρες μας αντικατοπτρίζονται και στη συμπεριφορά του παιδιού.

Ψηφιακή βία

Από την αυλή του σχολείου, ο σχολικός εκφοβισμός έχει επεκταθεί μέχρι την οθόνη του υπολογιστή, με το διαδικτυακό bullying στη χώρα μας να κρατάει τη δεύτερη θέση με 26,8%, πίσω μόνο από τη Ρουμανία.

Ζητήστε βοήθεια

*Ευρωπαϊκή γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111
Αποκλειστικά για παιδιά και εφήβους μέχρι 18 ετών.

*Γραμμή-σύνδεσμος 801 801 1177 της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.)

Αποκλειστικά για γονείς και ενηλίκους που θέλουν να μιλήσουν για ένα θέμα ψυχικής υγείας που έχει σχέση με ένα παιδί ή έναν έφηβο.

*Γραμμή βοήθειας για τη χρήση του Ίντερνετ 8001180015 «Υπό-Στηρίζω» της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Απευθύνεται σε εφήβους και στις οικογένειές τους.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χωρίς τρένα & προαστιακό από τα μεσάνυχτα και για 24 ώρες

Την ακύρωση όλων των δρομολογίων των τρένων και του προαστιακού σιδηρόδρομου από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (9 Ιουνίου), ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (Μηχανοδηγοί).

Συγκεκριμένα, δε θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του σιδηροδρομικού δικτύου, του προαστιακού της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Επίσης δε θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του μετρό από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν το χρονικό διάστημα αυτό και έχουν αγοράσει εισιτήρια από φυσικά σημεία πώλησης, δικαιούνται επιστροφή του αντιτίμου των εισιτηρίων είτε σε μετρητά, είτε με τη μορφή «κουπονιού ταξιδιού».

Για τους επιβάτες που έχουν αγοράσει τα εισιτήρια τους μέσω διαδικτύου η επιστροφή του αντιτίμου γίνεται απευθείας στην πιστωτική τους κάρτα.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να καλεί τον τηλεφωνικό αριθμό 14511 ή να ενημερώνεται από την ιστοσελίδα της εταιρείας.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δικαστική απόφαση – σταθμός για τους εργαζόμενους της ΠΥΡΣΟΣ SECURITY

«Φως» στην άκρη του τούνελ για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι της ΠΥΡΣΟΣ SECURITY αποτελεί σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους των εργαζομένων, Βιολέττα Βασιλάκου και Δημήτρη Περπατάρη, είναι η πρώτη δικαστική απόφαση που βοηθάει σημαντικά την είσπραξη των οφειλόμενων ποσών, δεδουλευμένων αποδοχών και αποζημιώσεων καταγγελίας.

Πρόκειται για προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών επί αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων για συντηρητική κατάσχεση οφειλόμενων ποσών επί εργατικών απαιτήσεων, με την οποία διατάσσεται η μη μεταβολή περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας ακόμα και εις χείρας τρίτων.

Η απόφαση, σύμφωνα με τους συνηγόρους «είναι άμεσα εκτελεστή και ανοίγει ο δρόμος της αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας».

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της εταιρίας ΠΥΡΣΟΣ Security, ανακοίνωσε στις 31 Μαΐου το κλείσιμό της μετά από 22 χρόνια λειτουργίας στο χώρο της ιδιωτικής φύλαξης, αφήνοντας στο δρόμο περί τους 800 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με παράγοντες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, επρόκειτο για ένα προδιαγεγραμμένο τέλος μιας εταιρίας, η οποία εδώ και ένα χρόνο είχε προχωρήσει σε στάση πληρωμών απέναντι σε εργαζόμενους και πιστωτές.

Σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Ασφαλείας, Χρηματαποστολών και Φυλάκων, Νίκου Παπακωνσταντίνου, ήδη εδώ και ενάμιση χρόνο η εταιρία αδυνατούσε να καταβάλει τους μισθούς των εργαζομένων καθώς και να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στο ΙΚΑ και την εφορία.

«Έσκασε τώρα το «κανόνι’’, αλλά το περιμέναμε εδώ και ένα χρόνο», πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου όταν ενημερώθηκε για το κλείσιμο της εταιρίας, διευκρινίζοντας ότι πλέον με το κλείσιμο της ΠΥΡΣΟΣ, ανοίγει η αγορά για τις δυο εταιρίες που απομένουν στον τομέα των χρηματαποστολών.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η ΠΥΡΣΟΣ μοιάζει με την «κορυφή του παγόβουνου» για ένα κλάδο στον οποίο οι υπάλληλοι εργάζονται με τρίμηνες καθυστερήσεις στις πληρωμές των δεδουλευμένων τους.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έκκληση Δρίτσα να σταματήσουν οι απεργίες στα λιμάνια

Νέα έκκληση για συνεργασία απηύθυνε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στους εργαζόμενους στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Aναφερόμενος στο θέμα των συνεχιζόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, ο κ. Δρίτσας τόνισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, «ώστε να εξασφαλιστεί η ρύθμιση και όχι η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης».

Ζητώντας ανάλογη ανταπόκριση από τους εργαζόμενους, ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες και ότι η προσπάθεια δεν είναι μόνο ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και των εμπλεκόμενων μερών.

Η ανακοίνωση του υπουργού Ναυτιλίας

«Για μια ακόμα φορά, οφείλω να ενημερώσω ότι το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες και μέχρι αυτή τη στιγμή καταβλήθηκε και συνεχίζει να καταβάλλεται από την κυβέρνηση κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να εξασφαλιστεί η ρύθμιση και όχι η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης .

Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Η επιτυχία των προσπαθειών αυτών, δεν είναι μόνο ευθύνη της κυβέρνησης είναι ευθύνη και όλων των εμπλεκομένων μερών. Η κυβέρνηση παίρνει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και αποφάσεις. Ελπίζω ότι αυτό θα εκτιμηθεί και θα υπάρξει ανάλογη ανταπόκριση από τους εργαζομένους. Είναι προς το συμφέρον όλων να εκτιμηθούν σωστά προτεινόμενες λύσεις που δεν θα θέσουν σε κίνδυνο το συνολικότερο τοπίο αλλά αντίθετα θα αποτρέψουν αρνητικές εξελίξεις που είμαι βέβαιος ότι κανείς δεν τις επιθυμεί».

ΟΜΥΛΕ: Τα εύκολα τα λόγια τα µεγάλα δεν έχουν πλέον καµμία αξία

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος επεσήμανε σήμερα ότι θα κλιμακώσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις σύµφωνα µε το αρχικό πρόγραµµα, µε νέα 48ωρη Πέµπτη-Παρασκευή 9-10/6/16 καθώς και αποχή από την εργασία το Σάββατο και την Κυριακή 11-12/6/16.

«Τα εύκολα τα λόγια τα µεγάλα δεν έχουν πλέον καµία αξία. Αξία έχουν οι νοµοθετικές δεσµεύσεις για την εργασιακή συνέχεια όπως άλλωστε προβλέπεται και σε σχετική απόφαση του ΣτΕ», αναφέρει η ανακοίνωση.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ

«Οι εργαζόµενοι στον ΟΛΠ-ΟΛΘ µε τη µαζική συµµετοχή στιςαπεργιακές κινητοποιήσεις όλες αυτές τις µέρες διατρανώνουν τη βούληση τους ενάντια στο ξεπούληµα των λιµανιών και στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

Η µεγαλειώδης συγκέντρωση σήµερα Τετάρτη 8.6.16 στον Πειραιά έστειλε µήνυµα κλιµάκωσης του ΑΓΩΝΑ, εάν δεν υπάρξουν ουσιαστικές λύσεις για την εργασιακή προοπτική των εργαζοµένων.
∆ιεκδικούµε σταθερή και ασφαλή εργασία θεσπισµένες εργασιακές σχέσεις και κατοχύρωση των εργασιακών µας δικαιωµάτων. Τα εύκολα τα λόγια τα µεγάλα δεν έχουν πλέον καµία αξία. Αξία έχουν οι νοµοθετικές δεσµεύσεις για την εργασιακή συνέχεια όπως άλλωστεπροβλέπεται και σε σχετική απόφαση του ΣτΕ.

Κλιµακώνουµε τις απεργιακές κινητοποιήσεις σύµφωνα µε το αρχικό πρόγραµµα, µε νέα 48ωρη Πέµπτη-Παρασκευή 9-10/6/16 καθώς και αποχή από την εργασία το Σάββατο και την Κυριακή 11-12/6/16.

Την Παρασκευή 10/6/16 θα υπάρξει συγκέντρωση στη συνεχεια της Γεν. Συνέλευσης των µετόχων του ΟΛΠ στο Χρηµατιστήριο Αθηνών, Λ. Αθηνών 110 για την οποία θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση.»
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

H ΕΕ προτείνει κρατική ταυτότητα για την χρήση του Ίντερνετ.


Ευρωπαϊκή Ένωση προτείνει να υπάρχει ταυτότητα που θα εκδίδεται από το κράτος, για τη χρήση του Διαδικτύου, κάτι το οποίο θα εξαλείψει τόσο την on-line προστασία της ιδιωτικής ζωής, όσο και την ελευθερία του λόγου.

Με αιχμή του δόρατος έναν πρώην κομμουνιστή αξιωματούχο, τον Εσθονό Andrus Ansip (Άντρους Άνσιπ), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε ένα σχέδιο που περιγράφει την προτεινόμενη ηλεκτρονική ταυτότητα, η οποία όχι μόνο θα επιτρέπει στην ΕΕ να παρακολουθεί ό,τι λέτε διαδικτυακά, αλλά και ό,τι αγοράζετε.Σύμφωνα με το έγγραφο:    Αναγνωρίζεται ότι ένα πλήθος συνδυασμών ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης είναι τόσο ενοχλητικό και αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια. Ωστόσο, η συχνή πρακτική του να χρησιμοποιεί κάποιος ένα προφίλ για να αποκτήσει πρόσβαση σε μια σειρά από ιστοσελίδες και υπηρεσίες περιλαμβάνει συχνά αδιαφανείς ανταλλαγές και διασταυρούμενες διασυνδέσεις προσωπικών δεδομένων μεταξύ των διαφόρων διαδικτυακών πλατφόρμων και ιστοχώρων. Ως θεραπεία (sic), προκειμένου να διατηρηθεί η αναγνώριση απλή και ασφαλής, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι σε θέση να επιλέγουν τα διαπιστευτήρια με τα οποία θέλουν να προσδιορίσουν ή να πιστοποιήσουν την ταυτότητα τους. Ειδικότερα, οι online πλατφόρμες θα πρέπει να δέχονται τα διαπιστευτήρια που έχουν εκδοθεί ή αναγνωριστεί από τις εθνικές δημόσιες αρχές, όπως η ηλεκτρονική ταυτότητα ή η ταυτότητα κινητού τηλεφώνου, ή οι εθνικές ταυτότητες, ή οι τραπεζικές κάρτες.Ανακεφαλαιώνοντας, η ΕΕ επιθυμεί να παρακολουθεί οτιδήποτε κάνουν οι Ευρωπαίοι στο διαδίκτυο, έχοντας όλες τις on-line δραστηριότητές τους συνδεδεμένες με μια κυβερνητική Ταυτότητα που θα εξαλείψει μια για πάντα την on-line ανωνυμία.Το πρόγραμμα έχει ήδη προκαλέσει συγκρίσεις με το «χάραγμα του θηρίου» από το βιβλίο της Αποκάλυψης, όπου κανείς άνθρωπος δεν θα μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει, εάν δεν έχει τον «αριθμό του Θηρίου» (Αποκάλυψη 13:16).


Δεν απομένει η ΕΕ να προτείνει μια εμφυτεύσιμη, βιομετρική ταυτότητα.


Επιπλέον, ο κ Ansip, ο οποίος επί κομμουνιστικού καθεστώτος, υπήρξε επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος στην επαρχία Tartu, προέρχεται από την Εσθονία (της οποίας υπήρξε και πρωθυπουργός, 2005 – 2014), μία χώρα η οποία έχει το πιο προηγμένο σύστημα υποχρεωτικής Ταυτότητα στον κόσμο.


Καθώς στην Εσθονία η υποχρεωτική εθνική Ταυτότητα είναι «Πολύ περισσότερο από απλώς μία νόμιμη ταυτότητα με φωτογραφία, καθώς χρησιμεύει ως κάρτα ψηφιακής πρόσβασης για όλες τις ασφαλείς ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Εσθονίας», η χώρα μπορεί να υπερηφανεύεται, ότι χωρίς την Ταυτότητα, οι πολίτες δεν μπορούν να:


    Ταξιδεύουν εντός της ΕΕ ως Εσθονοί πολίτες

    Χρησιμοποιούν την εθνική ασφάλιση υγείας

    Έχουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς

    Χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

    Ή ακόμα και να ψηφίζουν


ΚΟ: Όλως τυχαίως στην χώρα μας, όπως διαβάζουμε, αναμένονται οι «νέες ταυτότητες», οι οποίες θα περιέχουν μικροτσίπ στο οποίο σε πρώτη φάση θα αποθηκεύονται βιομετρικά χαρακτηριστικά, ενώ σε δεύτερη φάση ίσως περιλαμβάνουν και τον ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ κ.λπ. έτσι ώστε η χρήση της να επεκταθεί και στις υγειονομικές υπηρεσίες, αλλά και στην εφορία, ίσως και στις τράπεζες. Στο κράτος υπολογίζεται ότι οι ταυτότητες αυτές θα κοστίσουν περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ συνολικά. Υπενθυμίζεται ότι οι αλλαγές στις ταυτότητες θα πραγματοποιηθούν έπειτα από τις σφοδρές πιέσεις κυρίως από τις ΗΠΑ και ύστερα από έκθεση του State Department για την τρομοκρατία στην οποία γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις ελληνικές αστυνομικές ταυτότητες οι οποίες είναι ευάλωτες σε παραχάραξη καθώς δεν διαθέτουν κανένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας, όπως είναι οι ψηφιακές φωτογραφίες και τα βιομετρικά στοιχεία.              
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Βροχή» τα λουκέτα στην αγορά 15 μέρες μετά την ψήφιση του μνημονίου

Δεν έχουν περάσει ούτε 15 ημέρες από την ψήφιση του Γ' Μνημονίου και των νέων πολύ σκληρών φόρων και ρυθμίσεων και ήδη τα πρώτα δείγματα του λογαριασμού έχουν σταλεί στην αγορά. Σε μια περίοδο όπου ο τουρισμός αναμένεται να σώσει οτιδήποτε σώζεται και η ελληνική οικονομία ποντάρει τα πάντα στο κύμα αφίξεων από το εξωτερικό, ήδη προδιαγράφεται μια ιδιαίτερα αρνητική πορεία.

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου


Μια εξέλιξη που αποδεικνύει ότι, παρά την εντατική κυβερνητική επικοινωνία αναφορικά με το ξεκίνημα μιας διαφορετικής εποχής ανάκαμψης και ανάπτυξης, τα πράγματα κάθε άλλο παρά έτσι είναι. Δεν είναι τυχαίο ότι πληροφορίες του «business stories» κάνουν λόγο για 2.500 επιχειρήσεις που εξετάζουν την προοπτική διαγραφής τους από τα κατά τόπους επιμελητήρια και τους καταλόγους τους, καθώς ο λογαριασμός δεν βγαίνει. Κι αυτή η εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στα ήδη 14.500 λουκέτα που μετράει η αγορά από τις αρχές του έτους. Επίσης οι ίδιες πληροφορίες μιλάνε για άμεση κάμψη που μεσοσταθμικά διαφαίνεται ότι θα κινηθεί στο 10% έως 15% -και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ξεπερνά το 20%- ως προς την εγχώρια τουριστική κίνηση αυτό το καλοκαίρι, αρχικές πιέσεις επιστροφής συντάξεων και κατασχέσεις ακινήτων που προωθούνται και γενικότερα δημιουργία ενός τρομοκρατικού για τις τσέπες των καταναλωτών κλίματος με στοιχεία...Τσέρνομπιλ.

Σκηνές καταστροφής


Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, με την τελευταία διαπίστωση. Πηγές μας αναφέρονται σε ραγδαία αύξηση των πωλήσεων στα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων καθ' όλη την προηγούμενη εβδομάδα, με τόνωση των τζίρων σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Αναφερόμαστε στις μπίρες, στον καφέ, στα ζυμαρικά και λίγο πολύ σε εκείνες τις προϊοντικές ομάδες που θίγουν οι αυξήσεις που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση. Στο παραπάνω πλαίσιο, πληροφορηθήκαμε ότι μεγάλη εκπτωτική αλυσίδα σχεδόν ξεπούλησε το απόθεμά της σε μπίρες λόγω των πανικοβλημένων πελατών της που έσπευσαν να κάνουν προμήθειες. Ανάλογη κινητικότητα υπήρξε στο σύνολο των καταστημάτων τροφίμων και ως προς τον καφέ και τα ζυμαρικά, τα είδη δηλαδή που στόχευσε με δηλώσεις του και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Γνώστες της αγοράς λιανικής αναφέρονται σε αύξηση της κίνησης στα μαγαζιά τροφίμων έως και κατά 7%-10% μεταξύ της Παρασκευής 27 και Τρίτης 31 Μαΐου. Κι αυτό λόγω του πανικού που είχε δημιουργηθεί. Ανάλογη κινητικότητα υπήρξε και στις προμήθειες καπνικών ειδών λόγω της παράλληλης αύξησης στα τσιγάρα, ενώ έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρονται σε μεγάλη δυσαρέσκεια από την πλευρά μεγάλης πολυεθνικής βιομηχανίας που μελετά συρρίκνωση της παρουσίας της στην Ελλάδα εξαιτίας των νέων συνθηκών.

Κύμα διαγραφών - λουκέτων


Εκτός, όμως, από τον πανικό στα καταστήματα τροφίμων και τις προμήθειες της τελευταίας στιγμής λόγω του φόβου του επερχόμενου κύματος ακρίβειας, υπάρχουν κι άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά που δείχνουν τη μετάβαση στη νέα, πολύ δύσκολη εποχή. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, μόνο τις τελευταίες 15 ημέρες έχουν διερευνήσει την προοπτική διαγραφής τους από τα μητρώα περί τις 2.500 επιχειρήσεις και έπεται συνέχεια. Κι αυτό διότι η νέα σύνθετη για τον ιδιωτικό τομέα πραγματικότητα που διαμόρφωσαν τα μέτρα οδηγεί πολλούς σε αλλαγή πορείας και φυγή από την επιχειρηματικότητα.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση ότι η νέα κατάσταση που διαμορφώνεται και η φορολογική πίεση που προκύπτει πνίγουν τις επιχειρήσεις και οδηγούν σε νέα αδιέξοδα», τονίζει ο κ. Χατζηθεοδοσίου. Και φυσικά όταν εταιρείες αιτούνται τη διαγραφή τους, αυτό συνεπάγεται και μείωση των θέσεων απασχόλησης, η οποία ακόμα δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί και αναμένεται να φανεί κυρίως προς το τέλος του φετινού καλοκαιριού.

Το πρόβλημα, όμως, που τα νέα μέτρα έχουν δημιουργήσει περνά και στο success story που η κυβέρνηση επιχειρεί να αφηγηθεί. Αυτό του τουρισμού. Από τα πρώτα θύματα, λοιπόν, ήταν το «Athens Ledra Hotel, μία από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες της Αθήνας, ακολούθησε η εταιρεία Pyrsos Security, η οποία παρουσίαζε τζίρους 19 εκατ. ευρώ το 2010 και σήμερα έχει φτάσει τα 10 εκατ. ευρώ λόγω των προβλημάτων των capital controls, ενώ μείζον προδιαγράφεται το πρόβλημα της κίνησης των Ελλήνων τουριστών.

Κι αυτό διότι ήδη καταγράφεται ένα πρώτο Βατερλό μείωσης των εγχώριων τουριστών σε επίπεδο έως και 15%, με προορισμούς όπως η Πελοπόννησος (Λακωνία, Ηλεία, Μεσσηνία, Αργολίδα), η Μακεδονία, η Θράκη και η Ηπειρος να βλέπουν μειωμένες κρατήσεις. Σύμφωνα με τον επιχειρηματία Γρηγόρη Σχίζα που διατηρεί επιχειρήσεις εστίασης στην Επίδαυρο, στην Ολυμπία και τους Δελφούς, η πτώση των αφίξεων κυμάνθηκε έως και στο 20% για τον Απρίλιο και στο 30% για τον Μάιο, με αρνητική προοπτική στην περιοχή και για τον Ιούνιο. «Ακόμα και οι Ελληνες επισκέπτες του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου έχουν φοβηθεί με την κατάσταση που διαμορφώνεται», τονίζει. Ωστόσο και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σίφνου Θεόδωρος Πολενάκης έχει τοποθετηθεί μιλώντας για κάμψη του τουρισμού στο νησί ήδη κατά 20%.

Αλαλούμ με τον ΦΠΑ στα νησιά


Από τα μεγάλα επίσης προβλήματα που έχουν προκύψει εξαιτίας της αύξησης του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα νησιά της χώρας είναι η κινητικότητα στις ΔΟΥ για τη μεταφορά εδρών επιχειρήσεων από το ένα μέρος στο άλλο.

Για παράδειγμα, στα παράδοξα που υπάρχουν είναι ότι μια υπηρεσία που τιμολογείται, για παράδειγμα, στην Κάρπαθο προς την Κάσο να είναι ακριβότερη απ' ό,τι αν τιμολογούνταν από την Κάσο προς την Κάρπαθο. Στην πρώτη περίπτωση ο ΦΠΑ είναι 24% λόγω των νέων δεδομένων, ενώ στη δεύτερη 17%. Πλέον έχουν δημιουργηθεί απίστευτοι ανταγωνισμοί μεταξύ του ενός και του άλλου νησιού, ενώ δεκάδες επαγγελματίες ψάχνουν να βρουν τρόπο μεταφοράς των φορολογικών τους εδρών και δραστηριοτήτων. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά με το αρνητικό φορολογικό κλίμα, το γεγονός ότι ήδη υπάρχει κινητικότητα σε επίπεδο πλειστηριασμών και αποστολής κατασχετηρίων δημιουργεί πρόσθετους φόβους και παγωμένο κλίμα.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, τα ασφαλιστικά ταμεία μέσω επιστολών απαίτησαν την επιστροφή χρημάτων σε περίπου 6.000 συνταξιούχους που είχαν ξεχάσει να δηλώσουν τη νέα τους οικογενειακή κατάσταση, στο πλαίσιο των νέων δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί. Παράλληλα η χώρα έχει ήδη εισέλθει από την προηγούμενη Τετάρτη 1η του μηνός στη νέα πραγματικότητα των πλειστηριασμών λόγω της μετάβασης στο καθεστώς απελευθέρωσης κατασχέσεων στα ακίνητα. Κι αυτό διότι ενεργοποιήθηκαν τα άρθρα 993 και 995 του νέου τροποποιημένου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και ήρθη και το τελευταίο τυπικό νομικό εμπόδιο για την έναρξη των πλειστηριασμών. Αυτή τη στιγμή στις λίστες αναμονής πλειστηριασμών βρίσκονται ήδη 60.000 ακίνητα, με τον τρόμο να κυριεύει τους «κόκκινους» δανειολήπτες.πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Στο σφυρί» για 48 εκατ. ευρώ το Athens Ledra

Τριμερής συνάντηση έγινε ανάμεσα στους εκπροσώπους των εργαζομένων του ξενοδοχείου Athens Ledra, την εργοδοσία και τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΠΑ, Γιάννη Σούκο με τον δικηγόρο που εκπροσώπησε τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου να τονίζει ότι στόχος είναι στις 13 Ιουλίου να βγει σε πλειστηριασμό το ακίνητο, με τιμή εκκίνησης τα 48 εκατ. ευρώ, από τα οποία όπως είπε θα εξοφληθούν και οι εργαζόμενοι.

Το ξενοδοχείο έχει συσσωρευμένα χρέη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Καιρό τώρα έχει σταματήσει να δέχεται νέους πελάτες και έχει διοχετεύσει τους φιλοξενούμενούς του σε άλλα ξενοδοχεία.

Από την πλευρά των εργαζομένων ζητήθηκε ο επόμενος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου να δεσμευτεί, ότι θα επαναπροσλάβει τους απολυμένους του Athens Ledra.


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Έκλεισε» το Ελληνικό, αλλά μένει ο ΟΤΕ για την αξιολόγηση και τα 7,5 δισ.

Με την υπογραφή του Μνημονίου για την 100% ιδιωτικοποίηση της Ελληνικό ΑΕ, πιστεύουν στην κυβέρνηση πως ολοκληρώθηκε οριστικά πλέον το πολύμηνο θρίλερ για την α΄αξιολόγηση. «Έκλεισε για το Ελληνικό, έκλεισαν όλα» έλεγε αργά χθες βράδυ ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, καταφανώς ανακουφισμένος σε σχέση λίγες ώρες πριν – και μετά από ένα μήνα εκατοντάδων νέων μέτρων που επέβαλε κατά ριπάς η κυβέρνηση.

Για του λόγου το αληθές πάντως, θα πρέπει να αναμένεται και η επίσημη επικύρωση από το Euro Working Group, που θα συνεδριάσει σήμερα ή το αργότερο αύριο Πέμπτη. Θα ανοίξει έτσι και ο δρόμος για τις διαδικασίες έγκρισης και εκταμίευσης της υποδόσεως των 7,5 δισ. ευρώ, στις 16 Ιουνίου πιθανότατα όπως προϊδέασε ο Επίτροπος Μοσκοβισί.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η δόση πρέπει να φτάσει εγκαίρως γιατί από τα 7,5 δισ. ευρώ πρέπει να επιστρέψει η χώρα μας περί τα 5,7 δισ. ευρώ σε ΕΚΤ, ΔΝΤ και για τόκους δανείων.

Για τα υπόλοιπα 1,8 + 2,8 δισ. ευρώ όμως, που προβλέπονται να δοθούν στη χώρα μας για να πληρώσει το δημόσιο ληξιπρόθεσμα χρέη στους ιδιώτες που τους χρωστάει σχεδόν 6 δισ. ευρώ, το μαρτύριο της σταγόνας για την κυβέρνηση θα έχει και συνέχεια...

Όπως προκύπτει από τις χθεσινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η φθινοπωρινή υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ θα τεμαχιστεί σε μικρότερα κομμάτια «που αφορούν την εξυπηρέτηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου».

Σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου, σε όσες δόσεις και αν αποφασιστεί να «σπάσουν» τα δάνεια αυτά, θα περνάνε από τον έλεγχο της Κομισιόν και των άλλων ευρωπαϊκών θεσμών, για να διαπιστωθεί ότι πάνε κατευθείαν για αποπληρωμή χρεών σε ιδιώτες. Αν πχ αποφασιστεί να δοθούν σε μηνιαίες δόσεις των 600 ή 700 εκατ. ευρώ, πριν δοθεί η επόμενη θα πρέπει να έχει ελεγχθεί πως πήγε στις τσέπες των ιδιωτών η προηγούμενη, και δεν ξεχάστηκε στα κρατικά ταμεία.

Παραμένουν τα «αγκάθια»

Οι υπογραφές στο Μνημόνιο μεταξύ του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) και του επενδυτικού σχήματος υπό τη Lamda Development για το Ελληνικό έπεσαν μεν, εκπληρώνοντας ένα βασικό εκκρεμές προαπαιτούμενο για την εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ, αλλά η κυβέρνηση έχει και άλλες «ουρές» να αντιμετωπίσει.


Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, και το δεύτερο εκκρεμές προαπαιτούμενο, δηλαδή το σχέδιο αλλαγών στη δομή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), τακτοποιήθηκε –ενδεχομένως με μετάθεσή του για Σεπτέμβριο.

Εντούτοις, στον αέρα παραμένει το τρίτο προαπαιτούμενο: η μεταβίβαση του 5% των μετοχών του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ. Η κ. Γεροβασίλη υποστήριξε ότι το θέμα θα λυθεί μέχρι την εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ, δεδομένου ότι πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις από την Deutsche Telekom. Σημειωτέον ότι ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε δεσμευτεί για την επίλυση του ζητήματος ως το τέλος της πρώτης αξιολόγησης με επιστολή του προς τον Επίτροπο Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί στις 21 Δεκεμβρίου 2015!
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχεται δύσκολος Σεπτέμβρης για 6.000.000 φορολογούμενους

Μαύρος Σεπτέμβρης έρχεται για περίπου 6.100.000 φορολογούμενους, αφού ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου θα φέρει ένα κύμα φορολογικών υποχρεώσεων, λίγο μετά την ολοκλήρωση των καλοκαιρινών διακοπών.

Το τσουνάμι των φόρων προκύπτει από το γεγονός ότι άλλη μια φορά φέτος ο φόρος εισοδήματος θα αρχίσει να πληρώνεται αργά (η πρώτη δίμηνη δόση να έρχεται στο τέλος Ιουλίου) και ο ΕΝΦΙΑ νωρίς , με την πρώτη δόση να έρχεται τον Σεπτέμβριο.

Παρά τις προσπάθειες του υπουργείου οικονομικών να υπάρξει για το 2016 μια πιο ομαλή πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών, φαίνεται ότι και φέτος θα ζήσουμε πάλι το σκηνικό ίδιο με του 2015 με όλους τους φόρους να έρχονται μαζεμένοι.

Τούτο διότι:

1. Ο φόρος εισοδήματος θα πληρωθεί σε τρείς διμηνιαίες δόσεις , με την πρώτη στο τέλος Ιουλίου, την δεύτερη στο τέλος Σεπτεμβρίου και την Τρίτη μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου.

2. Με βάση δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα εσόδων κ. Γιώργο Πιτσιλή , η ανεξάρτητη -πλέον -αρχή δημοσίων εσόδων θα είναι έτοιμη να στείλει τα εκκαθαριστικά για τον ενιαίο φόρο ιδιοκτητών ακινήτων, μέσα στο Αύγουστο . Συνεπώς η πρώτη δόση του φόρου ακινήτων θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου μαζί βέβαια με την δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος .

3 Περίπου το 1/4 των ( 1,5 εκ από τα συνολικά 6 εκ φορολογούμενων ) εξυπηρετούν ακόμη ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμών οφειλών παλαιότερων ετών . Είτε λοιπόν πρόκειται για την «ρύθμιση Βαλαβάνη» που προέβλεπε την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι και σε 100 δόσεις , είτε την πάγια ρύθμισης των 12 έως 24 δόσεων . , όλοι αυτοί θα έχουν για τον Σεπτέμβριο να πληρώνουν στην εφορία τριπλή δόση : Μια για τα παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές , μια για τον ΕΝΦΙΑ και μια για το φόρο εισοδήματος του 2016 . Κάποιοι από αυτούς θεωρείται πιθανό να εντάξουν σε 12μηνη ρύθμιση και τον φετινό φόρο εισοδήματος.

 Σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί ότι για φέτος ο φόρος εισοδήματος θα είναι από λίγο έως πολύ υψηλότερος. Στα χαμηλά εισοδήματα θα είναι της τάξης των λίγων ευρώ και θα προέρχεται από την μείωση του αφορολόγητου από τα 9500 ευρώ στα 8636 ευρώ σχεδόν για το σύνολο των συνταξιούχων που δεν έχουν – πια - προστατευόμενα μέλη αλλά και τους αυξημένους συντελεστές για τα εισοδήματα πάνω από τα 20.000 Με δεδομένα αυτά , η εικόνα του φετινού φορολογικού Σεπτεμβρίου, θα γίνει αυτόματα πολύ χειρότερη .

Οι επιστροφές θα γίνουν… ΕΝΦΙΑ


Τυχεροί -άτυχοι θα είναι και περίπου 1.000.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι αν και θα έχουν επιστροφή φόρου θα την δούν μόνο κατά την ηλεκτρονική εκκαθάριση των δηλώσεων τους , αφού στην συνέχεια το ποσό της επιστροφής θα συμψηφιστεί με τον ΕΝΦΙΑ .

 Η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για φέτος, λήγει - με τα σημερινά δεδομένα - στις 30 Ιουνίου συνεπώς σε περίπτωση επιστροφής δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς την πίστωση της στον τραπεζικό του λογαριασμό πριν το τέλος Σεπτεμβρίου . Μέχρι τότε όμως , θα έχει εκκαθαριστεί και το ΕΝΦΙΑ του 2016 . Συνεπώς το ποσό της επιστροφής θα συμψηφιστεί αυτόματα με τον ενιαίο φόρο ακινήτων ακόμη και αν οι δόσεις του φόρου ακινήτων δεν θα είναι ληξιπρόθεσμες και από το νόμο ο συγκεκριμένος φόρος μπορεί να εξοφληθεί σε πέντε ισόποσες δόσεις .

Το δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο η ΓΓΔΕ,το δίνουν οι διατάξεις του άρθρου 83 του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, και ειδικότερα η διάταξη του άρθρου 11 του ν. 3943/2011 που τροποποίησε το άρθρο 83 του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων για τους συμψηφισμούς οφειλών. Η διάταξη αυτή ενεργοποιήθηκε στις αρχές του 2012 με εγκύκλιο που εξέδωσε η τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Με την εγκύκλιο εκείνη είχε διευκρινιστεί, μεταξύ των άλλων ότι:

1 ) Σε συμψηφισμό υπόκεινται οι βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο, είτε είναι ληξιπρόθεσμες είτε όχι..

2) Συμψηφισμός μπορεί να γίνει και αυτεπάγγελτα, δηλαδή χωρίς να εκφράσει σχετική επιθυμία (χωρίς να υποβάλει τη σχετική αίτηση-δήλωση) ο δικαιούχος της απαίτησης κατά του Δημοσίου. Ο αυτεπάγγελτος συμψηφισμός επιτρέπεται ακόμη και για μη ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, καθώς και για ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν υπαχθεί σε ρυθμίσεις τμηματικής εξόφλησης.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η μη συνετή οδήγηση, βασική αιτία για τα τροχαία!

Δεκαεπτά άτομα έχασαν τη ζωή τους και 593 τραυματίστηκαν, συνολικά, σε 495 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα που σημειώθηκαν τον Μάιο 2016, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, τον Μάιο σημειώθηκαν 16 θανατηφόρα τροχαία με 17 νεκρούς, 21 με ισάριθμους σοβαρά τραυματίες και 458 με 572 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση προτεραιότητας και η παραβίαση σηματοδοτών, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 31.048 παραβάσεις από τις οποίες 922 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καλορίζικο! Υπεγράφη η συμφωνία για την αξιοποίηση του Ελληνικού

Και επισήμως πλέον «έπεσαν»οι υπογραφές μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Lamda Development σήμερα Τετάρτη 7 Ιουλίου για την αξιοποίηση του Ελληνικού παρά τις λάθος μεθόδους και εκτιμητικές προσεγγίσεις που είχαν «διαγνώσει» οι πραγματογνώμονες της εισαγγελίας που εξέταζαν όλο αυτό το διάστημα την διαβόητη πώληση του Ελληνικού.

Στα πολυσέλιδα πορίσματά τους τα οποία είχε αποκαλύψει το ereportaz, οι δυο ειδικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η έκταση-φιλέτο παραχωρήθηκε από δυόμιση μέχρι και πέντε φορές φθηνότερα από ότι θα έπρεπε ή πραγματικά αξίζει! Ουσιαστικά αδειάζουν εντελώς τα πεπραγμένα της πρώην διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ καθώς εκτιμούν ότι στην καλύτερη περίπτωση τα έκαναν όλα λάθος!


Ωστόσο, η παραχώρηση αυτή, αποτέλεσε ένα από τα προαπαιτούμενα για τους δανειστές προκειμένου να εκταμιεύσουν την δόση, ύψους 7,2 δισεκατ. ευρώ. Για την εξέλιξη είχε προϊδεάσει νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, η οποία είχε διευκρινίσει ότι οι διαπραγματεύσεις του Δημοσίου με τους επενδυτές θα συνεχιστούν με τελική ημερομηνία την 15η Νοεμβρίου.

«Η κυβέρνηση θα επιδιώξει να αυξήσει τις επενδύσεις με δημόσιο όφελος και να αυξήσει το πράσινο με ταυτόχρονη μείωση της δόμησης» όπως είπε.

Το τίμημα ανέρχεται σε 915 εκατ. ευρώ, με την κοινοπραξία να έχει καταθέσει τον Νοέμβριο του 2014, κατά την υπογραφή της σύμβασης, εγγυητική επιστολή διάρκειας 2 ετών ύψους 30.000.000 ευρώ.

Lamda: Επένδυση-ορόσημο

Υπεγράφη σήμερα 7 Ιουνίου 2016, μεταξύ του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε., της HELLINIKON Global I. S.A. και της Lamda Development S.A. Μνημόνιο Συναντίληψης (Memorandum of Understanding). Το Μνημόνιο Συναντίληψης αποτελεί επικαιροποίηση της υφιστάμενης από 14.11.2014 Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών της «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.», μέσω της οποίας οριοθετούνται ορισμένα σημαντικά τεχνικά χαρακτηριστικά της αξιοποίησης του έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, με γνώμονα την πλήρη ευθυγράμμιση του Έργου με τις προσδοκίες των πολιτών, των τοπικών κοινωνιών και της ευρύτερης περιοχής της μητροπολιτικής Αθήνας.

Η σημερινή συμφωνία, που συγκεκριμενοποιεί βασικές σχεδιαστικές προδιαγραφές και οικονομικές παραμέτρους του Έργου, αποτελεί ορόσημο, καθώς δίνει το έναυσμα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έναρξης του Έργου, που θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση, που θα πραγματοποιείται τα επόμενα χρόνια σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Πρόκειται για μία πρότυπη αστική ανάπτυξη, που θα σέβεται το πολεοδομικό και περιβαλλοντικό ισοζύγιο, θα διαχέει τα οφέλη του σε ευρύτερες περιοχές του Λεκανοπεδίου Αττικής και θα χαρακτηρίζεται από πολυσυλλεκτικότητα λόγω του ισορροπημένου μείγματος χρήσεων γης, όσο και λόγω της διαμόρφωσης ενός διαμπερούς μητροπολιτικού πόλου, ανοιχτό σε όλους τους κατοίκους.

Ο βασικός σχεδιασμός περιλαμβάνει αναβάθμιση της παραλίας, οικιστικές αναπτύξεις, υπερ-τοπικό και τοπικό εμπόριο, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και χώρους αναψυχής κοινού, αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και κατασκευή νέων χώρων άθλησης, νέο γήπεδο γκολφ, χώρους ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις και ερευνητικά κέντρα, κλπ.

Επιπλέον, στα πλαίσια του έργου, το επενδυτικό σχήμα αναλαμβάνει τη δημιουργία, χρηματοδότηση και συντήρηση του μεγαλύτερου στην Ελλάδα και ενός εκ των μεγαλύτερων στον κόσμο Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής, που συνδυαστικά με τους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου του ακινήτου θα καλύπτουν έκταση 2.600.000 τ.μ., ήτοι 42% της συνολικής επιφανείας της έκτασης.

Tο επενδυτικό σχήμα αναλαμβάνει επιπλέον τη χρηματοδότηση και κατασκευή όλων των συγκοινωνιακών υποδομών, των εγκαταστάσεων και δικτύων κοινής ωφέλειας, των αναγκαίων λιμενικών έργων, τη δημιουργία πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων μήκους 50 χιλιομέτρων, δημιουργώντας την αναγκαία συνδεσιμότητα με τα υφιστάμενα και νέα μέσα σταθερής τροχιάς, την υπογειοποίηση τμήματος της Λεωφόρου Ποσειδώνος, την αναπαλαίωση και λειτουργία των διατηρητέων κτηρίων εντός του ακινήτου, την πλήρη ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, καθώς και τη δημιουργία 1 χιλιομέτρου παραλίας ελεύθερης προς χρήση στο κοινό.

Η αξιοποίηση αναμένεται να έχει μια εμπροσθοβαρή θετική επίπτωση στην καταπολέμηση της ανεργίας με τη δημιουργία 10.000 άμεσων θέσεων εργασίας και στην αναζωπύρωση του κατασκευαστικού τομέα, που τόσο έχει πληγεί από την παρατεταμένη κρίση. Σε πλήρη ανάπτυξη το Έργο αναμένεται να απασχολεί περίπου 70.000 άτομα πολλών επαγγελματικών ειδικοτήτων.
Θα προσφέρει έσοδα 2% του ΑΕΠ – Θα προσελκύει 1.000.000 τουρίστες ετησίως.
Η συμβολή του Έργου στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν αναμένεται να φθάσει στο 2%, διασφαλίζοντας σημαντικά έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο και το Ασφαλιστικό Σύστημα, που σε βάθος 25ετίας θα ανέλθουν σε €10δις σωρευτικά. Οι επιπτώσεις του Έργου στην τουριστική ανάπτυξη θα είναι μεγάλες λόγω της εκτιμώμενης προσέλκυσης περίπου 1.000.000 πρόσθετων τουριστών ετησίως.

Γιαννίτσης: Σημείο αναφορά για δεκαετίες

Χαιρετίζοντας τη συμφωνία ο Πρόεδρος κ. Τάσος Γιαννίτσης και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Οδυσσέας Αθανασίου της Lamda Development δήλωσαν τα εξής: «Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση των επενδύσεων, της απασχόλησης, της αξιοποίησης νέων ευκαιριών και της προσέλκυσης διεθνών κεφαλαίων στη χώρα μας. Το Έργο θα έχει πολλαπλές θετικές επιδράσεις σε άλλους κλάδους και δραστηριότητες, θα δημιουργήσει νέα τεχνογνωσία και μια ευρύτατη περιοχή θα αποκτήσει τεράστια χρηστική αξία για εκατομμύρια Έλληνες και ξένους πολίτες. Κυρίως όμως, η επένδυση αυτή λόγω μεγέθους και ποιοτικών χαρακτηριστικών θα προσθέσει ένα σημαντικό αναπτυξιακό άξονα στην οικονομία της χώρας και ιδίως του Λεκανοπεδίου Αττικής, που θα γίνει σημείο αναφοράς για πολλές δεκαετίες’.

Lamda Development: Αυτή είναι η βελτιωμένη συμφωνία

Σύμφωνα με την Lamda Development τα βασικά σημεία της συμφωνίας ως προς τις αλλαγές στην υφιστάμενη σύμβαση πώληση της «Ελληνικόν ΑΕ» και την ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά είναι τα εξής:

1. Οικονομικά Στοιχεία

α) Αυξήθηκε σημαντικά το ύψος της συνολικής επένδυσης. Ο Επενδυτής αποδέχθηκε να αναλάβει το κόστος ενός σημαντικού αριθμού έργων πέρα των προβλεπόμενων στην αρχική σύμβαση, που ανεβάζουν το ύψος της συνολικής επένδυσης στα 8 δισ. ευρώ.

Έργα που δεσμεύεται ότι θα υλοποιήσει ο επενδυτής:

i. Οι ανοιχτοί χώροι του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής

ii. Πρωτεύουσες συγκοινωνιακές υποδομές και εγκαταστάσεις

iii. Κύριες εγκαταστάσεις και δίκτυα κοινής ωφέλειας.

iv. Κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών , σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων και χώρο μεταφόρτωσης/ προσωρινής αποθήκευσης ανακυκλώσιμων προϊόντων στο Ακίνητο για τη διαχείριση απορριμμάτων αποκλειστικά και μόνο του ακινήτου.

v. Απαιτούμενα λιμενικά έργα

vi. Παράκαμψη και υπογειοποίηση τμήματος της Λεωφόρος Ποσειδώνος, εφόσον εγκριθεί

vii. Έργα ανασύστασης/ διευθέτησης ρεμάτων

viii. Εκτεταμένο Δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων εκτιμώμενου μήκους περίπου πενήντα (50) χιλιομέτρων

ix. Ανάληψη του 50% του κόστους μελέτης και κατασκευής κέντρου διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, σταθμού μεταμόρφωσης απορριμμάτων και χώρου μεταφόρτωσης/ προσωρινής αποθήκευσης ανακυκλώσιμων προϊόντων σε περιοχή εκτός του ακινήτου υπό προϋποθέσεις

x. Ενίσχυση συνδεσιμότητας μέσων σταθερής τροχιάς

xi. Υλοποίηση του μεγαλύτερου μέρους πολιτιστικών και αθλητικών χρήσεων εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου

xii. Αναπαλαίωση, λειτουργία και ανάδειξη των διατηρητέων κτηρίων εντός του ακινήτου

xiii. Δημιουργία χώρων στέγασης των σωματείων ΑΜΕΑ εντός του Ακινήτου με αντίστοιχες των σημερινών προδιαγραφές

xiv. Ανάπλαση/ αναβάθμιση παραλίας 1 χλμ περίπου

β) Η επένδυση θα ολοκληρωθεί σε συντομότερο χρόνο. Το 80% των επενδύσεων θα γίνει στα 12 χρόνια έναντι των 15 που προβλεπόταν στην αρχική σύμβαση.

γ) Προσδιορίζεται ότι ένα μεγάλο μέρος των επενδύσεων θα αφορά έργα υποδομής και ότι αυτά τα έργα θα γίνουν την πρώτη πενταετία, πρόβλεψη που δεν υπήρχε στην αρχική σύμβαση. Ειδικά ως προς το Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου και Αναψυχής συμφωνήθηκε ότι η ολοκλήρωσή του αποτελεί χρονικά επενδυτική προτεραιότητα. Κάθε αυτοτελές τμήμα του που ολοκληρώνεται εντός των πρώτων 5 ετών θα τίθεται στη διάθεση των πολιτών.

δ) Η καταβολή του τιμήματος θα γίνει σε συντομότερο χρόνο. Το 51% του συνολικού ονομαστικού Τιμήματος Αγοράς Μετοχών θα καταβληθεί έως το 2018. Προβλεπόταν η καταβολή έως το 2022.

ε) Ο Επενδυτής αναλαμβάνει την υποχρέωση να καλύψει τη συντήρηση και την ασφάλεια του Μητροπολιτικού Πάρκου Πράσινου και Αναψυχής.

2. Χαρακτήρας επένδυσης

α) Μητροπολιτικό Πάρκο Πράσινου και Αναψυχής 2.000.000 τμ. κοινόχρηστο και με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους και με συγκοινωνιακή σύνδεση με τις γύρω περιοχές και την παραλία.

β) Επιπλέον χώροι πρασίνου και κοινωφελών χρήσεων 600.000 τμ.

γ) 300.000 τ.μ. για κοινωφελή χρήση και κοινωνική ανταποδοτικότητα ( π.χ. για μεταφορά στο ακίνητο του Ελληνικού εγκαταστάσεων κοινωφελών χρήσεων από όμορες περιοχές και περιοχές του λεκανοπεδίου ώστε στη θέση τους να δημιουργηθούν πνεύμονες πρασίνου).

δ) Μεγάλο δίκτυο πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων, εσωτερική γραμμή Τραμ.

ε) Τουλάχιστον 1 χιλιόμετρο ανοικτής παραλίας προς όλους, διευκολύνοντας τις εξόδους του πάρκου προς τη θάλασσα.

στ) Μείωση του συντελεστή κάλυψης και ιδιαίτερα στην παραλία. Η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση μπορεί να ανέλθει σε 3.600.000 τ.μ., ωστόσο ο Επενδυτής δεσμεύεται ότι η συνολική δόμηση δεν θα υπερβεί τα 2.700.000τ.μ., στα οποία συμπεριλαμβάνονται και περίπου 60.000 τ.μ. υφιστάμενων διατηρητέων κτηρίων (3 υπόστεγα Πολεμικής Αεροπορίας, κτήριο Ανατολικού Αεροδρομίου Αθηνών κτλ).

3. Δέσμευση του Επενδυτή για την επίλυση του προβλήματος απορριμμάτων των όμορων Δήμων.

Ο Επενδυτής αναλαμβάνει τη συμμετοχή του με ποσοστό έως και 50%, στη μελέτη και κατασκευή κέντρου διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων και χώρου μεταφόρτωσης / προσωρινής αποθήκευσης ανακυκλώσιμων προϊόντων σε περιοχή εκτός του Ακινήτου.

Η παραχώρηση αυτή, αποτέλεσε ένα από τα προαπαιτούμενα για τους δανειστές προκειμένου να εκταμιεύσουν την δόση, ύψους 7,2 δισεκατ. ευρώ. Για την εξέλιξη είχε προϊδεάσει νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, η οποία είχε διευκρινίσει ότι οι διαπραγματεύσεις του Δημοσίου με τους επενδυτές θα συνεχιστούν με τελική ημερομηνία την 15η Νοεμβρίου.

«Η κυβέρνηση θα επιδιώξει να αυξήσει τις επενδύσεις με δημόσιο όφελος και να αυξήσει το πράσινο με ταυτόχρονη μείωση της δόμησης» όπως είπε.

Το τίμημα ανέρχεται σε 915 εκατ. ευρώ, με την κοινοπραξία να έχει καταθέσει τον Νοέμβριο του 2014, κατά την υπογραφή της σύμβασης, εγγυητική επιστολή διάρκειας 2 ετών ύψους 30.000.000 ευρώ.


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μειώσεις έως και 40% στις επικουρικές συντάξεις

Tέθηκαν σε ισχύ κατόπιν υπουργικών αποφάσεων, σημαντικές μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις που φτάνουν έως και το 40%. Οι συγκεκριμένες μειώσεις θα εφαρμοστούν αναδρομικά από τον Ιούνιο και αφορούν τις συντάξεις που το άθροισμα κύριας και επικουρικής ξεπερνάει τα 1.300 ευρώ. Παράλληλα στις κοινές υπουργικές αποφάσεις που υπέγραψαν οι ηγεσίες των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, προβλέπεται μείωση έως και 22% στα εφάπαξ, ενώ με απόφαση του υπουργείου Εργασίας μειώνεται έως και 32% το μέρισμα που καταβάλει το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων.

Σε ότι αφορά στις περικοπές των επικουρικών συντάξεων, αφορούν περισσότερους από 200.000 δικαιούχους, που θα δουν τις απολαβές τους που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ (άθροισμα κύριας και επικουρικής) να περικόπτονται. Στον υπολογισμό του αθροίσματος των 1.300 ευρώ συμπεριλαμβάνεται η εισφορά υγειονομικής περίθαλψης και οι κρατήσεις εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων του άρθρου 38 του Ν. 3863/2010, όπως ισχύει, και των παρ. 11,12 του άρθρου 44 του Ν. 3986/2011, και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων επικουρικής ασφάλισης της παρ. 13 του άρθρου 44 του Ν. 3986/2011. Στην πράξη, δεν υπολογίζονται οι ειδικές εισφορές που επιβλήθηκαν το 2012, καθώς έχουν κριθεί αντισυνταγματικές από το ΣτΕ.

Αυτό πάντως που αναμένεται να προκαλέσει αναστάτωση, είναι το γεγονός ότι οι περικοπές-βάση των υπουργικών αποφάσεων-θα έπρεπε να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή, όμως αυτό μετατίθεται για Αύγουστο ή Σεπτέμβριο. Αυτό συμβαίνει καθώς το ΕΤΕΑ αλλά και το ΗΔΙΚΑ, δεν είναι σε θέση να επανυπολογίσουν όλες τις συντάξεις σε σύντομο χρονικό διάστημα και μέσα στα χρονικά όρια που προβλέπει η απόφαση.

Εκτός από τις επικουρικές, θα υπάρχουν και μειώσεις, διόλου ευκαταφρόνητες και στα ποσά των εφάπαξ. Οι μειώσεις θα κυμαίνονται ανάμεσα στο 18% με 22% και αυτό προκύπτει εξαιτίας της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού τους από 01/01/2014. Για μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους με εισφορά ύψους 4% επί των αποδοχών, η εφάπαξ παροχή αποτελείται από το γινόμενο του 60% των αποδοχών επί των οποίων έγιναν οι νόμιμες κρατήσεις, επί τα έτη ασφάλισης. Ως αποδοχές για τον υπολογισμό της εφάπαξ παροχής νοείται ο μέσος όρος των μηνιαίων αποδοχών κατά τα 5 τελευταία έτη έως και την 31.12.2103.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξεχάστε την επιστροφή φόρου. Θα συμψηφιστεί με τον ΕΝΦΙΑ

Μόνο στην οθόνη του υπολογιστή τους θα δουν περίπου 1.000.000 φορολογούμενοι την επιστροφή από την εφορία αφού πριν πιστωθούν χρήματα στους λογαριασμούς , η εφορία θα φροντίσει να τα «συμψηφίσει» με τον ΕΝΦΙΑ που θα έρθει φέτος από τον Αύγουστο.

Έτσι τουλάχιστον είπε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργος Πιτσιλής σε συνέντευξη σημειώνοντας ότι για φέτος ο νόμος θα εφαρμοστεί και η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα έρθει νωρίτερα.

Έτσι όμως θα βγουν ζημιωμένοι όσοι περιμένουν την επιστροφή φόρου . Τούτο διότι θα ισχύσει το γνωστό δόγμα τους υπουργείου οικονομικών ότι δεν γίνεται καμία επιστροφή φόρου αν έχει προηγουμένως έχει βεβαιωθεί νέος φόρος.

Με δεδομένο λοιπόν ότι η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος θα πληρωθεί στο τέλος του Ιουλίου πριν οριστούν τα ποσά της επιστροφής θα έχει εκκαθαριστεί ο ΕΝΦΙΑ. Συνεπώς το ποσό της επιστροφής του φόρου δεν θα φτάσει ποτέ στον λογαριασμό του αποδέκτη αλλά θα γίνει η δόση (ή οι δόσεις ) του ΕΝΦΙΑ.

Το δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο η ΓΓΔΕ το δίνουν οι διατάξεις του άρθρου 83 του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, και ειδικότερα η διάταξη του άρθρου 11 του ν. 3943/2011 που τροποποίησε το άρθρο 83 του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων για τους συμψηφισμούς οφειλών. Η διάταξη αυτή ενεργοποιήθηκε στις αρχές του 2012 με εγκύκλιο που εξέδωσε η τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Με την εγκύκλιο εκείνη είχε διευκρινιστεί, μεταξύ των άλλων ότι:

1 ) Σε συμψηφισμό υπόκεινται οι βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο, είτε είναι ληξιπρόθεσμες είτε όχι.

2) Συμψηφισμός μπορεί να γίνει και αυτεπάγγελτα, δηλαδή χωρίς να εκφράσει σχετική επιθυμία (χωρίς να υποβάλει τη σχετική αίτηση-δήλωση) ο δικαιούχος της απαίτησης κατά του Δημοσίου. Ο αυτεπάγγελτος συμψηφισμός επιτρέπεται ακόμη και για μη ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, καθώς και για ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν υπαχθεί σε ρυθμίσεις τμηματικής εξόφλησης.

Εκτιμάται ότι περίπου 1.000.000 φορολογούμενοι που δικαιούνται φέτος να εισπράξουν εφάπαξ επιστροφές φόρων με βάση τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που έχουν ήδη υποβάλει ή θα υποβάλουν εντός του Ιουνίου, θα χάσουν τις επιστροφές αυτές ή ένα σημαντικό μέρος τους, προκειμένου οι υπηρεσίες της Γ.Γ.Δ.Ε. να χρησιμοποιήσουν τα ποσά των επιστροφών για να εισπράξουν νωρίτερα (ει δυνατόν και εφάπαξ), τα ποσά του ΕΝ.Φ.Ι.Α. του 2016

Αν λοιπόν ένας φορολογούμενος αποκτήσει το δικαίωμα να εισπράξει επιστροφή φόρου 600 ευρώ με βάση τη φετινή φορολογική δήλωση, αλλά ταυτόχρονα, με βάση το εκκαθαριστικό του ΕΝ.Φ.Ι.Α. που θα εκδοθεί τον Αύγουστο, κληθεί να πληρώσει ποσό της τάξεως των 600 ευρώ, τότε οι υπηρεσίες της Γ.Γ.Δ.Ε. του υπουργείου Οικονομικών έχουν το δικαίωμα να συμψηφίσουν την επιστροφή φόρου με τη μη ληξιπρόθεσμη οφειλή του ΕΝ.Φ.Ι.Α. και να μην αποδώσουν στο φορολογούμενο κανένα ποσό. Τον συμψηφισμό αυτό οι υπηρεσίες της Γ.Γ.Δ.Ε. έχουν το δικαίωμα να τον πραγματοποιήσουν, παρά το γεγονός ότι ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. θα μπορεί να εξοφληθεί αργότερα και σταδιακά σε 5 μηνιαίες δόσεις.
enikonomia


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!