EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016

Στα πρόθυρα της φυλάκισης 1.536 οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη

Στα πρόθυρα φυλάκισης βρίσκονται 1.536 φορολογούμενοι πολίτες που χρωστάνε στο Δημόσιο. Οι οφειλέτες κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις και ποινές φυλάκισης, για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν κοστίσει στο Δημόσιο μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2016 2,28 δισ. ευρώ.

Οι 1.536 οφειλέτες, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, βρέθηκαν να έχουν καθυστερήσει για περισσότερους από 4 μήνες από την ημερομηνία λήξης των προβλεπόμενων προθεσμιών να πληρώσουν ποσά φόρων άνω των 50.000 ευρώ. Έτσι οι αρμόδιες ΔΟΥ έχουν υποβάλει σε βάρος τους, μηνυτήριες αναφορές για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ένας στους δύο φορολογούμενους έχει ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία. Μάλιστα, οι εν λόγω, φορολογούμενοι κινδυνεύουν να κατηγορηθούν και για ξέπλυμα “μαύρου” χρήματος.

Ήδη στα χέρια της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες βρίσκονται 1.536 αναφορές για το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για υποθέσεις μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο άνω των 50.000 ευρώ.

Στην Αρχή έχουν σταλεί, επίσης, 113 αναφορές για βεβαιωμένη φοροδιαφυγή άνω των 50.000 ευρώ. Τα ποσά που αναλογούν στα διαπραχθέντα αδικήματα φοροδιαφυγής φτάνουν συνολικά τα 518,05 εκατ. ευρώ.

Τα λεγόμενα “νέα” ληξιπρόθεσμα – από τις αρχές του έτους- ήταν 5,584 τον αμέσως προηγούμενο μήνα αυξήθηκαν δηλαδή κατά 1,28 δισ. ευρώ.
Από αυτά τα ποσά οι υπηρεσίες της ΓΓΔΕ μέσω κατασχέσεων και ρυθμίσεων έχουν καταφέρει να εισπράξουν 881 εκατ. ευρώ με το ποσοστό εισπραξιμότητας να διαμορφώνεται στο 13,1%.

Εξαιρώντας τις μη φορολογικές κατηγορίες, δηλαδή εισφορές, έμμεσοι φόροι υπέρ τρίτων, δάνεια και ενοίκια τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα διαμορφώθηκαν στο τέλος Ιουνίου σε 5,956 δισ. από 5,053 στα τέλη Μαϊου.
Τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα έρχονται να προστεθούν σε ένα λογαριασμό 83 δισ. ευρώ “παλαιών” (προ 2016) ληξιπρόθεσμων χρεών ανεβάζοντας τον συνολικό λογαριασμό σχεδόν στο 50% του ετήσιου ΑΕΠ.

Από τα στοιχεία της ΓΓΔΕ προκύπτει ακόμα ότι το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου έχει ολοκληρώσει 113 “μερικούς” ελέγχους και 31 “πλήρεις” ελέγχους ενώ “πρωταθλητισμό” στους ολοκληρωμένους “μερικούς” ελέγχους κάνουν οι ΔΟΥ έχοντας στο εξάμηνο “σκοράρει” 9.118 “μερικούς” και 1.442 “πλήρεις” ελέγχους.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στα όρια της αναρχίας η Ρόδος! Ιδιοκτήτες club απαγόρευσαν την είσοδο στους ελεγκτές της ΓΓΔΕ- Θα μπει λουκέτο

Ρόδος. Η μαφία της νύχτας και ο ψευτοτσαμπουκάς του Έλληνα χτύπησε για μια ακόμη φορά στο νησί των ιπποτών. Το περιστατικό έχει ως εξής. Οι ιδιοκτήτες ενός από τα μεγαλύτερα club του νησιού αρνήθηκαν τον έλεγχο της Γενικής Γραμματείας Εσόδων. Όλα ξεκίνησαν, όταν τέσσερις ελεγκτές της ΓΓΔΕ πλησίασαν στην πόρτα του μαγαζιού, ζητώντας να μπουν μέσα, κάτι που οι υπεύθυνοι του μαγαζιού αρνήθηκαν, λέγοντας τους με θρασύτητα ότι “δεν μπορείτε να μπείτε μέσα”. Μάλιστα, τους προειδοποίησαν να φύγουν λέγοντας “φύγετε να μην έχουμε άλλα”.

Με απόφαση της ΓΓΔΕ το συγκεκριμένο club θα αναγκαστεί σε υποχρεωτική αναστολή της λειτουργίας του για λίγες ημέρες. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα καθώς η άρνηση ελέγχου αποτελεί μεν παράβαση όμως δεν εμπίπτει στην πρόσφατη απόφαση της ΓΓΔΕ για 48ωρο λουκέτο της επιχείρησης εάν υποπέσει σε παραβάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες νωρίτερα η ΓΓΔΕ είχε εκδώσει απόφαση σύμφωνα με την οποία προβλέπεται το κλείσιμο των επιχειρήσεων μέσα σε 48 ώρες από την στιγμή που διαπιστωθεί, ότι δεν έχουν εκδοθεί περισσότερες από 10 αποδείξεις ή ότι η συνολική αξία των αποδείξεων που δεν έχουν εκδοθεί ξεπερνά τα 500 ευρώ.

Αναλυτικά, η απόφαση έχει ως εξής:

1. Το μέτρο της άμεσης αναστολής λειτουργίας επαγγελματικών εγκαταστάσεων για 48 ώρες εφαρμόζεται με πράξη των οργάνων που διενεργούν τον έλεγχο κατόπιν σχετικής ειδικής εντολής ελέγχου του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, εφόσον διαπιστωθεί η μη έκδοση παραστατικών στοιχείων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ένατο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 13 του Ν. 2523/1997, όπως ισχύει.

2. Για τους σκοπούς εφαρμογής του μέτρου της άμεσης αναστολής λειτουργίας των επαγγελματικών εγκαταστάσεων για 48 ώρες, οι Προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ. ή οι οριζόμενοι από αυτούς υπάλληλοι τελούν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία σε διαρκή ετοιμότητα όλο το εικοσιτετράωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας και μεριμνούν κάθε φορά που καθίσταται αναγκαία η παρέμβασή τους για την εφαρμογή των διατάξεων της παρούσας απόφασης.

3. Ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται η διεύθυνση της επαγγελματικής εγκατάστασης στην οποία διαπιστώνεται η κατά τα ανωτέρω οριζόμενα μη έκδοση παραστατικών στοιχείων, εξουσιοδοτείται να υπογράφει”Με εντολή Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων’’ την ειδική εντολή ελέγχου για την εφαρμογή του μέτρου της άμεσης αναστολής λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης του υπόχρεου επαγγελματία για 48 ώρες.

4. Με το πέρας του διενεργούμενου ελέγχου και εφόσον συντρέχει η περίπτωση διαπίστωσης μη έκδοσης παραστατικών στοιχείων που επισύρει την επιβολή του ως άνω μέτρου, τα ελεγκτικά όργανα προβαίνουν σε σχετική επισημείωση επί του σημειώματος διαπιστώσεων ελέγχου, με την οποία γνωστοποιείται ότι οι συγκεκριμένες διαπιστώσεις επισύρουν την επιβολή του μέτρου της άμεσης αναστολής λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης του υπόχρεου για 48 ώρες.

5. Μετά τη διαπίστωση των ανωτέρω οριζομένων, τα όργανα που διενεργούν τον έλεγχο ενημερώνουν άμεσα τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται η διεύθυνση της επαγγελματικής εγκατάστασης στην οποία διαπιστώθηκε η μη έκδοση παραστατικών στοιχείων. Το αργότερο εντός της επομένης από τη διαπίστωση ημέρας, ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. εκδίδει την ειδική εντολή ελέγχου για την εφαρμογή του μέτρου της άμεσης αναστολής λειτουργίας της εν λόγω επαγγελματικής εγκατάστασης για 48 ώρες και τη γνωστοποιεί στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα. Η πράξη της άμεσης αναστολής λειτουργίας εκδίδεται την ημερομηνία έκδοσης της ειδικής εντολής ελέγχου.

6. Η πράξη της άμεσης αναστολής λειτουργίας, η οποία εκδίδεται με βάση την ειδική εντολή ελέγχου και τις διαπιστώσεις του ελέγχου, υπογράφεται από τα όργανα που διενεργούν τον έλεγχο και γνωστοποιείται στον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται η διεύθυνση της επαγγελματικής εγκατάστασης, για την εφαρμογή του μέτρου. Με την πράξη αυτή ορίζεται η αναστολή λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης, στην οποία διαπιστώθηκε η μη έκδοση παραστατικών στοιχείων, του υπόχρεου επαγγελματία για 48 ώρες και προσδιορίζεται ο χρόνος έναρξης εφαρμογής του μέτρου σε ώρα εντός της ημερομηνίας έκδοσης της πράξης, καθώς και ο χρόνος λήξης αυτού.

7. Για την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής λειτουργίας, ο Προϊστάμενος της ως άνω Δ.Ο.Υ. ή ο οριζόμενος από αυτόν υπάλληλος, γνωστοποιεί στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα την πράξη αναστολής λειτουργίας και ζητά τη συνδρομή της αστυνομικής αρχής. Κατά τη διαδικασία της σφράγισης που διενεργείται με την παρουσία του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. ή του οριζόμενου από αυτόν υπαλλήλου και της αστυνομικής αρχής, τοποθετείται στην κεντρική είσοδο της επαγγελματικής εγκατάστασης ταινία με τον τίτλο της αρμόδιας υπηρεσίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και την ένδειξη στην ελληνική γλώσσα “σφραγίσθηκε λόγω φορολογικών παραβάσεων μέχρι …. (ημερομηνία ώρα), βάσει της με αριθ. …. πράξης αναστολής λειτουργίας η οποία εκδόθηκε κατόπιν της αριθ. …. Ειδικής Εντολής Ελέγχου του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. …., σε εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 1 του άρθρου 13 του Ν. 2523/1997, όπως ισχύει” και στην αγγλική γλώσσα “operations suspended due to tax violations”. Αντίγραφο της πράξης άμεσης αναστολής λειτουργίας επιδίδεται στον υπόχρεο.

8. Ειδικά, σε περιπτώσεις που δεν καθίσταται δυνατή η εφαρμογή του μέτρου αναστολής λειτουργίας σύμφωνα με τα ανωτέρω οριζόμενα, καθώς και σε περιπτώσεις που ο χρόνος έναρξης εφαρμογής του μέτρου δεν συμπίπτει με ώρες λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης, το μέτρο εφαρμόζεται κατόπιν νέου προσδιορισμού του χρόνου έναρξης εφαρμογής του, αμέσως μόλις καταστεί δυνατό, σε ώρες λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης, με σχετική επισημείωση του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. ή του οριζομένου από αυτόν υπαλλήλου, επί της εκδοθείσας κατά τα ανωτέρω πράξης άμεσης αναστολής λειτουργίας, εφαρμοζομένων κατά τα λοιπά των οριζομένων στην παρούσα.πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχονται νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Νέα αύξηση στα τιμολόγια ρεύματος αναμένεται να υποστούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι καταναλωτές, λόγω της αναπροσαρμογής του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων προκειμένου να εφαρμοστεί η ρύθμιση που προβλέπει μηδενισμό του ελλείμματος των ΑΠΕ.

Η απόφαση για την αναπροσαρμογή του ΕΤΜΕΑΡ αναμένεται να εκδοθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Η αύξηση προκύπτει από το άρθρο 23 του νομοσχεδίου για τη στήριξη των ΑΠΕ που ψηφίστηκε την Πέμπτη στη Βουλή όπου ρητά αναφέρεται: Η απόφαση της ΡΑΕ για τον επαναπροσδιορισμό του τέλους ΕΤΜΕΑΡ... εκδίδεται μέχρι τις 30/9/2016 λαμβάνοντας υπόψη τα έσοδα του λογαριασμού με βάση τις διατάξεις της παρούσας περίπτωσης. Για την περίοδο 2016-2017 το ύψος των μοναδιαίων χρεώσεων καθορίζεται κατά τρόπο ώστε στο τέλος της διετίας να μην προκύπτει έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ Διασυνδεδεμένου Συστήματος και Δικτύου».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, «Καθημερινή», οι καταναλωτές θα κληθούν μέσω της αναπροσαρμογής του ΕΤΜΕΑΡ να καλύψουν το 2016 - πιθανότατα με αναδρομικές αυξήσεις από τον Ιούλιο - περί τα 290 εκατ. ευρώ από το συνολικό έλλειμμα των 330 εκατ. ευρώ στο τέλος του έτους και για το 2017 περί τα 265 εκατ. ευρώ από το συνολικό έλλειμμα των 400 εκατ. ευρώ αντιστοίχως.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΝΦΙΑ: Φουσκωμένα εκκαθαριστικά για 700.000 ιδιοκτήτες

Αυξημένα ποσά για ΕΝΦΙΑ θα κληθούν να πληρώσουν περίπου 700.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του Υπουργείου Οικονομικών από την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, προκύπτει ότι:

- Το 34 % των φυσικών προσώπων (πάνω από 2,4 εκ)  θα πληρώσουν λιγότερο σε σχέση με πέρυσι

- Το 35 % των φυσικών προσώπων (πάνω από 2,5 εκ.) θα πληρώσουν ακριβώς το ίδιο

- Το 21 % των φυσικών προσώπων (πάνω από 1,5  εκ.) θα πληρώσουν  ελάχιστα παραπάνω (από 1 λεπτό έως 10 ευρώ).

- Το 5,8 % περίπου των φυσικών προσώπων (πάνω από 420,000) θα πληρώσει επιπλέον από 10-50 ευρώ.

- Το 3,8 % περίπου των πολιτών (πάνω από 270,000) θα πληρώσουν επιπλέον από 50 ευρώ και πάνω.

Οπως σημειώνεται, το 90% περίπου  των φυσικών προσώπων (περίπου 6.4 εκ.) θα πληρώσει είτε λιγότερο ΕΝΦΙΑ,  είτε το ίδιο ή περίπου το ίδιο σε σχέση με πέρυσι.

Το Υπουργείο διευκρινίζει ότι:

- Ο συνολικός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ 2016 θα κινηθεί στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι.

- Όσα δημοσιεύματα μιλούν για αύξηση του συνολικού ποσού του ΕΝΦΙΑ 2016 δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

- Αυτό που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα είναι το γεγονός ότι  στον ΕΝΦΙΑ 2016 υπάρχει ανακατανομή των βαρών από τις μικρές στις μεγάλες περιουσίες.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χρ. Σπίρτζης: Στα 764.5 εκατ. ευρώ το όφελος από την επαναδιαπραγμάτευση των οδικών αξόνων

Συνολικό όφελος 764.477.773 ευρώ είχε το ελληνικό Δημόσιο από την επαναδιαπραγμάτευση των τεσσάρων οδικών αξόνων (ΙΟΝΙΑ, ΟΛΥΜΠΙΑ,Ε65,ΜΟΡΕΑΣ) σε σχέση με τις αρχικές απαιτήσεις κατασκευαστών και παραχωρησιούχων, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, δίνοντας στη δημοσιότητα σχετικά στοιχεία πίνακες και έγγραφα.

«Αυτή είναι η αλήθεια, αυτό δημοσίευσε η «Αυγή», αυτό αποκαλύψαμε στη Βουλή» τονίζει ο κ. Σπίρτζης και προσθέτει: «Λέτε ψέματα», είπε η ΝΔ, τα παπαγαλάκια και η παρέα της στα ΜΜΕ, αυτοί που συνήθως πρώτα πετούν λάσπη, ακολούθως διαψεύδονται και μετά ζητούν γονυπετείς συγγνώμη. Τον ίδιο κατήφορο, που ξέρουν τόσο καλά, θα ακολουθήσουν και τώρα. Μόνο που δεν φρόντισαν αυτήν τη φορά να «καλυφθούν» πίσω από τη βιομηχανία με τα «αποκαλυπτικά δημοσιεύματα», που αμέσως μετά γίνονται «κοινοβουλευτικός έλεγχος» τάχα, και θέμα στα ίδια πάντα ΜΜΕ, για να ολοκληρώσουν τον κύκλο της λάσπης. Επέλεξαν να τοποθετηθούν επισήμως και το ξεγύμνωμα θα είναι επώδυνο».

Και συνεχίζει ο κ. Σπίρτζης:

«Ας δούμε λοιπόν την αλήθεια, που τόσο πολύ ενοχλεί την αξιωματική αντιπολίτευση, και τους πάτρωνές της. Απλά με αριθμούς ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ από τις επίσημες συμβάσεις. Του τότε και του τώρα. Και το τι κέρδισε ο ελληνικός λαός:

* Στην ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ:

ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΥΣ ΗΤΑΝ:
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ: 297.220.000 ΕΥΡΩ
ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΙ: 89.558.540 ΕΥΡΩ
Η ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ:
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ: 145.181.837 ΕΥΡΩ
ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΙ: 69.762.650 ΕΥΡΩ
ΤΕΛΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ: Αυξημένα διόδια
171.834.053 ΕΥΡΩ!!!

* Στην ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ:
ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΩΝ ΗΤΑΝ:
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ: 317.422.135 ΕΥΡΩ
ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΙ: 89.818.141 ΕΥΡΩ
Η ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ:
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ: 150.000.000 ΕΥΡΩ
ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΙ: 24.000.000 ΕΥΡΩ
ΤΕΛΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ: Αυξημένα διόδια
230.240.276 ΕΥΡΩ!!!

* Στον Ε 65:
ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΩΝ ΗΤΑΝ:
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ: 181.758.601 ΕΥΡΩ
ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΙ: 23.144.843 ΕΥΡΩ
Η ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ:
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ: 60.000.000 ΕΥΡΩ
ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΙ: 7.500.000 ΕΥΡΩ
ΤΕΛΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ: Αυξημένα διόδια
137.403.444 ΕΥΡΩ!!!

Στον αυτοκινητόδρομο ΜΟΡΕΑΣ:
ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ
ΑΝΗΛΘΕ ΣΕ: 225.000.000 ΕΥΡΩ
ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ: Αυξημένα διόδια  764.477.773 ευρώ!!!»

Και ο κ Σπιρτζης καταλήγει:

«Ήρθε η ώρα να το καταλάβετε καλά. Δεν είμαστε, ούτε θα γίνουμε ποτέ ίδιοι. Το δικό μας μοναδικό μέλημα είναι ο ελληνικός λαός και τα συμφέροντά του. Σας το είπαμε και χτες, μετέχετε στο κλειστό κλαμπ των καναλαρχών, εκδοτών και τραπεζιτών, που για χρόνια ξεζουμίζει τον ελληνικό λαό, κι εσείς δίνετε τη μάχη της σωτηρίας και της επιβίωσης αυτής της ιδιότυπης ολιγαρχίας που είχατε εγκαταστήσει στη χώρα.

Λίγη ντροπή επιτέλους. Το πάρτι τελείωσε. Η χώρα αλλάζει σελίδα. Πάρτε το απόφαση και μην τρελαίνετε με υπερωρίες το φιλόξενο σύστημά σας στα ΜΜΕ. Απλώς εκτίθενται. Και αυτοί και εσείς μαζί τους. Είσαστε το χθες της διαπλοκής, της λάσπης και της χρεοκοπίας και είμαστε το αύριο μιας άλλης Ελλάδας με δίκαιη ανάπτυξη, για τους Έλληνες.
Σύντομο ιστορικό του αποτυχημένου επικοινωνιακού στησίματος:

Με φόντο τόσο την απρόσκοπτη συνέχιση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, όσο και τις καταθέσεις τραπεζιτών και καναλαρχών στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, συζητήθηκαν και ψηφίσθηκαν δύο νομοσχέδια που βάζουν φρένο στις χρόνιες στρεβλώσεις των δημοσίων συμβάσεων, των δημοσίων έργων και των παραχωρήσεων, σε βάρος του ελληνικού λαού.

Όπως ήταν φυσικό και πλέον σύνηθες, η γνωστή παρέα του κλειστού κλαμπ τραπεζιτών, καναλαρχών, εκδοτών και του παλαιού πολιτικού συστήματος (ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι) συντονίστηκε με τη γνωστή γκεμπελίστικη τακτική «λάσπη – λάσπη κάτι θα μείνει».

Σήμερα απαντάμε, για μια ακόμη φορά με στοιχεία, για ΟΛΕΣ τις απόπειρες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, και για τη λάσπη που ρίχνουν.

Γιατί: Με ή χωρίς την άδειά σας, συνεχίζουμε…».
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πτώχευση κήρυξε ο Δήμος Αχαρνών για χρέη 10,27 εκατ. - Δεν κατάφερε να πάρει νέο δάνειο

Την πτώχευση του Δήμου Αχαρνών κήρυξε ο δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός, καθώς ο Δήμος έχει χρέη ύψους 10,27 εκατ. ευρώ τα οποία δεν μπορεί να εξυπηρετήσει, μετά και την οριστική άρνηση του Ταμείου Δανείων και Παρακαταθηκών να παράσχει νέο δάνειο.

Πρόκειται για τον τρίτο Δήμο που πτωχεύει, μετά τους δήμους Σαλαμίνας και Φαιστού, ο οποίος παίρνει πλέον το δρόμο της οικονομικής εξυγίανσης.

Σε πρώτη φάση τα οικονομικά Δήμου θα εξυπηρετεί το ειδικό αποθεματικό του υπουργείου Εσωτερικών, ώστε ο ισοσκελισμένος πλέον προϋπολογισμός να περνά από έλεγχο από τις αρμόδιες Αρχές.

Μέσα στα μέτρα εξυγίανσης που πιθανώς θα επιβάλλει το υπουργείο είναι η αύξηση των δημοτικών τελών, στα πρότυπα του Δήμου Σαλαμίνας που τα αύξησε κατά 50%, οι μετατάξεις προσωπικού σε άλλες υπηρεσίες και οι συγχωνεύσεις νομικών προσώπων του δήμου.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο χειμώνα το υπουργείο Εσωτερικών, με αφορμή την οικονομική κατάρρευση του Δήμου Φαιστού, είχε προχωρήσει σε διευκόλυνση εξόφλησης σε 28 δήμους μεταξύ των οποίων ο δήμος Αχαρνών αλλά και οι δήμοι Βύρωνα, Καισαριανής, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Μεταμόρφωσης, Νίκαιας - Ρέντη, Πεντέλης, Σαλαμίνας, Καλύμνου, Σουφλίου, Διρφύων - Μεσαππίων, Ζακύνθου, Γόρτυνας, Θεσσαλονίκης, Κορδελιού - Ευόσμου, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Κοζάνης, Λουτρακίου - Αλ. Θεοδώρων, Λαρισαίων, Ζαγοράς - Μουρεσίου, Ν. Πηλίου, Σκιάθου, Τοπείρου, Έδεσσας, Πάργας, Τρικκαίων και Ν. Προποντίδας.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις του ΟΑΣΘ

Να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τον ΟΑΣΘ και το ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο ενός εποικοδομητικού διαλόγου στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με τη συμμετοχή του αρμόδιου υπουργού και όλων των εμπλεκομένων, συμφωνούν οι εκπρόσωποι των φορέων της Θεσσαλονίκης, όπως προκύπτει από τις συναντήσεις τους με τους εργαζομένους στον οργανισμό.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, επισήμανε ότι «όλοι συμφωνούν στο ότι πρέπει επιτέλους ο αρμόδιος υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης να μας καλέσει στο γραφείο του και να συζητήσουμε τα θέματα που αφορούν τον οργανισμό, όπως επίσης και να μας ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του οργανισμού».

Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα, εκπρόσωποι των εργαζομένων του ΟΑΣΘ συναντήθηκαν με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και με τον πρόεδρο της ΠΕΔΚΜ (Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας) Λάζαρο Κυρίζογλου, ενώ χθες έγινε επαφή με τον δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη.

Μετά τις επαφές αυτές με εκπροσώπους της Θεσσαλονίκης, ο κ. Τσερμενίδης επανέλαβε, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι στη συνέλευση των εργαζομένων, την προσεχή Δευτέρα 8 Αυγούστου θα εισηγηθεί την ολιγοήμερη αναστολή των κινητοποίησεών τους.

«Σε ένδειξη καλής θέλησης, αλλά και με στόχο να δώσουμε επιπλέον χρόνο στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, προκειμένου να κατανοήσει την αναγκαιότητα υλοποίησης της συνάντησης που του ζητάμε από τον Μάιο του 2015, θα εισηγηθώ την αναστολή των κινητοποιήσεων για τρεις με τέσσερις ημέρες» υπογράμμισε ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται, ότι οι 2.300 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους επί δύο μήνες, ήτοι περίπου 6 εκατ. ευρώ, ενώ όπως υπογράμμισε ο κ. Τσερμενίδης, το ελληνικό Δημόσιο οφείλει περισσότερα από 130 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό, ο οποίος με τη σειρά του χρωστά πάνω από 95 εκατ. ευρώ.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έφοδος για κατασχέσεις σε καταθέσεις και ακίνητα

Ένας βρόγχος που όλο και περισφίγγεται γύρω από το λαιμό 4 εκατομμυρίων φορολογουμένων έχουν καταστεί τα χρέη προς την Εφορία. Με βάση τα τελευταία στοιχεία, ένας στους δύο φορολογούμενους (ιδιώτες και επιχειρήσεις) «πνίγεται» από την αδυναμία να ανταποκριθεί στις φορολογικές του υποχρεώσεις και αφήνει απλήρωτους τους φόρους.

Συνολικά, τα χρέη προς την Εφορία ανέρχεται σχεδόν στο μισό ΑΕΠ ή 89,8 δισ. ευρώ και ήδη εκφράζονται φόβοι για νέα έκρηξη των χρεών, τα οποία δεν αποκλείεται να εκτοξευτούν σε επίπεδα των 95 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος τους έτους.
AdTech Ad

Από τη μεριά της, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επιστρατεύει το «όπλο» των κατασχέσεων, για να εισπράξει όσο το δυνατόν περισσότερα από την τεράστια δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σύμφωνα με την Ημερησία, για 755.806 οφειλέτες, έχει ήδη λάβει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης προχωρώντας σε δεσμεύσεις και κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων, εισοδημάτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων καθώς και σε πλειστηριασμούς ακινήτων. Από την αρχή του έτους έχουν γίνει 60.732 κατασχέσεις, ενώ με αναγκαστικά μέτρα απειλούνται ακόμη 1.492.088 οφειλέτες.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της ΓΓΔΕ που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν δημιουργηθεί μέχρι και το τέλος Ιουνίου, τον αριθμό των οφειλετών, αλλά και των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αναγκαστική είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι το τέλος Ιουνίου:


 
Πίνακας: Ημερησία

- 4.003.372 φορολογούμενοι έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την εφορία και συνολικά οφείλουν 89,83 δισ. ευρώ ή σχεδόν το 50% του ΑΕΠ. Από τα χρέη αυτά θεωρείται αδύνατον να εισπραχθούν περισσότερα από 10 ? 15 δισ. ευρώ.

- Σε 1.492.088 οφειλέτες η ΓΓΔΕ μπορεί να επιβάλει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών, δεδομένου ότι ένα μεγάλο πλήθος οφειλετών μπορεί να μην έχει περιουσιακά στοιχεία ή οι καταθέσεις του να προστατεύονται από ακατάσχετο λογαριασμό ή ακόμα να αφορούν σε πτωχευμένους οφειλέτες ή αποβιώσαντες.

- Σε 755.806 οφειλέτες ή στο 50,65% των οφειλετών στους οποίους μπορούν να επιβληθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης έχουν ήδη επιβληθεί δεσμεύσεις και κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων, εισοδημάτων, περιουσιακών στοιχείων και έχουν δρομολογηθεί πλειστηριασμοί ακινήτων.

Περισσότερες από 1.200 ηλεκτρονικές εντολές κατάσχεσης τραπεζικών καταθέσεων φεύγουν κάθε ημέρα από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ενώ δεκάδες ακίνητα οφειλετών βγαίνουν στο «σφυρί». Η εκτέλεση κατασχέσεων από την αρχή του έτους έφτασε στο υψηλότερο σημείο της τελευταίας διετίας και είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο τον μήνα Ιούνιο εκτελέστηκαν περισσότερες από 30.000 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών με εντολές των εφοριών.

Οι κατασχέσεις λογαριασμών στρέφονται στο σύνολο των οφειλετών, χωρίς να γίνεται διάκριση σε «μικρούς» και «μεγάλους», από τη στιγμή που οι υποθέσεις αφορούν μη ρυθμισμένα ληξιπρόθεσμα χρέη.


 
Πίνακας: Ημερησία


Τα «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα χρέη, δηλαδή αυτά που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους έφθασαν στα 6,8 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 5,956 δισ. ευρώ είναι φόροι που έμειναν απλήρωτοι. Μόνο τον Ιούνιο προστέθηκαν στην τεράστια δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών 1,223 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 903 εκατ. ευρώ είναι απλήρωτοι φόροι.

Συνολικά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία (παλαιές και νέες) έφθασαν μια ανάσα από τα 90 δισ. ευρώ ή 89,8 δισ. ευρώ.

Από τα νέα χρέη ύψους 6,807 δισ. ευρώ η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων μέσω ρυθμίσεων και μπαράζ κατασχέσεων έχει καταφέρει να εισπράξει 881 εκατ. ευρώ. Από τα παλαιά ληξιπρόθεσμα των 83 δισ. ευρώ οι εισπράξεις από τις αρχές του έτους ανέρχονται σε 1,477 δισ. ευρώ με τον ετήσιο στόχο να ανέρχεται σε 2 δισ. ευρώ.
Τι οφείλει το Δημόσιο


Στα 7,22 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν στο τέλος Ιουνίου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, από 7,045 δισ. ευρώ που ήταν ένα μήνα νωρίτερα.

Ειδικότερα οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις γενικής κυβέρνησης εκτινάχθηκαν σε 5,909 δισ. ευρώ , ή 1,1 δισ. ευρώ παραπάνω σε σχέση με τις αρχές του έτους.

Στο ίδιο διάστημα οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων έφθασαν στο εξάμηνο στα 1,311 δισ. ευρώ εκ των οποίων 940 εκατ. ευρώ, άμεσοι φόροι και 218 εκατ. ευρώ έμμεσοι.
Ποινικές διώξεις 


Αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις και ποινές φυλάκισης για μη εμπρόθεσμη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, αλλά και με κατηγορίες για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος κινδυνεύουν να βρεθούν 1.536 φορολογούμενοι, που εντοπίστηκαν στο πρώτο εξάμηνο του έτους να οφείλουν συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη 2,28 δισ. ευρώ στο Δημόσιο.

Πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που έχουν καθυστερήσει να πληρώσουν ποσά φόρων άνω των 50.000 ευρώ για πάνω από τέσσερις μήνες από την ημερομηνία λήξης των προβλεπόμενων προθεσμιών, με αποτέλεσμα να έχουν υποβληθεί εναντίον τους μηνυτήριες αναφορές από τις αρμόδιες ΔΟΥ για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο.

Οι φορολογούμενοι αυτοί εντοπίστηκαν να μην έχουν καταβάλει τα οφειλόμενα ποσά. Εκτός από τις ποινικές διώξεις για την μη πληρωμή των οφειλών τους στο Δημόσιο, υπάρχει πιθανότητα να κατηγορηθούν και για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου ή βρόμικου χρήματος).

Σύμφωνα με τα στοιχεία τη ΓΓΔΕ, στο εξάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου υποβλήθηκαν προς την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες:

- 1.536 αναφορές για υποθέσεις μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο άνω των 50.000 ευρώ. Τα ποσά των μη καταβληθέντων χρεών προς το Δημόσιο τα οποία σχετίζονται με τις αναφορές αυτές ανέρχονται σε 2,282 δισ. ευρώ.

- 113 αναφορές για βεβαιωμένη φοροδιαφυγή άνω των 50.000 ευρώ. Τα ποσά που αναλογούν στα διαπραχθέντα αδικήματα φοροδιαφυγής φτάνουν συνολικά τα 518,05 εκατ. ευρώ.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απίστευτη απάτη με εισιτήρια της Aegean! Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να μην πέσετε στην παγίδα

Aegean Airlines: Ένας απίστευτος τρόπος εξαπάτησης κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο facebook. Κάποιοι επιτήδειοι τάζουν δωρεάν εισιτήρια business class, με αφορμή τα γενέθλια της εταιρείας. 

Όμως, ούτε η εταιρεία έχει γενέθλια, ούτε εισιτήρια χαρίζει. Τι κερδίζουν, όμως, αυτοί που το ξεκίνησαν; Καταφέρνουν να μαζέψουν στις σελίδες που διατηρούν στο facebook χιλιάδες άτομα και με αυτό τον τρόπο προωθούν τις ιστοσελίδες που διαθέτουν και τις πωλούν με τα χιλιάδες likes. 

Αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτή την κακόγουστη φάρσα έθεσαν ως όρο συμμετοχής στην κλήρωση, ο χρήστης να κάνει κοινοποίηση τον σύνδεσμο στους φίλους του, να κάνει σχόλιο και να προσκαλέσει ακόμα 15 φίλους του.

Η δημοσίευση αναφέρει : “Aegean Airlines Giving Away 2 Business class Free Tickets to Celebrate its birthday.  Get Your tickets now & fly anywhere ”. Αυτή η μέθοδος εξαπάτησης μπορεί να είναι πρωτόγνωρη στην Ελλάδα, όμως, έχει συμβεί ουκ ολίγες φορές σε αεροπορικές εταιρείες του εξωτερικού, όπως είναι η Emirates.

Ευτυχώς, η Aegean Airlines αντιλήφθηκε νωρίς το ψευδές post, που κυκλοφορεί και με μια ανακοίνωσή της στο facebook, ενημέρωσε τους πελάτες της. Συγκεκριμένα, έγραφε:

“Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη στο διαδίκτυο ψευδής και παραπλανητικός διαγωνισμός ισχυριζόμενος ότι η Aegean Airlines δήθεν δίνει δώρο δύο business class εισιτήρια. Ο διαγωνισμός αυτός διενεργείται χωρίς κανενός είδους έγκριση ή σχετική εξουσιοδότηση ή οποιαδήποτε άδεια παρεχόμενη από την εταιρεία μας Aegean Airlines S.A. Επιφυλασσόμενοι ρητώς παντός νομίμου δικαιώματός μας για οποιαδήποτε ζημία η εταιρεία μας ή οποιοσδήποτε τρίτος τυχόν υποστεί εξαιτίας αυτής της παραπλανητικής ενέργειας, σας ενημερώνουμε ότι έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα με σκοπό να σταματήσει η παράνομη και παραπλανητική αυτή ενέργεια. Σας εφιστούμε την προσοχή να μην πατήσετε οποιοδήποτε σύνδεσμο σας προτείνουν ή να μοιραστείτε το συγκεκριμένο σύνδεσμο με φίλους σας. Σας ευχαριστούμε πολύ.”

Η υπόθεση έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Ελλάδα. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνά την υπόθεση και εφιστά την προσοχή στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι ετοιμάζει η Εφορία για τα... πανηγύρια και τα παζάρια

Τα λαϊκά πανηγύρια και τις εμποροπανηγύρεις που γίνονται τις ημέρες των εορτών του Σωτήρος και του Δεκαπενταύγουστου σε δεκάδες χωριά, πόλεις και κωμοπόλεις σε όλη τη χώρα θα βάλει στόχο η Εφορία προκειμένου να ελεγχθεί η διακίνηση και πώληση προϊόντων κυρίως από πλανόδιους πωλητές χωρίς την έκδοση φορολογικών στοιχείων.

Στα περισσότερα από τα πανηγύρια συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου και ο τζίρος που κάνουν οι πλανόδιοι και υπαίθριοι πωλητές είναι τεράστιος ,ενώ η απόδειξη παροχής υπηρεσιών μοιάζει είδος εν ανεπάρκεια. Στην ουσία πρόκειται για νόμιμο παρεμπόριο καθώς ελάχιστοι από τους πωλητές έχουν τιμολόγια αγοράς προϊόντων η ταμειακές μηχανές. Μάλιστα σε πολλά από τα πανηγύρια διεξάγονται και συναυλίες γνωστών η αγνώστων αοιδών στις οποίες οργιάζει η φοροδιαφυγή με τελευταίο παράδειγμα αυτό στη Χαλκίδα, όπου στην συναυλία του γνωστού λαϊκού τραγουδιστή Βασίλη Τερλέγκα δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις για ποτά και λουλούδια.

Από την άλλη δυσφορία επικρατεί στο Υπουργείο Οικονομικών από την έλλειψη ελέγχων που καταγράφεται στην παραλιακή από το Φάληρο έως την Ανάβυσσο όπου σε μπαρ η νυχτερινά μαγαζιά σπάνια συναντά κανείς συνεργεία ελέγχου από εφοριακούς με αποτέλεσμα να οργιάζει η φοροδιαφυγή.
πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Χτυπάει»... κόκκινο το χρέος προς δανειστές και ιδιώτες

Σχεδόν δύο ΑΕΠ έφτασε το δημόσιο χρέος, με ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης που αγγίζει τα 15 δις. ευρώ, καθιστώντας επιτακτική την αναδιάρθρωσή του. Την ίδια ώρα οι οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες ξεπέρασαν τα 7,2 δισ. ευρώ, καταγράφοντας νέα σημαντική αύξηση.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στα τέλη του α’ εξαμήνου η Ελλάδα χρωστούσε στους πιστωτές της (ξένους και εγχώριους) 328,34 δισ. ευρώ, έναντι 321,3 δισ. ευρώ που ήταν το χρέος στα τέλη του 2015. Από το ποσό αυτό:

- τα 226 δισ. ευρώ είναι προς τον ESM, το Ευρωπαϊκό Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και το ΔΝΤ

- τα έντοκα γραμμάτια είναι περίπου 15 δισ. ευρώ

- τα ομόλογα σε κυκλοφορία είναι 57 δισ. ευρώ

- οι οφειλές προς την Τράπεζα της Ελλάδος είναι 3,3 δις. ευρώ

Η αύξηση του χρέους στα τέλη Ιουνίου, σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2015, οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στην εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ στα τέλη Ιουνίου, μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης. Υπενθυμίζεται, βέβαια, ότι μέσα στον Ιούλιο αποπληρώθηκαν περίπου 2,6 δισ. ευρώ προς ΔΝΤ και ΕΚΤ, που σημαίνει ότι σήμερα το χρέος είναι περίπου 326 δισ. ευρώ. Ωστόσο, αυτό δεν αλλάζει ουσιαστικά την όλη εικόνα. Η πραγματικότητα είναι ότι το χρέος αγγίζει πλέον το διπλάσιο του ΑΕΠ, με δεδομένο ότι για φέτος η πρόβλεψη είναι ότι το ΑΕΠ θα φτάσει στα 174,4 δισ. ευρώ. Η εκτίμηση του προϋπολογισμού είναι ότι στα τέλη του 2016 το δημόσιο χρέος θα φτάσει περίπου στο 188% του ΑΕΠ.

Το φετινό κόστος εξυπηρέτησης των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας, αθροίζοντας τους τόκους και τα χρεολύσια, πλησιάζει τα 15 δισ. ευρώ, που σημαίνει ότι αγγίζει το 10% του ΑΕΠ. Αυτός είναι ίσως ο λόγος που αρκετοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι (κυρίως στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο) υποστηρίζουν ότι δεν είναι επείγον ζήτημα η ελάφρυνση του χρέους. Τονίζουν, δηλαδή, ότι από τη στιγμή που δεν παραβιάζεται το πλαφόν του 15% του ΑΕΠ, που έχουν προτείνει οι θεσμοί για τις ετήσιες τοκοχρεολυτικές δαπάνες, τότε δεν υπάρχει λόγος να επισπευστεί μία απόφαση για αναδιάρθρωση του χρέους. Ωστόσο, μετά το 2020 οι ανάγκες αυτές εκτοξεύονται στο 22% με 23% του ΑΕΠ και το οικονομικό επιτελείο δεν θέλει να παραταθεί η αβεβαιότητα σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους. Γι’ αυτό και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει βάλει ως στόχο την άμεση ενεργοποίηση του σχεδίου που αποφασίστηκε στο Eurogroup του Ιουνίου σχετικά με τα βραχυπρόθεσμα, τα μεσοπρόθεσμα και τα μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος

Εκτός όμως από τα 328 δισ. ευρώ που χρωστά το Δημόσιο στους δανειστές, υπάρχει και ένα σημαντικό ποσό, περίπου 7,2 δισ. ευρώ, το οποίο το οφείλει σε προμηθευτές, εργολάβους, συνταξιούχους (εφάπαξ) και επιχειρήσεις (επιστροφές ΦΠΑ). Σε σχέση με τον Μάιο, τον Ιούνιο οι οφειλές αυτές αυξήθηκαν κατά περίπου 200 εκατ. ευρώ φτάνοντας σε νέο ύψος ρεκόρ για τα τελευταία 3,5 χρόνια. Σχεδόν τα μισά από αυτά θα πληρωθούν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, εφόσον εκταμιευθούν και τα υπόλοιπα 2,8 δισ. ευρώ της υποδόσης. Τα υπόλοιπα χρέη, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, θα τακτοποιηθούν μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2017, υπό την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθεί η 2η αξιολόγηση και θα εκταμιευθούν τα περίπου 6 δισ. ευρώ της επόμενης δόσης


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΛΙΡΑΣ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ALPHA BANK KAI EUROBANK

H ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΞΕΝΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ FUNDS
XAΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ALPHA BANK KAI EUROBANK ΟΠΟΥ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ FUND ΚΚR CREDIT ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΙΑΣ ΛΙΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ PILLARSTONE.
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΕΚΔΩΣΑΝΕ ΟΙ ΔΥΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
 
 

 
 
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ PILLARSTONE ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΣ;
ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΗΘΗΚΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2015 ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΜΑΦΙΑΣ
 
 
 
 
ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ MORGAN STANLEY ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ;
 
 
ΚΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΕΝΔΥΤΗΣ MICHAEL DAVIDSON
 
 
 
KAI TO ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΔΡΥΣΕ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
 
 

πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι αλλάζει στη φορολογία των αυτοκινήτων

Τις διατάξεις του άρθρου 60 του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου 4410/2016, οι οποίες προβλέπουν ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις για τα εισαγόμενα επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα που φέρνουν στη χώρα μας οι μετοικούντες, μειώσεις στα τέλη ταξινόμησης για τα τρίκυκλα και σαφέστερες ρυθμίσεις για τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κοινοποίησε χθες στα Τελωνεία η αρμόδια Γενική Διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών με σχετική εγκύκλιο.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το άρθρο 60 του ν. 4410/2016 και με βάση τα όσα αναφέρονται στην εγκύκλιο:

1) Οι συντελεστές τέλους ταξινόμησης για επιβατικά αυτοκίνητα μετοικούντων τα οποία πληρούν εκ κατασκευής τις προδιαγραφές του αμέσως προηγούμενου από τον ισχύον, ως προς την ταξινόμηση, ευρωπαϊκού προτύπου εκπομπών ρύπων (Euro) και τα οποία θα κομισθούν στη χώρα μας μέχρι και 30/9/2016, εφόσον γι’ αυτά θα έχουν υποβληθεί στις τελωνειακές αρχές μέχρι 30/9/2016 δηλωτικά εισαγωγής ή δηλώσεις άφιξης οχημάτων ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο, δεν αυξάνονται κατά 50%, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν βεβαιωθεί και θα έχουν εισπραχθεί γι’ αυτά οι οφειλόμενες φορολογικές επιβαρύνσεις.

2) Συνεχίζεται, αναδρομικά από 1/6/2016 και μέχρι 31/12/2016, η ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση για τα αυτοκίνητα των μετοικούντων που πληρούν εκ κατασκευής τις προδιαγραφές του αμέσως προηγούμενου από το ισχύον, ως προς την ταξινόμηση, ευρωπαϊκού προτύπου εκπομπών ρύπων (Euro) και έχουν ήδη κομιστεί στη χώρα μέχρι 31/3/2016 και για τα οποία το τέλος ταξινόμησης δεν είχε καταστεί απαιτητό μέχρι 31/5/2016 λόγω μη εξόδου τους από το καθεστώς αναστολής φορολογικής αποθήκης οχημάτων. Αυτό σημαίνει ότι για τα αυτοκίνητα αυτά οι συντελεστές τέλους ταξινόμησης δεν αυξάνονται κατά 50%. Η διατήρηση του ευνοϊκού αυτού καθεστώτος φορολογικής μεταχείρισης ισχύει υπό την προϋπόθεση ότι μέχρι την 31η-12-2016 θα έχουν βεβαιωθεί και εισπραχθεί για τα αυτοκίνητα αυτά οι οφειλόμενες φορολογικές επιβαρύνσεις.

3) Για τα επιβατικά αυτοκίνητα των μετοικούντων που πληρούν εκ κατασκευής τις προδιαγραφές της Οδηγίας 98/69/ΕΚ φάση Β΄ ή μεταγενέστερης Οδηγίας φάσης Β΄ (EURO 4) και έχουν κομιστεί στη χώρα μας μέχρι και την 31η Μαρτίου 2016 και για τα οποία το τέλος ταξινόμησης δεν είχε καταστεί απαιτητό μέχρι 31 Μαϊου 2016 οι συντελεστές τέλους ταξινόμησης αυξάνονται κατά 200% και η φορολογητέα αξία για την επιβολή του τέλους ταξινόμησης υπολογίζεται σύμφωνα με το νέο καθεστώς που ισχύει από την 1η Ιουνίου 2016.

4) Οι συντελεστές του τέλους ταξινόμησης για τα επιβατικά ΙΧ τρίκυκλα ή τετράκυκλα αυτοκίνητα που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της Οδηγίας 2002/24/ΕΚ του Συμβουλίου της 18ης Μαρτίου 2002 (Ε.Ε.L.124 της 9.5.2002) και πληρούν εκ κατασκευής τις προδιαγραφές της Οδηγίας 2002/51/ΕΚ ή μεταγενέστερης μειώνονται ως εξής:

-από 5% σε 4% για όσα έχουν κινητήρες από 50 έως 500 κ.εκ.

-από 9% σε 7% για όσα έχουν κινητήρες από 501 έως 900 κ.εκ.

-από 15% σε 11% για όσα έχουν κινητήρες από 901 κ.εκ. και πάνω.

5) Οι συντελεστές του τέλους ταξινόμησης για τα φορτηγά αυτοκίνητα οχήματα, ανοικτά ή κλειστά, τρίκυκλα ή τετράκυκλα, που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της Οδηγίας 92/61/ΕΚ του Συμβουλίου της 30ής Ιουνίου 1992 (ΕΕL 225 της 10.9.1992) και πληρούν εκ κατασκευής τις προδιαγραφές της Οδηγίας αυτής ή μεταγενέστερης, μειώνονται ως εξής:

-από 4% σε 3% για όσα έχουν κινητήρες από 50 έως 500 κ.εκ.

-από 8% σε 6% για όσα έχουν κινητήρες από 501 έως 900 κ.εκ.

-από 14% σε 10% για όσα έχουν κινητήρες από 901 κ.εκ. και πάνω.

5) Ως υβριδικά επιβατικά αυτοκίνητα, για τα οποία καταργήθηκε από την 1η/6/2016 η πλήρης απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης και ορίστηκε μερική απαλλαγή κατά 50% νοούνται τα οχήματα που για τη μηχανική τους κίνηση αντλούν ενέργεια από τις ακόλουθες δύο πηγές αποθηκευμένης ενέργειας/ισχύος:

α) αναλώσιμο καύσιμο και

β) συσσωρευτής, πυκνωτής, σφόνδυλος/γεννήτρια ή άλλη διάταξη αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας/ισχύος.

Γενικότερα, σύμφωνα με την Οδηγία 2007/46, ως «υβριδικό αυτοκίνητο όχημα» νοείται το όχημα με δύο τουλάχιστον μετατροπείς ενέργειας και δύο διαφορετικά συστήματα αποθήκευσης ενέργειας για την κίνησή του.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η αστρονομική αμοιβή της Apple σε όσους βρίσκουν τεχνικά προβλήματα στα προϊόντα της

Η εταιρεία Apple δήλωσε ότι σκοπεύει να δώσει αμοιβές μέχρι και 200.000 δολαρίων (180.000 ευρώ περίπου), σε ερευνητές που θα εντοπίσουν σημαντικά τεχνικά σφάλματα στα προϊόντα της, ακολουθώντας το παράδειγμα δεκάδων εταιρειών που ήδη προσφέρουν χρηματικά βραβεία για βοήθεια στην ανακάλυψη ελαττωμάτων στα προϊόντα τους.

Η εταιρεία των iPhone και των iPad παρέθεσε στο πρακτορείο Reuters τις λεπτομέρειες για το σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει και τις μεγαλύτερες αμοιβές που έχουν δοθεί έως τώρα σε συγκεκριμένους τομείς. Η δημοσιοποίηση του σχεδίου θα γίνει επίσημα σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα) στο ετήσιο συνέδριο Black Hat, που αφορά την κυβερνοασφάλεια, και το οποίο διοργανώνεται φέτος στο Λας Βέγκας.

Στο ξεκίνημά του, το πρόγραμμα θα απευθυνθεί αποκλειστικά σε καμία εικοσαριά περίπου ερευνητές τους οποίους θα προσκαλέσει η Apple να βοηθήσουν στην αναγνώριση σφαλμάτων ασφάλειας που εντοπίζονται δύσκολα. Οι ερευνητές ανήκουν σε μιά μεγαλύτερη ομάδα ειδικών που έχουν βοηθήσει την εταιρεία να αναγνωρίσει σφάλματα στο παρελθόν, αλλά δεν έχουν ανταμειφθεί για τις υπηρεσίες αυτές, είπε η εταιρεία.

Η ύψιστη κατηγορία σφαλμάτων, όπου προσφέρονται αμοιβές μέχρι και τα 200.000 δολάρια, είναι για το λογισμικό της εταιρείας το οποίο εμποδίζει μη εξουσιοδοτημένα προγράμματα να εκκινήσουν όταν ενεργοποιείται μια συσκευή iOS ("secure boot" firmware).

Μεταξύ των εταιρειών που ήδη προσφέρουν αμοιβές για τέτοιες υπηρεσίες είναι και οι AT&T, Facebook, Google, Microsoft,Tesla και Yahoo.

Η Microsoft, η οποία έχει δώσει συνολικά 1,5 εκατομμύρια δολάρια (1,34 εκατ. ευρώ) σε αμοιβές από τότε που ξεκίνησε ένα παρόμοιο πρόγραμμα πριν από τρία χρόνια, προσφέρει επίσης και αμοιβές για την αναγνώριση πολύ συγκεκριμένων σφαλμάτων. Η μεγαλύτερη αμοιβή που έχει δώσει ποτέ είναι 100.000 δολάρια (89.843 ευρώ), δύο φορές.

Εταιρείες όπως αυτή του Facebook προσφέρουν αμοιβές για ευρεία κλίμακα λογισμικών αδυναμιών. Η εταιρεία έχει δώσει πάνω από 4 εκατομμύρια δολάρια (3,59 εκατ. ευρώ) τα τελευταία πέντε χρόνια. Ο μέσος όρος αμοιβής το 2015 ήταν 1.780 δολάρια (1.600 ευρώ). Τον Μάρτιο φέτος έδωσε 10.000 δολάρια (περίπου 9.000 ευρώ) σε ένα δεκάχρονο αγόρι από τη Φινλανδία ο οποίος ανακάλυψε έναν τρόπο να διαγράφονται τα σχόλια των χρηστών από λογαριασμούς του Instagram.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σοβαρά επεισόδια τα ξημερώματα στην πρώην ΑΒΕΞ μεταξύ μεταναστών

Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν τη νύχτα μεταξύ μεταναστών στο χώρο της πρώην ΑΒΕΞ, στην Ακτή Δυμαίων, στην περιοχή της Ανθείας.

Σύμφωνα με πληρφορίες, κάτοικοι της περιοχής που άκουσαν τη φασαρία ενημέρωσαν την αστυνομία για συμπλοκή μεταξύ μεταναστών, τα αίτια της οποίας παραμένουν άγνωστα.

Αμεση ήταν η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ., άνδρες της οποίας έσπευσαν στο σημείο και έκαναν εκτεταμένους ελέγχους σε ολόκληρη την παραλιακή ζώνη ανάμεσα στα όρια του νέου λιμανιού.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε προσαγωγές μεταναστών.

Εντονη, ωστόσο, είναι η ανησυχία των κατοίκων της περιοχής το τελευταίο διάστημα, καθώς παρουσιάζεται καρακόρυφη αύξηση των μεταναστών που ζουν κυρίως σε εγκαταλελειμμένα εργοστάσια της περιοχής, με στόχο να μπρέσουν να περάσουν στην Ιταλία.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σήμερα η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο

Με όλη τους την λαμπρότητα θα ξεκινήσουν σήμερα στο Ρίο της Βραζιλία οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ένας από τους πιο γνωστούς θεσμούς παγκοσμίως στο χώρο του αθλητισμού.

Τα στεφάνια από κλαδιά ελιάς, χρόνια τώρα αποτελούν μέρος σκηνικού σε αναμνηστικές φωτογραφίες. Τα εκατοστά του δευτερολέπτου είναι βγαλμένα τις περισσότερες φορές από εργαστήρια. Η εμπορευματοποίηση προηγείται και όχι απλά ακολουθεί κάθε βήμα που κάνει ο αθλητής, κάθε κίνηση ή μέρος του σώματός του. Οι σημαίες καλύπτουν διαφορετικούς τόπους καταγωγής σε μία αποθέωση μίας ιδιαίτερης παγκοσμιοποίησης.

Κι όμως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που ανασύρουν μύθους και εθνικά οράματα στο πέρασμά τους, ίσως για να επιβάλουν την αυτονόητη -ένα καιρό- κυριαρχία τους, εξακολουθούν να είναι το σημαντικότερο αθλητικό ραντεβού στον πλανήτη. Ένα γεγονός, με οικονομικές, πολιτιστικές, κοινωνικές και πολιτικές αναφορές. Ξοδεύοντας ολοένα και περισσότερα δισεκατομμύρια.

Από τις 5 έως τις 21 Αυγούστου το Ρίο Ντε Τζανέιρο θα γίνει το θέατρο της μεγάλης γιορτής. Οι αγώνες θα γίνουν σε 33 χώρους στο Ρίο και σε 5 χώρους στις πόλεις του Σάο Πάολο, Μπέλο Οριζόντε, Σαλβαδόρ, Μπραζίλια, και Μανάους. Με 10.500 αθλητές από 206 χώρες. Για πρώτη φορά συμμετέχουν το Νότιο Σουδάν, η ομάδα προσφύγων (με την ολυμπιακή σημαία) και το Κόσοβο.

Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ…

Για πρώτη φορά στην ιστορία σε μια χώρα της Νοτίου Αμερικής, πρώτη μετά το 2000 στο Νότιο ημισφαίριο. Οι XXXI, θα είναι οι πρώτοι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες που γίνονται κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου στη διοργανώτρια χώρα.

Μόλις δύο χρόνια μετά το Μουντιάλ που διοργάνωσε η Βραζιλία, 82 μήνες από την ημέρα που το Ρίο ντε Τζανέιρο κέρδισε τους Αγώνες, στις 2.10.2009, επικρατώντας στην ψηφοφορία του τρίτου γύρου με 66-32 της Μαδρίτης.

Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΖΙΚΑ

Από τότε μέχρι σήμερα, μία ημέρα πριν η φλόγα ανάψει στο απέραντο Maracana, οι Βραζιλιάνοι προσπαθούν, χωρίς τις περισσότερες φορές, επιτυχία, να επιβεβαιώσουν την επιλογή τους, υπερασπίζοντας την πρόκληση «ζήστε το πάθος σας». Ξεπερνώντας τα 11 δις.δολάρια σε κόστος, με παραιτήσεις κορυφαίων υπουργών (ανάμεσά τους ο υπουργός Αθλητισμού Τζορτζ Χίλτον), άμεσα εμπλεκόμενων στο κορυφαίο γεγονός, αντιμετωπίζοντας την αύξηση της εγκληματικότητας και την απειλή του ιού Ζίκα αλλά και την κήρυξη του Ρίο από την πολιτειακή κυβέρνηση σε κατάσταση έκτακτης οικονομικής ανάγκης.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο είχαν δημιουργήσει την προσδοκία ότι θα αναδειχθεί η Βραζιλία ως μια παγκόσμια δύναμη. Η πτώση της τιμής του πετρελαίου, με συνέπεια την κατάρρευση των εσόδων και η χειρότερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών προσγειώνουν σε μία δυσάρεστη πραγματικότητα.

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ

Η τελετή έναρξης «θα είναι ένα τσουνάμι, και θα αφορά όλους», όπως υπόσχονται οι διεθνούς φήμης Βραζιλιάνοι σκηνοθέτες, Φερνάντο Μειρέρες και Αντρούτσα Γουάντινγκτον. Στην παράσταση που θα παρακολουθήσουν τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι θέλουν να δώσουν ένα παγκόσμιο μήνυμα σε όλους τους κατοίκους του κόσμου: «να προσπαθήσουμε να τον βελτιώσουμε».

Οι αντιρρήσεις στους Αγώνες πολλές, περισσότερες με το πέρασμα του χρόνου. Όπως και οι καταγγελίες των δημοσίων υπαλλήλων για την καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων και των συντάξεων, αλλά και οργανώσεων για την δυσλειτουργία των νοσοκομείων.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Οι Αρχές της Βραζιλίας θα κινητοποιήσουν περίπου 64.000 αστυνομικούς και 21.000 στρατιώτες για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Τζανέιρο, δύο φορές περισσότερους από όσους κινητοποιήθηκαν στους Αγώνες του Λονδίνου πριν από τέσσερα χρόνια. Είναι το μεγαλύτερο σχέδιο ασφαλείας που έχει αναπτυχθεί στην ιστορία της πόλης.

Θα φυλάξουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τις συγκοινωνιακές-μεταφορικές υποδομές, το διεθνές αεροδρόμιο της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης, το μετρό και το οδικό δικτύου. Και φυσικά ειδικές δυνάμεις θα υπάρχουν για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Νωρίς η υπηρεσία πληροφοριών της Βραζιλίας (Abin) επιβεβαίωσε, την απειλή τρομοκρατικής επίθεσης, μετά το βίντεο του Γάλλου Μαξίμ Χουσάρ, μέλους της ριζοσπαστικής ομάδας του Ισλαμικού Κράτους, που τον Νοέμβριο δήλωσε ότι «η Βραζιλία θα είναι ο επόμενος στόχος».

«Καλωσήλθατε στην κόλαση. Η αστυνομία και η πυροσβεστική δεν πληρώνονται, όποιος έρχεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο δεν είναι ασφαλής», έγραφε πανό που έβλεπε τους προηγούμενους μήνες κάποιος που έφτανε στο αεροδρόμιο του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Παρόμοια μηνύματα είναι γραμμένα με σπρέι σε διάφορα σημεία της πόλης.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Μία πόλη αντιμέτωπη με την εγκληματικότητα. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το Ρίο ντε Τζανέιρο έχει κατά μέσο όρο 428 δολοφονίες το μήνα, ή περίπου 14 την ημέρα, σύμφωνα με την έκθεση του Ινστιτούτου Δημόσιας Ασφάλειας.

Η έκθεση επισημαίνει επίσης την αύξηση του 90,9% των θανάτων στις αστυνομικές επιχειρήσεις, την αύξηση των κλοπών και τις ανταλλαγές πυροβολισμών με εμπλοκή της αστυνομίας στις περιχαρακωμένες από τον κόσμο των Αγώνων, φαβέλες.

Το «Rio 2016» κυριαρχεί σχεδόν τα δύο τελευταία χρόνια, έγινε κυρίαρχη τάση για την πιο διάσημη μηχανή αναζήτησης, ξεπερνώντας το Καρναβάλι, την διάσημη παραλία Copacabana ή το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή. Κάτι που μάλλον δεν θα γνωρίζει η δεκαμελής ομάδα των προσφύγων που θα βρεθούν στους Αγώνες με την δική τους ομάδα που η ΔΟΕ δημιούργησε. Κουβαλώντας ολόκληρη την ζωή τους από την Συρία στη Βηρυτό και από εκεί στην Κωνσταντινούπολη και μετά πίσω στη Σμύρνη, πριν στριμωχθούν σε μια πλαστική λέμβο για να παλέψουν με τα κύματα και να βρεθούν απέναντι.

Ίσως η δική τους παρουσία να είναι ένας καλός λόγος για να ξαναβρούν οι Αγώνες το νόημά τους. Να γίνουν αυτό που πρέπει. Μία γιορτή, όχι ένα πανηγύρι.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εγκαταλείπουν την... γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου για τα φθηνότερα φέρι μποτ

Ποιος θα το περίμενε ότι 12 χρόνια μετά τα πανηγυρικά εγκαίνια της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου που την περίμεναν ως μάννα εξ ουρανού χιλιάδες οδηγοί και κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας, η λιτότητα και οι περικοπές στα εισοδήματα των Ελλήνων θα τους έκαναν να επιστρέψουν στα... καράβια της πορθμειακής γραμμής!

Κι όμως, όσοι γνωρίζουν τα της περιοχής, εκτιμούν ότι αυξάνονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια οι οδηγοί που, αντί να επιλέξουν τη διέλευση από τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, επιστρέφουν ξανά στα παλιά… καλά και φυσικά πολύ φτηνότερα φέρι μπόουτ, τα οποία κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της Γέφυρας είχαν σχεδόν παροπλιστεί ή μεταφερθεί σε άλλες πορθμειακές γραμμές της χώρας.


Αισθητή μείωση παρουσίασαν οι διελεύσεις από την Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» στο διάστημα 2009 – 13, ενώ και μέσα στο 2014 εκτιμάται ότι αυτή η πτωτική τάση συνεχίστηκε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «thebest.gr».

Στον αντίποδα, τα φέρι μπόουτ κινούνται πλέον σχεδόν πάντα γεμάτα! Πιο συγκεκριμένα, η μείωση των διελεύσεων από την Γέφυρα είναι εξαιρετικά εντυπωσιακή καθώς από το 2009 μέχρι και το 2013 αγγίζει το 35%.

Όσο δε για το 2014, μπορεί να μην υπάρχουν επισήμως συγκεκριμένα νούμερα, πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι υπήρξε μια περαιτέρω μείωση που έφθασε στο 5%, ενώ αντίστοιχη αναμένεται να είναι η εικόνα τόσο για πέρυσι όσο και για τη φετινή χρονιά.
Μείον 2 εκατ. διελεύσεις!


Αναλυτικότερα, το 2009 η μέση ημερήσια κυκλοφορία ήταν στα 13.826 οχήματα δηλαδή, σε ετήσια βάση, οι διελεύσεις από τη Γέφυρα «Χαρ. Τρικούπης» ξεπερνούσαν τα 5 εκατ. πολίτες. Από τότε και μετά όμως ο αριθμός των ημερήσιων διελεύσεων άρχισε να πέφτει σταδιακά. Το 2010 ο μέσος όρος ήταν 12.064, το 2011 έπεσε στις 10.980 διελεύσεις, το 2012 στις 9.289 και το 2013 στις 8.706 ή σε ετήσια βάση κοντά στα 3 εκατ. πολίτες, ενώ, όπως προαναφέρθηκε, το 2014 έκλεισε με ακόμα μεγαλύτερη πτώση.

Με άλλα λόγια, στα χρόνια των Μνημονίων, η Γέφυρα έχασε περίπου 2 εκατ. διελεύσεις σε ετήσια βάση, αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος!
Αλλαγή προφίλ χρηστών


Όσον αφορά στο προφίλ των οχημάτων που χρησιμοποιούν τη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης», τα στοιχεία δείχνουν τα εξής:

Το 2009 τα Ι.Χ. αποτελούσαν το 87% της κίνησης ενώ σήμερα έχουν πέσει στο 82,3%. Τα φορτηγά ήταν στο 6% και σήμερα ανέβηκαν στο 7,7%, οι μοτοσυκλέτες ήταν στο 4,5% και τώρα το 7%, ενώ τα λεωφορεία από το 2% ανέβηκαν στο 3%. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι με το πέρασμα των χρόνων έχει δεκαπλασιαστεί η χρήση του e-pass, αφού το 2009 αφορούσε το 1,4% των διελεύσεων ενώ το 2014 έφθασε στο 10,4%.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους της «Γέφυρας» η αύξηση των ποσοστών σε φορτηγά και λεωφορεία αποδίδεται στα ειδικά πακέτα προσφορών που υπάρχουν ενώ για το e-pass η άνοδος οφείλεται στο γεγονός ότι είναι πολύ οικονομικό και το επιλέγουν όσοι χρησιμοποιούν τη Γέφυρα συχνά.
«Τσουχτερά» διόδια


«Τσουχτερά» είναι τα διόδια για τη διέλευση της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου. Ένα Ι.Χ. θέλει 13,30 ευρώ για να περάσει, ενώ τα φορτηγά με δύο άξονες πρέπει να πληρώσουν 20 ευρώ. Τα λεωφορεία άνω των 40 θέσεων πληρώνουν 65 ευρώ και οι μοτοσικλέτες 1, 90 ευρώ. H διέλευση με φέρυ μπόουτ είναι φυσικά πολύ φθηνότερη. Τα Ι.Χ. πληρώνουν 6,50 ευρώ, τη μισή τιμή σε σχέση με τη Γέφυρα, τα φορτηγά με δύο άξονες 11 ευρώ, τα λεωφορεία άνω των 40 θέσεων 16 ευρώ και οι μηχανές 1 ευρώ.πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με νέο απόρρητο έγγραφο επανέρχεται ο «Ρουβίκωνας» (Έγγραφο)

Mε νέα ανακοίνωση του ο «Ρουβίκωνας» επανέρχεται δημοσιοποιώντας στον ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, νέο απόρρητο έγγραφο σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας στην τουρκική πρεσβεία. Παράλληλα, παίρνει θέση για την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης σύλληψης ατόμου που κατηγορείται για την επίθεση με μπογιές κατά του συγκεκριμένου κτιρίου και πραγματοποίησε ο «Ρουβίκωνας», αλλά και για την πρόσφατη ένοπλη επίθεση στο κτίριο της πρεσβείας του Μεξικού στην πλατεία Κολωνακίου.
Για την εκδίκαση της υπόθεσης αναφέρεται «αφού διαβάστηκαν τα "αναγνωστέα έγγραφα", κατέθεσε ο μάρτυρας κατηγορίας (που υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις). Έπειτα, "απολογήθηκε" ο σύντροφος και παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο οι περιβόητες φωτογραφίες του βίντεο όπου υποτίθεται ότι αναγνωρίστηκε ο σύντροφος από δύο αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας. Το μόνο που έχουμε να δηλώσουμε είναι ότι οι επίμαχες φωτογραφίες προέρχονται από το αναρτημένο στο διαδίκτυο βίντεο της συλλογικότητάς μας και όποιος το έχει δει, εύκολα αντιλαμβάνεται ότι είναι τουλάχιστον γελοίο να ισχυρίζεται κάποιος ότι μέσω αυτού του βίντεο μπορεί να αναγνωριστεί ο οποιοσδήποτε. Το δικαστήριο κάποια στιγμή διέκοψε και όταν επέστρεψε, η πρόεδρος αναφώνησε την πρόταση που θα μείνει στην ιστορία των Τριμελών Πλημμελειοδικείων: "Το δικαστήριο αναβάλλει λόγω έλλειψης των αποδεικτικών στοιχείων"! Ναι, καλά διαβάσατε. Αντί ο σύντροφος να αθωωθεί λόγω έλλειψης στοιχείων ... αναβλήθηκε η δίκη.(!). Εν συνεχεία, ως δικαιολογία της αναβολής το δικαστήριο επικαλέστηκε την ύπαρξη... και δεύτερου βίντεο (την ύπαρξη του οποίου η υπεράσπιση προφανώς αγνοούσε μιας και δεν υπήρχε στη δικογραφία) το οποίο κρίθηκε ότι θα πρέπει να προβληθεί στην...τρίτη κατά σειρά απόπειρα διεξαγωγή της δίκης».Στην ίδια ανακοίνωση η ομάδα Ρουβίκωνας σημειώνει ότι «η προσπάθεια των αστυνομικών και δικαστικών αρχών να καταδικάσει τον σύντροφό μας, δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση, αν αναλογιστεί κανείς ότι προέρχεται ξεκάθαρα από -άνωθεν- αλυσιδωτές πιέσεις. Αρχικά, από την Τουρκική Πρεσβεία προς την Κυβέρνηση και κατόπιν από τη δεύτερη προς τις διωκτικές αρχές. Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε ένα ακόμα "Απόρρητο-Κατεπείγον" έγγραφο από την ενδοϋπηρεσιακή επικοινωνία που ακολούθησε μετά την παρέμβαση στην Πρεσβεία».

Τέλος κατηγορεί τα ΜΜΕ για παραλήρημα «που εκδηλώθηκε την Τρίτη 2 Αυγούστου και αφορούσε στον Ρουβίκωνα, εκτός από όλα τα παραπάνω και τα wikileaks έγγραφα της ομάδας (που με "ραδιούργο" τρόπο ανακαλύψαμε...μέσα στη δικογραφία), είχαμε και την έμμεση σύνδεσή μας με ένα περιστατικό επίθεσης στη Μεξικανική Πρεσβεία. Ασφαλώς, είναι η συνέχεια της στρατηγικής που επιδιώκουν μετά από το χρέωμα της ομάδας με διάφορα γεγονότα (όπως η ένοπλη περιφρούρηση στις 10 Μάρτη και η εκτέλεση του μαφιόζου Χαμπίμπι), ώστε να ποινικοποιηθεί η ομάδα δια του 187 Α.»

Και επισημαίνουν οι συντάκτες της ανακοίνωσης «η προσπάθεια τους θα πέσει στο κενό, όσες συλλήψεις, απαγωγές και έρευνες σπιτιών κι αν κάνουν, όση παραπληροφόρηση και αν δημοσιευτεί στον Τύπο, όσες επερωτήσεις και αν γίνουν στη Βουλή. Εγκληματίες και Τρομοκράτες ήταν, είναι και θα είναι το κράτος και οι εκάστοτε διαχειριστές του. Συνεργοί Εγκληματιών και Τρομοκρατών είναι οι υπάλληλοι των Πρεσβειών, όπως του Μεξικού και για αυτό καλά θα κάνουν να φυλάγονται».πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πυροβολισμοί και ένας νεκρός κοντά στο Ολυμπιακό Χωριό στο Ρίο

H αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο επιβεβαίωσε πως ένας οπλισμένος άντρας έπεσε νεκρός, ύστερα από συμπλοκή με Ρώσο διπλωμάτη, με την πλευρά της Ρωσίας να διαψεύδει το γεγονός.

Ένας οπλισμένος άντρας επιχείρησε να κλέψει το αυτοκίνητο του Ρώσου υποπρόξενου, ο οποίος αυτή την περίοδο εργάζεται στην αποστολή της ρωσικής ολυμπιακής ομάδας, όταν αυτός είχε κολλήσει στην κίνηση στη περιοχή της «Μπάρα ντε Τιχούκα». Σύμφωνα με την αστυνομία του Ρίο, οι δύο άντρες ήρθαν σε συμπλοκή, με το όπλο να ενεργοποιείται και να τραυματίζει θανάσιμα τον ληστή.

Βέβαια, η πλευρά της Ρωσίας αρνήθηκε το συγκεκριμένο περιστατικό, μέσω μέιλ στην εφημερίδα «USA TODAY Sports». Ειδικότερα, στην συγκεκριμένη επιστολή, τονίζεται πως κανένα μέλος της διπλωματικής αποστολής της Ρωσίας δεν συμμετείχε σε τέτοιο περιστατικό.

Όπως και να έχει, το γεγονός αυτό ήρθε να προστεθεί στα υπόλοιπα κρούσματα βίας που έχουν παρατηρηθεί στην Βραζιλία, λίγες μόλις ώρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ιταλία: Αεροπλάνο ξεφεύγει από τον αεροδιάδρομο και καταλήγει... στον δρόμο (Photos)

Ένα εμπορευματικό αεροπλάνο ξέφυγε από τον αεροδιάδρομο του διεθνούς αεροδρομίου Bergamo Orio al Serio καταλήγοντας σε έναν κοντινό δρόμο.

Το αεροδρόμιο στην Ιταλική επαρχία Λομπάρντι έκλεισε προσωρινά μετά το περιστατικό, που συνέβη στις 4 π.μ. την Παρασκευή.

Απίστευτες εικόνες δείχουν το αεροσκάφος με αριθμό 737-400 που ανήκει στην μεταφορική εταιρεία DHL να μπαίνει στον επαρχιακό δρόμο που βρισκόταν κοντά στο τέλος του αεροδιάδρομου.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στις 4.07 π.μ. και έχει αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Charles De Gaulle του Παρισιού. 
Κανείς δεν αναφέρθηκε να τραυματίστηκε.

Η εφημερίδα The Corriere de la Serra ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη κατά την διάρκεια κακών καιρικών συνθηκών στην περιοχή. 
 
Η εφημερίδα είχε δήλωση της Sacbo, της εταιρείας που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο, που ανέφερε ότι το αεροδρόμιο του Βergamo ξεκίνησε και πάλι να λειτουργεί στις 6:47 π.μ.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ομόνοια από 6 έως 12 Αυγούστου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν στην Ομόνοια από τις 6 έως τις 12 Αυγούστου καθ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Οι διακοπές κυκλοφορίας που θα γίνουν λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης οδικής υποδομής, θα πραγματοποιηθούν στην οδό Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου, περιοχής Δήμου Αθηναίων.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:
  • Προσωρινή και πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Σταδίου.
  • Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, στη δεξιά λωρίδα, ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Πανεπιστημίου.

Κατά τη διακοπή, η διεξαγωγή της κυκλοφορίας για τα οχήματα που κινούνται από τις οδούς Πατησίων και Πανεπιστημίου προς την οδό Σταδίου, θα πραγματοποιείται ως εξής: Δεξιά Πανεπιστημίου - Πλατεία Ομονοίας -Αγ.Κωνσταντίνου - Σωκράτους - Πειραιώς - Πλατεία Ομονοίας – Σταδίου.

 
 
 
Πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξανά... Ευρωπαίος - Κέρδισε 2-0 την ΑΪΚ ο Παναθηναϊκός [βίντεο]

Δεύτερη νίκη του ΠΑΟ και άνετη πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League.

Με εμφάνιση Ευρωπαίου, ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» και εκτός την ΑΪΚ Στοκχόλμης με 2-0, χάρη σε γκολ των Ιμπάρμπο (46’), Μπεργκ (73’) και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League.


Τα γκολ

 ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι για τον ΠΑΣ Γιάννινα - Εχασε με 2-1 από την Αλκμάαρ [βίντεο]

Ο ΠΑΣ Γιάννινα άγγιξε το θαύμα, αλλά λύγισε και αποκλείστηκε από το Europa League μιας και έχασε με 2-1 από την Αλκμάαρ στο Περιστέρι.

Στο 9' ο Ναδάλες έκανε εκπληκτική σέντρα, ο Πέδρο Κόντε την καρφωτή κεφαλιά στην κλειστή γωνία του Ροσέ, που δεν υπολογίζει σωστά την πορεία της μπάλας και καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0. Ομως στο 29' Ντάμπνεϊ Σόουζα ισοφάρισε και... έκοψε τον αέρα της ελληνικής ομάδας. Τελικά στο 36' ο Λούκασεν με το 2-1... καθάρισε το ματς για τους Ολλανδούς και έτσι το δεύτερο ημίχρονο παρά τις φάσεις είχε διαδικαστικό χαρακτήρα αφού η Αλκμάαρ είχε κερδίσει 1-0 και στην Ολλανδία και πέραε με συνολικό σκορ 3-1.


Τα γκολ 

 ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πέταξε την ευκαιρία – Ηττα και αποκλεισμός για την ΑΕΚ από την Σεντ Ετιέν [βίντεο]

Η ΑΕΚ είχε ευκαιρίες και υπεροχή, αλλά η Σεντ Ετιέν σκόραρε και κέρδισε 1-0 στο ΟΑΚΑ.
Ετσι, η ελληνική ομάδα στην επιστροφή της στην Ευρώπη αποκλείστηκε από το πρώτο γύρο.

Οι 30.000 οπαδοί της ΑΕΚ βοήθησαν την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια, αλλά παρά τις φάσεις της το ματς έκρινε το γκολ του Μπέριτς στο 22'.

Το γκολΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πέρασε με ευρεία πλειοψηφία η διάταξη για το τέμενος στον Βοτανικό

Με ευρύτατη πλειοψηφία ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, η διάταξη για την επίσπευση των διαδικασιών της ανέγερσης του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό η οποία περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για τις ΑΠΕ.

Μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η Χρυσή Αυγή, υπέρ της διάταξης ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΚΚΕ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων. Κατά ψήφισαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και των ΑΝΕΛ.

Συγκεκριμένα σε σύνολο 230 παρόντων βουλευτών, υπέρ ψήφισαν 206 βουλευτές και 24 κατά.

Κατά πλειοψηφία επί της αρχής στο σύνολό του και κατ' άρθρον ψηφίστηκε και το σύνολο του νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ. Υπέρ ψήφισαν 210 βουλευτές και 20 κατά.

Σκουρλέτης: Η ψήφιση της τροπολογίας για το τέμενος, αποτελεί ψήφο υπέρ των δικαιωμάτων και της δημοκρατίας

Στην τροπολογία για το τέμενος και τις αντιδράσεις της Χρυσής Αυγής την οποία κατηγόρησε για «μαύρο σόου», αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, κλείνοντας την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

«Η ομάδα που εκφράζει μέσα στη Βουλή σήμερα τις ναζιστικές, φασιστικές απόψεις της, η ομάδα της Χρυσής Αυγής, επιχείρησε να τιμήσει την επέτειο του πραξικοπήματος της 4ης Αυγούστου κάνοντας για άλλη μία φορά ένα μαύρο σόου. Νομίζω ότι η απάντηση δίνεται και με την υπερψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας για το τέμενος, που αποτελεί μία ψήφο υπέρ των δικαιωμάτων, υπέρ της δημοκρατίας, υπέρ της δυνατότητας όλων των πολιτών στη χώρα να ασκούν ελεύθερα τα λατρευτικά τους καθήκοντα» υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης.

«Ο τρόπος διείσδυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας είναι ένα κλασικό παράδειγμα ενός στρεβλού τρόπου ανάπτυξης με υπερβολικές αποδόσεις, εγγυημένες τιμές», ανέφερε κατά την τοποθέτησή του επί του νομοσχεδίου ο κ. Σκουρλέτης και προσέθεσε ότι αυτός ο τρόπος ανάπτυξης ήταν κρατικοδίαιτος, ενώ πολλές φορές υπήρξαν επενδυτικά σχέδια που όχι μόνο απολάμβαναν τις υψηλότατες εγγυημένες αποδόσεις, της τάξης του 18%, του 20%, του 25%, τα προηγούμενα χρόνια, αλλά έπαιρναν και ενισχύσεις από τον προηγούμενο επενδυτικό νόμο.

«Ευτυχώς» είπε, «ο νέος νόμος για τις επενδύσεις εξαιρεί τις συγκεκριμένες επενδύσεις και τις προβλέπει μόνο για περιπτώσεις ενίσχυσης επενδύσεων στον χώρο της βιομάζας».

«Ένα κλασικό παράδειγμα έλλειψης ενός εθνικού σχεδιασμού ο τρόπος που αναπτύχθηκαν στην πατρίδα μας οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας», συνέχισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και προσέθεσε. «Αυτό βέβαια βαραίνει και μεταφράζεται σε πολύ συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων, ευθύνες όμως που είχαν κοινωνικό κόστος. Ερχόμαστε, λοιπόν, σήμερα να μετατάξουμε, να μεταταγούμε από το καθεστώς των σταθερών εγγυημένων τιμών σε ένα πλέον νέο σύστημα ενίσχυσης των συγκεκριμένων μορφών ενέργειας, εισάγοντας τις διαγωνιστικές διαδικασίες».

«Ζούμε σε μια περίοδο μετάβασης σε ένα νέο μοντέλο αγοράς», υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης και προανήγγειλε ότι αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές του Κοινοβουλίου, θα έρθει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για το λεγόμενο «target model».

 
 
 
 
 
Πηγή

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σάλος στη Βουλή με τροπολογία για οφειλέτες -Την απέσυρε άρον άρον ο Σκουρλέτης

Ένταση προκλήθηκε στην Ολομέλεια λίγο πριν από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ, μετά την κατάθεση βουλευτικής τροπολογίας, η οποία κατ' αρχάς έγινε δεκτή, και εν συνεχεία αποσύρθηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη.

Η τροπολογία, που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Κωνσταντίνος Μορφίδηε, προέβλεπε ότι «βεβαιωμένες οφειλές στα τελωνεία που προέρχονται από δηλώσεις προϊόντων που υπάγονται σε Ε.Φ.Κ., οι οποίες υποβλήθηκαν από 1.6.2015 έως 31.8.2015, δύνανται, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη, να ρυθμίζονται από 2 έως και σε 48 δόσεις», έναντι 12 δόσεων που προβλέπει το ισχύον καθεστώς ή 24 εφόσον πρόκειται για οφειλές που βεβαιώνονται από έκτακτη αιτία.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν έντονα, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη απείλησε με αποχώρηση από την ψηφοφορία.

Οι κκ Μηταφίδης και Μορφίδης επικαλέστηκαν την ανάγκη να ξεπεραστούν προβλήματα που δημιούργησαν τα capital controls.

Αποσύροντας την τροπολογία, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «τροπολογίες που κατατίθενται με καλή πρόθεση δεν πρέπει να σκιάζονται από άλλες σκοπιμότητες» και προσέθεσε ότι πρέπει να αποσυρθεί και να επανέλθει με περισσότερα στοιχεία, «ώστε να μην υπάρχει κανενός είδους σκιά».


Πηγή

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!