EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

Η επίσημη ανακοίνωση της International Life για τα επόμενα βήματα

«Η International Life ΑΕΓΑ, έχοντας πάντα σε προτεραιότητα τους ασφαλιζόμενους και εργαζομένους της, ανακοινώνει ότι μέχρι την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησής της έως τις 31.08.2016, όλες ο νέες αιτήσεις και ανανεώσεις Γενικών Ασφαλίσεων θα πραγματοποιούνται μέσω της θυγατρικής μεσιτικής της εταιρείας Premium Brokers.

Η Premium Brokers συνεργάζεται με επίλεκτες ασφαλιστικές εταιρίες της αγοράς και είναι σε θέση να εκδίδει ασφαλιστήρια συμβόλαια άμεσα σε όλους τους κλάδους. Στο πλαίσιο αυτό ενδυναμώνει οργανικά και επανδρώνει περαιτέρω την Premium Brokers ώστε να παρέχει υψηλό επίπεδο υπηρεσιών.

Ως αποτέλεσμα, η International Life ΑΕΓΑ προχωράει σε αναλογική μείωση του προσωπικού δίνοντας τη δυνατότητα εθελουσίας εξόδου μέχρι τις 31.07.2016.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία προχωρά ταχύτατα στον επιχειρησιακό της ανασχεδιασμό και εργάζεται με στόχο να ολοκληρώσει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στις 31.08.2016, προκειμένου να διασφαλίσει την απαιτούμενη κεφαλαιακή ενίσχυση κατά Solvency II.

Η εταιρεία, παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες της αγοράς αλλά κυρίως των επενδυτικών ζημιών που υπέστη τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα την ζημία € 30εκ. στα ομόλογα από το PSI, παραμένει σταθερή και υπεύθυνη έναντι των συμφερόντων των ασφαλισμένων της, των εργαζομένων της και όλων των διαμεσολαβούντων.

Για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων λειτουργεί γραμμή επικοινωνίας στον αριθμό 2108119000 και στο email inlife@inlife.gr

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ!

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Δάνειο ύψους 2.000.000 ευρώ έλαβε από την Attica Bank η Ν.Δ. επί προεδρίας του Αντώνη Σαμαρά με εγγύηση την κρατική επιχορήγηση, που είχε εκχωρήσει όμως και σε άλλες τράπεζες για τη λήψη άλλων δανείων! Το «φέσι», μάλιστα, όπως αποκάλυψε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Αλέξανδρος Αντωνόπουλος κατά την απολογία του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, έχει φτάσει σήμερα τα 2.500.000 ευρώ, αφού, μετά την εκταμίευσή του το 2011, δεν πληρώθηκε καμία δόση.

Την ίδια ακριβώς πρακτική ακολούθησε και το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον κ. Αντωνόπουλο. Ελαβε δάνειο ύψους 5.000.000 ευρώ και, ενώ υποτίθεται πως θα αποπληρωνόταν δύο χρόνια αργότερα, το 2012, δεν καταβλήθηκε ούτε μία δόση, με συνέπεια να έχει φτάσει με τους τόκους στα 6.500.000 ευρώ. Τα δάνεια που έλαβαν συνολικά από την Attica Bank τα πολιτικά κόμματα την περίοδο 2010-2011, δηλαδή στην έναρξη του Μνημονίου, έφτασαν συνολικά τα 10.200.000 ευρώ.

Το ΚΚΕ πήρε από την Attica Bank δάνειο 1.272.513 ευρώ και 900.000 από αυτά δύο μέρες μετά, τον Οκτώβριο του 2011, πήγαν από τον λογαριασμό του κόμματος σε λογαριασμό της θυγατρικής εταιρίας Τυποεκδοτική για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε δάνειο 200.000 ευρώ, το οποίο αποπληρώθηκε.

Οσον αφορά τη δανειοδότηση των ΜΜΕ, ο κ. Αντωνόπουλος είπε πως συνολικά οι χορηγήσεις δανείων ανέρχονται σε 12.600.000 ευρώ και η εκτίμηση κινδύνου της τράπεζας για τη μη αποπληρωμή τους (εξαιτίας ελλείψεων ή μείωσης της αξίας των καλυμμάτων) φθάνει στα 6.900.000 ευρώ.

Από το σύνολο των δανείων στα ΜΜΕ τα δάνεια που είναι σε καθυστερήσεις ή έχουν ισχυρές ενδείξεις ότι δεν θα μπορέσουν να αποπληρωθούν εκτιμώνται σε 10.600.000 ευρώ.


πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καλωσήρθατε στη νέα οικονομία της πορνείας: “Μπαμπάδες”, “κόρες” και ένοχα βράδια με αντάλλαγμα ένα διαμάντι

Το L… είναι το πιο πολυσύχναστο σημείο της Γλυφάδας. Μπαίνοντας στο μαγαζί αυτό, (δεν αποκαλύπτουμε το όνομα για λόγους ευνόητους) το πρώτο πράγμα που θα δεις είναι ότι ξεχειλίζει από άντρες, τους γνωστούς “εραστές” της τεχνολογίας, τους οποίους ακούς να συζητάνε, για τι άλλο; Μα φυσικά για το χρήμα. Αμέσως μετά θα πέσει το μάτι σου σε διάφορες φοιτήτριες, οι οποίες βρίσκονται σε τρυφερά τετ-α-τετ με τους πλούσιους “μπαμπάδες” τους.

Και δεν είναι το μοναδικό μέρος στο οποίο θα δεις νεαρά κορίτσια να κυκλοφορούν χέρι χέρι με άντρες, τουλάχιστον 20 χρόνια μεγαλύτερους από αυτές, θέλοντας να ζήσουν την λεγόμενη “The girlfriend experience”. Ο όρος εξηγεί την σχέση, που συνάπτει μια κοπέλα της “αγοράς” (οι αποκαλούμενες escorts, δηλαδή οι συνοδοί πολυτελείας) με κάποιον άντρα, προσφέροντας του επί πληρωμή φυσικά, κάτι παραπάνω από sex. “Θέλουν την τέλεια κοπέλα” εξηγεί η Σόνια, η απαστράπτουσα κατά τα άλλα κοπέλα, η οποία προσφέρει τις ιδιωτικές “υπηρεσίες” της, για να μπορέσει να αποπληρώσει τα δίδακτρα του πανεπιστημίου της. Και σίγουρα δεν είναι η μόνη!Η 22χρόνη Σόνια θα μπορούσε να είναι η κλασική Ελληνίδα φοιτήτρια, αν δεν είχε αυτή την αίγλη, που θυμίζει σταρ του σινεμά της δεκαετίας του ’30, και δεν πουλούσε το κορμί της για χρήματα. Η Σόνια μεγάλωσε στην πόλη των Ιωαννίνων και για να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, έχει δουλέψει σκληρά. “Έχω μάθει πως πρέπει να φαίνομαι, να μιλάω και να κινούμαι”, μια “δουλειά” που όπως δηλώνει, πλέον της προσφέρει 300 ευρώ για μια ώρα σεξ.

Οι περιπέτειες της ξεκίνησαν τρία χρόνια νωρίτερα, όταν την προσέγγισε ένας άντρας αρκετά μεγαλύτερος, τον οποίο αρχικά απέρριψε, εκτός αν ήταν διατεθειμένος να πληρώσει το φοιτητικό της δάνειο. Μετά από εκείνη την μέρα, η Σόνια είχε βρει τον προσωπικό χορηγό της, πληρώνοντας της ακόμα και τα προσωπικά έξοδα.Όλο αυτό το “βόλεμα” δεν άργησε να γίνει μια κανονική επιχείρηση, με την ίδια να δημιουργεί το προσωπικό της προφίλ στην ιστοσελίδα, “Seeking Arrangement”, μια ειδική εφαρμογή που “ταιριάζει” τους ονομαζόμενους “sugar daddies” με τις “sugar babies”, στην οποία πρέπει να πληρώσεις κάποιο αντίτιμο για την διευκόλυνση που σου παρέχει.

Μια αντίστοιχη εφαρμογή της sugar-daddy-dating.com/gr/, η οποία λειτουργεί για όσους θέλουν να γνωρίσουν το κορίτσι των “ονείρων” τους.

Τώρα, η Σόνια έχει τρεις τακτικούς πελάτες, ένα κορυφαίο δικηγόρο, ένα “top” αρχιτέκτονα και έναν ειδικό στον τομέα της τεχνολογίας, όλοι τους φυσικά παντρεμένοι, ενώ προσθέτει αναφέροντας πως, οι γάμοι των εραστών της δεν είναι κάτι που την απασχολεί.

Όπως η ίδια ομολογεί, δεν νιώθει κάποια ερωτική έλξη για κάποιον από τους τρεις εραστές της, καθώς αυτό που ζητάει από αυτή τη “συναλλαγή”, δεν είναι η σεξουαλική ικανοποίηση, αλλά τα χρήματα. Η ίδια περιγράφει την δουλειά της, όπως οποιαδήποτε άλλη δουλειά, σαν τις περιπτώσεις εκείνες, όπου μπορεί να μην συμπαθείς κανέναν από τους συναδέλφους που έχεις στον χώρο εργασίας σου, αλλά συνεχίζεις να εργάζεσαι εκεί, για τον μοναδικό λόγο, ότι πληρώνεσαι.

“Είχα σκεφτεί να κάνω και εγώ to ίδιο” αποκαλύπτει η 21χρόνη Άντζελα, η οποία δημιούργησε τον δικό της προσωπικό λογαριασμό στην σελίδα των “Arrangement”, όταν αδυνατούσε να πληρώσει το ενοίκιο της. “Κάτι όμως με κράτησε πίσω, ο φόβος του στιγματισμού”!

Η Σόνια από την άλλη έχει μάθει να ζει με αυτό, εξηγώντας πως “κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σε κρίνει για το τι αποφασίζεις να κάνεις με το κορμί σου”.

Πάντως, το εκπληκτικό από την ιστορία της Σόνιας, είναι το ότι δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν από τους συνομηλίκους της. “Σχεδόν όλοι μου οι φίλοι κάνουν κάποιο είδος δουλειάς που σχετίζεται με το σεξ” ομολογεί η 23χρονη Βίκυ, η οποία εργάζεται ως εικαστικός στην Αθήνα και συνεχίζει, λέγοντας ότι “είναι κάτι παραπάνω από συνηθισμένο. Είναι ακόμη και trendy να πεις ότι το κάνεις – ή ακόμα και ότι θα ήσουν πρόθυμη να το κάνεις”.

“Είναι κάτι σαν την νέα μόδα για κάποιον που δεν μπορεί να πληρώσει το ενοίκιο του σπιτιού του”, μας ξαφνιάζει η 22χρόνη Νίκη και συνεχίζει λέγοντας πως “είναι πολύ εύκολο, μπορώ όποτε θέλω να βρω ένα sugar daddy ή απλώς να διαρρεύσω ένα προσωπικό μου βίντεο ερωτικού περιεχόμενου, έναντι χρημάτων, σε διάφορα sites. Είναι πραγματικά πολύ απλό, χρειάζεσαι απλώς έναν υπολογιστή, τίποτε παραπάνω”.

Και ενώ η μόδα συνεχίζεται, η κοινή γνώμη της Ελλάδας αμφιταλαντεύεται για το, αν θα πρέπει να προχωρήσει στη νομιμοποίηση της πορνείας, καθώς αποτελεί πλέον μια καθημερινότητα για τους περισσότερους νέους. Είναι πλέον μια δυνατή επιλογή απασχόλησης, εν μέσω οικονομικής κρίσης, ενώ υπάρχει έντονη σχετική κινητοποίηση από τις περισσότερες φεμινιστικές ομάδες. “Ο κόσμος δεν το ονομάζει πλέον πορνεία” λέει η Βίβιαν “αλλά ελεύθερη επιλογή των γυναικών”.

Την ίδια στιγμή, τα κορίτσια πολυτελείας έχουν και την δική τους διαδικτυακή κοινότητα, μέσα από την οποία μοιράζονται διάφορες εμπειρίες και συμβουλές του “επαγγέλματος”. Μάλιστα, μέσα από διάφορα social media, όπως το Tumblr, τα κορίτσια συζητάνε, θέματα που τους ενδιαφέρουν, όπως η σωστή κοστολόγηση των υπηρεσιών τους, ενώ άλλοτε αναρτούν φωτογραφίες από τα “λάφυρα” τους, όπως τα δώρα τους, δηλαδή τσάντες και άλλα αξεσουάρ. Καμιά φορά ζητάνε ακόμη και ευχές! Ευχές για να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πελατεία.

Οι περισσότεροι από τους ερασιτέχνες “sex workers” εκμυστηρεύονται ότι οι λόγοι που τους οδήγησαν σε αυτό το “σκληρό” μονοπάτι είναι κυρίως οικονομικοί. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι άτομα της μεσαίας εργατικής τάξης που πλέον βρίσκονται παγιδευμένοι σε ένα φαύλο κύκλο από φοιτητικά δάνεια, πανεπιστημιακά δίδακτρα και έξοδα από το κόστος ζωής. Είναι στην ουσία ένας ακόμη τρόπος για να πληρώσουν τους αυξημένους λογαριασμούς τους.“Είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό” λέει η 21χρόνη Αλεξάνδρα, η οποία ξεκίνησε τα νυχτοπερπατήματα στη Γλυφάδα ήδη από την ηλικία των 16-17. “Όλα έχουν να κάνουν με την εμφάνιση” ομολογεί και συνεχίζει τονίζοντας ότι “το μόνο που μετράει για τον κόσμο των Νοτίων Προαστίων είναι το να φοράς τα τελευταία κομμάτια του οίκου Saint Laurent. Είναι το μοναδικό πράγμα που απασχολεί τον κόσμο. Νομίζω φταίει η γενιά μας και το Instagram, στο οποίο ο κόσμος επιδεικνύει τα υπάρχοντα του”, συμπληρώνει η Αλεξάνδρα, κρατώντας στο χέρι της ένα ακόμη νέο απόκτημα, την καινούργια της flap bag του οίκου Chanel.

Πάντως το μυστικό της επιτυχίας του “Seeking Arrangement” κρύβεται στο ότι προωθείται σαν μια φεμινιστική υπηρεσία, στην οποία η κάθε γυναίκα έχει την ελεύθερη επιλογή να διαλέξει το “ταίρι” της.

Η νέα πραγματικότητα πάντως έχει επηρεάσει όλο τον αντρικό πληθυσμό καθώς, όπως τονίζει ένας κλασικός θαμώνας μπαρ, λέγοντας “δεν μπορείς πλέον να ξεχωρίσεις τις κοπέλες ‘πολυτελείας’ από τις κανονικές”.

Ωστόσο, το επάγγελμα αυτό φιγουράρει, ακόμη, πολύ ψηλά στην λίστα με τα πιο επικίνδυνα επαγγέλματα στον κόσμο, αριθμώντας χιλιάδες καταγραφές απόπειρας βιασμού.

Το κρίσιμο αυτό θέμα φαίνεται πως απασχόλησε ιδιαίτερα και την Καναδή συγγραφέα και φεμινίστρια Meghan Murphy, η οποία μας βάζει σε σκέψεις, θέτοντας το εύλογο ερώτημα: “Εάν λοιπόν η πορνεία, αποτελεί μια κανονική δουλειά σαν όλες τις άλλες, γιατί η απόπειρα βιασμού μας φαίνεται σαν μια τραγική τραυματική εμπειρία;” και ολοκληρώνει την σκέψη της, λέγοντας “εάν δεν υπάρχει τίποτα διαφορετικό στο σεξ επί πληρωμή, τότε τι το κακό υπάρχει και στον βιασμό;”.

Τα συμπεράσματα δικά σας…


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καταλαβαίνει ο ψηφοφόρος ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ κάποτε πωλείτο 300 εκατ. και τώρα δόθηκε με 45 εκατ.

Πώς τα καταφέρνει έτσι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ… Να είναι αντίθετη επί της αρχής σε κάθε αποκρατικοποίηση, και όταν αποφασίζει τελικά να προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις, να τα κάνει εντελώς μαντάρα! Το είδαμε πρόσφατα με την υπόθεση της COSCO και της επένδυσης στο λιμάνι του Πειραιά, όπου οι… αλχημείες του υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα λίγο έλειψε να τινάξουν στον αέρα το μεγάλο deal (αλλά και γενικότερα τις ελληνοκινεζικές σχέσεις, λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα), με τη μονομερή αλλαγή των όρων της σύμβασης παραχώρησης που οδήγησε σε μία ιδιαίτερα αυστηρή επιστολή της κινεζικής εταιρείας, μετά την οποία ήρθαν στη Βουλή οι νομοτεχνικές βελτιώσεις που επανέφεραν την τάξη.

Και μπορεί στην περίπτωση του λιμανιού του Πειραιά το «θρίλερ» να είχε αίσιο τέλος, όμως δεν μπορεί να πει κανείς το ίδιο και για την περίπτωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία όπως όλα δείχνουν καταλήγει στα χέρια των κρατικών ιταλικών σιδηροδρόμων (Ferrovie dello Stato Italliane) έναντι του εξευτελιστικού τιμήματος των… 45 εκατομμυρίων ευρώ.

Από μόνο του το εξοργιστικά χαμηλό τίμημα εξαγοράς θα αρκούσε για να καταλάβει κανείς πόσο επιβλαβής για το Δημόσιο ήταν η επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ το 2013, υπό πολύ καλύτερες οικονομικές συνθήκες – πολύ δε περισσότερο αν σκεφτεί κανείς ότι τότε ο σημερινός υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης χαρακτήριζε «υπερβολικά χαμηλή» την τιμή της σχεδιαζόμενης ιδιωτικοποίησης. Ποιο ήταν αυτό το «υπερβολικά χαμηλό» ποσό; 300 εκατομμύρια ευρώ! Δηλαδή σχεδόν επτά φορές περισσότερα από αυτά που προσέφεραν οι ιταλικοί σιδηρόδρομοι, που ήταν και οι μόνοι ενδιαφερόμενοι…


Τι έλεγε τότε ο κ. Σταθάκης για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ; Ας θυμηθούμε:


«Η τιμή της σχεδιαζόμενης ιδιωτικοποίησης είναι υπερβολικά χαμηλή (300 εκατ. ευρώ) έχοντας ελάχιστη ωφέλεια ως προς την εξόφληση τμήματος του δημοσίου χρέους μέσω των ιδιωτικοποιήσεων. Επιπρόσθετα, οι όροι του διαγωνισμού για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. χαρίζουν κυριολεκτικά στους υποψήφιους αγοραστές ακίνητα του δημοσίου, αξίας κοντά στο μισό (120 εκατ. ευρώ) της συνολικής τιμής πώλησης. Στην περίπτωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., όπως και στο μεγαλύτερο τμήμα των προωθούμενων ιδιωτικοποιήσεων, η επίκληση του δημοσίου χρέους δεν αποτελεί παρά πρόφαση για την με προνομιακούς όρους εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων».

Ή μήπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός (τότε απλώς πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ) Αλέξης Τσίπρας δεν είχε εξαπολύσει πριν από τρία χρόνια μύδρους κατά της τότε κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ για «προμελετημένο έγκλημα» της ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ; Θυμόμαστε μάλιστα και αυτό που είχε πει εκείνη τη χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όταν επισκέφθηκε το περίπτερο της εταιρείας: «Είμαστε μια από τις λίγες ανεπτυγμένες χώρες χωρίς ανεπτυγμένο σιδηροδρομικό δίκτυο και αυτό δεν ήταν τυχαίο. Ελπίζω να σας δω και του χρόνου και να μην σας έχει αγοράσει κανένας περίεργος».

Αναρωτιόμαστε τι γνώμη έχουν τώρα, που το τίμημα για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι συντριπτικά χαμηλότερο και η κυβέρνηση πανηγυρίζει γι’ αυτό…

Βέβαια, ό,τι και να λένε σήμερα στην κυβέρνηση, οι απλοί ψηφοφόροι δεν είναι και τόσο χαζοί όσο ενδεχομένως θα ήθελαν – και καταλαβαίνουν ότι τα 300 εκατομμύρια ευρώ στα οποία έλεγε «όχι» ο ΣΥΡΙΖΑ το 2013 είναι περισσότερα από τα 45 εκατομμύρια στα οποία λέει «ναι» σήμερα. Εκτός αν υπάρχουν κάποιοι στο Μαξίμου που να μην το καταλαβαίνουν…
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξεβρακώθηκαν ξανά οι υπηρέτριες των τοκογλύφων με το αποτυχημένο πραξικόπημα

1563 οι συλληφθέντες στρατιωτικοί στην Τουρκία… Κι ένα τόσο μεγάλο δίκτυο αντιτουρκικής συνωμοσίας και υπέρ των Δυτικών συμφερόντων… μόνο οι «φίλοι» μας από τις ΗΠΑ μπορούν να οργανώσουν και να καθοδηγήσουν.


Μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος για το οποίο σιωπούσαν πολιτικοί και δημοσιογράφοι για πολλές ώρες… σπεύδουν οι πραγματικοί εντολείς να ταχθούν «υπέρ» της Δημοκρατίας.

Τρέχει κι ο Χατζηνικολάου να ξεπλύνει τον Γκιουλέν και τον Ομπάμα στους Έλληνες αναγνώστες… μην πέσει η «Δημοκρατική» Αμερική στα μάτια μας και πέσουν μαζί τα ποσοστά της Χίλαρι, που στήριξε ο Μπάρακ.

Τρέχει κι ο ΣΚΑΪ στις 3 το βράδυ να ξεπλύνει την Χίλαρι, μην καταλάβει ο κόσμος για ποιους δουλεύουν όλοι.

Ξεβρακώθηκαν ξανά οι υπηρέτριες των τοκογλύφων με το αποτυχημένο πραξικόπημα.
Πιθανώς θα συνεχίσουν με την προηγούμενη μέθοδο… της τυφλής τρομοκρατίας εναντίον αμάχων από δήθεν Ισλαμιστές …μέχρι να πείσουν τον Ερντογάν να παραιτηθεί ή να καταφέρουν να τον σκοτώσουν με κάποιο επιδεικτικά πολύ μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα.

Μέσα στο οπλοστάσιο των τοκογλύφων είναι και οι χρηματιστηριακές επιθέσεις στο Τουρκικό νόμισμα, που σε συνδυασμό με τη σκόπιμη παγκόσμια δημοσιογραφική αναμετάδοση εντείνει ακόμα περισσότερο την πίεση στην Τουρκική οικονομία.


 
 
 
 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πακιστάν: 26χρονη μπλόγκερ δολοφονήθηκε από τον αδερφό της

Μια διάσημη πακιστανή μπλόγκερ που με τις αναρτήσεις της στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης είχε τραβήξει τα βλέμματα, δολοφονήθηκε το πρωί του Σαββάτου από τον ίδιο της τον αδερφό.
Η 26χρονη Πακιστανή, Καντίλ Μπαλόχ (Qandeel Baloch) που διάλεγε αμφιλεγόμενα θέματα για τις αναρτήσεις της στο Facebook και σε άλλους ιστότοπους, στραγγαλίστηκε από τον αδερφό της Γουαζίμ  στο σπίτι της στο Μουλτάν.


Ο δράστης σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας διαφεύγει της σύλληψης, αν και αξιωματικοί δηλώνουν αισιόδοξοι ότι σύντομα θα πέσει στα χέρια των αρχών.

Μόλις πριν από τρεις εβδομάδες η Μπαλόχ, με επιστολές της προς τον υπουργό των Εσωτερικών, τον επικεφαλής της Αστυνομίας του Ισλαμαμπάντ και τον Γενικό Ανακριτή της χώρας, είχε ζητήσει τη βοήθεια των αρχών, καθώς είχε δεχθεί απειλές και ένιωθε ότι κινδυνεύει.

Η Μπαλόχ έγινε ευρέως γνωστή το 2014 με τις αναρτήσεις της στο ίντερνετ, οι οποίες και συγκέντρωναν δεκάδες χιλιάδες «ακόλουθους» και «λαικ» και στις οποίες αναφερόταν συχνά στην καταπίεση που βιώνουν οι γυναίκες στην χώρα της και στις ανισότητες που επικρατούν.

Είχε μάλιστα χαρακτηρισθεί από το Γαλλικό πρακτορείο ως η «Κιμ Καρντάσιαν του Πακιστάν».

Όπως μεταδίδουν τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας, η νεαρή γυναίκα είναι το πιο πρόσφατο θύμα των «εγκλημάτων τιμής» που παραμένουν ισχυρά στην χώρα.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Politico: «Αυτό μοιάζει περισσότερο με θέατρο του Ερντογάν, παρά με πραξικόπημα»Το μήνυμα που του έστειλε μια πηγή με το οποίο υποστηρίζει ότι η όλη κατάσταση στην Τουρκία μοιάζει «περισσότερο με θέατρο παρά με πραξικόπημα» δημοσίευσε ο δημοσιογράφος του Politico Ράιαν Χιθ.

Στην ανάρτησή του στο Twitter ο δημοσιογράφος του Politico αναφέρει:

«Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την παράλογη πραγματικότητα της Τουρκίας, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί τους την άποψή μου για όσα έγιναν χθες βράδυ: Δεν επρόκειτο για ένα πραγματικό στρατιωτικό πραξικόπημα! Στήθηκε από τον εκλεγμένο ισλαμιστή δικτάτορα και τις μυστικές υπηρεσίες σε συνεργασία. Ηταν μια μεγάλη παραγωγή αλλά και ένα φθηνό παιχνίδι, κανένας πολιτικός ή επίσημος δεν παραδόθηκε πουθενά! Δεν κόπηκε το Ιντερνετ, δεν απαγορεύτηκε το Facebook και το Τwitter (παρά το γεγονός ότι αυτά είναι ρουτίνα για τον Ερντογάν ακόμη και για το πιο λάιτ περιστατικό) μόνο μια φθηνή στρατιωτική επίδειξη, πιθανότατα κάποιων εξαπατημένων χαμηλόβαθμων αξιωματούχων οι οποίοι μάλλον θα θανατωθούν για ένα ψεύτικο πράγμα που εκείνοι πίστεψαν! Φτωχοί μου... Κάτι τέτοια τα συνηθίζει ο πρόεδρος για να κάνει τον εαυτό του να μοιάζει με «ήρωα και υπερασπιστή της δημοκρατίας», ενώ στην πραγματικότητα είναι το αντίθετο. Οχι μόνο θα πάρει τις απαραίτητες ψήφους αλλά θα κάμψει και ψυχολογικά τους ψηφοφόρους, κάτι που δεν μπορούσε να κάνει με άλλο τρόπο, με σκοπό να γίνει ο «δικτάτορας» ενός ψευδούς προεδρικού συστήματος που προσπαθεί να επιβάλλει και να υποκινήσει ενάντια στην πλειοψηφία.

Καλεί τον κόσμο να βγει έξω, ανθρώπους που θέλει να τους κάνει να πιστέψουν ότι είναι ο μοναδικός άνδρας στην Τουρκία, η μόνη αρχή, ο νομοθέτης, ο δικαστής, ο προφήτης (δεν κοροϊδεύω)! Οι πολιτικοί ισλαμιστές που τον υποστηρίζουν είναι στους δρόμους ενάντια στο στρατιωτικό πραξικόπημα! Καλούν για προσευχή από τα τζαμιά, ενώ δεν είναι ώρα για προσευχή. Και αυτό το κάνει για να προκαλέσει τους ισλαμιστές υποστηρικτές να βγουν στους δρόμους! Ετσι, είναι πολύ πιθανό να δούμε μια περισσότερο απολυταρχική, ισλαμιστική Τουρκία και ένα διαιρεμένο έθνος! Και την Τουρκία στο χείλος του εμφυλίου πολέμου! Γράφω την άποψή μου για όσα έγιναν, για αυτό το ψεύτικο πραξικόπημα που στήθηκε γελοία για να χρησιμοποιηθεί ώστε να ακολουθήσει μια νέα απολυταρχική, αναμφισβήτητη εντολή στον Ταγίπ Ερντογάν.

Και ακόμη τώρα, μέσα από αυτό το ψεύτικο πραξικόπημα, εξορθολογίζει τις απαράδεκτης, μη δημοκρατικές ενέργειές του και τη στάση του ως ένας ψεύτης υπερασπιστής της δημοκρατίας.

Και πιθανότατα θα πάμε σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο (κάτι που πολλοί αναλυτές προέβλεπαν) που εγγυημένα θα του εξασφαλίσει την πλειοψηφία των ψήφων. Και αυτό πιθανότατα θα του εξασφαλίσει ακόμη 10 με 15 χρόνια νομιμοποιημένης, εκλεγμένης δικτατορίας. Είναι πιθανό να δούμε μια αλλαγή των θεσμών προς το χειρότερο, όπου θα κυριαρχεί ο λαϊκισμός και ο ισλαμισμός. Και μια περίοδος όπου οι ισλαμιστές και οι τζιχαντιστές θα επικρατήσουν. Αυτή, κατά την άποψή μου είναι η αλήθεια, η οποία δεν έχει ακόμη ξεδιπλωθεί. Αλλά πολλοί άνθρωποι είναι υποψιασμένοι. Το «θέατρο όχι πραξικόπημα» γίνεται hashtag.

Και αυτός τώρα στέλνει sms σε όλους στην Τουρκία! Τι οργάνωση! Και εξακολουθεί να μιλά ακόμη στην τηλεόραση (πραξικόπημα;) για αυτό που συνέβη και αποτέλεσε μια ευκαιρία να καθαρίσει τον τουρκικό στρατό και να κάνει τα πράγματα καλύτερα! Η τουρκική δημοκρατία είναι ακόμη νεκρή κάτω από την εξουσία του. Οποιεσδήποτε και αν είναι οι συνέπειες, σήμερα άρχισε η κηδεία!».


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Ερντογάν κατέστειλε την απόπειρα πραξικοπήματος - Υπό έλεγχο το 90% της χώρας

Η τουρκική κυβέρνηση έχει θέσει την κατάσταση "κατά 90% υπό έλεγχο" μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, αν και ορισμένοι στρατιωτικοί διοικητές εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι από τους συνωμότες, δήλωσε σήμερα ο υπουργός, αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Ένωση, Ομέρ Τσελίκ.

Οι δηλώσεις του Τσελίκ μεταδόθηκαν απευθείας από το ιδιωτικό κανάλι NTV.

Η χθεσινοβραδινή απόπειρα να καταληφθεί η εξουσία από πραξικοπηματίες του στρατού που επιχείρησαν να καταλάβουν την εξουσία στην Τουρκία με καταδιωκτικά αεροπλάνα και άρματα μάχης, προκάλεσε παγκόσμια αναστάτωση, τη βίαιη απάντηση της Άγκυρας και την εσπευσμένη επιστροφή από τις διακοπές του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που από τα ξημερώματα του Σαββάτου ελέγχει την κατάσταση.

Οι συγκρούσεις, κατά τις οποίες σκηνές βίας πρωτοφανείς εδώ και δεκαετίες σημειώθηκαν στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 90 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων πολλοί άμαχοι, ανακοίνωσε ένας Τούρκος αξιωματούχος. Συνελήφθησαν περισσότεροι από 1.100 στρατιωτικοί, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Μετά την έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις στη γειτονική χώρα το Σάββατο ξημέρωσε με την πλήρη επικράτηση των κυβερνητικών δυνάμεων στην Τουρκία, όπου σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή κατά τις συγκρούσεις στη διάρκεια της νύχτας σκοτώθηκαν 90 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 1.154.

Μεταξύ των νεκρών είναι και οι 16 στρατιώτες που σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το διοικητή της γενικής ασφάλειας Τζελαλετίν Λεκεσίζ, κατά την επιχείρηση των αστυνομικών στο γενικό επιτελείο στρατοχωροφυλακής. Έχουν επίσης συλληφθεί 1.374 στρατιωτικοί, ενώ αποπέμφθηκαν 29 συνταγματάρχες και 5 ανώτατοι αξιωματικοί. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ δήλωσε πως, «εάν είχαν επικρατήσει οι πραξικοπηματίες, θα άλλαζε ακόμη και το καθεστώς». Το πρωί τα τηλεοπτικά κανάλια έδειχναν εικόνες από διάφορες περιοχές στην 'Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, στρατιώτες να παραδίδονται στους αστυνομικούς, αλλά και στους οπαδούς του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις, στην πρώτη γέφυρα του Βοσπόρου, μετά την παράδοση των στρατιωτικών, ένας από αυτούς δολοφονήθηκε από το πλήθος.

Αφού ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ διαβεβαίωσε πως όλα είναι "σε μεγάλο βαθμό υπό έλεγχο", ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πριν από τα χαράματα ότι "υπάρχουν στην Τουρκία μια κυβέρνηση κι ένας πρόεδρος εκλεγμένοι από τον λαό" και πως "αν θέλει ο Θεός, θα ξεπεράσουμε αυτή τη δοκιμασία".

Ο Ερντογάν, ο οποίος έφθασε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης προερχόμενος από το Μαρμαρίς και τον υποδέχθηκε ένα συμπαγές πλήθος υποστηρικτών του, αψήφησε τους πραξικοπηματίες προβλέποντας την αποτυχία της εξέγερσης και διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του "μέχρι το τέλος".

"Αυτοί που κατέβηκαν με άρματα μάχης θα συλληφθούν επειδή αυτά τα άρματα μάχης δεν τους ανήκουν", πρόσθεσε ο πρόεδρος, οι οπαδοί του οποίου απάντησαν μαζικά στο κάλεσμά του να βγουν στους δρόμους της Άγκυρας, της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης για να αντιταχθούν στο πραξικόπημα. Ο Ερντογάν συνεχάρη τους Τούρκους επειδή βγήκαν "κατά εκατομμύρια" στους δρόμους, ιδιαίτερα στην εμβληματική πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Η κατάσταση σ' αυτή τη χώρα των 80 εκατομμυρίων κατοίκων και μέλος του ΝΑΤΟ απείχε πάντως ακόμη πολύ από το να έχει εξομαλυνθει γύρω στις 07:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), περίπου οκτώ ώρες μετά την εκδήλωση της απόπειρας πραξικοπήματος.

Μια "προδοσία"

Λίγο αργότερα περίπου εξήντα στασιαστές στρατιώτες, που είχαν καταλάβει τη νύκτα μια από τις κρεμαστές γέφυρες πάνω από τον Βόσπορο, παραδόθηκαν στις δυνάμεις ασφαλείας στην Κωνσταντινούπολη, σε απ' ευθείας τηλεοπτική μετάδοση. Σποραδικοί πυροβολισμοί εξακολουθούσαν να ακούγονται νωρίς σήμερα το πρωί σε πολλές συνοικίες της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης, επειτα από μια νύκτα βίας και εκρήξεων που οφείλονταν, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ έδωσε διαταγή στον στρατό να καταρρίπτει τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα που βρίσκονται στα χέρια των πραξικοπηματιών, σύμφωνα με έναν Τούρκο αξιωματούχο. Ανακοίνωσε πως διόρισε έναν νέο προσωρινό αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων. Κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ο Ερντογάν κατήγγειλε την "προδοσία" των πραξικοπηματιών στρατιωτών, τους οποίους κατηγόρησε ότι συνδέονται με τον ορκισμένο εχθρό του, τον Φετουλάχ Γκιουλέν, έναν ιεροκήρυκα εξόριστο εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ.
"Αρνούμαι κατηγορηματικά αυτές τις κατηγορίες", απάντησε αυτός ο τελευταίος σε ανακοινωσή του από τις ΗΠΑ, όπου διαμένει. "Υπέφερα από πολλά στρατιωτικά πραξικοπήματα τα 50 τελευταία χρόνια και βρίσκω συνεπώς ιδιαίτερα προσβλητικό το να κατηγορούμαι ότι έχω οποιαδήποτε σχέση μ' αυτή την απόπειρα".

Όσο για τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων, που σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης ήταν κρατούμενος των πραξικοπηματιών στο γενικό επιτελείο του στην Άγκυρα, ο Ερντογάν δήλωσε πως δεν γνωρίζει πού βρίσκεται. Πριν από λίγο πάντως ανακοινώθηκε πως ο στρατηγός Χουλουσί Ακάρ είχε τεθεί υπό κράτηση από τους πραξικοπηματίες, διασώθηκε και μεταφέρθηκε σε ασφαλές μέρος.
Ο Ερντογάν υποστήριξε ακόμη πως το ξενοδοχείο στο οποίο περνούσε τις διακοπές του στο Μαρμαρίς, θέρετρο στη νοτιοδυτική Τουρκία, βομβαρδίσθηκε μετά την αναχώρησή του.

"Επιστροφή στην ομαλότητα;"

Ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ έκανε λόγο για μια "βλακώδη" και "καταδικασμένη σε αποτυχία" απόπειρα πραξικοπήματος. Το κοινοβούλιο, γύρω από το οποίο αναπτύχθηκαν άρματα μάχης, βομβαρδίσθηκε στην Άγκυρα, όπου τουλάχιστον 17 αστυνομικοί σκοτώθηκαν, μετέδωσε το Ανατολή. Στην Κωνσταντινούπολη, στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους, προκαλώντας δεκάδες τραυματίες, διαπίστωσε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Αεροπλάνα F-16 κατέρριψαν επίσης ένα ελικόπτερο των πραξικοπηματιών, σύμφωνα με την τουρκική τηλεόραση.
Περίπου δύο ώρες μετά την ανακοίνωση του πραξικοπήματος, ο πρόεδρος Ερντογάν είχε προβλέψει την αποτυχία του μιλώντας με ανέκφραστη φωνή στην τηλεόραση από ένα αδιευκρίνιστο μέρος με κινητό μέσω FaceTime. Η δημόσια τουρκική τηλεόραση είχε μεταδώσει λίγο πριν από τα μεσάνυκτα ένα ανακονωθέν των "τουρκικών ενόπλων δυνάμεων" που έκανε λόγο για κήρυξη στρατιωτικού νόμου και απαγόρευση της κυκλοφορίας σ' όλη τη χώρα.

Οι πραξικοπηματίες δικαιολόγησαν την "πλήρη κατάληψη της εξουσίας σ' όλη τη χώρα" εκ μέρους τους επικαλούμενοι την ανάγκη "να διασφαλιστούν και να αποκατασταθούν η συνταγματική τάξη, η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ελευθερίες και να υπερισχύσει ο ανώτατος νόμος της χώρας". Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε τους πραξικοπηματίες ότι θα πληρώσουν "το υψηλότερο τίμημα".

Συνεχής Ενημέρωση

13:55 Δωρεάν ακύρωση ή αλλαγή των τουριστικών πακέτων για την Τουρκία προσφέρουν στους πελάτες τους οι μεγάλοι γερμανικοί τουριστικοί οργανισμοί. Ακόμη και τουρίστες οι οποίοι βρίσκονται ήδη στην Τουρκία και επιθυμούν να διακόψουν την παραμονή τους, μπορούν να το κάνουν. Στο μεταξύ η Lufthansa, η οποία ήδη από χθες το βράδυ είχε ακυρώσει όλες τις πτήσεις της προς την Τουρκία μέχρι σήμερα το μεσημέρι, ανακοίνωσε ότι παραμένει ακόμη ανοιχτό εάν θα πραγματοποιηθούν οι απογευματινές της πτήσεις από Φρανκφούρτη για Αττάλεια και Αλικαρνασσό.

13:44 Οι ελληνικές αρχές εξετάζουν το αίτημα ασύλου. «Αναφορικά με το περιστατικό προσγείωσης τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Black Hawk στο αεροδρόμιο Αλεξανδρουπόλεως στις 11:51 της 16/7, σας γνωρίζεται ότι προγραμματίζεται η άμεση επιστροφή του στην Τουρκία και η εξέταση από τις αρμόδιες αρχές αιτημάτων ασύλου των επιβαινόντων σε αυτό»,επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΕΘΑ.

13:41 Άμεση αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ για το ελικόπτερο που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολή. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου, ζήτησε την επιστροφή στην Τουρκία των 8 στρατιωτικών που επέβαιναν στο ελικόπτερο που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Οι 8 στρατιωτικοί ζήτησαν πολιτικό άσυλο από την Ελλάδα, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

13:36 Οι λιμενικές αρχές της Τουρκίας έχουν κλείσει τα στενά του Βοσπόρου για τα πλοία που μεταφέρουν πετρέλαιο για λόγους ασφαλείας, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters. Η εταιρεία GAC, ανέφερε ότι κάποια πλοία που μεταφέρουν προϊόντα όπως σιτηρά και κάρβουνο επιτρέπεται να περάσουν τα στενά. Τα στενά του Βοσπόρου είναι ένα από τα πιο σημαντικά περάσματα για τα πλοία που μεταφέρουν πετρέλαιο από χώρες που διαθέτουν μεγαλύτερο ποσοστό από το 3% της παγκόσμιας παραγωγής, κυρίως από τη Ρωσία και την Κασπία Θάλασσα. Από τα στενά του Βοσπόρου περνούν και πολλά πλοία που μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες σιτηρών από τη Ρωσία και το Καζακστάν στις παγκόσμιες αγορές.

13:22 Οι ρωσικές αεροπορικές εταιρίες ανέστειλαν τις τακτικές επιβατικές πτήσεις τους προς την Τουρκία έπειτα από εντολή του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο σημερινές δηλώσεις αξιωματούχου του ρωσικού υπουργείου Μεταφορών.

13:14 Η απόπειρα πραξικοπήματος που σημειώθηκε στην Τουρκία στη διάρκεια της νύχτας από στασιαστές στρατιωτικούς προκάλεσε 161 θανάτους και 1.440 τραυματισμούς, χωρίς να υπολογίζονται οι πραξικοπηματίες, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ. Ο Γιλντιρίμ, που μιλούσε σε συνεντευξη Τύπου στην Άγκυρα, είπε πως 2.839 στρατιωτικοί συνελήφθησαν σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος, την οποία χαρακτήρισε "κηλίδα" στη τουρκική δημοκρατία. Η κατάσταση είναι "υπό πλήρη έλεγχο", πρόσθεσε.

12:59 Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός για την απόπειρα πραξικοπήματος που εξελίχθηκε χθες το βράδυ στην γειτονική χώρα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Γιλντιρίμ, είπε ότι η θανατική καταδίκη δεν είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα της χώρας, αλλά θα εξεταστούν οι νομικές δυνατότητες.

12:47 Οι τουρκικές αερογραμμές ανέφεραν ότι οι πτήσεις από το αεροδρόμιο Αττατούρκ της Κωνσταντινούπολης διεξάγονται κανονικά

12:45 Η ανάλυση των νεκρών από τους τουρκικές αρχές αναφέρει ότι σκοτώθηκαν περισσότεροι από 190 άτομα κατά τη διάρκεια των μαχών της χθεσινής νύχτας. Πρόκειται για 41 αστυνομικούς, δύο στρατιωτικούς, 47 πολίτες και 104 που χαρακτηρίστηκαν από τις αρχές ως υπαίτιοι του πραξικοπήματος.

11:55 Η απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος, που συγκλόνισε την Τουρκία στη διάρκεια της περασμένης νύχτας, απέτυχε, ανακοίνωσε ο στρατηγός Ουμίτ Ντουντάρ, προσωρινός αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, διευκρινίζοντας πως σκοτώθηκαν 104 πραξικοπηματίες.
"Η απόπειρα πραξικοπήματος απέτυχε", δήλωσε ο Ντουντάρ μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη. Επιβεβαίωσε πως 90 πρόσωπα --41 αστυνομικοί, δύο στρατιώτες και 47 πολίτες-- "έπεσαν ως μάρτυρες" στη διάρκεια των βιαιοτήτων.  Ο στρατηγός δήλωσε ακόμη πως πολλοί στρατιωτικοί διοικητές συνελήφθησαν όμηροι από πραξικοπηματίες στρατιώτες. Ο ίδιος πρόσθεσε στη δήλωσή του, που μεταδόθηκε ζωντανά από το CNN Turk, πως η Τουρκία έχει "κλείσει το κεφάλαιο" των πραξικοπημάτων για τα καλά και δεν θα το ανοίξει ποτέ ξανά.

11:21 Με μήνυμά της στο Twitter, η τουρκική προεδρία υποστηρίζει πως νέα απόπειρα πραξικοπήματος μπορεί να πραγματοποιηθεί ανά πάσα στιγμή και καλεί τους Τούρκους να παραμείνουν στους δρόμους.

11:02 Με την κατηγορία της "προδοσίας" συνελήφθησαν ο πρώην αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας πτέραρχος Αλί Οζτούρκ και ο διοικητής Εκπαίδευσης Χερσαίων Δυνάμεων αντιστρατηγός Μετίν Ιγιντλί, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή .
H σύλληψη των δύο ανωτάτων στρατιωτικών έγινε με ένταλμα του Γενικού Εισαγγελέα της Αγκυρας.
Οι δύο ανώτατοι αξιωματικοί κατηγορούνται οτι ήταν εκ των πρωτεργατών του πραξικοπήματος, αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων και θα δικαστούν με την κατηγορία της "προδοσίας".

10:43 Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τις πρώτες πρωινές ώρες τις εξελίξεις στην Τουρκία, δήλωσε: «Η Τουρκία είναι μια πολύ σημαντική περιφερειακή δύναμη. Φυσικά, η σταθερότητα στην Τουρκία και η κατάσταση στην Τουρκία έχουν άμεσο αντίκτυπο στην κατάσταση στην περιοχή. Από αυτή την άποψη, όλοι ενδιαφερόμαστε φυσικα για την ολοκλήρωση με νόμιμο τρόπο και το συντομότερο δυνατόν αυτού που συμβαίνει σήμερα και την επιστροφή της χώρας στο δρόμο της σταθερότητας και της προβλεψιμότητας, του κράτους δικαίου».
Ο ίδιος τόνισε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώνεται συνεχώς μέσω του ΥΠΕΞ και των μυστικών υπηρεσιών για εξελίξεις στην Τουρκία, σημειώνοντας ότι προτεραιότητα έχουν οι ενέργειες για τη διασφάλιση της ασφάλειας των ρωσικών διπλωματικών αποστολών στο έδαφος της Τουρκίας και των Ρώσων πολιτών και τουριστών. Ερωτώμενος αν υπήρξε οποιαδήποτε προσπάθεια επικοινωνίας του Ερντογάν ή εκπροσώπων των εξεγερμένων με τον Πούτιν, απάντησε: «Όχι. Δεν υπήρξε καμία προσπάθεια για επικοινωνία και καμία επαφή μέχρι τώρα».

10:31 Ηρεμία επικρατεί στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα του Έβρου μετά την απόπειρα πραξικοπήματος από μερίδα του στρατού στην Τουρκία. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι αστυνομικές αρχές των δύο τελωνείων Κήπων και Καστανέων η είσοδος προς τη γείτονα χώρα παραμένει ανοικτή όχι όμως και η έξοδος προς την Ελλάδα.

10:07 Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο κοινοβούλιο της χώρας, που κάλεσε ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ για την προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης με πραξικόπημα. Η συζήτησε διεξάγεται στο κτήριο του κοινοβουλίου που το βράδυ έγινε στόχος των στρατιωτών που μετείχαν στο πραξικόπημα και που υπέστη σοβαρές ζημιές από εκρήξεις.

9:37 Οι στρατιωτικοί που έχουν συλληφθεί σε όλη την Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος έφθασαν τους 1.563, σύμφωνα με αξιωματούχο.

9:34 Η έδρα της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών δέχθηκε επίθεση από στρατιωτικά ελικόπτερα και πυρά από βαριά πολυβόλα στη διάρκεια της απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τουλάχιστον τρείς άνθρωποι, έκανε γνωστό σήμερα στο Reuters πηγή στην υπηρεσία πληροφοριών.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας, ο Χακάν Φιντάν, βρισκόταν σε ασφαλή τοποθεσία σε όλη τη διάρκεια των γεγονότων και είχε διαρκή επαφή με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, δήλωσε η πηγή. Η υπηρεσία πληροφοριών εξακολουθεί να εργάζεται με τις ένοπλες δυνάμεις, την αστυνομία και την κυβέρνηση εναντίον των πραξικοπηματιών σε επιχειρήσεις οι οποίς συνεχίζονται ιδιαίτερα στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, πρόσθεσε η πηγή. Λίγο νωρίτερα ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος είχε δηλώσει πως το επιτελείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ελέγχεται πλέον από τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις, αλλά μικρές ομάδες στασιαστών στρατιωτών εξακολουθούν να αντιστέκονται και να ελέγχουν μερικά στρατιωτικά ελικόπτερα.Ο αξιωματούχος δήλωσε πως οι πραξικοπηματίες στρατιώτες δεν ελέγχουν μαχητικά αεροσκάφη και ότι τα ελικόπτερα που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν θα καταρριφθούν γρήγορα. Οι επιθέσεις στο κοινοβούλιο και το προεδρικό μέγαρο έχουν σε μεγάλο βαθμό σταματήσει, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Ένας άλλος αξιωματούχος δήλωσε πως 29 συνταγματάρχες και πέντε στρατηγοί απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

9:22 Στήριξη στον Ερντογάν από τη διεθνή κοινότητα. Μετά την αρχικά μουδιασμένη αντίδραση της διεθνούς κοινότητας τις τελευταίες ώρες ο Τούρκος Πρόεδρος έχει λάβει τη σαφή στήριξη των ηγετών των μεγάλων δυνάμεων, με τις οποίες οι σχέσεις του το τελευταίο διάστημα δεν ήταν στο καλύτερο επίπεδο.Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα προέτρεψε όλα τα κόμματα να στηρίξουν «τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας». Αξιωματούχοι της ΕΕ, ανάμεσά τους ο Ντόναλντ Τουσκ, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και η Φεντερίκα Μονγκερίνι εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία στηρίζουν τον Ερντογάν. «Η Τουρκία είναι σύμμαχος κλειδί για την ΕΕ και η ΕΕ υποστηρίζει πλήρως τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας και το πνεύμα και το γράμμα του νόμου. Ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης είπε το Σάββατο το πρωί ότι«Η δημοκρατική τάξη στην Τουρκία πρέπει να γίνει σεβαστή. Ολα πρέπει να γίνουν ώστε να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές». Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι η Καγκελάριος είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους υπουργούς Εξωτερικών και Οικονομίας της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ και Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, για τις εξελίξεις στην Τουρκία.

8:40 Ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων διασώθηκε και μεταφέρθηκε σε ασφαλές μέρος αφού κρατήθηκε όμηρος στη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος που πραγματοποίησαν στασιαστές στρατιωτικοί χρησιμοποιώντας άρματα μάχης και επιθετικά ελικόπτερα στην προσπάθειά τους να καταλάβουν την εξουσία στη διάρκεια της νύκτας, δήλωσε ανώτερος τούρκος αξιωματούχος. Ο στρατηγός Χουλουσί Ακάρ είχε τεθεί υπό κράτηση από στασιαστές στρατιώτες στη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος, μετέδωσαν τουρκικά ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα.

8:20 Τη στήριξη του Βερολίνου στην εκλεγμένη κυβέρνηση της Τουρκίας εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ.
«Η δημοκρατική τάξη στην Τουρκία πρέπει να γίνει σεβαστή. Ολα πρέπει να γίνουν ώστε να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές», έγραψε ο Στέφεν Ζάιμπερτ στο Twitter. Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι η Καγκελάριος είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους υπουργούς Εξωτερικών και Οικονομίας της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ και Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, για τις εξελίξεις στην Τουρκία.

8:11 Συνολικά 754 στρατιωτικοί έχουν συλληφθεί σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος από μια ομάδα στασιαστών στρατιωτών στην Τουρκία, η οποία φαίνεται πως έχει κατασταλεί σήμερα το πρωί, αλλά κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 60 ανθρώπους, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Εξάλλου πέντε στρατηγοί και 29 συνταγματάρχες παύθηκαν από τα καθήκοντά τους κατ' εντολην του υπουργού Εσωτερικών Εφκάν Αλά, διευκρίνισε το πρακτορείο.

8:10 Ο ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, ορκισμένος εχθρός του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταδίκασε "με τους πιο κατηγορηματικούς όρους", από τις ΗΠΑ όπου κατοικεί, την απόπειρα πραξικοπήματος που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία από στασιαστές στρατιώτες.
"Υπέφερα από πολλά στρατιωτικά πραξικοπήματα τα 50 τελευταία χρόνια και βρίσκω συνεπώς ιδιαίτερα προσβλητικό το να κατηγορούμαι ότι έχω οποιαδήποτε σχέση μ' αυτή την απόπειρα. Αρνούμαι κατηγορηματικά αυτές τις κατηγορίες", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορήθηκε από τον Ερντογάν ότι συνδέεται με τους πραξικοπηματίες στρατιωτικούς. "Καταδικάζω με τους πιο κατηγορηματικούς όρους την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία", τόνισε ο 75χρονος Γκιουλέν. "Η άνοδος μιας κυβέρνησης στην εξουσία δεν πρέπει να γίνεται παρά μόνο έπειτα από μια ελεύθερη και δίκαιη εκλογική διαδικασία", αναφέρει ακόμη στην ανακοίνωσή του.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον ιεροκήρυκα, ο οποίος από το 1999 ζει απομονωμένος σε μια ορεινή περιοχή της αμερικανικής πολιτείας της Πενσιλβάνια (βορειοανατολικές ΗΠΑ), ότι είναι ο υποκινητής του πραξικοπήματος.

7:30 Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η απόπειρα πραξικοπήματος απέτυχε, αλλά οι υποστηριχτές της βίαιης ανατροπής του Ερντογάν επιμένουν ότι ακόμη μάχονται. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι αξιωματικοί που βρίσκονται πίσω από την προσπάθεια ανατροπής της εξουσίας είναι ακόμη αποφασισμένοι και μάχονται αυτούς που επιχείρησαν να αντισταθούν. Οι αυτοαποκαλούμενοι Κίνημα για την Ειρήνη επιμένει ότι οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους για την δική τους ασφάλεια.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Την έκδοση των 8 πραξικοπηματιών που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη ζητάει η Τουρκία

Η Τουρκία ζήτησε να εκδοθούν οι πραξικοπηματίες στρατιώτες που διέφυγαν με ελικόπτερο και προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη.  Εντωμεταξύ η Ελλάδα εξετάζει τα αιτήματα ασύλου των επιβαινόντων και στέλνει πίσω στην Τουρκία το ελικόπτερο.

Το τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο πήρε άδεια και προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη πριν από λίγη ώρα, αλλά οι οκτώ επιβαίνοντες συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με την τουρκική Σαμπάχ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Τσαβούσογλου ζήτησε από την Ελλάδα να εκδώσει τους πραξικοπηματίες στρατιώτες.louloudi
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τo ελικόπτερο που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη είναι ένα Black Hawk της τουρκικής αστυνομίας, στο οποίο επέβαιναν πραξικοπηματίες.

Σε αυτό βρίσκονταν 8 άτομα, με τους επτά να φορούν στολή και τον έναν με πολιτικά. Το ελικόπτερο εξέπεμψε σήμα κινδύνου, αναφέροντας μηχανικό πρόβλημα και για αυτό του δόθηκε η άδεια να προσεγγίσει το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Μόλις μπήκε στο FIR Αθηνών, «σηκώθηκαν» δύο F16 από τη Λήμνο και το συνόδευσαν και τότε ανέφεραν οι πιλότοι το μηχανικό πρόβλημα.

Στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης βρέθηκαν 4-5 περιπολικά, που περικύκλωσαν το ελικόπτερο και αμέσως συνελήφθησαν οι επιβαίνοντες, οι οποίοι ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Χαρακτηριστικό είναι που τα επτά άτομα που φορούσαν στολή είχαν φροντίσει να αφαιρέσουν όλα τα διακριτικά, προκειμένου να μην φαίνεται ο βαθμός ή η μονάδα τους.

Το ζήτημα έχει προκαλέσει έναν γερό «πονοκέφαλο» στην ελληνική κυβέρνηση, καθώς πρόκειται για ένα ζήτημα που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και ο πρωθυπουργός είναι σε ανοιχτή γραμμή με τα αρμόδια υπουργεία για την αντιμετώπισή του.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το μήνυμα των Anonymous για το πραξικόπημα στην Τουρκία (Photo)Δήλωση μέσω του Twitter έκαναν οι Anonymous για το πραξικόπημα στη Τουρκία.

«Δεν υποστηρίζουμε το πραξικόπημα, δεν υποστηρίζουμε ούτε τον Ερντογάν. Η θέση μας είναι πάντα δίπλα στους πολίτες, αυτούς που θα υποφέρουν εξαιτίας αυτού. Δεν μaw ενδιαφέρει ο στρατός, τον Πρόεδρο ή την αστυνομία της Τουρκίας. Ενδιαφερόμαστε για τους ανθρώπους # #NoCensorship» γράφουν στις αναρτήσεις τους στο twitter.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!