EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016

«Αποσπούν» γιατρούς από νοσοκομεία της Αττικής και τους στέλνουν... Σαντορίνη

Μετά «βαΐων και κλάδων» και παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα έγινε προ ημερών η εγκαινίαση του νέου νοσοκομείου της Σαντορίνης. Πρόκειται για ένα νοσοκομείο που θα λειτουργήσει με όρους και νομικό καθεστώς Ανώνυμης Εταιρείας, με την εποπτεία να ανήκει στο Δημόσιο. Αλλά επειδή δεν έχει δικό του προσωπικό, αποψιλώνονται μεγάλα νοσοκομεία με αποσπάσεις-εξπρές!

Συνήθως το μεγάλο ερωτηματικό για όλες αυτές τις περιπτώσεις νεόδμητων νοσοκομείων στην Ελλάδα, είναι με τι προσωπικό θα λειτουργήσουν. Κι ας αποπνέουν εξωτερικά μια αίσθηση εκσυγχρονισμού και ασφάλειας. Εντός όμως συχνά είναι «ξεδοντιασμένα», χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό αλλά και την υλικοτεχνική υποδομή που απαιτείται.

Το θέμα που αποκάλυψε χθες το σωματείο εργαζομένων στο Αττικό νοσοκομείο, είναι ότι για να λειτουργήσει το πρόσφατα εγκαινιασμένο νοσοκομείο στο δημοφιλές νησί των Κυκλάδων δεν έγιναν προσλήψεις νέων γιατρών και νοσηλευτών. Αλλά επιλέχθηκε η λύση της εν μια νυκτί απόσπασης μέσω υπουργικών αποφάσεων προσωπικού από μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας!

Από το Αττιοκό ήδη με υπουργικές αποφάσεις (βλ.φωτό) έχουν αποσπαστεί – άγνωστο για πόσο διάστημα – δύο νοσηλευτές και άγνωστος αριθμός γιατρών. Ενώ το σωματείο εργαζομένων κάνει λόγο και για «ρουσφετολογικές αποσπάσεις σε υπουργεία, περιφέρειες και την ΑΕΜΥ (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας).

Το σκανδαλώδες είναι ότι παίρνουν προσωπικό από το Αττικό των 350 κενών οργανικών θέσεων, των ράντζων, της αναβολής χειρουργείων, των κλειστών κλινών ΜΕΘ, των κλειστών πτερύγων, των διασωληνωμένων στους διαδρόμους, των χιλιάδων οφειλόμενων ρεπό λόγω έλλειψης προσωπικού.

Επίσης, οι εργαζόμενοι στο Αττικό αναρωτιούνται πώς είναι δυνατό το Δημόσιο να ξοδεύει για να λειτουργήσει στην ουσία ένα ιδιωτικό μισο-νοσοκομείο, με δανεικό προσωπικό και ελαστικές εργασιακές σχέσεις, και για την κυβέρνηση δεν υπάρχει πρόβλημα. Κια προσθέτουν με έμφαση: «Για να ανοίξει όμως ένα νοσοκομείο στην άνεργη και φτωχή Δυτική Αθήνα (πχ το Λοιμωδών), για να προσληφθεί προσωπικό, για να εξαλειφτούν τα ράντζα, για να λειτουργήσουν τα χειρουργεία, τα χρήματα δεν φτάνουν, ανακαλύπτονται διαρκώς δεκάδες τεχνικά προβλήματα και εκατοντάδες δικαιολογίες».

«Κώλυμα σε προσλήψεις»


Να σημειωθεί επίσης ότι 13 επικουρικοί νοσηλευτές και τραυματιοφορείς, που με κυβερνητική απόφαση δημοσιευμένη σε ΦΕΚ, είχε προγραμματιστεί να έρθουν στο Αττικό, δεν μπορούν να προσληφθούν διότι το νοσοκομείο και η Β' ΔΥΠΕ δεν έχει τα αντίστοιχα κονδύλια για την πληρωμή τους (το μισθολογικό κόστος των επικουρικών πιστώνεται στα νοσοκομεία και τις ΔΥΠΕ και όχι στον κρατικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας).πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στίγκλιτζ: Το πρώτο ελληνικό «πακέτο» διάσωσης έγινε για να σωθούν οι γαλλογερμανικές τράπεζες

Το πρώτο «πακέτο» διάσωσης για την Ελλάδα το 2010 σχεδιάστηκε για να σωθούν οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες που είχαν μεγάλο πρόβλημα εκείνη την περίοδο, υποστηρίζει ο διάσημος οικονομολόγος, Τζόζεφ Στίγκλιτς, στον απόηχο» μάλιστα της έκθεσης του ΔΝΤ ότι έγιναν σημαντικά λάθη στους υπολογισμούς και τις εκτιμήσεις για την Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του στους New York Times, ο κάτοχος Νόμπελ δηλώνει ότι τα κεφάλαια του προγράμματος κατευθύνθηκαν αμέσως προς τις τράπεζες κι ότι γενικά το πρόγραμμα είχε περισσότερο όφελος για άλλες ευρωπαϊκές χώρες κι όχι για την Ελλάδα.Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ε.Ε. είναι στον «πυρήνα» της φιλελεύθερη και προσπαθεί, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να επιβάλλει μέτρα λιτότητας και να καταπνίξει τα συνδικάτα.

Ειδικά, στην Ελλάδα, η αντίσταση των πολιτικών και των συνδικαλιστικών οργανώσεων καταπιέστηκε με την μαζική ανεργία που προκάλεσαν τα μέτρα στη χώρα.

Πάντως, σημειώνει ότι η Ευρωζώνη είχε ως πρότυπο στο σχέδιό της το μοντέλο των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά χωρίς να υπάρχει μια αντίστοιχη πολιτική ενοποίηση που θα στήριζε ένα τέτοιο εγχείρημα.

«Η δημιουργία του ευρώ είναι η πιο σημαντική εξήγηση για την εξαιρετικά κακή απόδοση των οικονομιών της Ευρωζώνης από την κρίση του 2008», ανάφερε.

Τρανή απόδειξη αποτελούν χώρες οι οποίες διέθεταν «πολύ χαμηλότερο χρέος και έλλειμμα στον προϋπολογισμό πριν την ένταξη στο ευρώ, όπως η Ισπανία και η Ιρλανδία».

Μάλιστα, στον απόηχο της οικονομικής κρίσης στην Ευρωζώνη, «οι ηγέτες της δεν έχουν λάβει ακόμα το μάθημα».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, «τι πρέπει να γίνει για να καταστεί το ευρώ βιώσιμο, ο οικονομολόγος απάντησε πως χρειάζεται μία τραπεζική ένωση για τη διασφάλιση των καταθέσεων, αλλά και μία Ε.Κ.Τ. που δεν επικεντρώνεται μόνο στον πληθωρισμό, αλλά και την απασχόληση.

Τέλος, σχετικά με το επίκαιρο και φλέγον θέμα του Brexit αλλά και τη γενικότερη αύξηση των Ευρωσκεπτικιστών, κατέκρινε έντονα τις τιμωριτικές απειλές διαφόρων αξιωματούχων, όπως ο Jean Claude Juncker, προς τη Βρετανία.

«Η παραμονή στην Ε.Ε. πρέπει να προτιμάται λόγω των ωφελειών που προσφέρει, όχι από φόβο», σχολίασε.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τρέχουν να προλάβουν τα νομοσχέδια για το πλαστικό χρήμα

H σύνδεση του αφορολόγητου με τη χρήση «πλαστικού» χρήματος και η εθελοντική αποκάλυψη κρυμμένων χρημάτων, με κίνητρο την επιβολή ενός «λογικού» εφάπαξ φόρου, είναι τα δύο νομοσχέδια που θέλει να φέρει το οικονομικό επιτελείο στη Βουλή πριν κλείσει για την καλοκαιρινή περίοδο στις 5 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συγκεκριμένα σχέδια νόμου είναι σχεδόν έτοιμα και απομένουν μόνο κάποιες τελευταίες συνεννοήσεις με τους θεσμούς, καθώς και ορισμένοι υπολογισμοί για την απόδοση των μέτρων προκειμένου να υπερκαλυφθεί η «τρύπα» (230 εκατ. ευρώ) από τις διορθώσεις σον ΕΝΦΙΑ και να εξασφαλιστεί η επίτευξη του φετινού στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ.

Σε ότι αφορά στο σχέδιο νόμου για το «πλαστικό» χρήμα, πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών είναι να εφαρμόσει για φέτος μία ήπια μεταβατική περίοδο με πιλοτικό χαρακτήρα, που θα προβλέπει ελάχιστο απαιτούμενο ποσοστό ηλεκτρονικών πληρωμών (πιστωτική, χρεωστική, προπληρωμένη, e-banking κ.ά.) κοντά στο 15% με 20% επί του συνολικού ποσού αποδείξεων που πρέπει να συμπληρώσει κάποιος για να εξασφαλίσει το αφορολόγητο. (π.χ. εάν ένας φορολογούμενος πρέπει να παρουσιάσει δαπάνες ύψους 10.000 ευρώ για να πάρει ολόκληρο το αφορολόγητο, τότε θα πρέπει τα 1.500 ευρώ – 2.000 ευρώ να τα έχει μαζέψει με τη χρήση κάποιας κάρτας) η αρχική σκέψη του υπουργείου Οικονομικών είναι να μπουν όλες οι κατηγορίες πληρωμών στο σύστημα (ΔΕΚΟ, ασφαλιστήρια συμβόλαια, ιδιωτικά σχολεία κ.ά.) προκειμένου να εξοικειωθούν οι πολίτες με τη χρήση των καρτών

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών, καθώς και όσοι συνταξιούχοι είναι πάνω από 85 ετών, θα εξαιρεθούν είτε μερικώς, είτε πλήρως από την υποχρέωση συλλογής αποδείξεων με το χέρι. Το δεύτερο νομοσχέδιο θα προβλέπει φορολογικά και νομικά κίνητρα σε όσους εμφανίσουν κρυμμένα εισοδήματα και τα καταθέσουν στις τράπεζες, ή τα χρησιμοποιήσουν για επενδυτικού σκοπούς. Τα χρήματα μπορούν να προέρχονται είτε από τα μπαούλα και τα στρώματα, είτε από καταθέσεις στο εξωτερικό. Το τελικό ποσοστό του εφάπαξ φόρου που θα επιβληθεί σε όσα κεφάλαια αποκαλυφθούν από τους κατόχους τους οικειοθελώς (δηλαδή, πριν εντοπιστούν από κάποιον φορολογικό έλεγχο), δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί. Ωστόσο, φαίνεται ότι:
 • Ο εφάπαξ φόρος θα κυμαίνεται μεταξύ 15% και 25% με πιθανότερο σενάριο να ξεπερνά οριακά το 20%
 • Δεν θα υπάρχει δίωξη για φορολογικά αδικήματα (π.χ. φοροδιαφυγή), αλλά, αντιθέτως, θα υπάρχουν ποινικές κυρώσεις σε περίπτωση που αποκαλυφθεί ότι τα χρήματα αυτά προέρχονται από όπλα, ναρκωτικά, σωματεμπορία, λαθρεμπόριο κ.ό.κ.
 • Η διάταξη αυτή, λογικά, δεν θα έχει προθεσμία ισχύος

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ – Δικαστικό «φράγμα» στις περικοπές συντάξεων

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΣΟΚ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Φόβοι για δημοσιονομικό σοκ σε περίπτωση εκτέλεσης των δικαστικών αποφάσεων
Μετά τους ενστόλους, δικαστικούς και ιατρούς ΕΣΥ, δικαιώνονται και οι συνταξιούχοι πανεπιστημιακοί για τις μειώσεις του δεύτερου Μνημονίου.

Αντιμέτωπο με ένα νέο δημοσιονομικό «σοκ» θα βρεθεί σύντομα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, μόλις υποχρεωθεί να εκτελέσει όλες τις δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν σωρηδόν συνταξιούχους (και εν ενεργεία) των ειδικών μισθολογίων, και, όπως οφείλει πλέον να κάνει και για τους πανεπιστημιακούς, με βάση νέα «πιλοτική» απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές που υπέστησαν και αυτοί, με τον ν.4093/12 (Μνημόνιο 2).

Η Ολομέλεια του ΕΣ έκρινε τις περικοπές αυτές αντίθετες σε σειρά διατάξεων του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου γεγονός που σημαίνει ότι οι συντάξεις των καθηγητών των ΑΕΙ πρέπει να επιστρέψουν στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 αυξημένες κατά 12% και να καταβληθούν στους δικαιούχους αναδρομικά από τότε που οι διαφορές αποδοχών, όπως κρίθηκε και με τους ενστόλους δικαστικούς γιατρούς του ΕΣΥ.

Η αντισυνταγματικότητα μάλιστα διαπιστώνεται χωρίς χρονικούς περιορισμούς που συνήθως βάζουν τελευταία οι δικαστικές αποφάσεις στα χρονικά όρια της αναδρομικότητας και στο ποιοι μπορούν να επωφεληθούν από την κήρυξη της για να μην προκληθεί νέος αιφνιδιασμός ενόψει της συνεχιζόμενης κρίσης.

Αντίθετα με το ΣτΕ που δικαιώνοντας τους εν ενεργεία πανεπιστημιακούς έκρινε ότι μπορούν να εισπράξουν αναδρομικά μόνο όσοι είχαν την πρόνοια να προσφύγουν στα διακστήρια η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν θέτει τέοιους περιορισμούς.

Μάλιστα σύμφωνα με το Εθνος, στην Ολομέλεια του ΣτΕ αναμένεται να κριθούν και οι προσφυγές που επιδιώκουν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικά τα νέα μέτρα για τις περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων όταν το σύνολό τους υπερβάινει τα 1.300 ευρώ μεικτά.


πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιες είναι οι 21 περιοχές όπου θα λειτουργήσουν υδατοδρόμια

Τη δημιουργία ενός γενικευμένου δικτύου υδατοδρομίων στη χώρα αποφάσισε η κυβέρνηση. Η απόφαση ελήφθη στο χθεσινό Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.) που έγινε υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, με το οποίο θα δρομολογηθεί η λειτουργία δικτύου υδατοδρομίων. Πρόκειται για μια επιλογή που αναμένεται να δημιουργήσει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές σε τοπικό επίπεδο, αλλά και συνολικά για τη χώρα, καθώς θα ενισχύσει το τουριστικό προϊόν και θα αναδείξει νέες τουριστικές τάσεις.
AdTech Ad

Υπεραξία στους Οργανισμούς Λιμένων

Η λειτουργία υδατοδρομίων επίσης εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει υπεραξίες και νέες ευκαιρίες για τους Οργανισμούς Λιμένων και τα Λιμενικά Ταμεία από τη λειτουργία υδατοδρομίων στους χώρους τους, ως μέρος του συνόλου των εγκαταστάσεων τους.

Μια άλλη κρίσιμη παράμετρος που σχετίζεται με τα υδατοδρόμια είναι ότι θα μπορούν να καλύπτουν σημαντικές κοινωνικές ανάγκες ειδικά στις περιπτώσεις μικρών και απομακρυσμένων νησιών, που στερούνται χερσαίου αεροδρομίου ή οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις είναι εποχικά ανεπαρκείς.

Τα υδροπλάνα έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν τη μεταφορική εξυπηρέτηση και να ικανοποιήσουν ανάγκες επείγουσας και έκτακτης μετακίνησης (αεροδιακομιδή ασθενών, έρευνα και διάσωση, μεταφοράς φαρμάκων, τροφίμων κ.λπ.).

Το χρονοδιάγραμμα

Με βάση τη σχετική εισήγηση, εντός των επομένων δύο ετών θα έχει ολοκληρωθεί ένα δίκτυο υδατοδρομίων πανελλαδικής εμβέλειας, το οποίο θα καλύπτει μεγάλο μέρος των σχετικών συγκοινωνιακών αναγκών της χώρας.

Ήδη εκδοθεί η πρώτη άδεια λειτουργίας υδατοδρομίου στον Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας, ενώ στο τελικό στάδιο αδειοδότησης βρίσκεται και το υδατοδρόμιο στο Λιμένα των Παξών.

Στο στάδιο της εξέτασης βρίσκονται άλλες 19 αιτήσεις για ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων και ειδικότερα στις εξής περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και νησιά:
 1. Αγία Μαρίνα Γραμματικού,
 2. Ρέθυμνο,
 3. Αλόννησος,
 4. Σκόπελος,
 5. Σκύρος,
 6. Πάτμος,
 7. Βόλος,
 8. Τήνο,
 9. Λαύριο,
 10. Πάτρα,
 11. Ζάκυνθος,
 12. Αμφιλοχία,
 13. Σούδα,
 14. Θεσσαλονίκη,
 15. Καλαμάτα,
 16. Σητεία,
 17. Σίφνος,
 18. Ηράκλειο Κρήτης
 19. Χίος
Ακόμη, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προετοιμάζει την υποβολή τεχνικού φακέλου για την αδειοδότηση εικοσιέξι υδατοδρομίων σε λιμένες νήσων του Νοτίου Αιγαίου. Επίσης φορείς έχουν επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δημιουργία υδατοδρομίων σε λίμνες, η ανάπτυξη των οποίων θα θέσει νέα δεδομένα στις αεροπορικές μεταφορές.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι σύγχρονοι κοτσαμπάσηδες

 Γράφει ο Κίμων Ρηγόπουλος

Αφού έπαιξαν πρώτα το παιχνίδι της κότας που ντύνεται λιοντάρι, αφού εξάντλησαν όλο το μελό ρεπερτόριο του «τραβάτε με κι ας κλαίω», αφού ασέλγησαν πάνω στην απελπισία των ανθρώπων που τους επέτρεψε να λεονταρίζουν δωρεάν, τώρα γειώθηκαν οι τιποτένιοι στην πραγματική τους φύση.
 

Είναι οι σύγχρονοι κοτσαμπάσηδες. Δεν προσκυνούν βέβαια τον Σουλτάνο αλλά τον Σόιμπλε. Δεν λογοδοτούν στην Υψηλή Πύλη αλλά στην τρόικα. Μικρές λεπτομέρειες που δεν ακυρώνουν την αποκαλυπτική ιστορική αναλογία.

Είναι οι ίδιοι για τους οποίους η μακαρίτισσα η Μαλβίνα Κάραλη είχε πει κάποτε: αυτοί δεν είναι κόμμα, είναι δέκα κώλοι που ζητάνε καρέκλα. Απομυζούν αποστεωμένα κουφάρια με το καλαμάκι. Έχοντας περιηγηθεί ασκόπως στην πρώτη νιότη τους σε θεωρίες που τους ξεβόλευαν, αποφάσισαν να αγκυροβολήσουν στο απάνεμο λιμάνι του ολοκληρωτικού καπιταλισμού που διά βίου τους τρέφει. Άλλοτε με κανένα κέφαλο, κανένα πρόγραμμα ευρωπαϊκό, τώρα με συναγρίδα πεσκέσι των αξιοσέβαστων δανειστών. Φοροεισπράκτορες της συμφοράς, αφήνουν πίσω τους την αποφορά της ακατάσχετης λιγούρας τους.

Εξαγγέλλουν μέτρα για την αθλιότητα ισοδύναμα της αθλιότητάς τους. Άλλοτε κλαίγοντας και άλλοτε στεγνοί δακρύων, παριστάνουν ότι κυβερνούν οι προσκυνημένοι των μνημονίων.

Σκιαμαχούν για το θεαθήναι στο καταργημένο κοινοβούλιο για να στήσουν το θλιβερό σκηνικό του δικομματισμού.

Χαζοχαρούμενες υπάρξεις που η ελλειμματική τους συνείδηση αποτελεί και το ασφαλές διαβατήριο της ψωραλέας καριέρας τους. Πουλάνε τα εναπομείναντα στο σεντούκι της γιαγιάς για τη «φουκαριάρα την πάρτη τους».

Δεν τους χωρούν οι έννοιες γι’ αυτό εφευρίσκουν ισοδύναμες μετωνυμίες. Δεν τους χωράει η φωνή τους γι’ αυτό μιλούν με άλλες. Δεν τους χωράει η αλητεία τους γι’ αυτό δανείζονται και τις αλητείες των προστατών τους. Ενώ τραγουδούσαν ανέξοδα κάποτε το «γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον», τώρα ενθρονισμένοι με το αζημίωτο στο παρόν, αλλάζουν το χαβά τους και τραγουδούν αμέριμνοι το «και περάσαμε όμορφα, όμορφα, όμορφα».

Στοιχημένοι δίπλα και κάτω από τον άνθρωπο που ο λόγος του είναι σπαθί στομωμένο απ’ το ψέμα, εφορμούν σαν όρνια με νύχια που δεν είναι πια γαμψά, καλλωπισμένα από το μανικιούρ της τρόικας. Κλεπταποδόχοι ιδεών που ποτέ δεν πίστεψαν, τις εξαργυρώνουν τώρα όσο όσο για μια πρέζα «δυτικής» καλοπέρασης.

Μικροί άνθρωποι στήνουν τις μεγάλες απάτες.

Ψευδομάρτυρες της συμφοράς χαρτζιλικωμένοι, είναι αυτοί που αναλαμβάνουν συνήθως την υπεράσπιση των μεγάλων αφεντικών.

Και το ακροατήριο; Το σιωπηλό ακροατήριο γιατί δεν επεμβαίνει; Αφού δεν έχει να χάσει τίποτα. Μόνο να κερδίσει τη φωνή του και την τιμή του έχει.

ΥΓ. Διαβάζω αναλύσεις επί αναλύσεων για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που παγιώνεται σε αναπόφευκτο κακό. Με ενοχλεί ότι οι περισσότερες είναι στρογγυλεμένες για να πληρούν τους όρους του πολιτικώς ορθού. Πιστεύω ότι χωρίς την ολοκληρωτική αποδόμηση αυτών των τυχάρπαστων που παριστάνουν τους κυβερνήτες, θα αιωρείται μονίμως μια ντροπαλή συμπάθεια γι’ αυτούς που «προσπάθησαν αλλά δεν μπόρεσαν». Είναι λοιπόν χρέος μας να αποκαλύψουμε χωρίς αστερίσκους και δισταγμούς το πραγματικό μέγεθος των ψύλλων που κάθισαν στο σβέρκο μας.

 
ΠηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η αναθεώρηση-ΠΟΚΕΜΟΝ του ΣΥΡΙΖΑ (δολοφονία της Λογικής)

Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ

Εμπνευσμένη από το δημοφιλές παιγνίδι, η κυβέρνηση, στη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης, θα προχωρήσει στη διεξαγωγή μιας ανοιχτής διαδικασίας «διαλόγου σε πανεθνική κλίμακα».
 

Μέσα από τη δημιουργία ειδικής ιστοσελίδας όλοι οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Στη συνέχεια, τα συμπεράσματα από τη δημόσια (!) αυτή συζήτηση θα συγκεντρωθούν με τη διοργάνωση 13 συνελεύσεων (!!!) σε κάθε Περιφέρεια.

Και όλα αυτά με στόχο την Άνοιξη του 2017, η Οργανωτική Επιτροπή (νέο λαμπρό πεδίο δόξης και σίτισης) να συγκεντρώσει τα αποτελέσματα του διαλόγου και να παραδώσει την έκθεσή της σε όλα τα κόμματα.

Δεν χρειάζονται πολύπλοκες θεωρητικές αναλύσεις για να τεκμηριωθεί ότι η διαδικασία αυτή εντάσσεται στην τακτική της νομιμοποίησης της πολιτικής των μνημονίων και την εξασφάλιση πλατιάς συναίνεσης (και συνυπευθυνότητας) σε αυτή και σε κοινωνικό και σε πολιτικό επίπεδο.

Είναι εξ άλλου, η εξαγγελία αντίστοιχων «διαλόγων», με μαζικούς φορείς και συνδικάτα, μια πάγια τακτική όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια.

Το πρωτότυπο εδώ είναι ότι στο διάλογο καλούνται και οι «απλοί πολίτες». Εντός της μνημονιακής περιορισμένης Δημοκρατίας η κυβέρνηση προσπαθεί να μετατρέψει σε συνενόχους τους πολίτες, που παραμυθιασμένοι από τη διαδικασία «διαλόγου», θα καταθέτουν προτάσεις-Πόκεμον, σε μια ιστοσελίδα.

Τι άραγε είναι πιο τραγικό; Ο δεκαπεντάχρονος που κυνηγάει τον Pikachu στο νεκροταφείο της γειτονιάς του ή ο πολίτης που θα καταθέτει «πρόταση», ξεχνώντας ότι στη χώρα μας έχει ήδη συντελεστεί Συνταγματική Αναθεώρηση και το νέο υπερΣύνταγμα ονομάζεται Μνημόνιο.

Στην τελική, ο δεκαπεντάχρονος, έχει πλήρη συνείδηση ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι.

Υ.Γ.

1. Στο παιχνίδι ο αριθμός των Πόκεμον που πρέπει να πιάσει ο παίχτης είναι 151. Ειρωνεία;

2. Στην εικονική πραγματικότητα της Δημοκρατίας-Πόκεμον, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκρούστηκε τελικά με τη διαπλοκή. Απόδειξη: Αυτοί που έμειναν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες: Κοντομηνάς (Alpha), Κυριακού (ΑΝΤ1), Βαρδινογιάννης (Star), Αλαφούζος (ΣΚΑΪ), Βρυώνης (Ε), Μαρινάκης (Το βαπόρι από τη Περσία -TV), Καλογρίτσας (Η παρουσία του κουμπάρου και συνεταίρου του, κ. Θεοδωρικάκου, στο στενό επικοινωνιακό team του κ. Μητσοτάκη είναι εντελώς τυχαία).

3. Στην εικονική πραγματικότητα της Δημοκρατίας-Πόκεμον ο ΣΥΡΙΖΑ συγκρούστηκε και με τη Χρυσή Αυγή. Διαπραγματευόμενος, παρασκηνιακά, τις ψήφους για τους 200, μέχρι το άδειασμα δια στόματος… Λαγού. Σε λίγα χρόνια θα μάθουμε και τα ανταλλάγματα. Ευτυχώς οι διαπραγματεύσεις έγιναν πριν της επέτειο της Δημοκρατίας.

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016


 
Πηγη
 ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι μεγαλοεπιχειρηματίες που μας άφησαν τα χρέη τους και την... έκαναν για Χαβάη

Ζωή χαρισάμενη στις ελβετικές Άλπεις, το Μονακό και τη Νέα Υόρκη εμφανίζονται να κάνουν πασίγνωστοι Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι, αν και φυγόδικοι, κατόρθωσαν να διαφύγουν στο εξωτερικό μια ωραία  νύχτα, «παρέα», με τα φέσια των εκατομμυρίων που φόρεσαν στο ελληνικό δημόσιο.

Κάποιων άλλων η τύχη αγνοείται παντελώς με τις φήμες να οργιάζουν για το αν ζουν και που μπορεί να βρίσκονται, ενώ υπάρχουν και αυτοί που προσπαθούν να ξεκινήσουν από το μηδέν και σε άλλες... πολιτείες τις νέες επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Με μία ευρεία έννοια θα μπορούσαμε να πούμε ότι σε εμάς άφησαν τα χρέη τους και οι ίδιοι έφυγαν για...Χαβάη, για να ζήσουν ζωή παραμυθένια.

Και φυσικά εδώ δεν μιλάμε για δευτεροκλασάτα ονόματα του ελληνικού επιχειρηματικού γίγνεσθαι αλλά για επιχειρηματίες οι οποίοι στις μέρες της δόξας τους θεωρούνταν πρωταγωνιστές στο χώρο τους, και η εξαφάνιση τους δημιούργησε πάταγο, στην ελληνική κοινή γνώμη.
Μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι οι παρακάτω:

Γεράσιμος Αγούδημος (Agoudimos Lines)

Ζει στο πανέμορφο Λουγκάνο. Εγκατέλειψε την Ελλάδα μαζί με την οικογένειά του, ενώ είχε καταδικαστεί σε έξι χρόνια φυλακή με αναστολή για χρέη που αφορούσαν εργατικές και εργοδοτικές εισφορές στο ΝΑΤ.

Ο εφοπλιστής δεν μένει πια στην Ελλάδα. Τουλάχιστον, αυτό επιβεβαιώνουν πρόσωπα από το περιβάλλον του.

Μετά την ισοπεδωτική καταστροφή που του προκάλεσε η κατάσχεση των οχτώ καραβιών του, ο Αγούδημος, όπως λένε οι πληροφορίες τα άφησε όλα πίσω και εγκαταστάθηκε μόνιμα στο πανέμορφο Λουγκάνο της Ελβετίας.


Πέτρος Κυριακίδης (Proton Bank)

Λατινική Αμερική, Γερμανία ή Άγιον Όρος;

Ο γνωστός επιχειρηματίας, δεξί χέρι του Λ. Λαυρεντιάδη, αναζητείται μαζί με τον γιο του Γιώργο για την υπόθεση των ζημιογόνων δανείων - ύψους μεγαλύτερου των 700 εκατ. ευρώ - που χορηγούσε η Proton Bank σε εταιρείες συμφερόντων του Λαυρεντιάδη. Εχουν διαφύγει αμφότεροι, με τις φήμες να οργιάζουν ως προς το πού βρίσκονται... Άλλοι λένε Λατινική Αμερική, άλλοι Γερμανία, μέχρι και στο Αγ. Όρος λένε ότι κρύβεται ο άλλοτε ισχυρός άνδρας των Media και της εγχώριας επιχειρηματικής σκηνής.

Αξιοσημείωτο πως ο επικεφαλής της εταιρίας ΝΕΠ λειτουργούσε ως αχυράνθρωπος του Λαυρεντιάδη, δανειοδοτώντας και αποκτώντας μετοχικό μερίδιο σε συγκροτήματα Τύπου για να εξασφαλίζει τη σιωπή τους, για τις οικονομικές ατασθαλίες του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Κάτι ανάλογο έγινε και στην εφημερίδα VETO του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, όπως αποκάλυψε πρόσφατα το Hot Doc.

Η διαφυγή Κυριακίδη είχε φθάσει και στη Βουλή, με αιχμές για αδράνεια των διωκτικών αρχών.
 

Γιώργος Τσαγκαμίλης (Artisti Italiani)

Ο κ. Artisti Italiani της περίφημης αλυσίδας ενδυμάτων που μεσουράνησε στην ελληνική αγορά τη δεκαετία '80-'90 είναι ο Γιώργος Τσαγκαμίλης, που φιγουράρει στη λίστα των μεγαλοοφειλετών που δημοσιοποίησε το υπουργείο Oικονομικών. Είναι μια από τις περιπτώσεις που η εφορία ψάχνει λεφτά από εταιρείες φαντάσματα και ιδιοκτήτες εταιρειών που κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκονται (ή το γνωρίζουν ελάχιστοι).

Ο ίδιος άνθρωπος συνελήφθη τον Μάρτιο του 2012, για τα ίδια χρέη και έφυγε τελικά από την Ελλάδα για το πριγκιπάτο του Μονακό, χωρίς να ειδοποιήσει σχεδόν κανένα. Κοινώς, έφυγε... νύχτα.
Ηλίας Ζάρμπαλης

Νέα αρχή στη... Νέα Υόρκη

Στο τέλος του 2012, η εταιρεία Ηλίας Ζάρμπαλης Κομμωτήρια ΑΕΕ, με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον ίδιο τον Ηλία Ζάρμπαλη, ζήτησε να υπαχθεί στον πτωχευτικό κώδικα. Τα χρέη της εκείνη την εποχή σε υπαλλήλους, δάνεια, ασφαλιστικές εισφορές, ΙΚΑ και τράπεζες ξεπερνούσαν τα 6 εκατ. ευρώ.

Ο γνωστός hairstylist, ωστόσο, φαίνεται ότι κατάφερε να γυρίσει σελίδα στη ζωή του και να ξεκινήσει πάλι από την αρχή, καθώς άνοιξε κομμωτήριο στην Αστόρια της Νέας Υόρκης.

  Πηγή: economy365.gr  μέσω Κουτι πανδωρας
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σαρωτικές πλημμύρες σε Νεπάλ και Ινδία: Ξεπέρασαν τους 90 οι νεκροί

Τουλάχιστον 90 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους τις τελευταίες ημέρες στις πλημμύρες και κατολισθήσεις που πλήττουν το Νεπάλ και την Ινδία, την ώρα που τα ακραία καιρικά φαινόμενα ανάγκασαν δύο εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο επίσημες πηγές.

Στο Νεπάλ, την πλέον πληγείσα περιοχή, οι βροχές, η ένταση των οποίων έχει αυξηθεί από τη Δευτέρα, είχαν ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν ποτάμια και να σημειωθούν εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Τα ορμητικά νερά ισοπέδωσαν σπίτια και κατέστρεψαν γέφυρες.

«Από τη Δευτέρα, 73 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, Τζάνκα Νατ Ντακάλ.

Στις εικόνες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης, διακρίνονται κάτοικοι να περιμένουν στις στέγες των σπιτιών τους έως τη στιγμή που οι ομάδες διάσωσης τους απομακρύνουν με σωστικές λέμβους.

Σήμερα, η στάθμη των υδάτων άρχισε να υποχωρεί με αργούς, ωστόσο, ρυθμούς.

Οι πλημμύρες σάρωσαν επίσης το κρατίδιο Ασάμ στο βορειανατολικό τμήμα της Ινδίας, όπου 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

«Περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους εξαιτίας των πλημμυρών που έπληξαν 3.000 χωριά σε 21 περιφέρειες» είπε σήμερα στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Κρατιδίου Ασάμ, Σαρμπανάντα Σονοβάλ, που επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τρόμος πάνω από τον εναέριο χώρο της Αυστραλίας

Ένα αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρίας Jetstar κι ένα αεροσκάφος της AirAsia κινδύνευσαν να συγκρουστούν στον αέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρμόδιων αρχών της Αυστραλίας.

Το περιστατικό συνέβη όταν το αεροσκάφος της AirAsia πλησίασε σε απόσταση 152 μέτρων το αεροσκάφος της Jetstar, το οποίο βρίσκονταν σε διαδικασία προσγείωσης.

Η κοντινή απόσταση των δύο αεροσκαφών, προκάλεσε συναγερμό στους θαλάμους διακυβέρνησης των δύο αεροσκαφών.

Το ελάχιστο όριο κάθετου διαχωρισμού μεταξύ των αεροσκαφών που πετούν πάνω από την Αυστραλία είναι στα 305 μέτρα, ενώ το περιστατικό συνέβη βορείως του αεροδρομίου Κουλανγκάτα στο Κουίσλαντ.

Οι πιλότοι του αεροσκάφους της Jetstar αναγκάστηκαν να πραγματοποιήσουν ελιγμό και να θέσουν το αεροσκάφος τους σε κατάσταση ανόδου, προκειμένου ν’ αποφύγουν τη σύγκρουση με το αεροσκάφος της AirAsia που είχε εισέλθει στην πορεία τους.

 πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Φίλης έγινε... Κλουζό και ψάχνει αποσπασμένους εκπαιδευτικούς

Οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί σε διάφορα γραφεία και κυρίως πολιτικά και όχι μέσα στις σχολικές αίθουσες, αναζητούνται από το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να επιστρέψουν στα σχολεία που τόσο πολύ έχουν ανάγκη από εκπαιδευτικό προσωπικό, λόγω της ανυπαρξίας προσλήψεων μόνιμου προσωπικού αλλά και των περικοπών στα χρόνια των μνημονίων.

Το φαινόμενο αυτό, παρά τις κατά καιρούς απόπειρες «δυναμικών παρεμβάσεων» διαφόρων υπουργών, δεν έχει αντιμετωπιστεί ριζικά και φυσικά δεν έχει εκλείψει.

Η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείο Παιδείας επανέρχεται, και σύμφωνα με το «Έθνος», ήδη έχει στείλει επιστολή σε κόμματα, βουλευτές κλπ. ζητώντας μέχρι την Τετάρτη 10 Αυγούστου να έχουν επιλεγεί οι εκπαιδευτικοί, που θα αρθεί η απόσπασή τους και να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Μάλιστα ο υπουργός εκφράζει την πεποίθηση ότι τα πολιτικά κόμματα θα συνεργαστούν με το υπουργείο Παιδείας «ώστε να μην αναγκαστούμε να προχωρήσουμε στην προβλεπόμενη υπηρεσιακή διαδικασία. Είμαι πρόθυμος για οποιαδήποτε διευκρίνιση».

Επιδίωξη του υπουργού Παιδείας είναι να μειωθεί κατά 30% ο αριθμός των αποσπασμένων φέτος, ως μια έμπρακτη ενέργεια ενίσχυσης του σχολείου.

Πάντως είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και σήμερα δεν γνωρίζουμε με απόλυτη ακρίβεια πόσοι εκπαιδευτικοί είναι αποσπασμένοι σε πολιτικά γραφεία, φορείς κ.α και επίσης ποιες ακριβώς υπηρεσίες προσφέρουν.

Σύμφωνα με στοιχεία του περασμένου Φεβρουαρίου πρόκειται για περίπου 500 άτομα, αλλά αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες τόνισαν στο «Εθνος» ότι ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος.

Ο Ν. Φίλης απευθύνει έκκληση στα κόμματα να «ξετρυπώσουν» τους αποσπασμένους στα γραφεία τους δασκάλους και καθηγητές ώστε να επιστρέψουν εκεί όπου ανήκουν πραγματικά, στο δημόσιο σχολείο.

«Σε συνεννόηση με τα αρμόδια όργανα, θα προχωρήσουμε σε δραστική μείωση του αριθμού των αποσπάσεων εκπαιδευτικών, αρχής γενομένης από τα κόμματα, την αυτοδιοίκηση, την εκκλησιαστική διοίκηση, καθώς και άλλους φορείς κρατικής διοίκησης. Το μέτρο αυτό θα εφαρμοσθεί από τη σχολική χρονιά 2016-2017, για να μη δημιουργηθεί αναστάτωση φέτος, στην ήδη επιβαρημένη εκπαιδευτική πραγματικότητα», έχει διαμηνύσει ο υπουργός.

Πάντως κάποια στοιχεία, που αφορούν έως τον Φεβρουάριο του 2016, δείχνουν ότι στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας υπηρετούν 371 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί. Στα γραφεία βουλευτών υπηρετούν 127 εκπαιδευτικοί και στα πολιτικά γραφεία των κομμάτων 62. Στην Εκκλησία έχουν αποσπασθεί 74 εκπαιδευτικοί, ενώ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υπηρετούν 241 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί.

Πάντως όσον αφορά στο θέμα αυτό, τα τελευταία 10 χρόνια η κατάσταση έχει βελτιωθεί αισθητά, αν σκεφτεί κανείς ότι το 2009 η τότε υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, είχε πει ότι βρισκόταν σε... αναζήτηση 10.000 εκπαιδευτικών, που είχαν αποσπαστεί σε διάφορες θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έλληνες γιατροί “αντέστρεψαν” την εμμηνόπαυση επαναφέροντας την έμμηνο ρύση

Έλληνες γιατροί  κατόρθωσαν να αντιστρέψουν την εμμηνόπαυση. Χρησιμοποιώντας μια τεχνική που ονομάζεται PRP (platelet-rich plasma) ανανέωσαν τις ωοθήκες γυναικών που αποδεδειγμένα βρίσκονταν σε εμμηνόπαυση και οι οποίες άρχισαν να παράγουν ξανά ωάρια έτοιμα προς γονιμοποίηση.
Η τεχνική που χρησιμοποίησαν επανεκκίνησε την έμμηνο ρύση (περίοδο) των γυναικών και μάλιστα μία από τις γυναίκες απέκτησε περίοδο ύστερα από πέντε χρόνια εμμηνόπαυσης.
Ο δρ Κωνσταντίνος Σφακιανούδης και οι συνεργάτες του ανακοίνωσαν την επιτυχία τους στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE).
Ελπίδες για τεκνοποίηση
«Η τεχνική μας παρέχει ένα παράθυρο ελπίδας ότι οι εμμηνοπαυσικές γυναίκες θα μπορούν να μένουν έγκυες χρησιμοποιώντας το δικό τους γενετικό υλικό», δήλωσε ο δρ Σφακιανούδης, γυναικολόγος στην Κλινική Γονιμότητας Γένεσις της Αθήνας.
Η μέθοδος που χρησιμοποίησαν οι επιστήμονες βασίζεται στην λήψη δείγματος αίματος από την ίδια την γυναίκα, το οποίο στη συνέχεια υποβάλλεται σε ειδική επεξεργασία για να παραχθεί πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Το πλάσμα αυτό είναι ένα συμπυκνωμένο μείγμα ουσιών του αίματος. Συμβάλλει στην ανάπτυξη των κυττάρων και μπορεί να διεγείρει την αναγέννηση των ιστών.
Οι Έλληνες γιατροί, έκαναν τοπικές εγχύσεις του πλάσματος στις ωοθήκες σχεδόν 30 εθελοντριών ηλικίας 46-49 ετών, διαπιστώνοντας ότι στα δύο τρίτα από αυτές υπήρξε επανέναρξη της περιόδου και μάλιστα μπόρεσαν να συλλέξουν και να γονιμοποιήσουν ωάρια.
«Είχαμε μία ασθενή της οποίας η εμμηνόπαυση τεκμηριώθηκε πριν από πέντε χρόνια, όταν ήταν 40 ετών» δήλωσε ο δρ Σφακιανούδης. «Έξι μήνες μετά την έγχυση πλάσματος στις ωοθήκες της, παρουσίασε την πρώτη της περίοδο μετά την εμμηνόπαυση».
Από αυτή την ασθενή οι γιατροί συνέλεξαν τρία ωάρια, εκ των οποίων τα δύο γονιμοποιήθηκαν με σπερματοζωάρια του συζύγου της και έχουν καταψυχθεί έως ότου έρθει η στιγμή να γίνει εξωσωματική γονιμοποίηση.

Πάντως, τα αποτελέσματα θεωρούνται προκαταρκτικά. Όπως δήλωσε και ο δρ Σφακιανούδης, «θα χρειαστούμε μεγαλύτερες μελέτες για να βεβαιωθούμε για την αποτελεσματικότητα της μεθόδου». Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθεί ότι τα ωάρια που προκύπτουν από αυτή τη μέθοδο είναι υγιή.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Πόλεμος» κυβέρνησης-ΣΕΒ για τα εργασιακά – Γιατί αντιδρούν οι εργοδότες

Δύσκολα βάζει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ εν όψει της κρίσιμης διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά.

O Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων καθώς βγάζει «κόκκινη» κάρτα στα όσα ακούγονται περί επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων και περί «κόκκινων» γραμμών στις ομαδικές απολύσεις και στο συνδικαλιστικό νόμο, με φόντο τα απίστευτα στοιχεία που δείχνουν ότι χιλιάδες εργαζόμενοι προσπαθούν να επιβιώσουν με κάτι παραπάνω από 100 ευρώ μισθό!

«Στη σημερινή σκληρή πραγματικότητα της ύφεσης και της υποχρεωτικής αναδιάρθρωσης και ιδιωτικοποίησης επιχειρήσεων είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι ακόμη και το τελειότερο σύστημα εργασιακών ρυθμίσεων δεν θα μπορούσε από μόνο του να μας βγάλει από τα αδιέξοδα που βιώνει η ελληνική οικονομία. Αυτά δεν πρόκειται να εξαλειφθούν μόνο και μόνο επειδή ο κατώτατος μισθός θα ορίζεται από συλλογικές διαπραγματεύσεις, ή επειδή αναβίωσε η υποχρεωτική διαιτησία, ή επειδή θα έχουμε γενικότερη επιστροφή σε πιο περιοριστικές ρυθμίσεις στα εργασιακά, όπως πολλοί ευαγγελίζονται. Το αντίθετο”, αναφέρει ορθά- κοφτά το εβδομαδιαίο δελτίο του ΣΕΒ, πετώντας το γάντι στην κυβέρνηση.

Επικαλούμενος το μοντέλο της Δανίας- με τα μεγάλα ποσοστά ευελιξίας και κινητικότητας στην αγορά εργασίας- ο ΣΕΒ απορρίπτει εκ προοιμίου το επιχείρημα ότι ήδη έχουν γίνει μεγάλες παρεμβάσεις στις εργασιακές σχέσεις και δεν απαιτούνται νέες. Οι αναλυτές του ΣΕΒ υποστηρίζουν, δε, ότι το προηγούμενο μοντέλο εξυπηρετούσε μόνο τις πελατειακές σχέσεις, αποτρέποντας επενδύσεις και αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου.

“Αυτό που σήμερα οι συντεχνίες κατηγορούν ως «μείωση της προστασίας» της εργασίας, αύριο θα είναι η κινητήριος δύναμη για προσλήψεις και αυξήσεις αμοιβών”, αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο, χαρακτηρίζοντας κατακριτέα τα περιστατικά απλήρωτης και αδήλωτης εργασίας, αλλά πραγματικά αφού κατάντησαν θέμα επιβίωσης για πολλές επιχειρήσεις!

“Η προστασία της εργασίας μπορεί να νομοθετείται αλλά οι δουλειές δεν δημιουργούνται δια νόμου. Αν αυτό δε γίνει κατανοητό, η χώρα θα συνθλίβεται μεταξύ σφύρας και άκμονος, και οι καιροσκόποι θα κάνουν καριέρες υποσχόμενοι προστασία εκεί που δεν μπορεί να προσφερθεί» καταλήγει το δελτίο του ΣΕΒ.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Άρθρο κόλαφος με στοιχεία «κάνει φέτες» τον Καραμανλή: Αδρανής, Αναβλητικός, Ανευθυνός

O Γιώργος Στρατόπουλος γράφει στο PROTAGON για το μύθο του πολιτικού κεφαλαίου «Κωστας Καραμανλής». Με συγκεκριμένα στοιχεία που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν αποδομεί όλους τους μιντιακούς και πολιτικούς μύθους που συνοδεύουν εκείνη την εξαετία και παρουσιάζει βήμα βήμα την πορεία προς την οικονομική καταστροφή.

Αδράνεια, Αναβλητικότητα, Ανευθυνότητα. Τα «3Α» του πρώην Πρωθυπουργού έδωσαν στα προβλήματα της χώρας δυσθεώρητες διαστάσεις, σε μια μόλις διετία.

Γράφει ο Γιώργος Στρατόπουλος στο PROTAGON

Υπάρχει καλός και κακός κόσμος. Στον καλό κόσμο, οι σοσιαλιστές αυξάνουν τους φόρους για να χρηματοδοτήσουν αύξηση των δαπανών, ενώ οι φιλελεύθεροι μειώνουν τις δαπάνες του κράτους για να μπορέσουν να μειώσουν τους φόρους. Στον κακό κόσμο, οι σοσιαλιστές αυξάνουν τις δαπάνες χωρίς όμως να αυξήσουν τους φόρους, ενώ οι φιλελεύθεροι μειώνουν τους φόρους χωρίς να μειώσουν τις δαπάνες. Η διαφορά μεταξύ καλού και κακού κόσμου δεν είναι ιδεολογική. Είναι μια κυβερνητική αξία, μια πολιτική αρετή, που στη χώρα μας ευδοκίμησε ελάχιστα: η δημοσιονομική υπευθυνότητα. Και στην περίοδο της χρεοκοπίας, που αποκαλούμε «κρίση», μάθαμε όλοι ότι δεν χρεοκοπήσαμε επειδή ασκήθηκαν φιλελεύθερες ή σοσιαλιστικές συνταγές διακυβέρνησης αλλά επειδή υπήρξε ένα ευρύ, βαθύ και διαχρονικό έλλειμμα δημοσιονομικής υπευθυνότητας.
 
 Ας δούμε, λοιπόν, πώς μπορούμε να ποσοτικοποιήσουμε τις επιδόσεις των ελληνικών κυβερνήσεων στην κλίμακα της δημοσιονομικής υπευθυνότητας. Είναι δύσκολο να προκύψει εύληπτη και ξεκάθαρη εικόνα της διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών. Τη θολώνουν μεγέθη όπως οι τόκοι, οι αμυντικές δαπάνες, οι δημόσιες επενδύσεις, τα έκτακτα έσοδα  (αποκρατικοποιήσεις π.χ.), αλλά και έκτακτα έξοδα (ολυμπιακά έργα π.χ.). Διαμορφώνονται έτσι τα τελικά μεγέθη των δημόσιων οικονομικών με τρόπο που παύουν να είναι αντιπροσωπευτικά και συγκρίσιμα. Υπάρχει, ωστόσο, ένας δείκτης που μπορεί να κάνει τη δουλειά, να δείξει με απλό και αξιόπιστο τρόπο τη δημοσιονομική ανευθυνότητα/υπευθυνότητα των κυβερνήσεων.

Η ερμηνεία των μεταβολών του δείκτη

Από τα δημόσια οικονομικά μπορούμε να απομονώσουμε εκείνες τις δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης που αφορούν μισθούς και κοινωνικές παροχές (συντάξεις, υγεία, πρόνοια) και εκείνα τα  έσοδα που αφορούν φόρους (άμεσους και έμμεσους) και ασφαλιστικές εισφορές1. Ορίζουμε ως Δείκτη Δημοσιονομικής Υπευθυνότητας (ΔΔΥ) το λόγο των προαναφερθέντων εσόδων προς τις δαπάνες. Η απόλυτη τιμή του δείκτη δεν έχει μονοσήμαντη ερμηνεία, διότι δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη τιμή του ΔΔΥ ως «ενδεδειγμένη». Οι μεταβολές του δείκτη, όμως, έχουν ξεκάθαρη ερμηνεία. Όταν ο Δείκτης Δημοσιονομικής Υπευθυνότητας μειώνεται, σημαίνει πως η κυβέρνηση αυξάνει τις παροχές προς τους πολίτες χωρίς να φροντίζει για την αντίστοιχη αύξηση των τακτικών εσόδων που θα χρηματοδοτήσουν τις αυξημένες παροχές. Και μεταφέρει έτσι το σχετικό βάρος στις επόμενες κυβερνήσεις και στις επόμενες γενιές. Η κυβέρνηση που αυξάνει τις δαπάνες του κράτους για μισθούς, συντάξεις και πρόνοια περισσότερο απ’ όσο αυξάνει τους φόρους, μπορεί να ειπωθεί πρόσκαιρα «φίλη του λαού», οπωσδήποτε πάντως είναι λιγότερο υπεύθυνη δημοσιονομικά.

Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της Eurostat2 (εδώ) -αξιόπιστα και συγκρίσιμα αλλά, δυστυχώς, περιορίζονται στην 20ετία 1995-2014-  μπορεί κανείς να δημιουργήσει το παρακάτω γράφημα για τον ΔΔΥ. Στον προσεκτικό αναγνώστη που γνωρίζει πως το ελληνικό κράτος ήταν συστηματικά λιγότερο ή περισσότερο ελλειμματικό, υπενθυμίζω ότι στο γράφημα τα έσοδα υπερισχύουν των δαπανών, διότι για τον υπολογισμό του ΔΔΥ έχουν εξαιρεθεί πολλές δαπάνες του κράτους (λειτουργικά έξοδα, αμυντικές δαπάνες, δημόσιες επενδύσεις κ.α.).


KARAMANLIS-1

Αυτό το γράφημα αφηγείται πολλά για τη χώρα μας: πως υπήρξε μία περίοδος (η 1η τετραετία Σημίτη), κατά την οποία έγιναν προσπάθειες σχετικού νοικοκυρέματος, στα πλαίσια της επίτευξης των στόχων για την ένταξη στην Ευρωζώνη. Τότε ο ρυθμός αύξησης των δαπανών για μισθούς και κοινωνικές παροχές ήταν χαμηλότερος από τον ρυθμό αύξησης των τακτικών φορολογικών εσόδων του κράτους. Τη 2η τετραετία Σημίτη, όμως, αυτή η προσπάθεια «πήγε περίπατο», συνοδευόμενη από τη μεταρρύθμιση Γιαννίτση. Με άλλα λόγια, η δημοσιονομική υπευθυνότητα ήταν μια φωτεινή εξαίρεση, μια μόνο στιγμή της ιστορίας μας. Μετά την είσοδο στην Ευρωζώνη χαλαρώσαμε πάλι. Συνολικά η οκταετία Σημίτη παρέλαβε τη χώρα με ΔΔΥ 1,26 και τον παρέδωσε με 1,25, ουσιαστικά δηλαδή όσο αύξησε τις παροχές προς του πολίτες τόσο αύξησε και τα τακτικά έσοδα του κράτους.

Το γράφημα αφηγείται, επίσης, πως υπήρξε μια μαύρη διετία (2008-2009), κατά την οποία ο ΔΔΥ μειώθηκε απότομα από το 1,18 στο 0,97. Μετά τη μαύρη διετία ακολούθησε μια πενταετία (μνημονίων) με έντονα ανοδική πορεία του ΔΔΥ αλλά αυτό οφείλεται μάλλον σε έξωθεν παρέμβαση και αναγκαστικούς παράγοντες παρά σε κρίση υπευθυνότητας του εγχώριου πολιτικού συστήματος. Είναι δε αξιοσημείωτο πως χρειάστηκαν 5 χρόνια σκληρής λιτότητας και περικοπών (2010-2014) για να επιστρέψει ο ΔΔΥ στα επίπεδα του 2007!

Όποιος γνωρίζει πώς παρέλαβε και πώς παρέδωσε τη χώρα στο δημοσιονομικό πεδίο ο Κώστας Καραμανλής, εντυπωσιάζεται από το μέγεθος της δημοσιονομικής ανευθυνότητας. Παρέλαβε μια χώρα (2003) με δαπάνες 47 δισ.€ για μισθούς και κοινωνικές παροχές και έσοδα από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές 58 δισ.€ και παρέδωσε μια χώρα με δαπάνες 80 δισ.€ και μόλις 77 δισ.€ έσοδα (2009).  Ήταν ο ΔΔΥ στο 1,25 το 2003  και το 2009 έπεσε κάτω από το 1 στο 0,97. Δηλαδή, σε 5μιση χρόνια αύξησε τη δαπάνη για μισθούς και κοινωνικές παροχές 28% περισσότερο απ’ ότι αύξησε τα τακτικά έσοδα του κράτους. Παρέδωσε ένα κράτος, στο οποίο όλα τα έσοδα από φόρους και εισφορές δεν επαρκούσαν για τις δαπάνες  μισθών και κοινωνικών παροχών- ούτε λόγος για περίσσευμα που θα χρηματοδοτούσε τα λειτουργικά έξοδα του κράτους, τις αμυντικές δαπάνες, τις δημόσιες επενδύσεις.

Το γράφημα και ο δείκτης ΔΔΥ βοηθά να διαπιστώσουμε και μια λεπτομέρεια της διακυβέρνησης Καραμανλή: τα πρώτα χρόνια (2004-2007) απλώς διατήρησε ένα «γενναιόδωρο κράτος» σε επίπεδα λίγο υψηλότερα εκείνων που παρέλαβε. Μετά όμως (2008-2009) έσπασαν τα φρένα, η πορεία έγινε ανεξέλεγκτη, το όχημα πορεύθηκε ακυβέρνητο.

Θα μπορούσε κάποιος να αναγνωρίσει ελαφρυντικά στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή; Στο κάτω κάτω την πεπατημένη ακολούθησε: αυξήσεις, συντάξεις, διορισμοί. Ίσως ακόμη και ότι επί πρωθυπουργίας του ξέσπασε η Παγκόσμια Χρηματοπιστωτική Κρίση. Όσα ελαφρυντικά όμως κι αν του αναγνωρίσουμε, είναι τεκμήρια εντυπωσιακά μειωμένης ευθύνης. Είναι ο Πρωθυπουργός που αγνόησε όλα τα σημάδια, μεγέθυνε και διαχειρίστηκε με τραγικό τρόπο την κρίση, αλλοίωσε τα στοιχεία και, όταν δεν υπήρχε άλλος χρόνος και τρόπος υπεκφυγής, παρέδωσε τη δημοσιονομική βόμβα στους επόμενους και κρύφτηκε.

Μπροστά στην κρίση του 2008

Στο γράφημα φαίνεται πώς αντιμετώπισε την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση το 2008 η κυβέρνηση Καραμανλή: Όσα έσοδα εισέπραξε το κράτος από φόρους και εισφορές το 2007, τόσα εισέπραξε και το 2009. Είχαμε δηλαδή μηδενική αύξηση φόρων και εισφορών, ενώ οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 22%, από τα 66 στα 80 δισ. Και δεν αύξησε τις  δαπάνες για δημόσιες επενδύσεις ως ανάχωμα στην επερχόμενη ύφεση. Αύξησε πολύ γενναιόδωρα τους μισθούς και τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων και τις συντάξεις, σε πλήρη δυσαναλογία με την παγκόσμια και εγχώρια οικονομική κατάσταση. (Ενδεικτικά η κατά κεφαλήν δαπάνη ανά συνταξιούχο του δημοσίου αυξήθηκε τη διετία 2008-2009 κατά 19,6% εδώ.)  Μέσα σε μια διετία το χάσμα μεταξύ εσόδων και εξόδων αυξήθηκε κατά 14 δισ. €  από αλόγιστη πολιτική παροχών. Τι σκεφτόταν άραγε η ηγεσία εκείνη τη μαύρη διετία, ότι ασκούσε φιλολαϊκή, αναπτυξιακή πολιτική; Πώς φαντάζονταν ότι θα χρηματοδοτηθεί το gap  που γιγάντωναν με την πολιτική τους; Πώς θα έκλεινε στο μέλλον αυτό το gap, αν όχι με πόνο (μνημόνια) για τους πολίτες;

Το 2012, μετά από 3 χρόνια μνημονίων, περικοπών μισθών και συντάξεων, οι σχετικές δαπάνες ήταν ακόμα υψηλότερες από τα επίπεδα του 2007. Γιατί είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπίσεις το κακό στην αρχή παρά όταν θεριέψει. Είναι πιο εύκολο να μην δώσεις αυξήσεις παρά να τις πάρεις πίσω.
Το 2008 η χώρα βγήκε από το συννεφάκι της ανάπτυξης με δανεικά και ήρθε αντιμέτωπη με την οδυνηρή πραγματικότητα, τα χρόνια προβλήματα και τις αδυναμίες της οικονομίας της. Η διαχείριση της οποίας απαιτούσε σκληρή δουλειά, υπευθυνότητα, δύσκολες και δυσάρεστες αποφάσεις. Η ηγεσία της χώρας δηλώνοντας ότι η κρίση δεν μας αγγίζει, ότι η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη, συνέχισε με αυξήσεις και προσλήψεις. Αδράνεια, Αναβλητικότητα, Ανευθυνότητα. 
Τα 3 «Α» του κ. Καραμανλή έδωσαν στα προβλήματα της χώρας δυσθεώρητες διαστάσεις, σε μια μόλις διετία. Δυστυχώς το timing  έχει σημασία και για το καλό και για το κακό. Μικρότερης έντασης αίτια δημιουργούν δυσανάλογα αρνητικά αποτελέσματα.

Δεν είναι βέβαια η διετία 2008-2009 η μοναδική αιτία των δεινών μας -η ελληνική οικονομία είχε ήδη πολλά χρόνια προβλήματα- έδωσε όμως άλλη διάσταση στο μέγεθος και την ένταση της δημοσιονομικής προσαρμογής που ακολούθησε. Ήταν μνημείο δημοσιονομικής ανευθυνότητας, αδράνειας και έλλειψης ηγεσίας. Είναι άξιο απορίας γιατί αριστεροί αντιμνημονιακοί αγωνιστές, που τόνιζαν διαρκώς τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων, αγκάλιασαν πολιτικά τον κ. Καραμανλή και επαίρονται για τη θερμή τους σχέση. Άξιον απορίας είναι, επίσης, πως η ίδια η Αριστερά, στην πρώτη της φορά, επιβράβευσε την κυβέρνηση Καραμανλή με το υψηλότερο πολιτειακό αξίωμα και την προστάτευσε εξαιρώντας την από τη διερεύνηση των ευθυνών της κρίσης.  Και ειλικρινά δεν κατανοώ ούτε τους σοβαρούς δεξιούς, που αντιμετωπίζουν τον κ. Καραμανλή ως «μέγιστο πολιτικό κεφάλαιο» και «ρυθμιστή» του μέλλοντός τους. Κι επειδή έχω ακούσει πως πρόκειται για έναν αξιοπρεπή άνθρωπο, ούτε τον ίδιο κατανοώ: πώς δέχεται πρωταγωνιστικό ρόλο στα παρασκήνια, πότε να παίζει τον μέντορα του Αλέξη, πότε τον αγαπημένο ηγέτη του Πάνου, πότε το μεγάλο τιμονιέρη που οδηγεί τη ΝΔ στο μέλλον! Με ρόλο αόρατο και  μουγκό, ένα tableau vivant σε ρόλο πρωταγωνιστή!

Τελικά, το πολιτικό κεφάλαιο του Κώστα Καραμανλή ήταν ένα παλιό οικογενειακό δάνειο που μετατράπηκε σε επαχθές εθνικό χρέος και το εξοφλούμε όλοι. Ο λαϊκισμός και η άρνηση της πραγματικότητας είναι στοιχεία πιο τοξικά από το χρέος. Αν θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά ως κοινωνία πρέπει να αφήσουμε πίσω και το δεξιό και τον αριστερό λαϊκισμό.

Σημειώσεις

Η ΕΕ εξετάζει τα δημοσιονομικά μεγέθη σε επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης, δηλαδή ενσωματώνοντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης. Αυτό είναι και το πιο ακριβές, δεδομένου πως η Κυβέρνηση αναλαμβάνει να καλύψει όλα τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων. Υπό αυτήν την έννοια είναι πιο σωστό στις δαπάνες του κράτους να συμπεριλαμβάνεται η δαπάνη για συντάξεις και στα έσοδα οι ασφαλιστικές εισφορές.

2 Επειδή είναι σημαντικό να μπορεί καθένας να ελέγξει τα πρωτογενή στοιχεία, στη σελίδα της Eurostat  που παραπέμπω, τα πεδία στα οποία αναφέρομαι είναι:
Μισθοί:  «Compensation of employees, payable»
Κοινωνικές Παροχές: «Social benefits other than social transfers in kind and social transfers in kind purchased market production, payable»

Έμμεσοι Φόροι: «Taxes on production and imports, receivable»

Άμεσοι φόροι: «Current taxes on income, wealth, etc., receivable»

Ασφαλιστικές εισφορές: « Net social contributions, receivable»

Επίσης ο αναγνώστης μπορεί να ανατρέξει στην Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία και να βρει αντίστοιχα στοιχεία στα ελληνικά για τα έτη 2000-2010 (εδώ σελ. 22-23).

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέα 24ωρη απεργία στα λεωφορεία Θεσσαλονίκης

Νέα 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Ύστερα από την 24ωρη απεργία της περασμένης Τετάρτης, αλλά κι άλλων κινητοποιήσεων που προηγήθηκαν το τελευταίο διάστημα, με τη μορφή στάσεων εργασίας, το Συνδικάτο των Εργαζομένων του Οργανισμού αποφάσισε για σήμερα νέα 24ωρη απεργία, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα δύο μηνών.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, κατά τη διάρκεια της σημερινής απεργίας θα κυκλοφορήσουν ελάχιστα λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας.

Αντίθετα, κανονικά θα λειτουργήσει η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή 78Ν «ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο», όπως, επίσης, το ειδικά διασκευασμένο λεωφορείο για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμΕΑ.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γυμναστική στα κρυφά

Στην παραλία, μέσα στο νερό, πλένοντας τα πιάτα ή καθιστοί στο γραφείο σας, μπορείτε να… γυμναστείτε. Και μάλιστα χωρίς να σας πάρει είδηση κανείς!
Μπορείτε να γυμναστείτε παντού. Και όταν λέμε παντού, εννοούμε κυριολεκτικά παντού! 

Εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία για να δυναμώσετε τους μυς σας ή να κάψετε λίπος, χωρίς να σας πάρει χαμπάρι κανείς! Πέρα από το να χρησιμοποιήσετε τις κανονικές σκάλες αντί για τις κυλιόμενες ή το ασανσέρ, ή να κατεβείτε από το Μετρό ή το λεωφορείο 1-2 στάσεις πριν τον προορισμό σας και να περπατήσετε την υπόλοιπη απόσταση, υπάρχουν και ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στην παραλία, μέσα στο νερό, στη βόλτα ή στο γραφείο, ενεργοποιώντας συγκεκριμένους μυς. Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί και πάρτε ιδέες!

Περπάτημα στην αμμουδιά 

Βαδίστε κατά μήκος της αμμουδιάς αργά ή γρήγορα ανάλογα με τη φυσική σας κατάσταση. Αποτελεί ιδανική αεροβική άσκηση! Αυξήστε τη δυσκολία περπατώντας στο σημείο της παραλίας όπου τα πόδια σας βουλιάζουν στην υγρή άμμο ή αν είστε ακόμη πιο τολμηροί μπείτε ακόμη περισσότερο μέσα στο νερό. Ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται σημαντικά όταν το νερό φθάνει στη μέση της γάμπας σας ή στο γόνατο.

Stepper μέσα στο νερό 


Μπείτε στο νερό μέχρι τη μέση (το νερό να φθάνει στην κοιλιά σας περίπου), φέρτε τα χέρια στη μέση και αρχίστε να ανεβάζετε τα πόδια κάνοντας την κίνηση του stepper μέσα στο νερό. Mπορείτε να αυξήσετε την ένταση ανεβάζοντας τα γόνατα πιο ψηλά ή ανεβοκατεβάζοντάς τα πιο γρήγορα. Πρόκειται για μια εξαιρετική άσκηση, επειδή μέσα στο νερό υπάρχει συνεχής αντίσταση, οπότε τα πόδια γυμνάζονται διαρκώς, δηλαδή ακόμη και στο κατέβασμα. Aυτό σημαίνει ότι γυμνάζονται πλήρως οι μηροί, ενώ ταυτόχρονα κάνετε και ένα πολύ ωραίο μασάζ.

Οι κοιλιακοί του… αστερία 

Ξεμακρύνετε λίγο από την παραλία για να μη σας πάρουν χαμπάρι και ξαπλώστε ανάσκελα στο νερό, με τα χέρια στην έκταση και τα πόδια τεντωμένα, σαν αστερίας. Aρχίστε να μαζεύετε τα πόδια σας προς το στήθος, σφίγγοντας τους κοιλιακούς. Απομακρύνετέ τα πάλι και επαναλάβετε 10 φορές. Εκτελέστε μέχρι 3 σετ, χαλαρώνοντας ενδιαμέσως με λίγα λεπτά χαλαρής κολύμβησης. Αν θέλετε η άσκηση να «πιάσει» περισσότερο την κοιλιά παρά τα πόδια, μην έχετε τα πόδια σας πολύ ανοιχτά.

Χοροπηδώντας στα κύματα 

Έχει κύμα σήμερα; Ακόμα καλύτερα! Μπείτε στη θάλασσα μέχρι τη μέση της κνήμης σας και σταθείτε με τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά και λίγο λυγισμένα. Κάθε φορά που πλησιάζει ένα κύμα, λυγίστε λίγο τα γόνατα και πηδήξτε πάνω από το κυματάκι. Προσγειωθείτε με τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί η άρθρωση του γονάτου από τον κραδασμό της αναπήδησης. Με αυτόν τον τρόπο σφίγγουν οι γλουτιαίοι, οι μηριαίοι και οι γάμπες σας.

Πλένοντας τα πιάτα 

Χρησιμοποιήστε τον νεκρό χρόνο που περιμένετε το λεωφορείο ή που πλένετε τα πιάτα για να ενεργοποιήσετε τους κοιλιακούς σας. Πάρτε μια βαθιά εισπνοή καθώς τεντώνετε το στήθος σας και «ανοίγετε» τα πλευρά σας. Εκπνεύστε, προσπαθώντας να σφίξετε την κοιλιά σας μέχρι εκεί που νιώθετε μια μυϊκή ενεργοποίηση. Έπειτα, χαλαρώστε και επαναλάβετε. Μερικές επαναλήψεις μέσα στη μέρα δυναμώνουν την κοιλιά σας χωρίς να το καταλάβει κανείς!

Κρυφά βάρη στη βόλτα  


Όταν βγαίνετε για βόλτα ή για δουλειές, μπορείτε να φοράτε στους καρπούς και στους αστραγάλους σας τα ειδικά βαράκια που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Κρύβονται εύκολα κάτω από το παντελόνι σας και τη μακρυμάνικη μπλούζα σας (τον χειμώνα), οπότε κανείς δεν θα τα προσέξει. Με αυτόν τον τρόπο θα δυναμώσετε και θα κάψετε περισσότερες θερμίδες. Προσοχή, όμως, μην το παρακάνετε με το βάρος. Ένα βαράκι του ενός κιλού σε κάθε χέρι και πόδι είναι αρκετό, ενώ μεγαλύτερο βάρος είναι πιθανό να δυσκολέψει το περπάτημά σας και ίσως να προκαλέσει κάποιον τραυματισμό. Σε κάθε περίπτωση, αν νιώσετε οποιαδήποτε ενόχληση από τα ειδικά βαράκια, αφαιρέστε τα και συνεχίστε.

Σμιλεμένοι γοφοί μπροστά στον Η/Υ

Μια διακριτική κίνηση κάτω από γραφείο σας μπορεί να γυμνάσει τους γοφούς σας όσο εσείς εργάζεστε. Ενώ είστε καθισμένοι στο γραφείο σας με τα γόνατα λυγισμένα και τα πέλματα να ακουμπούν στο πάτωμα, σηκώστε το δεξί πόδι από το έδαφος και ακουμπήστε τον δεξιό αστράγαλο πάνω στο αριστερό γόνατο (όπως όταν καθόμαστε σταυροπόδι). Σκύψτε, φέρνοντας τον κορμό σας μπροστά, μέχρι εκεί που διατείνεται ο γλουτός. Μείνετε σε αυτή τη θέση για 10΄΄ και χαλαρώστε. Επαναλάβετε την άσκηση και συνεχίστε με το άλλο πόδι.

Push ups στη δουλειά

Τα push ups είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος να αποφύγετε τη χαλάρωση στα μπράτσα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να είστε μπρούμυτα για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε push ups με τα χέρια στον τοίχο αντί για το πάτωμα. Κάθε φορά, λοιπόν, που κάνετε ένα διάλειμμα από τη δουλειά σας, βρείτε έναν τοίχο και κάντε 10… όρθια push ups. Μέχρι 3-4 σετ είναι αρκετά.

Ακόμα και η πιο απλή κίνηση γίνεται δύσκολη μέσα στη θάλασσα εξαιτίας της αντίστασης του νερού, γι’ αυτό και φέρνει αποτελέσματα 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΝ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΝΙΑΔΗ, καθηγητή Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην άσκηση, την ευρωστία και την υγεία.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πού πάνε οι πρόσφυγες;

Του Γιάννη Παντελάκη


Από χθες το πρωί, στις προβλήτες του λιμανιού στον Πειραιά δεν υπάρχουν πρόσφυγες και μετανάστες. Η απομάκρυνσή τους θα γινόταν από το περασμένο Πάσχα, έλεγαν οι αρμόδιοι υπουργοί, αλλά το να αναζητούμε συνέπεια στις υποσχέσεις υπουργών αποτελεί μια μικρή πολυτέλεια στις ημέρες μας. Το θέμα βρίσκεται αλλού. Χθες, είχαν απομείνει στον Πειραιά 426 άτομα. Από αυτά, μόνο τα 26 επέλεξαν να πάνε στους κατ' ευφημισμό χώρους φιλοξενίας. Οι υπόλοιποι 400 (και πολλοί περισσότεροι τις προηγούμενες ημέρες), αναχώρησαν για άγνωστους προορισμούς.

Δεν πρόκειται για πρόσφυγες που -σύμφωνα με την Χριστοδουλοπούλου- εξαφανίζονται. Είναι άνθρωποι που προτιμούν να αναζητήσουν οποιαδήποτε άλλη λύση για την τύχη τους από αυτούς τους χώρους φιλοξενίας που έχουν δημιουργηθεί. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Μια καλή απάντηση (και δεν είναι η μοναδική) βρίσκεται σε ένα αναλυτικό ρεπορτάζ που έκανε πριν δυο ημέρες το Al Jazeera. Αναφέρουμε μια μικρή περιγραφή με μαρτυρίες προσφύγων: "Κοιμούνται πάνω σε λεπτές κουβέρτες στο τσιμεντένιο πάτωμα σε ένα γεμάτο διάδρομο με δεκάδες άλλους", "ζαλιζόμαστε όταν ανοίγουμε το φαγητό, δεν είναι για ανθρώπους", "τα παιδιά αρρωσταίνουν όλο και πιο πολύ", "μεγάλες στοίβες σκουπιδιών, βρίσκονται στους διαδρόμους και βρώμικο νερό ξεχειλίζει κάτω από τις πόρτες στις τουαλέτες".

Τα Ελληνικά ΜΜΕ αποφεύγουν πια να αναφέρονται στις συνθήκες μέσα στις οποίες ζουν οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Οι εικόνες πια, είναι συνηθισμένες και οικείες. Οι όροι διαβίωσης, άθλιοι. Για τα διεθνή ΜΜΕ ωστόσο, όλο αυτό δεν μοιάζει σαν κάτι συνηθισμένο. Στέλνουν δημοσιογράφους και καταγράφουν όσα βλέπουν. Μαζί με τους ξένους δημοσιογράφους, την πραγματικότητα αυτή καταγράφουν με αρνητικό τρόπο και πολλές μεγάλες ανθρωπιστικές οργανώσεις. Από την Διεθνή Αμνηστία μέχρι τον ΟΗΕ.

Η εικόνα που έχουν όλοι όσοι επισκέπτονται κάποιο χώρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών είναι περίπου ίδια. Άνθρωποι σχεδόν πεταμένοι σε κάποιους εντελώς ακατάλληλους χώρους με ελάχιστη βοήθεια για τα στοιχειώδη. Τα χρήματα στήριξης για τις όποιες υποδομές, προέρχονται κατά βάση από την Ε.Ε. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε πρόσφατα στην Βουλή ο Γ. Μουζάλας από τα 210 εκατ. που δόθηκαν φέτος από την Ε.Ε., τα 150,62 εκατ. δόθηκαν σε διεθνείς οργανισμούς και ΜΚΟ και μόνο τα 59,82 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό κράτος.

Γιατί συνέβη αυτό; Επειδή το κράτος στο πρόσφατο παρελθόν (από το καλοκαίρι και έως το τέλος του 2015) εμφανίσθηκε αδύναμο να παρουσιάσει σχέδια απορρόφησης σχετικών κονδυλίων και σοβαρών προγραμμάτων. Η Ε.Ε. δεν εμπιστεύεται την Ελληνική κυβέρνηση για τον τρόπο αξιοποίησης των 509 συνολικά εκατ. ευρώ που έχουν εγκριθεί για την χώρα μας. Τον περασμένο μήνα για παράδειγμα, ο επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος απαντώντας σε ερώτηση ευρωβουλευτή αναφέρθηκε σε μια μόνο περίπτωση βάσει της οποίας 70 εκατ. ευρώ που έχουν δοθεί στη χώρα μας ως προχρηματοδότηση παραμένουν εντελώς αναξιοποίητα.

Ο ίδιος ο υπουργός Μουζάλας παραδέχτηκε πως δεν μπορεί να ελέγξει τον τρόπο αξιοποίησης των κονδυλίων από τις ΜΚΟ. Ουσιαστικά, αδυνατεί να ελέγξει και το ίδιο το πρόβλημα το οποίο μεγεθύνεται συνεχώς. Την ίδια στιγμή, λόγω των εξελίξεων στην Τουρκία εκφράζονται φόβοι για νέα κύματα προσφύγων που θα φτάσουν στα Ελληνικά νησιά. Η κυβέρνηση, μοιάζει παραδομένη και ανίκανη να διαχειριστεί τις τύχες περισσότερων από 56.000 ανθρώπων και γενικότερα του προσφυγικού προβλήματος…

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!