EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016

Κανείς ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ την Εφορία!

Η μεγαλύτερη και η πιο ροκ συναυλία ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ συνεπαίρνει την Ελλάδα απ΄άκρον εις άκρον.

Επιτέλους οι Ελληνες κοψοχέρηδες ψηφοφόροι ανακαλύπτουν πως για να πέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που λεηλατεί τις ζωές τους είναι να ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ τις οφειλές τους στην Εφορία και στο Ελληνικό Δημόσιο.

Μόνο έτσι θα ενεργοποιηθεί ο ΚΟΦΤΗΣ στους μισθούς των αχρήστων Δημοσίων Υπαλλήλων κι αυτοί οργισμένοι θα εκδικηθούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι Ελληνες πολίτες συνειδητοποιούν πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη πράξη αντίστασης από το ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ τα χρέη τους στο διεφθαρμένο Ελληνικό Δημόσιο.

Ετσι ο ένας φορολογούμενος παρακινεί τον άλλον λέγοντάς του:

-Πάρε κι εσύ μέρος στην συναυλία. ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ για να πέσουν οι μακελάρηδες. ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ!!!

Πρόκειται για την μαγαλύτερη λαική αντίσταση των τελευταίων 6 χρόνων.
Ηδη η αντίσταση των Ελλήνων φέρνει αποτελέσματα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σωτήρη Νίκα στον ΣΚΑΙ:

Νέα αύξηση, 1,2 δισ. ευρώ, κατέγραψαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων προς το Δημόσιο τον Ιούνιο, ανεβάζοντας το συνολικό πόσο σχεδόν στα 90 δισεκ. ευρώ!!!!!!!!!!

Το οικονομικό επιτελείο ανησυχεί ότι η κατάσταση τους επόμενους μήνες ενδεχομένως να επιδεινωθεί, καθώς θα πρέπει να καταβληθούν ο φόρος εισοδήματος, ο ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας.

Επίσης και τα χρέη του Δημοσίου, προς προμηθευτές και φορολογούμενους αυξήθηκαν τον Ιούνιο, φθάνοντας στα 7,2 δισ ευρώ, από 7 δισ. ευρώ που ήταν τον Μάιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκαν στη δημοσιότητα, από τα 7,2 δισ. ευρώ που είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους, τα 5,9 δισεκ. ευρώ αφορούν σε οφειλές προς προμηθευτές και τα υπόλοιπα 1,3 δισ. ευρώ σε εκκρεμείς επιστροφές φόρων.








Kαι καθώς η αντίσταση των Ελλήνων φορολογουμένων με το ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ κορυφώνεται, τα ευχάριστα νέα από τα έσοδα του Τουρισμού μάς δίνει μεγαλύτερο κουράγιο: Φέτος θα μειωθούν οι εισπράξεις από τον Τουρισμό άρα το άθλιο και διεφθαρμένο κράτος θα αναγκασθεί να ενεργοποιήσει τον Κόφτη στους μισθούς των κηφήνων Δημοσίων Υπαλλήλων. Αυτό είναι το κομβικό σημείο!

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Αυτό είναι το Κίνημα που Συνεπαίρνει όλη τη χώρα…




πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

O Σπίρτζης καθηλώνει και τα υδροπλάνα!

O Σπίρτζης τορπιλίζει και τις επενδύσεις στα υδατοδρόμια με το νέο Νομοσχέδιο με το οποίο επιχειρείται η αλλαγή του αδειοδοτικού καθεστώτος. 

Αναλυτικά, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εταιρεία Hellenic Seaplanes, το νέο νομοσχέδιο των υδατοδρομίων ακυρώνει όλα τα ιδιωτικά υδατοδρόμια  με το Δημόσιο να υφαρπάζει όλες τις εκκρεμείς άδειες των ιδιωτικών επενδυτικών προσπαθειών.

“Η εταιρεία μας θεωρεί ως ουσιαστικές και αναγκαίες τις βελτιωτικές μεταρρυθμίσεις για τις αδειοδοτήσεις των υδατοδρομίων και αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που αρχικά ξεκίνησε η διαδικασία συγγραφής ενός νέου νόμου, βελτιωμένου χρονικά και απλουστευμένου σε διαδικασίες, η οποία ομολογουμένως ενίσχυε τις ελπίδες μας για την σύντομη έναρξη του πτητικού μας έργου.… Ποτέ δεν αναμέναμε ότι 3,5 χρόνια προσπαθειών μας θα τα ακύρωνε το νέο νομοσχέδιο και θα ενεργούσε μονομερώς ει βάρος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας ανατρέποντας το μέχρι τώρα θετικό κλίμα της κυβερνητικής στήριξης για την ανάπτυξη των υδατοδρομίων στην χώρα μας” σημειώνει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes Νικόλας Χαραλάμπους.  

Όλα αυτά τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέτυχε να υλοποιήσει κατά τη φετινή τουριστική περίοδο έστω και ένα περιορισμένο δίκτυο υδροπλάνων  παρά τις αρχικές εξαγγελίες του υπουργού Ανάπτυξης Γ. Σταθάκη και της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά για στήριξη των συγκεκριμένων επενδύσεων.

Όπως εξηγεί ο κ. Χαραλάμπους, το νομοσχέδιο απαξιώνει πλήρως και υποβαθμίζει το ρόλο του ιδιώτη επενδυτή και ακυρώνει όλα τα ιδιωτικά υδατοδρόμια, ή το ολιγότερο ανατρέπει πλήρως τα δεδομένα που υπήρχαν μέχρι σήμερα σχετικά με την ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων στην Ελλάδα, τουλάχιστον  όλων όσων έχουν ξεκινήσει με ιδιωτική πρωτοβουλία.  Γι’αυτό, όπως αναφέρει ο κ. Χαραλάμπους, η εταιρεία θα αντιδράσει δυναμικά και θα εργασθεί σκληρά για αποτροπή και αναχαίτιση της αρνητικής πορείας που προδιαγράφει το νέο νομοσχέδιο σε βάρος της λειτουργίας ενός πραγματικά αναπτυξιακού μοντέλου. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, το νομοσχέδιο είναι απαράδεκτο γιατί ακυρώνει την φιλοσοφία εισαγωγής νέων επενδύσεων στην χώρα, εξουδετερώνει το ρόλο των ιδιωτικών υδατοδρομίων, εκθεμελιώνει και εκτροχιάζει βίαια τη μέχρι σήμερα πορεία υλοποίησης των υδατοδρομίων από ιδιώτες και ανατρέπει το μοντέλο ανάπτυξης του δικτύου υδατοδρομίου, μεταφέροντας την ιδιοκτησία σε δημόσιους φορείς.  Το καινούριο νομοσχέδιο ακυρώνει τα ιδιωτικά υδατοδρόμια και δεν αφήνει πλέον τους ιδιώτες να επενδύσουν παρά μόνο με σύμπραξη με το δημόσιο, συγκεκριμένα στο Άρθρο 2 παρ. 2 αναφέρει: Η άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου χορηγείται μόνο στο Δημόσιο, σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, και σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου των οποίων την πλειοψηφία των μετοχών έχει το Δημόσιο…

Ενώ στις μεταβατικές διατάξεις το δημόσιο υφαρπάζει όλες τις εκκρεμείς άδειες των ιδιωτών, συγκεκριμένα την ιδιοκτησία (άδεια ίδρυσης) την παίρνει το λιμενικό ταμείο ή δήμος και ο ιδιώτης επενδυτής παρακολουθεί την επένδυσή του να κρατικοποιείται..

Ακόμη το άρθρο 32 παρ. Α αναφέρει: Οι διατάξεις του παρόντος νόμου έχουν εφαρμογή και επί των εκκρεμών αιτήσεων οι οποίες κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου δεν έχουν λάβει άδεια ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίου. Στις περιπτώσεις αυτές εφόσον έχει εκδοθεί απόφαση του αρμόδιου φορέα για την παραχώρηση του χώρου της χερσαίας ζώνης λιμένα για την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίου η άδεια ίδρυσης χορηγείται στον φορέα που προέβη στην παραχώρηση αυτή.

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας κ. Ευάγγελο Ζαγοράκη, ο αποκλεισμός των ιδιωτών  στερεί τη δυνατότητα λειτουργίας υδατοδρομίων σε πολλούς προορισμούς: “Πολλά Λιμενικά Ταμεία δεν έχουν τους πόρους για να καλύψουν το κόστος της αδειοδότησης και κατασκευής των υδατοδρομίων και παραχωρούν χώρο της χερσαίας ζώνης λιμένα για την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίου από ιδιώτη επενδυτή. Έτσι λοιπόν σε περίπτωση που αποκλειστεί η λύση του Ιδιώτη, περιορίζουμε δραματικά τις επιλογές των Λιμενικών Ταμείων με σίγουρο αποτέλεσμα, να μην προχωρήσουν λόγω έλλειψης πόρων και τελικά να χαθούν πολλοί προορισμοί”.

Ενώ συνέχισε αναφέροντας ότι η εν λόγω ρύθμιση αποτελεί άμεσο χτύπημα στην βιωσιμότητα της Hellenic Seaplanes, η οποία τα τελευταία 3,5 χρόνια έχει επενδύσει σημαντικά ποσά στην ανάπτυξη δικτύου ιδιωτικών υδατοδρομίων και μέχρι τώρα έχει εξασφαλίσει μέσα από διαγωνιστικές διαδικασίες τα δικαιώματα για 15 υδατοδρόμια τα οποία τα περισσότερα είναι έτοιμα προς κατασκευή: Σκύρος, Αλόννησος, Σκόπελος, Αμφιλοχία, Τήνος, Πάτμος, Θάσος, Σητεία, Αιδηψός, Κάρυστος, Χαλκίδα, Κύμη, Χίος, Ψαρά, Οινούσσες.  Για τα ανωτέρω υδατοδρόμια η εταιρεία έχει επενδύσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, έως σήμερα που αφορούν κυρίως  μισθώματα των προηγούμενων ετών, εγγυητικές επιστολές και τα έξοδά τους, έξοδα μελετών (Περιβαλλοντικών και Τεχνικών), αμοιβές προσωπικού, παράβολα αιτήσεων κτλ.  

Η Hellenic Seaplanes  δραστηριοποιείται τα  τελευταία 3,5 χρόνια έχοντας ως αντικείμενο πέραν του πτητικού έργου και την εξασφάλιση της λειτουργίας όσο το δυνατόν περισσότερων Υδατοδρομίων στην Ελλάδα ιδιωτικών ή δημοσίων. Μέχρι σήμερα έχει λάβει άδεια λειτουργίας μόνο το υδατοδρόμιο της Κέρκυρας, ενώ πέραν των 50 υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται στη φάση αδειοδότησης ή αλλιώς στην κατηγορία  “εκκρεμούσες άδειες”.  Είναι εμφανές ότι σε αυτή την κρίσιμη στιγμή πρέπει να απομακρυνθεί ο κίνδυνος δημιουργίας αρνητικού επενδυτικού κλίματος αφού είναι βέβαιο ότι η κρατικοποίηση των ιδιωτικών  υδατοδρομίων  θα αποθαρρύνει τυχόν νέους επενδυτές να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα καταλήγουν οι επικεφαλής της εταιρείας.





πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Tιμή και Δόξα στους πορτιέρηδες του club που πέταξαν έξω τους ελεγκτές

Η αντίσταση κατά του σαρδανάπαλου κράτους και των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι αποτελούν το στρατό κατοχής της καθεστωτικής εξουσίας, συνεχίζεται και ανεβάζει στροφές.
Η είδηση που ακολουθεί μάς κάνει περήφανους σαν Ελληνες πολίτες. Επιτέλους ο ελληνικός λαός ξυπνάει από την χειμέρια νάρκη.

Οπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος” οι εργαζόμενοι στην «πόρτα» μεγάλου club της Ρόδου δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους 4 ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Εσόδων να μπουν στο κατάστημα για να κάνουν φορολογικό έλεγχο.

-Φύγετε μην έχουμε άλλα…

Οι υπάλληλοι τους αρνήθηκαν την είσοδο λέγοντάς τους επιτακτικά ότι «εδώ δεν θα ελέγξετε τίποτα», ενώ συνέχισαν εκτοξεύοντας ευθείες απειλές: «Φύγετε, μην έχουμε άλλα…»
Μπροστά στον κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα οι τέσσερις υπάλληλοι αποχώρησαν άπραγοι, αλλά έκαναν κανονικά την έκθεσή τους για την άρνηση εισόδου, με αποτέλεσμα τώρα, το συγκεκριμένο κλαμπ να είναι το πρώτο υποψήφιο για λουκέτο και μάλιστα άνω των 48 ωρών.

Xέστηκε η φοράδα στο αλώνι. Είμαστε βέβαιοι πως οι ηρωικοί πορτιέρηδες και οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης θα βρούν τρόπο και το club να παραμείνει ανοιχτό και πρόστιμο να μην πληρώσουν.

Πρόκειται για μια πράξη αντίστασης σε ένα βαθιά διεφθαρμένο κράτος που καθημερινά δείχνει το αποκρουστικό του πρόσωπο. Που καθημερινά δείχνει το διαπλεκόμενο και διεφθαρμένο πρόσωπό του. Ενα κράτος που σε κάνει να το σιχαίνεσαι και να μην θέλεις να του δώσεις ούτε τον εμετό σου.

Το ελληνικό κράτος μισεί όσους δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι που το υπηρετούν και νταβατζήδες που το ταίζουν. Εάν δεν ανήκεις σ΄αυτές τις δύο κατηγορίες πολύ δύσκολα θα τα βγάλεις πέρα.
Από αυτή την άποψη κάθε αντίσταση σ΄αυτό το κράτος και τα όργανά του είναι από μόνη της μια επαναστατική πράξη που αφήνει το σημάδι της στην ιστορία.

Ο μόνος τρόπος να απαλλαγούμε από άθλιες φορομπηχτικές κυβερνήσεις είναι απλά να μην πληρώνουν οι πολίτες τις υποχρεώσεις τους στο Δημόσιο. Οτι ακριβώς έκαναν και οι συριζαίοι όταν βρισκόντουσαν στην αντιπολίτευση. Ετσι κατάφεραν να γίνουν κυβέρνηση.

Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν οι ηρωικοί πορτιέρηδες του συγκεκριμένου club της Ρόδου πρέπει να τιμηθούν σε ειδική εκδήλωση του δήμου κι όχι να είναι κατακριτέοι. Πρόκειται πράγματι για Κολοσσούς Αντίστασης στο διεφθαρμένο Κράτος…

Ο Μπακούνιν




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΚΟΛΑΣΗ! Εκατοντάδες αυτοκίνητα έγιναν παρανάλωμα του πυρός σε φεστιβάλ στην Πορτογαλία (Εικόνες και βίντεο)

Ένα υπαίθριο φεστιβάλ μουσικής στην Πορτογαλία διασκόπει μετά από μεγάλη πυρκαγιά στο χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτω η οποία τα μετάτρεψε σε μια μάζα από καμμένο μέταλλο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του μουσικού φεστιβάλ Andancas, η φωτιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα στο χώρο στάθμευσης, όπου υπήρχαν εκεί εκατοντάδες αυτοκίνητα των παρευρισκομένων.







Περίπου 422 οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς από την πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω 15:00, της Τετάρτης που μας πέρασε, σύμφωνα με την εφημερίδα Publico.




 


Σχεδόν 200 αστυνομικοί από την Εθνική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και οι τοπικές μονάδες πυρόσβεσης στο φυσικό πάρκο Serra de Sao Mamede βρέθηκαν εκεί για να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα.

Το φεστιβάλ γίνεται στην περιοχή από το 1996 και φιλοξενεί κάθε χρόνο πάνω από 40.000 επισκέπτες.








πηγη






ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το υπουργείο Υποδομών για το οδικό έργο της Μυτιλήνης

Στοιχεία και έγγραφα για τον διαγωνισμό του οδικού έργου στη Μυτιλήνη μεταξύ Καλλονής και Σιγρίου έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης απαντώντας στις κατηγορίες σε βάρος της κυβέρνησης ότι ευνοεί συγκεκριμένο εργολάβο που διεκδικεί και τηλεοπτική άδεια.

Όπως αναφέρει ο κ Σπίρτζης, "Κατά την προχθεσινή συνεδρίαση στην ολομέλεια της Βουλής παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα ανταλλαγής εγγράφων, μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού. Στη συνέχεια ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Β. Κεγκέρογλου, προχώρησε σε μία δήθεν αποκάλυψη δωράκι, που συζητείται σε Επιτροπή του υπουργείου Υποδομών την επόμενη μέρα.

Στη συνέχεια τη σκυτάλης της... έγκυρης ενημέρωσης και καταγγελίας πήραν κατά σειρά «σπουδαιότητας», ο ΣΚΑΙ, η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με δελτία Τύπου και στελέχη του Ποταμιού" σημειώνει ο κ. Σπίρτζης. Ακολούθως, ο υπουργός Υποδομών έδωσε στη δημοσιότητα "όλο το ιστορικό του έργου που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δημοπράτησαν, ανέθεσαν και εκτέλεσαν ως ένα σημείο και ως συνήθως, για να επανέλθει στη μνήμη τους και να απολογηθούν για μια ακόμη φορά…." Συγκεκριμένα, έδωσε τα παρακάτω "επίσημα στοιχεία:

Πρώτον: Την εισήγηση στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στις 11-10-2012, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:15 του τότε Αν. Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σταύρου Καλογιάννη. Υπουργός ο κ. Κωστής Χατζηδάκης. Πρωθυπουργός: Αντώνης Σαμαράς με στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. (συνημμένα Πρακτικά συνεδρίασης)

Δεύτερον: Στην Επιτροπή μέλος ο κ. Κεγκέρογλου, που στήριξε την εισήγηση για το έργο. (συνημμένα Πρακτικά της συνεδρίασης). Σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής. Ο Αν. Υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, εισηγήθηκε το έργο να ανατεθεί στην Κοινοπραξία: ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΉ Α.Ε –ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΔΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Α.Ε». Την εισήγηση υποστήριξε ο κ. Κεγκέρογλου. Μάλιστα σε ερώτηση για το χαμηλό ποσοστό έκπτωσης ο Αν. Υπουργός απάντησε ότι: «Εάν είναι μικρή ή όχι η έκπτωση είναι θέμα που απασχολεί το Υπουργείο πάρα πολύ. Το έργο στη Λέσβο έχει δημοπρατηθεί ουσιαστικά τέσσερις φορές. Αναβλήθηκε η δημοπράτησή του, διότι υπήρξαν κατά καιρούς απεργίες μηχανικών. Επανήλθε δεύτερη φορά, την τρίτη φορά η διαδικασία ήταν άγονη και την τέταρτη, δόθηκε συγκεκριμένη έκδοση. Πρέπει να λάβουμε υπ΄ όψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες της περιοχής. Μιλάμε για ένα οδικό έργο σε ένα νησί στην παραμεθόριο, όπου προφανώς υπάρχει αυξημένο κόστος και δικαιολογείται σε πολλά σημεία η έκπτωση. Το γεγονός ότι οι συμβάσεις έχουν ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι πάρα πολύ θετικό».

Μετά από προσεκτική ανάγνωση των πρακτικών της προαναφερθείσας συνεδρίασης από όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και της νέας «κεντροαριστεράς», και στην περίπτωση που η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει να διαβλέπει παρανομίες ή φαντασιακές εκλεκτικές συγγένειες, τότε, θα πρέπει εισηγηθεί τη διερεύνηση ευθυνών του προηγούμενου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων Σ. Σιμόπουλου, του Αν. Υπουργού κ. Καλογιάννη, ομοίως του πρώην υπουργού κ. Μ. Βορίδη, όπως επίσης και του κ. Κ. Κωστή Χατζηδάκη και όλους τους άλλους που ανέχτηκαν αυτή την «άθλια» σύμβαση, που τότε την υπερασπίστηκαν, όπως επίσης και τις εντολές εκτέλεσης πρόσθετων εργασιών που έδωσαν οι υπηρεσίες επί κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (συνημμένα έγγραφα), αλλά και τις εντολές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας επί κυβερνήσεων Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ (συνημμένα έγγραφα).

Καταλαβαίνουμε τη Ν.Δ., τις δυνάμεις της νέας κεντροαριστεράς, του Ποταμιού και των συνοδοιπόρων τους, καναλαρχών και εκδοτών, που μάχονται λυσσαλέα για τη επιβίωσή τους, τη στιγμή που οι πολίτες τους έχουν γυρίζει την πλάτη" επισημαίνει ο κ. Σπίρτζης. Συνεχίζει, δε, αναφέροντας ότι "Δυστυχώς όμως, για αυτούς, η αλήθεια θα λέγεται… Στον ΣΚΑΙ, η εισήγηση της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών, προς το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων για τη σύναψη Συμπληρωματικής Σύμβασης Έργου, μετατράπηκε σε… εγκεκριμένη απόφαση. (Είδατε μηχανισμό που έχει το παλαιό κομματικό σύστημα στις Δημόσιες Υπηρεσίες; Μέχρι και τις εισηγήσεις έχουν) Η συνέχεια γνωστή: Πρώτα δημιουργήθηκε ντόρος από τη συνεργαζόμενη ομήγυρη των πολιτευτών του, (το έχουμε πολλάκις ξαναδεί το έργο).

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε περίπου ως απευθείας ανάθεση, από τον ΣΚΑΙ… η αλήθεια να λέγεται, μία εισήγηση, η οποία, για να γίνει σύμβαση, πρέπει μετά την απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου να υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο, για τον απαιτούμενο έλεγχο νομιμότητας. Όμως μέχρι τότε, είναι γνωστό, ότι ο εκάστοτε υπουργός, δεν εμπλέκεται, δεν έχει υπογράψει, ούτε έχει αποφασίσει για οτιδήποτε. ΣΚΑΙ … η αλήθεια να λέγεται. Πρόσθετα, η προικοδότηση δεν είναι σε μια εταιρεία, που ανήκει σε έναν επιχειρηματία, ο οποίος είναι υποψήφιος για ένα κανάλι, αλλά σε τρεις εταιρείες". " Μιλώντας για το ιστορικό του έργου, ο κ. Σπίρζτης αναφέρει τα εξής: "Ας δούμε όμως πως φτάσαμε μέχρι εδώ, σύμφωνα με την υπηρεσία του Υπουργείου.

Η σύμβαση του έργου υπογράφηκε στις 10 Σεπτεμβρίου του 2012. Το έργο, αφορά στην αναβάθμιση του οδικού άξονα Καλλονής-Σιγρίου Λέσβου, μήκους 46,7 χιλιομέτρων. Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται στα 38.004.088,80 ευρώ και η αρχική προθεσμία περαίωσης του έργου ορίστηκε στους 36 μήνες, η οποία στη συνέχεια παρατάθηκε μέχρι την 9η Σεπτεμβρίου του 2017. Με την έναρξη των εργασιών στο δεύτερο εξάμηνο του 2013, διαπιστώθηκε ότι οι εργασίες εκσκαφών στα πρώτα 20 χιλιόμετρα του έργου που εντάσσονται στην περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους, δε μπορούσαν να εκτελεσθούν με την προβλεπόμενη συμβατικά μέθοδο.

Κι αυτό γιατί αποκαλύφθηκαν με τις πρώτες εργασίες εξαιρετικής σπουδαιότητας ευρήματα απολιθωμάτων, τα οποία έχρηζαν ειδικής αντιμετώπισης, όσον αφορά την ανασκαφική τους αποκάλυψη, και τη μεταφορά τους στη συνέχεια, στα εργαστήρια του μουσείου για περαιτέρω μελέτη. Βάσει των νέων δεδομένων, και κατόπιν σχετικών υποδείξεων του επιστημονικού προσωπικού του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, οι εργασίες, θα έπρεπε εφεξής να γίνονται με μηχανήματα ελαφρού τύπου και με την ταυτόχρονη παρακολούθηση των υπευθύνων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας. (συνημμένα έγγραφα Μουσείου Φυσικής Ιστορίας).

Μάλιστα, το επιστημονικό δυναμικό του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, αλλά και η ανάδοχος Κοινοπραξία, ενημέρωσαν με σωρεία εγγράφων από το Σεπτέμβριο του 2013, την τότε Δ/νουσα Υπηρεσία για την ανάγκη διαφοροποίησης του τρόπου εργασίας. Είναι χαρακτηριστικό, δε, ότι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας απαγόρευε την εκσκαφή στο συγκεκριμένο τμήμα του έργου με το συμβατικά προβλεπόμενο τρόπο. Απαιτούσε δε, την εκτέλεση των εργασιών με αυστηρές προϋποθέσεις, όπως την απαγόρευση χρήσης εκρηκτικών και μεγάλων μηχανημάτων, καθώς και την ταυτόχρονη παρακολούθηση και καθοδήγηση των εργασιών από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του. (Σχετ.έγγραφα Μουσείου Φυσικής Ιστορίας: 1213/16-9-13, 1336/15-10-13, 1433/4-11-13, 600/2-5-14, 771/3-6-14, 799/10-6-14, 896/30-6-14, 1403/13-10-14, 026/13-1-15, 722/29-6-15, 744/2-7-15, 071/12-1-16, 277/8-3-16)

Η ανακάλυψη αυτή των ευρημάτων ήταν απρόβλεπτη ακόμα και από τους ειδικούς επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, όπως αναγνωρίζεται σε σχετικό έγγραφό του εν λόγω φορέα (Α.Π. 744/2-7-2015). Είναι ενδεικτικό ότι η εγκεκριμένη περιβαλλοντική μελέτη για το έργο πρόβλεπε την ύπαρξη 23 απολιθωμάτων σε εντοπισμένες θέσεις. Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί και ταυτοποιηθεί επιστημονικά 1.119 ευρήματα και πλήθος άλλων που δεν έχουν ταυτοποιηθεί, που έχουν μεταφερθεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση που έγινε για αυτό το σκοπό, στο Ευγενίδειο Ίδρυμα και είναι ιδιαιτέρως σημαντικά. Στο προαναφερθέν έγγραφο, υπογραμμίζεται, ότι τα σημαντικά αυτά ευρήματα δε θα μπορούσαν να εντοπισθούν με καμιά επιστημονική διερευνητική μέθοδο κατά τη φάση της μελέτης και δημοπράτησης του έργου. Ούτως ώστε, να υπάρξει ειδική πρόβλεψη στα τεύχη δημοπράτησης, προκειμένου να είχαν ενταχθεί τέτοιου είδους εκσκαφικές εργασίες, στην αρχική σύμβαση. (συνημμένο έγγραφο). Οι εργασίες για τις ανωτέρω ανακαλύψεις έγιναν από την Ανάδοχο κατασκευαστική κοινοπραξία, με εντολή της Υπηρεσίας του Υπουργείου Υποδομών και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, επί κυβερνήσεως Σαμαρά, (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), (βλέπε συνημμένο έγγραφο).

Η Υπηρεσία λοιπόν, λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές διατάξεις του νόμου, την ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου, το γεγονός ότι το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. με αυστηρούς χρονικούς περιορισμούς, το γεγονός ότι δε μπορούσε να μειωθεί το φυσικό αντικείμενο του έργου για ένα τόσο μεγάλο τμήμα χωρίς να διαλυθεί η σύμβαση, με συνέπεια οικονομική επιβάρυνση για το Δημόσιο, προέκρινε την αντιμετώπιση της απρόβλεπτης αυτής περίστασης με τη σύναψη της 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης του έργου σύμφωνα με το άρθρο 57 του Ν.3669/08. Με αυτό τον τρόπο το έργο σύμφωνα με την Υπηρεσία μπορεί να ολοκληρωθεί στο σύνολό του, με τη μικρότερη οικονομική και χρονική επιβάρυνση για το Δημόσιο εξασφαλίζοντας έτσι της σύνδεση της Καλλονής με το Σίγρι μέσω μιας σύγχρονης οδού. Χθες, 4-8-2016, η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κατασκευής Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών, μετά από σχετική εισήγησή της στο Συμβούλιο Δημοσίων Έργων έλαβε τη σύμφωνη γνώμη του, για τη σύναψη της 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης Εργασιών, προκειμένου να προχωρήσει στην έγκρισή της αφού προηγουμένως υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον απαιτούμενο έλεγχο νομιμότητας… Προβλέποντας και προσβλέποντας, τη συνέχεια του γνωστού σίριαλ λάσπης στα γνωστά κυριακάτικα φύλλα και τα δελτία ειδήσεων του κλειστού club… Καλό Σαββατοκύριακο"

Τέλος, ως "Σύντομο ιστορικό του αποτυχημένου επικοινωνιακού στησίματος" ο κ. Σπίρτζης αναφέρει ότι, "Με φόντο τόσο την απρόσκοπτη συνέχιση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, όσο και τις καταθέσεις τραπεζιτών και καναλαρχών στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, συζητήθηκαν και ψηφίσθηκαν δύο νομοσχέδια που βάζουν φρένο στις χρόνιες στρεβλώσεις των δημοσίων συμβάσεων, των δημοσίων έργων και των παραχωρήσεων, σε βάρος του ελληνικού λαού. Όπως ήταν φυσικό και πλέον σύνηθες, η γνωστή παρέα του κλειστού κλαμπ τραπεζιτών, καναλαρχών, εκδοτών και του παλαιού πολιτικού συστήματος(ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι) συντονίστηκε με τη γνωστή γκεμπελίστικη τακτική «λάσπη – λάσπη κάτι θα μείνει». Σήμερα απαντάμε, για μια ακόμη φορά με στοιχεία, για ΟΛΕΣ τις απόπειρες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, με τη λάσπη που ρίχνουν."





πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με το «αριστερό» ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες για την ελληνική αποστολή: Δύο κρούσματα ντόπινγκ!

Θετική σε έλεγχο ντόπινγκ βρέθηκε Ελληνίδα αθλήτρια της κολύμβησης που βρίσκεται στη Βραζιλία για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και μάλιστα διεκδικούσε και με αξιώσεις μία καλή εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Επίσης θετικό προέκυψε και ένα μέλος της παραολυμπιακής ομάδας, το οποίο όμως βρίσκεται ακόμα στην Ελλάδα, καθώς οι Παραολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν Σεπτέμβριο.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στους Έλληνες αθλητές πριν αναχωρήσει η Ολυμπιακή Αποστολή στο Ρίο.
«To αρχηγείο της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στο Ρίο, ανακοινώνει την ύπαρξη θετικού πρώτου δείγματος σε μέλος της αποστολής, κατά τη διάρκεια ελέγχου ντόπινγκ που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου στην Αθήνα.
Η ΕΟΕ είχε ζητήσει τον έλεγχο όλων των Ελλήνων αθλητών που παίρνουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Το συγκεκριμένο μέλος έχει αποχωρήσει από το Ολυμπιακό Χωριό».
Το δεύτερο θετικό δείγμα, αφορά μέλος της ελληνικής Παραολυμπιακής ομάδας, το οποίο όμως βρίσκεται ακόμα στην Ελλάδα, καθώς οι Παραολυμπιακοί Αγώνες αρχίζουν στις 7 Σεπτεμβρίου. Και αν και το δεύτερο δείγμα του είναι θετικό δεν θα ταξιδέψει καν για την Βραζιλία.
Ντοπέ και ο Κύπριος Αντώνης Mαρτασίδης
Η Κύπρος ανακοίνωσε ότι ο αρσιβαρίστας Αντώνη Μαρτασίδης βρέθηκε «θετικός» σε έλεγχο εκτός αγώνων και τον απέσυρε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Ο έλεγχος αυτός έγινε από την ίδια την κυπριακή ομοσπονδία του αθλήματος την περασμένη εβδομάδα και οι ιθύνοντες στη Μεγαλόνησο αποφάσισαν να μην περιμένουν το δεύτερο δείγμα και να αποκλείσουν αυτόματα τον Μαρτασίδη από τη Βραζιλία.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση: «Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) ανακοινώνει ότι έλαβε σήμερα ενημέρωση από την κυπριακή αρχή αντι-Ννόπινγκ (CyADA) ότι το αποτέλεσμα ελέγχου ντόπινγκ στον οποίο υποβλήθηκε ο αθλητής της άρσης βαρών, Αντώνης Μαρτασίδης, στις 25 Ιουλίου 2016, εκτός αγώνα, στην Αθήνα, έδωσε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα, αφού στο δείγμα ούρων του εν λόγω αθλητή βρέθηκε ουσία που περιλαμβάνεται στον κατάλογο απαγορευμένων ουσιών και μεθόδων.
Η ΚΟΕ είναι σε συνεχή επαφή με την κυπριακή αρχή αντι-ντόπινγκ για το θέμα και έχουν κινηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την άμεση ανάκληση της διαπίστευσης του αθλητή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες Ρίο 2016 και την επιστροφή του στην Κύπρο».
Πάντως προκαλείται ένα ερώτημα. Οι έλεγχοι θα είναι το ίδιο εξονυχιστικοί σε όλες τις αθλητικές αποστολές;
Η Ευαγγελία Ψάρρα, η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια της ελληνικής αποστολής, ήταν αυτή που άνοιξε το χορό των ελληνικών συμμετοχών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο χωρίς όμως επιτυχία. 
Η Ελληνίδα τοξότρια με επίδοση 596 κατέλαβε την 55η θέση ανάμεσα σε 64 αθλήτριες στα προκριματικά και δεν θα συνεχίσει στην επόμενη φάση των «32».
Η 42χρονη αθλήτρια μετείχε για 5η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, εξασφάλισε τελευταία στιγμή την πρόκριση της για το Ρίο, λαμβάνοντας κάρτα ελευθέρας συμμετοχής, η οποία προέκυψε από την ακύρωση συμμετοχής της Ακτής Ελεφαντοστού. 
Ενα μεγάλο "Μπράβο" από το pronews.gr για την 20ετή συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων είναι αύριο (02.00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος) και στη μάχη ρίχνονται συνολικά 15 Ελληνες αθλητές σε κολύμβηση, ενόργανη γυμναστική, κωπηλασία, πόλο και ποδηλασία.
Αυτός που κάνει την αρχή είναι ο Γιάννης Ταμουρίδης (ποδηλασία δρόμου στις 15:30) για να πάρουν την σκυτάλη αμέσως μετά οι πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής Βλάση Μάρα, Λευτέρη Πετρούνια.
Πρώτος θα αγωνιστεί ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος σύμφωνα με το πρόγραμμα θα ανέβει στους κρίκους στις 17:20 ώρα Ελλάδας, κάνοντας το ίδιο πρόγραμμα που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο αλλά και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και είναι από τα φαβορί για να εξασφαλίσουν μια θέση στην πρώτη οκτάδα. 
Στις 18:35 είναι η σειρά του Βλαση Μάρα στο μονόζυγο όπου θα εκτελέσει πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 6,80 (ανάλογο με αυτό που τον είχε φέρει πέρσι στη 2η θέση της Ευρώπης) επιδιώκοντας την πρώτη του συμμετοχή σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων.
Στην κωπηλασία (17:20) έχουμε τη συμμετοχή του διπλού σκιφ γυναικών με τις Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη οι οποίες θα αγωνιστούν στην τρίτη προκριματική σειρά με αντιπάλους τα πληρώματα από Τσεχία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Στα ημιτελικά προκρίνονται οι τρεις πρώτες ομάδες από κάθε σειρά, ενώ μόνο η βάρκα που θα πάρει την 4η θέση θα πάει στον επαναληπτικό προκειμένου να έχει μια δεύτερη ευκαιρία. 
Στις 18:10 (πάντα ώρα Ελλάδας)  θα αγωνιστεί η τετράκωπος άνευ (Σπύρος Γιάνναρος-Παναγιώτης Μαγδανής-Στέφανος Ντούσκος- Γιάννης Πέτρου) ελ βαρών των ανδρών στον αντίστοιχο προκριματικό με αντιπάλους τις Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία και Δανία με στόχο την πρώτη τριάδα προκειμένου να εξασφαλίσουν την πρόκριση απευθείας στα ημιτελικά. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να αγωνιστούν στον επαναληπτικό.
Πρεμιέρα στα αγωνίσματα της κολύμβησης θα κάνουν οι Άννα Ντουντουνάκη και Κριστέλ Βουρνά που θα συμμετάσχουν στον προκριματικό 100μ. πεταλούδα. Ο Δημήτρης Δημητρίου θα αγωνιστεί στα 400μ. ελεύθερο ενώ ο Παναγιώτης Σαμλίδης στα 100μ. πρόσθιο.
Τέλος στις 19:00 η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών ξεκινά τις δικές της υποχρεώσεις στο Ολυμπιακό τουρνουά με αντίπαλο την Ιαπωνία, την οποία αναμένεται να κερδίσει με άνεση.





πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανοίγουν 111 θέσεις στα ΕΛΤΑ- Οι προϋποθέσεις

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), ανακοινώνουν ότι θα προσλάβουν προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ (8) μηνών, 7ωρης ημερήσιας απασχόλησης, συνολικού αριθμού εκατόν έντεκα (111) ατόμων ΔΕ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ για την κάλυψη εποχικών και παροδικών αναγκών σε Υπηρεσιακές Λειτουργίες Αθήνας-Πειραιά, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 2190/1994, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν.


• Ηλικία : Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως και 65 ετών.

• Απαιτούμενα προσόντα για την ειδικότητα ΔΕ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ

• Κύρια προσόντα:

1. οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριο τίτλο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής, ή άλλο ισότιμο τίτλο σχολικής μονάδας της αλλοδαπής, ανεξαρτήτως ειδικότητας.

2. Άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας κατηγορίας Α (σταδιακής πρόσβασης), εκτός του μοτοποδηλάτου, η οποία να είναι σε ισχύ.

Εφόσον οι θέσεις δεν καλυφθούν από υποψηφίους με τα ανωτέρω προσόντα, θα καλυφθούν από υποψηφίους με το ανωτέρω κύριο προσόν με αριθμ. 1 και ερασιτεχνική άδεια οδήγησης αυτοκινήτου, η οποία να είναι σε ισχύ.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ. 3 και να την υποβάλουν έως και 19-08-2016:

α) είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, η οποία θα απευθύνεται στην ακόλουθη διεύθυνση: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε., ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, Τμήμα Προσλήψεων, Απελλού 1, Τ.Κ. 101 88 - ΑΘΗΝΑ (για την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ 33/2016) (τηλ. επικοινωνίας: 210 3353228 - 210 3353487 υπόψη κ. Ελένης Δάλλα).

β) είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, στην ακόλουθη διεύθυνση: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε., Περιφερειακή Διεύθυνση Ταχυδρομικών Λειτουργιών Αττικής, οδός Κουμουνδούρου 29 (όπισθεν Εθνικού Θεάτρου), 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, ώρες υποβολής 08.30 - 13.30 (τηλ. επικοινωνίας: 210 3353859, 3353698 κ. Παππάς και κ. Πετρέας).

Τα κριτήρια κατάταξης, τα λοιπά δικαιολογητικά που θα υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι, καθώς και οποιεσδήποτε πρόσθετες πληροφορίες αναφέρονται λεπτομερώς στην 112/923/311.31/01-08-2016 Ανακοίνωση, η οποία θα είναι αναρτημένη στην ανωτέρω Διεύθυνση και , καθώς και στον δικτυακό τόπο του ΕΛΤΑ www.elta.gr μέσω της διαδρομής : Κεντρική σελίδα - Η Εταιρεία - Συνεργαστείτε μαζί μας - θέσεις εργασίας . Αναπόσπαστο τμήμα της εν λόγω ανακοίνωσης αποτελεί και το "Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων Εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)" με σήμανση έκδοσης "23-01-2015" το οποίο περιλαμβάνει επισημάνσεις για τα προσόντα, τα βαθμολογούμενα κριτήρια, τα δικαιολογητικά και την κατάταξη των υποψηφίων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Παράρτημα αυτό, μέσω του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα μέσω της ίδιας διαδρομής που ακολουθείται για την αναζήτηση του εντύπου της αίτησης δηλαδή: Κεντρική σελίδα - Έντυπα αιτήσεων - Διαγωνισμών φορέων - Εποχικού (ΣΟΧ).






πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κίνητρα και ασυλία για όσους καταγγέλλουν ιστορίες φοροδιαφυγής -Τι περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης

Η Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς, σε συνεργασία με τις βρετανικές Αρχές, μελετά τις νέες διατάξεις τόσο για τον δημόσιο όσο και για τον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με «Τα Νέα».

Μέσα στο Σεπτέμβριο αναμένεται μια ομάδα εξειδικευμένων στελεχών της βρετανικής υπηρεσίας στην Αθήνα για παροχή τεχνογνωσίας, ενώ ήδη στη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς έχουν ξεκινήσει διαδικασίες κατάρτισης νομοσχεδίου με στόχο να έχει γίνει νόμος του κράτους έως το τέλος του χρόνου.

Σε πρώτη φάση το ενδεχόμενο παροχής οικονομικών κινήτρων στους πληροφοριοδότες δεν φαίνεται να προκρίνεται. Θα δημιουργηθεί, όμως, υποστηρίζουν αρμόδιες πηγές, ένα πλαίσιο πλήρους προστασίας στη βάση του βρετανικού μοντέλου, με στόχο την αποκάλυψη όχι μόνο φαινομένων διαφθοράς στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και φορολογικών αδικημάτων.

Όποιος «σφυρίζει» υποθέσεις βλαπτικές για το δημόσιο συμφέρον θα προστατεύεται πλήρως, σημειώνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Σήμερα στην Ελλάδα, η όποια προστασία παρέχεται αφορά επί της ουσίας μόνο υποθέσεις διαφθοράς στον δημόσιο τομέα, αναφέρουν πηγές με γνώση του θέματος. Με το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο, η προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος σχεδιάζεται να επεκταθεί και σε φορολογικά αδικήματα ή ακόμα σε υποθέσεις που σχετίζονται με ληγμένα φάρμακα ή επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία τρόφιμα.

Το «κάρφωμα» δεν θα αφορά μόνο οικονομικά εγκλήματα ή πράξεις φοροδιαφυγής, αλλά οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί επιβλαβές για το δημόσιο συμφέρον. Παράλληλα με το νομικό υπόβαθρο σχεδιάζεται να δημιουργηθεί μηχανισμός υποδοχής καταγγελιών και ειδικό γραφείο αξιολόγησης των μαρτυριών.





πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κατέβηκε από το λεωφορείο και απείλησε με περίστροφο τον οδηγό

Συνελήφθη, χθες το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ένας 89χρονος , ο οποίος βγαίνοντας από λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ στο οποίο επέβαινε, απείλησε αναίτια με περίστροφο τον οδηγό του οχήματος και έναν επιβάτη.

Το περίστροφο, καθώς και έξι φυσίγγια που βρέθηκαν στο εσωτερικό του, κατασχέθηκαν.







Πηγή:thessaliatv.gr





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η σέξι πιλότος της Ryanair που έγινε viral

Πιλότος, λάτρης της γιόγκα που «ρίχνει» το internet με κάθε νέα ανάρτησή της στο instagram, απαθανατισμένη με τα απολύτως απαραίτητα σε διάφορες γωνιές του κόσμου. Αν όλα αυτά θεωρείται ότι δεν «ταιριάζουν», τότε δεν γνωρίζετε την Μαρία Πέτερσον.

Η 32χρονη Σουηδέζα, πιλότος της Ryanair, φροντίζει όπου σταθεί και όπου βρεθεί να φωτογραφίζεται. Από το πιλοτήριο του Boeing 737NG, μέχρι τις παραλίες που κάνει γιόγκα.

Όπως τονίζει η ίδια, άρχισε την σελίδα της στο instagram όταν μετακόμισε από το Γκέτεμποργκ στο Παλέρμο της Ιταλίας, προκειμένου να μοιράζεται στιγμές της με την οικογένειά της, που έμεινε πίσω.






























πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ρίο 2016:Τελετή έναρξης-Ωδή στο περιβάλλον, ιστορία, μουσική και...Ζιζέλ (Photos)

Απόλυτα προσαρμοσμένη στην τρέχουσα οικονομική κατάσταση της Βραζιλίας ήταν η τελετή έναρξης των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων που πραγματοποιήθηκε στη θρυλική αρένα του Μαρακανά παρουσία 60.000 θεατών. Λιγότερο πλούσια (μισό κόστος σε σχέση με τους Αγώνες του Λονδίνου), πιο μικρής κλίμακας, με λιγότερα ειδικά εφέ και χρήση τεχνολογίας σε σχέση με την πιο πρόσφατη, αλλά γεμάτη πάθος, ταπεινή αλλά και σύγχρονη, η τελετή βασίστηκε στην βραζιλιάνικη κουλτούρα, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα πως ο αθλητισμός αποτελεί αναπόσταστο κομμάτι της καθημερινότητας των κατοίκων της πολυπληθέστερης χώρας της Λατινικής Αμερικής.





Σχεδόν 4.800 άνθρωποι συμμετείχαν στο ξεκίνημα της μεγάλης γιορτής. Μαζί τους 8.000 εθελοντές και περίπου 11.000 αθλητές από 205 χώρες, γέμισαν το γήπεδο ορόσημο του Ρίο αλλά και ολόκληρης της Βραζιλίας. Κεντρικό θέμα της παράστασης, σκηνοθέτης της οποίας ήταν ο Φερνάντο Μεϊρέλες, η βιωσιμότητα, το χαμόγελο και η ικανότητα των Βραζιλιάνων να αυτοσχεδιάζουν, όπως επίσης οι αναφορές στον Αμαζόνιο και τις δυσκολίες που υπάρχουν. Μια ωδή στην προστασία του περιβάλλοντος, σε μια χώρα που τα τελευταία δύο χρόνια έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες για να περιορίσει την αποψίλωση, βασική αιτία για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Στις κερκίδες του ιστορικού σταδίου προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά την τελετή έναρξης, βρέθηκαν 28 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, μεταξύ των οποίων οι Φρανσουά Ολάντ και Ματέο Ρέντσι, ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-Μουν κ.α. Την τελετή έναρξης, μέσω των τηλεοπτικών τους δεκτών, παρακολούθησαν περισσότεροι από 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο!


Ειρήνη και... Ζιζέλ!


    Πυροτεχνήματα από τη στέγη του Μαρακανά και ο κύκλος της ειρήνης στη μέση του σταδίου, σε συνδυασμό με την εξιστόρηση της ιστορίας της πόλης του Ρίο από το μακρινό παρελθόν (άφιξη ευρωπαίων και η συνάντησή τους με τους αυτόχθονες, άφιξη αφρικανών και αράβων) μέχρι τις πόλεις του σήμερα, συνέθεταν ένα σκηνικό εντυπωσιακό, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει και ο Μεϊρέλες.





    Εντυπωσιακή ήταν η είσοδος του παγκοσμίου φήμης μοντέλου, Ζιζέλ, υπό τους ήχους του τραγουδιού «The Girl from Ipanema», ενώ η μουσική αλλά και ο χορός είχαν αμέσως μετά την τιμητική τους. Την παράσταση έκλεψε η 79χρονη Έλζα Σοάρες, μια από τις σπουδαιότερες τραγουδίστριες σάμπα στην Βραζιλία και παντρεμένη επί πολλά χρόνια με τον θρυλικό Γκαρίντσα, μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου το 1958 και το 1962.


    Τις διαφορές και τη αδιαλλαξία στη σύγχρονη κοινωνία αλλά και το κομμάτι της χειραφέτησης, παρουσίασαν περισσότεροι από 1.000 χορευτές, μέχρι τη στιγμή που η ηθοποιός Λίλα Γκαζέ τους κάλεσε να αλλάξουν τον κόσμο. «Να κοιτάξουμε για τα πράγματα που μας ενώνουν και να γιορτάσουμε τις διαφορές μας», είπε από μικροφώνου η γνωστή Βραζιλιάνα καλλιτέχνης. Και ο χορός δεν άργησε να ξεκινήσει. Ένα πραγματικό πάρτι που ξεσήκωσε όλον τον κόσμο που βρισκόταν στις κερκίδες του Μαρακανά.


Στο προσκήνιο ο πλανήτης Γη...


    Το δεύτερο σκέλος της τελετής, επικεντρώθηκε στην αλλαγή του κλίματος και στον κίνδυνο που διατρέχει ο πλανήτης μας. Εικόνες ανησυχητικές που όμως στο τέλος, έκρυβαν ένα μήνυμα όταν ένα παιδί-ηθοποιός, βρήκε έναν σπόρο. Τον σπόρο της ελπίδας για ένα πράσινο μέλλον. Πιο οικολογικό. Προστατεύοντας τα δάση, το φαινόμενο του θερμοκηπίου μπορεί να μειωθεί, κι αυτό ακριβώς το μήνυμα προσπάθησαν να περάσουν οι διοργανωτές της τελετής.





    Μάλιστα, για τον λόγο αυτό, οι 11.000 αθλητές, έλαβαν από έναν σπόρο, τον οποίο θα φυτέψουν σε έναν ειδικό σωλήνα με χώμα, ώστε να δημιουργήσουν το δέντρο του μέλλοντος που θα δώσει ανάσα στον πλανήτη Γη.

Και μετά το πάρτι η... παρέλαση


    Σύμφωνα με την παράδοση, πρώτη στο στάδιο μπήκε η Ελλάδα, με σημαιοφόρο την Σοφία Μπεκατώρου, ενώ την παρέλαση των ομάδων που συμμετέχουν στους Αγώνες έκλεισε η διοργανώτρια Βραζιλία με την Γένι Μάκρες να βρίσκεται μπροστά από τους 462 αθλητές και αθλήτριες της χώρας της. Συνολικά παρέλασαν 206 χώρες, με το Κουβέιτ να μετέχει υπό την Ολυμπιακή σημαία (τελεί υπό αποκλεισμό από τη ΔΟΕ), ενώ μία ξεχωριστή αποστολή ήταν αυτή της Ολυμπιακής ομάδας προσφύγων, που μπήκε στο στάδιο προτελευταία, αμέσως πριν την οικοδέσποινα Βραζιλία. Τους πρόσφυγες φρόντισε να τους καλωσορίσει ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ στην ομιλία του λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «με την παρουσία σας σε αυτούς τους Αγώνες στέλνετε μήνυμα ελπίδας στους πρόσφυγες σε όλον τον κόσμο. Εγκαταλείψατε για πολλούς και διαφορετικούς λόγους τις πατρίδες σας, χωρίς να είναι επιλογή σας αλλά λόγω των συνθηκών. Τώρα με το μεγάλο σας ταλέντο, συνεισφέρετε πάρα πολύ στην κοινωνία. Σε αυτόν τον Ολυμπιακό κόσμο ανεχόμαστε τη διαφορετικότητα».





Πράσινοι Ολυμπιακοί κύκλοι!


    Και οι εκπλήξεις των Βραζιλιάνων δεν είχαν τελειώσει. Οι σπόροι που λίγο νωρίτερα είχαν φυτέψει στα ειδικά φιαλίδια οι αθλητές που συμμετείχαν στην παρέλαση, μετατράπηκαν σε δένδρα, σχηματίζοντας με περίτεχνο τρόπο τους Ολυμπιακούς Κύκλους στη μέση του σταδίου. Ολυμπιακοί κύκλοι, που για πρώτη φορά δεν είχαν τα γνωστά χρώματα, αλλά ήταν πράσινοι, στέλνοντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο το μήνυμα ότι ο πλανήτης Γη χρειάζεται προστασία, την οποία μόνο οι άνθρωποι, όλοι ενωμένοι, μπορούν να προσφέρουν.





Στον Κιπ Κέινο το βραβείο της ΔΟΕ

    Ο Κενυάτης τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης (μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις στον στίβο) σε Μεξικό και Μόναχο, Κιπ Κέινο, έγινε ο πρώτος αθλητής που τιμήθηκε με το Olympic Laurel για την προσφορά του στην κοινωνία. Ο Κιπ Κέινο, έχει δημιουργήσει κέντρο φροντίδας απόρων και παιδιών στην Κένυα. Πρόκειται για έναν μεγάλο ανθρωπιστή και έναν μεγάλο αθλητή, τον οποίο η ΔΟΕ και προσωπικά ο Τόμας Μπαχ φρόντισε να βραβεύσει.

Έναρξη, όρκοι και Ολυμπιακή φλόγα...

    Ο υπηρεσιακός (προσωρινός) πρόεδρος της Βραζιλίας, Μικέλ Τεμέρ, κήρυξε την έναρξη των Αγώνων, ενώ τον Ολυμπιακό όρκο αθλητών, κριτών και προπονητών έδωσαν οι Ρόμπερτ Σάιτ (Ιστιοπλοΐα), Μαρτίνο Νόμπρε (Στίβος) και Αντριάνα Σάντος (Μπάσκετ), αντίστοιχα. Έξι σπουδαίες προσωπικότητες του βραζιλιάνικου αθλητισμού, ήταν μεταξύ αυτών που μετέφεραν την Ολυμπιακή σημαία. Πρόκειται για τους Όσκαρ Σμιντ (Μπάσκετ), Μάρτα Βιέιρα (Ποδόσφαιρο), Σάντρα Πιρές Ταβάρες (Μπιτς Βόλεϊ), Χοακίμ Κρουζ (Στίβος), Τόρμπεν Γκρελ (Ιστιοπλοία), Εμάνουε Ρέγκο (Μπιτς Βόλεϊ).





    Τελευταίος λαμπαδηδρόμος ήταν ο Βαντερλέι Κορντέιρο ντε Λίμα. Τη φλόγα στο στάδιο έφερε ο Γκουστάβο Κερτέν (τένις, τρεις φορές νικητής του Ρολάν Γκαρός), την παρέδωσε στην Ποντέσια Μαρκάρι (Μπάσκετ, ασημένιο μετάλλιο το 1996 στο μπάσκετ) και εκείνη στον χάλκινο Ολυμπιονίκη της Αθήνας που άναψε το βωμό σε στυλ σπιράλ που σχεδίασε ο Αμερικανός γλύπτης Άντονι Χάουι. Ένας βωμός εμπνευσμένος από τη ζωή στον Τροπικό. Η Ολυμπιακή φλόγα, σε λίγη ώρα από τώρα, θα ανάψει και στον δεύτερο βωμό, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ρίο, εκεί όπου θα φιλοξενηθεί ο στίβος.




πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!