EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

«Ξήλωσαν» τον διευθυντή του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου

Παρελθόν από τη θέση του διευθυντή του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου αποτελεί ο Δ. Μασίνας, σύμφωνα με απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλή.

Με ακόμη μία απόφασή του ο ΓΓΔΕ προχώρησε και στην απομάκρυνση του υποδιευθυντή του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.).

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιεύθηκαν στο «Διαύγεια» αποφασίζεται:

– Η λήξη θητείας του εφοριακού υπαλλήλου Μασίνα Δημήτριου του Εμμανουήλ ως προϊσταμένου Διεύθυνσης του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕ.ΦΟ.ΜΕΠ).

– Η λήξη θητείας του εφοριακού υπαλλήλου Καπνίση Διονύσιου του Γεωργίου ως προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου Υποδιεύθυνσης του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ).
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για το «ξεκλείδωμα» των 2,8 δισ. ευρώ

Το πολυνομοσχέδιο με τα εκκρεμή προαπαιτούμενα, από την πρώτη αξιολόγηση, για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δις ευρώ κατατέθηκε στη Βουλή το απόγευμα της Παρασκευής.
 
Η επεξεργασία και η συζήτηση του νομοθετήματος στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές θα ξεκινήσει την προσεχή Δευτέρα ενώ μια ημέρα μετά, την ερχόμενη Τρίτη, θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση.
 
Το πολυνομοσχέδιο με τίτλο “Επείγουσες ρυθμίσεις των Υπουργείων Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων” περιλαμβάνει ένα μέρος από τα κρίσιμα προαπαιτούμενα προκειμένου να κλείσει οριστικά η πρώτη αξιολόγηση. 

Με βάση τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, και σύμφωνα με όσα αναφέρει η Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, προβλέπεται ότι περνούν στον έλεγχο του Υπερταμείου οι ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, Κτιριακές Υποδομές, Αττικό Μετρό, ΔΕΗ και ΕΛΒΟ.

Ακόμη, αναπροσαρμόζεται το ύψος της έκπτωσης που παρέχεται σε περίπτωση εξαγοράς ετών ασφάλισης με εφάπαξ καταβολή στο 2% για κάθε έτος εξαγοράς (αντί του 15% επί του συνολικού ποσού που ισχύει). Μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι η εισφορά για την υγειονομική περίθαλψη των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ τίθεται σε ισχύ από 1.1.2017 στο 6,95% (αντί της σταδιακής αύξησης της στο 4,73%, στο 5,84% το 2018 και στο 6,95% από 1.1.2019). Ακόμη καταργείται η καταβολή μειωμένων εισφορών για υγειονομική περίθαλψη για τα 5 πρώτα έτη ασφάλισης των υπαγόμενων στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Αυτοαπασχολούμενων (ΕΤΑΑ) και η δυνατότητα που είχαν να καταβάλουν τη διαφορά σε μεταγενέστερο χρόνο. πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στη Βενεζουέλα βάζουν τα νεογνά μέσα σε χαρτόκουτα

Φωτογραφίες που φέρεται να είναι από κρατικό νοσοκομείο της Βενεζουέλας, με μωρά μέσα σε χαρτόκουτα αντί ειδικούς θαλάμους είναι σοκαριστικές.

Τα νεογνά είναι στοιβαγμένα μέσα σε χαρτόκουτα, επάνω σε έναν πάγκο, με χαρτιά κολλημένα με σελοτέιπ να αναγράφουν τα στοιχεία τους.

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν από την αντιπολίτευση της χώρας και τραβήχτηκαν από έναν υπάλληλο του κρατικού νοσοκομείου Domingo Guzman Lander, βορειανατολικά της χώρας στο Anzoategui.

Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης, Mesa de la Unidad Democratica, αναφέρει πως οι λήψεις αποτυπώνουν άλλο ένα σημάδι της κρίσης, που πλήττει το σύστημα Υγείας της χώρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, οι αρχές διενεργούν έρευνα για τις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Κοινωνικής Ασφάλισης της Βενεζουέλας, έγραψε στο Twitter:

«Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούμε τις ενέργειες που έγιναν. Τα νοσοκομεία μας φροντίζουν εκατοντάδες ασθενείς, παρά τα όσα αποκρύπτουν ορισμένα ΜΜΕ. Αναγνωρίζουμε τις αδυναμίες και συνεχίζουμε».
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Cosco: Βασικός κόμβος ο Πειραιάς στο εμπόριο Ασίας και Ευρώπης - Εξελίσσεται σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου

H Cosco Shipping σχεδιάζει να αυξήσει τον όγκο των εμπορευματοκιβωτίων που διακινούνται από το λιμάνι του Πειραιά κατά 35% έως το 2018, δήλωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Φου Τσενγκ Κιου, σε συνέντευξη που έδωσε στο Reuters.

H Cosco θέλει να αυξήσει την κίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι στα 5 εκατομμύρια TEU (μονάδα μέτρησης εμπορευματοκιβωτίων) με βάση το σχέδιο της να καταστήσει την Ελλάδα σε διαμετακομιστικό κόμβο για το ταχέως αναπτυσσόμενο εμπόριο μεταξύ της Ασίας και της Ανατολικής Ευρώπης, δήλωσε ο Φου. «Εάν φθάσουμε το επίπεδο αυτό… το λιμάνι του Πειραιά θα είναι μεταξύ των 30 μεγαλύτερων λιμανιών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων», ανέφερε.

Η σχεδιαζόμενη επέκταση θα καταστήσει τον Πειραιά το πέμπτο μεγαλύτερο λιμάνι από πλευράς κίνησης εμπορευμάτων από όγδοο που είναι σήμερα, ξεπερνώντας τα ισπανικά λιμάνια Βαλένθια και Αλτζεσίρας, σύμφωνα με στοιχεία του PortEconomics.

Η Cosco έχει δαπανήσει εκατομμύρια ευρώ για να αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις του λιμανιού και η ετήσια κίνηση υπερτριπλασιάσθηκε από το 2010, φθάνοντας στα 3,3 εκατ. TEU από 880.000, ενώ προβλέπεται να φθάσει τα 3,7 εκατομμύρια φέτος, αναφέρει το Reuters. Ο Πειραιάς εκτινάχθηκε πέρυσι στην 44η θέση της παγκόσμιας κατάταξης εμπορευματικών λιμανιών από την 93η που ήταν το 2010, τόνισε ο Φου.

Η εμπορευματική δραστηριότητα αντιστοιχεί σε πάνω από το μισό του συνολικού τζίρου του Πειραιά, που ανήλθε σε περίπου 100 εκατ. ευρώ πέρυσι. Με βάση τη σύμβαση ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, η Cosco πρέπει να ολοκληρώσει επενδύσεις περίπου 300 εκατ. ευρώ σε μία πενταετία, πριν αποκτήσει ένα πρόσθετο 16% των μετοχών του. Ο Φου δήλωσε ότι οι πρόσθετες επενδύσεις θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για την αναβάθμιση των επισκευών πλοίων, των εφοδιαστικών αλυσίδων και δραστηριοτήτων κρουαζιέρας, προσθέτοντας ότι τον Νοέμβριο θα είναι έτοιμο ένα αναλυτικό επιχειρησιακό πρόγραμμα.«Με τις επενδύσεις μας (θέλουμε) να δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας», σημείωσε ο Φου. «Μια εταιρεία, φυσικά, πάντα χρειάζεται νέο αίμα … για να αναπτυχθεί», πρόσθεσε. Στον ΟΛΠ εργάζονται περίπου 1.100 άτομα. Τα συνδικάτα ήταν αντίθετα με την πώληση του, φοβούμενα μειώσεις των θέσεων εργασίας και των μισθών και επιδείνωση των συνθηκών εργασίας. Ο Φου δήλωσε ότι η Cosco «είναι πολύ προσεκτική και πολύ σοβαρή για τα θέματα αυτά… και τα αντιμετωπίζει σύμφωνα με τη νομοθεσία».πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εγνατία Οδός: Κρας τεστ για την κυβέρνηση χωρίς κανένα άλλοθι

Τα άλλοθι και το blame game τελείωσαν για την κυβέρνηση στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Και τα άλλοθι τελείωσαν γιατί στα συρτάρια της δεν υπάρχει καμιά άλλη σύμβαση - «σκελετός» που να έχει κληρονομήσει από την κυβέρνηση Σαμαρά και να πρέπει - μετά πόνου καρδίας κατά τις πάγιες δηλώσεις στελεχών της- απλώς να την επικυρώσει υπό τη δαμόκλειο σπάθη των δανειστών.

Έτσι, τώρα θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Πόσα απίδια πιάνει, αποκλειστικά με τις δικές της επιλογές, τους δικούς της σχεδιασμούς, τις δικές της εκτιμήσεις και χειρισμούς. Και θα το δούμε πολύ σύντομα με την Εγνατία Οδό, η παραχώρηση της οποίας σε ιδιώτες είναι μνημονιακή υποχρέωση χωρίς, όμως, από την προηγούμενη κυβέρνηση να έχει γίνει καμιά προετοιμασία που να δεσμεύει τη σημερινή κυβέρνηση.

Λευκό χαρτί

Σε αντίθεση με τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια και το Ελληνικό όπου η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να επικυρώσει τις ήδη συμφωνημένες συμβάσεις παραχώρησης που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προωθήσει, η Εγνατία Οδός είναι λευκό χαρτί.

Εν ολίγοις, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ που η σημερινή κυβέρνηση διόρισε, έχει αποκλειστικά την ευθύνη να γράψει σε λευκό χαρτί, τον τρόπο και τους όρους παραχώρησης σε ιδιώτες του έτοιμου αυτοκινητόδρομου για, περίπου, 40 χρόνια.

Η σημερινή διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για πρώτη φορά καλείται να σχεδιάσει από την αρχή μέχρι το τέλος μια ιδιωτικοποίηση που θα είναι συμφέρουσα για το δημόσιο, χωρίς να «κάθεται» επάνω σε έτοιμες συμβάσεις που οι προηγούμενοι άφησαν αμανάτι.

Ο τρόπος της διαγωνιστικής διαδικασίας που θα επιλεγεί, η αξιολόγηση του περιουσιακού αυτού στοιχείου του δημοσίου καθώς και το τίμημα που θα επιλεγεί θα βαρύνουν αποκλειστικά αυτή την κυβέρνηση. Έτσι, για πρώτη φορά θα δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες «δρόμου» για το πώς εννοεί τον «οδικό χάρτη» για την ανάπτυξη μέσα από την αξιοποίηση και της δημόσιας περιουσίας.

Για πρώτη φορά θα δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες «δρόμου» για το εάν έχει σχέδιο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που δεν θα αρχίζει και θα τελειώνει με το fast track ξεπούλημά της με ευτελές τίμημα και σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος όπως, η ίδια κατήγγειλε, για τις συμβάσεις των προηγούμενων που επικύρωσε στη Βουλή.

Και θα δοκιμαστεί με σκληρό τρόπο αφού η περίπτωση της Εγνατίας Οδού, δεν είναι απλή. Η ειδοποιός διαφορά της σε σχέση με τους άλλους αυτοκινητόδρομους που έχουν παραχωρηθεί είναι ότι πρόκειται για έναν έτοιμο δρόμο που είναι σε λειτουργία.

Πρόκειται για έναν έτοιμο σύγχρονο αυτοκινητόδρομο 670 χιλιομέτρων – 800 χιλιόμετρα με τις κάθετες οδούς – τον οποίο κατασκεύασε το ελληνικό δημόσιο και κόστισε συνολικά, πάνω από 6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι ο ιδιώτης που θα κερδίσει το απόλυτο «φιλέτο» του δημοσίου δεν χρειάζεται να ανοίξει ούτε μια τρύπα. Το δημόσιο, δηλαδή, θα παραχωρήσει στον ιδιώτη το δικαίωμα, τη συντήρηση και την εκμετάλλευση του δρόμου. Με απλά λόγια ο ιδιώτης θα εισπράττει τα διόδια και θα έχει την ευθύνη για την συντήρηση του έτοιμου δρόμου.

Βγαίνει η εξίσωση υπέρ του δημοσίου;


Το κρίσιμο ερώτημα είναι, πώς μπορεί να κοστολογηθεί η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού και το αποτέλεσμα να είναι υπέρ του ελληνικού δημοσίου.

Οι παράμετροι που μπαίνουν, κάνουν τα πράγματα πολύ δύσκολα για το ΤΑΙΠΕΔ και την κυβέρνηση. Και οι παράμετροι που πρέπει να συνυπολογιστούν για να μην δοθεί μπιρ παρά είναι οι εξής:

-Το δημόσιο ξόδεψε 6 δισεκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου

-Τα έσοδα από τους 7 σταθμούς διοδίων είναι σήμερα 67 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, με τιμή χρέωσης 3 λεπτά ανά χιλιόμετρο

-Τα έσοδα από τους 18 σταθμούς (θα προστεθούν ακόμα 11 που είναι προαπαιτούμενο για την παραχώρηση) και με την αύξηση του αντιτίμου στα επίπεδα των αυτοκινητοδρόμων που, ήδη, έχουν παραχωρηθεί, εκτιμάται ότι θα είναι πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο

-Τα έξοδα για τη συντήρηση της Εγνατίας κυμαίνονται από 40-50 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο

Εν ολίγοις, με τις σημερινές τιμές των διοδίων έχει κέρδος κάπου 17 εκατομμύρια το χρόνο και με τον μελλοντικό σχεδιασμό θα έχει κάπου 100 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο κέρδος.

Άρα για να είναι μια σύμβαση παραχώρησης υπέρ του δημοσίου συμφέροντος θα πρέπει τα έσοδα που θα έχει από τον ιδιώτη που θα διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο να είναι πάνω από 100 εκατομμύρια το χρόνο, ποσό, βέβαια, που θα αναπροσαρμόζεται μέσα στα 40 χρόνια της παραχώρησης. Διαφορετικά, για ποιο λόγο να παραχωρήσεις την Εγνατία Οδό; Για να κάνει ο ιδιώτης μόνον τον εισπράκτορα και να καταθέτει στο δημόσιο ταμείο το ίδιο ποσό που θα μάζευε και μόνο του;πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ελληνικό: Στον Λάτση με βούλα ΣΥΡΙΖΑ

Νόμος του κράτους η παραχώρηση των 6.500 στρεμμάτων
 
Με την επικύρωση από τη Βουλή της σύμβασης παραχώρησης των 6.500 στρεμμάτων του Ελληνικού και του παραλιακού μετώπου στον όμιλο Λάτση, ολοκληρώνεται μια από τις μεγαλύτερες και πλέον αμφιλεγόμενες ιδιωτικοποιήσεις δημόσιου χώρου που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα.
 
Μια ιδιωτικοποίηση που γίνεται, μάλιστα, με την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που ως αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και κατά την πρώτη κυβερνητική θητεία της είχε χαρακτηρίσει αυτήν την ίδια σύμβαση που ψηφίζει, ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα, τόσο για το ευτελές, όπως έλεγε, τίμημα των περίπου 900 εκατομμυρίων ευρώ όσο και για το σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής, που αναμένεται να δημιουργήσει μια νέα πόλη μέσα στην πόλη.
 
Η κυβέρνηση, με το μνημόνιο κατανόησης που υπέγραψε και το οποίο συνοδεύει τη σύμβαση της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, κατάφερε κάποιες βελτιώσεις που, όμως, δεν μπορούν να κοπάσουν το κύμα αντίδρασης φορέων και κατοίκων που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να μπλοκάρουν επί της ουσίας την εφαρμογή της σύμβασης. Μάλιστα, η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού καταγγέλλει ως παράνομη την επικύρωση της σύμβασης από τη Βουλή και χαρακτηρίζει την παραχώρηση του Ελληνικού ως οικονομικό, κοινωνικό και οικολογικό έγκλημα.
 
Οι αλλαγές
 
Σύμφωνα με το μνημόνιο κατανόησης που υπέγραψαν ΤΑΙΠΕΔ και Lamda Development, οκτώ είναι τα σημεία που η κυβέρνηση θεωρεί ότι πέτυχε σημαντικές βελτιώσεις, και συγκεκριμένα:
 
1 Η καταβολή του 51% του συνολικού τιμήματος έως τη δεύτερη επέτειο της ημερομηνίας μεταβίβασης.
 
2 Η υπό όρους υλοποίηση της Επενδυτικής Υποχρέωσης κατά 80% εντός δωδεκαετίας από την ημερομηνία μεταβίβασης.
 
3 Η κάλυψη των εξόδων συντήρησης και ασφάλειας του Πάρκου από τον Αγοραστή και η λειτουργία του ως κοινόχρηστου χώρου.
 
4 Η υλοποίηση από τον Αγοραστή εκτεταμένου δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων μήκους 50 χλμ. που θα συνδέεται με τα μέσα σταθερής τροχιάς.
 
5 Η κατασκευή από τον Αγοραστή αστικής γραμμής τραμ που θα διασχίζει το Πάρκο και θα συνδέεται με τους σταθμούς μετρό Ελληνικό και Αργυρούπολη.
 
6 Η δημιουργία από την Εταιρεία στέγασης σωματείων ΑμεΑ εντός του Ακινήτου.
 
7 Η υποχρέωση του αναδόχου για αναπαλαίωση και λειτουργία των διατηρητέων κτηρίων.
 
8 Η δημιουργία από τον Αγοραστή δικτύου χώρων πρασίνου και προσβάσεων στους όμορους δήμους.
 
Η Επιτροπή Αγώνα χαρακτηρίζει, όμως, προσχηματικές τις βελτιώσεις, που αποκλειστικό σκοπό έχουν να ενισχύσουν την επικοινωνιακή πολιτική κυβέρνησης και ΤΑΙΠΕΔ αφού, όπως υποστηρίζουν, «οι φερόμενες ως βελτιωτικές τροποποιήσεις των κεφαλαίων Ι και ΙΙΙ της τροποιητικής σύμβασης είναι απολύτως αδύνατον να υλοποιηθούν καθώς τελούν υπό την αίρεση της πλήρωσης των αναβλητικών αιρέσεων μέχρι τις 14.11.2016».

Να σημειωθεί ότι οι αναβλητικές αιρέσεις, εκτός από την επικύρωση της σύμβασης από τη Βουλή, προβλέπουν, μεταξύ άλλων, τα εξής:
 
Την έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης των ακινήτων με Προεδρικό Διάταγμα.
 
Τη θέση σε ισχύ των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) ή οποιασδήποτε άλλης πράξης τυχόν προβλέπεται από την εφαρμοστέα νομοθεσία περί έγκρισης των πολεοδομικών μελετών και περί ρύθμισης των θεμάτων των ακινήτων που προβλέπονται στον Ν. 4062/2012.
 
Τη διανομή των ακινήτων σύμφωνα με διάγραμμα διανομής που θα συμφωνηθεί μεταξύ του επενδυτή, του ΤΑΙΠΕΔ και του ελληνικού Δημοσίου.
 
Τη μεταβίβαση στη Lamda Development S.A. των ως άνω εμπράγματων δικαιωμάτων σύμφωνα με το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης και τις ως άνω διοικητικές πράξεις.
 
Τη θέση σε ισχύ νομοθετικής πράξης με την οποία θα συστήνεται φορέας επιφορτισμένος με τις εξουσίες που είναι αναγκαίες για τη διαχείριση και λειτουργία όλων των κοινόχρηστων χώρων, υποδομών, έργων και εξοπλισμού εντός των ακινήτων.
 
Τη χορήγηση άδειας καζίνο.
 
Οι αντιδράσεις
 
Η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, η οποία, να σημειωθεί, έχει προσφύγει εκ νέου στο Ελεγκτικό Συνέδριο, χαρακτηρίζει παράνομη την επικύρωση της σύμβασης από τη Βουλή καθώς, όπως επισημαίνει, συντρέχουν τέσσερις λόγοι, και συγκεκριμένα:
 
1 Δεν έχει τελεσιδικήσει η διαδικασία ελέγχου της σύμβασης στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
 
2 Δεν έχει εγκριθεί Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) ούτε έχει γίνει διαβούλευση με το ενδιαφερόμενο κοινό και επομένως παραβιάζεται για μία ακόμη φορά η Οδηγία 2001/42/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
3 Βρίσκεται εν εξελίξει εισαγγελική έρευνα για την εκτίμηση της αξίας του παραχωρούμενου ακινήτου.
 
4 Το φθινόπωρο εξετάζεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η με αριθμό πρωτοκόλλου 0694/30.6.2015 αναφορά της Επιτροπής, η οποία ήδη έχει κριθεί παραδεκτή και μπορεί να ακυρώσει τη σύμβαση.
 
Φορείς και κάτοικοι της περιοχής που συνεχίζουν να αντιδρούν στην παραχώρηση των 6.500 στρεμμάτων υποστηρίζουν ότι η έγκριση της σύμβασης από την κυβέρνηση και τη Βουλή εκθέτει το ελληνικό κράτος σε πιθανή διεκδίκηση αποζημιώσεων από την εταιρεία σε περίπτωση μη ικανοποίησης κάποιας εκ των αναβλητικών αιρέσεων που διέπουν τη σύμβαση ή και ακύρωση της σύμβασης για άλλους λόγους, εκ των οποίων οι τρεις αφορούν δικαστικές αποφάσεις.
 
Το ελληνικό Δημόσιο, επισημαίνουν παράλληλα, με την υπογραφή της σύμβασης αυτής θα έχει άμεσα ζημία της τάξης των 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ το τίμημα που έχει οριστεί στο εξαιρετικά χαμηλό ποσό των 915 εκατ. ευρώ, καθώς θα καταβληθεί σε βάθος 10 ετών, έχει παρούσα αξία περίπου. 576 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η Επιτροπή Αγώνα υπογραμμίζει ότι το Δημόσιο θα εξαναγκαστεί να δαπανήσει άμεσα περίπου 1,5 δισ. για τη μετεγκατάσταση 69 υπηρεσιών του και αργότερα τουλάχιστον άλλα 500 εκατ. για τις αποζημιώσεις στα καζίνο Λουτρακίου και Πάρνηθας.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο…«κόκκινο» οι συντάξεις του ΙΚΑ - Έλλειμμα 1,94 δισ. στα ταμεία

Πορεία στα βράχια δείχνει η «πυξίδα» του ΙΚΑ, καθώς τα 200 εκατ. ευρώ που ζήτησε ως έκτακτη ενίσχυση για να πληρώσει συντάξεις -πρόταση που απορρίφθηκε χθες με 9 κατά και 6 υπέρ από το Δ.Σ.- είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου.

Το αν θα γίνουν κανονικά οι πληρωμές συντάξεων θα εξαρτηθεί από τη δεύτερη συζήτηση που θα έρθει στο Δ.Σ. για το ίδιο θέμα την άλλη Τετάρτη ή Πέμπτη. Αν και εκεί δεν περάσουν τα 200 εκατ. ευρώ από το ΑΚΑΓΕ, τότε είναι πιθανό να υπάρξει νέα δανειοδότηση ή αξιοποίηση αποθεματικών για να μην καθυστερήσει η καταβολή των συντάξεων.

Ανοίγματα

Το ΙΚΑ, όπως αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος», ζήτησε τα 200 εκατ. ευρώ από τον κουμπαρά του ΑΚΑΓΕ ενώ πήρε και άλλα 350 εκατ. ευρώ από το ειδικό αποθεματικό του Κρατικού Προϋπολογισμού για να βγάλει τις υποχρεώσεις του.

Μέχρι στιγμής το σύνολο της τακτικής και έκτακτης κρατικής χρηματοδότησης που έχει λάβει για το 2016 είναι στα 3,53 δισ. ευρώ από 3,18 δισ. που ήταν η αρχική επιχορήγηση και παρά ταύτα η χρονιά θα κλείσει με έλλειμμα 1,94 δισ. ευρώ, όπως δείχνουν τα στοιχεία που αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος για την 6η κατά σειρά τροποποίηση του προϋπολογισμού του που εγκρίθηκε χθες, εν αντιθέσει με τα 200 εκατ. ευρώ από το ΑΚΑΓΕ!

Με άλλα λόγια, το θηριώδες άνοιγμα του ΙΚΑ είναι αδύνατον να κλείσει ακόμη και αν «σηκώσει» όλα τα λεφτά (600 εκατ. ευρώ) που είναι στο ΑΚΑΓΕ.

Στο ΑΚΑΓΕ μπαίνουν (πρόβλεψη μέχρι 2020) 600 εκατ. από μειώσεις κύριων συντάξεων μέρος των οποίων γυρίζει στα Ταμεία κύριας ασφάλισης ως επιχορήγηση βάσει νόμου, ενώ απαγορεύτηκε στα επικουρικά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπό κατάληψη το Δημαρχείο Αγ.Παρασκευής

Υπό κατάληψη και διαρκής Γενική Συνέλευση βρίσκεται από χθες Πέμπτη 22/9/2016 το Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής. Αιτία των κινητοποιήσεων που αποφάσισε η διοίκηση του Συλλόγου και οι εργαζόμενοι είναι η πρώτη απόλυση εργαζόμενου που είχε προσληφθεί το 2010 από τους προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που γίνεται στον Δήμο κατόπιν αποφάσεως της Δημοτικής Αρχής.

Να θυμίσουμε ότι το μνημονιακό μέτρο της απαγόρευσης των προσλήψεων που εφαρμόστηκε το 2010 είχε «παγώσει» την ολοκλήρωση διορισμού των επιτυχόντων, ωστόσο όμως δεν είναι λίγες οι δημοτικές αρχές που προχώρησαν στην πρόσληψη εργαζομένων από τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες των υπηρεσιών και των δημοτών που δημιουργούνται ακόμα και σήμερα από την τραγική έλλειψη προσωπικού.

Το άρθρο 20 του νόμου 4325/2015, που άνοιξε το δρόμο για την πρόσληψη των επιτυχόντων σε διαγωνισμούς των Δήμων που περιλαμβάνονται στους τελικούς πίνακες του ΑΣΕΠ και που δημοσιεύτηκαν μετά την 1/1/2009, δεν προσδιορίζει τι θα γίνουν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν από τους προσωρινούς πίνακες.

Όταν νομοθετήθηκε η δυνατότητα πρόσληψης από τους προσωρινούς πίνακες, η διαδικασία για την αντικατάσταση αυτών που τελικά δεν συμπεριλαμβάνονταν στους οριστικούς θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα (5-6 μηνών) και όχι μετά από 6 ή 7 χρόνια.

Οι εργαζόμενοι μετά από επτά χρόνια συνεχούς εργασίας έχουν αποκτήσει δικαιώματα, έχουν δημιουργηθεί βάσιμες ελπίδες ότι θα παραμείνουν στην εργασία και έχουν προγραμματίσει με αυτά τα δεδομένα τη ζωή τους. Δεν μπορεί να έρχεται σήμερα η πολιτεία που έχει αυθαιρετήσει, που καταπάτησε το δικό της θεσμικό πλαίσιο και χωρίς κανένα κόστος να τιμωρεί πάλι τους εργαζόμενους.

Μοναδική λύση σήμερα είναι η μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που έχουν προσληφθεί με τους προσωρινούς πίνακες, καθώς και η πρόσληψη όλων όσων είναι στους οριστικούς πίνακες και δεν είχαν αναλάβει υπηρεσία.

Το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του Δήμου Αγίας Παρασκευής και καλεί την διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ να αναλάβει πρωτοβουλίες συντονισμού άμεσων κινητοποιήσεων με τους Συλλόγους – Μέλη της που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Η κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής σχέσης εργασίας που επινοεί το κεφάλαιο για να εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους και να συμπιέζει τα εργασιακά – ασφαλιστικά δικαιώματα τους, πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό στόχο του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μένει σε επίπεδο ανακοινώσεων ή ευχολογίου.
 πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιατί στις 3 Οκτωβρίου δεν θα γίνουν μαθήματα στα σχολεία

Ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ορίστηκε φέτος η 3η Οκτωβρίου. Την ημέρα αυτή θα υλοποιηθούν αθλητικές δραστηριότητες οι οποίες θα αποφασιστούν από τους Συλλόγους Διδασκόντων και θα πραγματοποιηθούν εντός σχολικού ωραρίου.

Σύμφωνα με έγγραφο η 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού πρέπει να είναι ανοικτή στην ευρύτερη κοινωνία, συνεπώς προτείνεται η διάχυση των δράσεων στις τοπικές αρχές, στον τοπικό τύπο, στους γονείς κ.α..

Ενδεικτικά, το πρόγραμμα της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού μπορεί να περιλαμβάνει:

Αθλητικές δραστηριότητες, κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, χορό, αθλήματα κλπ. ανάλογα με την ηλικία των μαθητών/τριών και τις υποδομές του σχολείου. Το περιεχόμενο πρέπει να είναι συναφές με τη θεματική ενότητα που έχει επιλεγεί και η συμμετοχή των παιδιών τόσο στην εφαρμογή όσο και στην οργάνωση της ημέρας αυτής κρίνεται θεμιτή και απαραίτητη.

Οι αθλητικές δράσεις μπορούν να εμπλουτιστούν και να συνδυαστούν με προβολές ταινιών, βίντεο σχετικής θεματολογίας, διαδραστική συζήτηση – αναστοχασμό , ανάγνωση και συζήτηση κειμένων, άρθρων από εφημερίδες και περιοδικά, κλπ., καλλιτεχνική – εικαστική – μουσική δημιουργία με συναφή θεματολογία (π.χ. δημιουργία αφίσας, πανό, κολάζ κλπ.) και άλλα.

Επιπρόσθετα, την ημέρα αυτή, οι σχολικές μονάδες έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Kids’ Athletics της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF), που θα υλοποιείται για το σκοπό αυτό σε διάφορα αθλητικά στάδια ανά την Ελλάδα κατόπιν συνεννόησης με την οικεία Ομάδα Φυσικής Αγωγής.

Για την καλύτερη δυνατή υλοποίηση των δράσεων της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, στη φάση του σχεδιασμού και της οργάνωσης της, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα παρακάτω:

Σε περίπτωση απουσίας επαρκούς υλικοτεχνικής υποδομής ενδείκνυται η συνεργασία με άλλες σχολικές μονάδες ή αθλητικά κέντρα. Σε αυτήν την περίπτωση, για τη μετακίνηση θα τηρηθούν τα οριζόμενα στις κείμενες διατάξεις.

Σε περίπτωση που οι δράσεις δεν υλοποιηθούν στην ορισμένη ημερομηνία (3 Οκτωβρίου 2016) λόγω π.χ. καιρικών φαινομένων, ή άλλων γεγονότων, θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλη ημερομηνία εντός του μήνα, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και να ενημερωθεί η αρμόδια Ο.Φ.Α..

Σε περίπτωση τοπικής εορτής – αργίας, ο οικείος Περιφερειακός Διευθυντής θα ορίσει μια εκ νέου και εντός του μήνα, ημερομηνία, που θα ισχύει για όλες τις σχολικές μονάδες της περιοχής.

Όσον αφορά τα ολιγοθέσια σχολεία που δε διαθέτουν εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής προτείνεται η συμμετοχή στην 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού σε συνεργασία με άλλες σχολικές μονάδες.

Οι σχολικές μονάδες καλούνται να συμπληρώσουν και να αποστείλουν τον πίνακα(1) και υλικό (βίντεο, φωτοτυπίες, κείμενο, κ.α) από τις δράσεις της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στην οικεία Ομάδα Φυσικής Αγωγής το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 14/10/2016.

Όσον αφορά στις σχολικές μονάδες που θα υλοποιήσουν τις δράσεις σε διαφορετική ημερομηνία, θα αποστείλουν τα εν λόγω στοιχεία μετά από επικοινωνία με την οικεία Ο.Φ.Α.. Κατόπιν οι Ο.Φ.Α. θα πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν τον συγκεντρωτικό πίνακα (2) των σχολείων αρμοδιότητάς τους στη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ., στην ηλεκτρονική διεύθυνση physea@minedu.gov.gr το αργότερο έως την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016.
πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αναστάτωση στις πτήσεις- Στάσεις εργασίας από τους μηχανικούς ασφαλείας

Προβλήματα στις πτήσεις σε ορισμένα περιφερειακά αεροδρόμια αναμένεται να υπάρξουν από σήμερα έως και την Πέμπτη, λόγω των κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν οι ηλεκτρονικοί μηχανικοί ασφαλείας εναερίου κυκλοφορίας της ΥΠΑ αντιδρώντας στην «εκχώρηση του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ελλάδας σε ιδιωτικά συμφέροντα».

Συγκεκριμένα οι ηλεκτρονικοί αποφάσισαν στάσεις εργασίας: σήμερα από τις 11:00 έως 15:00 και από τις 19:00 έως 23:00 και από το Σάββατο έως και την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου από τις 03:00 έως 07:00, από τις 11:00 έως 15:00 και από τις 19:00 έως τις 23:00.

Επίσης, προκήρυξαν και δύο 24ωρες απεργίες για την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΥΠΑ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «η αιφνιδιαστική αλλαγή που προέκυψε κατά την διαπραγμάτευση που τώρα γίνεται για την εξασφάλιση της περίφημης «δόσης», δρομολογεί την εκχώρηση του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ελλάδας σε ιδιωτικά συμφέροντα».

 πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ντροπή: Τα Μνημόνια διαλύουν τους Έλληνες και τα κόμματα «τσεπώνουν» εκατ. ευρώ από «θαλασσοδάνεια»

Το μεγαλύτερο εν εξελίξει οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο – Όλη η αλήθεια για το απίστευτο «αλισβερίσι» που εξέθρεψε το τέρας της Διαπλοκής, τη στιγμή που ένας ολάκερος λαός «ματώνει» μέρα – νύχτα…

Ο Σεπτέμβριος του 2016 κοντεύει να τελειώσει, και την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται έρμαιο των δεσμεύσεών της απέναντι στους δανειστές και ο λαός «γονατίζει» καθημερινά εξαθλιωμένος, εξαιτίας του «Μνημονίου 3», ένα απίστευτο σκάνδαλο παραμένει στο απυρόβλητο, παρά το γεγονός ότι είναι σε εξέλιξη ειδική έρευνα στη Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Ο λόγος γίνεται για τα δάνεια και τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.
Και μπορεί ήδη κόμματα, όπως η ΝΔ να διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να μπουν σε νέο δανεισμό, όμως σχεδόν καμία από τις πολιτικές παρατάξεις δεν κάνει το παραμικρό, για να τηρήσει έστω και το στοιχειώδες γράμμα του νόμου, που διέπει το καθεστώς της δημοσιότητας των εσόδων και των εξόδων τους. Και την ίδια στιγμή, η τρίτη δόση του 2016 που δίδεται ως κρατική επιχορήγηση ανέρχεται σε ποσό ύψους 5 εκατ. ευρώ!

Επί της ουσίας, τα ίδια τα κόμματα εμπαίζουν με τον χειρότερο τρόπο τους πολίτες αυτή της χώρας, σφυρίζοντας αδιάφορα. Άλλωστε, τα «θαλασσοδάνεια» που λάμβαναν κατά καιρούς και γενικότερα οι πηγές χρηματοδότησής τους συνιστούν σίγουρα ένα από τα πιο μελανά κομμάτια της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής Ιστορίας.
Ο
ι ισολογισμοί τους, ακόμη κι αυτοί οι πλημμελώς καταρτιζόμενοι δεν δίνονται στη δημοσιότητα και όταν δημοσιεύονται αυτό γίνεται σχεδόν κρυφά.

Ψάξε, ψάξε δεν θα το βρεις…

Είναι, με απλά λόγια, απίστευτο: Πώς είναι δυνατόν στην εποχή του Διαδικτύου να μην υπάρχουν αναρτημένα πουθενά επισήμως τα οικονομικά τους στοιχεία; Σε κανέναν κομματικό ιστότοπο – με μόνη ίσως εξαίρεση το Ποτάμι -  δεν υπάρχουν εμφανώς παραπομπές σε ό,τι αφορά στα έσοδα και κυρίως στις δαπάνες τους. Κανείς δεν γνωρίζει πώς μοιράζονται τα χρήματα που λαμβάνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό, πόσους υπαλλήλους έχουν, τι χρήματα τους δίνουν κι αν τους τα δίνουν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ότι στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως υπάρχει ειδικό τεύχος για τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων. Εκεί, λοιπόν, η βασική υποχρέωση των κομματικών μηχανισμών είναι να αναρτούν τους οικονομικούς απολογισμούς των εκλογικών αναμετρήσεων. Κι όμως! Κανένα κόμμα δεν έχει στείλει στο Εθνικό Τυπογραφείο ισολογισμό εσόδων και δαπανών για τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Ούτε ένα!

Σε παλαιότερο δημοσίευμά του το Newsbomb.gr επισήμαινε το αδιανόητο για οποιοδήποτε πολιτισμένο κράτος της γης: «Αν μπείτε στον πειρασμό να αναζητήσετε τους ισολογισμούς των κομμάτων θα διαπιστώσετε ότι δεν δημοσιεύονται σε κανένα κρατικό φορέα!

Ούτε το Υπουργείο Εσωτερικών, ούτε το Υπουργείο Οικονομικών, ούτε η Βουλή έχουν συγκεντρωμένα τα οικονομικά στοιχεία των κομμάτων. Ούτε καν στο Εθνικό Τυπογραφείο, που είναι υπεύθυνο για την έκδοση των Φύλλων της Εφημερίδας της Κυβέρνησης δεν δημοσιεύει ισολογισμούς κομμάτων.

Για να δείτε τα οικονομικά των κομμάτων πρέπει να είστε συνδρομητής στο αρχείο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιου Τύπου! Μιλάμε δηλαδή για το άκρον άωτον της διαπλοκής. Το πολιτικό σύστημα δημοσιεύει τα οικονομικά του στο “συντεχνιακό” όργανο των εκδοτών και αυτοί που μας κυβερνούν επιμένουν ότι θα πατάξουν το “τρίγωνο της διαπλοκής!”»

Το site της Ένωσης Ιδιοκτητών (eihea.gr) δεν υφίσταται πλέον και στη θέση που λειτουργούσε εμφανίζεται μια ανάρτηση για εξοπλισμό εστιατορίων. Η προχειρότητα ζει και βασιλεύει!

Αμείλικτα ερωτήματα

Έτσι, καταλήγουμε μοιραία στην ανάλυση δύο δεδομένων, τα οποία, εάν τα εξηγούσαμε με απλά μαθηματικά, ο λόγος τους θα ήταν κάπως έτσι: Κουμπαράδες κομμάτων / Τσέπες Ελλήνων = ποσά αντιστρόφως ανάλογα. Γιατί, αυτό, ακριβώς συμβαίνει: όσο τα κόμματα γεμίζουν τους κορβανάδες τους, τόσο η φτωχοποίηση κυριεύει τις ζωές των Ελλήνων.

Αφού, λοιπόν, τα κόμματα λάμβαναν επί μακρόν «θαλασσοδάνεια», κι αφού εξακολουθούν να λαμβάνουν ακόμη και σε καιρούς βαθιάς οικονομικής κρίσης κρατική οικονομική ενίσχυση, γιατί δεν κάνουν κάτι πολύ απλό; Να μοιράσουν τα ποσά από της επιχορήγησης σε δομές αλληλεγγύης και στήριξης των συνανθρώπων μας που ζουν πλέον κάτω από το όριο της φτώχειας και κινδυνεύουν πλέον, ελέω Μνημονίου, να χάσουν τις περιουσίες τους;

Δεν είναι, άραγε, υποκρισία, όταν τα κόμματα εξουσίας ή αντίστοιχα τα κόμματα διαμαρτυρίας μιλούν για «κοινωνική δικαιοσύνη» και την ίδια στιγμή τσεπώνουν ζεστό χρήμα, μέρος του οποίου πηγαίνει προς «ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς»;

Ήδη μέχρι τον Ιούλιο του 2016 η κρατική επιχορήγηση ανερχόταν συνολικά σε 6.457.000 ευρώ (4.520.000 ευρώ από την α’ δόση και 1.937.000 ευρώ από τη β’ δόση). Εάν σε αυτά τα ποσά προστεθεί και η τελευταία δόση της χρονιάς, τότε μιλάμε για ένα ποσό που σε ετήσια βάση ανέρχεται περί τα 12 εκατ. ευρώ. Είπατε κάτι;

Φτάνει πια με την ασυδοσία!

Ας ξαναγυρίσουμε, όμως στα του κομματικού δανεισμού. Ζούμε, δυστυχώς, στη χώρα των πολλών και διαφορετικών ταχυτήτων: Ενώ ήδη υπάρχουν στοιχεία ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για τα «θαλασσοδάνεια» των κομμάτων και επιβεβαιωμένα γνωρίζουμε πως, για παράδειγμα, η ΝΔ οφείλει περί τα 131 εκατ. ευρώ στις τράπεζες και το ΠΑΣΟΚ 108 εκατ. ευρώ, δεν κινείται εναντίον τους η παραμικρή νομική διαδικασία.

Κάποια στιγμή, μάλιστα, ήρθε σε γνώση του Newsbomb.gr ότι στο βαθύ παρασκήνιο, εξετάζεται το ενδεχόμενο τα κόμματα να πέσουν στα «μαλακά», μέσω ευνοϊκών ρυθμίσεων που προβλέπουν – μεταξύ άλλων – «κούρεμα» χρεών, αλλά και αναδιάρθρωση, ήτοι επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δόσεων. Κι όλα αυτά, ασχέτως, αν αυτά τα δάνεια χτυπούν «κόκκινο», αφού θεωρούνται μη εξυπηρετούμενα, καθώς υπερβαίνουν κατά πολύ τα σημερινά έσοδα των κομματικών μηχανισμών που τα συνήψαν.

Έχουμε προειδοποιήσει ξανά, αλλά θα το πούμε και τώρα: να μην τολμήσει κανείς να προβεί σε οποιαδήποτε ευνοϊκή ρύθμιση, διότι η οργή του λαού θα πέσει στα κεφάλια τους σαν κεραυνός.

Όποιο κόμμα δεν μπορεί ή δεν θέλει να ρυθμίσει τα χρέη του, τότε να υποβληθεί στις ίδιες ακριβώς διαδικασίες, που υπόκεινται όλες οι επιχειρήσεις. Να βγουν στο σφυρί και, εάν χρειαστεί, ακόμη και να βάλουν «λουκέτο».

Αυτό το βιολί του «άλλο εσύ κι άλλο εγώ» πρέπει να τελειώσει: δεν γίνεται να πετιούνται στο δρόμο Έλληνες οικογενειάρχες, που τους διαλύουν με τη φορολογία και αναγκάζονται να βάλουν «λουκέτο» στις επιχειρήσεις τους και την ίδια στιγμή, τα πολιτικά κόμματα να κάνουν το κορόιδο, όταν πρέπει να πληρώσουν αυτά που χρωστάνε. Ό,τι ισχύει για τους απλούς πολίτες, να ισχύσει και για τους πολιτικούς οργανισμούς.

Υπάρχει λύση;

Λύση υπάρχει, αλλά, δυστυχώς, καμία απολύτως πολιτική βούληση. Ήδη από το φθινόπωρο του 2014 συζητήθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή ένας νέος νόμος για τα οικονομικά των κομμάτων που εκτός όλων τα άλλων εναρμόνιζε το νομικό πλαίσιο με τις συστάσεις της Επιτροπής GRECO (Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς-Group of States Against Corruption) του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Και μπορεί ο νόμος να ψηφίστηκε, αλλά ουσιαστικά σε κανένα σημείο δεν εφαρμόζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην Ελλάδα γύρω από το πολιτικό χρήμα και τη διαχείρισή του.

Ελλάς το μεγαλείο σου…
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λήξη συναγερμού στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης

Οι αστυνομικές αρχές του αεροδρομίου “Λαγκουάρντια” στη Νέα Υόρκη, άνοιξαν για τους επιβάτες τον τερματικό σταθμό Β του αεροδρομίου, ο οποίος είχε αποκλειστεί από τις δυνάμεις ασφαλείας μετά τον εντοπισμό οχήματος που είχε εγκαταλειφθεί με ανοιχτές τις πόρτες του έξω από αυτόν.

Η εκκένωση του τερματικού σταθμού έγινε γύρω στις 23:00 τοπική ώρα. Μία ώρα μετά, έγινε γνωστό ότι ο αναφερόμενος τερματικός σταθμός, άνοιξε για τους επιβάτες. Αρκετοί από αυτούς είχαν ανεβάσει στο Twitter, φωτογραφίες από ένα όχημα SUV το οποίο ερευνούσαν οι αστυνομικοί, ενώ ο χώρος είχε αποκλειστεί από άντρες των δυνάμεων ασφαλείας και στρατιώτες.
πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μέχρι πότε θα είναι δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεύτερη ημέρα σήμερα Παρασκευή (23/09), της απεργίας που πραγματοποιούν οι ναυτεργάτες, διαμαρτυρόμενοι για «τη χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων» η οποία «απειλεί την επαγγελματική μας υπόσταση».

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) πραγματοποιεί 48ωρη απεργία, η οποία ξεκίνησε στις 6 το πρωί της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί τις 6 το πρωί του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου.

Αποτέλεσμα της απεργίας είναι να παραμένουν δεμένα σε όλα τα λιμάνια της χώρας, τα πλοία όλων των κατηγοριών.

Στη γραμμή Πέραμα-Σαλαμίνα εκτελείται ένα δρομολόγιο κάθε δύο ώρες, ενώ τετράωρη στάση εργασίας, από τις 6 το πρωί έως τις 10, πραγματοποιούν σήμερα και τα ρυμουλκά.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικές πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις δρομολογίων, στις οποίες έχουν προχωρήσει οι ακτοπλοϊκές εταιρείες.

«Οι επερχόμενες νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και στα εφάπαξ δεν αφήνουν 
περιθώρια για άλλες επιλογές», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ. Υπογραμμίζει, επίσης, ότι η συνομοσπονδία των ναυτικών έχει καταθέσει πολλές φορές στους αρμοδίους, συγκεκριμένες προτάσεις για την καταπολέμηση της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας και για τις νέες θέσεις εργασίες και δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα διαπραγμάτευσης για μείωση των όσων ορίζουν οι ΣΣΕ του κλάδου.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΗΠΑ: Τρίτη νύχτα χάους στο Σάρλοτ - Επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας (Pics+Vid)

Απαγόρευση της κυκλοφορίας επιβλήθηκε στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας από τα μεσάνυχτα σήμερα μέχρι τις 06:00 το πρωί, μετά τις ταραχές που σημειώθηκαν κατά τις δύο προηγούμενες νύχτες, μετά το θανάσιμο τραυματισμό ενός Αφροαμερικάνου, από αστυνομικό.

Οι Αρχές της πόλης ανακοίνωσαν στο Twitter, ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα εφαρμόζεται μέχρι την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί ή την ανάκληση εφαρμογής του μέτρου.

Αιτία για τα επεισόδια ο φόνος του Κιθ Λαμόντ Σκοτ, 43 ετών πριν ημέρες και μια σειρά δολοφονιών αφροαμερικανών από αστυνομικούς τα τελευταία χρόνια. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά κοντά στο σημείο όπου πυροβολήθηκε ο άνδρας, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Οι ζωές των μαύρων μετράνε» και φωνάζοντας το σύνθημα «Χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει ειρήνη».

Η δήμαρχος του Σάρλοτ Τζένιφερ Ρόμπερτς υποσχέθηκε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για τις ενέργειες του αστυνομικού Μπρέντλεϊ Βίνσον, ο οποίος εντάχθηκε στο σώμα το 2014 και φέρεται να πυροβόλησε θανάσιμα τον Σκοτ.


001


Ο Βίνσον τέθηκε σε αργία εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας που διεξάγεται σε βάρος του. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, μετείχε σε μια ομάδα αστυνομικών που είχαν αναλάβει να συλλάβουν έναν ύποπτο. Ο Κιθ Λαμόντ Σκοτ, που δεν ήταν ο καταζητούμενος, βρισκόταν στο πάρκινγκ ενός κτηρίου και ήταν οπλισμένος. Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι αισθάνθηκαν ότι «απειλούνταν» και άνοιξαν πυρ εναντίον του.

Η οικογένεια του αμφισβητεί αυτήν την εκδοχή και υποστηρίζει ότι το θύμα κρατούσε ένα βιβλίο. Η κόρη του ανέφερε μάλιστα ότι ο πατέρας της περίμενε στο πάρκινγκ τον αδελφό της.
Το όπλο είναι «ψέμα», δήλωσε στο AFP γειτόνισσα του Σκοτ. «Αφαίρεσαν το βιβλίο και το αντικατέστησαν με ένα περίστροφο. Ο άνδρας αυτός καθόταν εδώ κάθε μέρα περιμένοντας το σχολικό λεωφορείο του γιου του», είπε.

Οι ταραχές στο Σάρλοτ ξέσπασαν λίγες μόλις ώρες μετά τον θάνατο ενός άλλου Αφροαμερικανού, του Τέρενς Κράτσερ, ο οποίος πυροβολήθηκε από μια λευκή αστυνομικό στην Τούλσα της Οκλαχόμας. Το επεισόδιο αυτό βιντεοσκοπήθηκε από κάμερες της αστυνομίας.
Στα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα διακρίνεται καθαρά ένας άνδρας, ο 40χρονος Κράτσερ, να προχωρεί προς το αυτοκίνητό του με τα χέρια ψηλά. Ο Κράτσερ, τον οποίο παρακολουθούσε ένας αστυνομικός από ελικόπτερο, απλώνει τα χέρια του προς το αυτοκίνητο και τότε δέχεται τον πυροβολισμό.

Ο Τσακ Τζόρνταν, ο αρχηγός της αστυνομίας της Τούλσα, παραδέχτηκε ότι οι εικόνες αυτές είναι «ανησυχητικές». Δεν βρέθηκε κανένα όπλο, ούτε πάνω στον Κράτσερ, ούτε μέσα στο αυτοκίνητό του.

Τα νέα αυτά επεισόδια έρχονται να προστεθούν σε μια μακρά σειρά πυροβολισμών εναντίον Αφροαμερικανών από αστυνομικούς τα δύο τελευταία χρόνια.


Απαγόρευση της κυκλοφορίας επιβλήθηκε στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας από τα μεσάνυχτα σήμερα μέχρι τις 06:00 το πρωί, μετά τις ταραχές που σημειώθηκαν κατά τις δύο προηγούμενες νύχτες, μετά το θανάσιμο τραυματισμό ενός Αφροαμερικάνου, από αστυνομικό. Οι Αρχές της πόλης ανακοίνωσαν στο Twitter, ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα εφαρμόζεται μέχρι την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί ή την ανάκληση εφαρμογής του μέτρου.

 


 Αιτία για τα επεισόδια ο φόνος του Κιθ Λαμόντ Σκοτ, 43 ετών πριν ημέρες και μια σειρά δολοφονιών αφροαμερικανών από αστυνομικούς τα τελευταία χρόνια. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά κοντά στο σημείο όπου πυροβολήθηκε ο άνδρας, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Οι ζωές των μαύρων μετράνε» και φωνάζοντας το σύνθημα «Χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει ειρήνη». Η δήμαρχος του Σάρλοτ Τζένιφερ Ρόμπερτς υποσχέθηκε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για τις ενέργειες του αστυνομικού Μπρέντλεϊ Βίνσον, ο οποίος εντάχθηκε στο σώμα το 2014 και φέρεται να πυροβόλησε θανάσιμα τον Σκοτ. Απαγόρευση της κυκλοφορίας επιβλήθηκε στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας από τα μεσάνυχτα σήμερα μέχρι τις 06:00 το πρωί, μετά τις ταραχές που σημειώθηκαν κατά τις δύο προηγούμενες νύχτες, μετά το θανάσιμο τραυματισμό ενός Αφροαμερικάνου, από αστυνομικό. Οι Αρχές της πόλης ανακοίνωσαν στο Twitter, ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα εφαρμόζεται μέχρι την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί ή την ανάκληση εφαρμογής του μέτρου. Αιτία για τα επεισόδια ο φόνος του Κιθ Λαμόντ Σκοτ, 43 ετών πριν ημέρες και μια σειρά δολοφονιών αφροαμερικανών από αστυνομικούς τα τελευταία χρόνια. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά κοντά στο σημείο όπου πυροβολήθηκε ο άνδρας, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Οι ζωές των μαύρων μετράνε» και φωνάζοντας το σύνθημα «Χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει ειρήνη». Η δήμαρχος του Σάρλοτ Τζένιφερ Ρόμπερτς υποσχέθηκε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για τις ενέργειες του αστυνομικού Μπρέντλεϊ Βίνσον, ο οποίος εντάχθηκε στο σώμα το 2014 και φέρεται να πυροβόλησε θανάσιμα τον Σκοτ.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απίστευτο! Μετατρέπουν τις συντάξεις σε... επιδόματα

Χαμένοι όλοι από τον επανυπολογισμό των καταβαλλόμενων συντάξεων- Και χαμηλοσυνταξιούχοι και υψηλοσυνταξιούχοι

Της Αμέλιας Αναστασάκη

Κοινωνικός «σεισμός» προμηνύεται από την 1η Ιανουαρίου του 2019 εξαιτίας των νέων τεράστιων μειώσεων που έρχονται στις κύριες συντάξεις. Μετά τις ήδη δέκα περικοπές που έχουν υποστεί όλοι οι συνταξιούχοι, αναμένονται κι άλλες! Αυτό όμως που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι, ο επανυπολογισμός φέρνει «ψαλίδια» τόσο σε εκείνους που λαμβάνουν σήμερα σύνταξη 2.773,40 ευρώ, όσο και σε εκείνους που παίρνουν 494,87 ευρώ! Οι περικοπές δεν κάνουν εξαιρέσεις…

Έτσι θα διαμορφωθούν οι καταβαλλόμενες συντάξεις - Δείτε χαρακτηριστικά παραδείγματα 


PHOTO3 page 001


Δεν εξαιρούνται καν οι χαμηλοσυνταξιούχοι! Σύμφωνα με τους υπολογισμούς ένας συνταξιούχος που σήμερα λαμβάνει 494,87 ευρώ, με την αλλαγή των ποσοστών αναπλήρωσης θα παίρνει 483,49 ευρώ. Δηλαδή από την 1η Ιανουαρίου του 2019 θα υποστεί μείωση 11,38 ευρώ!


PHOTO4 page 001


Όμως και ένας συνταξιούχος που λαμβάνει σήμερα 1.496,83 ευρώ, θα δει τεράστιες απώλειες. Αφού η σύνταξή του θα κατρακυλήσει στα 1.042,23 ευρώ. Δηλαδή θα χάσει 454,60 ευρώ!


PHOTO2 page 001Όπως παρατηρούμε στο παραπάνω παράδειγμα, όσο οι συντάξεις «ανεβαίνουν», τόσο οι μειώσεις είναι μεγαλύτερες.

Σύμφωνα με τον ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου, ένας συνταξιούχος που έχει μηνιαίες αποδοχές 1.884,46 ευρώ, θα βρεθεί στις αρχές του 2019 να μην βάζει στην τσέπη του πάνω από 1.186,48 ευρώ. Θα «χάσει» ολόκληρη την προσωπική διαφορά που σήμερα διαμορφώνεται στα 697,98 ευρώ!

FVTO 1 copy


Υπάρχουν όμως και κάποιοι συνταξιούχοι, που λαμβάνουν υψηλές συντάξεις, ακόμα και σήμερα (μετά από δέκα τουλάχιστον μειώσεις!). Ένας συνταξιούχος που σήμερα έχει αποδοχές 2.773,40 ευρώ, θα χάσει 1.383,37 ευρώ! Και η σύνταξή του θα κατρακυλήσει στα 1.390,03 ευρώ!

Να υπενθυμίσουμε ότι όλες οι καταβαλλόμενες συντάξεις θα πρέπει να υπολογιστούν με βάση τον νέο τρόπο υπολογισμού που θα ισχύει για όλους τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους, με το υπόλοιπο ποσό να καταβάλλεται στους συνταξιούχους ως προσωπική διαφορά. Αυτή όμως η προσωπική διαφορά θα καταβάλλεται μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου του 2018. Από την 1η Ιανουαρίου του 2019, όλα θα αλλάξουν. Όλες οι συντάξεις θα «κοιτούν» προς τα κάτω, παρά τις συνεχείς δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, ότι: «Καμία κύρια σύνταξη δεν πρόκειται να μειωθεί».
Σύνταξη σε… «κομμάτια»!

«Έσπασε» η σύνταξη σε τρία κομμάτια, το ανταποδοτικό μέρος, την εθνική και την προσωπική διαφορά. Εκτός από την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, κινδυνεύει από το 2018 και το ανταποδοτικό μέρος, καθώς ενεργοποιείται ο «κόφτης».

Ανταποδοτική: ό,τι πλήρωσε σε εισφορές ως εργαζόμενος
Εθνική Σύνταξη: 384 ευρώ στην 20ετία
Προσωπική διαφορά: θα ισχύει μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2018


PHOTO5

Ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, Νίκος Χατζόπουλος, τονίζει ότι εκτός από τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, ο επανυπολογισμός των κύριων συντάξεων κρύβει «ψαλίδι» στις ήδη 2,6 εκατ. καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις. Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, το οποίο έχει προσφύγει στο ΣτΕ, παρατηρεί ότι η «προσωπική διαφορά» θα είναι το επόμενο τμήμα των συντάξεων που θα περικοπεί αν τα δημόσια οικονομικά δεν πάνε καλά και χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ο «κόφτης» που ήδη έχει θεσμοθετηθεί. Αυτό που πρέπει να κάνει κάθε συνταξιούχος, σύμφωνα με το Δίκτυο, είναι να προσκομίσει στα γραφεία του Δικτύου την αρχική απόφαση συνταξιοδότησής του, αλλά και το ενημερωτικό σημείωμα της σύνταξης, ώστε να δει πόση μείωση θα υποστούν οι μηνιαίες του αποδοχές.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κάρτα σίτισης - αλληλεγγύης: Σήμερα (23/9) η καταβολή της 15ης δόσης

Σήμερα, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 (23/9), θα ενεργοποιηθεί, για 15η φορά, η κάρτα αλληλεγγύης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ειδικότερα σύμφωνα με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας κ. Φωτίου εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης 13.563.590,00€ (δεκατρία εκατομμύρια πεντακόσιες εξήντα τρεις χιλιάδες πεντακόσια ενενήντα ευρώ) ως δέκατη πέμπτη δόση, προκειμένου να προχωρήσει η φόρτιση των εγκεκριμένων καρτών σίτισης ("Αλληλεγγύης"), στο πλαίσιο του Προγράμματος για την 
«Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης», το σύνολο των οποίων ανέρχεται στις 120.425.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση που δίδεται, μέσω της κάρτας και αποτελεί την επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι παραπάνω δικαιούχοι και η οποία ανέρχεται στο ποσό των 70–220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξεπουλούν τα πάντα σε τιμή ευκαιρίας - Υπό πώληση οι ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο

Υποθήκη στους δανειστές ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και τρεις ακόμη - Το απόγευμα η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή

Κλιμάκωση της έντασης σε ακόμη μία επεισοδιακή συνεδρίαση στη Βουλή αναμένεται κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που ορίζει τις ΔΕΚΟ οι οποίες εντάσσονται στο νέο Υπερταμείο και καταθέτει το απόγευμα σήμερα (Παρασκευή) η κυβέρνηση.

Το εν λόγω προσχέδιο νόμου με τα προαπαιτούμενα περιλαμβάνει και τη μεταφορά έξι ΔΕΚΟ στο υπερταμείο. Οι συζητήσεις στις Επιτροπές θα γίνουν τη Δευτέρα με τη διαδικασία του επείγοντος, και την Τρίτη το νομοσχέδιο θα περάσει στην Ολομέλεια.

Στο Υπερταμείο ή όπως αναφέρεται Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών θα μεταβιβαστούν οι μετοχές εταιρειών μεταξύ των οποίων είναι η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, η ΔΕΗ, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, η ΕΛΒΟ και οι ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ.

Επίσης, στο προσχέδιο περιλαμβάνεται μια σειρά ρυθμίσεων για την αναδιοργάνωση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ περιλαμβάνονται επίσης και οι γνωστές αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι αλλαγές στο οργανόγραμμα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κάτι που συνιστά προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί και η μεταβίβαση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Fraport.

Στο κεφάλαιο των μεταφορών, ορίζεται ότι η ΓΑΙΑΟΣΕ συνάπτει σύμβαση εκμίσθωσης διάρκειας έως 10 ετών με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το τροχαίο υλικό.

Την ίδια ώρα, ορίζεται ότι κατά την εκτέλεση των συμβάσεων παροχής δημόσιας υπηρεσίας επιβατικών δύναται να επιτρέπει εκχώρηση απαιτήσεων των παρόχων από τις συμβάσεις αυτές μέσω σύναψης ειδικότερων συμφωνιών μεταξύ των παρόχων, ως εκχωρητών, και το Δημόσιο, τον ΟΣΕ Α.Ε. ή τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. ως εκδοχέων, για την εξόφληση οφειλών προς τους ανωτέρω φορείς, όπως μισθώματα από συμβάσεις μίσθωσης μονάδων τροχαίου υλικού ή αμοιβών για παροχή υπηρεσιών συντήρησης τροχαίου υλικού ή άλλων υπηρεσιών.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το προσχέδιο που κατατέθηκε

Την Τρίτη (27/9) στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που θα ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!