EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016

Τα …όργανα ταράχτηκαν και εκπέμπουν τις δωσίλογες ανοησίες τους…

Ένα «κακό», ιστορικών διαστάσεων, μια ρωγμή, π.χ. στο πλανητικό ιμπεριαλιστικό οικοδόμημα, προκαλεί ταραχή και σύγχυση στον κόσμο του κεφαλαίου…
 

Η νίκη του BREXIT στη Βρετανία είναι ένα τέτοιο «κακό» για την ΕΕ του 4ου Ράιχ.
Η ταραχή, ο πανικός και η σύγχυση των μαφιόζων του χρήματος και των πολιτικών τους υπηρετών είναι διάχυτη και αποτυπώνεται σε ποικίλα υστερικά, αλλά και γελοία μελοδράματα…


Στους δωσίλογους, αυτή η ταραχή και η θορυβώδης σύγχυση εκφράζονται σε μορφές βλακώδους παραληρήματος. Πάντα η αμηχανία, η ταραχή ο πανικός και η βλακεία «ξερνιούνται», με μεγαλύτερη ορμή από τα λαρύγγια των δωσίλογων δούλων του καθεστώτος: των «εγκάθετων» οργάνων του…

Τρία μικρά, αλλά χαρακτηριστικά δείγματα που συνθέτουν αυτήν την ταραχή και ηλιθιότητα των «οργάνων» του δωσιλογισμού:

Εικόνα πρώτη: Σατιρικό σχόλιο για τις αερολογίες και τις γνωστές παρλαπίπες του Τσίπρα.

ΕΔΩ


Εικόνα δεύτερη: Το απόφθεγμα ενός ηλίθιου για τους αμόρφωτους που ψήφισαν Brexit…

ΕΔΩ
 

και ΕΔΩ

Εικόνα Τρίτη: Η ταραχή μιας δημοσιογράφου των «υπηρεσιών» της εκσυγχρονιστικής προπαγάνδας, καραμπινάτης ασχετοσύνης: «Η Βρετανία ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ στη στερλίνα...»

ΕΔΩ


Και φυσικά παραλείπουμε τις σοφιστικές ανοησίες και γελοιότητες, καθώς τα ψεύδη της παραπληροφόρησης των ΜΜΕ: Αυτά αποτελούν το φαιό οπλοστάσιο του σύγχρονου φασισμού… 

Πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένα ριζοσπαστικό αίτημα: κατάργηση του μονοπωλιακού συνδικαλισμού. Ανάπτυξη του συνδικαλιστικού ανταγωνισμού

Ιφικράτης Αμυράς

Είναι εντυπωσιακό ότι μετά από τόσους μήνες αποχής του δικηγορικού σώματος, δεν έχει έρθει στην επιφάνεια έστω από μία μικρή μερίδα ωργανωμένων δικηγόρων, το αίτημα για την αποσύνδεση του συνδικαλιστικού δικαιώματος από το ασφαλιστικό δικαίωμα και το αδειοδοτικό πλαίσιο.

Οι δικηγόροι συνεχίζουν την αποχή μέχρι σήμερα, επικεντρώνοντες στο τί πρέπει να κάνει η κατοχική κυβέρνηση. Αδιαφορούν για το τί πρέπει να κάνουν αυτοί. Περιορίζουν τα αιτήματά τους στην ελάφρυνση των ασφαλιστικών εισφορών, και στην μικρότερη φορολογία.

Ειδικώς οι νέοι επαγγελματίες, δικηγόροι, ιατροί, μηχανικοί, έμποροι, πρέπει να απαιτούν την κατάργηση του μονοπωλίου που διαθέτουν συνδικαλιστικοί φορείς όπως ο ΔΣΑ, και ο ΙΣΑ.

Τα συγκεκριμένα συνδικαλιστικά μονοπώλια καταστρέφουν τα μέλη τους διότι ταυτίζουν την ένταξη του μέλους στο συνδικαλιστικό τους όργανο με την υποχρεωτική ασφάλιση μέσω του συγκεκριμένου συνδικάτου και την παροχή αδείας για άσκηση του επαγγέλματος.

Ο νέος επιστήμων δεν μπορεί να εργαστεί αν δεν λάβει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και αν δεν ασφαλιστεί υποχρεωτικώς στο μονοπωλιακό συνδικαλιστικό όργανο.

Οι νέοι Έλληνες επιστήμονες και ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να αγωνίζωνται για την αποσύνδεση αυτών των αρμοδιοτήτων.

Θα πρέπει ένας δικηγόρος να μπορεί να ασκεί το επάγγελμά του χωρίς να είναι μέλος του ΔΣΑ. Μπορεί κάλλιστα να δημιουργηθεί ένας ανταγωνιστικός συνδικαλιστικός φορέας.

Επίσης θα πρέπει ένας δικηγόρος να μπορεί να ασκεί το επάγγελμά του χωρίς να καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές στον ΔΣΑ. Αν θέλει, να μπορεί να ασφαλιστεί σε ιδιωτική εταιρεία, ή να μην ασφαλιστεί καθόλου.

Ο συνδικαλιστικός ανταγωνισμός θα βοηθήσει στο να εξαλειφθούν φαινόμενα συμπαιγνίας συνδικαλιστικών διοικήσεων και κυβερνήσεων εις βάρος των εργαζομένων.

Είναι εγκληματικό για την νέα γενιά Ελλήνων να ανατραφεί με τις συνδικαλιστικές αγκυλώσεις των παλαιοτέρων γενεών.

Η αποσύνδεση του συνδικαλιστικού δικαιώματος από το ασφαλιστικό και το αδειοδοτικό δικαίωμα, δεν σημαίνει κατάργηση του συνδικαλισμού αλλά ενδυνάμωση.

Τώρα, δεν υφίσταται συνδικαλιστικός ανταγωνισμός. Αν το διοικητικό συμβούλιο του ΔΣΑ καταληφθεί απο φιλοκαθεστωτικές κομματικές παρατάξεις, όλο το δικηγορικό σώμα καταστρέφεται υφιστάμενο τις συνέπειες της στρατηγικής που ακολουθεί η ηγεσία.

Ο δικηγόρος θα πρέπει να αδειοδοτείται χωρίς εμπλοκή του ΔΣΑ, θα πρέπει να ασφαλίζεται χωρίς εμπλοκή του ΔΣΑ, και θα πρέπει να συνδικαλίζεται χωρίς να είναι υποχρεωμένος να γίνει μέλος του ΔΣΑ. Το αυτό πρέπει να ισχύει για τις άλλες επαγγελματικές ομάδες όπως ιατροί και μηχανικοί.

Η έλλειψη ριζοσπαστικών αιτημάτων έχει φέρει τους νέους επιστήμονες στην θλιβερή κατάσταση που ζούν σήμερα.
https://www.facebook.com/IphicratisAmyras/
www.iphicratisamyras.com

 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το BREXIT αποκάλυψε το μεγάλο ψέμα με το GREXIT

Χάρη στο Brexit μάθαμε ένα γεγονός που μας το έκρυβαν οι πολιτικοί (ακόμα και εκείνοι που υποστήριζαν Grexit) και πιθανότατα δημοσιογράφοι.

Σε περίπτωση εξόδου χώρας από την ΕΕ προβλέπεται περίοδος ΔΥΟ ΕΤΩΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ.

Τι σημαίνει αυτό; Μία χώρα δεν βγαίνει άτακτα, όπως μας έλεγαν και υπάρχει άπλετος χρόνος να οργανωθεί.

Προσοχή, δεν στηρίζω έξοδο ή παραμονή. Τονίζω ένα ψέμα ή αν θέλετε, μία αλήθεια που κρατήθηκε κρυφή.

Γεγονός που επιβεβαιώνει ότι οι πολιτικοί όλων των κομμάτων είναι αφερέγγυοι.

Εκτός και δεν ήξεραν.

Γεγονός που τους κάνει ανίκανους.


libertinΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε ποιους και πόσο μειώνονται μισθοί και συντάξεις από το τέλος του μήνα

Μειωμένα για εκατομμύρια εργαζόμενους και συνταξιούχους με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα θα είναι τα ποσά των μηνιαίων καθαρών αποδοχών που θα λάβουν τα επόμενα εικοσιτετράωρα, λόγω έναρξης του υπολογισμού της μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, με βάση τις νέες κλίμακες που νομοθέτησαν κυβέρνηση και δανειστές με τον νόμο 4387/2016.

Στη νέα κλίμακα υπολογισμού του φόρου εισοδήματος για τους μισθούς και τις συντάξεις, την οποία προβλέπει ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος 4387/2016, ο ελάχιστος συντελεστής φόρου 22% θα ισχύει για ετήσια εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ αντί 25.000 ευρώ που προβλεπόταν μέχρι τώρα, ενώ το ανώτατο ποσό της ετήσιας έκπτωσης φόρου θα μειωθεί από τις 2.100 στα 1.900 ευρώ για όσους εργαζόμενους και συνταξιούχους δεν έχουν προστατευόμενα τέκνα, στα 1.950 ευρώ για όσους έχουν ένα προστατευόμενο τέκνο και στα 1.900 ευρώ για όσους έχουν δύο προστατευόμενα τέκνα.

Για όσους έχουν τρία ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα η ανώτατη ετήσια έκπτωση φόρου θα παραμείνει στις 2.100 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, το ανώτατο ποσό της έκπτωσης φόρου θα παρέχεται σε όσους μισθωτούς και συνταξιούχους έχουν ετήσιες αποδοχές μέχρι 20.000 ευρώ.

Στο τμήμα του ετήσιου εισοδήματος από τις 20.001 έως τις 25.000 ευρώ, ο συντελεστής φόρου θα αυξηθεί από το 22% στο 29%, ενώ στο τμήμα του ετήσιου εισοδήματος από τις 25.001 έως τις 30.000 ευρώ θα επιβάλλεται συντελεστής φόρου ελαφρά μειωμένος από το 32% στο 29%.

Πάνω από τις 30.000 και μέχρι τις 40.000 ευρώ θα ισχύει συντελεστής φόρου 37% αντί 25%-32%.
Στο υπερβάλλον των 40.000 ευρώ τμήμα του ετήσιου εισοδήματος θα επιβάλλεται πλέον συντελεστής φόρου 45%, αντί 32%-42%.

Η έκπτωση φόρου των 1.900 – 2.100 ευρώ θα μειώνεται κατά 10 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ πρόσθετο εισόδημα πάνω από τις 20.000 ευρώ.

Επιπλέον, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» σύμφωνα με τον νόμο 4387/2016, για τα εισοδήματα που αποκτώνται εντός του 2016 θα ισχύσει νέα κλίμακα της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία διαμορφώνεται ως εξής: συντελεστής 2,2% για ετήσιο εισόδημα από 12.001 έως 20.000 ευρώ, 5% από 20.001 έως 30.000 ευρώ, 6,5% από 30.001 έως 40.000 ευρώ, 7,5% από 40.001 έως και 65.000 ευρώ, 9% από 65.001 έως και 220.000 ευρώ και 10% από 220.001 ευρώ και πάνω.

Με βάση τα παραπάνω νέες κλίμακες υπολογισμού του φόρου εισοδήματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, οι μηνιαίες φορολογικές κρατήσεις θα επιβάλλονται πλέον πάνω από το όριο των 617 ευρώ το μήνα για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και πάνω από το ποσό των 720 ευρώ το μήνα για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους, ενώ σήμερα επιβάλλονται πάνω από τα 682 ευρώ το μήνα για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και πάνω από τα 795 ευρώ το μήνα για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.

Επιπλέον με τις νέες αυτές κλίμακες, οι μηνιαίες φορολογικές κρατήσεις θα αυξηθούν για τους περισσότερους ιδιωτικούς υπαλλήλους που λαμβάνουν πάνω από 682 ευρώ το μήνα, καθώς επίσης και για τους περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους οι οποίοι λαμβάνουν πάνω από 720 ευρώ το μήνα.

Ο υπολογισμός των φορολογικών κρατήσεων με τις νέες επαχθέστερες φορολογικές κλίμακες θα ξεκινήσει:

Για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους από τις αποδοχές του μηνός Ιουνίου, οι οποίες θα καταβληθούν στο τέλος του τρέχοντος μηνός.

Για τους δημοσίους υπαλλήλους από τις αποδοχές του μηνός Ιουλίου, που θα καταβληθούν στις 27 του τρέχοντος μηνός.

Για τους συνταξιούχους από τις συντάξεις του μηνός Ιουλίου, που θα καταβληθούν στις 29 Ιουνίου στους δικαιούχους του ΙΚΑ και του Δημοσίου, στις 30 Ιουνίου στους δικαιούχους του ΝΑΤ και του ΚΕΑΝ και την 1η Ιουλίου στους δικαιούχους του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέες στάσεις εργασίας σε ΟΣΕ, Προαστιακό και Μετρό από την Τρίτη

Χωρίς προαστιακό και ΟΣΕ θα παραμείνει και την ερχόμενη εβδομάδα για συνολικά εννέα ώρες σχεδόν καθημερινά η χώρα αποκλείοντας παράλληλα και την πρόσβαση με μέσο σταθερής τροχιάς στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» εν μέσω της θερινής τουριστικής περιόδου. Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέες επαναλαμβανόμενες τρίωρες στάσεις από την ερχόμενη εβδομάδα αντιδρώντας στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση των εταιρειών ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Παράλληλα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, έχει εξαγγελθεί 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 6 Ιουλίου, ημέρα υποβολής των δεσμευτικών προσφορών για τις δύο εταιρείες. Την ημέρα αυτή δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο όλου του σιδηροδρομικού δικτύου, των αμαξοστοιχιών του προαστιακού της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, καθώς και τα δρομολόγια του μετρό από τη Δουκίσσης Πλακεντίας έως το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Οι επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, θα υλοποιηθούν την Τρίτη 28, την Τετάρτη 29, την Πέμπτη 30 Ιουνίου και την Τρίτη 5 Ιουλίου ακινητοποιώντας τα τρένα από τις 5 έως τις 8 το πρωί, από τη μία έως τις 4 το μεσημέρι και από τις 9 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα.ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΟΑΕΔ: Εως 4 Ιουλίου οι αιτήσεις για 2.500 θέσεις εργασίας

Εως τη Δευτέρα 4 Ιουλίου μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις στον ΟΑΕΔ όσοι άνεργοι επιθυμούν να εργαστούν για 8 μήνες σε 2.500 θέσεις που θα «ανοίξουν» σε 19 κέντρα φιλοξενίας και 5 hot spots σε 8 περιφέρειες της χώρας.

Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση του ΟΑΕΔ, όσοι επιλεγούν, με το σύστημα μοριοδότησης, θα λαμβάνουν οι ηλικίας έως 25 ετών 431,75 ευρώ το μήνα (ακαθάριστες αποδοχές 638,75) και όσοι είναι πάνω από 25 ετών μισθό 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54). Όσοι απασχοληθούν σε νυχτερινή βάρδια θα έχουν πρόσθετη νυχτερινή αμοιβή φτάνοντας τα 539,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 665,95) αν είναι ηλικίας μέχρι 25 ετών και στα 619 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 763,73) εφόσον είναι πάνω από 25 ετών.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι που θα επιλέξουν να αλλάξουν τόπο διαμονής, προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα μετεγκατάστασης, ύψους 200 ευρώ. Οι θέσεις περιλαμβάνουν ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση σε τρεις διαφορετικές δομές για μία όμως ειδικότητα.ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πάγωμα των φορολογικών δηλώσεων εν αναμονή της παράτασης

Την παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις έχουν προεξοφλήσει οι φορολογούμενοι, κάνοντας ουσιαστικά παύση την Παρασκευή (υποβλήθηκαν μόνο 2.146 δηλώσεις) έξι μέρες πριν λήξει η προθεσμία που έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών και ενώ μένουν ακόμη να κατατεθούν περίπου 2 εκατ. δηλώσεις.

Για να λήξει χωρίς παράταση η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων, θα πρέπει να γίνει το αδύνατο. Ο ημερήσιος ρυθμός υποβολής από τις 90.000 - 100.000 δηλώσεις που είναι σήμερα, να εκτοξευτεί στις 400.000 δηλώσεις την ημέρα, ενώ σε όλη την περίοδο υποβολής που ξεκίνησε από τις 5 Απριλίου, ακόμη και στις καλύτερες μέρες ο ρυθμός δεν ξεπερνούσε ποτέ τις 150.000 δηλώσεις την ημέρα.

Με στοιχεία της Παρασκευής, 24 του μήνα, είχαν υποβληθεί 4.043.012 δηλώσεις έναντι 4.018.828 δηλώσεων που είχαν κατατεθεί την ίδια μέρα του 2015, έτος στο οποίο, ως γνωστό, το υπουργείο Οικονομικών είχε παρατείνει την περίοδο υποβολής των δηλώσεων μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται εκ των πραγμάτων να ανταποκριθεί μέχρι και την Τρίτη και να δώσει μια παράταση ,ίσως μέχρι και τα μέσα του Ιουλίου, χωρίς όμως να μετακινήσει χρονικά την ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος που θα παραμείνει η 30η Ιουλίου.

Με βάση την εκκαθάριση των 4,04 εκατομμυρίων που έχουν κατατεθεί, μια στις δύο (48,2%) ή 1.930.091 δηλώσεις είναι μηδενικές. Η μία στις τρείς (34,14% ) ή 1.367.019 είναι χρεωστικές. Ο συνολικός φόρος που εκκαθαρίστηκε φτάνει το 1.575.775.410 ευρώ. Αντιστοιχεί σε μια φορολογική υποχρέωση 1.125 ευρώ ανά δήλωση.

Τέλος, λιγότερο από μια στις πέντε δηλώσεις (17,65% ) ή 706.817 δηλώσεις είναι πιστωτικές, με τον συνολικό φόρο που θα πρέπει να επιστραφεί, να φτάνει τα 190.592.043 ευρώ που δεν θα βρούν ποτέ τους παραλήπτες τους, αφού τον Αύγουστο θα έρθει ο ΕΝΦΙΑ και θα τα συγχωνεύσει.

Οι αιτίες της καθυστέρησης υποβολής των δηλώσεων ήταν πολλές. Στην αρχή της περιόδου, η καθυστέρηση είχε ως αιτία την αποχή των φοροτεχνικών από τα καθήκοντά τους, ως μέσο διαμαρτυρίας για το νέο ασφαλιστικό.

Στη συνέχεια ήρθε ο βομβαρδισμός των φορολογικών μέτρων, με την μείωση του αφορολόγητου (και άρα αύξηση της παρακράτησης) και τις αλλαγές στους έμμεσους φόρους. Με βάση τα στοιχεία της ΓΓΔΕ κατά τον μήνα Μάιο, η υποβολή φορολογικών δηλώσεων μόλις ξεπερνούσε κατά μέσο όρο τις 50,000 δηλώσεις την ημέρα.

Από την αρχές Ιουνίου, ο μέσος ρυθμός υποβολής αυξήθηκε στις 90 .000 την ημέρα, αλλά η καθυστέρηση ήταν μεγάλη. Στο παρά πέντε πλέον της προθεσμίας, τα περίπου 2 εκατ. των δηλώσεων που απομένουν, αφορούν και ιδιώτες οι οποίοι γνωρίζουν ότι θα πρέπει να πληρώσουν φόρο και αναβάλλουν την υποβολή της δήλωσης, αλλά και επιχειρήσεις οι οποίοι γνωρίζουν ότι μετά την υποβολή της δήλωσης θα πρέπει να [πληρώσουν άμεσα την πρώτη δόση του φόρου που τους αναλογεί .

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επετειακά Lada Vesta και XRAY για τα 50 χρόνια της Lada

Η Lada παρουσίασε δύο ειδικές εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής των Lada Vesta και XRAY, για τον εορτασμό των 50 ετών από την ίδρυση της ρωσικής μάρκας. Συνολικά θα κατασκευαστούν μόνο 500 μονάδες από κάθε ένα εκ των επετειακών μοντέλων. Παράλληλα, κάθε αυτοκίνητο θα παραδίδεται με ένα πιστοποιητικό που θα γράφει τον αριθμό παραγωγής του μοντέλου, ενώ στο τιμόνι υπάρχει και αριθμημένη πλακέτα.

Το Vesta 50th Anniversary βασίζεται πάνω στην κορυφαία εξοπλιστική έκδοση LUX και διαθέτει κόκκινο αμάξωμα, συνδυασμένο με μαύρη οροφή, καθρέπτες και πλαϊνές κολώνες. Ειδικής σχεδίασης είναι και οι τροχοί, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει διχρωμία κόκκινου-μαύρου, μαζί με τμήματα από κόκκινο αλκαντάρα στα καθίσματα, δερμάτινο τιμόνι με κόκκινες ραφές και λογότυπα «50».

Για την κίνησή του υπάρχει το 1.6 λτ. μηχανικό σύνολο βενζίνης των 106 ίππων. Το επετειακό Vesta πωλείται 735.000 ρούβλια (10.135 ευρώ) στην έκδοση με το μηχανικό κιβώτιο ή 760.000 ρούβλια (10.480 ευρώ) στην έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο.

Στο μικρό, επίσης επετειακό μικρό crossover Lada XRAY συναντούμε τα ίδια χρώματα στο αμάξωμα (κόκκινο-μαύρο) με αυτά του Vesta, όπως επίσης παρόμοια χρώματα και επενδύσεις στο εσωτερικό, μαζί με την έξτρα παρουσία κόκκινων ραφών στον επιλογέα ταχυτήτων. Η επετειακή αυτή επιλογή βασίζεται πάνω στην κορυφαία εξοπλιστική έκδοση Top και συνδυάζεται είτε με τον 1.6 λίτρων κινητήρα των 106 ίππων, ή με τον 1.8 λτ. απόδοσης 122 ίππων.

Το Lada XRAY 50th Anniversary κοστίζει στη Ρωσία 799.000 ρούβλια (11.020 ευρώ) στην έκδοση με τον 1.600άρη βενζινοκινητήρα ή 829.000 ρούβλια (11.430 ευρώ) σε αυτή με το βενζινοκινητήρα των 1.8 λίτρων.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κίνα: Δεκάδες νεκροί σε τουριστικό λεωφορείο που τυλίχθηκε στις φλόγες

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν σήμερα το πρωί τη ζωή τους όταν ένα τουριστικό λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες στην επαρχία Χουνάν, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Το δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν 56 άνθρωποι προσέκρουσε στο προστατευτικό κιγκλίδωμα σε αυτοκινητόδρομο της περιοχής. Η πυρκαγιά μπορεί να προκλήθηκε από μια διαρροή καυσίμου μετά την πρόσκρουση, σύμφωνα με τις αρχές της περιοχής.

Συνολικά 21 άνθρωποι έχουν διακομισθεί στο νοσοκομείο ενώ τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνές τους στο λεωφορείο.

Ο οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη.


πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σκληρή επιστολή των εργαζομένων του ΟΤΕ

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων του ΟΤΕ έστειλε μια ανοιχτή επιστολή προς τους μετόχους του ΟΤΕ, η οποία τους επικρίνει. Στην επιστολή διευκρινίζεται: H κακή διαχείριση σε επίπεδο επενδύσεων που έχουν διαπράξει, η απεμπλοκή από τη γραφειοκρατία, τα εθνικά συμφέροντα και οι συνθήκες εργασίας.

Συγκεκριμένα η ανοιχτή επιστολή προς τους μετόχους του Ομίλου του ΟΤΕ αναφέρει:

Κύριοι μέτοχοι,

Σήμερα, 8 χρόνια μετά την ιδιωτικοποίηση-παραχώρηση του δημόσιου ΟΤΕ στην κρατικών συμφερόντων Deutsche Telekom, είναι νομίζουμε αναγκαίο να γίνει ένας απολογισμός για την πορεία του Ομίλου ΟΤΕ.

• Η ανάπτυξη και οι επενδύσεις που υποσχέθηκαν δυστυχώς δεν ήρθαν. Αντί γι’ αυτό:

Απέσυραν τον ΟΤΕ από την FYROM πουλώντας την Cosmofon και την Germanos Telecom για 190 εκ. ευρώ.

Απέσυραν τον ΟΤΕ από τη Σερβία πουλώντας την Telekom Serbia για 380 εκ. ευρώ.

Απέσυραν τον ΟΤΕ από τη Βουλγαρία πουλώντας την Germanos Telecom και την Globul για 717 εκ. ευρώ.

Πούλησαν το μοναδικό δορυφόρο που είχε η χώρα της Hellas–sat για 208 εκ. ευρώ.

Σύνολο… αποεπενδύσεων 1,5 δις!

• Οι σταθερές θέσεις εργασίας μειώθηκαν κατά 6.000 και αντικαταστάθηκαν με μαύρη και ελαστική εργασία. Η πολιτική αυτή συνεχίζεται με την σημερινή νέα «εθελούσια» αποχώρηση την οποία ανακοίνωσαν. Το κόστος μεταφέρθηκε στο ασφαλιστικό σύστημα.

• Η επιχείρηση χάνει συνεχώς έδαφος προς τον ανταγωνισμό και η εμπιστοσύνη που απολάμβανε παραδοσιακά από ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού εξαντλείται. Τα υψηλά τιμολόγια, οι αφανείς χρεώσεις και τα ψιλά γράμματα (χαρακτηριστικά που αντέγραψε από τους ανταγωνιστές) κλονίζουν αυτή την εμπιστοσύνη και χιλιάδες πελάτες αγανακτισμένοι την εγκαταλείπουν.

Όλα αυτά μπορεί να αυξάνουν πρόσκαιρα τα κέρδη του ΟΤΕ που κατευθύνονται προς το Βερολίνο (μέχρι και τα παλιά καλώδια μεταφέρονται ακατέργαστα για να γίνουν scrap στη Γερμανία), μεσοπρόθεσμα όμως και σε συνδυασμό με άλλες εξελίξεις (κατάργηση περιαγωγής κ.λ.π.) κινδυνεύει το στρατηγικό μέλλον της επιχείρησης.

Το χειρότερο όμως είναι ότι, οι ελπίδες που είχαν καλλιεργηθεί για ένα ΟΤΕ χωρίς γραφειοκρατία, χωρίς τις κρατικές αγκυλώσεις και τα προβλήματα του κρατισμού, διαψεύστηκαν.

Ο ΟΤΕ σήμερα συμπυκνώνει όλα τα αρνητικά χαρακτηριστικά του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

Η γραφειοκρατία, ο παρασιτισμός, ο παραγοντισμός και κυρίως ο νεποτισμός, αντί να εξαφανιστούν γιγαντώθηκαν.

Στο δημόσιο ΟΤΕ είχαμε 4 Γενικούς Διευθυντές ενώ σήμερα τους κάναμε 20! Στο γενικό σύνολο έχουμε 2.000 Διευθυντές, Υποδιευθυντές και Προϊστάμενους σε 10.000 εργαζόμενους του ΟΤΕ και της COSMOTE. Δηλαδή ανά 5 εργαζόμενους έχουμε και έναν προϊστάμενο!

Και ενώ οι θέσεις εργασίας και οι συνολικές αποδοχές των εργαζομένων που προσπαθούν σ’ αυτές τις αντίξοες συνθήκες να κρατήσουν την επιχείρηση στα πόδια της και τους πελάτες ευχαριστημένους, μειώθηκαν και συρρικνώθηκαν, ο μόνος δείκτης που «ευημερεί» είναι οι αποδοχές των διευθυντικών στελεχών.

Ο μισθός και τα μπόνους του Διευθύνοντος Συμβούλου είναι 1.488.750,70 ευρώ!

17,5 φορές μεγαλύτερος από τον μισθό του Έλληνα Πρωθυπουργού ή 6 φορές μεγαλύτερος από τον μισθό της Μέρκελ!!!

Των Γενικών Διευθυντών οι αποδοχές αντίστοιχα είναι 6,5 φορές μεγαλύτερες από τον μισθό του Πρωθυπουργού και ακολουθούν με αντίστοιχο τρόπο των Διευθυντών, Υποδιευθυντών κ.λ.π.

Να σημειώσουμε εδώ ότι αρκετοί, ενώ αποχωρούν και εισπράττουν την αποζημίωση της «εθελουσίας», παραμένουν στις προηγούμενες θέσεις τους εισπράττοντας τους προαναφερόμενους φαραωνικούς μισθούς γιατί θεωρούνται αναντικατάστατοι! Παρόμοια φαινόμενα παρατηρούνται και σε συστημικούς συνδικαλιστές.

Εδώ, για να είμαστε δίκαιοι και εμείς και εσείς, θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι στον κακό δημόσιο ΟΤΕ κανένας διοικητής, πρόεδρος, διευθυντής κ.λ.π. δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε στο όνειρό του τέτοιες τεράστιες αποδοχές.

Όσο και αν φανεί περίεργο ίδια εικόνα υπάρχει και στις προσλήψεις. Εντελώς συμπτωματικά σημαντικό μέρος όσων προσλαμβάνονται είναι γόνοι ή στενοί συγγενείς των διευθυντών και των κυρίαρχων συνδικαλιστών. Φαίνεται ότι όλα τα παιδιά του ελληνικού λαού είναι ίσα αλλά στο σημερινό ΟΤΕ της D.T μερικά είναι πιο ίσα από τα ίσα.

Αυτά όμως για ευνόητους λόγους δεν θεωρούνται ειδήσεις από τα αδηφάγα κατά τ’ άλλα ΜΜΕ.

Ο λόγος είναι απλός. Ο όμιλος ΟΤΕ μοιράζει απλόχερα 120 εκ. ευρώ το χρόνο για διαφήμιση και έτσι κλείνουν ερμητικά τα στόματα των (μεγάλων και μικρών) νταβατζήδων των ΜΜΕ.

Η εταιρεία ουσιαστικά δεν έχει ανάγκη από καμιά διαφήμιση, αρκεί να ανασυγκροτηθεί και να παρέχει φθηνότερα τιμολόγια για τους χρήστες – πελάτες.

Εδώ να σημειώσουμε ότι το brand name του ΟΤΕ είναι τεράστιο. Οι μαθητευόμενοι μάγοι όμως που τον διευθύνουν σήμερα έβαλαν και εδώ το χεράκι τους, τον μετονόμασαν…. σε COSMOTE. Άλλα πακέτα διαφημίσεων και χαράς ευαγγέλια για τους αντικειμενικούς διαμορφωτές της κοινής γνώμης!

Αυτοί είναι οι λόγοι που ούτε εσείς, ούτε η ελληνική κοινωνία μαθαίνει τίποτα για τα παραπάνω και τις άλλες παθογένειες που κρύβονται πίσω από την γκλαμουράτη κουρτίνα των διαφημίσεων, των χορηγιών και των δήθεν «κοινωνικών προσφορών».

Κύριοι μέτοχοι,

Ο λόγος που παρουσιάζουμε ένα μικρό μέρος της σκοτεινής πλευράς του φεγγαριού του σημερινού ΟΤΕ δεν είναι γιατί θέλουμε να προκαλέσουμε ή γιατί πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε από την ίδια πλευρά μέτοχοι και εργαζόμενοι, αν και μας συνδέουν κοινά στοιχεία. Οι μισθοί οι δικοί μας συρρικνώνονται και το δικό σας μέρισμα παραμένει ζητούμενο.

Επικοινωνούμε μαζί σας γιατί διαπιστώνουμε ότι το μόνο που ενδιαφέρει τη σημερινή διευθυντική νομενκλατούρα είναι η αύξηση των μπόνους και το βραχυπρόθεσμο κέρδος. Ανησυχούμε γιατί βλέπουμε να δρομολογείται μια στρατηγική που μετατρέπει τον ΟΤΕ σε «κενή εταιρεία» -σε άδειο κέλυφος δηλαδή κατά το μοντέλο της NIKE- με ακριβοπληρωμένους μάνατζερ αλλά χωρίς εργαζόμενους!

Το έργο θα παράγεται μέσω ενός πολύπλοκου δικτύου εργοληπτικών και υπεργολαβικών εταιρειών που θα χρησιμοποιεί μαύρη και ανειδίκευτη εργασία.

Σας αποκαλύπτουμε επίσης ότι, η δίψα τους για περισσότερα μπόνους, χρήμα και πρόσκαιρα κέρδη είναι τέτοια που ετοίμασαν ένα εκτρωματικό σχέδιο το οποίο ονομάζουν CONSOLIDAΤION.

Το σχέδιο αυτό, το οποίο δρομολογούν κρυφά και παράνομα, χωρίς καμία άδεια από τις αρμόδιες αρχές, Υπουργεία, Κοινοβούλιο, Α.Δ.Α.Ε, Δικαιοσύνη κ.λ.π., αν επιτρέψουμε να μπει σε εφαρμογή -όπως χαρακτηριστικά γράφουν τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ*- «πολύ σύντομα οι παρακολουθήσεις θα εξελιχθούν σε ένα ευρέως διαδεδομένο σπορ! Σε λίγο καιρό ο κάθε επιχειρηματίας που θα θέλει να μάθει τι σχεδιάζει ο ανταγωνιστής του, ο κάθε πολιτικός που θα θέλει να ξέρει τα σχέδια των αντιπάλων του, ο κάθε πολίτης που θα θέλει να καταγράψει μια συνομιλία κάποιου άλλου προσώπου για να μάθει έτσι πιθανές ερωτικές, επαγγελματικές ή προσωπικές του επαφές και στάσεις ζωής δε θα χρειάζεται παρά να βρει έναν από τους εκατοντάδες ανειδίκευτους, κακοπληρωμένους και ευκαιριακούς στην πλειονότητά τους εργαζόμενους που θα έχουν πρόσβαση στα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ, να τους δώσει 1 ή 2 κατοστάρικα και να του κάνουν τη δουλειά! Και σύντομα θα έχει ένα cd με ό,τι θέλει να ακούσει. Τόσο απλά…» θα γεμίσουν την Ελλάδα με υποψήφιους Μαυρίκηδες!

Ο τρόπος που αντιμετωπίζουν όμως το απόρρητο και τα κοινωνικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών δεν μας εκπλήσσει. Η D.T έχει προϊστορία σ’ αυτό, όταν αποκαλύφτηκε από το Spiegel (26-05-2008) ότι παρακολουθούσαν εκατοντάδες χιλιάδες τηλέφωνα εργαζόμενων και δημοσιογράφων!

Οι συνέπειες όμως θα είναι τεράστιες και για τον ίδιο τον ΟΤΕ. Η τεχνογνωσία του θα μεταφερθεί σε ανεξέλεγκτες εργολαβικές εταιρείες με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον της επιχείρησης.

Αυτό είναι το τελευταίο κατόρθωμα του Διευθύνοντος Συμβούλου και του μαθητευόμενου μάγου Γενικού Διευθυντή Τεχνολογίας και Λειτουργιών Σ. Θεοχαρόπουλου ο οποίος νομίζει ότι η χώρα μας απαρτίζεται από πρώην υπηκόους του Τσαουσέσκου και θεωρεί ότι θα του επιτρέψουμε οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός να επαναλάβει το ρουμανικό μοντέλο και να μας μετατρέψει σε υποζύγια.

Σας καλούμε λοιπόν και σας και τους δημοσιογράφους των ΜΜΕ που βρίσκονται σήμερα εδώ, να τα επικοινωνήσετε όλα αυτά και να πατήσουμε όλοι μαζί φρένο στην διολίσθηση, στη συρρίκνωση και στη μελλοντική εξάχνωση του ομίλου ΟΤΕ. Γιατί χωρίς ΟΤΕ δεν θα υπάρχει ούτε εργασία για μας, ούτε μέρισμα για σας, ούτε διαφήμιση για τα μίντια, και οι μόνοι που θα επωφεληθούν θα είναι η «μαμά εταιρεία» και οι χρυσοκάνθαροι διευθύνοντες οι οποίοι σε μια τέτοια κατάσταση όπως έγινε και σε πολλές άλλες επιχειρήσεις (ENRON, LEHMAN BROTHER κ.λ.π) θα φύγουν με «χρυσά αλεξίπτωτα» και θα την κάνουν….. με ελαφρά πηδηματάκια.
ΑΣΕ
Αθήνα: 23-06-2016

Υ.Γ: Οι συνδικαλιστικές διώξεις και οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες του Δ/Σ Τσαμάζ και των συνεργατών του, όπως πρόσφατα κατά των προέδρων της ΠΕΤ-ΟΤΕ Κέρκυρας Γ.Τριβυζά και Χανίων Λ. Καστρινάκη δεν μας τρομοκρατούν ούτε θα μας φιμώσουν. Γιατί και στην πιο βάρβαρη εποχή κάποιοι θα επιμένουμε να λέμε την αλήθεια!
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μαζικές συλλήψεις πολιτικών εχθρών του Ερντογάν στην Τουρκία

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε το Σάββατο (25/6) 28 άτομα διότι φέρονται να συνδέονται με τον εξόριστο ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, πολιτικό εχθρό του πρόεδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε εφόδους σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Doğan.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, έφοδοι διεξήχθησαν στην Κωνσταντινούπολη, στην Κόνια (Ικόνιο) και το Κάισερι (Καισάρεια), στην Ανατολία.

Τα πρόσωπα τα οποία συνελήφθησαν κατηγορούνται ότι «ανήκουν σε τρομοκρατική οργάνωση», ανέφερε εξάλλου στον ιστότοπό της η τουρκική εφημερίδα Hürriyet.

Η αστυνομία καταζητεί άλλα 23 πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου του Ριζανούρ Μεράλ, επικεφαλής του Tuskon, του ισχυρού συνδέσμου επιχειρηματιών και βιομηχάνων της Τουρκίας, σύμφωνα με το Doğan. Ο Tuskon, ο οποίος ιδρύθηκε το 2005, μετράει περίπου 55.000 μέλη, ενώ το στρατόπεδο του προέδρου Ερντογάν να τον κατηγορεί πως χρηματοδοτεί το δίκτυο των γκιουλενιστών.

Ο Γκιουλέν, άλλοτε στενός σύμμαχος του προέδρου της Τουρκίας, ο οποίος διευθύνει από τις ΗΠΑ ένα ισχυρό δίκτυο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ΜΚΟ και εταιρειών, που συνδέονται με το θρησκευτικό τάγμα Χιζμέτ («Υπηρεσία»), μετατράπηκε σε ορκισμένο εχθρό του Ερντογάν μετά το σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε στα τέλη του 2013, στο οποίο ενεπλάκησαν πρόσωπα του στενού κύκλου του ισχυρού άνδρα της Τουρκίας.

Ο αρχηγός του τουρκικού κράτους κατηγορεί έκτοτε τον ιεροκήρυκα ότι έχει δημιουργήσει ένα «παράλληλο κράτος» το οποίο είχε στόχο να τον ανατρέψει, κάτι που οι Γκιουλενιστές διαψεύδουν.

Τα τελευταία δύο χρόνια οι τουρκικές αρχές έχουν επιδοθεί σε διωγμό των οπαδών του Γκιουλέν, ειδικά στις τάξεις της αστυνομίας και του δικαστικού σώματος, ενώ πολλαπλασιάστηκαν οι διώξεις εναντίον συνεργατών του νεφελώματος του Χιζμέτ, αλλά και των σημαντικότερων οικονομικών του συμφερόντων.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δημοψήφισμα για να αποχωρήσουν από την ΕΕ ζητούν 10.000 Φινλανδοί πολίτες

Δέκα χιλιάδες υπογραφές μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει η πρωτοβουλία του εθνικιστικού, αντιευρωπαϊκού κόμματος των Φιλανδών (σ.σ. των πρώην Αληθινών Φιλανδών), για να δημιουργηθεί δημοψήφισμα για την παραμονή ή την αποχώρηση της Φινλανδίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτή η κίνηση έχει προς το παρόν συγκεντρώσει το εν πέμπτο των υπογραφών που απαιτούνται για να εξεταστεί από το φινλανδικό κοινοβούλιο, διευκρίνισε η φινλανδική δημόσια τηλεόραση. Την πρωτοβουλία αυτή ανέλαβε ο πρόεδρος της νεολαίας του κόμματος των Φινλανδών, Σεμπάστιαν Τίνκινεν.

Ο Τίνκινεν χαιρέτισε, ανακοινώνοντας την πρωτοβουλία, τάσσοντας υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο την Πέμπτη.

Ο Τίνκινεν προκαλεί την Ευρώπη, υποστηρίζει η ΕΕ. Επίσης, πρόσθεσε, ότι η Φινλανδία χρειάζεται ένα δημοψήφισμα όπως αυτό που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο για να «απελευθερωθεί», μετέδωσε το yle.

Τον Απρίλιο είχε εξεταστεί, στη Βουλή της Φινλανδίας το εάν θα έπρεπε να διεξαχθεί δημοψήφισμα προκειμένου οι πολίτες να αποφασίσουν εάν η χώρα θα εγκαταλείψει ή όχι την Ευρωζώνη. Η συζήτηση έγινε αφού μια αίτηση γι′ αυτό συγκέντρωσε πάνω από τις απαιτούμενες 50.000 υπογραφές.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θεσπρωτία: Έντονες αποδοκιμασίες για τον υφυπουργό Εργασίας

Έντονες αποδοκιμασίες από μία οικογένεια δέχθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος κατά την έξοδό του από το θέατρο Καρκαμίσι στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.

Αιτία της διαμαρτυρίας. είναι η μη χορήγηση σύνταξης στον 71χρονο πατέρα της οικογένειας, όπως αναφέρουν με 95% αναπηρίας (τύφλωση) και με 32 ετη ασφάλιση.
Δείτε το βίντεο από το paramythiaonline.gr:
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Kατακρημνίστηκε πυροσβεστικό αεροσκάφος στην Βοιωτία, ύστερα από αναγκαστική προσγείωση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική περιοχή στα Δερβενοχώρια, αργά το βράδυ του Σαββάτου, κοντά στη Στεφάνη Βοιωτίας, ενώ ένα αεροσκάφος CL_215 Canadair που μετείχε στην προσπάθεια κατάσβεσης έκανε αναγκαστική προσγείωση. Οι 2 πιλότοι είναι σώοι. Ο ένας από τους 2 έχει τραυματιστεί ελαφριά στο χέρι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Στο σημείο εισέρχονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 115 πυροσβέστες, 56 οχήματα, 38 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ οι άνεμοι δυσκολεύουν το έργο τους, με αποτέλεσμα να έχει πάρει διαστάσεις το πύρινο μέτωπο, ενώ ήδη έχει καεί σημαντική έκταση πευκοδάσους.

Γίνονται προσπάθειες για να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο και από τον αέρα, με 8 αεροπλάνα και 5 ελικόπτερα να επιχειρούν.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος επιχειρούσε μία χαμηλή πτήση, για να φτάσει κοντά στο μέτωπο της φωτιάς ώστε να ρίξει το νερό που μετέφερε, όταν κάποιο πρόβλημα το οδήγησε σε «ελεγχόμενη» πτώση και «βαριά» αναγκαστική προσγείωση.

Αμέσως οι χειριστές βγήκαν από το αεροσκάφος και αυτό τυλίχθηκε στις φλόγες.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Και τι γίνεται τώρα με το “αγγλικό δίκαιο” που ρυθμίζει τα ελληνικά δάνεια;

Παρά το Brexit, η Ελλάδα παραμένει πλήρως εγκλωβισμένη και παγιδευμένη…

Το 3ο Μνημόνιο που ήρθε προς ψήφιση στη Βουλή το 2015 εμπεριέχει, εκτός των άλλων, και υπαγωγή της συμφωνίας στο ευρωπαϊκό Δίκαιο και όχι στο αγγλικό, όπως συνέβαινε με τα προηγούμενα 2 μνημόνια.

Και αυτό γιατί το τρίτο μνημόνιο περιλαμβάνει δάνειο από τον ESM που υπάγεται στο ευρωπαϊκό δίκαιο γιατί είναι ευρωπαϊκός θεσμός. Άρα δεν θα μπορούσε να υπαχθεί στο αγγλικό δίκαιο.

Αυτό όμως που αποκρύπτεται συστηματικά απο τον Ελληνικό λαό είναι ότι η Ελλάδα είναι εγκλωβισμένη ταυτόχρονα σε δύο νομικούς μηχανισμούς δικαίου!

Τα δύο πρώτα μνημόνια που θα διαρκέσουν τουλάχιστον 30 χρόνια είναι αγγλικού δικαίου και το τρίτο μνημόνιο που θα διαρκέσει 99 χρόνια ευρωπαϊκού δικαίου!


Με νομικούς όρους δηλαδή η Ελλάδα βρίσκεται στην χειρότερη θέση που θα μπορούσε να βρεθεί και αυτό αποτελεί εθνική καταστροφή.

Η Ελλάδα εγκλωβίστηκε στο αγγλικό δίκαιο των δύο πρώτων μνημονίων και υποχρεώθηκε να αποδεχθεί και το ευρωπαϊκό δίκαιο του τρίτου μνημονίου!

Το ευρωπαικό δίκαιο μεταξύ άλλων μπορεί να επιβάλλει στην Ελλάδα αν δεν είναι συνεπής δέσμευση κονδυλίων ΕΣΠΑ.

Ταυτόχρονα με την δημιουργία του Ταμείου αποκρατικοποιήσεων των 50 δισεκ. υποθηκεύονται τα βασικότερα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδος και αν αυτό συνδυαστεί με τον νομικό εγκλωβισμό της χώρας στο αγγλικό και ευρωπαϊκό δίκαιο, εξάγεται εύκολα το συμπέρασμα της ολοκληρωτικής κατοχής.

Μπορεί, όπως ισχυρίζονται μερικοί, να άρχισε το ξήλωμα του “πουλόβερ της Ε.Ε” αλλά για εμας οι καταστροφικές συνέπειες των μνημονίων θα εξακολουθούν να ρημάζουν την χώρα.

Το υπέρογκο και παράνομο χρέος που μας φόρτωσαν οι εγχώριοι εντελοδόχοι σε αγαστή συνεργασία με τους ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους θα συνεχίσει μας “πνίγει” όλο και περισσότερο παρά το Brexit και η εθνική μας κυριαρχία δεν θα επανέλθει ούτε μετά τα 99 χρόνια που προβλέπουν τα μνημόνια!
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!