EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

Οι φήμες ετών επιβεβαιώθηκαν- Η Burger Kings παραδέχτηκε ότι τα μπιφτέκια της είχαν κρέας αλόγου

H γνωστή αλυσίδα γρήγορου φαγητού, Burger Kings, έκανε μια απρόσμενη αποκάλυψη. Το κρέας, ίσως, των πιο διάσημων μπιφτεκιών στον κόσμο προέρχεται από άλογο, επιβεβαιώνοντας έτσι τις φήμες που υπήρχαν για χρόνια.

Είναι αλήθεια πως λίγα ξέρουμε για την προέλευση των φαγητών που τρώμε έξω, τα γνωστά fast food. Η ποιότητα των κρεάτων είναι αμφιλεγόμενη και πολλές φορές χειρότερη από αυτή που φανταζόμαστε, ενώ οι πιο γνωστές αλυσίδες είναι μάλλον και οι πιο επικίνδυνες. Για το θέμα αυτό η γνωστή αλυσίδα Burger King έκανε μια τρομερή αποκάλυψη. Το κρέας, ίσως, των πιο διάσημων μπιφτεκιών στον κόσμο προέρχεται από άλογο.


horsemeat


Για πολλά χρόνια τo κρέας που χρησιμοποιούσαν τα Burger King για την παρασκευή των μπιφτεκιών τους θεωρούταν αμφιλεγόμενο. Υπήρχε μια έντονη φημολογία που υποστήριζε πως το κρέας αυτό ήταν απαγορευμένο, κάτι που όπως ήταν φυσικό η αλυσίδα αρνούνταν να παραδεχτεί.

Με πρόσφατη όμως ανακοίνωση της παραδέχτηκε αυτό που αρνούνταν για χρόνια, ότι το κρέας της βρέθηκε μολυσμένο. Σύμφωνα με την αναφορά, τα στοιχεία που είχαν από τους ελέγχους των κρεάτων τους ήταν λανθασμένα. Τα κρέατα τους βρέθηκαν ακατάλληλα ενώ παράλληλα ζήτησαν συγγνώμη από τους καταναλωτές τους.


meat


Στην ανακοίνωση τους συγκεκριμένα αναφέρουν πως η προμηθεύτρια εταιρεία τους, Silvercrest, βρέθηκε να χρησιμοποιεί απαγορευμένο κρέας. Σύμφωνα με την αναφορά η εταιρεία ανακοινώνει σημειώνοντας ότι, “ανακαλύψαμε πως η Silvercrest χρησιμοποιεί ένα μικρό μέρος κρέατος το οποίο προέρχεται από μη αποδεκτούς Πολωνούς προμηθευτές, οι οποίοι είχαν υποσχεθεί να προμηθεύουν μόνο 100% γνήσια Βρετανικά και Ιρλανδικά κρέατα”.

Δυστυχώς όμως, σύμφωνα με τους ίδιους, η υπόσχεση αυτή δεν τηρήθηκε και συνεχίζουν την αναφορά λέγοντας πως, “όλο αυτό έρχεται σε αντίθεση με τους κανονισμούς μας και γι’ αυτό το λόγο αποφασίσαμε να λήξουμε την συγκεκριμένη συνεργασία”.


Burger KingsΣτο τέλος της ανακοίνωσης σημειώνουν λέγοντας ότι, “ο Πολωνός προμηθευτής που χρησιμοποιούσε μολυσμένο κρέας ήταν η κύρια πηγή της Silvercrest”, επιβεβαιώνοντας έτσι της φήμες που την ήθελαν να χρησιμοποιεί για χρόνια απαγορευμένο κρέας. Τώρα το μόνο που μένει να δούμε είναι το, αν και πόσο η αποκάλυψη αυτή, πρόκειται να επηρεάσει την προτίμηση που δείχνει το καταναλωτικό κοινό στα συγκεκριμένα μπιφτέκια.


πηγη

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τέλος οι έλεγχοι της δεκαετίας σε λίστες Lagarde και UBS μετά την απόφαση του ΣτΕ

Απόφαση-σταθμό χαρακτηρίζουν νομικοί κύκλοι τη δικαίωση του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλου από το Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία προκαλεί πανικό στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αφού ανοίγει το δρόμο για εκατοντάδες δικαστικές προσφυγές κατά προστίμων που έχουν εισπραχθεί από το Δημόσιο ή καταλογιστεί σε φορολογούμενους τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στις διάφορες λίστες πιθανών φοροφυγάδων.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος είχε προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ζητώντας να αναιρεθούν δύο αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου (677/2015 και 3792/2015) με τις οποίες είχε απορριφθεί η προσφυγή του κατά της υπ΄ αριθμ. 482/2013 πράξης του προϊσταμένου της Δ΄ Δ.Ο.Υ. Αθηνών με την οποία του επιβλήθηκε (14 χρόνια μετά) το επίμαχο πρόστιμο των 375.329,08 ευρώ για παράβαση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων κατά το έτος 1999.

Υπό κανονικές συνθήκες, ένα τέτοιο πρόστιμο δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να επιβληθεί, αφού η παραγραφή του αδικήματος είναι δεκαετής και επομένως όταν βγήκε η απόφαση το αδίκημα είχε ήδη παραγραφεί. Όμως με ένα «κόλπο» που ξεκίνησε επί των ημερών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών, το 2010, θεσμοθετήθηκε η δυνατότητα του κράτους να προβαίνει σε αναδρομικούς φορολογικούς ελέγχους που να εκτείνονται ως και πέντε χρόνια πίσω, ενώ με υπουργικές αποφάσεις κάθε χρόνο παρατείνεται για ένα ακόμη έτος ο χρόνος παραγραφής, με αποτέλεσμα αδικήματα τα οποία έχουν ενδεχομένως διαπραχθεί το 2004 ή το 2005 να επιφέρουν ακόμα και σήμερα έννομες συνέπειες, παρά το γεγονός ότι έχει περάσει μία δεκαετία.

Και εδώ έρχεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να ανατρέψει τα δεδομένα, κρίνοντας ότι η πρακτική αυτή είναι παράνομη. Κατά το ΣτΕ, «η αρχή της ασφάλειας δικαίου, η οποία απορρέει από την αρχή του κράτους δικαίου και ιδίως από τις διατάξεις των άρθρων 2 παρ.1 και 25 παρ. 1 του Συντάγματος και ειδικότερη εκδήλωση της οποίας αποτελεί η αρχή της προστατευόμενης εμπιστοσύνης του διοικουμένου, επιβάλλει, ιδίως, τη σαφήνεια και την προβλέψιμη εφαρμογή των διατάξεων και πρέπει να τηρείται με ιδιαίτερη αυστηρότητα, όταν πρόκειται για διατάξεις που μπορούν να έχουν σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στους ενδιαφερόμενους. Η ως άνω θεμελιώδης αρχή απαιτεί η κατάσταση του φορολογουμένου, όσον αφορά την εκ μέρους του τήρηση των κανόνων της φορολογικής νομοθεσίας, να μην μπορεί να τίθεται επ΄ αόριστον εν αμφιβόλω».

Πρόκειται φυσικά για μία απόφαση που δεν αφορά μόνο στον πρώην πρόεδρο της Βουλής, αλλά και σε όλους τους φορολογούμενους που έχουν πληρώσει ή καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα για υποθέσεις φοροδιαφυγής με βάση τη λίστα Lagarde, τη λίστα Borjans και τις άλλες σχετικές λίστες, οι οποίοι τώρα μπορούν (και αναμφίβολα θα το πράξουν) να προσφύγουν κατά των εις βάρος τους αποφάσεων και να ζητήσουν την ακύρωση των προστίμων, επικαλούμενοι την απόφαση του ΣτΕ.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Τεράστιες απώλειες προσδοκώμενων εσόδων για το Δημόσιο, που πόνταρε πολλά στις υποθέσεις αυτές για να βάλει χρήματα στα ταμεία. Αλλά σημαίνει και κάτι ακόμα: ότι καταλήγουν εν μέρει στον κάλαθο των αχρήστων οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτη Αθανασίου, Γαληνού Μπρη και Γιάννη Δραγάτση, που πραγματικά έκαναν τα πάντα για να προχωρήσουν οι έλεγχοι των εμπλεκομένων στις διάφορες λίστες, κάνοντας εξαιρετική δουλειά, η οποία όμως με την απόφαση του ΣτΕ όπως όλα δείχνουν θα πάει χαμένη…

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς θα γίνονται οι αναλήψεις βάσει του νέου ορίου των 840 ευρώ

Σε εφαρμογή τέθηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες του περασμένου Σαββάτου το νέο όριο αναλήψεων των 840 ευρώ ανά 15ήμερο, σύμφωνα με το ΦΕΚ χαλάρωσης των capital controls που είχε δημοσιευτεί λίγες ώρες νωρίτερα.

Πλέον οι καταθέτες μπορούν να «σηκώνουν» σωρευτικά έως και 840 ευρώ ανά δύο εβδομάδες (420 ευρώ ανά εβδομάδα x2).

Δεν πρόκειται για αύξηση του ορίου αναλήψεων, αλλά για παροχή της δυνατότητας ανάληψης με μία κίνηση του παραπάνω ποσού, οποιαδήποτε ημέρα του εκάστοτε οριζόμενου δεκαπενθημέρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο καθεστώς τέθηκε σε εφαρμογή αναδρομικά από το Σάββατο 16 Ιουλίου.

Αυτό σημαίνει ότι από το περασμένο Σάββατο, στις 00:01, οι καταθέτες μπορούν να κάνουν από κάθε τράπεζα στην οποία διατηρούν λογαριασμό, ανάληψη έως και 840 ευρώ, του ανωτάτου ορίου δηλαδή της περιόδου μεταξύ 16/7 και 29/7.

Η πρώτη ανανέωση

Από το ερχόμενο Σάββατο 30/7 θα γίνει η πρώτη ανανέωση του 15νθημέρου. Στο πλαίσιο αυτό, οι καταθέτες θα μπορούν από τις 30/7 έως και τις 12/8, ημέρα Παρασκευή, να σηκώνουν έως και 840 ευρώ.

Εάν δεν προβούν στην ανάληψη αυτού του ποσού έως τότε, το όριο αυτό θα χαθεί από το Σάββατο 13/8, οπότε και θα ανανεωθεί εκ νέου το 15νθήμερο σωρευτικής ανάληψης.

Τα επόμενα Σάββατα ανανέωσης θα είναι στις 27/8, στις 10/9, στις 24/9 κ.ο.κ.
Σημειώνεται ότι το όριο των 840 ευρώ ισχύει ανά φυσικό πρόσωπο ανά τράπεζα και μπορεί να εκταμιευθεί είτε από ΑΤΜ ή από το γκισέ.

Παραδείγματα

1. Έστω καταθέτης έκανε ανάληψη 250 ευρώ από το λογαριασμό του στις 19/7. Από το περασμένο Σάββατο έχει τη δυνατότητα «σηκώσει» συνολικά έως και 590 ευρώ έως τις 12/8.
Δηλαδή τα 170 ευρώ που δεν σήκωσε έως τις 23/7 συν τα 420 ευρώ που αφορούν την εβδομάδα 23/7 - 29/7.

Από το Σάββατο 30/8 θα μπορεί να σηκώσει τα 840 ευρώ που αφορούν την περίοδο έως και τις 12/8.
2. Έστω καταθέτης έκανε ανάληψη 420 ευρώ στις 20/7. Μπορεί να σηκώσει έως την ερχόμενη Παρασκευή τα μεσάνυχτα έως και 420 ευρώ επιπλέον.
Από το Σάββατο 30/8 θα μπορεί να σηκώσει τα 840 ευρώ που αφορούν την περίοδο έως και τις 12/8.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οδηγίες για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα υγείας

Έντυπο αίτησης, ένστασης και δικαιολογητικών εγγράφων και σχέδιο απόφασης για την παροχή δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ https:/ /www.idika.gov.gr/anasfalistoi/ προκειμένου να διατίθενται από τις Υπηρεσίες για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Στην ιστοσελίδα θα αναρτώνται, επίσης, η σχετική νομοθεσία, διευκρινιστικές εγκύκλιοι και οι οδηγίες χρήσης της ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Η εξέταση των αιτήσεων για έκδοση ή θεώρηση βιβλιαρίων ανασφαλίστων ανεστάλη μετά τη δημοσίευση της νέας Κ.Υ.Α. και έως την έναρξη της νέας διαδικασίας από 1-08-2016.

Οι αιτούντες εξομοιώνονται με τους κατόχους κατά την 04-04-2016 βιβλιάριο ανασφαλίστου και οι αιτήσεις τους εξετάζονται με τη νέα διαδικασία, με δυνατότητα υποβολής συμπληρωματικής δήλωσης, όπου αυτό χρειάζεται π.χ. λόγω υποβολής νέας φορολογικής δήλωσης ή λόγω γέννησης νέου τέκνου. Συνεπώς, οι συγκεκριμένες αιτήσεις θα εξετάζονται μόνο για την έκδοση απόφασης χορήγησης δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης με τα εισοδηματικά κριτήρια. Η νοσηλεία είναι δωρεάν από τη ημερομηνία δημοσίευσης του ήτοι την 21-02-2016.

Για όσες από τις εκκρεμείς αιτήσεις (είτε για βιβλιάριο ανασφαλίστου είτε για πιστοποιητικό κοινωνικής προστασίας) αφορούσαν σε νοσηλείες για το διάστημα πριν την 21-02-2016, ισχύουν τα αναφερόμενα στην υπ' άρ. Α3γ/Γ.Π.οικ.39364/31-05-2016 (ΑΔΑ:ΩΕ1Α465ΦΥΟ- 6ΦΝ) εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας. Τα ανωτέρω νοσήλια διαγράφονται, εφόσον προσκομιστεί στις Υπηρεσίες Υγείας το αποδεικτικό κατάθεσης αίτησης στην Υπηρεσία σας με αριθμό πρωτοκόλλου έως 04-04-2016.

Κατόπιν ερωτημάτων σχετικά με τη διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικών οικονομικής αδυναμίας (δωρεάν μετακίνηση με πλοία, δωρεάν ταφή, απαλλαγή από δικαστικά έξοδα και άλλες ισχύουσες διατάξεις) κατόπιν κατάργησης της Κ.Υ.Α.139491/2006, διευκρινίζεται ότι οι Επιτροπές Κοινωνικής Αρωγής της ανωτέρω Κ.Υ.Α., είχαν συγκροτηθεί και λειτουργούσαν με αποκλειστική αρμοδιότητα τη λήψη απόφασης επί αιτημάτων έκδοσης βιβλιαρίων ανασφαλίστων. Δεν προκύπτει από τη νομοθεσία αρμοδιότητα των Επιτροπών Κοινωνικής Αρωγής για καθήκοντα πέραν αυτών που ρητά τους ανέθετε η Κ.Υ.Α.139491/2006.

Αναφορικά με την έκδοση πιστοποιητικών οικονομικής αδυναμίας κατ' εξουσιοδότηση του άρθρου 4 του Ν.Δ.57/1973, ισχύουν τα αναφερόμενα στο υπ'αρ. Δ28.οικ.29741/2843/12-09-2013 έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο «Η πιστοποίηση της οικονομικής αδυναμίας από την αρμόδια Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου γίνεται στη βάση των διατάξεων του Ν.Δ.57/1973», «Το πιστοποιητικό εκδίδεται για τη συγκεκριμένη χρήση με απόφαση του Δημάρχου, μετά τη δημοσίευση του Ν.3852/2010» και «Η έκδοση πιστοποιητικών οικονομικής αδυναμίας δεν θα πρέπει να συγχέεται με την έκδοση βιβλιαρίων ανασφαλίστων».

Η παραπομπή του άρθρου 4 του Ν.Δ.57/1973 στο άρθρο 2 αυτού, όπου προβλέπεται η έκδοση απόφασης του Νομάρχη (νυν Δήμαρχο κατόπιν ισχύος του Ν.3852/2010), κατόπιν γνώμης «ειδικής επιτροπής» αποτελούμενης από ένα δημόσιο υπάλληλο, ένα εκκλησιαστικό λειτουργό και ένα ευυπόληπτο πολίτη, καθίσταται ανενεργή όσον αφορά στο σκέλος της ειδικής επιτροπής, δεδομένης της μη συγκρότησης και λειτουργίας τους.
Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για τη συνέχιση της διαδικασίας έκδοσης πιστοποιητικών οικονομικής αδυναμίας από την αρμόδια Δ/νση του Δήμων, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που έχουν δοθεί.

Ιδιαίτερα, για τη χορήγηση πιστοποιητικού για δωρεάν μετακίνηση με πλοίο θα πρέπει να συντρέχουν σοβαροί οικογενειακοί ή κοινωνικοί λόγοι (ιδίως λόγοι υγείας), οι οποίοι θα συνεκτιμώνται από την Υπηρεσία σε συνάρτηση την οικονομική κατάσταση του αιτούντος.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπάρχει κίνδυνος να κουρευτούν οι καταθέσεις στην Ελλάδα;

Ένα... φάντασμα πλανάται πάνω από τους καταθέτες. Μετά την ιστορία της Κύπρου και το κούρεμα καταθέσεων -έστω και αν αυτές υπερέβαιναν τις 100.000 ευρώ- η μεγάλη αγωνία για ιδιώτες και επιχειρήσεις είναι αν όλα όσα εκτυλίσσονται γύρω από την οικονομία και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μπορεί να οδηγήσουν σε ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης, και αυτή με την σειρά της σε ένα bail in, το οποίο βέβαια θα συμπεριλάμβανε και τους μετόχους, ομολογιούχους και καταθέτες.

Όπως σημειώνει το capital.gr, η υπόθεση bail in για τη διάσωση μίας τράπεζας αν υπάρξει σοβαρό πρόβλημα κεφαλαιακής επάρκειας, είναι πάντοτε στο τραπέζι ως λύση, από τη στιγμή που δεν μπορεί να υπάρξει πλέον κρατική παρέμβαση - χρηματοδότηση, ούτε υπάρχουν πλέον διαθέσιμα κονδύλια προς τον σκοπό αυτό στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης της χώρας.

Επομένως, δεν μπορεί να υπάρξει στα σοβαρά κανένας κατηγορηματικός αποκλεισμός μιας τέτοιας περίπτωσης.

Το δεύτερο σημαντικό ζήτημα είναι ότι το bail in είναι στενά συνδεδεμένο με την πορεία της διαχείρισης των κόκκινων δανείων. Και όχι μόνο για το αν μπορεί ποτέ να υπάρξει "κούρεμα" καταθέσεων ή όχι αλλά συνολικά για το μέλλον και την επιβίωση του τραπεζικού κλάδου, τα κόκκινα δάνεια και η διαχείρισή τους είναι το μεγάλο κλειδί και το μεγάλο ζητούμενο. Είναι γεγονός ότι με τα δεδομένα της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας στη χώρα, τα κόκκινα δάνεια όχι μόνο δεν υπάρχει περίπτωση να... πρασινίσουν, αλλά θα αυξάνονται διαρκώς σε πλήθος και μέγεθος.

Έλεγχος των διοικήσεων των τραπεζών


Γι' αυτό και η διαχείρισή τους δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. Οι εταίροι θεωρούν ότι αλλάζοντας τις τραπεζικές διοικήσεις και ελέγχοντας στενότατα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα κόψουν αφενός τον ομφάλιο λώρο τραπεζιτών-επιχειρηματιών και την ανοχή ή και κάλυψη που θεωρούν ότι υπήρξε και γιγάντωσε τα προβληματικά δάνεια. Είτε ως χορηγήσεις είτε σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτησή τους. Ωστόσο επηρεασμένοι οι "θεσμοί" και από το ισχυρότατο λόμπινγκ από funds - μετόχους των τραπεζών ή και μη, που αποσκοπούν σε έσοδα από τη μπίζνα της διαχείρισης των NPLs, λησμονούν ή δεν λαμβάνουν υπόψη τα εξής:

Ότι τα funds δεν προτίθενται να εξαγοράσουν τα κόκκινα δάνεια παρά σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Από 6-10 έως και 20-25... άντε 30 -στην καλύτερη- μονάδες της ονομαστικής αξίας τους ανάλογα με τον κλάδο, το είδος και τις καλύψεις των δανείων. Και όσο διευρύνεται η ύφεση, τόσο το χειρότερο. Γιατί η μπίζνα αυτή έχει λεφτά όταν υπάρχει έστω και ως φως στο τούνελ, μία προοπτική ανάπτυξης. Με τα σημερινά δεδομένα για να γίνει ελκυστικό το πακέτο για μεταπώληση, πρέπει να αποκτηθεί σε εξευτελιστική τιμή.

Αν όμως τα deals γίνουν στα χαμηλά, τότε μπορεί να μειωθούν σε πρώτη φάση τα προβληματικά δάνεια στα τραπεζικά χαρτοφυλάκια, για να προστεθούν βέβαια άλλα στη συνέχεια, όμως θα προκύψει τεράστιο πρόβλημα κεφαλαιακής επάρκειας στις τράπεζες. Θα υπάρξουν πολύ μεγάλες "τρύπες". Και μπορεί σε ένα βαθμό οι προβλέψεις που έχουν ήδη σχηματιστεί να καλύπτουν την κατάσταση, όμως πρέπει να συνεκτιμηθεί ότι συνεχώς "σκάνε" και νέα κανόνια, ότι η ύφεση συνεχίζεται χωρίς ουσιαστική σταθεροποίηση, ότι οι εκτιμήσεις (όχι βέβαια οι κυβερνητικές...) είναι ζοφερές και ότι σε πολλές περιπτώσεις οι καλύψεις, τα collaterals, έχουν καταστεί ανεπαρκή. Τροφοδοτώντας διαρκώς την "μαύρη τρύπα" των NPLs.

Επί της ουσίας, ούτε ψύλλος στον κόρφο των νέων διοικήσεων. Θα αξιολογηθούν και αυτές με τη σειρά τους σύντομα για την αποτελεσματικότητά τους ως προς τη διαχείριση των κόκκινων δανείων. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Τι θα πράξουν; Πιθανώς πρώτα μία νέα... απογραφή. Να δουν πώς έχουν διαμορφωθεί πλέον τα δεδομένα. Και στη συνέχεια; Τι θα επιλέξουν, γνωρίζοντας ότι οι αποφάσεις τους ίσως οδηγήσουν σε νέες κεφαλαιακές ανάγκες;

Και αν αυτό συμβεί ποιος θα βάλει τα νέα κεφάλαια αν και όποτε υπάρξει ανάγκη; Τα funds; Τη στιγμή που έχουν υποστεί από την πρώτη ανακεφαλαιοποίηση και μετά πολλαπλές απώλειες; Με τι μετοχική προοπτική; Για τράπεζες που εδώ και καιρό δεν λειτουργούν ως τράπεζες αλλά μόνο σαν γραφεία υποστήριξης και παροχής στοιχείων για τις φορολογικές αρχές; Σε ποιο κλίμα; Όχι μόνο ελληνικό αλλά και διεθνές και ειδικά για τον τραπεζικό κλάδο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο; Τι θα γίνει αν δεν βρεθούν τα κεφάλαια; Νέες συγχωνεύσεις; Bail in;

Κούρεμα από το πρώτο ευρώ;


Αλλά και ακόμα και bail in να πέσει στο τραπέζι, τι θα "κουρευτεί"; Ποιες καταθέσεις; Γιατί αν εξακολουθήσει να ισχύει η προστασία των 100.000 ευρώ, δεν υπάρχουν παρά ελάχιστοι ιδιώτες (αριθμητικά) πλέον στη χώρα που να διατηρούν τέτοιες αποταμιεύσεις στις τράπεζες. Το ποσοστό είναι συντριπτικό σε βάρος μίας τέτοιας σκέψης. Για να υπάρξει αποτέλεσμα, θα πρέπει να αναθεωρηθεί η σχετική νομοθεσία και να υπάρξει «κούρεμα» έστω και αναλογικά από το πρώτο ευρώ. Ποια κυβέρνηση θα μπορέσει να αναλάβει το κόστος μιας τέτοιας απόφασης; Ούτε καν ο -ναι σε όλα!- κ. Τσίπρας. Ή μήπως πιστεύει κανείς ότι θα επιστρέψουν μαζικά καταθέσεις στις τράπεζες, ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα;

Οι περισσότερες μεγάλες καταθέσεις είναι πλέον εταιρικές. Αν «κουρευτούν» αυτό θα οδηγήσει σε κατάρρευση ακόμα περισσότερων επιχειρήσεων. Το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό. Η ζημία που θα προκληθεί σε αυτή την τραυματισμένη αγορά θα είναι... ακαριαία! Άρα; Και πέραν αυτών, σε ένα κούρεμα καταθέσεων όταν παράλληλα παραμένει υψηλός ο δείκτης των επισφαλών δανείων, χωρίς να έχει ενισχυθεί προηγουμένως ο δείκτης των καταθέσεων, είναι βέβαιο ότι θα προκληθούν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από εκείνα που υποθετικά θα έλυνε. Θα είναι χωρίς αντίκρυσμα.

Επομένως, σε αυτές τις οικονομικές συνθήκες, το bail in δεν μπορεί να αποδώσει. Αν γίνει θα οδηγήσει σε καταστροφή. Ας το έχουν υπόψη όσοι βρίσκονται ή βρεθούν στη θέση ευθύνης...

πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Reuters: Οι ενδιαφερόμενοι για το 24% του ΑΔΜΗΕ

Οι διαχειριστές ηλεκτρικών δικτύων TERNA (Ιταλία), RTE (Γαλλία) και State Grid Corporation of China (Κίνα), εκδήλωσαν ενδιαφέρον, ωστόσο μη δεσμευτικό, για την αγορά του 24% του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο αναμένεται να επιβεβαιωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εξαγορά του ποσοστού του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ έληγε στις 17:00.


Σύμφωνα με το δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα, που έχει συμφωνηθεί με τους θεσμούς, σε δεύτερη φάση ακολουθεί η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών με στόχο ο πλειοδότης να έχει αναδειχθεί έως τις 31 Οκτωβρίου και έως τις 28 Φεβρουαρίου 2017 να έχει μεταβιβαστεί το 24% στον επενδυτή.

Σημειώνεται ότι η TERNA είχε συμμετάσχει στον πρώτο διαγωνισμό για την πώληση του 66% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ, που διενεργήθηκε το 2014 και ματαιώθηκε. Προέβαλε σοβαρές ενστάσεις όταν έγινε γνωστό ότι το υπουργείο προσανατολιζόταν στην πώληση μειοψηφικού, αντί του αρχικού πλειοψηφικού πακέτου.

Στο μετοχικό κεφάλαιο της CDP RETI, μητρικής εταιρείας της TERNA, κατέχει σημαντικό ποσοστό η κινεζική State Grid Corporation of China, η οποία είχε αυτοτελώς εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά του ΑΔΜΗΕ το 2014.

Αναφορικά με τον RTE: Η μητρική ΕDF έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να πωλήσει το 50% του γαλλικού Διαχειριστή, ενώ σήμερα, 26 Ιουλίου, πραγματοποιείται γενική συνέλευση των μετόχων της EDF για την έγκριση προγράμματος χρηματοδότησης της εταιρείας με στήριξη από το γαλλικό δημόσιο.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με τρεις αλλαγές της τελευταίας στιγμής έρχεται ο ΕΝΦΙΑ

Σε τρία βασικά σημεία αλλάζει ο φόρος στο παρά ένα της έκδοσης των φετινών εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ. Συγκεκριμένα αλλαξε ο τρόπος πληρωμής, γλίτωσαν τα αγροτεμάχια από τον συμπληρωματικό φόρο και διατηρήθηκαν οι εκπτώσεις του φόρου για χαμηλόμισθους, πολύτεκνους και ανάπηρους που εισπράττουν ποσά τόκων πάνω από ένα όριο.

Ωστόσο, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες σημαντικές αλλαγές που θα αφορούν τα κλιμάκια και τους συντελεστές του φόρου προκειμένου να καλυφθεί το κενό που δημιουργείται στην βεβαίωση του φόρου λόγω της εξαίρεσης των αγροτεμαχίων από τον συμπληρωματικό φόρο.

Πιο συγκεκριμένα οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής στον ΕΝΦΙΑ είναι οι εξής:

- ο φόρος αντί για τον Αύγουστο, θα αρχίσει να πληρώνεται από τον Σεπτέμβριο και θα εξοφληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις με την τελευταία δόση να ορίζεται για τον Ιανουάριο 2017. Έτσι οι φορολογούμενοι δεν θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον ΕΝΦΙΑ μέσα στο καλοκαίρι, αλλά από τον Σεπτέμβριο ο οποίος και θα είναι ιδιαίτερα βαρύς φορολογικά αφού θα πρέπει να πληρωθεί και η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος
- εξαιρέθηκαν τα αγροτεμάχια από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ. Η εξαίρεση επιβλήθηκε από το γεγονός ότι δεν βρέθηκε αξιόπιστος τρόπος να υπολογιστούν οι αξίες των αγροτεμαχίων και υπήρχε ο κίνδυνος να εκδοθούν εκκαθαριστικά με τερατώδη ποσά βεβαίωσης.
- δεν θα χάνεται η έκπτωση από τον φόρο για εισόδημα από τόκους πάνω από ένα όριο. Η διάταξη που έχει κατατεθεί με νομοσχέδιο στη Βουλή το οποίο δεν έχει ακόμη ψηφιστεί προβλέπει, προβλέπει ότι οι χαμηλόμισθοι με ετήσιο εισόδημα από τόκους άνω των 300 ευρώ και οι πολύτεκνοι και ανάπηροι με ετήσιο εισόδημα από τόκους πάνω από 600 ευρώ θα έχαναν την έκπτωση 50% και 100% αντίστοιχα που δικαιούνταν. Τελικά η διάταξη δεν πρόκειται να προωθηθεί για ψήφιση.

Στις 29 Ιουλίου λήγει η προθεσμία για τη διόρθωση των δηλώσεων Ε9 με μισό από το προβλεπόμενο πρόστιμο. Αμέσως μετά το ΥΠΟΙΚ θα μπει στην τελική ευθεία για την εκκαθάριση του φόρου.


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρόσθετο κόστος 50 εκατ. ευρώ στα σουπερμάρκετ από τις χρεωστικές κάρτες

Τα Capital Controls που αποτελούν κομμάτι της ζωής μας εδώ και ένα χρόνο, έχουν συντελέσει σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση χρήσης των χρεωστικών καρτών για τις αγορές σε καταστήματα λιανικής. Βέβαια, αν και τα οφέλη της νέας αυτής συνήθειας των καταναλωτών στην μείωση της φοροδιαφυγής/φοροαποφυγής και στα μακροοικονομικά μεγέθη είναι σημαντικά παράλληλα η αύξηση χρήσης χρεωστικών καρτών φαίνεται πως προκαλεί σημαντικό επιπλέον κόστος στις επιχειρήσεις

Σύμφωνα με μελέτη, που πραγματοποίησε πρόσφατα το ΙΕΛΚΑ, προκύπτει πως η επιβάρυνση το 2016 από την αυξημένη χρήση χρεωστικών καρτών στις συναλλαγές στο λιανεμπόριο τροφίμων είναι αρκετά σημαντικήΔεκαπλασιάστηκε η χρήση καρτών

Αναλυτικότερα, στο λιανεμπόριο τροφίμων το ποσοστό χρήσης εκτιμάται ότι μέχρι τον Ιούνιο 2015 ήταν στα επίπεδα του 7-8% για τις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ και κάτω από 1% για τα μικρά σημεία πώλησης. Τα ποσοστά χρήσης πιστωτικών καρτών, μετά την επιβολή των ελέγχων κεφαλαίων άλλαξαν άρδην. Σύμφωνα με τη σχετική έρευνα του ΙΕΛΚΑ υπάρχουν επιχειρήσεις που το ποσοστό αύξησης της χρήσης καρτών (είτε πιστωτικών είτε χρεωστικών) δεκαπλασιάστηκε. Συνολικά εκτιμάται ότι το ποσοστό για το σύνολο της αγοράς μέσα σε λίγες ημέρες εξαπλασιάστηκε και μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα σταθεροποιήθηκε σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο, αλλά με σταθερά αυξητικές τάσεις. Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι το ποσοστό χρήσης πιστωτικών καρτών αυξήθηκε εξαιτίας των ελέγχων κεφαλαίων μεσοσταθμικά από 4.5% σε 19.5%, με αύξηση για τις αλυσίδες σουπερμάρκετ από 7.5% σε 35% με αυξητικές τάσεις και για τα μικρότερα σημεία πώλησης από 1% σε 5% με αυξητικές τάσεις. Αυτή τη στιγμή στο οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων (μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ) η χρήση κάρτών στις συναλλαγές φθάνει ακόμα και στο 50% των συνολικών αγορών.

Όπως φαίνεται στα στοιχεία της έρευνας καταναλωτών του ΙΕΛΚΑ περίπου οι μισοί καταναλωτές (49%), 1 στους 2, δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν πλέον πιο συχνά πιστωτική ή χρεωστική κάρτα για τις συναλλαγές τους. Σύμφωνα δε με στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα η Τράπεζα της Ελλάδος την μεγαλύτερη και σημαντικότερη αύξηση παρουσιάζουν οι συναλλαγές με χρεωστική κάρτα με τον αριθμό των συναλλαγών να αυξάνεται από 15 εκατ. περίπου σε 60 εκατ. Περίπου (+300%) από το Α’ εξάμηνο του 2015 στο Β’ εξάμηνο του 2015, όταν οι πιστωτικές κάρτες παρουσιάζουν αύξηση από 23 εκατ. σε 29 εκατ. συναλλαγές (+25%).

Σημαντική αύξηση κόστους…

Αυτές οι αυξήσεις, πέρα από τα πολύ θετικά αποτελέσματα που επιφέρουν μακροοικονομικά και ιδιαίτερα στη μείωση της φορδιαφυγής/φοροαποφυγής, προκαλούν μία αξιοσημείωτη αύξηση του κόστους στη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, Τα στοιχεία της ανάλυσης κόστους που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μελέτης του ΙΕΛΚΑ, καθώς και τα στοιχεία από αντίστοιχες έρευνες στο εξωτερικό (Food Marketing Institute – USA, Australian Retailers Association, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) συνηγορούν σε δύο βασικά συμπεράσματα:

Ότι γενικά παγκοσμίως η χρήση πιστωτικών καρτών έχει υψηλότερο κόστος σε σχέση τη χρήση μετρητών, με το κόστος των πιστωτικών καρτών για το λιανεμπόριο να ανέρχεται σε 1.6-1.8% επί των πωλήσεων και των μετρητών σε 0.6-0.9% επί των πωλήσεων

Ότι η χρήση συγκεκριμένα χρεωστικών καρτών στην Ελλάδα έχει σημαντικά υψηλότερο κόστος από άλλες χώρες, καθώς οι χρεωστικές κάρτες αντιμετωπίζονται συνήθως ως πιστωτικές κάρτες από τον τραπεζικό κλάδο όσον αφορά την χρέωση της συναλλαγής. Έτσι ενώ το κόστος χρήσης χρεωστικών καρτών σε τρίτες χώρες είναι σε επίπεδα του 0.4-0.8%, στην Ελλάδα είναι υπερδιπλάσιο στο 1.7%

Στην πραγματικότητα όμως πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες έχουν ουσιώδεις διαφορές, εξαιτίας των οποίων στις περισσότερες χώρες της Δυτικής Ευρώπης και στις ΗΠΑ έχουν διαφορετικό κόστος προμήθειας τραπεζικής συναλλαγής για τον έμπορο σε σχέση με τις πιστωτικές κάρτες, με κυριότερο το ότι δεν εμπεριέχουν τον κίνδυνο της συναλλαγής μέσω δανεισμού. Συγκεκριμένα παρακάτω φαίνονται οι βασικές διαφορές:
 
 

50 εκατ. ευρώ παραπάνω τον χρόνο…


Η ανάλυση κόστους που πραγματοποίησε το ΙΕΛΚΑ είναι αποκαλυπτική για τις συνέπειες που έχει η αύξηση χρήσης πιστωτικών και ιδιαίτερα των χρεωστικών καρτών ως μέσο πληρωμής στο λιανεμπόριο τροφίμων στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι οι παραπάνω εξελίξεις οδηγούν σε ετήσια αύξηση του λειτουργικού κόστους των λιανεμπορικών επιχειρήσεων κατά 50 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 0.21% των πωλήσεων. Το ποσό αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένου ότι οι κερδοφόρες επιχειρήσεις του κλάδου λειτουργούν με καθαρό περιθώριο κερδοφορίας προ φόρων της τάξης του 1-1.5%.

Από την παραπάνω ανάλυση γίνεται σαφές ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτού του επιπλέον κόστους έχει προκληθεί από τον 4πλασιασμό των συναλλαγών με τη χρήση χρεωστικής κάρτας και την αντιμετώπιση τους ως πιστωτικές στην χρέωση τους.

Σε κάθε περίπτωση από την ανάλυση προκύπτει αύξηση του συνολικού κόστους των επιχειρήσεων, εξέλιξη που αναμένεται να είναι εις βάρος του καταναλωτή (εφόσον δεν μειωθεί το κόστος χρήσης χρεωστικών καρτών), καθώς το αυξημένο αυτό κόστος έρχεται να προστεθεί στις πρόσφατες αυξήσεις του ΦΠΑ στα τρόφιμα. Εκτιμάται ότι η υιοθέτηση ενός συστήματος χρέωσης προμήθειας για τις χρεωστικές κάρτες αντίστοιχου χωρών της ΕΕ θα δημιουργήσει σημαντικά πλεονεκτήματα στο λιανεμπόριο τροφίμων σε μία εποχή με έντονες πτωτικές τάσεις

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Φουντώνουν» τα κόκκινα δάνεια και το 2016 σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος

Περαιτέρω αύξηση των κόκκινων δανείων (μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων) για εφέτος προβλέπει η "Επισκόπηση του Ελληνικού Χρηματοπιστωτικού Συστήματος" της Τραπέζης της Ελλάδος που δόθηκε σήμερα για πρώτη φορά στη δημοσιότητα.

Όπως επισημαίνει η ΤτΕ στο βαθμό που οι τράπεζες δεν προβούν σε αναδιαρθρώσεις των χαρτοφυλακίων τους, (π.χ. περιορισμός του κόστους εξυπηρέτησης των δανείων μέσω της αναχρηματοδότησης υφιστάμενων δανείων με ευνοϊκότερο για τις εταιρίες επιτόκιο, ανταλλαγή εταιρικού χρέους με μετοχικό κεφάλαιο), τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα αναμένεται να αυξηθούν και κατά τη διάρκεια του 2016, ακόμη στην περίπτωση ομαλοποίησης των μακροοικονομικών συνθηκών, δεδομένου ότι έχει παρατηρηθεί ιστορικά χρονική υστέρηση μεταξύ της θετικής αναστροφής του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, και της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

Η Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμά ότι ο πιστωτικός κίνδυνος και η περαιτέρω επιδείνωση της ποιότητας του δανειακού χαρτοφυλακίου αποτελεί τη σημαντικότερη πηγή αστάθειας του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Συγκεκριμένα, η ποιότητα του χαρτοφυλακίου δανείων των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων εξακολουθεί να επιδεινώνεται από την αρχή της χρηματοπιστωτικής κρίσης μέχρι και σήμερα. Οι δυσμενείς μακροοικονομικές συνθήκες οδήγησαν σε ονομαστικές περικοπές μισθών, στην αύξηση της ανεργίας, στην αύξηση του ποσοστού των εργαζομένων σε θέσεις μερικής απασχόλησης και σε πιο ευέλικτες μορφές εργασίας. Οι παραπάνω εξελίξεις σε συνδυασμό με την αύξηση των φορολογικών υποχρεώσεων συνέβαλαν στη σημαντική μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος καθώς και στην αποδυνάμωση της ικανότητας αποπληρωμής των δανειακών υποχρεώσεων των νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Επιπροσθέτως, η επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων από τις 28.6.2015, παρά τις όποιες ενέργειες χαλάρωσης των αρχικών περιορισμών, έχει δυσχεράνει την οικονομική δραστηριότητα. Αποτέλεσμα ήταν η συνιστώσα της οικονομικής δραστηριότητας που αφορά τις επενδύσεις να επιδεινωθεί σημαντικά.

Ως αποτέλεσμα των προαναφερθεισών εξελίξεων, ο λόγος των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων προς το σύνολο των ανοιγμάτων σε ατομική βάση αυξήθηκε και διαμορφώθηκε στο 44,2% το 2015 έναντι 39,9% το 2014. Η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω καθώς το πρώτο τρίμηνο του 2016 ο λόγος των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων προς το σύνολο των ανοιγμάτων σε ατομική βάση αυξήθηκε και διαμορφώθηκε στο 45,1%.

Δεδομένου ότι τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα αποτελούν περισσότερο από το 44% του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου, με ανάλογα ποσοστά για δάνεια προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις, κάθε άλλο παρά εφησυχασμό προκαλούν οι ενδείξεις που προκύπτουν από την ανάλυση.

Συγκεκριμένα, τα ανοίγματα σε καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών και οι καταγγελμένες απαιτήσεις αποτελούν περίπου το 30% και 44% αντίστοιχα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων. Η ΤτΕ προειδοποιεί καθώς οι ενδείξεις αυτές αποτελούν ένα στοιχείο έγκαιρης προειδοποίησης για την εξέλιξη του πιστωτικού κινδύνου στις τράπεζες ενώ απαιτείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που να καθορίζει συγκεκριμένα εργαλεία για τη διαχείριση των πρόωρων ληξιπρόθεσμων οφειλών.


πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Eως την Παρασκευή οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς

Διορία μέχρι την Παρασκευή 29 Ιουλίου έχουν οι ενδιαφερόμενοι γονείς για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Το πρόγραμμα αφορά παιδικούς σταθμούς και έχει ως φορέα διαχείρισης την ΕΕΤΑΑ, η οποία μάλιστα έχει εκδώσει ειδικό εγχειρίδιο οδηγιών, προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να μεταβούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.eetaa.gr, προκειμένου να ενημερωθούν για τις διαδικασίες και τα αναγκαία βήματα τα οποία θα πρέπει να ακολουθήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι οι προσωρινοί πίνακες των επιτυχόντων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕ.Τ.Α.Α. στις 17 Αυγούστου 2016, προκειμένου να ακολουθήσουν οι ενστάσεις από τις 18 και 22 Αυγούστου 2016.

Με βάση τον μέχρι τώρα προγραμματισμό τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. στις 24 Αυγούστου 2016.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΟΜΙΔΑ: Να καταργηθεί ο συμπληρωματικός φόρος του ΕΝΦΙΑ για όλους

Κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ για όλους τους φορολογούμενους, και όχι μόνο για τα αγροτεμάχια, ζητεί η ΠΟΜΙΔΑ από το υπουργείο Οικονομικών.

Αναλυτικά, η ομοσπονδία ιδιοκτητών ακινήτων σημειώνει: 

«Επί των προσφάτων εξελίξεων οι οποίες επιβεβαίωσαν πλήρως τις εκτιμήσεις αλλά και τους φόβους της ΠΟΜΙΔΑ για έναν επερχόμενο ΕΝΦΙΑ-‘’μαμούθ’’, και της χθεσινής ανακοίνωσης του ΥΠΟΙΚ, τίθενται τα εξής δραματικά ερωτήματα:

Ξέχασαν τόσο γρήγορα στο ΥΠΟΙΚ γιατί ο ΕΝΦΙΑ είναι διπλός φόρος (κύριος + συμπληρωματικός) για την αστική ακίνητη περιουσία; Ο συμπληρωματικός φόρος, θεσπίστηκε προκειμένου να συμμετάσχουν προσχηματικά και μόνο, στην πληρωμή του κύριου φόρου οι ιδιοκτήτες της εκτός σχεδίου γης (όχι οι αγρότες, αλλά κυρίως ιδιοκτήτες εκτός σχεδίου ακινήτων προορισμένων για ανοικοδόμηση), με επιβάρυνση που δεν ξεπερνά το ένα ευρώ (1€) το στρέμμα το χρόνο. Έτσι, ιδιοκτήτης 100 στρεμμάτων γης επιβαρύνεται μόλις με 100€, πολύ λιγότερα δηλαδή από τον ιδιοκτήτη ενός υπογείου 60-70 τ.μ. σε υποβαθμισμένη συνοικία των αστικών κέντρων! Πρόκειται όχι μόνον για το μοιραίο λάθος της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά και για τεράστιο σκάνδαλο, εφόσον εξαιρούνται από τη φορολογία οι κάτοχοι εκτός σχεδίου γης τεράστιας επενδυτικής, τουριστικής κλπ. αξίας, και το ποσό που θα έπρεπε να καταβάλουν αυτοί, υποχρεούνται να το καταβάλουν οι κάτοχοι των απαξιωμένων διαμερισμάτων, των ξενοίκιαστων γραφείων και καταστημάτων, και των αζήτητων οικοπέδων.

Η χθεσινή υπαναχώρηση περί μη συνυπολογισμού των αγροτεμαχίων στο συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ –η οποία προφανώς και δεν υπαγορεύτηκε από ‘’τα λάθη των πολιτών’’, αλλά από την προσπάθεια της Κυβέρνησης να συνεχίσει να εξαιρεί από τον συμπληρωματικό φόρο όλους εκείνους που και προ τριετίας πέτυχαν να εξαιρεθούν ουσιαστικά και από τον κύριο φόρο – επιβεβαιώνει για μία φορά ακόμα ότι το συνολικό σχεδόν βάρος του πλέον άδικου φόρου όλων των εποχών, θα εξακολουθήσουν να επωμίζονται οι ιδιοκτήτες των απαξιωμένων αστικών ακινήτων. Έτσι με προφανές αποκλειστικό κριτήριο  το πολιτικό κόστος, το ΥΠΟΙΚ και πάλι «κάνει πίσω» στην αναγκαία αύξηση της συμμετοχής στα βάρη εκείνων που έως τώρα εξακολουθούν να μην πληρώνουν σχεδόν τίποτα, επιρρίπτοντας τα ποσά που αντιστοιχούν σε βάρος των καθημαγμένων ιδιοκτητών αστικής ακίνητης περιουσίας, και ιδιαίτερα απρόσοδης περιουσίας. Αλήθεια, είναι αυτό δίκαιη ‘’ανακατανομή’’ των βαρών;
 
Η ΠΟΜΙΔΑ καλεί για μια ακόμη φορά την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ να τελειώσει με την ντροπή και το όνειδος αυτό του φορολογικού μας συστήματος: Ο συμπληρωματικός φόρος πρέπει να καταργηθεί όχι μόνον για τα αγροτεμάχια αλλά για ΟΛΗ την ακίνητη περιουσία και για ΟΛΟΥΣ τους πολίτες. Αυτό πρέπει να γίνει «αναζητώντας ισοδύναμο» μέσω της δίκαιης φορολόγησης της εκτός σχεδίου γης με τον κύριο φόρο του ΕΝΦΙΑ, όχι βέβαια με το προσχηματικό και προκλητικό ένα ευρώ (1€) το στρέμμα το χρόνο (!!!), αλλά με ένα ποσό πιο ουσιαστικό ανά στρέμμα, που όλοι θα μπορούν και θα πρέπει να το πληρώνουν. Τότε δεν θα χρειάζεται να υπάρχει ο συμπληρωματικός φόρος για κανένα φορολογούμενο και ο κύριος φόρος της αστικής περιουσίας θα είναι χαμηλότερος για όλους. Τότε θα σταματήσει και η καταστροφή της κτηματαγοράς, της οικοδομής και θα μπορέσουμε να ελπίζουμε και σε ανάκαμψη της οικονομίας μας ολόκληρης…».  


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο φόβος απλώνεται πάνω από την ΕυρώπηΆλλη μία ημέρα φόβου βιώνει σήμερα η Ευρώπη, με τη Γαλλία να βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο, εξαιτίας του νέου αιματηρού περιστατικού που σημειώθηκε σε εκκλησία της Ρουέν στη Νορμανδία της Γαλλίας, με το Ισλαμικό Κράτος να αναλαμβάνει επίσημα την ευθύνη για την επίθεση.


church


Δύο τζιχαντιστές, εισέβαλαν στο ναό από την πίσω πλευρά την ώρα της λειτουργίας και πήραν ομήρους τον πάστορα, δύο καλόγριες και αρκετούς πιστούς που βρίσκονταν μέσα στο ναό.

Τελικά, η αστυνομία ενημερώθηκε για την ομηρία από μία καλόγρια που κατάφερε να ξεφύγει από τους δράστες, και επενέβη, εξουδετερώνοντας τους δύο δράστες.

Ωστόσο, νεκρός από τα χέρια των τζιχαντιστών έπεσε ο πάστορας Ζακ Εμέλ, 84 ετών, ενώ συγκεχυμένες είναι ακόμη οι πληροφορίες για τον αριθμό των τραυματιών.


pastoras


Οι γαλλικές αρχές κάνουν λόγο για τρεις τραυματίες, ένας εκ των οποίων είναι σοβαρά τραυματισμένος.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Figaro», ο τραυματίας που δίνει μάχη για να κρατηθεί  στη ζωή είναι μία μοναχή.

Ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος

Η τρομοκρατική οργάνωση, με ανακοίνωσή της μέσω του πρακτορείου Amaq που πρόσκειται σε αυτή, σημειώνει πως οι ένοπλοι ήταν «στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους».

«Η επίθεση στην εκκλησία της Νορμανδίας στη Γαλλία πραγματοποιήθηκε από στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους, ως απάντηση στο κάλεσμα να θέσουν στο στόχαστρο τις χώρες των σταυροφόρων της διεθνούς συμμαχίας», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα του Ισλαμικού Κράτους.


anakoinosi


Το σχετικό κείμενο, παραπέμπει στην ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με εκρηκτικά που σημειώθηκε σε συναυλιακό χώρο στο Άνσμπαχ της Γερμανίας, καθώς για μία ακόμα φορά γίνεται χρήση της φράσης «στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους». 

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ένας από τους δύο δράστες έχει σχεδόν ταυτοποιηθεί. Εάν η ταυτότητά του επιβεβαιωθεί, γράφει η γαλλική εφημερίδα, τότε πρόκειται για έναν «αναποφάσιστο τζιχαντιστή» καταπιεσμένο από τις τουρκικές αρχές. Έγκλειστος από το 2015, ο τζιχαντιστής αυτός φέρεται να είχε φορέσει ηλεκτρονικό βραχιόλι τον Μάρτιο του 2016.

Ολάντ: Η Γαλλία πρέπει να πολεμήσει κατά του Ισλαμικού Κράτους με όλα τα μέσα

«Οι δράστες της επίθεσης στην εκκλησία στη Νορμανδία ήταν τρομοκράτες που είχαν δηλώσει υποταγή στο Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, από το σημείο της επίθεσης.

«Η Γαλλία πρέπει να πολεμήσει κατά του Ισλαμικού Κράτους με όλα τα μέσα, σεβόμενοι παράλληλα τους νόμους», επεσήμανε ο ίδιος.

Ακόμη, ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την αλληλεγγύη και τη συμπόνια του Έθνους στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους Καθολικούς της Γαλλίας.

Οι δηλώσεις του κ. Ολάντ έγιναν στην εκκλησία στη Σεντ Ετιέν ντι Ρουβρέ, στην πόλη Ρουέν της Νορμανδίας, όπου μετά από κατάσταση ομηρίας, ένας ιερέας έχασε τη ζωή του, και ένα ακόμη άτομο τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ νεκροί έπεσαν και οι δύο δράστες κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης.

Γαλλία: Μία σύλληψη για την αιματηρή επίθεση

Στη σύλληψη ενός ατόμου σε σχέση με την αιματηρή ομηρία στην εκκλησία στη Νορμανδία προχώρησε η γαλλική αστυνομία, όπως έγινε γνωστό από πηγή που είναι κοντά στις έρευνες.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η σχέση του εν λόγω ατόμου με την επίθεση.

Γερμανία: Πυροβολισμοί σε νοσοκομείο – Νεκρός ένας γιατρός

Την ίδια ώρα, ακόμη ένα περιστατικό έλαβε χώρα στη Γερμανία, όπου ένας γιατρός της πανεπιστημιακής κλινικής Charité Benjamin Franklin στη συνοικία Στέγκλιτς του Βερολίνου έχασε τη ζωή του, όταν ένοπλος εισέβαλε στο κτίριο πυροβολώντας τον.

germania

Στη συνέχεια, ο δράστης έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε.

Η γερμανική αστυνομία επισημαίνει πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατική επίθεση, παρότι τα αίτια του περιστατικού δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σύλληψη γιατρών της Αττικής για φακελάκι

Στη σύλληψη ενός γιατρού – διευθυντή τμήματος δημοσίου νοσοκομείου της Αττικής, και ενός ιδιώτη γιατρού, που κατηγορούνται για δωροληψία υπαλλήλου και άμεση συνέργεια σε δωροληψία, αντίστοιχα, προχώρησε εχθές στην Αττική η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Των συλλήψεων προηγήθηκε καταγγελία ημεδαπού για την υπόθεση, σύμφωνα με την οποία τον παρακολουθούσε ιατρικά ο ιδιώτης ιατρός και για την καλύτερη αντιμετώπιση της πάθησής του τον παρέπεμψε στον ιατρό του δημόσιου νοσοκομείου, ενημερώνοντας τον ότι θα έπρεπε να καταβάλλει το ποσό των 100 ευρώ για την «εξυπηρέτηση».

Στη συνέχεια, ο ιατρός του δημόσιου νοσοκομείου, αφού πραγματοποίησε τη θεραπεία στον καταγγέλλοντα απαίτησε και έλαβε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Οι αρχές προχώρησαν αμέσως μετά στη σύλληψη του ανωτέρω ιατρού, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, ενώ ακολούθησε και η σύλληψη του ιδιώτη ιατρού.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!