EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

O ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΤΕ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ.ΕΓΓΡΑΦΑ ΦΩΤΙΑ

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΦΙΟΖΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΑΝ ΚΑΤΙ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΕΜΙΣΘΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΓΙΑ 18 ΧΡΟΝΙΑ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
ΑΝΟΙΞΕ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΛΛΙΑ ΤΟ 1993 ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ
 
 


 
ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΥΡΙΟ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΥΡΙΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ
 
 
 
Ο ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΟΠΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΗ ΟΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2012 ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ
 
 


 
 
ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΗΣ

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέο «ποινολόγιο» για τους φοροφυγάδες: Αποζημίωση για ηθική βλάβη και βαριές ποινές φυλάκισης

Αποζημίωση για ηθική βλάβη, η οποία θα φθάνει το 10% του ποσού της φοροδιαφυγής, θα διεκδικεί το Ελληνικό Δημόσιο, μέσω της δικαστικής οδού, από τους φορολογούμενους που πραγματοποιούν αδικήματα φοροδιαφυγής.
 
Η διάταξη αυτή ενεργοποιείται με αναλυτική εγκύκλιο που έστειλε το υπουργείο Οικονομικών σε όλες τις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές, κατ’ εφαρμογήν των αλλαγών που έγιναν στο ποινολόγιο της εφορίας με πρόσφατο φορολογικό νόμο.
 
Σύμφωνα με την εγκύκλιο:
-Για τις περιπτώσεις φοροδιαφυγής, στις οποίες τα τελούμενα εγκλήματα τιμωρούνται ως πλημμελήματα και κρίνονται σοβαρές, επιβάλλεται η προβολή αξιώσεων του Δημοσίου από τον φορολογούμενο.
 
-Έγκλημα φοροδιαφυγής στο φόρο εισοδήματος, στον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) ή στον ειδικό φόρο ακινήτων (Ε.Φ.Α.), διαπράττει όποιος με πρόθεση, προκειμένου να αποφύγει την πληρωμή των παραπάνω φόρων, αποκρύπτει από τα όργανα της Φορολογικής Διοίκησης, φορολογητέα εισοδήματα από οποιαδήποτε πηγή ή περιουσιακά στοιχεία, ιδίως παραλείποντας να υποβάλει δήλωση ή υποβάλλοντας ανακριβή δήλωση ή καταχωρίζοντας στα λογιστικά αρχεία εικονικές (ολικά ή μερικά) δαπάνες ή επικαλούμενος στη φορολογική δήλωση τέτοιες δαπάνες, ώστε να μην εμφανίζεται φορολογητέα ύλη ή να εμφανίζεται αυτή μειωμένη.
 
Τα εγκλήματα φοροδιαφυγής τιμωρούνται, ανά είδος φόρου, ως εξής:
 
-Με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 2 ετών, εφόσον ο φόρος που αναλογεί στα φορολογητέα εισοδήματα ή στα περιουσιακά στοιχεία που έχουν αποκρυβεί, υπερβαίνει, ανά φορολογικό ή διαχειριστικό έτος, τις 100.000 ευρώ και με ποινή κάθειρξης, εφόσον το ποσό του φόρου υπερβαίνει, τις 150.000 ευρώ.
 
-Το έγκλημα φοροδιαφυγής στο Φ.Π.Α., τιμωρείται: με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 2 ετών, αν το προς απόδοση ποσό του κύριου φόρου που δεν αποδόθηκε ή αποδόθηκε ανακριβώς ή επεστράφη ή συμψηφίστηκε ή εξέπεσε ή διακρατείται, υπερβαίνει ανά φορολογικό ή διαχειριστικό έτος τις 50.000 ευρώ και με ποινή κάθειρξης, εφόσον το ποσό του φόρου υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ.
 
-Έγκλημα φοροδιαφυγής διαπράττει όποιος εκδίδει πλαστά ή εικονικά φορολογικά στοιχεία και όποιος αποδέχεται εικονικά φορολογικά στοιχεία, ή νοθεύει τέτοια στοιχεία, ανεξάρτητα από το εάν διαφεύγει ή μη την πληρωμή φόρου.
 
Τα εγκλήματα αυτά τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 3 μηνών (ανεξαρτήτως της αναγραφόμενης αξίας συναλλαγής).
 
Οι ποινές κλιμακώνονται ως εξής:
 
-Ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 1 έτους, εφόσον η συνολική αξία των εικονικών φορολογικών στοιχείων υπερβαίνει το ποσό των 75.000 ευρώ
 
-Ποινή κάθειρξης έως 10 έτη, εφόσον το ως άνω ποσό υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ «ΣΑΠΙΑ» ΚΟΜΜΑΤΑ !

Εφθασε η ώρα φίλοι μου να δόσουμε ενα οριστικό τέλος στα παλιά, σάπια, διεφθαρμένα κόμματα !

Κανένα τους δεν είναι άξιο να λέγεται «Ελληνικό» κόμμα όταν όλα εχουν συναινέσει άμεσα ή έμμεσα στο ξεπούλημα της Πατρίδας μας μέσω μνημονίων και άλλων υπογεγραμμένων συμφωνιών !

Όλα τους είναι Μνημονιακά ! Όλα θέλουν να ξεπουλήσουν τα πάντα ! Όλα θέλουν να οδηγήσουν τον Έλληνα σε μια σκλαβιά απ΄όπου δεν θα μπορέσει να ξανασηκώσει κεφάλι ! Όλα λένε μόνο ψέματα και ποτέ δεν έχουν πει ούτε μια αλήθεια στον Λαό ! Όλα θέλουν να μείνουν γραπωμένα στην εξουσία για λόγους οικονομικους και ισχύος ! ΟΛΑ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ !

Μην ακούτε τα μεγάλα, πομπώδη λόγια του Τσίπρα, του Μητσοτάκη, της Φωφης, του ΚΚΕ, κλπ

Ο Τσιπρας ! άλλα έλεγε πριν και αλλα εκανε. Αποδείχθηκε ο μεγαλύτερος ψεύτης και δημαγωγός ΟΛΩΝ των εποχών ! Θα το ξαναεμπιστευθούμε ; ΟΧΙ …ποτέ ξανά !!!

Ο Μητσοτάκης ! ας μην ξεχνάμε απο τι σοϊ προέρχεται. Μόνο σκανδαλα, ρεμούλες και τεράστιες μίζες έχει αυτό το σόϊ ! Ο ελληνικός λαός τρέφει τα ΠΑΡΑΣΙΤΑ της οικογένειας Μητσοτάκη τόσες δεκαετίες τώρα, ε ηρθε η ωρα να σταματήσουμε να τους τρέφουμε !

Η Φωφη ! Μα αυτή ήταν συνταξιούχος , τι εγινε ξαφνικά και θέλει να σώσει την Ελλάδα με ένα ΑΜΑΡΤΩΛΟ κόμμα που ευθύνεται κατά κύριο λόγο για την καταστροφή της ; Γιατί αραγε; ΟΧΙ δεν θέλουμε ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ποτέ ξανά !!! ουτε καν να ξαναμπει στην βουλή το ΠΑΣΟΚ !


Το ΚΚΕ με όποιον κι αν έχει Γεν. Γραμματέα ! Μα αυτό κι αν είναι η μεγάλη αμαρτία και απάτη στην Ελλάδα. Τα αρχεία του για τις μυστικές του χρηματοδοτήσεις δεν τα ανοιξε ποτέ! Συμμαχησε ακόμα και με τους Γερμανούς την κατοχή κι ας το παίζουν αντιστασιακοι ! Λενε οτι εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εργατων και του Λαού ενω τον έχουν πουλήσει απειρες φορές στις καπιταλιστικες κυβερνήσεις για «πινακιον φακής»! Γενικά ειναι το ΔΕΚΑΝΙΚΙ της εκάστοτε καπιταλιστικής κυβέρνησης για να κρατα κοιμισμενο τον λαό με δήθεν διαδηλώσεις και πορειες !!!

η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ! Προς Θεού συμπολίτες, αρκετά θύματα είχαμε … στην Ελλάδα δεν έχουν καμμία θέση ναζιστικά και φασιστικά μορφὠματα ! Μην πιστευεται οτι είναι «λαϊκός σύνδεσμος» και ενεργει για τα συμφέροντα του λαού, ειναι μπλόφα για να σας κοροϊδεψει και να την ψηφισετε ! ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ …ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και την ΒΟΥΛΗ !!!

το Ποτάμι ! 100% κεφαλαοκρατικό καπιταλιστικό κόμμα χωρίς ιχνος λαϊκή συνείδησης! Ας τους αφήσουμε να τους παρασύρει το ποτάμι, ΔΕΝ χρειαζόμαστε αλλους νεοΚαπιταλιστές και νεα Μνημόνια στην Ελλάδα!!!

Ανεξάρτητοι Ελληνες ! Οι εξίσου μεγαλοι ψευτες της συγκυβέρνησης με τον Συριζα. ΠΡΟΔΩΣΑΝ τους Ελληνες, υπέγραψαν Μνημόνια και ξεπούλημα της χώρας για αντἀλλαγμα μια υπουργική θέση ! ΔΕΝ πρεπει να τους συγχωρέσουμε ποτέ !!!

Ενωση Κέντρου ! Ο Λεβέντης κατάφερε να μπεί στην Βουλή και να πεθάνει επιτέλους ευτυχισμένος που τα κατάφερε. Μνημονιακό και Ευρωπαϊκό κόμμα χωρίς πυγμή ! Δεν μπορεί να κυβερνήσει και να φτιαξει την Ελλάδα. Ας τον αφήσουμε να προσπαθει να βρει νόημα σ αυτα που λέει διότι στην ουσία Κέντρο ΔΕΝ υπάρχει !

ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ….

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ !

 πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχεται η Μεγαλύτερη Κατάρρευση στην Ιστορία! Σκάει… η Φούσκα του Χρέους!!

Κορυφαίος Επενδυτής Προειδοποιεί….

ΤΩΡΑ είναι η πιο επικίνδυνη φορά…

Μια γιγαντιαία φούσκα είναι έτοιμη να σκάσει και να εκτροχιάσει το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα…

Οι φούσκες στην κρίση της χρηματοπιστωτικής αγοράς έχουν δημιουργηθεί από τις κεντρικές τράπεζες του κόσμου, οι οποίες έχουν κατακλύσει τις αγορές με τα χρήματα και την ελπίδα για την τόνωση της οικονομικής ανάκαμψης, σύμφωνα με τον Michael Pento.

Τώρα, όμως, αυτή η φούσκα βρίσκεται σε φάση έκρηξης, η οποία θα σημάνει την πλήρη κατάρρευση των χρηματοπιστωτικών αγορών σε όλο τον κόσμο, προειδοποιείο ο εμπειρογνώμονας της Wall Street.

Η προβλεπόμενη συντριβή έχει οριστεί να είναι τόσο σοβαρή ώστε δεν θα υπάρξει ούτε ένα μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που είναι ασφαλές, ακόμη και με την αξία των διαμαντιών και σπορ αυτοκινήτων να αποδεκατίζεται εντελώς.

Ο ίδιος είπε ότι οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες είναι «οι πιο επικίνδυνες στην αγορά που έχω δει ποτέ στη ζωή μου. – Και έχω επενδύσει πάνω από 25 χρόνια … Η μεμβράνη έχει τεντωθεί τόσο πολύ και τόσο σφιχτά ώστε είναι έτοιμη να σκάσει»


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καταγγελίες-φωτιά για την Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας (Αποκαλυπτικά έγγραφα)

Της Αριστέας Πρωτονοταρίου 

Δικαστικό και οικονομικό θρίλερ με καταγγελίες που κόβουν την ανάσα, «στοιχειώνει» την Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας. Κληρονόμοι ιδρυτικού μέλους της Τράπεζας καταγγέλλουν μεθοδεύσεις και παρασκηνιακές διεργασίες προκειμένου να μην αναγνωριστούν οι μετοχές που έχουν στην κατοχή τους.

Η ιστορία που αποκαλύπτει το ereportaz και απασχολεί εδώ και χρόνια τις δικαστικές Αρχές εκτείνεται χρονικά από το 2000. Εκείνη την χρονιά έφυγε από την ζωή ο Νικόλαος Μανδηλάς, πατέρας του Γεωργίου Μανδηλά και ιδρυτικό μέλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας. Μετά τον θάνατό του η σύζυγός του παρέδωσε στον γιο του δύο αξιόγραφα στα οποία αντιστοιχούσαν σε 40 συνεταιρικά μερίδια του «Πιστωτικού εν Λαμία Συνεταιρισμού Τεχνοεργατών ΣΥΝ.ΠΕ», γνωστού σήμερα ώς «Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας.

Η οικογένεια προχώρησε στην αναγνώριση της ιδιότητας του μετόχου απο την Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας, ζητώντας επιπλεόν τον επακριβή προσδιορισμό των μετοχών της Τράπεζας που αντιστοιχούν στις σαράντα εταιρικές μερίδες.

Άρνηση

Από την πλευρά της όμως η Τράπεζα αρνήθηκε να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες επικαλούμενη διαγραφή του Νικολάου Μανδηλά απο τα μητρώα των μελών του Συνεταιρισμού απο το 1948, λόγω οφειλής στον Συνεταιρισμό. Πρόκειται για δάνειο του οποίου η οφειλή (εντελώς τυχαία) ήταν ισόποση με την αξία των μεριδίων του.

Ωστόσο από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι η Τράπεζα δεν διέθετε κανένα έγγραφο που να πιστωποιεί τους ισχυρισμούς της περί οφειλών και δανείων. Έτσι η οικογένεια Μανδηλά ξεκίνησε έναν εξαιρετικά δύσκολο δικαστικό αγώνα που διαρκεί μέχρι και σήμερα. Στην πορεία των διαδικασιών αποκαλύφθηκε πως το όνομα του πατέρα Μανδηλά, είναι ακόμη ενεργό και ο λογαριασμός του στην Τράπεζα κινείται κανονικά.

Η χειρόγραφη έκθεση της Δικαστικής Επιμελήτριας του Πρωτοδικείου Λαμίας, Γιαννούλας Γ. Φέκα, σχετικά με την παράδοση και παραλαβή αντιγράφων απο την Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας για την υπόθεση του κληρονόμου Μανδηλά:Μανδηλας 1

Μανδηλάς 2

Μανδηλάς 3

Μανδηλάς 4


Διεγράφη ή όχι;

Με την υπ αριθμόν 2013/2002 απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Λαμίας αναγνώρισε την μετοχική ιδιότητα στον Γεώργιο Μανδηλά, και έδωσε το δικαίωμα απόκτησης αντιγράφων από όλα τα έγγραφα της Τράπεζας για να διαπιστωθεί αν ο δικαιοπάροχος είχε ποτέ διαγραφεί απο μέλος.
Όμως όπως καταγγέλλει η οικογένεια οι διαδικασίες διακόπηκαν «κακήν-κακώς». Έκτοτε η οικογένεια έμπλεξε σε έναν ατέρμονο δικαστικό αγώνα ο οποίος –σύμφωνα με όσα λέει- συνοδεύεται από παρασκηνιακές πιέσεις που έχουν ως αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζεται το δίκιο τους.

«Σήμερα, δικαιούμαι τουλάχιστον το 20% των μετοχών της Τράπεζας και δεν θέλουν να μου το δώσουν», δηλώνει ο Γεώργιος Μανδηλάς στο ereportaz. Kαι συνεχίζει: «Έφτασα σε σημείο να επιτίθεμαι σε όλο τον Άρειο Πάγο. Έχω περάσει απο τέσσερις αντεισαγγελείς… Δεν είναι δυνατόν να κάνω μηνύσεις, να μου κάνουν και αυτοί και ενώ εκείνοι αθωώνονται εμένα να με δικάζουν… εγώ είχα τα στοιχεία εναντίον τους, εγώ δικάστηκα».

Δικαίωση από το ΣΔΟΕ

Ένα από τα τελευταία κεφάλαια του θρίλερ, έλαβε μέρος τον Ιούλιο του 2014 όταν περιήλθε στην κατοχή της οικογένειας, έγγραφο υπο τον αριθμό προωτοκόλλου 1832/2014, απο το ΣΔΟΕ Περιφερειακής Διευθύνσεως Αττικής. Το συγκεκριμένο έγγραφο ουσιαστικά δικαιώνει την οικογένεια των κληρονόμων καθώς καταλήγει ότι «δεν διαπιστώθηκε συμψηφισμός-εξόφληση δανείου απο ονόματι Νικολάου Μανδηλά και οι σαράντα εταιρικές του μερίδες παραμένουν απ΄ονόματι του όπως έχουν εγγραφεί αυτές κατά την ημερομηνία αγοράς τους».
Δείτε το έγγραφο ντοκουμέντοΜανδηλάς 6

Στην συνέχεια και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2015, η σχετική δικογραφία διαβιβάζεται προς την κυρία Οικονομική Εισαγγελέα του ΣΔΟΕ και γίνεται δεκτό το αίτημα της οικογένειας να λάβει ο κ. Μανδηλάς επικυρωμένα αντίγραφα της όλης δικογραφίας. Κάτι που συνέβη τον Απρίλιο του ίδιου έτους.

Η «πλαστογραφία» και το αρχείο 

Παρόλα ταύτα οι εισαγγελικές Αρχές άσκησαν δίωξη κατά του κληρονόμου του μετόχου για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία. Σύμφωνα με την δικαστική κρίση το έγγραφο του ΣΔΟΕ ήταν χαλκευμένο. Η υπόθεση ωστόσο μπήκε στο αρχείο καθώς σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα ήταν αυθεντικό. 

«Η ενέργειά των Αρχών συνιστά ξεκάθαρη περίπτωση παραβάσεως καθήκοντος», σημειώνει ο κ. Μανδηλάς λέγοντας ότι είναι και «κερατάς και δαρμένος».

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής η οικόγενεια Μανδηλά, έχει σταφεί εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδος, ώς εποπτεύουσας Αρχής όλων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και ιδιαίτερα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, λόγω του ότι την έχει θέσει υπο εκκαθάριση και συντάσσει ανά έτος εκθέσεις για τις δραστηριότητές της.

Μάλιστα έχει ζητήσει απο την ΤτΕ να χορηγήσει αντίγραφα των εκθέσεων αυτών, όμως αρνήθηκε με πολύ επίμονο και απροσδόκητο τρόπο. Μετά απο σφοδρή δικαστική διαμάχη, οι εκθέσεις για τα έτη 2002-2006 παραδόθηκαν στους αιτούντες ενώ η ΤτΕ αρνείται να παραδώσει τις εκθέσεις για τα υπολοιπα έτη επικαλούμενη το τραπεζικό απόρρητο.

Η οικογένεια Μανδηλά, για την παραπάνω παράβαση της ΤτΕ, έχει καταφύγει σε μήνυση για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, εναντίον του τέως διοικητή αυτής, Γεώργιο Προβόπουλο αλλά και τον νύν, Ιωάννη Στουρνάρα.

Κεφάλαιο… δυσπιστία

Λίγες μόνο ώρες μετά την αποκάλυψη του eReportaz σχετικά με τα σκάνδαλα που κρύβονται πίσω από την Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας, υπήρξαν κάποια σχόλια περί αμφισβήτησης της εγκυρότητας της υπόθεσης.

Πλήθος εγγράφων, αναμεσά τους καταγγελίες, αναφορές, αποφάσεις δικαστηρίων και πολλά άλλα, βοήθησαν την έρευνα ακόμη περισσότερο, πιστοποιώντας κάθε γεγονός το οποίο ο κληρονόμος, κ. Γεώργιος Μανδηλάς, επικαλούταν.

Όπως είναι αναμενόμενο, μετά απο πορεία χρόνων της συγκεκριμένης υπόθεσης, ο κ. Μανδηλάς έχει συγκεντρώσει έναν υπερβολικά μεγάλο αριθμό εγγράφων που καταστεί αδύνατη την δημοσιοποίηση τους. Ακόμη και των πιο σημαντικών.

Σας παραθέτουμε παρακάτω περισσότερα έγγραφα, στα οποία θα βρείτε ακράδαντα στοιχεία περί εγκυρότητας της υπόθεσης:
Έγγραφο με την υπογραφή του Προϊσταμένου Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης Επενδυτών,  Νικόλαο Κουιμτζή, που νομιμοποιεί τα μερίδια του αποθανότα Νικόλαου Μανδηλά, σε μετοχές της ΣΤΛ.


Στις 21 Νοεμβρίου 2002, μετά απο συνεδρίαση υπό την δικαστή Μαρία Τζέρμπου, Πρόεδρο Πρωτοδικών, και σύμφωνα με την πλέον Απόφαση 2013/2002, γίνεται δεκτό το αίτημα του κ. Μανδηλά για χορήγηση αντιγράφων των παρακάτω εγγράφων που έχουν σχέση με τα γεγονότα:
  • Επικυρωμένο αντίγραφο του καταστατικού ιδρυτικού εγγράφου του Πιστωτικού Συνεταιρισμού με την επωνυμία «Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας»
  • Επικυρωμένο αντίγραφο του καταστατικού ιδρυτικού εγγράφου του «Πιστωτικού εν Λαμία Συνεταιρισμού Τεχνοεργατών ΣΥΝΠΕ»
  • Αντίγραφο του βιβλίου εταιρικών μεριδίων και του βιβλίου πρακτικών των γενικών συνελέυσεων με τις σχετικές εγγραφές απο το 1948 μέχρι σήμερα.

Ο κ. Γεώργιος Μανδηλάς, μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει λάβει στο σύνολό τους, τα έγγραφα που το Μονομελές Πρωτοδικείο Λαμίας όρισε, με τους υπευθύνους να καταφεύγουν σε προφάσεις και φθηνές δικαιολογίες.


Οι σελίδες 1,6 & 7 της Απόφασης 2013/2002, η οποία εγκρίνει το αίτημα χορήγησης εγγράφων στον κ. Μανδηλά Γεώργιο.


Στις 28 Σεπτεμβρίου 2006, το Μονομελές Πρωτοδικείο Λαμίας, υπό τη δικαστή Βαρβάρα Πάπαρη, Πρόεδρο Πρωτοδικών, με την Απόφαση 2558/2006, συγκροτήθηκε για να εξετάσει την αίτηση του κ. Μανδηλά για συντηρητική απόδειξη με σκοπό  να γίνει βέβαιο «αν τα χορηγηθέντα απο τη ΣΤΛ κατα την εκτέλεση της υπ’αριθμόν 2013/2002 αποφάσεως του Μονομελές Πρωτοδικείου Λαμίας είναι όλα όσα αυτή διαθέτει, αν παραλήφθησαν τυχόν στοιχεία-ονόματα, … αν εκτελέστηκε πλήρως η απόφαση 2013/2002… εάν το όνομα του Νικολάου Μανδηλά (πατέρα του μηνυτή) ήταν ή θα μπορούσε να είναι καταγεγραμμένο στους καταλόγους (χειρόγραφους και μηχανογραφημένους) που η τράπεζα τηρεί και με κάποιο τρόπο σβήστηκε ή δεν εμφανίζεται παρόλο που αυτός στο παρελθόν ήταν καταχωρημένος ως συνέταιρος».

Η αίτηση γίνεται δεκτή και διατάσσεται διενέργεια πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να βεβαιωθούν τα παραπάνω.


 


Η πρώτη και η τελευταία σελίδα της υπ’αριθμόν απόφασης 2552/2006.


«Είναι κανείς να απορεί..» αναφέρει ο κ. Μανδηλάς Γεώργιος και συνεχίζει: «γιατί δεν μας δίνουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να διαπιστώσουμε τι συμβαίνει επιτέλους; Γιατί μας τα κρύβουν ενώ οι αποφάσεις να μας χορηγηθούν, έχουν παρθεί;».

«Όποιος δυσπιστεί, ας έρθει να με βρεί να του δείξω όλα τα έγγραφα. Τώρα που θα επισκεφθώ την Λαμία, τον περιμένω», επισημαίνει ο πλεόν αγανακτισμένος άντρας.
Η μάχη συνεχίζεται ενώ τον λόγο έτσι και αλλιώς έχει η ελληνική Δικαιοσύνη.

Απεργία πείνας

Όπως αναφέρει ο κ. Μανδηλάς, μέχρι στιγμής η υπόθεση του έχει περάσει απο τέσσερις διαφορετικούς δικηγόρους και οδεύει για τον πέμπτο, μιας και οι προηγούμενοι δέχτηκαν τηλεφωνήματα που τους προέτρεπαν να σιωπήσουν και να καθυστερήσουν τις διαδικασίες.
Επικοινωνήσαμε με έναν από τους παλαιότερους δικηγόρους της υπόθεσης, τον κ. Κωνσταντίνο Αλαβάνο ο οποίος όταν του θέσαμε το ερώτημα γιατί διέκοψε την συνεργασία του με τον κ. Μανδηλά απάντησε: «Δεν είχα καλή συνεργασία με τον κ. Μανδηλά. Είχε έμμονες ιδέες οι οποίες δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Επιτρέψτε μου να μην πώ τίποτα παραπάνω».

Από την πλευρά του ο κληρονόμος του ιδρυτή επιμένει ότι «δεν έχουν ξανα υπάρξει υποθέσεις με τέτοιο οικονομικό έγκλημα. Δεν έχουν τολμήσει να μου κάνουν μια μήνυση, μια αγωγή, κάτι… Ας με πάνε ενα αυτόφορο να τα βγαλω όλα στην φόρα. Δεν τολμάει κανείς. Ο ίδιος μάλιστα λέει ότι ετοιμάζεται να προχωρήσει σε απεργία πείνας έξω απο την Βουλή, ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση και συγκεκριμένα προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος χαρακτηριστικά έχει αναφέρει πως η πάταξη της διαφθοράς είναι σημαντική για την οικονομία και την ελληνική κοινωνία.

Τι απαντά η Τράπεζα 

Η Τράπεζα απο την πλευρά της θεωρεί το συγκεκριμένο θέμα λήξαν και απορεί με την επιμονή του κ.Μανδηλά. «Ο κ. Μανδηλάς, δεν έχει κερδίσει κανένα δικαστήριο και μάλιστα ένα έγγραφο που είχε καταθέσει εναντίον μας, το ΣΔΟΕ ανακάλυψε οτί ήταν πλαστό» αναφέρει ο κ. Χρήστος Γαταγάνος, δικηγόρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας.

«Δεν δικαιούται τίποτα απολύτως ο συγκεκριμένος κύριος», προσθέτει. Σε ό,τι αφορά τον λογαριασμό του πατέρα Μανδηλά, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα ενεργός, ο δικηγόρος απαντά: «Δεν υπάρχει κανέναν λογαριασμός στο όνομα του κυρίου. Ο άνθρωπος αυτό είχε διαγραφεί εδώ και πολλά χρόνια. Όλα τα άλλα είναι αβεβαιότητες», καταλήγει.

Σύντομα νέες αποκαλύψεις.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αποφασισμένος να κλιμακώσει την ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Η Βόρεια Κορέα φαίνεται αποφασισμένη να κλιμακώσει την ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο, καθώς η τελευταία πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε κυριαρχεί στην ατζέντα των θεμάτων που συζητιούνται στο περιθώριο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη.

Από την πλευρά τους, οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας γνωστοποίησαν ότι η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε δοκιμή ενός ισχυρού πυραυλοκινητήρα, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκτόξευση πυραύλων μακράς ακτίνας δράσης.

Σύμφωνα με αξιωματικό του μεικτού στρατιωτικού επιτελείου της Νότιας Κορέας, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας αξιολογούν στοιχεία για τη διεξαγωγή της δοκιμής αυτής, καθώς η Πιονγιάνγκ εμφανίζεται αποφασισμένη να ολοκληρώσει την ανάπτυξη ενός βαλλιστικού πυραύλου, μακράς ακτίνας δράσης, που θα έχει την ικανότητα μεταφοράς πυρηνικής κεφαλής.

Παράλληλα, το καθεστώς της Βόρειας Κορέας αρέσκεται να προχωρεί σε κινήσεις εντυπωσιασμού, έναντι των διεθνών ηγετών, που συζητούν την κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο, στο πλαίσιο της συνόδου του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι η Κίνα υποστηρίζει το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ, προκειμένου να ληφθούν νέα μέτρα κατά της Βόρειας Κορέας, μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή, σύμφωνα με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ.

Παράλληλα, το Πεκίνο αναμένει ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να μην υπάρξει κλιμάκωση της κρίσης.

Επίσης, η Κίνα εκφράζει σταθερά την αντίθεσή της, στην ανάπτυξη του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος THAAD στο έδαφος της Νότιας Κορέας, τόνισε ο Λι, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.


 πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλλαγές στην υγεία: Έρχονται λίστες ακόμα και στα χειρουργεία

Λίστα χειρουργείου είναι το νέο σενάριο που εξετάζει το υπουργείο Υγείας, έναν νέο δηλαδή τρόπο προγραμματισμού των χειρουργείων μη επειγόντων περιστατικών στα δημόσια νοσοκομεία. Ανάλογα με την κατηγορία προτεραιότητας στην οποία εντάσσει ο χειρουργός το κάθε περιστατικό θα συντάσσεται από υπάλληλο του νοσοκομείου.

Έτσι με τη λίστα χειρουργείου το υπουργείο Υγείας στοχεύει στην ισότιμη μεταχείριση των ασθενών στον ευαίσθητο τομέα των χειρουργικών επεμβάσεων, στην ενίσχυση της διαφάνειας, αφού η λίστα θα δημοσιοποιείται και στον περιορισμό των οικονομικών συναλλαγών με το γνωστό φακελάκι.

Το σχέδιο υπουργικής απόφασης θα περιγράφει ότι κάθε χειρουργός, μετά την κλινική εκτίμηση του περιστατικού και την αξιολόγηση της σοβαρότητας της νόσου, συντάσσει ένα γραπτό ενημερωτικό σημείωμα στο οποίο προσδιορίζει τον βαθμό προτεραιότητάς του.

Κάθε περιστατικό εντάσσεται σε μία από τις πέντε κατηγορίες προτεραιότητας των επεμβάσεων:

-Περιστατικά με γρήγορη εξέλιξη, στα οποία ενδεχόμενη καθυστέρηση χειρουργικής αντιμετώπισης επηρεάζει το αποτέλεσμα.

-Περιστατικά με δυνητικά γρήγορη εξέλιξη, στα οποία η καθυστέρηση ενδέχεται να επηρεάσει το αποτέλεσμα της θεραπείας.

-Περιστατικά με έντονα συμπτώματα, χωρίς όμως γρήγορη εξέλιξη.

-Περιστατικά με ήπια/μέτρια συμπτώματα, χωρίς γρήγορη εξέλιξη.

-Περιστατικά χωρίς συμπτώματα και χωρίς γρήγορη εξέλιξη.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αναδρομικοί φόροι για ακίνητα που πουλήθηκαν τα τελευταία 10 χρόνια

Να πληρώσουν φόρο για το σπίτι που πούλησαν πριν πέντε ή και δέκα χρόνια, παρότι τότε δηλώσανε κανονικά στο Ε1 το τίμημα όπως προβλεπόταν και χωρίς να έχουν ποτέ καμία υποχρέωση να πληρώσουν φόρο για τα ποσά που εισέπραξαν, αναγκάζονται εν έτει 2016 οι ιδιοκτήτες ακινήτων που επιλέγονται για έλεγχο καταθέσεων από την εφορία. Στις περιπτώσεις αυτές η ΔΟΥ αναγνωρίζει ως νόμιμα χρήματα μόνο το τίμημα που αναγράφεται στο συμβάλαιο.

Ωστόσο, όπως κατά κόρον γινόταν πριν επιβληθεί ο φόρος υπεραξίας, χιλιάδες συμβόλαια ανέγραφαν την αντικειμενική αξία του ακινήτου. Έτσι η κατάθεση στην τράπεζα του επιπλέον ποσού από τον αγοραστή (το τίμημα δηλαδή πάνω από την αντικειμενική τιμή του συμβολαίου) χαρακτηρίζεται από τους ελεγκτές ως «αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας», με επαχθείς συνέπειες για τον ελεγχόμενο.

Με πρόσχημα τους ελέγχους για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, όποιος ελέγχεται για οποιονδήποτε λόγο από τις ΔΟΥ ή το ΣΔΟΕ κινδυνεύει να βρεθεί υπόλογος για ξέπλυμα «μαύρου χρήματος», επειδή η εφορία σε κάθε έλεγχο που διεξάγει αναδρομικά από το 2000 και μετά, με βάση τις νέες έμμεσες τεχνικές ελέγχου ή στα πλαίσια έρευνας ύστερα από καταγγελίες, πληροφορίες, «λίστες» κλπ, περνά από «κόσκινο» όλες τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών στην υπό διερεύνηση περίοδο. Στους ελέγχους αυτούς, η εφορία δεν δέχεται ότι τα πχ 100.000 ευρώ ή 300.000 ευρώ που κατατέθηκαν στην τράπεζα και ξεπερνούν την αντικειμενική αξία που γράφτηκε στα συμβόλαια, είναι χρήματα από εκείνη την πώληση και τα αντιμετωπίζει ως «μαύρο χρήμα» από άλλες πηγές που δεν δηλώθηκαν.

Από το 2013 ήδη είχε αποκαλύψει το ΘΕΜΑ πως αυτό ξεκίνησε να συμβαίνει τότε σε λίγους πλούσιους μεγαλοϊδιοκτητες, αλλά πλέον εξαπλώνεται σε όλους –και το επιβεβαιώνουν και αρμόδια στελέχη του φοροελεγκτικού μηχανισμού του κράτους.

Το φαινόμενο λαμβάνει ήδη διαστάσεις και η «φιλική σύσταση» των ελεγκτών προς τους φορολογουμένους είναι να σπεύσουν να καταθέσουν τώρα από μόνοι τους συμπληρωματική δήλωση μεταβίβασης και να πληρώσουν τον φόρο 3% του πωλητή που ισχύει σήμερα, επί της διαφοράς μεταξύ του παλαιού συμβολαίου και της τότε πραγματικής τιμής πώλησης, προκειμένου να γλιτώσουν φόρους 40% ή και έως 120% -με προσαυξήσεις και πρόστιμα- σαν να ήταν αδήλωτο εισόδημα.

Αν ένα ακίνητο πουλήθηκε 300.000 ευρώ αλλά στα συμβόλαια γράφτηκε αξία 100.000 (αντικειμενική), ένας αναδρομικός έλεγχος στις καταθέσεις του πωλητή δείχνει σαν αδικαιολόγητη κατάθεση τα 200.000 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να είχε δηλώσει και τα 300.000 ευρώ στο Ε1 την χρονιά εκείνη, αλλά δεν είχε πληρώσει φόρο γιατί τα χρήματα από εκποίηση περιουσιακού στοιχείου δεν θεωρείτο εισόδημα (πλην του 2005 που ίσχυσε για μια χρονιά ο φόρος υπεραξίας ακινήτων). Οι ελεγκτές δεν πείθονται όμως ότι τα 200.000 ευρώ είναι από εκείνη τη συναλλαγή, γιατί δεν αποδεικνύεται από τα συμβόλαια.

Αντί να πληρώσει όμως φόρο πχ 80.000 ευρώ (40% των 200.000 ευρώ), ο ιδιοκτήτης μπορεί να καταθέσει συμπληρωματική δήλωση εμφανίζοντας σαν τίμημα τα 300.000 ευρώ. Τότε πληρώνει φόρο 3% στη διαφορά (600 ευρώ στα 200.000 ευρώ) για να γλιτώσει τα χειρότερα. Η λύση αυτή είναι πολύ οικονομικότερη και από την νέα ρύθμιση «πληρώστε και γλιτώστε» που θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή, για το «μαύρο χρήμα» -που σε πολλές περιπτώσεις όμως είναι απλώς λεφτά που φυλάχτηκαν «στο στρώμα» από τον φόβο χρεωκοπίας και έγιναν ανάληψη και επανακατάθεση σε τράπεζες.

Σε διαφορετική περίπτωση πάντως, αν ο ελεγχόμενος δεν θέλει να πληρώσει για φόρους που δεν οφείλει, θα μπλέξει με προσφυγές και δικαστήρια, αλλά με αμφίβολα αποτελέσματα και μεγάλη ταλαιπωρία (πχ δέσμευση λογαριασμών, πληρωμή του 50% της ποινής που θα του βεβαιωθεί κλπ).Πηγή: newmoney.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η οικογένεια Χόντος, οι έριδες και οι πλειστηριασμοί

Σε οικονομικό και δικαστικό κλοιό έχει εισέλθει, για άλλη μια φορά, ένας εκ των αδελφών της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας που δημιούργησαν τα Hondos Center. Ο Γιώργος Χόντος, εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας προϊόντων περιποίησης Hondos Παλλάς Πολυκαστήματα (πρώην Γεώργιος Χόντος Πολυκαταστήματα), βρίσκεται αντιμέτωπος με τον πλειστηριασμό ακινήτων της επιχείρησης, λόγω οφειλών 1,68 εκατ. ευρώ στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) το οποίο αποτελεί τον επισπεύδοντα του πλειστηριασμού.

Η εταιρεία δεν σχετίζεται με την αλυσίδα καταστημάτων Hondos Center. Μάλιστα προ διετίας έγινε γνωστό με ανακοίνωση πως «τα Hondos Center δεν έχουν την παραμικρή επιχειρηματική ή άλλη σχέση με την εταιρεία Hondos Palace Πολυκαταστήματα Α.Ε., εκτός βέβαια από το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος οργανισμός έχει το δικαίωμα χρήσης του σήματος της αλυσίδας για τα τρία καταστήματα που ελέγχει. Την εν λόγω εταιρεία τη χαρακτηρίζει «ανεξάρτητη και αυτοτελή επιχείρηση, η οποία λειτουργεί με δικό της οικονομικό και εμπορικό κίνδυνο στην αγορά και δεν αφορά στο παραμικρό την εταιρεία Hondos Center. Η Hondos Palace Πολυκαταστήματα Α.Ε. λειτουργεί υπό νέα διοίκηση ήδη από το 2004 και το μόνο που έχουμε να παρατηρήσουμε είναι ότι η συνεργασία μαζί της ήταν έκτοτε εξαιρετικά δυσχερής έως και ανέφικτη».

Προ διετίας ο Γιώργος Χόντος και οι Ελένη Χόντου και Στέφανος Κωστούλας είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, συνολικού ύψους 3.552.054,91 ευρώ. Αν και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς, αφέθηκαν ελεύθεροι αργότερα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό πώς ρύθμισαν τις οφειλές τους. Πέρυσι η εταιρεία είχε υποβάλει αίτηση για άνοιγμα της διαδικασίας εξυγίανσης με τους πιστωτές με στόχο το "κούρεμα" κατά 50% των χρεών. Ωστόσο, η συζήτηση της αίτησης -τον Ιούνιο του 2015- ματαιώθηκε.


Τα πέντε αδέλφια και οι ξεχωριστές εταιρείες


Αν και για μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης τα Hondos Center ανήκουν στη γνωστή οικογένεια, στην πραγματικότητα τα πέντε αδέλφια – Νίκος, Γιώργος, Κώστας, Γιάννης, Αργύρης - έχουν χωρίσει τη δραστηριότητά τους σε ξεχωριστές εταιρείες που ελέγχουν αντίστοιχα καταστήματα. Μάλιστα τα υπόλοιπα αδέλφια έχουν αποκηρύξει επαγγελματικά τον αδελφό τους Γιώργο, ο οποίος ελέγχει τα Hondos Palace, και με γραπτή ανακοίνωση, όπως αναφέρθηκε, ήδη από το 2013.

Η οικογένεια έλκει την καταγωγή της από τις Μίκρες των Αγράφων (τα σημερινά Χοντέικα) στην Ευρυτανία. Ο μύθος που περιβάλει την ιστορία της αλυσίδας θέλει τα αδέλφια να εργάζονται σκληρά για το προς το ζειν, αρχικά ως πλασιέ και στη συνέχεια ως περιπτεριούχοι στην οδό Σταδίου. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1967 και το πρώτο κατάστημα άνοιξε στην οδό Ομήρου. Σταθμός στην εξέλιξη της εταιρείας ήταν και η απόφαση της επέκτασης μέσω franchise, χάρη στην οποία η επωνυμία Hondos Center θα αποκτούσε ευρεία αναγνωρισιμότητα σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Σήμερα η αλυσίδα Hondos Center παραμένει μια αμιγώς ελληνική. Λόγω της κρίσης και του έντονου ανταγωνισμού, το δίκτυό της φαίνεται να έχει περιοριστεί στα 40 σημεία πανελλαδικά, από 80 που έλεγχε το 2009. Όπως σημειώθηκε, τα καταστήματα ελέγχονται από διαφορετικές εταιρείες, κάθε μία εκ των οποίων ελέγχεται από έναν αδελφό Χόντο. Σήμερα ο Νίκος Χόντος εμφανίζεται να ελέγχει τα πολυκαταστήματα της Ομονοίας, της Γλυφάδας, του Κολωνακίου, τη Καλλιθέας και της Θεσσαλονίκης (Πυλαία). Αντίστοιχα ο Κώστας Χόντος αναφέρεται πως ελέγχει τα καταστήματα Χαλανδρίου, Αγ. Παρασκευής και δύο στο Πειραιά.

Ο Αργύρης εμφανίζεται να διαχειρίζεται τα καταστήματα στο Παγκράτι, στην Κηφισιά, στην Ερμού και στο Μαρούσι κι ο Γιώργος ελέγχει τα σημεία στην Ιπποκράτους, στην Πατησίων και στη Ν. Ιωνία, μέσω της Hondos Palace Πολυκαταστήματα. Στο δίκτυο της αλυσίδας περιλαμβάνονται και κάποια καταστήματα franchising, τα οποία ελέγχονται από πολυμετοχικό σχήμα που απαρτίζεται και πάλι από τους αδελφούς Χόντου.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πωλείται fast track η Εγνατία με τα διόδια... δώρο

«Οικονομικό έγκλημα» χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι στην Εγνατία οδό την παραχώρηση του ολοκληρωμένου και υπερσύγχρονου αυτοκινητόδρομου σε ιδιώτες, που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ. Ο διαγωνισμός, σύμφωνα με το Ταμείο, περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα και αναμένεται να προκηρυχθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Οι όροι της παραχώρησης δεν έχουν γίνει γνωστοί, αλλά πληροφορίες της «Εφ.Συν.» αναφέρουν ότι προβλέπεται 40χρονη παραχώρηση, με κατ’ αποκοπήν τίμημα 100 εκατ. ευρώ, που θα κατατεθεί κατ’ ευθείαν στο ταμείο του εξωτερικού για την εξυπηρέτηση του χρέους, καθώς και ποσοστό για το Δημόσιο από τα ετήσια έσοδα από τα διόδια. Σήμερα τα έσοδα από τους επτά σταθμούς διοδίων ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ τον χρόνο.


Τα έργα στον αυτοκινητόδρομο, ο οποίος ενώνει την Αλεξανδρούπολη με την Ηγουμενίτσα και διαθέτει τρεις κάθετους άξονες που εξυπηρετούν τη σύνδεσή του με τις γειτονικές χώρες στα Βαλκάνια, κόστισαν 6,5 δισ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης εξασφαλίστηκε από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, καθώς και από δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), που δόθηκε με χαμηλό επιτόκιο και μακροχρόνια περίοδο εξόφλησης.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα των Συντακτών


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στη φάκα της εφορίας 2.500 «μαϊμού» οικοδομικές επιχειρήσεις

Ιδιώτες, ακόμη και μισθωτοί, έχτιζαν πολυκατοικίες και πωλούσαν διαμερίσματα αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη χωρίς όμως να εμφανίζονταν πουθενά , έτσι πλέον καλούνται να πληρώσουν σημαντικά ποσά στην εφορία για απόκρυψη εισοδήματος και άσκηση επιτηδεύματος το οποίο δεν είχαν δηλώσει.

Διευκρινίζουμε ότι τα κέρδη δεν εμφανίζονταν στην εφορία διότι οι επιτήδειοι κατασκεύαζαν πολυκατοικίες με αυτεπιστασία και τυπικά απαλλασσόταν και από την χρέωση ΦΠΑ. Επίσης αφού ολοκλήρωνε την πώληση των κατοικιών που είχε κατασκευάσει προχωρούσε στη συνέχεια στην ανέγερση νέας πολυκατοικίας στο όνομα συγγενικού προσώπου, όπως για παράδειγμα της συζύγου, της μητέρας ή κάποιου παιδιού.

Πρόκειται για περίπου 2.500 φορολογούμενους που έχουν πιαστεί στην παραπάνω παγίδα και πλέον πρέπει να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Μάλιστα καταγράφηκαν περιπτώσεις φορολογούμενων που είχαν χτίσει με τον παραπάνω τρόπο ακόμη και δέκα πολυκατοικίες χωρίς να έχουν πληρώσει ούτε ευρώ φόρο για το εισόδημα που αποκόμισαν από την ανέγερση και πώληση κατοικιών.

Οι περιπτώσεις αυτές ήρθαν στην επιφάνεια μέσω της επεξεργασίας των στοιχείων καταθέσεων που πραγματοποίησαν οι τράπεζες μετά από παραγγελία των δικαστικών αρχών. Εντοπίσθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς σημαντικά ποσά «πρωτογενών» καταθέσεων τα οποία όμως δεν δικαιολογούνταν από τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Για πολλούς έχουν ήδη εκδοθεί εντολές φορολογικού ελέγχου και έχουν βεβαιωθεί σημαντικά ποσά για αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας. Επίσης έχουν επιβληθεί πρόστιμα για άσκηση επιτηδεύματος χωρίς να έχει αυτή δηλωθεί στην εφορία.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ως το τέλος του μήνα θα έχουν πληρωθεί οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Κατά το τελευταίο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Οι δικαιούχοι, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν κατά το μήνα Ιούλιο, θα λάβουν την εισοδηματική ενίσχυση που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό τους για δύο μήνες (Αύγουστο και Σεπτέμβριο), ενώ οι δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν κατά το μήνα Αύγουστο, θα λάβουν την εισοδηματική ενίσχυση που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό τους για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Η διαδικασία παραλαβής της προπληρωμένης κάρτας από τους δικαιούχους ΚΕΑ, ανάλογα με την Τράπεζα που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους, περιγράφεται παρακάτω. Για όσους δικαιούχους έχουν δηλώσει Τράπεζα, η οποία, αυτήν τη στιγμή, δεν διαθέτει προπληρωμένη κάρτα, η πρώτη πληρωμή θα γίνει, κατ’ εξαίρεση, εξ ολοκλήρου στον τραπεζικό λογαριασμό τον οποίο δήλωσαν, για το σύνολο του ποσού που δικαιούνται.

Επισυνάπτεται σε πίνακα η διαδικασία παραλαβής της προπληρωμένης κάρτας από τους δικαιούχους του ΚΕΑ.


πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τραπεζική «ακτινογραφία» στους φοροφυγάδες

Από το τραπεζικό προφίλ του κάθε φορολογούμενου και ειδικά από τη δανειοληπτική του συμπεριφορά (π.χ. ύψος τοκοχρεολυτικών δόσεων), θα εξαρτάται εάν θα χτυπήσει ή όχι το «καμπανάκι» στην Εφορία, η οποία έχει ήδη ψηφιοποιήσει όλα τα οικονομικά δεδομένα φυσικών και νομικών προσώπων από το 2000 μέχρι σήμερα.

Ένα βασικό στοιχείο που θα σημάνει τον πρώτο συναγερμό στις Αρχές είναι η σύναψη μεγάλων δανείων (στεγαστικών, καταναλωτικών κ.ά.) που συχνά δεν συμβαδίζουν με το εισόδημα. Σ’ αυτήν την περίπτωση η υποψία της Εφορίας έχει να κάνει με την πιθανότητα να προβαίνει κάποιος σε αυτήν την σύναψη δανείου για να δικαιολογήσει το πόθεν έσχες μιας αγοράς (π.χ. ακινήτου).

Το δεύτερο στοιχείο, που συνήθως αποκαλύπτει το αν αυτός που συνάπτει μεγάλα δάνεια έχει αδήλωτα εισοδήματα, είναι το ύψος των μηνιαίων δαπανών για την αποπληρωμή τόσο του «ύποπτου» δανείου, όσο και των πιστωτικών καρτών. Αποτελεί δηλαδή σοβαρή ένδειξη φοροδιαφυγής (αν όχι απόδειξη) το γεγονός ότι κάποιος εξοφλεί κάθε μήνα δάνεια και κάρτες, καταβάλλοντας ποσά που κινούνται στο όριο των εισοδημάτων του.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Άνδρας έπεσε στις ράγες του ηλεκτρικού στην Ομόνοια

Ενας μεσήλικας άνδρας έπεσε πριν από λίγη ώρα στις ράγες του ηλεκτρικού σταθμού, στην Ομόνοια. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί και πυροσβέστες, οι οποίοι, όμως, δεν χρειάστηκε να επέμβουν, γιατί ο άνδρας απομακρύνθηκε από τις ράγες, με τη βοήθεια πολιτών που τον βοήθησαν.

Σημειώνεται, ότι η κυκλοφορία των συρμών διακόπηκε προσωρινά.ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κατέπεσε «Απάτσι» στη βόρεια Ελλάδα

Στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου «Απάτσι» που συμμετείχε στη στρατιωτική άσκηση ΣΑΡΙΣΑ, κατέπεσε στον κόλπο Ορφανού, στη θαλάσσια περιοχή Βρασνών σε απόσταση 20-30 μέτρα από την στεριά.

Οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου περισυνελέγησαν ζωντανοί (καλά στην υγειά τους) και διακομίστηκαν στο 424 γενικό στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 13.00. Το «Απάτσι» ανήκε στο 2ο τάγμα επιθετικών ελικοπτέρων, της αεροπορίας στρατού.

Η πτώση του ελικοπτέρου σημειώθηκε αφού ολοκλήρωσε βολές υποστήριξης φίλιων τμημάτων. Κάνοντας δεξιά στροφή, μετέδωσε πως είχε απώλεια στήριξης και έκανε «βαριά» προσθαλάσσωση.

Κυβερνήτης ήταν ένας ταγματάρχης και συγκυβερνήτης ένας υπολοχαγός.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους χειριστές του ελικοπτέρου μπόρεσε να απεγκλωβιστεί μόνος του ενώ ο δεύτερος απεγκλωβίστηκε από δύτες των ειδικών δυνάμεων ενώ χρειάστηκε να του προσφερθεί ιατρική βοήθεια.

Το «Απάτσι» είναι δικινητήριο ελικόπτερο, μονού στροφείου, τεσσάρων πτερυγίων και πλήρωμα των δύο ατόμων.

Διαθέτει σύστημα αισθητήρων τοποθετημένο στη μύτη του αεροσκάφους για απόκτηση στόχου και νυχτερινή όραση. Είναι οπλισμένο με ένα πυροβόλο όπλο M230 των 30 χιλιοστών που βρίσκεται ανάμεσα στο σύστημα προσγείωσης και κάτω από την άτρακτο του αεροσκάφους.

Έχει τέσσερα εξωτερικά σημεία τοποθέτησης AGM-114 και Hydra 70 πυραύλων στα πτερύγια. Διαθέτει επίσης διπλό και τριπλό-εφεδρικό σύστημα για τη βελτίωση της βιωσιμότητας του αεροσκάφους και του πληρώματος, καθώς και περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης για τους πιλότους σε περίπτωση σύγκρουσης.

Για τα αίτια του συμβάντος παραγγέλθηκε έρευνα, ενώ αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από το ΓΕΣ καθώς τα ελικόπτερα «Απάτσι» ανήκουν στην Αεροπορία Στρατού.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η αριστεία ως παράφραση της αριστοκρατίας


Η αριστεία μοιάζει να έχει κατοχυρωθεί ως κεντρικό ιδεολόγημα στον δημόσιο λόγο. Ως μια φράση που επανέρχεται, ικανή ώστε να περιγράψει διαφορές, ιδεολογικές αποστάσεις και διαφορετικές αφετηρίες.

Μια φράση-σημαία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Θεόδωρο Φορτσάκη ή τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Ως μια από αυτές τις λέξεις που έρχονται να συμπυκνώσουν ιδεολογία και προθέσεις ώστε να περιγράψουν επιγραμματικά μια πολιτική. Κάπως σαν τη σημιτική λέξη «εκσυγχρονισμός» ή την καραμανλική λέξη «κάθαρση».

Εχω βέβαια την αίσθηση πως η ίδια η λέξη έγινε δώρο από τον αντίπαλο. Και συγκεκριμένα από τη στιγμή που ο Αριστείδης Μπαλτάς έκανε λόγο στις πρώτες προγραμματικές του δηλώσεις για κατάργηση της αριστείας στα σχολεία.

Ανάμεσα σε άλλες αφηγήσεις, η συγκεκριμένη κατάφερε να κατοχυρωθεί ως γραμμή μάχης. Ακριβώς γιατί παραφρασμένη η λέξη αυτή κατάφερε να συμπυκνώσει με θετικό τρόπο και ακίνδυνο περίβλημα μια σειρά από παρεμφερή (αλλά τελείως διαφορετικά στην πρακτική εφαρμογή τους) ιδεολογήματα.

Το πλαίσιο στο οποίο τίθεται η συγκεκριμένη λέξη-ιδέα δεν είναι κάτι γενικό και αόριστο, αλλά ένα απολύτως προσδιορισμένο περιβάλλον, ένα περιβάλλον που δεν έχει σχέση με ιδέες, πολιτισμό ή αξίες, αλλά περιορίζεται αποκλειστικά στον οικονομικό-εργασιακό τομέα.

Αυτό που περιγράφουν ως αριστεία είναι στην πραγματικότητα σκέτος ανταγωνισμός. Μια συνθήκη αντιπαλότητας όπου επικρατεί ο ισχυρός.

Στην πραγματικότητα όταν μιλούμε για αριστεία με τους συγκεκριμένους όρους, μιλούμε για το δίκιο του νικητή. Δεν μιλούμε για μια απόδοση καθ' εαυτήν, αλλά για ένα αποτέλεσμα σε σχέση με τους άλλους.

Και στην πραγματικότητα όχι για ένα αποτέλεσμα που καθορίστηκε από την επίδοσή μας, αλλά πολύ περισσότερο από αυτά που προηγήθηκαν αυτής. Από το από πού ερχόμαστε, με ποιους έχουμε σχέσεις και ποιο είναι το φορτίο ισχύος που κουβαλούμε πριν κατέλθουμε στον στίβο.

Σύμφωνα με τη γνωστή ρήση του Ανατόλ Φρανς: «Φυσικά και είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο. Απαγορεύεται το ίδιο, τόσο στους πλούσιους όσο και στους φτωχούς, να κοιμούνται κάτω από τις γέφυρες, να ζητιανεύουν και να κλέβουν ψωμί».

Μια λέξη, μια άποψη ή μια ιδέα όταν βρίσκεται στην πολιτική σφαίρα δεν μπορεί να γίνει ορατή στην καθαρότητά της αλλά στην ενδεχόμενη εφαρμογή της.

Μια ιδέα παρουσιάζεται στην υποτιθέμενη καθαρή μορφή της απλά και μόνο για να καλύψει το πρόσωπο που θα αποκτήσει κατά τη στιγμή της εφαρμογής της.

Ετσι η αριστεία υπάρχει στη ρητορική ως μια ιδέα στο κενό, εκτός πλαισίου και εκτός κοινωνίας. Περιγράφεται ως καθαρή ανταμοιβή για έναν όγκο εργασίας. Ραφιναρισμένη με γιαλαντζί ευρωπαϊσμό και επαρχιώτικο κοσμοπολιτισμό, επικαλούμενη μια ταξική κινητικότητα σε πολύ μεγάλο βαθμό ακυρωμένη.

Η αριστεία (όπως αυτή εννοείται από τους άριστους της αντιπολίτευσης) περιλαμβάνει μια σειρά από έννοιες που όμοια με αυτή, υπάρχουν παραφρασμένες. Τον ατομισμό ειπωμένο σαν ατομική ελευθερία, τον ανταγωνισμό ειπωμένο ως ευγενή άμιλλα, τον κυνισμό ειπωμένο ως πραγματισμό.
Ετσι, βρισκόμαστε μπροστά στην αριστοκρατία ειπωμένη ως αριστεία. Μια αριστοκρατία που δεν παραδέχεται τα βασικά χαρακτηριστικά του νεποτισμού, της καταγωγής, των προσωπικών σχέσεων.

Οχι μόνο ως χαρακτηριστικό των επιτυχημένων και των επικεφαλής των κομμάτων, αλλά και ως κεντρικό γρανάζι στον μηχανισμό που δημιούργησαν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία. Ξεκινώντας από τις πελατειακές σχέσεις με καθηγητές στα Πανεπιστήμια και φτάνοντας μέχρι τα επώνυμα του Μητσοτάκη και της Γεννηματά.

Η αριστεία λοιπόν δεν είναι τίποτα περισσότερο από παράφραση της λέξης αριστοκρατία. Και αυτό που αποκρύπτει μέσα από το επίχρυσο και πλαστό Citius, Altius, Fortius που υποδηλώνει δεν είναι τίποτε άλλο από τους συνειρμούς και τις συμπαραδηλώσεις της λέξης αριστοκρατία: την κυριαρχία της καταγωγής, την κυριαρχία των πολιτικών τζακιών, της ευνοιοκρατίας και του πλέγματος σχέσεων. Και ταυτόχρονα τον αυταρχισμό, την επιβολή και το άκαμπτο πλέγμα ισχύος.
Γρηγορότερα, Ψηλότερα και Δυνατότερα λοιπόν παραμένοντας ακριβώς στα ίδια.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Aποδιοπομπαίος τράγος η Deutsche Bank;

Η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, αρνείται να πληρώσει στο αμερικανικό δημόσιο 14 δισ. δολάρια για υπόθεση ενυπόθηκων δανείων, που πυροδότησαν την κρίση το 2008. Η επιθετική στάση της προκαλεί απορίες.

Μετά την VW, η αμερικανική κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο τη Deutsche Bank. Το ποσό των 14 δισ. δολαρίων που ζητά το υπουργείο Δικαιοσύνης στην υπόθεση των ενυπόθηκων δανείων μειωμένης εξασφάλισης έχει ξεπεράσει και τις χειρότερες προσδοκίες. Γιατί ακούγεται πολύ συχνά, και όχι μόνο σε χρηματοπιστωτικούς κύκλους, η θεωρία ότι πίσω από το υπέρογκο αυτό ποσό διακινδυνεύονται τεράστια χρηματικά αλλά και πολιτικά συμφέροντα.


"Δεν χαρίζεται ούτε σε αμερικανικές τράπεζες"


Μήπως οι αμερικανικές αρχές χτυπούν αλύπητα τη VW και τη Deutsche Bank; Μήπως έχουν βάλει στο μάτι ιδιαίτερα ευρωπαϊκές εταιρείες, διότι η ΕΕ συμπεριφέρεται σκληρά απέναντι σε αμερικανικούς κολοσσούς, όπως η Apple; "Δεν νομίζω ότι υπάρχει αντιγερμανικό κλίμα", υποστηρίζει ο Τζον Κόφε, καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια μιλώντας στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο. "Η αμερικανική κυβέρνηση δεν χαρίζεται ούτε σε εγχώριους κολοσσούς, όπως έχει φανεί από πολλές ανάλογες περιπτώσεις". Το μεγαλύτερο πρόστιμο για προβληματικούς τίτλους ενυπόθηκων δανείων, ύψους 17 δις δολαρίων, έχει καταβάλει η Bank of America. Στη Γερμανία επικρατεί η αντίληψη ότι η Deutsche Bank είναι έρμαιο εθνικών συμφερόντων. Κι αυτό γιατί η σκληρή στάση της αμερικανικής δικαιοσύνης εκδηλώθηκε αφότου η ΕΕ αποφάσισε να πληρώσει η Apple στην Ιρλανδία 13, δις δολάρια. "Υπάρχουν πολλοί στις αγορές που θεωρούν ότι πρόκειται για πράξη εκδίκησης για την Apple", λέει ο Ίνγκο Φρομ, αναλυτής από την Τράπεζα του κρατιδίου της Βάδης Βυρτεμβέργης στους Financial Times.


Η Deutsche Bank έχει κακή φήμη 


O καθηγητής Τζον Κόφε επιμένει ότι η υπόθεση έχει και μια πολιτική πτυχή, αλλά δεν αφορά σε διακρατικές σχέσεις. "Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να δείξει πυγμή απέναντι στον χρηματιστηριακό κλάδο την προεκλογική περίοδο", υπογραμμίζει. "Διότι με την επιτυχία του Μπέρνι Σάντερς, επικριτή των τραπεζών, η δικαιοσύνη βρίσκεται υπό την πίεση να δράσει επιδεικνύοντας σκληρή στάση. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον προκαλεί απορία το ότι η Deutsche Bank υιοθετεί επιθετικούς τόνους ρισκάροντας μια αντιπαράθεση με την αμερικανική δικαιοσύνη. Σε δελτίο τύπου ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να καταβάλει το υπέρογκο τίμημα των 14 δις δολαρίων. Η στάση της τράπεζας ξένισε πολλούς εμπειρογνώμονες. "Όταν βρίσκεται κανείς σε τέτοια κατάσταση δεν επιζητεί δημοσιότητα ούτε διαπληκτίζεται με υπηρεσίες", λέει ο Τζιμ Κράμερ, χρηματιστηριακός σχολιαστής. "Είναι καλύτερη η σιωπή, αυτό θα έπρεπε να το ξέρει η Deutsche Bank", τονίζει ο Κράμερ.

Ο καθηγητής στο Κολούμπια Τζον Κόφε συνιστά από τη μεριά του στην Τράπεζα να αφήσει το χρόνο να περάσει και μετά να συνεχίσει τις συζητήσεις για έναν ευνοϊκό διακανονισμό. Το επιβαρυντικό με τη Deutsche Bank είναι ότι έχει βαρύ φάκελο ποινών και κακό όνομα. Το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα θεωρείται στις ΗΠΑ ως προβληματική περίπτωση, δεδομένου ότι κάθε σκάνδαλο του κλάδου στο παρελθόν ήταν αναμεμειγμένο, ενώ παράλληλα έχει δείξει μέχρι στιγμής ελλιπή διάθεση για συνεργασία.

Dpa / Ειρήνη Αναστασοπούλου

 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένα ηλεκτρικό που θα αλλάξει τα δεδομέναΗ ροή πληροφοριών είναι ελάχιστη, ωστόσο η παρουσία της Volkswagen στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι (1 - 16 Οκτ) θα είναι απόλυτα συνυφασμένη με την φιλοσοφία "Think New", με την παγκόσμια πρεμιέρα ενός πρωτότυπου ηλεκτρικού αυτοκινήτου που θα καταστεί ορόσημο για την αυτοκίνηση.
Το μοναδικό αυτό concept car σηματοδοτεί την είσοδο της μάρκας Volkswagen σε μια νέα εποχή, με ένα αυτοκίνητο τόσο επαναστατικό όσο ήταν το Beetle πριν από επτά δεκαετίες προτού εξελιχθεί σε παγκόσμιο best-seller. Το πρωτότυπο αυτοκίνητο θα γράψει τη δική του ιστορία με το εντελώς νέο πρωτότυπο σχήμα του, ενώ το όχημα παραγωγής που θα ακολουθήσει στη συνέχεια θα είναι το πρώτο Volkswagen που θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα ΜΕΒ εξελιγμένη αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα.
Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν, ενώ η VW έδωσε στην δημοσιότητα και τρεις εικόνες που σας παρουσιάζουμε. το σίγουρο πάντως είναι πως το ενδιαφέρον μας είναι μεγάλο για το νέο αυτό μοντέλο μιας και η VW συνήθως οτι υπόσχεται το πραγματοποιεί!


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μεγάλη φοροδιαφυγή καταλόγισε το ΥΠΟΙΚ σε πατέρα και υιό Καλογρίτσα

Των Παναγιώτη Στάθη- Σπύρου Δημητρέλη

Για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, στο πλαίσιο των ερευνών των αρχών για τις λίστες φοροδιαφυγής, που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2015 ελέγχονται ο κατασκευαστής Χρήστος Καλογρίτσας και ο γιος του Ιωάννης - Βλαδίμηρος, ο υπερθεματιστής δηλαδή της μιας από τις 4 τηλεοπτικές άδειες.

Η μια δικογραφία που αφορά τον Χρήστο Καλογρίτσα και εκκρεμεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών αφορά φοροδιαφυγή ύψους περίπου 27,5 εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα  βρώμικου χρήματος και βρίσκεται στο στάδιο παραπομπής σε δίκη. Δηλαδή εντοπίστηκαν αποκλίσεις περίπου 27,5 εκατομμυρίων μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων από τον έλεγχο στις λίστες φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr στον επιχειρηματία από τον αρχικό έλεγχο είχε βεβαιωθεί μεγαλύτερο ποσό φοροδιαφυγής, ωστόσο μετά από προσφυγή του στην Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών του υπουργείου Οικονομικών το ποσό αναπροσαρμόστηκε στα 27,5 εκατ. ευρώ. Στον επιχειρηματία έχει επιβληθεί το μέτρο της δέσμευσης όλων των τραπεζικών του λογαριασμών και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι  προς το παρόν δεν έχει καταβάλει τα ποσά που του καταλογίζονται.

Η άλλη δικογραφία εκκρεμεί σε ανακριτή και αφορά τον Ιωάννη-Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, γιό του Χρήστου Καλογρίτσα και υπερθεματιστή μιας από τις 4 τηλεοπτικές άδειες. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή περίπου 5,5 εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με βάση τις αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και στην περίπτωση αυτή το ποσό της φοροδιαφυγής αναπροσαρμόστηκε προς τα κάτω μετά από προσφυγή του ελεγχόμενου στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το ποσό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ πληρώθηκε στο ελληνικό δημόσιο από τον ελεγχόμενο και πλέον οι τραπεζικοί του λογαριασμοί έχουν ξεπλοκαριστεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Ωστόσο, το ερώτημα το οποίο διερευνά και καλείται να απαντήσει η δικαιοσύνη είναι αν η εξόφληση των ποσών που καταλογίστηκαν ως φοροδιαφυγή στον υιό Καλογρίτσα είναι επαρκές προκειμένου να αρθούν οι ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για το αδίκημα της φοροδιαφυγής

Θα πρέπει να διευκρινιστεί πως κατά πάγια τακτική το ΚΕΦΟΜΕΠ δεσμεύει τραπεζικούς λογαριασμούς των ελεγχομένων καθώς πέραν της ποινικής εξέλιξης έχει και αστικές αξιώσεις.
.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!