EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016

Ασφυκτικό πρέσινγκ στους οφειλέτες του δημοσίου με… εντολή δανειστών – όλο το σχέδιο

Ενώ οι διαρροές περί επικείμενων νέων ρυθμίσεων για τις διαρκώς αυξανόμενες οφειλές στην Εφορία παραμένουν… διαρροές, το υπουργείο Οικονομικών προχωράει σε τέσσερα διαδοχικά «χτυπήματα» προς τους περίπου 4,3 εκατομμύρια οφειλέτες του Δημοσίου.

Ηδη διευρύνεται σε… 10.000 ανά ημέρα ο αριθμός των ηλεκτρονικών κατασχέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους θα μπορεί να προχωρήσει η Εφορία (μέχρι τώρα υπήρχε ημερήσιος «κόφτης» στις 4.800 καταθέσεις). Οι μικροοφειλέτες δέχονται «βροχή» e-mails, ακόμη και για χρέη μερικών δεκάδων ή και εκατοντάδων ευρώ, ενώ οι περίπου 25.000 μεγαλοοφειλέτες, που χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ έκαστος, απειλούνται με διαπόμπευση, αν δεν ρυθμίσουν τα υπέρογκα χρέη τους μέχρι τις 27 Ιουνίου.

Οι κατασχέσεις ακινήτων έναντι χρεών στην Εφορία ενεργοποιήθηκαν και πάλι από τις αρχές Ιουνίου (απέναντι στην Εφορία δεν υπάρχει καν προστασία για την πρώτη κατοικία), ενώ από την 1η Ιουλίου γίνεται ακόμη πιο «σκληρή» η ρύθμιση των 100 δόσεων, καθώς σε αυτή θα παραμένουν μόνο όσοι καταφέρνουν να αποπληρώνουν το σύνολο των τρεχουσών υποχρεώσεων μέσα σε 15 ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής. Η μοναδική «διευκόλυνση» που φαίνεται στον ορίζοντα είναι η χορήγηση μιας «δεύτερης ευκαιρίας» σε δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες (τόσο της Εφορίας όσο και των ασφαλιστικών ταμείων) οι οποίοι έχασαν τα ευεργετήματα της ρύθμισης των 100 δόσεων λόγω… τεχνικών προβλημάτων.

Μπορεί η κυβέρνηση διά του αρμόδιου για τα έσοδα αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών να εμφανίζεται ικανοποιημένη για τη φετινή πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο, τα στοιχεία όμως δείχνουν ότι το ένα ιστορικό ρεκόρ καταρρίπτεται μετά το άλλο. Στο τέλος Ιουνίου τα χρέη μόνο προς την Εφορία θα έχουν σπάσει και το φράγμα των 90 δισ. ευρώ, αντιστοιχώντας σε πάνω από το 50% του ΑΕΠ, όταν η αντιστοιχία στη δεύτερη μετά την Ελλάδα χώρα της ευρωζώνης (σ.σ.: τη Μάλτα) είναι μόλις 15%. Τα χειρότερα είναι μπροστά.

Το υπουργείο Οικονομικών μιλάει για συγκρατημένη αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο πρώτο τετράμηνο του 2016, παραβλέπει ωστόσο ότι η συγκεκριμένη χρονική περίοδος ήταν σχεδόν… άδεια από φορολογικές υποχρεώσεις. Τα δύσκολα αρχίζουν από τον Ιούλιο, μήνα κατά τον οποίο θα πρέπει να πληρωθούν ο νέος αυξημένος ΦΠΑ, η 1η δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων και (αργότερα, από τον Σεπτέμβριο) ο ΕΝΦΙΑ ή τα τέλη κυκλοφορίας.
ΞΕΚΑΘΑΡΙΑΣΜΑ. Το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία θα αποτελέσει αντικείμενο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς «προαπαιτούμενο» θα αποτελέσει το ξεκαθάρισμα της «δεξαμενής» με τα ληξιπρόθεσμα χρέη, το μεγαλύτερο τμήμα των οποίων (πάνω από 65-70 δισ. ευρώ) θεωρείται μη ανακτήσιμο ακόμη και από τους ίδιους τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών. Μέχρι να ληφθούν αποφάσεις σε συνεργασία με τους θεσμούς (σ.σ.: θεωρείται πιθανή ακόμη και η «διαγραφή» χρεών που θα χαρακτηριστούν, βάσει κριτηρίων, ως μη εισπράξιμα), το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στις ακόλουθες κινήσεις:

• Ακόμη και οι μικροοφειλέτες δέχονται «βροχή» από e-mails με το που περάσουν 10 ή 15 ημέρες από την ημερομηνία λήξης της πληρωμής των οφειλών. Το e-mail είναι τυποποιημένο και αποστέλλεται μαζικά: «Αγαπητέ/ή κύριε/α, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε την 07/06/2016 στα ηλεκτρονικά αρχεία της ΓΓΔΕ, διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούν ληξιπρόθεσμες οφειλές σας και σας καλούμε να προβείτε άμεσα στην τακτοποίησή τους».

• Την ώρα που οι οφειλέτες της Εφορίας δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να γνωστοποιήσουν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού που θέλουν να προστατέψουν από την κατάσχεση, η ΓΓΔΕ ζήτησε από την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών να διευρύνει τον μέγιστο ημερήσιο αριθμό κατασχέσεων σε 2.400 ανά τράπεζα (από 1.200 που ήταν). Αυτό σημαίνει ότι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες θα είναι πλέον σε θέση να διεκπεραιώσουν έως και 9.800 αιτήματα κατασχέσεων ανά ημέρα. Το ότι θα βγει, βέβαια, μια ηλεκτρονική εντολή κατάσχεσης δεν σημαίνει ότι οι τράπεζες θα βρουν και χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

• Πιο… αυστηρό e-mail εστάλη στους περίπου 25.000 οφειλέτες που χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ έκαστος. Αυτοί καλούνται να ρυθμίσουν τα χρέη τους μέχρι τις 27 Ιουνίου προκειμένου να αποφύγουν τη δημοσίευση του ονόματος και του ΑΦΜ τους στη λίστα με τους μεγάλους οφειλέτες, η οποία αναμένεται να έχει αναρτηθεί στο Τaxis μέχρι στις 29 Ιουνίου.

• Από την 1η Ιουλίου ενεργοποιείται η επόμενη φάση της «αυστηροποίησης» της ρύθμισης των 100 δόσεων. Την ώρα που δεκάδες χιλιάδες έχουν ήδη απενταχθεί (σ.σ.: πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός έχει ξεπεράσει τις 80.000), οι οφειλέτες θα καλούνται να πληρώσουν, πέραν της δόσης, και το σύνολο των τρεχουσών υποχρεώσεων, και μάλιστα σε ασφυκτική προθεσμία 15 ημερών (σ.σ.: μέχρι τώρα η προθεσμία ήταν ένας μήνας). Μάλιστα, και αυτό το μικρό χρονικό περιθώριο θα εξαλειφθεί στο τέλος του έτους, οπότε το δίλημμα θα είναι: «Ή πληρώνετε τα πάντα στην ώρα τους ή χάνετε τη ρύθμιση».

Πάντως, ειδικά για τη ρύθμιση των 100 δόσεων συζητείται η κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης ώστε να δοθεί ευκαιρία επανένταξης σε όσους έχασαν τη ρύθμιση διά… ασήμαντον αφορμή.

Λιγοστές ελπίδες για έσοδα

Παρά την κινητοποίηση και τη «βροχή» απειλητικών e-mails, οι ελπίδες να συγκεντρωθούν χρήματα -ή έστω να ανακοπεί ο ρυθμός διόγκωσης των ληξιπρόθεσμων οφειλών- είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Παρά την απειλή διαπόμπευσης, οι μεγάλοι οφειλέτες δεν αναμένεται να προσέλθουν για ρύθμιση, πολύ απλά διότι τα χρέη έχουν… ξεφύγει. Οι 12 ή 24 δόσεις που τους παρέχονται σε αυτή τη φάση είναι ελάχιστες, όταν τα χρέη ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια ευρώ. Είναι αποκαλυπτικό ότι οι περίπου 25.000 που χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ έχουν οφειλές -αθροιστικά- της τάξεως των… 80 δισ. ευρώ. Υπό αυτές τις συνθήκες, το πιθανότερο είναι ότι θα πιεστούν περισσότερο να πληρώσουν τα περίπου τέσσερα εκατομμύρια των μικροοφειλετών, καθώς σε αυτούς οι πιθανότητες είσπραξης είναι πολύ περισσότερες, έστω και σε συνθήκες απόλυτης έλλειψης ρευστότητας.

Από την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αρχίζει ο πόλεμος των ταυτοτήτων: Ποιοι διεκδικούν μερίδιο

H αντικατάσταση των παλιών ταυτουήτων με νέου τύπου βρίσκεται πλέον στη τελική ευθεία, που σε πρώτη φάση θα φέρουν τα βιομετρικά χαρακτηριστικά των κατόχων τους και σε δεύτερη φάση λοιπά στοιχεία, όπως ΑΜΚΑ, ΑΦΜ κλπ.

Το βάρος της προσαρμογής του υφιστάμενου πλαισίου έχουν επωμιστεί δύο επιτροπές, από το Υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αντίστοιχα υπεύθυνες για το νομοπαρασκευαστικό και τεχνικό σκέλος των διαδικασιών. Εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουν υποβληθεί οι προτάσεις των δύο επιτροπών, ώστε στη συνέχεια να δοθούν εγκρίσεις από τα αρμόδια υπουργεία και να πραγματοποιηθεί διεθνής διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου του έργου, εκτιμώμενου προϋπολογισμού ύψους 80 εκατ.ευρώ.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σύνθετο και απαιτητικό εγχείρημα που, λόγω της φύσεως του αντικειμένου, ελάχιστοι όμιλοι ανά τον κόσμο διαθέτουν την εμπειρία, τις τεχνικές προδιαγραφές και πιστοποιήσεις να αναλάβουν. Για το λόγο αυτό, o διεθνής διαγωνισμός για την επιλογή του αναδόχου που θα προμηθεύσει τις ελληνικές αρχές με την απαραίτητη υποδομή, αναμένεται να προσελκύσει τις πλέον έμπειρες εταιρείες του κλάδου της Ψηφιακής Ασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον για τον επικείμενο διαγωνισμό έχουν ήδη επιδείξει διεθνείς όμιλοι παραγωγής και εκτύπωσης εγγράφων ασφαλείας. Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι μεταξύ αυτών, συγκαταλέγεται και μια αμιγώς Ελληνική εταιρεία, η Inform Λύκος, από τις παλαιότερες στην Ελλάδα (ιδρύθηκε το 1897), η οποία με την πάροδο των ετών έχει αποκτήσει ηγετική παρουσία στην Ευρώπη και έχει εξελιχθεί σε έναν ισχυρό ανταγωνιστή μεγάλων παγκόσμιων ομίλων του κλάδου της, αναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων την παραγωγή και την προσωποποίηση Ταυτοτήτων και Έξυπνων Καρτών για τράπεζες, τηλεπικοινωνίες, δηµόσιους οργανισµούς και αλυσίδες λιανικού εµπορίου.

Σήμερα ο Όμιλος διαθέτει δύο παραγωγικές μονάδες παραγωγής έξυπνων καρτών, ταυτοτήτων κλπ. σε Αυστρία και Ρουμανία, υψίστης ασφαλείας δεδομένων, πιστοποιημένες από διεθνείς οργανισμούς όπως η Visa, η MasterCard, η Diners κλπ.). Παράλληλα, λειτουργεί πέντε κέντρα προσωποποίησης έξυπνων καρτών, ταυτοτήτων κλπ., σε Ελλάδα, Αυστρία, Πολωνία, Ρουμανία και Τουρκία, επίσης υψίστης ασφαλείας δεδομένων και πιστοποιημένα από διεθνείς οργανισμούς. Η εταιρεία έχει μεγάλη διεθνή εμπειρία σε έργα κατασκευής έξυπνων καρτών για ταυτότητες, κάρτες υγείας, διπλώματα οδήγησης, άδειες παραμονής, τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε χώρες όπως η Αυστρία, η Σουηδία, η Σλοβακία, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο σε χώρες όπως η Νιγηρία, η Ρουάντα, το Κουβέιτ, η Τυνησία, η Σρι Λάνκα και άλλες.

Ο Όμιλος, το 2015 πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 130 εκατ.ευρώ, αυξημένο κατά 6,5% έναντι του 2014 και (προσαρμοσμένο) EBITDA 13 εκατ.ευρώ, αυξημένο σε ποσοστό 18%. Οι πωλήσεις μοιράζονται κατά το ήμισυ μεταξύ των δύο τομέων που δραστηριοποιείται, του "Digital Security", και του "Information Management", σε επίπεδο όμως λειτουργικής κερδοφορίας, το 70% προέρχεται από το σκέλος του "Digital Security". Η επίδοση αυτή οφείλεται κυρίως στην προώθηση και κυκλοφορία της ηλεκτρονικής κάρτας υγείας στην Αυστρία και στις υψηλότερες πωλήσεις έξυπνων καρτών στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Απασχολεί πάνω από 900 εργαζομένους και πραγματοποιεί πωλήσεις σε περισσότερες από 50 χώρες σε 3 ηπείρους, διαθέτοντας ένα χαρτοφυλάκιο 1.000 και πλέον πελατών.

Η Inform Λύκος, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 1994, κατέχει αντίστοιχα ηγετική θέση στον χώρο της διαχείρισης εντύπων, της κατασκευής εντύπων ασφαλείας και του Business Process Outsourcing παρέχοντας υπηρεσίες εκτύπωσης και εµφακέλωσης λογαριασμών, ηλεκτρονικής παρουσίασης λογαριασμών και διαχείρισης εκτυπώσεων για τράπεζες, τηλεπικοινωνίες, δηµόσιο τομέα και βιομηχανικές/εμπορικές εταιρείες.

Σημειώνεται πως το ζήτημα της αντικατάστασης των αστυνομικών ταυτοτήτων αποτελούσε υποχρέωση της χώρας ήδη από το 2006. Το τελευταίο χρόνο, όμως τέθηκε επιτακτικά από ξένους αξιωματούχους, μετά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες αναφέρουν πως η προκήρυξη του έργου μπορεί να υλοποιηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε μέχρι το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου. Έτσι την Άνοιξη ή το Καλοκαίρι του 2017 θα μπορεί να ξεκινήσει η κυκλοφορία των νέων ταυτοτήτων που θα αντικαταστήσουν τις παλαιού τύπου ταυτότητες.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ακίνητα σε τιμές ...ευκαιρίας!

Εκπληκτικά ακίνητα, πανάκριβα σε άλλες εποχές, βγαίνουν στο σφυρί από την εφορία και τις τράπεζες για χρέη των ιδιοκτητών τους. Οι πλειστηριασμοί για τους οφειλέτες του Δημοσίου ξεκίνησαν με βάση την εμπορική αξία, που σε πολλές περιοχές είναι πολύ χαμηλότερη από την αντικειμενική. Κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν εντυπωσιακές περιπτώσεις, μοναδικές ευκαιρίες για όσους έχουν χρήματα να τα «χτυπήσουν».
 
Ακόμη μεγαλύτερες ευκαιρίες συναντά κανείς στις ανακοινώσεις των τραπεζών για την πώληση ακινήτων από τις τράπεζες, ακίνητα που εγγράφηκαν στα χαρτοφυλάκιά τους μετά από κατάσχεση λόγω χρεών. Υπενθυμίζεται ότι μέρος της πρώτης κατοικίας προστατεύεται από πλειστηριασμούς, ωστόσο, τα ακριβά σπίτια και οικόπεδα, οι δεύτερες ή εξοχικές κατοικίες ή άλλου είδους ακίνητα (γραφεία, καταστήματα, αποθήκες κ.λπ.) βγαίνουν στο σφυρί χωρίς κανένα περιορισμό. Ετσι, είτε πρόκειται για πλειστηριασμούς που ξεκινά τις επόμενες ημέρες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για οφειλές στο Δημόσιο, είτε πρόκειται για απευθείας πώληση κατασχεμένων περιουσιακών στοιχείων από τις τράπεζες, σ’ όλη αυτή τη διαδικασία κρύβονται πολλά... «διαμάντια».

Διαμερίσματα, βίλες, μεζονέτες, οικόπεδα, αγροτεμάχια, καταστήματα, αποθήκες που κατασχέθηκαν λόγω χρεών ή άλλων προβλημάτων εκπλειστηριάζονται στη μισή τιμή ή και χαμηλότερα και πολλοί μπορούν να είναι οι τυχεροί που θα «χτυπήσουν» και θα αποκτήσουν το ακίνητο που θέλουν. Ωστόσο, οι ειδικοί της αγοράς επισημαίνουν τα πολλά προβλήματα και τα «μυστικά» που κρύβουν οι πλειστηριασμοί, καθώς δεν είναι λίγες οι καταγγελίες στο παρελθόν για «στημένες» διαδικασίες και για κύκλωμα που λυμαίνεται τον χώρο και αγοράζει σε εικονικές τιμές ακίνητα που βγαίνουν προς πώληση. Πάντως, δεν είναι λίγοι και αυτοί που αγόρασαν ένα ακίνητο σε τιμή ευκαιρίας.

Σε κάθε περίπτωση, οι αυστηροί κανόνες που έχουν τεθεί τα τελευταία χρόνια στη διαδικασία των πλειστηριασμών καθιστά πιο διαφανείς τις μεταβιβάσεις ακινήτων και αποτρέπουν τα «κοράκια».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τους επόμενους 6-10 μήνες θα μπορούσαν να βγουν στο σφυρί έως 5.000 ακίνητα.

Τι πωλείται

Στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (www.publicrevenue.gr) έχουν αναρτηθεί 29 αναγγελίες πλειστηριασμών ακινήτων, μικρών και μεγάλων διαμερισμάτων ακόμα κι αγροτεμαχίων που θα γίνουν μέχρι τις 20 Ιουλίου για χρέη προς το Δημόσιο.
Οι πλειστηριασμοί ακινήτων που ανήκουν σε οφειλέτες του Δημοσίου έχουν ξεκινήσει και μάλιστα με το νέο καθεστώς, δηλαδή θα υπολογίζεται η εμπορική αξία των ακινήτων

Ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα ακινήτων που βγαίνουν προς πώληση από την Εθνική είναι:

1.Κατοικία - μεζονέτα 222,95 τ.μ. στη Νέα Πεντέλη με ελάχιστη τιμή προσφοράς... 300 χιλ. ευρώ
2.Μονοκατοικία στον Διόνυσο εμβαδού 120 τ.μ., κύριος χώρος με δύο ορόφους και σοφίτα σε οικόπεδο 410 τ.μ. πωλείται κατ’ ελάχιστο 566 χιλ. ευρώ.
3.Αυτοτελής ανεξάρτητη κατοικία στο Χαλάνδρι άνω των 160 τ.μ. προσφέρεται με ελάχιστη τιμή 185 χιλ. ευρώ.

Στη λίστα των ακινήτων που πρόκειται να βγουν στο «σφυρί» στις 29 Ιουνίου για οφειλές στην εφορία περιλαμβάνονται:

•Ενα διαμέρισμα στο Γουδή 60,4 τετραγωνικών μέτρων με τιμή πρώτης προσφοράς τα 13.480 ευρώ
•Ένα κατάστημα στο Γουδή 84,86 τ.μ. (με αποθήκη 95 τ.μ.) με τιμή πρώτης προσφοράς τα 308.000 ευρώ
•Μία οικοδομή σε οικόπεδο 204,5 τ.μ. στη Λ. Βουλιαγμένης με τιμή πρώτης προσφοράς τα 1,6 εκατ. ευρώ
•Ένα διαμέρισμα στη Πεύκη 116,20 τετραγωνικών μέτρων με τιμή πρώτης προσφοράς τα 168.000 ευρώ
•Ένα διαμέρισμα 100,56 τ.μ στο Περιστέρι με τιμή πρώτης προσφοράς 120.000 ευρώ
•Ένα γραφείο 95,41 τ.μ. στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στην Αθήνα με τιμή πρώτης προσφοράς 96.800 ευρώ
•Ένα αγροτεμάχιο 1.680 τ.μ. με κατοικία 60 τ.μ. στη Χαλκιδική με τιμή πρώτης προσφοράς 104.000 ευρώ
•Ένα διαμέρισμα 81 τ.μ. στο Μοσχάτο με τιμή πρώτης προσφοράς 160.000 ευρώ
•Ένα διαμέρισμα 122,16 τ.μ. στα Τρίκαλα με τιμή πρώτης προσφοράς 128.000 ευρώ
•Μια μεζονέτα στο Περιστέρι με τιμή πρώτης προσφοράς 160.000 ευρώ.

Εξαιρετικά ακίνητα πωλούν και οι τράπεζες, ακίνητα που έχουν περιέλθει στην κυριότητά τους λόγω στάσης πληρωμών σε δάνεια. Πλέον γίνεται προσπάθεια για εκκαθάριση των τραπεζικών χαρτοφυλακίων με πώληση ακινήτων που θα μπορούσαν να αποφέρουν σημαντικά έσοδα.

Πρόσφατα η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε την πώληση δεκάδων ακινήτων μέσω της διενέργειας δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών. Οι πλειστηριασμοί θα διεξαχθούν στα Γραφεία της Διεύθυνσης Περιουσίας στην Αθήνα, επί των οδών Γερανίου 30 & Π. Τσαλδάρη 13 (Πειραιώς), στον 4ο όροφο, αλλά και σε τραπεζικά καταστήματα σε όλη τη χώρα.

Μεζονέτα και οικόπεδο... 300 χιλιάδες ευρώ!

Μεζονέτα με 80 τ.μ. ο α' όροφος και 80 τ.μ. ο β' όροφος με τιμή εκκίνησης τα 185.000 ευρώ. Τα ακίνητα που ξεχωρίζουν είναι μεταξύ άλλων:

Δήμος Νέας Πεντέλης: Κατοικία - μεζονέτα συνολικού εμβαδού 222,95 τ.μ. η οποία αποτελείται από υπόγειο 86,21 τ.μ. (76,70 τ.μ. κύριοι χώροι και 9,51 τ.μ. βοηθητικοί χώροι), ισόγειο 71,29 τ.μ. και Α΄ όροφο 65,45 τ.μ., με ποσοστό συνιδιοκτησίας 10,45% σε οικόπεδο έκτασης 1.443,00 τ.μ. Ελάχιστη τιμή προσφοράς 300.000 ευρώ.

Δήμος Διονύσου: Μονοκατοικία αποτελείται από υπόγειο (Υ-1) εμβαδού 120,32 τ.μ. (κύριος χώρος), λεβητοστάσιο 9,24 τμ (βοηθητικός χώρος) και γκαράζ (G-1) εμβαδού 43,15 τμ , ισόγειο (Ι-1) εμβαδού 98,94 τ.μ. και Α΄όροφο (Α-1) εμβαδού 98,94 τ.μ,. σοφίτα εμβαδού 82,20 τ.μ., σε τμήμα οικοπέδου έκτασης 410,60 τ.μ. με ποσοστό συνιδιοκτησίας 250ο/οο εξ αδιαιρέτου επί του όλου οικοπέδου εμβαδού 1638,58 τ.μ. Ελάχιστη τιμή προσφοράς 566.000 ευρώ.

Δήμος Πεντέλης: Παλαιά ερειπωμένη οικία εμβαδού 33,12 τ.μ. σε οικόπεδο έκτασης 474,13 τ.μ. Ελάχιστη τιμή προσφοράς 252.000 ευρώ.

Δήμος Χαλανδρίου: Αυτοτελής μεζονέτα που αποτελείται από Α΄ όροφο εμβαδού 80,07 τ.μ. και Β΄ όροφο εμβαδού 80,08 τ.μ. με ελάχιστη τιμή προσφοράς 185.000 ευρώ.

Ρόδος: Τέσσερις υπό ανέγερση οικοδομές με ελάχιστη τιμή 148 χιλ. ευρώ.

Σε ανάλογες κινήσεις πώλησης ακινήτων έχει προχωρήσει και η Eurobank Property Services. Συγκεκριμένα:

•Οικόπεδο 293 τ.μ. στον δήμο Διονύσου με διώροφη μονοκατοικία, έχει τιμή εκκίνησης 205 χιλ. ευρώ.
•Οικόπεδο 1.122 τ.μ. στους Θρακομακεδόνες με διώροφη μονοκατοικία έχει τιμή εκκίνησης 564 χιλ. ευρώ.
•Κατάστημα ισόγειο με πατάρι στη Νέα Ιωνία πωλείται 41,5 χιλ. ευρώ.

πηγή: ΗμερησίαΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέο χαράτσι! Επανέρχεται το κτηματόσημο

Πληρωτέο γίνεται το παλιό «ραβασάκι» για 2,5 εκατ. ιδιοκτήτες, που δήλωσαν την ακίνητή τους περιουσία στο διάστημα από 1997 έως 1999, στα πρώτα προγράμματα κατάρτισης του Κτηματολογίου και δεν είχε αποδοθεί το πάγιο τέλος. Το ξεχασμένο «χαράτσι» επανέρχεται με ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια που θα αναρτηθούν στη σελίδα της «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση» και θα εκτυπώνονται με τους κωδικούς του taxis, καθιστώντας πλέον «απαιτητό» το πάγιο τέλος των 35 ευρώ για κύριο ή 20 ευρώ για βοηθητικό χώρο.

Πηγές της ΕΚΧΑ αναφέρουν πως έως το τέλος του έτους τα ειδοποιητήρια θα αναρτηθούν ηλεκτρονικά, δημοσιοποιώντας σχετική πρόσκληση που θα καλεί (με χρήση των κωδικών taxis), τους ιδιοκτήτες να ελέγξουν πως έχει καταγραφεί το ακίνητό τους και τα δικαιώματά τους επί του ακινήτου αυτού. Ενώ, όσοι απέφυγαν να δηλώσουν το ακίνητό τους θα αναζητηθούν μέσω της εφορίας.

Το ανταποδοτικό τέλος και το αναλογικό είναι οι πηγές χρηματοδότησης του Κτηματολογίου. Με το αναλογικό τέλος επιβαρύνονται όσοι δήλωσαν ακίνητα μετά το 2008, με το τέλος κτηματογράφησης να προκύπτει σύμφωνα με την αντικειμενική αξία του ακινήτου, ως ποσοστό ένα τοις χιλίοις, μείων 10 χιλ. ευρώ επί της τιμής του. Η κτηματογράφηση της Αθήνας «έτρεξε» σε πρώτη φάση το καλοκαίρι του 2008, με την πρώτη φάση κτηματογράφησης στον Δήμο Αθηναίων. Την ίδια χρονιά, το 2008 προκηρύχθηκε και ο διαγωνισμός για τη δεύτερη φάση, προκειμένου να γίνει η επεξεργασία των δηλώσεων, στον οποίο συμμετείχαν δύο εταιρείες, με στόχο ο ανάδοχος να είχε οριστεί έως το 2010. Ωστόσο, σωρεία ενστάσεων και προσφυγών στα δικαστήρια μεταξύ των δύο εταιρειών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, είχαν σαν αποτέλεσμα την πολύχρονη καθυστέρηση της κινηματογράφησης στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Τεχνικά, η διασύνδεση του Κτηματολογίου με το Ε9 δεν θα είναι άμεση δεδομένου ότι η ΕΚΧΑ είναι ανώνυμη εταιρεία, όμως τα δεδομένα από τις δηλώσεις Ε9 θα μπορούν να μεταφέρονται αρχικώς προς διασταύρωση με τα αντίστοιχα της κτηματογράφησης. Σήμερα στο Κτηματολόγιο είναι ενταγμένα 21,8 εκατ. δικαιώματα που αντιστοιχούν σε έκταση 46.021.575 στρεμμάτων.

Τον προηγούμενο μήνα, έληξε η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής προσφορών για τις 32 μελέτες κτηματογράφησης που προκηρύχθηκαν στις αρχές Απριλίου, στο πλαίσιο του διαγωνισμού ΚΤΙΜΑ-16 και αφορούν στην κτηματογράφηση του υπολοίπου της χώρας. Η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής προσφορών ολοκληρώθηκε αξιοποιώντας την υποδομή του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ). Συγκεκριμένα, συνολικά, για τις 32 συμβάσεις του διαγωνισμού κατατέθηκαν 111 προσφορές από 24 υποψήφιους αναδόχους, ενώ ο αριθμός των προσφορών ανά σύμβαση κυμαίνεται από 2 έως 7. Επίσης, συμβάσεις μικρού σχετικά προϋπολογισμού προσέλκυσαν αυξημένο αριθμό προσφορών. Τα πρώτα αυτά στοιχεία ήδη συνιστούν ένδειξη λειτουργίας υγιούς ανταγωνισμού και επιβεβαιώνουν βασικές επιλογές σχεδιασμού της επαναπροκήρυξης της κτηματογράφησης, όπως τη μεγαλύτερη δυνατή διακύμανση των προϋπολογισμών των συμβάσεων και την ηλεκτρονική υποβολή των προσφορών.

Πηγές του Κτηματολογίου αναφέρουν πως η τελευταία φάση κτηματογράφησης της χώρας εκ παραλλήλου με την επανεκκίνηση των διαδικασιών, που αφορούν τους δασικούς χάρτες, εγγυώνται την ολοκλήρωση του έργου του εθνικού κτηματολογίου το 2020.
Αγνώστου ιδιοκτήτη


Την ίδια στιγμή, πονοκέφαλο εξακολουθούν να προκαλούν τα περίπου 10.000 ακίνητα που αλλάζουν οριστικά χέρια μέχρι και περνούν στη δικαιοδοσία του Δημοσίου, ως «αγνώστου ιδιοκτήτη»! Πρόκειται για όσα ακίνητα δεν έχουν δηλωθεί εγκαίρως στο Κτηματολόγιο, παρόλο που η κινηματογράφησή τους άρχισε την περίοδο 1997-1999 σε 340 περιοχές σε όλη τη χώρα.

Όσοι δεν έχουν δηλώσει εσκεμμένα το ακίνητό τους στα προγράμματα κτηματογράφησης, θα θεωρηθεί ως ιδιοκτησία αγνώστου ιδιοκτήτη και θα περιέλθει στην κυριότητα του Δημοσίου.

Παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις, η «αυλαία» των πρώτων παραχωρήσεων άνοιξε ουσιαστικά την 1η Αυγούστου 2015, με συνολικά 20 περιοχές από 12 νομούς της επικρατείας να «μεταβιβάζουν» οριστικά και διαδοχικά υπέρ του Δημοσίου τις περιουσίες τους (έως το τέλος του έτους), μη έχοντας πλέον καμία ευκαιρία επαναδιεκδίκησής τους. Η διαδικασία εξακολουθεί να προκαλεί αλαλούμ για τον φορέα που θα υποδεχθεί τους τίτλους ιδιοκτησίας, έχοντας ξεκινήσει σε πρώτη φάση με δύο περιοχές από τον νομό Κιλκίς και συνεχίζοντας διαδοχικά με την περιοχή Άστρος της Αρκαδίας, την περιοχή Μαρτίνου του νομού Φθιώτιδας, περιοχές της Δράμας, της Ημαθίας κ.τ.λ.

Ωστόσο, η μεγάλη «πληγή» καταγράφεται αυτή τη χρονιά (2016), καθώς άνοιξε και ο κύκλος των παραχωρήσεων και στα μεγάλα αστικά κέντρα, με τις περιοχές των Βριλησίων, Μελισσίων, Ελευσίνας, Γέρακα, Νέας Σμύρνης και Νέου Ψυχικού, να «απειλούνται» από τη λήξη της προθεσμίας όσον αφορά το λεκανοπέδιο Αττικής και την περιοχή της Αγίας Τριάδας στην Καλαμαριά όσον αφορά τον νομό Θεσσαλονίκης.
Δικαστική διεκδίκηση για ακίνητα


Με την πάροδο των ημερομηνιών, οι ιδιοκτήτες μπορούν να προσφύγουν δικαστικά, αλλά μόνο για να διεκδικήσουν χρηματική αποζημίωση και όχι για να επανακτήσουν το ακίνητο. Στην ουσία, το 2015 «έκλεισαν» οριστικά όσα προγράμματα ξεκίνησαν το 2003, με 12ετή παράταση, ενώ για τα προγράμματα κτηματογράφησης που ξεκίνησαν από το 2008 και εντεύθεν η χρονική προθεσμία για τις δηλώσεις είναι πέντε χρόνια για τους κατοίκους εσωτερικού και επτά χρόνια για όσους ζουν μόνιμα εκτός Ελλάδας.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για πόσα από αυτά τα «αγνώστου ιδιοκτήτη» ακίνητα ανήκουν ήδη στο δημόσιο. Και αυτό διότι έως το καλοκαίρι του 2013 το Δημόσιο δεν ήταν υποχρεωμένο να δηλώνει στο Κτηματολόγιο την περιουσία του. Εκτός λοιπόν από τα ακίνητα του Δημοσίου, που δεν έχουν δηλωθεί, ακόμα πέντε είναι οι κατηγορίες των πολιτών που δεν έχουν δηλώσει την περιουσία τους και κινδυνεύουν να τη χάσουν. Πρόκειται για πολίτες που δεν το κάνουν υπό τον φόβο της εφορίας, αμελείς που αγνόησαν τη διαδικασία, ομογενείς τρίτης, τέταρτης και πέμπτης γενιάς, που δεν γνωρίζουν ή δεν μπορούν να προσδιορίσουν την περιουσία τους, οι συνιδιοκτήτες και όσοι δεν έχουν τίτλους για την περιουσία τους.
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δημόσιο: Αλλάζουν αποσπάσεις, μετατάξεις και μισθολογικά από το 2017

Σαρωτικές αλλαγές στη διαδικασία των αποσπάσεων, των μετατάξεων αλλά και των μισθολογικών απολαβών των υπαλλήλων φέρνει ο νέος νόμος για την κινητικότητα στο δημόσιο που θα κατατεθεί εντός του Ιουνίου στη Βουλή από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ειδικότερα δύο φορές το χρόνο κάθε ενδιαφερόμενος φορέας του δημοσίου, μετά από αιτιολογημένη πρόταση,θα προκηρύσσει κενές θέσεις οι οποίες θα αιτείται να καλυφθούν από υπαλλήλους άλλων υπηρεσιών συγκεκριμένων όμως ειδικοτήτων και προσόντων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους οι οποίες θα αξιολογούνται από ειδική επιτροπή η οποία παράλληλα θα ελέγχει και τη βασιμότητα των αναγκών σε προσωπικό κάθε αιτούμενου φορέα.
Το νέο σύστημα κινητικότητας στο δημόσιο θα ισχύσει από 1/1/2017 και θα αφορά όλους τους μονίμους και αορίστου χρόνου υπαλλήλους με εξαίρεση όσους βρίσκονται σε δοκιμαστική περίοδο.
Στόχος με τη νέα διαδικασία να περιοριστεί ο χρόνος αναμονής των αποσπάσεων στους τρεις μήνες και των μετατάξεων στους 4 μήνες.

Η έγκριση των αποσπάσεων και των μετατάξεων θα γίνεται με απλή Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα υπογράφουν οι υπουργοί η οι διοικητές Οργανισμών του φορέα προέλευσης και του φορέα υποδοχής του αιτούμενου υπαλλήλου.

Ωστόσο, όπως διευκρινίζουν πηγές του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης οι μισθολογικές απολαβές των μετατασσόμενων η αποσπασθέντων θα είναι αυτές που θα ισχύουν στον φορέα υποδοχής και όχι του φορέα προέλευσης. Μοναδική εξαίρεση σε αποσπάσεις ή μετατάξεις, θα ισχύσει για τους υπαλλήλους των Κ.Ε.Π οι οποίοι μπορούν να μετακινούνται μόνον σε αντίστοιχο Κ.Ε.Π και όχι σε άλλο φορέα του δημοσίου.

πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ημέρα του Πατέρα σήμερα και οι αγαπημένοι μας μπαμπάδες έχουν την τιμητική τους!

Ημέρα του Πατέρα σήμερα και οι αγαπημένοι μας μπαμπάδες έχουν την τιμητική τους!
Γι αυτό το λόγο το κανάλι του Youtube, FailArmy συγκέντρωσε τα πιο αστεία περιστατικά με τους μπαμπάδες.

Κάποια από αυτά κατά την γνώμη μου πάντα, μπορεί να μην σας φανούν και τόσο αστεία ...Αλλά μπαμπάδες είναι αυτοί και τους αγαπάμε ... παρά τις γκάφες τους!

Δείτε το βίντεο που έχει ξεπεράσει τα 4 εκατ. views:


πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φρίκη: Παιδόφιλος ζούσε με 12 κορίτσια και τα αποπλανούσε συστηματικά

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στις ΗΠΑ με την αποκάλυψη ότι ένας άνδρας από την Πενσιλβάνια, ηλικίας 51 ετών, ζούσε με δώδεκα κορίτσια ηλικίας από έξι μηνών έως 18 ετών, τα οποία αποπλανούσε συστηματικά.

Ο Λι Κάπλαν συνελήφθη από τις Αρχές μετά από καταγγελία που έκαναν γείτονές του, οι οποίοι είδαν δύο από τα ανήλικα κορίτσια να κάθονται έξω από το σπίτι του εμφανώς λυπημένα, υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά. Οι αστυνομικοί ερεύνησαν τον 51χρονο επιχειρηματία και σοκαρισμένοι ανακάλυψαν την αρρωστημένη σχέση που διατηρούσε με τα παιδιά.

Το μεγαλύτερο από τα κορίτσια, μία 18χρονη κοπέλα, ζούσε με τον Κάπλαν επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια και είχε γεννήσει δύο από τα παιδιά που βρίσκονταν στο σπίτι. Το πιο αρρωστημένο είναι ότι την είχαν «χαρίσει» οι γονείς της στον παιδόφιλο.

Όπως αποκαλύφθηκε, οι Daniel και Savilla Stoltzfus βρίσκονταν στο χείλος της καταστροφής και ο Κάπλαν τους πρότεινε (και δέχθηκαν) να τους βοηθά οικονομικά με αντάλλαγμα να πάρει την 14χρονη τότε κόρη τους στο σπίτι του…

Και οι τρεις κρατούνται και έχει οριστεί εγγύηση ύψους 1 εκατ. δολαρίων για τον κάθε έναν μέχρι την ημερομηνία της δίκης.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Egypt Air: Τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους που κατέπεσε στη Μεσόγειο έχουν καταστραφεί

Μεγάλο χρονικό διάστημα θα απαιτηθεί μέχρι να αποκατασταθούν τα τμήματα της μνήμης από τα δύο «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους της Egypt Air που συνετρίβη στη Μεσόγειο.

Τα «μαύρα κουτιά» έχουν καταστραφεί, ενώ η αποκατάστασή τους, θ’ απαιτήσει μεγάλο χρονικό διάστημα, επισημαίνουν πηγές προσκείμενες στην επιτροπή διερεύνησης του αναφερόμενου αεροπορικού δυστυχήματος.

Η επιτροπή που διερευνά την πτώση του αεροσκάφους, θ’ αναλύσει το βαθμό καταστροφής των δύο «μαύρων κουτιών» του μοιραίου αεροσκάφους, πριν αποφασίσει εάν μπορούν να επισκευαστούν στην Αίγυπτο ή θα πρέπει να αποσταλούν στο εξωτερικό.
 πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!