EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016

Τι αλλάζει στις εξετάσεις για την άδεια οδήγησης

Νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις άδειες οδήγησης προωθείται στη Βουλή από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, «που θα επιλύει προβλήματα, μεταξύ των οποίων και ο τρόπος εξετάσεων που θα πατάσσει τη διαφθορά».

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας. Θέμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση από τον κλάδο των Σχολών Εκπαίδευσης Οδηγών Αυτοκινήτου για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ο κ. Σπίρτζης, όπως αναφέρει ανακοίνωση του επιμελητηρίου, επεσήμανε ότι, «σήμερα, έχουμε τη συνάντηση με τα σωματεία των σχολών οδηγών, ο οποίος είναι ένας χώρος που θέλει εξορθολογισμό. Γνωρίζουμε όλοι την παραβατικότητα που υπάρχει στο χώρο. Οι θετικές αλλαγές, όμως, δεν μπορούν να γίνουν, χωρίς την κοινωνία, τις συλλογικότητες και τους κοινωνικούς φορείς.

Είχαμε πολλά προβλήματα και με τη διαπραγμάτευση και με τη νομοθεσία που είχε περάσει στο παρελθόν. Σε σχέση με τις άδειες οδήγησης, προωθούμε λύση στη Βουλή και αυτό είναι το καλό νέο. Το θέμα είναι πως θα εξορθολογήσουμε το σύστημα αδειών οδήγησης και πως θα πάμε παρακάτω». Ο ίδιος είπε για την αποχή των εξεταστών ότι αντιμετωπίζεται το θέμα με σχετική τροπολογία που πέρασε.

Τα κύρια θέματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των σχολών οδηγών ήταν: Η αλλαγή της νομοθεσίας στον τρόπο εξετάσεων. Η αρμοδιότητα έκδοσης άδειας άσκησης επαγγέλματος εκπαιδευτή να περάσει από το υπουργείο Παιδείας στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων. Η πάταξη της παραβατικότητας στον κλάδο.

Να δοθεί η δυνατότητα συνεταιριστικής-συνεργατικής σύμπραξης σχολών για κοινή χρήση μέσων εκπαίδευσης υψηλού κόστους, όπως τα λεωφορεία, τα φορτηγά, κ.α. Να αφαιρεθεί η δυνατότητα παραεπαγγελματικής δραστηριότητας εκπαίδευσης οδηγών από δημοσίους υπαλλήλους και υπαλλήλους ΝΠΔΔ. Η άμεση επίλυση του προβλήματος της αποχής, από τις εξετάσεις, των δημόσιων υπάλληλων εξεταστών οδηγών αυτοκίνητου. Η εισαγωγή και νέων ξένων γλωσσών στη θεωρητική διδασκαλία για αλλοδαπούς υποψηφίους οδηγούς.

Η δυνατότητα παρακολούθησης, ιδίως για άτομα με ειδικές ανάγκες, των θεωρητικών μαθημάτων ηλεκτρονικά, εξ αποστάσεως (e-learning), μέσω ειδικής πλατφόρμας με δυνατότητα του μαθήματος να δίνεται και με τη νοηματική. Η αντικατάσταση των κλειστών στολών των εκπαιδευτών δικύκλων κατά το καλοκαίρι, λόγω υψηλής θερμοκρασίας, με επιμέρους ειδικά πρόσθετα μέσα προστασίας.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, δήλωσε, μεταξύ άλλων, για τη συνάντηση: «Είμαι πεπεισμένος ότι στα θέματα που μπορούν να λυθούν θα δώσουμε λύσεις και για τα δυσκολότερα θα αγωνιστούμε και θα προσπαθήσουμε να τα λύσουμε σε μία οικονομία που περνάει πολύ μεγάλη κρίση».
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παραλίγο τραγωδία στο ΣτΕ

Ένας απολυμένος νυχτοφύλακας του Αστεροσκοπείου Αθηνών αυτοτραυματίστηκε με κομμένο γυαλί μέσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας με ανώτατο δικαστή που προσπάθησε να αποτρέψει τα χειρότερα, να δέχεται το οργισμένο ξέσπασμα του 64χρονου.

Ο ηλικιωμένος ανδρας είχε υποβάλλει στο Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ αίτημα πενίας, προκειμένου να του χορηγηθεί χωρίς αμοιβή δικηγόρος για να καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης με την οποία όπως ειπε απολύθηκε από το Αστεροσκοπείο.

Σήμερα η γραμματέας τον ενημέρωσε ότι το αίτημα του απορρίφθηκε καθώς δεν προσκόμισε τις αναγκαίες βεβαιώσεις που του είχαν ζητηθεί.

Τότε, άρχισε να φωνάζει και να βρίζει δικαστές και υπαλλήλους ενώ απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει.

Την ώρα εκείνη περνούσε έξω από τη γραμματεία του Τμήματος ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ Αθανάσιος Ράντος, ο οποίος μπήκε στο γραφείο. Ο 63χρονος άρχισε να τον βρίζει και έβγαλε ένα κομμάτι γυαλί από την τσέπη του και έκοψε το δεξί του χέρι στο ύψος του βραχίονα.

Επικράτησε πανικός και ο κ. Ράντος πλησίασε τον άνδρα σε μια προσπάθεια να τον ηρεμήσει, αλλά εκείνος συνεχίζοντας να βρίζει χυδαία απώθησε βιαίως τον αντιπρόεδρο.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και το περιστατικό έληξε ευτυχώς εκεί.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχονται αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης

Νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις άδειες οδήγησης προωθείται στη Βουλή από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, «που θα επιλύει προβλήματα, μεταξύ των οποίων και ο τρόπος εξετάσεων που θα πατάσσει τη διαφθορά» σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη.

Ο κ. Σπίρτζης, όπως αναφέρει ανακοίνωση του επιμελητηρίου, επεσήμανε ότι, «σήμερα, έχουμε τη συνάντηση με τα σωματεία των σχολών οδηγών, ο οποίος είναι ένας χώρος που θέλει εξορθολογισμό. Γνωρίζουμε όλοι την παραβατικότητα που υπάρχει στο χώρο. Είχαμε πολλά προβλήματα και με τη διαπραγμάτευση και με τη νομοθεσία που είχε περάσει στο παρελθόν. Σε σχέση με τις άδειες οδήγησης, προωθούμε λύση στη Βουλή και αυτό είναι το καλό νέο. Το θέμα είναι πως θα εξορθολογήσουμε το σύστημα αδειών οδήγησης και πως θα πάμε παρακάτω».

Ο ίδιος είπε για την αποχή των εξεταστών ότι αντιμετωπίζεται το θέμα με σχετική τροπολογία που πέρασε.

Τα κύρια θέματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των σχολών οδηγών ήταν:

– Η αλλαγή της νομοθεσίας στον τρόπο εξετάσεων.

– Η αρμοδιότητα έκδοσης άδειας άσκησης επαγγέλματος εκπαιδευτή να περάσει από το υπουργείο Παιδείας στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.

– Η πάταξη της παραβατικότητας στον κλάδο.

– Να δοθεί η δυνατότητα συνεταιριστικής-συνεργατικής σύμπραξης σχολών για κοινή χρήση μέσων εκπαίδευσης υψηλού κόστους, όπως τα λεωφορεία, τα φορτηγά, κ.α.

– Να αφαιρεθεί η δυνατότητα παραεπαγγελματικής δραστηριότητας εκπαίδευσης οδηγών από δημοσίους υπαλλήλους και υπαλλήλους ΝΠΔΔ.

– Η άμεση επίλυση του προβλήματος της αποχής, από τις εξετάσεις, των δημόσιων υπάλληλων εξεταστών οδηγών αυτοκίνητου.

– Η εισαγωγή και νέων ξένων γλωσσών στη θεωρητική διδασκαλία για αλλοδαπούς υποψηφίους οδηγούς.

– Η δυνατότητα παρακολούθησης, ιδίως για άτομα με ειδικές ανάγκες, των θεωρητικών μαθημάτων ηλεκτρονικά, εξ αποστάσεως (e-learning), μέσω ειδικής πλατφόρμας με δυνατότητα του μαθήματος να δίνεται και με τη νοηματική.

– Η αντικατάσταση των κλειστών στολών των εκπαιδευτών δικύκλων κατά το καλοκαίρι, λόγω υψηλής θερμοκρασίας, με επιμέρους ειδικά πρόσθετα μέσα προστασίας.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, δήλωσε τέλος, για τη συνάντηση: «Είμαι πεπεισμένος ότι στα θέματα που μπορούν να λυθούν θα δώσουμε λύσεις και για τα δυσκολότερα θα αγωνιστούμε και θα προσπαθήσουμε να τα λύσουμε σε μία οικονομία που περνάει πολύ μεγάλη κρίση».

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρευνα του Εισαγγελέα για τα δάνεια που έγιναν εμβάσματα στο εξωτερικό

Eπιχειρήσεις αλλά και φυσικά πρόσωπα, που έλαβαν δάνεια άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ και στη συνέχεια μετέτρεψαν σε εμβάσματα προς το εξωτερικό, αναζητά ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Ιωάννης Δραγάτσης.

Αρκετά από τα δάνεια αυτά, δεν εξυπηρετούνται σήμερα, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στις τράπεζες. Ο οικονομικός εισαγγελέας καλεί τα πιστωτικά ιδρύματα, εντός πέντε ημερών, να του αποστείλουν λίστες με όλους όσους (νομικά και φυσικά πρόσωπα) έλαβαν δάνεια κατά την κρίσιμη περίοδο και, παράλληλα, εμφανίζονται να έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό.

Τα στοιχεία που θα παραλάβει θα συγκριθούν με τις λίστες που έχει λάβει από την Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», η επιστολή από το Γραφείο Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Ιωάννη Δραγάτση προς τις τράπεζες παραγγέλλει:
 
«Καλείστε να επισυνάψετε σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή αρχείο των δανειοληπτών σας φυσικών ή νομικών προσώπων που έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις από το 2009 έως και σήμερα και με ελάχιστο ποσό 30 εκατ ευρώ. Στο αρχείο να αναγράφονται όλα τα ποσά που έχουν καταβληθεί από τους οφειλέτες καθώς και τους νόμιμους εκπροσώπους αν πρόκειται για εταιρίες κατά την περίοδο των πληρωμών αλλά και την τρέχουσα περίοδο.
Οι τράπεζες καλείστε εντός 5 ημερών να παράσχετε όλα τα στοιχεία».


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όκλαντ: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον περαστικών. Μια 16χρονη νεκρή

Δυο ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον περαστικών στο Όκλαντ των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα ένα 16χρονο κορίτσι να πέσει νεκρό και 4 άλλοι να τραυματισθούν. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι δυο ένοπλοι ήταν με τα πόδια και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως.

Οι περαστικοί άρχισαν έντρομοι να τρέχουν προκειμένου να αποφύγουν τα πυρά ενώ την ίδια ώρα γύρω τους έπεφταν οι τζαμαρίες από καταστήματα που δέχονταν τις σφαίρες.ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προσοχή! Άλλαξαν οι ώρες και η ημέρα στις στάσεις εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ

Νέα στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη 15 Ιουνίου οι εργαζόμενοι σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό.

Τα μέσα σταθερής τροχιάς δεν θα λειτουργούν από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Την Πέμπτη και όχι την Παρασκευή κλείνουν τελικά οι εργαζόμενοι των μέσων σταθερής τροχιάς το δεκαπενθήμερο των κινητοποιήσεών τους για την ένταξη των αστικών συγκοινωνιών στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων.

Όπως ανακοίνωσαν, η στάση εργασίας της Παρασκευής δεν θα πραγματοποιηθεί, αλλά θα μετακινηθεί αύριο, Πέμπτη, τις ίδιες ώρες, δηλαδή από 12:00 έως 17:00.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το «πράσινο φως» στους 30 πρώτους πλειστηριασμούς έδωσε η Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων

Το «πράσινο φως» στους 30 πρώτους πλειστηριασμούς έδωσε η Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων, δημοσιεύοντας την λίστα με τα ακίνητα.

Στην πρώτη λίστα από την Γ.Γ. υπάρχουν οικόπεδα, διαμερίσματα, μεζονέτες, χωράφια μέχρι και θέσεις στάθμευσης. Τα ακίνητα αυτά βγαίνουν στο σφυρί από οφειλές στην εφορία σε μία προσπάθεια της κυβέρνησης να αυξήσεις τα έσοδά της.

Από τους πλειστηριασμούς βέβαια εξαιρούνται όσοι έχουν υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη, ενώ σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν με πλειστηριασμό ακόμα και οι πρώτες κατοικίες.

Με το Προεδρικό Διάταγμα από την 1η Ιουνίου ισχύει για τους πλειστηριασμούς η εμπορική αξία και όχι η αντικειμενική αξία, όπως συνέβαινε κατά το παρελθόν.

Στη λίστα περιλαμβάνονται τρία ακινητα:

– Ενα διαμέρισμα στο Γουδί 60,4 τετραγωνικών μέτρων με τιμή πρώτης προσφοράς τα 13.480 ευρώ

– Ένα κατάστημα στο Γουδί 84,86 τ.μ. (με αποθήκη 95 τ.μ. ) με τιμή πρώτης προσφοράς τα 308.000 ευρώ

– Μία οικοδομή σε οικόπεδο 204,5 τ.μ. στη Λ. Βουλιαγμένης με τιμή πρώτης προσφοράς τα 1,6 εκατ. ευρώ

-Ένα διαμέρισμα στη Πεύκη 116,20 τετραγωνικών μέτρων με τιμή πρώτης προσφοράς τα 168.000 ευρώ

– Ένα διαμέρισμα 100,56 τ.μ στο Περιστέρι με τιμή πρώτης προσφοράς 120.000 ευρώ

– Ένα γραφείο 95,41 τ.μ. στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στην Αθήνα με τιμή πρώτης προσφοράς 96.800 ευρώ

– Ένα αγροτεμάχιο 1.680 τ.μ. με κατοικία 60 τ.μ. στη Χαλκιδική με τιμή πρώτης προσφοράς 104.000 ευρώ

– Ένα διαμέρισμα 81 τ.μ. στο Μοσχάτο με τιμή πρώτης προσφοράς 160.000 ευρώ

– Ένα διαμέρισμα 122,16 τ.μ. στα Τρίκαλα με τιμή πρώτης προσφοράς 128.000 ευρώ

– Μια μεζονέτα στο Περιστέρι με τιμή πρώτης προσφοράς 160.000 ευρώ

Τα υπόλοιπα ακίνητα είναι στη λίστα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων
Πηγη: imerisia.gr
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εν όψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος – Διαβάστε αναλυτικά

Στο μέτρο της απαγόρευσης κίνησης φορτηγών ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου θα προχωρήσει η Τροχαία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος για την ασφαλέστερη μετακίνηση των εκδρομέων.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ ως εξής:

1. Την Παρασκευή 17 Ιουνίου για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16.00 έως 22.00 και το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016 για το ρεύμα εξόδου από ώρα 08.00 έως 13.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου.

β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

ε) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης –Καβάλας από το 11ο χλμ (Χ.Θ. 11+340) έως την Χ.Θ. 97+650 (μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα).

2. Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου για το ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα και από ώρα 16.00 έως 23.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.

β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

ε) Στην Εθνική Οδό Καβάλας- Θεσσαλονίκης από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι την διασταύρωση Ρεντίνας.

Την Κυριακή 19 Ιουνίου δεν ισχύουν απαγορεύσεις.

Ποιοι εξαιρούνται  της απαγόρευσης

-Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, σύμφωνα με το Ν.3651/2008, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ., τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν ζώντα ζώα, ευπαθή τρόφιμα όπως αυτά αναφέρονται στη διεθνή συμφωνία ΑΤΡ, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

-Tα φορτηγά οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

-Τα φορτηγά οχήματα (ψυγεία) δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

-Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΚ 1069/2009, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

-Τα φορτηγά σιλοφόρα οχήματα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών από τα διόδια Ρίο έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

-Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ.) όταν κινούνται για αποκατάσταση εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

-Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.

-Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού «Το χαμόγελο του Παιδιού».

-Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την κάλυψη τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γεγονότων.

-Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς.

-Τα μηχανήματα έργου των ΔΕΣΕ και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μετά από αίτημα της αρμόδιας υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και με σχετική απόφαση της κατά τόπου αρμόδιας Διεύθυνσης Τροχαίας.

-Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εμπορεύματα τα οποία προορίζονται για τον εφοδιασμό πλοίων γραμμών εξωτερικού, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά (συνήθη εμπορικά και τελωνειακά έγγραφα) στα οποία αναφέρεται το όνομα του πλοίου για το οποίο προορίζονται, καθώς και το λιμάνι ελλιμενισμού του.

-Τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αντισυγκέντρωση αναρχικών στους «Παραιτηθείτε»

«Ραντεβού» για το απόγευμα της Τετάρτης έδωσαν και οι αναρχικοί, σε αντισυγκέντρωση για το κάλεσμα του κινήματος «Παραιτηθείτε».

«Για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, αναρχικοί ανακοινώνουν συγκέντρωση για να υπερασπιστούν την Κυβέρνηση», σχολίασε η ΝΔ, μόλις έγινε γνωστή η συγκέντρωση των αναρχικών. Σε κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα indymedia, καλούν σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Τετάρτη στις 19:00, ενώ μισή ώρα νωρίτερα έχει δοθεί το ραντεβού του κινήματος «Παραιτηθείτε», στο ίδιο σημείο.

«Καθιστούμε την Κυβέρνηση απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών του κινήματος «Παραιτηθείτε», στην αυριανή τους συγκέντρωση, στην πλατεία Συντάγματος», ανέφερε ακόμη η ΝΔ σε ανακοίνωσή της, τονίζοντας ότι όσο και αν η κυβέρνηση ενοχλείται από τη διαμαρτυρία της κοινωνίας, είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει πλήρως στην πράξη το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών στη διαδήλωση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΝΦΙΑ με αντικειμενικές αξίες και το 2017

Έναν ακόμα χρόνο στη διάρκεια του οποίου οι φόροι ακινήτων και κυρίως ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογίζονται με βάση τις αντικειμενικές αξίες και όχι τις πραγματικές εμπορικές τιμές θα υποστούν οι φορολογούμενοι.

Στην επικαιροποίηση του Μνημονίου, προβλέφθηκε νέα αναβολή της αντικατάστασης των αντικειμενικών αξιών από τις εμπορικές για τον Ιούνιο του 2017, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι ο ΕΝΦΙΑ και το επόμενο έτος θα υπολογιστεί επί πλασματικών τιμών.

Όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς ακινήτων, ακόμα και μετά την οριζόντια μείωση των αντικειμενικών αξιών κατά 5% έως και 20%, την οποία προώθησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μετά τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι αντικειμενικές αξίες παραμένουν υψηλότερες έως και κατά 30%-40% σε σχέση με τις εμπορικές, εξαιτίας της βύθισης της αγοράς ακινήτων.

Το τρίτο Μνημόνιο, το οποίο συνόδευσε το πακέτο χρηματοδότησης των 86 δισ. ευρώ, προέβλεπε ότι έως τον Σεπτέμβριο του 2016, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα εναρμονίσουν όλες τις αντικειμενικές αξίες με τις τιμές της αγοράς, με ισχύ από τον Ιανουάριο του 2017. Προβλεπόταν μάλιστα η σύσταση ειδικής επιτροπής σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος για τη διαμόρφωση αυτής της βάσης δεδομένων με στοιχεία αγοράς, ώστε να ξεπεραστεί το στρεβλό σύστημα των αντικειμενικών αξιών.

Προς αυτή την κατεύθυνση, στα τέλη του περασμένου έτους, απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου προέβλεπε τη σύσταση ειδικής επιτροπής η οποία θα έπρεπε να παραδώσει το πόρισμά της έως τις 22 Δεκεμβρίου 2015.

Παρά τις επιτροπές, η προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στην πραγματικότητα θα αργήσει ένα χρόνο ακόμα.

Επειδή δε, ο ΕΝΦΙΑ κάθε έτους υπολογίζεται με βάση τις ισχύουσες τιμές την 1η Ιανουαρίου και την περιουσιακή κατάσταση του φορολογούμενου την ίδια ημερομηνία, και του χρόνου -στην καλύτερη περίπτωση, εάν δεν υπάρξουν ανατροπές- οι φορολογούμενοι θα λάβουν το ίδιο ραβασάκι με φέτος. Αυξημένο σε σχέση με πέρυσι για τουλάχιστον 500.000 φορολογούμενους, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους είτε οικόπεδα, είτε ακίνητη περιουσία άνω των 200.000 ευρώ, οπότε πιάνονται για πρώτη φορά και στην τσιμπίδα του συμπληρωματικού φόρου.

Τον Αύγουστο τα εκκαθαριστικά

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων -η προθεσμία εκπνέει στις 30 Ιουνίου και ο κ. Αλεξιάδης έχει διαμηνύσει ότι παράταση δεν πρόκειται να δοθεί-, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα προχωρήσει στην εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για το 2016. Μετά τις πρόσφατες αναδρομικές αλλαγές, τα εκκαθαριστικά θα είναι φουσκωμένα για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς ο λογαριασμός των επιβαρύνσεων αυξήθηκε για νοικοκυριά με μεσαία ακίνητη περιουσία, για όσους έχουν ξενοίκιαστα ακίνητα, για ιδιοκτήτες οικοπέδων, αγρότες αλλά και επιχειρήσεις.

Υπολογίζεται ότι περίπου 300.000 νοικοκυριά τα οποία έμεναν στο απυρόβλητο όσον αφορά τον συμπληρωματικό φόρο θα κληθούν να πληρώσουν για πρώτη φορά συμπληρωματικό φόρο μετά τη μείωση του αφορολογήτου από τις 300.000 στις 200.000 ευρώ.

Επιβαρύνσεις έως και 25% προβλέπονται και για όσους έχουν στην κατοχή τους οικόπεδα και ξενοίκιαστα μη ηλεκτροδοτούμενα διαμερίσματα, ενώ αγρότες και ιδιοκτήτες ακινήτων εκτός σχεδίου, τα οποία θεωρούνται αγροτεμάχια, μπαίνουν για πρώτη φορά στο κάδρο του συμπληρωματικού φόρου. Για πρώτη φορά άλλωστε μπαίνει φόρος και στα ακίνητα τα οποία ιδιοχρησιμοποιούν για την παραγωγική ή επιχειρηματική τους δραστηριότητα τα νομικά πρόσωπα.

Οι επιβαρύνσεις αυτές θα αποτυπωθούν στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2016, τα οποία αναμένεται να εκδοθούν μέσα στον Αύγουστο για να εξοφληθούν σε πέντε μηνιαίες δόσεις έως το τέλος του έτους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δεχτείτε τα Παιδιά σας Όπως Είναι, Όχι όπως θα Έπρεπε να είναι

«Άν θέλουμε τα παιδιά μας να πιστέψουν ότι αξίζουν, πρέπει ειλικρινά να τα δεχτούμε όπως είναι, με όλες τις ατέλειες τους.

Πολλοί γονείς πιστεύουν ότι, επιμένοντας να κατακρίνουν τις ατέλειες των παιδιών τους, θα τα βοηθήσουν να βελτιωθούν.

Στην πραγματικότητα, αυτή η αντιμετώπιση φέρνει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Τα παιδιά αποθαρρύνονται.

Φανταστείτε πως θα νιώθατε αν σας θύμιζαν συνέχεια τα λάθη σας. Θα νιώθατε ότι αξίζετε; Φυσικά όλοι μας έχουμε περιθώρια για βελτίωση, αλλά δεν είναι αυτό που μας απασχολεί τώρα. Το θέμα είναι ότι οι άνθρωποι δε μπορούν να βελτιωθούν αν δεν νιώσουν αρκετά καλά με τον εαυτό τους, ώστε να πιστέψουν οτι μπορούν να βελτιωθούν.

Φανταστείτε τώρα πως θα νιώθατε αν ενθαρρυνόσασταν συνέχεια και ξέρατε ότι μέσα στην οικογένεια σας  εκτιμούν.

Πιστεύουμε ότι εκτιμάμε τα παιδιά μας, και τους το λέμε με λόγια. Συχνά, όμως, οι πράξεις μας έρχονται σε αντίθεση με τα λόγια μας. Λέμε στα παιδιά μας ότι είναι υπέροχα και κατόπιν δείχνουμε δυσαρέσκεια όταν δεν ικανοποιούν τις δικές μας απαιτήσεις.
Πρέπει να μάθουμε να ξεχωρίζουμε το έργο από αυτόν που το κάνει.

Τα παιδιά δεν ενεργούν πάντα όπως θέλουμε εμείς. Πρέπει να τους δώσουμε το μήνυμα ότι τα εκτιμάμε σαν ανθρώπους άσχετα από την επιτυχία τους.

Παράδειγμα: Σε ένα διαγώνισμα ορθογραφίας, η Μπεθ έκανε πέντε λάθη στις είκοσι λέξεις. Αντί ο γονιός να επιμείνει στα πέντε λάθη, θα μπορούσε να τονίσει τις δεκαπέντε λέξεις που έγραψε σωστά.
Δίνοντας έμφαση στο θετικό, δίνουμε στη Μπεθ την αίσθηση ότι είναι εντάξει. Ξέρει καλά τα πέντε λάθη της. Δεν είναι ανάγκη να τα τονίσουμε.

Όταν τη δεχτούμε όπως είναι, τη βοηθάμε να νιώσει ότι αξίζει σαν άνθρωπος και της δίνουμε το θάρρος να συνεχίσει την προσπάθεια της.
Ενεργείστε Θετικά

Αφού οι γονείς αναγνωρίσουν με ποιό τρόπο ορισμένες πεποιθήσεις και στάσεις τους εμποδίζουν τις προσπάθειες τους να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους, πρέπει και να συνειδητοποιήσουν ποιός τρόπος συμπεριφοράς συμβαδίζει με τις προθέσεις τους.

Πρώτα απ’όλα, ένας γονιός που ενθαρρύνει, παύει να κάνει στο παιδί αρνητικές παρατηρήσεις.
Αποφύγετε τον πειρασμό να επέμβετε όταν το παιδί σας προσπαθεί να λύσει ένα πρόβλημα ή να ολοκληρώσει ένα έργο. Η επέμβαση δίνει ένα μήνυμα μιας καλυμμένης κριτικής: ”Δεν μπορείς να το κάνεις σωστά”. Άν το παιδί ζητήσει την βοήθεια σας, περιορίστε τις παρατηρήσεις σας στη μορφή προτάσεων, όχι στη διατύπωση κανόνων. ”Τι νομίζεις ότι θα γινόταν αν…Σκέφθηκες να…Βρήκα ότι είναι πολύ βοηθητικό να…”

Άν τα παιδιά ζητούν τη βοήθεια σας, με σκοπό να επισύρουν την άτοπη προσοχή ή να αποφύγουν να σκεφτούν ή να εργαστούν ανεξάρτητα, πείτε τους ότι έχετε εμπιστοσύνη στην ικανότητα τους. ”Μπόρεσες να κάνει την προηγούμενη δουλειά…Άρα μπορείς να χειριστείς και αυτό το θέμα…”
Λίγα παιδιά θα μάθουν να πιστεύουν στον εαυτό τους, αν οι γονείς τους δεν πιστέψουν σ’αυτά.
Δώστε Ενθάρρυνση. Μην Επαινείτε

Πολλοί γονείς πιστεύουν ότι όταν επαινούν τα παιδιά τους, τα ενθαρρύνουν. Δεν συνειδητοποιούν ότι ο έπαινος μπορεί να είναι αποθαρρυντικός. Με την πρώτη ματιά , ο έπαινος και η ενθάρρυνση μοιάζουν.

Ο έπαινος είναι ένα είδος ανταμοιβής. Καλλιεργεί ένα αίσθημα ανταγωνισμού. Δίνεται όταν κερδίζουμε, όταν είμαστε οι καλύτεροι. Στην πραγματικότητα, ο γονιός που επαινεί λέει ”Άν κάνεις κάτι που εγώ θεωρώ καλό, θα έχεις την ανταμοιβή σου: Θα πάρεις από εμένα  αναγνώριση και εκτίμηση.

Από την άλλη πλευρά, η ενθάρρυνση δίνεται για την προσπάθεια ή για τη βελτίωση, όσο μικρή κι αν είναι. Συγκεντρώνει την προσοχή στα θετικά σημεία του παιδιού, σαν ένα μέσο που διαθέτει το παιδί για να συνεισφέρει στο σύνολο. 

Ο γονιός που ενθαρρύνει, δεν ενδιαφέρεται να συγκρίνει το παιδί με άλλους. Αντίθετα, ενδιαφέρεται ώστε το παιδί να δεχτεί τον εαυτό του και να καλλιεργήσει το θάρρος ν’αντιμετωπίζει τις δυσκολίες. Η ενθάρρυνση αποβλέπει στο να βοηθήσει το παιδί να νιώσει ότι αξίζει.

Η Ειδική Διάλεκτος της Ενθάρρυνσης

Φράσεις που δείχνουν παραδοχή

-Μου αρέσει ο τρόπος που το χειρίσθηκες

-Μου αρέσει ο τρόπος που αντιμετωπίζεις αυτό το πρόβλημα

-Χαίρομαι που σου αρέσει η μελέτη

-Χαίρομαι που ευχαριστήθηκες μ’αυτό

-Εφόσον δεν είσαι ικανοποιημένος , τι νομίζεις ότι μπορείς να κάνεις ώστε να ικανοποιηθείς αρκετά.

-Πώς νιώθεις γι’αυτό;

Φράσεις που δείχνουν Εμπιστοσύνη

-Επειδή σε ξέρω καλά, είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις

-Θα το ξεπεράσεις

-Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σου

-Είναι δύσκολο, είμαι όμως σίγουρη ότι θα το ξεπεράσεις

-Θα βρεις μια λύση

Φράσεις που Αναγνωρίζουν την Προσπάθεια και τη Βελτίωση

-Φαίνεται ότι κατέβαλες μεγάλη προσπάθεια γι αυτό

-Φαίνεται ότι ξόδεψες πολύ ώρα να βρεις μια λύση

-Κοίταξε πόση πρόοδο έχεις κάνει

-Έχεις μεγάλη βελτίωση στο….

-Ίσως πιστεύεις οτι δεν έφτασες ακόμα το στόχο σου. Κοίτα όμως πόσο πολύ έχει προχωρήσει!


Από το βιβλίο Σχολείο Για Γονείς, Δρ. Ντον Ντινκμέγιερ – Δρ. Γκάρι Μακ – Κέι
Πηγή: face2face.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το Μανιφέστο της Πρακτικής Σκέψης

Θα προειδοποιήσω τους αναγνώστες πως τα λόγια αυτά δεν θα είναι απαλά, δεν θα είναι στρογγυλεμένα, δεν θα είναι συναισθηματικά. Θα είναι όπως και η πραγματικότητα, σκληρά και πρακτικά. Γι’ αυτό, όσοι νιώθουν πως δεν μπορούν να τα αντέξουν, καλύτερα να μην συνεχίσουν την ανάγνωση.

Για αυτούς που ψάχνουν την αλήθεια, μέσα από μοτίβα, πολιτικά ή θεολογικά, που ψάχνουν την αρμονία και την προστασία σε ένα μεσσιανικό τέλος, να ξέρουν πως η αλήθεια είναι η εκδήλωση των γεγονότων που υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο, αυτά που νιώθετε, αυτά που σας επηρεάζουν.
Πραγματικότητα είναι η εκδήλωση όλων των συμφερόντων, μέσα στα πλαίσια των φυσικών – βιολογικών δυνάμεων. Η δύναμη που διαθέτει ένας οργανισμός, κάνει το συμφέρον του πραγματικό ή μη πραγματικό. Κάθε πεποίθηση, πολιτική ή θρησκευτική, που προσπαθεί να φτιάξει ένα σύστημα ελεγχόμενο, προστατευμένο και φιλικό προς τον άνθρωπο, είναι απλά για ανακούφιση.

Η πραγματικότητα δεν είναι όμορφη, γιατί δεν την ενδιαφέρει να είναι.

Η μέθοδος για να είστε πραγματιστές, για να σκέφτεστε ρεαλιστικά και για να αποβάλλετε από μέσα σας τις ρομαντικές σκέψεις, είναι η εστίαση σε κάθε έννοια αναζητώντας τις ιδιαίτερες πρακτικές της συνέπειες. Οποιαδήποτε έννοια και να έχετε στο μυαλό σας, οποιαδήποτε ιδέα και να επεξεργάζεστε, να ξέρετε πως το νόημα της κάθε έννοιας ή ιδέας, που έχουμε κατά νου είναι η πρακτική συνέπεια που αυτή έχει. Αν δεν έχει κάποια πρακτική συνέπεια, τότε είναι χάσιμο χρόνου. Αν δεν μπορείτε να τις εξετάσετε επιστημονικά, τότε επιλέξτε με τη βούλησή σας, στη βάση της χρησιμότητας που έχουν. Ποτέ μην αγκυλώνεστε σε μια ιδέα, να είστε ευέλικτοι και προσαρμοστικοί.

Όλες οι θεωρίες που έχουν κατασκευαστεί από τον άνθρωπο, είναι εργαλεία που του επιτρέπουν για να επιλύσει προβλήματα. Αν δεν επιλύει τα προβλήματα, τότε η θεωρία προσαρμόζεται. Στη ζωή σας θα έχετε πολλά προβλήματα και δεν θα μπορείτε να τα αποφύγετε. Ο μόνος τρόπος που υπάρχει για να επιβιώσετε, είναι να τα λύσετε με επιτυχία για το άτομό σας. Αν δεν τα λύσετε θα σας νικήσουν. 
Αν ζητήσετε να σας τα λύσουν άλλοι, να ξέρετε πως θα χάσετε την ανεξαρτησία σας.

Πως πρέπει να λύνετε προβλήματα:

1. εντοπίστε το πρόβλημα

2. ορίστε το πρόβλημα – κατανοήστε όλα τα χαρακτηριστικά του, μην κρύψετε τίποτα

3. διαμορφώστε πιθανές λύσεις

4. εξετάστε και αξιολογήστε τις πιθανές λύσεις

5. εντοπίστε την αποδοτικότερη και απορρίψτε τις άλλες

6. ελέγξτε την επίλυση και καλύτερα να έχετε εφεδρικά σχέδια αν κάτι δεν πάει καλά

Η θεωρία έχει αξία για έναν πραγματιστή, όταν στο βαθμό που του να πιστεύει σε αυτήν, είναι επωφελής για την ζωή του.

Κάθε οργανισμός ή μια ομάδα που έχει έναν σκοπό λειτουργεί βάση τριών χαρακτηριστικών:

1. επιβίωση
2. ανάπτυξη - εξέλιξη
3. εξάπλωση

Όταν η θεωρία εξυπηρετεί αυτά τα χαρακτηριστικά, τότε είναι για εμάς πρακτική.
Όταν λέμε πως μια παράσταση είναι αληθής, είναι επειδή μπορούμε να την αφομοιώσουμε, να την επικυρώσουμε, να την βεβαιώσουμε και να την επαληθεύσουμε, ενώ ψευδής είναι εκείνη που δεν μπορούμε. Μια παράσταση καθίσταται αληθής, μέσω των συμβάντων που εκδηλώνει. Η εγκυρότητα που έχει, είναι η διαδικασία της επικύρωσής της, η διαδικασία ότι επαληθεύει τον εαυτό της.
Με τον όρο «αλήθεια», ονομάζουμε οποιαδήποτε παράσταση θέτει τη διαδικασία επαλήθευσης της σε κίνηση.
Ενώ, με τον όρο «χρήσιμη», ονομάζουμε την ολοκληρωμένη λειτουργία της στην εμπειρία.

Η έννοια μιας αλήθειας, που απαιτεί να συμφωνούμε μαζί της χωρίς κανέναν λόγο, παρά απλώς επειδή η αξίωσή της είναι απροϋπόθετη ή υπερβατική, είναι ανούσια.

Τέτοιες αλήθειες είναι οι θρησκευτικές και δεν έχουν καμία χρησιμότητα για ένα πρακτικό μυαλό. Οι θρησκευτικές αλήθειες αποπνέουν ένα ισχυρό αίσθημα γαλήνης, ειρήνης και ηρεμίας.

Η μετάβαση από μια κατάσταση απορίας, αναζήτησης και κατάκτησης, στη θρησκευτική αντίληψη της νηνεμίας, είναι γεμάτη με ανακούφιση και ευχαρίστηση. Κάνοντας το άτομο ευνουχισμένο από τις δυνάμεις της πραγματικότητας.

Από τις δυνάμεις που μπορεί να χρησιμοποιήσει για το συμφέρον του.

Μην γίνεστε σκλάβοι των αισθημάτων, κάνοντας τα οδηγούς για τη ζωή σας. Τα αισθήματα είναι και η αδυναμία σας και όποιος το αντιληφθεί μπορεί να σας χειραγωγήσει, μέσω αυτών. Τα αισθήματα που δεν έχουν χρησιμότητα, δεν έχουν νόημα και πραγματικότητα. Δεν έχουν ουσία, ώστε να χρειάζονται την ενέργειά σας. Αλλά, εάν έχουν κάποια χρησιμότητα, για τα συμφέροντά σας, αυτή είναι και το νόημά τους. Και το νόημα θα είναι αληθές, εάν η χρήση αποκτά ευρύτερο περιεχόμενο στη καθημερινή σας ζωή.

Ο πραγματιστής απομακρύνεται από τα υπερβατικά αφαιρετικά σχήματα και την ανεπάρκεια, από τα κούφια λεκτικά παιχνίδια, από τις πάγιες δογματικές αρχές, από τα περίκλειστα συστήματα και τις υποτιθέμενες απολυτότητες.

Προσεγγίζει την ακρίβεια και την επάρκεια, τα γεγονότα, την πράξη και την ισχύ. Η μέθοδός του είναι ρεαλιστικά επιστημονική και δεν κατευθύνεται από καμία αυθεντία

Εδώ ολοκληρώνεται το πρώτο μέρος του Μανιφέστου της Πρακτικής Σκέψης. Με αυτό έθεσα το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούμε, έτσι ώστε οι επόμενες αναλύσεις μας, να γίνουν εύκολες και κατανοητές.

Αναδημοσίευση: anthonyfountoulis.blogspot.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΦΠΑ τέλος για τζίρο μέχρι 25.000 ευρώ

Την απαλλαγή από το καθεστώς ΦΠΑ επιχειρήσεων και επιτηδευματιών με τζίρο μέχρι και 25.000, αντί των 10.000 που ισχύει σήμερα, θέτει μεταξύ άλλων ως θέμα το αναθεωρημένο μνημόνιο δημιουργώντας μια νέα εποχή για τα ελληνικά δεδομένα.

Συγκεκριμένα, σε ένα από τα 56 προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης περιλαμβάνεται η υποχρέωση μιας μελέτης σκοπιμότητας για να διαπιστωθεί αν σε τελική φάση είναι προτιμότερο οι επιχειρήσεις αυτές να είναι σε καθεστώς ΦΠΑ ή να απαλλαχθούν.

Η πρόταση αυτή έχει γίνει από το ΔΝΤ το 2013 και βασίζονταν στην λογική ότι πρόκειται για μεγάλο αριθμό υπόχρεων (υπολογίζονται περίπου στις 750.000 - 800.000 ) άτομα τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 0,1 – 0,2% τους συνόλου των ετήσιων «μικτών» εισπράξεων του ΦΠΑ . Σε αριθμούς τα έσοδα δεν ξεπερνούν τα 15-20 εκ ευρώ από τα συνολικά αναμενόμενα έσοδα των 14,85 δις ευρώ από τον βασικό έμμεσο φόρο. Από την άλλη διατηρούν το δικαίωμα του συμψηφισμού του ΦΠΑ που πληρώνουν με τον ΦΠΑ που οφείλουν να αποδώσουν κάθε τρίμηνο. Αυτό σημαίνει ότι ένας αριθμός από τους φορολογούμενους αυτής της κατηγορίας καταλήγουν να έχουν πιστωτικό ΦΠΑ δηλαδή να έχουν επιστροφή φόρου.

Από την άλλη η απαλλαγή από τον ΦΠΑ μεταφράζεται σε σαφή μείωση του κόστους εξυπηρέτησης των φορολογικών υποχρεώσεων για τις μικρές επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και όσους αμείβονται με «μπλοκάκι». Όλοι αυτοί μέχρι τώρα έπρεπε να υποβάλλουν ανά τρίμηνο περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ, υποχρέωση η οποία για εννιά στους δέκα απαιτεί λογιστή, χαρτομάνι και εν τέλει διοικητικό κόστος, τόσο για τους φορολογουμένους όσο και για τη Φορολογική Διοίκηση. Όσοι επιλέξουν να ενταχθούν στο νέο σύστημα, θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους ή να πωλούν τα αγαθά τους χωρίς ΦΠΑ.

Την ίδια ώρα, οι ελεγκτικές αρχές του υπουργείου οικονομικών, επωμίζονται ένα τεράστιο αριθμό ελέγχων, χωρίς αυτό να έχει θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα και αφήνουν να ξεφεύγουν όσοι είναι υπεύθυνοι για την τεράστια φοροδιαφυγή του 33% που καταγράφεται στα έσοδα για τον ΦΠΑ.
Το μέτρο που προτείνει το αναθεωρημένο μνημόνιο είναι ουσιαστικά η επέκταση ενός καθεστώτος που ισχύει από το 2014, όταν με βάση και πάλι την πρόταση του ΔΝΤ αποφασίστηκε η προαιρετική απαλλαγή από το καθεστώς ΦΠΑ σε επιχειρήσεις και επιτηδευματίες με τζίρο μέχρι και 10.000 ευρώ.

Για το λόγο αυτό θεωρείται βέβαιο ότι και η επέκταση του μέτρου θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία. Δηλαδή:

- Από την ώρα που οι επιτηδευματίες θα ενταχθούν στο νέο αυτό γενικευμένο καθεστώς απαλλαγής από τον ΦΠΑ δεν δικαιούνται πλέον καμία έκπτωση του ΦΠΑ που πληρώνουν για τις δαπάνες τους και ως εκ τούτου χάνουν το δικαίωμα να εισπράξουν επιστροφή ΦΠΑ.

-Η υπαγωγή στο νέο σύστημα θα είναι και πάλι προαιρετική. Αν κάποιος κρίνει ότι τον συμφέρει να χρεώνει ΦΠΑ και να υποβάλλει ανά τρίμηνο περιοδικές δηλώσεις, μπορεί να παραμείνει στο κανονικό καθεστώς. Αν όμως επιλέξει το απαλλασσόμενο καθεστώς, θα πρέπει να παραμείνει σε αυτό τουλάχιστον δύο χρόνια. Στην περίπτωση όπου στη διάρκεια μιας χρήσης τα ακαθάριστα έσοδα ξεπεράσουν το όριο των 25.000 ευρώ, αυτομάτως στην επόμενη χρήση ο φορολογούμενος θα επανενταχθεί στο κανονικό σύστημα υποβολής περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ.
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εμείς είχαμε Απαρτία.....Κάποιοι όμως ενοχλήθηκαν αλλά ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΑΠΕΣΥΡΑΝ ΆΡΟΝ - ΆΡΟΝ...!!!!

Τα ξημερώματα αναρτήθηκε σε ομάδες του fb Αστικές Μεταφορές & Οδηγοί Λεωφορείων Ο,ΣΥ, με πηγαιους τίτλους ότι η χθεσινή εκπομπή πατωσε. Δυστυχώς όποιος βιάζεται σκοντάφτει!!!! Υπονομεύοντας την Φωνή Των Εργαζομένων αναρτησανε πως η χθεσινή εκπομπή είχε μόνο 33views, χωρίς να γνωρίζουν τα πραγματικά νούμερα του live. Τους ενημερώνουμε τα total views έφτασαν 13.223 & ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις 20:01μμ ήταν stand buy για να παρακολουθησουν την εκπομπή 1323 άτομα. Καλούμε αυτές τις "σκοτεινές " δυνάμεις όπου κινούνται ΜΌΝΟ εκ του πονηρού & θέλοντας την φίμωση τον εργαζομένων, όπως βγήκαν από τα λαγούμια τους & ΑΠΈΣΥΡΑΝ ΆΡΟΝ - ΆΡΟΝ τις ψευδείς αναρτήσεις τους να επιστρέψουν σε αυτά ζώντας με την δυστυχία τους. Τα πραγματικά νούμερα είναι στην ανάρτηση μας με την αναλυτική κονσόλα του live. Αυτή η εκπομπή ήταν είναι και θα είναι η φωνή των εργαζομένων της ΟΣΥ - ΣΤΑΣΥ κόντρα σ'αυτούς όπου θέλουν απληροφορητους εργαζόμενους. Αυτό το εγγυάται ο Μόσχος Παναγιώτης & Άγγελος Κλώτσας μέσα από το osybusdrivers & trolleatzis.


Εδώ είναι η απάντηση μας στους δόλιους ανθρώπους
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σώστε τον Λάτση!

Παλιό το βίντεο, τότε που κάτι “αριστερά” Unfollow και Βαξεβάνηδες και δεν συμμαζεύεται έκαναν λόγο για την αχόρταγη ελίτ. 

Τώρα και με το ΣΕΒ αγάπες και με τους εφοπλιστάδες αγάπες και σφυρίζω στον αριστερό μου τον αέρα αδιάφορα!!!


     

Αλήθεια τι δεν καταλαβαίνεις; Εδώ Ελλατσιάδα!

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!