EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

Ο πρώτος θάνατος σε αυτόνομο όχημα είναι γεγονός, αναζητούνται τα αίτια

Πριν από περίπου 2 μήνες, στις 7 Μαίου, ένα Tesla Model S συγκρούσθηκε με ένα φορτηγό που έκανε αναστροφή, με αποτέλεσμα ο οδηγός του Joshua Brown να χάσει τη ζωή του.

Τα παραπάνω θα μπορούσαν να αναφέρονται σε ένα θλιβερό τροχαίο συμβάν που θα μπορούσε να είχε συμβεί οπουδήποτε στον κόσμο. Αυτό όμως που το καθιστά μοναδικό στα χρονικό είναι πως στην ουσία πρόκειται για το πρώτο θανητηγόρο ατύχημα με αυτόνομο αυτοκίνητο, καθώς το Tesla όταν έγινε η σύγκρουση λειτουργούσε σε αυτόνομη διαμόρφωση.

Τα ηλεκτρονικά συστήματα με τα οποία ήταν εξοπλισμένο δεν έκαναν κάτι προκειμένου να αποτρέψουν το κακό, ενώ η Tesla προσπάθησε με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της να αναλύσει τις συνθήκες αλλά και τα δεδομένα του συμβάντος, το οποίο όλο αυτόν τον καιρό είχει μείνει κρυφό.

Τελικά η αμερικανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα μια μελέτη σύμφωνα με την οποία το λευκού χρώματος φορτηγό βρισκόταν σε τέτοια θέση, σε σχέση με τον ήλιο, που ούτε το αυτοκίνητο, ούτε ο οδηγός θα μπορούσαν να την έχουν δει. Παράλληλα ο ιδιοκτήτης της μάρκας Elon Musk δήλωση πως λόγω ύψους ο αυτόματος πιλότος κατέγραψε το φορτηγό ως ψηλά τοποθετημένη πινακίδα.

Υπάρχει όμως και η άλλη άποψη, την οποία εκφράζει ο οδηγός του φορτηγού ονόματι Frank Baressi, ο οποίος δήλωσε πως ο οδηγός του Tesla έβλεπε τη στιγμή της σύγκρουσης Harry Potter. Μάλιστα ένας αξιωματικός της Highway Patrol της Florida επιβεβαίωσε πως στο αυτοκίνητο υπήρχε πράγματα ένα φορητό DVD, παρόλο που δεν εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση.

Ως πρώτη κίνηση από την πλευράς της η NHTSA, η αμερικάνικη επιτροπή ασφάλειας αυτοκινητοδρόμων, ανακοίνωσε προκαταρκτική εξέταση για το συμβάν και έρευνα, η οποία σκοπεύει να εξετάσει το σχεδιασμό και την απόδοση όλων των αυτοματοποιημένων συστημάτων οδήγησης που είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμα.


tesla autopilot
Αν και τα αυτόνομα συστήματα οδήγησης είναι ήδη πιο ασφαλή σε σχέση με τον άνθρωπο οδηγό οι κατασκευάστριες εταιρείες τους θεωρούν πως υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσής τους. Πηγή: Tesla


Στην πράξη πάντως ήταν θέμα χρόνου να συμβεί κάτι ανάλογο. Όχι μόνο γιατί τα αυτόνομα οχήματα έχουν συμπληρώσει πολλά εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών -η Tesla είπε πως μόνο δικά της ημι- αυτόνομα οχήματα έχουν καλύψει χωρίς πρόβλημα πάνω από 130 εκατομμύρια χιλιόμετρα- αλλά γιατί και οι ίδιοι οι κατασκευαστές υποστηρίζουν πως υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Και αυτό παρόλο που ήδη είναι πιο ασφαλής από τις συμβατικές μετακινήσεις, στις οποίες εμπλέκεται οδηγός.

Όσο για τα αν ο οδηγός έβλεπε Harry Potter αυτό μόνο ως αφέλεια ή υπερβολική εμπιστοσύνη τους στις δυνατότητες και την ακρίβεια του συστήματος της αυτόνομης οδήγησης μπορεί να θεωρηθεί.
 πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρόστιμα και λουκέτα σε επιχειρήσεις που δεν «κόβουν» αποδείξεις

Νέα μέτρα από το υπουργείο Οικονομικών για τους «αφελής» επιχειρηματίες.

Με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών επαναφέρονται τα αυτοτελή χρηματικά πρόστιμα καθώς και τα «λουκέτα» έως και ενός μηνός σε όσες επιχειρήσες δεν εκδίδουν αποδείξεις, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης ανακοίνωσε εντατικοποίηση των φορολογικών ελέγχων και νομοθετικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής που συντελείται με τη μη έκδοση αποδείξεων.

Σημειώνεται ότι οι παρεμβάσεις θα αφορούν τόσο τα πρόστιμα όσο και την απάλειψη των κινήτρων για φοροδιαφυγή με την αποφυγή έκδοσης αποδείξεων.

Ο κ. Αλεξιάδης υποστήριξε ότι το πρόβλημα προστίμων θα αντιμετωπιστεί με εντατικοποίηση των ελέγχων και νομοθετικές παρεμβάσεις, προσθέτοντας ότι και τα υψηλά πρόστιμα είχαν δοκιμασθεί στο παρελθόν χωρίς αποτέλεσμα για τη φοροδιαφυγή.

Μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών παρατήρησε ότι μετά την κατάργηση των αυτοτελών προστίμων, από τον περασμένο Οκτώβριο, για τις φορολογικές παραβάσεις της μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων έχουν δημιουργηθεί ευνοϊκές συνθήκες για έκρηξη της φοροδιαφυγής στην αγορά.

Μέχρι στιγμής, το μόνο πρόστιμό που επιβάλλεται πλέον στους υπόχρεους σε ΦΠΑ επιτηδευματίες είναι το 50% του ΦΠΑ των μη εκδοθέντων φορολογικών στοιχείων, ενώ σε όσους δεν υπάγονται σε καθεστώς ΦΠΑ, όπως ιατρεία, φροντιστήρια, ιδιωτικά σχολεία, δεν επιβάλλεται κανένα πρόστιμο.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένα στα τρία βενζινάδικα έχει «πειραγμένες» αντλίες- Πως θα προστατευτείτε

Τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε βενζινάδικα ξεκίνησε και πάλι το υπουργείο Οικονομίας βγάζοντας λαβράκια σε Κορυδαλλό, Ταύρο, Κερατσίνι και Νίκαια.

Όπως αναφέρει το «Έθνος» η διεύθυνση Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας εδώ κι έναν μήνα έχει ξεκινήσει τις εφόδους σε βενζινάδικα χρησιμοποιώντας ένα μυστικό αυτοκίνητο το οποίο διαθέτει κρυφό εξοπλισμό και ειδικό ρεζερβουάρ που του δίνει τη δυνατότητα να μετρά τις πραγματικές ποσότητες των λίτρων που φεύγουν από τα στόμια των αντλιών.

Όπως προέκυψε από τους ελέγχους ένα στα τρία πρατήρια έχουν πειραγμένες τις αντλίες καυσίμων, κάτι που σημαίνει ότι γεμίζουν από 5% έως και 11% λιγότερο τα ρεζερβουάρ των οχημάτων, αδειάζοντας τις τσέπες των οδηγών.

Το αυτοκίνητο της διεύθυνσης Μετρολογίας έχει κάνει ήδη 15 ελέγχους και εντόπισε πέντε βενζινάδικα με πειραγμένες τις αντλίες. Ενα στον Κορυδαλλό με απόκλιση -5%, ένα στον Ταύρο με -7%, ένα στο Κερατσίνι με -8,4% και ένα στη Νίκαια με -7,9%.

Οι μορφές λαθρεμπορίας και νοθείας καυσίμων

25% του ναυτιλιακού καυσίμου διοχετεύεται στην αγορά ως ντίζελ κίνησης

25% των εξαγόμενων πετρελαιοειδών επανεισάγεται στην αγορά - «εικονικές εξαγωγές»

15%του πετρελαίου θέρμανσης πωλείται ως κίνησης

2,5% των αδασμολόγητων χημικών (μεθανόλη, διαλυτικά κ.λ.π.) χρησιμοποιείται για νόθευση των καυσίμων

10% των βενζινάδικων, σύμφωνα με παλιότερες έρευνες, κλέβει στην αντλία

30% των πρατηρίων που ελέγχθηκαν πριν από λίγες ημέρες από τη διεύθυνση Μετρολογίας της Γεν.Γραμματείας Βιομηχανίας κλέβει στην αντλία

Πώς θα αποφύγετε «πειραγμένες» αντλίες

Στην ερώτηση πως μπορείτε να αποφύγετε την όλη αυτή την χρονοβόρα και δαπανηρή ιστορία, τη νοθεία δηλαδή, σας συμβουλεύουμε να μην βάζετε οπουδήποτε καύσιμο, παρά μόνο από ένα συγκεκριμένο πρατήριο.

Ειδικά τώρα που τα περισσότερα έχουν πιστοποιημένους ελέγχους. Στην περίπτωση όμως που αυτό είναι αναπόφευκτο (π.χ. ταξίδι), προτιμείστε μια γνωστή εταιρεία πετρελαιοειδών και όχι μια άγνωστη με εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Γιατί οι τιμές «κράχτες» θα πρέπει να σας βάζουν σε υποψίες, ακόμη και για την ποσότητα καυσίμου.

Επισημαίνεται ότι η χαμηλή ποιότητα των καυσίμων και κατ΄ επέκτασή η νοθεία με διάφορα συστατικά είναι το σημαντικό πρόβλημα και για τις εισαγωγικές εταιρείες αυτοκινήτων. Οι σύγχρονοι «καθαροί» κινητήρες, απαιτούν υψηλής ποιότητας καύσιμα, γεγονός που ουδείς μπορεί να εγγυηθεί στην χώρα μας.
ΠηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απανοτές στάσεις εργασίας σε τρένα και προαστιακό – Τροποποιούνται δρομολόγια δρομολόγια

Για ακόμα μια εβδομάδα συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι σε τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο με αποτέλεσμα να υπάρχουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων.

Συγκεκριμένα στον προαστιακό σιδηρόδρομο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, προς το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, αλλά και των λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο-Πάτρα (και αντιστρόφως), θα υπάρξουν προβλήματα και σήμερα, λόγω των επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας των σιδηροδρομικών.

Υπενθυμίζουμε ότι με αυτό τον τρόπο οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την προσκείμενη ιδιοτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ειδικότερα, σήμερα οι απεργιακές κινητοποιήσεις είναι οι εξής:

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 (05:00-08:00,13:00-16:00,21:00-24:00)

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016 (05:00-08:00,13:00-16:00,21:00-24:00)

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 (24ωρη απεργία)

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016 (05:00-08:00,13:00-16:00,21:00-24:00)

Τις απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ και σωματεία εργαζομένων στο σιδηρόδρομο.
 πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποια είναι τα 5 πιθανά λάθη στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ

Πέντε διαφορετικών ειδών ελέγχους πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι στα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ, τα οποία θα λάβουν εντός του Αυγούστου στους λογαριασμούς τους στο σύστημα ΤΑΧΙSnet, καθώς έτσι μπορεί να εντοπίσουν τυχόν λάθη και να τα διορθώσουν εγκαίρως, ώστε να μην χρεωθούν αδίκως με υπέρογκα ποσά.

Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, τα πέντε σημεία που πρέπει να ελεγχθούν είναι τα εξής:

1. Ελέγξτε εάν υπολογίστηκε η έκπτωση του φόρου για τα ημιτελή σας κτίσματα. Αν έχετε στην κατοχή σας ημιτελές κενό κτίσμα, ελέγξτε εάν ο ΕΝΦΙΑ που επιβλήθηκε στο ακίνητο αυτό έχει υπολογιστεί με την προβλεπόμενη από τον νόμο έκπτωση κατά 60%.

Εάν η έκπτωση δεν έχει υπολογιστεί, τότε το πιο πιθανό είναι να μην έχετε επικαιροποιήσει τα στοιχεία του συγκεκριμένου ακινήτου σας στη δήλωση Ε9 του 2016, αν και οφείλατε να το πράξετε. Δηλαδή θα έπρεπε να είχατε υποβάλει Ε9 έτους 2016 και να ξαναδηλώνατε στον πίνακα 1 του Ε9 όλα τα στοιχεία για το ημιτελές κτίσμα που έχετε, προσθέτοντας όμως στη στήλη 32 τον κωδικό 8, που δηλώνει ότι το κτίσμα αυτό είναι «κενό».

Τώρα, πλέον, για να διορθώσετε την παράλειψή σας αυτή, θα πρέπει να υποβάλετε διορθωτική δήλωση Ε9, όπου θα πρέπει να ξαναδηλώσετε το ημιτελές κτίσμα σας με την προσθήκη του κωδικού 8 στη στήλη 32.

2. Τσεκάρετε τι γίνεται και με τους φόρους στα αγροτεμάχια. Ελέγχοντας καλύτερα το εκκαθαριστικό, μπορεί να διαπιστώσετε ότι καλείστε να πληρώσετε ένα εξωπραγματικό ποσό φόρου ακόμη και για μια άγονη εδαφική έκταση που έχετε στην κατοχή σας και η οποία βρίσκεται σε περιοχή εκτός σχεδίου και εκτός οικισμού.

Ένας πιθανός λόγος για τον οποίο μπορεί να συμβαίνει αυτό είναι να έχετε δηλώσει μόνο την ονομασία της θέσης στην οποία βρίσκεται η έκταση και τον νομό στον οποίο βρίσκεται η συγκεκριμένη περιοχή. Στην περίπτωση αυτή, το μηχανογραφικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών, κατά τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, έλαβε υπόψη του τη μεγαλύτερη φορολογητέα τιμή αφετηρίας (Αρχική Βασική Αξία) ανά τετραγωνικό μέτρο, η οποία ισχύει σε ολόκληρο τον νομό.

Κι αυτό διότι, σύμφωνα με τις οδηγίες μηχανογραφικής επεξεργασίας των δηλώσεων Ε9, που έχει εκδώσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) του υπουργείου Οικονομικών, σε περίπτωση κατά την οποία η γεωγραφική θέση του αγροτεμαχίου προσδιορίζεται μόνο από τον νομό, λαμβάνεται υπόψη η μεγαλύτερη Αρχική Βασική Αξία (ΑΒΑ) του νομού για τον κύριο φόρο φυσικών προσώπων. Επίσης λαμβάνεται υπόψη η μεγαλύτερη Αρχική Οικοπεδική Αξία (Τ.Ο. Αρχικό) του νομού.

Ελέγξτε, λοιπόν, στο εκκαθαριστικό που εκδόθηκε τα στοιχεία που αναγράφονται στο πεδίο «Διεύθυνση Ακινήτου» και εφόσον επιβεβαιώσετε ότι έχετε παραλείψει να δηλώσετε τον Δήμο και τη Δημοτική Ενότητα που ανήκει το ακίνητο, φροντίστε όταν θα έρθει η στιγμή υποβολής διορθωτικού Ε9 να ξαναδηλώσετε το αγροτεμάχιό σας και να συμπληρώσετε ορθά τα στοιχεία της διεύθυνσής του.

3. Εάν έχετε αγροτεμάχιο με κτίσμα προσέξτε εάν τα έχετε δηλώσει σωστά στο Ε9. Υπάρχει, επίσης, πιθανότητα από τον έλεγχο του εκκαθαριστικού σας να διαπιστώσετε ότι έχετε χρεωθεί με υπέρογκο φόρο για ένα αγροτεμάχιο με κτίσμα που κατέχετε και δηλώσατε στο Ε9.

Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει κατ’ αρχάς να γνωρίζετε ότι η νομοθεσία για τον ΕΝΦΙΑ προβλέπει ότι σε περίπτωση κατά την οποία μέσα σε ένα αγροτεμάχιο υφίσταται κτίσμα το οποίο χρησιμοποιείται ως κατοικία, ο φόρος του αγροτεμαχίου πενταπλασιάζεται. Αν το κτίσμα δεν είναι κατοικία, αλλά γεωργικό κτίσμα ή αποθήκη ή επαγγελματική στέγη, ο φόρος δεν πενταπλασιάζεται.

Σύμφωνα με τις οδηγίες μηχανογραφικής επεξεργασίας των δηλώσεων Ε9 που έχει εκδώσει η ΓΓΔΕ, σε περίπτωση κατά την οποία στον πίνακα 2 του Ε9 έχει συμπληρωθεί η στήλη της συνολικής επιφάνειας κτισμάτων που βρίσκονται στο αγροτεμάχιο (η στήλη 17), αλλά δεν έχει συμπληρωθεί η κατηγορία του ακινήτου (στη στήλη 17α ή 17β ή 17γ), τότε θεωρείται ότι επί του αγροτεμαχίου βρίσκεται κατοικία.

Συνεπώς, αν έχετε αγροτεμάχιο μέσα στο οποίο υπάρχει κάποιο κτίσμα, το οποίο δεν είναι κατοικία, αλλά γεωργικό κτίσμα ή αποθήκη ή κτίριο επαγγελματικής στέγης, ελέγξτε εάν στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ το συγκεκριμένο κτίσμα εμφανίζεται να έχει δηλωθεί ως κατοικία.

Αν αυτό συμβαίνει, τότε σημαίνει ότι έχετε παραλείψει να δηλώσετε ορθά το είδος του κτίσματος στο Ε9, με αποτέλεσμα το μηχανογραφικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών να το έχει εκλάβει ως «κατοικία» και κατά τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ να έχει πενταπλασιάσει τον φόρο του αγροτεμαχίου.

Συνεπώς, όταν σας δοθεί η δυνατότητα υποβολής διορθωτικής δήλωσης Ε9 θα πρέπει να ξαναδηλώσετε το αγροτεμάχιο και να συμπληρώσετε ορθά την κατηγορία του κτίσματος που βρίσκεται εντός του αγροτεμαχίου, συμπληρώνοντας κατά περίπτωση είτε τη στήλη 17α είτε τη στήλη 17 είτε τη στήλη 17γ.

4. Ελέγξτε εάν έχετε δηλώσει σωστά τα εμπράγματα δικαιώματά σας. Υπάρχουν περιπτώσεις φορολογουμένων που έχουν την ψιλή κυριότητα ή την επικαρπία επί ακινήτων και έχουν χρεωθεί αδίκως με επιπλέον ΕΝΦΙΑ, επειδή στο Ε9 δεν δήλωσαν ψιλή κυριότητα ή επικαρπία, αλλά πλήρη κυριότητα, αναγράφοντας τον κωδικό 1 αντί των κωδικών 2 ή 3 στις σχετικές στήλες του Ε9.

Έτσι, κατά την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ δεν υπολογίστηκε η έκπτωση επί της φορολογητέας αξίας του ακινήτου, η οποία προβλέπεται σε περίπτωση ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας, ανάλογα με την ηλικία του επικαρπωτή. Το λάθος αυτό μπορεί να εντοπιστεί με έναν απλό έλεγχο στον κωδικό που αναγράφεται στη στήλη 15 ή στη στήλη 19 του πίνακα 1 του Ε9, αν πρόκειται για κτίσμα ή οικόπεδο εντός σχεδίου ή στη στήλη 18 του πίνακα 2 του Ε9, αν πρόκειται για αγροτεμάχιο.

Για να διορθωθεί το λάθος, θα πρέπει να υποβάλετε τροποποιητική δήλωση Ε9 και να ξαναδηλώσετε τα στοιχεία του ακινήτου σας, συμπληρώνοντας ορθά τη στήλη που αφορά το εμπράγματο δικαίωμα.

5. Ελέγξτε, με συγκεκριμένο «μπούσουλα», εάν έχετε κάνει κι άλλα λάθη ή παραλείψεις στη δήλωση των ακινήτων σας και εξαιτίας τους έχει «φουσκώσει» το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ. Από τη ΓΓΔΕ καθορίστηκαν κι άλλοι δυσμενείς για τους φορολογούμενους κανόνες υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ σε περιπτώσεις λαθών και ελλείψεων στη συμπλήρωση του Ε9.

Ελέγξτε, λοιπόν, εάν υπάγεστε σε μία ή περισσότερες από τις περιπτώσεις αυτές που είναι οι παρακάτω:
  • Σε περίπτωση μη αναγραφής ή αναγραφής λανθασμένου είδους εμπράγματου δικαιώματος, το ακίνητο θεωρείται ότι ανήκει κατά πλήρη κυριότητα στον φορολογούμενο, εφόσον το έτος γέννησης επικαρπωτή για το συγκεκριμένο δικαίωμα είναι κενό.
  • Σε περίπτωση μη αναγραφής ή αναγραφής λανθασμένου ποσοστού συνιδιοκτησίας, λαμβάνεται ποσοστό συνιδιοκτησίας 100%.
  • Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης του αριθμού ορόφου ή συμπλήρωσης ορόφου ακινήτου ως δώμα, για τον υπολογισμό του φόρου λαμβάνεται ο συντελεστής που αντιστοιχεί στον 6ο όροφο.
  • Σε περίπτωση κατά την οποία το έτος γέννησης επικαρπωτή έχει συμπληρωθεί με διψήφιο αριθμό, αυτός θεωρείται ως η ηλικία του επικαρπωτή κατά το έτος υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων. Σε περίπτωση μη αναγραφής ή αναγραφής λανθασμένου έτους γέννησης επικαρπωτή, με εξαίρεση την προηγούμενη περίπτωση, λαμβάνεται το δυσμενέστερο για το φορολογούμενο έτος.
  • Σε περίπτωση που έχουν δηλωθεί, κατά λάθος, οι βοηθητικοί χώροι ως κύριοι χώροι κατοικίας, χρεώνεται κανονικός φόρος ανά τετραγωνικό μέτρο και όχι μειωμένος κατά 90%, όπως προβλέπεται για τους βοηθητικούς. Πιο συνηθισμένο λάθος είναι να δηλώνεται ως κύριος χώρος η υπόγεια επιφάνεια ακινήτου ή το πατάρι που επικοινωνεί με εσωτερική κλίμακα με τον κύριο χώρο ενός καταστήματος.
  • Σε περίπτωση λάθους στο έτος γέννησης του επικαρπωτή υπάρχει πιθανότητα χρέωσης με επιπλέον φόρο διότι από την ηλικία του επικαρπωτή εξαρτάται και το ποσοστό του φόρου του ακινήτου το οποίο θα χρεωθεί σε αυτόν και αντίστοιχα το ποσοστό του φόρου που θα χρεωθεί στον ψιλό κύριο. Ο γενικός κανόνας είναι ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία του επικαρπωτή τόσο μεγαλύτερο μέρος του φόρου του ακινήτου χρεώνεται στον ψιλό κύριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι αν ο επικαρπωτής έχει περάσει το 80ό έτος της ηλικίας του, τότε ο ίδιος πληρώνει μόνο το 10% του ΕΝΦΙΑ που αναλογεί στο ακίνητο και ο ψιλός κύριος το υπόλοιπο 90%.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πεκίνο: Υπεργάφη παρουσία του Τσίπρα η εξαγορά του ΟΛΠ

Η China COSCO Shipping Corporation limited (“COSCO SHIPPING”) και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) υπέγραψαν συμφωνία στη «Μεγάλη Αίθουσα του Λαού» στο Πεκίνο, επιβεβαιώνοντας ότι οι προϋποθέσεις που καθορίστηκαν στην πρόσφατα υπογραφείσα Συμφωνία Εξαγοράς Μετοχών (“SPA”) έχουν εκπληρωθεί.

Η εξέλιξη που έλαβε χώρα νωρίτερα σήμερα Δευτέρα 4 Ιουλίου του 2016, σηματοδοτεί γαιτο Πεκίνο ένα ορόσημο για την εξαγορά του 67% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) από την COSCO SHIPPING.

Ο Wan Min, Γενικός Διευθυντής της COSCO SHIPPING, και ο Στέργιος Πιτσιόρλας, Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, υπέγραψαν Έγγραφη Επιβεβαίωση, παρουσία του Πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Li Keqiang και του Αλέξη Τσίπρα, Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Σήμερα διοργανώθηκε επίσης το Φόρουμ για την Ελληνο-Κινεζική Ναυτιλιακή Συνεργασία. Το Φόρουμ παρακολούθησε ο Wan Min, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία του: «Το έργο για τον Πειραιά κύλησε ομαλά, λειτουργώντας ως πρότυπο για τη συνεργασία Κίνας και Ελλάδας και αποκτώντας μεγάλη σημασία για την προώθηση της διμερούς φιλίας και ανάπτυξης. Η COSCO SHIPPING θα αξιοποιήσει το απαράμιλλο γεωγραφικό πλεονέκτημα του Πειραιά, θα κεφαλαιοποιήσει τη στρατηγική ευκαιρία που προκύπτει από την πρωτοβουλία «Μία Ζώνη, Ένας Κόσμος» και τις στενές Σινο-Ελληνικές σχέσεις, θα προχωρήσει ενεργά σε επενδύσεις υποδομών, θα βελτιστοποιήσει την ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων προκειμένου να αυξήσει τη δυναμικότητα του Πειραιά και να τον μετατρέψει στο μεγαλύτερο λιμάνι διαμετακόμισης εμπορευματοκιβωτίων στη Μεσόγειο, στο προγεφύρωμα που συνδέει την ηπειρωτική χώρα με τη θάλασσα, σε ένα διεθνές εφοδιαστικό κέντρο, στη νότια πύλη προς την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια».

Σύμφωνα με την κινεζική εταιρεία, η COSCO SHIPPING πραγματοποιεί υψηλού επιπέδου επενδύσεις στο λιμάνι από το 2009. «Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η COSCO SHIPPING έχει ενισχύσει με επιτυχία την ανταγωνιστικότητα και σημασία του Πειραιά στη διεθνή ναυτιλιακή αγορά, κι έχει συνεισφέρει ενεργά στην ανάπτυξη της εγχώριας οικονομίας. Ο Πειραιάς έχει πλέον καταστεί ένας σύγχρονος εμπορευματικός σταθμός μεγάλου βεληνεκούς, με κορυφαίες τεχνολογίες, ενώ είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο λιμάνι με όρους διαχειριστικής ικανότητας ανάμεσα στα 100 κορυφαία εμπορευματικά λιμάνια διεθνώς. Επιπλέον, αποτελεί σημαντικό κόμβο για πολλές ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Η εμπορευματική δυναμικότητα του Πειραιά αυξήθηκε από 880.000 TEU το 2010 σε 3.360.000 TEU το 2015, ενώ η κατάταξή του με όρους δυναμικότητας εκτοξεύτηκε από την 93η θέση στην 39η. «Η ανάπτυξη της ΣΕΠ όχι μόνο βελτίωσε τις υποδομές του λιμανιού και δημιούργησε περισσότερες από 1.200 θέσεις εργασίας, αλλά επιπλέον αύξησε τα έσοδα της Ελλάδας, τονώνοντας έτσι περαιτέρω την ανάπτυξη στη χώρα» αναφέρει η Cosco.Το ιστορικό

Υπενθυμίζεται πως στις 8 Απριλίου 2016, η COSCO SHIPPING υπέγραψε τη Συμφωνία Εξαγοράς Μετοχών και τη Συμφωνία Μετόχων με το ΤΑΙΠΕΔ. Στις 10 Ιουνίου 2016, διεξήχθη η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΟΛΠ, κατά την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε τη Συναλλαγή ως συμβατή με τον ελληνικό νόμο για τον έλεγχο των συγκεντρώσεων. Η Βουλή των Ελλήνων κύρωσε με ευρεία πλειοψηφία αυτή τη σπουδαία συμφωνία παραχώρησης στις 30 Ιουνίου 2016, ολοκληρώνοντας μια σειρά απαραίτητων εγκρίσεων για την ολοκλήρωση της συναλλαγής από την COSCO SHIPPING.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σύντροφος Κατρούγκαλος: «Δεν μπορέσαμε να σώσουμε τον ΕΚΑΣ στον αναγκαστικό συμβιβασμό που κάναμε και είναι κακό ότι κόβεται»

Ο υπουργός Εργασίας, Σύντροφος Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, δήλωσε: «Οι κύριες συντάξεις δεν μειώθηκαν» τονίζοντας, ότι όσοι λαμβάνουν αθροιστικά κύριες και επικουρικές συντάξεις κάτω των 1.300 ευρώ δεν έχουν λόγο να ανησυχούν.

Ο Σύντροφος Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε, ότι εκτός από τις μειώσεις των επικουρικών για το 20% των ασφαλισμένων, η δεύτερη μείωση αφορά σε αναπροσαρμογή στο μέρισμα δημοσίων υπαλλήλων ενώ δεν θίγονται τα επιδόματα αναπηρίας.

Όσο αφορά το ΕΚΑΣ ο υπουργός ανέφερε: «Δεν μπορέσαμε να σώσουμε τον ΕΚΑΣ στον αναγκαστικό συμβιβασμό που κάναμε και είναι κακό ότι κόβεται» και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «δημαγωγία».

«Πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι η κατάργηση του ΕΚΑΣ ψηφίστηκε και με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. Εμείς αυτό το είχαμε ως δεδομένο» τόνισε.

Ενώ επισήμανε, ότι η κυβέρνηση αντικατέστησε το ΕΚΑΣ με την εθνική σύνταξη, που, σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού «καλύπτει αποτελεσματικότερα την ανάγκη να προστατευτούν οι συνταξιούχοι από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό».

«Η εθνική σύνταξη είναι καλύτερη από το ΕΚΑΣ γιατί δίνεται σε όλους χωρίς έλεγχο εισοδημάτων. Είναι αλήθεια όμως ότι η εθνική σύνταξη θα αρχίσει να αφορά αυτούς που παίρνουν σήμερα το ΕΚΑΣ μετά το 2018» σημείωσε ο Σύντροφος Κατρούγκαλος και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να δώσουμε ισοδύναμα σε αυτούς που χάνουν το ΕΚΑΣ και βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Το πρώτο μέτρο που πήραμε ήδη είναι ότι εξασφαλίσαμε πως θα παίρνουν τα φάρμακά τους με χαμηλή φαρμακευτική δαπάνη. Και θα σκεφτούμε από το κοινωνικό πλεόνασμα, τι μπορούμε να δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους».

Για τις αναπηρικές συντάξεις τόνισε ότι: «τις κρατάμε όπως είναι σήμερα» και επεσήμανε: «Εμείς αποδείξαμε ότι δεν είμαστε αυτοί που μειώνουμε τις συντάξεις».

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Περισσότερα από 150 μέλη στη μεγαλύτερη σπείρα διαρρηκτών στην Αττική

Τη μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση διαρρηκτών και ληστών που έχει εντοπιστεί ως σήμερα, και η οποία βρίσκεται πίσω από ληστείες και κλοπές σε σπίτια σε όλη την Αττική εξάρθρωσε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ταυτοποιώντας συνολικά 155 άτομα.

Αναλυτικότερα, σε αστυνομική επιχείρηση την Παρασκευή, συνελήφθησαν 30 μέλη της σπείρας, και συγκεκριμένα 25 Γεωργιανοί, τέσσερις Αλβανοί κι ένας Βούλγαρος, ενώ παράλληλα, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή σε επιμέρους δράσεις της σπείρας, είτε σε εκτελεστικό είτε σε επιβοηθητικό ρόλο, άλλων 125 μελών της, που αναζητούνται.

Όπως έγινε γνωστό στο πλαίσιο της έρευνας, από το 2010 οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, που, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, έκανε συστηματικά διαρρήξεις, αλλά και ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων ενοίκων σπιτιών, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Τα μέλη του κυκλώματος συνεργάζονταν με διάφορα ενεχυροδανειστήρια και κλεπταποδόχους για την πώληση των κλοπιμαίων, ενώ τα κέρδη τα έστελναν, κατά κύριο λόγο στη Γεωργία, με εταιρείες ταχυμεταφορών.

Ως χώρο συγκέντρωσης και ορμητήριο, οι «ομάδες κρούσης» χρησιμοποιούσαν την πλατεία Βικτωρίας και τον Άγιο Παντελεήμονα, από όπου ξεκινούσαν για τη «δουλειά» στις περιοχές που είχαν εντοπίσει τους στόχους τους.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 137 κλοπές σε οικίες και τέσσερις ένοπλες ληστείες επίσης σε σπίτια, από τις οποίες υπολογίζεται ότι οι δράστες έχουν αποκομίσει περισσότερα από 2.000.000 ευρώ, στα 6 χρόνια της εγκληματικής δράσης τους.

Σε βάρος όλων εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων κλοπών και ληστειών καθώς και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Ωστόσο, οι έρευνες είναι ακόμη σε εξέλιξη και εξετάζεται η συμμετοχή των κατηγορουμένων σε σωρεία ακόμα υποθέσεων που εκκρεμούν.

Πλήθος κλοπιμαίων εντόπισαν οι αστυνομικοί

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 16 σπίτια και δύο ενεχυροδανειστήρια, όπου βρέθηκε πλήθος κλοπιμαίων, (κοσμήματα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, tablet, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές), τα οποία φυλάσσονται στην Ασφάλεια Αττικής και άρχισε, ήδη, η απόδοση στους ιδιοκτήτες τους.

1

Για την αναγνώριση των κλοπιμαίων, όλα τα ανευρεθέντα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να μπορούν να τα δουν οι πολίτες.

Εκτός από τον τεράστιο όγκο κλοπιμαίων, κατά τη διάρκεια των ερευνών της Ασφάλειας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, τέσσερα πιστόλια (ρέπλικα), χάρτες – σχεδιαγράμματα με σημειώσεις περιοχών και οικιών, αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό, κλειδαριές ασφαλείας και κλειδιά πασπαρτού, που χρησιμοποιούνταν από μέλη της οργάνωσης για «εκπαίδευση» και το χρηματικό ποσό των 2.120 ευρώ.

Σημειώνεται τέλος ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, σχεδόν στο σύνολό τους, έχουν συλληφθεί αρκετές φορές στο παρελθόν για κλοπές ή ληστείες και έχουν εκτίσει διάφορες ποινές ή τους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν για τακτική ανάκριση, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, για την ταυτοποίηση, τόσο των αγνώστων μελών της ομάδας, όσο και παρόμοιων περιπτώσεων.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!