EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016

Έτσι χειραγωγεί το σύστημα «όλους μαζί»

Έτσι χειραγωγεί το σύστημα «όλους μαζί»

Από το 2001, η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων τιμάται κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου από «εξέχουσες προσωπικότητες» του πλανήτη.

Στόχος ο επηρεασμός της κοινής γνώμης, προκειμένου να αποδεχθεί την μείξη των λαών, των θρησκειών και των ιδεολογιών της ανθρώπινης μάζας που θα αποτελέσει τον γκρι λαό του Αντίχριστου χωρίς την ξεχωριστή πολιτιστική ιδιοσυγκρασία των λαών, καθώς στον παγκόσμιο κομμουνισμό, κανείς δεν θα επιτρέπεται να ξεχωρίζει.


Σε αυτή την κατεύθυνση στρατολογούνται ηθοποιοί από το διαφθαρμένο Hollywood, ο ΓΓ του ΟΗΕ, πολιτικοί, απλοί άνθρωποι κ.α. για να χειραγωγήσουν τον τρόπο σκέψης των πολιτών.

Το μότο είναι το «όλοι μαζί». Φυσικά στον γκρεμό!


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κόκκινος συναγερμός για τις επικουρικές συντάξεις – Τι δείχνουν τα στοιχεία –Γιατί επανέρχεται η απιελή νέων περικοπών

Οι επικουρικές συντάξεις τουλάχιστον 200.000 συνταξιούχων θα «σφαγιαστούν» τον Αύγουστο –η πτώση από τις πρώτες προσομοιώσεις που γίνονται στο υπουργείο Εργασίας δείχνουν ότι τα ποσοστά μείωσης φτάνουν ακόμη και στο 43%– αλλά τα… λεφτά που έχει προϋπολογίσει να εξασφαλίσει το υπουργείο Οικονομικών από το «κούρεμα» δεν βγαίνουν ούτε με… σφαίρες.

Αυτό φαίνεται να έχουν διαμηνύσει οι υπηρεσιακοί παράγοντες στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας προειδοποιώντας ότι με τη μεθοδολογία που επιλέχθηκε για να μειωθεί η δαπάνη του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης κατά τουλάχιστον 350 εκατ. ευρώ, υπάρχει κίνδυνος «τρύπας» η οποία μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ τα 150 εκατ. ευρώ. Και αυτό διότι εκτός του ότι δεν επιτυγχάνεται η περικοπή της συνταξιοδοτικής δαπάνης, θα υπάρξει και απώλεια φορολογικών εσόδων λόγω μείωσης του φορολογητέου εισοδήματος των περίπου 260.000 συνταξιούχων με τις καλύτερες αποδοχές.

Ο τρόπος με τον οποίο διατυπώθηκε στον πρόσφατο νόμο ο «κόφτης» των επικουρικών συντάξεων, οδηγεί σε περικοπές μόνο των επικουρικών συντάξεων σε ποσοστά που κυμαίνονται από 10% έως και 43%. Η μέση μείωση όπως προκύπτει από τις πρώτες στατιστικές επεξεργασίες των στοιχείων κυμαίνεται από 25-35%. Ωστόσο, επειδή ο αριθμός των συνταξιούχων που θα δουν την επικουρική τους σύνταξη να μειώνεται είναι μικρός, αναλογικά με τον συνολικό πληθυσμό των συνταξιούχων που εισπράττουν επικουρική σύνταξη, τα νούμερα είναι πολύ δύσκολο να βγουν. Μια απλή μαθηματική πράξη, αποδεικνύει τον λόγο: Από την περικοπή των επικουρικών συντάξεων, το υπουργείο Εργασίας θέλει να περιορίσει τη δαπάνη του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης κατά περίπου 350 εκατ. ευρώ. Για να εξασφαλιστεί αυτό το ποσό από τους συνταξιούχους, θα πρέπει το ετήσιο εισόδημα αυτών των 200.000-260.000 ατόμων, να μειωθεί κατά 1.750 ευρώ τον χρόνο ή κατά περίπου 145 ευρώ τον μήνα. Ωστόσο, ο μαθηματικός τύπος βάσει του οποίου θα γίνουν οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, δεν οδηγεί σε τέτοια αποτελέσματα παρά τα υψηλά ποσοστά περικοπών.

Σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή, οι ήδη καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις αναπροσαρμόζονται (ουσιαστικά ψαλιδίζονται), εφόσον το άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης του δικαιούχου υπερβαίνει το ποσό των 1.300 ευρώ. Για την εφαρμογή του ορίου αυτού, λαμβάνεται υπόψη το καταβαλλόμενο ποσό των συντάξεων συμπεριλαμβανομένης της εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης και της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται, μετά την αναπροσαρμογή, το άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης να μειωθεί πέραν του ανωτέρω ορίου των 1.300 ευρώ.

Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις ότι οι περικοπές που προαναφέρθηκαν δεν θα αποδώσουν το ποσό που έχει προϋπολογιστεί, η κάλυψη της συνταξιοδοτικής δαπάνης του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, θα γίνει υποχρεωτικά από τα αποθεματικά που έχουν απομείνει στο ταμείο και τα οποία ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ. Μένει βέβαια θα φανεί αν αυτό θα γίνει δεκτό από τους θεσμούς. Στο υπουργείο Εργασίας ελπίζουν ότι θα υπάρξει τουλάχιστον καλύτερη απόδοση από την αύξηση της ασφαλιστικής εισφοράς για την επικουρική ασφάλιση (0,5% για τον εργοδότη και 0,5% για τον εργαζόμενο).

Παραδείγματα για το «ψαλίδισμα» ανάλογα με το ταμείο και τα χρόνια

Τι βγάζει στην πράξη αυτή η «συνταγή»; Χαρακτηριστικά είναι τα ακόλουθα παραδείγματα τα οποία προέρχονται από την επεξεργασία των πρώτων στοιχείων (σ.σ. η διαδικασία υπολογισμού του ποσού που θα πρέπει να περικοπεί από την επικουρική σύνταξη είναι εξαιρετικά περίπλοκη και γι’ αυτό το ψαλίδισμα δεν πρόκειται να γίνει πριν από το τέλος Αυγούστου καθώς μεταξύ άλλων, προϋποθέτει και ξεσκόνισμα φακέλων προκειμένου να βρεθούν οι συντάξιμες αποδοχές του κάθε συνταξιούχου).

-Ασφαλισμένος στο ΙΚΑ και στο ΕΤΕΑΜ με 38 χρόνια ασφάλισης και συντάξιμες αποδοχές 2.000 ευρώ, λαμβάνει σήμερα 1.270 ευρώ κύρια σύνταξη και 315 ευρώ επικουρικό. Δηλαδή, το σύνολο των αποδοχών του, ανέρχεται στα 1.585 ευρώ, άρα ξεπερνά το όριο. Με το νέο σύστημα υπολογισμού η επικουρική σύνταξη θα υποστεί μείωση κατά περίπου 19% και θα διαμορφωθεί στα 255 ευρώ. Δηλαδή ο συγκεκριμένος ασφαλισμένος που εκπροσωπεί μια αρκετά πολυπληθή κατηγορία, θα χάσει 60 ευρώ τον μήνα.

-Συνταξιούχος του ΙΚΑ και του Ταμείου Εμποροϋπαλλήλων με 35 χρόνια ασφάλισης και 1.800 ευρώ συντάξιμες αποδοχές, θα πάρει 1.130 ευρώ από το ΙΚΑ και επικουρικό 395 ευρώ από το ΤΕΑΥΕΚ.
Με συνολικές αποδοχές της τάξεως των 1.525 ευρώ, ο συγκεκριμένος συνταξιούχος θα υποστεί περικοπή 33% στη επικουρική του σύνταξη η οποία θα διαμορφωθεί στα 264 ευρώ. Οι μηνιαίες απώλειες εισοδήματος, θα φτάσουν στα 131 ευρώ (σ.σ. στην πραγματικότητα θα είναι μικρότερες διότι θα μειωθεί και η παρακράτηση φόρου).

-Ασφαλισμένος στο Ταμείο της πρώην Αγροτικής Τράπεζας εισπράττει επικουρικό από το ΕΤΕΑ. Με 30 έτη ασφάλισης και συντάξιμο μισθό 2.000 ευρώ, λαμβάνει κύρια σύνταξη 1.145 ευρώ και επικουρική 430 ευρώ. Με το νέο καθεστώς, θα έχει μείωση 43% στην επικουρική σύνταξη η οποία θα ψαλιδιστεί στα 245 ευρώ. Εδώ οι απώλειες φτάνουν στα 185 ευρώ τον μήνα αλλά ο αριθμός των συνταξιούχων με αντίστοιχα στοιχεία είναι πολύ μικρός.

-Δημόσιος υπάλληλος (ΠΥ) με 37 χρόνια ασφάλισης, εισπράττει σήμερα κύρια σύνταξη 1.215 ευρώ και 254 ευρώ επικουρική. Η ποσοστιαία μείωση της επικουρικής σύνταξης θα φτάσει στο 13% και οι αποδοχές θα περιοριστούν στα 221 ευρώ.
 

ΠΗΓΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέα στάση εργασίας την Τρίτη 21/06 σε Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό!

Νέα στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι σε μετρό,  ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ την Τρίτη (21/06/2016) από τις 22.00 έως τη λήξη της βάρδιας διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη ένταξη των Mέσων Mαζικής Mεταφοράς στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.

«Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας που σκοπό έχουν να εισακουστεί το αίτημά μας που δεν είναι άλλο από τη μη μετατροπή του αγαθού της μετακίνησης σε αγοραίο προϊόν προς όφελος των συμφερόντων και εις βάρος του επιβατικού κοινού» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μπαράζ επιθέσεων αντιεξουσιαστών στα ακυρωτικά μηχανήματα

Οι επιθέσεις σε σταθμούς των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς είναι ένα φαινόμενο που τους τελευταίους μήνες γίνεται ολοένα και πιο συχνό. Τα περιστατικά είναι δεκάδες (όπως για παράδειγμα στα Πετράλωνα τον περασμένο Απρίλιο και στον Κεραμεικό τον περασμένο Μάρτιο) και έχουν προκαλέσει την έντονη ανησυχία των Αρχών.

Ανάληψη ευθύνης

Σήμερα, έρχεται μία επίσημη ανάληψη ευθύνης από ομάδα αναρχικών και αντιεξουσιαστών, μέσα από ένα κείμενο που δημοσιεύεται στο γνωστό site αντιεξουσιαστικού χώρου, indymedia.org.

Στο μακροσκελές κείμενο αναφέρεται πως ο στόχος των επιθέσεων είναι οι ελεύθερες μετακινήσεις στα ΜΜΜ, ενώ γίνεται επίθεση στις μνημνονιακές πολιτικές των τελευταίων ετών που στοχεύουν "στη διάσωση των κεφαλαιοκρατών, των τραπεζών και των κάθε λογής αφεντικών, στη συνέχιση της αναπαραγωγής του καπιταλιστικού κι εξουσιαστικού συστήματος, που για να σταθεί ξανά στα πόδια του απαιτεί από τη βίαιη φτωχοποίηση κομματιών του πληθυσμού, ως και την πλήρη εξόντωση αυτών που περισσεύουν (φτωχών, ανέργων, μεταναστών)", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κείμενο.

Στο τέλος του κειμένου αναφέρεται επίσης πως μόνο το Σάββατο 18 Ιουνίου έγινε "σαμποτάζ" σε 514 (!) ακυρωτικά μηχανήματα, ενώ δίνεται και η ακριβής λίστα των γραμμών λεωφορείων και τρόλλεϋ του Λεκανοπεδίου της Αττικής, όπου έγιναν οι επιθέσεις.

Το κείμενο καταλήγει ως εξής: "Οι δράσεις αυτές είναι κομμάτι μιας διαδρομής πολύμορφων αντιστάσεων, που έχουν γίνει στην Αθήνα τους τελευταίους μήνες. Δράσεις, οι οποίες προσδοκούμε να αγκαλιαστούν από ακόμα περισσότερους/ες και να συνεχιστούν στο μέλλον.

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Αναρχικοί/ες, αντιεξουσιαστές/τριες, σύντροφοι και συντρόφισσες".
Αναλυτικά το κείμενο όπως δημοσιεύτηκε

"Συντονισμένη δράση για ελεύθερες μετακινήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Η αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών εντάσσεται στον γενικότερο οικονομικό και πολιτικό σχεδιασμό, με τις μνημονιακές συμφωνίες και τα κυβερνητικά μέτρα, που η κυριαρχία παρουσιάζει ως αναγκαστικά προαπαιτούμενα για την “οικονομική ανάπτυξη” και την “εθνική ευημερία”. Στην πραγματικότητα, η διαχείριση της συστημικής κρίσης που διανύουμε στοχεύει στη διάσωση των κεφαλαιοκρατών, των τραπεζών και των κάθε λογής αφεντικών, στη συνέχιση της αναπαραγωγής του καπιταλιστικού κι εξουσιαστικού συστήματος, που για να σταθεί ξανά στα πόδια του απαιτεί από τη βίαιη φτωχοποίηση κομματιών του πληθυσμού, ως και την πλήρη εξόντωση αυτών που περισσεύουν (φτωχών, ανέργων, μεταναστών). Συνάμα, στοχοποιεί και διώκειόσες και όσους αντιστέκονται στη λεηλασία της ζωής μας.

Η πρόσφατη αύξηση της τιμής του εισιτηρίου συμπεριέλαβε την προηγούμενη αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% και επιβάρυνε σχεδόν εξ ολοκλήρου εμάς τους επιβάτες. Πέρα από τις αυξήσεις στο κόστος (δεδομένης της νέας αύξησης του ΦΠΑ σε 24%), το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΑΣΑ που ψηφίστηκε το περασμένο φθινόπωρο περιλαμβάνει πάμπολλες ρυθμίσεις και “καινοτομίες”, από τις οποίες ξεχωρίζουν η πάταξη της λαθρεπιβίβασης και ο έλεγχος των επιβατών: περιστρεφόμενες μπάρες και είσοδος μόνο από την μπροστινή πόρτα στα λεωφορεία, σώμα ελεγκτών κομίστρου με τη συμμετοχή της αστυνομίας, αλλά και ο πολλαπλασιασμός των καμερών μέσα κι έξω από βαγόνια του μετρό και μέσα στα λεωφορεία, ύστερα από τη νέα γνωμοδότηση της αρχής προστασίας δεδομένων, που δίνει το πράσινο φως στη λειτουργία της βιντεοσκόπησης.
Click4more: Μπουκάρουν σε λεωφορεία και αρπάζουν ακυρωτικά μηχανήματα

Μαζί με τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις κάθε είδους (ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, μείωση αφορολόγητου ορίου κ.ο.κ), τις αυξήσεις στα βασικά είδη επιβίωσης και στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, η αύξηση του εισιτηρίου αποτελεί άλλη μια επιθετική κίνηση κράτους και αφεντικών εναντίον των εκμεταλλευόμενων. Η μηνιαία κάρτα κοστίζει σε ετήσια βάση 360 ευρώ, ενώ η παροχή δωρεάν μετακίνησης στους κατόχους κάρτας ανεργίας εξαιρεί τις χιλιάδες μη καταγεγραμμένες άνεργες και υπο-απασχολούμενους.Όλα αυτά κάνουν τις δημόσιες μετακινήσεις στην πόλη ακριβές στο σύνολό τους.

Τέλος, η ένταξη των συγκοινωνιακών φορέων στο νέο υπερταμείο “αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας και αποκρατικοποιήσεων” θα οδηγήσει σε ακόμα πιο δυσάρεστες εξελίξεις.

Από την άλλη, η διοίκηση και το κράτος που ζητάνε από όλους να πληρώνουμε αυξημένο εισιτήριο στηρίζουν την “εύρυθμη” λειτουργίατων δημόσιων συγκοινωνιών στην εντατικοποίηση της εργασίας, στημείωση οχημάτων, προσωπικού και μισθών στους μόνιμους υπάλληλους. Αναθέτουν υπηρεσίες σε εργολάβους που καταπατούν την εργατική νομοθεσία και χρωστάνε μισθούς μηνών, δώρα κι επιδόματα. Πρόσφατος είναι ο αγώνας των εργαζόμενων στην εταιρεία καθαρισμού “Link Up”, που παρά τις πάμπολλες χώρες καταγωγής τους, ενώθηκαν και έδωσαν δύο μακροσκελείς αγώνες από τον Φλεβάρη ως τώρα, με κορύφωση την τελευταία 15-ήμερη απεργία τους. Οι εργαζόμενες κατάφεραν να ελεγχθούν και να δεσμευτούν γραπτώς εργολάβος και ΟΣΥ πως θα πληρώσουν όλα τα χρωστούμενα και πως από δω και μπρος θα τους καταβάλλονται κανονικά όσα αναλογούν στις ώρες και τις συνθήκες εργασίας τους (βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα κ.ο.κ).

Επίσης, όσο η κρίση και η καπιταλιστική αναδιάρθρωση βυθίζουν στην ανέχεια ολοένα και περισσότερους, τόσο η αναγκαιότητα για διεύρυνση των πεδίων ελέγχου και καταστολής στον δημόσιο και ιδιωτικό χώρο αυξάνεται. Γιατί η πειθάρχηση σε κάθε πτυχής της ανθρώπινης δραστηριότητας και η παραδειγματική (εξοντωτική κάποιες φορές) τιμωρία της αντίστασης είναι βασικά προαπαιτούμενα συντήρησης και αναπαραγωγής του σύγχρονου καθεστώτος έκτακτης ανάγκης. Με την εγκατάσταση αναρίθμητων καμερών σε σταθμούς, συρμούς και λεωφορεία, δίνεται στους επιβάτες η αίσθηση πως διαρκώς παρακολουθούνται. Πέρα λοιπόν από την αποθάρρυνση όσων τολμούν ή επιλέγουν να μη χτυπήσουν εισιτήριο, διεκδικώντας στην πράξη την ελεύθερη μετακίνηση, ο συνεχής έλεγχος καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής αποσκοπεί στην καταστολή οποιασδήποτε συμπεριφοράς έξω από την παθητική μετακίνηση, κάνοντας τα μέσα μεταφοράς ένα αποστειρωμένο περιβάλλον όπου απλώς σκυφτοί και απομονωμένοι πηγαίνουμε στον προορισμό μας. Στην κατεύθυνση του απόλυτου ελέγχου, ακόμα και αστυνομικά τμήματα έχουν εγκατασταθεί μέσα στους κεντρικότερους σταθμούς της πόλης. Η δολοφονίατου 19-χρονου Θανάση Καναούτη από ελεγκτές στο Περιστέρι στις 13/8/13, κατέδειξε με τον πιο μακάβριο τρόπο το μέλλον της μετακίνησης που μας επιφυλάσσουν.

Για όλους και όλες εμάς, τους εργαζόμενους, τις άνεργες, τους μετανάστες και τις μετανάστριες, τους μαθητές και τις φοιτήτριες, τους συνταξιούχους, τα ΜΜΜ είναι η αναγκαστική επιλογή μέσα στην μητρόπολη. Απέναντι σ' αυτό το ζοφερό μέλλον και ως κομμάτι του συνολικού αγώνα που μένει να δώσουμε, αντιστεκόμαστε, στεκόμαστε αλληλέγγυοι απέναντι στους ελεγκτές, μαζί σε όσους και όσες δεν μπορούν ή επιλέγουν να μην πληρώσουν το κόμιστρο, αρνούμαστε στην πράξη και συλλογικά την επιτήρηση, την τιμωρία και την αποστείρωση του δημόσιου χώρου.

Το Σάββατο 18 Ιουνίου σαμποτάραμε περισσότερα από 500 (για την ακρίβεια 514) ακυρωτικά μηχανήματα στις ακόλουθες γραμμές λεωφορείων και τρόλλεϋ [1, 2, 3, 4, 5, 6, 10, 11, 14, 15, 17, 18, 19, Α3, Α5, Α7, Α8, Α10, Α11, Α16, Β5, Β9, Β10, Β12, Β18, Γ9, 021, 022, 025, 026, 035, 054, 100, 109, 122, 140, 141, 171, 201, 203, 204, 206, 209, 212, 218, 220, 221, 224, 229, 230, 235, 237, 305, 416, 418, 420, 446, 550, 608, 619, 622, 704, 711, 714, 732, 739, 803, 813, 816, 824, 825, 826, 831, 843] σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής.

Οι δράσεις αυτές είναι κομμάτι μιας διαδρομής πολύμορφων αντιστάσεων, που έχουν γίνει στην Αθήνα τους τελευταίους μήνες. Δράσεις, οι οποίες προσδοκούμε να αγκαλιαστούν από ακόμα περισσότερους/ες και να συνεχιστούν στο μέλλον.

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέα τραγωδία σε φαράγγι στην Αρκαδία

Ένας πεζοπόρος έπεσε σε κώμα στο Φαράγγι του Λούλουγκα κοντά στη Σίταινα. Μες την ατυχία του ο πεζοπόρος στάθηκε τυχερός, διότι είχε παρέα μαζί του η οποία ειδοποίησε το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Άστρους, όπου έσπευσε στην δύσβατη περιοχή.

Οι πυροσβέστες επιχείρησαν βοηθούμενοι από λίγους κατοίκους της περιοχής, με άκρα επικινδυνότητα και για τους ίδιους αλλά και για τον ασθενή, να φτάσουν στο σημείο όπου έγινε το συμβάν. Αφού η περιοχή είναι πολύ δύσβατη και κρημνώδης και οι συνθήκες θερμοκρασίας ήταν ακραίες.

Τις πρώτες βοήθειες πρόσφερε ιατρός της περιοχής που κλήθηκε και έφτασε στο σημείο που βρισκόταν ο ασθενής. Στη συνέχεια ο ασθενής μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Άστρους απ’ όπου διακομίστηκε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ταλαιπωρία χωρίς τέλος σε πτήση της United Airlines προς Νέα Υόρκη – Διπλό θρίλερ στον αέρα

Μια απίστευτη περιπέτεια χωρίς τέλος περνούν οι επιβάτες πτήσης της United Airlines, οι οποίοι από εχθές το μεσημέρι προσπαθούν να ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη, κάτι που μέχρι στιγμής έχει σταθεί αδύνατο.

Αναλυτικότερα, όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής και συγκεκριμένα στις 13:08 οπότε και ήταν προγραμματισμένο να απογειωθεί το Airbus A330 της πτήσης 125 της United Airlines, στο οποίο μεταξύ άλλων επέβαιναν Έλληνες επιχειρηματίες και στελέχη του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου προκειμένου να παρευρεθούν σε εκδήλωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών στη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο, περίπου 1,5 ώρα μετά την απογείωση, το αεροσκάφος παρουσίασε πρόβλημα στα «φλαπς» και οι πιλότοι του αποφάσισαν να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Αμέσως άδειασαν τα καύσιμα, σύμφωνα με τους κανονισμούς για την προσγείωσή του, κάτι που έγινε με ασφάλεια στις 16:32 προκειμένου να διορθωθεί η βλάβη.

Δυστυχώς όμως, η ταλαιπωρία των επιβατών, όπως αποδείχθηκε, δεν είχε τελειώσει, καθώς ακριβώς το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε ένα 24ωρο αργότερα. Το μόνο που άλλαξε ήταν ο αριθμός της πτήσης – έγινε United 2088 – και η ώρα απογείωσης – ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 13:30.

Η εταιρεία επέλεξε η πτήση να επαναληφθεί με το ίδιο αεροσκάφος στο οποίο, τελικά, η βλάβη δεν είχε επιδιορθωθεί μόνο που αυτή τη φορά η «αναστροφή» δεν έγινε μετά από 1,5 ώρα πτήσης αλλά μόλις το Airbus βρέθηκε πάνω από τη Μύκονο.

Συγκεκριμένα, όταν το αεροσκάφος έφτασε πάνω από τη Μύκονο, παρουσίασε ακριβώς την ίδια βλάβη, γεγονός που υποχρέωσε τους πιλότους, αρχικά να αδειάσουν τους τόνους των καυσίμων με τα οποία ήταν φορτωμένο το αεροσκάφος πάνω από Τζια και Μύκονο, και στη συνέχεια να επιστρέψουν στο «Ελ. Βενιζέλος».

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την οργή και τον εκνευρισμό, μέχρι του σημείου της λιποθυμίας ορισμένων, των επιβατών της πτήσης.

Αρκετοί, δε, δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κατέβουν από το αεροσκάφος μέχρι να έρθει εκπρόσωπος της εταιρείας, προκειμένου να διαπραγματευθούν την αποζημίωσή τους για τη διπλή αυτή ταλαιπωρία που υπέστησαν μέσα σε 24 ώρες.

Σημειώνεται τέλος ότι, η συγκεκριμένη εταιρεία φαίνεται πως αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, καθώς εκτός από το περιστατικό στην Ελλάδα, ανάλογο περιστατικό έγινε σε πτήση προς το Newark στο Νιου Τζέρσει, όπου λόγω προβλήματος στα υδραυλικά αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Δουβλίνο.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έκλεβαν φορτηγά και τα συναρμολογούσαν για σκραπ, ένας 19χρονος και ένας 31χρονος

Η ασφάλεια της Δυτικής Αττικής συνέλαβε στη περιοχή Νεόκτιστα Ασπρόπυργου έναν 19χρονο.

Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν σε μια απόκρυφη αποθήκη της περιοχής, που ήταν κλεμμένο ένα Ι.Χ. φορτηγό και εξαρτήματα από κομμένα αυτοκίνητα.

Επίσης αναζητείται και ο 31χρονος συνεργός του. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία, καθώς και για διακεκριμένες κλοπές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν οι δράστες κατά το τελευταίο εξάμηνο
έκλεβαν αγροτικά-επαγγελματικά φορτηγά, τα οποία έκρυβαν προσωρινά στην αποθήκη τους στον Ασπρόπυργο, με σκοπό να τα αποσυναρμολογήσουν και να τα διαθέσουν στο εμπόριο ως (σκραπ).

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις κλοπών φορτηγών και μία Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου, ενώ η Αστυνομία ερευνά και άλλες περιπτώσεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε ειδικό ανακριτή.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εργασιακά: Κατώτατος μισθός ο επόμενος στόχος

Οι δανειστές θα προσπαθήσουν, να κατακλύσουν την αγορά εργασίας με χαμηλόμισθους εργαζόμενους, οι οποίοι θα εισπράττουν χαμηλότερο ποσό από τον κατώτατο μισθό. Στόχος είναι μόνο μία στις 80 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με έμπειρους αναλυτές να είναι πλήρους απασχόλησης και η πλειονότητα των νέων θέσεων που θα δημιουργηθούν να αποτελούν φθηνή επισφαλή εργασία.Τα πρόσφατα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» δείχνουν ότι το 50,46% των νέων θέσεων που άνοιξαν μέσα στο 2016 είναι θέσεις ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

Οι νέες τύπου συμβάσεις είναι οι (mini jobs, midi jobs και mini geld (μικρή αμοιβή). Θα είναι απασχόληση λίγων ωρών, χωρίς ασφάλιση και φορολογική επιβάρυνση, με αμοιβή γύρω στα 400 ευρώ τον μήνα, που απευθύνεται κυρίως σε συνταξιούχους και φοιτητές αλλά και ανέργους που δεν βρίσκουν σταθερή απασχόληση.

– Labor franchising (σύμβαση ορισμένου χρόνου για μαζικό δανεισμό εργαζομένων σε τουριστικές επιχειρήσεις ή παροχή υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας σε τράπεζες και εταιρείες).

– Teleworking: Σύμβαση για εργασία από το σπίτι για τις ανάγκες επιχείρησης που μπορεί να βρίσκεται και στο εξωτερικό.

– Συμβάσεις μηδενικών ωρών ή «έκτακτης ανάγκης («zero hour contracts»). Πρόκειται για εργασία που προσφέρουν αυτοαπασχολούμενοι όποτε κληθούν από τον πελάτη. Πολλοί αυτοαπασχολούμενοι στη Γερμανία και την Αγγλία καταλήγουν να δουλεύουν full-time για έναν εργοδότη χωρίς τα οφέλη και τη σταθερότητα της εξαρτημένης εργασίας.

– Συμβάσεις λίγων ωρών («low hour contracts»). Απασχόληση για 2-5 ώρες

– Συμβάσεις με το τηλέφωνο («on-call contracts»). Με αυτές τις συμβάσεις ο απασχολούμενος είναι σε επιφυλακή το βράδυ ή το Σαββατοκύριακο και οφείλει να προσέλθει στην εργασία αν παρουσιαστεί ανάγκη.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!