EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί: Σταματήστε αμέσως όσοι παίρνετε αυτό το φάρμακο

Σοβαρές βλάβες στο ήπαρ μπορεί να προκαλέσουν δεκάδες φάρμακα που περιέχουν την ουσία νιμεσουλίδη, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ο οποίος συνέστησε τον περιορισμό της χρήσης τους έως το πολύ δεκαπέντε ημέρες για κάθε θεραπεία. Συνεπώς, όλα τα κουτιά που περιέχουν περισσότερες από 30 δόσεις (δισκία ή φακελάκια) θα πρέπει να αποσυρθούν άμεσα από την αγορά.

Η οδηγία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, όμως, αφορά άλλα 44 φάρμακα που περιέχουν τη συγκεκριμένη ουσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), συνιστάται στους γιατρούς να βασίζουν την απόφασή τους να συνταγογραφούν νιμεσουλίδη (nimesulide) σε προσεκτική εξέταση των συνολικών κινδύνων του ασθενούς.

Τα φαρμακευτικά προϊόντα που περιέχουν nimesulide για συστηματική χορήγηση έχουν εγκριθεί σ” έναν αριθμό κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του οξέος πόνου, των συμπτωμάτων επώδυνης οστεοαρθρίτιδας και της πρωτοπαθούς δυσμηνόρροιας (πόνοι περιόδου).

Οι άδειες κυκλοφορίας των προϊόντων που περιέχουν nimesulide ανεστάλησαν στην Ιρλανδία στις 15 Μαΐου 2007, μετά από αναφορές ασθενών που εισήχθησαν στο νοσοκομείοεξαιτίας σοβαρών παρενεργειών που αφορούσαν το ήπαρ.

Ύστερα από αυτό, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ξεκίνησε έρευνες, ώστε να εξεταστεί η ασφάλεια των συγκεκριμένων φαρμάκων και ενημέρωσε όλα τα κράτη-μέλη.

Έως ότου ξεκαθαριστεί το τοπίο, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αλλά και ο ΕΟΦ συνιστούν τον περιορισμό της διάρκειας θεραπείας με nimesulide έως το πολύ 15 ημέρες, ενώ όλα τα κουτιά που έχουν περισσότερες από 30 δόσεις πρέπει να αποσυρθούν από την αγορά.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

E.E. προς Βρετανία: Nα αρχίσει η διαδικασία εξόδου «το συντομότερο δυνατόν»

Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις το μήνυμα των επικεφαλής των οργάνων της Ε.Ε.

Οι επικεφαλής των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάλεσαν σήμερα τη Βρετανία να αρχίσει «το συντομότερο δυνατόν» τη διαδικασία εξόδου της χώρας μετά την ιστορική απόφαση των Βρετανών να εγκαταλείψουν την ευρωπαϊκή οικογένεια.

«Αναμένουμε τώρα από την κυβέρνηση της Βρετανίας να εκτελέσει την απόφαση αυτή του βρετανικού λαού το συντομότερο δυνατόν», έγραψαν οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και της ολλανδικής προεδρίας της ΕΕ Μαρκ Ρούτε.

«Είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις», προσθέτουν σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Μογκερίνι: Η ΕΕ θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διεθνή σκηνή, παρά την απόφαση του βρετανικού λαού για αποχώρηση από την Ένωση, στο δημοψήφισμα της Πέμπτης, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

“Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε ως δύναμη ειρήνης, ως πάροχος ασφάλειας και ως αφοσιωμένος υποστηρικτής της διεθνούς συνεργασίας και της πολυμερούς προσέγγισης” είπε η Μογκερίνι, εκφράζοντας τη λύπη της για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Η Βρετανία, που είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και μια από τις δύο μεγαλύτερες στρατιωτικές δυνάμεις της Ευρώπης, είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ της επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία με αφορμή τον πόλεμο στην ανατολική Ουκρανία και την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με το Τaxis θα συνδέονται οι ταμειακές μηχανές

Με καθυστέρηση που ξεπερνά τους 6 μήνες και έχει ήδη κοστίσει την απώλεια σημαντικού ύψους φορολογικών εσόδων, προωθεί για ψήφιση στη Βουλή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σημαντικές διατάξεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που διαπράττεται μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων και άλλων φορολογικών στοιχείων.

Η περίφημη τροπολογία με τις διατάξεις που προβλέπουν την ηλεκτρονική διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και των λοιπών ηλεκτρονικών φορολογικών μηχανισμών των επιχειρήσεων με τις πληροφοριακές υποδομές της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του υπουργείου Οικονομικών, καθώς επίσης και την υποχρέωση των επιτηδευματιών που δεν έχουν ταμειακές μηχανές ή άλλους φορολογικούς μηχανισμούς να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά στην Γ.Γ.Π.Σ. τα δεδομένα των εκδιδόμενων φορολογικών στοιχείων, θα περιληφθεί τελικά στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου προϊόντων καπνού, το οποίο θα κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή. Η τροπολογία αυτή ήταν έτοιμη από τον Ιανουάριο αλλά η κατάθεσή της είχε "παγώσει" με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και των δανειστών.

Στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων θα ενταχθεί εξάλλου και μια άλλη διάταξη με την οποία θα αυξάνεται από 10 σε 30 μέρες το χρονικό περιθώριο για τη δήλωση μεταβολών στο Μητρώο του TAXIS (αλλαγή έδρας επιχείρησης, έναρξη, μεταβολή ή λήξη επαγγελματικής δραστηριότητας κ.λπ.).

Πιθανή και η άμεση επαναφορά των προστίμων για τις αποδείξεις

Πληροφορίες αναφέρουν εξάλλου ότι στο ίδιο νομοσχέδιο εξετάζεται να ενταχθούν και οι ρυθμίσεις που θα προβλέπουν την επαναφορά των προστίμων για τη μη έκδοση ή την ανακριβή έκδοση αποδείξεων και λοιπών φορολογικών στοιχείων. Όμως το εάν τελικά θα συμβεί αυτό ή εάν οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις θα ενταχθούν σε επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο (π.χ. στο σχέδιο νόμου για το «πλαστικό χρήμα») θα εξαρτηθεί από το εάν θα προλάβει το υπουργείο Οικονομικών να οριστικοποιήσει σύντομα ή όχι το ύψος των νέων προστίμων. Υπενθυμίζεται ότι τα πρόστιμα για τη μη έκδοση αποδείξεων καταργήθηκαν από τα μέσα Οκτωβρίου του 2015, με τις διατάξεις του ν. 4337/2015.

Αναλυτικά, οι επιπλέον διατάξεις που είναι ήδη έτοιμες και θα ενταχθούν από το υπουργείο Οικονομικών στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων προβλέπουν τα εξής:

1) Υποχρεωτική ηλεκτρονική διαβίβαση δεδομένων των εκδιδόμενων φορολογικών στοιχείων στη Γ.Γ.Π.Σ. μεταξύ των άλλων και με διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και των λοιπών ηλεκτρονικών φορολογικών μηχανισμών με τις πληροφοριακές υποδομές της Γ.Γ.Π.Σ.:
α) Όλα τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματικές δραστηριότητες, καθώς επίσης και όλα τα νομικά πρόσωπα και οι νομικές οντότητες θα υποχρεούνται να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά στις πληροφοριακές υποδομές της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών τα δεδομένα όλων των φορολογικών στοιχείων που εκδίδουν (π.χ. των παραστατικών που σχετίζονται με χονδρικές ή λιανικές συναλλαγές), ανεξάρτητα από τον τρόπο έκδοσής τους (ηλεκτρονικά ή χειρόγραφα).

β) Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών θα καθοριστούν η έκταση εφαρμογής και οι ειδικότερες υποχρεώσεις των συναλλασσομένων (φυσικών προσώπων που ασκούν επιχειρηματικές δραστηριότητες, νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων), η διαδικασία και οι τεχνικές προδιαγραφές για τη διαβίβαση, την ασφάλεια και την επεξεργασία των δεδομένων καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό με τη διαβίβασή τους.

γ) Υπεύθυνη για τη διαβίβαση, την επεξεργασία, τη διαχείριση και τη διάθεση των δεδομένων των συναλλαγών, είναι η Διεύθυνση Υποστήριξης Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών (Δ.ΥΠ.ΗΛ.Υ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

δ) Για κάθε συναλλαγή για την οποία ο υπόχρεος δεν διαβιβάζει τα δεδομένα της θα επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ.

ε) Το νομοθετικό κενό που είχε δημιουργηθεί από την 1η-1-2015, με τις διατάξεις του άρθρου 38 του ν. 4308/2014 για τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα (με τις οποίες καταργήθηκαν οι εξουσιοδοτικές διατάξεις της παραγράφου 9 του άρθρου 26 του ν. 3943/2011, με συνέπεια να μην είναι δυνατή πλέον η έκδοση υπουργικής απόφασης για την ηλεκτρονική διαβίβαση των δεδομένων των αποδείξεων λιανικών συναλλαγών από τις ταμειακές μηχανές στον εξυπηρετητή (server) που βρίσκεται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων & Διοικητικών Υπηρεσιών) καλύπτεται με επαναφορά της εξουσιοδοτικής διάταξης.

Όπως αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, οι διατάξεις αυτές έχουν ως στόχο να καταστήσουν υποχρεωτική την ηλεκτρονική διαβίβαση των δεδομένων όλων των εκδιδόμενων φορολογικών στοιχείων στη ΓΓΠΣ και ταυτόχρονα να δώσουν τη δυνατότητα στο υπουργείο Οικονομικών να αποφασίζει ευθέως για τον τρόπο διαβίβασης των δεδομένων όλων των συναλλαγών, ώστε το μέτρο αυτό να «δέσει» με μια εξίσου σημαντική διαρθρωτική παρέμβαση που ετοιμάζεται για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, την καθιέρωση της υποχρέωσης διενέργειας συναλλαγών με ηλεκτρονικά μέσα μεταξύ των οποίων και με «πλαστικό χρήμα».

Επιπλέον, με την ηλεκτρονική διαβίβαση των δεδομένων των εκδιδόμενων παραστατικών στη Γ.Γ.Π.Σ. ακόμη και οι επιτόπιοι φορολογικοί έλεγχοι θα γίνονται πιο αποτελεσματικοί, καθώς θα δίνεται η ευχέρεια άμεσου εντοπισμού συναλλαγών για τις οποίες είτε δεν έχουν εκδοθεί φορολογικά στοιχεία είτε έχουν εκδοθεί αποδείξεις από αδήλωτες ταμειακές μηχανές είτε έχουν εκδοθεί πλαστά τιμολόγια. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις παραβάσεων ο καταλογισμός φόρων και προστίμων θα γίνεται άμεσα και με αξιόπιστο τρόπο.

2) Αύξηση του χρονικού περιθωρίου για τη δήλωση στο Μητρώο του συστήματος ΤΑΧΙS των μεταβολών φορολογικών δεδομένων των ατομικών επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων που έχουν τη μορφή νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων. Η προθεσμία για την υποβολή οποιασδήποτε δήλωσης μεταβολής στο Τμήμα Μητρώου της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. από επιχείρηση ή ελεύθερο επαγγελματία θα αυξηθεί από τις 10 στις 30 μέρες. Ουσιαστικά, οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα υποχρεούνται πλέον να ενημερώνουν τη Φορολογική Διοίκηση, για τις μεταβολές που αφορούν στην επωνυμία, το διακριτικό τίτλο, τη διεύθυνση των επαγγελματικών εγκαταστάσεων, την έδρα ή το αντικείμενο της δραστηριότητάς τους καθώς και για τις μεταβολές στις λοιπές πληροφορίες, που δήλωσαν κατά το χρόνο υποβολής της δήλωσης έναρξης επιχειρηματικής δραστηριότητας, εντός 30 - κι όχι εντός 10 - ημερών, από το χρόνο που έγιναν οι μεταβολές ή από το χρόνο έκδοσης της ανακοίνωσης του Γ.Ε.ΜΗ., όπου απαιτείται.

πηγή: dikaiologitika.gr
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής

Στην ανάκληση των παρτίδων 150915, 010415 και 011015 των συμπληρωμάτων διατροφής MuscleCore Myocell 5 Phase Fruit Punch και Amix Hell’ NO2, λόγω παρουσίας της μη εγκεκριμένης ουσίας Agmatine Sulphate, προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Το προϊόν διακινείται ως συμπλήρωμα διατροφής, παράγεται στην Μεγάλη Βρετανία και διανεμήθηκε από την Amix Production sro, Τσεχίας.

Επίσης, ο ΕΟΦ προχώρησε στην απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης της παρτίδας 1B του προϊόντος Activlab Sport Thermogenic, λόγω ανίχνευσης της μη εγκεκριμένης ουσίας Octopamine.

Το προϊόν διακινείται ως συμπλήρωμα διατροφής, είναι προέλευσης Ηνωμένων Πολιτειών και διανεμήθηκε από την Regis Spzoo, Πολωνίας.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, οι παραπάνω αποφάσεις αποτελούν προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Οι εταιρείες που είναι υπεύθυνες για τη διακίνηση των παρτίδων των προϊόντων στην Ελλάδα οφείλουν να επικοινωνήσουν, άμεσα, με τους πελάτες τους, προκειμένου να τις αποσύρουν από την αγορά, ενημερώνοντας σχετικά τον ΕΟΦ.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η θεωρία του Domino: Ποιες χώρες ακολουθούν μετά τη Βρετανία;

Παγκόσμια αναταραχή έχει σημάνει μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Το Brexit επικράτησε με 51,9% έναντι 48,1% του Bremain και οι βρετανοί πολίτες πήραν την απόφαση να βγει η χώρα τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, 43 ολόκληρα χρόνια μετά την ένταξή της.
Ιδιαίτερα ανησυχητικό όπως ήταν φυσικά αναμενόμενο αποτελεί το φαινόμενο «Brexit»,  για τις παγκόσμιες αγορές που πρόκειται να επηρεαστούν άμεσα από την πολιτική αυτή θύελλα που ξέσπασε και παίρνει ραγδαίες διαστάσεις.


Το δημοψήφισμα αυτό ορόσημο για την ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας ενδέχεται μεταξύ άλλων να προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από τα υπόλοιπα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πολύ πιθανόν να επέλθει το φαινόμενο «ντόμινο», συμπαρασύροντας προς την έξοδο και άλλες δυσαρεστημένες χώρες.

Απόδειξη αποτελεί ότι καταρρέουν οι αγορές μετά το ξεκάθαρο αποτέλεσμα υπέρ του Brexit στη Βρετανία αλλά και την παραίτηση που ανακοίνωσε ο Ντέβιντ Κάμερον. H απειλή του κραχ είναι πλέον ορατή στις παγκόσμιες αγορές, καθώς η μεταβλητότητα οργιάζει και οι επενδυτές προσπαθούν να περισώσουν ότι μπορούν από το χαρτοφυλάκιό τους, καταφεύγοντας στο γεν και τον χρυσό

Παρά τις διαβεβαιώσεις νωρίτερα, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα δεν πρόκειται να διαλυθεί, η ανησυχία των ηγετών είναι εμφανής και … δικαιολογημένη θα προσθέταμε. Τα ακροδεξιά κόμματα πανηγυρίζουν, με τη Λεπέν να ζητάει και αυτή άμεση διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έξοδο και της Γαλλίας. 
 
Ήδη την εκκίνηση των διαδικασιών για τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος που θα κρίνει την παραμονή ή αποχώρηση της Σκωτίας από τη Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε η πρώτη υπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζιον, όπως μεταδίδει το BBC. Παράλληλα, το προσεχή φθινόπωρο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην γείτονα μας χώρα, την Ιταλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί αναλυτές μετά το Brexit, έκαναν λόγο για Grexit , φουντώνοντας εκ νέου τα περσινά σενάρια.

Ας δούμε όμως ποιες χώρες ενδέχεται να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας:


Σουηδία

Η Σουηδία έχει αρνηθεί να ενταχθεί στην ευρωζώνη και σε σχέση με την πολιτική της ΕΕ Βρετανία και Σουηδία συμφωνούν σχεδόν σε όλα. Είναι δηλαδή κάτι αντίστοιχο της Βρετανίας. Παράλληλα, η σκανδιναβική χώρα έχει δεχτεί χιλιάδες πρόσφυγες και έχει προσπαθήσει πολύ για την ενσωμάτωσή τους, όμως η ακροδεξιά έχει κερδίσει έδαφος και κάποιοι συγκρίνουν την άνοδό της με αυτή του ευρωφοβικού Ukip στη Βρετανία. Οι περισσότεροι Σουηδοί έχουν θετικοί γνώμη για την ΕΕ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν αλλάζει.

Δανία

Τον περασμένο Δεκέμβριο οι Δανοί αποφάσισαν ότι δεν θέλουν να παραχωρήσουν μεγαλύτερη εξουσία στην ΕΕ. Το γεγονός αυτό όμως  από μόνο του δεν δείχνει ότι η Δανία πραγματικά θέλει να αποχωρήσει από την Ενωση. Οι περισσότεροι Δανοί, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, πιστεύουν ότι οι Βρυξέλλες δεν πρέπει να αποκτήσουν περισσότεροι δύναμη. Η Δανία φοβάται πως περισσότεροι πρόσφυγες από αυτούς που έχει ήδη δεχτεί θα απειλήσουν το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας και υγείας της μικρής αυτής χώρας.

Ουγγαρία

Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν δεν είναι υπέρμαχος της ΕΕ, αντίθετα μάλιστα.
Πριν από λίγες ημέρες ο Ορμπάν είχε καλέσει τους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής τους στην ΕΕ, αλλά το κίνητρό του ήταν να διατηρήσει τις στενές σχέσεις της κυβέρνησής του με τους Βρετανούς ευρωσκεπτικιστές.

Ο Ορμπάν σκοπεύει να προκηρύξει δημοψήφισμα για το αν η ΕΕ θα μπορεί να προχωρεί στην επανεγκατάσταση προσφύγων χωρίς την έγκριση των εθνικών κοινοβουλίων των χωρών που επηρεάζονται άμεσα.

Γαλλία

Το 61% των Γάλλων έχουν αρνητική άποψη για την ΕΕ. Οικονομία, τρομοκρατία, κοινωνικές αναταραχές αποτελούν πλήγμα ενώ Πολλοί είναι εκείνοι που αποδίδουν τα προβλήματα αυτά στην ΕΕ. ή μάλλον στις συνθήκες που έχει δημιουργήσει.

Η λιτοτητα της Μέρκελ, το άνοιγμα των συνόρων στους Σύρους πρόσφυγες, τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας οδηγούν στην ενίσχυση ακροδεξιών τάσεων, με το κόμμα της Λεπέν να βλέπει συνεχή αύξηση στα ποσοστά υπερ της.

Σκωτία

Η Σκωτία είναι ειδική περίπτωση. Μέσα σε δύο χρόνια διεξήγαγε δύο δημοψηφίσματα και ίσως να ετοιμάζεται για ένα τρίτο. Η Νίκολα Στέρτζον όταν ρωτήθηκε για το αν θα ξαναγίνει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της. «Ολα είναι στο τραπέζι είπε». Η Σκωτία τάσσεται υπέρ της ΕΕ και το Βrexit την δυσκολεύει. Ο πρώην ηγέτης του κόμματος Άλεξ Σάλμοντ μετά την νίκη του Brexit στο δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο οποίο ωστόσο η Σκωτία ψήφισε υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.

«Το συνετό για τη Σκωτία είναι να μην εγκαταλείψει ποτέ την ΕΕ», δήλωσε ο Σάλμοντ σε συνέντευξή του στο Sky News.

Στην ερώτηση αν η σημερινή ηγέτης του SNP και πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον θα προωθήσει τώρα ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, ο Σάλμοντ απάντησε: «Ναι, το πιστεύω».

Οι συνέπειες του Brexit σε κάθε μία από τις χώρες της ΕΕ:

Σύμφωνα με το Politico, οι πολιτικοί και διπλωμάτες από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες εξετάζουν κάθε πιθανό σενάριο, από την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού στις χώρες τους, τις εμπορικές ζημιές και πληθώρα άλλων συνεπειών που θα έχει η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι συνέπειες ενός Brexit ανά χώρα σύμφωνα με το δημοσίευμα:

Ελλάδα: Οικονομικές συνέπειες
Μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ τα μέλη της ευρωζώνης δεν θα δείξουν ευελιξία στο θέμα του ελληνικού χρέους.

Ιρλανδία: Οικονομικές συνέπειες
Οι διπλωμάτες αναφέρουν ότι οι συνέπειες ενός Brexit θα είναι τεράστιες, καθώς οι δύο χώρες διατηρούν σημαντικές εμπορικές σχέσεις.

Γαλλία: Άνοδος του ευρωσκεπτικισμού
Η Γαλλία θα επηρεαστεί σημαντικά από το Brexit, καθώς σύμφωνα με δημοσκοπήσεις οι Γάλλοι έχουν χειρότερη άποψη για την ΕΕ από εκείνη των Βρετανών.

Βέλγιο: Οικονομικές συνέπειες
«Οτιδήποτε αποδυναμώνει την ΕΕ είναι πλήγμα για τη χώρα», αναφέρουν διπλωμάτες και ερευνητές.

Λουξεμβούργο: Ηθικό πλήγμα
Το Brexit θα είναι ηθικό πλήγμα για τη χώρα. Ωστόσο μπορεί να είναι θετικό για την οικονομία, καθώς πολλές βρετανικές επιχειρήσεις μπορεί να μεταφέρουν την έδρα τους στο Λουξεμβούργο.

Ολλανδία: Άνοδος του ευρωσκεπτικισμού
Ένα Brexit θα ωθήσει σε άνοδο το ευρωσκεπτικιστικό κίνημα, καθώς οι δύο χώρες ακολουθούν παρόμοιες πολιτικές τακτικές.

Γερμανία: Ηθικό πλήγμα
Το Brexit θα φέρει ισχυρό ηθικό πλήγμα στη Γερμανία και ίσως στην πίστη στο ευρωπαϊκό όνειρο.

Τσεχία: Οικονομικό πλήγμα
Το «διαζύγιο» της Βρετανίας με την ΕΕ θα φέρει τεράστιο οικονομικό πλήγμα στη χώρα, αναφέρουν οι μελετητές.

Πολωνία: Οικονομικές συνέπειες
Μεγάλο οικονομικό αντίκτυπο θα έχει στην Πολωνία ένα Brexit ιδιαίτερα στους πολίτες που ζουν ή εργάζονται στη Βρετανία.

Σλοβακία: Οικονομικές συνέπειες
Οικονομικές θα είναι οι συνέπειες για τους Σλοβάκους που ζουν και εργάζονται στη Βρετανία.

Ουγγαρία: Απώλεια ενός συμμάχου
Τεράστιες πολιτικές συνέπειες θα φέρει στη χώρα η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ ιδιαίτερα μετά τη στάση που κρατά ο Όρμπαν στο θέμα του προσφυγικού.

Αυστρία: Άνοδος του ευρωσκεπτικισμού
Το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα της έφθασε πολύ κοντά στο να κερδίσει την Προεδρία της χώρας, κάτι που δείχνει ότι στη χώρα μετά από ένα Brexit θα υπάρξει άνοδος στις λαϊκιστικές αντιευρωπαϊκές πολιτικές.

Λιθουανία: Οικονομικές συνέπειες
Αμφίβολο θα είναι το μέλλον των Λιθουανών που ζουν και εργάζονται στη Βρετανία μετά το Brexit.

Ρουμανία: Οικονομικές συνέπειες
Μεγάλη ανησυχία υπάρχει για τις οικονομικές συνέπειες που θα υποστούν οι Ρουμάνοι πολίτες που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία.

Φινλανδία: Άνοδος του ευρωσκεπτικισμού
Ένα Brexit μπορεί να οδηγήσει στη διάσπαση του κυβερνώντος συνασπισμού.

Σουηδία: Απώλεια ενός συμμάχου
Οι δύο χώρες μοιράζονται τις ίδιες θέσεις για το εξωτερικό εμπόριο και τις επενδύσεις.

Δανία: Άνοδος του ευρωσκεπτικισμού
Το Λαϊκό Κόμμα πιέζει και αυτό για δημοψήφισμα για την αποχώρηση από την ΕΕ και ένα Brexit θα εντείνει την κατάσταση.

Ιταλία: Άνοδος του ευρωσκεπτικισμού
Σε περίπτωση Brexit η χώρα θα τηρήσει σκληρή στάση σε ότι αφορά τα οφέλη που θα μπορούσε να επιδιώξει από την ΕΕ.

Μάλτα: Οικονομικές συνέπειες
Το Brexit θα επιφέρει σοβαρές συνέπειες στην οικονομία της χώρας καθώς θα πληγεί ο κλάδος του τουρισμού.

Ισπανία: Πολιτική αναταραχή
Ένα Brexit θα μπορούσε να ωθήσει την περιφέρεια της Καταλόνια στην απόσχιση της.


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όλα δείχνουν παράταση υποβολής Ε1 έως τις 22 Ιουλίου​

Του Κωστή Πλάντζου

Με την ιδέα να δώσει παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μοιάζει να συμφιλιώνονται όλο και περισσότεροι στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Η πλάστιγγα άρχισε από χθες να γέρνει προς την ιδέα όχι μόνον να δοθεί παράταση ολίγων ημερών, αλλά και... δύο ή τριών εβδομάδων ακόμη (!) καθώς απομένουν μόλις 4 -5 εργάσιμες μέρες για να τελειώσει η διορία της 30ης Ιουνίου και είχαν υποβληθεί ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης μόλις 3.888.292 δηλώσεις φυσικών προσώπων, από τις συνολικά 6 εκατομμύρια που αναμένεται να υποβληθούν φέτος.

Αν και επισήμως δεν επιβεβαιώνεται, μπροστά στον κίνδυνο να καταρρεύσει το σύστημα από μαζικές δηλώσεις της τελευταίας στιγμής ή να υποστούν κυρώσεις εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, από τα περίπου 2,2 εκατομμύρια που δεν έχουν ακόμα μπει στην διαδικασία υποβολής, σύμφωνα με πληροφορίες στο υπουργείο Οικονομικών μιλούν για παράταση τουλάχιστον τουλάχιστον ως τις 4 ή 10 Ιουλίου, ή ακόμα όμως και έως τις 22 Ιουλίου.

Οι τελικές αποφάσεις για παράταση ή μη θα ληφθούν ενδεχομένως σήμερα ή ως την ερχόμενη Τρίτη, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα προαναγγελθούν πριν τουλάχιστον οι φορολογικές δηλώσεις ξεπεράσουν τα 4,5 εκατομμύρια στο σύνολό τους, ώστε να πιεστούν περισσότεροι να επισπεύσουν την υποβολή.

Για τις επιχειρήσεις πάντως, εξετάζεται να λήξει η διορία για υποβολή δηλώσεων στις 12 Ιουλίου.​
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μαύρη τρύπα 12 δισ. στα ταμεία - Δυο χρόνια στην ουρά για σύνταξη

Της Μαίρης Λαμπαδίτη

Με μελανά χρώματα περιέγραψαν οι εργαζόμενοι στα ταμεία τη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ασφαλιστικοί οργανισμοί.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), κ. Αντώνης Κουρούκλης, στην έναρξη του 32ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της, η μαύρη τρύπα στο συνταξιοδοτικό σύστημα ανέρχεται περίπου σε 12 δισ. ευρώ.

Οι αιτίες που διογκώνουν τη μαύρη τρύπα είναι η ανεργία, οι ελαστικές μορφές εργασίας, η αδήλωτη εργασία και η εισφοροδιαφυγή, η οικονομική αιμορραγία των Ταμείων, από τις άτοκες καταθέσεις και το χρηματιστήριο έως τα δομημένα ομόλογα και το PSI. Επίσης ευθύνεται η ασυνέπεια του κράτους στις υποχρεώσεις του , ο φαύλος κύκλος των οφειλών του ενός φορέα στον άλλο και οι εθελούσιες εξόδους προσωπικού τραπεζών και ΔΕΚΟ.

Παράλληλα, οι εκκρεμείς αιτήσεις για κύρια, επικουρική σύνταξη ή εφάπαξ, συνολικά υπερβαίνουν τις 350.000. Για την έκδοση σύνταξης, απαιτούνται από 6 έως και 24 μήνες.

Οι συνδικαλιστές επέκριναν το νέο ασφαλιστικό νόμο κάνοντας λόγο για "επιπολαιότητα και ανευθυνότητα, ακόμη και σκοπιμότητα".

Συγκεκριμένα για τον επαναυπολογισμό των συντάξεων ο κ. Κουρούκλης τόνισε «Η πίεση που δικαιολογημένα σε μεγάλο βαθμό ασκείται από τους πολίτες ,επιτείνουν τη συσσώρευση και την καθυστέρηση, οδηγώντας στο χάος. Αυτό εκτός των άλλων οδηγεί σε ντροπιαστικές καταστάσεις και σε εντάσεις που συχνά καταλήγουν σε χειροδικίες και ξυλοδαρμούς.

Στην περίπτωση λοιπόν του Ε.Φ.Κ.Α. όχι μόνο δεν λαμβάνονται υπόψη τα παραπάνω αλλά στην πρόσφατη υπουργική απόφαση για τον επανυπολογισμό και την αναπροσαρμογή των συντάξεων το αυστηρό χρονοδιάγραμμα επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση. Η ολοκλήρωση του 40% των παλαιών συνταξιοδοτικών αποφάσεων έως το τέλος του 2016, στην περίπτωση λόγου χάρη του Ο.Α.Ε.Ε. και με δεδομένο πως η διαδικασία αφορά στην πλήρη σχεδόν επανεπεξεργασία του συνταξιοδοτικού φακέλου, σημαίνει ότι:

Ένας Οργανισμός που λειτουργεί με το 50% του προσωπικού το οποίο διέθετε πέντε χρόνια πριν και με μεγάλη δυσκολία καταφέρνει να καταβάλλει περίπου 22000 νέες συντάξεις το χρόνο και καθυστέρηση που φτάνει τις 40000 αιτήσεις, για τους επόμενους έξι μήνες, δηλαδή μέχρι την 31/12/2016, θα πρέπει να έχει επεξεργαστεί και καταχωρήσει στοιχεία γι άλλες 150000 περίπου παλαιές αποφάσεις. Έως 31 Μαρτίου 2017 θα πρέπει αυτές να έχουν επανυπολογιστεί πλήρως και αντίστοιχα μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2017 οφείλει να έχει ολοκληρώσει οριστικά το έργο του επανυπολογισμού περίπου 380000 παλαιών αποφάσεων! Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στα υπόλοιπα ταμεία. Μόνο στο ΙΚΑ οι καταβαλλόμενες συντάξεις φτάνουν τα 1,3 εκατ.»

Οι συνδικαλιστές παρουσίασαν ενδεικτικά τα οικονομικά στοιχεία και τις καθυστερήσεις στα 4 μεγαλύτερα ταμεία ( ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΕΑ, ΟΓΑ), επισημαίνοντας:

1) Το έλλειμμα στους προϋπολογισμούς τους για το 2016 πλησιάζει τα 3 δισ.

2) Το μεγαλύτερο μέρος του αφορά στη συνεχιζόμενη δραστική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, μείωση που στο Ι.Κ.Α φτάνει το 28,2% σε σύγκριση με το 2015.

3) Ο λόγος που το συγκεκριμένο έλλειμμα δεν μετατρέπεται σε ταμειακό είναι η «καταχρηστική» του κάλυψη κυρίως από τις εισφορές περίθαλψης που εισπράττονται από τα δύο ταμεία για λογαριασμό του Ε.ΟΠ.Υ.Υ και δεν αποδίδονται. Το συνολικό ποσό της οφειλής είναι σχεδόν 2 δις.
Μεγάλη είναι η παρακράτηση από το ΙΚΑ και υψηλών ποσών που εισπράττονται και δεν αποδίδονται στον Ο.Α.Ε.Δ. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των πρώην Ο.Ε.Κ και Ο.Ε.Ε. Παρότι καταργήθηκαν οι δύο Οργανισμοί μαζί και οι εισφορές των εργοδοτών, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να καταβάλλουν κανονικά και η κράτηση διευρύνθηκε σχεδόν σε όλα τα επαγγέλματα (ναυτικούς, ξεναγούς κ.α). Από το 2012 όμως μέχρι και το Δεκέμβρη του 2015 από τα καταβληθέντα από τους δικαιούχους υπέρ Ο.Ε.Κ (1%) και Ο.Ε.Ε (0,35%), 850 εκατ. έχουν αποδοθεί από το Ι.Κ.Α μόνο 2 εκατ! Τα υπόλοιπα περίπου 848 εκατ. έχουν παραμείνει στο Ι.Κ.Α, διογκώνοντας το χρέος του προς τους Ο.Ε.Κ-Ο.Ε.Ε και τον διάδοχο φορέα που είναι ο Ο.Α.Ε.Δ σε πάνω από 3 δις.

4) Η άμεση απονομή των συντάξεων που βρίσκονται σε καθυστέρηση στο Ι.Κ.Α και στον Ο.Α.Ε.Ε θα διεύρυναν άμεσα το έλλειμμα σε ετήσια βάση κατά 1,5 δις περίπου, ενώ η καταβολή των αναδρομικών θα απαιτούσε άλλο 1,5 δις, δηλαδή συνολικά 3 δις τα οποία οι πολιτικές της «ακούσιας» επιμήκυνσης αποκρύπτουν. Η περαιτέρω επιμήκυνση επίσης του χρόνου απονομής κατά ένα έτος, θα απέκρυπτε 1,5 δις επιπλέον. (Αναφερθήκαμε προηγουμένως στο πραγματικό ενδεχόμενο αυτής της «συνωμοτικής» όπως πιθανότατα θα μας κατηγορήσουν προοπτικής, με αφορμή την υποχρεωτική ενασχόληση μεγάλου μέρους του προσωπικού στον επανυπολογισμό και στη διαδικασία αναπροσαρμογής εκατοντάδων χιλιάδων παλαιών συνταξιοδοτικών αποφάσεων).

5) Η κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και οι άμεσες περικοπές στις «νέες» συντάξεις προφανώς δεν αρκούν για να «τιθασεύσουν» το πραγματικό έλλειμμα που αθροιστικά θα διαμορφωθεί γύρω στα 2,5 δισ.

ika1 

ika2 

ika3 


ika4 

ika5 

ika6 

ika7 

ika8
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

80 τραυματίες μετά από σύγκρουση τρένων στη Νότιο Αφρική

80 τραυματίες μετά από σύγκρουση τρένων στη Νότιο Αφρική

Σοβαρό σιδηροδρομικό ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο προάστιο της πόλης Ντέρμπαν, στην Νότιο Αφρική, όταν δυο τρένα συγκρούστηκαν, σύμφωνα με όσα ανέφερε μέσω twitter, ο εκπρόσωπος τύπου των ιατρικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Δήλωσε συγκεκριμένα πως «Χρειάστηκε να βοηθήσουμε 128 ανθρώπους και 80 διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Περίπου στις 15.00 (τοπική ώρα), δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν μεταξύ τους στο Λαμοντβίλ» .
Μέχρι στιγμής ερευνώνται τα αίτια του ατυχήματος.zougla
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Για τρεις μήνες θα παραμείνει πρωθυπουργός ο Ντέιβιντ Κάμερον

Την παραίτηση του από τη θέση του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον μετά την επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα. 

Όπως είπε η βούληση των Βρετανών για το μέλλον της χώρας στην ΕΕ είναι ξεκάθαρη και πρέπει να εκτελεστεί. Ως εκ τούτου, και επειδή πήρε ξεκάθαρα θέση ότι είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας να παραμείνει στη ΕΕ, εξήγησε ότι πρέπει να αναλάβει ένας νέος πρωθυπουργός.

Ο ίδιος έθεσε χρονοδιάγραμμα για την αλλαγή ως τον Οκτώβριο, όταν και θα διεξαχθεί το συνέδριο των Συντηρητικών.

Όπως είπε μάλιστα ο νέος πρωθυπουργός θα είναι αυτός που θα υποβάλει και την αίτηση στην ΕΕ για την αποχώρηση της χώρας ενεργοποιώντας και την σχετική διαπραγματευτική διαδικασία με την Ένωση. Στη διαδικασία αυτή, υπογράμμισε, πρέπει να συμμετέχουν επίσης η Σκωτία και η Β. Ιρλανδία, που ψήφισαν την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα τους.

Πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Ραντεβού» τον Σεπτέμβρη με τους δανειστές για νέα μέτρα

Του Κωστή Πλάντζου

«Πού είδατε πως υπάρχει συμφωνία;» ρωτούσε σκωπτικά στις 9 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, κοιτώντας ταυτόχρονα τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Δύο εβδομάδες, η «συμφωνία» για το τέλος της α΄αξιολόγησης αποδεικνύεται ιδιαίτερα εύθραυστη. Οι διαφωνίες μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, αλλά και των δανειστών μεταξύ τους, παραμένουν τεράστιες και όπως όλα δείχνουν, η Αθήνα θα πάρει μεν προσωρινά μια μικρή ανάσα το καλοκαίρι (λόγω Brexit και προσφυγικού) αλλά όλες οι πλευρές δίνουν «ραντεβού τον Σεπτέμβρη» για περισσότερες πιέσεις και νέα μέτρα.

Ή ελάφρυνση ή νέα μέτρα

Προάγγελος των πιέσεων αυτών μπορεί να θεωρηθεί και το χάσμα που χωρίζει το ΔΝΤ και τον ESM, όπως καταγράφηκε χθες στο Συνέδριο του Economist. Ούτε η κυβέρνηση, ούτε το ΔΝΤ, ούτε και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί πιστεύουν ότι είναι εφικτός ο στόχος για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ. Το ΔΝΤ το λέει ανοικτά, οι άλλοι με μισόλογα. Η Αθήνα ζητά από τώρα ελάφρυνση χρέους, προεξοφλώντας και ομολογώντας πως ο στόχος για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ είναι «άπιαστος».

Και ενώ ΔΝΤ και ESM σκιαμαχούν, η πίεση μεταφέρεται μοιραία στην ελληνική κυβέρνηση που βρίσκεται στη μέση και αποτελεί τον «αδύναμο κρίκο».

Δεν μας πιστεύουν

Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου, ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη, που είπε επι λέξει χθες στο συνέδριο του Economist:

- «Πρέπει να υπάρξουν πιο ρεαλιστικοί στόχοι και χρειαζόμαστε μεσοπρόθεσμη εξισορρόπηση του προϋπολογισμού. Και αυτοί οι στόχοι για πλεονάσματα παραμένουν φιλόδοξοι».

- «Χρειάζονται περισσότερες μεταρρυθμίσεις οι οποίες υπερβαίνουν τα προβλεπόμενα αυτή τη στιγμή. Ακόμη και με πλήρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στα πλαίσια του ESM, το πρόγραμμα αυτό δεν μπορεί, δεν είναι βιώσιμο».

- «Θα πρέπει να αποφύγουμε αισιόδοξους στόχους δημοσιονομικούς γιατί αυτό θα αυξήσει το κόστος και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη, αν αποτύχουμε».

- «Θα πρέπει να γίνονται όλα μαζί ταυτόχρονα: και οι μεταρρυθμίσεις, και η υλοποίησή τους, αλλά και η ελάφρυνση του χρέους (...) Και θέλουμε να τα συζητήσουμε αυτά πριν εμπλακούμε στην Ελλάδα ξανά».

Ούτε να ακούσει δεν ήθελε όμως για ελάφρυνση χρέους ο εκπρόσωπος του ESM Νικολά Τζιαμαριόλι, που μετείχε στην ίδια συζήτηση: πρώτα θα κάνει η κυβέρνηση όσα υπόσχεται, και μετά θα δούμε τι θα κάνουν οι Ευρωπαίοι με το χρέος, αντέτινε. Ουσιαστικά χθες ο κ.Τζιμαριόλι έδειξε πως στην Ευρώπη θεωρούν την Ελλάδα αναξιόπιστη στις δεσμεύσεις και τους στόχους της και για αυτό δεν της δίνουν τώρα την ελάφρυνση, λέγοντας χαρακτηριστικά:

- ...«ο καθένας κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Τα κράτη-μέλη κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν απ' την πλευρά τους και, βεβαίως, οι Έλληνες οφείλουν από την πλευρά τους να κάνουν ό,τι πρέπει να κάνουν, προκειμένου ν' αναπτύξουμε αυτή την εμπιστοσύνη».

- ...«για να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει βιωσιμότητα του χρέους μακροπρόθεσμα (...) πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να μην παράγουμε "συναγερμούς" κάθε τόσο και να μη δίνουμε λόγους και αφορμές στους Έλληνες να επιστρέψουν σε παλιές πρακτικές και σε παρεκλίσεις».

Και ο ίδιος όμως ο Πρόεδρος του ESM, που δίνει τα 170 δισ. στην Ελλάδα, έδειξε πως οι ευρωπαίοι δεν δίνουν από τώρα την ελάφρυνση του χρέους, που την ζητά το ΔΝΤ, επειδή θέλουν να «δέσουν» την κυβέρνηση, όχι μόνο τη σημερινή αλλά και τις επόμενες. Όπως είπε μιλώντας στο ίδιο συνέδριο ο κ.Κλάους Ρέγκλινγκ:

- ...«όσο η Ελλάδα συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις, τόσο περισσότερη βοήθεια θα δέχεται η Ελλάδα».

- «Εχουμε μια «βήμα προς βήμα» προσέγγιση, που είναι η κατάλληλη για δυο λόγους: πρώτον δίνει κίνητρα συμμόρφωσης στο πρόγραμμα και δεύτερον, μη παρέχοντας ολόκληρο το πακέτο προκαταβολικά, μπορούμε να παρακολουθούμε πόση ελάφρυνση του χρέους απαιτείται με το πέρασμα των ετών».

- «Θα πρέπει πραγματικά να υπογραμμίσω ότι η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει στα χέρια της αυτό το πρόγραμμα προσαρμογής και να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση τον Σεπτέμβριο».

Ομολογία πως δεν «βγαίνουν» πλεονάσματα 3,5%

Ούτε όμως και η κυβέρνηση, παρότι δεσμεύτηκε, πιστεύει ότι θα καταφέρει να πιάσει τον στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ, το 2018 και μετά. Για αυτό και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, είπε προς τον Νικολα Τζιαμαριόλι:

- ...«εμμένουμε στις υποσχέσεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος, για να υλοποιήσουμε τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος 0,3% – 1,75% και 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2018 και μετά διαπραγματευόμαστε και επιτυγχάνουμε μικρότερα πλεονάσματα μεσοπρόθεσμα».

- ...«πραγματικά θέλουμε να πετύχουμε τους πρωτογενείς δημοσιονομικούς στόχους για πρώτη φορά στο πρόγραμμα. Αλλά πέρα από αυτό, θέλουμε να δούμε ότι το 2018 είναι αισιόδοξος στόχος. Και θέλουμε να δούμε πιο ρεαλιστική προσέγγιση για την ελάφρυνση του χρέους».

- ...«για το 3,5% πέραν του 2018, υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι πολύ λίγες χώρες κατόρθωσαν μεσοπρόθεσμα να διατηρήσουν αυτό το επίπεδο και ιδιαίτερα η Ελλάδα. Και χαίρομαι γιατί υπάρχει πολιτική συναίνεση από τα πολιτικά κόμματα και τους θεσμούς, να μειώσουμε κάτω από το 3,5% το μεσοπρόθεσμο στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα.

Ο κύριος Χουλιαράκης όχι μόνο αμφισβήτησε αν μπορεί η κυβέρνηση να πετύχει πελονάσματα 3,5% του ΑΕΠ, αλλά εξήγησε και γιατί έχει παγιδευτεί σε αυτήν την παραδοχή:

- ... «τι αντιμετωπίζουμε εμείς; Έχουμε ένα δίλημμα μπροστά μας: από τη μία θέλουμε προφανώς χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα (...) Από την άλλη, η αναθεώρηση των στόχων θα δημιουργήσει ενδεχομένως θέματα αξιοπιστίας. «Εμμένετε στις υποσχέσεις σας; Κάνετε αυτά για τα οποία έχετε δεσμευτεί»;

Ο Νικολά Τζιμαριόλι ανταπάντησε άμεσα όμως στον κύριο Γιώργο Χουλιαράκη, κόβοντας κάθε τέτοια σκέψη:

- «Αυτό πρέπει να το κάνουμε έναν τρόπο που θα παρέχει τα σωστά κίνητρα στην Ελλάδα, προκειμένου να υλοποιήσει το πρόγραμμα και πέραν της διάρκειας ζωής του προγράμματος».

- ... «και θα ήθελα να πω στον Γιώργο, αναφορικά με τους στόχους: Όντως οι στόχοι του προγράμματος είναι 3,5%, όσον αφορά στο πρωτογενές πλεόνασμα του 2018. Όμως η δέσμευση είναι να διατηρηθούν αυτά τα επίπεδα και "μεσοπρόθεσμα". Και αυτό δηλώνεται μέσα στη δήλωση της Συνόδου Κορυφής» (παραπέμποντας στη Συμφωνία με την υπογραφή του Πρωθυπουργού κυρίου Αλέξη Τσίπρα).

- ... «μπορούμε να συζητάμε βεβαίως για το θέμα του «μεσοπρόθεσμου»: 5 χρόνια, ή 6 χρόνια, ή 7 χρόνια, ή 10 ή 4... Δε θέλω να μπω σ' αυτή την κουβέντα. Όμως η δέσμευση έχει καταγραφεί, τόσο για την περίοδο του προγράμματος, όσο και μετά τη λήξη του προγράμματος.

Ο σκοτεινός ρόλος του ΔΝΤ

Εντύπωση προκαλεί πάντως η στάση της εκπροσώπου του ΔΝΤ, Ντέλιας Βελκουλέσκου, για το πώς το Ταμείο επηρέασε

​(ή και προκάλεσε ​ενδεχομένως​)​ από ​​το 2014 την αναζωπύρωση της κρίσης στη χώρα μας. Παρότι παραδέχεται πως υπήρχε πρόοδος την διετία 2013-2014, υποτίμησε την αξία της προεξοφλώντας πως ήταν θνησιγενής. Ως απόδειξη αυτού όμως, επικαλέστηκε την αναταραχή που προκάλεσε στη χώρα η πρόωρη πτώση της τότε κυβέρνησης και η παρεπόμενη Συμφωνία του Ιουνίου μετά το δημοψήφισμα και τα capital controls.

Είπε συγκεκριμένα η κυρία Βελκουλέσκου:

- ... «πρέπει να δούμε πως φτάσαμε εδώ που είμαστε. Είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα έχει μια μακρά πορεία την κρίση του 2010. Ανέλαβε μεγάλες δημοσιονομικές προσαρμογές να υλοποιήσει και είχαμε και διψήφια ελλείμματα και αυτό που πέτυχε μέχρι στιγμής ήταν εντυπωσιακό».

- «Η Ελλάδα πραγματικά είχε μοναδικές προκλήσεις στην υλοποίηση των προηγούμενων προγραμμάτων και χρειαζόταν προσαρμογή και γρήγορη ανταπόκριση. Τρεις πολιτικές κρίσεις, θεσμικά προβλήματα πραγματικά κλόνισαν την εμπιστοσύνη και εκτίναξαν το κόστος της προσαρμογής δημιουργώντας περισσότερη ύφεση από όση αρχικά πιστεύαμε ότι θα μπορούσε να υπάρξει»

- «Άρα χρειάστηκε ν​​​​α αρχίζει μια πρώτη κίνηση ανακούφισης από το χρέος το 2011 –'12. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επέκτεινε και τις αποπληρωμές του. Οι δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές άλλαξαν. ​​Αλλά τα διδάγματα δεν εισακούστηκαν από όλους, γιατί η κρίση συνεχίζεται».

​​​- «Μετά το 2011 και την ανακούφιση από το χρέος οι Κυβερνήσεις έθεταν πολύ αισιόδοξες προοπτικές για την ανάπτυξη. Το 2014 έγινε ξεκάθαρο ότι αυτοί οι φιλόδοξοι στόχοι δεν ήταν ρεαλιστικοί ακόμη κι αν είχαμε ένα μικρό πλεόνασμα. Η Ελλάδα βγήκε στις αγορές αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Και έπειτα ήρθε η «Δεύτερη Κρίση».

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ιταλία, Βρετανία, Ισπανία στέλνουν μηνύματα στην Ε.Ε- ακούει κανείς;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι «γοητευτική», πλέον. Οι μισοί Βρετανοί δεν θέλουν να ανήκει η χώρα τους στην Ε.Ε, οι Ιταλοί επέλεξαν για Δημάρχο Ρώμης την κ. Βιρτζίνια Ράτζι που ανήκει στο κόμμα του Πέπε Γκρίλο απ’ όπου εκπέμπεται αντιευρωπαϊκή ρητορική ενώ στις ισπανικές εκλογές της Κυριακής οι Podemos με τους Unidos , η Ενωμένη Αριστερά, κόντρα στο κατεστημένο και τις συντηρητικές πολιτικές, απειλεί για την πρωτιά το κόμμα του Ραχόι. Οι Σοσιαλιστές κινδυνεύουν να βρεθούν στην τρίτη θέση μετά από 40 χρόνια. Στην Πορτογαλία κυβερνά η Αριστερά με τους Σοσιαλιστές.

Χωρίς να σημαίνει ότι όλα αυτά έχουν την ίδια πολιτική αφετηρία ή το ίδιο πολιτικό πρόσημο, οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα.

Ο μεσογειακός νότος που επλήγη από τα μνημόνια και τις συντηρητικές πολιτικές εκφράζει τη δυσαρέσκεια του και στρέφεται σε πολιτικά κελεύσματα με μεγαλύτερο κοινωνικό πρόσημο, με πρόσημο κοινωνικής δικαιοσύνης. Η αρχή είχε γίνει στην Ελλάδα.

Είτε οι πολίτες εκφράζουν την οργή τους, είτε όχι, – όπως λένε ορισμένοι συντηρητικοί πολιτικοί στην Ελλάδα- η ουσία είναι ότι το ευρωπαϊκό κοινό σπίτι δεν είναι γοητευτικό.

Μια ολόκληρη γενιά (30-50 ετών σήμερα) γαλουχήθηκε με την ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης, με το όραμα της οικονομικής ευημερίας και της ισότητας αλλά βλέπει ότι τιμωρήθηκαν σκληρά όσοι ήταν «απολωλότα» πρόβατα και δεν επικράτησε η λογική της αλληλεγγύης.

Δεν σημαίνει ότι επικροτείται το ότι ξέφυγαν από τον οικονομικά ορθό δρόμο αλλά ταυτόχρονα οι σκληρές πολιτικές που επιβάλλονται σε πολίτες οι οποίοι ίσως δεν έχουν ευθύνη οδηγεί σε απόρριψη των θεσμών που τις επιβάλλουν.

Η αναποτελεσματικότητα, η γραφειοκρατία, η αναποφασιστικότητα, η ανισοκατανομή πόρων , η ανισομερής ανάπτυξη είναι ορισμένοι παράγοντες που συνέβαλλαν στο να οδηγηθούν οι χώρες του Νότου σε οικονομική κατάρρευση. Και για την ύπαρξη αυτών των παραγόντων έχει ευθύνες η Ε.Ε.

Στη Βρετανία η απώλεια τμήματος της εθνικής κυριαρχίας , η ξενοφοβία, η μετανάστευση είναι παράγοντες που κινητοποιούν τα συντηρητικά αντανακλαστικά ενός κοινού που αναπολεί στην εποχή της τεχνολογικής διάτρησης των συνόρων , την ισχύ του έθνους- κράτους των περασμένων αιώνων ή και την ισχύ μιας αποικιοκρατικής δύναμης.

Το ερώτημα είναι γιατί η Ευρώπη επέτρεψε να συμβούν αυτά; Γιατί αγνόησε τα μηνύματα που έστελναν οι πολίτες των χωρών που σήμερα την αποστρέφονται;

Ουδείς έχει σταθεί να δει από άλλο πρίσμα το πρόβλημα που υπάρχει στο «κοινό σπίτι».

Εκτός και εάν αφυπνίστηκαν και αντιληφθούν ότι το «κοινό σπίτι» κινδυνεύει με άμεση κατάρρευση και δεν χρειάζεται «φτιασιδώματα» αλλά σοβαρή και γενναία υποστήλωση.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένα πατρικό tattoo γεμάτο αγάπη και πόνο

Σίγουρα ο Τζόν Μάρσαλ (John Marshall) είναι ένας πολύ cool μπαμπάς με ακόμη πιο cool tattoo.


Σύμφωνα με το CNN o άνδρας από το Κάνσας παρατήρησε ότι ο γιός του, που παλεύει με τον καρκίνο του εγκεφάλου, ένιωθε άσχημα για την ουλή που του δημιούργησε μία εγχείρηση στο κεφάλι.

Έτσι ο Μάρσαλ έκανε τατουάζ μία ουλή ίδια με του γιού του. Εκείνοι δήλωσαν συμμετοχή στον διαγωνισμό #BestBaldDad (#ΚαλύτεροςΦαλακρόςΠατέρας) που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα St. Baldrick’s Foundation για να συγκεντρωθούν χρήματα για τον καρκίνο σε παιδιά, με μία φωτογραφία εκείνου και του γιού του που δείχνει τις πανομοιότυπες ουλές.


Η φωτογραφία τους βρέθηκε στην πρώτη θέση, με πάνω από 5,000 ψήφους, κάνοντας τον Μάρσαλ τον καλύτερο φαλακρό πατέρα του κόσμου.πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής ετοιμάζει το υπουργείο

Το υπουργείο Οικονομικών θα συμπεριλάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής που διαπράττεται μέσω της μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων ή της έκδοσης ανακριβών φορολογικών στοιχείων στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου προϊόντων καπνού, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή εντός των προσεχών ημερών, θα ενταχθούν διατάξεις που θα προβλέπουν την ηλεκτρονική διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και των λοιπών ηλεκτρονικών φορολογικών μηχανισμών των επιχειρήσεων με τις πληροφοριακές υποδομές της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών, καθώς επίσης και την υποχρέωση των επιτηδευματιών που δεν έχουν ταμειακές μηχανές ή άλλους φορολογικούς μηχανισμούς να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά στη ΓΓΠΣ τα στοιχεία των τιμολογίων και των αποδείξεων που εκδίδουν.
Στο ίδιο νομοσχέδιο θα ενταχθεί εξάλλου και μια άλλη διάταξη με την οποία θα αυξάνεται από 10 σε 30 μέρες το χρονικό περιθώριο για τη δήλωση μεταβολών στο Μητρώο του taxis (αλλαγή έδρας επιχείρησης, έναρξη, μεταβολή ή λήξη επαγγελματικής δραστηριότητας κ.λπ.).

Τι προβλέπουν οι έτοιμες διατάξεις

Αναλυτικά, οι επιπλέον διατάξεις που είναι έτοιμες να ενταχθούν από το υπουργείο Οικονομικών στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων προβλέπουν τα εξής:

1. Υποχρεωτική ηλεκτρονική διαβίβαση δεδομένων των εκδιδόμενων φορολογικών στοιχείων στη ΓΓΠΣ μεταξύ των άλλων και με διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και των λοιπών ηλεκτρονικών φορολογικών μηχανισμών με τις πληροφοριακές υποδομές της ΓΓΠΣ:

α) Όλα τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματικές δραστηριότητες, καθώς επίσης και όλα τα νομικά πρόσωπα και οι νομικές οντότητες θα υποχρεούνται να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά στις πληροφοριακές υποδομές της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών τα δεδομένα όλων των φορολογικών στοιχείων που εκδίδουν (π.χ. των παραστατικών που σχετίζονται με χονδρικές ή λιανικές συναλλαγές), ανεξάρτητα από τον τρόπο έκδοσής τους (ηλεκτρονικά ή χειρόγραφα).

β) Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών θα καθοριστούν η έκταση εφαρμογής και οι ειδικότερες υποχρεώσεις των συναλλασσόμενων (φυσικών προσώπων που ασκούν επιχειρηματικές δραστηριότητες, νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων), η διαδικασία και οι τεχνικές προδιαγραφές για τη διαβίβαση, την ασφάλεια και την επεξεργασία των δεδομένων, καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό με τη διαβίβασή τους.

γ) Υπεύθυνη για τη διαβίβαση, την επεξεργασία, τη διαχείριση και τη διάθεση των δεδομένων των συναλλαγών είναι η Διεύθυνση Υποστήριξης Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών (ΔΥΠΗΛΥ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

δ) Για κάθε συναλλαγή για την οποία ο υπόχρεος δεν διαβιβάζει τα δεδομένα της θα επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ.

ε) Το νομοθετικό κενό που είχε δημιουργηθεί από την 1η-1-2015 με τις διατάξεις του άρθρου 38 του ν. 4308/2014 για τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα (με τις οποίες καταργήθηκαν οι εξουσιοδοτικές διατάξεις της παραγράφου 9 του άρθρου 26 του ν. 3943/2011, με συνέπεια να μην είναι δυνατή πλέον η έκδοση υπουργικής απόφασης για την ηλεκτρονική διαβίβαση των δεδομένων των αποδείξεων λιανικών συναλλαγών από τις ταμειακές μηχανές στον εξυπηρετητή (server) που βρίσκεται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων & Διοικητικών Υπηρεσιών) καλύπτεται με επαναφορά της εξουσιοδοτικής διάταξης.

Σκοπός των ρυθμίσεων

Όπως αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, οι διατάξεις αυτές έχουν ως στόχο να καταστήσουν υποχρεωτική την ηλεκτρονική διαβίβαση των δεδομένων όλων των εκδιδόμενων φορολογικών στοιχείων στη ΓΓΠΣ και ταυτόχρονα να δώσουν τη δυνατότητα στο υπουργείο Οικονομικών να αποφασίζει ευθέως για τον τρόπο διαβίβασης των δεδομένων όλων των συναλλαγών, ώστε το μέτρο αυτό να «δέσει» με μια εξίσου σημαντική διαρθρωτική παρέμβαση που ετοιμάζεται για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, την καθιέρωση της υποχρέωσης διενέργειας συναλλαγών με ηλεκτρονικά μέσα μεταξύ των οποίων και με «πλαστικό χρήμα».

Ειδικότερα, η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και των λοιπών ηλεκτρονικών φορολογικών μηχανισμών με την ΓΓΠΣ έχει ως στόχο τα δεδομένα όλων των τιμολογίων και των αποδείξεων που εκδίδονται από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες να διαβιβάζονται στη ΓΓΠΣ σε πραγματικό χρόνο και να βρίσκονται άμεσα (με την ολοκλήρωση κάθε συναλλαγής) στη διάθεση των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών. Ουσιαστικά, οι διασυνδεμένοι με τη ΓΓΠΣ ελεγκτικοί μηχανισμοί της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων θα είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθούν online στους υπολογιστές τους και σε πραγματικό χρόνο τις χονδρικές και τις λιανικές πωλήσεις όλων των επιχειρήσεων, για τις οποίες έχουν εκδοθεί παραστατικά!

Ταυτόχρονα, η υποχρεωτική καθιέρωση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και των συναλλαγών με «πλαστικό χρήμα» πάνω από ένα όριο ποσού θα επιτρέψει στο υπουργείο Οικονομικών αυτόματες διασταυρώσεις δεδομένων εκδοθέντων φορολογικών στοιχείων (τιμολογίων, αποδείξεων κ.λπ.) με πληρωμές μέσω e-banking ή ΑΤΜ ή επιταγών ή χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών, οπότε θα είναι πλέον εύκολο να εντοπίζεται το πραγματικό ύψος της συντριπτικής πλειονότητας των συναλλαγών και τυχόν αποκλίσεις μεταξύ διαβιβασθέντων δεδομένων φορολογικών στοιχείων και διαβιβασθέντων στοιχείων πληρωμών μέσω τραπεζικού συστήματος, θα τίθενται αυτόματα υπό άμεσο έλεγχο για να διαπιστώνεται εάν συνιστούν στο σύνολό τους αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη!
Ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό, κανένας επιχειρηματίας και ελεύθερος επαγγελματίας δεν θα είναι εύκολο πλέον να αποκρύπτει τις εισπράξεις του από τις πωλήσεις των προϊόντων του ή τις παροχές των υπηρεσιών του, διότι τα πραγματικά ποσά των εσόδων του θα εντοπίζονταν άμεσα μέσω της διαβίβασης των δεδομένων των ηλεκτρονικών πληρωμών στο τραπεζικό σύστημα και της αυτόματης σύγκρισής τους με τα δεδομένα των φορολογικών στοιχείων (τιμολογίων και αποδείξεων) που εξέδωσε.

2. Αύξηση του χρονικού περιθωρίου για τη δήλωση στο Μητρώο του συστήματος taxis των μεταβολών φορολογικών δεδομένων των ατομικών επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων που έχουν τη μορφή νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων.

Η προθεσμία για την υποβολή οποιασδήποτε δήλωσης μεταβολής στο Τμήμα Μητρώου της αρμόδιας ΔΟΥ από επιχείρηση ή ελεύθερο επαγγελματία θα αυξηθεί από τις 10 στις 30 μέρες. Ουσιαστικά, οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα υποχρεούνται πλέον να ενημερώνουν τη Φορολογική Διοίκηση για τις μεταβολές που αφορούν στην επωνυμία, τον διακριτικό τίτλο, τη διεύθυνση των επαγγελματικών εγκαταστάσεων, την έδρα ή το αντικείμενο της δραστηριότητάς τους καθώς και για τις μεταβολές στις λοιπές πληροφορίες που δήλωσαν κατά τον χρόνο υποβολής της δήλωσης έναρξης επιχειρηματικής δραστηριότητας, εντός 30 -κι όχι εντός 10- ημερών, από τον χρόνο που έγιναν οι μεταβολές ή από τον χρόνο έκδοσης της ανακοίνωσης του ΓΕΜΗ, όπου απαιτείται.

Πρόστιμα για μη έκδοση αποδείξεων

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ίδιο νομοσχέδιο εξετάζεται να ενταχθούν και οι ρυθμίσεις που θα προβλέπουν την επαναφορά των προστίμων για τη μη έκδοση ή την ανακριβή έκδοση αποδείξεων και λοιπών φορολογικών στοιχείων. Όμως το εάν τελικά θα συμβεί αυτό ή εάν οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις θα ενταχθούν σε επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο (π.χ. στο σχέδιο νόμου για το «πλαστικό χρήμα») θα εξαρτηθεί από το εάν θα προλάβει το υπουργείο Οικονομικών να οριστικοποιήσει σύντομα ή όχι το ύψος των νέων προστίμων.

πηγή: Ναφτεμπορική
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στον αέρα οι συντάξεις 10.000 εκπαιδευτικών

«Βόμβα» στα όρια ηλικίας και στον υπολογισμό των συντάξεων για περίπου 10.000 εκπαιδευτικούς βάζει το Γενικό Λογιστήριο, καθώς διαμηνύει ότι η εμβόλιμη διάταξη που τους εξαιρούσε από τις μειώσεις, δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί είναι αντισυνταγματική και πέρασε στο νόμο 4389/2016 χωρίς προηγουμένως να γνωμοδοτήσει το Ελεγκτικό Συνέδριο για το αν πρέπει ή όχι να εξαιρεθούν από τις περικοπές συντάξεων που φέρνει το νέο ασφαλιστικό.

Η διάταξη έδωσε τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να υποβάλλουν μεν τις παραιτήσεις τους με τη λήξη του σχολικού έτους, δηλαδή τέλη Απριλίου έως μέσα Μαΐου και ταυτόχρονα να συνεχίσουν να εργάζονται ως τον Αύγουστο (λόγω της εξεταστικής περιόδου) χωρίς να θεωρείται όμως ότι αποχώρησαν τον Αύγουστο αλλά τον Απρίλιο!

Έτσι θα γλίτωναν από το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων που προκαλεί περικοπές έως και 25% και ισχύει για αποχωρήσεις από 13/5/2016 και μετά.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, προβλέφθηκε ότι το διάστημα παραμονής στην υπηρεσία μετά την παραίτησή τους πιάνεται ως συντάξιμος χρόνος ώστε να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα όσοι δεν είχαν συμπληρώσει τη συντάξιμη υπηρεσία τους μέχρι την ημερομηνία της παραίτησής τους. Στην ουσία η εξαίρεση που δόθηκε στους εκπαιδευτικούς είχε δύο στόχος:

- Να αποφύγουν τις μειώσεις συντάξεων υποβάλλοντας παραίτηση πριν από το νόμο αλλά παραμένοντας ταυτόχρονα στην υπηρεσία τους ως και τον Αύγουστο χωρίς να θεωρηθεί όμως ότι η αποχώρησή τους είναι μετά τις 13/5/2016 που ισχύει ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και φέρνει μειώσεις έως και 25%.

- Να συμπληρώσουν πιο εύκολα τις χρονικές προϋποθέσεις εξόδου (π.χ. 30ετία ή 35ετία) όσοι εκπαιδευτικοί είχαν μεν την ηλικία αποχώρησης αλλά χρειάζονταν μερικούς μήνες για να έχουν και το συνολικό χρόνο ασφάλισης που απαιτείται για να συνταξιοδοτηθούν.

Πάνω από 10.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης είναι στον αέρα. Για παράδειγμα:

- Εκπαιδευτικός διορισμένος πριν το 1983 που συμπλήρωσε πέρυσι τον Απρίλιο το όριο ηλικίας (55) αλλά και τα 30 χρόνια που πρέπει να έχει για να πάρει σύνταξη τα συμπληρώνει τον Αύγουστο του 2016.

Αν υπέβαλε παραίτηση τον Απρίλιο του 2016 δεν θεμελιώνει δικαίωμα γιατί το Γενικό Λογιστήριο δεν θεωρεί συντάξιμο το διάστημα παραμονής του ως το Αύγουστο που θα έχει και τα 30 έτη.
Επομένως δεν μπορεί να πάρει σύνταξη παρά μόνο όταν θα έχει 30 χρόνια εργάσιμου βίου.
Στην πράξη αν δεν βρεθεί λύση συμβατή με το Σύνταγμα θα τιμωρηθεί με ακύρωση της συνταξιοδοτικής απόφασης έως ότου συμπληρώσει 30 έτη υπηρεσίας.

- Εκπαιδευτικός διορισμένος μετά το 1983 που συμπλήρωσε το 59ο έτος και υπολόγιζε να φύγει με 35 έτη που θα συμπλήρωνε φέτος τον Αύγουστο. Η μη εφαρμογή της εξαίρεσης του από το νόμο σημαίνει ότι δεν μπορεί να συνταξιοδοτηθεί και θα αναγκαστεί να περιμένει ως τον Δεκέμβριο του 2016 - Ιανουάριο 2017 για να συμπληρώσει τα 35 έτη.

Αν μπει όμως το 2017 και δεν τα έχει, τότε το όριο ηλικίας θα αυξηθεί κατά 6 μήνες γιατί ο νόμος για το Δημόσιο λέει ότι οι ασφαλισμένοι αποχωρούν με το όριο ηλικίας που ισχύει τη χρονιά που έχουν και το συνολικό χρόνο ασφάλισης.

πηγη


 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σεισμός σε Βρετανία - Ευρώπη: Νίκησε το Brexit με 51,9% έναντι 48,1%.

Οι Βρετανοί αποφάσισαν Brexit. Μουδιασμένη η Ευρώπη παρακολουθεί τις εξελίξεις. Μετά από 43 ολόκληρα χρόνια η Βρετανία αποφασίζει να εγκαταλείψει την ΕΕ.

Ιστορική ημέρα για την Βρετανία και την Ευρώπη η 23η Ιουνίου 2016. Οι Βρετανοί σε ποσοστό 51,9 % ψήφισαν υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την ΕΕ, μια απόφαση που αφήνει τη χωρα διχασμένη και προκαλεί τριγμούς στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, το 51,9%  των  Βρετανών ψήφισαν υπέρ του Brexit ενώ το 48,1% υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ.. Το ποσοστό συμμετοχής των Βρετανών στο δημοψήφισμα ξεπέρασε το 70%.

Προηγήθηκε ολονύχτιο θρίλερ και μάχη "στήθος με στήθος" μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο νωρίς το πρωί. Η διαφορά του Brexit απο το Bremain ξεπερνά τις ένα εκατομμύριο ψήφους.

Απο ώρα σε ώρα αναμένεται δήλωση του Βρετανού Πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον του οποίου την παραίτηση ζήτησε ο Νάιζτελ Φάρατζ. Ο επικεφαλής του ακροδεξιού Ukip δήλωσε ότι «αρχίζει να ονειρεύεται ένα ανεξάρτητο Ηνωμένο Βασίλειο».«Πλέον , τολμώ να ονειρευθώ ότι ο ήλιος θα ανατείλει σε ένα ανεξάρτητο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Φάρατζ.«Το καταφέραμε για ολόκληρη την Ευρώπη. Ελπίζω ότι αυτή η νίκη θα διαλύσει αυτό το αποτυχημένο σχέδιο και θα μας οδηγήσει προς μία Ευρώπη κυρίαρχων κρατών». Ας ξεφορτωθούμε την ευρωπαϊκή σημαία, των Βρυξελλών και όλου αυτού του πράγματος που έχει αποτύχει. Ας ανακηρύξουμε την 23η Ιουνίου ημέρα της ανερξαρτησίας μας», δήλωσε ενώπιον ενός παραληρούντος πλήθους υποστηρικτών του Brexit.

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

09:22 Μ. Έλιοτ: Ο Κάμερον πρέπει να παραμείνει και να προετοιμάσει τη διαπραγμάτευση για το Brexit

09.19 Το Brexit επικρατεί με 51,9% των ψήφων, σύμφωνα με οριστικά αποτελέσματα.

09:14 Το εποπτικό όργανο της Τράπεζας της Αγγλίας βρίσκεται σε επαφή με τις τράπεζες ενόψει του ανοίγματος των αγορών

09:13 Επτά άμεσες συνέπειες του Brexit για τους βρετανούς πολίτες

09:12 Standard & Poor’s: Πιθανή η υποβάθμιση της βρετανικής οικονομίας

09.11 Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για τους Έλληνες εργαζόμενους στη Βρετανία.

08:59 Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγιερ δήλωσε πως η ψήφος των Βρετανών υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση σηματοδοτεί μια θλιβερή ημέρα για την Ευρώπη, μεταδίδει το Reuters.

08:55 Την εκτίμηση ότι οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ πρέπει να ξεκινήσουν γρήγορα εξέφρασε ο επικεφαλής του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

08:49 Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα μιλήσει με τον Ντέιβιντ Κάμερον κατά τη διάρκεια της ημέρας, μετά το δημοψήφισμα που «έβγαλε» Brexit, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, όπως μεταδίδει το Reuters.

08:44 "Εφιάλτη" χαρακτηρίζει την επικράτηση του στρατοπέδου υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ στο δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες στο Ηνωμένο Βασίλειο ο πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ.

08:30 Ο ακροδεξιός βουλευτής Γκερτ Βίλντερς ζήτησε σήμερα δημοψήφισμα για ενδεχόμενη αποχώρηση της Ολλανδίας από την ΕΕ, μετά το δημοψήφισμα στη Βρετανία.

08:22 Σοκ στη Γερμανία από τον «σεισμό» του βρετανικού δημοψηφίσματος

08:15 Έκτακτη σύσκεψη στις Βρυξέλλες

Στις 10:00 (ώρα Ελλάδας) έχει προγραμματιστεί έκτακτη σύσκεψη στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και του πρωθυπουργού της Ολλανδίας, της χώρας που ασκεί αυτό το εξάμηνο την προεδρία της Ε.Ε. Μαρκ Ρούτε

07:59 Ντόμινο εξελίξεων στη Μ. Βρετανία-Σκωτία και Σιν Φέιν στέλνουν τελεσίγραφο

07:45 Ο Κάμερον σκέφτεται να παραιτηθεί
Σε ελεύθερη πτώση η στερλίνα. Απώλειες και στις διεθνείς αγορές

7:34 «Ο σεισμός του Brexit έγινε, θα χρειαστεί χρόνια για να εκκαθαριστούν στα συντρίμμια», είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου άρθρου του πολιτικού αναλυτή Ράφαελ Μπερ της εφημερίδας Guardian.

7:28 Το στρατόπεδο του LEAVE λαμβάνει 15,705 εκατ. ψήφους, αυτό του REMAIN 14,584 εκατ. ψήφους με καταμετρημένο περισσότερο από το 90% των ψήφων.

06:06 Φάρατζ: Σήμερα η αξιοπρέπεια και η πίστη στο έθνος νίκησαν
Ο Φάρατζ ζητά την παραίτηση του Κάμερονπηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!