EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

Αυτό ήταν! Νόμος του κράτους τα προαπαιτούμενα...

Πέρασε με 152 ΝΑΙ το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα από την Ολομέλεια της Βουλής.

Στην κεντρική φωτογραφία βλέπεται τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να δίνει, ελαφρώς ευδιάθετος, θετική ψήφο.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, καταψήφισαν ΝΔ, Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε δίκη τέσσερις κατηγορούμενοι της ΜΚΟ "Αλληλεγγύη"

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας παραπέμπονται τέσσερις κατηγορούμενοι προκειμένου να λογοδοτήσουν για ημιτελείς ή απραγματοποίητες "δράσεις" της ΜΚΟ "Αλληλεγγύη την περίοδο 2005-2006 για τις οποίες είχε λάβει κονδύλια ύψους 5,6 εκ. ευρώ, υιοθετώντας τη πρόταση του εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου.

Συγκεκριμένα, το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να παραπεμφθούν στο εδώλιο ο πρώην συνεργάτης του μακαριστού Χριστόδουλου και διαχειριστής της ΜΚΟ Δημήτρης Φουρλεμάδης, η πρώην επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γεωργία Λυμπέρη και οι πρώην Εκκλησιαστικοί Οικονομικοί Επιθεωρητές της Εκκλησίας της Ελλάδος, Ιωάννης Πέτσος και Θεολόγος Μακρής, κατά περίσταση για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (1608/50), της συνέργειας σε αυτή, της απιστίας και της ψευδούς βεβαίωσης. Αντίθετα, το δικαστικό συμβούλιο απάλλαξε από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε τον πέμπτο κατηγορούμενο στην υπόθεση, Ευάγγελο Μαρή.

Η υπόθεση αφορά σε ποσό 5, 6 εκ. ευρώ το οποίο δόθηκε στην επίμαχη ΜΚΟ για την αποστολή έκτακτης επισιτιστικής βοήθειας στο ΙΡΑΚ και συγκεκριμένα κατεψυγμένα κοτόπουλα με σκοπό τη διανομή αυτών στους δοκιμαζόμενους και υποσιτιζόμενους πληθυσμούς. Η ποσότητα ορίστηκε στα 2.650.000 κιλά κατεψυγμένα πουλερικά, η διάρκεια υλοποίησης του έργου συμφωνήθηκε σε έξι μήνες (από 27-9-2006 έως 26-3-2007) και η χρηματοδότηση που θα ελάμβανε συμφωνήθηκε στο ποσό των 7 εκ. ευρώ, από το οποίο η ΜΚΟ έλαβε ως προκαταβολή 5,6 εκ. Ευρώ.

Τελικώς αγοράστηκαν μόνο 371.093 κιλά κατεψυγμένων πουλερικών, τα οποία αποθηκεύτηκαν σε ψυγεία στο Ρέντη αλλά κατόπιν ελέγχου από την Κτηνιατρική Υπηρεσία του Πειραιά, ολόκληρη η ποσότητα των πουλερικών κρίθηκε «ακατάλληλη για κατανάλωση και βρώση».

Το υπουργείο Εξωτερικών και συγκεκριμένα η ΥΔΑΣ μετά από αυτήν την εξέλιξη κατήγγειλε τη σύμβαση τον Ιούνιο του 2007 και ζήτησε από τη ΜΚΟ να επιστρέψει εντός 30 ημερών και εντόκως ολόκληρο το ποσό των 5, 6 εκ ευρώ. Ωστόσο, επεστρέφησαν μόνο τα 500.000 ευρώ ενώ τα υπόλοιπα χρήματα έκανα "φτερά"!


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι αποτέλεσμα είχε η ιδιωτικοποίηση του νερού σε άλλες χώρες (βίντεο)

Ποιοι δεν θυμούνται το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου που έχει τίτλο «Πωλείται Ζωή» και αναφέρεται στην περίπτωση της Χιλής. 
Απλά είναι καλό κάποιος να το δει για να ξέρει τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση του νερού
Τι συνέβη στην χώρα της Λατινικής Αμερικής;
Όλα τα νερά της Χιλής εκτός από τη θάλασσα, έχουν «κοπεί» σε μερίδια που ονομάζονται «δικαιώματα νερού». Τα «δικαιώματα νερού» είναι τίτλοι ιδιοκτησίας ισόβιοι, ξέχωροι από τη γη και έχουν εμπορική αξία, όπως ακριβώς ένα σπίτι, ή ένα κτήμα. Μπορείς να το νοικιάσεις, να το χρησιμοποιήσεις, ή να το κρατήσεις χωρίς να το κάνεις τίποτα περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή, για να το πουλήσεις ακριβά.
Στη Χιλή όλα τα νερά πωλούνται. Ποτάμια, λίμνες και υπόγεια ύδατα καταλήγουν σε ιδιώτες, σε επιχειρήσεις και κερδοσκόπους που θεωρούν το νερό επένδυση με σκοπό το κέρδος. 
Στη Χιλή το νερό δεν θεωρείται πια αναφαίρετο δικαίωμα, αλλά εμπορεύσιμο προϊόν. Με άλλα λόγια αυτό σημαίνει, πως αν είσαι αγρότης δεν μπορείς να ποτίσεις το χωράφι σου ακόμα και αν αυτό βρίσκεται στις όχθες του ποταμού διότι το ποτάμι μπορεί να ανήκει σε άλλους. 
Αντιστοίχως, δεν μπορείς να πάρεις νερό αν δεν έχεις «δικαίωμα» και συλλαμβάνεσαι αν πιαστείς επ' αυτοφώρω.
Όλα ξεκίνησαν το 1981, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Πινοσέτ όταν δημιουργήθηκε ο Κώδικας του Νερού (Codigo de Aguas), ένα πακέτο νόμων οι οποίοι θεμελιώνουν ότι το νερό δεν είναι δημόσιο αγαθό, αλλά ιδιωτικό προϊόν.
πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς θα λειτουργεί η «λίστα χειρουργείου»

Από μία έως 24 εβδομάδες πρέπει να περιμένουν όσοι ασθενείς χρειάζονται τακτική (μη επείγουσα) χειρουργική επέμβαση σε δημόσιο νοσοκομείο.

Ο χρόνος αναμονής εξαρτάται από τη βαρύτητα της κατάστασής τους, η οποία θα αξιολογείται από ειδική ομάδα. Το όνομα των ασθενών θα εγγράφεται σε ειδική λίστα και θα καλούνται για επέμβαση με τη σειρά και όχι με βάση το «φακελάκι» προς τον χειρουργό, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το “Έθνος”.

Η διαδικασία τήρησης της «λίστας χειρουργείου» περιλαμβάνεται σε σχέδιο απόφασης του υπουργού Υγείας, η οποία αναρτήθηκε για δημόσια διαβούλευση (opengov.gr/yyka/?p=1956). Με την απόφαση υλοποιείται σχετική διάταξη, η οποία περιλαμβάνεται στον νόμο 4368 που ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στο σχέδιο της απόφασης αναφέρεται πως σε κάθε νοσοκομείο ορίζεται ως υπεύθυνος για την έγκριση της λίστας χειρουργείου και την τήρηση της διαδικασίας διαμόρφωσής της ο αναπληρωτής διοικητής ή όπου δεν υπάρχει, άλλο μέλος του διοικητικού συμβουλίου.
Ενημέρωση

Κάθε χειρουργός, μετά την κλινική εκτίμηση της κατάστασης του ασθενούς και με βάση την αξιολόγηση της σοβαρότητας της νόσου, συντάσσει γραπτό ενημερωτικό σημείωμα. Με αυτό προσδιορίζει τον βαθμό προτεραιότητας της περίπτωσης και τη δυνατότητα χρόνου αναμονής, εντός του οποίου πρέπει να διενεργηθεί η επέμβαση. Εκτιμά, επίσης, και τη διάρκεια της επέμβασης.


Σε περίπτωση που κατά την αναμονή ο ασθενής παρουσιάσει επιπλοκές και η κατάστασή του κριθεί σοβαρότερη από εκείνη άλλου ασθενούς με παρόμοιο πρόβλημα, μετακινείται προς υψηλότερες θέσεις της λίστας. Για να συμβεί αυτό, ο υπεύθυνος γιατρός πρέπει να συντάξει σχετικό σημείωμα. Οι ασθενείς που θεωρούν ότι παραβιάζεται η σειρά προτεραιότητας μπορούν να υποβάλουν καταγγελία στο Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων του νοσοκομείου.

Την αποκλειστική ευθύνη της τήρησης της λίστας φέρει η επιτροπή χειρουργείου, η οποία καθορίζει και τη χρονική στιγμή της επέμβασης. Καταρτίζεται χωριστά για κάθε τμήμα του νοσοκομείου. Εγκρίνεται από τον αναπληρωτή διοικητή και αναρτάται στον ιστότοπο του νοσοκομείου και της Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) την τελευταία εργάσιμη μέρα κάθε εβδομάδας. Στη λίστα καταχωρούνται τα πέντε τελευταία ψηφία του ΑΜΚΑ του ασθενούς, ο αριθμός μητρώου του ασθενούς (εφόσον υπάρχει), το είδος του χειρουργείου, η κατηγορία στην οποία εντάσσεται το περιστατικό, η ημερομηνία κλινικής εκτίμησης της κατάστασης του ασθενούς, η ημερομηνία της χειρουργικής επέμβασης και η εκτιμώμενη διάρκεια της επέμβασης.

Τα επείγοντα περιστατικά δεν εντάσσονται στη διαδικασία της «λίστας χειρουργείου». Για να χαρακτηριστεί ένα περιστατικό ως επείγον πρέπει να έχει εκτιμηθεί στο τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) από γιατρό που εφημερεύει.


πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στις 13/10 η συνέχεια της δίκης του επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη (Όλη η δικογραφία) 27 Σεπτεμβρίου 2016 0

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη που σημειώθηκε στις 15 Ιουνίου 2012, βρέθηκε στο επίκεντρο της ακροαματικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στο αρμόδιο δικαστήριο για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Για την υπόθεση -για την οποία κατηγορούνται ο επιχειρηματίας Λαύρεντης Λαυρεντιάδης και ακόμη έξι άτομα- στο δικαστήριο κατέθεσαν σήμερα, μάρτυρες όπως ο τότε υπεύθυνος ασφαλείας του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη αλλά και ο αδελφός του Α. Ανδριαδάκη.

Στην κατάθεσή του ο πρώτος μάρτυρας ανέφερε:

«Εργαζόμουν στην οικία Λαυρεντιάδη ως υπεύθυνος ασφαλείας. Έκανα τα δρομολόγια για τα παιδιά του, για τον ίδιο, για άλλους επισκέπτες. Στο φυλάκιο βγάζαμε το προγράμμα και ο καθένας έκανε τη δουλειά που έπρεπε. Έδινε ο Λαυρεντιάδης που έπρεπε να πάει κι έβγαζα τα δρομολόγια. Το φυλάκιο με ενημέρωνε. Ήμουν στην εξωτερική φρουρά».

Εν συνεχεία για τους άλλους δυο κατηγορούμενους της υπόθεσης δήλωσε: «Γνωρίζω τον Θεοδωρόπουλο» είπε στην καταθεσή του. Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται να επικοινώνησε την ημέρα της επίθεσης με τρια sms με τον Λ. Λαυρεντιάδη.

Συνεχίζοντας ο μάρτυρας ανέφερε: «Ο Θεοδωρόπουλος μου συστήθηκε ως άνθρωπος που απασχολείται με εμπόριο τροφίμων. Μετά αποκτήσαμε και φιλικές σχέσεις. Μέχρι το 2012 είχαμε επικοινωνία. Ο Θεοδωρόπουλος με έπαιρνε τηλέφωνο ρωτώντας με αν μπορώ να τον παρω στη δουλειά ως πωλητή. Άλλαζε συνεχώς τηλέφωνα γιατί είχε προβλήματα με τις τράπεζες. Δεν ξέρω αν γνώριζε που δουλεύω. Η δουλειά που κάνω, δεν ειναι δουλειά που φωνάζουμε που δουλεύουμε. Εγώ ξέρω ότι δούλευε σαν πωλητής…».

Για τον κουμπάρο του, Μανώλη Βουρβαχάκη, επίσης κατηγορούμενο στην υπόθεση, ο μάρτυρας ανέφερε: «Τον Βουρβαχάκη τον γνωρίζω πολλά χρόνια γιατί από το χωριό μου είναι συγγενείς της μάνας μου. Βάφτισα την κόρη του. Μπήκε μαζι στην επιχείρηση μας. Αργότερα αγοράσαμε το ποσοστό του γιατί ήθελε να κάνει δική του επιχείρηση. Έχει καφέ στη Γλυφάδα».

Ο μάρτυρας ξεκαθάρισε πως και οι δύο φίλοι του υποστήριξαν ότι δεν έχουν σχέση με την υπόθεση και τους έμπλεξαν άδικα

Για τα δεκάδες τηλέφωνα σε ονόματα αλλοδαπών που βρέθηκαν στην δικογραφία ο μάρτυρας, ανέφερε: «Είχε τηλέφωνα ο Λαυρεντιάδης. Γιατι φοβόταν την κατασκοπεία. Για να μην τους παρακολουθούν στο κομμάτι των επιχειρήσεων. Ξέρω οτι όταν ήθελε τηλέφωνα, πήγαιναν στο κέντρο τα παιδιά και έπαιρναν από ανταλλακτήρια και μαγαζιά εκει. Ο ίδιος είχε ένα αγγλικό τηλέφωνο με το οποίο επικοινωνούσε μαζι μου. Αυτο ήταν το βασικό του. Αν και με είχε πάρει όλες κι όλες 10 φορές. Όμως, όλοι οι επιχειρηματίες χρησιμοποιούν τέτοια τηλέφωνα. Όλοι έχουν 5-10-20 τηλέφωνα!».

Στην κατάθεσή του ο αδελφός του Αθηναγόρα Ανδρέαδάκη, μίλησε για τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία για τη σχέση που φέρεται να είχε το θύμα με τη σύζυγο του φερόμενου ως ηθικού αυτουργού, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Είπε στο δικαστήριο ο μάρτυρας: «Εγώ προσωπικά δε ζήτησα καμία βοήθεια από την οικογένεια Λαυρεντιάδη. Την Νικολίτση (πρωην σύζυγος Λαυρεντιάδη) τη γνώρισα στο νοσοκομείο. Η κατάσταση ήταν πολυ σοβαρή. Δεν ασχολιόμουν με το ποιος κάνει τι και ποιος είναι τι. Δεν άφηνα κανέναν να μπαίνει μέσα εκτός απο τον πατέρα μου και τα αδέρφια μου. Η κ. Νικολίτση τον είδε μετά από 20 μέρες. Μετά μια ερχόταν, μια δεν ερχόταν. Μαζί και δύο άνθρωποι της φρουράς Λαυρεντιάδη έξω απο την πόρτα. Μετά από ενα διάστημα το σταμάτησα. Δεν είχα εμπιστοσύνη».

Για το ποιός έχει ευθύνη της επίθεση ξεκαθάρισε πως δεν γνωρίζει γιατί και ο αδελφός του μιλούσε «ακατάληπτα» στο νοσοκομείο.

Η κατάθεση του μάρτυρα θα συνεχιστεί στις 13 Οκτωβρίου.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οριστική λύση για το θέμα του ΟΑΣΘ προανήγγειλε ο Χρ. Σπίρτζης

Οριστική λύση για το θέμα των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, προτίθεται να δώσει άμεσα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης με νομοθετική ρύθμιση, μετά από συνάντηση και διάλογο που θα έχει τις επόμενες μέρες με δήμους και την περιφέρεια του Μητροπολιτικού κέντρου της Θεσσαλονίκης.

«Η λύση που θα προτείνουμε θα είναι μετά από συζήτηση και διάλογο, πρώτα και κύρια με τους τοπικούς άρχοντες, με την περιφέρεια και τους δήμους. Το γραφείο μου συνεννοείται αν αυτή η συνάντηση θα γίνει αύριο ή μεθαύριο ή την Παρασκευή αλλά είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί κανένας υπουργός, κανείς δήμαρχος να πει «δώστε στον ΟΑΣΘ λεφτά για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων χωρίς εγγυήσεις για το ελληνικό δημόσιο»» έκανε σαφές ο κ.Σπίρτζης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

Εξέφρασε δε την πεποίθησή του ότι η συνεργασία υπουργείου, δήμων και περιφέρειας, θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα -κατά τη γνώμη του- «σκάνδαλο 60 χρόνων της σύμβασης του ΟΑΣΘ».πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα «μαζεύουν» οι «αντάρτες» Οικολόγοι - Θα ψηφίσουν κανονικά τη διάταξη για την ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ

Στροφή 180 μοιρών έκαναν τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης και ο βουλευτής Γιώργος Δημαράς, οι οποίοι θα υπερψηφίσουν τελικά τη διάταξη για την ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ.

Στη συνάντηση που είχαν στο Μαξίμου οι δύο Οικολόγοι Πράσινοι με τον ίδιο τον πρωθυπουργό - και όχι τελικά με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη - ο υπουργός και ο βουλευτής έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι η μεταβίβαση των δύο εταιρειών στο υπερταμείο δε σημαίνει απαραίτητα ιδιωτικοποίηση αλλά υπάρχουν τρόποι "αξιοποίησης" (πχ. αλλαγές στη λειτουργία αυτών των ΔΕΚΟ, στα οργανογράμματά τους κλπ).

Μετά το τέλος της συνάντησης με τον πρωθυπουργό οι δυο βουλευτές,σε δηλώσεις τους στη Βουλή ανέφεραν πως με την νομοτεχνική βελτίωση που θα καταθέσει η κυβέρνηση στο υπό συζήτηση πολυνομοσχέδιο θα διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, παραπέμποντας μάλιστα στο Σύνταγμα και σε σχετική νομολογία.

Και οι δυο βουλευτές μίλησαν για μια επικοδομητική συζήτηση με τον πρωθυπουργό η οποία και «αποτυπώνεται» στην νομοθετική βελτίωση που θα υπάρξει. «Καμία διαφωνία δεν υπάρχει ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τους Οικολόγους. Το νερό θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνης. «Η συζήτηση που έγινε είναι να υπάρξει νομοθετική βελτίωση προκειμένου να αποτυπώνεται και έτσι να είναι ήσυχη η κοινωνία ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να υπάρξει ιδιωτικοποίηση του νερού /οσο είμαστε εμείς κυβέρνησης», τόνισε μεταξύ άλλων, ο Γ. Τσιρώνης. Από την πλευρά του ο Γ. Δημαράς πρόσθεσε πως «στην αιτιολογική έκθεση και στο νόμο θα γίνεται αναφορά στην προστασία που παρέχεται στο δημόσιο χαρακτήρα του νερού».

Υπενθυμίζεται ότι είχε προϋπάρξει απόφαση του συντονιστικού των Οικολόγων Πράσινων να καταψηφιστεί το νομοσχέδιο.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οικογενειακό επίδομα, τρίτη δόση, 2016: Μέσα στον Οκτώβρη η γ δόση

Οι δόσεις για το οικογενειακό επιδομα ειναι 4 των χρόνο. Προϋπόθεση για την καταβολή του είναι η υποβολή Ε1 και Α21 κάθε χρόνο.

Η Τρίτη δόση αναμένεται να καταβληθεί μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου.
Στόχος είναι να ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτούντων, έτσι ώστε η Γ’ δόση να μην έχει εκκρεμότητες. Προβλήματα αναμένεται να προκύψουν για περιπτώσεις δικαιούχων που δεν υπέβαλλαν την αίτηση (έντυπο Α21) μαζί με τη φορολογική τους δήλωση, όπως επίσης και τυχόν δικαιούχοι που δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν όλα τα δικαιολογητικά που τους ζητήθηκαν.

Το οικογενειακό επίδομα δόθηκε σε όσους είχαν υποβάλει Α21 εως 26/6 στο taxisnet. Η επόμενη πληρωμή αναμένεται να γίνει εως 20 Οκτωβρίου, όπου και θα καταβληθεί η Γ' δόση για τα οικογενειακά επιδόματα.


Η εφαρμογή του ΟΓΑ για τον έλεγχο του Α21 online


Δείτε την ειδική εφαρμογή του ΟΓΑ και τα δικαιολογητικά για τον έλεγχο του Α21 και για την πληρωμή για το επίδομα τέκνων ώστε να ενημερωθούν οι γονείς για τυχών δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν στον ΟΓΑ ωστε να πληρωθούν σε επόμενη πληρωμή.

Όσοι από τους δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων υπέβαλαν αίτηση Α21 μέχρι και τις 26-06-2016 και δεν τους καταβληθεί το επίδομα θα πρέπει να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr ), στην ένδειξη ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΓΑ, ενότητα «Υπηρεσίες προς το Κοινό», πεδίο «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων», προκειμένου να ενημερωθούν για το λόγο μη πληρωμής τους καθώς και για τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν στον ΟΓΑ (Κεντρική Υπηρεσία ή αρμόδιο Υποκατάστημα). Η πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων σε αυτούς τους δικαιούχους θα γίνει μετά την προσκόμιση και τον έλεγχο των δικαιολογητικών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟργανισμούΗ εφαρμογη εδωπηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στάση εργασίας των δασκάλων την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας προγραμματίζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία για την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, στις 2 το μεσημέρι, παράλληλα με στάση εργασίας για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των δασκάλων.

Το δ.σ. της ΔΟΕ διαμαρτύρεται μεταξύ άλλων για το ωράριο των νηπιαγωγών και το ωρολόγιο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου.

Η ΑΝΑΚΛΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. από την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης για τον κατ’ ευφημισμό «Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Σχολείου» και την ανάπτυξη του σχεδιασμού της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για την υποβάθμιση της προσχολικής αγωγής (Ρυθμίσεις Νόμου για την Έρευνα, Υπουργικές Αποφάσεις για το ωράριο των νηπιαγωγών και το ωρολόγιο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου) έχει εκφράσει με κάθε τρόπο την αντίθεσή του και έχει προχωρήσει σε μια σειρά αποφάσεων και κινητοποιήσεων που στοχεύουν στην ανατροπή όλων αυτών των νομοθετημάτων που απαξιώνουν και υποβαθμίζουν το δημόσιο νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο και το εναρμονίζουν πλήρως στις εντολές του ΟΟΣΑ και τη λογική των σκληρών περικοπών δαπανών και προσωπικού στη δημόσια εκπαίδευση.

Με προμετωπίδα την επιτακτική ανάγκη της άμεσης πραγματοποίησης όλων των μόνιμων διορισμών που χρειάζεται η δημόσια εκπαίδευση παλεύουμε με κάθε μέσο, απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, τη σύνταξη πρακτικών των συλλόγων διδασκόντων στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία που διαφυλάσσουν τον παιδαγωγικό χαρακτήρα της λειτουργίας τους, συνεντεύξεις τύπου, επιστολές προς γονείς, ενημερώσεις συλλόγων, ενώσεων και ομοσπονδιών γονέων, για την ανάδειξη των δυσμενών επιπτώσεων του σχολείου των περικοπών πόρων και μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, που δημιουργεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η ολομέλεια των προέδρων των συλλόγων της χώρας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24/9 στην Αθήνα, ανέδειξε την ανάγκη για συνέχιση, με όλους τους πρόσφορους τρόπους, του αγώνα για την ανατροπή της καταστροφικής για το δημόσιο σχολείο, κυβερνητικής πολιτικής.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί, στο πλαίσιο του αγωνιστικού σχεδιασμού που έχει αναπτύξει όλο αυτό το διάστημα και θα συνεχίσει να αναπτύσσει , όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 2 μ.μ. στο Υπουργείο Παιδείας. Καλεί, ταυτόχρονα, όλους τους συλλόγους εκπαιδευτικών να πραγματοποιήσουν την ίδια ημέρα και ώρα συγκεντρώσεις στις έδρες των περιφερειακών διευθύνσεων εκπαίδευσης και/ή στις διευθύνσεις εκπαίδευσης. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων κηρύσσουμε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (12-2, 2-4).


Αγωνιζόμαστε για:


• Άμεση απόσυρση των υπουργικών αποφάσεων για το νέο σχολείο, δημοτικό και νηπιαγωγείο.
• 14χρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό με: Ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και 2χρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή.
• Μαζικούς μόνιμους διορισμούς, τώρα.
• Καμιά απόλυση αναπληρωτή.
• Κανένα εκπαιδευτικό στην ανεργία.
• Στήριξη της Ειδικής Αγωγής.
• Απόδοση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων, τώρα.
• Μείωση διδακτικής ύλης.
• Οργανικότητα στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία 2 εκπαιδευτικοί προς 25 μαθητές.Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟπηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. "Ντου" στο υπουργείο Εργασίας από ξενοδοχοϋπαλλήλους

Επεισόδια μεταξύ ξενοδοχοϋπαλλήλων και αστυνομίας, έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Ένταση, επεισόδια και συμπλοκές σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης (27.09.2016) στο υπουργείο Εργασίας, έξω από το οποίο είχαν συγκεντρωθεί ξενοδοχοϋπάλληλοι για να διαμαρτυρηθούν για τη μείωση εισφορών που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Τα αίματα άναψαν, όταν οι εργαζόμενοι μπήκαν στη στοά και προσπάθησαν να σηκώσουν τα ρολά για να μπουν στο υπουργείο.

Άνδρες των ΥΜΕΤ που βρίσκονταν επί τόπου τους απώθησαν βίαια και η συμπλοκή δεν άργησε να έρθει.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!