EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το νέο «τσουνάμι» φόρων του Οκτωβρίου

Αντίστροφα ξεκίνησε να μετρά ο χρόνος για το δεύτερο «πακέτο» φορομέτρων που θα ξεκινήσει από 1η Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί σταδιακά τον Ιανουάριο του 2017.

Το νέο «πακέτο» φέρνει αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης, το ντίζελ, τις βενζίνες, στα τσιγάρα, τον καφέ, τη σταθερή τηλεφωνία ακόμη και στα μερίσματα για όσες εισηγμένες έχουν κέρδη μέσα στην κρίση και προχωρούν στη διανομή τους.

Επίσης στο τέλος του έτους καταργείται και το καθεστώς του μειωμένου κατά 30% ΦΠΑ για τα νησιά που είχε διατηρηθεί.

Αναλυτικότερα, οι αυξήσεις που έρχονται είναι οι εξής:
 • Αγροτικό πετρέλαιο: Από την 1η Οκτωβρίου 2016 ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (ΕΦΚ) που επιβαρύνει το πετρέλαιο κίνησης το οποίο χρησιμοποιούν οι αγρότες για την υποστήριξη της παραγωγικής τους δραστηριότητας θα αυξηθεί κατά 65% ή κατά 0,13 ευρώ το λίτρο, από τα 0,20 στα 0,33 ευρώ το λίτρο.
Οι αγρότες κατά την αγορά του πετρελαίου κίνησης για την εξυπηρέτηση των αναγκών της παραγωγής τους θα καταβάλλουν πλέον τον ΕΦΚ των 0,33 ευρώ το λίτρο, που ισχύει για το κανονικό πετρέλαιο κίνησης, χωρίς να δικαιούνται καμία επιστροφή φόρου εκ των υστέρων.
Η διαφορά μεταξύ του ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου και του ΕΦΚ του κανονικού πετρελαίου κίνησης θα εξαλειφθεί και θα πάψει πλέον να καταβάλλεται εκ των υστέρων ως επιστροφή φόρου.
 • Πετρέλαιο θέρμανσης: Από τις 15 Οκτωβρίου αυξάνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 0,05 ευρώ το λίτρο, από τα 0,23 στα 0,28 ευρώ το λίτρο.
Οι λιανικές τιμές πώλησης του καυσίμου θα επιβαρυνθούν με επιπλέον 0,06-0,07 ευρώ το λίτρο.
 • Αυξήσεις στα καύσιμα: Από την 1η Ιανουαρίου 2017 ο ΕΦΚ στη βενζίνη θα αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο, από τα 0,67 στα 0,7 ευρώ το λίτρο, ενώ το πετρέλαιο κίνησης θα αυξηθεί κατά 8 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,41 ευρώ το λίτρο.
Ο ΕΦΚ στο υγραέριο κίνησης θα αυξηθεί κατά 10 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,43 ευρώ το λίτρο.

Συνυπολογιζόμενου και του ΦΠΑ επί της πρόσθετης διαφοράς φόρου που θα προκύψει από την αύξηση, η τελική επίπτωση στη λιανική τιμή πώλησης της βενζίνης θα είναι μια ανατίμηση της τάξεως των 4 λεπτών ανά λίτρο με συνέπεια η αμόλυβδη να πωλείται σε τιμές που θα κινηθούν στα επίπεδα των 1,40 ευρώ το λίτρο.

Στο πετρέλαιο κίνησης η αύξηση του φόρου κατά 8 λεπτά το λίτρο θα έχει ως συνέπεια η μέση λιανική τιμή να υπερβεί τα 1,10 ευρώ, ενώ στο υγραέριο κίνησης κατά 12-13 λεπτά το λίτρο.
 • Αυξήσεις στα τσιγάρα: Αυξάνονται από την 1η Ιανουαρίου 2017 οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στα τσιγάρα και τα λοιπά προϊόντα καπνού. Ο πάγιος φόρος κατανάλωσης που επιβαρύνει τον λεπτοκομμένο καπνό θα αυξηθεί από τα 156,70 στα 170 ευρώ ανά κιλό.
Ο αναλογικός φόρος θα αυξηθεί από 20% στο 26% της λιανικής τιμής πώλησης. Το αποτέλεσμα των αυξήσεων αυτών στους ΕΦΚ των τσιγάρων και του καπνού θα είναι να αυξηθούν οι λιανικές τιμές πώλησης κατά 0,50 έως 1 ευρώ ανά πακέτο.
 • Ακριβότερος ο καφές: Επιβάλλεται ειδικός φόρος κατανάλωσης στον εισαγόμενο και εγχωρίως παραγόμενο καφέ.
Ειδικότερα από την 1η-1-2017 θα επιβληθεί ΕΦΚ στην εισαγωγή και στην εγχώρια παραγωγή καφέ, με συντελεστές από 2 έως 3 ευρώ ανά κιλό στον καβουρντισμένο καφέ και με συντελεστή 4 ευρώ ανά κιλό στον στιγμιαίο καφέ και στα παρασκευάσματα από εκχυλίσματα, αποστάγματα ή συμπυκνώματα του καφέ.

Η επιβολή του φόρου αυτού αναμένεται να επιβαρύνει με αυξήσεις κατά 10%-20% τις λιανικές τιμές πώλησης των διαφόρων ειδών καφέ.
 • Φόρος στα ηλεκτρονικά τσιγάρα: Από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα επιβληθεί ειδικός φόρος κατανάλωσης στα υγρά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Το ύψος του φόρου θα είναι 10 λεπτά ανά ml υγρού.
 • Σταθερή τηλεφωνία: Νέο φορολογικό τέλος 5% σε κάθε μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών σταθερής τηλεφωνίας.
Το νέο αυτό τέλος θα επιβάλλεται από την 1η Ιανουαρίου 2017 επί των καθαρών (προ ΦΠΑ) τηλεπικοινωνιακών τελών κάθε μηνιαίου ή διμηνιαίου λογαριασμού.

Επί του νέου αυτού τέλους θα επιβάλλεται εν συνεχεία ο ΦΠΑ με συντελεστή 24%. Η τελική επιβάρυνση στους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας θα αγγίξει το 6%.
 • Μερίσματα: Αυξάνεται ο φόρος στα μερίσματα από 10% σε 15%.
 • ΦΠΑ στα νησιά: Στο τέλος του έτους καταργείται η έκπτωση 30% του ΦΠΑ που έχει διατηρηθεί μέχρι σήμερα σε ορισμένα νησιά.

Εφημερίδα των Συντακτών


 ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο καφετζής με καταθέσεις 3,6 εκατ. και ο συνταξιούχος εισαγωγέας ναρκωτικών

Το «πανέρι» του ΣΔΟΕ είχε από όλα τη χρονιά που πέρασε. Χιλιάδες ελέγχους, συλλήψεις, κατασχέσεις ναρκωτικών και λαθραίων τσιγάρων, πορισματικές αναφορές, δεσμεύσεις λογαριασμών.

Αν και βρίσκεται σε προσπάθεια ανασύστασης, αφού 500 υπάλληλοί του μετακινήθηκαν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, επιχειρεί να αναδιοργανωθεί και να πολεμήσει το οικονομικό έγκλημα, σε όλες του τις μορφές, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, εγχώριων και διεθνών πληροφοριών, αλλά και των καταγγελιών που φθάνουν σε αυτό καθημερινά ακόμη και με e-mail.

Το τελευταίο όπλο του, που ακούει στο όνομα Elenxis, επιτρέπει στους άνδρες του ΣΔΟΕ την πρόσβαση ανά πάσα στιγμή σε οποιοδήποτε στοιχείο αναζητήσουν. Στοιχεία φορολογικά ή τελωνειακά, πληροφορίες από το μητρώο εκδοτών πλαστών ή εικονικών τιμολογίων, καθώς και την άντληση στοιχείων από τα υποσυστήματα του TAXISNET.

Η διασταύρωση μάλιστα γίνεται ακόμη και επιτόπου, αφού υπάρχει ανά πάσα στιγμή πρόσβαση σε αυτό το σύστημα. Τη χρονιά που πέρασε, η ειδική γραμματεία του ΣΔΟΕ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της διενήργησε συνολικά 24.273 ελέγχους. Από τους ελέγχους αυτούς βρέθηκαν συνολικά 10.496 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 421.029 παραβάσεις. Το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 43,24%, ποσοστό διόλου χαμηλό, όπως υποστηρίζουν τα στελέχη του...

Την ίδια χρονιά, και ενώ οι επιταγές του Μνημονίου ήθελαν την αποψίλωση του σώματος και τη μεταφορά του έμψυχου υλικού του στη ΓΓΔΕ αφού στόχος ήταν τα έσοδα και μόνο τα έσοδα, τα στελέχη του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με τη ΓΓΔΕ και το ΥΠΟ δημιούργησαν το μητρώο τραπεζικών λογαριασμών, μία βάση δεδομένων που μέσα σε 24 ώρες ο ελεγκτής μπορεί να έχει στα χέρια του όλη την τραπεζική εικόνα του ελεγχόμενου. Σε αυτήν τη βάση ξεκίνησε το χτίσιμο του νέου ΣΔΟΕ, το οποίο σήμερα έχει περίπου 220 υπαλλήλους και αποτελεί τον εκτελεστικό βραχίονα των εισαγγελέων αλλά και αρωγό της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης Βρώμικου Χρήματος. Αν και το 2015 ήταν δύσκολη χρονιά για την υπηρεσία, υπέβαλε 965 πορισματικές αναφορές εκ των οποίων οι 860 αφορούσαν οικονομικά εγκλήματα και 105 περιπτώσεις προσαύξησης περιουσίας από αδήλωτη φορολογητέα ύλη. Ο κατάλογος του 1.270.047 ΑΦΜ μέσω του οποίου άρχισε να ελέγχεται ο μεγάλος πλούτος, είναι έργο της ειδικής γραμματείας του ΣΔΟΕ και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
 • Αρχείο καταθετών από όλα τα ημεδαπά πιστωτικά ιδρύματα με ύψος συναλλαγών ή εμβασμάτων στο εξωτερικό, τουλάχιστον σε μια χρήση, άνω των 300.000 ή 100.000€ για χρονικό διάστημα από 2000 έως 2012.
 • Λίστα από Ελληνες φορολογουμένους στην Ελλάδα, που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο Λουξεμβούργο.
 •  Λίστα που αφορά 2.062 φυσικά και νομικά πρόσωπα που διατηρούν ή διατηρούσαν λογαριασμούς στην Τράπεζα HSBC στη Γενεύη.
 •  Λίστα που αφορά διοικητές και υποδιοικητές που υπηρέτησαν στο ΕΣΥ κ.ά.
Τραπεζικοί λογαριασμοί

Οι έλεγχοι των τραπεζικών λογαριασμών, μέσω των βάσεων δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί, έχουν σχηματίσει πολλές ποινικές δικογραφίες σε βάρος φυσικών προσώπων, οδηγώντας στο θλιβερό συμπέρασμα τού αέναου οργίου της φοροδιαφυγής στη χώρα μας. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις απόκρυψης φορολογητέας ύλης που προέκυψαν είναι οι παρακάτω:
 • Φυσικό πρόσωπο, ιδιωτικός υπάλληλος - μέλος νομικού προσώπου, από επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις έδειξε προσαύξηση περιουσίας 18.426.220,84 €.
 • Αλλο φυσικό πρόσωπο με αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη 17,8 εκατ.€.
 • Φυσικό πρόσωπο, μέλος νομικού προσώπου, από επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις προέκυψε προσαύξηση περιουσίας 12.847.184,89 €.
 • Φυσικό πρόσωπο, για το οποίο διεπιστώθη προσαύξηση περιουσίας 8.514.850 €.
 • Φυσικό πρόσωπο στη Βούλα, το οποίο δεν υπέβαλε δήλωση φορολογίας εισοδήματος, αλλά προέκυψαν διαφορές καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων για τις χρήσεις 2008-2010 ύψους 5.609.846,73 €.
 • Επιχειρηματίας με εκμετάλλευση... παραδοσιακού καφενείου, από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα, προέκυψε προσαύξηση περιουσίας 3.645.906,03 €.
 • Φυσικό πρόσωπο, προσαύξηση περιουσίας-φοροδιαφυγή 1.488.449,56 €.
 • Από επεξεργασία καταθέσεων, μαιευτήρα-γυναικολόγου, προέκυψε αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη 957.508 €.
 • Ελεύθερος επαγγελματίας στην Αθήνα, υπέβαλε ανακριβή δήλωση φορολογίας εισοδήματος με αντίστοιχη προσαύξηση περιουσίας για τις χρήσεις 2002-2010 αξίας 895.938€.
 • Από επεξεργασία καταθέσεων δικηγόρου προέκυψε αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη 684.856 €.
Η λίστα Λαγκάρντ

Αυξήθηκαν και οι ρυθμοί της έρευνας στη λίστα Λαγκάρντ, αφού ολοκληρώθηκε ο έλεγχος σε 116 φυσικά πρόσωπα. Σε συνεργασία με τη ΓΓΔΕ, οι έλεγχοι υπερδιπλασιάστηκαν, αφού το 2013 είχε γίνει έρευνα μόνο σε 3 πρόσωπα, ενώ το 2014 σε 49 καταθέτες. Σύμφωνα με τον ετήσιο απολογισμό της ειδικής γραμματείας, πέρυσι οι έλεγχοι ήταν 2,2 φορές περισσότεροι σε σχέση με το 2014, με αποτέλεσμα να βεβαιωθούν από τη ΓΓΔΕ, 178.313.978,08 ευρώ από 26.620.923,80 € 2014.

Δεν ήταν όμως λίγες και οι νέες υποθέσεις που εισήχθησαν στο κομμάτι της διαφθοράς των δημόσιων λειτουργών, από την Ειδική Διεύθυνση Ελέγχου Εθνικών και Κοινοτικών Δαπανών και Καταπολέμησης της Απάτης και της Διαφθοράς.

Ετσι 200 νέοι φάκελοι μπήκαν στο μικροσκόπιο των ελεγκτών, οι οποίοι αφορούν τον έλεγχο δημόσιων λειτουργών, ύστερα από καταγγελίες ή υπόνοιες για δωροδοκία λόγω της θέσης που κατέχουν.

Την τιμητική τους είχαν και τα ναρκωτικά, αφού σε συνεργασία με την αμερικανική υπηρεσία καταπολέμησης ναρκωτικών αλλά και τις Europol και Interpol, το 2015 κατασχέθηκαν 2.567 κιλά και 260 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 401,25 κιλά της ουσίας Khat (καθίνης), 7,6 κιλά κοκαΐνης, 1.680 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, 205,8 γραμμάρια ηρωίνης και 373 τεμάχια διαφόρων ναρκωτικών ουσιών. Η σύλληψη μάλιστα ενός... συνταξιούχου εκπαιδευτικού στο «Ελ. Βενιζέλος» σε συνεργασία με το τελωνείο του αεροδρομίου, με μεγάλη ποσότητα καθίνης, θεωρήθηκε επιτυχία, αφού ο 63χρονος είχε αναλάβει την εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών από διάφορες χώρες της Αφρικής στην Ελλάδα, με την αποστολή... ταχυδρομικών δεμάτων. Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την αρμόδια υπηρεσία διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς επαναπροωθούσε τα δέματα με τη ναρκωτική ουσία ΚΗΑΤ στην Αμερική...

Μία μεγάλη πληγή που στερεί έσοδα από τα δημόσια ταμεία είναι το λαθρεμπόριο τσιγάρων. Πέρυσι οι κατασχέσεις λαθραίων τσιγάρων χτύπησαν «κόκκινο» αφού παρατηρείται άνοδος σε ποσοστό 48% ως προς τη συνολική ποσότητα κατασχεθέντων καπνικών. Από όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς (τελωνεία, λιμενικό, αστυνομία και οικονομική αστυνομία) κατασχέθηκαν περίπου 630.801.892 τεμάχια λαθραίων τσιγάρων, με τη συμβολή του ΣΔΟΕ στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου να είναι 20% μεγαλύτερη από το 2014. Τα... λάφυρά του φθάνουν τα 171.634.000 τεμάχια σε επιχειρήσεις που έκανε από κοινού με τους άνδρες των τελωνείων.

Τα διαφυγόντα κέρδη για το Δημόσιο από τους αναλογούντες δασμούς και φόρους λόγω του λαθρεμπορίου τσιγάρων ανέρχονται συνολικά για το 2015 στο ποσό των 114.544.016,99€. Από το συνολικό ποσό αυτό υπολογίζεται ότι 31.406.069,59€ αντιστοιχούν στις κατασχέσεις τσιγάρων που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ από κοινού με τους τελωνειακούς.

Σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση αλλά και στην πορεία των ερευνών, έχουν οι καταγγελίες που φθάνουν στο ΣΔΟΕ, οι οποίες το 2015 έφθασαν τις 12.716. Από αυτές, 3.681 ήρθαν με το ταχυδρομείο, 2.827 με e-mail, 5.810 καταγγελίες υποβλήθηκαν τηλεφωνικά και 398 με φυσική παρουσία των καταγγελλόντων.

Αποτέλεσμα των καταγγελιών ήταν τον Ιούνιο της περασμένης χρονιάς να αποκαλυφθούν στην περιοχή των Μεγάρων, στην Ηλιούπολη και στο Ζεφύρι, τρεις αποθήκες που έφτιαχναν ποτά «μπόμπες» και ήταν έτοιμα να διοχετεθούν στην αγορά. Η αποφυγή φόρων και δασμών υπολογίστηκε ότι ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ...

«Οι αριθμοί είναι ένα εργαλείο που πρέπει να το διαβάσεις για να δεις πού θέλεις πας. Δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε, χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη», λέει στο «Εθνος της Κυριακής». ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Κ. Χρήστου.

Ο ξεχασμένος μεσίτης

Από επεξεργασία καταθέσεων μεσίτη προέκυψε αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη 1.476.062 ευρώ από τη διαφορά μεταξύ συμβολαίων πώλησης και τραπεζικών λογαριασμών. Επίσης από επεξεργασία καταθέσεων συνταξιούχου προέκυψε αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη 1.500.808 €.πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Ρουβίκωνας κήρυξε τον πόλεμο στον Κ. Μητσοτάκη

Λίγες μέρες μετά την αινιγματική φράση ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα για «έκπληξη» που ετοιμάζεται για τον ίδιο τον πρωθυπουργό, η αναρχική ομάδα απειλεί και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αφορμή η δήλωση του αρχηγού της Ν.Δ. σε πρόσφατη συνέντευξή του πως «θα τελειώσω με το άβατο των Εξαρχείων σε ένα μήνα».
 
Την παραπάνω φράση είχε πει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στη Real News πριν από μερικές εβδομάδες. Αργά το βράδυ του Σαββάτου (24.09.2016) στη σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου indymedia, ο Ρουβίκωνας ανέβασε κείμενο με το οποίο επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη για αυτή ακριβώς τη φράση και όχι μόνο. «Το ζήτημα δεν είναι πως θα έρθει, αλλά πως θα φύγει», αναφέρεται στο κείμενο του Ρουβίκωνα.
 
«(…) αφού μας απειλούν θα απαντήσουμε: Δεν αμφιβάλλουμε ότι το κράτος μπορεί με στρατιωτικούς όρους να σπάσει τις καταλήψεις, να φυλακίσει αναρχικούς, να βάλει μόνιμα και μαζικά δυνάμεις καταστολής στα Εξάρχεια. Πιθανόν να μπορεί να το κάνει και σε ένα μήνα. Αλλά θα πρέπει όλοι τους, δεξιά και αριστερά να έχουν υπόψη τους ότι κάτι τέτοιο έχει ήδη γίνει και μάλιστα αρκετές φορές. Η αφοσίωση, η αλληλεγγύη, η αδιαλλαξία των αναρχικών και πάνω από όλα το δίκαιο του αγώνα τους και το μικρό αλλά υπαρκτό ρίζωμά τους στο έδαφος της εκμεταλλευόμενης και καταπιεζόμενης κοινωνίας είναι αυτά που τους έδωσαν τη δύναμη να αντισταθούν, να επιβιώσουν και να αναπτύσσονται. Κι έτσι θα γίνει και την επόμενη φορά.

(…) Σε κάθε περίπτωση αν το κράτος, δεξιό ή αριστερό, θέλει να τσακίσει τον Ρουβίκωνα ας έρθει να το κάνει. Αν θέλει να τελειώσει τα Εξάρχεια ας έρθει να το κάνει (να δουλέψουν και με την ησυχία τους πια οι επενδυτές των ναρκωτικών). Αν θέλει να κλείσει στη φυλακή τους αναρχικούς, ας έρθει να το κάνει… Η εμπειρία του πρέπει να του έχει διδάξει ότι το ζήτημα δεν είναι πως θα έρθει, αλλά πως θα φύγει…».

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αναζητώντας εξωγήινους: Εγκαινιάστηκε το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου.

Το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου τέθηκε σήμερα (25/9) σε λειτουργία, σε μια ορεινή περιοχή της επαρχίας Γκουιτζόου της νοτιοδυτικής Κίνας.

Λίγο μετά το μεσημέρι, σε μια κοιλάδα της περιφέρειας Πινγκτάνγκ, εκατοντάδες αστρονόμοι και λάτρεις της επιστήμης, παρακολούθησαν τα επίσημα εγκαίνια του ραδιοτηλεοσκοπίου FAST (Σφαιρικό Τηλεσκόπιο Διαμέτρου 500 μέτρων), στόχος του οποίου είναι να εξερευνήσει το διάστημα και να αναζητήσει εξωγήινη ζωή.

Οι εργασίες για την κατασκευή του FAST, που στοίχισε 1,2 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 180 εκατομμύρια δολάρια) ξεκίνησαν το 2011, δηλαδή 17 χρόνια μετά την πρόταση που είχαν υποβάλει Κινέζοι αστρονόμοι.

Η εγκατάσταση του κυρίου σώματος, ενός πιάτου με 4.450 πάνελ, μεγέθους όσο 30 ποδοσφαιρικά γήπεδα, ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ συνεχάρη τους μηχανικούς, τους επιστήμονες και όσους συμμετείχαν στην κατασκευή. πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εφορία: ‘Ελεγχος με νέα ηλεκτρονική εφαρμογή

Σφίγγει ο κλοιός από την εφορία, με λεπτομερή έλεγχο των υπόπτων για φοροδιαφυγή και βαριές ποινές, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής.

Με νέα ηλεκτρονική εφαρμογή, οι ελεγκτές θα μπορούν να διαπιστώνουν μέσα σε ένα 24ωρο αν φορολογούμενοι και επιχειρήσεις είναι ύποπτοι για φοροδιαφυγή.

Για την έκδοση φορολογικής ενημερότητας, ακόμη και για οφειλές σε ρύθμιση, η εφορία θα ζητά πλέον την εξόφληση ολόκληρης της οφειλής, μπλοκάροντας έτσι την είσπραξη ποσών από το Δημόσιο ή την μεταβίβαση ακινήτων.

Παράλληλα, προωθείται η ποινικοποίηση της απόκρυψης εισοδημάτων από τη φορολογική δήλωση, όπως και της ψευδούς δήλωσης στοιχείων στη δήλωση Ε9, για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δύο νέες βόμβες κατά του ασφαλιστικού στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα

Ένα νέο τοπίο διαμορφώνει στο Ασφαλιστικό μετά την κατάθεση και την πιθανή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που κατέθεσε χθες στη βουλή η κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιηθούν τα προαπαιτούμενα των δανειστών. Ανάμεσα στους μεγάλους χαμένους αναμένεται να είναι οι επαγγελματίες πληρώνοντας περισσότερες εισφορές, αλλά και οι απόμαχοι της δουλειάς που έχουν «υψηλές» κύριες συντάξεις, παρότι έχουν πληρώσει επί χρόνια υψηλές ασφαλιστικές εισφορές.

Η κατάσταση με τα ταμεία, που ήρθε με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο με αφορμή την πρόταση του ΙΚΑ για σπάσιμο του λεγόμενου κουμπαρά του ΑΚΑΓΕ, φαίνεται πως είναι όλο και χειρότερη, παρά τις διαρκείς και σκληρές παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό.

Εάν συνυπολογίσουμε και την έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, και τις νέες περικοπές ποα απαιτεί στις ήδη καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις, παίρνουμε μια ακόμα γεύση του πού βαδίζουν τα πράγματα στο μέτωπο του Ασφαλιστικού.

Συγκεκριμένα, το πολυνομοσχέδιο προβλέπει ότι:

- Οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων και ξενοδοχείων -που δεν είναι ταυτόχρονα αγρότες- σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων απεντάσσονται από τον ΟΓΑ και μεταβαίνουν στον ΟΑΕΕ. Έτσι από 1/1/2017 θα καταβάλλουν, όπως όλοι οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ, εισφορά 20% επί του εισοδήματός τους  για τον κλάδο σύνταξης και 6,9% για τον ΕΟΠΥΥ. Με το προηγούμενο "καθεστώς", οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες θα μετέβαιναν σταδιακά  στον συντελεστή 20% το 2022 (το 2017-18 θα κατέβαλαν το 14% κ.λπ.) και στον συντελεστή 6,9% το 2019.

- Οι νέοι  επιστήμονες (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι, αλλά και όλοι οι απόφοιτοι ΑΕΙ που είναι εγγεγραμμένοι στο αντίστοιχο επιμελητήριο) με ασφαλιστικό βίο έως 5 χρόνια θα καταβάλλουν το 6,9% του εισοδήματος υπέρ του ΕΟΠΥΥ από 1/1/2017 και όχι από 1/1/2017. Έτσι καταργείται η σταδιακή μετάβαση στο 6,9% την περίοδο 2017-18 που προέβλεπε ο νόμος Κατρούγκαλου.

Την ίδια μέρα που η κυβέρνηση κατέθεσε διατάξεις που αναθεωρούν άλλες διατάξεις του Ασφαλιστικού που ψήφισε μόλις τον περασμένο Μάιο, το ΔΝΤ ζήτησε  ουσιαστικά τη συνολική αναθεώρηση του νόμου αυτού προκειμένου να κλείσουν οι "τρύπες" των ταμείων κύριας ασφάλισης αλλά και να χρηματοδοτούν κοινωνικά προγράμματα.

Με έκθεσή του που δημοσίευσε χθες το Ταμείο προτείνει "παραπέρα μείωση των τρεχουσών συντάξεων", η οποία μπορεί να γίνει με το "ξεπάγωμα των σημερινών συντάξεων" (ιδίως των "υψηλών" συντάξεων) και με την "εφαρμογή του νέου μαθηματικού τύπου για τις παροχές", έτσι ώστε το δημόσιο να παράσχει "επαρκείς κοινωνικές υπηρεσίες και κοινωνική βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες".

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με την πρώτη ανάγνωση την οποία έκαναν κύκλοι του υπ. Εργασίας, πως το ΔΝΤ ζητά δύο πράγματα :

- Να μειωθούν και σε ονομαστικό επίπεδο οι "υψηλές" συντάξεις, δηλαδή να μην ισχύσει το  πάγωμα όλων των συντάξεων -μαζί και των "υψηλών"- που ισχύει  μέχρι και το 2019 (βάσει όσων προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου), αλλά και το πάγωμα που ισχύει και μετά το 2019 για όσες συντάξεις -μετά τον επανυπολογισμό τους (θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017) βρεθούν σε χαμηλότερο επίπεδο σε σχέση με το σημερινό, αλλά θα μείνουν στην ίδια κλίμακα χάρη στη διατήρηση της "προσωπικής διαφοράς".

- Να μεταφερθεί η εξοικονόμηση από την περικοπή των "υψηλών" συντάξεων στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης το 2017, δεδομένου ότι και το συμπληρωματικό Μνημόνιο προβλέπει ότι το 0,5% του ΑΕΠ (900 εκατ. ευρώ) που απαιτείται γι' αυτό πρέπει να προέλθει και από "τόσο εκείνα που δίδονται σε χρήμα όσο εκείνα που δίδονται σε είδος, οι φοροελαφρύνσεις, η κοινωνική ασφάλιση και άλλα κοινωνικά επιδόματα που δίδονται από τη γενική κυβέρνηση".

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πού θα κυμανθούν για το 2017 τα... «δίκαια και αναλογικά» τέλη κυκλοφορίας

Έρχονται πιο... δίκαια και πιο αναλογικά τέλη κυκλοφορίας κατά τη χθεσινή δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, καθώς προσερχόταν σε προσυνεδριακή εκδήλωση-συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Κάντε λίγη υπομονή. Αυτό που μπορούμε να δεσμευθούμε είναι ότι θα είναι πιο δίκαια και πιο αναλογικά από την προηγούμενη χρονιά και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε αυτοκίνητα τα οποία δεν είχαν πάρει πινακίδες τα προηγούμενα χρόνια, φέτος να πάρουν», απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα σενάρια, η κατάσταση θα είναι κάπως διαφορετική από τις υποσχέσεις της κυβέρνησης, καθώς θα υπάρξουν πολλές επιβαρύνσεις για χιλιάδες ιδιοκτήτες.

Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται είναι και οι αλλαγές στις κλίμακες υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας, με το ατελές όριο εκπεμπόμενων ρύπων διοξειδίου του άνθρακα να πέφτει από τα 90 g/km στα 85 g/km.

Δεν αποκλείεται να υπάρξει μείωση των τελών κυκλοφορίας για οχήματα μεγάλου κυβισμού και ηλικίας άνω των 15 ετών προκειμένου να δοθεί κίνητρο στους ιδιοκτήτες που έχουν καταθέσει πινακίδες να τις παραλάβουν εκ νέου.

Υπάρχουν επίσης, σύμφωνα με το iefimerida, σκέψεις για επέκταση του συστήματος επιβολής των τελών που καθορίζεται με τους εκπεμπόμενους ρύπους. Όπως όλα δείχνουν σε αυτό το σύστημα θα συμπεριληφθούν τα αυτοκίνητα που έχουν πρώτη ημερομηνία αδείας την 1η Ιανουαρίου 2007 και μετά, είναι δηλαδή 10ετίας και πάνω.

Συνοψίζοντας:

• Όποιος έχει αυτοκίνητο με ημερομηνία κυκλοφορίας προγενέστερη του 2007 θα πληρώνει τέλη με βάση τον κυβισμό.

• Όποιος έχει αυτοκίνητο με ημερομηνία κυκλοφορίας μεταγενέστερη του 2007 θα πληρώνει με βάση τις εκπομπές αερίων ρύπων.

Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες Ι.Χ.

Για τα Ι.Χ. με κυβισμό από 1.072 έως 1.357 κυβικά εκατοστά, γλυτώνουν έως 53 ευρώ οι οδηγοί με οχήματα που εκπέμπουν γύρω στα 90 γραμμάρια ρύπων (είναι εξαιρετικά σπάνια, αν όχι ανύπαρκτα, καθώς όλα αυτά τα οχήματα ανήκουν στην κατηγορία Euro4). Επιβαρύνονται οι οδηγοί τα οχήματα των οποίων εκπέμπουν πάνω από 120 γραμμάρια ρύπους. Οι επιβαρύνσεις ξεκινούν από τα 10 ευρώ και ξεπερνούν ακόμη και τα 150 ευρώ για τα πιο ρυπογόνα οχήματα.

Για τα Ι.Χ. με κινητήρες από 1.358 έως 1.548 κ.εκ., επιβαρύνονται οι έχοντες όχημα που εκπέμπει πάνω από 140 γραμμάρια. Από τα 160 γραμμάρια και πάνω οι επιβαρύνσεις ξεπερνούν τα 140 ευρώ.
Από τα 1.549 έως τα 1.738 κ.εκ. το σημείο καμπής είναι τα 152 γραμμάρια. Πάνω από αυτό το όριο υπάρχουν επιβαρύνσεις.

Από τα 1.739 έως τα 1.928 κ.εκ. προκύπτουν ελαφρύνσεις ακόμη και για τα οχήματα που εκπέμπουν έως 160 γραμμάρια ρύπους. Από αυτό το όριο και πάνω υπάρχουν επιβαρύνσεις.

Στα οχήματα με κυβισμο από 1.929 έως 2.357 κ.εκ., οι ελαφρύνσεις είναι σημαντικές ακόμη και για αυτοκίνητα που εκπέμπουν πάνω από 200 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα. Το σημείο καμπής ορίζεται στα 227 γραμμάρια όριο, αρκετά αυξημένο.

Τα τέλη κυκλοφορίας αναμένεται να πληρωθούν και εφέτος από τον Νοέμβριο έως και το τέλος Δεκεμβρίου

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχεται νέα φορολογική επιδρομή

Το νέο πακέτο φορολογικών επιβαρύνσεων που θεσπίστηκε στο πλαίσιο του κλεισίματος της πρώτης αξιολόγησης και στοχεύει στην επίτευξη της πρόβλεψης για πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% του ΑΕΠ το 2017, αναμένεται να αρχίσει να ξεδιπλώνεται το επόμενο διάστημα.

Στο νέο φορολογικό πακέτο περιλαμβάνονται επιβαρύνσεις που θα μειώσουν το διαθέσιμο εισόδημα δυσχεραίνοντας έτσι και την ανάκαμψη της οικονομίας και είναι οι εξής:

 • Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης από την 15 Οκτωβρίου 2016, κατά 5 λεπτά του ευρώ προκαλώντας αύξηση της λιανικής τιμής μαζί με τον ΦΠΑ κατά 6 έως 7 λεπτά.
 • Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης που  χρησιμοποιούν οι αγρότες, από την 1η Οκτωβρίου 2016, της τάξης των 13 λεπτών του ευρώ.
 • Αυξάνονται από την 1η Ιανουαρίου 2017 τα καύσιμα. Η βενζίνη κατά 3-4 λεπτά ανά λίτρο, το πετρέλαιο κίνησης κατά 8-9 λεπτά και το υγραέριο κατά 6-7 λεπτά
 • Αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα τσιγάρα και τα λοιπά προϊόντα καπνού, από την 1η Ιανουαρίου 2017. Ο πάγιος φόρος κατανάλωσης που επιβαρύνει τον λεπτοκομμένο καπνό θα αυξηθεί από τα 156,70 στα 170 ευρώ ανά κιλό. Αύξηση του αναλογικού φόρου από 20% στο 26% της λιανικής τιμής πώλησης, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι λιανικές τιμές πώλησης έως 1 ευρώ το πακέτο.
 • Επιβολή από την 1η Ιανουαρίου ειδικού φόρου κατανάλωσης στον εισαγόμενο και εγχωρίως παραγόμενο καφέ. Ειδικότερα, θα επιβληθεί ΕΦΚ στην εισαγωγή και στην εγχώρια παραγωγή καφέ, με συντελεστές από 2 έως 3 ευρώ ανά κιλό στον καβουρντισμένο καφέ και με συντελεστή 4 ευρώ ανά κιλό στον στιγμιαίο καφέ και στα παρασκευάσματα από εκχυλίσματα, αποστάγματα ή συμπυκνώματα του καφέ, με αποτέλεσμα να επιβαρύνει με αυξήσεις έως και 15% τις λιανικές τιμές πώλησης των διαφόρων ειδών καφέ.
 • Επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης, από την 1η Ιανουαρίου 2017, στα υγρά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα, της τάξης των 10 λεπτών ανά 100 ml υγρού.
 • Επιβολή τέλους 5%, από το 2017, σε κάθε μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών σταθερής τηλεφωνίας.
 • Αύξηση, από το νέο έτος, του φόρου στα μερίσματα από 10% σε 15%.
 • Κατάργηση από την 1η Ιανουαρίου, της έκπτωσης 30% του ΦΠΑ που έχει διατηρηθεί μέχρι σήμερα σε ορισμένα νησιά, κυρίως αυτά της άγονης γραμμής.

πηγη
 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΚΑΜΟΡΑΣ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΩ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ

 
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΕΡΑ ΠΑΣΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ Η ΧΩΡΑ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΟ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΟΙ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ.
 
 
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΧΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 27 ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΕΝΤΟΠΙΣΑΜΕ ΠΩΣ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ EBRD.
ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΤΗΣ ΕΚΤ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΒΑΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΠΕΡΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ PROJECT ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. 
ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΑΔΡΑΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΡΑΠΕΖΑ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ

πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σαρωτικοί έλεγχοι του ΕΟΠΥΥ - Σε απολογία οι πρώτοι 520 γιατροί

Σαρωτικούς ελέγχους στους παρόχους του, αλλά και στους ασφαλισμένους διενεργεί ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και τα πρώτα αποτελέσματα είναι αποκαλυπτικά, καθώς ακόμη και σήμερα εντοπίζονται παραβατικές συμπεριφορές που ζημιώνουν τον Οργανισμό.

Ειδικότερα, στο μικροσκόπιο της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ), υπό την Γενική Επιθεωρήτρια Γεωργία Γεωργιάδου, έχουν μπει τα παραστατικά των επιθεμάτων κατακλίσεων και όπως φαίνεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία ένας στους τέσσερεις γιατρούς (συνολικά 2000), που συνταγογραφούν επιθέματα, θα ελεγχθεί για παραβατική συμπεριφορά. Οι υπηρεσίες ελέγχου έχουν εντοπίσει 1200 παραβάσεις και καλούν σε απολογία 520 γιατρούς. Ταυτόχρονα ο έλεγχος θα επεκταθεί και στους ασφαλισμένους. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι γιατροί που ελέγχονται φαίνεται ότι ακολουθούν κοινή πρακτική, καθώς συνταγογραφούν τα μεγαλύτερα μεγέθη επιθεμάτων, με τη μεγαλύτερη διάρκεια ακόμα και για παθήσεις που δεν χρειάζονται επιθέματα.

Από το καλοκαίρι του 2015 ισχύει η έκδοση ηλεκτρονικών γνωματεύσεων για τα επιθέματα κατακλίσεων και η υποχρεωτική προσκόμιση φωτογραφίας από την περιοχή του σώματος του κάθε ασθενούς που χρειάζεται επίθεμα.

Με την βοήθεια της τεχνολογίας ο ΕΟΠΥΥ συνέκρινε τις φωτογραφίες και διαπίστωσε πως γιατροί από διάφορα μέρη της Ελλάδας συνταγογράφησαν σε διαφορετικούς ασθενείς, επιθέματα, προσκομίζοντας την ίδια φωτογραφία.

Οι έλεγχοι που βρίσκονται σε εξέλιξη φέρνουν στο φως και άλλα «παράδοξα», όπως συνταγογράφηση εξ αποστάσεως- σε άλλη περιοχή ο γιατρός σε άλλη ο ασθενής- συνταγογράφηση επιθεμάτων σε απλές πληγές που δεν χρειάζονται, αλλά και συνταγογράφηση επιθεμάτων συγκεκριμένης εταιρίας. Χαρακτηριστικά για «καλόγερο» στην πλάτη, χορηγήθηκαν επιθέματα για δύο μήνες και μάλιστα επτά ημέρες μετά την μικροεπέμβαση. Γιατροί χορήγησαν επιθέματα για έλκος παρανυχίδας, γρατζουνιά από γάτα, μικροτραυματισμό από λάστιχο ποτίσματος. Γιατροί συνταγογραφούν επιθέματα χωρίς οι ίδιοι να έχουν χειρουργήσει ή εξετάσει τον ασθενή. Οι ελεγκτές εντόπισαν επίσης φαινόμενα αποζημίωσης επιθεμάτων από τον ΕΟΠΥΥ σε τιμές μεγαλύτερες της λιανικής πώλησης ή του διαδικτύου.

Ασθενείς δήλωσαν στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ ότι ποτέ δεν τραβήχτηκε φωτογραφία, ενώ οι γιατροί που καλούνται σε απολογία επικαλούνται άγνοια λειτουργίας του συστήματος. Σε περίπτωση πάντως που οι εξηγήσεις που δοθούν από τους γιατρούς κριθούν ανεπαρκείς οι κυρώσεις που προβλέπονται είναι χρηματικό πρόστιμο από 3.000 έως 15.000 ευρώ και καταγγελία της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης εμφανίζεται αποφασισμένος να εκσυγχρονίσει τον Οργανισμό, να εξορθολογήσει τις δαπάνες και να εντατικοποιήσει τους ελέγχους, καθιστώντας σαφές σε όλους τους εμπλεκόμενους, ότι οι παραβατικές συμπεριφορές θα εντοπίζονται και θα επιβάλλονται αυστηρές κυρώσεις. Μάλιστα σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε τονίσει ότι η προσπάθεια επικεντρώνεται στην μετατροπή του Οργανισμού από «παθητικό» σε δυναμικό ελεγκτικό μηχανισμό, για ορθολογικότερη διαχείριση των πόρων και έλεγχο του κόστους των προσφερομένων υπηρεσιών.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σχέδιο για ενιαίο Ευρωπαϊκό βασικό μισθό

Εντείνονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ για την υιοθέτηση ενός κοινού κατώτατου ευρωπαϊκού μισθού, ένα θέμα που-όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Εuractiv- ξεκίνησε από την Γερμανία πέρυσι τον Ιανουάριο και φέρεται να συζητείται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο εν λόγω δημοσίευμα, παρά την πρόοδο η οποία έχει γίνει, υπάρχουν αρκετές διαφωνίες στις Βρυξέλλες αναφορικά με τη θέσπιση βασικού μισθού και την απόσπαση εργαζομένων. Όπως ανέφερε βουλευτής του ΕΛΚ στη Euractiv, δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των ευρωβουλευτών, ενώ ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών Φιλίπ Κορντερί δήλωσε ότι «αποτελεί ρεαλιστική φιλοδοξία» και «αναγκαιότητα» η θέσπισή του.

Η Euractiv αναφέρει ότι σήμερα 6 χώρες (Ιταλία, Κύπρος, Αυστρία, Δανία, Φινλανδία και Σουηδία) δεν έχουν θεσπίσει ένα βασικό μισθό, ενώ υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των βασικών μισθών σε κάποιες χώρες. Για παράδειγμα, ο βασικός μισθός της Βουλγαρίας το 2016 ήταν στα 216 ευρώ, ενώ στο Λουξεμβούργο ανήλθε στα 1.923 ευρώ. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι ανάμεσα στους εταίρους οι οποίοι θα χρειαστούν πειστικά επιχειρήματα είναι τα Ανατολικά κράτη, όπου ο βασικός μισθός βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα και η θέσπιση ενιαίου μισθού ενδέχεται να θέσει τέλος στο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που έχουν.


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πυροβολισμοί κοντά στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις - Πληροφορίες για νεκρό και τραυματίες (φωτό, βίντεο)

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν κοντά στο κάμπους Champaign του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, σύμφωνα με τοπικά μέσα. Το περιστατικό συνέβη σε δρόμο έξω από ένα τοπικό ταχυδρομείο, με τις αρχές να ζητούν από τους σπουδαστές να αποφεύγουν την περιοχή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης έχει διαφύγει, χωρίς να δίνει, ωστόσο, περισσότερες λεπτομέρειες για το συμβάν.

Χρήστες των social media αναφέρουν πως 9 άτομα έχουν τραυματιστεί και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για έναν νεκρό.Twitter @MasakiSugimoto
πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στις φλόγες δεξαμενόπλοιο με 150.000 βαρέλια καυσίμων

Ένα δεξαμενόπλοιο της μεξικανικής εταιρείας πετρελαίου Pemex που μετέφερε 150.000 βαρέλια καυσίμων βρίσκεται στις φλόγες στον κόλπο του Μεξικού, γνωστοποίησε η επιχείρηση.

«Προς το παρόν τα αίτια της πυρκαγιάς είναι άγνωστα», ανέφερε η Πεμέξ σε σύντομη ανακοίνωσή της. Η εταιρεία διευκρίνισε ότι κανένα από τα συνολικά 31 μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου, του Burgos, δεν τραυματίστηκε.

Το πλήρωμα διασώθηκε από το μεξικανικό Πολεμικό Ναυτικό, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της Πεμέξ, ο Ισραέλ δε λα Πένια Μεχία.

Η πυρκαγιά ξέσπασε καθώς το δεξαμενόπλοιο βρισκόταν στα ανοικτά της Μπόκα δελ Ρίο, στη μεξικανική πολιτεία Βερακρούς.

Πέντε ρυμουλκά της Πεμέξ, εφοδιασμένα με πυροσβεστικά μέσα, προσπαθούν να κατασβέσουν τη φωτιά.

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ελεγχθεί χωρίς να υπάρξουν» συνέπειες για το περιβάλλον, είπε ο δε λα Πένια Μεχία.

Το δεξαμενόπλοιο εντάχθηκε στον στόλο της Πεμέξ το 2008, κατόπιν μιας σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης με την εταιρεία Blue Marine Shipping.

Φωτογραφίες που δημοσιοποίησε η Πεμέξ μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter εικονίζουν πυκνό καπνό να υψώνεται από το σκάφος ενώ ένα άλλο πλοίο ρίχνει αφρό.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το δεξαμενόπλοιο μετέφερε ντίζελ και βενζίνη.

Το συμβάν ακολουθεί μια σειρά πολύνεκρων δυστυχημάτων που έχουν πλήξει βαριά την Πεμέξ—η οποία ήδη ήταν αντιμέτωπη με μεγάλες ζημίες, αύξηση του ανταγωνισμού στην εγχώρια αγορά, μειώσεις στον προϋπολογισμό της και συρρίκνωση των εσόδων της εξαιτίας της συνεχούς πτώσης των τιμών του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

Τον Απρίλιο, πάνω από 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε έκρηξη σε ένα πετροχημικό εργοστάσιο στην πολιτεία Βερακρούς.

Το 2013, 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας έκρηξης στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Πεμέξ στην πόλη του Μεξικού.

Το 2012, 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πυρκαγιάς σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στο βόρειο Μεξικό.

Το 2015, μια πυρκαγιά σε μια εξέδρα στον κόλπο Καμπέτσε μείωσε την παραγωγή της εταιρείας και της προκάλεσε ζημία 780 εκατομμυρίων δολαρίων.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλεξιάδης: Πιο δίκαια και πιο αναλογικά τα τέλη κυκλοφορίας του 2017

Τη δέσμευση ότι τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 θα είναι πιο δίκαια και πιο αναλογικά ανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης προσερχόμενος σε προσυνεδριακή εκδήλωση-συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.

«Κάντε λίγη υπομονή. Αυτό που μπορούμε να δεσμευθούμε είναι ότι θα είναι πιο δίκαια και πιο αναλογικά από την προηγούμενη χρονιά και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε αυτοκίνητα τα οποία δεν είχαν πάρει πινακίδες τα προηγούμενα χρόνια, φέτος να πάρουν», απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Σε ότι αφορά στον ΕΝΦΙΑ είπε ότι γίνονται προσπάθειες να μειωθεί η υπερφορολόγηση και σημείωσε: «Ο ΕΝΦΙΑ είναι η απόδειξη ότι αυτά που δημοσίευαν και αναπαρήγαγαν ορισμένα μέσα ενημέρωσης ήταν ψέματα. Ο ΕΝΦΙΑ στο ποσοστό 92% είναι ο ίδιος, λιγότερος ή μέχρι δέκα ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Βεβαίως και είναι ένα πρόβλημα ο ΕΝΦΙΑ, γενικά η υπερφορολόγηση των πολιτών, προσπαθούμε στο νέο πλαίσιο ότι είναι δυνατόν, ώστε να μειώσουμε αυτή την υπερφορολόγηση».
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Λόγω διεξαγωγής του «8ου Αγώνα Δρόμου και Περιπάτου Greece Race for the Cure» έως τις 14:00, θα πραγματοποιηθούν, όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, προσωρινές και σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων στις εξής λεωφόρους και οδούς του δήμου Αθηναίων:

-Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της, ρεύμα κυκλοφορίας προς Ομόνοια.

-Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Φραντζή και της Λ. Αμαλίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

-Λ. Βασ. Σοφίας:

Στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Αμαλίας και της Λ. Βασ. Κων/νου (ΧΙΛΤΟΝ) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Στο τμήμα της μεταξύ των οδών Βασ. Αλεξάνδρου (ΧΙΛΤΟΝ) και Ξενίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Κηφισίας, και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαχάρωφ και Βασ. Αλεξάνδρου (ΧΙΛΤΟΝ), ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Βασ. Κων/νου, και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

-Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

-Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας από την Λ. Βασ. Κων/νου προς την Λ. Βασ. Αμαλίας.

-Ριζάρη, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

-Μελεάγρου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ησιόδου και της Λ. Βασ. Κων/νου.

-Αραβαντινού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ησιόδου και της Λ. Βασ. Κων/νου.

-Κλεάνθους, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Βασ. Γεωργίου Β΄ και της Λ. Βασ. Κων/νου.

-Αθανασίου Διάκου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

-Βασ. Γεωργίου Β΄, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

-Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αιόλου και της Πλ. Συντάγματος.

-Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

-Αρδηττού, στο τμήμα της μεταξύ Λ. Βασ. Όλγας και τη Λ. Βουλιαγμένης, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Βουλιαγμένης και τις καθέτους αυτής.

-Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Βασ. Αλεξάνδρου και Λ. Βασ. Όλγας, ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Αρδηττού και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Παράλληλα, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων έως τις δύο μετά το μεσημέρι στη Λ. Βασ. Όλγας σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!