EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016

Να πηδήξουν μια νόστιμη πουτάνα, όχι να την μεταρρυθμίσουν και bullying στους Ελληνες τραπεζίτες

Aίφνης στο πρόσωπο των Ελλήνων τραπεζιτών οι εταίροι δανειστές Μέρκελ-ΗΠΑ-ΔΝΤ (Siemens,  ΜΑΝ, εξοπλιστικά, F16, υποβρύχια, πύραυλοι και πάει λέγοντας) ανακάλυψαν την πηγή του κακού. Μετά από 6 χρόνια κρίσης οι οξυδερκείς εταίροι- δανειστές μας εκεί που κάπνιζαν μαριχουάνα σε κατάσταση νιρβάνας, βρήκαν τη λύση: Για όλα φταίνε οι Ελληνες τραπεζίτες γι΄αυτό θα τοποθετήσουμε Πολωνούς, Γερμανούς, Ιταλούς και πάει λέγοντας.

Aπό τον Ian Ford

Οι Ελληνες τραπεζίτες όλο αυτό το διάστημα δέχονται άγριο bullying για όλα τα κακά της ελληνικής οικονομίας. Είναι η ψυχολογία του όχλου που αντανακλάται στα ΜΜΕ. Αμέτρητες φορές στο “Κουρδιστό Πορτοκάλι” έχουμε επικρίνει τα θαλασσοδάνεια, τα δάνεια των κομμάτων και πάει λέγοντας. Μόνο που στην πλειοψηφία τους αυτά τα δάνεια δόθηκαν μετά από πολιτικές παρεμβάσεις σε όλη την διάρκεια της μεταπολίτευσης. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν ενδείξεις πολιτικών παρεμβάσεων προς τις τράπεζες όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς με ένα απλό σερφάρισμα στο διαδίκτυο.

Το να ρίχνουμε λάσπη στους Ελληνες τραπεζίτες ενώ το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι (πολιτικοί και κυβερνήσεις) είναι ο πιο σύντομος δρόμος τα ίδια λάθη και οι ίδιες πρακτικές να επαναλαμβάνονται αενάως.

Για να δούμε όμως ποιοι είναι οι “πετυχημένοι” ξένοι τραπεζίτες που έχουν τα κότσια να διασώσουν τις ελληνικές τράπεζες. Μήπως είναι οι τραπεζίτες της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας της Deutsche Bank, η οποία κινδυνεύει να βαρέσει κανόνι; Μήπως είναι Γάλλοι η Ιταλοί τραπεζίτες των οποίων οι τράπεζες είναι σε χειρότερα χάλια από τις δικές μας; Η μήπως να φέρουμε Ελβετούς τραπεζίτες που έχουν ξεπλύνει όλο το μαύρο χρήμα του πλανήτη;


Ποιος μπορεί να διευθύνει καλύτερα την Τράπεζα Πειραιώς για παράδειγμα από τα σημερινά της στελέχη και τον Πρόεδρό της Μιχάλη Σάλλα; Μια τράπεζα που κατάφερε να κάνει με απόλυτη επιτυχία μια σειρά συγχωνεύσεων, που κάνει σπουδαία δουλειά με την Συμβολαιακή Γεωργία, που είναι υποδειγματική σε πολλά τραπεζικά προιόντα όπως το e-Banking.

Ποιος μπορεί να διευθύνει καλύτερα την Alpha Bank (μια ιστορική ελληνικη τράπεζα-κόσμημα της οικογένειας Κωστόπουλου) ή την Eurobank από τους σημερινούς επικεφαλής τους, τον κ. Μαντζούνη, τον κ. Καραμούζη, τον κ. Καραβία; Που κρύβονται αυτοί οι ταλαντούχοι ξένοι τραπεζίτες που έχουν τα κότσια να σώσουν τις τράπεζες;

Πάμε παρακάτω. Μπορεί κανείς να δώσει μια πειστική απάντηση γιατί αυτοί οι ξεφτίλες οι δανειστές ανέχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια το χυδαίο πελατειακό κράτος; Γιατί εξακολουθούσαν και εξακολουθούν να δίνουν τις δόσεις και να συνυπογράφουν μνημόνια χωρίς να έχει υπάρξει πραγματική απογραφή και αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων; Χωρίς να έχουν κλείσει δημόσιοι οργανισμοί-φαντάσματα; Χωρίς να έχουν απελευθερωθεί στην πράξη τα κλειστά επαγγέλματα; Xωρίς να γίνουν πραγματικές μειώσεις στους 300 εθνοπατέρες και εθνομητέρες της Βουλής, χωρίς να πετσοκοπούν τα ρετιρέ του δημοσίου και πάει λέγοντας.

Δεν έκαναν τίποτε από όλα αυτά γιατί η Ευρώπη είναι παραδομένη στο έλεος της γραφειοκρατίας και του πελατειακού κράτους των Βρυξελλών. Γιατί οι Βρυξέλλες δεν είναι παρά ένα άσυλο κηφήνων γραφειοκρατών με πολυτελείς μισθούς. Εάν κρίνουμε το τρόπο με τον οποίο επιτρέπουν στους Ελληνες ευρωβουλευτές να προσλαμβάνουν στα γραφεία τους μέλη των οικογενειών τους, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι να ίδια σκατά κάνουν και οι αντίστοιχοι των υπολοίπων χωρών.

Μια Αγγλίδα Θάτσερ θα μπορούσε, απογειώνοντας την Αγγλία, να αναδείξει την νοσηρότητα του κράτους των Βρυξελλών. Οι εταίροι είναι αυτοί που επέτρεψαν στις ελληνικές πελατειακές κυβερνήσεις να τους εξαπατήσουν με τις δήθεν μεταρρυθμίσεις. Φτάσαμε να μετράμε 6 χρόνια μνημόνια και επί της ουσίας δεν άλλαξε το χυδαίο πελατεικό κράτος.

Τι λέτε; Για όλα αυτά φταίνε μια χούφτα Ελληνες τραπεζίτες;

Μην έχετε αυταπάτες: Κανείς από τους εταίρους δεν έχει διάθεση να μεταρρυθμίσει μια νόστιμη πουτάνα όπως είναι η Ελλάδα. Ολοι να πηδήξουν θέλουν. Το θέμα είναι η πουτάνα να θελήσει έστω να πάψει να είναι του δρόμου και να γίνει πολυτελείας. Αυτό είναι υπόθεση της πουτάνας. Είναι ελληνική, δική μας υπόθεση, το να αλλάξουμε. Διαφορετικά όποιος μπορεί θα μας πηδάει για ένα χαρτζιλίκι…

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φόροι 2.300 ευρώ ανά... κεφάλι μέχρι το τέλος του χρόνου - Αρχίζει το... πάρτι

Περισσότερα από 2300 ευρώ θα πρέπει να πληρώσει ο μέσος φορολογούμενος μέχρι το τέλος του χρόνου προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στη φορολογική λαίλαπα που ξεκινάει στο τέλος του μήνα.

Μόνο για τον φόρο εισοδήματος, θα χρειαστούν, πάντοτε κατά μέσο όρο, περίπου 1450-1500 ευρώ, ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις. Ο μέσος ΕΝΦΙΑ θα φτάσει κοντά στα 500 ευρώ ενώ τουλάχιστον 250 ευρώ θα χρειαστούν και για τα τέλη κυκλοφορίας της επόμενης χρονιάς. Αν ληφθεί υπόψη ότι ο μέσος καθαρός μισθός στην Ελλάδα –τουλάχιστον στον ιδιωτικό τομέα- έχει πέσει κάτω από τα 1000 ευρώ, τότε προκύπτει ότι από τους 7 μισθούς που θα εισπράξουμε στο δεύτερο εξάμηνο (συμπεριλαμβανομένου και του δώρου Χριστουγέννων για όσους εξακολουθούν να το δικαιούνται) περίπου οι 2,5 θα πρέπει να διατεθούν για την αποπληρωμή μόνο των βασικών φορολογικών υποχρεώσεων.

Προφανώς, οι μέσοι όροι δεν λένε όλη την αλήθεια. Κάποιοι μπορεί να βρίσκονται σε σαφώς καλύτερη μοίρα Για παράδειγμα περίπου 3,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι είτε θα παραλάβουν μηδενικό εκκαθαριστικό ήταν θα δικαιούνται επιστροφή φόρου που θα συμψηφιστεί με τον ΕΝΦΙΑ. Κάποιοι θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ της τάξεως των 100-150 ευρώ και σε αρκετές περιπτώσεις λιγότερα από ότι πέρυσι λόγω της μείωσης των αντικειμενικών αξιών. Όπως όμως οι μέσοι όροι κρύβουν τα καλύτερα, κρύβουν και τα χειρότερα. Με τη συμπύκνωση όλων των φορολογικών υποχρεώσεων της χρονιάς στο β’ εξάμηνο, εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι θα χρειαστεί να διαθέτουν μέσα στο β’ εξάμηνο ακόμη και πάνω από το 30% του μισθού τους για να μπορέσουν να πληρώσουν τους φόρους.

Η εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, ολοκληρώνεται και τα δύο εκατομμύρια των φορολογουμένων που θα πρέπει να πληρώσουν (σ.σ σε εκκρεμότητα βρίσκονταν μέχρι χθες το πρωί περίπου μισό εκατομμύριο δηλώσεις), θα χρειαστεί να καταβάλλουν σε τρεις δόσεις κοντά στα τρία δις. ευρώ. Ο μέσος φόρος ανά εκκαθαριστικό, θα διαμορφωθεί περίπου στα 1500 ευρώ και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις των 500 ευρώ. Η πρώτη δόση θα πληρωθεί σε κάθε περίπτωση στο τέλος του μήνα ακόμη και αν υπάρξει την τελευταία στιγμή νέα ολιγοήμερη παράταση. Ο εφιαλτικότερος μήνας, θα είναι ο Σεπτέμβριος και ο Νοέμβριος. Έτσι, όπως εξελίχθηκαν και φέτος τα πράγματα, στους δύο συγκεκριμένους μήνες ο φόρος εισοδήματος θα συμπέσει με τον ΕΝΦΙΑ. Ο μέσος ΕΝΦΙΑ διαμορφώνεται στα 500 ευρώ για φέτος κάτι που σημαίνει ότι κάθε μήνα από τον Αύγουστο μέχρι και τον Δεκέμβριο, θα πληρώνουμε από 100 ευρώ. Έτσι, ο Σεπτέμβριος, όπως και Νοέμβριος, θα φέρνει επιβαρύνσεις της τάξεως των 600 ευρώ κατά μέσο όρο, ή το 60% του μέσου μισθού του ιδιωτικού τομέα.

Διπλοί φόροι θα υπάρχουν και τον Δεκέμβριο με την καταβολή ΕΝΦΙΑ και τελών κυκλοφορίας. Τα τελευταία, αν και επίκεινται αλλαγές, θα διαμορφωθούν περίπου στα 250 ευρώ κατά μέσο όρο.

Οι τρεις επιβαρύνσεις που προαναφέρθηκαν είναι μόνο οι βασικές του β’εξαμήνου. Θα υπάρξουν και άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις για εκατοντάδες χιλιάδες. Μεταξύ αυτών, η πίεση για την ασφάλιση των ανασφάλιστων οχημάτων (και αφού καταλογστεί παράβολο 250 ευρώ), το πρόστιμο για τα οχήματα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, οι κατασχέσεις καταθέσεων στους οφειλέτες, οι αυξήσεις των έμμεσων φόρων. Συνολικά, στο εξάμηνο, οι φόροι θα ανέλθουν στα 27 δις. ευρώ με την όποια σοβαρή υστέρηση να μας στέλνει απευθείας στον κόφτη

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φουντώνει ο ανταγωνισμός στο ρεύμα- Τι προσφέρουν οι εταιρίες

Μεγαλώνει ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις εταιρίες παροχής ρεύματος, αφού όλοι έχουν μπει στο παιχνίδι της μείωσηςκαι της προσφοράς. Οι περισσότεροι μειώνουν από 10 έως 15% τα ήδη μειωμένα τιμολόγιά. Τι άλλο σχεδιάζουν;

Λίγες ημέρες μετά την εφαρμογή από τη ΔΕΗ της έκπτωσης 15% στους συνεπείς καταναλωτές της προκειμένου να συγκρατήσει την τάση φυγής των «καλών πελατών», οι ιδιώτες εναλλακ τικοί προμηθευτές «σηκώνουν το γάντι» και προχωράνε και αυτοί σε αντίστοιχες εκπτώσεις, αποδεικνύοντας τη δυναμική που έχει η λιανική αγορά του ρεύματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του energypress οι περισσότεροι πάροχοι, άλλοι επίσημα και άλλοι ανεπίσημα, μειώνουν άμεσα από 10 έως 15% τα ήδη μειωμένα τιμολόγιά τους και περιμένουν το Σεπτέμβριο για να αποσαφηνίσουν την εμπορική τους πολιτική και να βγάλουν τα νέα τους προϊόντα (βρείτε το πιο φθηνό τιμολόγιο ρεύματος στο ftinorevma.gr).

Ο Σεπτέμβριος είναι βεβαίως καθοριστικός, καθώς θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και πιθανόν να πραγματοποιηθεί και η πρώτη δημοπρασία τύπου NOME που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα διαμορφώσει τους νέους όρους λειτουργίας της αγοράς.

Η αντίδραση των εναλλακτικών, πάντως, φαίνεται ότι είχε ήδη αποτέλεσμα καθώς την αρχική ανάσχεση του ρυθμού εισόδου πελατών στο χαρτοφυλάκιό τους, ανάσχεση που επήλθε μετά την ανακοίνωση της πολιτικής του -15% από τη ΔΕΗ, έχει ακολουθήσει, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα υποστηρίζουν τα εμπορικά τμήματα των εταιρειών, η επάνοδος στους προηγούμενους ρυθμούς.

Σημειωτέον ότι η Protergia παρέχει επίσημα έκπτωση 15% επί του (ήδη ανταγωνιστικού) τιμοκαταλόγου της στους συνεπείς πελάτες, ενώ τα δίκτυα πωλήσεων της NRG, της Watt+Volt, της GREEN και της VOLTERRA παρέχουν έκπτωση της τάξης του 10% χωρίς να έχει ακόμα ανακοινωθεί επίσημα η πολιτική τους αυτή. Οι άλλοι δύο καθετοποιημένοι όμιλοι κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, ωστόσο οι πληροφορίες από την αγορά αναφέρουν ότι προχωρούν επίσης σε πολιτική μειώσεων στους καλοπληρωτές.

Παράλληλα, μετά τη συμφωνία της Protergia με τον όμιλο της COSMOTE που της εξασφάλισε παρουσία στο ευρύτατο δίκτυο των ΓΕΡΜΑΝΟΣ και COSMOTE, οι δυο άλλοι καθετοποιημένοι όμιλοι βρίσκονται στη διαδικασία συζητήσεων για αντίστοιχες συνεργασίες με δίκτυα τηλεπικοινωνιακών εταιρειών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του energypress, η ΗΡΩΝ φέρεται να βρίσκεται ένα βήμα πριν την ανακοίνωση συνεργασίας με την Wind, ενώ η ELPEDISON συζητά σε προχωρημένο επίπεδο με την Vodafone.

πηγή: news247.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Ποιοι το δικαιούνται και πώς θα υποβάλλετε αίτηση

Ξεκινά από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα εφαρμοσθεί από τις 14 Ιουλίου 2016 σε 30 δήμους της χώρας, ενώ σχεδιάζεται να εφαρμοσθεί πανελλαδικά από τις αρχές του 2017.

Οι αιτούντες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση αυτοπροσώπως στα ΚΕΠ ή τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας των δήμων ή χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική αίτηση που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (www.ypakp.gr) ή στην ιστοσελίδα του ΚΕΑ (www.keaprogram.gr).


Τα κριτήρια είναι τρία: διαμονής, εισοδηματικά και περιουσιακά.7kyuuz9l

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε δύο δόσεις οι περικοπές για 250.000 επικουρικές συντάξεις

Σε δύο δόσεις αποφασίστηκε οριστικά να γίνουν οι περικοπές έως 30% για 250.000 επικουρικές συντάξεις. Θα αφορούν όσους εισπράττουν συνολικά (κύρια και επικουρική) πάνω από 1.300 ευρώ μηνιαίως μεικτά.

Οι περικοπές θα γίνουν μέσω του επανυπολογισμού των συντάξεων, με νέο ποσοστό αναπλήρωσης της τάξης του 0,45% κατ' έτος. Συνεπώς το μαχαίρι θα πέσει κυρίως στις συντάξεις που στο παρελθόν υπολογίστηκαν με υψηλό ποσοστό αναπλήρωσης.

Εκτιμάται πως αν τα 1.300 ευρώ αφορούν ποσά συντάξεων πριν από τις μνημονιακές περικοπές, ήτοι πριν από το 2010, τότε οι μειώσεις θα αφορούν πολύ περισσότερους συνταξιούχους.

Ο κύριος όγκος των κουρεμένων συντάξεων θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των συνταξιούχων στις 2 Αυγούστου και οι υπόλοιπες στις 2 Σεπτεμβρίου.

Μεγαλύτερες απώλειες θα έχουν οι συντάξεις των τουριστικών και ναυτιλιακών πρακτόρων (αναπλήρωση 47%), των υπαλλήλων εμπορικών καταστημάτων (αναπλήρωση 40%), των πρατηριούχων υγρών καυσίμων, των τραπεζοϋπαλλήλων, των συνταξιούχων ΔΕΚΟ κ.ά.

Από τις περικοπές διασώζονται οι συνταξιούχοι που εισπράττουν άθροισμα κύριας και επικουρικής έως 1.300 ευρώ μεικτά (1.170 καθαρά).

Η παρακράτηση θα επιμεριστεί σε ισόποσες δόσεις έως τον Δεκέμβριο.

Μειώσεις θα εφαρμοστούν και σε όλες τις εκκρεμείς αιτήσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι 31/12/2014. Για αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από την 1/1/2015 και εφεξής, καθώς και για όσες κατατεθούν μετά τις 12 Μαΐου ο υπολογισμός γίνεται εξ ολοκλήρου με τους νέους χαμηλότερους συντελεστές αναπλήρωσης.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΖΩΑΡΑ λέμε! IΔΟΥ πόσα χρωστάει η Αγγελική Ηλιάδη στην εφορία, ενώ κάνει φιγούρες με τζετ σκι στη Μύκονο και μια ζωή μέσα στην χλιδή! (ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

Καλά. Και η περιπτωση της Αγγελικής δεν είναι και η μόνη. Εκατοντάδες είναι εκείνοι που χρωστούν σε όποιον μιλάει Ελληνικά και το παίζουν κονιόρδοι διάγοντας μια ζωή… ζωάρα και παίζοντας ρόλους ισχυρών, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν την δηθενιά τους.

Στην λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου υπάρχει και το όνομα της Αγγελικής Ηλιάδη του Βασίλη. Τα στοιχεία είναι ίδια με αυτά της τραγουδίστριας. Εκτός ρε παιδί μου και αν πρόκειται για καμιά πρώτη ξαδέρφη της.

Την ώρα λοιπόν που το όνομα φιγουράρει ανάμεσα σε άλλα στην λίστα της ντροπής η συγκεκριμένη τραγουδίστρια απολαμβάνει τα μπανάκια της στην Μύκονο και μάλιστα ποζάρει για τους παπαράτσι.Η τραγουδίστρια και ο ποδοσφαιριστής σύντροφός της, Σάββας Γκέντσογλου, βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στο νησί των ανέμων και χαλαρώνουν κάτω από τον καυτό ήλιο. Οι δυο τους μάλιστα απαθανατίστηκαν τη Δευτέρα την ώρα που έκαναν βόλτα με τζετ σκι και φαίνονταν εξαιρετικά ευδιάθετοι!

Τελικά έχουν δικιο αυτοί που λένε ότι στην Ελλάδα κάποιοι νοιάζονται μόνο για την εικόνα τους και το φαίνεσθαι αδιαφορώντας για τις υποχρεώσεις τους.πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

H Theresa Μay μειώνει κάτω από 10% τους φορολογικούς συντελεστές όπως Ιρλανδία!

H Aγγλία αρχίζει να παίρνει τα πάνω της με το Καλημέρα της  Τheresa May στην πρωθυπουργία. Η νέα ένοικος της Downing Street 10 έδειξε ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει στο Brexit με τους όρους της. Πλέον η Ανγκελα Μέρκελ έχει να αντιμετωπίσει (επιτέλους) μία σοβαρή πρωθυπουργό κι όχι γραφικές φιγούρες τύπου Ολάντ.

Από τον Ian Ford

Το γεγονός ότι ανέθεσε το υπ. Εξωτερικών στον Μπόρις Τζόνσον δείχνει ότι είναι αποφασισμένη να ανεβάσει το κασέ της Μεγ. Βρετανίας και να μην την αφήσει να συνεχίζει ως ξέφραγο αμπέλι. 
Πρώτος στόχος της May είναι να κάνει την Αγγλία φορολογικό παράδεισο ακολουθώντας το παράδειγμα της Ιρλανδίας η οποία αναπτύχθηκε με τον απίστευτο ρυθμό 26,3% εξαιτίας μιας εκτίναξης στον αριθμό ξένων εταιρειών, κυρίως αμερικανικών, που μετέφεραν τη φορολογική τους έδρα το 2015 στη χώρα λόγω του χαμηλού φόρου που είναι 12,5%.

Πολύ σύντομα η May θα ανακοινώσει μείωση των φορολογικών συντελεστών ακόμη και κάτω από το 10%! Θα μαζέψει όλο το χαρτί και τις επιχειρήσεις τεχνολογίας της Ευρώπης. Αγγλία και Ιρλανδία θα δουν τις Οικονομίες τους να απογειώνονται κι αυτό θα είναι το μεγαλύτερο χαστούκι για τους εγχώριους κρατιστές αλλά και για την Μέρκελ.

Η Αγγλία που είναι σοβαρό κράτος και όχι πελατειακό κράτος κατσιαπλιάδων δημοσίων υπαλλήλων θα δει την ανάπτυξή της να απογειώνεται μέσα από την μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Αυτό που δεν λένε να καταλάβουν οι φαύλοι Ελληνες πολιτικοί του πελατειακού κράτους είναι ότι για τις μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις δεν υπάρχουν πλέον σύνορα. Ηδη 500.000 νέοι Ελληνες έφυγαν στο εξωτερικό ενώ καθημερινά χιλιάδες επιχειρήσεις εγκαταλείπουν το εγχώριο Φορολογικό Αουσβιτς και τον παθητικό ρόλο των πειραματόζωων. Στη Ελλάδα ξεμένουν πλέον οι ξοφλημένοι και οι κρατικοδίαιτοι πάσης φύσεως. Το χυδαίο κράτος των Κατρούγκαλων πολύ σύντομα δεν θα έχει να εισπράττει δεκάρα τσακιστή από πουθενά. Δεν είναι τυχαίο ότι τα φέσια των πολιτών προς το Δημόσιο αυξάνονται με γεωμετρική ταχύτητα.

Δεν μπορείς άλλωστε να ακούς το ΔΝΤ να λέει ότι απέτυχε στην Ελλάδα και να εξακολουθείς παθητικά να υποδύεσαι το πειραματόζωο των κρατιστών κυβερνώντων και των κρατιστών δανειστών οι οποίοι σε καμμία περίπτωση όλα αυτά τα χρόνια δεν επέμεναν στις μεταρρυθμίσεις.

Η Ελλάδα σαν κράτος έχει ξοφλήσει μάγκες. Και ο ΦΠΑ στο 24% διώχνει και τους τουρίστες, το μοναδικό έσοδο που είχε η Κολομβία των Βαλκανίων.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

H υπέρτατη απάτη της ΔΕΗ πρώτα ανακοίνωσε μειώσεις και τώρα ζητά αυξήσεις από την πίσω πόρτα

Δύο αλλαγές που εφόσον γίνουν δεκτές θα οδηγήσουν σε αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ, φέρεται να έχει ζητήσει η Επιχείρηση, σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση εκπτώσεων κατά 15% από τους λογαριασμούς του Ιουλίου, ως αποτέλεσμα της πίεσης που ασκήθηκε από τον ανταγωνισμό των ιδιωτών προμηθευτών.

Ποιες είναι αυτές οι δύο αλλαγές για τις οποίες πιέζει η ΔΕΗ αφού εκτιμά ότι συνεπάγονται μειώσεις στα δικά της κοστολόγια, αλλά θα επιβαρύνουν τους καταναλωτές;

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το capital.gr το πρώτο αίτημα κατατέθηκε παράλληλα με την ανακοίνωση της μείωσης των τιμολογίων από τον πρόεδρο της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκη,(στις αρχές του προηγούμενου μήνα) ο οποίος ζήτησε την κατάργηση του τέλους λιγνίτη που πληρώνει σήμερα η εταιρεία. Το τέλος αυτό, όμως, κατευθύνεται ως πόρος για να καλυφθεί μέρος των αναγκών για την αποπληρωμή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, εφόσον γίνει αποδεκτή η πρόταση της ΔΕΗ τότε δημιουργείται ένα κενό της τάξης των 40 με 45 εκατ. ευρώ ετησίως στον ειδικό λογαριασμό ΑΠΕ που διατηρεί ο λειτουργός της αγοράς ΛΑΓΗΕ. Με δεδομένη την αυστηρή επιτήρηση που έχει επιβληθεί από τους δανειστές ώστε ο συγκεκριμένος λογαριασμός να μην επανέλθει σε τροχιά ανεξέλεγκτων ελλειμμάτων, τότε αυτά τα 40 -45 εκατ. ευρώ θα πρέπει να ανακτηθούν από τους καταναλωτές, με ισόποση αύξηση του τέλους ΕΤΜΕΑΡ.

Δεν είναι όμως μόνο η κατάργηση του τέλους λιγνίτη. Η ΔΕΗ είχε καταθέσει από πέρυσι και επανήλθε πρόσφατα μέσω αρθρογραφίας του αντιπροέδρου της, αίτημα ώστε η Ελλάδα να διεκδικήσει να της χορηγηθεί καθεστώς εξαίρεσης, ώστε να επιτραπεί να δοθούν σε ηλεκτροπαραγωγούς δωρεάν δικαιώματα ρύπων. Η εξαίρεση αυτή έχει δοθεί και εγκριθεί για χώρες που το ΑΕΠ τους είναι κάτω από το 60% του κοινοτικού μέσου όρου.

Ωστόσο, συνεχίζει το ρεπορτάζ του capital, οι όροι που συνοδεύουν το σύστημα για την επόμενη χρονική περίοδο (2021 – 2030) καθιστούν εξαιρετικά αμφίβολο το όφελος για τη ΔΕΗ, αφού προβλέπεται ότι για την κατανομή των δωρεάν δικαιωμάτων γίνεται διαγωνισμός και τα δικαιώματα χορηγούνται στην εταιρεία που θα παρουσιάσει το πιο αποδοτικό έργο πράσινης ενέργειας, που θα χρηματοδοτηθεί από το όφελος που θα προκύψει από τα δωρεάν δικαιώματα ρύπων. Και όχι μόνο αυτό, βάσει κοινοτικών κανονισμών δε θα χορηγηθούν νέα δωρεάν δικαιώματα, αλλά οι ηλεκτροπαραγωγοί αυτοί θα πάρουν δικαιώματα από την υφιστάμενη εθνική κατανομή. Τι σημαίνει αυτό; Σήμερα τα έσοδα από τις δημοπρασίες των ρύπων κατευθύνονται επίσης στον ειδικό λογαριασμό ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ σε ποσοστό 60% που σημαίνει ότι δημιουργείται μια επιπλέον τρύπα άνω των 100 -110 εκατομμυρίων ευρώ που επίσης θα πρέπει να καλυφθεί από τους καταναλωτές και την αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ.

Με απλά λόγια η ΔΕΗ έχει καταθέσει δύο προτάσεις, που συνεπάγονται αύξηση στο τέλος ΕΤΜΕΑΡ και εκτιμάται ότι θα επιβαρύνουν τους λογαριασμούς των καταναλωτών κατά 140 -155 εκατ. ευρώ.

Πολύ περισσότερο δηλαδή από το μικρό κόστος που ανέλαβε η ΔΕΗ από τη μείωση των τιμολογίων της κατά 15%, κατά δήλωση του ίδιου του επικεφαλής της εταιρείας Μ. Παναγιωτάκη.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σύντροφος Κατρούγκαλος: «Το ΔΝΤ είναι ο σημαιοφόρος του νεοφιλελευθερισμού»

Μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Σύντροφος  Γιώργος Κατρούγκαλος εξαπέλυσε επίθεση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, λέγοντας ότι είναι ο σημαιοφόρος του νεοφιλελευθερισμού και πως στόχος της κυβέρνησης είναι να το απομονώσει.

Αναφερόμενος στην ατζέντα της δεύτερης αξιολόγησης, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι «έχουμε οριοθετήσει τα θέματα της συζήτησης. Συζητάμε μόνο την επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ζήτημα που έχουμε θέσει εμείς και δύο θέματα που έχει θέσει η άλλη πλευρά, κυρίως το ΔΝΤ, ομαδικές απολύσεις και συνδικαλιστικός νόμος».

Οπως είπε, «έχει συγκροτηθεί μια επιτροπή από ειδικούς, όπου τέσσερις έχουμε προτείνει εμείς και τέσσερις η άλλη πλευρά, ώστε να μελετήσουν τις καλές πρακτικές σε αυτόν τον τομέα στην Ευρώπη. Θα υποβάλουν ένα πόρισμα που το περιμένουμε να είναι έτοιμο τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου. Στη βάση αυτού του πορίσματος, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας, που είναι πιο φιλική στα κοινωνικά δικαιώματα, θα σχολιάσει και από εκεί και μετά, ξεκινάμε τις επίσημες διαπραγματεύσεις».

«Το ΔΝΤ είναι ο σημαιοφόρος του νεοφιλελευθερισμού»

Στο ερώτημα αν η συζήτηση περί ομαδικών απολύσεων έχει νόημα, ο ίδιος απάντησε ότι «αντανακλά την ιδεοληψία, τη θεολογική αντίληψη που έχει το ΔΝΤ, όπου πάει, προτείνει ένα κοστούμι ίδιο νούμερο για όλους. Και οι κοινωνικοί εταίροι, οι εργοδότες, ο ΣΕΒ, ο ΣΕΤΕ, έχουν δηλώσει ότι δεν τίθεται για αυτούς καμία ανάγκη αλλαγής του νόμου των ομαδικών απολύσεων».

Αφού ανέφερε ότι «η ταυτότητα του Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι αυτή, είναι ο σημαιοφόρος του νεοφιλελευθερισμού», το κυβερνητικό στέλεχος τόνισε πως «ακριβώς γι’ αυτό στηρίζω την πεποίθησή μου ότι θα απομονωθεί το ΔΝΤ ως ακραίος παίκτης στις διαπραγματεύσεις, γιατί δεν διανοούμαι ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα στηρίξει κάτι που όλοι οι κοινωνικοί εταίροι και φαντάζομαι όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα απορρίπτουν».

Ερωτηθείς αν μετά τον διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους, η κυβέρνηση θα επιδιώξει να συγκροτήσει ένα εθνικό μέτωπο των κομμάτων, ο Σύντροφος  Κατρούγκαλος σημείωσε:

«Αυτονόητο είναι. Το κείμενο που συζητάμε με τους κοινωνικούς εταίρους ακριβώς στο τέλος απευθύνει έκκληση στα κόμματα να υιοθετήσουν αυτές τις κοινωνικές θέσεις ως την κοινή εθνική στρατηγική».
Το ΕΚΑΣ

Ο υπουργός δήλωσε, επίσης, ότι το επόμενο δεκαήμερο θα ανακοινωθούν τα αντισταθμιστικά μέτρα για αυτούς που έχασαν το ΕΚΑΣ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Τα μέτρα που σκοπεύουμε να πάρουμε είναι ακριβώς για να ανακουφίσουμε τους πολύ φτωχούς συμπατριώτες μας μέχρις ότου εφαρμοστεί το νέο σύστημα. Κοστολογούνται οι προτάσεις, ακριβώς είμαστε στη φάση της κοστολόγησης. Δεν θα τις ανακοινώσω τώρα, στο αμέσως επόμενο διάστημα, τις επόμενες 7-10 μέρες, πρόκειται να τις ανακοινώσω».
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ετοιμάζετε και άλλο τεράστιο κανόνι στην Ελλάδα ένα βήμα πριν τη κατάρρευση η Euromedica

Την ύστατη μάχη για να σωθεί η Euromedica που παραμένει επί μακρόν σε δεινή οικονομική κατάσταση, αντιμετωπίζοντας μεγάλα προβλήματα ρευστότητας, δίνει ο επικεφαλής και βασικός μέτοχος του ομίλου, Θωμάς Λιακουνάκος.

Εν μέσω των σοβαρών προσωπικών περιπετειών που οδήγησαν στην προφυλάκιση για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και εν συνεχεία την υπό όρους αποφυλάκιση του, ο επιχειρηματίας καλείται να συνδράμει στην προσπάθεια που καταβάλλεται να αποφευχθεί ένα μεγάλο “λουκέτο” στην αγορά των υπηρεσιών Υγείας που θα στείλει πάνω από 2.500 εργαζομένους, όσους απασχολεί σήμερα ο όμιλος, στο ταμείο ανεργίας και σε αναστολή εργασιών ένα δίκτυο 82 διαγνωστικών κέντρων και κλινικών σε Ελλάδα και Αλβανία.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά απαιτητικό εγχείρημα, λόγω της διαρκώς συρρίκνωσης των δαπανών στον κλάδο, ως αποτέλεσμα της επταετούς ύφεσης που έχει εξαφανίσει το 25% του ΑΕΠ, αλλά κυρίως των τεράστιων οφειλών του κράτους προς τις επιχειρήσεις οι οποίες διαρκώς “κουρεύονται” και μονίμως η πληρωμή τους μετατίθεται. Είναι χαρακτηριστικό πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων προς την εταιρεία ξεπερνούν τα 20 εκατ.ευρώ, χωρίς ουδείς να μπορεί με ασφάλεια να προβλέψει πότε θα καταβληθούν.

Τον τελευταίο χρόνο η Euromedica βρίσκεται σε συζητήσεις για τη λειτουργική και κεφαλαιακή αναδιάρθρωση της εταιρείας, διαδικασία που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Προ ενός έτους, η εταιρεία υπέγραψε με το με το σύνολο των πιστωτριών τραπεζών ένα standstill agreement και στη συνέχεια ανατέθηκε σε διεθνείς ελεγκτικούς οίκους, η εκπόνηση, από κοινού με τη διοίκηση της Euromedica, ενός πενταετούς business plan.

Το επιχειρηματικό αυτό σχέδιο ολοκληρώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και στη συνέχεια ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τη λειτουργική και κεφαλαιακή αναδιάρθρωση της εταιρείας, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Στο επίκεντρο του σχεδίου βρίσκεται η απαιτούμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, δεδομένου ότι η Euromedica εμφανίζει αρνητικά ίδια κεφάλαια 212 εκατ., αρνητικό κεφάλαιο κίνησης 433 εκατ. ευρώ, ληξιπρόθεσμες οφειλές 249,6 εκατ. και καθαρό δανεισμό 380 εκατ. ευρώ. Κύκλοι της εταιρείας αναφέρουν πως υπάρχει εκδηλωμένο ενδιαφέρον για την κεφαλαιακή αναδιάρθρωση της εταιρίας από επενδυτές, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, κάνοντας λόγο για επενδυτικά κεφάλαια από ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία, Αζερμπαϊτζάν αλλά και Κίνα.

Ταυτόχρονα, οι πιστώτριες τράπεζες έχουν καταθέσει προτάσεις που περιλαμβάνουν μερική κεφαλαιοποίηση των δανείων της Euromedica, κάτι που μεταφράζεται σε απώλεια του μετοχικού ελέγχου από τον Θωμά Λιακουνάκο (κατέχει σήμερα άμεσα το 61,72% της εισηγμένης) και ανάληψη του μάνατζμεντ. Ουσιαστικά, να εφαρμόσουν ένα πλάνο ανάλογο με αυτό που ακολουθήθηκε με τις εταιρείες ιχθυοκαλλιεργειών, στις οποίες μετά από κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων, αναχρηματοδότηση και λειτουργική – χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση, οι εταιρείες πέρασαν στον έλεγχο των τραπεζών.

Η συνάντηση με τις τράπεζες

Στην χθεσινή, καθοριστική, συνάντηση μεταξύ της διοίκησης της Euromedica και των τραπεζών υπήρξε, πάντως, διάθεση συναίνεσης και από τις δύο πλευρές, χωρίς όμως να καταγράφεται και πλήρης σύμπτωση απόψεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες εμφανίστηκαν διατεθειμένες να στηρίξουν, όχι όμως δίνοντας λευκή επιταγή και σίγουρα όχι επί μακρόν, το πλάνο λειτουργικής αναδιάρθρωσης της Euromedica. Πολλά θα εξαρτηθούν από το εάν θα μπει «φρέσκο χρήμα στην εταιρεία. Σε κάθε περίπτωση, η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε αναμένεται να είναι η πρώτη από αρκετές άλλες που θα ακολουθήσουν.

Από την πλευρά της η διοίκηση του ομίλου υποστήριξε ότι τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της εταιρίας υλοποιούν το πλάνο λειτουργικής αναδιάρθρωσης, αναβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες, μειώνουν το κόστος λειτουργίας και βελτιώνουν τους δείκτες της εταιρείας. Όως ανέφεραν, ήδη τα αποτελέσματα είναι χειροπιαστά και τα αποτελέσματα του α ΄εξαμήνου 2016 που πρόκειται να δημοσιευτούν, θα καταδείξουν σημαντική ποιοτική αλλαγή, καταγράφοντας λειτουργική κερδοφορία, τόσο της μητρικής εταιρίας, όσο και του ομίλου.

Παράλληλα, ανέφεραν πως το ευρύ πανελλήνιο δίκτυο υπηρεσιών υγείας της Euromedica, που αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα μέσα στην τρέχουσα δύσκολη συγκυρία, είναι το μόνο που συνεχίζει να επεκτείνεται, υλοποιώντας αναπτυξιακά σχέδια νέων κλινικών και κέντρων αποκατάσταση (Αθήνα, Κέρκυρα, Καβάλα), που μόλις ολοκληρωθούν θα προσθέσουν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας. Κατέληξαν, δε, λέγοντας πως η εταιρεία θα υλοποιήσει το συμφωνημένο πλάνο της λειτουργικής και κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης, που θα εξασφαλίσει την ομαλή εξέλιξη και ανάπτυξη του ομίλου, προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας

Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, ο άνθρωπος που ηγήθηκε της νικηφόρας εκστρατείας υπέρ του Brexit, διορίστηκε την Τετάρτη υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας από τη νέα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Ωστόσο, ο ρόλος του στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για τη μελλοντική σχέση του Λονδίνου με την ΕΕ αναμένεται ότι θα είναι περιορισμένος, αφού η Μέι διόρισε υπουργό Brexit τον Ντέιβιντ Ντέιβις.
«Η βασίλισσα ενέκρινε τον διορισμό του Ντέιβιντ Ντέιβις στη θέση του υπουργού Αρμόδιου για την Αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ανακοίνωση του γραφείου της Μέι που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο Ντέιβις, σημαίνον στέλεχος των Συντηρητικών στο βρετανικό κοινοβούλιο και ατυχήσας αντίπαλος του Ντέιβιντ Κάμερον στην κούρσα για την ηγεσία των Τόρις το 2005, διορίστηκε υπουργός Αρμόδιος για την Αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε άρθρο του το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο Conservative Home τη Δευτέρα, ο Ντέιβις, σθεναρός υποστηρικτής του Brexit, εξέφερε την άποψη ότι το Λονδίνο δεν θα πρέπει να βιαστεί να επικαλεστεί το Άρθρο 50 (της Συνθήκης της Λισαβόνας) ώστε να αρχίσει η διαδικασία εξόδου του ΗΒ από την ΕΕ.

Την ίδια ώρα, στη θέση του υπουργού Οικονομικών της χώρας η Μέι διόρισε τον πρώην ΥΠΕΞ Φίλιπ Χάμοντ, ενώ διόρισε τον Λίαμ Φοξ, έναν από τους ηγέτες της εκστρατείας υπέρ του Brexit, υπουργό Διεθνούς Εμπορίου.

Ο Φοξ, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Άμυνας (2010-2011) ενώ είχε επίσης αναλάβει διάφορες άλλες θέσεις σε κυβερνήσεις των Τόρις κατά το παρελθόν, θα κληθεί να συνάψει νέες διεθνείς εμπορικές συμφωνίες μετά την απόφαση των Βρετανών στο δημοψήφισμα του Ιουνίου το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την ΕΕ.

Νωρίτερα, το BBC μετέδωσε -και κατόπιν η Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε- ότι η Άμπερ Ραντ διορίζεται υπουργός Εσωτερικών -μέχρι σήμερα ήταν υφυπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής- ενώ έγινε επίσης γνωστό από το γραφείο της Μέι ότι ο Μάικλ Φάλον θα παραμείνει στο υπουργείο Άμυνας.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Διαμαρτυρία εργαζομένων νοσοκομείων έξω από το υπ. Υγείας το μεσημέρι

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας προγραμματίζει στις 13.30, το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Σύμφωνα με το Σωματείο, στη συγκεντρωση θα συμμετάσχουν και εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία «Αττικό», «ΚΑΤ», «ΨΝΑ», «Άγιος Σάββας».

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, μονιμοποίηση των επικουρικών, των εργολαβικών και όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, ενώ απαιτούν «να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία και να σταματήσει το αίσχος των ατομικών συμβάσεων».

Ζητούν επίσης πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους, έκτακτη επιχορήγηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό, άμεση πληρωμή χωρίς καθυστέρηση των δεδουλευμένων και να «σταματήσουν οι απειλές και οι εκβιασμοί από την εργοδοσία».


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλλαγή σκηνικού με την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ – Ποιοι είναι οι χαμένοι και ποια τα νέα δεδομένα

Tα πάνω κάτω έρχεται να φέρουν οι τελευταίες αλλαγές που αφορούν την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ και έρχονται να επιβαρύνουν την τσέπη των φορολογούμενων.

«Συγκεκριμένα, δεν χορηγείται, εφεξής, επί του ΕΝΦΙΑ  η έκπτωση 50% (άρθρο 7 παρ.1 ν. 4223/2013) και 100% (άρθρο 7 παρ.2 ν. 4223/2013) σε φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν εισοδήματα από τόκους άνω των 300 ευρώ και 600 ευρώ, αντίστοιχα. (άρθρο 49)».

Η αλλαγή αυτή είναι της τάξεως του 50%  και εισήλθε στο νομοσχέδιο για τα καπνικά προϊόντα που προέκυψε μετά την πρώτη αξιολόγηση των στοιχείων από τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν ήδη κατατεθεί και συγκεκριμένα τα στοιχεία για τους τόκους που δηλώνουν ότι λαμβάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ωστόσο, από την πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ εξαιρούνται ακόμη, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία άνω του 80% στην περίπτωση που έχουν εισοδήματα από τόκους, άνω των 600 ευρώ.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, απαλλαγή κατά 50% από τον ΕΝΦΙΑ δικαιούνται όσοι πληρούν της παρακάτω προϋποθέσεις:
  • Το «συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα» του προηγούμενου έτους δεν έχει υπερβεί τις 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και για κάθε εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας.
  • Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων τα οποία κατέχει ο φορολογούμενος και τα λοιπά μέλη της οικογένειάς του δεν υπερέβαινε τα 150 τετραγωνικά μέτρα.
  • Η συνολική αντικειμενική αξία των κτισμάτων και των εντός σχεδίων πόλεων οικοπέδων που κατέχει ο φορολογούμενος ή η οικογένειά του δεν υπερβαίνει τα 85.000 ευρώ αν πρόκειται για άγαμο, τα 150.000 ευρώ αν πρόκειται για έγγαμο χωρίς παιδιά και τα 200.000 ευρώ αν πρόκειται για έγγαμο με ένα ή δύο εξαρτώμενα τέκνα.
Με την προτεινόμενη αλλαγή που εισήχθη χθες, στην περίπτωση που κάποιος πληροί τα παραπάνω κριτήρια, αλλά έχει εισοδήματα 300 ευρώ το χρόνο από τόκους, χάνει την έκπτωση!

Σε ότι αφορά στους τρίτεκνους, τους πολύτεκνους και τα άτομα με βαριά αναπηρία άνω του 80%, με βάση τα όσα ισχύουν σήμερα, δικαιούνται 100% απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε περίπτωση που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
  • Το «συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα» του προηγούμενου έτους δεν έχει υπερβεί τις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος και
  • Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων στα οποία κατέχουν δικαιώματα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας, ο υπόχρεος υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του δεν υπερβαίνει τα 150 τετραγωνικά μέτρα.

Ωστόσο, με τη νέα ρύθμιση, αν έχουν εισοδήματα από τόκους πάνω από 600 ευρώ, ακόμη και αν πληρούν τα παραπάνω κριτήρια, χάνουν την πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ.
Με την αλλαγή αυτή το ΥΠΟΙΚ εκτιμά ότι θα αντλήσει επιπλέον έσοδα της τάξης του 1,5 εκατ. ευρώ από τον ΕΝΦΙΑ.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΔΕ: Κάτω τα χέρια απο την δικαιοσύνη

Η επιχειρούμενη, ευτυχώς από ελάχιστους πολιτικούς και μη, απαξίωση της Δικαιοσύνης και των Λειτουργών της δημοσίως (μέσω των ΜΜΕ κλπ) και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που να αμφισβητείται γενικώς και αορίστως η αμεροληψία και η αξιοπιστία της, αφ΄ενός μεν αποτελεί άκρα συκοφαντία κατά της ισότιμης και ισόκυρης με την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, δικαστικής εξουσίας αφ’ ετέρου δε δημιουργεί στους πολίτες ανασφάλεια χωρίς τουλάχιστον μέχρι στιγμής να γνωρίζουμε τελικά αυτή η συμπεριφορά ποιον εξυπηρετεί.

Εμείς, οι Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε κατά την άσκηση των καθηκόντων μας (κενές οργανικές θέσεις, έλλειψη αναλόγων κτιριακών εγκαταστάσεων, επαρκούς γραμματειακής υποστήριξης, μηχανογραφικής οργάνωσης, μεταφραστικού τμήματος, διερμηνέων, δικαστικής αστυνομίας κλπ) θα συνεχίσουμε, όπως άλλωστε διαχρονικά πράττουμε, έχοντας βεβαίως υποχρέωση προς τούτο, να προσφέρουμε αόκνως τις υπηρεσίες μας στους πολίτες της Χώρας μας με υψηλό αίσθημα ευθύνης και πάντοτε σύμφωνα με το Σύνταγμα, τους Νόμους και προπαντός με τη συνείδησή μας.

Πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αντιπαράθεση του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας με τα ταξί της περιοχής

Στα άκρα είναι διατεθειμένοι να φτάσουν οι ιδιοκτήτες λεωφορείων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, αναφορικά με την υποκλοπή, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, μεταφορικού έργου αρμοδιότητάς τους, από ταξιτζήδες της περιοχής.

Για το λόγο αυτό, μάλιστα, από την Παρασκευή και επ’ αόριστον, θα παρατάξουν τα λεωφορεία τους στο ύψος του Ευήνου, ζητώντας από την Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας εντατικοποίηση των ελέγχων.

Η διαδρομή πραγματοποιείται από τους ταξιτζήδες, όπως καταγγέλλουν τα ΚΤΕΛ, άνευ λειτουργίας ταξιμέτρου. Το κόμιστρο είναι 35 ευρώ/ άτομο, κάτι που σημαίνει ότι με έναν πρόχειρο υπολογισμό, κάθε ταξί κερδίζει περίπου 130 ευρώ ανά διαδρομή, ήτοι 260 ευρώ την ημέρα, διότι δε συνηθίζουν να εκτελούν δρομολόγια, εάν δεν είναι πλήρη τα οχήματα, ήτοι με τέσσερις άσχετους μεταξύ τους επιβάτες.

Τα ΚΤΕΛ, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, υφίστανται τεράστια ζημιά, διότι η μόνη κερδοφόρα γραμμή που εκτελούν είναι το δρομολόγιο Αγρίνιο – Μεσολόγγι – Αθήνα. Καθημερινά όμως χάνουν τεράστια ποσά εσόδων, ένεκα της δράσης των ταξί.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ακυρώνεται η απόφαση για ανάκτηση, από την Deutsche Post, μέρους των επιδοτήσεων συντάξεων

Το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακύρωσε την απόφαση της Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία η Γερμανία υποχρεώνεται να ανακτήσει, από την Deutsche Post, μέρος των επιδοτήσεων των συντάξεων των πρώην ταχυδρομικών υπαλλήλων.

Η Επιτροπή διαπίστωσε την ύπαρξη κρατικής ενίσχυσης, παρά το ότι δεν απέδειξε ότι η εν λόγω κρατική συγχρηματοδότηση χορήγησε πραγματικό οικονομικό πλεονέκτημα στην Deutsche Post, έναντι των ανταγωνιστών της.

Το ιστορικό


Η Deutsche Post είναι ανώνυμη εταιρία συσταθείσα το 1995, ως αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης του καθιερωμένου φορέα παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών στη Γερμανία, δηλαδή της Postdienst (πρώην Deutsche Bundespost).

Η Deutsche Post υποχρεώθηκε να απορροφήσει τους ταχυδρομικούς υπαλλήλους της Postdienst και να καταβάλει υπέρ αυτών εισφορές σε συνταξιοδοτικό ταμείο. Προς εκπλήρωση της εν λόγω υποχρέωσης, η εταιρία αυτή κατέβαλε κατά τα έτη 1995 έως 1999 στο συνταξιοδοτικό ταμείο το ετήσιο ποσό των 2,045 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Από το 2000, το εν λόγω ετήσιο κατ’ αποκοπή ποσό αντικαταστάθηκε από ποσό αντίστοιχο προς το 33 % του συνόλου των μισθών των υπαλλήλων που απασχολούνταν στην Deutsche Post. Οι υπολειπόμενες συνταξιοδοτικές δαπάνες καλύπτονταν από το ομοσπονδιακό κράτος. Κατά τη διάρκεια της περιόδου 1995-2010, το σύνολο των αναλαμβανόμενων από το Δημόσιο συνταξιοδοτικών δαπανών ανήλθε σε ποσό που υπερέβη τα 37 δισεκατομμύρια ευρώ.

Με απόφαση της 25ης Ιανουαρίου 2012, η Επιτροπή έκρινε, μεταξύ άλλων, ότι η εν λόγω κρατική χρηματοδότηση των συντάξεων συνιστά, λόγω του δυσανάλογου χαρακτήρα της, παράνομη κρατική ενίσχυση ασύμβατη με την εσωτερική αγορά.

Κατά συνέπεια, υποχρέωσε τη Γερμανία να ανακτήσει τα αντίστοιχα ποσά από τη Deutsche Post, ειδικότερα όσον αφορά τις επιδοτήσεις που χορηγήθηκαν στην εταιρία αυτή από 1ης Ιανουαρίου 2003. Η Επιτροπή υπολόγισε ότι το προς ανάκτηση ποσό κυμαινόταν μεταξύ 500 εκατομμυρίων και 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Η Γερμανία άσκησε προσφυγή κατά της απόφασης αυτής ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι κακώς η Επιτροπή χαρακτήρισε ως κρατικές ενισχύσεις την κρατική συγχρηματοδότηση των συντάξεων.

Συγκεκριμένα, για να καταλήξει στο συμπέρασμα αυτό, η Επιτροπή όφειλε καταρχάς να έχει αποδείξει ότι η κρατική συγχρηματοδότηση των συντάξεων των ταχυδρομικών υπαλλήλων οι οποίοι είχαν αναληφθεί από τη Deutsche Post συνιστά πραγματικό οικονομικό πλεονέκτημα υπέρ της τελευταίας έναντι των ανταγωνιστών της

Με τη σημερινή του απόφαση, το Γενικό Δικαστήριο κάνει δεκτή την προσφυγή της Γερμανίας και ακυρώνει ως εκ τούτου την απόφαση της Επιτροπής στο μέτρο που η απόφαση αυτή αφορά τις επιδοτήσεις των συντάξεων.

Το Γενικό Δικαστήριο υπενθυμίζει ότι ο χαρακτηρισμός ενός μέτρου ως κρατικής ενίσχυσης προϋποθέτει ότι το μέτρο αυτό χορηγεί στον ωφελούμενο φορέα επιλεκτικό οικονομικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του.

Το εν λόγω πλεονέκτημα πρέπει να αποδεικνύεται ήδη κατά το στάδιο της εξέτασης του ζητήματος αν όντως υφίσταται ενίσχυση και όχι κατά το μεταγενέστερο στάδιο κατά το οποίο η Επιτροπή εκτιμά τη συμβατότητα της ενίσχυσης με την εσωτερική αγορά. Η Επιτροπή όμως επιχείρησε να αποδείξει την ύπαρξη επιλεκτικού οικονομικού πλεονεκτήματος ακριβώς σε αυτό το στάδιο.

Το γεγονός και μόνον ότι η Γερμανία ανέλαβε εν μέρει την κάλυψη των συνταξιοδοτικών δαπανών των πρώην ταχυδρομικών υπαλλήλων δεν αρκεί για να αποδειχθεί ότι η Deutsche Post ευνοήθηκε σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.

Συγκεκριμένα, οι συνταξιοδοτικές δαπάνες υπαλλήλων, υπέρ των οποίων εφαρμόζεται ένα προνομιούχο και δαπανηρό καθεστώς, δεν περιλαμβάνονται στις συνήθεις επιβαρύνσεις του προϋπολογισμού μιας επιχείρησης.

Επομένως, ακόμα και αν η θέση της Deutsche Post καθίσταται –ως αποτέλεσμα της κρατικής συγχρηματοδότησης των συντάξεων– λιγότερο μειονεκτική από εκείνη στην οποία βρισκόταν η εταιρία αυτή προγενέστερα, μπορεί κάλλιστα να εξακολουθεί να είναι μειονεκτική σε σχέση με τη θέση των ανταγωνιστών της ή να εξομοιώνεται με αυτήν, με αποτέλεσμα να μην προκύπτει οποιοδήποτε πλεονέκτημα για την Deutsche Post.

Μόνον τα τυχόν ποσά που υπερέβαιναν το αναγκαίο όριο για την ευθυγράμμιση του κόστους των συντάξεων το οποίο επιβλήθηκε στη Deutsche Post πριν το 1995 με τις επιβαρύνσεις των ανταγωνιστών της θα ήταν σε θέση να χορηγήσουν στην επιχείρηση αυτή τέτοιο πλεονέκτημα και, ως εκ τούτου, να αποτελέσουν κρατική ενίσχυση.

Δεδομένου ότι δεν απέδειξε, κατά το στάδιο της εξέτασης σχετικά με την ύπαρξη κρατικής ενίσχυσης, ότι η Deutsche Post επωφελήθηκε από τέτοιο πλεονέκτημα, η Επιτροπή υπέπεσε σε πλάνη περί το δίκαιο η οποία επιφέρει την ακύρωση του τμήματος της απόφασης που αφορά τις επίμαχες επιδοτήσεις των συντάξεων.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μητσοτάκη στο κέντρο της Αθήνας

«Είναι αδιανόητο ολόκληρες γειτονιές της Αθήνας να βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αποκλεισμού, με πολίτες οι οποίοι αισθάνονται καθημερινά ότι κινδυνεύει η σωματική τους ασφάλεια, καθώς και οι περιουσίες τους.


Ο Πρόεδρος της ΝΔ ο οποιός και τονίζει πως «δεν υπάρχει ελευθερία, εάν δεν υπάρχει ασφάλεια των πολιτών» επισκέφθηκε το σταθμαρχείο του ΗΛΠΑΠ που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους, και συναντήθηκε με οδηγούς τρόλεϊ όπου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά κατά την εκτέλεση του έργου τους. Οι οδηγοί μίλησαν στον κ. Μητσοτάκη και για το ότι το τελευταίο διάστημα έχουν καταστραφεί πέντε οχήματα από εμπρηστικές επιθέσεις ενώ έκδηλη ήταν η αγωνία τους και για τα οικονομικά προβλήματα που βιώνουν.

Δυστυχώς, η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας βαίνει επιδεινούμενη. Οι πολίτες είναι όμηροι ομάδων των “γνωστών – αγνώστων”, οι οποίοι – λόγω της έλλειψης πολιτικής βούλησης – εξακολουθούν να “αλωνίζουν” στο κέντρο της Αθήνας, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης κατά την αιφνιδιαστική επίσκεψή του στο κέντρο της Αθήνας.

«Για τη Νέα Δημοκρατία, τα ζητήματα νόμου και τάξης είναι στην πρώτη προτεραιότητα. Δεν υπάρχει ελευθερία, εάν δεν υπάρχει ασφάλεια των πολιτών. Τα δε Σώματα Ασφαλείας, τα οποία είναι επιφορτισμένα με την επιβολή του νόμου και της τάξης, βρίσκονται, δυστυχώς, σήμερα, σε μια τραγική κατάσταση. Με πεπαλαιωμένο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και με χαμηλό το ηθικό, διότι δεν απολαμβάνουν ούτε καν της πολιτικής στήριξης για το εξαιρετικά δύσκολο έργο το οποίο επιτελούν.

Δεσμεύομαι προσωπικά ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ότι όταν έρθουμε στην κυβέρνηση, ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν, το συντομότερο δυνατόν, όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Από τα ταμειακά διαθέσιμα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ «περνάει» η πώληση

Συνεδριάζει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, με αντικείμενο την οικονομική προσφορά των Ιταλικών Σιδηροδρόμων (Ferrovie Dello Stato Italiane Renato Mazzoncini) για την απόκτηση του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Για να πουληθεί η εταιρεία, η προσφορά των Ιταλών πρέπει να είναι κοντά στην αποτίμηση των ανεξάρτητων αποτιμητών του ΤΑΙΠΕΔ και παράλληλα, πάνω από τα ταμειακά διαθέσιμα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το τελευταίο – για αρκετούς – αποτελεί κόκκινη γραμμή. Εκτιμήσεις φέρουν τα ταμειακά διαθέσιμα της σιδηροδρομικής εταιρείας στην περιοχή των 25 εκατ.

Πάντως, στον ισολογισμό του 2015, αναφέρεται ότι, στις 31/12/2015, τα διαθέσιμα στο ταμείο ήταν μόλις 391.000 ευρώ, ωστόσο οι καταθέσεις όψεως στα 108 εκατ.

Εάν το τίμημα για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι ικανοποιητικό, τότε το ΤΑΙΠΕΔ θα επαναπροκηρύξει, άμεσα, το διαγωνισμό της ΕΕΣΣΤΥ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ! ΠΩΣ ο Μαρινόπουλος ΦΥΓΑΔΕΥΣΕ 104 εκ. ευρώ στο Γιβραλτάρ... ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΑΓΚΩΣΕΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ. ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΑ!

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΡΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.
 
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΧΑΒΑΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ Η ΔΕΞΙΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΠΩΣ Ο... ΜΕΓΑΣ ΜΠΑΚΑΛΗΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΕΦΤΙΑΞΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ ΚΑΙ Η ΚΑΡΦΟΥΡ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΣΕ 104 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ; ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΑΓΚΩΣΕΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ. ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΑ
 
 


ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΤΗΣ ΡΕΜΟΥΛΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΜΙΖΑΔΟΡΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΒΑΡΑΝΕ ΚΑΝΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΟΜΠΙΝΕΣ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ.

ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΚΔΩΣΕΙ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ 2014 ΕΙΔΑΜΕ ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ΠΩΣ ΕΞΕΔΩΣΕ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΥΨΟΥΣ 104 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ SOUTHMED INVESTMENTS LIMITED ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΣΤΟ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ 54 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΑ ΑΠΟΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΗΤΟΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΑ ΔΙΕΓΡΑΨΕ.

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΣΩΖΕΙΣ ΕΣΥ ΑΝΟΗΤΕ ΙΔΕΟΛΟΓΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΨΗΦΟΦΟΡΕ ΚΑΙ ΒΑΡΟΥΣΕ ΚΑΝΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΓΑΖΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΑΝΟΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΧΑΒΑΛΕΔΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ:
 
 
 
Aπό το "PRESS-GR"
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!