EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

Oλαντ σε Τσιπρα -Το Φθινόπωρο ετοιμάσου για διπλό νόμισμα και στην συνέχεια για εθνικό...

-Aλέξη να γνωρίζεις ότι αυτή τη φορά η Μέρκελ θα χρειαστεί μόνο 3΄για να πάρει την απόφαση να σας πετάξει από το ευρώ…

Ο Φρανσουά Ολάντ δεν προσπαθούσε να χρωματίσει την φωνή τους καθώς συνομιλούσε με τον Ελληνα πρωθυπουργό λίγο πριν ο Τσίπρας μιλήσει στο οξυδερκές ακροατήριο των συντρόφων της ΚΕ. Η Ελλάδα είχε βγει πλέον από το πλάνο των προτεραιοτήτων της Μέρκελ . Κι αυτές θα είναι προς την κατεύθυνση να παραμείνει η Αγγλία στην Ε.Ε.

Από τον Ian Ford

Ο Γάλλος Πρόεδρος τώρα ο οποίος δεν είναι παρά ο “άνθρωπος” των ΗΠΑ στην Ε.Ε. προσπάθησε να εξηγήσει στον Τσίπρα ότι τώρα θα πρέπει να ανησυχεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά για την τύχη της Ελλάδας εντός του ευρώ. Κι αυτό για ένα απλό λόγο: Στην Γερμανία δεν της επιτρέπεται να πετάξει εκτός Ευρώπης την Αγγλία. Το συγκεκριμένο Δημοψήφισμα πολύ σύντομα θα έχει αξία αντίστοιχη με το ποσοστό του ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα του Αλέξη Τσίπρα. Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να δεχθούν μια Ευρώπη χωρίς την Αγγλία. Το 1998 ο καθηγητής Zbignew Brzezinski, ο οποίος είχε υπηρετήσει σαν Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ επί Κάρτερ, μιλώντας στον Αλέξη Παπαχελά θα απαντήσει ως εξής στο ερώτημα:

-Ανησυχείτε καθόλου για το πώς η Γερμανία, εφόσον συνεχίσει να ισχυροποιείται, θα παίξει τον δικό της ηγεμονικό ρόλο στην ενωμένη Ευρώπη; Πόσο αρνητική θα είναι μια τέτοια εξέλιξη για τα αμερικανικά συμφέροντα;

«Αν έχουμε μια ενωμένη Ευρώπη με πραγματική συμμετοχή όχι μόνο της Γερμανίας, που θα παίξει βεβαίως πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά και της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Ιταλίας, νομίζω ότι θα είναι πολύ δύσκολο για τη Γερμανία να επιβάλει τη δική της πολιτική πρωτοκαθεδρία. Η ενωμένη Ευρώπη σημαίνει επίσης ότι θα συνεχισθεί η ευρατλαντική σχέση, η οποία αποτελεί μια δικλίδα ασφαλείας για να αποφευχθεί ένας ηγεμονικός ρόλος της Γερμανίας. Η παρουσία των ΗΠΑ στην Ευρώπη σημαίνει ότι δεν θα οδηγηθούμε στην ηγεμόνευσή της από την ισχυρότερη ευρωπαϊκή δύναμη».

H τοποθέτηση του Brzezinski ήταν σαφής. Στο κάδρο προσθέστε τώρα και την (κατά πάσα πιθανότητα) παρουσία της Χίλαρυ Κλίντον στον Λευκό Οίκο και ετοιμασθείτε για ένα εκρηκτικό κοντινό μέλλον. Οι συνέπειες του brexit έχουν τρομάξει ήδη  και τους ψηφοφόρους του(!) κάτι που φαίνεται να ευνοεί την Χίλαρυ, ενώ ο αντίπαλός της χάνει διαρκώς έδαφος. Η Χίλαρυ είναι σκληρή και ηγετική προσωπικότητα και η συμβίωσή της με την Μέρκελ κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι. Το τελευταίο που θα δεχθεί είναι να εγκαταλείψει η Αγγλία την ΕΕ.

Οσο για την Ελλάδα βρίσκεται μια ανάσα από την ειδική σχέση με την Ε.Ε. και ο Ολάντ φρόντισε να το υπενθυμίσει αυτό στον Τσίπρα

-Το Φθινόπωρο ετοιμάσου αρχικά για διπλό νόμισμα και στην συνέχεια για εθνικό σε περίπτωση που κλωτσήσεις στην διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Δυστυχώς η Ελλάδα Αλέξη δεν είναι Αγγλία, ούτε καν Ισπανία…

Y. Γ>Πριν στεγνώσει η “μελάνη” της παραπάνω ανάρτησης Ο εκπρόσωπος της Μέρκελ δήλωσε ότι το Λονδίνο πρέπει να έχει μια δεύτερη ευκαιρία ώστε να ξανασκεφτεί την απόφασή του…

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παραχωρείται οριστικά το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας

Η οριστική παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας βρέθηκε στο επίκεντρο της κυβερνητικής σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο υπό την προεδρία του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.  

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των συναρμόδιων υπουργείων και βουλευτών του νομού Αχαΐας.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ο οδικός χάρτης ενεργειών, με βάση τις οποίες θα υλοποιηθεί η δέσμευση του πρωθυπουργού για την μετατροπή της προσωρινής σύμβασης παραχώρησης του θαλάσσιου μετώπου, σε οριστική.

Συγκεκριμένα:

Άμεσα παραχωρούνται:

1. Για χρήση και εκμετάλλευση η μαρίνα και τα καταστήματα στην αρκτική πλευρά του μετώπου.

2. Το παλιό κτήριο του τελωνείου που βρίσκεται στον προβλήτα Γούναρη. Ταυτόχρονα κατατίθεται αίτηση για την απομάκρυνση του περιεχομένου των αποθηκών του τελωνείου.

3. Ο  προβλήτας Αγ. Νικολάου στο σύνολό του.

4. Η λιμενολεκάνη μεταξύ του προβλήτα Γούναρη και Αγ. Νικολάου, με τη δυνατότητα προσέγγισης κάποιου πλοίου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

5. Όλα τα υπόλοιπα τμήματα που αναφέρονται στη σύμβαση προσωρινής παραχώρησης.

Στο αμέσως επόμενο στάδιο:

Θα περιοριστεί ο χώρος στο εμπορικό λιμάνι, στον  οποίο σήμερα απαγορεύεται η πρόσβαση, ώστε να υπάρξει περισσότερος ελεύθερος χώρος για τους πολίτες και η  δημιουργία ποδηλατοδρόμου.

Τέλος, στην ανακοίνωση σημειώνεται πως στόχος της κυβέρνησης είναι η συνολική μεταφορά του εμπορικού λιμανιού στο χώρο του νέου λιμένα, κίνηση που θα απελευθερώσει πλήρως όλο το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης. Για να επιτευχθεί ο στόχος το συντομότερο δυνατό, ενεργοποιούνται άμεσα όλοι οι μηχανισμοί της διοίκησης.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όλα όσα πρέπε να γνωρίζετε για τα αναλογικά τέλη κυκλοφορίας

Με καθυστέρηση 1,5 μηνός η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) εξέδωσε την εγκύκλιο με την οποία ενεργοποιούνται οι διατάξεις για την πληρωμή αναλογικών τελών κυκλοφορίας από όσους κατόχους ΙΧ αυτοκινήτων και λοιπών οχημάτων έχουν δηλώσει ακινησία των οχημάτων τους και έχουν καταθέσει τις πινακίδες στις ΔΟΥ αλλά επιθυμούν να άρουν την ακινησία για χρονικό διάστημα μερικών μηνών μέσα στο 2016.

Όπως προκύπτει από την εγκύκλιο, οι διατάξεις για τα περίφημα… αναλογικά τέλη κυκλοφορίας κρύβουν παγίδες για τους κατόχους των οχημάτων. Κατ’ αρχήν, τα αναλογικά τέλη, μόνο αναλογικά δεν θα είναι, καθώς θα επιβαρύνονται με «καπέλο», το οποίο κυμαίνεται από 1/12 έως 2/12 επί των ετησίων τελών κυκλοφορίας.

Δηλαδή, στα τέλη που αναλογούν στους μήνες επανακυκλοφορίας του οχήματος θα προστίθενται επιπλέον τέλη που αναλογούν σε 1 ή 2 ακόμη μήνες! Επίσης, εάν ο κάτοχος του οχήματος που έκανε χρήση του δικαιώματος δεν επιστρέψει εγκαίρως την άδεια κυκλοφορίας και τις πινακίδες θα χρεώνεται με πρόστιμο-μαμούθ, ίσο με το διπλάσιο των ετησίων τελών κυκλοφορίας! Επιπλέον, σε κάθε περίπτωση κατόχου οχήματος που θέλει να κάνει δεύτερη αίτηση για συνέχιση της κυκλοφορίας του οχήματός του, θα επιβάλλονται τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας.

Το ίδιο θα συμβαίνει και σε περίπτωση κατά την οποία ο κάτοχος κατά τη διάρκεια της περιόδου επανακυκλοφορίας του οχήματός του αποφασίσει να το μεταβιβάσει ή να το αποσύρει. Αναλυτικά, με την εγκύκλιο της ΓΓΔΕ διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

1) Με την παράγραφο 4 του άρθρου 117 του ν. 4387/2016, δίνεται η δυνατότητα σε ενδιαφερόμενους κατόχους ΙΧ οχημάτων, αυτοκινήτων ή μοτοσυκλετών, οι οποίοι τα έχουν θέσει σε ακινησία, και εξαιρετικά για το έτος 2016 να άρουν την ακινησία για τα εν λόγω οχήματα καταβάλλοντας τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος αυτό, ως εξής:

- για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας,

- για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 4/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, και

- για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού (31.12.2016), καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν από την ημερομηνία της άρσης μέχρι και το τέλος του έτους συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών.

Οι ανωτέρω επιλογές είναι, κατά περίπτωση, δεσμευτικές και δεν παρέχεται η δυνατότητα επιλογής άλλου χρονικού διαστήματος πέραν όσων ρητά αναφέρονται στη διάταξη. Επισημαίνεται ότι η άρση της ακινησίας γίνεται κατόπιν εγγράφου αιτήματος του κατόχου του οχήματος.

2) Για τον υπολογισμό του ποσού των τελών κυκλοφορίας, ο μήνας που γίνεται η άρση της ακινησίας, λογίζεται ως ολόκληρος μήνας, ανεξάρτητα από τη χρονική στιγμή της άρσης αυτής. Παράδειγμα 1 Για επιβατικό ΙΧ 1.000 κ.εκ., τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας είναι 120 ευρώ.

Έστω ότι φορολογούμενος αιτείται (εγγράφως) άρση ακινησίας στις 20 Ιουνίου 2016: - για 1 μήνα, τότε τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται ως εξής: 120 ευρώ x (2/12) = 20 ευρώ, - για 3μήνες, τότε τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας για το ίδιο όχημα είναι 120 ευρώ x (4/12) = 40 ευρώ, - για το υπόλοιπο του έτους μέχρι 31-12-2016, θα καταβληθούν τέλη κυκλοφορίας για 7 μήνες συν 2/12 ως εξής: 120 ευρώ x (7/12)+120 ευρώ x (2/12) = 70 ευρώ +20 ευρώ = 90 ευρώ. Παράδειγμα 2 Για επιβατικό ΙΧ με εκπομπές 100γρ CO2/χλμ , τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας είναι 100 x 0,90=90 ευρώ.

Έστω ότι στις 20 Ιουνίου 2016 ο κάτοχος του ΙΧ αιτείται (εγγράφως) άρση ακινησίας: - για 1 μήνα, τότε τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται ως εξής: 90ευρώ x (2/12) =15 ευρώ, - για 3 μήνες, τότε τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας για το ίδιο όχημα είναι 90ευρώ x (4/12) = 30ευρώ, - για το υπόλοιπο του έτους μέχρι 31-12-2016, τότε θα καταβληθούν τέλη κυκλοφορίας για 7 μήνες συν 2/12 ως εξής: 90ευρώ x [(7/12) + (2/12)] = 90ευρώ x (9/12) = 67,5 ευρώ.

3) Η επιστροφή των στοιχείων κυκλοφορίας (άδειας και πινακίδων) του οχήματος στην αρμόδια ΔΟΥ από τον ιδιοκτήτη ή κάτοχο γίνεται την τελευταία εργάσιμη ημέρα της περιόδου κυκλοφορίας του οχήματος για την οποία έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τις προαναφερθείσες διατάξεις, στην περίπτωση εκπρόθεσμης επιστροφής των στοιχείων ή μη επιστροφής αυτών στη ΔΟΥ, επιβάλλεται αυτοτελές πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των αναλογούντων ετησίων τελών κυκλοφορίας. Δηλαδή, εάν ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του οχήματος του παραδείγματος 1 έχει καταβάλλει τέλη κυκλοφορίας για διάρκεια άρσης τριών μηνών (40 ευρώ) και δεν επιστρέψει τα στοιχεία (άδεια και πινακίδες ) του οχήματος εμπρόθεσμα (τελευταία εργάσιμη του τριμήνου), τότε επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 120 ευρώ x 2 = 240 ευρώ.
Αυτονόητο είναι ότι δεν απαιτείται η επιστροφή των στοιχείων κυκλοφορίας στη ΔΟΥ όταν η άρση περιλαμβάνει και τον τελευταίο μήνα του έτους 2016 (Δεκέμβριο), εφόσον καταβληθούν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας του 2017.

4) Η ισχύς των παραπάνω ρυθμίσεων αρχίζει από τη δημοσίευση του ν, 4387/2016 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δηλαδή από 12/5/2016. Τι γίνεται σε περίπτωση μεταβίβασης

5) Στις περιπτώσεις μεταβίβασης οχήματος εντός του 2016, δεν τυγχάνουν εφαρμογής τα παραπάνω, αλλά οι διατάξεις της υποπαραγράφου Ε7 του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012, σύμφωνα με τις οποίες δεν επέρχεται μεταβίβαση της κυριότητας αυτοκινήτου οχήματος, εάν δεν καταβληθούν προηγουμένως τα τέλη κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου λαμβάνει χώρα η μεταβίβαση, αφαιρουμένου του ποσού των τελών κυκλοφορίας που ενδεχομένως έχουν καταβληθεί, καθώς και τα τέλη κυκλοφορίας προηγουμένων ετών, τα οποία τυχόν οφείλονται για το χρόνο που το όχημα βρισκόταν στην κατοχή του μεταβιβάζοντος, συμπεριλαμβανομένων των προβλεπομένων από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις προστίμων. Το ίδιο συμβαίνει, εφόσον έχει προηγηθεί άρση ακινησίας, σύμφωνα με την εν λόγω ρύθμιση στην περίπτωση διαγραφής οχήματος λόγω εξαγωγής του, όπου απαιτείται ο έλεγχος καταβολής των ετήσιων τελών κυκλοφορίας τρέχοντος και παρελθόντων ετών. Ετήσια τα τέλη σε περίπτωση δεύτερης αίτησης

6) Στην περίπτωση που έχει γίνει άπαξ χρήση ενός εκ των τριών ανωτέρω χρονικών περιόδων άρσης της ακινησίας και ο κάτοχος αιτείται εκ νέου άρση ακινησίας, τότε θα καταβάλλονται τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας (αφαιρουμένου του ποσού των τελών κυκλοφορίας που έχει καταβληθεί) σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 22 του ν. 2367/1953, όπως ισχύει.

Παραδείγματα

Έστω ότι ο κάτοχος του οχήματος του παραδείγματος 2 (ετήσια τέλη κυκλοφορίας ύψους 90 ευρώ), αιτηθεί για τρείς μήνες άρση της ακινησίας και καταβάλει τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας ύψους 30 ευρώ.

Στη συνέχεια, αν μετά την παρέλευση των τριών μηνών ζητήσει εκ νέου άρση της ακινησίας για το όχημά του, τότε ο εν λόγω κάτοχος θα πρέπει να καταβάλει τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας έτους 2016 αφαιρουμένου του ποσού των 30 ευρώ που έχει ήδη καταβάλλει, δηλαδή θα καταβάλει 60 ευρώ.

Εάν, ο ως άνω κάτοχος του οχήματος του παραδείγματος 2 (ετήσια τέλη κυκλοφορίας ύψους 90 ευρώ), αιτηθεί για τρείς μήνες άρση της ακινησίας και καταβάλει τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας ύψους 30 ευρώ και ενδιάμεσα αποφασίσει να το μεταβιβάσει/διαγράψει λόγω εξαγωγής, τότε επίσης πρέπει να καταβάλλει τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας έτους 2016 αφαιρουμένου του ποσού των 30 ευρώ που έχει ήδη καταβάλλει, δηλαδή θα πρέπει να καταβάλει άλλα 60 ευρώ.


πηγή: dikaiologitika.gr
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όλα τα προγράμματα για εργασία που έρχονται μέχρι τέλος του χρόνου

Έρχονται νέα προγράμματα που θα προκηρυχθούν αλλά -και «τρέχουν» ήδη- που δίνουν ευκαιρία για εργασία σε χιλιάδες ανέργους.

Αναλυτικά όλα τα προγράμματα μέχρι τέλος του έτους:

-Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και ένταξης στην απασχόληση για νέους 18-24 ετών, συνολικού προϋπολογισμού 44 εκατομμυρίων ευρώ. Απευθύνεται σε 10.000 άνεργους.

-Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και ένταξης στην απασχόληση για 3.000 νέους 25-29 ετών, προϋπολογισμού 13,2 εκατομμυρίων ευρώ. Αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο.

-Πρόγραμμα κατάρτισης, πιστοποίησης και εγγυημένης απασχόλησης ανέργων σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας για 23.000 ανέργους ηλικίας 29-64 ετών, προϋπολογισμού 112 εκατομμυρίων ευρώ. Αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο.

-Προγράμματα δημιουργίας 10.000 νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα για ανέργους και ειδικές ομάδες ανέργων, προϋπολογισμού 54 εκατομμυρίων ευρώ. Αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

-Πρόγραμμα υποστήριξη της απασχόλησης σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις για 1575 ανέργους, προϋπολογισμού 11,5 εκατομμυρίων ευρώ. Αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

-Πρόγραμμα υποστήριξης της απασχόλησης ΑΜΕΑ σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις για 1000 άτομα, προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ. Αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

-Πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας για άνεργους νέους 18 έως 29 ετών. Το έργο αφορά συνολικά 11.000 άτομα και έχει συνολικό προϋπολογισμό 43,4 εκατομμύρια ευρώ. Αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

-Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας.

- Απασχοληση σε 17 Δήμους της Χώρας, οι οποίοι είναι θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας. Η πρόσκληση που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) αφορά στον πρώτο κύκλο προσλήψεων 3.737 ανέργων, από τους συνολικά 6.918 που θα προσληφθούν στους 17 Δήμους.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, ηλικίας έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως ακαθάριστες αποδοχές 638,75 ευρώ (καθαρά 431,75 ευρώ), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν ακαθάριστες αποδοχές 732,54 (καθαρά 495,25 ευρώ).

Οι ωφελούμενοι, θα απασχολούνται σε πενθήμερη εβδομαδιαία βάση.

Οι προσλήψεις θα γίνουν στους δήμους:

Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Αγρίνιου, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Άργους – Μυκηνών, Αρταίων, Ασπροπύργου, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κορδελιού- Εύοσμου, Κορινθίων, Παιονίας, Παύλου Μελά, Περάματος, Σαλαμίνος, Σιντικής, Φυλής.

- Πρόσληψη 2.500 ανέργων, οι οποίοι θα στελεχώσουν Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων και hot spots.

Η προκήρυξη εκδόθηκε και οι αιτήσεις τρέχουν ήδη Το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για το Προσφυγικό, απευθύνεται συνολικά σε 5.000 ανέργους, οι οποίοι θα εργαστούν σε 19 Κέντρα Φιλοξενίας και 5 hot spots σε συνολικά 8 Περιφέρειες της χώρας. Οι 2.500 θα προσληφθούν, άμεσα, για 8μηνη απασχόληση, ενώ οι υπόλοιποι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα έως το τέλος του χρόνου.

Η αμοιβή θα είναι ανάλογη με αυτή του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους.
Ωστόσο, για εργασίες στις οποίες από τη φύση τους απαιτείται νυχτερινή εργασία, οι ακαθάριστες αποδοχές θα ανέρχονται στα 665,95 € (539,75 ευρώ καθαρά) για τους εργαζόμενους ηλικίας έως 25 ετών και στα 763,73 € (619 ευρώ καθαρά) για τους εργαζόμενους άνω των 25 ετών.
Επιπλέον, οι εργαζόμενοι που θα αλλάξουν τόπο διαμονής, προκειμένου να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, θα λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα μετεγκατάστασης, ύψους 200 Ευρώ.

-Πρόγραμμα Επανένταξης 3.738 Μακροχρόνια Ανέργων στην Αγορά Εργασίας (Νέα Γενιά Κοινωφελούς Εργασίας σε 17 Δήμους, θύλακες υψηλής ανεργίας). Εκδίδεται τις επόμενες ημέρες η πρόσκληση.

-Πρόγραμμα Επανένταξης 6.328 Μακροχρόνια Ανέργων στην Αγορά Εργασίας (Νέα Γενιά Κοινωφελούς Εργασίας σε 34 Δήμους θύλακες υψηλής ανεργίας). Αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο.

-Πρόγραμμα Επανένταξης 23.000 Μακροχρόνια Ανέργων στην Αγορά Εργασίας (Νέα Γενιά Κοινωφελούς Εργασίας). Αναμένεται να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο 2016.
www.dikaiologitika.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλλάζει η αναγνώριση πλασματικών ετών για μισθωτούς και επαγγελματίες

Αλλάζουν όλα στις αναγνωρίσεις πλασματικών ετών για 3 εκατομμύρια μισθωτούς σε Δημόσιο, ιδιωτικό τομέα, ΔΕΚΟ, τράπεζες, καθώς και για 1,5 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.

Με το νέο ασφαλιστικό το κόστος των πλασματικών ετών από 167,8 ευρώ που ήταν για κάθε μήνα γίνεται ακριβότερο για τους περισσότερους, καθώς καθορίζεται στο 20% των αποδοχών ή του ασφαλιστέου εισοδήματος, εφόσον πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους (γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς) και αγρότες.

Η έξοδος πριν από τα 67 έτη ή πριν τα 62 με συμπλήρωση του χρόνου ασφάλισης από πλασματικά έτη απαιτεί, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, πλέον μεγαλύτερη προσοχή.

Το νέο καθεστώς ισχύει για αιτήσεις αναγνώρισης που θα υποβληθούν από 13/5/2016 και μετά.

Μια πρώτη επίπτωση από την αύξηση των κόστους εξαγοράς, όπως αναφέρουν αρμόδια στελέχη ασφαλιστικών, είναι ότι οι ασφαλισμένοι θα αναγνωρίσουν μόνο τους χρόνους που χρειάζονται για να θεμελιώσουν δικαίωμα ενώ με το παλαιό καθεστώς που το κόστος ήταν χαμηλότερο αναγνώριζαν πλασματικά έτη και για την προσαύξηση της σύνταξης αφού είχαν και θεμελιωμένο δικαίωμα.

Τι αλλάζει στα πλασματικά, ποιοι χρόνοι είναι δωρεάν

Με το νέο νόμο οι ασφαλισμένοι διατηρούν το δικαίωμα να αναγνωρίσουν έως και 7 συντάξιμα χρόνια ή έως και 12 αν είναι στο Δημόσιο για να αποφύγουν την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης αλλά από δω και στο εξής θα πληρώσουν το 20% του μισθού ή του ασφαλιστέου εισοδήματος για τους χρόνους που είναι μια εξαγορά.

Δεν αλλάζουν οι χρόνοι που παίρνουν οι ασφαλισμένοι, άνδρες και γυναίκες χωρίς εξαγορά, όπως είναι οι 300 ημέρες επιδοτούμενης ανεργίας, 300 ημέρες επιδοτούμενης ασθένειας, οι 119 ημέρες πριν και μετά τον τοκετό, οι 6 μήνες της ειδικής άδειας μητρότητας για τις ασφαλισμένες του ΙΚΑ αλλά και οι χρόνοι των παιδιών που γεννήθηκαν μετά το 2000 και οι οποίοι προστίθενται στο τέλος του εργασιακού βίου για πλήρη σύνταξη.

Όσοι είχαν υποβάλει αίτηση πριν από τις 13/5/2016 θα συνεχίσουν να καταβάλλουν τις δόσεις για τους μήνες που αναγνώρισαν με τις παλιές τιμές δηλαδή με 167,8 ευρώ το μήνα.

Όσοι είχαν κάνει αίτηση πριν το νόμο και υποβάλουν εκ νέου αίτημα για να καλύψουν και άλλα πλασματικά έτη μετά το νόμο θα βρεθούν να πληρώνουν 167,8 ευρώ το μήνα για τους μήνες που αναγνωρίζουν με αίτηση πριν από τις 13/5/2016 και 20% επί του μισθού για τους συμπληρωματικούς χρόνους που αναγνωρίζουν με αίτηση μετά τις 13/5/2016.


enikonomiaΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι ανατροπές σε φόρους και ελέγχους. Στη διαδίκτυο τα ονόματα όσων χρωστούν

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι όσοι χρωστούν πολλούς φόρους στο δημόσιο, σύντομα θα δουν το όνομά τους μαζί με το ύψος της οφειλής στο διαδίκτυο. Ήδη η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει αποστείλει χιλιάδες σχετικά ειδοποιητήρια, παρέχοντας προθεσμία έως το τέλος του μήνα σε φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 150.000 ευρώ.

Με διατάξεις νομοσχεδίου τις οποίες ετοίμασε το οικονομικό επιτελείο και περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του Τρύφωνα Αλεξιάδη για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στα καπνικά προϊόντα, στο κάδρο της διαπόμπευσης μπαίνουν και όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και ευρύτερα όλοι οι οφειλέτες του δημοσίου με χρέη άνω των 300.000 ευρώ.

Με άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου άλλωστε έρχονται αλλαγές στους επανελέγχους, τροποποιείται ισχύουσα διάταξη για τη δυνατότητα φορολογικών ελέγχων στα σπίτια των φορολογουμένων (ισχύει από το 2013), ανοίγει ο δρόμος για επιβολή προστίμων σε όσους έχουν πειράξει τις ταμειακές τους μηχανές και επιβάλλεται φόρος στα θερμαινόμενα τσιγάρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο προβλέπει:

1. Μαύρες λίστες. Καθίσταται υποχρεωτική η δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο από κάθε αιτία και των ασφαλιστικών οφειλών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης. Εάν οι οφειλές προς το δημόσιο υπερβαίνουν τις 300.000 ευρώ αλλά οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία είναι μικρότερες των 300.000 ευρώ, τότε θα δημοσιοποιούνται μόνο οι πρώτες και το αντίστροφο.

2. Φοροέλεγχοι στο σπίτι. Λαμβάνοντας υπόψη τη γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, το υπουργείο Οικονομικών προωθεί διάταξη με την οποία προβλέπεται ότι για το επιτρεπτό του επιτόπιου φορολογικού ελέγχου στην κατοικία του φορολογούμενου απαιτείται για την είσοδο, πέραν της εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα (η οποία προβλέπεται ήδη), και παρουσία δικαστικού λειτουργού.

3. Επανέλεγχοι. Αποσαφηνίζεται ότι για τη διενέργεια επανελέγχου, τα νέα στοιχεία απαιτείται να είναι σε κάθε περίπτωση επιβαρυντικά και όχι στοιχεία που θα μειώνουν τη φορολογική οφειλή η οποία προσδιορίστηκε κατά τον αρχικό έλεγχο. Παράλληλα τροποποιείται η διαδικασία η οποία ακολουθείται για την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων του φορολογικού ελέγχου στον φορολογούμενο.

4. Παροχή πληροφοριών για φορολογούμενους σε τρίτους. Προβλέπεται ρητά η δυνατότητα χορήγησης στοιχείων και πληροφοριών των φορολογούμενων για τον καθορισμό διατροφής ανιόντων και κατιόντων καθώς και σε εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ), στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και σε υπαλλήλους του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης καθώς και στα πρόσωπα και τα όργανα που διενεργούν ελέγχους δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης. Εισάγονται όμως αυστηρές κυρώσεις για την παραβίαση της διαφύλαξης του απορρήτου των στοιχείων και πληροφοριών της Φορολογικής Διοίκησης από τους υπαλλήλους που υποχρεούνται να το τηρούν.

5. Πειραγμένες ταμειακές. Προβλέπεται η επιβολή προστίμων για τη με οποιοδήποτε τρόπο επέμβαση στη λειτουργία των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών (ΦΗΜ) για την έκδοση στοιχείων λιανικής χωρίς τη χρήση ή με τη χρήση μη εγκεκριμένου ΦΗΜ και για την έκδοση δελτίων και αποδείξεων από το Ολοκληρωμένο Σύστημα Ελέγχου Εισροών-Εκροών, χωρίς τη χρήση εγκεκριμένου μοντέλου μηχανισμού σήμανσης. Τα πρόστιμα θα επιβάλλονται για παραβάσεις από 1-1-2016 και εφεξής.

6. Θερμαινόμενα τσιγάρα. Για λόγους ίσης μεταχείρισης με τα κλασικά τσιγάρα προβλέπεται και η επιβολή ενός νέου φόρου -σε ένα προϊόν το οποίο δεν έχει λανσαριστεί ακόμα στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για το θερμαινόμενο τσιγάρο, στο οποίο ο καπνός ο οποίος θα χρησιμοποιείται θα επιβαρύνεται με φόρο 156,7 ευρώ ανά χιλιόγραμμο καθαρού βάρους μείγματος καπνού.

7. Εισαγόμενα αυτοκίνητα. Για την επιβολή των τελών κυκλοφορίας λαμβάνεται υπόψη η πρώτη ταξινόμηση ενός οχήματος στην Ελλάδα ή σε χώρα της Ε.Ε./ΕΟΧ. Με τον τρόπο αυτόν παύει να ισχύει διακριτική μεταχείριση, σε βάρος των οχημάτων που εισάγονται στην Ελλάδα μεταχειρισμένα με πρώτη ταξινόμηση σε άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε. και του ΕΟΧ, ενώ εισάγεται και αντικειμενικότερο κριτήριο ως προς την παλαιότητα ενός οχήματος.

8. Τέλος τα πρόστιμα για καθυστερημένη δήλωση γάμου. Δεν θα επιβάλλεται πρόστιμο κατά την υποβολή δήλωσης μεταβολής ως προς τα προσωπικά στοιχεία φορολογούμενων φυσικών προσώπων, όπως ημερομηνία γάμου, διάστασης, θανάτου κ.λπ., τα οποία ούτως ή άλλως δηλώνονται προκειμένου ο φορολογούμενος να προβεί σε συναλλαγή με τη Φορολογική Διοίκηση. Επιπλέον αυξάνεται από δέκα σε τριάντα ημέρες, η προθεσμία εντός της οποίας ο φορολογούμενος υποχρεούται να δηλώνει στη Φορολογική Διοίκηση μεταβολές στις πληροφορίες που δηλώθηκαν κατά την εγγραφή του.

9. Διευκόλυνση ελέγχων. Ήδη στον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών προβλέπεται ρητά η δυνατότητα της Φορολογικής Διοίκησης στην περίπτωση ελέγχου από το γραφείο, να ζητά από τον φορολογούμενο την προσκόμιση των βιβλίων, στοιχείων και λογιστικών αρχείων. Με νέα διάταξη δίνεται η δυνατότητα στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων να καθορίζει με απόφασή του ενδεδειγμένες ελεγκτικές επαληθεύσεις καθώς και διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται από τον έλεγχο, με στόχο τη μεγαλύτερη ευελιξία και αποτελεσματικότητα στη διενέργεια του φορολογικού ελέγχου.

10. Ηλεκτρονικό τελωνείο. Η επιστροφή των αχρεωστήτως εισπραχθέντων ποσών από τελωνειακές υπηρεσίες στους δικαιούχους είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, με εντολή μεταφοράς με διαβίβαση ηλεκτρονικού αρχείου στην Τράπεζα της Ελλάδος το οποίο φέρει ηλεκτρονική υπογραφή.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μεγάλη Βρετανία: Τα έξι σενάρια ανατροπής του Brexit

Οι σεισμικές εξελίξεις μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του Βρετανικού Δημοψηφίσματος, οδήγησαν τον Κάμερον σε παραίτηση και δημιούργησαν ανησυχία σε ολόκληρο τον πλανήτη. Αν και ο πρωθυπουργός της χώρας είχε προειδοποιήσει ότι η απόφαση των Βρετανών θα είναι αμετάκλητη και είχε τονίσει ότι το «έξω σημαίνει έξω» φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να αναλύονται διαφορετικά σενάρια. «Μπορεί, έστω και ως πιθανότητα, το έξω να γίνει μέσα» διερωτάται το politico σε σημερινό του άρθρο.

Στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες οι αγχωμένοι Βρετανοί που στήριξαν την παραμονή -το 48%- αρχίζουν και εξετάζουν διάφορα σενάρια. Η πολιτική και η νομοθεσίες για την έξοδο από την ΕΕ είναι τόσο ασαφείς και πρωτοφανείς ώστε αυτές οι σκέψεις δεν μοιάζουν με ευσεβείς πόθους, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό. Όλα στην θεωρία είναι πιθανά, προσθέτει το περιοδικό και περιγράφει τα έξι σενάρια ανατροπής του Brexit.

1.Λάθος απάντηση, προσπαθήστε ξανά

Η έκκληση για την επανάληψη του δημοψηφίσματος έχει ήδη κυκλοφορήσει, με περίπου τρία εκατομμύρια υπογραφές να έχουν τοποθετηθεί κάτω από το αίτημα και αρκετοί νιώθουν τύψεις για την επιλογή τους να ψηφίσουν υπέρ της εξόδου μετά το οικονομικό και πολιτικό χάος που προκλήθηκε από την απόφαση για αποχώρηση.

Ένα δημοψήφισμα δεν είναι νομικά δεσμευτικό και με συνταγματικούς όρους έχει απλά συμβουλευτικό χαρακτήρα. Μπορεί να επαναληφθεί η άσκηση όσο η κίνηση χωρίς επιστροφή, δηλαδή το άρθρο 50 που ξεκινά τη διαδικασία εξόδου δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί. Ο Κάμερον είπε ότι αυτό θα είναι στην ευθύνη του επόμενου πρωθυπουργού, όποιος κι αν είναι. Υπάρχει ήδη προηγούμενο να αγνοείται η ψήφος των πολιτών γράφει το περιοδικό. Οι Ιρλανδοί είχαν καταψηφίσει τη συμφωνία της Λισσαβόνας το 2008 πριν την υιοθετήσουν ένα χρόνο αργότερα, οι Έλληνες είπαν όχι στους όρους της δανειακής σύμβασης, αλλά λίγες ημέρες αργότερα αναγκάστηκαν να τους καταπιούν

Την Κυριακή ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, εμφανίστηκε με αμυδρές ελπίδες ότι αυτό μπορεί να συμβεί και στην Βρετανία αλλά αποδέχθηκε ότι είναι σχεδόν απίθανο. Δεν βλέπω πως θα μπορούσε να συμβεί αυτό, αλλά αυτή την ώρα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα είπε ο Μπλερ. Οι πιθανότητες που δίνει το περιοδικό σε αυτό το σενάριο είναι μία στις δεκαπέντε.

2.Αναδιαπραγμάτευση, σήμα δεύτερο

«Υπάρχει μόνο ένας τρόπο να πάρουμε την ευκαιρία που χρειαζόμαστε και αυτή είναι να ψηφίσουμε υπέρ της εξόδου επειδή όλη η Ευρωπαϊκή ιστορία δείχνει ότι ακούνε πραγματικά ένα λαό μόνο όταν λέει όχι» είχε πει ο Μπόρις Τζόνσον είχε ανακοινώσει την στήριξή του στην καμπάνια υπέρ της εξόδου. Με άλλα λόγια είχε προτείνει να πει ο κόσμος όχι για να κερδίσει η χώρα από τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ αλλά μετά να ψηφίσει υπέρ της παραμονής. Αλλά θα το επιτρέψουν αυτό οι Βρυξέλλες; Ο Γιούνκερ, ο οποίος δεν είναι και μεγάλος υποστηρικτής της Βρετανίας, από την πρώτη στιγμή έριξε σφαλιάρα στις προτάσεις για νέες διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία, την ίδια ημέρα που ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Αλλά η Μέρκελ, η κυρίαρχη δύναμη της Ευρώπης μπορεί να είναι πιο ανοιχτή σε μία τέτοια ιδέα.

Ο ευρωβουλευτής των συντηρητικών Daniel Hannan, ένα από τα μυαλά πίσω από το Brexit είναι ευτυχής με το δικαίωμα των Ευρωπαίων να δουλεύουν στην Βρετανία, αλλά δεν θέλει νέες μετακινήσεις ατόμων που αναζητούν εργασία. Η Theresa May, υπουργός Εσωτερικών και πιθανή διάδοχος του Κάμερον έχει υποστηρίξει ένα τέτοιο συμβιβασμό. Εάν υπήρχε μία διαδικασία αναθεώρησης του δικαιώματος ελεύθερης μετακίνησης τότε θα άλλαζε η άποψη πολλών από αυτούς που στήριξαν το Brexit. Αυτό βέβαια θα απαιτούσε και ένα νέο δημοψήφισμα για τη συμμετοχή της Βρετανίας στην ΕΕ. Πιθανότητες μία στις εννέα.

3. Βρετανική κυριαρχία

Το Brexit σύμφωνα με το περιοδικό δεν συνέβη για να περιοριστεί η μετανάστευση, αλλά για να αποκατασταθεί η Βρετανική εθνική κυριαρχία, τουλάχιστον έτσι λένε συντηρητικοί συνταγματολόγοι. Όμως τα θεμέλια του Βρετανικού συντάγματος, αυτού του ημι-μυθικού θηρίου, το οποίο δεν είναι γραπτό στηρίζεται σε μία σύμβαση, και κανένα κοινοβούλιο δεν μπορεί να την ανατρέψει. Και ακόμη περισσότερο σήμερα κανένα δημοψήφισμα δεν μπορεί να πει στο κοινοβούλιο τι να κάνει. Είναι θέμα εθνικής κυριαρχίας. Το συγκεκριμένο κοινοβούλιο διαθέτει συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της παραμονής. Η πλειοψηφία δεν μπορεί να αναλάβει τον κίνδυνο να αγνοήσει την απόφαση των Βρετανών, αλλά έχει δικαίωμα να το κάνει. Το κοινοβούλιο μπορεί να σταματήσει την διαδικασία εξόδου, εάν δεν στηριχθεί η προσπάθεια του πρωθυπουργού να ενεργοποιήσει το άρθρο 50. Ο Tim Farron, ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών δεσμεύθηκε ότι θα αγνοήσει το δημοψήφισμα. Το κόμμα του διαθέτει μόνο 8 έδρες από τις 650 του Βρετανικού κοινοβουλίου, οι Εργατικοί και οι Συντηρητικοί είναι διχασμένοι αλλά στην θεωρία αυτό το ενδεχόμενο θα μπορούσε να συγκεντρώσει την πλειοψηφία του κοινοβουλίου και να ανατρέψει την θέληση του πρωθυπουργού που θα θέλει να βγάλει την Βρετανία έξω από την ΕΕ.Πιθανότητες τρεις στις είκοσι.

4. Νέες εκλογές με πρωθυπουργό υπέρ της Ευρώπης

Οι υπουργοί τώρα αναρωτιούνται «τι σημαίνει το έξω» και κάνουν υποθέσεις ότι η άμεση προκήρυξη εκλογών για το φθινόπωρο θα απαντήσει στο ερώτημα. Καθώς το κοινοβούλιο είναι εθνικά κυρίαρχο όποιος κερδίσει θα έχει μία νέα εντολή για να κυβερνήσει. Πολλοί βουλευτές των Εργατικών θεωρούν ότι είναι αναπόφευκτες οι εθνικές εκλογές αργά ή γρήγορα. Δεν είναι πολύ πιθανό αλλά είναι κατανοητό, ότι ένας πρωθυπουργός υπέρ της Ευρώπης, μόνος ή με τη στήριξη ενός άλλου κόμματος υπέρ της Ευρώπης, μπορεί να αναλάβει την εξουσία και να μην ενεργοποιήσει το Brexit.

Από τη στιγμή που οι πιθανότητες για νέες εκλογές δεν είναι μικρές είναι ακόμη μεγάλη η συζήτηση για το πώς μπορεί να σταματήσει το τρένο του  Brexit. Πιθανότητες μία στις δέκα.

5. Η πίσω πόρτα της Σκωτίας

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας έχει ήδη πει ότι ψάχνει τρόπους για ξεχωριστές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, καθώς η πλειοψηφία των Σκοτσέζων ψήφισε υπέρ της παραμονής στην ΕΕ. Πολλοί βουλευτές δεν έχουν πειστεί ότι μπορεί η Σκωτία να ζητήσει νέο δημοψήφισμα τουλάχιστον στο επόμενο διάστημα που θα διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας και ανάλογα με το αποτέλεσμα να δει εάν θα ζητήσει να ενταχθεί στην ΕΕ σαν ανεξάρτητο κράτος.

Η συνεργατική λύση, που θα μπορούσε να κατηγορηθεί ως ξεπούλημα από τους σκληρούς οπαδούς του Brexit, θα μπορούσε να οδηγήσει ένα μελλοντικό πρωθυπουργό να κρατήσει την Βρετανία στην κοινή  αγορά , αποδεχόμενος μεγάλος μέρος των ευρωπαϊκών νόμων αλλά με αυτονομία στα θέματα τα αγροτικά, του ψαρέματος και άλλων εμπορικών συμφωνιών.

Σε αυτή την περίπτωση η Αγγλία και η Ουαλία μπορεί να αποδεχθούν την ελεύθερη μετακίνηση εργαζομένων αλλά μόνο για αυτούς που έχουν ήδη προσφορά εργασίας. Η Σκωτία που χρειάζεται περισσότερο εργατικό δυναμικό θα μπορούσε να αποδεχθεί ολοκληρωτικά την ελεύθερη μετακίνηση. Ανάλογο ενδιαφέρον για ξεχωριστές διαπραγματεύσεις θα επιθυμούσε και η Βόρειος Ιρλανδία που ψήφισε υπέρ της παραμονής με διαφορά 10 μονάδων.

Με ένα τέτοιο σενάριο η πρωθυπουργός της Σκωτίας θα επέστρεφε θριαμβεύτρια έχοντας κερδίσει την πρόσβαση στην κοινή αγορά και τα δικαιώματα των ψαράδων και κάτι τέτοιο θα μπορούσε να σώσει το Ηνωμένο Βασίλειο. Αλλά η Μεγάλη Βρετανία θα χάσει τη θέση της στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της ΕΕ και μπορεί να αποδειχθεί πολύ αδύναμη στις διαπραγματεύσεις για αυτά που θα επιθυμούσε να κερδίσει, αλλά θα έχει την ανεξαρτησία της γράφει το περιοδικό που δίνει πιθανότητες για αυτό το σενάριο, μία στις επτά.

6. Συνέχισε να ονειρεύεσαι

Η θερμή υποστηρίχτρια της παραμονής βουλευτής Hilary Benn, που αποχώρησε από τη θέση της στην σκιώδη κυβέρνηση του Κόρμπιν, είπε ότι πρέπει να αποδεχθούμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Πρέπει να αποδεχθούμε τη δημοκρατική άποψη και τη δημοκρατική θέληση.
Αλλά αυτή η πολιτική λογική θα οδηγήσει στην ενεργοποίηση του άρθρου 50 αυτό το φθινόπωρο και θα οδηγήσει στην έξοδο την πρωτοχρονιά του 2019. Και οι πιθανότητες για αυτό σύμφωνα με το περιοδικό είναι εννέα στις δέκα.


ΠηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πίσω από το καμένο τρόλλεϋ...


Πίσω από το καμένο τρόλλεϋ βρίσκεται η ανοχή που δείχνει σήμερα το ελληνικό κράτος σε πράξεις βίας και καταστροφής της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Η ανοχή αυτή λειτουργεί ως πραγματική ενθάρρυνση για την επανάληψη ανάλογων πράξεων.

Ειδικά στην περίπτωση του εμπρησμού λεωφορείων και τρόλλεϋ μπροστά από το Πολυτεχνείο, η απόφαση του Οργανισμού Συγκοινωνιών της Αθήνας να σταματήσουν να περνούν από την περιοχή τα μέσα μαζικής μεταφοράς τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου έδωσε το σήμα ότι το κράτος υποχωρεί τρομαγμένο. 

Οι εμπρηστές -πολύ σωστά- εξέλαβαν την υποχώρηση του κράτους ως δική τους νίκη και συνέχισαν τις επιθέσεις τους. Μόνο αφελείς θα μπορούσαν να περιμένουν ότι η απόσυρση των τρόλεϊ θα σταματούσε τις επιθέσεις, μη προβλέποντας ότι οι εμπρηστές θα συνέχιζαν το έργο τους τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας.

Πίσω από το καμένο τρόλλεϋ βρίσκεται η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μη προστατεύεται από την αστυνομία η περιοχή, ώστε να αποτραπούν οι επιθέσεις. 

Ανάλογη ήταν η πολιτική απόφαση να μείνουν απροστάτευτα τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη απέναντι στις σχεδόν καθημερινές επιθέσεις με βόμβες μολότοφ. Η κυβέρνηση συνειδητά παρέχει χώρο δράσης στους εμπρηστές.

Πίσω από το καμένο τρόλλεϋ βρίσκεται το φάντασμα του πανεπιστημιακού ασύλου. Είναι γνωστό ότι οι εμπρηστές εξορμούν από τα κτίρια του Πολυτεχνείου. 

Κάθε κράτος που θα σεβόταν τους πολίτες του και κάθε σοβαρή αστυνομία θα έψαχνε προληπτικά στους χώρους του ιδρύματος για μολότοφ και μετά τα επεισόδια θα κυνηγούσε τους εμπρηστές που καταφεύγουν εκεί. 

Αυτές οι αυτονόητες ενέργειες εδώ είναι απαγορευμένες καθώς προσκρούουν σε μια ιδεοληπτική αντίληψη περί πανεπιστημιακού ασύλου. Το πανεπιστημιακό άσυλο έχει καταργηθεί από το 2011 με νόμο που ψήφισε η ελληνική Βουλή, αλλά εξακολουθεί να επιβιώνει καθώς η αστυνομία ενεργεί σαν να ισχύει ο περιορισμός της εισόδου στα πανεπιστήμια. 

Όσοι δίνουν εντολές στην αστυνομία θεωρούν σημαντικότερη την ...εθιμική συνέχιση της κάλυψης στη βία που παρείχε το άσυλο από την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία της δημόσιας περιουσίας.

Πίσω από το καμένο τρόλλεϋ βρίσκεται η αριστερή υποκρισία για τη δήθεν υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών. 

Το δημόσιο πανεπιστήμιο υποτίθεται ότι κινδυνεύει από την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, έτσι η χρεοκοπημένη Ελλάδα στέλνει χιλιάδες φοιτητές και διδάσκοντες στο εξωτερικό -μαζί με εκατομμύρια ευρώ- και απορρίπτει μια παραγωγική δυνατότητα που θα έφερνε πλούτο και δουλειές στη χώρα. 

Προστατευμένο πλέον το δημόσιο πανεπιστήμιο από τους ιδιώτες μπορεί να καταστρέφεται και να λεηλατείται ανεμπόδιστα, ακριβώς όπως και τα τρόλλεϋ. 

Οι δημόσιες συγκοινωνίες αρκεί να είναι δημόσιες και όποιος θέλει μπορεί να απεργεί ακόμη και για να κάνει συνέλευση στις ώρες αιχμής, τιμωρώντας τους επιβάτες. 

Στο δημόσιο αυτό αγαθό, όταν ο υπουργός θέλει να το παίξει φιλολαϊκός, προσφέρει δωρεάν μετακίνηση, την οποία πληρώνουν οι επιβάτες με αύξηση της τιμής των εισιτηρίων. 

Οι επιβάτες (που συνεχώς λαμβάνουν χειρότερες υπηρεσίες) θα πληρώσουν, μαζί με τους φορολογούμενους, τα τεράστια νέα ελλείμματα που δημιουργούνται από την ανοχή στην επιβίβαση χωρίς εισιτήριο.

Πίσω από το καμένο τρόλλεϋ βρίσκεται η συμπάθεια που έχει ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ προς τις πράξεις βίας και τους φορείς τους. Η σχέση αυτή έφτασε στο αποκορύφωμά της τον Δεκέμβριο του 2008 και συνεχίζεται και μετά την ανάληψη της εξουσίας. 

Η φωτογραφική διάταξη για τον Σάββα Ξηρό και η παροχή νομικών υπηρεσιών από μέλη του κόμματος σε άτομα που είχαν συλληφθεί σε επεισόδια επιβεβαιώνουν τη συνέχεια αυτής της σχέσης.

Πίσω από το καμένο τρόλλεϋ βρίσκεται η αδιαφορία -αν όχι το μίσος- για τον κόσμο της εργασίας. Τα λεωφορεία και τα τρόλλεϋ δεν τα χρησιμοποιούν πλούσιοι, αλλά κυρίως εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και μετανάστες. Οι εμπρηστές τρομοκρατούν τους επιβάτες και δυσκολεύουν την καθημερινή τους ζωή. 

Παράλληλα η κυβέρνηση τους κάνει τη ζωή δυσκολότερη με την ανοχή στην τρομοκρατία των εμπρηστών, με την καθημερινή υποβάθμιση των συγκοινωνιών, με την αύξηση των εισιτηρίων. 

Η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη απέναντι στους εσωκομματικούς συσχετισμούς, στις ιδεοληψίες, στους μπαχαλάκηδες, στους συνδικαλιστές, στο κίνημα «Δεν πληρώνω», στα μέσα που χρησιμοποίησε για να πάρει την εξουσία. 

Τα τελευταία που την ενδιαφέρουν είναι το πώς οι εργαζόμενοι θα φτάσουν με αξιοπρέπεια στη δουλειά τους και το αν η πόλη θα λειτουργεί κανονικά.

Πίσω από το καμένο τρόλλεϋ κρύβεται μια κοινωνία η οποία δεν μπορεί να αναγνωρίσει και να λύσει τα προβλήματά της. Από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο. 

Μια κοινωνία ανίκανη να απομονώσει και να χτυπήσει την αντικοινωνική παραβατικότητα. Μια κοινωνία έτοιμη να δεχθεί το πιο απίθανο παραμύθι για να μην έρθει αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα. Αυτή την κοινωνία αντανακλά η κυβέρνηση. 

Όπως ο άλλος αδιαφορεί για το τι γίνεται γύρω του αρκεί να βολεύεται εκείνος και η οικογένειά του, έτσι και κυβέρνηση αδιαφορεί για τις μικρές ή μεγάλες καταστροφές που προκαλούνται από τη στάση της. Αρκεί να συνεχίζεται η εξουσία της.
και εδω

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δηλώστε τα ‘μαύρα’ ή θα πάτε φυλακή

Του Πέτρου Κουσουλού

Ένα και μοναδικό κίνητρο θα δώσει στους φορολογούμενους, οι οποίοι έχουν αποκρύψει εισοδήματα τα οποία «κρύβουν» σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Ελλάδος ή (κυρίως) του εξωτερικού, το υπουργείο Οικονομικών. Αυτό δεν θα είναι άλλο από την αποφυγή της φυλακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ereportaz το ΥΠΟΙΚ έχει ήδη αναθέσει σε ειδική ομάδα επικοινωνιολόγων την δημιουργία διαφημιστικών σποτ τα οποία θα παίξουν, και μάλιστα με ένταση, στην τηλεόραση το ραδιόφωνο αλλά και το διαδίκτυο.

Έχουν εντοπίσει ήδη 1 εκατ. φορολογουμενους

Η ειδική ομάδα που επεξεργάζεται το σχέδιο «επιστροφής των αδήλωτων δισεκατομμυρίων» υπό τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Γιάννη Δραγασάκη, αναμένεται να ποντάρει πολλά στο μοτό: «Βρείτε μας για να μην σας βρούμε».

Οι ελεγκτικές Αρχές έχουν στην διάθεσή τους μια εργαλειοθήκη όπου τους επιτρέψει να διασταυρώνουν τα στοιχεία των φορολογουμένων με 17 διαφορετικούς τρόπους. «Έτσι ο έλεγχος θα ολοκληρώνεται σε τρεις ή τέσσερις ημέρες, αντί για μήνες που χρειάζονται τώρα», εξηγεί στο ereportaz πηγή που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει, στην διάθεση των Αρχών βρίσκεται μια βάση με ένα εκατομμύριο ΑΦΜ Ελλήνων φορολογουμένων οι οποίοι πιάστηκαν στην φάκα… δηλώνοντας ψίχουλα ενώ έχουν εκατομμύρια ευρώ σε Τράπεζες του εξωτερικού. «Αυτοί θα είναι οι πρώτοι που θα κληθούν να τα επιστρέψουν», λέει το στέλεχος του ΥΠΟΙΚ.


Η μεγάλη διαφορά με το σχέδιο που επεξεργαζόταν πριν από λίγους μήνες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Τρύφων Αλεξιάδης είναι ότι η επιστροφή των αδήλωτων ποσών δεν συνοδεύεται με εκπτώσεις ή ελαφρύνσεις (για λόγους κινήτρου).

Στην φυλακή δεν έχει wifi

Αντίθετα οι φορολογούμενοι με τα μαύρα θα πρέπει να πειστούν ότι ο μοναδικός λόγους που θα πρέπει να εμφανίσουν τα αδήλωτα θα είναι για να απαλλαγούν από τις ποινικές κυρώσεις και κατ’ επέκταση την φυλακή. Είναι ενδεικτικό ότι τα τηλεοπτικά σποτ θα καταγράφουν την κατάληξη ενός ανθρώπου πίσω από τα κάγκελα των σωφρονιστικών καταστημάτων που δεν έχουν ούτε… ανέσεις ούτε wifi!

Αποτελεί πάντως απορίας άξιον εάν ο «φόβος του εγκλεισμού» είναι ικανός να πείσει για την επιστροφή των «μαύρων» και τον επαναπατρισμό των αδήλωτων.

Στην συνείδηση του κόσμου η αδυναμία ελέγχου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ατιμωρησία, σε μια χώρα που η διερεύνηση των λιστών γίνεται –κατά κύριο λόγο- για επικοινωνιακούς λόγους.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έσπασαν ότι βρήκαν μπροστά τους άγνωστοι στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Θεσσαλονίκης

Το Γαλλικό Ινστιτούτο στη Θεσσαλονίκη, επί της Λεωφ. Στρατού, δέχτηκε επίθεση τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Με ξύλινα ρόπαλα και πετώντας πέτρες, οι δράστες προκάλεσαν ζημιές στην γυάλινη είσοδο του κτιρίου, όπου φαίνεται ότι άδειασαν κι έναν πυροσβεστήρα.

Το περιστατικό ερευνάται από την Αστυνομία, ενώ οι δράστες είναι υπό εξαφάνιση και καταζητούνται.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Mega, Σκάι και Antena κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα για τις άδειες

Οι δικαστικές μάχες στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το διαγωνισμό χορήγησης των 4 τηλεοπτικών αδειών καλά κρατούν ενώ την ίδια ώρα απορρίφθηκε από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαο Σακελλαρίου το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής του τηλεοπτικού σταθμού Έψιλον.

Προηγήθηκαν οι αιτήσεις των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν ήδη καταθέσει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha, Star Channel και Έψιλον για τη τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων αδειών «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».

Τώρα ακολούθησαν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί Mega Channel, Σκάι και Antena κατά της υπ΄ αριθμ. 1/2016 προκήρυξης του υπουργού Επικρατείας για τη δημοπρασία χορήγησης των 4 επίμαχων τηλεοπτικών αδειών.

Όπως είναι γνωστό, οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Αlpha, Star Channel και Έψιλον έχουν ήδη προσδιοριστεί να συζητηθούν στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, κεκλεισμένων των θυρών, στις 30 Ιουνίου 2016.

Οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών Mega Channel, Σκάι και Antena προσδιορίστηκαν από τον κ. Σακελλαρίου να συζητηθούν στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, κεκλεισμένων των θυρών, στις 5 Ιουλίου 2016.

Στο μεταξύ, το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής του τηλεοπτικού σταθμού Έψιλον για να «παγώσει» η διαδικασία αδειοδότησης απορρίφθηκε από τον πρόεδρο του ΣτΕ κ. Σακελλαρίου.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πάμπλο Ιγκλέσιας : Αποδοχή της ήττας του

Σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις του εκ των αποτελεσμάτων είπε: «μας κατέλαβαν όλους εμάς που προβλέπαμε σε κάτι διαφορετικό». Επίσης, ανέφερε, ότι από αύριο Δευτέρα θα ξεκινήσουν στο κόμμα του να αναλύουν τα αποτελέσματα.

Ο Ιγκλέσιας, είδε να καταρρέει το όνειρο της ανόδου για το κόμμα του, καθώς τα exit polls μόλις έκλεισαν οι κάλπες έστελναν τους Podemos στην δεύτερη θέση.

Όμως, τα επίσημα αποτελέσματα, διέψευσαν τις προσδοκίες του καθώς με καταμετρημένο σχεδόν το 100% οι Podemos έρχονται στην τρίτη θέση, πίσω από τους Σοσιαλιστές με 71 έδρες. πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εκλογές Ισπανία: Ενισχυμένη νίκη του Ραχόι, ψυχρολουσία για τους Ποδέμος (Pics & Vid)

Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) του Μαριάνο Ραχόι κέρδισε τις περισσότερες έδρες στις κοινοβουλευτικές εκλογές της Ισπανίας που διεξήχθησαν την Κυριακή 27 Ιουνίου, όμως το πολίτικο αδιέξοδο στην Ισπανία παραμένει απαράλλαχτο, καθώς οι συντηρητικοί δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την απόλυτη πλειοψηφία εδρών στο κοινοβούλιο.

Από την άλλη πλευρά, το έτερο κύριο κόμμα της Ισπανίας, το σοσιαλιστικό PSOE, κατέλαβε τη δεύτερη θέση.

Αντίθετα με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, η αριστερή συμμαχία των Unidos Podemos και η κεντροδεξιά των Ciudadanos κατέλαβαν την τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Η εκλογική διαδικασία απέτυχε για ακόμη μια φορά να αλλάξει το σκηνικό πολιτικού αδιεξόδου που κυριαρχεί στην ισπανική πολιτική σκηνή από τις εκλογές του Δεκεμβρίου. Παρ’όλα αυτά ο Ραχόι δήλωσε ότι έχει κάθε δικαίωμα να συνεχίσει τα καθήκοντα του ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

«Έχουμε κερδίσει τις εκλογές, απαιτούμε να μας δοθεί το δικαίωμα να κυβερνήσουμε», δήλωσε ενώπιον εκατοντάδων επευφημούντων υποστηρικτών στο νικητήριο συλλαλητήριο στη Μαδρίτη, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων το βράδυ της Κυριακής.


Το

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, μετά την καταμέτρηση 100% των ψήφων, το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα λαμβάνει συνολικά 137 έδρες έναντι 123 το Δεκέμβριο αλλά απέχει μακράν από την απόλυτη πλειοψηφία των 176 εδρών στο κοινοβούλιο των 350 εδρών. 

Σοσιαλιστικό Κόμμα εκλέγει 85 βουλευτές και αναδεικνύεται δεύτερη δύναμη.

Ο συνασπισμός Unidos Podemos λαμβάνει 71 έδρες και ακολουθούν στην τέταρτη θέση οι φιλελεύθεροι Ciudadanos με 32 έδρες.

Το αποτέλεσμα προσεγγίζει αυτό των εκλογών του Δεκεμβρίου, όταν ο κατακερματισμός των ψήφων μεταξύ των τεσσάρων κομμάτων οδήγησε σε πολιτικό αδιέξοδο και στην προκήρυξη νέων εκλογών σε έξι μήνες.

Η συμμετοχή στις εκλογές κυμάνθηκε στο 69,84%.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!