EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

Κλιμακωτός φόρος έως 30-35% για τα αδήλωτα εισοδήματα

Σε αναζήτηση χρυσής τομής ώστε να προχωρήσει το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές πληρωμές αλλά και για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων, αναζητεί η κυβέρνηση. Μετά τα «όχι» της τρόικας στα αιτήματα της Αθήνας, κατατίθενται νέες προτάσεις κι εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα γίνουν αποδεκτές.

Κυρίως η προσπάθεια γίνεται για το ποσοστό του φόρου που θα πρέπει να πληρώνουν οι έχοντες αδήλωτο χρήμα –είτε σε τραπεζικούς λογαριασμούς είτε στα σεντούκια- προκειμένου να εμφανίσουν το χρήμα τους αποφεύγοντας τις ποινικές ευθύνες. Σε ό,τι αφορά στον ακατάσχετο λογαριασμό οι δανειστές κατέβηκαν με πολύ σκληρή πρόταση, να προστατεύεται μόλις το 20% του υπολοίπου ενώ η ελληνική πλευρά ανέβασε τον πήχη στο 60%.

Στο μέτωπο της οικειοθελούς αποκάλυψης εισοδημάτων η διαφωνία εδώ και εβδομάδες συνίσταται στο ποσό του φόρου που θα πρέπει να πληρώσουν όσοι προσφύγουν στις διατάξεις του νόμου προκειμένου να γλιτώσουν από τις ποινικές ευθύνες που επιφέρει το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

Και οι δύο πλευρές φέρονται να έχουν υποχωρήσει από τις αρχικές ακραίες τους θέσεις (σ.σ οι θεσμοί ανέβαζαν τον συντελεστή ακόμη και στο 60% κάτι όμως που ουσιαστικά θα αχρήστευε τον νόμο) και προσανατολίζονται σε έναν κλιμακωτό και αντιστρόφως προοδευτικό συντελεστή ο οποίος θα φτάνει έως και το 30-35% (σ.σ εξετάζεται να επιβαρύνονται με μικρότερους συντελεστές αυτοί που θα εμφανίσουν μεγαλύτερα ποσά ώστε το νομοσχέδιο να λειτουργήσει και εισπρακτικά.

Υπάρχει το ενδεχόμενο η κλιμάκωση του συντελεστή να μην γίνεται μόνο ανάλογα με το ποσό των χρημάτων αλλά και ανάλογα με το αν τα χρήματα βρίσκονται κατατεθειμένα σε τραπεζικό λογαριασμό (Ελλάδας ή εξωτερικού) ή αν είναι κρυμμένα στα στρώματα.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΙ ΣΥΝΔΕΕΙ τον Σπίρτζη με τον νέο πρόεδρο του «Ελευθέριος Βενιζέλος»...

Τη νέα ηγεσία του διεθνούς αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» -μετά την παραίτηση του Π. Ρουμελιώτη- επέλεξε η κυβέρνηση. Πρόεδρος αναλαμβάνει ο επίκουρος καθηγητής Δημήτρης Δημητρίου. Την πρόταση της κυβέρνησης υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης και Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Για τις σχέσεις του κ. Δημητρίου με τον κ. Σπίρτζη πάντως σε... παλαιότερο αποκαλυπτικό δημοσίευμά του το Βήμα έχει γράψει τα εξής:

Οι ιστορίες που τον περιβάλλουν (τον κ. Σπίρτζη) συνθέτουν από μόνες τους την προσωπικότητά του. Ιδού μια ενδεικτική που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στο Κτηματολόγιο. Τον Δεκέμβριο του 2012 ο τοπογράφος μηχανικός Γιώργος Σωτηράκος υπέβαλε αγωγή διαιτησίας στο ΤΕΕ κατά της Κτηματολόγιο ΑΕ (σήμερα ΕΚΧΑ ΑΕ) ζητώντας 4.250.000 ευρώ επιπλέον αμοιβή για το έργο της κτηματογράφησης τεσσάρων δήμων στην Κέρκυρα. Τον Απρίλιο του επόμενου έτους ο τότε πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης διόρισε διαιτητή τον πολιτικό μηχανικό, στενό φίλο του και καθηγητή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Δημήτρη Δημητρίου, ο οποίος ολοκλήρωσε την εκδίκαση της αγωγής τον Ιούλιο του 2013. Τα ίχνη της απόφασης χάνονται για σχεδόν δύο χρόνια. Η υπόθεση όμως αναδύεται από τα συρτάρια τον Μάιο του 2015 - ο κ. Σπίρτζης είναι τότε αναπληρωτής υπουργός -, όταν ο κ. Δημητρίου δημοσιεύει την απόφασή του. Με αυτήν δικαιώνει τον ενάγοντα μηχανικό και του επιδικάζει αποζημίωση ύψους 4.170.000 ευρώ συν 800.000 τόκους, ποσό που βαρύνει την εταιρεία Κτηματολόγιο, δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο.

Γιατί καθυστέρησε 20 μήνες να δημοσιευθεί μια απόφαση που ελήφθη μέσα σε τρεις μήνες; Η διαιτητική απόφαση του κ. Δημητρίου προέβλεπε ότι το αρχικό ποσό της αποζημίωσης θα προσαυξάνεται με επιτόκιο υπερημερίας για κάθε μέρα από την κατάθεση της προσφυγής ως την πληρωμή. Ετσι το γραφείο Σωτηράκου μπορεί να εισπράξει περίπου 800.000 ευρώ σε τόκους, από τα οποία οι 500.000 ευρώ αφορούν την περίοδο που καθυστερούσε να δημοσιευθεί η απόφαση!

Την περίοδο που γίνονται αυτά ο κ. Δημητρίου, ο οποίος διετέλεσε από τον Μάρτιο του 2010 ως τον Δεκέμβριο του 2012, επί κυβέρνησης Παπανδρέου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, τοποθετήθηκε από τον κ. Σπίρτζη στο διοικητικό συμβούλιο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το Κτηματολόγιο εκπροσώπησε στην παραπάνω υπόθεση η επί 12 χρόνια υπεύθυνη Προγραμματισμού των Εργων Χριστίνα Κλωνάρη, η οποία λίγο αργότερα ανέλαβε τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου της ΕΚΧΑ ΑΕ.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα ισοδύναμα για τα ειδικά μισθολόγια περιμένει το υπ. Οικονομικών

Να καταθέσουν άμεσα τις τελικές τους προτάσεις για τα ισοδύναμα μέτρα, προκειμένου να μην παγώσουν οι ωριμάνσεις των ειδικών μισθολογίων (ένστολοι, ακαδημαϊκοί, δικαστικοί) από το 2017, ζητά από τα υπουργεία Άμυνας, Παιδείας και Δικαιοσύνης το οικονομικό επιτελείο. Στη συνέχεια το υπουργείο Οικονομικών θα θέσει αυτές τις προτάσεις, προς έγκριση, στους θεσμούς. Οι εκπρόσωποι των δανειστών, στη διάρκεια των συναντήσεων που είχαν τις τελευταίες ημέρες με την ηγεσία του υπουργείου, ξεκαθάρισαν ότι τα μέτρα θα πρέπει να είναι μόνιμου χαρακτήρα.

Σύμφωνα με διάταξη που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο, οι μισθολογικές εξελίξεις των ενστόλων, του διδακτικού προσωπικού της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και των δικαστικών, θα πρέπει να παγώσουν για δύο χρόνια, δηλαδή από 01/01/2017 μέχρι 31/12/2018. Υπενθυμίζεται ότι, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν, το υπουργείο Οικονομικών δέχτηκε (αφού πρώτα πήρε την έγκριση των δανειστών) να μην εφαρμοστεί η συγκεκριμένη διάταξη, αρκεί να υπάρξουν ισοδύναμα μέτρα.

Οι παρεμβάσεις που θα προταθούν ως ισοδύναμα θα είναι, πιθανότατα, από το σκέλος των δαπανών και για το λόγο αυτό δεν αρκεί απλώς να έχουν το ίδιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα για το 2017, αλλά θα πρέπει να «πείθουν» για τη διατηρήσιμη απόδοσή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κουαρτέτο έθεσε στον κ. Χουλιαράκη το συγκεκριμένο ζήτημα και ζήτησε να ενημερωθεί για το βαθμό προόδου της διαδικασίας. Επανέλαβαν, μάλιστα, ότι τα μέτρα που θα προτείνει η ελληνική πλευρά θα πρέπει να παρουσιαστούν εγκαίρως, διότι εάν τεθούν προς έγκριση στο τέλος του χρόνου και εάν (υποθετικά) απορριφθούν, τότε θα πρέπει το «πάγωμα» να ισχύσει κανονικά από 01/01/2017. Αυτός είναι και ο λόγος που το υπ. Οικονομικών πιέζει τα εμπλεκόμενα υπουργεία (Άμυνας, Παιδείας και Δικαιοσύνης) να καταλήξουν στις τελικές τους προτάσεις μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εγνατία Οδός: Το άκρον άωτον μιας σκανδαλώδους χρεοκοπίας…

Εγνατία Οδός: Κόστισε 6 δισεκατομμύρια ευρώ συν τον ΦΠΑ και απαιτεί 5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για την ηλεκτροδότησή της.


Ούτε μισό σκανδαλάκι, ούτε μισό ευρώ κλεμμένο, ούτε μισή παρανομία …σ’ αυτό το έργο μήκους 800 χιλιομέτρων. Ο πεντακάθαρος Λαλιώτης μαζί με τους πεντακάθαρους εγκληματίες της HalliBarton φρόντισαν να αποκτήσουμε αυτό το έργο που υπολειτουργεί, που δεν έχει έσοδα και που ψάχνουν ιδιώτη να το ξεφορτωθούν. Μάλιστα θέλουν να πληρώσουμε ΕΜΕΙΣ την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών ώστε να μειωθεί η δαπάνη του ηλεκτρισμού κι ο ιδιώτης να βγάζει περισσότερα καθαρά κέρδη.

Τα δισεκατομμύρια που πληρώσαμε για την Εγνατία… δεν τα είχαμε… τα δανειστήκαμε. Και οι τόκοι που αντιστοιχούν σ’αυτά τα δάνεια είναι πολύ υψηλότεροι της δαπάνης για το ρεύμα που αδυνατούν να καλύψουν.

Η Εγνατία Οδός ΑΕ πήρε ήδη νέο δάνειο 250 εκατομμυρίων για να καλύψει τα έξοδά της. Ο Λαλιώτης ζωγράφισε και στα ΜΜΕ απαγορεύεται οποιαδήποτε αναφορά στη μεγαλειότητά του.

Για την εταιρία δολοφόνων Halliburton μπορείτε να δείτε το ΔΟΓΜΑ του ΣΟΚ:

Μας ενημερώνει το «Capital«:Σε ένα ακόμη εγχείρημα αξιοποίησης περιουσιακού στοιχείου του Δημοσίου προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ.

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του δικαιώματος λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού καθώς και τριών κάθετων αξόνων (Σιάτιστα – Ιεροπηγή/Κρυσταλοπηγή, Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Προμαχώνας και Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι).

Ο αυτοκινητόδρομος μήκους 800 χλμ. που εκτείνεται από την Ηγουμενίτσα μέχρι τους Κήπους του Έβρου θεωρείται ένα από τα «φιλέτα” του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, καθώς πέραν του στρατηγικού χαρακτήρα που έχει η χάραξή του, αποτελεί ένα «έτοιμο” έργο για τον επενδυτή που θα αναλάβει τη συντήρηση και λειτουργία του αυτοκινητοδρόμου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται η ιδιωτικοποίηση της Οδού. Ανάλογη προσπάθεια, χωρίς κατάληξη, υπήρξε και το 2013. Τώρα, πρόθεση του Ταμείου είναι η παραχώρηση του μεγαλύτερου αυτοκινητόδρομου στην Ελλάδα, η κατασκευή του οποίου από κρατικούς και κοινοτικούς πόρους κόστισε 6 δισ.ευρώ, χωρίς το ΦΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, για 35 χρόνια (σ.σ. ενδεχομένως και 40, ανάλογα με το μοντέλο αξιοποίησης που θα προκριθεί) σε ιδιώτη επενδυτή. Ο τελευταίος θα μπορεί να εκμεταλλευτεί τους ήδη λειτουργούντες σταθμούς διοδίων και των νέων σταθμών που το ελληνικό Δημόσιο οφείλει να παραδώσει στον ανάδοχο

Στην Εγνατία λειτουργούν σήμερα οκτώ σταθμοί διοδίων, στην Τύρια (περιοχή Παραμυθιάς Θεσπρωτίας), στο Μαλακάσι (περιοχή Μετσόβου), στον Πολύμυλο Κοζάνης, στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης, στην Ανάληψη (περιοχή Λαγκαδά), στη Μουσθένη Καβάλας, στον Ίασμο Κομοτηνής και στον Προμαχώνα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό αναμένεται να λειτουργήσουν 15+5 σταθμοί διοδίων, ενώ θα υπάρξει αναπροσαρμογή του ύψους τους.

Αγκάθια

Το ζήτημα των διοδίων, πάντως, στην Εγνατία αναμένεται να αποτελέσει ένα ακόμη πεδίο διαπραγματεύσεων. Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάιο με τροπολογία που κατέθεσε ο ο ΥΠΟΜΕΔΙ Χρ. Σπίρτζης (σε νόμο για την κύρωση διακρατικής συμφωνίας με το Ιράκ) υπήρξε εμπλοκή με το ζήτημα των διοδίων και της χωροθέτησης νέων σταθμών. Με νέα παρέμβαση τον περασμένο Ιούνιο υπήρξε τροποποίηση των αρχικών διατάξεων.

Σε εκκρεμότητα παραμένει και το ζήτημα της 16ετούς δανειακής σύμβασης της Εγνατίας Οδού με την Τράπεζα Πειραιώς, αρχικού ύψους 250 εκατ. ευρώ, που είχε υπογραφεί προ δεκαετίας για την ολοκλήρωση των έργων του οδικού άξονα με ενέχυρο τα διόδια και με όρο τη σταδιακή ανάπτυξη σταθμών διοδίων στον αυτοκινητόδρομο. Η τράπεζα κατήγγειλε τη δανειακή σύμβαση και τα δύο μέρη εισήλθαν σε διαδικασία διαιτησίας, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια το ζήτημα να διευθετηθεί μέσω φιλικού διακανονισμού

Παράλληλα, εξετάζεται από το ΤΑΙΠΕΔ και η δυνατότητα να αναπτυχθεί κατά μήκος του οδικού άξονα σύστημα φωτοβολταϊκών πάνελς, ώστε αρχικά να καλυφθεί το ενεργειακό κόστος του έργου και η επένδυση να γίνει πιο ελκυστική για τους υποψήφιους ομίλους. Η Εγνατία ξοδεύει ετησίως περί τα 5 εκατ.ευρώ για ενεργειακό κόστος, το οποίο με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε να καλυφθεί σε σημαντικό βαθμό, εάν όχι να υπερκαλυφθεί.

Ήδη πάντως, άρχισαν να εκδηλώνονται οι πρώτες αντιδράσεις. Με ανακοίνωσή τους, εργαζόμενοι στην ομώνυμη εταιρεία εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη σχεδιαζόμενη παραχώρηση, σημειώνοντας ότι αν προχωρήσει ο σχετικός σχεδιασμός του ΤΑΙΠΕΔ, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα «σημαντικά μικρότερα οικονομικά οφέλη για το δημόσιο, δεν αποτελεί αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και θα επιβαρύνει σημαντικά τους χρήστες του αυτοκινητοδρόμου λόγω αύξησης διοδίων».


Ακολουθεί σχετικό φωτογραφικό υλικό:

 


 


 
 
 
 ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχεται το «κούρεμα» σε επικουρικές και μερίσματα - Πόσα θα χάσουν 650.000 συνταξιούχοι

Τέσσερα συν ένα «ψαλίδια» επιφυλάσσει το φθινόπωρο για 650.000 συνταξιούχους. Διευκρινίζεται πως δεν πρόκειται για νέα μέτρα, αλλά για τη σταδιακή εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου που ψηφίστηκε την άνοιξη.

Σύμφωνα με το Εθνος, 240.000 δικαιούχοι επικουρικών, 280.000 μερισματούχοι δημόσιοι υπάλληλοι, 6.000 υψηλοσυνταξιούχοι, 11.000 πρώην τραπεζοϋπάλληλοι που βρίσκονται σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς και 120.000 που έχασαν το ΕΚΑΣ ή έπεσαν κατηγορία βρίσκονται αντιμέτωποι με τακτικές και αναδρομικές περικοπές.

Στις 4 Οκτωβρίου, οπότε θα γίνει και η πληρωμή των επικουρικών οι συνταξιούχοι θα δουν διπλό ψαλίδι στις συντάξεις τους καθώς θα μπει η πρώτη δόση των αναδρομικών που πρέπει να πληρώσουν. Τα αναδρομικά θα πρέπει να υπολογιστούν στο 10% της σύνταξης, αλλά με μίνιμουμ ποσό τα 50 ευρώ, που μάλλον θα είναι και το ποσό που θα περικοπεί από τους περισσότερους.

Την ίδια ώρα έρχεται όμως και η λυπητερή για 280.000 συνταξιούχους του Δημοσίου καθώς το μέρισμα που θα εισπράξουν θα είναι ακόμη μικρότερο και από αυτό του Ιουλίου καθώς θα πρέπει να παρακρατηθεί και η πρώτη δόση των αναδρομικών.
Από τον Οκτώβριο έρχεται και το κούρεμα στις υψηλές κύριες συντάξεις που ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ μεικτά/μήνα., ενώ ξεκινάει και για τους τραπεζοϋπαλλήλους ο επανυπολογισμός στις προσυνταξιοδοτικές παροχές που φέρνει νέες μειώσεις.

Τα ποσά του μερίσματος ανά κατηγορία και ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας:

Διοικητικοί με 35 έτη


 Πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επαληθεύεται το ρεπορτάζ του ABC News για το «θάνατο» της Χίλαρι Κλίντον

Λοιπόν, αυτή τη στιγμή υπάρχουν μερικοί καλοθελητές Έλληνες μπλόγκερ….ΜΠΛΟΓΚΕΡ που προσπαθούν να αμβιστήσουν την φράση που είπε ένας δημοσιογράφος  του ABC News απο τη Νέα Γιόρκη στο προχθεσινό  του ρεπορτάζ λέγοντας τα εξής για την κα Χίλαρι Κλίντον…

«Αρχίζουμε με την είδηση για το θάνατο της κας Χίλαρι Κλίντον…»…

…στο να λένε ότι αυτός ο δημοσιογράφος διάβασε λάθος τον τηλεϋποβολέα του, αλλά δεν ανέλυσαν σωστά αυτό το πράγμα ιδιαίτερα απο απόψεως της σωστής χρήσεως της Αγγλικής γλώσσας.

Π.χ., το ιστολόγιο Νonews-news.blogspot.gr έγραψε τα εξής:

Φυσικά, ο…γνωστός παρουσιαστής έκανε λάθος, καθώς ήθελε να πει «health» (υγεία) αντί για «death» (θάνατος).

Με την παραφιλολογία και τη συνωμοσιολογία των ημερών να περιστρέφεται γύρω από την υγεία της Χίλαρι, το αν έχει σωσία για κάποιες από τις εμφάνισεις και αν έχει πραγματικά πεθάνει, το λάθος του παρουσιαστή «ήρθε» σε πολύ καίριο χρονικό σημείο…
Προ παντών απο όλα, εάν ο εν λόγω δημοσιογράφος ήθελε να πει «health» αντι για «death», θα έλεγε την εξής φράση:

“We begin with breaking news on Hillary Clinton’s health“

Προσέξτε τώρα αυτές τις δύο λέξεις «on» (για)  health (υγεία)…
Αλλά τι είπε στην πραγματικότητα ο δημοσιογράφος? Είπε τα εξής:

“We begin with breaking news about Hillay Clinton’s death“

Προσέξτε τώρα τις λέξεις «about» και «death»…το ένα συμβαδίζει με το άλλα…
Τώρα, εάν ήθελε να χρησιμοποιήσει τη λέξη «health» αντι για «death», θα ακουγόταν ο ίδιος με τον εξής τρόπο…

“We begin with breaking news about Hillary Clinton’s health.”

Αυτό δεν ακούγεται τόσο σωστά στα Αγγλικά, και εάν ο δημοσιογράφος είχε την πρόθεση να πει τη λέξη «health» αντι για «death», θα προηγείτο όχι η λέξη «about» αλλά…«on»!  Δηλαδή, τονίζω και πάλιν, θα έλεγε σωστά ο δημοσιογράφος στα Αγγλικά: “We begin with breaking news on Hillary Clinton’s health.”

Εν ολίγοις, το γεγονός ότι μέσα στον τηλεϋποβολέα υπήρχε η λέξη «about» που ακολουθείτο απο τη λέξη «death», σημαίνει ότι όποιος έβαλε την συγκεκριμένη φράση αυτήν στον τηλεϋποβολέα…ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ και….ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ!
Πάντως, τέτοια λάθη ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ απο πεπειραμένους δημοσιογράφους!

Αλλά δεν σταματάμε εδώ, γιατί ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ οποιοδήποτε καθεστωτικό κανάλι να είχε ασχοληθεί σοβαρα με την υγεία της Χίλαρι εκείνη την ημέρα, μιας και είναι συνέχεια ένα θέμα…ΤΑΜΠΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ, εκτος απο το FOX News, να μιλήσουν ΚΑΝ για την υγεία της!!!  Έχουν πάρει ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΛΥΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ! ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ???

ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ABC News ΝΑ ΕΙΠΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ.  ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΌΤΙ…ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΦΡΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ….ΣΑΛΟΣ.  ΓΙΑΤΙ??? ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΣ….ΚΛΙΝΤΟΝ ΓΙΑ…ΤΗΝ ΙΔΙΑ..!!!

Διαβάστε το άρθρο μου «Έχει σωσίες η…ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ!!!» όπου τα αναλύω όλα!
Τώρα, για το εάν η κα Κλίντον είναι ακόμη εν ζωή ή όχι, δεν ξερω.  ΈΤΣΙ ΛΕΝΕ. Αλλά ένα πράγμα ξέρω…ΚΑΤΙ ΒΡΟΜΟΚΟΠΑΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ!
greeknewsondemandΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέος φόρος υπεραξίας στα ακίνητα

Το νέο χαράτσι στα ακίνητα από το 2017, θα λέγεται «φόρος υπεραξίας»… Ο νέος αυτός φόρος είχε ανασταλεί για διάστημα δύο ετών εξαιτίας της πολυπλοκότητας του, με αποτέλεσμα στους μήνες που εφαρμόστηκε να ακυρωθούν εκατοντάδες συμβόλαια, παρα ταύτα όμως από του χρόνου θα πάρει «σάρκα και οστά»!!!

Ο φόρος υπεραξίας επιβάλλεται με συντελεστή 15% στο κέρδος που προκύπτει ανάμεσα στην τιμή κτήσης και την τιμή πώλησης κάθε ακινήτου από την 1η Ιανουαρίου 2014 και μετά. Επιβαρύνει τον πωλητή, ενώ ο αγοραστής οφείλει φόρο μεταβίβασης 3% επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.
 
Σύμφωνα με τον νόμο, εφόσον ο φορολογούμενος έχει διακρατήσει το ακίνητο που πωλεί για περισσότερα από πέντε έτη, η υπεραξία είναι αφορολόγητη μέχρι του ποσού των 25.000 ευρώ. Επίσης όσοι μεταβιβάσουν ακίνητα τα οποία έχουν στην κατοχή τους προ του 1995 απαλλάσσονται από το σχετικό φόρο.

Εφόσον προκύπτει φόρος, αυτός παρακρατείται από τον συμβολαιογράφο και αποδίδεται εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την υπογραφή του συμβολαίου, η οποία κατατίθεται αποκλειστικά στην τράπεζα έκδοσης της τραπεζικής επιταγής.

Για τον υπολογισμό του φόρου οι τιμές κτήσης και μεταβίβασης είναι αυτές που αναγράφονται στα συμβόλαια, ενώ εάν πρόκειται για ακίνητο το οποίο έχει αποκτηθεί από κληρονομιά, η τιμή κτήσης υπολογίζεται με βάση τον φόρο κληρονομιάς που είχε καταβληθεί (το ίδιο και για τις δωρεές - γονικές παροχές).

Σε κάθε άλλη περίπτωση όπου η τιμή κτήσης δεν μπορεί να προκύψει με βάση δημόσια έγγραφα (όπως π.χ. αυτεπιστασία ή αντιπαροχή) υπολογίζεται με βάση έναν μαθηματικό τύπο λαμβάνοντας υπ' όψιν τον πληθωρισμό των ετών που έχουν μεσολαβήσει ανάμεσα στην απόκτηση και την πώληση.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η πρώτη διαφήμιση του iPhone 7 θα σας κάνει να τρομάξετε (Video)

Σκοτεινά δάση, απειλητικές κουκουβάγιες, τρομαγμένα ελάφια, βροχή και κεραυνοί, παράξενοι ήχοι, ημιφωτισμένα δωμάτια, ατμόσφαιρα μυστηρίου...

Όχι, δεν πρόκειται για το τρέιλερ ταινίας τρόμου, αλλά για το πρώτο διαφημιστικό κλιπ της Apple για το iPhone 7, το οποίο «παίζει» με τις δίδυμες κάμερες του μοντέλου Plus, το γεγονός ότι είναι αδιάβροχο και το κατάμαυρο -jet black- χρώμα που η Apple χρησιμοποιεί σε κάποια μοντέλα.

Η εταιρεία για πρώτη φορά χρησιμοποιεί απειλητικές και σκοτεινές ατμόσφαιρες για να διαφημίσει προϊόν της. Πάντως, τα νέα για το iPhone 7 μόνο μαύρα δεν είναι, καθώς η Apple ανακοίνωσε ότι ξεπούλησε ήδη το απόθεμα συσκευών που είχε.

πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στα άδυτα της Μασονικής Στοάς του Πειραιά (Photos)Η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το εσωτερικό του Τεκτονικού Μεγάρου στον Πειραιά.Ο συγκεκριμένος χώρος δεν είναι ανοικτός στο κοινό και αποτελούσε ένα μυστήριο το πώς είναι το εσωτερικό του, μυστήριο το οποίο τώρα ξεδιαλύνεται.

πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες σε φοβερό τροχαίο -Νταλίκα πέρασε στο αντίθετο ρεύμα (Photos)

Ένας νεκρός και 5 τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο σε σοβαρή κατάσταση, είναι ο απολογισμός τροχαίου που σημειώθηκε λίγο πριν τις 12.00 στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, λίγο πριν τον κόμβο της Νεάπολης.

Σύμφωνα με το www.thestival.gr, απ΄όπου είναι και οι φωτογραφίες, νεκρός είναι ο οδηγός της νταλίκας που πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, συγκρούστηκε με διερχόμενα αυτοκίνητα και στη συνέχεια ανατράπηκε.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ευρ. Επιτροπή: Ιδού οι χώρες-«παράδεισοι» της φοροαποφυγής – Και εκπλήξεις στη λίστα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιοποίησε λίστα 81 χωρών και περιοχών φορολογικής δικαιοδοσίας που ίσως έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να διευκολύνουν την φοροαποφυγή και ίσως να υποβληθούν σε περαιτέρω ελέγχους και ενδεχομένως να υποστούν ακόμα και κυρώσεις εάν συμφωνήσουν σε αυτό όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.
 
Αυτός ο κατάλογος είναι το πρώτο βήμα σε μια διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη χρονιά με την πρώτη «μαύρη λίστα» φορολογικών παραδείσων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο για την πάταξη της φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής από πολυεθνικές εταιρίες και οικονομικά εύρωστους ιδιώτες.
 
Η προκαταρκτική λίστα περιλαμβάνει χώρες και περιοχές φορολογικής δικαιοδοσίας που ευρέως θεωρούνται ότι διευκολύνουν τη φοροαποφυγή, όπως ο Παναμάς, οι Βερμούδες και το Χονγκ Κονγκ. Περιλαμβάνει, ωστόσο, και οικονομικά και πολιτικά ισχυρές χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Κίνα, η Αυστραλία και ο Καναδάς.
 
Η αρχική λίστα είναι το αποτέλεσμα της αξιολόγησης όλων των χωρών του κόσμου και βασίζεται σε δείκτες όπως οι οικονομικοί δεσμοί με την Ε.Ε. και ο όγκος των χρηματοοικονομικών συναλλαγών.
 
Ο κατάλογος αυτός θα βοηθήσει τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. να αποφασίσουν ποιες χώρες και περιοχές φορολογικής δικαιοδοσίας ίσως να χρειάζονται περαιτέρω έλεγχο σε ό,τι αφορά τις φορολογικές τους πρακτικές.
 
Στο τέλος της διαδικασίας, εάν μια χώρα θεωρηθεί «φορολογικός παράδεισος» από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. και αρνηθεί να συνεργαστεί για να αλλάξει την πρακτική της, ίσως υποστεί κυρώσεις. Οι χώρες της Ένωσης έχουν παραδοσιακά πολύ διαφορετικές θέσεις στο ζήτημα των φορολογικών παραδείσων και ίσως είναι δύσκολο να επιτευχθεί συμφωνία για το ποιες χώρες θα μπουν στη «μαύρη λίστα».
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι Θεσμοί «παγώνουν» το «πάγωμα» των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία

Τις επιφυλάξεις των Θεσμών έναντι της βασικής εξαγγελίας του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ, αυτή του «παγώματος» των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΑ, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας  Σύντροφος Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος συναντήθηκε με εκπροσώπους του Κουαρτέτου που βρίσκονται στην Αθήνα.\
 
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Σύντροφος Κατρούγκαλος παραδέχθηκε ότι οι Θεσμοί επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν, ζητώντας πρώτα να μελετήσουν εμπεριστατωμένα στοιχεία και τις τελικές προτάσεις της κυβέρνησης και στη συνέχεια θα τοποθετηθούν επί του θέματος.
 
Ο Σύντροφος Κατρούγκαλος, τόνισε πως τα στοιχεία που ζήτησε το κουαρτέτο θα σταλούν τις επόμενες ημέρες, ενώ σημείωσε πως οι εκπρόσωποι των Θεσμών ήταν εξίσου επιφυλακτικοί και στο δεύτερο αίτημα του Μαξίμου, για την ίδρυση επαγγελματικών ταμείων για τους κλάδους των μηχανικών, δικηγόρων, γιατρών κλπ. Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί μέσω τηλεδιασκέψεων.
 
Ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έθεσε το θέμα της επιβολής πλαφόν ύψους 10% για τις περικοπές στα αναδρομικά, για το οποίο θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση η οποία θα προβλέπει κατώτερη δόση 50 ευρώ.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έφοδος στην οικία Στουρνάρα από τους Εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς

Έφοδο στο σπίτι του ζεύγους Στουρνάρα έκαναν Εισαγγελείς Διαφθοράς στο πλαίσιο της έρευνας για διαφημιστικές δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ, ποσά από τις οποίες φαίνεται να είχε λάβει και η σύζυγος του επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Σταυρούλα Νικολοπούλου- Στουρνάρα. 
 
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έφοδος έγινε στα γραφεία της εταιρείας της συζύγου του διοικητή της ΤτΕ.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες οι Εισαγγελείς που έλεγξαν το σπίτι της κ. Νικολοπούλου-Στουρνάρα προχώρησαν σε κατασχέσεις εγγράφων και ηλεκτρονικών αρχείων που αφορούν τις δραστηριότητες της εταιρίας της συζύγου του κ. Στουρνάρα στο πλαίσιο των οποίων φαίνεται να είχε λάβει από το ΚΕΕΛΠΝΟ ποσά για διαφημιστικές δαπάνες.
 
Η έρευνα των εισαγγελέων είναι η δεύτερη για τις δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ, αφού έχει προηγηθεί άλλη που κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης τον Απρίλιο του 2015 σε βάρος των μελών του ΔΣ και του διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά τα έτη 2011-2013, για απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.
 
Η δίωξη αφορά μεγάλα χρηματικά ποσά που, όπως προέκυψε μετά από διαχειριστικό έλεγχο, είχε δαπανήσει το ΚΕΕΛΠΝΟ για την προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων που θα μπορούσαν να έχουν προβληθεί-μεταδοθεί δωρεάν.
 
Από τα στοιχεία που συνέλλεξαν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς και περιλαμβάνονται στην δικογραφία που οδηγήθηκε σε ανακριτή διαφθοράς προκύπτει ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ δαπάνησε, το επίμαχο διάστημα, συνολικά ποσά που υπερβαίνουν τα δύο εκατομμύρια ευρώ για διαφημιστικές προβολές θεμάτων αρμοδιότητας του, όπως η εποχική γρίπη κ.λπ., ενώ θα μπορούσαν να προβάλλονται δωρεάν καθώς αφορούσαν μηνύματα κοινωνικού περιεχομένου.
 
Επιπλέον στην δικογραφία που σχηματίστηκε διαπιστώνεται ότι για κάποιες από τις επίμαχες συμβάσεις δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες διαγωνισμού ενώ σε μία περίπτωση επιλέχθηκε εταιρία η οποία θα έπρεπε να έχει αποκλειστεί λόγω προηγούμενης καταδίκης του υπευθύνου της για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.
 
Την είδηση για τον έλεγχο στην οικία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος είχαν επιβεβαιώσει νωρίτερα πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι φερόμενοι δικαστικοί λειτουργοί αρνούνται να επιδείξουν την ταυτότητα τους.
 
Ενδέχεται, στη διάρκεια της ημέρας η Τράπεζα της Ελλάδος να τοποθετηθεί επισήμως επί του γεγονότος.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!